FI120947B - Männän ja kiertokangen käsittävä polttomoottorikoneen käyttökoneisto - Google Patents

Männän ja kiertokangen käsittävä polttomoottorikoneen käyttökoneisto Download PDF

Info

Publication number
FI120947B
FI120947B FI20041445A FI20041445A FI120947B FI 120947 B FI120947 B FI 120947B FI 20041445 A FI20041445 A FI 20041445A FI 20041445 A FI20041445 A FI 20041445A FI 120947 B FI120947 B FI 120947B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
bearing
piston
connecting rod
ball
crank
Prior art date
Application number
FI20041445A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI20041445A0 (fi
FI20041445A (fi
Inventor
Matthias Soengen
Original Assignee
Man B & W Diesel Ag
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Man B & W Diesel Ag filed Critical Man B & W Diesel Ag
Publication of FI20041445A0 publication Critical patent/FI20041445A0/fi
Publication of FI20041445A publication Critical patent/FI20041445A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI120947B publication Critical patent/FI120947B/fi

Links

Classifications

    • FMECHANICAL ENGINEERING; LIGHTING; HEATING; WEAPONS; BLASTING
    • F16ENGINEERING ELEMENTS AND UNITS; GENERAL MEASURES FOR PRODUCING AND MAINTAINING EFFECTIVE FUNCTIONING OF MACHINES OR INSTALLATIONS; THERMAL INSULATION IN GENERAL
    • F16CSHAFTS; FLEXIBLE SHAFTS; ELEMENTS OR CRANKSHAFT MECHANISMS; ROTARY BODIES OTHER THAN GEARING ELEMENTS; BEARINGS
    • F16C7/00Connecting-rods or like links pivoted at both ends; Construction of connecting-rod heads
    • FMECHANICAL ENGINEERING; LIGHTING; HEATING; WEAPONS; BLASTING
    • F16ENGINEERING ELEMENTS AND UNITS; GENERAL MEASURES FOR PRODUCING AND MAINTAINING EFFECTIVE FUNCTIONING OF MACHINES OR INSTALLATIONS; THERMAL INSULATION IN GENERAL
    • F16JPISTONS; CYLINDERS; SEALINGS
    • F16J1/00Pistons; Trunk pistons; Plungers
    • F16J1/10Connection to driving members
    • F16J1/14Connection to driving members with connecting-rods, i.e. pivotal connections
    • F16J1/22Connection to driving members with connecting-rods, i.e. pivotal connections with universal joint, e.g. ball-joint
    • FMECHANICAL ENGINEERING; LIGHTING; HEATING; WEAPONS; BLASTING
    • F02COMBUSTION ENGINES; HOT-GAS OR COMBUSTION-PRODUCT ENGINE PLANTS
    • F02FCYLINDERS, PISTONS OR CASINGS, FOR COMBUSTION ENGINES; ARRANGEMENTS OF SEALINGS IN COMBUSTION ENGINES
    • F02F3/00Pistons 
    • F02F3/0015Multi-part pistons
    • F02F3/0023Multi-part pistons the parts being bolted or screwed together
    • FMECHANICAL ENGINEERING; LIGHTING; HEATING; WEAPONS; BLASTING
    • F16ENGINEERING ELEMENTS AND UNITS; GENERAL MEASURES FOR PRODUCING AND MAINTAINING EFFECTIVE FUNCTIONING OF MACHINES OR INSTALLATIONS; THERMAL INSULATION IN GENERAL
    • F16CSHAFTS; FLEXIBLE SHAFTS; ELEMENTS OR CRANKSHAFT MECHANISMS; ROTARY BODIES OTHER THAN GEARING ELEMENTS; BEARINGS
    • F16C7/00Connecting-rods or like links pivoted at both ends; Construction of connecting-rod heads
    • F16C7/02Constructions of connecting-rods with constant length
    • YGENERAL TAGGING OF NEW TECHNOLOGICAL DEVELOPMENTS; GENERAL TAGGING OF CROSS-SECTIONAL TECHNOLOGIES SPANNING OVER SEVERAL SECTIONS OF THE IPC; TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC CROSS-REFERENCE ART COLLECTIONS [XRACs] AND DIGESTS
    • Y10TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC
    • Y10TTECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER US CLASSIFICATION
    • Y10T74/00Machine element or mechanism
    • Y10T74/21Elements
    • Y10T74/2142Pitmans and connecting rods

