FI125672B - Laite raideliikenteen kiskojen puhdistamiseksi - Google Patents

Laite raideliikenteen kiskojen puhdistamiseksi Download PDF

Info

Publication number
FI125672B
FI125672B FI20135980A FI20135980A FI125672B FI 125672 B FI125672 B FI 125672B FI 20135980 A FI20135980 A FI 20135980A FI 20135980 A FI20135980 A FI 20135980A FI 125672 B FI125672 B FI 125672B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
unit
milling
brush
units
cleaning
Prior art date
Application number
FI20135980A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI20135980A (fi
Inventor
Petteri Tervamäki
Original Assignee
Arctic Machine Oy
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Arctic Machine Oy filed Critical Arctic Machine Oy
Priority to FI20135980A priority Critical patent/FI125672B/fi
Publication of FI20135980A publication Critical patent/FI20135980A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI125672B publication Critical patent/FI125672B/fi

Links

Classifications

    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E01CONSTRUCTION OF ROADS, RAILWAYS, OR BRIDGES
    • E01HSTREET CLEANING; CLEANING OF PERMANENT WAYS; CLEANING BEACHES; DISPERSING OR PREVENTING FOG IN GENERAL CLEANING STREET OR RAILWAY FURNITURE OR TUNNEL WALLS
    • E01H8/00Removing undesirable matter from the permanent way of railways; Removing undesirable matter from tramway rails
    • E01H8/02Methods or apparatus for removing ice or snow from railway tracks, e.g. using snow-ploughs ; Devices for dislodging snow or ice which are carried or propelled by tramway vehicles ; Moving or removing ballast
    • E01H8/06Methods or apparatus for removing ice or snow from railway tracks, e.g. using snow-ploughs ; Devices for dislodging snow or ice which are carried or propelled by tramway vehicles ; Moving or removing ballast essentially by driven tools clearing instruments, e.g. rotary cutting tools or brushes

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Architecture (AREA)
  • Civil Engineering (AREA)
  • Structural Engineering (AREA)
  • Cleaning In General (AREA)

