FI102302B - Menetelmä ja laite laatuominaisuuksiltaan parannetun selluloosamassan valmistamiseksi - Google Patents

Menetelmä ja laite laatuominaisuuksiltaan parannetun selluloosamassan valmistamiseksi Download PDF

Info

Publication number
FI102302B
FI102302B FI912765A FI912765A FI102302B FI 102302 B FI102302 B FI 102302B FI 912765 A FI912765 A FI 912765A FI 912765 A FI912765 A FI 912765A FI 102302 B FI102302 B FI 102302B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
suspension
multihydrocyclone
assembly
pump
flow
Prior art date
Application number
FI912765A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI102302B1 (fi
FI912765A0 (fi
Inventor
Nils Anders Lennart Wikdahl
Original Assignee
Nils Anders Lennart Wikdahl
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Priority claimed from PCT/SE1990/000648 external-priority patent/WO1991005912A1/en
Application filed by Nils Anders Lennart Wikdahl filed Critical Nils Anders Lennart Wikdahl
Publication of FI912765A0 publication Critical patent/FI912765A0/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI102302B1 publication Critical patent/FI102302B1/fi
Publication of FI102302B publication Critical patent/FI102302B/fi

Links

Landscapes

  • Paper (AREA)

Description

102302
Menetelmä ja laite laatuominaisuuksiltaan parannetun selluloosamassan valmistamiseksi - Förfarande och anordning för framställning av cellulosamassa med forbättrade kvalitetsegenskaper 5
Keksintö koskee menetelmää ja laitetta puhdistettavien ja sakeutettavien selluloosa-kuitususpensioiden käsittelemiseksi, erityisesti patenttivaatimuksen 1 johdanto-osassa määriteltyä menetelmää ja vaatimuksen 9 johdanto-osassa määriteltyä laitetta.
10 Selluloosasuspensioiden puhdistaminen raskaista epäpuhtauksista, kuten hiekasta, kuoresta ja lyhyistä tikuista, tapahtuu nykyään normaalisti hydrosykloneilla, joissa epäpuhtaudet saadaan kärkifraktioon ja puhdistettu suspensio perusfraktioon. Tällainen puhdistus edellyttää alhaista kuitupitoisuutta, 0,1-3 %, mieluummin 0,2-2 %.
::: j 15 Keveyiden epäpuhtauksien puhdistaminen hydrosykloneilla on myös aikaisemmin : tunnettu, erityisesti kun on kyse palautuspaperin käsittelystä, joka usein sisältää huomattavia määriä muovijätettä sekä painevärin jäännöksiä ym. Tähän normaalisti :*·.· käytettävät hydrosyklonit mitoitetaan ja jäljestetään niin, että perusfraktio sisältää • · kevyet epäpuhtaudet ja kärkifraktio olennaisen osan syötetyistä selluloosakuiduista. 20 Tunnetaan myös tähän tarkoitettuja hydrosykloneja, joissa molemmat fraktiot pois- • ♦ « tetaan yhdessä ja samassa päässä erillisinä poistoina.
• · • · ·
Ensiksi mainittua hydrosyklonin tyyppiä kutsutaan A-sykloniksi ja jälkimmäistä • · · *·[ * kutsutaan B-sykloniksi.
: i*: 25 • · · .***; Koska hydrosyklonit eivät ole täydellisiä separaattoreita, tarvitaan taloudellisista • · · . *. syistä aina talteenottoyksiköitä, jotka poistomäärästä ottavat talteen selluloosakin- • · · ; tuja. Tällainen talteenotto on aikaisemmin tunnettu. Koskien B-syklonien osalta ta- * * pahtuvaa talteenottoa viitataan ruotsalaiseen patenttihakemukseen 8802580-4, jossa 30 esitetään tällaiseen talteenottoon erityisen sopivia hydrosykloneja.
