FI123971B - Menetelmä lasituselementin asentamiseksi ulko-oveen ja ulko-ovi - Google Patents

Menetelmä lasituselementin asentamiseksi ulko-oveen ja ulko-ovi Download PDF

Info

Publication number
FI123971B
FI123971B FI20125316A FI20125316A FI123971B FI 123971 B FI123971 B FI 123971B FI 20125316 A FI20125316 A FI 20125316A FI 20125316 A FI20125316 A FI 20125316A FI 123971 B FI123971 B FI 123971B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
glazing
glass
door
exterior door
thermal insulation
Prior art date
Application number
FI20125316A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI20125316A (fi
Inventor
Timo Lehtinen
Mika Salmela
Original Assignee
Kaskipuu Oy
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Kaskipuu Oy filed Critical Kaskipuu Oy
Priority to FI20125316A priority Critical patent/FI123971B/fi
Priority to EP13159409.5A priority patent/EP2642062A3/en
Publication of FI20125316A publication Critical patent/FI20125316A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI123971B publication Critical patent/FI123971B/fi

Links

Classifications

    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E06DOORS, WINDOWS, SHUTTERS, OR ROLLER BLINDS IN GENERAL; LADDERS
    • E06BFIXED OR MOVABLE CLOSURES FOR OPENINGS IN BUILDINGS, VEHICLES, FENCES OR LIKE ENCLOSURES IN GENERAL, e.g. DOORS, WINDOWS, BLINDS, GATES
    • E06B3/00Window sashes, door leaves, or like elements for closing wall or like openings; Layout of fixed or moving closures, e.g. windows in wall or like openings; Features of rigidly-mounted outer frames relating to the mounting of wing frames
    • E06B3/54Fixing of glass panes or like plates
    • E06B3/58Fixing of glass panes or like plates by means of borders, cleats, or the like
    • E06B3/5892Fixing of window panes in openings in door leaves
    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E06DOORS, WINDOWS, SHUTTERS, OR ROLLER BLINDS IN GENERAL; LADDERS
    • E06BFIXED OR MOVABLE CLOSURES FOR OPENINGS IN BUILDINGS, VEHICLES, FENCES OR LIKE ENCLOSURES IN GENERAL, e.g. DOORS, WINDOWS, BLINDS, GATES
    • E06B3/00Window sashes, door leaves, or like elements for closing wall or like openings; Layout of fixed or moving closures, e.g. windows in wall or like openings; Features of rigidly-mounted outer frames relating to the mounting of wing frames
    • E06B3/70Door leaves

