FI56596C - Foerfarande foer framstaellning av en elektrisk skiktkondensator - Google Patents

Foerfarande foer framstaellning av en elektrisk skiktkondensator Download PDF

Info

Publication number
FI56596C
FI56596C FI1857/69A FI185769A FI56596C FI 56596 C FI56596 C FI 56596C FI 1857/69 A FI1857/69 A FI 1857/69A FI 185769 A FI185769 A FI 185769A FI 56596 C FI56596 C FI 56596C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
solvent
films
capacitor
free
cutting surfaces
Prior art date
Application number
FI1857/69A
Other languages
English (en)
Other versions
FI56596B (fi
Inventor
Heinrich Gottlob
Gerhard Hoyler
Original Assignee
Siemens Ag
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Siemens Ag filed Critical Siemens Ag
Application granted granted Critical
Publication of FI56596B publication Critical patent/FI56596B/fi
Publication of FI56596C publication Critical patent/FI56596C/fi

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H01ELECTRIC ELEMENTS
    • H01GCAPACITORS; CAPACITORS, RECTIFIERS, DETECTORS, SWITCHING DEVICES, LIGHT-SENSITIVE OR TEMPERATURE-SENSITIVE DEVICES OF THE ELECTROLYTIC TYPE
    • H01G4/00Fixed capacitors; Processes of their manufacture
    • H01G4/30Stacked capacitors
    • H01G4/304Stacked capacitors obtained from a another capacitor
    • HELECTRICITY
    • H01ELECTRIC ELEMENTS
    • H01GCAPACITORS; CAPACITORS, RECTIFIERS, DETECTORS, SWITCHING DEVICES, LIGHT-SENSITIVE OR TEMPERATURE-SENSITIVE DEVICES OF THE ELECTROLYTIC TYPE
    • H01G4/00Fixed capacitors; Processes of their manufacture
    • H01G4/002Details
    • H01G4/018Dielectrics
    • H01G4/06Solid dielectrics
    • H01G4/14Organic dielectrics
    • H01G4/18Organic dielectrics of synthetic material, e.g. derivatives of cellulose
    • YGENERAL TAGGING OF NEW TECHNOLOGICAL DEVELOPMENTS; GENERAL TAGGING OF CROSS-SECTIONAL TECHNOLOGIES SPANNING OVER SEVERAL SECTIONS OF THE IPC; TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC CROSS-REFERENCE ART COLLECTIONS [XRACs] AND DIGESTS
    • Y10TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC
    • Y10TTECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER US CLASSIFICATION
    • Y10T29/00Metal working
    • Y10T29/43Electric condenser making
    • Y10T29/435Solid dielectric type

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Power Engineering (AREA)
  • Manufacturing & Machinery (AREA)
  • Microelectronics & Electronic Packaging (AREA)
  • Fixed Capacitors And Capacitor Manufacturing Machines (AREA)
  • Laminated Bodies (AREA)

