FI122228B - Menetelmä ja laitteisto rainanmuodostuskoneen lyhyen kierron optimoimiseksi - Google Patents

Menetelmä ja laitteisto rainanmuodostuskoneen lyhyen kierron optimoimiseksi Download PDF

Info

Publication number
FI122228B
FI122228B FI20070027A FI20070027A FI122228B FI 122228 B FI122228 B FI 122228B FI 20070027 A FI20070027 A FI 20070027A FI 20070027 A FI20070027 A FI 20070027A FI 122228 B FI122228 B FI 122228B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
inlet
circulation
feeder
carriage
tube
Prior art date
Application number
FI20070027A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI20070027A (fi
FI20070027A0 (fi
Inventor
Jouni Matula
Original Assignee
Wetend Technologies Oy
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Wetend Technologies Oy filed Critical Wetend Technologies Oy
Priority to FI20070027A priority Critical patent/FI122228B/fi
Publication of FI20070027A0 publication Critical patent/FI20070027A0/fi
Publication of FI20070027A publication Critical patent/FI20070027A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI122228B publication Critical patent/FI122228B/fi

Links

Classifications

    • DTEXTILES; PAPER
    • D21PAPER-MAKING; PRODUCTION OF CELLULOSE
    • D21FPAPER-MAKING MACHINES; METHODS OF PRODUCING PAPER THEREON
    • D21F1/00Wet end of machines for making continuous webs of paper
    • D21F1/66Pulp catching, de-watering, or recovering; Re-use of pulp-water
    • DTEXTILES; PAPER
    • D21PAPER-MAKING; PRODUCTION OF CELLULOSE
    • D21FPAPER-MAKING MACHINES; METHODS OF PRODUCING PAPER THEREON
    • D21F1/00Wet end of machines for making continuous webs of paper
    • D21F1/06Regulating pulp flow

Landscapes

  • Paper (AREA)

