FI13484Y1 - Hunajakehien linkouslinjan lataus- ja purkurata - Google Patents

Hunajakehien linkouslinjan lataus- ja purkurata Download PDF

Info

Publication number
FI13484Y1
FI13484Y1 FIU20230081U FIU20230081U FI13484Y1 FI 13484 Y1 FI13484 Y1 FI 13484Y1 FI U20230081 U FIU20230081 U FI U20230081U FI U20230081 U FIU20230081 U FI U20230081U FI 13484 Y1 FI13484 Y1 FI 13484Y1
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
loading
unloading
track
attached
movement
Prior art date
Application number
FIU20230081U
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Inventor
Juhani Vaara
Original Assignee
Paradise Honey Oy
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Paradise Honey Oy filed Critical Paradise Honey Oy
Priority to FIU20230081U priority Critical patent/FI13484Y1/fi
Publication of FI13484Y1 publication Critical patent/FI13484Y1/fi

Links

Classifications

    • AHUMAN NECESSITIES
    • A01AGRICULTURE; FORESTRY; ANIMAL HUSBANDRY; HUNTING; TRAPPING; FISHING
    • A01KANIMAL HUSBANDRY; AVICULTURE; APICULTURE; PISCICULTURE; FISHING; REARING OR BREEDING ANIMALS, NOT OTHERWISE PROVIDED FOR; NEW BREEDS OF ANIMALS
    • A01K59/00Honey collection

Landscapes

  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Environmental Sciences (AREA)
  • Animal Husbandry (AREA)
  • Biodiversity & Conservation Biology (AREA)
  • Invalid Beds And Related Equipment (AREA)

Abstract

1. Hunajakehien linkouslinjan lataus- ja purkurata (1) johon kuuluu tukirunko (2) ja liikkuva kelkka (3) ja liikemekanismi ja kelkan (3) liikkeen tuottava elin, tunnettu siitä, että liikkuva kelkka (3) on kiinnitetty tukirunkoon (2) pystysuuntaisesti liikkuvasti ja liikkuvassa kelkassa (3) on useampi kuin yksi sektori 11 eli useampi kuin yksi kahdesta kehäkannatinprofiilista (25) koostuva kehäkannatinpari hunajakehille (20).