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • General Engineering & Computer Science (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Combustion & Propulsion (AREA)
  • Shafts, Cranks, Connecting Bars, And Related Bearings (AREA)
  • Pistons, Piston Rings, And Cylinders (AREA)
  • Actuator (AREA)
  • Output Control And Ontrol Of Special Type Engine (AREA)
  • Earth Drilling (AREA)

Description

Männän ja kiertokangen käsittävä polttomoottorikoneen käyt-tökoneisto
Keksinnön kohteena on patenttivaatimuksen 1 johdanto-osan mukainen männän ja kiertokangen käsittävä käyttökoneisto.
5 Kiertokanki muodostuu olennaisesti kiertokangen varresta ja kahdes ta päätylaakerista, jotka yhdistävät männän ja kampiakselin vastaavan kampiakselin tapin käyttökoneistoksi. Toinen pää suorittaa värähtelyliikkeitä, toinen liikkuu kampiakselin tapin mukana kampiympyrässä, niin että muodostuu niin sanottu ’’kiertokangen viulu”, ts. kiertokangen viulun muotoinen liikekäyrä.
10 Siten on esimerkiksi julkaisusta DE 35 05 964 C1 tunnettu käyttö- koneisto, jossa on kiertokanki, joka käsittää tavanomaisella tavalla päätylaake-rin kiertokangen yläpään muodossa, ts. ylemmän kiertokangen silmukan, kiertokangen varren ja toisen päätylaakerin kierokangen laakerin muodossa, ts. alemman kiertokangen silmukan, ja on siten kampikiertokankimekanismin suo-15 raan johtavan osan, siis männän, ja kampiakselin välinen liitoselin. Kiertokangen yläpää voi olla suljettu tai jaettu. Jaetun kiertokangen laakerin, siis alemman kiertokangen silmukan, laakerin kansi on yhdistetty vähintään kahden sovitetun venymäruuvin avulla kiertokangen alapäähän. Kiertokangen alapään ja kiertokangen kannen muodostamaa kiertokangen laakeria, jonka sisään toi-20 sensa täydelliseksi laakerin hoikiksi täydentävät laakerin kuoret on asetettu ja kampiakselin tapin kiinnittämiseen tarkoitettu on järjestetty, rasitetaan paineen muutoksessa iskumaisesti, tällöin ilmenee suuria laakerikuormituksia.
Koska mäntää asennettaessa tai vedettäessä kiertokanki täytyy ohjata osittain moottorin sylinterin läpi, ainakin lujan kampiakselin tapin ollessa ky-25 seessä on alemman kiertokangen silmukan jakaminen tai kiertokangen varren jakaminen ollut tähän asti yleensä välttämätöntä.
Mäntä toimii mitä raskaimman mekaanisen ja termisen kuormituksen alaisena. Tällöin sen täytyy täyttää useita tehtäviä, kuten paine-energian muuttaminen mekaaniseksi työksi, sylinterithän tiivistäminen kampikammiota 30 vastaan ja kiertokangen ylemmän pään suoraan ohjaaminen niin sanottujen trunkkimäntämoottoreiden ollessa kyseessä. Männän laakerointi kiertokangen yläpäähän on toteutettu tähän asti tunnetulla tavalla kiertokangen silmukassa olevan männäntapin avulla, joka siirtää voimia juuri männän ja kiertokangen välillä. Tähän asti männäntapin sijainnin on määrännyt kaksi tekijää. Männän 35 kippiliikkeiden välttämiseksi sen painopisteen pitäisi olla tapin akselilla. Toisaalta männäntapin täytyisi olla kiinnitettynä varren keskelle, jotta normaalivoi- 2 ma siirretään tasaisesti sylinterin seinämälle. Koska molempia vaatimuksia ei voida täyttää samanaikaisesti, männäntappi on asennettu tähän asti vähän varren keskikohdan yläpuolelle.
Suuret männät muodostuvat tunnetusti kahdesta tai useammasta 5 osasta. Siten esimerkiksi teräksestä tai valuraudasta koostuva männänpohja ruuvataan yhteen esimerkiksi erikoisvaluraudasta tai alumiinilejeeringistä koostuvan varren kanssa.
