FI128229B - Jälkiasennussarja, ajettavuuskomponentti ja menetelmä imulaatikon modifioimiseksi - Google Patents

Jälkiasennussarja, ajettavuuskomponentti ja menetelmä imulaatikon modifioimiseksi Download PDF

Info

Publication number
FI128229B
FI128229B FI20155323A FI20155323A FI128229B FI 128229 B FI128229 B FI 128229B FI 20155323 A FI20155323 A FI 20155323A FI 20155323 A FI20155323 A FI 20155323A FI 128229 B FI128229 B FI 128229B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
suction box
blowing
sealing
mounting kit
suction
Prior art date
Application number
FI20155323A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI20155323A (fi
Inventor
Paavo Sairanen
Original Assignee
Valmet Technologies Inc
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Valmet Technologies Inc filed Critical Valmet Technologies Inc
Priority to FI20155323A priority Critical patent/FI128229B/fi
Priority to DE102016108256.2A priority patent/DE102016108256A1/de
Priority to CN201610291015.7A priority patent/CN106120424B/zh
Publication of FI20155323A publication Critical patent/FI20155323A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI128229B publication Critical patent/FI128229B/fi

Links

Classifications

    • DTEXTILES; PAPER
    • D21PAPER-MAKING; PRODUCTION OF CELLULOSE
    • D21FPAPER-MAKING MACHINES; METHODS OF PRODUCING PAPER THEREON
    • D21F5/00Dryer section of machines for making continuous webs of paper
    • D21F5/02Drying on cylinders
    • D21F5/04Drying on cylinders on two or more drying cylinders
    • D21F5/042Drying on cylinders on two or more drying cylinders in combination with suction or blowing devices
    • DTEXTILES; PAPER
    • D21PAPER-MAKING; PRODUCTION OF CELLULOSE
    • D21FPAPER-MAKING MACHINES; METHODS OF PRODUCING PAPER THEREON
    • D21F5/00Dryer section of machines for making continuous webs of paper
    • D21F5/02Drying on cylinders
    • D21F5/04Drying on cylinders on two or more drying cylinders
    • D21F5/042Drying on cylinders on two or more drying cylinders in combination with suction or blowing devices
    • D21F5/046Drying on cylinders on two or more drying cylinders in combination with suction or blowing devices using pocket ventilation systems

Landscapes

  • Paper (AREA)
  • Drying Of Solid Materials (AREA)

Abstract

Keksinnön kohteena on lisäasennussarja ja menetelmä paperikoneen tai vastaavan kuivatusosassa olevan imulaatikon (1) modifioimiseksi. Lisäasennussarja käsittää pitkänomaisen puhalluskappalerungon (11), joka on sovitettavissa olemassa olevaan imulaatikon (1) yhteyteen. Puhalluskappalerunko (11) käsittää rungon (11) sisällä kulkevan syöttökanavan (15), joka ulottuu rungon (11) ensimmäisestä päästä sen toiseen päähän, ja puhalluskappalerungon (11) ensimmäisestä päästä sen toiseen päähän ulottuvan puhalluselimen (16), joka käsittää puhallussuuttimen (18) ja tasauskammion (17), ja joka puhalluselin (16) on yhteydessä puhalluskanavaan. Lisäksi rungon (11) päähän on järjestetty ainakin yksi syöttöyhde (13) ilman syöttämiseksi syöttökanavaan (15). Keksinnön kohteena on myös ajettavuuskomponentti, jossa imulaatikon (1) runkorakenteeseen on kiinnitetty keksinnön mukainen lisäasennussarja.

