FI122759B - Kuiturainan käsittelyelin ja menetelmä - Google Patents

Kuiturainan käsittelyelin ja menetelmä Download PDF

Info

Publication number
FI122759B
FI122759B FI20106226A FI20106226A FI122759B FI 122759 B FI122759 B FI 122759B FI 20106226 A FI20106226 A FI 20106226A FI 20106226 A FI20106226 A FI 20106226A FI 122759 B FI122759 B FI 122759B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
shaft
rotor part
motor
rotor
fiber web
Prior art date
Application number
FI20106226A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI20106226A0 (fi
Inventor
Seppo Kupiainen
Marko Heinonen
Original Assignee
Metso Paper Inc
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Metso Paper Inc filed Critical Metso Paper Inc
Priority to FI20106226A priority Critical patent/FI122759B/fi
Publication of FI20106226A0 publication Critical patent/FI20106226A0/fi
Priority to DE102011084909A priority patent/DE102011084909A1/de
Priority to CN2011103818827A priority patent/CN102561090A/zh
Application granted granted Critical
Publication of FI122759B publication Critical patent/FI122759B/fi

Links

Classifications

    • FMECHANICAL ENGINEERING; LIGHTING; HEATING; WEAPONS; BLASTING
    • F16ENGINEERING ELEMENTS AND UNITS; GENERAL MEASURES FOR PRODUCING AND MAINTAINING EFFECTIVE FUNCTIONING OF MACHINES OR INSTALLATIONS; THERMAL INSULATION IN GENERAL
    • F16CSHAFTS; FLEXIBLE SHAFTS; ELEMENTS OR CRANKSHAFT MECHANISMS; ROTARY BODIES OTHER THAN GEARING ELEMENTS; BEARINGS
    • F16C13/00Rolls, drums, discs, or the like; Bearings or mountings therefor
    • F16C13/02Bearings
    • F16C13/022Bearings supporting a hollow roll mantle rotating with respect to a yoke or axle
    • DTEXTILES; PAPER
    • D21PAPER-MAKING; PRODUCTION OF CELLULOSE
    • D21FPAPER-MAKING MACHINES; METHODS OF PRODUCING PAPER THEREON
    • D21F7/00Other details of machines for making continuous webs of paper
    • D21F7/02Mechanical driving arrangements
    • DTEXTILES; PAPER
    • D21PAPER-MAKING; PRODUCTION OF CELLULOSE
    • D21GCALENDERS; ACCESSORIES FOR PAPER-MAKING MACHINES
    • D21G1/00Calenders; Smoothing apparatus
    • D21G1/0006Driving arrangements
    • DTEXTILES; PAPER
    • D21PAPER-MAKING; PRODUCTION OF CELLULOSE
    • D21GCALENDERS; ACCESSORIES FOR PAPER-MAKING MACHINES
    • D21G1/00Calenders; Smoothing apparatus
    • D21G1/02Rolls; Their bearings
    • D21G1/0226Bearings
    • FMECHANICAL ENGINEERING; LIGHTING; HEATING; WEAPONS; BLASTING
    • F16ENGINEERING ELEMENTS AND UNITS; GENERAL MEASURES FOR PRODUCING AND MAINTAINING EFFECTIVE FUNCTIONING OF MACHINES OR INSTALLATIONS; THERMAL INSULATION IN GENERAL
    • F16CSHAFTS; FLEXIBLE SHAFTS; ELEMENTS OR CRANKSHAFT MECHANISMS; ROTARY BODIES OTHER THAN GEARING ELEMENTS; BEARINGS
    • F16C13/00Rolls, drums, discs, or the like; Bearings or mountings therefor
    • F16C13/02Bearings

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • General Engineering & Computer Science (AREA)
  • Rolls And Other Rotary Bodies (AREA)
  • Spinning Or Twisting Of Yarns (AREA)
  • Connection Of Motors, Electrical Generators, Mechanical Devices, And The Like (AREA)