Julkaisusta DE 100 46 214 C1 on tunnettu lisäksi käyttökoneisto, johon on asennettu laivapään muodossa oleva, yksiosaisen kiertokangen varren 10 käsittävä kiertokanki (mikä merkitsee asennussyistä jaettuun kiertokangen varteen verrattuna painon ja kustannusten säästöä), jossa on kampiakselin tapin kiinnittämiseen tarkoitetun kiertokangen laakerin erikoinen muoto ja joka mahdollistaa siten kompaktin rakennustavan, jonka vuoksi lisäksi matalampi moottorin rakennuskorkeus on mahdollinen ja männän vetämistä moottorin sylinte-15 rin läpi on helpotettu huomattavasti.
Nyt on lisäksi tarve optimoida myös kiertokangen yläpäässä oleva männän laakerointi, joka on tähän asti toteutettu männäntapin, joka siirtää voimia männän ja kiertokangen välillä, ja kiertokangen silmukan avulla, erityisesti muodostaa tämä mäntä/kiertokankiliitos tiiviimmäksi ja tehdä männän asennus 20 vielä yksinkertaisemmaksi.
Tästä lähtien keksinnön tehtävänä on kehittää edelleen tyypin muodostavaa käyttökoneistoa siten, että kiertokangen yläpäässä olevaa männän laakerointia on parannettu säilyttämällä kaikki tähänastiset toiminnot ja se tekee mahdolliseksi erityisesti männän asennuksen/poistamisen ilman kalliita 25 työkaluja, mutta sallii myös kiertokangen selvän massan vähennyksen ja vähentää sen valmistuskustannuksia.
Tämä tehtävä ratkaistaan keksinnön mukaisesti patenttivaatimuksen 1 tunnusmerkkien avulla.
Keksinnön mukaisesta kuula-/kalottilaakeroinnista johtuen tekniikan 30 tasossa tavallinen, männän ja kiertokangen yhdistämiseen tarkoitettu männäntappi jää pois korvaamatta, minkä takia värähtelevä massa vähenee melkoisesti.
Siten, että vääntövarmistuksen varmistamattomassa tilassa muotoon-lukituksen irrotus tulee mahdolliseksi kiertämällä mäntää sen akselin ympäri, 35 siis mäntä voidaan vetää ilman kiertokankea moottoriyksiköstä, kiertokangen varren jakaminen voi jäädä samaten pois tarvitsematta turvautua kiertokangen 3 laakerin erityiseen muotoon julkaisun DE 100 46 214 C1 mukaisesti, niin että voidaan saavuttaa muita paino- ja kustannussäästöjä sekä vähäisempiä dynaamisia voimia.
Keksintöä on tarkoitus selostaa lähemmin seuraavassa. Siihen kuu-5 luvassa piirustuksessa esittää kaavamaisesti kuvio 1 keksinnön mukaisen kuula-/kalottilaakeroinnin päällyskuvaa, kuvio 2 kuvion 1 A-A:n mukaista osapitkittäisleikkausta männän-päästä, jossa on jakamaton kiertokangen varsi ja keksinnön mukaisesti muodostettu kuula-/kalottilaakerointi männässä, 10 kuvio 3 kuvioon 2 verrattuna 90°:lla käännettyä osapoikkileikkausta männänpäästä kuvion 1 B-B:n mukaisesti mäntien kera, kuvio 4 perspektiivikuvaa käyttökoneistosta, jossa on männän keksinnön mukainen laakerisovitelma kiertokangessa, asennetussa tilassa ja kuvio 5 toista perspektiivikuvaa kuvion 3 mukaisesti, jolloin irrotet-15 taessa männänvarsi männänpohjalta kiertokangen yläpää, ts. kalottiosa on nähtävissä männänpohjalta, ts. laakerikilvestä poistetussa tilassa, kuvio 6 yksityiskohtaista kuvaa vääntövarmistuksesta keksinnön mukaisen kuula-/kalottilaakeroinnin muotoonlukituksen ylläpitämiseksi.