Description

JÄLKIASENNUSSARJA, AJETTAVUUSKOMPONENTTI JA MENETELMÄ IMULAATIKON MODIFIOIMISEKSI
Keksinnön kohteena on jäljempänä esitettyjen itsenäisten patenttivaatimusten johdanto-osissa esitettyjen mukaiset jälkiasennussarja, ajettavuuskomponentti ja menetelmä imulaatikon modifioimiseksi.
TEKNIIKAN ALA
Paperi- tai kartonkikoneen kuivatusosassa kuivattavaa paperirainaa kuljetetaan yhden viiran tukemana kuumien kuivatussylinterien kautta. Epäkohtana on ollut, että Tainalla on taipumus irrota kuivatusviiran pinnasta aiheuttaen ajettavuusongelmia. Erityisen ongelmallisia kohtia ovat ns. avautuvat kidat, eli ne kohdat, joissa raina ja viira erkanevat kuivatussylinteriltä. Tällöin raina on kulkenut viiran ja kuivatussylinterin välissä ja kun viira irtoaa sylinteriltä, pyrkii raina seuraamaan sylinterin pintaa ja siten erkanemaan viirasta. Toisia ongelmakohtia ovat ns. sulkeutuvat kidat, joissa raina ja viira tuodaan yhteyteen sylinterin pinnan kanssa. Tällöin raina pyrkii erkanemaan viirasta kitaan muodostuvan ylipaineen johdosta. Paperirainan erkaneminen viirasta johtaa herkästi rainan katkeamiseen tai siihen, että rainaan muodostuu pusseja tai poimuja. Rainan erkaneminen viirasta johtaa yleisesti ajettavuusongelmiin, jotka korostuvat entisestään paperikoneen nopeuden kasvaessa.
On tunnettua käyttää ajettavuuskomponentteja, kuten puhallus- tai imulaatikoita, paperikoneen kuivatusosan ajettavuuden parantamiseksi. Ajettavuuskomponentti sijoitetaan kuivatussylinterien ja kääntötelan väliseen taskuillaan, ja sillä pyritään luomaan taskuillaan alipainealue, joka vähentää rainan ja viiran erkanemista toisistaan. Tyypillinen imulaatikko käsittää ensimmäisen sivun, toisen sivun ja niitä yhdistävät ylä- ja alapinnan. Mainitut sivut ja pinnat rajaavat imulaatikon sisäosan, jonne on järjestetty imukanava. Imulaatikon ensimmäiseen sivuun, eli imulaatikon tulopuolelle, sekä imulaatikon yläpinnan yhteyteen on voitu järjestää tiivistyselimet, joilla pyritään estämään ilman kulkeutumista viiran mukana taskuillaan. Tyypillinen tekniikan tason mukainen imulaatikko on esitetty esimerkiksi julkaisussa DE 10 2004 036 845 A1.
20155323 prh 13 -04- 2016
Eräs ajettavuuskomponentteja koskeva ongelma on tulopuolen likaantuminen.
Sekä imulaatikoissa että puhalluslaatikoissa tulopuolen pinta likaantuu rainasta irtoavasta materiaalista. Tulopuolen likaantuminen voi johtaa puhalluselimien tai 5 imuaukkojen tukkeutumiseen. Tukkeutumisen välttämiseksi voidaan käyttää imuja ja puhalluksia, sekä mekaanista hankaavaa puhdistusta laatikon ollessa paikallaan. Toisaalta ainakin osin tukkeutunut ajettavuuskomponentti on siirrettävä taskutilan ulkopuolelle, jossa sen likaantuneet pinnat puhdistetaan. Tämä vaatii luonnollisesti tuotantokatkon sekä on hankala ja aikaa vievää.
Paperikoneen kuivatusosaa uudistettaessa olisi edullista ja toivottavaa pystyä käyttämään hyödyksi jo olemassa olevia rakenteita ja laitteita mahdollisimman paljon. Mikäli jo olemassa olevat toimivat imulaatikot vaihdetaan uusiin tehokkaampiin ajettavuuskomponentteihin, voivat vaadittavat investointi15 kustannukset olla huomattavat. On olemassa siis selvä tarve jo olemassa olevien imulaatikoiden toiminnan parantamiseen yksinkertaisella ja kustannustehokkaalla tavalla.
KEKSINNÖN TARKOITUS JA KUVAUS
Esillä olevan keksinnön pääasiallisena tarkoituksena on vähentää tai jopa poistaa edellä mainittuja tekniikan tasossa ilmeneviä ongelmia.
Esillä olevan keksinnön tarkoituksena on helposti ja yksinkertaisesti modifioida jo olemassa olevia imulaatikoita siten, että niiden tehokkuutta ja käytettävyyttä 25 voidaan parantaa.
Keksinnön eräänä tarkoituksena on myös kustannustehokkaasti pidentää kuivatusosan olemassa olevien komponenttien käyttöikää.
Lisäksi keksinnön eräänä tarkoituksena on aikaan saada ajettavuuskomponentti, jonka tulopuolella olevien toimintaelementtien puhdistaminen on helppoa, nopeaa ja yksinkertaista.
20155323 prh 13 -04- 2016
Mm. edellä mainittujen tarkoituksien toteuttamiseksi keksinnölle on tunnusomaista se, mikä on esitetty oheisten itsenäisten patenttivaatimusten tunnusmerkkiosissa.
Tässä tekstissä esitetyt sovellusesimerkit ja niiden edut koskevat soveltuvin osin 5 niin keksinnön mukaisia järjestelyjä kuin menetelmiäkin, vaikkei sitä aina erikseen sanottaisikaan.
Tyypillinen keksinnön mukainen lisäasennussarja paperikoneen tai vastaavan kuivatusosassa olevan imulaatikon modifioimiseksi käsittää pitkänomaisen 10 puhalluskappalerungon, joka on sovitettavissa kiinnitettäväksi olemassa olevan imulaatikon yhteyteen, ja joka puhalluskappalerunko käsittää
- rungon sisällä kulkevan syöttökanavan, joka ulottuu rungon ensimmäisestä päästä sen toiseen päähän,
- puhalluskappalerungon ensimmäisestä päästä sen toiseen päähän ulottuvan 15 puhalluselimen, joka käsittää puhallussuuttimen ja tasauskammion, ja joka puhalluselin on yhteydessä puhalluskanavaan, ja
- rungon päähän järjestetyn ainakin yhden syöttöyhteen ilman syöttämiseksi syöttökanavaan.
Tyypillinen keksinnön mukainen ajettavuuskomponentti rainan kulun tukemiseksi paperikoneen tai vastaavan kuivatusosassa, käsittää
- imulaatikon, jolla on pitkänomainen laatikkomainen runkorakenne, jonka tilavuutta rajaavat ensimmäinen ja toinen sivu, sekä niitä yhdistävät ylä- ja alasivut,
- imulaatikon runkorakenteen ensimmäiseen sivuun eli imulaatikon tulopuolelle järjestetyn imuelimen,
