FI128181B - Menetelmä polttokattilan lämmönsiirtopintojen puhdistamiseksi - Google Patents
Menetelmä polttokattilan lämmönsiirtopintojen puhdistamiseksi Download PDFInfo
- Publication number
- FI128181B FI128181B FI20155970A FI20155970A FI128181B FI 128181 B FI128181 B FI 128181B FI 20155970 A FI20155970 A FI 20155970A FI 20155970 A FI20155970 A FI 20155970A FI 128181 B FI128181 B FI 128181B
- Authority
- FI
- Finland
- Prior art keywords
- cleaned
- boiler
- particles
- heat transfer
- nickel slag
- Prior art date
Links
Classifications
-
- F—MECHANICAL ENGINEERING; LIGHTING; HEATING; WEAPONS; BLASTING
- F28—HEAT EXCHANGE IN GENERAL
- F28G—CLEANING OF INTERNAL OR EXTERNAL SURFACES OF HEAT-EXCHANGE OR HEAT-TRANSFER CONDUITS, e.g. WATER TUBES OR BOILERS
- F28G1/00—Non-rotary, e.g. reciprocated, appliances
- F28G1/16—Non-rotary, e.g. reciprocated, appliances using jets of fluid for removing debris
-
- F—MECHANICAL ENGINEERING; LIGHTING; HEATING; WEAPONS; BLASTING
- F23—COMBUSTION APPARATUS; COMBUSTION PROCESSES
- F23J—REMOVAL OR TREATMENT OF COMBUSTION PRODUCTS OR COMBUSTION RESIDUES; FLUES
- F23J3/00—Removing solid residues from passages or chambers beyond the fire, e.g. from flues by soot blowers
- F23J3/02—Cleaning furnace tubes; Cleaning flues or chimneys
- F23J3/023—Cleaning furnace tubes; Cleaning flues or chimneys cleaning the fireside of watertubes in boilers
-
- B—PERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
- B24—GRINDING; POLISHING
- B24C—ABRASIVE OR RELATED BLASTING WITH PARTICULATE MATERIAL
- B24C1/00—Methods for use of abrasive blasting for producing particular effects; Use of auxiliary equipment in connection with such methods
-
- B—PERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
- B24—GRINDING; POLISHING
- B24C—ABRASIVE OR RELATED BLASTING WITH PARTICULATE MATERIAL
- B24C11/00—Selection of abrasive materials or additives for abrasive blasts
-
- F—MECHANICAL ENGINEERING; LIGHTING; HEATING; WEAPONS; BLASTING
- F28—HEAT EXCHANGE IN GENERAL
- F28G—CLEANING OF INTERNAL OR EXTERNAL SURFACES OF HEAT-EXCHANGE OR HEAT-TRANSFER CONDUITS, e.g. WATER TUBES OR BOILERS
- F28G1/00—Non-rotary, e.g. reciprocated, appliances
- F28G1/12—Fluid-propelled scrapers, bullets, or like solid bodies
-
- F—MECHANICAL ENGINEERING; LIGHTING; HEATING; WEAPONS; BLASTING
- F28—HEAT EXCHANGE IN GENERAL
- F28G—CLEANING OF INTERNAL OR EXTERNAL SURFACES OF HEAT-EXCHANGE OR HEAT-TRANSFER CONDUITS, e.g. WATER TUBES OR BOILERS
- F28G1/00—Non-rotary, e.g. reciprocated, appliances
- F28G1/16—Non-rotary, e.g. reciprocated, appliances using jets of fluid for removing debris
- F28G1/166—Non-rotary, e.g. reciprocated, appliances using jets of fluid for removing debris from external surfaces of heat exchange conduits
-
- F—MECHANICAL ENGINEERING; LIGHTING; HEATING; WEAPONS; BLASTING
- F22—STEAM GENERATION
- F22B—METHODS OF STEAM GENERATION; STEAM BOILERS
- F22B37/00—Component parts or details of steam boilers
- F22B37/02—Component parts or details of steam boilers applicable to more than one kind or type of steam boiler
Landscapes
- Engineering & Computer Science (AREA)
- Mechanical Engineering (AREA)
- General Engineering & Computer Science (AREA)
- Chemical & Material Sciences (AREA)
- Combustion & Propulsion (AREA)
- Cleaning In General (AREA)
- Polishing Bodies And Polishing Tools (AREA)
- Curing Cements, Concrete, And Artificial Stone (AREA)
- Cleaning By Liquid Or Steam (AREA)
- Application Of Or Painting With Fluid Materials (AREA)
Abstract
Menetelmä polttokattilan muurattuun rakenteeseen yhdistyvän lämmönsiirtopinnan puhdistamiseksi, jossa menetelmässä pinta puhdistetaan puhaltamalla siihen kiinteitä partikkeleita. Keksinnön mukaan puhalletaan 8–12 bar:n paineella oleellisesti vedettömissä olosuhteissa metallikuonan partikkeleita, joiden partikkelikoko on noin 0,3–3,0 mm. Etenkin käytetään nikkeli- tai kuparikuonaa, jolloin kuivissa olosuhteissa saadaan vaikeasti puhdistettavien kohteiden metallipinnalta lika poistetuksi pintaa vahingoittamatta. Samalla vältetään pinnan yhteydessä tai pintaa lähellä olevien muurattujen rakenteiden vahingoittuminen puhdistettavalta pinnalta valuvan veden vaikutuksesta.