Kiertokanki 1 muodostuu kuvion 2 mukaisesti jakamattomasta kier-20 tokangen yläpäästä 2, männän 3 kiinnittämiseksi, lisäksi kiertokangen yläpäähän 2 liittyvästä jakamattomasta kiertokangen varresta 4 sekä kuvion 4 ja 5 mukaisesti siihen liittyvästä kiertokangen alapäästä 5, joka muodostaa yhdessä siihen useiden kiristys- tai venymäruuvien 6a, b avulla kiinnitetyn kiertokangen kannen 7 kanssa kiertokangen laakerin tai alemman kiertokangen silmu-25 kan 8. Kiertokangen yläpään 2 voitelemiseksi tai myös männän jäähdyttämiseksi kiertokangen varsi 4 on läpiporattu pitkittäin sinänsä tunnetulla tavalla öl-jynsyöttöä varten, ts. aksiaalinen öljyreikä 9 päättyy jakelujärjestelmän 22 kautta kiertokangen yläpäähän 2.
Kiertokangen laakerin kiertokangen silmukassa 8 (kuvio 4 ja 5) on 30 kaksi toisiaan kokonaiseksi laakerin hoikiksi täydentävää laakerin kuorta 10a, b, jotka tarttuvat kiinni tässä esittämättömään kampiakselin tappiin yleensä jään-nösraon pysyessä liukukosketuksessa.
Männän 3 laakerointi kiertokangen yläpäässä 2 käsittää kalottiosan 11, jossa on sen ulkokehällä 12 osapallonpinnalle sovitettu laakeripinta. Tä-35 män laakeripinnan pallomaista pinta-aluetta vastapäätä olevalle puolelle on järjestetty rengasmainen ja vastaavasti pallomaiseksi muodostettu laakerin kiinni- 4 tin laakerikilven 13 tai kannatinosan muodossa, niin että kalottiosa 11 on kiinnitettynä kalotin keskipisteensä ympäri suhteellisesti laakerikilpeen 13 tai kanna-tinosaan nähden kääntyvästi laakerin kiinnittimeen. Kuten kuviosta 2 on myös hyvin havaittavissa, kalottiosassa 11 on sen ulkokehällä 12 siis osapallonpin-5 nalle sovitettu laakeripinta, joka ulottuu kalotin keskitason 14 molemmille puolille, joka kulkee sen kohdan läpi, jossa kalottiosalla 11 on suunnilleen sen suurin halkaisija.
Piirustuksessa esitetyssä edullisessa muodossa kiertokangen yläpää 2 on muodostettu pallomaiseksi kalottiosaksi 11 ja männänpohja 15 kan-10 natinosaksi 13, jossa on laakerin kiinnitin laakerikilven muodossa, kuitenkin myös päinvastainen muoto olisi mahdollinen.
Sovellutusesimerkissä (katso erityisesti kuvio 2) käytetään männän irrotettavasta yläosasta, männänpohjasta 15 ja männänhelmasta, männänvar-resta 20 muodostuvaa kaksiosaista mäntää. Tunnetulla tavalla kolmiosaiseksi 15 rakennettu, männänkruunusta, männänvaipasta ja männänhelmasta muodostettu mäntä on käytettävissä vastaavalla tavalla. Männänpohja 15 ja männän-varsi 20 ovat yhdistettävissä toisiinsa useiden sopivien ruuvien 21 avulla.
Männän 3 helma 20 käsittää suunnilleen puolipallon muotoisena kuorena kalottiosan 11 alemman osan. Vaihdossa 4-tahdin sytytysyläkuolokohdan 20 ja peittämisyläkuolokohdan (tässä vaiheessa kaikki venttiilit ovat auki) välillä männästä aiheutuvat massavoimat ja sytytysvoimat tukeutuvat joko männän-helmaan 20 tai männänpohjaan 15, niin että (nyt puuttuvan) männäntapin tähänastiset toiminnot sulautuvat täysin keksinnön mukaiseen laakerointiin.
Tuloksena on siis toisaalta kiertokangen, erityisesti yksiosaisen lai-25 vapään ja männän, kompakti rakenne ja toisaalta kalottiosaa tuetaan kuitenkin myös tasaisesti sen kehältä laakerikilpeä vasten.
Keksinnön mukaisesti kuula-/kalottilaakerointi 11, 13 käsittää muo-toonlukituksen ylläpitämiseksi irrotettavan vääntövarmistuksen, joka sallii lisäksi varmistamattomassa tilassa muotoonlukituksen irrotuksen kiertämällä män-30 tää 3 sen akselin ympäri.