Description

KUITURAINAN KÄSITTELYELIN JA MENETELMÄ KEKSINNÖN ALA
5 Keksintö liittyy kuiturainan käsittelyelimeen kuten telaan tai sylinteriin ja menetelmään putkiakselilla varustetun moottorin asentamiseksi kuiturainan käsittelyelimen pyöritettävälle akselille tai akselijatkolle.
KEKSINNÖN TAUSTA
10
Kuiturainakoneessa kuten paperi-, kartonki-, tissue- tai sellukoneessa käytettäviä pyöritettäviä kuiturainan käsittelyelimiä ovat esimerkiksi telat ja sylinterit sekä pyörityselimet, joilla liikutetaan kudoksia ja hihnoja. Tavallisesti tela on tuettu kumpaankin päähän järjestetyistä akseleistaan pyöritettävästi 15 laakerointien välityksellä runkorakenteeseen, joka on pyörimätön. Tyypillisesti akseleille asennetut laakerit on kiinnitetty laakeripesiin, jotka on kiinnitetty runkorakenteeseen.
Paperikoneen telan käyttömoottorina on tunnettua käyttää putkiakselilla 20 varustettua kestomagneettimoottoria. Putkiakselilla varustettu moottori on asennettu telan akselin päähän tai laakerin ja telarungon väliin siten, että akseli kantaa koko moottorin painon. Moottorin roottori ja staattori on tunnetusti laakeroitu moottorin sisäisesti toisiinsa roottorin ja staattorin ilmavälin hallitsemiseksi ja staattoriosan pyöriminen estetään momenttituella.
δ 25
(M
oo Telan, esimerkiksi kuivatussylinterin päädyn akselia voidaan haluta jatkaa i LO akselijatkolla esimerkiksi sähkömoottorin, vaihteen, vetolaitteen, vetopyörän tai x vastaavan telan pyörityselimen asennusta varten.
Q_
CD
cv 30 Joissakin tapauksissa telan päädyssä oleva akseli tai telaan kytketyn ^ vaihteiston pyöritysakseli on liian lyhyt akselin yhteyteen asennettavaa telaa cv pyörittävää moottoria varten.
2
Julkaisussa DE102005037647A1 on esitetty tela, jonka akselille on asennettu putkiakselilla varustettu moottori. Julkaisussa on esitetty erilaisia tapoja moottorin kiinnittämiseksi telan akselille.
5 YHTEENVETO
Keksinnön erään ensimmäisen näkökohdan mukaan tarjotaan kuiturainan käsittelyelin, joka käsittää pyöritettävän akselin ja valinnaisesti pyöritettävälle akselille kiinnitetyn akselijatkon, akselille tai akselijatkolle asennetun moottorin, 10 joka käsittää rungon, runkoon kiinnitetyn staattoriosan ja staattoriosan sisäpuolelle asennettavan roottoriosan, joka käsittää sisäpään, joka on pyöritettävää akselia tai akselijatkoa kohti suunnattava, ja ulkopään, joka on pyöritettävästä akselista tai akselijatkosta poispäin suunnattava, ja moottorin runkoon on järjestetty kannatusvälineet, jotka on sovitettu kannattamaan 15 roottoriosan sisä- ja ulkopäätä ja pitämään staattoriosaa ja staattoriosan sisäpuolelle asennettua roottoriosaa etäisyydellä toisistaan, kun roottoriosa ja staattoriosa on aksiaalisuunnassa asennettu suhteessa toisiinsa moottorin ensimmäiseen asentoon, jossa ensimmäisessä asennossa roottoriosa ja/tai staattoriosa ei/eivät ole moottorin ulkopuolisen elimen 20 kannattelema/kannattelemia. Edullisesti kuiturainan käsittelyelin on sylinterimäinen. Edullisesti kuiturainan käsittelyelin käsittää telan tai sylinterin.
Edullisesti moottorin toisessa asennossa roottoriosa ja staattoriosa on aksiaalisuunnassa asennettu suhteessa toisiinsa siten, että roottoriosan sisä- ja
(M
0 25 ulkopää ovat vapaat kannatusvälineiden kannatuksesta, jossa toisessa οό asennossa roottoriosa on järjestetty pyöritettävän akselin ja/tai akselijatkon i m kannateltavaksi.
CC
CL
Edullisesti runkoon on järjestetty ensimmäinen kannatusväline roottoriosan c\j 30 sisäpään kannattelemiseksi ja toinen kannatusväline roottoriosan ulkopään ° kannattelemiseksi.
o
(M
Edullisesti ensimmäinen kannatusväline on järjestetty rungon sisäpäähän ja 3 käsittää ensimmäisen tukiaukon, jonka sisäpuolelle roottoriosan sisäpää on sovitettu liikutettavaksi aksiaalisuunnassa.
Edullisesti toinen kannatusväline on järjestetty rungon ulkopäähän ja käsittää 5 toisen tukiaukon, jonka sisäpuolelle radiaalisuunnassa roottoriosan ulkopää on sovitettu liikutettavaksi aksiaalisuunnassa.
Edullisesti moottorin ensimmäisessä asennossa roottoriosan sisäpään ulkopinta on järjestetty olemaan kontaktissa ensimmäisen tukiaukon sisäpinnan kanssa ja 10 ulkopään ulkopinta on järjestetty olemaan kontaktissa toisen tukiaukon sisäpinnan kanssa.
Edullisesti moottorin toisessa asennossa roottoriosan sisäpään ulkopinta on järjestetty olemaan radiaalisella etäisyydellä ensimmäisen tukiaukon 15 sisäpinnasta ja ulkopään ulkopinta on järjestetty olemaan radiaalisella etäisyydellä toisen tukiaukon yhteyteen sovitetun turvalaakerin sisäpinnasta.
Edullisesti roottoriosan sisäpää käsittää ensimmäisen ulkopinnan ja kauempana roottoriosan sisäpään päädystä olevan toisen ulkopinnan, ja moottorin toisessa 20 asennossa ensimmäisen tukiaukon ja sen kohdalle järjestetyn toisen ulkopinnan roottoriosalle sallima säteisliike on moottorin ilmaväliä pienempi.
Edullisesti toisen tukiaukon yhteyteen on järjestetty turvalaakeri, joka käsittää sisäpuolisen laakeripinnan roottoriosan ulkopään ympäröimiseksi.
C\1 δ 25
(M