Description
Menetelmä polttokattilan lämmönsiirtopintojen puhdistamiseksi
Esillä oleva keksintö koskee patenttivaatimuksen 1 johdannon mukaista menetelmää polttokattilan muurattuun rakenteeseen yhdistyvän lämmönsiirtopinnan puhdistamiseksi.
Tällaisessa menetelmässä pinta puhdistetaan puhaltamalla siihen kiinteitä partikkeleita.
Keksintö koskee myös patenttivaatimuksen 11 mukaista käyttöä.
Voimalaitoksen lämmönsiirtopintoja puhdistetaan tyypillisesti hiekkapuhalluksella. Hiekkapuhalluksessa käytetään tällöin hiekkaa (tyypillisesti siivilöityä hiekkaa), sekä hiekkapartikkeleiden aiheuttaman pölyämisen estämiseen vettä hienoaineksen sitomiseksi. Tämä märkäpuhallusmenetelmä on osoittautunut ongelmalliseksi useammassakin mielessä.
Poltettaessa puu- tai fossiilisia polttoaineita saadaan kattilaan myös polton aiheuttamia rikki- ja orgaanisia yhdisteitä. Tarjoamalla tulipinnoille jääneelle tuhkalle vettä, alkaa kattilaan muodostua erilaisia happoja ja hapokkeita. Kattilaa ei kuitenkaan saada täysin puhtaaksi vedellä. Sen sijaan jäännöstuhka jää märäksi ja happamaksi. Hapot ja hapokkeet alkavat syövyttää terästä. Kosteus pääsee myös muurausten sisälle ja väliin aiheuttaen samalla korroosiota.
Kostunut tuhka kovettuu kuivuessaan lähes betonin kovaksi. Toistuvat vesipesut kerryttävät pikkuhiljaa aina enemmän ja enemmän lisää kovaa pintaa putkiin, mikä heikentää lämmöntuotannon hyötysuhdetta ja haittaa kaasujen virtausta. Kovettuneen 25 tuhkan pois saaminen eko- ja tulistinpakettien sisältä on erittäin hankalaa ja työlästä, tietyissä rakenneratkaisuissa mahdotonta, ja eteen voikin tulla osan tai koko rakenteen vaihto ainoana vaihtoehtona.
Todettakoon myös, että muuraukset imevät kosteutta itseensä. Ylösajon lämmitysvaihe pitenee, koska muuraukset täytyy ’’kuivata”. Muurausten pettäminen on jopa täysin mahdollista tällaisissa tapauksissa.
Tekniikan tasossa on kuvattu erilaisia vaihtoehtoja hiekan käyttämiselle puhalluksessa.
20155970 prh 06 -06- 2019
Tällaisia materiaaleja ovat teräsjyvät ja teräshiekka, kuparikuona, lasihelmet, metallipelletit, kuiva jää, korundi sekä jopa jauhetut kookospähkinän kuoret ja maissinjyvät.
CN-hakemusjulkaisussa 102313288 kuvataan ratkaisu, jossa lämmönsiirtopintoja puhdistetaan sileäpintaisilla partikkeleilla. Julkaisun partikkelit ovat etenkin metalli- tai eimetallipartikkeleita tai komposiittipartikkeleita, joiden tiheys on 2-8 g/cm3.
DE-hakemusjulkaisussa 19723389 kuvataan kattilalaitosten savukaasujen puoleisen sisätilan puhdistamista pallomaisilla teräspartikkeleilla.
