FI123896B - Sauvakehtokokoonpano - Google Patents

Sauvakehtokokoonpano Download PDF

Info

Publication number
FI123896B
FI123896B FI20125012A FI20125012A FI123896B FI 123896 B FI123896 B FI 123896B FI 20125012 A FI20125012 A FI 20125012A FI 20125012 A FI20125012 A FI 20125012A FI 123896 B FI123896 B FI 123896B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
rod
holder
cradle
rod cradle
scraper
Prior art date
Application number
FI20125012A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI20125012L (fi
Inventor
Sami Kuparinen
Timo S Lintula
Ari-Pekka Kautto
Original Assignee
Metso Paper Inc
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Priority claimed from DE102009026823A external-priority patent/DE102009026823B4/de
Application filed by Metso Paper Inc filed Critical Metso Paper Inc
Publication of FI20125012L publication Critical patent/FI20125012L/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI123896B publication Critical patent/FI123896B/fi

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B05SPRAYING OR ATOMISING IN GENERAL; APPLYING FLUENT MATERIALS TO SURFACES, IN GENERAL
    • B05CAPPARATUS FOR APPLYING FLUENT MATERIALS TO SURFACES, IN GENERAL
    • B05C11/00Component parts, details or accessories not specifically provided for in groups B05C1/00 - B05C9/00
    • B05C11/02Apparatus for spreading or distributing liquids or other fluent materials already applied to a surface ; Controlling means therefor; Control of the thickness of a coating by spreading or distributing liquids or other fluent materials already applied to the coated surface
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B05SPRAYING OR ATOMISING IN GENERAL; APPLYING FLUENT MATERIALS TO SURFACES, IN GENERAL
    • B05CAPPARATUS FOR APPLYING FLUENT MATERIALS TO SURFACES, IN GENERAL
    • B05C11/00Component parts, details or accessories not specifically provided for in groups B05C1/00 - B05C9/00
    • B05C11/02Apparatus for spreading or distributing liquids or other fluent materials already applied to a surface ; Controlling means therefor; Control of the thickness of a coating by spreading or distributing liquids or other fluent materials already applied to the coated surface
    • B05C11/023Apparatus for spreading or distributing liquids or other fluent materials already applied to a surface
    • B05C11/025Apparatus for spreading or distributing liquids or other fluent materials already applied to a surface with an essentially cylindrical body, e.g. roll or rod
    • DTEXTILES; PAPER
    • D21PAPER-MAKING; PRODUCTION OF CELLULOSE
    • D21HPULP COMPOSITIONS; PREPARATION THEREOF NOT COVERED BY SUBCLASSES D21C OR D21D; IMPREGNATING OR COATING OF PAPER; TREATMENT OF FINISHED PAPER NOT COVERED BY CLASS B31 OR SUBCLASS D21G; PAPER NOT OTHERWISE PROVIDED FOR
    • D21H25/00After-treatment of paper not provided for in groups D21H17/00 - D21H23/00
    • D21H25/08Rearranging applied substances, e.g. metering, smoothing; Removing excess material
    • D21H25/12Rearranging applied substances, e.g. metering, smoothing; Removing excess material with an essentially cylindrical body, e.g. roll or rod

Landscapes

  • Paper (AREA)
  • Moulding By Coating Moulds (AREA)