Description

Laite raideliikenteen kiskojen puhdistamiseksi
Tausta
Keksinnön kohteena on laite raideliikenteen kiskojen puhdistamiseksi, joka laite järjestetään etenemään puhdistettavan raiteen suuntaisesti ajosuuntaan.
Raideliikenteellä tarkoitetaan tässä selityksessä kaikkea sellaista liikennettä, joka tapahtuu kiskojen ohjaamana. Tällaista liikennettä ovat esimerkiksi rautateillä, raitioteillä, kevytraitioteillä ja metrolinjoilla tapahtuva liikenne. Raideliikenteelle aiheutuu vuosittain paljon ongelmia kiskoihin, kiskojen väliin ja vaihteisiin tarttuvasta lumesta ja jäästä.
US-patentti 3886675 esittelee laitteen raideliikenteen kiskojen puhdistamiseksi. Laitteessa on linkoyksikkö ja harjayksikkö.
Neuvostoliittolainen patenttijulkaisu 1668525 esittelee raideliikenteen kiskojen puhdistamiseksi tarkoitetun laitteen, jossa on jyrsinyksikkö ja linkoyksikkö.
Lyhyt selostus
Keksinnön mukaiselle laitteelle on tunnusomaista se, mitä itsenäisten patenttivaatimusten tunnusmerkkiosissa on esitetty. Keksinnön muille so-vellusmuodoille on tunnusomaista se, mitä muissa patenttivaatimuksissa on esitetty.
Keksinnöllisiä sovellusmuotoja on myös esillä tämän hakemuksen selitysosassa ja piirustuksissa. Hakemuksessa oleva keksinnöllinen sisältö voidaan määritellä myös toisin kuin jäljempänä olevissa patenttivaatimuksissa tehdään. Keksinnöllinen sisältö voi muodostua myös useammasta erillisestä keksinnöstä, erityisesti jos keksintöä tarkastellaan ilmaistujen tai implisiittisten osatehtävien valossa tai saavutettujen hyötyjen tai hyötyryhmien kannalta. Tällöin jotkut jäljempänä olevien patenttivaatimuksien sisältämät määritteet voivat olla erillisten keksinnöllisten ajatusten kannalta tarpeettomia. Keksinnön eri suoritusmuotojen piirteitä voi keksinnöllisen perusajatuksen puitteissa soveltaa toisten suoritusmuotojen yhteydessä.
Keksinnön ajatus on, että laitteen ajosuunnassa ensimmäisenä ovat jyrsinterät, jotka irrottavat ja poistavat jäätä ja/tai lunta raiteelta. Irronnut jää ja/tai lumi syötetään linkoon ja sen kautta pois raiteilta, esimerkiksi erilliselle kuljetuslavalle.
Etuna on, että jää ja lumi saadaan irrotettua tehokkaasti ja poistettua saman tien raiteelta.
Kuvioiden lyhyt selostus
Keksinnön eräitä sovellutusmuotoja selitetään tarkemmin oheisissa piirustuksissa, joissa kuvio 1 esittää kaavamaisesti erästä keksinnön mukaista laitetta sivusta päin ja poikkileikattuna, kuvio 2 esittää kaavamaisesti erästä keksinnön mukaista laitetta si- vustapäin, kuvio 3 esittää kaavamaisesti kuvion 2 mukaista laitetta päältäpäin, kuvio 4 esittää kaavamaisesti kuvion 2 mukaista laitetta edestäpäin, kuvio 5 esittää kaavamaisesti kuvion 2 mukaista laitetta sivustapäin ja poikkileikattuna, ja kuvio 6 esittää kaavamaisesti erästä keksinnön mukaista laitetta sivustapäin,
Kuvioissa keksinnön eräitä suoritusmuotoja on esitetty selvyyden vuoksi yksinkertaistettuna. Samankaltaiset osat on merkitty kuvioissa samoilla viitenumeroilla.
Yksityiskohtainen selostus
Kuviossa 1 on esitetty kaavamaisesti eräs keksinnön mukainen laite sivusta päin ja poikkileikattuna.
Laite 1 etenee kuviossa oikealta vasemmalle ajosuuntaan A puhdistettavan raiteen suuntaisesti.
Ajosuunnassa A ensimmäiseksi on sovitettu jyrsinyksikkö 2, jonka tarkoituksena on irrottaa raiteelta irtoainesta, kuten lunta ja jäätä. Laitetta 1 voidaan käyttää myös raiteelle kasvaneen kasvuston, esimerkiksi puuntaimien ja pensaikon poistamiseen.
Kuviossa 1 esitetty jyrsinyksikkö 2 käsittää vaakasuoraan ja ajosuunnan A suhteen kohtisuoraan sovitetun ja voimalaitteella pyöritettävän jyr-sinakselin 7. Jyrsinakselin pyörimissuunta on esitetty nuolella J. Huomautettakoon, että kuviossa 1 ei ole esitetty mainittua voimalaitetta. Se voi olla esimerkiksi hydraulimoottori, sähkömoottori, polttomoottori tms. sinänsä tunnettu voimalaite.