Description

Menetelmä lasituselementin asentamiseksi ulko-oveen ja ulko-ovi
Keksinnön kohteena on menetelmä lasituselementin asentamiseksi ulko-oveen, jossa on lämmöneristekerros, jossa menetelmässä ulko-oveen muodostetaan lasi-aukko, jonka lasiaukon reunassa on lasituskynte, ja lasituselementti asennetaan 5 lasiaukkoon lasituskyntettä vasten. Keksinnön kohteena on lisäksi ulko-ovi.
Rakennuksen lämpöeristetyt ulko-ovet ovat rakenteeltaan nykyään yleensä ns. levyovia, joissa on sisempi ja ulompi pintalevy ja niiden välissä kova lämmöneristekerros. Lämpöeristetyissä ulko-ovissa on usein yksi tai useampi lasi-aukko, johon on asennettu yleensä kolmilasinen lasituselementti. Tyypillisesti lasiaukko 10 tehdään oveen suorareunaisena siten, että lasiaukon koko on oven molemmilta puolilta katsottuna yhtä suuri. Oven sisäpinnalle kiinnitetään lasiaukon reunoja pitkin kiertävä sisempi lasilista ja oven ulkopinnalle kiinnitetään lasiaukon reunoja pitkin kiertävä ulompi lasilista siten, että eristyslasielementti jää puristuksin lasilis-tojen väliin. Lasilistat kiinnitetään lasiaukon reunoihin yleensä nauloilla, ruuveilla, 15 poratapeilla tai liimaamalla. Lasilistan ja lasituselementin väliseen kosketuspintaan asennetaan tiiviste tai liimamassa. Tunnetaan myös ratkaisuja, joissa lasiaukko muodostetaan kyntteellisenä siten, että lasiaukon koko oven eri puolilla on erisuuruinen. Tunnetuissa kyntteellisissä lasiaukoissa kyntteen muodostaa oven pintalevy tai pintalevyjen välissä oleva ovirungon puinen osa.
20 Tunnetun tekniikan mukaisiin lasiaukollisiin lämpöristettyihin ulko-oviin liittyy useita epäkohtia. Lasituselementtien kiinnitystavasta johtuen lasituselementtien reunoilla ei ole käytännössä lainkaan lämmöneristettä. Tämän vuoksi lämpö pääsee johtumaan lasilistojen ja/tai puumateriaalia olevien kyntteiden kautta oven läpi selvästi helpommin kuin oven lämmöneristetyissä kohdissa. Lämmön johtumista edesaut-25 taa vielä se, että lasituselementin reunoissa on tyypillisesti lasilevyjä erillään pitä- ° vät metalliset välilistat, jotka johtavat hyvin lämpöä. Lämmön johtumisen vuoksi o lasituselementin sisäpinnan reuna on erityisesti talviaikaan hyvin kylmä, mikä joh- i ^ taa usein kosteuden tiivistymiseen lasituselementin pintaan. Lämmön johtuminen x lasiaukon reunojen kautta heikentää myös koko oven lämmöneristyskykyä. Si- 30 semmän ja ulomman lasilistan avulla toteutettu eristyslasielementin kiinnitys on ^ lisäksi monivaiheinen ja hidas, käsityönä tehtävä työvaihe, joka nostaa oven lasien tuksen kokonaiskustannuksia, δ c\]
Keksinnön tavoitteena on tuoda esiin menetelmä lasituselementin asentamiseksi ulko-oveen ja ulko-ovi, joilla voidaan vähentää tunnettuun tekniikkaan liittyviä hait-35 toja ja epäkohtia.
2
Keksinnön mukaiset tavoitteet saavutetaan menetelmällä ja ulko-ovella, joille on tunnusomaista, mitä on esitetty itsenäisissä patenttivaatimuksissa. Keksinnön eräitä edullisia suoritusmuotoja on esitetty epäitsenäisissä patenttivaatimuksissa.