Description

Sauvakehtokokoonpano
Esillä oleva keksintö liittyy sauvakehtokokoonpanoon ja tarkemmin sauvakehtoko-koonpanoon materiaalirainan, erityisesti paperi- tai kartonkirainan, päällystämistä 5 varten olevan laitteen sauvakehtokokoonpanoon, joka käsittää vaatimuksen 1 piirteet.
TEKNIIKAN TASO / KEKSINNÖN TAUSTA
Päällystettäessä paperia tai kartonkia paperikoneessa on tarpeellista lisätä nestemäistä päällystysväliainetta, kuten päällystysmateriaalia paperikoneen läpi kulke-10 valle paperi- tai kartonkirainalle. Tämä tavallisesti toteutetaan lisäämällä ylimäärä päällystysväliainetta ja tämän jälkeen vähentämällä tai annostelemalla päällystys-väliainetta haluttu määrä. Päällystysväliaineen annostelu suoritetaan tavallisesti annostelulaitteella, kuten sauvakehtokokoonpanolla, jossa on kaavinsauva annos-teluelementtinä ylimääräisen materiaalimäärän kaapimiseksi pois.
15 Tällainen sauvakehtokokoonpano tunnetaan julkaisusta EP 1 485 209 A1 tai WO 03/0708077 A1, jossa metallinen kaavinsauva on sisään asetettavissa elastomee-ristä tehtyyn sauvakehtoon. Sauvakehto on asetettu sisään myös elastomeeristä tehdyn pitimen pidätinuraan. Kaavinsauvan paikallaan pysymisen varmistamiseksi on pidin muotoiltu tarraintyyppiseksi yhdistettynä paineletkuun, joka jatkuvasti pai-20 naa tarraimen vartta sauvakehtokokoonpanon käytön aikana kaavinsauvan kiinnittämiseksi. Tämä toimii painaen pidinuran uraseinämiä toisiaan vasten suunnassa kohti sauvakehtoa siten, että sisään pantu kaavinsauva on pyöritettävästi pidettynä sauvakehdon yläpuolella. Lisäksi lisäpaineletku on järjestetty takapuolelle, eli
CM
^ pitimien sille puolelle, joka on poispäin pidätinurasta, mahdollistaen pitimen jous- ^ 25 tavan liikkeen siten kaavinsauvan aseman säätämiseksi suhteessa päällystettä- 9 vään paperirainaan.
si- o x Tämän tyyppisen tekniikan tason ongelmana on, että paineletkun, joka painaa vasten yhtä tarraimen vartta, täytyy olla jatkuvan paineen alaisena sauvakehtoko-koonpanon käytön aikana. Lisäksi tarvitaan lisäpaineletku kaavinsauvan säätämi- ou 30 sen aikaansaamiseksi, δ
CM
Edelleen sauvakehtokokoonpano tunnetaan julkaisusta WO 2007/06183 A1, joka periaatteessa esittää samanlaisen rakenteen kuten edellä kuvatussa sauvakehto-kokoonpanossa. Tässä tapauksessa kuitenkaan ei ole käytetty paineletkua kaa- 2 vinsauvan kiinnittämiseksi. Sen sijaan sauvakehdolle on annettu erityinen ulkomuoto, jolla on suippeneva poikkileikkaus, jolla kaavinsauvan kiinnitys sauvakeh-toon saavutetaan painamalla kaavinsauva pitimeen sijoitettuun sauvakehtoon. Tämä tarkoittaa, että sauvakehdolla on itsekiinnittymistoiminto, johtuen pitimeen 5 sisään puristetusta sauvakehdosta; mainittua toimintoa voidaan edelleen vahvistaa käytössä painamalla sauvakehtoa paperirainaan.
Edellä kuvatussa tekniikan tasossa on ongelmana, että sauvakehtokokoonpanon sauvaehto on kulutusosa, joka täytyy vaihtaa säännöllisesti. Tämä kuitenkin on tehty vaikeaksi painamalla kaavinsauvaa sauvakehtoon sen kiinnipysymisen piti-10 messä varmistamiseksi, siten ’’kiilaamalla” sauvakehto pitimeen. On hyvin monimutkaista ja aikavievää poistaa kaavinsauva sauvakehdosta ja sauvakehto pidä-tinurasta. Lisäksi sauvakehto on jyrsitty kiinteästä aineesta, jolloin koneistusjälkiä voi esiintyä koneistetuissa pinnoissa, muun muassa kaavinsauvan liukulaakeroin-nissa, mikä vaikuttaa negatiivisesti kaavinsauvan liukuominaisuuksiin. Lisäksi voi-15 teluainetta kaavinsauvan voitelemiseksi saattaa kulkeutua pitkin koneistusjälkiä ja sekoittua päällystysväliaineeseen, siten heikentäen päällystysväliaineen ominaisuuksia. On myös mahdollista, että päällystysmateriaalia kerääntyy koneistusjäl-kiin ja kuivaa sinne, mikä saattaa häiritä jatkuvaa päällystysväliainekalvoa kaavinsauvan pinnalla, tai jopa lisätä kaavinsauvan kulumista.
20 Eränä lisäesimerkkinä tunnetusta sauvakehtokokoonpanosta julkaisu DE 100 45 515 esittää kaavinsauva-annostelukokoonpanon paperi- tai kartonkirainan päällystyslaitteita varten, joka käsittää pitimen, kaavinkehdon sijoitettuna pitimeen ja joka on tehty jatkuvalla ensivalumenetelmällä, ja kaavinsauvan pyöritettävästi tuettuna kaavinkehdossa.
