FI122296B - Hammashoitokoneen yhteydessä käytettävä kannatinelin - Google Patents
Hammashoitokoneen yhteydessä käytettävä kannatinelin Download PDFInfo
- Publication number
- FI122296B FI122296B FI20065739A FI20065739A FI122296B FI 122296 B FI122296 B FI 122296B FI 20065739 A FI20065739 A FI 20065739A FI 20065739 A FI20065739 A FI 20065739A FI 122296 B FI122296 B FI 122296B
- Authority
- FI
- Finland
- Prior art keywords
- support member
- pouring
- support
- shaft
- dental unit
- Prior art date
Links
Classifications
-
- A—HUMAN NECESSITIES
- A61—MEDICAL OR VETERINARY SCIENCE; HYGIENE
- A61G—TRANSPORT, PERSONAL CONVEYANCES, OR ACCOMMODATION SPECIALLY ADAPTED FOR PATIENTS OR DISABLED PERSONS; OPERATING TABLES OR CHAIRS; CHAIRS FOR DENTISTRY; FUNERAL DEVICES
- A61G15/00—Operating chairs; Dental chairs; Accessories specially adapted therefor, e.g. work stands
- A61G15/14—Dental work stands; Accessories therefor
-
- A—HUMAN NECESSITIES
- A61—MEDICAL OR VETERINARY SCIENCE; HYGIENE
- A61C—DENTISTRY; APPARATUS OR METHODS FOR ORAL OR DENTAL HYGIENE
- A61C19/00—Dental auxiliary appliances
-
- A—HUMAN NECESSITIES
- A61—MEDICAL OR VETERINARY SCIENCE; HYGIENE
- A61G—TRANSPORT, PERSONAL CONVEYANCES, OR ACCOMMODATION SPECIALLY ADAPTED FOR PATIENTS OR DISABLED PERSONS; OPERATING TABLES OR CHAIRS; CHAIRS FOR DENTISTRY; FUNERAL DEVICES
- A61G15/00—Operating chairs; Dental chairs; Accessories specially adapted therefor, e.g. work stands
- A61G15/14—Dental work stands; Accessories therefor
- A61G15/16—Storage, holding or carrying means for dental handpieces or the like
Landscapes
- Health & Medical Sciences (AREA)
- Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
- Animal Behavior & Ethology (AREA)
- General Health & Medical Sciences (AREA)
- Public Health (AREA)
- Veterinary Medicine (AREA)
- Oral & Maxillofacial Surgery (AREA)
- Dentistry (AREA)
- Epidemiology (AREA)
- Dental Tools And Instruments Or Auxiliary Dental Instruments (AREA)
Description
HAMMASHOITOKONEEN YHTEYDESSÄ KÄYTETTÄVÄ KANNATINELIN
Keksinnön kohteena on patenttivaatimuksen 1 johdanto-osassa määritelty hammashoitokoneen yhteydessä käytettävä kannatin-5 elin.
Keksintö koskee erityisesti hammashoitokoneen yhteydessä käytettävien kannatineliminä olevien kannatinvarsien rakennetta. Hammashoitokoneeseen kuuluu tyypillisesti esimerkiksi 10 hoitotuoli, hoitokoneen runko-osa sekä runko-osaan liitettyjä konsoleita ja erilaisia muita hammashoitotyössä käytettäviä toimilaitteita ja välineitä. Yleensä hammashoitokoneeseen on liitetty ainakin yksi instrumenttikonsoli, jossa pidetään erilaisia hammaslääkärin käyttämiä käsi-instrument-15 teja, kuten esimerkiksi hammasporia sekä hampaiden ja ham-maspaikkojen pintojen käsittelyyn tai hammaspaikkamateriaa-lin kovettamiseen tarkoitettuja instrumentteja. Hammashoito-koneeseen kuuluu usein myös toinen konsoli tai pidin, jossa pidetään imuinstrumenttia ja muita välineitä. Tällainen kon-20 soli voi olla järjestetty nelikätisen työskentelyn mahdollistavaan asemaan. Hammashoitokoneeseen voi olla järjestetty myös esimerkiksi operaatiovalaisin ja muitakin apuvälineitä, kuten esimerkiksi erilaisia tarjottimia, joihin voidaan asettaa potilaan hoidossa tarvittavia välineitä tai materi-25 aaleja.