Kansainvälisessä hakemusjulkaisussa WO 0138815 ehdotetaan lämmönsiirtopintojen puhalluspuhdistamista käyttämällä lietteenpoltosta saatavaa karkeaa tuhkaa.
JP-hakemusjulkaisussa 2002098323 kuvataan granuloitujen kuonarakeiden käyttämistä sähköuunin poistoputkeen tarttuneiden metallinjäämien poistamiseksi puhalluspuhdistuksella. Metalli syntyy sulatettaessa sähköuunissa kunnallisten jätteiden poltosta saatavaa polttotähdettä.
Tunnetaan myös kuivapuhallusmenetelmiä. Esimerkkinä tällaisesta mainittakoon
EP-hakemusjulkaisussa 2 113 339 esitetty ratkaisu, jossa alkalimetallikarbonaatteja käytetään kiinteiden pintojen puhalluspuhdistamiseen. Julkaisun mukaan alkalimetallikarbonaateilla saadaan aikaan pintojen tehokas puhdistaminen ilman, että pölyä muodostuisi tai pinnat vahingoittuisivat. Sopivista materiaaleista julkaisussa mainitaan etenkin luonnonkarbonaatit, kuten kalsiumkarbonaatti ja dolomiitti. Näitä voidaan käyttää esimerkiksi maali-, ruoka-aine- ja lääkeainetähteiden poistamiseen säiliöiden sisäpinnoista.
Julkaisussa JP2015080819 kuvataan menetelmä polttokattilan teräspinnan puhdistamiseksi. Menetelmässä pinta puhdistetaan puhaltamalla siihen kiinteitä kuparikuonan partikkeleita.
Kuten edellisestä käy ilmi, tähän asti ei ole esitetty ratkaisuja, joilla saataisiin poistetuksi polttokattiloille tyypillisissä lämpötiloissa syntyviä, pinttyneitä kerrostumia pintoja vahingoittamatta ja ilman hiekalle ominaista pölyämistä.
Esillä olevassa keksinnössä on yllättäen havaittu, että edellä olevaan tavoitteeseen päästään käyttämällä puhallukseen nikkelikuona- tai kuparigrittipartikkeleita tai vastaavia metallikuonan partikkeleita oleellisesti kuivissa olosuhteissa.
20155970 prh 06 -06- 2019
Niinpä keksinnön mukaan polttokattilan lämmönsiirtopinta, etenkin muurattuun rakenteeseen yhdistyvä lämmönsiirtopinta, puhdistetaan puhaltamalla siihen vedettömissä olosuhteissa metallikuonan partikkeleita, joiden partikkelikoko on noin 0,3-3,0 mm, ja käyttämällä 8-12 bar:n puhalluspainetta.
Keksintö käsittää siten myös metallikuonapartikkelien käyttämisen muurattuun rakenteeseen yhdistyvän lämmönsiirtopinnan puhdistamiseksi puhalluskäsittelyllä.
Täsmällisemmin sanottuna keksinnön mukaiselle menetelmälle on pääasiallisesti tunnusomaista se, mikä on esitetty patenttivaatimuksen 1 tunnusmerkkiosassa.
Keksinnön mukaiselle käytölle on puolestaan tunnusomaista se, mikä on esitetty patenttivaatimuksessa 11.
Keksinnöllä saavutetaan huomattavia etuja. Käyttämällä puhalluspuhdistuksessa hiekan sijaan nikkelikuona- tai kuparigrittipartikkeleita tai vastaavia metallikuonan partikkeleita kuivissa olosuhteissa saadaan vaikeasti puhdistettavissa kohteissa metallipinnalta lika poistetuksi pintaa vahingoittamatta. Samalla vältetään pinnan yhteydessä tai pintaa lähellä 20 olevien muurattujen rakenteiden vahingoittuminen puhdistettavalta pinnalta valuvan veden vaikutuksesta.
On myös todettu, että pölyäminen on huomattavasti vähäisempää kuin hiekkapuhalluksessa, vaikka toimitaan vedettömissä olosuhteissa, mikä edistää työn suoritusta.
Kuonapartikkelit, jotka edustavat jätefraktiota, jolle muuten ei ole hyvää käyttökohdetta, muodostavat taloudellisesti ja teknisesti edullisen materiaalin, joka voidaan tarpeen mukaan helposti jauhaa ja luokitella halutun hienouden omaavan jakeen saavuttamiseksi.