- imulaatikon runkorakenteen alasivuun järjestetyn vähintään yhden mekaanisen alatiiviste-elementin, ja
- imulaatikon runkorakenteeseen kiinnitetyn keksinnön mukaisen lisäasennussarja. 30
Tyypillisessä keksinnön mukaisessa menetelmässä paperikoneen tai vastaavan kuivatusosassa olevan imulaatikon modifioimiseksi
- poistetaan imulaatikon ylin tulopuolen mekaaninen tiiviste-elin, ja
20155323 prh 13 -04- 2016
- asennetaan poistetun mekaanisen tiiviste-elimen tilalle keksinnön mukaisen lisäasennussarjan puhalluskappalerunko.
Nyt on yllättäen havaittu, että paperi- tai kartonki koneen kuivatusosassa oleva 5 imulaatikon toimintaa voidaan tehostaa yksinkertaisesti poistamalla imulaatikon tulopuolella oleva ylin tiiviste-elin ja asentamalla sen tilalle puhalluskappalerunko, jonka puhalluselimen avulla voidaan tuottaa puhallus, joka tehokkaasti estää ilman kulkeutumisen liikkuvan radan mukana taskutilaan. Puhalluskappalerunkoon on järjestetty puhalluselin, joka käsittää puhallussuuttimen ja tasauskammion, 10 mahdollistaa puhallusilman tasaisen syötön koko radan leveydeltä. Imulaatikon modifiointi voidaan tehdä helposti ja yksinkertaisesti käyttämällä jälkiasennussarjaa, joka sisältää kaikki tarvittavat lisäosat, kuten puhalluskappalerungon ja valinnaisen tiivistekappalerungon. Näin voidaan tehokkaasti hyödyntää kuivatusosassa jo olemassa olevia imulaatikoita, mikä 15 luonnollisesti pienentää kuivatusosan uudistuksen kokonaiskustannuksia.
Tässä hakemuksessa imulaatikolla tarkoitetaan laitetta, jonka avulla rainan kulkua paperikoneessa ja erityisesti sen kuivatusosassa vakautetaan. Imulaatikko käsittää tyypillisesti pitkänomaisen laatikkomaisen runkorakenteen, joka ulottuu 20 paperikoneen tai vastaavan poikkisuunnassa oleellisesti koko paperiradan tai vastaavan leveydelle. Imulaatikon ensimmäinen pääty sijaitsee tyypillisesti paperiradan ensimmäisessä reunassa, tai lähellä ensimmäistä reunaa, ja imulaatikon toinen pääty sijaitsee paperiradan toisessa reunassa, tai lähellä toista reunaa. Tyypillisesti imulaatikko on valmistettu teräksestä. Tavallisesti imulaatikko on 25 sovitettu kuivatusosassa ensimmäiseltä kuivatussylintehltä toiselle kuivatussylintehlle kulkevan viiran ja tälle viirajuoksulle sovitetun kääntöelimen, kuten kääntösylinterin, kääntötelan, tai muun vastaavan, rajoittamaan taskutilaan, poistamaan ilmaa mainitusta taskutilasta ja aikaansaamaan alipainealue ainakin osaan tätä taskutilaa. Taskutilalla tarkoitetaan tässä siis paperikoneen kuivatusosassa telojen, sylinterien 30 tai vastaavien ja niiden varassa kuljetettavan viiran rajoittamaa tilaa, jonne halutaan muodostaa taskutilan ympäristöä alempi paine. Taskutilaa rajoittavat tyypillisesti kaksi peräkkäistä tai vierekkäistä kuivatussylintehä ja niiden väliin sijoitettu viiran kääntöelin sekä näiden kautta kulkeva viira.
20155323 prh 13 -04- 2016
Tässä hakemuksessa imulaatikon tai ajettavuuskomponentin tulopuolella tarkoitetaan sitä osaa tai pintaa, edullisesti puoliskoa, joka paperikoneen tai vastaavan pituussuunnassa on ensimmäisen kuivatussylintehn puolella.
Vastaavasti ajettavuuskomponentin jättöpuolella tarkoitetaan imulaatikon tai ajettavuuskomponentin sitä osaa tai pintaa, edullisesti puoliskoa, joka paperikoneen tai vastaavan pituussuunnassa on toisen vierekkäisen kuivatussylinterin puolella eli rainan kulkusuunnassa jäljempänä.
Lisäasennussarja käsittää siis pitkänomaisen kolmiulotteisen puhalluskappalerungon, joka on sovitettavissa olemassa olevan imulaatikon yhteyteen. Puhalluskappalerunko voidaan järjestää kiinnitetyksi suoraan imulaatikon runkorakenteeseen tai vaihtoehtoisesti puhalluskappalerunko voidaan itsenäisesti kiinnittää itse paperi- tai kartonkikoneen runkoon tai sopiviin runkorakenteisiin. Tavallisesti puhalluskappalerunko voidaan kiinnittää imulaatikon runkorakenteen yläosaan, esimerkiksi imulaatikon yläpintaan, imulaatikosta poistetun ylimmäisen mekaanisen tiiviste-elementin tilalle. Puhalluskappalerunko kiinnitetään edullisesti imulaatikon runkorakenteeseen tavalla, joka mahdollistaa puhalluskappalerungon lämpölaajenemisen. Käytetyt kiinnitysvälineet ovat tyypillisesti mekaanisia kiinnitysvälineitä, kuten pultteja, liukukappaleita tai vastaavia, jotka ovat järjestettävissä liikkumaan ainakin imulaatikon runkorakenteen toiseen päätyyn järjestetyissä urissa, hahloissa tai vastaavissa. Erään suoritusmuodon mukaan puhalluskappalerunko voidaan kiinnittää esimerkiksi 2-5 kiinnityskohdasta imulaatikon runkorakenteeseen.
Puhalluskappalerunko ulottuu edullisesti koko paperiradan tai vastaavan yli, radan ensimmäisestä sivusta toiseen sivuun, eli imulaatikon ensimmäisestä päädystä toiseen päätyyn. Tällöin puhalluskappalerungon kokonaispituus voi tyypillisesti olla 5 - 10 m.
Puhalluskappalerungon ulkoseinämät rajaavat kyseisen rungon sisätilavuuden. Puhalluskappalerunko voidaan valmistaa metallista, kuten alumiinista tai teräksestä, tai vaihtoehtoisesti kuitulujitteisesta komposiittimateriaalista. Edullisesti
20155323 prh 13 -04- 2016 puhalluskappalerunko on valmistettu metallista, ja erään erittäin edullisen suoritusmuodon mukaan puhalluskappalerunko on valmistettu ainakin osittain purseprofiilista, kuten alumiiniprofiilista. '
Keksinnön eräässä suoritusmuodossa puhalluskappalerunko on muotoiltu rungon pituussuuntaa vastaan kohtisuorassa suunnassa kapenevaksi. Käytännössä puhalluskappalerunko kapenee siis ylöspäin, jolloin se on helposti sovitettavissa kuivatussylintehen väliin jäävään tilaan.