Description

Menetelmä ja laitteisto rainanmuodostuskoneen lyhyen kierron optimoimiseksi (001) Esillä olevan keksinnön kohteena on menetelmä ja laitteisto rainanmuodostuskoneen lyhyen kierron optimoimiseksi. Erityisesti keksinnön kohteena on rainanmuodostuskoneen perä-laatikon palautuskierron käsittely niin, että siitä on mahdollisimman vähän haittaa rainan valmistusprosessille. Erityisen edullisesti keksinnön mukainen menetelmä ja laitteisto soveltuvat perälaatikon palautuskierron järjestämiseen paperin- ja kartonginvalmistuksessa.
(002) Seuraavassa käydään läpi, mitä ja millaisia laitteita paperikoneen lyhyeen kiertoon liittyy. Ennalta tunnetun tekniikan mukaiset paperikoneen lähestymisjärjestelmät koostuvat kuvion 1 mukaisesti lähestulkoon aina seuraavista komponenteista. Sekoi-tussäiliö 10, syöttöpumppu 12, pyörrepuhdistuslaitos 14, kaa-sunerotussäiliö 16, perälaatikon syöttöpumppu 18, perälaatik-kosihti 20, paperikoneen perälaatikko 22 ja viiravesien keräi-lyaltaat sekä mainitut yksittäiset komponentit yhdistävä vir-tausputkisto.
(003) Mainitut komponentit on sijoitettu paperikoneen yhteyteen ja järjestetty toimimaan seuraavasti. Sekoitussäiliöön 10, jota usein kutsutaan myös viirakaivoksi ja joka sijaitsee tavallisesti tehtaan pohjatasolla annostellaan paperinvalmistuksessa käytettävä kuituaine ja täyteaineet, joiden laimennukseen käy-tetään paperikoneelta, lähinnä sen viiraosalta saatavaa ns.
^ viiravettä. Lisäksi sekoitussäiliöön 10 ohjataan erilaisia sus- i § pensioita, kuten esimerkiksi kaasunerotussäiliön 16 ylijuoksu co ja useimmiten pyörrepuhdistuslaitoksen 14 toisen portaan aksep- x ti. Niinikään tehtaan pohjatasolle sijoittuvalla syöttöpumpulla cc “ 12 kuitususpensio pumpataan sekoitussäiliöstä 10 tavallisesti c\j tehtaan konetasolla, se taso, johon paperikone sijoittuu, ole-
O
vaan pyörrepuhdistuslaitokseen 14. Pyörrepuhdistuslaitoksen 14
O
o akseptoima kuitususpensio jatkaa edelleen mainitun syöttöpumpun 12 kehittämällä paineella kaasunerotussäiliöön 16, joka on sijoitettu konetason yläpuolella olevalle tasolle. Kaasunerotus- 2 säiliöstä 16 kuitususpensio, josta kaasu on mahdollisimman tarkkaan poistettu, virtaa tehtaan pohjatasolla olevalle perä-laatikon syöttöpumpulle 18, joka pumppaa kuitususpension niinikään pohjatasolla olevalle perälaatikkosihdille 20, josta kuitususpensio virtaa syöttöpumpun 18 paineella konetasolle paperikoneen 24 perälaatikkoon 22.
(004) Perälaatikon toiminnalle on havaittu olennaiseksi, että osa perälaatikkoon syötetystä kuitususpensiosta johdetaan suoraan perälaatikon läpi viemättä kaikkea suspensiota viiralle. Tämä tehdään kuviossa 1 esitetyllä tavalla niin, että kuitususpensio syötetään perälaatikkoon 22 konesuuntaan nähden poikittaisesta suunnasta ja takaisinkierrätykseen menevä osa poistetaan perälaatikon vastakkaisesta päädystä. Syynä tälle ta-kaisinkierrätykselle on se, että perälaatikon toimintaa tarkasteltaessa on havaittu, että ilman takaisinkierrätystä paine perälaatikon syöttöpäätyyn nähden vastakkaisessa päädyssä ja etenkin siitä perälaatikon huuliaukolle johtavissa virtauskana-vissa on korkeampi kuin muissa virtauskanavissa kauempana perä-laatikon kyseisestä päädystä. Suurempi paine aiheuttaa suuremman virtauksen perälaatikon virtauskanavissa, mistä puolestaan seuraa, että lopputuotteen