FI120270B - Seinän runkorakenne - Google Patents

Seinän runkorakenne Download PDF

Info

Publication number
FI120270B
FI120270B FI20085114A FI20085114A FI120270B FI 120270 B FI120270 B FI 120270B FI 20085114 A FI20085114 A FI 20085114A FI 20085114 A FI20085114 A FI 20085114A FI 120270 B FI120270 B FI 120270B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
profile
support
outer profile
skeleton
frame structure
Prior art date
Application number
FI20085114A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI20085114A0 (fi
Inventor
Vesa Knuutila
Hannu Mannila
Original Assignee
Purso Oy
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Purso Oy filed Critical Purso Oy
Priority to FI20085114A priority Critical patent/FI120270B/fi
Publication of FI20085114A0 publication Critical patent/FI20085114A0/fi
Priority to DK09397501.9T priority patent/DK2098653T3/da
Priority to EP09397501.9A priority patent/EP2098653B1/en
Application granted granted Critical
Publication of FI120270B publication Critical patent/FI120270B/fi

Links

Classifications

    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E04BUILDING
    • E04BGENERAL BUILDING CONSTRUCTIONS; WALLS, e.g. PARTITIONS; ROOFS; FLOORS; CEILINGS; INSULATION OR OTHER PROTECTION OF BUILDINGS
    • E04B1/00Constructions in general; Structures which are not restricted either to walls, e.g. partitions, or floors or ceilings or roofs
    • E04B1/62Insulation or other protection; Elements or use of specified material therefor
    • E04B1/92Protection against other undesired influences or dangers
    • E04B1/94Protection against other undesired influences or dangers against fire
    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E04BUILDING
    • E04BGENERAL BUILDING CONSTRUCTIONS; WALLS, e.g. PARTITIONS; ROOFS; FLOORS; CEILINGS; INSULATION OR OTHER PROTECTION OF BUILDINGS
    • E04B2/00Walls, e.g. partitions, for buildings; Wall construction with regard to insulation; Connections specially adapted to walls
    • E04B2/88Curtain walls
    • E04B2/96Curtain walls comprising panels attached to the structure through mullions or transoms
    • E04B2/965Connections of mullions and transoms
    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E04BUILDING
    • E04BGENERAL BUILDING CONSTRUCTIONS; WALLS, e.g. PARTITIONS; ROOFS; FLOORS; CEILINGS; INSULATION OR OTHER PROTECTION OF BUILDINGS
    • E04B2/00Walls, e.g. partitions, for buildings; Wall construction with regard to insulation; Connections specially adapted to walls
    • E04B2/88Curtain walls
    • E04B2/96Curtain walls comprising panels attached to the structure through mullions or transoms

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Architecture (AREA)
  • Physics & Mathematics (AREA)
  • Electromagnetism (AREA)
  • Civil Engineering (AREA)
  • Structural Engineering (AREA)
  • Load-Bearing And Curtain Walls (AREA)
  • Building Environments (AREA)