Nykyään käytössä olevissa laitoksissa paperin ja myytävän massan valmistuksessa on tavallista se, että tavalla tai toisella (keittämällä, defibroinnilla, valkaisemalla, palautuspaperin hienontamisella) valmistettu suspensio ensiksi laimennetaan jotta se 35 voidaan siivilöidä ja/tai puhdistaa, minkä jälkeen puhdistettu suspensio sakeutetaan, jotta se voidaan välivarastoida. Tämä sakeutus tapahtuu normaalisti avoimissa sa-keuttimissa. Jotta massa tämän jälkeen voidaan viedä keräyskoneeseen, pitää se vielä kerran laimentaa, tosin yleensä korkeampaan väkevyyteen kuin mitä puhdis- 2 102302 tusvaiheessa käytetään. Tämä saostaminen, välivarastointi ja laimentaminen aiheuttaa ylimääräisiä kustannuksia, jotka voidaan eliminoida saostamalla massa suoraan syklonipuhdistusvaiheen jälkeen ja ohjaamalla se keräyskoneeseen, erityisesti käyttämällä yhtä ja samaa pumppua syklonipuhdistuksen ensivaiheisiin sekä paineen 5 alaisena työskentelevää, suljettua saostinta/sakeutinta, kuten SE-kuulutusjulkaisussa 8305036-9 on esitetty.
Kuitenkin, kuten mainittu, on olemassa yhä suurempi tarve kevyiden epäpuhtauksien, ennen kaikkea muovin, poistamiseksi puhdistamalla. Tämän tarpeen esiintymi-10 nen talteenottopaperin yhteydessä on itsestäänselvä, mutta myös puuraaka-aine, erityisesti asutuilta seuduilta, sisältää yhä enemmän kyseisiä muoviepäpuhtauksia. Muovihiukkasia tulee sen lisäksi sisäisesti tuotannossa. Paperinvalmistuksessa nämä epäpuhtaudet aiheuttavat vaikeuksia myös pieninä määrinä, esimerkiksi päällystämisessä, koska paperihihnaan voi syntyä reunoja.
15 ti*
Keksinnön yhtenä tarkoituksena on saada aikaan parannettu jäijestelmä hyvälaatui- : ·· sen paperimassan valmistamiseksi, erityisesti koskien epäpuhtauksien poistamista, • · ·.*·· sekä raskaiden että kevyiden hiukkasten muodossa. (Kevyillä hiukkasilla ei käsitetä silloin ainoastaan alhaisen tiheyden omaavia hiukkasia, vaan myös sellaisia, jotka 20 muotonsa johdosta käyttäytyvät hydrosykloneissa kevyempinä kuin selluloosakui-dut.) • ·
«Il · I
Toisena tarkoituksena on saada aikaan järjestelmä, jossa vältytään saostamasta jo puhdistettua massasuspensiota välivarastointia varten vaan sen sijaan pääasiallisesti 25 yhtäjaksoisessa prosessissa suoritetaan peräkkäin puhdistus, saostaminen ja loppu- ··· :: käsittely keräyskoneessa tai paperikoneessa.
• · • · · • · ·
Keksinnön mukaan nämä ja muut tarkoitukset ja edut saavutetaan vaatimuksen 1 • · mukaisen menetelmän ja vaatimuksen 9 mukaisen laitteen avulla.
30
Keksinnön erityisenä etuna on, että saadaan aikaan synergiavaikutus yhdistämällä saostamistoiminta sekä keveyisiin epäpuhtauksiin kohdistuva puhdistustoiminta, mieluiten samanaikaisesti eliminoimalla välivarastointivaihe ja laimentamisvaihe.