paksuus kasvaa rainan kyseisellä reunalla. Ratkaisuna ongelmaan ryhdyttiin osa perälaatikkoon syötetystä kuitususpensiosta eli paperimassasta poistamaan perälaatikon syöttöpäätyyn nähden vastakkaisesta päädystä. Tällöin havaittiin, että takaisinkierrätyksen ollessa liian suuri paine virtauskanavissa alenee liikaa, mikä johtaa luonnollises-ti rainan ohenemiseen. Koska lopputuotteen on luonnollisesti ^ oltava laadultaan tasaista, edellytyksenä on, että paine maini- i § tuissa virtauskanavissa on pystyttävä säätämään mahdollisimman co tarkasti muiden virtauskanavien tasolle. Siten kullekin perä- x laatikolle ja valmistettavalle tuotteelle on löydettävissä op en timaalinen takaisinkierrätyksen arvo, joka voi tekniikan tason c\j mukaisissa perälaatikoissa vaihdella tapauksesta riippuen vä- o ^ Iillä 5 - 20% perälaatikkoon syötettävästä kuitususpensiosta.
O
o Kuviossa 1 esitetään esimerkinomaisesti, että perälaatikon ta- kaisinkierrätysvirtaus voidaan palauttaa esimerkiksi kaasunero- 3 tussäiliöön. Muita mahdollisia palautuskohteita ovat mm. viira-kaivo tai peränsyöttöpumpun imupuoli.
(005) Kyseisessä perinteisessä takaisinkierrätyksessä on kuitenkin monia haittapuolia. Ensinnäkin kaikki laitteet eli ainakin perälaatikon syöttöpumppu ja perälaatikkosihti on mitoitettava varsinaisen lopputuotteen valmistukseen tarvittavaa kapasiteettia oleellisesti suuremmalle ( + 5% ... +20%) kapasiteetille. Vastaavasti myös kyseisten laitteiden energiankulutus on suurempi kuin olisi välttämätöntä. Edelleen on huomattu, että venttiilillä suoritettava perälaatikon virtauksen takaisinkier-rätyksen säätö vaatii tarkkaa mitoitusta etenkin jos takaisin-kierrätys on suuri. Tällöin on vaarana, että säätö ei ole riittävän herkkä, vaan perälaatikon paine pääsee heilahtelemaan enemmän kuin olisi suotavaa.
(006) Lisäksi hieman vaikeammin havaittavana ongelmana on paperimassan, eli kuitususpension joukossa olevien lisäaineiden kulkeutuminen paperikoneen lyhyeen kiertoon. Näihin lisäaineisiin luetaan kuuluviksi kaikki sekä sekoitussäiliössä että sen jälkeen paperimassan joukkoon syötetyt täyteaineet, väriaineet, liimat, optiset kirkasteet, retentiokemikaalit, yms. Tällaiset lyhyeen kiertoon palautuvat ja sinne osittain saostuvat lisäaineet haittaavat uuden lisäaineen annostelua. Esimerkiksi retentiokemikaalit, kemikaalin tyypistä riippuen, menettävät enemmän tai vähemmän tehoaan takaisinkierrätyksessä, jolloin niitä joudutaan käytännössä yliannostelemaan halutun retention aikaan- ^ saamiseksi. Lisäksi esimerkiksi retentiokemikaalit voivat saos- o cm tua paperimassan muiden kiintoaineiden kanssa ja kerääntyä jo- § honkin kohtaa lyhyttä kiertoa. Ja luonnollisesti on selvää, etoo tä mitä pidempään erilaiset kemikaalit kiertävät lyhyessä kier- x rossa, sitä enemmän ne pääsevät sinne kerääntymään.
cc □.
1^.
g (007)Vielä eräänä ongelmana voidaan mainita paperikoneen la- [5 jinvaihdon hitaus, koska tekniikan tason mukaisissa ratkaisuis- o o sa perälaatikolta takaisinkierrätettävä paperimassa kulkee ly hyessä kierrossa lähes koko kierron pituudella. Esimerkinomaisesti voidaan todeta, että aina silloin, kun takaisinkierrätet- 4 tävää suspensiota palautetaan jonnekin perälaatikkosihdin ylävirran puolelle, on palautuskohta sellaisessa paikassa, että osa palautettavasta massasta palaa lyhyeen kiertoon menemättä perälaatikkoon. Kyseinen palautuminen voi tapahtua esimerkiksi perälaatikkosihdin tai pyörrepuhdistimien rejektinä.