Description

SEINÄN RUNKORAKENNE
Keksinnön kohteena on oheisen patenttivaatimuksen 1 johdanto-osan mukainen seinän runkorakenne.
5
Rakennusten julkisivuja muodostetaan erilaisista elementeistä, kuten lasielementeistä, jotka kootaan metallisten kehysprofiilien varaan. Tyypillisesti nämä kehysprofiilit toimivat seinärakenteen kantavana runkorakenteena. Kehysprofiilien tuleekin olla riittävän lujia ja jäykkiä, mutta 10 mielellään myös mahdollisimman kevyitä. Alumiinista on mahdollista muodostaa kevyitä profiilirakenteita, jotka ovat normaaleihin käyttöolosuhteisiin riittävän lujia ja jäykkiä, mutta muodostettaessa paloturvalli-sia ja osastoivia rakenteita on alumiinin käyttö kuitenkin ongelmallista. Pelkästään alumiinista valmistettu rakenne menettää oleellisesti lu-15 juuttaan korkeissa lämpötiloissa, joita esiintyy tulipaloissa johtuen alumiinin pehmenemisestä ja sulamisesta. Tämän takia suurta paloturvallisuutta vaativissa kohteissa on kehysprofiilien valmistuksessa tyypillisesti käytetty osittain tai kokonaan muita metalleja kuin alumiinia tai alumiinista valmistetut profiilit on varustettu erilaisilla vahvikeprofiileilla. 20 Palonkestävyyttä voidaan edelleen parantaa lisäämällä runkoprofiilin sisään tai ulkopintaan lämpöä sitovaa tai eristävää materiaalia, esimerkiksi kipsilevyä.
Seinän runkorakenteen vahvistamiseksi alumiinisen onteloprofiilin si-25 säpuolelle voidaan asettaa esimerkiksi teräksinen vahvikeprofiili, ns. tukiranka. Kyseisessä rakenteessa käytetään alumiinia ja terästä, joilla on erilainen lämpölaajenemiskerroin ja niillä voi olla erilainen lämpötila. Tästä seuraa sisärakenteen ja ulkorakenteen erilainen lämpölaajeneminen palotilanteissa. Eri materiaaleista valmistettujen rakenteiden liit-30 täminen toisiinsa siten, että materiaalien erisuuruiset lämpöliikkeet eivät aiheuta rakenteeseen ylimääräistä rasitusta ja taipumia on ongelmallista. Normaalin käytön aikana esiintyvät lämpötilavaihtelut eivät aiheuta tällaisia ongelmia, mutta lämpötilan kohotessa tulipalojen sattuessa useita satoja asteita voi käydä niin, että rakenne heikkenee tai 35 hajoaa ennenaikaisesti lämpöliikkeiden johdosta.
2
Nyt esitettävän keksinnön tarkoituksena on esittää seinän runkorakenne, joka vähentää lämpötilan vaihtelusta johtuvaa rakenteen taipumaa ja jota voidaan näin ollen käyttää paloturvallisissa ja osastoivissa rakenteissa.
5 Tämän tarkoituksen toteuttamiseksi keksinnön mukaiselle seinän runkorakenteelle, joka käsittää ainakin ensimmäisen alumiinista valmistetun ulkoprofiilin ja sen sisäpuolelle sijoitetun tukirangan sekä ensimmäiseen ulkoprofiiliin oleellisesti kohtisuorasti kiinnitetyn toisen alumii-10 nista valmistetun ulkoprofiilin ja sen sisäpuolelle sijoitetun tukirangan, on pääasiassa tunnusomaista se, että ensimmäisen ulkoprofiilin sisäpuolella olevaan tukirankaan on sovitettu tukilevy, jonka asema tukirangassa voi muuttua tukirangan pituussuunnassa, ja ensimmäiseen ulkoprofiiliin nähden oleellisesti kohtisuorassa olevan toisen ulkoprofii-15 Iin sisäpuolella oleva tukiranka on kiinnitetty mainittuun tukilevyyn lii-toskappaleen avulla.
Muissa, epäitsenäisissä patenttivaatimuksissa on esitetty eräitä keksinnön edullisia suoritusmuotoja.
20
Keksinnön perusajatuksena on muodostaa seinän runkorakenne ulkokuoren muodostavasta alumiinisesta ulkoprofiilista ja sen sisällä olevasta tukirangasta siten, että runkorakenteen pystysuuntaiset ja vaakasuuntaiset osat liitetään toisiinsa siten, että ne pääsevät liikkumaan 25 toistensa suhteen tarvittaessa, esimerkiksi lämpötilan noususta johtuvan materiaalien erilaisen lämpölaajenemisen seurauksena. Runkorakenne muodostuu ensimmäisistä ulkoprofiileista eli ns. pääprofiileista ja näihin pääprofiileihin oleellisesti kohtisuorasti kiinnitetyistä toisista profiileista eli ns. poikkiprofiileista. Pääprofiilin tukirangan sisään sijoi-30 tetaan tukilevy siten, että tukilevy voi tarvittaessa