Description

Hunajakehien linkouslinjan lataus- ja purkurata
TEKNIIKAN ALA
Tämän keksinnön kohteena on mehiläishoitoon liittyvä hunajakehien linkouslinjan lataus- ja purkurata, jonka hunajakehien varastointikapasiteetti on huomattavasti suurempi kuin perinteisten hunajakehien lataus- ja purkuratojen eli hunajakehien siirtoratojen ja tilan tarve on silti sama kuin perinteisten yksi-sektoristen hunajakehien — siirtoratojen tapauksissa.
TAUSTA JA TUNNETTU TEKNIIKKA
Nykyään mehiläishoitoalalla on olemassa hunajakehien linkouslinjastoissa lataus- ja purkuratoja joihin sopii yhden tai useamman radan pituuden verran hunajakehiä. Ongelmana on että useamman kuin yhden radan pituuden verran hunajakehiä eli toisinsanoen useita purku- ja latausradan pituuksia eli sektoreita sisältävien ratojen tilan tarve on huomattavan suuri koska sektorit sijaitsevat aina joko vierekkäin vaakatasossa tai ympyrän kehälle — sijoitettuna. Tyypillisesti vierekkäin sijoitettuna sektoreita on kaksi ja ympyrän kehälle sijoitettuna kolme sektoria. Kahden vierekkäin sijaitsevan sektorin tapauksessa sektoreita tyypillisesti siirrellään vaakatasossa hunajalingon roottorin liitäntään vuorotellen, joten tilantarve on tällöin vähintään kahden sektorin verran ja lisäksi tyhjää tilaa täytyy olla varattu molempien sektoreiden hunajalingon roottoriin kiinnittyneenä olemista varten, toisinsanoen koska sektoreita liikutellaan vähintään yhden sektorin verran edestakaisin, täytyy vapaata tilaa radan ympärillä olla siis vähintään kolmen sektorin verran.
Ympyrän kehälle sijoitettujen sektoreiden tapauksessa asetelmaa jossa sektorit sijaitsevat, pyöritetään siten, että jokainen sektori vuorollaan on kiinnittyneenä hunajalingon roottorin liitäntään. Tässä tapauksessa tilaa vie asetelman suurehko ulkohalkaisija joka on käytännössä esimerkiksi kolmen sektorin tapauksessa vähintään noin kahden sektorin leveyden mittainen eli tällöin tilantarve purku- tai latausradalle on vähintään noin kahden vierekkäisen sektorin verran.
Purkuratojen tapauksessa = hunajakehät (poistetaan — kätevästi purkuradalta siten, että tyhjä kehälaatikko siirretään radalla olevien hunajakehien alapuolelle ja hunajakehät asetetaan alapuoleltaan kehälaatikon sisään hunajakehien = ylälistan = ollessa edelleen purkuradan kehäkannatinprofiilien päällä. Sen jälkeen kehälaatikkoa radalta poispäin vedettäessä hunajakehät tippuvat kätevästi kehäkannatinprofiilin päättyessä kehalaatikkoon. Tämän takia purkuradoissa on hunajakehien alapuolella tyypillisesti tarvetta lisätilalle jotta kehälaatikko mahtuu hunajakehien alapuolelle hunajakehiä purkuradalta poistettaessa.
Kehät — siirretään latausradalta hunajalingon sektorille erityisen hunajakehien työntölaitteen avulla joka on sijoitettu radan reunaan ja työntölaite ulottuu työntämään hunajakehiä tyypillisesti siten, että työntölaitteen työntävä uloke osuu hunajakehien ylälistaan. Tällaisesta työntölaitteesta hyvänä esimerkkinä mainittakoon hyödyllisyys- mallijulkaisun FI10594 mukainen työntölaite. Hunajakehien työntölaite on yleensä joko käyttäjän työntämä, käsin veivattava tai sähkömoottori- tai paineilmakäyttöinen. On olemassa myös hunajakehien siirtomekanismilla varustettuja hunajakehien lataus- ja purkuratoja, joissa yleensä hunajakehät siirtyvät hitaasti siirtoketjun liikkeen johdosta, johtuen siitä että hunajakehät istuvat siirtoketjun päällä ja täten liikkuvat siirtoketjun liikkuessa. Siirtoketjun ja hunajakehien lilke on latausradoissa hunajalinkoon päin ja purkuratojen tapauksessa hunajalingosta poispäin mikä helpottaa hunajakehien purkuradalta talteenottoa sekä helpottaa hunajakehien työntölaitteen hunajakehien työntötoimenpidettä. Muitakin kuin siirtoketjuvälitteisiä integroituja hunajakehien siirtomekanismeja on purku- ja latausradoille olemassa, mutta siirtoketjuvälitteinen on yleisin.
KEKSINNÖN YHTEENVETO
Tämä uusi keksintö mahdollistaa sen, että lataus- tai purkurata voidaan varustaa useammalla kuin yhdellä sektorilla jotka ovat päällekäin sijoitettu ja siten rata tarvitsee linkoushuoneessa saman tilan kuin yksisektorinen tavallinen lataus- tai purkurata. Tämän uuden keksinnön tapauksessa, erityisesti matalia hunajakehiä käytettäessä on kätevää sijoittaa jopa neljä tai useampi sektori päällekäin jolloin radat ovat jopa neljä tai useampi kertaisesti lyhyempiä yksisektoriseen rataan verrattuna joten tilansäästö on erityisen merkittävää erityisesti suurempien hunajan linkouslinjastojen tapauksessa.
Keksinnön mukainen hunajakehien lataus- ja purkurata, joka soveltuu asennettavaksi sekä hunajalingon latauspuolelle jolla puolella siis siirretään täysiä hunajakehiä kuorimakoneesta hunajakehien vahapeitteen poiston jälkeen hunajalinkoon ja hunajalingon purkupuolelle jolle puolelle tyhjät, lingotut hunajakehät siirretään hunajalingosta linkouksen jälkeen, koostuu liikkuvasta kelkasta, joka sisältää hunajakehien varastointiradat eli sektorit, ja paikallaan pysyvästä tukirungosta, johon liikkuva kelkka on kiinnitetty siten, että liikkuva kelkka pystyy liikkumaan vain pystysuunnassa edestakaisin ja lisäksi liikemekanismista ja liikkeen tuottavasta elimestä. Liikkuva kelkka voi liikkua esimerkiksi käsinveivattavan mekanismin avulla tai sähkömoottorin avulla siten, että se pysäytetään niihin kohtiin joissa sijaitsee radan sektori, joissa kohdissa latausradan tapauksessa täydet hunajakehät voidaan siirtää radalta hunajalingon sektorille ja purkuradan tapauksessa tyhjät hunajakehät voidaan € siirtää hunajalingon sektorilta purkuradan sektorille. Hunajakehien siirto radoilta hunajalinkoon ja pois hunajalingosta toteutetaan helposti käsitoimisella — työkalulla — työntämällä tai pneumaattisen tai sähkömoottorilla varustetun hunajakehien työntölaitteen avulla, joka työntölaite sijaitsee latausradan puolella keksinnön mukaisen latausradan sivussa siten, että se voidaan kääntää pois tieltä silloin kun radan hunajalinkoon yhdistettyä sektoria vaihdetaan seuraavaan. Kun seuraava radan sektori on yhdistetty hunajalinkoon, työntölaite käännetään takaisin työntöasentoon siten, että se osuu hunajakehien ylälistaan hunajakehia — työnnettäessä. = Erityistä hunajakehien työntölaitetta ei tarvita hunajalingon purkuradan puolella koska hunajakehiä työnnettäessä hunajalinkoon päin, hunajalingon sektorilta poistuu samalla työnnöllä jo lingotut hunajakehät. Toki keksinnön mukainen lataus- ja purkurata voidaan myös varustaa hunajakehien siirtomekanismilla, joka on esimerkiksi siirtoketju tai hammastettu tai hammastamaton hihna joka liikkuu siten, että hunajakehät istuvat hihnan päällä molemmin puolin sektoria hihnoja tai siirtoketjuja ollen siis yksi jokaista kehäkannatinprofiilia kohden. Tällöin hihnan tai ketjun liikkuessa, hunajakehät liikkuvat myös ketjun mukana, tämä toiminto on tarvittaessa sekä lataus- että purkupuolelle toteutettavissa, joka toiminto helpottaa hunajakehien siirtoa ja poistoa linkouslinjasta.