οό Edullisesti turvalaakerin laakeripinnan sisähalkaisija on suurempi kuin i m roottoriosan ulkopään ulkohalkaisija, ja moottorin toisessa asennossa x turvalaakerin roottoriosalle sallima säteisliike on moottorin ilmaväliä pienempi.
CL
CD
c\j 30 Edullisesti roottoriosan sisäpää käsittää sisäpuolisen sovitepinnan akselin tai ^ akselijatkon ulkopintaa vasten muodostettavaa liitosta varten.
(M
Edullisesti ensimmäisen ja/tai toisen kannatusvälineen sisäpinnan ja 4 roottoriosan ulkopinnan väliselle alueelle on järjestetty tiiviste moottorin sisätilan suojaamiseksi vierasaineiden vaikutukselta moottorin ensimmäisessä asennossa.
5 Edullisesti roottoriosa käsittää putkiakselin, joka käsittää sisäpään ja ulkopään.
Edullisesti roottoriosa käsittää keskireiän, joka käsittää sisäpinnan roottoriosan tukemiseksi pyöritettävään akseliin ja pyöritysmomentin välittämiseksi roottoriosasta pyöritettävälle akselille.
10
Edullisesti kuiturainan akselijatko käsittää ensimmäisen pään, joka on kiinnitetty kuiturainan käsittelyelimen akseliin, ja vastakkaisen toisen pään kuiturainan käsittelyelimen moottoria varten sekä kiinnitysvälineet, joilla akselijatko on käsittelyelimen akseliin moottorin pyöritysmomentin välittävällä tavalla 15 kiinnitettävä. Edullisesti akselijatkon ensimmäinen kiinnitysväline käsittää akselin reiän ja akselijatkon välille kiristettävän kiristysholkin. Edullisesti akselijatkon toinen kiinnitysväline käsittää akselin päähän kiinnitettävän laippaosan.
20 Keksinnön erään toisen näkökohdan mukaan tarjotaan menetelmä putkiakselilla varustetun moottorin asentamiseksi kuiturainan käsittelyelimen pyöritettävälle akselille tai pyöritettävään akseliin kiinnitetylle akselijatkolle, joka moottori käsittää rungon, runkoon kiinnitetyn staattoriosan ja staattoriosan sisäpuolelle asennettavan roottoriosan, joka käsittää sisäpään, joka on pyöritettävää akselia C\1 o 25 tai akselijatkoa kohti suunnattava, ja ulkopään, joka on pyöritettävästä akselista οό tai akselijatkosta poispäin suunnattava, jossa menetelmässä asennetaan i m roottoriosa staattoriosan sisäpuolelle, ja menetelmässä kannatetaan moottorin x runkoon järjestetyillä kannatusvälineillä roottoriosan sisä- ja ulkopäätä ja
CL
pidetään kannatusvälineillä roottoriosaa ja staattoriosaa etäisyydellä toisistaan, cu 30 kun roottoriosa ja staattoriosa on aksiaalisuunnassa asennettu suhteessa £ toisiinsa moottorin ensimmäiseen asentoon, jossa roottoriosa ja/tai staattoriosa
CU
ei/eivät ole moottorin ulkopuolisen elimen kannattelema/kannattelemia, ja kiinnitetään ensimmäisessä asennossa oleva moottori rungon välityksellä 5 kannateltavaksi moottorin ulkopuolisen rakenteen varaan.
Edullisesti roottoriosan ja akselin, tai roottoriosan ja akselijatkon väliin asennetaan kiinnitysväline kuten kiristysholkki roottoriosan tukemiseksi akseliin 5 tai akselijatkoon.
Edullisesti asennetaan roottoriosa ja staattoriosa aksiaalisuunnassa suhteessa toisiinsa moottorin toiseen asentoon, jossa roottoriosan sisä- ja ulkopää ovat vapaat kannatusvälineiden kannatuksesta, ja jossa toisessa asennossa 10 roottoriosan sisäpää on järjestetty pyöritettävän akselin ja/tai akselijatkon tuettavaksi.
Edullisesti putkiakseli kiinnitetään akseliin tai akselijatkoon moottorin pyöritysmomentin välittävällä tavalla, esimerkiksi kiristämällä kiristysholkki.
15
Edullisesti roottoriosaa siirretään paikalleen kiinnitetyn staattoriosan suhteen sisäänpäin moottorin saattamiseksi ensimmäisestä asennosta toiseen asentoon.
20 Keksinnöllä on useita etuja. Eräiden näkökohtien ja suoritusmuotojen mukaisia ratkaisuja voidaan käyttää erityisesti koneiden uusintakohteissa. Joitakin sovelluksia voidaan käyttää universaalisti putkiakselilla varustetun moottorin kiinnittämiseen alkuperäiseen akseliin tai akselijatkoon, joka voi sijaita mielivaltaisessa kuiturainan käsittelyelimessä, esimerkiksi telapäädyssä tai o 25 telaa tai sylinteriä pyörittävässä vaihteistossa.
i
CO
o LO Moottorin asentaminen voidaan tehdä kustannuksia säästävällä tavalla ja x vahingoittamatta moottoria, jossa ei ole sisäistä staattorin ja roottorin välistä
CL
laakerointia. Moottorin kuljettaminen ja varastoiminen yksinkertaistuu moottorin c\j 30 ollessa varustettu sisäisesti roottorin kuljetustuilla. Kuljetustukina toimivat 2 kannatusvälineet kannattavat roottoriosan sisä- ja ulkopäätä, jolloin roottoriosan C\1 ja staattoriosa eivät pääse osumaan toisiinsa missään kuljetuksen tai asennuksen vaiheessa. Joidenkin suoritusmuotojen mukaan moottorin sisäinen 6 puhtaus voidaan myös taata sopivin tiivistysjärjestelyin. Joidenkin suoritusmuotojen mukaan moottorin ilmaväli voidaan taata myös käytön ja asennuksen aikana roottorin ulkopään turvalaakerijärjestelyllä.
5 Esillä olevan keksinnön eri suoritusmuotoja kuvataan tai on kuvattu vain keksinnön jonkin tai joidenkin näkökohtien yhteydessä. Alan ammattimies ymmärtää, että keksinnön jonkin näkökohdan mitä tahansa suoritusmuotoa voidaan soveltaa keksinnön samassa näkökohdassa ja muissa näkökohdissa yksinään tai yhdistelmänä muiden suoritusmuotojen kanssa.
10
KUVIOIDEN LYHYT ESITTELY