35 Keksinnön mahdollistaa se, että suspensiofraktiolla, joka poistuu sellaisen hydrosyk-lonin pohjasta, joka on sovitettu ja suunniteltu kevyiden epäpuhtauksien poistami- 3 102302 seen, on suhteessa tuotuun suspensioon suurempi sakeus niin, että suuri vesimäärä seuraa perusfraktiossa olevia kevyitä epäpuhtauksia.
Voidaan saavuttaa erityisen suuri sakeus, ja erittäin hyvä kevyiden epäpuhtauksien 5 erottaminen, jos hyväksytään se, että osa selluloosakuiduista menee perusfraktioon, jolloin talteenotto helpottuu kun talteenottovaiheiden määrää voidaan vähentää käyttämällä talteenottovaiheissa sen tyyppisiä hydrosykloneja, joita kuvataan SE-patenttihakemuksessa 8802580-4.
10 Keksinnön mukaan on mahdollista yhdistetyn kevyiden epäpuhtauksien puhdistamisen ja saostamisen jälkeen saavuttaa sakeus 1 %:n ja 3 %:n välillä, ts. monille ke-räyskoneille ja paperikoneille sopiva alkukonsistenssi. Hydrosykloneja tulee niiden ominaisuuksien mukaisesti käyttää olennaisesti muuttumattomilla nestevirroilla, sa-. maila kun tuodun massavirtauksen sakeus määrää poistosakeuden. Virtausta keräys- 15 koneeseen/paperikoneeseen voidaan vielä vaihdella paluujohdolla, joka johtaa ta- • · · ’ ·: ·' kaisin säädettävän osan ulosvirtatuksesta puhdistusjärjestelmän sisääntulopuolelle.
• ♦ * • ·
On sopivaa varustaa keräys- tai paperikoneen kiertovesisäiliö ylijuoksukynnyksellä * ” " niin, että taso pysyy vakiona, ja hakea sieltä prosessille tarpeellinen laimennusvesi.
:T: 20
Hydrosyklonilaitteet toimivat yleensä parhaiten, jos nestevirtaukset ja painesuhteet . . . pidetään melko pysyvästi nimellisarvoissaan. Kuitenkin voi olla tarvetta eri käyttö- , : . tapauksissa vaihdella virtausta liitettyyn keräyskoneeseen tai paperikoneeseen. Sen vuoksi on sopivaa jäljestää käsitellyn suspension erotus, joka erotettu suspensio pa- :. i.: 25 lauttaa käyttämättömän mutta puhdistetun ja konsentroidun suspension. Tämä palau- ♦ ·· tus voi tapahtua välittömästi ennen pääpumppua olevaan kohtaan ilman että kuitu- : virtaus keräyskoneeseen tai paperikoneeseen muuttuu, mutta sillä seurauksella, että li!.; perälaatikkoon tulevan suspension sakeus lisääntyy. Vaihtoehtoisesti voi palautus • · tapahtua kohtaan ennen sakeuden säätöä, joka tapahtuu ensimmäisen laimentamisen 30 yhteydessä, jolloin suspension sakeus sen saapuessa perälaatikkoon pysyy vakiona ja virtaus siihen vähenee.
Keksintöä kuvaillaan nyt ei-rajoittavan suoritusesimerkin muodossa, joka esitetään kaaviomaisesti piirustuskuvassa.
Kaaviomaisessa kuvassa esitetään laitteisto, joka toimii keksinnön mukaisesti. Pääosa läpi kulkevasta kuitumateriaalista tulee tavanomaisesta säiliöstä 1 keräyskonee- i 35 4 102302 seen tai paperikoneeseen 9 paksulla viivalla piirrettyä päätietä. Massa, jonka sakeus on 10-12 %, laimennetaan säiliön 1 alaosassa noin 3,5 %:iin, laimennetaan pumpun 103 tulokohdassa 3 %:iin säädettyyn sakeuteen sekä johdetaan säiliöön 2, jossa on vakiona pysyvä taso. Laimennusvettä haetaan pumpun 12 kautta keräys- tai paperi-5 koneen kiertovedestä. Alan ammattimies ymmärtää miten säiliön 2 tason ja sakeu-den säätö järjestetään, minkä vuoksi riittää, kun ilmoitetaan, että laimentamista säädetään vaikuttamalla anturin 102 venttiileihin 100 ja 101 ja tasoanturin 200 tasoon, joka vaikuttaa pumpun 103 kierroslukusäätimeen 104. 105 on säätölaite, joka rinnakkain avaa venttiilit 100 ja 101 ja ohjaa virtausta näiden läpi kiintiöidyssä suh-10 teessä. Säiliössä 2 ylläpidetään täten suspension vakiotasoa ja vakiosakeutta.