Liikkuvan kelkan kiinnitys tukirunkoon toteutetaan esimerkiksi liikkuvaan — kelkkaan kiinnitettyjen ohjainrullien ja tukirunkoon — kiinnitetyn ohjainprofiilin avulla siten, että ohjainprofiili on sijoitettu ohjainrullien väliin ja ohjainrullat ja ohjainprofiili muotoilunsa takia estävät muun kuin pystysuuntaisen liikkuvan kelkan liikkeen. Eräs kätevä tapa toteuttaa liikkuvan kelkan liike sähkömoottorin avulla on varustaa tukirunko hammastangoilla molemmin puolin tukirunkoa ja sähkömoottorin akselille kiinnitetyt hammaspyörät pyöriessään liikuttavat kelkkaa. Liikkuvaa kelkkaa voidaan kutsua myös lyhyemmin kelkaksi. Kelkka koostuu pystytuista joihin on kiinnitetty ohjainprofiilit, jotka kannattelevat hunajakehiä, sekä vaakatuista ja alavaakarunkopalkeista joihin liikemekanismin liikkeen tuottavat elimet on kiinnitetty. Sektoreita eli ohjainprofiilipareja kelkassa on yhtämonta kuin on sektoreita, eli neljä profiiliparia kun kelkka on varustettu neljällä sektorilla. Toisinsanoen yksi sektori koostuu ohjainprofiiliparista, joka kannattelee hunajakehiä. Sektorit on sijoitettu kelkkaan päällekäin siten, että sektoreiden väleissä on tilaa ylemmässä sektorissa oleville hunajakehille sekä purkuradan tapauksessa myös hunajakehien poistolle radalta hunajakehälaatikkoa käyttäen.
Pystysuunnalla tarkoitetaan tämän keksinnön yhteydessä hunajakehän korkeussuuntaa siinä suunnassa kuin se käsitetään mehiläispesässä ja kehälaatikossa käytettynä.
Selvennyksenä mainitaan, että hunajakehien linkouslinjan lataus- ja purkuratoja voidaan kutsua myös hunajakehien siirtoradoiksi.
Keksinnön mukainen hunajakehien linkouslinjan hunajakehien lataus- 5 ja purkurata voidaan järjestää myös kauko-ohjattuna toimivaksi tarvittaessa.
KUVIOIDEN LYHYT KUVAUS
Seuraavaksi keksintöä selitetään yksityiskohtaisemmin edullisten toteutusmuotoesimerkkien avulla viitaten oheisiin piirustuksiin, joissa:
FIG 1: Kuva esittää keksinnön mukaista hunajakehien lataus- ja purkurataa, joka on varustettu kahdella sektorilla kuvattuna viistosti sivusta päin.
FIG 2: Kuva esittää leikkauskuvantoa keksinnön mukaisesta hunaja- kehien lataus- ja purkuradasta, joka on leikattu pystysuunnassa ja sektoreiden pituussuunnassa sähkömoottorin läheltä ja kuvattuna suoraan sivusta päin. Sähkömoottori ei näy tässä kuvassa.
FIG 3: Kuva esittää pystysuuntaista leikkauskuvantoa keksinnön mukaisesta hunajakehien lataus- ja purkuradasta käyttävän akselin keskilinjan kohdalta leikattuna, joka on varustettu kahdella sektorilla ja kuvattuna suoraan sivusta päin. Lisäksi kuvassa on esitetty suurennos leikkauskuvannosta.
FIG 4: Kuvassa on esitetty keksinnön mukaisen hunajakehien lataus- ja purkuradan liikkuva kelkka viistosti sivulta kuvattuna, joka on tässä tapauksessa varustettu kolmella sektorilla.
FIG5: Kuva esittää suoraan sivusta kuvattuna hunajan linkouslinjastoa joka on varustettu keksinnön mukaisilla hunajakehien lataus- ja purkuradoilla, jotka on varustettu kahdella sektorilla. Tässä kuvassa keksinnön mukaisten lataus- ja purkuratojen ylemmät sektorit on yhdistetty linkouslinjaston hunajalingon roottoriin ja kuorimakoneen radan päätyyn.
FIG 6: Kuva esittää viistosti sivusta kuvattuna hunajan linkouslinjastoa joka on varustettu keksinnön mukaisilla hunajakehien lataus- ja purkuradoilla, jotka on varustettu kahdella sektorilla. Tässä kuvassa keksinnön mukaisten lataus- ja purkuratojen alemmat sektorit on yhdistetty linkouslinjaston hunajalingon roottoriin ja kuorimakoneen radan päätyyn.
FIG 7: Kuva esittää kaksi-sektorista toteutusmuotoa keksinnön mukaisesta hunajakehien linkouslinjaston lataus- purkuradasta josta on esitetty leikkauskuvanto leikattuna vaakatasossa ohjainrullien keskiakselin kohdalta ja leikkauskuvannosta on esitetty suurennos.
Leikkauskuvanto on kuvattu suoraan leikkaussuuntaa kohtisuorassa suunnassa.
FIG 8: Kuva esittää erästä edullista toteutusmuotoesimerkkiä keksinnön mukaisen hunajakehien linkouslinjaston lataus- ja purkuradan paikallaan pysyvästä tukirungosta kuvattuna viistosti sivulta päin.
KEKSINNÖN YKSITYISKOHTAINEN KUVAUS
Oheisissa kuvioissa esitetty keksinnön mukainen hunajakehien linkouslinjan lataus- ja purkurata 1 koostuu paikallaan pysyvästä tukirungosta 2, liikkuvasta kelkasta 3 sekä liikemekanismista ja kelkan 3 liikkeen tuottavasta elimestä.
Tukirunko 2 koostuu pystytuista 4, vasemmasta vaakatuesta 22 ja oikeasta vaakatuesta 46, ylävaakapalkista 7 ja alavaakapalkista 8 ja oheisissa toteutusmuotoesimerkeissä niihin kiinnitetyistä ohjainprofiileista 5 sekä oheisissa toteutusmuoto-esimerkeissä myös hammastangoista 6, jotka on kiinnitetty pystytukiin 4. Sama toiminta on toteutettavissa toki myös siten, että erillisiä pystytukia 4 ei tarvita vaan esimerkiksi ohjainprofiilit 5 toimivat myös pystytukina. Lisäksi oheisten toteutusmuotoesimerkkien tukirungon 2 toteutus sisältää vaakajäykistepalkin pystytukien 4 ala- ja yläpäässä, joiden tehtävä on jäykistää rakennetta. Toki vastaava toiminta on toteutettavissa myös vain — yhdellä tai vastaavasti useammalla kuin = kahdella vaakajäykistepalkilla tai ilman vaakajäykistepalkkeja. Oheisissa toteutusmuodoissa tukirungon 2 yläpäässä sijaitseva jäykistepalkki on yläjäykistepalkki 7 ja alapäässä sijaitseva jäykistepalkki on alajäykistepalkki 8. Pystytuet 4 on poikkileikkaukseltaan U-muotoisia kuten on esitetty esimerkiksi kuvassa FIG7, mutta toki pystytuet 4 ovat toteutettavissa muun poikkileikkauksen omaavina. Tukirungon 2 muut palkit, kuten alavaakapalkki 8, ylävaakapalkki 7 ja vasen vaakatuki 22 ja oikea vaakatuki 46 ovat myös U-muotoisia poikkileikkaukseltaan oheisissa toteutusmuotoesimerkeissä = toki ne ovat myös toteutettavissa jonkin muun poikkileikkauksen omaavina, esimerkiksi lattamaisina tai L-muotoisina. Vasen vaakatuki 22 ja oikea vaakatuki 46 ovat kiinnitysreikiensä osalta peilikuvia kelkan 3 suhteen, mutta toki keksinnön mukainen tukirunko 2 on toteutettavissa myös samanlaisia vaakatukia, yhtä tai useampia käyttäen.
Oheisissa toteutusmuotoesimerkeissä liikkuva kelkka 3 koostuu pystytuista 9 ja vaakatuista 10 sekä niihin kiinnitetyistä sektoreista 11 eli kehäkannatinprofiilipareista 12 ja lisäksi alavaakarunkopalkeista 27,
jotka sijaitsevat oheisissa toteutusmuotoesimerkeissä kelkan 3 alaosassa ja joihin alavaakarunkopalkkeihin 27 liikemekanismin käyttävän akselin 14 ja sen tukilaakerit 17 sekä sähkömoottorin 13 ja sähkömoottorin momenttituen 21 käsittävä säädettävästi kiinnitetty asetelma on kiinnitetty. Momentituki 21 on oheisissa toteutus- muotoesimerkeissä kiinnitetty kiinnityskannakkeen 28 ulokkeessa olevaan kiinnitysreikään pulttiliitoksella pultin 41 ja mutterin 16 avulla.
Näitä — kiinnitysreikiä on yksi kappale oheisissa toteutus- muotoesimerkeissä, mutta toki tämä liitos voidaan toteuttaa myös useita pultteja ja siten useita kiinnitysreikiä käyttäen. Oheisissa toteutusmuodoissa vaakatuet 10 ja pystytuet 9 on kiinnitetty toisiinsa normaalein pulttiliitoksin, mutta toki tämä rakenne on toteutettavissa myös esimerkiksi hitsaamalla osat toisiinsa kiinni. Kuvien FIG1 - FIG2 ja FIG5 - FIG8 keksinnön edullisissa toteutusmuotoesimerkeissä sektoreita 11 on kaksi ja kuvien FIG3 ja FIG4 esimerkissä sektoreita 11 on kolme kappaletta. Lisäksi liikkuvaan kelkkaan 3 on kiinnitetty kelkan 3 liikkeen tuottava elin, joka on oheisissa keksinnön toteutusmuotoesimerkeissä kierukkavaihteeseen yhdistetty sähkö- moottori 13, jota kutsutaan tässä yhteydessä lyhyemmin vain sähkömoottoriksi 13, sekä käyttävä akseli 14 ja siihen liitetyt hammaspyörät 15, joita hammaspyöriä 15 on siis molemmin puolin laitetta yksi kappale, yhteensä laitteessa ollen kaksi kappaletta niitä.