Sovellutusmuotoja ryhdytään seuraavassa lähemmin tarkastelemaan oheisen yksityiskohtaisen selostuksen avulla.
Esillä olevan teknologian sovelluksessa on kyse voimalan lämmönsiirtopintojen puhdistamisesta kuivissa olosuhteissa metallurgisesta prosessista saatavan jätetuotteen
20155970 prh 18-12-2015 hienojakeisella fraktiolla. Yhdessä sovellutusmuodossa puhdistetaan etenkin polttokattilan rakenteisiin, etenkin polttokattilan muurattuihin rakenteisiin, yhdistyviä lämmönsiirtopintoja.
Puhdistettavassa pinnassa on tyypillisesti puu- tai fossiilisten polttoaineiden tai näiden seosten poltossa muodostuneita rikki- ja silikaattipitoisia yhdisteitä sekä mahdollisesti orgaanisia yhdisteitä (kuten tervamaisia yhdisteitä) sisältävää tuhkaa, koksia tai kuonaa.
Erityisesti sovellutusmuodossa poistetaan polton yhteydessä syntyneitä kerrostumia ja vastaavia likakerroksia metallipinnoilta näitä oleellisesti vahingoittamatta.
Esillä olevassa teknologiassa toimitaan oleellisesti ’’vedettömissä olosuhteissa”. Tällä ilmaisulla tarkoitetaan käytännössä, että puhallettavien partikkelien mukana tai niistä erillään puhdistettavaan kohteeseen ei syötetä vettä tai vesipitoisia liuoksia. Tyypillisesti ei 15 lainkaan syötetä vettä tai vesipitoisia liuoksia. Mikäli partikkelien mukana puhdistettavaan kohteeseen kuitenkin kulkeutuu kosteutta, niin vedettömissä olosuhteissa toimiminen tarkoittaa, että puhdistettavalta pinnalta ei partikkelipuhalluksen vaikutuksesta valu lauhtunutta vettä viereiseen rakenteeseen, joka esimerkiksi on muurattu.
Tyypillisesti puhdistettava pinta on lämmönsiirtopinta. Menetelmällä on kuitenkin puhdistettavissa myös muita voimalan kattilarakenteen pintoja, joissa on epäpuhtauksia, mukaan lukien poltosta saatavien tuotteiden, kuten tuhkan, koksin ja/tai kuonan, kerrostumia.
Yhdessä sovelluksessa puhdistettava rakenne on osa voimakattilaa, kuten lämpökattilaa, tai talteenottokattilaa, kuten meesauunia tai soodakattilaa.
Lämmönsiirtopinta voi olla metallipinta, tyypillisesti se on teräspinta. Teräs voi olla esimerkiksi ASTM-standardien A213 ja vastaavasti A213M mukainen ferriittinen tai 30 austeniittinen terässeos. Myös muunlaiset metalliseokset voivat tulla kyseeseen. Pinnat voivat kuitenkin olla muutakin ainetta kuin metallia, esimerkiksi keräämiä.
20155970 prh 18-12-2015
Esimerkkeinä puhdistettavista pinnoista mainittakoon erityisesti lämpökattilan, kuten arinapoltto- tai leijukerrospolttokattilan eko- tai tulistinpakettien osana oleva lämmönsiirtopinta.
Yhdessä sovelluksessa puhdistettava pinta, etenkin metallipinta, tyypillisesti teräspinta, muodostaa ainakin osan tulistimesta tai ainakin osan Economizer- tai Luvo-laitteistosta.
Edullisesti puhdistettava pinta on muurauksen läheisyydessä tai ainakin osittain sen päällä. Tyypillisesti etäisyys lähimpään muuraukseen, eli muurattuun pintaan, on korkeintaan noin 10 250 cm, tavallisesti korkeintaan noin 150 cm, etenkin korkeintaan noin 100 cm, esimerkiksi korkeintaan 50 cm. Muurattu pinta voi olla suoraan yhteydessä puhdistettavaan pintaan.
Tunnetusti kosteiden polttoaineiden polttamiseen suunniteltujen kattiloiden tulipesien seinärakenteiden tulisi olla jäähdyttämättömiä niiltä osin, jotka ylläpitävät kuivatus-ja pyrolyysivaiheille sopivaa lämpötilaa. Jäähdyttämätön pinta toteutetaan esimerkiksi muurauksilla. Muuraukseen voidaan käyttää keraamisia tiiliä. Polttoainekerroksen kohdilta tulipesän seinät ovat puolestaan jäähdytettyjä, millä voidaan vähentää ongelmia, jotka syntyvät, kun polttoaine palaa liian nopeasti arinan reunoilta.