Description

RSF^l [B] (11) Ui-UTUSJ U LKAISU
ffiiA l J U > UTLÄGGN I NGSSKRIFT 5659 6 • C (45) Patentti ay3nnc tty II Π 1930
Patent m~ddel<it ’ (51) Kv.lk.*/lnt.CI.* H 01 G 13/00 SUOMI — FINLAND (21) P»t«nttlhak«mui — PttMtaraeknIng 1Ö57/69 (22) Hakamispiivi — AmSknlngvdag 2U.06.69 (23) Alkupiivi—G lltlghatsdag 2U.06.69 (41) Tulkit julkiseksi — Bllvlt offwttllg 26.12.69
Patentti- ia rekisterihallitus .... ,. ,_, . .....
* (44) NihtSviksIpanon ja kuuLJulkatsun pvm. —
Patent- och registerstyrelsen ' Amökan utlagd och utl.skrlftan publkered 31.10.79 (32)(33)(31) Pyy*·»/ atuolkaus —Begird pfloritet 25 · 06.68
Saksan Lii11otasavalta-Förbundsrepubliken Tyskland(DE) P 176U5U9-7 (71) Siemens Aktiengesellschaft, Berlin/Miinchen, DE; Wittelsbacherplatz 2, 8 Miinchen 2, Saksan Liittotasavalta-Förbundsrepubliken Tyskland(DE) (72) Heinrich Gottlob, Regensburg, Gerhard Hoyler, Miinchen, Saksan Liittotasavalta- Förbundsrepubliken Tyskland(DE) (7U) Berggren Oy Ab (5U) Menetelmä sähköisen kerroskondensaattorin valmistamiseksi - Förfarande för framställning av en elektrisk skiktkondensator
Esillä oleva keksintö kohdistuu menetelmään sähköisen kerroskondensaattorin valmistamiseksi, jossa eristekalvoja ja metallikerroksia käämitään emäkondensaattoriksi, emäkondensaattori kiinnitetään ja jaetaan vastaavilla leikkauksilla yksittäisiin kondensaattoreihin, metallikerrokset varustetaan leikkauspintoja lämpökäsittelemällä eristävillä reunavyöhykkeillä ja yksittäiset kondensaattorit varustetaan liitännöillä.
Tämän tapainen kondensaattori on tunnettu saksalaisesta patenttijulkaisusta n:o 892 321. Tällöin on eristekalvoja ja metallikalvoja tai metallisoituja eristekalvoja kerrostettu päällekkäin ja täten muodostettu emäkondensaattori. Kahdella toistensa suhteen kohtisuoralla jakosuorituksella muodostetaan emäkondensaattorista halutut osa-kondensaattorit. Jos emäkondensaattorit käämitään rummulle, jolla on suuri läpimitta, saadaan säteettäisessä suunnassa ja kehäsuunnassa jakomenetelmällä osakondensaattoreita.
On osoittautunut, että vastakkaisnapaisten meta11ikäIvojen välisissä jakopinnoissa, joilla on eri potentiaalit, syntyy ylilyöntejä, vieläpä suhteellisen pienillä jännitteillä. Tällöin vahingoittuu 56596 tällaisten kondensaattorien liitäntäkosketus ja niiden eristyshyvyys huononee.
Eristekalvoina tulevat pääasiassa kysymykseen valukalvot ja ruisku-valukalvot. Valmistettaessa valukalvoja liuotetaan muovi täydellisesti liuottimeen. Liuos saatetaan ohuena kalvona tai ohuena kerroksena alustalle, kuivatetaan ja poistetaan jälleen alustalta kalvona. Tavallisesti saatetaan tällöin liuotettu muovi säiliöstä ohikulkevalle päättömälle nauhalle tai kiertyvälle valssille ja poistetaan kuivaamisen jälkeen jälleen nauhalta tai valssilta kalvona. Tätä kalvoa voidaan lisätyöstömenetelmien helpottamiseksi venyttää.
RuiskuvalukaIvojen valmistuksessa sulatetaan muovi säiliössä. Sula ruiskutetaan painetta käyttäen suuttimesta eli kapeasta raosta alustalle, esim. päättömälle nauhalle tai valssille tai pingotuskehälle ja vedetään suuttimesta kalvona.
On edelleen osoittautunut, että valmistettaessa kerroskondensaatto-reita jakamalla emäkondensaattorista, esiintyy leikkauspinnoissa alueita, joilla on pienempi jännitekestoisuus. Emäkondensaattori voi olla suuri pinokondensaattori tai suuriläpimittaiselle rummulle valmistettu emäkäämikondensaattori. Jos eristeenä on valukalvo, jossa vielä on liuotusainejäännöksiä valmistusprosessista, aiheuttaa käämi-kappaleen jakaminen erilliskondensaattoreihin, erikoisesti suurempia kapasitanssiarvoja varten (suuret erotuspinnat) vaikeuksia. Jännite-kuormituksessa