Liikemekanismin hammastangot 6, joita on myös molemmin puolin laitetta yksi kappale, kaksi kappaletta yhteensä, on oheisissa toteutusmuotoesimerkeissä kiinnitetty paikallaan pysyvän tukirungon 2 pystytukiin 4. Toki on mahdollista toteuttaa keksinnön mukainen laite myös siten, että liikemekanismin hammaspyörät 15, sähkömoottori 13 ja käyttävä akseli 14 on kiinnitetty paikallaan pysyvään tukirunkoon 2 ja hammastangot 6 olisi vastaavasti kiinnitetty liikkuvaan kelkkaan 3 tai vastaavasti siten, että esimerkiksi hammaspyöriä 15 on keksinnön mukaisessa laitteessa 1 vähemmän tai enemmän kuin oheisissa toteutusmuotoesimerkeissä.
Oheisissa toteutusmuotoesimerkeissä tukirungon 2 pystytukiin 4 on kiinnitetty ohjainprofiilit 5, jotka ovat tässä toteutusmuodossa lattatankoja. Toki ohjainprofiilit 5 on mahdollista toteuttaa myös muunmuotoisina, esimerkiksi U- tai L-muotoisina poikkileikkaukseltaan.
Pystytukien 4 ja ohjainprofiilien 5 välissä on korotusholkit 37 joiden läpi kiinnityspulkit ulottuvat pystytukien 4, korotusholkkien 37 ja ohjainprofiilien 5 läpi. Tämä kiinnitys on tässä tapauksessa toteutettu niin että ohjainprofiilien 5 kiinnitysreiät on varustettu kierteillä, jotta muttereita ei tarvita näissä liitoksissa, mutta toki liitos voidaan toteuttaa myös ilman kierteellisiä reikiä lukitusmuttereiden avulla.
Lisäksi ohjainprofiilien 5 ja hammastangon 6 välissä on samaan tapaan korotusholkki 37, jonka ansiosta hammastanko 6 sijaitsee tietyllä etäisyydellä ohjainprofiilista 5. Tässä toteutusmuodossa kyseessä on sama korotusholkki 37 kuin pystytukien 4 ja ohjainprofiilien 5 välissä, mutta toki tämä rakenne on mahdollista toteuttaa myös eripituisia korotusholkkeja käyttämällä.
Liikkuva kelkka 3 on tuettu ohjainprofiileihin 5 ohjainrullien 26 avulla, jotka on kiinnitetty liikkuvan kelkan 3 alavaakarunkopalkkeihin 27 ja ylimpään —kehäkannatinprofiiliin 25 molemmin puolin kelkkaa symmetrisesti, joita ohjainrullia 26 on oheisissa esimerkeissä 2 paria alavaakarunkopalkkiin 27 kiinnitetty molemmilla puolilla laitetta sekä yksi pari ylimpään kehäkannatinprofiiliin 25 kiinnitetty eli yhteensä laitteessa on 6 ohjainrullaparia eli 12 ohjainrullaa 26. Kukin ohjainrulla 26 on varustettu oheisissa esimerkeissä kuulalaakerilla 44 joka on lukittu ohjainrullan 26 asennusreikään sisäpuolisen lukitusrenkaan avulla. Kunkin ohjainrullan 26 ja sen runkoon kiinnityskohdan välissä on korotusholkki 36, jonka ansiosta kaikki ohjainrullat 26 sijaitsevat tietyllä etäisyydellä rungon kiinnityspinnasta. Kiinnitys on toteutettu siten, että kiinnityspultti 42 ulottuu ohjainrullan 26 sisällä sijaitsevan kuulalaakerin 44, ohjainrullan 26 korotusholkin 36 ja rungossa olevan kiinnitysreiän läpi ja lukitaan toisessa päädyssä lukitusmutterilla 43.
Rungossa olevalla kiinnitysreiällä tarkoitetaan alempien ohjainrullien 26 tapauksessa alavaakapalkissa 27 olevaa kiinnitysreikää ja ylempien ohjainrullien 26 tapauksessa kehäkannatinprofiilissa 25 olevaa kiinnitysreikää, joita kiinnitysreikiä on siis yksi kappale jokaista ohjainrullan 26 kiinnitystä kohden.
Ohjainrullien 26 ulkopinnan muoto on sellainen että ne tukeutuessaan ohjainprofiilia 5 vasten estävät kaiken muun kelkan 3 liikkeen paitsi pystysuuntaisen liikkeen edestakaisin. Oheisissa keksinnön edullisissa toteutusmuotoesimerkeissä — ohjainrullien 26 ulkohalkaisija on varustettu uralla 45 johon uraan 45 ohjainprofiilien 5 reunat 35 uppoavat kun ohjainrulla 26 asetetaan tiiviisti ohjainprofiilin 5 pystysuuntaista reunaa 35 vasten. Ohjainrullapareja on kiinnitetty molemmin puolin vähintään kaksi paria puolta kohden jotta liikkuvan kelkan 3 muut liikesuunnat kuin pystysuuntainen liike on estetty.
Lisäksi molemmin puolin kelkkaa 3 ohjainrullaparien välinen pystysuuntainen etäisyys on oheisissa toteutusmuotoesimerkeissä lähes kelkan korkeuden mittainen, mutta toki etäisyys ja ohjainrullaparien lukumäärä kelkan 3 puoliskoa kohden voi olla tästä poikkeava laitteen 1 silti toimiessa kuten sen on keksinnön selityksessä kuvattu toimivan. Ohjainrullat — 26 pyörivät — vaivattomasti pyörähdysakselinsa ympäri johtuen niiden sisälle asennetuista kuulalaakereista 44, mutta toki esimerkiksi muunlainen laakerointi soveltuu tähän kuulalaakereiden 44 tilalle, kuten esimerkiksi liukulaakerointi. Ohjainrullaparin ohjainrullien 26 välinen etäisyys ja ohjainrullien 26 sylinterimäisen ulkopinnan ura 45 on leveydeltään ja syvyydeltään sellainen että kaikkien osien ollessa paikoillaan, ohjainprofiilin 5 reunat 35 eivät sovi tulemaan ulos ohjainrullan 26 urasta 45, jolloin urat 45 estävät kaiken vaakasuuntaisen liikkeen.
Eräässä edullisessa keksinnön toteutusmuotoesimerkissä hammastanko 6 on korvattu kierretangolla, esimerkiksi trapetsikierre- tyyppisellä kierretangolla, jota pyöritettäessä sähkömoottorilla 13 tai käsiveivillä — liikkuva kelkka 3 liikkuu ylöspäin ja alaspäin pystysuunnassa riippuen siitä kumpaan suuntaan kierretankoa pyöritetään. Tässä toteutusmuotoesimerkissä kierremutteri, esimerkiksi trapetsikierremutteri on kiinnitetty molemmin puolin liikkuvaan kelkkaan 3 ja kierreakseli ja sitä käyttävä sähkömoottori 13 on kiinnitetty paikallaan pysyvään tukirunkoon 2. Toki sama toiminta voidaan toteuttaa myös niin että kierremutteri on kiinnitetty paikallaan pysyvään tukirunkoon 2 ja vastaavasti kierretankoakseli ja sitä pyörittävä sähkömoottori 13 on kiinnitetty liikkuvaan kelkkaan 3. Tämä keksinnön toteutusmuoto on järjestetty symmetriseksi kelkan 3 suhteen, mutta toki se on tarvittaessa järjestettävissä epäsymmetriseksi kelkan 3 suhteen.
Eräässä toisessa edullisessa keksinnön toteutusmuotoesimerkissä kelkan 3 liikkeen tuottava elin on paineilmasylinteri.
Kuvien FIG1 - FIG8 keksinnön toteutusmuotoesimerkeissä liikkuvat kelkat 3 on varustettu myös liikkuvan kelkan 3 pystytukiin kiinnitetyllä tippapellillä 19, jonka päälle hunajakehistä 20 mahdollisesti tippuva hunaja tippuu. Toki keksinnön mukainen laite 1 on mahdollista myös toteuttaa ilman mainittuja tippapeltejä 19 tai tippapelti 19 voidaan kiinnittää esimerkiksi paikallaan pysyvän tukirungon 2 osiin. Lisäksi tippapelti 19 voidaan kiinnittää eri kulmaan laitteeseen 1 kuin oheisissa toteutusmuotoesimerkeissä on esitetty. Oheisissa toteutusmuoto- esimerkeissä tippapellille 19 tippunut hunaja valuu kaltevuuden takia toiseen tippapellin 19 päätyyn helpomman hunajan talteenoton takia.
Oheisissa toteutusmuotoesimerkeissä sähkömoottori 13 ja hammaspyöriä 15 käyttävä akseli 14 sekä tämän akselin 14 tukilaakerit 17 on sijoitettu tippapellin 19 alapuolelle jotta hunajaa ei tipu niiden päälle. Lisäksi hammaspyöriä 15 käyttävän akselin 14 tukilaakerit 17 sekä sähkömoottorin 13 momenttituki 21, johon sähkömoottori 13 on kiinnitetty pulttiliitoksin, on järjestetty säädettäväksi tiiviisti hammastankoa 6 vasten tiiviin hammaspyörien 15 ja hammastangon 6 välisen kontaktin varmistamiseksi. Oheisissa toteutusmuodoissa tukilaakerit 17 ovat laipallisia urakuulalaakereita tyypiltään, mutta toki tämä keksinnön mukainen rakenne on toteutettavissa myös muunlaisia tukilaakereita käyttämällä, joista esimerkkinä liukulaakerointi.