^ Tämän hakemuksen yhteydessä termillä toimivälineet tarkoite- taan kaikkia hoitokoneeseen kannatinvarsien avulla yhdistet- oo tyjä laitteita, konsoleita, tarjottimia ja muita apupöytiä x 30 sekä muita välineitä.
cc
CL
<J> £2 Instrumenttikonsoli, imukonsoli, operaatiovalaisin, tarjot in § timet sekä muut toimivälineet on liitetty hammashoitokonee- o ^ seen yleensä kannatinvarsien avulla siten, että niitä on 35 mahdollista liikuttaa varsien varassa eri paikkoihin työpis- 2 teessä. Monien instrumenttien ja hammashoitokoneen välille on lisäksi sovitettu instrumenttiletkut, joiden välityksellä instrumentit saavat esimerkiksi käyttövoimansa, kuten sähköä tai paineilmaa, hammashoitokoneesta. Tekniikan taso tuntee 5 varsirakenteita, jotka mahdollistavat varren kannattaman tarjottimen, laitteen tai muun välineen liikuttamisen ainakin kahdessa ulottuvuudessa siten, että varren kannattelema väline pysyy kaikissa tilanteissa olennaisesti samassa, esimerkiksi vaakasuorassa asennossa.
10
Yksi tunnetun tekniikan mukainen perusratkaisu käsittää useammasta yksittäisestä, toisiinsa nivelletystä osasta koostuvan kannatinvarren, kuten on esitetty patenttijulkaisun JP 2006167358 kuviossa 3. Tällaiset useasta eri osasta ja lii-15 toksesta koostuvat kannatinvarret ovat rakenteeltaan monimutkaisia ja siten varsin vikaantumisherkkiä. Myös niiden riittävästä hygieniasta huolehtiminen voi olla hankalaa.
Kannatinvarsina on tunnettua käyttää myös niin sanottuja 20 suunnikasvarsia, jotka koostuvat yleensä kahdesta yhdensuuntaisesta varresta. Suunnikasvarren päähän yhdistettyä toimi-välinettä voidaan liikuttaa tasossa siten, että toimiväline pysyy samassa orientaatiossa riippumatta suunnikasvarren asennosta. Yksi esimerkki tällaisesta ratkaisusta on esitet-25 ty eurooppalaisen patenttijulkaisun EP0593791 kuviossa 1. ^ Kuvio esittää hammashoitokoneeseen suunnikasvarren avulla yhdistettyä laitetta, jota voidaan liikuttaa ylös- tai alas-oo päin suhteessa potilastuoliin. Hammashoitokoneiden varsisto- x sovellutuksia ajatellen suunnikasvarren yksi epäkohta on, cc 30 että kun sen mahdollistama liiketaso on varren akselin suun-cn täinen, voidaan varren päähän järjestettyä toimivälinettä
LO
g liikuttaa ainoastaan joko esimerkiksi ylös-alas tai oikealle o cm ja vasemmalle, mutta ei ilman eri järjestelyjä molempiin näistä suunnista. Ajatellen hammashoitoympäristöä, esimer- 3 kiksi tilanteessa jossa varsi haittaa muuta työskentelyä, esimerkiksi pelkällä varren ylös-alas liikevapausasteella ei välttämättä ole mahdollista siirtää vartta pois työpisteestä sellaiseen asemaan, jossa se ei enää haittaisi muita toimen-5 piteitä.
Tämän keksinnön tarkoituksena on tuoda uusia ratkaisuja edellä mainittuihin epäkohtiin ja saada aikaan yksinkertainen ja edullinen hammashoitokoneen yhteydessä käytettävä 10 kannatinelin. Keksinnön mukaiselle kannatinelimelle on tunnusomaista se, mitä on esitetty patenttivaatimuksen 1 tun-nusmerkkiosassa. Vastaavasti keksinnön muille sovellutus-muodoille on tunnusomaista se, mitä on esitetty muissa patenttivaatimuksissa .