Keksinnön kohteena on menetelmä lasituselementin asentamiseksi ulko-oveen, 5 jossa on lämmöneristekerros. Menetelmässä ulko-oveen muodostetaan lasiaukko, jonka reunassa on lasituskynte. Lasituskyntteellä tarkoitetaan tässä lasiaukon reunan ympäri kiertävää, lasiaukon keskiosaa kohti suuntautuvaa uloketta, jossa on oven pinnan suuntainen reuna. Menetelmässä lasituselementti asennetaan lasi-aukkoon lasituskyntettä vasten siten, että lasituselementin lasituskyntteen puolei-10 sen pinnan reunat tukeutuvat lasituskyntteeseen. Menetelmän tunnusomaisena piirteenä on, että lasituskynte muodostetaan ulko-oven lämmöneristekerrokseen. Lasituskynte muodostetaan ulko-oven omassa lämmöneristekerroksessa olevasta lämmöneristemateriaalista. Lasiaukkoon asennettava lasituselementti tukeutuu tällöin reunoistaan suoraan lämmöneristekerrokseen.
15 Keksinnön mukaisen menetelmän eräässä edullisessa suoritusmuodossa lasituskynte muodostetaan työstämällä ulko-oven lämmöneristekerrosta lasiaukon muodostamisen yhteydessä. Lasitusaukko voidaan muodostaa esimerkiksi jyrsimällä oveen läpimenevä, suorareunainen lasiaukko oven ensimmäiseltä puolelta ja tämän jälkeen jyrsimällä oven toiselta puolelta lasiaukon reunaan lämmöneristeker-20 rokseen ulottuva, ympärikiertävä loveus. Näin saadaan aikaan lasiaukko, jonka oven ensimmäisen puolen reunassa on lasituskynte. Lasiaukko ja sen reunaan tuleva lasituskynte voidaan muodostaa sopivalla jyrsinterällä myös pelkästään ulko-oven toiselta puolelta. Lasituskynte voidaan muodostaa tavanomaisilla lasiaukon muodostamisessa käytettävillä työkaluilla ja työmenetelmillä.
^ 25 Keksinnön mukaisen menetelmän eräässä toisessa edullisessa suoritusmuodossa lasituskyntteelle muodostetaan leveys, joka on olennaisesti puolet lämmöneriste-o kerroksen paksuuden ja lasituselementin paksuuden erotuksesta. Tällä tavalla ^ lasiaukkoon asennettava lasituselementti asettuu lämmöneristekerroksen keskelle.
X
£ Keksinnön mukaisen menetelmän eräässä kolmannessa edullisessa suoritusmuo to 30 dossa ulko-ovessa on sisäpinta ja ulkopinta ja lasituskynte muodostetaan ulko-S oven sisäpinnan puoleiseen lasiaukon reunaan ja ainakin ulko-oven ulkopinnan o puoleiseen lasiaukon reunaan asennetaan lasiaukon reunojen ympäri kiertävä, C\l lasituselementin ulkopintaa vasten asettuva lasilista. Lasiaukkoon asennettavan lasituselementin reunat jäävät tällöin tiukasti puristuksiin lasituskyntteen ja lasilis-35 tan väliin, ts. lasilista toimii lasituselementin kiinnityselimenä. Lasilista voidaan 3 kiinnittää lasiaukon reunaan esimerkiksi nauloilla, hakasilla, ruuveilla, tapeilla, liimaamalla tai muilla listakiinnitysmenetelmillä. Lasilista voidaan asentaa lisäksi myös ulko-oven sisäpinnan puoleiseen lasiaukon reunaan, ts. siihen reunaan, jossa on lasituskynte. Lasituskyntteen puoleinen lasilista toimii tällöin ulko-oven lasi-5 tuksen sisäpuolisena tiivistelistana ja lasiaukon reunojen verhoilulistana. Lasi-tuselementin eri puolille tulevat lasilistat voivat olla poikkileikkausmuodoltaan samanlaisia tai erilaisia.
Keksinnön kohteena olevassa ulko-ovessa on lämmöneristekerros ja ainakin yksi lasiaukko, jonka reunassa on lasituskynte. Lasiaukkoon on sovitettu lasitusele-10 mentti siten, että lasituselementin reuna on lasituskyntettä vasten. Lasituselemen-tillä tarkoitetaan tässä lasitusosaa, joka rakentuu useista rinnakkaisista, reunoistaan toisiinsa kiinnitetyistä lasilevyistä. Tyypillisesti lasituselementti käsittää kolme tai neljä yksittäistä, yhdensuuntaista lasilevyä, joiden välissä on kaasutiiviisti suljettu ilmarako. Ulko-oven tunnusomaisena piirteenä on, että lasituskynte on muodos-15 tettu lämmöneristekerrokseen. Lasiaukkoon asennettu lasituselementti tukeutuu siis reunoistaan suoraan lämmöneristekerrokseen. Edullisesti ulko-oven lämmöneristekerros on kovaa lämmöneristemateriaalia, kuten polyuretaania tai poly-styreeniä.