esiintyy kapeassa erotuspintaan rajoittuvassa alueessa parantumattomia läpilyöntejä, jotka johtavat kondensaattorin oikosulkuun. Jos ennen emäkäämi- tai emäpinokondensaattorin valmistusta poistetaan liuotusainejäännökset, esimerkiksi kalvojen pitkäaikaisella varastoinnilla korkeassa lämpötilassa tyhjössä, tai käytetään ruiskuvalukalvoja, jotka poiketen valukalvoista eivät sisällä mitään liuotusainetta, ei kriitillisessä vyöhykkeessä esiinny mitään regene-roimiskyvyttömiä läpilyöntejä, mutta sen sijaan esiintyy ylilyöntejä jo suhteellisen pienillä jännitteillä (noin 250 Villa eristepaksuuden ollessa 5 ^u). Täten tulee näissä leikkauspinnoissa jännitekestoisuus pienemmäksi kun kondensaattorin sisällä, koska eristysvälinä vaikuttaa ainoastaan ilma, elektrodietäisyyden ollessa eristinpaksuuden suuruusluokkaa. Pienjännitteisessä käytössä, esim. alle 10 Villa eristeen paksuuden ollessa 5 ^u, on jännitekestoisuus riittävä. Korkeammissa nimellis jännitteissä sen sijaan esiintyvät esitetyt vaikeudet.
56596
Keksinnön tarkoituksena on alussa esitetyn kondensaattorin rakentaminen, joka myös leikkauspinnoissa omaa saman korkean jännitekestoi-suuden, joka esiintyy muussa eristealueessa ja jonka leikkauspinnoissa esiintyy moitteeton regeneroiminen.
Tämän saavuttamiseksi on keksinnölle tunnusomaista, että ainakin osaan eristekalvoista käytetään kutistekalvoja, että nämä ennen lämpökäsittelyä ainakin leikkauspintojen alueessa varustetaan liuotinaineella ja käsitellään edelleen siten, että liuotinaineen osuus tässä alueessa on lämpökäsittelyssä noin 0,25 %.
Jaettaessa emäkondensaattori erilliskondensaattoreihin esiintyy jako-pinnoissa, erikoisesti sahattaessa pyörivällä sahanterällä, lyhytaikainen kuumeneminen. Tämän kuumenemisen johdosta kutistuvat eris-tekalvot sahauspinnoissa ja metallikalvo tulee leikkauspintojen viereisistä vyöhykkeistä tuhotuksi ja katkeaa paakun tapaisesti. Täten syntyy leikkauspintojen ympäristössä eristysalueita, jotka estävät oikosulkuja erinapaisten metallikalvojen välillä. Mikäli sovelletaan jakomenetelmää, jossa ei synny lämpöä, voidaan erikoisella lämpökäsittelyllä aikaansaada eristysvyöhykkeen muodostus leikkaus-pintoihin.
On osoittautunut, että liuotusainejäännösten läsnäolo vielä huomattavasti lisää eristysreunojen muodostumista, jotka jo muutenkin syntyvät leikkausreunoissa paikallisesti esiintyvän kutistusprosessin johdosta? kalvojen kutistus ei saa kuitenkaan olla liian voimakas, koska tällöin voi syntyä regeneroitumattornia oikosulkuja.
Jännitekestoisuus voidaan keksinnön mukaan suurentaa niin huomattavasti, että se tulee olemaan eristeen jännitekestoisuuden suuruusluokkaa. Saadaan esim. jännitekestoisuus 700 V 5 paksulle poly-karbonaattikalvolle, jos tässä on noin 0,25 % liuotinainejäännöstä. Samanpaksuisissa kalvoissa, joissa ei ole mitään liuotinainejätteitä, on jännitekestoisuus leikkauspintojen viereisissä vyöhykkeissä noin 150 V.
Toinen parannus erikoisesti kondensaattorin regeneroimisominaisuuk-sissa on aikaansaatavissa silloin, kun eristekalvona käytetään vuorotellen päällekkäin sovitettuina kalvoja, joissa on liuotinainejättei-tä ja kalvoja ilman liuotinainejätteitä. Tällöin aina aina kahden 4 56596 liuotinainejätteitä sisältävän kalvon välissä kalvo ilman liuotinaine jätteitä. Tämä on aikaansaatavissa kahdenlaisilla toimenpiteillä.