Erityisesti kuviosta 1 (kaikissa kuvioissa säilytetään vastaava tun-nusmerkintä) on nähtävissä, että männässä 3 (kyseisessä tapauksessa män-nänhelmassa 20) on kiertokangen yläpään 2 kiinnitykseen tarkoitetussa sisätilassa, siis laakerin kiinnittimessä 13 kehänsuunnassa, lisäksi vähintään kaksi, 35 edullisella tavalla toisiaan diametraalisesti vastapäätä olevaa koverrusta 17a, b, jotka on täytetty aina yhden vääntövarmuuselementin 23a, b (katso myös 5 kuvio 6) avulla, jotka on kiinnitetty lisäksi muutamien ruuvien 24 avulla mäntään, ts. tässä männänhelmaan 20.
Pallomainen kalottiosa 11, ts. pallomainen kiertokangen yläpää 2 on toteutettu koverrusten 17a, b mukaisesti litistetyt seinäosat 16a, b käsittäväksi, 5 jotka tukeutuvat asennetussa tilassa vääntövarmuuselementteihin 23a, b ja estävät siten luotettavasti männän 3 suhteellisen kiertymän kiertokangen yläpäähän 2 nähden.
Kuviossa 6 on esitetty vielä kerran yksityiskohtaisesti molemmat vääntövarmuuselementit 23a, b, jotka ovat kiinnitettävissä kulloinkin kolmen 10 ruuvin 24 avulla mäntään 3 koverrusten 17a, b alueella näiden koverrusten 17a, b täyttämiseksi tai ovat irrotettavissa männän 3 uloskiertämiseksi.
Keksinnön olennainen asia on siis kuula-/kalottilaakerointi 11, 13, jonka pallomaisella ulkopinnalla 12 varustettu ja voiteluaineella kyllästetty laakerin runko 11 kiinnitetään sen aksiaaliseen asetukseen käytettävää, laakerikilven 15 13 ruukkumaisessa koverruksessa olevaa rengas- tai osapallonpintaa vasten ja kiertokangen 1 erottaminen männästä 3 voi tapahtua yksinkertaisella tavalla siten, että vääntövarmistuselementit 23a, b poistetaan, männän 3 kiertokan-keen 1 nähden suhteellinen kiertymä 90°:lla (kun kaksi koverrusta 17a, b on diametraalisesti toisiaan vastapäätä, katso kuvio 1) ohjaa kiertokangen ylä-20 pään 2 pallomaiset pintaosat koverruksiin 17a, b ja kiertokangen yläpään 2 litistetyt seinäosat 16a, b ovat laakerikilven 13 pallomaisia pintoja vastapäätä, niin että tapahtuu kuula-/kalottilaakeroinnin 11, 13 muotoonlukituksen erottaminen ja mäntä 3 voidaan poistaa yksinkertaisesti kiertokangen yläpäästä 2.
Kuvatun kuula-/kalottilaakeroinnin 11, 13 varman kestovoitelun ta-25 kaamiseksi laakerikilpeen 13 on järjestetty otsapuolelle laakerin rungon 11 aksiaaliseen asetukseen tarkoitetun pallomaisen pinnan 18 eteen voiteluaineen varastotila 19, jonka moottorinpuoleinen tiivistys on taattu kuten tavallisesti.
Kuula-/kalottilaakeroinnin 11, 13 keksinnön mukainen muoto parantaa lisäksi suoraa kaasuvoimanjohtamista kiertokangen varteen 4, tähänasti-30 nen männäntappi voi jäädä pois korvauksetta. Siten värähtelevä massa vähenee selvästi (n. 20 %:lla). Myös kitkateho kaiken kaikkiaan vähenee.
Mainittakoon vielä kerran, että kiertokangen varren jakaminen jää periaatteessa pois, koska männän 3 vetäminen moottorin sylinterin läpi voi tapahtua nyt yksinkertaisella tavalla kiertokangen ollessa täysin irrotettu. Siten 35 on yhdistetty muita paino- ja kustannussäästöjä. Männän rakenne on siis to- 6 teutettavissa ilman kalliita työkaluja (hydraulisia työkaluja), matala männän rakennuskorkeus tulee mahdolliseksi.
Viitenumeroluettelo I Kiertokanki 5 2 Kiertokangen yläpää 3 Mäntä 4 Kiertokangen varsi 5 Kiertokangen alapää 6a, b Kiristys- tai venymäruuvit 10 7 Kiertokangen kansi 8 Alempi kiertokangen silmukka 9 Öljyreikä 10a, b Laakerin kuoret II Kalottiosa 15 12 Kalottiosan ulkokehä 13 Laakerikilpi 14 Kalotin keskitaso 15 Männänpohja 16a, b Litistetyt seinäosat 20 17a, b Koverrukset 18 Pallomainen pinta 19 Voiteluaineen varastotila 20 Männänvarsi 21 Ruuvit 25 22 Jakelujärjestelmä 23a, b Vääntövarmistuselementit 24 Ruuvit