w 25 KEKSINNÖN YHTEENVETO
δ
(M
-A Edellä mainittujen tekniikan tason ongelmien ratkaisemiseksi on keksinnön pää- o ^ määränä tarjota halpa ja painoltaan kevyt sauvakehtokokoonpano, jossa sauva- ° kehto tai insertti on helposti vaihdettavissa. Tämä päämäärä saavutetaan sauvasi kehtokokoonpanolla, joka käsittää vaatimuksen 1 piirteet. Keksinnön edullisia suo- 30 ritusmuotoja on esitetty alivaatimuksissa.
δ
LO
£! Tarkemmin ottaen, keksinnön mukainen sauvakehtokokoonpano käsittää pitimen o w tai rungon, sauvakehdon tai insertin ja kaavinsauvan, joka on esillä olevasti, pyöri tettävästi tuettuna laakerointisyvennyksessä, joka on järjestetty sauvakehdon etupuolelle. Pidin on tehty komposiittimateriaalista jatkuvan ensivalumenetelmän mu 3 kaisesti, esimerkiksi pultruusiomenetelmällä siten, että sauvakehto ja kaavinsauva ovat asetettavissa sisään pitimeen järjestettyyn syvennykseen ja pois pitimeen järjestetystä syvennyksestä etupuolelta eli kaavinsauvan säteittäisessä suunnassa, jolloin sauvakehto käsittää suljettuja ontelolta materiaalisäästöä varten.
5 Pitimen komposiittimateriaali on sopivimmin lasikuitukomposiittimateriaalia, jossa lasikuidut on upotettu epoksihartsista tai vinyyliesteristä valmistettuun matriisiin. Vaihtoehtoisesti komposiittimateriaali voi myös olla hiilikuitukomposiittimateriaalia tai komposiittimateriaalia, joka on valmistettu lasikuitujen ja hiilikuitujen seoksesta. Komposiittimateriaali voi myös olla lasipallovahvistettua muovimateriaalia.
10 Teknisiin tosiseikkoihin nähden päinvastoin kuin vaatimuksissa kuvattuna yhtä hyvin, joissa pidin, jossa on sauvakehto sisään asetettuna, yhdestä kappaleesta oleva pidin on aikaansaatavissa eli pidin, johon on integroitu sauvakehto, mitä varten käytetään lasipallovahvistettua muovimateriaalia.
Sauvakehto on valmistettu polymeeristä jatkuvan ensivalumenetelmän mukaisesti, 15 esimerkiksi ekstruusioprosessilla. Sauvakehdon polymeeri on sopivimmin HD po-lyetyleeniä mutta se voi olla myös muuta suulakepuristukseen soveltuvaa polymeeriä. Vaihtoehtoisesti sauvakehto voidaan myös valmistaa elastomeeristä, kuten kumista tai polyuretaanista. Polyuretaani voi olla sekoitettuna voiteluaineen, kuten alumiinioksidin, zeoliitin, kalsiumkarbonaatin, bariumsulfaatin tai lasipallojen 20 kanssa. Edelleen polyuretaanin kanssa voidaan sekoittaa nanopartikkeleja, jotka ovat pehmeitä tai kovia ja jotka voidaan varustaa täyte-elementteinä tai kytkeä po-lyuretaanirakenteeseen.
Edelleen sopivimmin pitimen osa, joka on sauvakehdon yläpuolta kohden, pitimen ^ osa, joka on sauvakehdon takapuolta kohden, ja pitimen osa, joka on sauvakeh- o 25 don alapuolta kohden muodostavat periaatteessa C-muotoisen istukan, jossa kaa- A vinsauva on sijoitettuna istukan C-muotoisessa aukossa. Pitimen osa, joka on o sauvakehdon yläpuolta kohden on periaatteessa kohtisuorassa pitimen siihen osaan nähden, joka on sauvakehdon takapuolta kohden, joka puolestaan on peri- £ aatteessa kohtisuorassa pitimen siihen osaan nähden, joka on sauvakehdon ala- cv 30 puolta kohden, δ
LO
^ Edelleen pidin voi käsittää tukivarren, joka työntyy periaatteessa kohtisuorassa pi- o ^ timen C-muotoiseen aukkoon nähden poispäin olevalta puolelta istukan takapuo lelle ja toimii yhdessä kaavinsauvan säteittäistä asemaa säätävän säätöletkun kanssa. Säätöletkun yksi puoli on kiinnitetty paikallaan olevaksi esimerkiksi pape 4 rikoneen runkoon, johon myös pidin voidaan kiinnittää. Edelleen säätöletku on so-pivimmin paineletku, jossa paineen kasvu paineletkussa laajentaa letkua siten, että letku painaa vasten tukivartta siten painaen pidintä päällystettävän paperirainan suunnassa.