Puhalluskappalerunko käsittää myös rungon sisällä kulkevan syöttökanavan, joka ulottuu rungon ensimmäisestä päästä sen toiseen päähän. Syöttökanava jakaa siihen syötetyn ilman koneen poikkisuunnassa puhalluskappalerungon pituussuunnassa. Syöttökanavaan syötetään puhallusilmaa vähintään rungon ensimmäisessä päässä sijaitsevan syöttöyhteen kautta. Syöttöyhde on siis kiinteässä yhteydessä syöttökanavaan, jossa syötetty ilma jaetaan tasaisesti koneen poikkisuuntaisella virtauksella koko syöttökanavan pituudelle. Eräässä suoritusmuodossa puhalluskappalerungon kumpaankin päähän on voitu järjestää syöttöyhteet ilman syöttämiseksi syöttökanavaan, erityisesti jos syöttökanava on pitkä. Kuivatusosassa kuivatussylinterien väliin jäävä tila on samaa luokkaa riippumatta kuivatusosan leveydestä. Syöttökanavan kokoa ei voida siis suurentaa, vaikka puhalluskappalerungon tarvittava pituus kasvaisi, eikä toisaalta ilman nopeutta syöttökanavassa voida nostaa, koska se aiheuttaisi ajettavuusongelmia. Tällöin ilman tasaisen syötön ja tasaisen jakautumisen takaamiseksi järjestetään ilman syöttö syöttökanavaan kanavan kummastakin päästä. Syöttökanavaan syötettävä ilmamäärä määräytyy kuvatusosan leveyden perusteella. Tyypillisesti puhallusnopeus kanavassa on 15 - 35 m/s, edullisesti 20 - 25 m/s.
Erään edullisen suoritusmuodon mukaan puhalluskappalerungon syöttökanavan läpileikkauspinta-ala vastaa sellaisen ympyrän, jonka halkaisija on 200 - 400 mm, edullisesti 300 - 350 mm, pinta-alaa. Muodoltaan syöttökanavan halkaisija voi olla ympyrämäinen, tai kulmikas. Kanavan halkaisija voi esimerkiksi muistuttaa ympyrää, josta on poistettu segmentti. Syöttökanavan läpileikkauspinta-ala voi
20155323 prh 13 -04- 2016 myös pienentyä puhalluskappalerungon pituussuunnassa. Läpileikkauspinta-alan muutoksella voidaan syöttökanavassa hallita puhallusolosuhteita eli jakaa syötettävää ilmaa tasaisemmin puhalluskanavaan.
Puhalluskappalerunkoon on järjestetty puhalluskappalerungon ensimmäisestä päästä sen toiseen päähän ulottuvan puhalluselin, joka käsittää puhallussuuttimen ja tasauskammion, ja joka puhalluselin on yhteydessä syöttökanavaan. Syöttökanavasta siis syötetään puhallusilmaa puhalluselimen tasauskammioon, josta se johdetaan puhallussuuttimeen ja sen puhallusraon tai -aukkojen kautta ulos viiran kulkusuuntaa vastaan eli poispäin mahdollisesta tiivistekappalerungosta. Tasauskammio siis tasaaja johtaa ilmaa konesuunnassa puhallussuuttimelle, sekä toimii tarvittaessa pesukanavana. Puhalluselin käsittää edullisesti joustavan puhallussuuttimen. Puhalluskappalerunkoon järjestetyn puhalluselimen tehtävänä on ejektoida ilmaa pois taskutilan alipainealueelta ja/tai vastustaa sinne pyrkivää ilmaa.
Keksinnön erään edullisen suoritusmuodon mukaan puhalluskappalerungon ulkopinta on muotoiltu puhallussuunnassa kaareutuvaksi tiivistyspinnaksi puhalluselimen välittömässä läheisyydessä. Näin puhalluselimen puhallussuuttimesta tuleva puhallus ohjataan kaarevalle tiivistyspinnalle, jossa ilmavirta kulkee kyseistä pintaa pitkin, ja puhalluksen toteuttamisessa voidaan käyttää Coanda-efektiä sinänsä tunnetulla tavalla ilmavirtauksen muodostamiseksi ja suuntaamiseksi. Kaarevaa pintaa sivuavat raina ja viira pyrkivät asettumaan hallitusti kaarevan pinnan läheisyyteen, määräetäisyydelle kuin ne olisivat jonkun pinnan tukemana. Tiivistyspinta sijoittuu normaalissa ajotilanteessa tiivistyskohdassa lähimmäksi liikkuvaa viiraa tai rainaa. Etäisyyttä, jonka päässä toisistaan tiivistyspinta ja liikkuva viira tai raina normaalissa ajotilanteessa tiivistyskohdassa ovat, kutsutaan tiivistysetäisyydeksi. Puhalluselimen käsittäessä joustavan puhallussuuttimen voidaan tiivistyspinta kiinnittää puhalluskappalerunkoon saranoidusti siten, että tiivistyspinnan etäisyys viirasta on tiivistyskohdassa muutettavissa. Tiivistyspinta voidaan tarvittaessa kääntää halutulle turvaetäisyydelle viirasta, joko automaattisesti tai sopivaa toimielintä
20155323 prh 13 -04- 2016 käyttäen. Eräässä edullisessa suoritusmuodossa tiivistyspinnan etäisyys lähimmän kuivatussylinterin pinnasta voi olla 5-12 mm, edullisesti 7-9 mm.
Keksinnön eräässä suoritusmuodossa puhalluskappalerungon puhalluselimen 5 puhallusuutin käsittää puhallusraon tai vähintään yhden rivin puhallusaukkoja.
Puhallusraon leveys voi olla 5 - 10 m, ja se ulottuu edullisesti puhalluskappalerungon ensimmäisestä päästä sen toiseen päähän, ja vastaa näin ollen kuivatusosassa kulkevan radan leveyttä. Mikäli puhallussuutin käsittää puhallusaukkoja, ne voivat olla muodoltaan ovaaleja tai pyöreitä.
Puhallusaukkohvejä voi olla myös useampia, jolloin ne on järjestetty yhdensuuntaisiksi etäisyyden päähän toisistaan.
Puhalluselimen puhallussuuttimella puhalletaan ilmaa 30 m/s-120 m/s, edullisesti 60 m/s - 90 m/s puhallusnopeudella.