Keksinnön mukaisen ulko-oven eräässä edullisessa suoritusmuodossa lasituskynt-20 teen leveys on olennaisesti puolet lämmöneristekerroksen paksuuden ja lasituselementin paksuuden erotuksesta. Lasiaukkoon asennettu lasituselementti on tällöin lämmöneristekerroksen keskellä.
Keksinnön mukaisen ulko-oven eräässä toisessa edullisessa suoritusmuodossa lasituskyntteen leveys on olennaisesti suurempi kuin puolet lämmöneristekerrok-^ 25 sen paksuuden ja lasituselementin paksuuden erotuksesta. Lasiaukkoon asennet- ° tu lasituselementti ei ole tällöin lämmöneristekerroksen keskellä, vaan lähempänä § ulko-oven toista pintaa. Lasituskyntteen leveyttä kasvattamalla voidaan parantaa lasiaukon reuna-alueen lämmöneristyskykyä. Lasituskynte on tällöin yleensä edul-x lista muodostaa ulko-oven sisäpinnan puoleiseen lasiaukon reunaan. Lasituskynt- 30 teen leveys voi olla jopa eristekerroksen paksuuden ja lasituselementin paksuuden ^ erotuksen suuruinen.
CO
LO
CM
o Keksinnön mukaisen ulko-oven eräässä kolmannessa edullisessa suoritusmuo-
CM
dossa lasituselementin reunassa on välilista, jolla on korkeus H, ja lasituskyntteen korkeus on olennaisesti yhtä suuri kuin välilistan korkeus. Välilistan ja lasituskynt-35 teen korkeudella tarkoitetaan tässä ko. osien ulottumaa lasiaukon reunapinnan 4 normaalin suunnassa, ts. ulko-oven tason suunnassa. Välilistoja käytetään kaikissa lasituselementeissä, ja niiden tehtävänä on tukea lasituselementin yksittäiset lasilevyt vakioetäisyydelle toisistaan. Välilistat ovat materiaaliltaan tyypillisesti metallia, muovia, komposiittimateriaalia, silikonia tai em. yhdistelmiä. Näillä materiaa-5 leiliä on verrattain suuri lämmönjohtavuus, minkä vuoksi lasituselementin lämmön-johtavuus on reunoissa selvästi suurempi kuin keskiosassa. Muodostamalla lasi-tuskyntteen korkeus olennaisesti yhtä suureksi kuin välilistan korkeus estetään kylmäsillan muodostuminen lasiaukon reuna-alueille.
Keksinnön mukaisen ulko-oven eräässä neljännessä edullisessa suoritusmuodos-10 sa on sisäpinta ja ulkopinta. Sisäpinnalla tarkoitetaan tässä ulkoseinään paikoilleen asennetun ulko-oven rakennuksen sisätilojen puoleista pintaa ja ulkopinnalla ko. oven ulkoilman puoleista pintaa. Lasituskynte on ulko-oven sisäpinnan puoleisessa lasiaukon reunassa, ja ainakin lasiaukon ulkopinnan puoleisessa reunassa on lasiaukon reunojen ympäri kiertävä, lasituselementin ulkopintaa vasten asettu-15 va lasilista. Lasiaukkoon asennetun lasituselementin reunat ovat tällöin tiukasti puristuksissa lasituskyntteen ja lasilistan välissä, ts. lasilista toimii lasituselementin kiinnityselimenä. Lasilista voi olla lisäksi myös ulko-oven sisäpinnan puoleisessa lasiaukon reunassa, ts. samassa reunassa, jossa on lasituskynte. Lasituskynteen puoleinen lasilista toimii tällöin pääasiallisesti lasiaukon reunojen verhoilulistana.
20 Keksinnön etuna on, että se parantaa merkittävästi ulko-oven lasiaukon reuna-alueen lämmöneristyskykyä ja vähentää näin kosteuden tiivistymistä lasituselementin pintaan. Samalla oven kokonaislämmöneristyskyky paranee.
Lisäksi keksinnön etuna on, että ulko-oven käsittely lasitustyön tekemisen aikana helpottuu ja lasitustyön tekemiseen tarvittava työaika lyhenee, jolloin syntyy säästi 25 töä työkustannuksissa, o
CVJ