Toiselta puolen voidaan käyttää yksinomaan valukalvoja ja poistetaan liuotinainejätteet osasta näitä kalvoja ennen emäkondensaattorin valmistusta. Edullisesti varustetaan nämä kalvot regeneroimiskykyi-sillä ohuilla päällysteillä, jolloin jo metallihöyrystämisen aikana poistuu suuret määrät liuotinainetta, ja netallihöyrystettyjä kalvoja varastoidaan sitten kuumennetussa vakuumiuunissa. Esimerkiksi varastoidaan 8 mm leveitä polykarbonaattikalvoja, joissa on noin 5 % _ 3 liuotusaine}äännöstä 8 päivää vakuumiuunissa, jossa on 10 torria ja 110°C. Selostetuilla toimenpiteillä vältetään, että regeneroi- miskyky leikkauspintoja rajoittavissa vyöhykkeissä pienenee mikäli kalvoissa on liian suuri liuotinainemäärä. Erikoisesti silloin, kun on kysymys suurista sahauspinnoista, jotka ovat suurempia kuin 2 2 cm , osoittautuvat nämä toimenpiteet hyvin edullisiksi.
Toiselta puolen voidaan vuorotellen kerrostaa päällekkäin eristeker-roksina ruiskuvalukalvoja, jotka valmistusmenetelmänsä johdosta eivät sisällä mitään liuotinjätteitä, ja valukalvoja, joissa on liuotin-ainejätteitä. Ruiskuvalukalvot on tällöin valittava siten, etteivät valukalvojen liuotinaineet syövytä niitä. Tämä on myös aivan yleisesti huomioitava molempien kalvolajien suhteen. Kalvo ilman liuotinainejätteitä ei saa tulla toisen kalvon liuotinainejätteillä syövytetyksi. Valukalvoina tulevat tällöin kysymykseen esimerkiksi polykarbonaattikalvot ja ruiskuvalukalvoina polyetyleenitereftalaatti-kalvot.
Tällöin ei esiinny suuremmissakaan erotuspinnoissa mitään parantumattomia läpilyöntejä eikä 500 V jännitteellä 5 paksuilla eriste-kalvoilla myöskään ylilyöntejä eri potentiaalisten metallikalvojen erotuspinnoissa.
Riittävä eristys aikaansaadaan edullisella tilankäytöllä siten, että sekä liuotinainetta sisältävät että sitä sisältämättömät kalvot varustetaan toiselta puolelta johtavilla päällysteillä. Sopiva liuotinaineen annostelu aikaansaadaan vastaavaa liuotinainetta joko lisäämällä (esimerkiksi varastoimalla kaasun muodossa olevaa liuotin- 6659b ainetta sisältävässä ilmakehässä) tai poistamalla (kuivaamalla korotetussa lämpötilassa, mahdollisesti alipaineessa). Liuotinaineen lisäys tai poistaminen on suoritettava ainakin leikkauspintoihin rajoittuvissa vyöhykkeissä.
Keksintöä selostetaan seuraavassa viitaten oheiseen piirustukseen, jossa kuviot 1 ja 2 esittävät läpileikkauksena kahta eri keksinnön mukaisella menetelmällä valmistettua kerroskondensaattoria.
Kuvio 1 esittää kerroskondensaattoria päällekkäin pinottuina eriste-kerroksineen 1, jossa on erikoisen regeneroimiskykyisiä ohuita me-tallikalvoja 7, jolloin liitännöillä varustettavat päätysivut ovat yhdensuuntaisia piirustustason kanssa. Leikkauspinnat 2 ja 3 ovat kohtisuorassa piirustustason suhteen. Jos on kysymys kalvoista, joissa on liuotinjätteitä, esiintyy leikkauspintoihin rajoittuvissa vyöhykkeissä lämpövaikutuksen johdosta näihin leikkauspintoihin eris-tysreunoja 4 ja 5. Eristysreunat syntyvät siten, että näiden alueiden päällysteet murtuvat ja aukenevat paakun tapaisesti. Kondensaattorin vastanapaiset metallikalvot ovat täten moitteettomasti toisistaan eristetyt.
Kuviossa 2 on vuorotellen esitetty metallisoituja eristekalvoja 1, jotka sisältävät liuotinjätteitä ja metallisoituja eristekalvoja 6, joissa ei ole liuotinjätteitä. Leikkauspinnat 2 ja 3 valmiissa pinokondensaattorissa ovat kohtisuorassa piirustustasoa vastaan ja liitännällä varustettavat päätypinnat yhdensuuntaisia piirustason kanssa. Liuotinjätteitä sisältävien eristekalvojen metallikalvot 7 tulevat leikkauspintoja lämpökäsiteltäessä paakun tapaisesti aukenemaan reunavyöhykkeissä, leikkauspintojen vieressä, niin että riittävät eristereunat 4 ja 5 muodostuvat. Liuotinjätteettömien eriste-kalvojen metallikalvot jäävät pääasiassa muuttumattomiksi. Tällaiset kondensaattorit omaavat paitsi suurta jännitekestoisuutta myös hyvät regeneroimisominaisuudet.