Keksinnön eräässä edullisessa suoritusmuodossa puhalluskappalerunko käsittää lisäksi puhdistusyhteen, joka on järjestetty yhteyteen puhalluselimen tasauskammion kanssa. Puhdistusyhde on järjestetty puhallusrunkokappaleen päähän. Puhdistusyhteen avulla voidaan syöttää vettä paineella puhalluselimen 20 tasauskammioon, ja näin ruiskuttaa puhallussuutin, suuttimen suutinrako ja suutinrakoa ympäröivä tulopuolen alue puhtaaksi. Puhdistusyhteen kautta voidaan myös syöttää tasauskammioon painevesiletkun päähän kiinnitetty puhdistussuutin, joka etenee tasauskammiossa puhdistussuuttimesta taaksepäin suuntautuvien vesisuihkujen ansiosta. Puhdistussuutin puhdistaa näin edetessään 25 puhallussuuttimen tasauskammion, suutinraon ja mahdollisesti myös suutinrakoa ympäröivä tulopuolen alueen. Koska vesi tai puhdistussuutin syötetään puhalluskappalerungon päässä olevasta puhdistusyhteestä, ei ajettavuuskomponenttia tai imulaatikkoa tarvitse poistaa taskutilasta puhdistuksen ajaksi. Tämä yksinkertaistaa ja nopeuttaa ajettavuuskomponentin tulopuolen 30 puhdistusta huomattavasti. Tyypillisesti vettä syötetään paineella 6-10 bar.
Ylimääräinen vesi voidaan johtaa tasauskammiosta syöttökanavaan. Syöttökanavan päähän on järjestetty vedenpoistoyhde, jonka kautta vesi voidaan johtaa pois puhalluskappalerungosta.
20155323 prh 13 -04- 2016
Keksinnön eräässä suoritusmuodossa lisäasennussarja käsittää puhalluskappalerungon lisäksi erillisen pitkänomaisen tiivistekappalerungon, joka on sovitettavissa imulaatikon yhteyteen etäisyyden päähän puhalluskappale5 rungosta, ja joka käsittää tiivistyskappalerungon ensimmäisestä päästä toiseen päähän ulottuvan säädettävän mekaanisen tiiviste-elementin. Tiivistekappalerunko on kiinnitetty imulaatikon yhteyteen vastaavalla tavalla kuin puhalluskappalerunko, eli tavalla, joka mahdollistaa tiivistekappalerungon lämpölaajenemisen. Erään suoritusmuodon mukaan tiivistekappalerunko voidaan kiinnittää esimerkiksi 3-6 10 kiinnityskohdasta imulaatikon runkoon. Tässä suoritusmuodossa siis poistetaan imulaatikon tulopuolen toinen alempi mekaaninen tiiviste-elin ja asennetaan sen tilalle tiivistekappalerunko.
Tiivistekappalerunko järjestetään tyypillisesti kiinnitetyksi imulaatikon yhteyteen, 15 imulaatikon tulopuolen imuraon tai imuaukkojen alapuolelle. Tyypillisesti tiivistekappalerungon etäisyys puhalluskappalerungosta on 80 - 130 mm, edullisesti 100 - 120 mm.
Tiivistekappalerunko on tyypillisesti valmistettu purseprofiilista, kuten 20 alumiiniprofiilista, ja se käsittää rungon ensimmäisestä päästä toiseen päähän ulottuvan säädettävän mekaanisen tiiviste-elementin. Keksinnön erään edullisen suoritusmuodon mukaan tiivistekappalerunkoon järjestetty mekaaninen tiivisteelementti voi olla labyrinttitiiviste. Tiiviste-elementti voi käsittää vähintään yksikammoisen labyrinttitiivisteen, edullisesti monikammioisen labyrinttitiivisteen. 25 Tyypillisesti käytettävässä labyrinttitiivisteessä on kaksi, kolme, neljä tai viisi kammiota.
Tiiviste-elementti voi käsittää tiivisteosia, jotka on edullisesti valmistettu Teflonista®.
Keksinnön erään suoritusmuodon mukaan tiivistekappalerungon tiiviste-elementti on varustettu välineillä tiiviste-elementin tiivisteosien etäisyyden säätämiseksi kuivatussylinteriin nähden. Tämä mahdollistaa tiivisteosien ja viiran välisen
20155323 prh 13 -04- 2016 etäisyyden optimoinnin kulloisenkin ajotilanteen mukaisesti. Normaalitilassa tiivisteosien ja viiran välinen etäisyys on 0 - 2 mm, edullisesti 0,5 - 1 mm, kun taas huoltotilanteessa tiiviste-elementti tiivisteosineen voidaan kääntää kauemmas viirasta. Näin vältytään tiiviste-elementin ja/tai viiran vahingoittumiselta. Tiiviste5 elementin asentoa voidaan säätää käyttämällä säätöelintä, kuten säätöruuvia, joka on järjestetty tiiviste-elementin päähän, kuivatusosan hoitopuolelle.
Keksinnön eräässä suoritusmuodossa lisäasennussarja käsittää lisäksi estolevyn, joka on sovitettavissa irrotettavasi! kiinnitettäväksi imulaatikkoon 10 kiinnitysvälineiden avulla imulaatikon tulopuolen imun estämiseksi. Estolevy voidaan siis järjestää peittämään imulaatikon tulopuolen imurako tai imureiät. Imuraon tai imureikien peittämisen avulla voidaan estää imun tuotto, joka saattaisi kilpailla puhalluselimen tuottaman vaikutuksen kanssa. Samalla säästetään myös taskutilan alipaineen ylläpitämiseen tarvittavaa energiaa. Lisäksi estolevyllä 15 voidaan muotoilla tiivistekappalerungon ja puhallusrungon väliin jäävä pinta mainituille komponenteille optimaaliseksi.
On huomattava, että edullisesti keksinnön mukaisessa imulaatikon modifioinnissa jätetään muuttamatta imulaatikon alaosassa olevien alatiivistyselimien paikkaa tai 20 toimintaa. Nämä alatiivistyselimet tiivistävät imulaatikon ja kääntötelan pinnan väliin jäävän raon imulaatikon tulo- ja jättöpuolella. Samalla tavalla imulaatikon alaosan läpi laatikon sisään suoritettavan imun annetaan toimia alkuperäisellä tavalla. Imulaatikon alaosalla tarkoitetaan tässä ajettavuuskomponentin sitä osaa tai pintaa, joka on lähimpänä kääntöelintä, esimerkiksi kääntötelaa. Imulaatikon 25 alaosa käsittää oleellisesti kääntöelintä, kuten kääntötelaa, kohti järjestetyn alapinnan.
Tässä hakemuksessa paperikoneella tai vastaavalla tarkoitetaan esimerkiksi paperikonetta tai kartonki konetta. Paperikoneen tai vastaavan poikkisuunnalla 30 tarkoitetaan rainan ja viiran pääasialliseen kulkusuuntaan nähden poikittaista suuntaa. Rainan ja viiran pääasiallista kulkusuuntaa sanotaan konesuunnaksi. Viiralla tarkoitetaan paperikoneissa ja vastaavissa tavallista tasomaista ja yleensä
20155323 prh 13 -04- 2016 muovista tai metallista valmistettua kudosta, jonka tukemana paperirainaa paperikoneessa tai vastaavassa kuljetetaan.
Tyypillisesti paperikoneessa tai vastaavassa taskutilojen päädyt on tiivistetty, esim, tunnetun tekniikan mukaisilla päätylevyillä, kuten kitalevyillä. Päätylevyt on järjestetty konesuunnan mukaisessa pystytasossa molemmille puolille koneen reunoilla ja niiden väliseen tilaan rajoittuvat kuivatussylinterit, kääntötela, viira ja rata.