Keksintöä kuvataan nyt esimerkinomaisesti viitaten oheisiin piirustuksiin, joissa: 15 kuvio 1 esittää erästä edullista telakäyttöä sovitettuna telan akselijatkolle; kuvio 2 esittää erään suoritusmuodon mukaista akselijatkoa, joka on sovitettu telan akseliin; kuvio 3 esittää erään suoritusmuodon mukaista putkiakselilla varustettua moottoria, joka on sovitettu telakäytöksi akselille; 20 kuvio 4 esittää kuvion 3 osaleikkausta A moottorin roottoriosan ulkopäässä ja kuvio 5 esittää kuvion 3 osaleikkausta B roottoriosan sisäpäässä, kun moottori on kuljetusasennossa ja irrotettuna telasta; kuvio 6 esittää roottoriosan ulkopäätä ja kuvio 7 esittää roottoriosan sisäpäätä vaiheessa, jolloin roottoriosaa irrotetaan telasta tai kiinnitetään telaan;
(M
o 25 kuvio 8 esittää roottoriosan ulkopäätä ja kuvio 9 esittää roottoriosan sisäpäätä, οό kun roottoriosa on käyttöasennossa akselijatkon tukemana.
i tn
X YKSITYISKOHTAINEN SELITYS
Χ
CL
CD
cu 30 Seuraavassa selostuksessa samanlaisilla viitemerkinnöillä tarkoitetaan saman
CD
kaltaisia osia. On huomattava, että esitettävät kuviot eivät ole
O
C\] kokonaisuudessaan mittakaavassa, ja että ne lähinnä palvelevat vain keksinnön suoritusmuotojen havainnollistamistarkoitusta.
7
Kuvio 1 esittää kaavallisesti joidenkin edullisten suoritusmuotojen mukaista telaa 1, jota käytetään kuiturainan käsittelyvälineenä. Tela 1 käsittää vaippaosan 2 ja vaippaosaan esimerkiksi päätylaipan 3” välityksellä kiinnitetyn 5 akselin 3, jossa on keskireikä 3’. Akseli 3 on tuettu laakerin 4 välityksellä pyörivästi laakeripesään 5. Laakeripesä 5 on tuettu kiinteästi laitteistorunkoon F.
Kuviossa 2 on esitetty telan 1 akselille 3 kiinnitettyä akselijatkoa 30 ja kuviossa 10 3 on esitetty putkiakselilla 70 varustettua moottoria 10. Kuvio 2 esittää kuviota 1 yksityiskohtaisemmin akselijatkoa 30 sovitettuna akselin 3 sisälle, kun akselijatkon ensimmäinen pää 31 on sovitettu akselin 3 sisäpuolelle ja akselijatkon 30 käsittämä laippaosa 35 on sovitettu vasten akselin 3 päätä. Yhtä hyvin voidaan ajatella putkiakselilla varustetun moottorin asentamista varten, 15 että kuiturainan käsittelyelimen akseli käsittää yhtenäisen akselikappaleen, joka vastaa ulkoisilta kiinnitysmitoiltaan kuviossa 2 esitetyn akselin 3 ja akselijatkon 30 ulkopuolta näiden osien yhdistetyssä tilassa.
Akselijatkon 30 ympärille on kiinnitetty moottori 10, jota käytetään telan 20 pyöritysvälineenä. Moottori 10 käsittää roottoriosan 11 ja staattoriosan 12, joiden väliin muodostuu moottorin toiminnan edellyttämä ilmaväli 13, kun roottoriosa 11 on tuettu pyörivästi staattoriosan 12 sisäpuolelle. Moottori 10 käsittää rungon 14, joka on kiinnitetty pyörimättömästi laakeripesään 5. Rungon 14 kiinnitys voidaan toteuttaa myös laakeripesän 5 viereen edullisesti samalle 0 25 laitteistorungolle F kuin laakeripesä 5. Runko 14 on järjestetty kiinteästi g paikalleen suhteessa laakeriin 4. Staattoriosa 12 on kiinnitetty runkoon 14 ja on m tuettu kiinteästi paikalleen suhteessa laakeriin 4.
1 CC Q_
Kuvio 3 esittää putkiakselilla 70 varustettua moottoria 10, joka on sovitettu c\i 30 telakäytöksi akselille. Moottori 10 käsittää rungon 14, runkoon kiinnitetyn
O
ς staattoriosan 12 ja staattoriosan sisäpuolelle sovitettavan roottoriosan 11, joka
(M
käsittää sisäpään 71, joka on pyöritettävää akselia 3 kohti suunnattava, ja ulkopään 72, joka on pyöritettävästä akselista poispäin suunnattava. Moottorin 8 10 pyöritysmomentti välitetään telaan 1 jatkoakselin 30 välityksellä. Jatkoakseli 30 ja roottoriosa 11 on kytketty toisiinsa kiinnitysvälineellä esimerkiksi kiristysholkilla 60, joka asennetaan putkiakselin 70 keskireiän 73 sisäpinnan 74 ja jatkoakselin 30 väliin.
5
Roottoriosa 11 käsittää kestomagneetteja 11’, jotka kiinnitetty tai valmistettu putkiakselin 70 ympärille. Putkiakseli 70 käsittää keskireiän 73, joka sisäpinnan 74 kautta moottorin 10 pyöritysmomentti välitetään kiristysholkin 60 avulla telan 1 akselille 3, edullisesti jatkoakselin 30 toisen pään 32 ulkopinnan 32’ kautta. 10 Akseli 3 myös kannattaa roottoriosan 11 massasta aiheutuvan kuormituksen, sillä roottoriosaa 11 ei ole moottorin käynnin aikana laakeroitu moottorin 10 välityksellä staattoriosan 12 suhteen.
Akselijatko 30 käsittää ensimmäisen pään 31 akseliin 3 kiinnittymistä varten ja 15 vastakkaisen toisen pään 32 kuiturainan käsittelyelimen pyöritysvälinettä varten. Akselijatko 30 käsittää onton tilan 30’, joka ulottuu aksiaalisuunnassa akselijatkon läpi. Akselijatko 30 on kiinnitetty ensimmäisestä päästään 31 pyörimättömästi telan 1 käyttöäkselina käytettävän akselin 3 sisäpuolelle. Akselijatko 30 käsittää ensimmäisen pään 31 ja toisen pään 32 välillä 20 laippaosan 35, joka on kiinnitetty akselin 3 päähän. Laippaosa 35 ulottuu akselijatkosta radiaalisuunnassa ulospäin. Akselijatko on varustettu keskireiällä 30’ eli akselijatko on ontto. Akselijatko 30 on edullisesti kokonaan akseliin 3 tuettu.
CM
o 25 Roottoriosa 11 on tuettu akselijatkon 30 varaan ja pyörivästi staattoriosan 12 οό suhteen. Roottoria 11 ja staattoria 12 ole laakeroitu toisiinsa eikä runkoon 14.
0 m Rungon 14 sisäpuolella ei tarvita roottoriosan 11 laakerointia käytössä.
1 CC Q_