cb Seuraavassa keksintöä selostetaan yksityiskohtaisesti. Selostuksessa viitataan o ^ oheisiin piirustuksiin, joissa cvi | kuva 1 esittää esimerkinomaisesti erästä keksinnön mukaista ulko-ovea poikki- ^ leikkauskuvana lasiaukon reunan kohdalta.
cö <3 30 Kuvassa 1 on esitetty esimerkinomaisesti poikkileikkauskuvana osa eräästä kek- ^ sinnön mukaisesta ulko-ovesta 10, jossa on lasiaukko 20. Kuva esittää ulko-oven poikkileikkausta oven lasiaukon kohdalta. Ulko-ovi on ns. levyrakenteinen ovi, jossa on sisempi pintalevy 15 ja ulompi pintalevy 17 ja sisemmän ja ulomman pinta-levyn välissä oleva lämmöneristekerros 12. Lämmöneristekerros on jotain kovaa, 5 levymäistä lämmöneristemateriaalia, kuten polyuretaania tai polystyreeniä. Pinta-levyt voivat olla esimerkiksi MDF-levyä tai vaneria. Ulko-ovi on tarkoitettu asennettavaksi rakennuksen ulkovaipassa olevaan oviaukkoon siten, että sisempi pintale-vy asettuu rakennuksen sisätilojen puoleiseksi pintalevyksi. Sisemmän pintalevyn 5 näkyviin jäävä pinta muodostaa näin ulko-oven sisäpinnan 14 ja ulomman pintalevyn näkyviin jäävä pinta muodostaa ulko-oven ulkopinnan 16. Ulko-oven reunoilla on ympärikiertävä puurunko, jota ei ole esitetty kuvassa. Levyrakenteisen ulko-oven rakenne on sinänsä tunnettua tekniikkaa, jota ei selosteta tässä yhteydessä tarkemmin.
10 Ulko-ovessa on ainakin yksi sisemmän ja ulomman pintalevyn ja lämmöneristeker-roksen läpi menevä lasiaukko 20, jolla on pintalevyjen tason kanssa suoran kulman muodostama reunus 21. Kuvassa 1 esitetyssä ovessa on vain yksi lasiaukko, mutta niitä voi olla useampiakin. Lasiaukkoon on sovitettu lasituselementti 30, jossa on kolme rinnakkaista, yhdensuuntaista, reunoistaan yhteen liitettyä lasilevyä 15 38. Lasilevyjen välissä, lasituselementin reunoilla, on ympärikiertävät metalliset välilistat 32 ja lasilevyjen välissä on kaasutiivis ilmarako. Lasituselementtien rakenne on sinänsä tunnettua tekniikkaa, jota ei selosteta tässä yhteydessä tarkemmin.
Lasiaukon 20 reunuksen 21 sisäpinnan 15 puoleisessa reunassa on poikkileikka-20 ukseltaan suorakaiteen muotoinen lasituskynte 22, joka kiertää yhtenäisenä jatkuvana osana koko lasiaukon reunan ympäri. Lasituskyntteessä on ulko-oven sisäpinnan 14 ja lasituselementin sisäpinnan 34 suuntainen kyntepinta 26 ja kyntepin-nan kanssa suoran kulman muodostava reunapinta 28. Reunapinnan leveys, ts. sen ulottuma ulko-oven sisäpinnan normaalin suunnassa, on olennaisesti suurem-25 pi kuin sisemmän pintalevyn paksuus, joten lasituskyntteen kyntepinta sijoittuu
CM
^ selvästi ulko-oven lämmöneristekerrokseen 12. Lasituskynte on siten sisemmästä ^ pintalevystä 15 ja ulko-oven lämmöneristekerroksen 12 lämmöneristemateriaalista 9 rakentuva kerroksellinen osa. Lasituskyntteen leveys L voidaan valita halutulla cu tavalla esimerkiksi lämmöneristysvaatimusten tai työteknisten seikkojen perusteel- | 30 la. Lasituskyntteen lämmöneristekerroksesta muodostuvan osuuden leveys voi olla esimerkiksi 10-30 mm, edullisesti 12-25 tai edullisimmin 15-20 mm. n K Lasituskyntteen korkeus H voidaan myös valita halutulla tavalla. Kuvassa 1 esite- ° tyssä ulko-ovessa lasituskyntteen reunapinta 28 asettuu olennaisesti samalle ta solle lasituselementin 30 välilistan 32 sisemmän reunapinnan kanssa. Lasituskynt-35 teen korkeus on tällöin olennaisesti yhtä suuri kuin lasituselementin välilistan ja lasituselementtiä ympäröivän asennusvälyksen yhteenlaskettu korkeus. Tällä lasi- 6 tuskyntteen korkeudella voidaan tehokkaasti katkaista lasituselementin reuna-alueiden kylmäsilta.