5 Vaihtoehtoisesti pidin voidaan muodostaa pitimen päärungosta ja kääntyvästä vivusta, joka on pyöritettävästi tuettuna pitimen päärunkoon. Kääntyvän vivun sau-vakehdon yläpuolta kohden oleva osa, pitimen sauvakehdon takapuolta kohden oleva osa ja pitimen sauvakehdon alapuolta kohden oleva osa muodostavat istukan pitimeen periaatteessa C-muotoon, kaavinsauvan ollessa pidätettynä C-muo-10 toisessa aukossa. Sopivimmin sauvakehdon asennetussa tilassa kääntyvän vivun etuosa rajoittuu sauvakehdon yläpuolelle ja kääntyvän vivun takaosa toimii yhdessä letun kanssa, jolloin letkun laajeneminen ja/tai supistuminen aikaansaa kääntyvän vivun kääntyvän liikkeen. Sopivimmin letku on paineletku, kuten edellä jo kuvattu, ja on kiinnitetty pitimen tukivarteen, työntyen ulos pitimen sauvakehdosta 15 poispäin olevalta pinnalta. Vaihtoehtoisesti letku voi myös olla negatiivisen paineen alaisena, jolloin saadaan aikaan letkun supistuminen.
Edelleen sopivimmin tukivarsi toimii yhdessä kaavinsauvan säteittäistä asemaan säätävän säätöletkun kanssa, kuten jo edellä kuvattu.
Eräässä edullisessa sauvakehtokokoonpanon lisäsuoritusmuodossa, istukan mää-20 rittää vähintään yksi ulkonema, ja sauvakehto käsittää ainakin yhden syvennyksen, joka vastaa ulkonemaa ja kytkeytyy ulkonemaan kun sauvakehto viedään C-muotoiseen aukkoon. Edelleen sopivimmin istukka voi käsittää ulkoneman ylä- ja alapuolella, vastaavasti, mainitun ulkoneman vastatessa vastaavaa syvennystä sauvakehdon ylä- ja alapuolella ja ollen sovitettuina kytkeytymään siihen.
CM
o 25 Laakerointisyvennys sauvakehdon etupuolella voi käsittää kanavan, joka on auki -A kaavinsauvaa kohti, mainitun kanavan ollessa sovitettuna toimimaan voiteluaine- 0 4 kanavana, johon voiteluaine kaavinsauvan käytettävyyden kasvattamiseksi johde- ° taan.
CC
CL
^ Lisäksi sauvakehdon muoto voi olla poikkileikkaukseltaan suippeneva, jolloin sau- o 30 vakehdon yläpuolen ja alapuolen välinen etäisyys pienenee sauvakehdon etupuoli lelta takapuolelle. Tästä johtuen sauvakehto ohjautuu pitimeen kun kaavinsauva
O
^ sijoitetaan sauvakehdon laakerointisyvennykseen. Näin ollen sauvakehto on itse- paikoittuva pitimen syvennykseen. Lisäksi johtuen suippenevasta muodosta mahdollinen kaavinsauvan puristus sauvakehtoon voidaan tasapainottaa rajoittamatta 5 sauvakehdon ylä- ja alapuolta jo syvennyksen sisäseinämään. Heti kun yläpuoli ja/tai alapuoli koskettaa syvennyksen sisäseinämää aiheutuu lisäpuristusvoima kaavinsauvaan, eli lisää kaavinsauvan sisään puristusta, tai vaihtoehtoisesti lisä-puristus kääntyvällä vivulla aikaansaa sauvakehdon kohdistamaan voimia kaavin-5 sauvaan, jolloin kaavinsauvan pyörimisominaisuuksia voidaan ohjata.
Edelleen voi sauvakehdon takapuolella olla ura: tämä ura myös toimii tasapaino-tusvälineenä kaavinsauvan sisään asettamisen tasapainottamiseksi sauvakeh-toon. Se on mahdollista itsepaikoittavan toiminnon välityksellä, mikä aiheutuu sauvakehdon erityisestä muodosta, käyttämällä melko suuria valmistustoleransseja 10 sauvakehdon ja pitimen valmistuksessa, jolloin sauvakehtokokoonpanon valmistus on yksinkertaistettua.
Riippuen kaavinsauvan halkaisijasta erikokoisia sauvakehtokokoonpanoelement-tejä voidaan käyttää. Esimerkiksi kaavi n sauvoja, joiden halkaisija on 20-25 mm, varten tarvitaan suurempi sauvakehto ja siten myös suurempi pidin. Olisi kuitenkin 15 yhtälailla mahdollista käyttää suurta pidintä kaikille kaavinsauvoille riippumatta halkaisijasta, jolloin sauvakehdon koko ja ominaisuudet tulee sovittaa vastaavasti.
Koska pidin on suulakepuristettu suhteellisen jäykästä materiaalista, nimittäin komposiittimateriaalista, on mahdollista käyttää pehmeämpää ja halvempaa polymeeriä sauvakehtoa varten ja valmistaa tämä ekstruusioprosessilla. Tällä tavalla 20 voidaan saavuttaa parempi sauvakehdon pinnanlaatu verrattuna tekniikan tasoon, jolloin kaavinsauvan pyörimisominaisuudet sauvakehdossa paranevat. Edelleen pehmeämpi sauvakehto voidaan vaihtaa helpommin, eli on helpompaa poistaa sauvakehto pitimestä ja sijoittaa uusi verrattava sauvakehto tähän. Myös tekemällä sauvakehto pehmeämmäksi ja siten joustavammaksi sauvakehto voidaan kelata £! 25 eli sauvakehtoa voidaan kääriä ja rullata keloiksi siten, että sauvakehtojen logis- ° tilkkaa, kuljetusta ja varastointia voidaan parantaa ja vastaavissa kustannuksissa o säästää merkittävästi.
sj-
Sauvakehdon valmistuksessa materiaalin säästämiseksi ja tarpeen mukaan jousti tavamman sauvakehdon suunnittelemiseksi, sauvakehto on varustettu suljetuilla c\| 30 onteloilla; nämä saadaan aikaan kun sauvakehto suulakepuristetaan. Pitimen pult- § ruusion aikana vastaavia materiaalia säästäviä onttoja tiloja voidaan varustaa 5 paikkoihin samalla pitimen jäykkyys ja siten stabiliteetti tulisi ylläpitää.