Nyt esillä oleva keksintö soveltuu erityisesti paperikoneiden yksiviiravientisiin kuivatusosiin.
KUVIOIDEN LYHYT KUVAUS
Keksintöä selostetaan seuraavassa lähemmin viittaamalla oheiseen kaaviomaiseen piirustukseen, jossa
Kuvio 1 esittää erästä tunnetun tekniikan mukaista imulaatikkoa,
Kuvio 2 esittää keksinnön erään suoritusmuodon mukaista lisäasennussarjaa asennettuna imulaatikon yhteyteen, ja
Kuvio 3 esittää yksityiskohtaisemmin keksinnön erään suoritusmuodon mukaista lisäasennussarjaa.
Kuviossa 1 esitetään eräs tunnetun tekniikan mukainen imulaatikko. Imulaatikko 1 on järjestetty ensimmäisen kuivatussylintehn 100, toisen kuivatussylinterin 101 ja kääntöelimen 102 rajaamaan taskutilaan. Sylinterien ja kääntöelimen pyörimissuunnat on kuvattu nuolilla. Imulaatikon 1 yläosan pintaan on järjestetty ensimmäinen mekaaninen tiivistyselin 2. Tiivistyselimen 2 alapuolelle, etäisyyden päähän siitä, on imulaatikon 1 tulopuolelle T järjestetty toinen mekaaninen tiivistyselin 2’. Mekaanisten tiivistyselimien 2, 2’ välistä on järjestetty imurako, jonka kautta tapahtuu imu imulaatikon 1 yläosan imukanavaan 3. Imua on kuvattu
20155323 prh 13 -04- 2016 nuolella A. Mekaaniset tiivistyselimet 2, 2’ ja niiden välistä tapahtuva imu tiivistävät taskutilan tulopuolen avautuvaa kitaa, ja estävät ilman kulkeutumista taskutilaan.
Vastaavasti imulaatikon 1 alapinnan 1” kautta on järjestetty imu imulaatikon 1 alapuolen imukanavaan 4. Imua on kuvattu nuolilla B. Imulaatikon 1 alaosan yhteyteen on myös järjestetty alatiivistyselimet 5, 5’, jotka tiivistävät imulaatikon 1 ja kääntötelan 102 pinnan väliin jäävän raon imulaatikon 1 tulo-ja jättöpuolella.
Kuviossa 2 esitetään keksinnön erään suoritusmuodon mukainen lisäasennussarja asennettuna imulaatikon yhteyteen. Imulaatikosta 1 on ensin poistettu sen yläpintaan ja tulopuolelle järjestetyt mekaaniset tiivistyselimet. Näiden tilalle on järjestetty lisäasennussarjan puhalluskappalerunko 11 ja tiivistyskappalerunko 12. Puhalluskappalerunko 11 on järjestetty imulaatikon 1 yläpinnan yhteyteen. Puhalluskappalerungon syöttökanavaan ilmaa syöttävä syöttöyhde 13 on esitetty kuviossa katkoviivoilla.
Tiivistyskappalerunko 12 on järjestetty imulaatikon 1 tulopuolelle T ja puhalluskappalerungon 11 alapuolelle, etäisyyden päähän siitä.
Tiivistyskappalerunko käsittää tiiiviste-elementin 14. Tulopuolella T puhalluskappalerungon 11 ja tiivistyskappalerungon 12 väliin jäävän imuraon tukkiminen estolevyllä on esitetty kuviossa 2 katkoviivoilla. Estolevyn kiinnittäminen tulopuolelle T imulaatikon 1 yläosassa sijaitsevan imuraon tukkimiseksi voidaan suorittaa ajotilanteen niin vaatiessa.
Kuviossa 3 esitetään yksityiskohtaisemmin keksinnön erään suoritusmuodon mukainen lisäasennussarja. Puhalluskappalerunko 11 on kiinnitetty imulaatikonl yhteyteen, imulaatikon 1 yläpintaan. Puhalluskappalerunko 11 käsittää rungon sisällä kulkevan syöttökanavan 15, joka ulottuu puhalluskappalerungon 11 ensimmäisestä päästä sen toiseen päähän. Syöttökanavaan 15 syötetään ilmaa syöttöyhteellä 13, joka on esitetty katkoviivoin. Syöttökanavasta 15 ilma jaetaan puhalluselimen 16 tasauskammioon 17 ja sieltä puhallussuuttimen 18 suutinraon kautta viiran (ei esitetty) kulkusuuntaa vastaan. Puhalluselimestä 16 tuleva puhallus ohjataan kaarevalle tiivistyspinnalle 19, jolloin ilmavirta kulkee kyseistä
20155323 prh 13 -04- 2016 pintaa pitkin. Tiivistyspinta 19 on kiinnitetty puhalluskappalerunkoon 11 saranoidusti siten, että tiivistyspinnan 19 etäisyyttä viirasta voidaan tarvittaessa muuttaa.
Kuviossa 3 on lisäksi esitetty puhalluskappalerungon päässä sijaitseva puhdistusyhde 20, joka on järjestetty yhteyteen puhalluselimen 16 tasauskammion 17 kanssa. Puhdistusyhteen kautta voidaan tasauskammioon syöttää painevettä tai painevesiletkun päähän kiinnitetty puhdistussuutin, joka etenee tasauskammiossa puhdistussuuttimesta taaksepäin suuntautuvien vesisuihkujen 10 ansiosta. Näin tasauskammio 17, puhallussuutin 18 ja puhallusrako ovat helposti puhdistettavissa. Ylimääräinen puhdistusvesi johdetaan tasauskammiosta 17 syöttökanavaan 15, jonka päähän on järjestetty vedenpoistoyhde 21. Vedenpoistoyhteen 21 kautta ylimääräinen puhdistusvesi voidaan johtaa pois puhalluskappalerungosta 11.
Puhalluskappalerungon 11 alapuolelle on järjestetty tiivistyskappalerunko 12, joka on myös kiinnitetty imulaatikkoon 1. Sekä puhalluskappalerungon 11 että tiivistekappalerungon 12 kiinnitys sallii niiden lämpölaajenemisen imulaatikkoon 1 nähden. Tiivistyskappalerunko 12 käsittää tiiiviste-elementin 14, tässä 20 tapauksessa labyhnttitiivisteen. Tiivistekappalerungon 12 tiiviste-elementti 14 on varustettu välineillä tiiviste-elementin 14 tiivisteosien etäisyyden säätämiseksi. Näin vältytään tiiviste-elementin 14 ja/tai viiran vahingoittumiselta. Tiivisteelementin 14 asentoa voidaan säätää käyttämällä säätöelintä, kuten säätöruuvia, joka on järjestetty tiiviste-elementin 14 päähän.
Puhalluskappalerungon 11 ja tiivistyskappalerungon 12 väliin jäävän imuraon mahdollinen tukkiminen estolevyllä 22 katkoviivoilla.
Keksintöä ei ole tarkoitus rajoittaa edellä esimerkinomaisesti esitettyihin 30 suoritusmuotoihin, vaan keksintöä on tarkoitus laajasti soveltaa seuraavassa määriteltyjen patenttivaatimusten määrittelemän keksinnöllisen ajatuksen puitteissa.