Claims (2)

7
1. Männän (3) ja kiertokangen (1) käsittävä polttomoottorikoneen käyttökoneisto, jolloin kiertokanki (1) kahden päätylaakeroinnin välityksellä yhdistää toisaalta kiertokangen yläpäässä (2) olevan männän (3) ja toisaalta 5 kiertokangen silmukan (8) avulla kampiakselin vastaavan kampiakselin tapin toisiinsa, jolloin laakerisovitelma männän (3) yhdistämiseksi kiertokangen yläpäähän (2) on muodostettu muodostamalla kuula-/kalottilaakerointina (11, 13) toteutettu muotoonlukitus siten, että toisaalta kiertokangen yläpää (2) on muodostettu kalottiosana (2), jossa on pallomainen ulkopinta (2), sekä laakeripin-10 tana, joka on kyllästetty voiteluaineella, ja toisaalta männän (3) männänpoh-jaan (13) on järjestetty vastaavasti pallomaiseksi muodostettu, ruukkumainen laakerikilpi (13) aksiaalista tuentaa varten, ja muotoonlukituksen ylläpitämiseen tarkoitettu kuula-/kalottilaakerointi (11, 13) käsittää irrotettavan vääntövarmis-tuksen (16a, b; 17a, b; 23a, b), joka sallii lisäksi varmistamattomassa tilassa 15 muotoonlukituksen irrotuksen kiertämällä mäntää (3) sen akselin ympäri, tunnettu siitä, että vääntövarmistuksen muodostamiseksi männässä (3) on kiertokangen yläpään (2) kiinnitykseen tarkoitetussa sisätilassa, siis laakerin kiinnittimessä (13) kehänsuunnassa, lisäksi vähintään kaksi, erityisesti toisiaan diametraalisesti vastapäätä olevaa koverrusta (17a, b), jotka on täytetty aina 20 yhden vääntövarmistuselementin (23a, b) avulla, jolloin pallomainen kalottiosa (11) on toteutettu koverrusten (17a, b) mukaisesti litistetyt seinäosat (16a, b) käsittäviksi, jotka tukeutuvat asennetussa tilassa vääntövarmuuselementteihin (23a, b).
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen käyttökoneisto, tunnettu sii-25 tä, että kuula-/kalottilaakeroinnin (11, 13) kestovoitelemiseksi kiertokangen varsi on varustettu öljyreiällä (9), joka päättyy laakerikilpeen (13) otsasivulle kalot-tiosan (11) aksiaaliseen asetukseen tarkoitetun pallomaisen laakeripinnan (18) eteen järjestettyyn voiteluaineen varastotilaan (19). 8
FI20041445A 2003-12-02 2004-11-09 Männän ja kiertokangen käsittävä polttomoottorikoneen käyttökoneisto FI120947B (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE10356200A DE10356200B4 (de) 2003-12-02 2003-12-02 Triebwerk einer Brennkraftmaschine mit Kolben und Pleuelstange
DE10356200 2003-12-02

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI20041445A0 FI20041445A0 (fi) 2004-11-09
FI20041445A FI20041445A (fi) 2005-06-03
FI120947B true FI120947B (fi) 2010-05-14