(M
6
KUVIOIDEN LYHYT KUVAUS
Seuraavassa keksintöä selostetaan yksityiskohtaisesti joidenkin edullisten suoritusmuotojen välityksellä viitaten kuvioihin: kuvio 1 esittää keksinnön mukaisen sauvakehdon ensimmäisen edullisen suoritus-5 muodon kokoonpantuna; kuvio 2 esittää kuviossa 1 esitetyn sauvakehdon ensimmäisen edullisen suoritusmuodon räjäytyskuvana; kuvio 3 esittää keksinnön mukaisen sauvakehdon toisen edullisen suoritusmuodon kokoonpantuna; 10 kuvio 4 esittää keksinnön mukaisen sauvakehdon kolmannen edullisen suoritusmuodon kokoonpantuna.
KEKSINNÖN EDULLISET SUORITUSMUODOT
Kuviot 1 ja 2 esittävät keksinnön mukaisen sauvakehtokokoonpanon ensimmäisen edullisen suoritusmuodon.
15 Sauvakehtokokoonpanon 1 runko tai pidin 2 on valmistettu komposiittimateriaalista pultruusiomenetelmällä ja sauvakehtokokoonpanon 1 insertti tai sauvakehto 3 on valmistettu HD etyleenistä ekstruusioprosessissa.
Kokoonpantuna sauvakehtokokoonpanossa 1 sauvakehto 2 on sijoitettu pitimeen järjestettyyn istukkaan 28 ja kaavinsauva 4 on sijoitettu sauvakehdon 3 laakeroin-20 tisyvennykseen 34. Pitimen 2 istukka 28 on C-muotoinen, mikä muodostuu yläpi-^ dinosasta 21, alapidinosasta 22 ja takapidinosasta 23, jotka on sijoitettu periaat- c3 teessä kohtisuoraan toisiinsa nähden.
i δ ^ Takapidinosa 23 on edelleen varustettu tukivarrella 24, jonka vapaaseen takapää- hän on varustettu puristava osuus 25, jonka on järjestetty periaatteessa kohtisuo-£ 25 raan tukivarteen 24 nähden, ja joka rajoittuu säätöletkuun 8 sauvakehtokokoonpa- noa 1 käytettäessä. Säätöletku 8 on kiinnitetty koneen runko-osaan 9, johon myös § pidin 2 voidaan kiinnittää, ja se toimii kaavinsauvan 4 aseman suhteessa päällys- 5 tettävään paperi- tai kartonki rain aan säätämiseksi.
(M
Yläpidinosan 21 etupää on varustettu ulkonemalla 211, joka ulottuu istukan 28 si-30 säpuolelle. Samalla tavalla alapidinosa 22 on varustettu ulkonemalla 221, joka 7 ulottuu istukan 28 sisäpuolelle. Pidin 26 on edelleen varustettu syvennyksellä 26, johon sauvakehtokokoonpanon 1 käytön aikana sijoitetaan tiiviste (ei esitetty) päällystysväliaineen vuotamisen estämiseksi sauvakehtokokoonpanosta. Tällainen tiiviste on, esimerkiksi, kuvattu hyödyllisyysmallijulkaisussa DE 202 18 781 U1.
5 Sauvakehdon 31 yläpuoli on varustettu syvennyksellä 311, joka vastaa pitimen 2 ulkonemaa 211. Samalla tavalla sauvakehdon alapuoli 32 on varustettu syvennyksellä 321, joka vastaa pitimen 2 ulkonemaa 221. Kun sauvakehto 3 on sijoitettu istukkaan 28, ulkonema 211 kytkeytyy syvennyksen 311 kanssa ja ulkonema 221 kytkeytyy ulkoneman 321 kanssa.
10 Sauvakehdon 3 takapuoli 33 rajoittuu tasomaisena pintakosketuksena takapidin-osan 23 sisäpuolelle. Koska sauvakehdolla 3 lisäksi on taaksepäin poikkileikkaukseltaan suippeneva muoto, siihen verrattuna, ei sauvakehdon yläpuoli 31 rajoitu, pinta-pintaa vasten, yläpidinosan 21 sisäpuolella, eikä sauvakehdon 3 alapuoli 32 alapidinosan 22 sisäpuolella.
15 Kun sauvakehtokokoonpanoa 1 käytetään, kaavinsauvaa 4 puristetaan päällystettävään paperi- tai kartonkirainaan voiman aikaansaamiseksi siihen kaavinsauvan 4 säteittäisessä suunnassa, jolloin kaavinsauva 4 puristuu sauvakehdon laakeroin-tisyvennyksen 34 suunnassa. Tätä kaavinsauvan 4 puristusta laakerointisyven-nykseen 34 tasapainotetaan suippenevan muodon välityksellä siten, että sauva- 20 kehdon 3 yläpuoli 31 ja alapuoli 32 lähestyvät vastaavaa istukan 28 sisäpuolta ja edellyttäen, että puristava voima on riittävän suuri, koskettaen sitä vasten koko pinnoiltaan, vastaavasti. Johtuen tästä sauvakehdon ’’tasapainottavasta liikkeestä”, sauvakehto 3 voidaan kiinnittää istukkaan 28 haluttuun asemaan, eli saavutetaan sauvakehtokokoonpanon 1 itsepaikoittava toiminto. Edelleen mikä tahansa £! 25 ei-toivottu kaavinsauvaan 4 päällystettävän paperi- tai kartonkirainan kautta vaikutit tava voima voidaan tasapainottaa. Jos kaavinsauvaa 4 edelleen puristetaan paperi ri- tai kartonkirainaan yli tasapainottavan toiminnon, voidaan saavuttaa se, että sa- g vukehto 3 vastaavasti välittää ylimääräisen puristavan voiman kaavinsauvaan 4 i säteittäisessä suunnassa, jolloin kaavinsauvan 4 pyörimisominaisuuksiin voidaan “ 30 vaikuttaa. Esimerkiksi tämä voi aiheuttaa kaavinsauvan 4 pyörimisliikkeen hidasti tuksen tai täydellisen pysähtymisen, m