Claims (6)

1. Menetelmä sähköisen kerroskondensaattorin valmistamiseksi, jossa eristekalvoja ja metallikerroksia käämitään emäkondensaatto-riksi, emäkondensaattori kiinnitetään ja jaetaan vastaavilla leikkauksilla yksittäisiin kondensaattoreihin, metallikerrokset varustetaan leikkauspintoja lämpökäsittelemällä eristävillä reunavyöhykkeillä ja yksittäiset kondensaattorit varustetaan liitännöillä, tunnettu siitä, että ainakin osaan eristyskalvoista käytetään kutistekalvoja, että nämä ennen lämpökäsittelyä ainakin leikkauspin-tojen alueessa varustetaan liuotinaineella ja käsitellään edelleen siten, että liuotinaineen osuus tässä alueessa on lämpökäsittelyssä noin 0,25 %.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että liuotinainetta sisältämättömiä ja sitä sisältäviä kalvoja käämitään lomittain toistensa kanssa.
3. Patenttivaatimuksen 2 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että käämitään päällekkäin liuotinainetta sisältävinä kalvoina poly-karbonaattia olevia valukalvoja ja liuotinainetta sisältämättöminä kalvoina polyetyleenitereftalaattia olevia ruiskuvalukalvoja.
4. Jonkin edellä olevan patenttivaatimuksen mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että sekä liuotinainetta sisältävät että sitä sisältämättömät kalvot varustetaan toiselta puolelta johtavilla päällysteillä.
5. Jonkin edellä olevan patenttivaatimuksen mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että lämpökäsiteltävien vyöhykkeiden liuotinainepitoisuus asetetaan varastoimalla liuotinainepitoisessa vast, liuotinainevapaassa ilmakehässä.
5 6 5 9 G
6. Jonkin edellä olevan patenttivaatimuksen mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että emäkondensaattori jaetaan sahalla yksittäisiin kondensaattoreihin ja että leikkauspintojen lämpökäsittely tapahtuu sahauksen aikana ja tarvittava lämpö syntyy sahauksesta.
FI1857/69A 1968-06-25 1969-06-24 Foerfarande foer framstaellning av en elektrisk skiktkondensator FI56596C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE1764549 1968-06-25
DE19681764549 DE1764549B2 (de) 1968-06-25 1968-06-25 Verfahren zur herstellung eines elektrischen schichtkondensators

Publications (2)

Publication Number Publication Date
FI56596B FI56596B (fi) 1979-10-31
FI56596C true FI56596C (fi) 1980-02-11

Family

ID=5698031

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI1857/69A FI56596C (fi) 1968-06-25 1969-06-24 Foerfarande foer framstaellning av en elektrisk skiktkondensator

Country Status (14)

Country Link
US (1) US3590347A (fi)
JP (1) JPS5522934B1 (fi)
AT (1) AT294267B (fi)
BE (1) BE735120A (fi)
BR (1) BR6910098D0 (fi)
CH (1) CH508265A (fi)
DE (1) DE1764549B2 (fi)
ES (1) ES368682A1 (fi)
FI (1) FI56596C (fi)
FR (1) FR2011633A1 (fi)
GB (1) GB1268962A (fi)
NL (1) NL6909400A (fi)
SE (1) SE339266B (fi)
YU (1) YU160869A (fi)