Sopivimmin käytetään puhallukseen metallikuonaa, joka on partikkelimuodossa, jolloin metallikuonan partikkelikoko on noin 0,3-3,0 mm.
’’Metallikuonalla” tarkoitetaan kyseisen metallin valmistuksesta tai puhdistamisesta saatavaa sivutuotetta eli yleisesti ’’materiaalia”, joka tyypillisesti pääosin on silikaattipohjaista. Silikaattimateriaali on esimerkiksi rautasilikaattia ja se sisältää pääkomponentin lisäksi myös esim, metallin raaka-aineesta peräisin olevia metalleja sekä maa-alkalimetalleja sekä näiden yhdisteitä, kuten oksideja, sulfaatteja, sulfidejaja silikaatteja.
Edullisesti käytettävä kuona sisältää painostaan ainakin 90 % rautasilikaattia (F628104) sekä 1-5 % magnetiittia (Fe3O4). Tämän lisäksi siinä voi olla AI-, Ca-, Mg-ja Cr-oksideja ja -silikaatteja (noin 0,5-5 %) sekä vähäisiä määriä, tyypillisesti alle 1 %, etenkin alle 0,5 % esimerkiksi yhtä tai useampaa seuraavista metalleista: Ni, Cu, Pb, Sn, Sb, Bi ja Cd.
20155970 prh 18-12-2015
Yhdessä edullisessa sovelluksessa käytetään nikkelikuonaa. Tämä on jätetuote, joka syntyy nikkelin talteen ottamisen yhteydessä. Toisessa sovelluksessa puhallettavana materiaalina käytetään kuparikuonaa (kuparigrittiä).
Kokeellisesti on todettu, että käytettävällä metallikuonan partikkelimateriaalilla pitää olla paitsi puhallukseen soveltuva partikkelikoko myös riittävä kovuus ja paino. Tyypillisesti metallikuonan partikkelien kovuus on oltava suurempi kuin noin 6°, sopivimmin jopa noin 8°, Mohsin asteikolla ja tiheyden pitää olla suurempi kuin noin 3,0 g/cm3, esimerkiksi noin 3,1-4,2 g/cm3, sopivimmin noin 3,3-3,9 g/cm3, tai 3,5-3,8 g/cm3. Kovuus voi olla yli 8°
Mohsin asteikolla, mutta yleensä noin 8°:n kovuus (±0,5°) on riittävä puhdistuksen aikaansaamiseksi.
Riittävän ominaistiheyden lisäksi partikkeleilla täytyy olla sopiva muoto. Niinpä partikkelien bulkkitiheyden arvo on etenkin suurempi kuin 45 %, esimerkiksi suurempi kuin noin 50 %, tai suurempi kuin 60 % partikkelien ominaistiheydestä. Yhdessä sovelluksessa bulkkitiheys on suurempi kuin 1,8 g/cm3, etenkin 1,85 g/cm3 tai suurempi.
Kun käytettävän materiaalin kovuus, muoto sekä paino ovat edellä esitetyillä alueilla, lika irtoaa puhdistettavasta kohteesta. Liian kevyellä tai lastumaisella kuonalla tulos ei ole toivottu.
Tämän lisäksi edullisissa sovelluksissa kuonan partikkelikoko on ennalta valitulla alueella.
Tyypillisesti käytettävän metallikuonan partikkelikoko (eli ’’raekoko”) on noin 0,3-3 mm.
Tämä tarkoittaa sitä, että ainakin 80 %, etenkin ainakin 90 %, tavallisesti ainakin 95 %, partikkeleista on sanotulla alueella suurimman dimensionsa osalta.
Esillä olevat partikkelit voivat olla yksittäisiä hiukkasia tai useamman hiukkasen muodostamia agglomeraatteja (rakeita).
Erityisen edullisesti nikkelikuonan partikkelikoko on keskimäärin alueella 0,3-2,5 mm, esimerkiksi 0,5-2,2 mm. Tämä tarkoittaa, että partikkeleista tyypillisesti ainakin 90 %:lla, sopivimmin ainakin noin 95 %:lla (painon perusteella) suurin dimensio on sanotulla alueella.