15
Keksinnön mukaisen ratkaisun etuna on se, että kannatineli-menä toimivan kannatinvarren nivelet ovat yksinkertaisempia ja helpommin puhtaana pidettäviä ja sitä kautta hygieenisem-piä kuin tunnetuissa ratkaisuissa, varsinkin silloin kuin 20 kannatinelin on kampimainen ja ulkoisesti sileäpintainen. Etuna on myös se, että kannatinelimen päähän kiinnitetyn konsolin tai muun toimivälineen ulottuma hammashoitokonee-seen nähden pysyy samana, kun konsolin, muun välineen tai toimivälineen asemaa säädetään. Lisäksi etuna on se, että ^ 25 kannatinelimen sisään sovitettua letkua voidaan samanaikai- o sesti käyttää myös muuhun tarkoitukseen, kuten esimerkiksi imuletkuna. Etuna on myös se, että kannatinelin mahdollistaa i co instrumenttien sijoittamisen symmetriseen asemaan konsolin x tai vastaavan eri puolille, mikä mahdollistaa sekä oikea- cc 30 että vasenkätisen työskentelyn. Etuna on vielä se, että kan-
CD
natinelin on yksinkertainen ja edullinen toteuttaa ja olen-
LO
g naisen huoltovapaa.
o C\l 4
Keksintöä selostetaan seuraavassa tarkemmin joidenkin sen edullisten sovellutusesimerkkien avulla viittaamalla oheisiin piirustuksiin, joissa 5 kuvio 1 esittää vinosti sivulta katsottuna hammashoitoko-netta, jossa käytetään keksinnön mukaista ratkaisua, kuvio 2 esittää sivulta katsottuna keksinnön mukaista ham-mashoitokoneen kannatinelimenä toimivaa kannatin-10 vartta ja kuvio 3 esittää edestä katsottuna keksinnön mukaista ham-mashoitokoneen kannatinelimenä toimivaa kannatin-vartta.
15 Kuviossa 1 on esitetty yksi keksintöä soveltava hammashoito-kone vinosti sivulta katsottuna. Hammashoitokoneeseen 1 kuuluu runko-osa 2, hoitotuoli 3, runko-osaan 2 ensimmäisestä päästään yhdistetty konsolivarsi 4 sekä konsolivarren 4 toiseen päähän yhdistetty instrumenttikonsoli 5, johon on si-20 joitettu tässä tapauksessa kolme hammaslääkärin käyttämää käsi-instrumenttia 6, kuten esimerkiksi hammasporia tai muita hammashoidossa käytettäviä käsi-instrumentteja. Käsi-instrumenttien 6 käyttämiseksi tarvittavat fysikaaliset suureet saadaan hoitokoneelta 1, joka on järjestetty vastaamaan 25 käsi-instrumenttien 6 ohjauksesta sekä välittämään niille g käyttövoimaa, kuten sähköä ja paineilmaa konsolivarren 4 si- ^ sälle järjestettyjen letkujen, kaapeleiden tai vastaavien co välityksellä.
x tr Q_ 30 Lisäksi hammashoitokoneeseen 1 on yhdistetty hammashoitoko- 05 neen toimivälineenä 7 oleva imukonsoli 7 keksinnön mukaisen
LO
g kannatinelimenä 8 toimivan kannatinvarren 8 avulla siten, o että kannatinvarren 8 ensimmäinen pää 14a on laakeroitu ham-mashoitokoneen runko-osaan 2 pyöriväksi kannatinelimen 8 en- 5 simmäisen pään 14a keskiakselin ympäri ja kannatinelimen 8 toinen pää 14b on laakeroitu imukonsoliin 7. Imukonsoliin 7 on tässä esimerkin mukaisessa tapauksessa sijoitettu kaksi hammashoitajan käyttämää instrumenttia 9, jotka on järjes-5 tetty saamaan käyttövoimansa runko-osalta 2 letkujen 15 tai vastaavien välityksellä.
Kuvioiden 1-3 mukainen kannatinvarsi 8 on muodoltaan olennaisen kampimainen siten, että sen molemmat päät muodostavat 10 olennaisen suoran putkimaisen osan ja ovat toistensa kanssa yhdensuuntaiset mutta niiden keskiakselit ovat tietyn etäisyyden päässä toisistaan. Kannatinvarren 8 olennaisen suora putkimainen keskiosa on kannatinvarren 8 päihin nähden vinossa asennossa. Kannatinvarren 8 muotoilu ja rakenne on se-15 litetty tarkemmin kuvion 2 selitysosassa. Imukonsolin 7 kor keutta voidaan säätää sitä nostamalla tai laskemalla, jolloin kannatinvarsi 8 kääntyy ensimmäisen päänsä keskiakselin ympäri, ja kannatinvarren 8 muodosta johtuen imukonsoli 7 joko nousee tai laskee sekä siirtyy sivusuunnassa, mutta py-20 syy koko ajan saman etäisyyden päässä hoitokoneen runko-osasta 2.