(008) Esillä olevan keksinnön tarkoituksena on mainittujen tekniikan tason mukaisen rainanmuodostuskoneen lyhyen kierron ongelmien ratkaiseminen ainakin osittain muuttamalla takaisin-kierrätystä siten, että edellä kuvatut haitat minimoituvat ja perälaatikon säätömahdollisuudet pysyvät vähintäänkin entisellään, todennäköisimmin paranevat.
(009) Esillä olevan keksinnön erään edullisen suoritusmuodon mukaiselle menetelmälle rainanmuodostuskoneen lyhyen kierron toiminnan optimoimiseksi, jossa menetelmässä rainan valmistus-materiaalina oleva kuitususpen sio 1isäaineine e n ja -kemikaaleineen pumpataan perälaatikon syöttöpumpulla perälaatikkoon, jossa ensimmäinen osa massasta ohjataan rainanvalmis-tukseen ja toinen osa ns. palautuskierto ohjataan takaisin lyhyeen kiertoon, on ominaista, että ainakin osa mainitusta pa-lautuskierrosta ohjataan takaisin lyhyeen kiertoon perälaatikon syöttöpumpun ja perälaatikon välille perälaatikolle massaa vievään syöttöputkeen palautuskierron pumpulla, jolloin palautus-kiertoa säädetään joko mainitun pumpun kierrosnopeutta muuttamalla tai venttiilin ja pumpun yhteistoiminnalla.
(0010) Esillä olevan keksinnön erään edullisen suoritusmuo- o c\i don mukaiselle laitteistolle rainanmuodostuskoneen lyhyen kier- i q ron toiminnan optimoimiseksi, johon laitteistoon kuuluu ainakin co perälaatikon syöttöpumppu, perälaatikko, niiden välinen syöttö- x putki ja perälaatikon takaisinkierrätysputki, on ominaista, et- ct tä mainittu takaisinkierrätysputki on yhdistetty palautusputken cm ja siihen liitetyn pyörimisnopeudeltaan säädettävän palautus- o
kierron syöttöpumpun avulla syöttöputkeen syöttöpumpun ja perä-O
o laatikon välille.
CM
5 (0011) Muut keksinnön mukaiselle lyhyen kierron optimoinnille ominaiset piirteet käyvät ilmi oheisista patenttivaatimuksista .
(0012) Keksinnön mukaisella menetelmällä ja laitteistolla ainakin osa seuraavista eduista on saavutettavissa -takaisinkierrätettävän massan palautus olennaisesti aiempaa nopeammin takaisin perälaatikkoon, -perälaatikon syöttöpumpun ylimitoitustarve pienenee, -perälaatikkosihdin ylimitoitustarve pienenee, -kaasunerotussäiliön koko pienenee -perälaatikon toiminnan säädettävyys paranee -kemikaalihäviöt pienenevät, -saostumien määrä lyhyessä kierrossa pienenee, -lyhyen kierron puhtaus lisääntyy, -kemikaalien syöttömäärät pienenevät, -suljettu palautuskierto, jos palautuskierto ohjataan perälaatikkosihdin ja perälaatikon välille, ja -lajinvaihto nopeutuu.
(0013) Seuraavassa keksinnön mukaista menetelmää ja laitteistoa selitetään yksityiskohtaisemmin viittaamalla oheisiin kuvioihin, joista kuvio 1 esittää erästä tekniikan tason mukaista paperikoneen lyhyen kierron järjestelyä, kuvio 2 esittää keksinnön erään edullisen suoritusmuodon mu- I- kaista paperikoneen perälaatikon virtauskytkentää.
(M
CD