Oheisten toteutusmuotoesimerkkien paikallaan pysyvät tukirungot 2 on varustettu myös säädettävillä tukijaloilla 18 joiden avulla tukirunko 2 on säädettävissä kätevästi oikeaan asentoon. Toki keksinnön mukainen purku- tai latausrata 1 voidaan myös toteuttaa ilman säädettäviä tukijalkoja 18 tai säätö voidaan toteuttaa esimerkiksi säädettäväksi järjestetyn tukirungon ja ohjainprofiilien välisen kiinnityksen avulla tai jollain muulla tavalla laitteen 1 silti toimiessa kuten sen on keksinnön selityksessä kuvattu toimivan.
Sähkömoottori 13 on varustettu kierukkavaihteella oheisissa toteutusmuotoesimerkeissä, jotta hammaspyörien 15 pyörintä- nopeudeksi saadaan tietty haluttu nopeus. Toki sähkömoottori voitaisiin liittää myös esimerkiksi muuntyyppisiin vaihteisiin ja lopputuloksena saataisiin sama pyörintänopeus käyttävälle akselille 14 ja hammaspyörille 15. Lisäksi oheisissa toteutusmuotoesimerkeissä käyttävä akseli 14 on yhdistetty laippaliitoksella 16 kahdesta akselin osasta joiden päissä on kiinnityslaipat joissa on kiinnitysreiät pulttiliitoksia varten. Toki käyttävä akseli 14 voi olla yksiosainen tai kasattu useasta osasta jotain muunlaista akselin liitostyyppiä käyttäen.
Lisäksi keksinnön mukainen laite 1 voidaan toteuttaa toimivaksi useammalla kuin yhdellä sähkömoottorilla, jossa tapauksessa esimerkiksi molemmin puolin laitetta sijaitsee sähkömoottorit, jotka pyörittävät kukin yhtä hammaspyörää 15 samanaikaisesti.
Oheisissa keksinnön toteutusmuotoesimerkeissä käyttävän akselin 14 tukilaakerit 17 on kiinnitetty levymäisiin kiinnityskannakkeisiin 28 — pulttiliitoksin molemmin puolin laitetta, jotka kiinnityskannakkeet 28 on — kiinnitetty liikkuvan kelkan 3 alavaakarunkopalkkeihin 27 pulttiliitoksin siten, että kyseinen tukilaakerit 17, käyttävän akselin 14, sähkömoottorin 13, momenttituen 21, kiinnityskannakkeet 28 ja hammaspyörät 15 käsittävä asetelma on siirrettävissä hammastankoa 6 vasten siten, että hammaspyörien 15 ja hammastangon 6 välinen kontakti on tiivis. Tämän asetelman siirto hallitusti on oheisissa toteutusmuotoesimerkeissä toteutettu kierretangon 29 ja muttereiden avulla siten, että kunkin kiinnityskannakkeen 28 tapauksessa kierretanko 29 on hitsattu kiinni kiinnityskannakkeessa 28 olevaan 30 ulokkeeseen ja kierretanko 29 ulottuu paikallaan pysyvän ja alavaakarunkopalkkiin 27 säätämättömästi pulttiliitoksilla kiinnitetyn kannakkeen 31 reiän läpi. Tämän reiän molemmin puolin kierretankoon 29 on asennettu mutteri 30 joita kiertämällä asetelma liikkuu hammastankoa 6 päin ja hammastangosta 6 poispäin riippuen siitä kumman puolen mutteria 30 kierretään. Kierretanko 29 on oheisissa toteutusmuotoesimerkeissä asennettu vaakasuuntaisesti kiinnityskannakkeeseen 28. Kiinnityskannakkeiden 28 ja alavaakarunkopalkkien 27 välinen pulttilitos on = oheisissa toteutusmuodoissa sellainen, että kiinnitysreiät alavaakarunkopalkissa 27 ovat kierteelliset ja kiinnitysreiät kiinnityskannakkeissa 28 ovat ovaalin muotoiset ja siten sallivat kiinnityskannakkeiden 28 ja niihin kiinnitettyjen osien pienen liikkeen ovaalinmuotoisten reikien ovaalimuodon pituussuunnassa, oheisissa toteutusmuodoissa ovaalimuoto on vaakasuunnassa johtuen siitä että hammastangot 6 ovat pystysuuntaisia ja kelkka 3 liikkuu pystysuunnassa. Ovaalin muotoiset kiinnitysreiät ovat ovaalimuodoltaan niin pitkiä tässä tapauksessa että toisessa päädyssään ollessaan hammaspyörien 15 hammastus ei ole kosketuksissa hammastangon 6 hammastuksen kanssa, mutta toki ovaalimuodon pituus voi olla vähemmän tai enemmänkin laitteen 1 silti toimiessa kuten sen on kuvattu keksinnön selityksessä toimivan. Toki tämä hammastankojen 6 ja hammaspyörien 15 välisen kontaktin säätö tiiviiksi voidaan toteuttaa myös muilla tavoin tai kontakti voi olla toteutettu myös siten, että se ei ole säädettävissä jolloin keksinnön mukainen laite 1 toimii silti kuten sen on keksinnön selityksessä kuvattu toimivan.
Käyttäjä käyttää keksinnön mukaista laitetta 1 siten, että sähkömoottorikäyttöisen laitteen 1 tapauksessa käyttäjä liikuttaa liikkuvaa kelkkaa 3 esimerkiksi nappia painamalla tai vipua kääntämällä joka aktivoi sähkömoottorin. Napin painalluksen tai vivun kääntämisen lopettaminen pysäyttää tässä esimerkissä liikkuvan kelkan 3 liikkeen, mutta toki tämä liike voidaan toteuttaa myös niin että käyttäjä painaa nappia kerran joka painallus käynnistää kelkan 3 liikkeen. Liikkuva kelkka pysähtyy tiettyyn asentoon erityisten rajakytkinten avulla, jotka aktivoituessaan pysäyttävät sähkömoottorin. Täten esimerkiksi kahden sektorin 11 tapauksessa ylemmän — sektorin 11 pysäytyskohdassa sijaitseva rajakytkin aktivoituessaan pysäyttää kelkan 3 ylempään asentoon ja alemman sektorin 11 pysäytyskohdassa sijaitseva toinen rajakytkin aktivoituessaan pysäyttää kelkan 3 alempaan asentoon. Toki tämä toiminta on toteutettavissa myös vain yhden rajakytkimen avulla tai toisaalta myös useamman kuin kahden rajakytkimen avulla.
Aktivoitumisella tarkoitetaan tässä kohtaa sitä että rajakytkimen viiksi osuu esimerkiksi kelkan 3 johonkin kohtaan, esimerkiksi sitä varten tiettyyn kohtaan sijoitetun pultin kantaan, rajakytkimen ollessa kiinnitetty tukirunkoon 2 tai vastaavasti osuu esimerkiksi tukirungon 2 johonkin kohtaan, esimerkiksi sitä varten tiettyyn kohtaan sijoitetun pultin kantaan, rajakytkimen ollessa kiinnitetty liikkuvaan kelkkaan 3.
Useamman kuin kahden sektorin 11 tapauksessa tämä liike on toteutettavissa toki useammalla kuin kahdella rajakytkimellä tai vain yhden rajakytkimen avulla. Kelkan 3 liike on toteutettu eräässä toteutusmuodossa täysin ilman rajakytkimiä jossa tapauksessa käyttäjä visuaalisesti näkee milloin kelkka 3 on kunkin sektorin 11 suhteen oikeassa kohdassa hunajakehien 20 siirtoa varten ja lopettaa vivun kääntämisen tai napin painalluksen tällöin jolloin kelkan 3 liike pysähtyy.
Oheisissa toteutusmuodoissa kuvissa FIG 5 ja FIG 6 esitetyillä keksinnön mukaisilla —hunajakehien lataus- ja purkuradoilla varustetuissa linkouslinjoissa 39 on käytetty lyhyttä perinteisen latausradan ja purkuradan pätkää 38 kuorimakoneen 33 hunajakehien 20 ulostulon ja keksinnön mukaisen latausradan alkupäädyn ja lyhyitä perinteisen lataus- ja purkuradan pätkiä 32 keksinnön mukaisen latausradan hunajalingon päädyn ja hunajalingon 34 sektorin alkupäädyn ja myös hunajalingon 34 roottorin sektorin loppupäädyn ja keksinnön mukaisen purkuradan alkupään välissä, joiden takia keksinnön mukaiset radat ovat tietyllä etäisyydellä kuorimakoneesta 33 sekä hunajalingosta 34. Toki vastaavat keksinnön mukaiset radat ovat toteutettavissa myös ilman näitä lyhyitä perinteisen lataus- ja purkuradan pätkiä 38 ja 32. Kyseiset lyhyet perinteiset lataus- ja purkuradan pätkät 32 ovat pituudeltaan oheisissa toteutusmuodoissa sellaisia että niiden päälle mahtuu noin 5 - 6 kpl hunajakehiä 20 ja kuorimakoneen ja keksinnön mukaisen latausradan välinen latausradan pätkä 38 on pidempi ja siihen mahtuu noin 10 - 12 hunajakehää, mutta toki ne voisivat olla myös tätä pidempiä tai vastaavasti lyhyempiä keksinnön mukaisen lataus- ja purkuradan 1 silti toimiessa kuten sen on kuvattu toimivan. Kuorimakoneen ja keksinnön mukaisen latausradan välinen latausradan pätkä 38 on pidempi koska kuorimakoneen alla sijaitseva vahan erotusruuvi 40 on tässä esimerkkilinjastossa pidempi kuin kuorimakoneen tukiteline, mutta toki tämä olisi mahdollista toteuttaa täsmälleen samanpituisilla latausradan pätkillä tarvittaessa. Hunajakehien 20 siirtoa varten kunkin sektorin 11 kehäkannatinprofiilit 25 siis liikutetaan pystysuunnassa siihen kohtaan jossa hunajakehiä 20 työnnettäessä esimerkiksi keksinnön mukaisen latausradan 1 puolella kohti hunajalinkoa, hunajakehät 20 liukuvat jouhevasti keksinnön mukaisten lataus- ja purkuratojen 1, hunajalingon roottorin sektorin ja tavallisten ratojen pätkien 38 ja 32 liitoskohtien yli.