Kuviossa 2 on esitetty keksinnön mukainen hammashoitokoneen kannatinvarsi 8 sivulta katsottuna ja leikattuna. Kannatin- 25 varren 8 ensimmäisessä päässä 14a on suora alkuosuus 10a, ^ jonka jälkeen kannatinvarressa 8 on mutka 10b, jota seuraa olennaisen suora keskiosuus 10c. Keskiosuuden 10c jälkeen o co kannatinvarressa 8 on mutkan 10b kanssa olennaisen samanlai- x nen mutta vastakkaiseen suuntaan kääntyvä mutka lOd, jota cc Q_ 30 seuraa olennaisen suora loppuosuus lOe. Kannatinvarren 8 al- CT> kuosuus 10a sekä loppuosuus lOe ovat keskenään yhdensuuntai-
LO
§ set, mutta niiden keskiakselit eivät ole samalla kuvitteel- o cm lisella suoralla. Kannatinvarren 8 alkuosuuden 10a ja loppu- osuuden lOe keskiakselit ovat tietyn etäisyyden päässä toi- 6 sistaan, joka etäisyys määräytyy mutkien 10b ja lOd kulman sekä keskiosuuden 10c pituuden mukaan.
Kannatinvarteen 8 kuuluu ontto ja olennaisen jäykkä putki-5 mainen ulkovarsi 11 sekä sen sisään järjestetty, ulkohalkai-sijaltaan ulkovarren 11 sisähalkaisijaa sopivasti pienempi letkumainen, pitoelimenä 12 toimiva sisävarsi 12, joka myös on ontto. Sopivasti pienemmällä ulkohalkaisijalla tarkoitetaan tässä sitä, että sisävarsi 12 on sijoitettavissa esi-10 merkiksi olennaisen helposti ulkovarren 11 sisälle, mutta ero ulkovarren 11 sisähalkaisijaan nähden on kuitenkin niin pieni, että sisävarsi 12 ei pääse taipumaan ulkovarren 11 sisällä esimerkiksi mutkalle ulkovarren 12 suhteen. Kanna-tinvarren 8 ulkovarsi 11 on tehty esimerkiksi metalliputkes-15 ta taivuttamalla ja se on laakeroitu ensimmäisestä päästään 14a alustaansa, eli tässä tapauksessa hammashoitokoneeseen, hoikin 13a avulla, ja toisesta päästään 14b hoikin 13b avulla toimivälineeseen 7, jota kannatinvarsi 8 on tarkoitettu kannattamaan. Yksi tällainen toimiväline 7 voi olla esimer-20 kiksi hammashoitajan käyttämä imukonsoli 7, joka on otettu esimerkissä käytettäväksi toimivälineeksi. Pelkän toimiväli-neen 7 lisäksi ulkovarsi 11 on järjestetty kannattamaan toimivälineeseen 7 liitettyjen muiden välineiden ja laitteiden paino. Pitoelimenä 12 toimiva sisävarsi 12 on kiinnitetty 25 ensimmäisestä päästään 14a tukevasti ja kiertymättömästi o hammashoitokoneeseen, esimerkiksi alustanaan olevaan ham- mashoitokoneen runko-osaan 2 tarkoitukseen sopivalla kiin-oo nityselimellä 16, ja toisesta päästään 14b myös kiertymättö- x mästi toimivälineeseen 7 tarkoitukseen sopivalla kiinni- cc °· 30 tyselimellä 17. Sisävarsi 12 on esimerkiksi ainakin metalli- CT> j-2 punoksista koottu kudosletku, joka tehty sellaisesta materi- lO ......
g aalista tai materiaaleista, että se on taipuisa mutta kier- o cm tojäykka. Taipuisuutensa ansiosta sisävarsi 12 voidaan so vittaa taivutetun ulkovarren 11 sisään.
7
Ulkovarren 11 ensimmäisen pään 14a laakeroinnin ansiosta kannatinvartta 8 voidaan kääntää varren alkuosuuden 10a kes-kiakselin ympäri. Kun näin tehdään, kannatinvarren 8 loppu-5 osuuden lOe sekä pysty- että vaakasuuntainen sijainti muuttuu johtuen kannatinvarren 8 kampimaisesta muodosta. Koska kannatinvarren 8 loppuosuus lOe on myös laakeroitu toimivä-lineeseen 7 ja sisävarsi 12 on kiertojäykkä, toimivälineen 7 asento ei muutu, kun kannatinvartta 8 käännetään alkuosuu-10 tensa 10a keskiakselin ympäri. Kannatinvarren 8 toiseen päähän 14b kiinnitetyn toimivälineen 7 korkeutta ja sivusuun-taista paikkaa voidaan siis säätää toimivälineen 7 orientaation kuitenkaan muuttumatta kääntämällä kannatinvartta 8 alkuosuuden 10a keskiakselin ympäri.