Claims (13)

1. Lisäasennussarja paperikoneen tai vastaavan kuivatusosassa olevan imulaatikon (1) modifioimiseksi, tunnettu siitä, että lisäasennussarja käsittää pitkänomaisen puhalluskappalerungon (11), joka on sovitettavissa olemassa olevaan imulaatikon (1) yläpintaan, puhalluskappalerungon (11) ollessa muotoiltu rungon (11) pituussuuntaa vastaan kohtisuorassa suunnassa ylöspäin kapenevaksi, ja joka puhalluskappalerunko (11) käsittää
- rungon (11) sisällä kulkevan syöttökanavan (15), joka ulottuu rungon (11) ensimmäisestä päästä sen toiseen päähän,
- puhalluskappalerungon (11) ensimmäisestä päästä sen toiseen päähän ulottuvan puhalluselimen (16), joka käsittää puhallussuuttimen (18) ja tasauskammion (17), ja joka puhalluselin (16) on yhteydessä syöttökanavaan (15), ja
- rungon (11) päähän järjestetyn ainakin yhden syöttöyhteen (13) ilman syöttämiseksi syöttökanavaan (15).
2. Vaatimuksen 1 mukainen lisäasennussarja, tunnettu siitä, että puhalluskappalerunko (11) käsittää lisäksi puhdistusyhteen (20), joka on järjestetty yhteyteen puhalluselimen (16) tasauskammion (17) kanssa.
3. Vaatimuksen 1 tai 2 mukainen lisäasennussarja, tunnettu siitä, että puhalluskappalerungon (11) puhalluselimen (16) puhallussuutin (18) käsittää puhallusraon.
4. Jonkin vaatimuksen 1 - 3 mukainen lisäasennussarja, tunnettu siitä, että puhalluskappalerungon (11) ulkopinta on muotoiltu kaareutuvaksi tiivistyspinnaksi (19) puhalluselimen (16) välittömässä läheisyydessä.
5. Jonkin vaatimuksen 1 - 4 mukainen lisäasennussarja, tunnettu siitä, että puhalluskappalerunko (11) on valmistettu purseprofiilista, kuten alumiiniprofiilista.
6. Jonkin vaatimuksen 1 - 5 mukainen lisäasennussarja, tunnettu siitä, että puhalluskappalerungon (11) syöttökanavan (15) läpileikkauspinta-ala vastaa
20155323 prh 16-12-2019 sellaisen ympyrän, jonka halkaisija on 200 - 400 mm, edullisesti 300 - 350 mm, pinta-alaa.
7. Jonkin vaatimuksen 1 - 6 mukainen lisäasennussarja, tunnettu siitä, että puhalluskappalerungon (11) kumpaankin päähän on järjestetty syöttöyhteet (13) ilman syöttämiseksi syöttökanavaan (15).
8. Jonkin vaatimuksen 1 - 7 mukainen lisäasennussarja, tunnettu siitä, että se käsittää puhalluskappalerungon (11) lisäksi erillisen pitkänomaisen tiivistekappalerungon (12), joka
- on sovitettavissa kiinnitettäväksi imulaatikon (1) yhteyteen etäisyyden päähän puhalluskappalerungosta (11), ja
- käsittää tiivistyskappalerungon (12) ensimmäisestä päästä toiseen päähän ulottuvan säädettävän mekaanisen tiiviste-elementin (14).
9. Vaatimuksen 8 mukainen lisäasennussarja, tunnettu siitä, että tiivistekappalerunkoon (12) järjestetty mekaaninen tiiviste-elementti (14) on labyrinttitiiviste.
10 Vaatimuksen 8 tai 9 mukainen lisäasennussarja, tunnettu siitä, että tiivistekappalerungon (12) tiiviste-elementti (14) on varustettu välineillä tiivistyselimen (14) tiivisteosien etäisyyden säätämiseksi kuivatussylinteriin (100) nähden.
11. Jonkin vaatimuksen 1-10 mukainen lisäasennussarja, tunnettu siitä, että lisäasennussarja käsittää estolevyn (22), joka on sovitettavissa irrotettavasi! kiinnitettäväksi imulaatikkoon (1) kiinnitysvälineiden avulla imulaatikon (1) tulopuolen imun estämiseksi.
12. Ajettavuuskomponentti rainan kulun tukemiseksi paperikoneen tai vastaavan kuivatusosassa, joka ajettavuuskomponentti käsittää
- imulaatikon (1), jolla on pitkänomainen laatikkomainen runkorakenne, jonka tilavuutta rajaavat ensimmäinen ja toinen sivu, sekä niitä yhdistävät ylä- ja alasivut,
- imulaatikon (1) runkorakenteen ensimmäiseen sivuun eli imulaatikon tulopuolelle (T) järjestetyn imuelimen,
- imulaatikon (1) runkorakenteen alasivuun järjestetyn vähintään yhden mekaanisen alatiiviste-elementin (5), tunnettu siitä, että imulaatikon (1) yläpintaan on kiinnitetty jonkin vaatimuksen 1 11 mukainen lisäasennussarja.
13. Menetelmä paperikoneen tai vastaavan kuivatusosassa olevan imulaatikon (1) modifioimiseksi, tunnettu siitä, että menetelmässä
- poistetaan imulaatikon (1) ylin tulopuolen (T) mekaaninen tiiviste-elin (2), ja
- asennetaan poistetun mekaanisen tiiviste-elimen (2) tilalle imulaatikon yläpintaan jonkin vaatimuksen 1-11 mukaisen lisäasennussarjan puhalluskappalerunko (11).
FI20155323A 2015-05-04 2015-05-04 Jälkiasennussarja, ajettavuuskomponentti ja menetelmä imulaatikon modifioimiseksi FI128229B (fi)