o (0014) Kuten jo edellä selitysosan johdannossa todettiin, £2 kuvion 1 esittämässä eräässä tekniikan tason mukaisessa paperiin koneen lyhyessä kierrossa perälaatikosta 22 otettu takaisin- Q_ kierrätys johdetaan kaasunerotussäiliöön 16, jonne siis kaikki paperimassaan sekoitussäiliössä 10 ja sen jälkeen paperimassan o ^ joukkoon sekoitetut lisä- ja täyteaineet joutuvat. Koska ky- seessä voi olla jopa lähes viidennes koko perälaatikolle johdettavasta virtauksesta, on uudelleen kiertoon johdettavien lisäaineiden ja -kemikaalien osuus merkittävä. Jo edellä mainit 6 tujen haittojen lisäksi voi ongelmalliseksi osoittautua myös erilaisten kemikaalien yhteensopimattomuus tällaisessa tilanteessa, jossa ne joutuvat olemaan kauemmin tekemisissä keskenään nestesuspensiossa.
(0015) Kuviossa 2 esitetään keksinnön mukainen ratkaisu yh distettynä jo kuviossa 1 esitettyyn tekniikan tason mukaiseen takaisinkierrätykseen. Kuvion 2 ratkaisussa itse asiassa ainoa tekniikan tasoon kuuluva lisäys kuvion 1 esitykseen verrattuna on venttiili 26, jolla takaisinkierrätyksen määrää perinteisesti säädetään. Nyt esillä oleva keksintö perustuu siihen, että jo ennen mainittua säätöventtiiliä 26 ohjataan olennainen osa takaisinkierrätysvirtauksesta, joissakin tapauksissa koko mainittu virtaus, mahdollisimman nopeasti takaisin perälaatikolle 22 menevän päävirtaukseen joukkopn. Tämä tapahtuu järjestämällä palautusputki 32 perälaatikon 22 ja säätöventtiilin 26 väliseltä kuitususpension takaisinkierrätysputken osuudelta 28 perä-laatikolle suspensiota vievälle syöttöputkelle 34 johonkin sopivaan kohtaan perälaatikon syöttöpumpun 18 ja perälaatikon 22 välille. Edullisesti kyseinen palautusputki 32 liittyy mainittuun syöttöputkeen 34 perälaatikkosihdin 20 ja perälaatikon 22 välille. Kyseiseen palautusputkeen 32 on järjestetty syöttö-pumppu 36, joka on edullisesti kierrosnopeudeltaan säädettävä. Toisin sanoen pumppu 36 on edullisesti invertterikäyttöinen. Kun lisäksi palautusputken 32 ja syöttöputken 34 yhtymäkohtaan järjestetään tarkoitukseen sopiva syöttölaite, joka voi olla kuviossa esitetyn tyyppinen injektorityyppinen syöttölaite 38, on mahdollista syöttää takaisinkierrätettävä suspensio perälaa-o cm tikolle virtaavan suspension joukkoon niin, että se sekoittuu i § tasaisesti putkessa jo virtaavan tuoreemman suspension kanssa co purkautuessaan syöttölaitteesta suurella paineella ja nopeudel- x la paperimassan joukkoon.
cn
CL
1^.
g (0016) Syöttölaitteena voidaan käyttää myös esimerkiksi ta- ^ vanomaista putkiyhdettä, josta takaisinkierto ohjataan perälaa- o o tikolle johtavaan virtauskanavaan niin, että takaisinkierto pelkästään valuu syöttöputken virtauksen joukkoon. Kyseinen syöttökohta voi sijoittua ennen perälaatikkosihtiä, jolloin 7 sihti sekoittaa palautettavan suspension paperimassan joukkoon. Takaisinkierto voidaan ohjata myös sihdin ja perälaatikon väliin, jolloin, jos niin halutaan, perälaatikolle johtavaan syöttöputkeen 34 voidaan järjestää syöttökohdan jälkeen tarkoitukseen sopiva sekoitin, jollaista kuvataan esimerkiksi W0-julkaisussa 2002072250. Toki palautuskierto voidaan ohjata perälaatikolle johtavaan syöttöputkeen myös kokonaan ilman sekoitusta tai jo edellä mainittua injektorityyppistä sekoitinta käyttäen.
(0017) Kuviossa 2 esitetään edelleenkin venttiili 26, joka on tarpeellinen silloin, kun palautuskierron syöttöpumppu 36 ja/tai syöttölaite 38 ei kykene palauttamaan kaikkea takaisin-kiertoon johdettavaa massaa syöttöputkeen 34. Silloin venttiiliä 26 avataan niin, että siitä johdetaan sellainen vakiomäärä massaa eteenpäin syvemmälle lyhyeen kiertoon eli perinteisiin palautuskohteisiin, että pumppu 36 ja syöttölaite pystyvät palauttamaan loput perälaatikon syöttöputkeen 34 ja että näille jää vielä sopiva säätömarginaali. Toisin sanoen, kun tähän saakka palautuskierron venttiiliä on ohjattu perälaatikon paineen funktiona, nyt, keksinnön erään edullisen suoritusmuodon mukaisesti, perälaatikon paineella ohjataan palautuskierron pumppua 36.