C\J
o Sauvakehdon 3 suppeneva muoto on lisäksi edullinen siinä, että sauvakehto 3, jo-
CM
ka koostuu pehmeästä polymeeristä, voidaan melko helposti poistaa pitimestä 2 kun kaavinsauva 4 on poistettu sauvakehdosta 3. Tämä aikaansaa sauvakehdon 8 3, joka muodostaa kulutusosan sauvakehtokokoonpanossa, paljon helpomman vaihtamisen.
Edelleen sauvakehto 3 käsittää uran 35 sauvakehdon 3 tapapuolella; tämä ura toimii edelleen tasapainottaen puristusvoimaa, joka vaikuttaa kaavinsauvaan 4, 5 sauvakehdon 3 deformaation välityksellä. Edelleen ura 35 myös helpottaa sauva-kehdon 3 vaihtamista parantamalla sauvakehdon 3 uudelleenasetusliikettä sen jälkeen kun kaavinsauva 4 on poistettu.
Kaavinsauvaa 4, joka käytössä kääntyy sauvakehdon 3 syvennyksessä 34, voidellaan kanavan 36 välityksellä, joka kanava on auki kaavinsauvaan 4 päin ja johon 10 voiteluainetta johdetaan, kun sauvakehtokokoonpano 1 on käytössä. Edelleen kuluttavat hiukkaset, joita voi esiintyä, kun kaavinsauva 4 kääntyy laakerointisyven-nyksessä 34, voidaan poistaa huuhtelemalla kanavaa 36 voiteluaineella.
Lisäksi syvennyksiä 37 sauvakehdossa suljettujen onteloiden tai onttojen tilojen muodossa on valmistettu sauvakehdon 3 suulakepuristuksen aikana valmistuksen 15 aikana materiaalin säästämiseksi.
Keksinnön mukaisen sauvakehtokokoonpanon toinen suoritusmuoto on esitetty kuviossa 3. Niiden osien ja elementtien, jotka on jo kuvattu ensimmäisen suoritusmuodon yhteydessä, kuvaus koskee myös tätä suoritusmuotoa ja se on jätetty alapuolella pois selvyyden vuoksi.
20 Kuviossa 3 esitetyssä sauvakehtokokoonpanossa 11 pitimen 2 yläpäässä näkyy, yläpidinosan sijasta, liitospää 27, johon kääntyvä vipu 5 on kiertyvästi kiinnitetty. Kääntyvän vivun 5 etupää 51 aikaansaa pitimeen 2 järjestetyn istukan 28 sisäpuolelle ulkoneman, joka sopii sauvakehdon syvennykseen 311, joka on järjestetty
CM
£ kääntyvän vivun 5 etupäähän 51. Kääntyvän vivun 5 takapää toimii yhdessä pai- ^ 25 neletkun 6 kanssa ja paineletkun 6 laajeneminen aikaansaa kääntyvän vivun 5 9 liikkeen. Tämä saa kääntyvän vivun 5 etupään 51 liikkumaan sauvakehdon 3 o suunnassa siten, että ulkonema 511 kytkeytyy syvennykseen 311. Kun, toisaalta, | paine poistetaan paineletkusta 6, voima, joka kytkee ulkoneman 511 syvennyk- seen 311, pienenee ja kaavinsauva 4 voidaan helposti poistaa sauvakehdosta 3. δ 30 Näin ollen, sauvakehto 3 on helposti vaihdettavissa.
LO
CM
° Tässä suoritusmuodossa korkea paine letkussa 6 toimii kääntäen kääntyvää vartta 5 edelleen eteenpäin puristaen sitä sauvakehtoon. Tällä tavoin puolestaan voidaan vaikuttaa kaavinsauvan pyörimisominaisuuksiin. Tämä saattaa esimerkiksi 9 kaavinsauvan 4 pyörimisliikkeen hidastumaan tai aikaansaa täydellisen pysähdyksen.
Keksinnön mukaisen sauvakehtokokoonpanon kolmas suoritusmuoto on esitetty kuviossa 4. Niiden osien ja elementtien, jotka on jo kuvattu ensimmäisen suori-5 tusmuodon yhteydessä, kuvaus koskee myös tätä suoritusmuotoa ja se on jätetty alapuolella pois selvyyden vuoksi.
Tässä suoritusmuodossa ei ole esitetty paineletkua 6 vaan paine- ja kiristysletku 7, joka on yhdistetty kääntyvään varteen 5 ja tukivarteen 24 liitoselementtien 71 välityksellä. Tämä tekee mahdolliseksi aikaansaada eteenpäin tai taaksepäin käänty-10 vä kääntyvän vivun 5 liike riippuen paineen tai alipaineen soveltamisesta. Kaavinsauvan 4 poistaminen ja sisään sijoittaminen helpottuvat näin huomattavasti. Edelleen ylittävä eteenpäin kääntyvä kääntyvän vivun 5 liike toimii aikaansaaden voiman sauvakehtoon 3, jolloin sauvakehto 3 samalla pakottaa kaavinsauvaa 4 sä-teittäisessä suunnassa. Tämä toimii vaikuttaen kaavinsauvan 4 pyörimisominai-15 suuksiin. Esimerkiksi kaavinsauvan 4 pyöriminen hidastuu tai viedään täydellisesti pysähdyksiin.
C\l δ
CVJ
δ o
X
CC
CL
CM
δ
LO
CM
δ
CM