Ulko-oven ulkopinnalle on asennettu lasiaukon 20 reunojen ympäri kiertävä ulompi lasilista 24. Lasituselementti jää näin reunoistaan puristuksiin ulomman lasilistan ja 5 lasituskyntteen väliin. Ulompi lasilista on kiinnitetty ulko-oven ulompaan pintale-vyyn liimaamalla tai jollakin muulla sopivalla kiinnitysmenetelmällä. Ulomman lasi-listan ja lasituselementin ulkopinnan 36 välisessä raossa on joustava tiivistemassa 42. Ulko-oven sisäpinnalla on lasiaukon reunojen ympäri tai tarkemmin sanottuna lasituskyntteen reunapinnan ympäri kiertävä sisempi lasilista 24, joka on kiinnitetty 10 sisempään pintalevyyn jollain sopivalla kiinnitysmenetelmällä, kuten liimaamalla. Sisemmän lasilistan tarkoituksena on toimia oven sisäpuolisena lasituksen tiiviste-listana ja verhouslistana, jolla peitetään lasituskyntteen reunapinta 28. Kuvassa 1 lasituselementti 30 on sijoitettu lasiaukkoon 20 lämmöneristekerroksen 12 keskelle siten, että lasituselementin sisäpinnan 34 ja ulko-oven sisäpinnan 14 välinen etäi-15 syys on olennaisesti yhtä suuri kuin lasituselementin ulkopinnan 36 ja ulko-oven ulkopinnan 16 välinen etäisyys. Tällainen sijoittelu mahdollistaa poikkileikkaukseltaan samanlaisten lasilistojen käyttämisen lasituselementin eri puolilla. Lasitus-kyntteestä voidaan tehdä myös leveämpi, jolloin lasituselementti ei sijoitu lämmöneristekerroksen keskelle, vaan lähemmäksi ulompaa pintalevyä. Tällä ratkai-20 sulia voidaan edelleen parantaa lasiaukon reuna-alueiden lämmöneristyskykyä.
Keksinnön mukaisessa menetelmässä lasituselementti asennetaan ulko-oveen seuraavasti: Oviaukon sisäpinnan 14 puoleiselta sivulta tehdään ensin tunnetulla tavalla oven läpi ulottuva suorareunainen lasiaukko 20. Tämän jälkeen ulko-oven ulkopinnan puoleiseen lasiaukon reunaan työstetään lasiaukon ympäri kiertävä 25 loveus, jonka syvyys, ts. ulottuma pintalevyn normaalin suunnassa, on olennaises-
CM
ς ti pienempi kuin ulko-oven kokonaispaksuus. Lasiaukon sisäpinnan puoleiseen ^ reunaan jäävä loveamaton osuus muodostaa näin lasituskyntteen, jonka korkeus 9 on yhtä suuri kuin loveuksen korkeus. Lasituskynte voidaan siten muodostaa hel- c\i posti lasiaukon tekemisen yhteydessä tunnetuilla työkaluilla ja työmenetelmillä.
CC
30 Lasituselementin asentamista varten ulko-ovi on luontevinta järjestää vaakasuun-^ täiseen asentoon, jossa oven sisempi pintalevy 15 on oven alapuolella. Lasi- cu tusaukkoon asennetaan sopivan kokoinen lasituselementti 30 siten, että lasi- ^ tuselementin reunat asettuvat lasituskyntteen 22 kyntepintaa 26 vasten. Tämän jälkeen lasituselementin reunaan pursotetaan tiivistemassa 42 ja ulompi lasilista 35 24 asennetaan paikoilleen. Ulompi lasilista lukitsee lasituselementin paikoilleen lasiaukkoon. Seuraavaksi ovi käännetään ympäri sitten, että sisempi pintalevy tu- 7 lee oven yläpinnaksi. Lopuksi lasiaukon reunoihin kiinnitettään sisempi lasilista, minkä jälkeen ulko-oven lasitus on valmis.
Edellä on selostettu eräitä keksinnön mukaisen menetelmän ja ulko-oven edullisia suoritusmuotoja. Keksintö ei rajoitu edellä selostettuihin ratkaisuihin, vaan keksin-5 nöllistä ajatusta voidaan soveltaa eri tavoin patenttivaatimusten asettamissa rajoissa.
C\J
δ
(M
co o δ
X
en
CL
CD
δ m
(M
δ
(M