Jyrsinakseliin 7 on kiinnitetty ainakin yksi mutta tyypillisimmin usea jyrsinterä 8. Kuviossa näkyy neljä jyrsinterää 8, jotka suuntautuvat 90° välein ulospäin jyrsinakselista 7. Jyrsinterät 8 on sovitettu jyrsinakselin 7 suhteen vinoittain, mikä piirre on selvimmin näkyvissä kuviossa 4. Kuviosta 4 nähdään myös, että neljä jyrsinterää 8 on sovitettu peräkkäin jyrsinakselin 7 pituussuunnassa niin, että peräkkäiset jyrsinterät 8 on sovitettu päinvastaisiin kulmiin. Jyrsinterien 8 sijainti ja niiden kulmat on valittu tässä tapauksessa niin, että irtoaines jakautuu kahteen osaan, oikealle ja vasemmalle, jyrsinyksikköä seu-raavan linkoyksikön kahdelle siipiyksikölle. Linkoyksikköä kuvataan lähemmin tuonnempana. Kaiken kaikkiaan jyrsinterien 8 lukumäärä on tässä tapauksessa kuusitoista (16). Huomautettakoon kuitenkin, että jyrsinterien 8 muoto ja rakenne kuten myös sijoittelu ja lukumäärä voi poiketa kuvioissa esitetystä. Ne voivat olla esimerkiksi terätapein varustettuja tms. sinänsä tunnettuja jyrsinte-riä.
Jyrsinterät 8 ovat edullisesti irrotettavissa ja vaihdettavissa, jolloin kuluneet tai vaurioituneet terät voidaan korvata uusilla. Jyrsinyksikkö 2 käsittää lisäksi levyrakennetta tms. olevan vaipan 15, joka ohjaa irrotetun irtoaineksen linkoyksikköön 3.
Linkoyksikön 3 tehtävänä on lingota irtoaines pois raiteilta. Linkoyk-sikkö 3 käsittää siipiyksikön 5a, 5b joka kiihdyttää irtoaineksen suureen nopeuteen, ja poistokanavan 6, joka ohjaa irtoaineksen nuolien P esittämään suuntaan pois raiteelta, esimerkiksi raiteen sivuun, lavalle tai muuhun säiliöön tms.
Linkoyksikköä 3 voidaan käyttää hydraulimoottorilla, sähkömoottorilla, polttomoottorilla tms. sinänsä tunnetulla voimalaitteella.
Laite 1 käsittää vielä harjayksikön 4, joka on sovitettu ajosuunnassa A tarkasteltuna linkoyksikön 3 jälkeen ja joka on järjestetty harjaamaan irtoai-nesta linkoyksikköön 3. Kuvioissa esitetty harjayksikkö 4 käsittää pyöröharjan 11, jonka pyörimisakseli 12 on sovitettu ainakin olennaisesti vaakasuuntaiseksi ja kohtisuoraan ajosuunnan A suhteen. Pyörimissuunta on esitetty nuolella H.
Harjayksikkö 4 voidaan toteuttaa usealla eri tavalla. Se voi käsittää yhden tai useamman harjan. Harja voi käsittää esimerkiksi lamelliharjan, harja-kiekon, rumpuharjan tai muun vastaavan. Edelleen se voi käsittää elastisilla tapeilla tai pampuilla toteutetun harjan, jonka iskuteho kovaan lumeen on tavanomaista harjaa parempi. Voidaan myös käyttää usean erityyppisen harjan yhdistelmiä.
Harjayksikössä 4 voi lisäksi olla vaippa, joka edesauttaa irtoaineksen suuntautumista linkoyksikköön 3. Kyseistä vaippaa ei ole esitetty kuviossa 1 asian esittämisen yksinkertaistamiseksi.
Harjayksikkö 4 voidaan sovittaa niin, että se yltää jyrsinyksikön 2 jyrsimissyvyyttä tarvittavan etäisyyden päähän alempana olevalle tasolle, esimerkiksi 100 mm alempana olevalle tasolle. Näin varmistetaan, että harjayksi-kön 4 harjausteho on hyvä ja käytännöllisesti katsoen kaikki irtoaines saadaan poistettua raiteelta. Kuviossa 1 harjaussyvyyden ja jyrsimissyvyyden ero on esitetty viitemerkinnällä E.
Linkoyksikkö 3 käsittää kaksi toistensa suhteen poispäin sovitettua siipiyksikköä 5a, 5b, jotka on järjestetty ajosuunnassa A peräkkäin, ikään kuin ”selätysten”. Peräkkäisten siipiyksiköiden 5a, 5b pyörimisakselit 9 on sovitettu ajosuunnan A suhteen samansuuntaisesti.
Ajosuunnasta A katsoen ensimmäinen siipiyksikkö 5a on järjestetty linkoamaan jyrsinyksiköstä 2 tulevaa irtoainesta, ja ajosuunnassa A toinen siipiyksikkö 5b on järjestetty linkoamaan harjayksiköstä 4 tulevaa irtoainesta. Kumpikin siipiyksikkö 5a, 5b linkoaa irtoaineksin yhteen ja samaan poisto-kanavaan 6.