Pumpun 3 imupuoli on liitetty säiliöön 2 ja se saa lisää laimennusvettä pumpusta 12 venttiilin 300 kautta, jota ohjaa anturi 301, joka tunnistaa pumpun 3 painepuolelta tulevan suspension sakeuden. Sakeus säädetään täten 2,5 %:iin. Syötetyn suspension 15 virtaus säädetään haluttuun arvoon sen kulkiessa virtausanturin 401 ohjauksen alai- • · · sena olevan venttiilin 400 kautta. Täten kuitujen virtaus venttiilin 400 kautta pysyy i **· vakiona.
• · • · · * ” *: Pumpun 4 imupuolta kohti johdetaan siis säädetty suspensiovirtaus, jolla on säädetty : T: 20 sakeus (kuitukonsentraatio).
Seuraavassa jätetään johto 13 huomioimatta, koska se muodostaa keksinnön erityi-sen aspektin, jota selostetaan lähemmin tuonnempana. Pumppu 4, keskipakois- « · · pumppu, antaa olennaisesti vakiovirtauksen, ja imupuolen paineen määrää kierto-25 vesisäiliön 10 taso, joka taso pidetään vakiona tunnetulla tavalla. Pumppu 4 aikaan- • · · :: saa niin kauan, kun sen vastapaine on vakaa, tietyn virtauksen, jonka sakeus määräy- : tyy sen kuitumäärän mukaan, joka aikayksikköä kohden kulkee venttiilin 400 läpi.
"*.· Esimerkin mukaisin arvoin saadaan pumpun 4 painepuolelle 0,5 %:n konsistenssi, • « joka syklonipuhdistuksessa on sopiva arvo, vaikka on mahdollista työskennellä sekä 3 0 alemmalla että korkeammalla sakeudella.
Laimennettu suspensio johdetaan säiliön 5 kautta, joka ennen kaikkea on tarkoitettu eliminoimaan romuhiukkasia ja muita järeämpiä hiukkasia, jotka voisivat vahingoittaa sykloneja, multihydrosykloniaggregaattiin 6, jossa on A-sykloneja, joiden poh-35 jafraktiota johdetaan eteenpäin. Pohjafraktion sakeudeksi tulee 0,45 %, siis hieman alhaisempi kuin syötetyssä suspensiossa. Tätä pohjafraktiota johdetaan eteenpäin ilman välipumppausta multihydrosykloniaggregaattiin 7, jossa on B-sykloneja, jois- 5 102302 sa kuidut poistetaan kärkifraktiona, samalla kun kevyet hiukkaset menevät pohjaf-raktioon. Tässä kärkifraktiossa selluloosakuidut rikastetaan korkeampaan konsis-tenssiin, esimerkkitapauksessa 1,5 %:iin, siis tekijällä 3,33. Tämä sakeus on sopiva seuraavalle keräys- tai paperikoneelle 9, jonka perälaatikkoon 8 suspensio johdetaan 5 venttiilin 800 kautta, jota ohjaa anturi 801, tässä tapauksessa paineanturi. Suspensio saapuu siten perälaatikkoon painesäädettynä. Mikäli niin on sopivampaa, voi anturi 801 olla tasoanturi tai virtausanturi.