Priority Applications (3)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI20155323A FI128229B (fi) 2015-05-04 2015-05-04 Jälkiasennussarja, ajettavuuskomponentti ja menetelmä imulaatikon modifioimiseksi
DE102016108256.2A DE102016108256A1 (de) 2015-05-04 2016-05-03 Nachrüstungsset, Lauffähigkeitskomponente und Verfahren zum Modifizieren eines Saugkastens
CN201610291015.7A CN106120424B (zh) 2015-05-04 2016-05-04 改装套件、运行性部件及改进抽吸箱的方法

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI20155323A FI128229B (fi) 2015-05-04 2015-05-04 Jälkiasennussarja, ajettavuuskomponentti ja menetelmä imulaatikon modifioimiseksi

Publications (2)

Publication Number Publication Date
FI20155323A FI20155323A (fi) 2016-11-05
FI128229B true FI128229B (fi) 2020-01-15

Family

ID=57179111

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI20155323A FI128229B (fi) 2015-05-04 2015-05-04 Jälkiasennussarja, ajettavuuskomponentti ja menetelmä imulaatikon modifioimiseksi

Country Status (3)

Country Link
CN (1) CN106120424B (fi)
DE (1) DE102016108256A1 (fi)
FI (1) FI128229B (fi)

Families Citing this family (2)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FI11634U1 (fi) * 2017-03-09 2017-04-27 Valmet Technologies Oy Ajettavuuskomponentti ja järjestely kuiturainakoneen kuivatusosaa varten
FI129277B (fi) * 2020-10-26 2021-11-15 Valmet Technologies Oy Kuivatusosan ajettavuuskomponentti

Family Cites Families (7)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
WO1994003675A1 (de) * 1992-07-31 1994-02-17 J.M. Voith Gmbh Anordnung mit einer saugwalze
DE29601543U1 (de) * 1996-01-30 1996-03-28 Voith Sulzer Papiermasch Gmbh Vorrichtung zum Führen einer Faserstoffbahn in einer einreihigen Trockenpartie
FI20022231A0 (fi) * 2002-12-19 2002-12-19 Metso Paper Inc Järjestely kudoksen yhteydessä radan stabiloimiseksi
FI115921B (fi) * 2004-01-15 2005-08-15 Metso Paper Inc Menetelmä paperikoneen kuivatusosassa kuivatusviiran kireyden mittaamiseksi
DE102004036845A1 (de) 2004-07-29 2006-03-23 Voith Paper Patent Gmbh Dichtungsanordnung
WO2009083636A1 (en) * 2007-12-31 2009-07-09 Metso Paper, Inc. Arrangement and method for saving energy in a drying section of a paper machine or the like
FI20116291A (fi) * 2011-12-20 2013-06-21 Metso Paper Inc Ajettavuuskomponentti, järjestelmä ja menetelmä paperin kuivaamiseksi

Also Published As

Publication number Publication date
FI20155323A (fi) 2016-11-05
CN106120424B (zh) 2018-07-17
CN106120424A (zh) 2016-11-16
DE102016108256A1 (de) 2016-11-10

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI110625B (fi) Puhalluslaite paperikoneessa tai vastaavassa
FI114932B (fi) Menetelmä ja laite paperirainan kuivatuksen optimoimiseksi
FI83553B (fi) Torkparti.
ITMI20090128A1 (it) Macchina asciugatrice a lame d'aria, particolarmente per lastre di vetro e simili.
FI73259B (fi) Foerfarande och anordning i cylindertorken av en pappersmaskin
FI128229B (fi) Jälkiasennussarja, ajettavuuskomponentti ja menetelmä imulaatikon modifioimiseksi
FI80103C (fi) Foerfarande och anordning i cylindertorken av en pappersmaskin, vid vilken ett drag med dubbel vaevnad anvaends.
FI82502C (fi) Foerfarande och anordning i torkpartiet av en pappersmaskin foer att effektivera spetsdragningen av banan.
FI95731C (fi) Keksintö kohdistuu menetelmään ja laitteeseen paperirainan lepatuksen estämiseksi paperikoneen kuivatusosalla sen kahden yksiviiravientiryhmän välillä
EP2607548B1 (en) Runnability component for the drying section of a paper machine and method for drying a paper web
JP5048846B2 (ja) 抄紙機若しくはその類の乾燥セクションにおける省エネルギのための装置及び方法
FI96332B (fi) Menetelmä paperikoneen monisylinterikuivattimen taskutilojen tuulettamiseksi ja laite paperikoneen monisylinterikuivattimen taskutilan tuulettamiseksi
CA2736402C (en) Runnability component for sealing of a pocket space between drying cylinders in a paper machine or similar, and method for manufacturing a runnability component
FI126248B (fi) Menetelmä ja sovitelma päänviennissä kuiturainakoneen kuivatusosalla
JP4159873B2 (ja) 抄紙機のヤンキーシリンダー等およびローラーに関する構造体
FI124074B (fi) Menetelmä kaasuvirtojen aiheuttamien ajettavuusongelmien pienentämiseksi kuiturainan päällepuhalluskuivaimessa ja päällepuhalluskuivain
FI107064B (fi) Menetelmä ja laite rainan kulun varmistamiseksi paperikoneen monisylinterikuivattimessa
FI120005B (fi) Sovitelma paperikoneen kuivatusosalla
CN108796884B (zh) 一种面里料预缩机
US20070089848A1 (en) Dewatering Arrangement on the Press Section of a Web-Forming Machine
FI124504B (fi) Ajettavuuskomponentti ja menetelmä paperikoneen ajettavuuskomponentin käyttötehokkuuden parantamiseksi
FI122926B (fi) Järjestely ja menetelmä energian säästämiseksi paperikoneen tai vastaavan kuivatusosassa
CN204421558U (zh) 玻璃清洗干燥机用锯齿型出风口风刀结构
FI82731C (fi) Torkningsgrupp foer maongcylindertorken i en pappersmaskin.
FI75892C (fi) Anordning i torkpartiet eller i omraodet mellan press- och torkpartiet hos en pappersmaskin.

Legal Events

Date Code Title Description
FG Patent granted

Ref document number: 128229

Country of ref document: FI

Kind code of ref document: B