Kuviossa 1 esitetyssä suoritusmuodossa peräkkäin sovitetut ensimmäinen ja toinen siipiyksikkö 5a, 5b on järjestetty vieläpä samalle siipiyksi-kön pyörimisakselille 9, jota käytetään hydraulimoottorilla, sähkömoottorilla, polttomoottorilla tms. sinänsä tunnetulla voimalaitteella. Samanakselisten siipiyksiköiden pyörimissuunta 5a, 5b on siten yhtenevä. Jotta siipiyksiköt 5a, 5b linkoaisivat irtoainesta samaan suuntaan, on ensimmäisen siipiyksikön 5a siipien kulma vastakkainen kuin toisen siipiyksikön 5b siipien kulma. Erään ajatuksen mukaisesti siipiyksiköiden 5a, 5b siipien profiilit ovat keskenään peilikuvat, mutta tämä ei suinkaan ole välttämätöntä. Siipien kulmat ja mitoitus valitaan niin, että siipiyksiköillä saadaan muodostettua linkoyksikköön sopiva massavirta, mihin vaikuttaa mm. jyrsinyksiköltä ja harjayksiköltä tulevan irto-aineksen määrä.
Ensimmäisen ja toisen siipiyksikön 5a, 5b samanakselisuus ei kuitenkaan ole välttämätöntä. Niillä voi olla kummallakin oma akselinsa ja pyörimissuuntansa ja lisäksi oma voimalaitteensa.
Erään toisen ajatuksen mukaisesti linkoyksikkö 3 käsittää siipiyksikön tilalla ruuvikuljettimen. Jyrsin-, linko- ja harjayksikön 2, 3, 4 käyttö ja esimerkiksi pyörimisnopeuksien säätö voidaan toteuttaa sinänsä tunnetuilla käyttö-ja ohjausvälineillä 16.
Kuviossa 2 on esitetty kaavamaisesti eräs keksinnön mukainen laite sivustapäin, kuviossa 3 päältäpäin, kuviossa 4 edestäpäin ja kuviossa 5 sivus-tapäin ja poikkileikattuna.
Laite 1 voi käsittää kotelorakenteen 10, joka kattaa ainakin jyrsin- ja linkoyksikön 2, 3, sekä edullisesti vielä harjayksikön 4. Kotelorakenne 10 on siinä määrin ilmatiivis, että linkoyksikön 3 muodostama ilma- ja irtoainesvirta muodostaa jyrsin- ja harjayksiköihin 2, 4 asti vaikuttavan imun, jonka ansiosta hienorakenteinen irtoaines, kuten esimerkiksi pakkaslumi, saadaan tehokkaasti poistettua raiteelta.
Linkoyksikkö 3 voi käsittää kaksi tai jopa useampia rinnakkain sovitettuja siipiyksiköitä 5a, 5b. Kuviossa 2-5 esitetyssä suoritusmuodossa on kaksi rinnakkain sovitettua ensimmäistä siipiyksikköä 5a ja kaksi rinnakkain sovitettua toista siipiyksikköä 5b. Tällä tavoin saadaan vähennettyä linkoyksikön 3 korkeutta verrattuna ratkaisuun, jossa olisi yksi suurempi siipiyksikkö. Matalamman rakenteen ansiosta laitteella 1 voidaan puhdistaa raiteen vieressä olevia asemalaitureiden alustoja tms. Tätä silmällä pitäen voidaan poisto-kanava 6 muotoilla olennaisesti matalammaksi kuin kuviossa. Erään ajatuksen mukaisesti poistokanava 6 on sovitettu laitteen 1 sivulle. Erään toisen ajatuksen mukaisesti laite käsittää poistokanavat 6 molemmilla sivuillaan. Tällöin on edullista, että vasemmalle sijoitettu siipiyksikkö heittää irtoainesta vasemmalla sivulla olevaan poistokanavaan ja oikealle sijoitettu siipiyksikkö vastaavasti oikealla sivulla olevaan poistokanavaan.
Poistokanava 6 voi olla heittosuunnaltaan säädettävä, kuten kuviossa 2 - 5 on esitetty.
Laitteen 1 työleveys voi olla niin suuri, että se ulottuu raiteen koko leveydelle ja vielä molemmilta puolilta raiteen ulkopuolelle. Erään toisen ajatuksen mukaisesti laitteenl työleveys on kuitenkin raideleveyttä kapeampi. Tällöin jyrsinyksikön ulottuvuutta alaspäin voidaan lisätä kiskojen yläpinnan alapuolelle, mistä on etuajoissakin tilanteissa.
Erään ajatuksen mukaisesti jokaisen yksikön eli jyrsin-, linko- ja harjayksikön 2, 3, 4 korkeussuuntainen sijainti on säädettävissä muiden yksiköiden korkeusasemasta riippumatta. Näin laite 1 saadaan säädettyä puhdistamaan optimaalisesti erilaisia raideosuuksia.
Laite 1 sovitetaan edullisimmin kiskoilla kulkevaan työlaitteeseen, esimerkiksi veturiin tai kiskopyörillä varustettuun työkoneeseen, kuten pyörä- kuormaajaan, kaivinkoneeseen, kuorma-autoon tms. Kuviossa 2-5 esitetyn laitteen 1 yksiköt 2-4 ovat hydraulikäyttöisiä.