Akselijatko 30 käsittää kiinnitysvälineet, joilla akselijatko on kiinnitettävissä cm 30 kuiturainan käsittelyelimen akseliin 3 moottorin pyöritysmomentin välittävällä ? tavalla. Akselijatkon ensimmäinen kiinnitysväline käsittää akselin 3 reiän 3’ ja
C\J
akselijatkon 30 välille kiristettävän kiristysholkin 61. Akselijatkon toinen kiinnitysväline käsittää akselin 3 päähän kiinnitettävän laippaosan 35.
9
Akselijatko 30 säädetään samankeskeiseksi akselin 3 pyörimisakselin kanssa kiinnittämällä laippaosa 35 akselin 3 päähän ja kiinnittämällä akselijatkon ensimmäinen pää 31 kiristysholkin 61 avulla akselin reikään 3’. Säätämiseen voidaan käyttää esimerkiksi heittokelloa laippaosan 35 ulkokehällä 35’ tai 5 laippaosan kohdalla olevalla akselijatkon 30 toisen pään 32 lieriömäisellä pinnalla 32’ ja pyörittämällä akselia 3 laakeriensa varassa. Laippaosa voidaan kiristää vasten akselin 3 päätä esimerkiksi ruuveilla, jotka sovitetaan laippaosaan 35 muodostettuihin reikiin.
10 Moottorin 10 runkoon 14 on järjestetty kannatusvälineet 80, 90, jotka on sovitettu kannattamaan roottoriosan 11 sisä-ja ulkopäätä 71,72 roottoriosan ja staattoriosan 12 sisäpuolelle sovitetun roottoriosan 11 pitämiseksi etäisyydellä toisistaan, kun roottoriosa ja staattoriosa on aksiaalisuunnassa sovitettu suhteessa toisiinsa moottorin ensimmäiseen asentoon, jossa roottoriosa ja/tai 15 staattoriosa ei/eivät ole moottorin ulkopuolisen elimen kannattelema/kannattelemia.
Roottoriosa ja staattoriosa ovat aksiaalisuunnassa sovitettavissa suhteessa toisiinsa moottorin toiseen asentoon, jossa roottoriosan sisä-ja ulkopää 71, 72 20 ovat vapaat kannatusvälineiden 80, 90 kannatuksesta. Moottorin toisessa asennossa roottoriosa on järjestetty pyöritettävän akselijatkon 30 kannateltavaksi.
Runkoon 14 on järjestetty ensimmäinen kannatusväline 80 roottoriosan 11 o 25 sisäpään 71 kannattelemiseksi ja toinen kannatusväline 90 roottoriosan 11 cö ulkopään 72 kannattelemiseksi.
m x Ensimmäinen kannatusväline 80 on järjestetty rungon sisäpäähän ja käsittää
CL
ensimmäisen tukiaukon 81, jonka sisäpuolelle roottoriosan sisäpää 71 on cv 30 sovitettu liikutettavaksi aksiaalisuunnassa.
CD
o δ
CM
Toinen kannatusväline 90 on järjestetty rungon ulkopäähän ja käsittää toisen tukiaukon 91, jonka sisäpuolelle radiaalisuunnassa roottoriosan ulkopää 72 on 10 sovitettu liikutettavaksi aksiaalisuunnassa.
Moottorin ensimmäisessä asennossa roottoriosan sisäpään 71 ulkopinta 71’ on järjestetty olemaan kontaktissa ensimmäisen tukiaukon 81 sisäpinnan kanssa 5 (kuvio 5) ja ulkopään 72 ulkopinta 72’ on järjestetty olemaan kontaktissa toisen tukiaukon 91 sisäpinnan kanssa (kuvio 4).
Kuviossa 4 putkiakselin 70 ulkopinta 72’ ulkopäässä 72 on sijoitettu toisen kannatusvälineen 90 toisen tukiaukon 91 pintaa vasten. Roottoriosa 11 voidaan 10 vetää moottorin käytön aikaisesta toisesta asennosta tähän kuljetuksen ja varastoinnin mahdollistavaan kohtaan ruuveilla 98. Moottorin päätykanteen 93 on muodostettu reikiä 94, joiden välityksellä päätykansi 93 on kiinnitetty toiseen kannatusvälineeseen 90 (moottorin päätyseinä 90). Reikien 94 kautta sovitettavat ruuvit kiristetään toiseen kannatusvälineeseen muodostettuihin 15 kierrereikiin 95, joiden takana turvalaakerin 92 ja toisen tukiaukon 91 muodostavassa osassa on tilaa ruuvien kiristämistä varten. Moottorin päätykansi 93 voidaan erottaa moottorin päätyseinästä 90 kiertämällä päätykanteen 93 järjestettyjä ulostyöntöruuveja 97, jolloin kuvion 4 asennosta päädytään kuvion 6 asentoon.
20
Kuvioissa 6 ja 7 moottori 10 on toisessa asennossa siten, että roottoriosaa 11 on siirretty suhteessa staattoriosaan 12 poispäin akselista 3, jolloin staattoriosa voidaan lukita paikalleen, kun runko 14 kiinnitetään esim. laakeripesään 5 kiinnityslaipan 15 ja pidennysosan 15.1 välityksellä. Seuraavaksi putkiakselin 70 C\1 o 25 ja jatkoakselin 30 väliin voidaan sovittaa kiristysholkki 60 roottoriosan οό tukemiseksi, ja roottoriosaa 11 voidaan työntää sisäänpäin roottoriosan i m sisäpään 71 liitoksen muodostamiseksi ja kuvioiden 8 ja 9 asennon x aikaansaamiseksi.
en
CL
CD
c\j 30 Roottoriosa 11 voidaan työntää moottorin käyttöasentoon erilleen moottorin ^ päätykannesta 93 ruuveilla 99, jotka on sovitettu moottorin päätykannen 93 C\1 yhteyteen, kuvio 8. Moottorin päätykansi 93 on kiinnitetty kiinni moottorin päätyseinään 90. Moottorin käyttöasennossa turvalaakeripinnan 92’ ja 11 roottoriosan ulkopään ulkopinnan 72’ välillä on säteen suunnassa turvaväli, joka on moottorin ilmaväliä pienempi. Roottoriosa 11 asettuu sisäpäästään akselijatkon 30 laippaosan 35 ympärille ja ensimmäinen kannatusväline 80 irtoaa kosketuksesta roottoriosan 11 sisäpäästä 71 (kuvio 9). Roottoriosan 5 sisäpää 71 käsittää sisäpuolisen sovitepinnan 75 akselijatkon 30 ulkopintaa 35’ vasten muodostettavaa liitosta varten.
Moottorin toisessa asennossa roottoriosan 11 sisäpään ulkopinta 71’ on järjestetty olemaan radiaalisella etäisyydellä ensimmäisen tukiaukon 81 10 sisäpinnasta (kuvio 9) ja ulkopään 72 ulkopinta 72’ on järjestetty olemaan radiaalisella etäisyydellä toisen tukiaukon 91 yhteyteen sovitetun turvalaakerin 92 sisäpinnasta 92’ (kuvio 8). Turvalaakeri 92 muodostettu kuviossa 4 erillisestä osasta, joka käsittää toiseen kannatusvälineeseen 90 kiinnitettävän laipan, johon on muodostettu toinen tukiaukko ja sitä halkaisijaltaan suurempi 15 turvalaakerin sisäpinta 92’.