Eräässä toteutusmuodossa kelkan 3 liikemekanismi on toteutettu siirtoketjun ja ketjupyörien avulla ja vielä eräässä toisessa toteutusmuodossa = liikemekanismi on toteutettu hammastetun kiilahihnan ja kiilahihnapyörien avulla joita pyöritetään sähkömoottorin avulla tai käsin veivattavan mekanismin avulla.
Kaikki mainitut tämän keksinnön toteutusmuotoesimerkit ovat yhdisteltävissä toistensa kanssa soveltuvin osin.
Oheisissa keksinnön toteutusmuotoesimerkeissä keksinnön mukaisen hunajakehien lataus- ja purkuradan 1 osien materiaali on ruostumaton teräs, mutta toki keksinnön mukainen laite on toteutettavissa myös muista materiaaleista osat valmistamalla.
Pystysuunnalla — tarkoitetaan tässä keksinnössä hunajakehän korkeussuuntaa siinä suunnassa kuin se käsitetään mehiläispesässä ja kehälaatikossa käytettynä.
Keksinnön eri toteutusmuodoissa on esitetty pystysuuntaisesti liikkuvalla kelkalla 3 varustettuja keksinnön mukaisia lataus- ja purkuratoja 1, mutta on selvää, että keksinnön mukaisen laitteen kelkkaa 3 voidaan liikuttaa myös suunnassa joka poikkeaa keksinnön — edullisissa —toteutusmuotoesimerkeissä kehäkannatin- profiilien 25 yläpinta on taivutettu viistoon ylöspäin, joten kehäkannatinprofiilin 25 yläpinnan taivutuksen reuna koskettaa ainoastaan hunajakehiä 20. Toki kehäkannatinprofiilit on mahdollista toteuttaa esimerkiksi lattamaisina osina tai jonkin muun muotoisina keksinnön mukaisen hunajakehien linkouslinjan lataus- ja purkuradan 1 silti toimiessa kuten sen on keksinnön selityksessä kuvattu toimivan.
Oheisissa kuvissa FIG1 - FIG7 ei ole esitetty yksinkertaistuksen vuoksi laitteen ohjauspaneelia eikä rajakytkimiä eikä niiden ja sähkömoottorin 13 välisiä sähkökaapeleita eikä keksinnön mukaisen lataus- ja purkuradan 1 mahdolliseen kauko-ohjaukseen tarvittavia välineitä.
Keksinnön mukainen hunajakehien lataus- ja purkurata on toteutettavissa tarvittaessa myös esimerkiksi kaukosäätimen avulla kauko-ohjattuna toimivaksi toki kaikissa sähkömoottori-, hydrauli- ja paineilmakäyttöisten toteutusmuotojen tapauksissa.
Esitetyissä keksinnön edullisissa toteutusmuotoesimerkeissä hunajakehät 20 liukuvat kehäkannatinprofiilien 25 päällä ilman erillistä keksinnön mukaiseen lataus- ja purkurataan 1 integroitua hunajakehiä liikuttavaa mekanismia lukuunottama edellä kuvattua latauspuolella 20 — sijaitsevaa hunajakehien työntölaitetta joka on siirrettävissä pois tieltä kun kelkkaa 3 liikutetaan hunajakehistä 20 tyhjennetyltä sektorilta seuraavalle, mutta toki keksinnön mukainen hunajakehien linkouslinjan lataus- ja purkurata 1 on varustettavissa hunajakehien 20 siirtomekanismilla jossa esimerkiksi siirtoketju tai hammastettu tai hammastamaton hihna siirtää hunajakehiä 20 latauspuolella hunajalinkoon päin ja purkupuolella vastaavasti lingosta poispäin.
Tällainen siirtomekanismi on toteutettavissa erikseen jokaiselle sektorille tai sellaiseksi että sama liikkeen tuottava elin liikuttaa jokaisen sektorin hunajakehien 20 siirtomekanismia yhtäaikaa, jolloin toki tarvitaan purku- ja latausrataa kohden vain yksi liikkeen tuottava elin, joka elin voi olla esimerkiksi kierukkavaihteella varustettu sähkömoottori.
Oheisissa keksinnön edullisissa toteutusmuotoesimerkeissä pystysuunnasta laitteen 1 silti toimiessa kuten sen on keksinnön selityksessä kuvattu toimivan. Poikkeama voi olla esimerkiksi jopa 20 - 30 astetta pystysuorasta ja keksinnön mukainen lataus- ja purkurata 1 toimii silti kuten sen on keksinnön selityksessä kuvattu toimivan.
Erään keksinnön toteutusmuodon mukaan kelkka 3 liikkuu saksinostinmekanismin avulla ylös- ja alaspäin, jossa tapauksessa tukirungossa ei tarvita ohjainprofiileja 5 eikä ohjainrullia 26.
Saksinostinmekanismin = sisältävässä keksinnön toteutusmuodossa kelkka 3 liikkuu hydraulisylinterin liikuttamana, mutta toki on toteutettavissa myös pneumaattisen paineilmasylinterin liikuttamaksi tai esimerkiksi sähkömoottorin avulla liikkuvaksi.
Kaikki — esitetyt keksinnön toteutusmuodot ovat symmetrisiä liikemekanismin = osalta kelkan 3 pysty- ja pituussuuntaisen keskilinjansa suhteen, mutta toki keksintö on toteutettavissa myös epäsymmetrisenä siten, että esimerkiksi hammaspyörä- hammastankomekanismin hammaspyörä 15, hammastanko 6, käyttävä akseli 14, sähkömoottori 13 ja ohjainprofiilit 5 sijaitsevat vain toisella puolella kelkkaa 3.
Oheisissa kuvissa FIG1 - FIG8 esitetyissä keksinnön edullisissa toteutusmuodoissa esitetyt keksinnön mukaiset linkouslinjaston lataus- ja purkuratojen kehakannatinprofiilit 25 on pienessä kulmassa siten, että purkuradan tapauksessa kehäkannatinprofiilien 25 hunajalingon päädyt on ylempänä kuin toiset päädyt, josta syystä hunajakehät 20 liukuu kehäkannatinprofiilien päällä paremmin, toki kehäkannatinprofiilit 25 voidaan sijoittaa kelkkaan 3 myös esimerkiksi vaakatasoon jolloin keksinnön mukaiset lataus- ja purkuradat 1 toimivat silti kuten niiden on kuvattu toimivan keksinnön selityksessä.
Yksi — tällainen — oheisissa — toteutusmuotoesimerkeissä — esitetty kehäkannatinprofiili 25 on poikkileikkaukseltaan L-muotoinen palkki, jonka päällä hunajakehän 20 ylälistan uloke istuu. Kehäkannatinprofiili 25 on sektorissa molemmin puolin hunajakehää 20 symmetriseti joten hunajakehät 20 koskettavat sektorilla varastoitavana ollessaan ainoastaan kehäkannatinprofiilien 25 yläpintoja. Lisäksi oheisissa vaihteellinen sähkömoottori 13 ja hammaspyörät 15 on kiinnitetty normaaliin tapaan kiilan ja vastaavan kiilauran sekä pidätinruuvien avulla käyttävään akseliin 14. Lisäksi tukilaakerit 17 on varustettu pidätinruuveilla jotta käyttävä akseli 14 pysyy paikallaan sivusuunnassa, mutta toki näiden osien kiinnitykset onnistuisivat muitakin kiinnitystapoja käyttämällä.
Mainittakoon vielä, että kelkassa 3 olevat kiinnityskannakkeet 28 on varustettu oheisissa toteutusmuotoesimerkeissä ulokkeilla momenttituen 21 kiinnitystä varten pultin 41 ja lukitusmutterin 16 avulla, mutta toki yhdellä sähkömoottorilla 13 varustetun keksinnön mukaisen hunajakehien linkouslinjan lataus- ja purkuradan 1 tapauksessa on sen puolen kiinnityskannake 28, jolla puolella ei ole tarvetta momenttituelle 21, toteutettavissa myös esimerkiksi ilman kyseistä uloketta momenttituen 21 kiinnitystä varten.