Kuviossa 6 on esitetty kaavamaisesti eräs keksinnön mukainen laite sivustapäin. Laite 1 on sovitettu kiskoilla kulkevaan työlaitteeseen 17. Työlaite 17 voi olla itsenäisesti liikkuva, käsittäen liikkumiseen tarvittavat moottorin, voimansiirron, ohjauslaitteet jne. Erään toisen ajatuksen mukaisesti työlaite 17 ei kykene itsenäiseen liikkumiseen vaan se kytketään esimerkiksi veturiin tai muuhun jo edellä mainittuun työkoneeseen.
Työlaite 17 käsittää kiskopyörät 18, joiden varassa se voi liikkua puhdistettavan raiteen muodostavilla kiskoilla 19.
Laite 1 on käytettävissä kahteen suuntaan: ajosuuntaan A ja vastakkaiseen ajosuuntaan B. Laite 1 käsittää kaksi jyrsinyksikön 2 ja linkoyksikön 3 muodostamaa puhdistusyksikköä 14a, 14b. Ensimmäinen puhdistusyksikkö 14a on tarkoitettu käytettäväksi ajosuuntaan Aja toinen puhdistusyksikkö 14b vastaavasti vastakkaiseen ajosuuntaan B. Puhdistusyksiköt 14a, 14b toimivat jo edellä kuvattujen periaatteiden mukaisesti.
Puhdistusyksiköiden 14a, 14b väliin on sovitettu harjayksikkö 4, jonka käyttösuunta on vaihdettavissa. Kuviossa esitetty harjayksikkö 4 käsittää pyöröharjan 11, jonka pyörimissuunta H on vaihdettavissa. Kun laitteella 1 puhdistetaan raidetta ajosuuntaan A ajamalla, pyöröharja 11 asetetaan pyörimään myötäpäivään. Puhdistettaessa raidetta vastakkaiseen ajosuuntaan B, pyöröharja 11 asetetaan pyörimään vastapäivään. Näin yhdellä ja samalla har-jayksiköllä 4 saadaan harjattua tehokkaasti molempiin ajosuuntiin.
Huomautettakoon kuitenkin, että molempiin ajosuuntiin toimiva laite 1 voidaan toteuttaa toisinkin. Puhdistusyksiköt 14a, 14b voidaan esimerkiksi sovittaa työlaitteen 17 vastakkaisiin päihin. Lisäksi kumpikin puhdistusyksikkö 14a, 14b voi käsittää oman harjayksikön 4. Vielä on mahdollista muodostaa yhdestä puhdistusyksiköstä 14a, 14b ja harjayksiköstä 4 yhtenäinen yksikkö, jonka työsuunta voidaan vaihtaa kuviossa 2 esitetyllä tavalla kiertämällä R sitä pystysuuntaisen kääntökeskiön 20 ympäri. Näin ko. yksikköä voidaan käyttää niin ajosuuntaan A kuin vastakkaiseen ajosuuntaan B.
Joissain tapauksissa tässä hakemuksessa esitettyjä piirteitä voidaan käyttää sellaisenaan, muista piirteistä huolimatta. Toisaalta tässä hakemuksessa esitettyjä piirteitä voidaan tarvittaessa yhdistellä erilaisten kombinaatioiden muodostamiseksi.
Yhteenvetona voidaan todeta, että keksinnön mukaiselle laitteelle on tunnusomaista se, että se käsittää jyrsinyksikön, joka on sovitettu irrottamaan raiteelta irtoainesta, linkoyksikön, joka on sovitettu jyrsinyksikön läheisyyteen vastaanottamaan jyrsinyksikön irrottamaa irtoainesta, joka linkoyksik-kö käsittää siipiyksikön ja poistokanavan järjestettynä siirtämään irtoainesta pois raiteelta, ja harjayksikön, joka on sovitettu linkoyksikön jälkeen ja järjestetty harjaamaan irtoainesta linkoyksikköön.
Piirustukset ja niihin liittyvä selitys on tarkoitettu vain havainnollistamaan keksinnön ajatusta. Alan ammattimiehelle on selvää, että keksintö ei rajoitu edellä selostettuihin sovellutusmuotoihin, joissa keksintöä on selostettu eräiden esimerkkien avulla, vaan monet muunnokset ja keksinnön eri sovellutukset ovat mahdollisia jäljempänä esitettyjen patenttivaatimusten määrittelemän keksinnöllisen ajatuksen puitteissa.
Viitemerkinnät 1 laite 2 jyrsinyksikkö 3 linkoyksikkö 4 harjayksikkö 5a, b siipiyksikkö 6 poistokanava 7 jyrsinakseli 8 jyrsinterä 9 siipiyksikön pyörimisakseli 10 kotelorakenne 11 pyöröharja 12 pyöröharjan pyörimisakseli 13 moottori 14a, b puhdistusyksikkö 15 jyrsinvaippa 16 käyttö- ja ohjausvälineet 17 työlaite 18 kiskopyörä 19 kisko 20 kääntökeskiö A ajosuunta B vastakkainen ajosuunta E syvyysero H harjan pyörimissuunta J jyrsinakselin pyörimissuunta P irtoaineksen poistumissuunta R kierto