Molempiin multihydrosykloniaggregaatteihin 6 ja 7 kuuluu talteenottoyksiköt, tässä 10 esitettyinä kuten sarjaan kytketyt aggregaatit kumpikin omine pumppuineen tuloput-kessa ja niiden imusivut liitettyinä yhteiseen tasoon säiliössä 10. Vaikka vain kaksi vaihetta jokaisesta yksiköstä on piirretty näkyviin, määrätään vaiheiden lukumäärä talteenoton ja puhdistuksen toivotun asteen mukaan. Aggregaatin 6 tal-. teenottoyksiköt muodostuvat aggregaatin A-sykloneista ja aggregaatin 7 talteenotto- 15 yksikköinä on B-syklonin aggregaatteja. Aggregaatin 7 talteenottovaiheiden mää- • · · rään samoin kuin aggregaattien yksittäisten syklonien määrään nähden on edullista • · • " käyttää SE-patenttihakemuksen 8802580-4 mukaisia sykloneja.
• · · • ·
Esimerkissä tapahtuu aggregaatissa 7 sekä puhdistus kevyistä epäpuhtauksista että 20 siten puhdistetun suspension sakeutuminen, mikä yhdistelmä on keksinnön suuri ansio. Tämä sakeutuminen voidaan järjestää eriasteisena riippuen syklonien mitoi-:v. tuksesta, painehäviöstä ja tulevan suspension kärki- ja pohjavirtauksen jakautumi- sesta. Sakeutumisaste, joka aina on suurempi kuin 1, ja esimerkkitapauksessa on 3,33, voidaan nostaa huomattavasti korkeammalle, esimerkiksi 5:een, jos niin vaa-25 dittaisiin ilman, että kevyiden epäpuhtauksien erottamisteho alenee: päinvastoin se pyrkii yhä lisääntymään. Täten pohjafraktion kuitusisältö voi lisääntyä, niin että : talteenottovaiheiden työstämistyö lisääntyy, mikä kuitenkin on hallittavissa käyttä- ··· i ....: mällä SE-patenttihakemuksen 8802580-4 mukaisia hydrosykloneja.
30 Mainittu sakeutuminen on veden ja kuitujen välisen erottamisen seurausta. Hydro-syklonissa tapahtuvan sakeutumisen aste määräytyy mainitun erottamisen tehokkuudesta. Korkean sakeutumisasteen saavuttamiseksi hydrosykloni mitoitetaan pienemmällä pohjaaukolla kuin kärkiaukolla. Kun on kysymys tästä erotustyöstä, kar-tionmuotoisen separointitilan suurimman halkaisijan tulee alittaa 125 mm ja mielui-35 ten alittaa 100 mm. Edelleen tulee pohjaaukon halkaisijan alittaa viidesosa separointitilan suurimmasta halkaisijasta.
6 102302
Kun nyt kuidun päävirtaus on selitetty, voidaan huomauttaa, että talteenottovirtauk-set talteenottovaiheesta johdon 11 kautta menevät takaisin pumpun 4 imupuolelle, mikä merkitsee, ellei johtoa 13 olisi, että stabiliteettiolosuhteissa koko se kuituvirta-us, joka tulee venttiilin 400 kautta, syötetään perälaatikkoon 8. Virtaus määräytyy 5 silloin pumpun 4 kapasiteetista sekä normaalisti vakiopaineolosuhteiden määräämistä pois virtauksista aggregaatin 6 kärkifraktiossa ja aggregaatin 7 pohjafraktiossa.
Hydrosyklonien tulee, työskennelläkseen optimaalisesti, työskennellä ennalta määrätyin nestevirtauksin. Kuitenkaan ei ole varmaa, että niin on asian laita keräys- tai 10 paperikoneen perälaatikon kohdalla, jossa sekä tilavuusvirtausta, painetta että sa-keutta voi olla tarpeen vaihdella. Sakeutta voidaan vakiovirtauksessa säätää säätämällä venttiilin 400 kautta syötettävää suspension virtausta ja sakeutta. Tulolaatikon 8 tilavuusvirtausta säädellään sitä vastoin erotus venttiilin 13 kautta venttiilin 130 , e.t avulla, jota ohjaa paineanturi 131. Tämä erotusjohto 13 voi ensimmäisen suoritus- • ·» # · 15 muodon mukaisesti avautua pumpun 4 imupuolelle, mikä merkitsee sitä, että perä- : ’ laatikon 8 kuituvirtaus pysyy muuttumattomana mutta sakeus muuttuu.