20155970 prh 18-12-2015
Vastaavasti erityisen edullisesti kuparikuonan partikkeleista tyypillisesti ainakin 90 %:lla, etenkin ainakin 95 %:lla (painon perusteella) partikkelikoko on alueella 0,4-2,8 mm, esimerkiksi 0,425-2,5 mm (suurin dimensio).
Yhdessä sovelluksessa kuparigritin partikkelien koko (’’partikkelikoko”) on 95% = 0,4252,8 mm.
Partikkelikoolla tarkoitetaan tyypillisesti seulottua partikkeli- (eli rae-) kokoa.
On todettu, että kapealla partikkelikokojakaumalla, jossa ainakin 90 %:lla, etenkin ainakin %:lla partikkeleista (painon perusteella) on edellä määritelty partikkelikoko, etenkin suurimman dimension osalta, voidaan ylläpitää ennalta asetettu paine puhallettavassa virtauksessa, jolloin saadaan tasainen vaikutus pinnan yli. Painealue on tyypillisesti 8-12 15 bar, ks. alla.
Keksinnössä voidaan puhallussuuttimena tyypillisesti käyttää sekä pientä suutinta että suurta suutinta. Suuttimen halkaisija voi olla esimerkiksi 0,5-25 mm, tavallisesti noin 1-15 mm, tyypillisesti noin 12 mm. Nämä suutinkoot sopivat erityisen edullisesti edellä kuvattuun sovellukseen, jossa metallikuonapartikkeleilla on kapea partikkelikokojakauma.
Puhaltaminen saadaan aikaan käyttämällä 8-12 harm puhalluspainetta. Erityisen edullisesti käytettävä paine on 9-11 bar. Tällä paineella saavutetaan tehokas likakerrostuminen puhdistus samalla, kun pinnan vahingoittumista vältetään. Ilmankulutus vaihtelee suutinkoon mukaan, mutta on yleensä noin 50-2500 1/min, sopivimmin noin 70-1500 1/min, esim, noin 150-1000 1/min.
Puhaltamiseen voidaan käyttää suoraa, käyrää tai 45 asteeseen taitettua suutinta. Suuttimen muoto valitaan puhdistettavan kohteen mukaan.
Viitejulkaisuluettelo
Patenttikirj alli suus
CN 102313288
DE 19723389
WO 0138815
JP 2002098323
20155970 prh 18-12-2015
Claims (11)
- Patenttivaatimukset:1. Menetelmä polttokattilan muurattuun rakenteeseen yhdistyvän lämmönsiirtopinnan puhdistamiseksi, jossa menetelmässä pinta puhdistetaan puhaltamalla siihen kiinteitä partikkeleita, tunnettu siitä, että puhdistettava pinta on teräspinta, johon puhalletaan 8-12 bar:n paineella oleellisesti vedettömissä olosuhteissa nikkelikuonan partikkeleita, joiden- kovuus on yli 6° ja korkeintaan noin 8° Mohsin asteikolla,- tiheys on 3,3-3,9 g/cm3 ja β- bulkkitiheys on suurempi kuin 1,8 g/cm , jolloin nikkelikuonan partikkelikoko on 0,3-2,5 mm.
- 2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että puhdistettava lämmönsiirtopinta on osa kattilan lämmönsiirtimen pintaa, ainakin osa tulistinta tai ainakin osa Ekonomaiseri- tai Luvo-laitteistoa.
- 3. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että puhdistettavassa pinnassa on puu- tai fossiilisten polttoaineiden poltossa muodostuneita rikki- ja orgaanisia yhdisteitä sisältävää tuhkaa.
- 4. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että käytetään nikkelikuonaa, jonka partikkelien β- tiheys on 3,5-3,8 g/cm ja β- bulkkitiheys on 1,85 g/cm tai tätä suurempi.
- 5. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että käytettävä paine on 9-11 bar.
- 6. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että puhaltamiseen käytetään suoraa, käyrää tai 45 asteeseen taitettua suurinta, jonka on halkaisijaltaan 0,5-25 mm, tavallisesti noin 1-15 mm, etenkin noin 12 mm.
- 7. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että puhdistettava rakenne on osa voimakattilaa, kuten lämpökattilaa, tai osa talteenottokattilaa, kuten meesauunia tai soodakattilaa.
- 8. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että puhdistettava pinta on muurauksen läheisyydessä tai ainakin osittain sen päällä.