Claims (11)

1. Laite raideliikenteen kiskojen puhdistamiseksi, joka laite (1) järjestetään etenemään puhdistettavan raiteen suuntaisesti ajosuuntaan (A), joka laite (1) käsittää jyrsinyksikön (2), joka on sovitettu irrottamaan raiteelta irtoainesta, linkoyksikön (3), joka on sovitettu jyrsinyksikön (2) läheisyyteen vastaanottamaan jyrsinyksikön (2) irrottamaa irtoainesta, joka linkoyksikkö (3) käsittää siipiyksikön (5) ja poistokanavan (6) järjestettynä siirtämään irtoainesta pois raiteelta, ja harjayksikön (4), joka on sovitettu linkoyksikön (3) jälkeen ja järjestetty harjaamaan irtoainesta linkoyksikköön (3) tunnettu siitä, että linkoyksikkö (3) käsittää kaksi toistensa suhteen poispäin sovitettua siipiyksikköä (5), jotka on järjestetty ajosuunnassa (A) peräkkäin ja joiden pyörimisakselit (9) on sovitettu ajosuuntaan (A), joista ajosuunnasta (A) katsoen ensimmäinen siipiyksikkö (5) on järjestetty linkoamaan jyrsinyksiköstä (2) tulevaa irtoainesta, ja ajosuunnassa (A) toinen siipiyksikkö (5) on järjestetty linkoamaan harjayksiköstä (4) tulevaa irtoainesta.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen laite, tunnettu siitä, että jyr-sinyksikkö (2) käsittää vaakasuoraan ja ajosuunnan (A) suhteen kohtisuoraan sovitetun ja pyörivän jyrsinakselin (7), johon on kiinnitetty ainakin yksi jyrsinterä (8).
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen laite, tunnettu siitä, että ensimmäinen ja toinen siipiyksikkö (5) on yhdistetty samaan poistokanavaan (6) .
4. Jonkin patenttivaatimuksen 1 - 3 mukainen laite, tunnettu siitä, että ensimmäinen ja toinen siipiyksikkö (5) on järjestetty peräkkäin sa-manakselisesti.
5. Patenttivaatimuksen 4 mukainen laite, tunnettu siitä, että ensimmäinen ja toinen siipiyksikkö (5) on järjestetty pyöritettäväksi yhteisellä moottorilla (13) samaan pyörimissuuntaan, ja että siipiyksiköiden lavat ovat vastakkaisiin suuntiin kierretyt.
6. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen laite, tunnet-t u siitä, että ainakin kaksi siipiyksikköä (5) on sovitettu rinnakkain samaan kotelorakenteeseen (10).
7. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen laite, tunnet-t u siitä, että se käsittää kotelorakenteen (10), joka sovitettu ympäröimään lin-koyksikköä (3) sekä jyrsin- ja harjayksiköitä (2, 4), ja joka on siinä määrin ilma-tiivis, että linkoyksikön (3) muodostama ilmavirta saa aikaan alipaineen jyrsin-ja harjayksiköihin (2, 4).
8. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen laite, tunnettu siitä, että harjayksikkö (4) käsittää pyöröharjan (11), jonka pyörimisakseli (12) on sovitettu ainakin olennaisesti vaakasuuntaiseksi ja kohtisuoraan ajosuunnan (A) suhteen.
9. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen laite, tunnet-t u siitä, että se käsittää kaksi jyrsinyksikön (2) ja linkoyksikön (3) muodostamaa puhdistusyksikköä (14a, 14b), joista ensimmäinen puhdistusyksikkö (14a) toimii ajosuuntaan (A) ja toinen puhdistusyksikkö (14b) vastakkaiseen ajosuuntaan (B), sekä mainittujen puhdistusyksiköiden (14a, 14b) väliin sovitetun harjayk-sikön (4), jonka käyttösuunta on vaihdettavissa, jolloin sama harjayksikkö (4) on käytettävissä ajettaessa niin ajosuuntaan (A) kuin vastakkaiseenkin ajosuuntaan (B).
10. Jonkin patenttivaatimuksen 1 - 8 mukainen laite, tunnettu siitä, että se käsittää jyrsinyksikön (2) ja linkoyksikön (3) muodostaman puhdis-tusyksikön (14a, 14b) ja mainittuun puhdistusyksikköön (14a, 14b) kytketyn harjayksikön (4), joiden puhdistusyksikön (14a, 14b) ja harjayksikön (4) muodostaman yhtenäisen yksikön työsuunta on vaihdettavissa kääntämällä sitä pystysuuntaisen kääntökeskiön ympäri.
11. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen laite, tunnet-t u siitä, että se on sovitettu kiskoilla kulkevaan työlaitteeseen.
FI20135980A 2013-10-01 2013-10-01 Laite raideliikenteen kiskojen puhdistamiseksi FI125672B (fi)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI20135980A FI125672B (fi) 2013-10-01 2013-10-01 Laite raideliikenteen kiskojen puhdistamiseksi