• »1 *. 1: Toisen suoritusmuodon mukaan, piirretty katkoviivalla kuvassa, tämä paluuvirta ’:‘: kulkee johdon 13' kautta takaisin kohtaan ennen pumppua 3, tässä tapauksessa en- : : : 20 nen laimennusta ohjaavaa venttiiliä 300, mutta joka tapauksessa kohtaan ennen sa keus- ja virtaussäätelyä, joka määrää pumpun 4 imupuolelle syötettävän kuituvirran. ;y; Nestevirtauksen säätö perälaatikkoon 8 venttiilin 130 avulla ei silloin vaikuta syöte- . ·: ·. tyn suspension sakeuteen.
« « « « '···' 25 Keksmtöä on nyt kuvailtu ei-rajoittavana suoritusesimerkkinä. Esimerkistä käy sel- västi ilmi, että sellaista laitteistoa voidaan säätää laajojen rajojen puitteissa. Vaikka : sykloni varustuksen virtauksen kapasiteetti määräytyy rakenteesta, on mahdollista
• · · I
laajojen rajojen puitteissa vaihdella massavirtauksen kapasiteettia ja syötetyn suspension sakeutta.
30
Kuten mainittu, voidaan myös rakenteellisin toimenpitein ja säännöstoimenpitein keksinnön puitteissa vaihdella esimerkiksi laitteen sakeuttamisastetta.
Esitetyssä laitteistossa voidaan erityisesti huomata, että yksi ainoa pääpumppu 4 35 kuljettaa laimennetun suspension sarjassa kytkettyihin aggregaatteihin 6 ja 7 ja edelleen perälaatikkoon 8. Edustavassa esimerkissä on painehäviö tulon ja A-syklonin pohjan välillä 1 baari ja painehäviö B-syklonissa tulon ja käijen välillä 1,5 7 102302 baaria. Nämä painehäviöt ovat olennaisesti virtauksen funktioita. Pumppu 4 mitoitetaan niin, että se voi sekä korvata nämä painehäviöt että antaa tarvittavaa painetta perälaatikkoon 8.
5 Venttiilien 800 ja 130 säädön tulee olla siten järjestetty, että multihydrosykloniag-gregaatin työskentelyolosuhteisiin ei vaikuteta epäedullisesti. Pääpumppu 4 on kes-kipakoispumppu, joka käy pääasiallisesti vakiokierrosluvuilla ja jonka painekorkeus laskee kun virtaus lisääntyy. Laitteisto on suunniteltu niin, että nimellisvirtauksessa painekorkeus riittää multihydrosykloniaggregaattien 6 ja 7 painehäviöön sekä vent-10 tiili 800 normaalissa työpisteessä ja virtauksen säätely kohtuullisissa rajoissa venttiilin 800 kautta säilyttääkseen perälaatikon 8 paineen tai tason aiheuttamatta mainittavaa häiriötä. Venttiilin 800 suurempia muutoksia painehäviössä ei toki voida suvaita, koska tämä vaikuttaa epäedullisesti aggregaattien 6 ja 7 työskentelyolosuhtei-. siin. Huomattavien muutosten tekemiseksi syöttövirtaukseen laatikkoon 8 vaaditaan 15 siksi erotusjohto erotusventtiilin 130 kautta, jotta suspension paine voidaan pitää • · · kohtuullisen vakiona. Rinnakkaisventtiiliä 130 voidaan silloin joko säädellä käsin • · : painemittarin avulla tai painesäädellä tavalla, joka esitetään piirustuskuvassa.
• · · • ·« • «
Kuvan eri säätämiset on esitetty toisistaan riippumattomina, paikallisina säätelyinä. : : : 20 Kuitenkin on selvää, että sellainen säätely voi tapahtua myös yhteisellä tietokoneoh jauksella.
• · • · · • · · • ·
Mt • · · • · « • · · • · · • · · ··· • · • · • · · • · • · · • · · • · · · 1 ·