Claims (10)

8
1. Menetelmä lasituselementin (30) asentamiseksi ulko-oveen (10), jossa on lämmöneristekerros (12), jossa menetelmässä ulko-oveen muodostetaan lasiauk-ko (20), jonka lasiaukon reunassa on lasituskynte (22), ja lasituselementti asenne- 5 taan lasiaukkoon lasituskyntettä vasten, tunnettu siitä, että mainittu lasituskynte muodostetaan ulko-oven lämmöneristekerrokseen.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että lasituskynte (22) muodostetaan työstämällä ulko-oven lämmöneristekerrosta (12) lasiaukon (20) muodostamisen yhteydessä.
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että lasi- tuskyntteelle (22) muodostetaan leveys L, joka on olennaisesti puolet lämmöneris-tekerroksen (12) paksuuden ja lasituselementin (30) paksuuden erotuksesta.
4. Jonkin patenttivaatimuksen 1-3 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että ulko-ovessa (10) on sisäpinta (14) ja ulkopinta (16) ja lasituskynte (22) muodoste- 15 taan ulko-oven sisäpinnan (14) puoleiseen lasiaukon (20) reunaan ja ainakin ulko-oven ulkopinnan (16) puoleiseen lasiaukon reunaan asennetaan lasiaukon reunojen ympäri kiertävä, lasituselementin (30) ulkopintaa (36) vasten asettuva lasilista (24).
5. Ulko-ovi (10), jossa on lämmöneristekerros (12) ja ainakin yksi lasiaukko 20 (20), jonka reunassa on lasituskynte (22), johon lasiaukkoon on sovitettu lasi tuselementti (30) siten, että lasituselementin reuna on lasituskyntettä vasten, tunnettu siitä, että lasituskynte on muodostettu lämmöneristekerrokseen.
^ 6. Patenttivaatimuksen 5 mukainen ulko-ovi (10), tunnettu siitä, että lännet möneristekerros (12) on kovaa lämmöneristemateriaalia, kuten polyuretaania tai o 25 polystyreeniä.
^ 7. Patenttivaatimuksen 5 tai 6 mukainen ulko-ovi (10), tunnettu siitä, että lasi- X £ tuskyntteen (22) leveys on olennaisesti puolet lämmöneristekerroksen (12) pak- <£ suuden ja lasituselementin (30) paksuuden erotuksesta, cö LO
^ 8. Patenttivaatimuksen 5 tai 6 mukainen ulko-ovi (10), tunnettu siitä, että lasi en ^ 30 tuskyntteen (22) leveys on olennaisesti suurempi kuin puolet lämmöneristekerrok sen (12) paksuuden ja lasituselementin (30) paksuuden erotuksesta. 9
9. Jonkin patenttivaatimuksen 5-8 mukainen ulko-ovi (10), tunnettu siitä, että lasituselementin (30) reunassa on välilista (32), jolla on korkeus, ja lasituskyntteen (22) korkeus H on olennaisesti yhtä suuri kuin välilistan korkeus.
10. Jonkin patenttivaatimuksen 5-9 mukainen ulko-ovi (10), tunnettu siitä, että 5 ulko-ovessa on sisäpinta (14) ja ulkopinta (16) ja lasituskynte (22) on ulko-oven sisäpinnan puoleisessa lasiaukon (20) reunassa ja ainakin ulko-oven ulkopinnan puoleisessa lasiaukon reunassa on lasiaukon reunojen ympäri kiertävä, lasituselementin (30) ulkopintaa (36) vasten asettuva lasilista (24). C\J δ (M CO o δ X en CL CD δ m (M δ (M 10
FI20125316A 2012-03-21 2012-03-21 Menetelmä lasituselementin asentamiseksi ulko-oveen ja ulko-ovi FI123971B (fi)