15
Kuviossa 3 on esitetty kaaviollisesti ja yksinkertaistettuna kolme eri asentoa, joihin kannatinvarsi 8 on käännetty. Kaikissa asennoissa toimivälineen 7 orientaatio pysyy samana riippumatta kannatinvarren 8 kääntökulmasta.
20
Keksinnön ideana on siis hammashoitokoneen 1 yhteydessä käytettävä kannatinelin 8, joka on varsimainen, ja johon kanna-tinelimeen 8 kuuluu ainakin ensimmäinen pää 14a, josta kannatinelin 8 on yhdistetty hoitokoneeseen 1 tai hoitokoneen 25 yhteydessä olevaan rakenteeseen, ja toinen pää 14b, joka on o järjestetty kannattamaan toimivälinettä 7, kuten konsolia 7, tarjotinta tai vastaavaa muuta apuvälinettä. Kannatinelimen co 8 toinen pää 14b on järjestetty kiertymään etäisyyden päässä x ensimmäisen pään 14a keskiakselin ympäri. Lisäksi kannatin- cc °· 30 elimen 8 yhteydessä on pitoelin 12, joka pitoelin 12 on jär- CT> j-2 jestetty pitämään toimivälineen 7, kuten konsolin 7, tarjot ko g timen tai vastaavan muun apuvälineen olennaisesti samassa o c\i orientaatiossa sekä kannatinelimen 8 paikallaan ollessa että kannatinelimen 8 toisen pään 14b kiertoliikkeen aikana.
8
Alan ammattimiehelle on selvää, että keksinnön eri sovellu-tusmuodot eivät rajoitu ainoastaan edellä esitettyihin esimerkkeihin, vaan voivat vaihdella jäljempänä esitettyjen 5 vaatimusten puitteissa. Niinpä esimerkiksi keksinnön mukaista kannatinvartta voidaan käyttää moneen erilaiseen kanna-tintarkoitukseen.
Lisäksi alan ammattimiehelle on selvää, että keksinnön mu-10 kaisella kannatinvarrella ei välttämättä tarvitse liittää hammashoitokoneeseen juuri imukonsolia, vaan kannatinvartta voidaan käyttää liittämään hammashoitokoneeseen mitä tahansa laitteita, konsoleita ja muita vastaavia apuvälineitä tai toimilaitteita.
15
Edelleen alan ammattimiehelle on selvää, että kannatinvarren rakenne ja muoto voivat poiketa edellä esitetystä edullisesta sovellutusesimerkistä. Esimerkiksi ulkovarsi voi olla tehty jostain muustakin tukevasta materiaalista kun metal-20 lista, kuten esimerkiksi muovista, lasikuidusta, hiilikuidusta tai muusta sopivasta aineesta. Vastaavasti kannatin-varsi voi olla myös sellainen, että sisävarsi on jäykkä ja kantava rakenne, kun taas ulkovarsi on joustava ja kierto-jäykkä rakenne.
_ 25 ° Alan ammattimiehelle on vielä selvää, että kannatinvarren toimivälinettä kannattavan varren päiden välinen osa ei tar- co vitse olla suora eikä edes yhtenäinen. Olennaista on se, et- x tä toimivälinettä kannattava osa mahdollistaa kahden etäi- cc 30 syyden päässä toisistaan olevan yhdensuuntaisen akselin, ku-
CD
£2 ten kannatinvarren päiden kytkemisen toisiinsa.
m co o o ......
cm Samoin alan ammattimiehelle on vielä selvää, että ulkovartta ei välttämättä tarvitse laakeroida päistään, vaan liitokset 9 voidaan tehdä muutenkin siten, että varsi on käännettävissä hammashoitokoneen sekä varren päähän liitetyn konsolin tai vastaavan suhteen. Varsinaisten laakerien sijaan laakerointien yhteydessä voidaan käyttää esimerkiksi nylonia, teflo-5 nia tai muuta vastaavaa pienikitkaista materiaalia.