Claims (15)

1. Menetelmä laatuominaisuuksiltaan parannetun selluloosamassan valmistamiseksi, erityisesti koskien kevyiden, kiinteiden epäpuhtauksien, kuten muovihiukkas-5 ten ja vastaavien, sisältöä, jossa menetelmässä konsistenssiltaan alhainen kuitusus-pensio saatetaan pääpumpun (4) avulla kulkemaan multihydrosykloniyksikön (6) läpi raskaiden hiukkasten erottamiseksi ja laitteen läpi, jonka laitteen avulla massan konsistenssia lisätään, jolloin ainakin osa näin käsitellystä massasuspensiosta suoraan sen jälkeen ilman välillä tapahtuvaa pumppausta syötetään keräyskoneen tai 10 paperikoneen perälaatikkoon (8), tunnettu siitä, että toinen multihydrosykloniyksik-kö (7) kuuluu samaan pumppupiiriin kevyiden hiukkasten erottamiseksi, joka yksikkö samanaikaisesti täydentää mainitun laitteen toimintaa massakonsistenssin lisäämiseksi. • · · ;*V 15
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että keräyskonee- « · ♦ *·:·* seen tai paperikoneeseen syötetty suspensio kulkee ohjattavan venttiilin (800) kaut- : *·· ta, jota ohjaa keräys- tai paperikoneen perälaatikossa (8) oleva paineen, virtauksen :: tai tason anturi (801).
3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että osa virtauk- sesta, joka puhdistettuna poistuu toisesta multihydrosykloniyksiköstä (7), palaute- . ·. ·. taan prosessiin pumpun (4) ylävirran puolella. • · • · · • · · • · ·
4. Patenttivaatimuksen 3 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että palautettua « 25 virtausta säädetään venttiilin (130) avulla toivotun paineen saavuttamiseksi tästä toi- ··· sesta multihydrosykloniyksiköstä tulevalle puhdistetulle suspensiolle. • · • · · • · ·
5. Patenttivaatimuksen 3 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että palautus sovi- • « tetaan pääpumpun (4) imupuolelle. 30
6. Patenttivaatimuksen 5 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että palautus sovitetaan pääpumpun (4) imupuolelle sovitetun laimennuslaitteen (300) kohdalle.
7. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että pääpumpun 35 (4) imupuolelle johdetaan toisen pumpun (3) avulla virtausnopeudeltaan ja konsis tenssiltaan säädetty suspensio, jolloin pääpumpun (4) imupuoli on yhdistetty taso- 9 102302 säädettyyn säiliöön (10), joka sisältyy keräyskoneen tai paperikoneen kierto-vesijärjestelmään, ja laimennus tapahtuu sieltä tulevalla kiertovedellä.
8. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että toinen multi-5 hydrosykloniyksikkö muodostuu hydrosykloneista, joissa on kartionmuotoiset ero-tuskammiot, joiden suurin halkaisija on alle 125 mm ja edullisesti alle 100 mm ja joiden pohja-aukkohalkaisija on pienempi kuin viidesosa erotuskammion suurimmasta halkaisijasta ja kärkiaukko on suurempi kuin pohja-aukko.
8 102302
9. Laite laatuominaisuuksiltaan parannetun selluloosamassan valmistamiseksi, erityisesti koskien kevyiden, kiinteiden epäpuhtauksien, kuten muovihiukkasten ym. sisältöä, joka laite sisältää yhdistelmänä pumpun (4), multihydrosykloniyksikön (6) raskaiden hiukkasten erottamiseksi, laitteen puhdistetun suspension sakeuttamiseksi . ja keräyskoneen tai paperikoneen perälaatikon (8) toisiinsa Saijaan yhdistettyinä, Y 15 tunnettu siitä, että laite sisältää toisen multihydrosykloniyksikön (7) kevyiden hiuk-• · · *·:·’ kasten erottamiseksi, joka multihydrosykloniyksikkö samanaikaisesti muodostaa i '·· mainitun laitteen puhdistetun suspension sakeuttamiseksi. • · I
· ( • · · • · *;’! 10. Patenttivaatimuksen 9 mukainen laite, tunnettu ohjattavasta venttiilistä (800), :T: 20 joka on kytketty toisen multihydrosykloniyksikön (7) ja perälaatikon väliin, ja lait teesta (801) perälaatikon paineen, virtauksen tai tason tunnistamiseksi sekä näiden . *. ·. säätämiseksi vaikuttamalla venttiiliin (800). • · • · · • · · * » i
11. Patenttivaatimuksen 9 tai 10 mukainen laite, tunnettu siitä, että sivujohto (13, :.i.: 25 13') suspensio-osan poisjohtamiseksi on liitetty toisen multihydrosykloniyksikön (7) ··· ja perälaatikon (8) välissä olevaan erotuskohtaan ja johtaa syöttökohtaan, joka sijait- : see pumpun (4) ylävirran puolella. • · · · • φ
12. Patenttivaatimuksen 11 mukainen laite, tunnettu siitä, että sivujohdossa (13, 30 13') on venttiili (130).
13. Patenttivaatimuksen 12 mukainen laite, tunnettu säätölaitteesta (131), joka on sovitettu ohjaamaan venttiiliä (130) erotuskohdassa vallitsevasta paineesta riippuen.
14. Patenttivaatimuksen 11 mukainen laite, tunnettu siitä, että sivujohto (13, 13') johtaa pumpun (4) ylävirran puolelle sovitettuun laimennuslaitteeseen. 10 102302
15. Patenttivaatimuksen 9 mukainen laite, tunnettu siitä, että toinen multihydro-sykloniyksikkö on muodostettu hydrosykloneista, joissa on kartionmuotoinen ero-tuskammio, jonka suurin halkaisija on korkeintaan 125 mm, edullisesti korkeintaan 100 mm, ja jonka pohja-aukkohalkaisija on pienempi kuin viidesosa erotuskammion 5 suurimmasta halkaisijasta ja kärkiaukko on suurempi kuin pohja-aukko.
FI912765A 1989-10-10 1991-06-07 Menetelmä ja laite laatuominaisuuksiltaan parannetun selluloosamassan valmistamiseksi FI102302B (fi)