(0018) Toinen tapa ohjata palautuskiertoa, on ajaa pumppua 36 vakiokierrosnopeudella ja säätää palautuskiertoa venttiilillä 26. Kolmantena vaihtoehtona on luonnollisesti edellisten yh- distelmä, jolloin siis palautuskiertoa säädettäessä käytetään o ...
c\i aktiivisesti sekä venttiilin että pumpun säädettävyyttä hyväk- g si.
co x (0019) Keksinnön eräälle edulliselle jatkosuoritusmuodolle cc on ominaista, että mainitun syöttölaitteen 38 avulla perälaati- c\j kolle syötettävään virtaukseen syötetään yhtä tai useampaa pa- o perinvalmistuksessa tarvittavaa lisäainetta tai kemikaalia. Ku- o o viossa 2 tämä mahdollisuus on esitetty järjestämällä virtaustie 40 syöttölaitteen 38 yhteyteen tuomaan syöttölaitteelle mainittua kemikaalia tai lisäainetta. Kyseisiä virtausteitä voi olla 8 yksi kutakin lisättävää kemikaalia tai lisäainetta varten. Toisin sanoen saman syöttölaitteen kautta voidaan syöttää myös useampia kemikaaleja tai lisäaineita. Kyseiseen tarkoitukseen eli kemikaalien tai lisäaineiden syöttöön voidaan käyttää mitä hyvänsä tarkoitukseen soveltuvaa syöttölaitetta, joskin injek-torityyppistä syöttölaitetta voidaan pitää näillä näkymin tarkoitukseen parhaiten soveltuvana. Injektorityyppistä syöttölaitetta käytettäessä on edullista käyttää esimerkiksi EP patentissa 1 0 64 4 2 7 , FI patentissa 1 1 1 8 6 8 , PCT-hakemuksissa WO 2005/032704 ja W0 2006/008333 esitettyjä ja Wetend Technologies Oy: n tavaramerkillä TrumpJet markkinoimia laitteita. Etenkin tällaisia laitteita käytettäessä on mahdollista syöttää perä-laatikolle menevään virtaukseen mitä tahansa paperinvalmistuksen lisäainetta, kemikaalia tai kemikaaliyhdistelmää. Kuviossa 2 tämä esitetään johtamalla kyseistä kemikaalia virtauskanavaa 40 pitkin syöttölaitteeseen 38. Kyseisiä virtauskanavia, joilla kemikaalia tuodaan syöttölaitteeseen, voi olla myös useampia lisättävien kemikaalien määrästä riippuen.Mikäli käytetään in-jektorityyppistä syöttölaitetta, on se edullista rakentaa sellaiseksi, että se sallii suhteellisen suuret syötettävän kui-tususpension tilavuusvirran muutokset.
(0020) Mitä tulee syöttölaitteeseen, esimerkiksi injektori- tyyppiseen syöttölaitteeseen, niitä voi olla useampia palauttamassa takaisinkierrätettävää virtausta. Tällöin suurempi osa virtauksesta, edullisesti koko virtaus voidaan palauttaa lyhintä mahdollista reittiä perälaatikkoon. Mainitut syöttölaitteet voidaan sijoittaa samalle syöttöputken poikkileikkaukselle
O
c\j edullisesti tasaisin välimatkoin pitkin putken kehää, mutta ha- q luttaessa ne voidaan luonnollisesti sijoittaa myös putken pi- oo tuussuuntaisten välimatkojen päähän toisistaan.
x cc (0021) Edellä esitetyn lisäksi on huomattava, että, vaikka l^.
g edellä olevassa selityksessä on puhuttu pelkästään paperiko- ^ neesta, keksintö koskee myös kaikkia niitä märkämenetelmällä
O
o rainamaisia tuotteita valmistavia koneita, joissa perälaatikon takaisinkierrätys on käytössä. Erityisesti tällöin tulevat kyseeseen mm. kartonkikoneet.