Roottoriosan 11 sisäpää 71 käsittää ensimmäisen ulkopinnan 71’ (lähellä sisäpään 71 päätyä) ja kauempana roottoriosan sisäpään päädystä olevan toisen ulkopinnan 77, ja moottorin toisessa asennossa ensimmäisen tukiaukon 20 81 ja sen kohdalle sovitetun toisen ulkopinnan 77 roottoriosalle sallima säteisliike on moottorin ilmaväliä 13 pienempi (esim. kuvio 9).
Toisen tukiaukon 91 yhteyteen on järjestetty turvalaakeri 92, joka käsittää sisäpuolisen laakeripinnan 92’ roottoriosan ulkopään 72 ympäröimiseksi (kuviot C\1 o 25 4, 6, 8).
i
CO
o m Turvalaakerin 92 laakeripinnan 92’ sisähalkaisija on suurempi kuin roottoriosan x ulkopään 72 ulkohalkaisija, ja moottorin toisessa asennossa turvalaakerin
CL
roottoriosalle sallima säteisliike on moottorin ilmaväliä 13 pienempi. Edullisesti c\j 30 moottorin toisessa asennossa, kun roottoriosan ulkopää on vapaa tukiaukon 91 ^ kannatuksesta, ulkopää 72 on edullisesti aksiaalisuunnassa turvalaakerin
C\J
laakeripinnan 92’ alueella.
12
Ensimmäisen kannatusvälineen 80 sisäpinnan ja roottoriosan ulkopinnan 71’ väliselle alueelle on sovitettu tiiviste 76 moottorin sisätilan 100 suojaamiseksi vierasaineiden vaikutukselta moottorin ensimmäisessä asennossa.
5 Roottoriosa 11 käsittää keskireiän 73, joka käsittää sisäpinnan 74 roottoriosan tukemiseksi pyöritettävään jatkoakseliin 30 ja pyöritysmomentin välittämiseksi roottoriosasta 11 jatkoakselille 30 ja edelleen akselin 3 välityksellä telaan 1.
Menetelmässä putkiakselilla 70 varustetun moottorin 10 asentamiseksi 10 kuiturainan käsittelyelimen pyöritettävälle akselille 3 tai pyöritettävään akseliin kiinnitetylle akselijatkolle 30, joka moottori 10 käsittää rungon 14, runkoon kiinnitetyn staattoriosan 12 ja staattoriosan sisäpuolelle asennettavan roottoriosan 11, joka käsittää sisäpään 71, joka on pyöritettävää akselia 3 tai akselijatkoa 30 kohti suunnattava, ja ulkopään 72, joka on pyöritettävästä 15 akselista tai akselijatkosta poispäin suunnattava, asennetaan roottoriosa staattoriosan sisäpuolelle. Menetelmässä kannatetaan moottorin 10 runkoon 14 järjestetyillä kannatusvälineillä 80, 90 roottoriosan 11 sisä-ja ulkopäätä 71, 72 ja pidetään kannatusvälineillä roottoriosaa 11 ja staattoriosaa 12 etäisyydellä toisistaan, kun roottoriosa ja staattoriosa on aksiaalisuunnassa asennettu 20 suhteessa toisiinsa moottorin ensimmäiseen asentoon, jossa roottoriosa ja/tai staattoriosa ei/eivät ole moottorin ulkopuolisen elimen kannattelema/kannattelemia. Ensimmäisessä asennossa oleva moottori 10 kiinnitetään rungon 14 välityksellä kannateltavaksi moottorin ulkopuolisen rakenteen 5 varaan. Edullisesti roottoriosan 11 ja akselin 3; tai roottoriosan 11
(M
o 25 ja akselijatkon 30 väliin asennetaan kiinnitysväline kuten kiristysholkki 60 co roottoriosan tukemiseksi akseliin tai akselijatkoon. Edullisesti roottoriosa 11 ja i m staattoriosa 12 asennetaan aksiaalisuunnassa suhteessa toisiinsa moottorin x toiseen asentoon, jossa roottoriosan 11 sisä- ja ulkopää 71, 72 ovat vapaat
CL
kannatusvälineiden 80, 90 kannatuksesta, ja jossa toisessa asennossa
CD
c\j 30 roottoriosan sisäpää 71 on järjestetty pyöritettävän akselin 3 ja/tai akselijatkon ^ 30 tuettavaksi. Edullisesti tämän jälkeen roottoriosaa kannatellaan pyöritettävän C\] akselin 3 ja/tai akselijatkon 30 varassa. Runko 14 voi olla kiinnitetty laakeripesään 5. Edullisesti moottorin 10 putkiakseli 70 kiinnitetään akseliin 3 tai 13 akselijatkoon 30 moottorin pyöritysmomentin välittävällä tavalla, esimerkiksi kiristämällä kiristysholkki 60. Roottoriosa 11 ja staattoriosa 12 voidaan asentaa aksiaalisuunnassa suhteessa toisiinsa moottorin toiseen asentoon, jossa roottoriosan 11 sisä- ja ulkopää 71, 72 ovat vapaat kannatusvälineiden 80, 90 5 kannatuksesta, ja jossa toisessa asennossa roottoriosa on järjestetty pyöritettävän akselin 3 ja/tai akselijatkon 30 kannateltavaksi. Edullisesti staattoriosaa siirretään akseliin tai akselijatkoon paikalleen kiinnitetyn roottoriosan suhteen sisäänpäin (esim. telaan 1 päin) moottorin saattamiseksi ensimmäisestä asennosta toiseen asentoon. Moottorin irrottaminen kuiturainan 10 käsittelyvälineestä kuten telasta voidaan tehdä päinvastaisessa järjestyksessä.
Edellä esitetty selitys tarjoaa ei-rajoittavia esimerkkejä keksinnön joistakin suoritusmuodoista. Alan ammattimiehelle on selvää, että keksintö ei kuitenkaan rajoitu esitettyihin yksityiskohtiin vaan, että keksintö voidaan toteuttaa myös 15 muilla ekvivalenttisilla tavoilla. Esitettyjen suoritusmuotojen joitakin piirteitä voidaan hyödyntää ilman muiden piirteiden käyttöä.
Edellä esitettyä selitystä täytyy pitää sellaisenaan vain keksinnön periaatteita kuvaavana selostuksena eikä keksintöä rajoittavana. Täten keksinnön 20 suojapiiriä rajoittavat vain oheistetut patenttivaatimukset.
(M
o cv 00 cp uo
X
cc
CL
CO
(M
(M
CD
O
O
(M