Vielä alan ammattimiehelle on selvää, että kannatinvarren sisävarsi voi olla muutakin kiertojäykkää materiaalia kuin metallipunoksella varustettua kudosletkua. Kiertojäykkä toi-10 minto on mahdollista aikaansaada esimerkiksi erilaisilla ni-velrakenteilla, kuten kardaani-tyyppisellä rakenteella.
Alan ammattimiehelle on lisäksi selvää, että onttoa sisimmäistä varsiosaa voidaan käyttää paineilman, imuletkun, säh-15 köjohtojen tai muiden vastaavien välineiden läpivientiin esimerkiksi hoitokoneesta toimilaitteelle.
δ
CVJ
o 00
X
cc
CL
CD
00
LO
co o o
CM
Claims (12)
1. Hammashoitokoneen (1) yhteydessä käytettävä kannatinelin (8), johon kannatinelimeen (8) kuuluu ensimmäinen pää (14a), 5 josta kannatinelin (8) on yhdistetty hoitokoneeseen (1) tai hoitokoneen yhteydessä olevaan rakenteeseen, ja toinen pää (14b), joka on järjestetty kannattamaan toimivälinettä (7), kuten konsolia, tarjotinta tai vastaavaa muuta apuvälinettä, ja joka kannatinelimen (8) toinen pää (14b) on järjestetty 10 kiertymään etäisyyden päässä kannatinelimen (8) ensimmäisen pään (14a) keskiakselin ympäri, tunnettu siitä, että kannatinelimen (8) yhteydessä on pitoelin (12) ja että toimiväli-ne (7) on kiinnitetty yhtäältä kannatinelimeen (8) kääntyväksi kannatinelimen (8) suhteen ja toisaalta pitoelimeen 15 (12) olennaisen kiertymättömäksi pitoelimen (12) suhteen si ten, että pitoelin (12) pitää toimivälineen (7), kuten konsolin, tarjottimen tai vastaavan muun apuvälineen olennaisesti samassa orientaatiossa sekä kannatinelimen (8) ollessa paikallaan että kannatinelimen (8) toisen pään (14b) kier-20 toliikkeen aikana.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen kannatinelin, tunnettu siitä, että mainittu pitoelin (12) muodostaa toimivälinettä (7), kuten konsolia, tarjotinta tai vastaavaa muuta apuvä- 25 linettä samassa orientaatiossa pitävän osan ja että mainitut cm kannatinelimen (8) ensimmäinen pää (14a) ja toinen pää (14b) ^ on yhdistetty toisiinsa toimivälinettä (7), kuten konsolia, i £2 tarjotinta tai vastaavaa muuta apuvälinettä kannattavan var- x siosan (11) välityksellä. CL 30 CD r-~
3. Patenttivaatimuksen 2 mukainen kannatinelin, tunnettu LO o siitä, että mainittu kannatinelimeen (8) kuuluva varsiosa o ^ (11) ja mainittu pitoelin (12) on sijoitettu sisäkkäin ja kiertyväksi toistensa suhteen siten, että mainittu kanna-tinelimeen (8) kuuluva varsiosa (11) on ulompana.
4. Patenttivaatimuksen 3 mukainen kannatinelin, tunnettu 5 siitä, että mainittu kannatinelimeen (8) kuuluva varsiosa (11) on laakeroitu hoitokoneeseen (1) tai hoitokoneen yhteydessä olevaan rakenteeseen kääntyväksi mainitun ensimmäisen päänsä (14a) ympäri, ja että mainittu kannatinelimeen (8) kuuluva pitoelin (12) on kiinnitetty hoitokoneeseen (1) tai 10 hoitokoneen yhteydessä olevaan rakenteeseen kiertymättö-mäksi.
5. Jonkin patenttivaatimuksen 1-4 mukainen kannatinelin, tunnettu siitä, että kannatinelin (8) käsittää sisäkkäin ja 15 kiertyväksi toistensa suhteen järjestetyt ulommaisen varsi-osan (11) ja sisemmän pitoelimen (12), ja että mainittu toimi väline (7) on laakeroitu kannatinelimen (8) toiseen päähän (14b) kannatinelimeen (8) kuuluvaan ulommaiseen varsiosaan (11) kääntyväksi mainitun ulommaisen varsiosan (11) suhteen, 20 ja että toimiväline (7) on kiinnitetty kannatinelimen (8) toiseen päähän (14b) kannatinelimeen (8) kuuluvaan pitoeli-meen (12) olennaisen kiertymättömäksi pitoelimen (12) suhteen.