Claims (11)

1. Menetelmä rainanmuodostuskoneen lyhyen kierron toiminnan optimoimiseksi , jossa menetelmässä rainan valmistusmateriaalina oleva kuitususpensio lisäaineineen ja -kemikaaleineen pumpataan perälaatikon syöttöpumpulla (18) perälaatikkoon (22), jossa ensimmäinen osa massasta ohjataan rainanvalmistukseen ja toinen osa ns. palautuskierto ohjataan takaisin lyhyeen kiertoon, tunnettu siitä, että ainakin osa mainitusta palautuskierrosta ohjataan takaisin lyhyeen kiertoon perälaatikon syöttöpumpun (18) ja perälaatikon (22) välille perälaatikolle (22) massaa vievään syöttöputkeen (34) palautuskierron pumpulla (36), jolloin pa-lautuskiertoa säädetään joko mainitun pumpun (36) kierrosnope-utta muuttamalla tai venttiilin (26) ja pumpun (36) yhteistoiminnalla .
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että ainakin osa mainitusta palautuskierrosta ohjataan takaisin lyhyeen kiertoon perälaatikkosihdin (20) ja perälaatikon (22) välille perälaatikolle (22) massaa vievään syöttöputkeen (34).
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että mainittu osa palautuskierrosta syötetään ainakin yhdellä syöttölaitteella (38) mainittuun syöttöputkeen (34).
4. Patenttivaatimuksen 3 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että mainitun ainakin yhden syöttölaitteen (38) avulla syöttö- ^ putkessa (34) virtaavan massan joukkoon syötetään myös yhtä tai ^ useampaa rainanvalmistusprosessissa tarvittavaa kemikaalia tai CD cp muuta rainanvalmistuksen lisäainetta, co
5. Jonkin edeltävän patenttivaatimuksen mukainen menetelmä, CL tunnettu siitä, että perälaatikon (22) takaisinkierrätys ohjata o taan kokonaisuudessaan perälaatikolle (22) massaa vievään syöt- o ^ töputkeen (34). o (M
6. Laitteisto rainanmuodostuskoneen lyhyen kierron toiminnan optimoimiseksi, johon laitteistoon kuuluu ainakin perälaatikon syöttöpumppu (18), perälaatikko (22), niiden välinen syöttöput-ki (34) ja perälaatikon takaisinkierrätysputki (28), tunnettu siitä, että mainittu takaisinkierrätysputki (28) on yhdistetty palautusputken (32) ja siihen liitetyn pyörimisnopeudeltaan säädettävän palautuskierron syöttöpumpun (36) avulla syöttöput-keen (34) syöttöpumpun (18) ja perälaatikon (22) välille.
7. Patenttivaatimuksen 6 mukainen laitteisto, 'tunnettu siitä, että palautusputken (32) ja syöttöputken (34) yhtymäkohtaan on järjestetty ainakin yksi syöttölaite (38).
8. Patenttivaatimuksen 7 mukainen laitteisto, tunnettu siitä, että mainittuun ainakin yhteen syöttölaitteeseen (38) johtaa ainakin yksi virtauskanava (40) perälaatikolle syöttölaitteen avulla syötettävää ainakin yhtä kemikaalia tai muuta rainanval-mistuksen lisäainetta varten.
9. Patenttivaatimuksen 6 mukainen laitteisto, 'tunnettu siitä, että laitteistoon kuuluu perälaatikkosihti (20) ja että palau-tusputki (32) on kytketty perälaatikon syöttöputkeen (34) perä-laatikkosihdin (20) ja perälaatikon (22) välillä.
10. Patenttivaatimuksen 7 mukainen laitteisto, tunnettu siitä, että mainittu syöttölaite (38) on injektorityyppinen.
11. Patenttivaatimuksen 6 mukainen laitteisto, tunnettu siitä, että laitteistoon kuuluu perälaatikon takaisinkiertovir- ^ tausta säätävä venttiili (26) siten, että palautusputki (32) ^ liittyy takaisinkierrätysputkeen (28) venttiilin (26) ja perä- to ? laatikon (22) välillä, co X tr CL c\i o o o o C\J
FI20070027A 2007-01-12 2007-01-12 Menetelmä ja laitteisto rainanmuodostuskoneen lyhyen kierron optimoimiseksi FI122228B (fi)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI20070027A FI122228B (fi) 2007-01-12 2007-01-12 Menetelmä ja laitteisto rainanmuodostuskoneen lyhyen kierron optimoimiseksi