Priority Applications (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI20125316A FI123971B (fi) 2012-03-21 2012-03-21 Menetelmä lasituselementin asentamiseksi ulko-oveen ja ulko-ovi
EP13159409.5A EP2642062A3 (en) 2012-03-21 2013-03-15 Method for external door glazing element installation and external door

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI20125316A FI123971B (fi) 2012-03-21 2012-03-21 Menetelmä lasituselementin asentamiseksi ulko-oveen ja ulko-ovi
FI20125316 2012-03-21

Publications (2)

Publication Number Publication Date
FI20125316A FI20125316A (fi) 2013-09-22
FI123971B true FI123971B (fi) 2014-01-15

Family

ID=47913037

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI20125316A FI123971B (fi) 2012-03-21 2012-03-21 Menetelmä lasituselementin asentamiseksi ulko-oveen ja ulko-ovi

Country Status (2)

Country Link
EP (1) EP2642062A3 (fi)
FI (1) FI123971B (fi)

Family Cites Families (2)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
GB0318489D0 (en) * 2003-08-07 2003-09-10 New World Developments Ltd Improvements relating to glazing
GB0704181D0 (en) * 2007-03-03 2007-04-11 Lssd Uk Ltd Composite doors

Also Published As

Publication number Publication date
EP2642062A2 (en) 2013-09-25
FI20125316A (fi) 2013-09-22
EP2642062A3 (en) 2016-07-13

Similar Documents

Publication Publication Date Title
CA2777166C (en) Insulation and ventilation systems for building structures
US20210054616A1 (en) High thermal resistance and permeance insulation material
US10480188B2 (en) Insulation and ventilation systems for building structures
US10801255B2 (en) Insulating glazing with increased breakthrough-resistance and an adapter element
US9739084B2 (en) Window/door installation product and method of use
EA013047B1 (ru) Строительный элемент
JP4115458B2 (ja) 木質防音ドア
EP1528213B1 (en) Door or window assembly, particularly for windows or glass faces
ITPD20120184A1 (it) Serramento
FI123971B (fi) Menetelmä lasituselementin asentamiseksi ulko-oveen ja ulko-ovi
WO2006046877A1 (en) Battens
KR102057242B1 (ko) 복층 창호 및 그의 유리 추가 시공방법
US8627634B2 (en) Casement for a glass window or leaf for a glass door, window or door frame and window system
EP2021569B1 (en) A method to glaze a door
US8281844B1 (en) Sectional overhead door
CZ31936U1 (cs) Konstrukční systém střešního okna
WO2012145799A1 (en) Window adaptor
FI119779B (fi) Seinäelementti
US20190010696A1 (en) Insulated Panel
JP3132771U (ja) 外壁単板
US20190277081A1 (en) Modular system for a multiple insulating glazing unit, multiple insulating glazing unit, and method for producing the multiple insulating glazing unit
WO2020118155A1 (en) Vented insulation unit and system
CA2972755A1 (en) Insulated panel
PL231250B1 (pl) Konstrukcja skrzydła drzwiowego o zwiększonych parametrach użytkowych
JP2005105556A (ja) 外壁構造

Legal Events

Date Code Title Description
FG Patent granted

Ref document number: 123971

Country of ref document: FI

Kind code of ref document: B