6. Patenttivaatimuksen 5 mukainen kannatinelin, tunnettu ^ siitä, että mainittu ulompi varsiosa (11) on olennaisen o jäykkä putkimainen varsi, joka on järjestetty kannattamaan £2 ainakin toimivälineen (7) ja siihen liitettyjen välineiden x paino. CL 30 CD £2
7. Jonkin patenttivaatimuksen 1-6 mukainen kannatinelin, m o tunnettu siitä, että kannatinelin (8) tai siihen kuuluva o ^ varsiosa (11) on olennaisen kampimainen rakenne siten, että kumpikin sen päistä muodostaa olennaisen suoran, putkimaisen osan, jotka osat ovat toistensa kanssa yhdensuuntaiset ja niiden keskiakselit ovat etäisyyden päässä toisistaan.
8. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen kannatinelin, tunnettu siitä, että kannatinelin (8) käsittää varsiosan (11) ja pitoelimen (12) siten, että pitoelin (12) on sijoitettu varsiosan (11) päälle tai viereen.
9. Jonkin patenttivaatimuksen 1-8 mukainen kannatinelin, tunnettu siitä, että mainittu pitoelin (12) on ontto, olennaisen taipuisa ja olennaisen kiertojäykkä metallikudoslet- ku.
10. Jonkin patenttivaatimuksen 1-9 mukainen kannatinelin, tunnettu siitä, että pitoelimen (12) sisään on järjestetty tila esimerkiksi paineilman, imuletkun, sähköjohtojen tai muiden vastaavien välineiden läpivientiin esimerkiksi hoito-koneesta (1) toimivälineelle (7). 20 ll. Jonkin patenttivaatimuksen 1-8 mukainen kannatinelin, tunnettu siitä, että mainittu pitoelin (12) kardaanityyppi-nen akselirakenne. -1- 25 12. Jonkin patenttivaatimuksen 1- 11 mukainen kannatinelin, δ ^ tunnettu siitä, että kannatinelin (8) on hammashoitokoneen (v. cp (1) imukonsolxa (7) kannattelemaan järjestetty varsi, co X cc CL O) CO h-LO <Ω O O C\l
Priority Applications (5)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
FI20065739A FI122296B (fi) | 2006-11-21 | 2006-11-21 | Hammashoitokoneen yhteydessä käytettävä kannatinelin |
ES07848161.1T ES2553405T3 (es) | 2006-11-21 | 2007-11-21 | Dispositivo de soporte utilizado en conexión con unidad de cuidado dental |
DK07848161.1T DK2086459T3 (en) | 2006-11-21 | 2007-11-21 | Support device used in conjunction with dental treatment unit |
EP07848161.1A EP2086459B1 (en) | 2006-11-21 | 2007-11-21 | Support device used in connection with dental care unit |
PCT/FI2007/050628 WO2008062100A1 (en) | 2006-11-21 | 2007-11-21 | Support device used in connection with dental care unit |
Applications Claiming Priority (2)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
FI20065739 | 2006-11-21 | ||
FI20065739A FI122296B (fi) | 2006-11-21 | 2006-11-21 | Hammashoitokoneen yhteydessä käytettävä kannatinelin |
Publications (3)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
FI20065739A0 FI20065739A0 (fi) | 2006-11-21 |
FI20065739A FI20065739A (fi) | 2008-05-22 |
FI122296B true FI122296B (fi) | 2011-11-15 |
Family
ID=37482558
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
FI20065739A FI122296B (fi) | 2006-11-21 | 2006-11-21 | Hammashoitokoneen yhteydessä käytettävä kannatinelin |
Country Status (5)
Country | Link |
---|---|
EP (1) | EP2086459B1 (fi) |
DK (1) | DK2086459T3 (fi) |
ES (1) | ES2553405T3 (fi) |
FI (1) | FI122296B (fi) |
WO (1) | WO2008062100A1 (fi) |
Families Citing this family (1)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
GR1009622B (el) * | 2018-09-11 | 2019-10-23 | Γεωργιος Παντελη Σολομωνιδης | Βοηθητικο εργαλειο ιατρου |