- 9. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että käytetään nikkelikuonan partikkeleita, joista tyypillisesti ainakin 90 % :11a, sopivimmin ainakin noin 95 % :11a (painon perusteella) suurin dimensio on alueella 0,3-2,5 mm, tasaisen vaikutuksen aikaansaamiseksi puhdistettavan pinnan yli, kun ylläpidetään 8-12
- 10 harm painetta puhallettavassa virtauksessa.10. Patenttivaatimuksen 9 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että puhallukseen käytetään suurinta, jonka halkaisija 0,5-25 mm, tavallisesti noin 1-15 mm, etenkin noin 12 mm.
- 11. Sellaisten nikkelikuonan partikkelien käyttäminen polttokattilan muurattuun rakenteeseen yhdistyvän, lämmönsiirtopintana toimivan teräspinnan puhdistamiseksi puhalluskäsittelyllä, joiden partikkelien- kovuus on yli 6° ja korkeintaan noin 8° Mohsin asteikolla,20 - tiheys on 3,3-3,9 g/cm3 ja- bulkkitiheys on suurempi kuin 1,8 g/cm , jolloin nikkelikuonan partikkelikoko on 0,3-2,5 mm.
Priority Applications (8)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
FI20155970A FI128181B (fi) | 2015-12-18 | 2015-12-18 | Menetelmä polttokattilan lämmönsiirtopintojen puhdistamiseksi |
EP16874973.7A EP3390908B1 (en) | 2015-12-18 | 2016-12-19 | Method of cleaning heat transfer surfaces of a powerhouse |
ES16874973T ES2898784T3 (es) | 2015-12-18 | 2016-12-19 | Método de limpieza de superficies de transferencia de calor de una central eléctrica |
BR112018012229-7A BR112018012229B1 (pt) | 2015-12-18 | 2016-12-19 | Método de limpeza de superfícies de transferência de calor de uma casa de força |
PCT/FI2016/050897 WO2017103345A1 (en) | 2015-12-18 | 2016-12-19 | Method of cleaning heat transfer surfaces of a powerhouse |
DK16874973.7T DK3390908T3 (da) | 2015-12-18 | 2016-12-19 | Fremgangsmåde til rengøring af varmeoverførselsoverflader på et krafthus |
PL16874973T PL3390908T3 (pl) | 2015-12-18 | 2016-12-19 | Sposób oczyszczania powierzchni wymiany ciepła w elektrowni |
PT168749737T PT3390908T (pt) | 2015-12-18 | 2016-12-19 | Método de limpeza de superfícies de transferência de calor de uma casa de máquinas |
Applications Claiming Priority (1)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
FI20155970A FI128181B (fi) | 2015-12-18 | 2015-12-18 | Menetelmä polttokattilan lämmönsiirtopintojen puhdistamiseksi |
Publications (2)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
FI20155970A FI20155970A (fi) | 2017-06-19 |
FI128181B true FI128181B (fi) | 2019-11-29 |
Family
ID=59055950
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
FI20155970A FI128181B (fi) | 2015-12-18 | 2015-12-18 | Menetelmä polttokattilan lämmönsiirtopintojen puhdistamiseksi |
Country Status (8)
Country | Link |
---|---|
EP (1) | EP3390908B1 (fi) |
BR (1) | BR112018012229B1 (fi) |
DK (1) | DK3390908T3 (fi) |
ES (1) | ES2898784T3 (fi) |
FI (1) | FI128181B (fi) |
PL (1) | PL3390908T3 (fi) |
PT (1) | PT3390908T (fi) |
WO (1) | WO2017103345A1 (fi) |
Families Citing this family (1)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
FI20175844A1 (fi) | 2017-09-22 | 2019-03-23 | Clean Steel Int Oy | Menetelmä ja laite kattilan sisäpintojen puhdistamiseksi sekä tällaisen laitteen käsittävä kattila |
Family Cites Families (5)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
FR2482872A1 (fr) * | 1980-05-20 | 1981-11-27 | Gagneraud Francis | Production de granules spheroidaux ou billes a partir de matieres minerales en fusion |