Claims (19)

1. Kuiturainan käsittelyelin (1), joka käsittää pyöritettävän akselin (3) ja valinnaisesti pyöritettävälle akselille kiinnitetyn akselijatkon (30), akselille tai 5 akselijatkolle asennetun moottorin (10), joka käsittää rungon (14), runkoon kiinnitetyn staattoriosan (12) ja staattoriosan sisäpuolelle asennettavan roottoriosan (11), joka käsittää sisäpään (71), joka on pyöritettävää akselia tai akselijatkoa kohti suunnattava, ja ulkopään (72), joka on pyöritettävästä akselista tai akselijatkosta poispäin suunnattava, tunnettu siitä, että moottorin 10 runkoon on järjestetty kannatusvälineet (80, 90), jotka on sovitettu kannattamaan roottoriosan sisä- ja ulkopäätä ja pitämään staattoriosaa ja staattoriosan sisäpuolelle asennettua roottoriosaa etäisyydellä toisistaan, kun roottoriosa ja staattoriosa on aksiaalisuunnassa asennettu suhteessa toisiinsa moottorin ensimmäiseen asentoon, jossa asennossa roottoriosa ja/tai 15 staattoriosa ei/eivät ole moottorin ulkopuolisen elimen kannattelema/kannattelemia.
2. Vaatimuksen 1 mukainen kuiturainan käsittelyelin, tunnettu siitä, että moottorin toisessa asennossa roottoriosa (11) ja staattoriosa (12) on 20 aksiaalisuunnassa asennettu suhteessa toisiinsa siten, että roottoriosan sisä- ja ulkopää (71, 72) ovat vapaat kannatusvälineiden (80, 90) kannatuksesta, jossa toisessa asennossa roottoriosa on järjestetty pyöritettävän akselin (3) ja/tai akselijatkon (30) kannateltavaksi. (M o 25 3. Vaatimuksen 1 tai 2 mukainen kuiturainan käsittelyelin, tunnettu siitä, οό että runkoon (14) on järjestetty ensimmäinen kannatusväline (80) roottoriosan i m (11) sisäpään (71) kannattelemiseksi ja toinen kannatusväline (90) roottoriosan x ulkopään (72) kannattelemiseksi. CL CD c\j 30 4. Jonkin vaatimuksen 1-3 mukainen kuiturainan käsittelyelin, tunnettu ^ siitä, että ensimmäinen kannatusväline (80) on järjestetty rungon (14) C\1 sisäpäähän ja käsittää ensimmäisen tukiaukon (81), jonka sisäpuolelle roottoriosan sisäpää (71) on sovitettu liikutettavaksi aksiaalisuunnassa.
5. Jonkin vaatimuksen 1-4 mukainen kuiturainan käsittelyelin, tunnettu siitä, että toinen kannatusväline (90) on järjestetty rungon (14) ulkopäähän ja käsittää toisen tukiaukon (91), jonka sisäpuolelle radiaalisuunnassa roottoriosan 5 ulkopää (72) on sovitettu liikutettavaksi aksiaalisuunnassa.
6. Vaatimusten 4 ja 5 mukainen kuiturainan käsittelyelin, tunnettu siitä, että moottorin ensimmäisessä asennossa roottoriosan (11) sisäpään (71) ulkopinta (71’) on järjestetty olemaan kontaktissa ensimmäisen tukiaukon (81) sisäpinnan 10 kanssa ja ulkopään (72) ulkopinta on järjestetty olemaan kontaktissa toisen tukiaukon (91) sisäpinnan kanssa.
7. Vaatimusten 4 ja 5 mukainen kuiturainan käsittelyelin, tunnettu siitä, että moottorin toisessa asennossa roottoriosan (11) sisäpään (71) ulkopinta on 15 järjestetty olemaan radiaalisella etäisyydellä ensimmäisen tukiaukon (81) sisäpinnasta ja ulkopään (72) ulkopinta on järjestetty olemaan radiaalisella etäisyydellä toisen tukiaukon (91) yhteyteen sovitetun turvalaakerin (92) sisäpinnasta (92’).
8. Vaatimuksen 4 mukainen kuiturainan käsittelyelin, tunnettu siitä, että roottoriosan (11) sisäpää (71) käsittää ensimmäisen ulkopinnan (71’) ja kauempana roottoriosan sisäpään päädystä olevan toisen ulkopinnan (77), ja moottorin toisessa asennossa ensimmäisen tukiaukon (81) ja sen kohdalle järjestetyn toisen ulkopinnan roottoriosalle sallima säteisliike on moottorin o 25 ilmaväliä (13) pienempi. CO o LO 9. Vaatimuksen 5 mukainen kuiturainan käsittelyelin, tunnettu siitä, että x toisen tukiaukon (91) yhteyteen on järjestetty turvalaakeri (92), joka käsittää ; sisäpuolisen laakeripinnan (92') roottoriosan ulkopään (72) ympäröimiseksi. S 30 CO ? 10.Vaatimuksen 9 mukainen kuiturainan käsittelyelin, tunnettu siitä, että C\] turvalaakerin (92) laakeripinnan (92’) sisähalkaisija on suurempi kuin roottoriosan ulkopään (72) ulkohalkaisija, ja moottorin toisessa asennossa turvalaakerin roottoriosalle sallima säteisliike on moottorin ilmaväliä (13) pienempi. H.Jonkin vaatimuksen 1-10 mukainen kuiturainan käsittelyelin, tunnettu 5 siitä, että roottoriosan sisäpää (71) käsittää sisäpuolisen sovitepinnan (75) akselin tai akselijatkon (30) ulkopintaa (35’) vasten muodostettavaa liitosta varten. 12.Jonkin vaatimuksen 1-11 mukainen kuiturainan käsittelyelin, tunnettu 10 siitä, että ensimmäisen ja/tai toisen kannatusvälineen (80, 90) sisäpinnan ja roottoriosan ulkopinnan (71’, 72’) väliselle alueelle on järjestetty tiiviste (76) moottorin sisätilan (100) suojaamiseksi vierasaineiden vaikutukselta moottorin ensimmäisessä asennossa. 15 13.Jonkin vaatimuksen 1-12 mukainen kuiturainan käsittelyelin, tunnettu siitä, että roottoriosa (11) käsittää putkiakselin (70), joka käsittää sisäpään (71) ja ulkopään (72).
14. Jonkin vaatimuksen 1-13 mukainen kuiturainan käsittelyelin, tunnettu 20 siitä, että roottoriosa (11) käsittää keskireiän (73), joka käsittää sisäpinnan (74) roottoriosan tukemiseksi pyöritettävään akseliin (3, 30) ja pyöritysmomentin välittämiseksi roottoriosasta pyöritettävälle akselille.
15. Jonkin vaatimuksen 1-14 mukainen kuiturainan käsittelyelin, tunnettu (M o 25 siitä, että akselijatko (30) käsittää ensimmäisen pään (31), joka on kiinnitetty οό kuiturainan käsittelyelimen akseliin, ja vastakkaisen toisen pään (32) kuiturainan i m käsittelyelimen moottoria (10) varten sekä kiinnitysvälineet (35,61), joilla x akselijatko (30) on käsittelyelimen akseliin (3) moottorin pyöritysmomentin CL välittävällä tavalla kiinnitettävä. CD «M ,n cm 30 CD £ 16.Menetelmä putkiakselilla (70) varustetun moottorin (10) asentamiseksi C\1 kuiturainan käsittelyelimen (1) pyöritettävälle akselille (3) tai pyöritettävään akseliin kiinnitetylle akselijatkolle (30), joka moottori käsittää rungon (14), runkoon kiinnitetyn staattoriosan (12) ja staattoriosan sisäpuolelle asennettavan roottoriosan (11), joka käsittää sisäpään (71), joka on pyöritettävää akselia tai akselijatkoa kohti suunnattava, ja ulkopään (72), joka on pyöritettävästä akselista tai akselijatkosta poispäin suunnattava, jossa menetelmässä 5 asennetaan roottoriosa staattoriosan sisäpuolelle, tunnettu siitä, että menetelmässä - kannatetaan moottorin runkoon järjestetyillä kannatusvälineillä (80, 90) roottoriosan sisä- ja ulkopäätä ja pidetään kannatusvälineillä roottoriosaa ja staattoriosaa etäisyydellä toisistaan, kun roottoriosa ja staattoriosa on 10 aksiaalisuunnassa asennettu suhteessa toisiinsa moottorin ensimmäiseen asentoon, jossa roottoriosa ja/tai staattoriosa ei/eivät ole moottorin ulkopuolisen elimen kannattelema/kannattelemia, ja - kiinnitetään ensimmäisessä asennossa oleva moottori rungon välityksellä kannateltavaksi moottorin ulkopuolisen rakenteen (5) varaan. 15
17. Vaatimuksen 16 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että asennetaan roottoriosan (11) ja akselin (3), tai roottoriosan ja akselijatkon (30) väliin kiinnitysväline (60) kuten kiristysholkki roottoriosan tukemiseksi akseliin tai akselijatkoon. 20
18. Vaatimuksen 16 tai 17 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että asennetaan roottoriosa (11) ja staattoriosa (12) aksiaalisuunnassa suhteessa toisiinsa moottorin toiseen asentoon, jossa roottoriosan sisä-ja ulkopää (71,72) ovat vapaat kannatusvälineiden (80, 90) kannatuksesta, ja jossa toisessa 2. asennossa roottoriosan sisäpää on järjestetty pyöritettävän akselin (3) ja/tai , akselijatkon (30) tuettavaksi. 0 i m
19. Jonkin vaatimuksen 16-18 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että kiinnitetään putkiakseli (70) akseliin (3) tai akselijatkoon (30) moottorin 30 pyöritysmomentin välittävällä tavalla (60). CD o δ (M
FI20106226A 2010-11-22 2010-11-22 Kuiturainan käsittelyelin ja menetelmä FI122759B (fi)