Claims (14)

1. Sauvakehtokokoonpano (1; 11; 111), joka käsittää pitimen (2), joka on valmistettu komposiittimateriaalista jatkuvan ensivalumenetel-män mukaisesti, sauvakehdon (3), joka on valmistettu polymeeristä jatkuvan ensivalumenetelmän 5 mukaisesti, ja kaavinsauvan (4) pyöritettävästi tuettuna laakerointisyvennyksessä (34) sauvakehdon (3) etupuolella, jossa pidin on muotoiltu siten, että sauvakehto (3) ja kaavinsauva (4) ovat asetettavissa sisään pitimeen (2) varustettuun istukkaan (28) ja poistettavissa pitimeen varuste-10 tusta istukasta (28) sauvan (4) säteittäisessä suunnassa, ja sauvakehto (3) käsittää suljettuja ontelolta (37) materiaalin säästämiseksi.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen sauvakehtokokoonpano (1), jossa pitimen (2) sauvakehdon (3) yläpuolta (31) kohti oleva osa (21), pitimen (2) sauvakehdon (3) takapuolta (33) kohti oleva osa (21) ja pitimen (2) sauvakehdon (3) alapuolta 15 (31) kohti oleva osa (21) muodostavat periaatteessa C-muotoisen istukan (28), ja kaavinsauva (4) on pidettynä istukan C-muotoisessa aukossa.
3. Patenttivaatimuksen 2 mukainen sauvakehtokokoonpano (1), jossa pidin (2) edelleen käsittää tukivarren (24), joka työntyy ulos pitimen (2) siltä puolelta, joka on vastakkaisen C-muotoiseen aukkoon nähden ja toimii yhdessä säätöletkun (8) 20 kanssa kaavinsauvan (4) säteittäisen aseman säätämiseksi.
4. Patenttivaatimuksen 1 mukainen sauvakehtokokoonpano (11; 111), jossa pidin (2) on koostettu pitimen päärungosta (22, 23, 24, 25) ja kääntyvästä vivusta „ (5), joka on pyöritettävästi tuettuna pitimen päärunkoon (22, 23, 24, 25) ja jossa o kääntyvän vivun (5) etuosa (51), joka on kohti sauvakehdon (3) yläpuolta (31), pick 25 timen (2) osa (23), joka on kohti sauvakehdon (3) takapuolta (33), ja pitimen (2) o ^ osa (22), joka on kohti sauvakehdon (3) alapuolta (32) muodostavat istukan (28), ™ joka on periaatteessa C-muotoinen, ja kaavinsauva (4) on pidettynä istukan (28) £ C-muotoisessa aukossa. C\J δ
5. Patenttivaatimuksen 4 mukainen sauvakehtokokoonpano (11; 111), jossa LO 30 kääntyvän vivun (5) etuosa (51) rajoittuu sauvakehdon (3) yläpuolelle (31) sauva-o ^ kehdon (3) asennetussa tilassa ja kääntyvän vivun (5) takaosa (52) toimii yhdessä letkun (6; 7) kanssa, joka on yhdistetty pitimen (2) tukivarteen (24), mainitun tukivarren työntyessä ulos pitimen siltä puolelta, joka on poispäin sauvakehdosta (3), jolloin letkun (6; 7) laajentaminen ja/tai supistaminen aikaansaa kääntyvän vivun (5) kääntyvän liikkeen.
6. Patenttivaatimuksen 5 mukainen sauvakehtokokoonpano (11; 111), jossa tukivarren^) vapaa pää (25) toimii yhdessä säätöputken (8) kanssa kaavinsauvan 5 (4) säteittäisen aseman säätämiseksi.
7. Patenttivaatimuksen 5 tai 6 mukainen sauvakehtokokoonpano (111), jossa putki (7) on yhdistetty kääntyvän vivun (5) takaosaan (52) ja pitimen (24) tukivarteen (24).
8. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen sauvakehtokokoonpano (1; 10 11; 111), jossa istukka (28) on rajoitettu ainakin yhdellä ulkonemalla (211, 221; 511. ja sauvakehto (3) käsittää ainakin yhden vastaavan syvennyksen (311; 321), joka kytkeytyy ulkoneman (211, 221; 511) kanssa, kun sauvakehto (3) on asetettu sisään istukkaan (28).
9. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen sauvakehtokokoonpano (1; 15 11; 111), jossa sauvakehto (3) koostuu HD polyetyleenistä.
10. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen sauvakehtokokoonpano (1; 11; 111), jossa pidin koostuu lasikuitukomposiittimateriaalista.
11. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen sauvakehtokokoonpano (1; 11; 111), jossa sauvakehdon (3) etupuolella oleva laakerointisyvennys käsittää 20 kanavan (36), joka on auki kaavinsauvaa (4) kohti.
12. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen sauvakehtokokoonpano (1; „ 11; 111), jossa sauvakehdon (3) yläpuolen (31) ja alapuolen (32) välinen etäisyys 0 pienenee sauvakehdon (3) etupuolelta takapuolelle. i O)
13. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen sauvakehtokokoonpano (1; CD c\j 25 11; 111), jossa sauvakehdon (3) takapuolelle (33) on järjestetty ura (35). CC
14. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen sauvakehtokokoonpano (1; ^ 11; 111), jossa pidin (2) on jäykkä, m CVJ δ CVJ
FI20125012A 2009-06-08 2012-01-04 Sauvakehtokokoonpano FI123896B (fi)