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI20070027A FI122228B (fi) 2007-01-12 2007-01-12 Menetelmä ja laitteisto rainanmuodostuskoneen lyhyen kierron optimoimiseksi
FI20070027 2007-01-12

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI20070027A0 FI20070027A0 (fi) 2007-01-12
FI20070027A FI20070027A (fi) 2008-07-13
FI122228B true FI122228B (fi) 2011-10-31

Family

ID=37745642

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI20070027A FI122228B (fi) 2007-01-12 2007-01-12 Menetelmä ja laitteisto rainanmuodostuskoneen lyhyen kierron optimoimiseksi

Country Status (1)

Country Link
FI (1) FI122228B (fi)

Also Published As

Publication number Publication date
FI20070027A (fi) 2008-07-13
FI20070027A0 (fi) 2007-01-12

Similar Documents

Publication Publication Date Title
CN101970751B (zh) 比例调配流向纤维幅材机短循环的浓稠浆料的方法和装置
JP5055298B2 (ja) プロセス流動内へ化学薬品を供給する方法及び装置
FI122916B (fi) Laitteisto kaasun poistamiseksi paperikoneen tai vastaavan yhteydessä
US8025772B2 (en) Method for degassing and supplying a fibrous suspension to a headbox or a filter device and degassing device
FI103676B (fi) Paperi- tai kartonkikoneen lyhyen kierron prosessijärjestely
CN101778974A (zh) 用于造纸机的上浆系统
FI122228B (fi) Menetelmä ja laitteisto rainanmuodostuskoneen lyhyen kierron optimoimiseksi
KR20080078716A (ko) 씬 스탁 파이프 안으로의 화학물질의 혼합
US7407563B2 (en) Apparatus and method in the treatment of the stock passed to a headbox of a paper machine or equivalent
JP2007254901A (ja) スクリーン装置
JPH0781240B2 (ja) 改良された品質のセルロースパルプの製造の方法及び装置
US6120646A (en) Feeding system of feeding a cellulose material
US20050173087A1 (en) Process arrangement in the short circulation of a paper machine
FI102043B (fi) Menetelmä ja järjestelmä kuidun talteenottamiseksi
JP2722027B2 (ja) 円網抄紙機における供給紙料液の流量調整装置
FI116078B (fi) Menetelmä massan syöttämiseksi perälaatikkoon
US20220195668A1 (en) System for managing solids in papermaking whitewater
SE507387C2 (sv) Förfarande och anläggning för behandling av en förorenad massasuspension
CN212505604U (zh) 一种造纸机流送部
FI105489B (fi) Menetelmä ja laitteisto paperimassan esikäsittelemiseksi
FI104193B (fi) Menetelmä ja laitteisto paperikoneen/kartonkikoneen perälaatikon ohikierron järjestämiseksi
FI102302B (fi) Menetelmä ja laite laatuominaisuuksiltaan parannetun selluloosamassan valmistamiseksi
WO2002025012A1 (en) Method and apparatus for feeding chemicals into a liquid flow
EP1285115A1 (en) Method and arrangement to lead cleaned pulp towards a regulated outlet
FI111467B (fi) Ilmanpoistojärjestely paperikoneen tai vastaavan yhteydessä

Legal Events

Date Code Title Description
FG Patent granted

Ref document number: 122228

Country of ref document: FI

MM Patent lapsed