Priority Applications (3)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI20106226A FI122759B (fi) 2010-11-22 2010-11-22 Kuiturainan käsittelyelin ja menetelmä
DE102011084909A DE102011084909A1 (de) 2010-11-22 2011-10-20 Faserstoffbahn-behandlungselement und verfahren
CN2011103818827A CN102561090A (zh) 2010-11-22 2011-11-22 纤维幅材处理部件和方法

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI20106226A FI122759B (fi) 2010-11-22 2010-11-22 Kuiturainan käsittelyelin ja menetelmä
FI20106226 2010-11-22

Publications (2)

Publication Number Publication Date
FI20106226A0 FI20106226A0 (fi) 2010-11-22
FI122759B true FI122759B (fi) 2012-06-29

Family

ID=43269004

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI20106226A FI122759B (fi) 2010-11-22 2010-11-22 Kuiturainan käsittelyelin ja menetelmä

Country Status (3)

Country Link
CN (1) CN102561090A (fi)
DE (1) DE102011084909A1 (fi)
FI (1) FI122759B (fi)

Families Citing this family (1)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
ES2556482T3 (es) * 2013-05-10 2016-01-18 Starlinger & Co. Gesellschaft M.B.H. Accionamiento y sistema con al menos un cilindro o tornillo sin fin extrusor accionado

Family Cites Families (5)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE10319104A1 (de) * 2003-04-28 2004-11-18 Voith Paper Patent Gmbh Drehteil mit gemeinsam kippbarem Lager und Antrieb
DE10319105A1 (de) * 2003-04-28 2004-11-18 Voith Paper Patent Gmbh Drehteil mit Drehantrieb
DE102005037647A1 (de) * 2005-08-05 2007-02-08 Voith Patent Gmbh Vorrichtung zur Herstellung und/oder Behandlung einer Materialbahn, insbesondere Papier- oder Kartonbahn
DE102006011634A1 (de) * 2006-03-14 2007-09-20 Voith Patent Gmbh Drehbar gelagerte Walze
DE102006052763A1 (de) * 2006-11-09 2008-05-15 Robert Bosch Gmbh Direktantrieb

Also Published As

Publication number Publication date
FI20106226A0 (fi) 2010-11-22
DE102011084909A1 (de) 2012-05-24
CN102561090A (zh) 2012-07-11

Similar Documents

Publication Publication Date Title
JP5350442B2 (ja) ジャーナル空気軸受およびジャーナル空気軸受の設置方法
EP2626979B1 (en) Rotary electrical device, bearing attachment and detachment tool, and bearing replacement method
CN102400942B (zh) 用于压缩机中的空气轴承和马达冷却的轴
JP7429545B2 (ja) プローブ装置
WO2008017498A3 (de) Vorrichtung mit einem direkt angetriebenen rotationskörper und aerostatisches lager
US9401629B2 (en) Rotary electric machine and bearing changing method
WO2015064407A1 (ja) インホイールモータおよびインホイールモータ駆動装置
JP2008050000A (ja) ハイブリッド駆動装置
WO2015068750A1 (ja) エレベータの巻上機
JP6904833B2 (ja) 回転子及び回転電機
FI122759B (fi) Kuiturainan käsittelyelin ja menetelmä
US20130078090A1 (en) Air cycle machine shaft support assembly
AU2018320579A1 (en) Covering system for wheelset shafts of rail vehicles
JP2007253686A (ja) インホイールモータ構造
US20080190226A1 (en) Ball Screw/Nut Type Linear Actuator
CN205911867U (zh) 轴支承装置以及电动机
FI122849B (fi) Telakäyttö, tela ja menetelmä
US8783952B1 (en) Journal bearing sleeve
FI59852C (fi) Lageranordning foer en vals
JP5422817B2 (ja) 軸方向に固定するためのスリーブエレメント及びエグゾーストターボチャージャ
JP4716945B2 (ja) 電動機
US20050029883A1 (en) Electrical machine, in particular for an elevator
JP5079093B2 (ja) 風力発電装置
CN108025409A (zh) 用于旋转梁的驱动装置
KR100901590B1 (ko) 하이브리드 차량의 구동모터용 조립지그

Legal Events

Date Code Title Description
FG Patent granted

Ref document number: 122759

Country of ref document: FI

Kind code of ref document: B

MM Patent lapsed