Applications Claiming Priority (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE102009026823 2009-06-08
DE102009026823A DE102009026823B4 (de) 2009-06-08 2009-06-08 Rakeleinrichtung
PCT/EP2010/056718 WO2010142513A1 (en) 2009-06-08 2010-05-17 Rod-bed assembly
EP2010056718 2010-05-17

Publications (2)

Publication Number Publication Date
FI20125012L FI20125012L (fi) 2012-01-04
FI123896B true FI123896B (fi) 2013-12-13

Family

ID=42270173

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI20125012A FI123896B (fi) 2009-06-08 2012-01-04 Sauvakehtokokoonpano

Country Status (4)

Country Link
US (1) US8539904B2 (fi)
AT (1) AT517583B1 (fi)
FI (1) FI123896B (fi)
WO (1) WO2010142513A1 (fi)

Families Citing this family (10)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
WO2010142513A1 (en) 2009-06-08 2010-12-16 Metso Paper, Inc. Rod-bed assembly
EP2341185A1 (en) * 2009-12-22 2011-07-06 Btg Ipi, Llc A metering device as well as a holder unit, a holder, an insert unit and an insert for such a metering device.
DE102011007321B4 (de) * 2011-04-13 2013-03-07 Metso Paper, Inc. Rakelhalter
DE102011112956A1 (de) * 2011-09-13 2013-03-14 Horst Sprenger Gmbh Rakel-Dosiersystem
US9869061B2 (en) * 2012-08-09 2018-01-16 Buschman Corporation Hinge/taper clamp rod holder insert
US10465342B2 (en) 2012-08-09 2019-11-05 Buschman Corporation Hinge/taper clamp rod holder insert
EP2712960B1 (en) 2012-09-27 2018-08-22 Valmet Technologies, Inc. Rod-bed assembly
EP2808092A1 (en) 2013-05-31 2014-12-03 Valmet Technologies, Inc. Rod-bed assembly
FI11603U1 (fi) 2017-03-02 2017-03-31 Valmet Technologies Oy Sauvakehto
EP3631083A1 (en) * 2017-05-22 2020-04-08 Westlake David Buschman Hinge / taper clamp rod holder insert

Family Cites Families (11)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE3022955C2 (de) * 1980-06-19 1982-12-16 Jagenberg-Werke AG, 4000 Düsseldorf Vorrichtung zum Regeln der Auftragsstärke beim Beschichten laufender Materialbahnen
DE3236991A1 (de) 1982-10-06 1984-04-12 J.M. Voith Gmbh, 7920 Heidenheim Streicheinrichtung fuer laufende warenbahnen
SE501539C2 (sv) * 1994-04-13 1995-03-06 Perstorp Ab Hålrumsmede till lastpall i plast
DE19602483C1 (de) 1996-01-24 1997-06-05 Voith Sulzer Papiermasch Gmbh Rollrakelbaugruppe
FI111477B (fi) * 1999-04-20 2003-07-31 Metso Paper Inc Päällystyslaite
DE10045515B4 (de) 2000-09-13 2011-02-10 Horst Sprenger Gmbh Rakel-Dosiersystem
FI5259U1 (fi) 2001-12-04 2002-02-19 Metso Paper Inc Kehto
US6911085B2 (en) 2002-03-13 2005-06-28 Horst Sprenger Gmbh Doctor blade dosing system
FI119390B (fi) * 2003-12-22 2008-10-31 Metso Paper Inc Sauvakehto filmi-, päällystys- tai patosauvaa varten
WO2007063183A1 (en) * 2005-12-02 2007-06-07 Metso Paper, Inc. Rod cradle, insert to be used in a rod cradle, and method for inserting a rod in a rod cradle
WO2010142513A1 (en) 2009-06-08 2010-12-16 Metso Paper, Inc. Rod-bed assembly

Also Published As

Publication number Publication date
US20120073496A1 (en) 2012-03-29
AT517583B1 (de) 2017-03-15
US8539904B2 (en) 2013-09-24
AT517583A5 (de) 2017-03-15
FI20125012L (fi) 2012-01-04
WO2010142513A1 (en) 2010-12-16

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI123896B (fi) Sauvakehtokokoonpano
CN1325175C (zh) 刮刀定量系统
WO2007063183A1 (en) Rod cradle, insert to be used in a rod cradle, and method for inserting a rod in a rod cradle
CN100503307C (zh) 架空刚性接触网用弹性复合绝缘子
JPH10511039A (ja) ロッド式塗工装置
CN101151415A (zh) 刮刀保持架
CN212664032U (zh) 一种复合机的涂胶装置
DE102009061033B4 (de) Rakeleinrichtung
ES2637998T3 (es) Elemento de sellado hidrodinámico
CN215802244U (zh) 一种钢筋混凝土节点连接结构
WO2000063494A1 (en) Coating device
GB2204255A (en) Short-dwell coater
CN116928131B (zh) 一种耐腐蚀自润滑水泵轴承
CN210715463U (zh) 一种防水膨胀螺栓
CN103696325B (zh) 棒座组件
CN1994797A (zh) 铁道车辆用长行程橡胶弹性旁承
CN211574099U (zh) 一种具有防摩擦功能的刹车片
CN109454991A (zh) 一种可提高油墨转移率的凹印油墨槽
CN221200240U (zh) 一种耐用抗氧化的刮粉刀
CN214425038U (zh) 一种新型滚珠丝杠
CN215254829U (zh) 一种用于房屋建筑结构的加固装置
CN219930396U (zh) 一种便于拆卸的喷水织机
CN213145422U (zh) 一种活塞阀的活塞筒支撑机构
CN219219480U (zh) 一种玻璃幕墙伸缩缝平接安装结构
CN216430687U (zh) 一种高使用寿命的阀门填料

Legal Events

Date Code Title Description
FG Patent granted

Ref document number: 123896

Country of ref document: FI

Kind code of ref document: B