US4666083A (en) * | 1985-11-21 | 1987-05-19 | Fluidyne Corporation | Process and apparatus for generating particulate containing fluid jets |
DE69314046T2 (de) * | 1992-10-08 | 1998-04-30 | Julius Stephen Csabai | Verwendung von metallisch glänzendem hämatit als stossmaterial |
DE19723389A1 (de) * | 1997-06-04 | 1998-12-10 | Anton Dipl Ing Thes | Verfahren und Strahlgut zur Kesselreinigung |
EP2113339A1 (en) * | 2008-04-30 | 2009-11-04 | Omya Development AG | Alkaline earth carbonate containing mineral for surface cleaning |
-
2015
- 2015-12-18 FI FI20155970A patent/FI128181B/fi active IP Right Review Request
-
2016
- 2016-12-19 BR BR112018012229-7A patent/BR112018012229B1/pt active IP Right Grant
- 2016-12-19 PL PL16874973T patent/PL3390908T3/pl unknown
- 2016-12-19 PT PT168749737T patent/PT3390908T/pt unknown
- 2016-12-19 WO PCT/FI2016/050897 patent/WO2017103345A1/en active Application Filing
- 2016-12-19 DK DK16874973.7T patent/DK3390908T3/da active
- 2016-12-19 EP EP16874973.7A patent/EP3390908B1/en active Active
- 2016-12-19 ES ES16874973T patent/ES2898784T3/es active Active
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
DK3390908T3 (da) | 2021-11-22 |
FI20155970A (fi) | 2017-06-19 |
EP3390908B1 (en) | 2021-08-18 |
WO2017103345A1 (en) | 2017-06-22 |
BR112018012229B1 (pt) | 2022-08-16 |
PT3390908T (pt) | 2021-11-19 |
EP3390908A4 (en) | 2019-06-26 |
EP3390908A1 (en) | 2018-10-24 |
PL3390908T3 (pl) | 2022-01-31 |
ES2898784T3 (es) | 2022-03-08 |
BR112018012229A2 (pt) | 2018-11-27 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
CN106367600B (zh) | 一种利用回转窑处理高锌含铁尘泥的方法 | |
JP5640307B2 (ja) | ブラスト用研削材及びブラスト用研削材の製造方法。 | |
WO2016041039A1 (pt) | Processo e sistema para a eliminacao da expansibilidade da escoria de aciaria ld e le | |
ES2777175T3 (es) | Procedimiento de funcionamiento de un horno con un carbón bituminoso y procedimiento para reducir la formación de escoria usando el mismo | |
FI128181B (fi) | Menetelmä polttokattilan lämmönsiirtopintojen puhdistamiseksi | |
US20040026834A1 (en) | Method for operating rotary hearth type reducing furnace and rotary hearth type reducing furnace facilities | |
JP2009243744A (ja) | 粒状添加剤及びその製造方法 | |
CN103939925B (zh) | 铁合金矿热炉余热锅炉清灰装置 | |
CN201031215Y (zh) | 干熄焦炉一次除尘器的叉形溜槽 | |
BR0300779B1 (pt) | processo para o tratamento de resÍduos de combustço de uma instalaÇço de combustço. | |
JPH0693260A (ja) | 土壌添加材 | |
JP2017119587A (ja) | 抽気装置及び抽気方法 | |
CN204514038U (zh) | 一种用于刚玉生产的铝灰烧结系统 | |
JP2004286387A (ja) | 循環流動層ボイラにおける対流伝熱部の高温腐食対策及びクリーニングシステム | |
KR100682234B1 (ko) | Fe-B-Cr-Ni-Mn-Si-Mo계 변성합금 용사피막 처리된 미분탄발전소 보일러 수관 | |
RU2616430C1 (ru) | Универсальный регенеративный роторный воздухоподогреватель | |
CN221898274U (en) | Environment-friendly smoke treatment system device for steelmaking smoke dust by fuming method | |
KR101507585B1 (ko) | 소결광 제조시 발생되는 배기가스 중의 황산화물을 제거하기 위한 탈황제와 이를 이용한 탈황장치 | |
RU2518842C1 (ru) | Абразивный порошок | |
JP2004225104A (ja) | 酸化金属の還元方法、および、亜鉛および鉛の濃縮方法 | |
JP4651235B2 (ja) | シュレッダーダストの処理方法及びその装置 | |
JPH0118026B2 (fi) | ||
RU88350U1 (ru) | Технологическая линия для производства мелкодисперсной извести | |
KR100913245B1 (ko) | 동 슬래그의 재활용 방법 | |
JP3421817B2 (ja) | 焼却灰の溶融方法及び処理装置 |
Legal Events
Date | Code | Title | Description |
---|---|---|---|
FG | Patent granted |
Ref document number: 128181 Country of ref document: FI Kind code of ref document: B |
|
MD | Opposition filed |
Opponent name: PORIN P PAINTING OY |
|
PC | Transfer of assignment of patent |
Owner name: CLEAN STEEL INTERNATIONAL OY |