Family Cites Families (9)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
US3160379A (en) * | 1963-10-29 | 1964-12-08 | S S White Dental Mfg Co | Tray support for a dental unit |
US3436046A (en) * | 1967-09-01 | 1969-04-01 | Ritter Pfaudler Corp | Infinite positioning mechanism for a movable arm |
FR2002735A1 (fi) * | 1968-02-28 | 1969-10-31 | Kaltenbach & Voigt | |
US4714222A (en) * | 1984-12-10 | 1987-12-22 | Siemens Aktiengesellschaft | Bracket structure for dental purposes |
EP0185229B1 (de) * | 1984-12-10 | 1989-02-15 | Siemens Aktiengesellschaft | Parallelogrammtragarm mit Kräfteausgleichsvorrichtung |
DE4430585A1 (de) * | 1993-08-27 | 1995-03-09 | Schneider Hans Georg Prof Dr | Absaugvorrichtung für zahnärztliche Behandlungseinheiten |
DE19501027A1 (de) * | 1995-01-14 | 1996-07-18 | Tga Tech Geraete Und Apparateb | Schwenkarm zur beweglichen Aufhängung von Einrichtungen aller Art, insbesondere zur Aufhängung von Instrumententischen im Dentalbereich |
JP3457105B2 (ja) * | 1995-09-21 | 2003-10-14 | 株式会社長田中央研究所 | 歯科用口腔外バキューム装置 |
DE19650134A1 (de) * | 1996-12-03 | 1998-06-04 | Zubler Geraetebau | Tragarm, insbesondere Absaugarm |
-
2006
- 2006-11-21 FI FI20065739A patent/FI122296B/fi not_active IP Right Cessation
-
2007
- 2007-11-21 ES ES07848161.1T patent/ES2553405T3/es active Active
- 2007-11-21 EP EP07848161.1A patent/EP2086459B1/en not_active Not-in-force
- 2007-11-21 WO PCT/FI2007/050628 patent/WO2008062100A1/en active Application Filing
- 2007-11-21 DK DK07848161.1T patent/DK2086459T3/en active
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
EP2086459A4 (en) | 2013-08-28 |
WO2008062100A1 (en) | 2008-05-29 |
DK2086459T3 (en) | 2015-11-23 |
FI20065739A0 (fi) | 2006-11-21 |
EP2086459B1 (en) | 2015-08-19 |
EP2086459A1 (en) | 2009-08-12 |
FI20065739A (fi) | 2008-05-22 |
ES2553405T3 (es) | 2015-12-09 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
JP4473604B2 (ja) | 医療光学機器のためのスタンド装置 | |
JP5562583B2 (ja) | 医療用ロボットシステム | |
JP5295362B2 (ja) | 空間内で対象物を運動させかつ位置決めするための装置 | |
JP2008504847A5 (fi) | ||
US20090074149A1 (en) | Medical diagnostic apparatus and hose suitable for guiding connections in a medical diagnostic apparatus | |
TWI743582B (zh) | 用於機器人手術推車的萬向輪 | |
TW202023491A (zh) | 機器人手術推車 | |
FI122296B (fi) | Hammashoitokoneen yhteydessä käytettävä kannatinelin | |
CN108697303A (zh) | 弯曲操作装置和内窥镜 | |
JP7058661B2 (ja) | 外科手術用四肢位置決め装置 | |
JP5358400B2 (ja) | 歯科用インスツルメントホルダー、歯科診療用トレーテーブル及び歯科診療用ユニット | |
JP3549435B2 (ja) | 内視鏡装置 | |
JP3816912B2 (ja) | 内視鏡カバー装着装置 | |
KR102283670B1 (ko) | 슬레이브 장치를 제어하기 위한 수술용 마스터 장치 | |
JPWO2006040861A1 (ja) | 持続的他動運動装置 | |
WO2022049729A1 (ja) | 歯科診療用バキュームの吸引ノズル、歯科診療用バキューム及び歯科診療装置 | |
JP7216048B2 (ja) | 術者用椅子、および歯科用診療ユニット | |
JP6434359B2 (ja) | 手術顕微鏡装置 | |
JP4659491B2 (ja) | レーザ装置 | |
JP2018183475A (ja) | 医療用スタンド装置 | |
FI122316B (fi) | Järjestely hammashoitokoneen yhteyteen järjestetyn instrumenttivarren taivutusvastuksen säätämiseksi | |
JP4241133B2 (ja) | 歯科用診療台 | |
KR20150112286A (ko) | 내시경 장치 | |
US3805388A (en) | Apparatus for holding dental or medical instruments | |
JP2010017400A (ja) | アシスタントユニット |
Legal Events
Date | Code | Title | Description |
---|---|---|---|
FG | Patent granted |
Ref document number: 122296 Country of ref document: FI |
|
MM | Patent lapsed |