Claims (8)

SUOJAVAATIMUKSET
1. Hunajakehien linkouslinjan lataus- ja purkurata (1) johon kuuluu tukirunko (2) ja liikkuva kelkka (3) ja liikemekanismi ja kelkan (3) liikkeen tuottava elin, tunnettu siitä, että liikkuva kelkka (3) on kiinnitetty tukirunkoon (2) pystysuuntaisesti liikkuvasti ja liikkuvassa kelkassa (3) on useampi kuin yksi sektori 11 eli useampi kuin yksi kahdesta kehäkannatinprofiilista (25) koostuva kehäkannatinpari hunajakehille (20).
2. Suojavaatimuksen 1 mukainen hunajakehien linkouslinjan lataus- ja purkurata (1), tunnettu siitä, että kelkan (3) liikkeen tuottava elin on käsiveivimekanismi.
3. Suojavaatimuksen 1 mukainen hunajakehien linkouslinjan lataus- ja purkurata (1), tunnettu siitä, että kelkan (3) liikkeen tuottava elin on sähkömoottori (13).
4. Suojavaatimuksen 1 mukainen hunajakehien linkouslinjan lataus- ja purkurata (1), tunnettu siitä, että kelkan (3) liikkeen tuottava elin on hydraulisylinteri.
5. Suojavaatimuksen 1 mukainen hunajakehien linkouslinjan lataus- ja purkurata (1), tunnettu siitä, että kelkan (3) liikkeen tuottava elin on paineilmasylinteri.
6. Suojavaatimuksen 4 tai 5 mukainen hunajakehien linkouslinjan lataus- ja purkurata (1), tunnettu siitä, että liikemekanismi on varustettu ainakin — yhdellä hammastangolla (6) ja sähkömoottorin (13) käyttävälle akselille (14) liitetyllä ainakin yhdellä hammaspyörällä (15) jonka käyttävän akselin (14) pyöriessä ja hammaspyörien (15) pyöriessä liikkuva kelkka (3) liikkuu pystysuunnassa alaspäin ja ylöspäin.
7. Jonkin suojavaatimuksista 1 - 6 mukainen hunajakehien linkouslinjan lataus- ja purkurata (1), tunnettu siitä, että liikemekanismiin kuuluva kelkan (3) tuenta tukirunkoon (2) koostuu — tukirunkoon (2) — kiinnitetystä ainakin yhdestä ohjainprofiilista (5) ja liikkuvaan kelkkaan (3) kiinnitetyistä ohjainrullista (26), jotka sallivat vain pystysuuntaisen liikkuvan kelkan (3) liikkeen edestakaisin ja joita ohjainprofiileja (5) ja ohjainrullista (26) koostuvia ohjainrullapareja on yksi tai useampi kappale symmetrisesti tai epäsymmetrisesti kelkan 3 suhteen.
8. Hunajakehien linkouslinjasto (39), tunnettu siitä, että hunajakehien linkouslinjastossa (39) on ainakin yksi jonkin suojavaatimuksista 1 — 7 mukainen hunajakehien linkouslinjan lataus- ja purkurata (1).
FIU20230081U 2023-09-01 2023-09-01 Hunajakehien linkouslinjan lataus- ja purkurata FI13484Y1 (fi)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FIU20230081U FI13484Y1 (fi) 2023-09-01 2023-09-01 Hunajakehien linkouslinjan lataus- ja purkurata