Family

ID=33515103

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI20041445A FI120947B (fi) 2003-12-02 2004-11-09 Männän ja kiertokangen käsittävä polttomoottorikoneen käyttökoneisto

Country Status (9)

Country Link
US (1) US7451737B2 (fi)
EP (1) EP1538373B1 (fi)
JP (1) JP4889936B2 (fi)
KR (1) KR101027460B1 (fi)
CN (1) CN100408874C (fi)
AT (1) ATE365289T1 (fi)
DE (2) DE10356200B4 (fi)
FI (1) FI120947B (fi)
IT (1) ITRM20040585A1 (fi)

Families Citing this family (13)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
WO2008122003A2 (en) * 2007-04-02 2008-10-09 Walker Frank H Piston arrangement and method for producing same
DE102007018435A1 (de) * 2007-04-19 2008-10-30 ThyssenKrupp Metalúrgica Campo Limpo Ltda. Kurbeltrieb, insbesondere für Verbrennungskraftmaschinen und Kompressoren
JP2010065624A (ja) * 2008-09-11 2010-03-25 Honda Motor Co Ltd 内燃機関用ピストン
FI20095732A (fi) * 2009-06-29 2010-12-30 Waertsilae Finland Oy Menetelmä kiertokangen asentamiseksi ja laakeroimiseksi kierrettävästi mäntään
CN102878287A (zh) * 2011-09-08 2013-01-16 摩尔动力(北京)技术股份有限公司 活塞连杆机构
CN105051357B (zh) 2013-01-21 2018-05-18 费德罗-莫格尔公司 活塞及其制造方法
WO2015039080A1 (en) * 2013-09-16 2015-03-19 Federal-Mogul Corporation Pinless piston with gallery
CA2913846C (en) * 2014-12-04 2022-11-15 Circle Dynamics Inc. Connecting rod and piston for an oil-less pneumatic motor
CN105179100A (zh) * 2015-08-10 2015-12-23 广西玉柴机器股份有限公司 活塞连杆组件
DE102015114952A1 (de) * 2015-09-07 2017-03-09 Volkswagen Aktiengesellschaft Kombination eines Kolbens und eines Pleuels
CN105351106A (zh) * 2015-12-11 2016-02-24 中国北方发动机研究所(天津) 一种新型分体式活塞结构
CN108952959A (zh) * 2018-08-16 2018-12-07 重庆卓力标准件制造有限公司 一种曲轴连杆总成
DE102021134519A1 (de) 2021-12-23 2023-06-29 Newgreen Ag Pleuelstange, Kolben, Kurbeltrieb sowie Hubkolben-Verbrennungsmotor

Family Cites Families (22)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US1899355A (en) * 1930-05-20 1933-02-28 Reid Piston Company Piston and connecting rod
DE749285C (de) * 1940-07-17 1944-11-20 Anlenkung einer mit kugeligem Kopf versehenen Pleuelstange an einem einteiligen nichtmetallischen Kolben
US2720871A (en) * 1952-06-23 1955-10-18 Morris Dev Company Piston and connecting rod assembly
FR1083390A (fr) * 1952-10-14 1955-01-07 Su Dwerke Motoren Und Kraftwag Piston pour moteur à combustion interne, notamment pour moteur à deux temps
US2830860A (en) * 1955-12-07 1958-04-15 Thompson Prod Inc Piston and connecting rod assembly
US4013057A (en) * 1975-05-14 1977-03-22 Dana Corporation Piston assembly
US4253430A (en) * 1979-01-11 1981-03-03 General Motors Corporation Insulated oil cooled piston assembly
US4270494A (en) * 1979-01-11 1981-06-02 General Motors Corporation Insulated oil cooled piston assembly
FR2575227B1 (fr) * 1984-12-20 1988-12-23 Semt Piston a structure allegee, notamment pour un moteur a combustion interne
DE3505964C1 (de) * 1985-02-21 1986-02-06 M.A.N.-B & W Diesel GmbH, 8900 Augsburg Pleuelstange für Hubkolbenbrennkraftmaschinen
FR2611232B1 (fr) * 1987-02-20 1991-08-30 Melchior Jean Piston pour moteurs a combustion interne et machines analogues
CN1031885A (zh) * 1988-03-03 1989-03-22 宇秀明 往复式活塞组及连杆的装置
US4858566A (en) * 1988-03-16 1989-08-22 Paul Marius A Axially symmetrical piston for reciprocal engines
JPH045428A (ja) * 1990-04-23 1992-01-09 Isuzu Motors Ltd 内燃機関の燃焼室構造
US5413074A (en) * 1993-07-31 1995-05-09 Isuzu Motors, Ltd. Piston and a connecting rod apparatus
DE19519730A1 (de) * 1995-06-02 1996-12-05 Kolbenschmidt Ag Kolben-Pleuel-Anordnung für Brennkraftmaschinen
JPH09144879A (ja) * 1995-11-28 1997-06-03 Kubota Corp エンジンのピストン・コンロッド球面連結装置
KR200166643Y1 (ko) 1997-03-07 2000-01-15 류정열 차량의 엔진용 피스톤과 커넥팅로드의 연결구조
JP2000213646A (ja) 1999-01-28 2000-08-02 Toyota Motor Corp ピストンとコンロッドの組み付け構造
JP2000337506A (ja) * 1999-05-31 2000-12-05 Toyota Motor Corp ピストンとコンロッドとの連結構造
DE10046214C1 (de) * 2000-09-19 2002-04-04 Man B & W Diesel Ag Fleuelstange, insbesondere Marinekopf
JP4058266B2 (ja) * 2001-12-20 2008-03-05 日立アプライアンス株式会社 密閉形圧縮機