Applications Claiming Priority (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
SE8985034 1989-10-10
SE8985034 1989-10-10
PCT/SE1990/000648 WO1991005912A1 (en) 1989-10-10 1990-10-09 A method and device for the production of cellulose pulp of improved quality
SE9000648 1990-10-09

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI912765A0 FI912765A0 (fi) 1991-06-07
FI102302B1 FI102302B1 (fi) 1998-11-13
FI102302B true FI102302B (fi) 1998-11-13

Family

ID=20378113

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI912765A FI102302B (fi) 1989-10-10 1991-06-07 Menetelmä ja laite laatuominaisuuksiltaan parannetun selluloosamassan valmistamiseksi

Country Status (1)

Country Link
FI (1) FI102302B (fi)

Cited By (1)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
WO2008145821A1 (en) * 2007-06-01 2008-12-04 Upm-Kymmene Corporation A method for the processing of pulp

Cited By (3)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
WO2008145821A1 (en) * 2007-06-01 2008-12-04 Upm-Kymmene Corporation A method for the processing of pulp
GB2464843A (en) * 2007-06-01 2010-05-05 Upm Kymmene Corp A method for the processing of pulp
CN101755090B (zh) * 2007-06-01 2012-06-20 芬欧汇川集团公司 用于处理纸浆的方法

Also Published As

Publication number Publication date
FI102302B1 (fi) 1998-11-13
FI912765A0 (fi) 1991-06-07

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US4704201A (en) Waste paper processing system
US8025772B2 (en) Method for degassing and supplying a fibrous suspension to a headbox or a filter device and degassing device
DE102006036018B3 (de) Verfahren zur Zuführung einer Faserstoffsuspension zu einem Stoffauflauf einer Papiermaschine
US5358605A (en) Process for recycling waste paper
CA2089078C (en) Method and apparatus for stabilizing and simplifying an approach flow system for a paper-making machine
EP0422314B1 (en) A method and device for the production of cellulose pulp of improved quality
US4386519A (en) Specific surface fractionator
US3720315A (en) Stabilizing papermaking system cleaner operation
FI102302B (fi) Menetelmä ja laite laatuominaisuuksiltaan parannetun selluloosamassan valmistamiseksi
FI82497B (fi) Foerfarande och anordning foer rening av hoegkonsistensmassa.
CN102812179B (zh) 用于在纸浆生产工艺中分离有害材料的装置和方法
EP1876289B1 (de) Verfahren zur Abscheidung von Verunreinigungen aus einer Faserstoffsuspension
DE102006035956B3 (de) Verfahren zur Zuführung einer Faserstoffsuspension zu einem Stoffauflauf
US7951263B2 (en) Method and apparatus for treating pulp
US3237763A (en) Method and apparatus for concentrating fibrous suspensions
SE507387C2 (sv) Förfarande och anläggning för behandling av en förorenad massasuspension
DE10322572B3 (de) Anlage zur Reinigung und Entgasung einer Faserstoffsuspension
KR19990067425A (ko) 오염된 펄프 부유물을 처리하기 위한 방법 및 설비
FI83241B (fi) Foerfarande vid urvattning av en cellulosafibersuspension.
NZ297565A (en) Separating light impurities from pulp suspensions: pulp fed into chamber containing rotor
FI75197C (fi) Saett vid urvattning av en fibersuspension i en urvattningsanordning.
CN114875703A (zh) 一种减少制浆过程中胶黏物的制浆系统及方法