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FIU20230081U FI13484Y1 (fi) 2023-09-01 2023-09-01 Hunajakehien linkouslinjan lataus- ja purkurata

Publications (1)

Publication Number Publication Date
FI13484Y1 true FI13484Y1 (fi) 2023-10-24

Family

ID=88412566

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FIU20230081U FI13484Y1 (fi) 2023-09-01 2023-09-01 Hunajakehien linkouslinjan lataus- ja purkurata

Country Status (1)

Country Link
FI (1) FI13484Y1 (fi)

Similar Documents

Publication Publication Date Title
CN212858273U (zh) 筒体装配装置
CN114953167B (zh) 一种主动驱动式伸缩制梁台座
CN116750470A (zh) 一种取料提升机构
FI13484Y1 (fi) Hunajakehien linkouslinjan lataus- ja purkurata
CN117205627B (zh) 一种易更换滤布的压滤机
JP7241612B2 (ja) 切削装置及び切削工法
KR102101077B1 (ko) 원통형 탱크의 용접장치
CN210589761U (zh) 一种带出料装置的地板热压机
CN105905534A (zh) 内洗机中载桶架的驱动装置
CN108642846A (zh) 一种服装加工用裁剪装置
CN110815399B (zh) 一种板料输送架及上料系统
US3330175A (en) Moveably supported cut off saw
RU2385795C2 (ru) Установка для шлифования
US6886386B1 (en) Press brake punch transfer carriage
KR20180003229U (ko) 터널 작업용 작업대 이동장치
US6241142B1 (en) Welding device for net member
RU2807977C2 (ru) Устройство рубки движущейся ленты древесного шпона с ножом и узлом его натяжения, включая механизм вертикального перемещения прижимного вала с натяжителем цепи
CN110696097A (zh) 一种木门生产用板材运转系统
CN110696098A (zh) 一种木门板料的拼接裁切系统
KR101662476B1 (ko) 승하강식 활주로 진입등주
CN220226771U (zh) 一种可升降式大小可调控的拧扣机装置
WO2002062546A1 (fr) Unite mobile transportable pour production de panneaux destines a la construction en general
CN211306665U (zh) 一种板料上料台
CN112227653B (zh) 一种建筑施工用建筑垃圾收集运送装置
KR100261135B1 (ko) 건자재 운반용 자주식 리프트 장치