Also Published As

Publication number Publication date
KR101027460B1 (ko) 2011-04-06
CN100408874C (zh) 2008-08-06
DE10356200B4 (de) 2006-08-03
ATE365289T1 (de) 2007-07-15
DE10356200A1 (de) 2005-07-07
US7451737B2 (en) 2008-11-18
KR20050053316A (ko) 2005-06-08
JP4889936B2 (ja) 2012-03-07
ITRM20040585A1 (it) 2005-02-28
DE502004004130D1 (de) 2007-08-02
JP2005164030A (ja) 2005-06-23
US20050139188A1 (en) 2005-06-30
FI20041445A0 (fi) 2004-11-09
EP1538373A1 (de) 2005-06-08
CN1624342A (zh) 2005-06-08
EP1538373B1 (de) 2007-06-20
FI20041445A (fi) 2005-06-03

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI120947B (fi) Männän ja kiertokangen käsittävä polttomoottorikoneen käyttökoneisto
JPH1061766A (ja) ピストン組立体保持装置
US4644853A (en) Piston and bearing assemblies
US7647911B2 (en) Small end con rod guidance piston
JP2008519217A (ja) クランク機構
JP4933761B2 (ja) ピストンエンジンおよびピストンエンジンを駆動的に連結する方法
RU2633052C1 (ru) Подшипниковая конструкция
US5562074A (en) Piston for internal-combustion engines
CN105179100A (zh) 活塞连杆组件
US5765451A (en) Slipper bearing assembly for radial internal combustion engine
KR101490948B1 (ko) 차량용 댐퍼 풀리 조립체
US5638738A (en) Air motor piston to crank linkage
US4833977A (en) Piston for internal combustion engine
KR101554379B1 (ko) 피스톤 베어링 장치
US20180202346A1 (en) Piston bearing assembly for an opposed-piston engine
US20090101004A1 (en) Two part piston for an internal combustion engine
WO2013046242A2 (en) Piston and improved connecting rod for use in internal combustion engine
US8770170B2 (en) Bedplate assembly and method
JP6375769B2 (ja) 内燃機関の複リンク式ピストンクランク機構の軸受構造。
US11835135B1 (en) Piston assembly with wrist pin cap
RU2030610C1 (ru) Аксиально-поршневая машина
KR100410681B1 (ko) 플라이휠 체결볼트용 댐핑 와셔
JP2018168966A (ja) クランクシャフトの支持構造
KR19980047932U (ko) 오일그루브가 형성된 트러스트와셔
JPS6137778Y2 (fi)

Legal Events

Date Code Title Description
FG Patent granted

Ref document number: 120947

Country of ref document: FI

PC Transfer of assignment of patent

Owner name: MAN ENERGY SOLUTIONS SE

MM Patent lapsed