Families Citing this family (13)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE2619260C2 (de) * 1976-04-30 1983-05-05 Siemens AG, 1000 Berlin und 8000 München Verfahren zum Herstellen von Wickelkörpern selbstheilender Kondensatoren
JPS54113061A (en) * 1978-02-22 1979-09-04 Matsushita Electric Ind Co Ltd Layerrbuilt capacitor
JPS55160419A (en) * 1979-05-31 1980-12-13 Matsushita Electric Ind Co Ltd Film capacitor
US4488340A (en) * 1981-02-27 1984-12-18 Illinois Tool Works Inc. Apparatus for making capacitive structures
KR860000968B1 (ko) * 1981-03-19 1986-07-23 야마시다 도시히꼬 금속화필름 콘덴서
US4456945A (en) * 1982-07-01 1984-06-26 Emhart Industries, Inc. Capacitor
FR2548440B1 (fr) * 1983-06-28 1986-03-21 Europ Composants Electron Film metallise pour la realisation de condensateurs et procede de fabrication desdits condensateurs
DE3342329A1 (de) * 1983-11-23 1985-05-30 Siemens AG, 1000 Berlin und 8000 München Elektrischer kondensator aus einem verfestigten stapel von aneinander geschichteten metallisierten dielektrikumslagen und verfahren zu seiner herstellung
DE3510518A1 (de) * 1985-03-22 1986-10-02 Siemens AG, 1000 Berlin und 8000 München Elektrischer kondensator und verfahren zu seiner herstellung
DE3517435A1 (de) * 1985-05-14 1986-11-20 Siemens AG, 1000 Berlin und 8000 München Elektrischer kondensator aus einem verfestigten wickel und verfahren zu seiner herstellung
FR2605139A1 (fr) * 1986-10-10 1988-04-15 Europ Composants Electron Condensateur du type a film de polymere et a stabilite en temperature elevee
US4965698A (en) * 1989-09-27 1990-10-23 Johnson Service Company Capacitance humidity sensor
US6724612B2 (en) 2002-07-09 2004-04-20 Honeywell International Inc. Relative humidity sensor with integrated signal conditioning

Family Cites Families (3)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US2731706A (en) * 1950-12-13 1956-01-24 Hunt Capacitors Ltd A Manufacture of capacitors
US3346789A (en) * 1965-10-22 1967-10-10 Sprague Electric Co Electrical capacitor with impregnated metallized electrode
US3395207A (en) * 1966-09-06 1968-07-30 Gen Electric Method of reducing dissipation factor of polyphenylene oxide

Also Published As

Publication number Publication date
BR6910098D0 (pt) 1973-02-20
DE1764549B2 (de) 1972-04-06
US3590347A (en) 1971-06-29
AT294267B (de) 1971-11-10
BE735120A (fi) 1969-10-29
GB1268962A (en) 1972-03-29
DE1764549A1 (de) 1971-07-01
YU160869A (en) 1984-04-30
FR2011633A1 (fi) 1970-03-06
NL6909400A (fi) 1969-12-30
CH508265A (de) 1971-05-31
FI56596B (fi) 1979-10-31
SE339266B (fi) 1971-10-04
ES368682A1 (es) 1971-05-01
JPS5522934B1 (fi) 1980-06-19

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI56596C (fi) Foerfarande foer framstaellning av en elektrisk skiktkondensator
FI56595C (fi) Foerfarande foer framstaellning av en skiktkondensator
JPH0793236B2 (ja) フイルムコンデンサおよびその製造方法
JP2003502856A (ja) 高エネルギー密度の金属化フィルムコンデンサと、その製造方法
GB1216946A (en) Improvements in or relating to methods of manufacturing electrical capacitors
US3457478A (en) Wound film capacitors
US3987348A (en) Partially impregnated capacitor
US3484664A (en) Electrical capacitors
US3179862A (en) Dual-film metallized condensers
US4099218A (en) Method of making porous polymer containing separators for electrolytic electrical devices
US2414320A (en) Dielectric sheet material
KR20040102332A (ko) 올필름제 전자레인지용 오일함침 콘덴서 및 그 제조 방법
US3227934A (en) Wouni) electric capacitor
JP2024053309A (ja) 電解コンデンサの製造方法及び電解コンデンサ
JPH0135491B2 (fi)
US2903780A (en) Manufacture of electrical capacitors
Umemura et al. Dielectric behavior of solid/liquid insulation system
JPH0126523B2 (fi)
US3675094A (en) Impregnated self-healing alternating voltage capacitor
KR100833892B1 (ko) 알루미늄 고분자 콘덴서의 제조방법
JPH10214748A (ja) ケース入りフィルムコンデンサ
JP2000100646A (ja) コンデンサ素子
JPH0563092B2 (fi)
JPH0143853Y2 (fi)
JPH1079321A (ja) 金属化フィルムコンデンサとその製造方法