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI20135980 2013-10-01
FI20135980A FI125672B (fi) 2013-10-01 2013-10-01 Laite raideliikenteen kiskojen puhdistamiseksi

Publications (2)

Publication Number Publication Date
FI20135980A FI20135980A (fi) 2015-04-02
FI125672B true FI125672B (fi) 2016-01-15

Family

ID=53051663

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI20135980A FI125672B (fi) 2013-10-01 2013-10-01 Laite raideliikenteen kiskojen puhdistamiseksi

Country Status (1)

Country Link
FI (1) FI125672B (fi)

Also Published As

Publication number Publication date
FI20135980A (fi) 2015-04-02

Similar Documents

Publication Publication Date Title
KR101363049B1 (ko) 콘크리트 포장 도로 및 활주로의 줄눈 보수 방법
US20100205834A1 (en) Mulitfunctional device for clearing snow
FI88320C (fi) Snoeroejningsflaekt - foerfarande och apparatur foer att avlaegsna snoe fraon vaegar
FI125672B (fi) Laite raideliikenteen kiskojen puhdistamiseksi
JP2021046758A (ja) 汚砂除去装置
CN103382709B (zh) 除冰机收集装置及路面除冰机
JP3460088B2 (ja) 雪かき投出機
RU117931U1 (ru) Снегоуборочная машина
JP2022538977A (ja) 軌道バラストレベリング装置
CN210917193U (zh) 一种铁路轨道铲雪装置
RU2376409C1 (ru) Путевая машина
US2373318A (en) Snowplow
DK2526230T3 (en) snowplow
CN112513374B (zh) 使用一附接系统从飞机场和道路路面移动和去除冬季污染物的方法和系统
JPS6383304A (ja) 清掃装置
EP2052114B1 (de) Winterdienst-streugerät
CN107881977A (zh) 滚刷摆动装置
US2638691A (en) Rotary plow for the removal of snow
CN103388319B (zh) 破冰装置及路面除冰机
JP2005207151A (ja) 除雪車
US2224870A (en) Snowplow
JP5301319B2 (ja) 高速鉄道車両用スノープラウ
JP3776397B2 (ja) 走行型茶葉摘採機の茶葉輸送装置
CN116856245A (zh) 一种道路桥梁施工裂缝填充装置
CN111764337B (zh) 一种铁路用铁轨除雪机

Legal Events

Date Code Title Description
FG Patent granted

Ref document number: 125672

Country of ref document: FI

Kind code of ref document: B