liikkua tukirangan sisällä tukirangan pituussuunnassa. Poikkiprofiilin tukiranka kiinnitetään tähän pääprofiilin tukirangan sisässä olevaan tukilevyyn liitoskappaleen avulla. Liitoskappale on muotoiltu siten, että se mahdollistaa poikkiprofiilin tukirangan liikkumisen tarvittaessa poikkiprofiilin pituussuun-35 nassa liitoskappaleessa. Alumiinista valmistettujen ulkoprofiilien sisään asetettavat tukirangat, tukilevy ja liitoskappale on valmistettu materiaa- 3 lista, jonka sulamislämpöinä on korkeampi kuin alumiinin. Näin ollen keksinnön mukaisen runkorakenteen lujuus säilyy riittävänä korkeissa lämpötiloissa, kuten esimerkiksi tulipalossa, koska tukilevyja liitoskap-pale estävät tukirankojen ja alumiiniprofiilien erilaisesta lämpöliikkeestä 5 johtuvat taipumat ja muut rasitukset runkorakenteeseen siten, että tukirangat pääsevät liikkumaan rakenteessa.
Keksinnön mukaisen rakenteen ja kiinnitysmekanismin ansiosta lämpötilan muutos ei aiheuta ulkoprofiilin ja sen sisässä olevan tukirangan 10 välisiä voimia toisin kuin tapauksessa, jossa liitoskappale on kiinnitetty kiinteästi suoraan tukirankaan. Näin ollen lämpötilan vaihtelusta johtuvaa rakenteen taipumaa ei esiinny tai se jää pieneksi keksinnön mukaisessa runkorakenteessa. Tämä ominaisuus parantaa seinän runkorakenteen palonkestävyyttä siten, että rakenne pysyy palotilanteessa 15 koossa riittävän ajan.
Eräässä keksinnön suoritusmuodossa ulkoprofiilin ja sen sisässä olevan tukirangan väliin voidaan asettaa täyteainetta, esimerkiksi kipsi-elementti tai vastaava, hidastamaan lämmönnousua.
20
Seuraavassa keksintöä selostetaan tarkemmin viittaamalla oheisiin piirustuksiin, joissa kuva 1 esittää keksinnön mukaisen runkorakenteen osia hajotus-25 kuvana, kuvat 2a-2d esittävät keksinnön mukaisen runkorakenteen osien liittämisen toisiinsa, kuva 3 esittää keksinnön mukaiseen runkorakenteeseen kuuluvan 30 tukirangan ja sen sisässä olevan tukilevyn poikkileikkauk sena, ja kuva 4 esittää keksinnön mukaisen runkorakenteen osien liitoksen sivusta kuvattuna.
35 Selityksessä käytetään termiä pituussuunta, jolla tarkoitetaan sitä suuntaa, joka on ulkoprofiilipalkin tai tukirangan pisimmän sivun suun- 4 täinen. Runkorakenteen ulkoprofiilin ja tukirangan poikkileikkaus on vakio.
Kuvassa 1 on esitetty keksinnön mukaisen runkorakenteen osat ja ku-5 vissa 2a-2d on esitetty rakenteen osien liittäminen toisiinsa. Seinän runkorakenne käsittää pääprofiileja ja niihin oleellisesti kohtisuorasti kiinnitettyjä poikkiprofiileja. Kuvissa on esitetty esimerkinomaisesti yksi pystysuuntainen pääprofiili ja siihen liitetty vaakasuuntainen poikki-profiili. Alan ammattilainen ymmärtää, että seinän runkorakenne voi 10 käsittää pääprofiileja ja poikkiprofiileja vaihtelevan määrän riippuen halutusta seinän runkorakenteesta. Pääprofiili voi olla vaaka- tai pystysuuntainen, johon on kiinnitetty oleellisesti kohtisuorasti ainakin yksi poikkiprofiili. Pääprofiili on yleensä pituudeltaan pidempi kuin siihen oleellisesti kohtisuorasti kiinnitetyt poikkiprofiilit.
15
Kuvissa esitetään runkorakenne, jossa pääprofiili käsittää alumiinisen ulkoprofiilin 2, jonka sisään on asetettu tukiranka 3 ja vastaavasti poikkiprofiili käsittää alumiinisen ulkoprofiilin 8, jonka sisään on asetettu tukiranka 7. Pääprofiilin tukirangan 3 sisään asetetaan tukilevyjä 4 siten, 20 että ne asettuvat pääprofiilin tukirangan 3 pituussuunnassa poikkiprofii-lien liitosten kohdille. Poikki profiili n tukiranka 7 on kiinnitetty tukilevyyn 4 liitoskappaleen 5 avulla siten, että poikkiprofiilin tukiranka 7 sijoittuu oleellisesti kohtisuoraan pääprofiilin ulkoprofiilia 2 vasten. Liitoskappale 5 on kiinnitetty pääprofiiliin kuuluvan ulkoprofiilin 2 läpi tukilevyyn 4 so-25 pivalla yhdellä tai useammalla kiinnityselimellä 10, esimerkiksi ruuvilla.
Alumiinisessa ulkoprofiilissa on muotoja, joiden avulla lasilevyt tai muut julkisivun levymäiset elementit, tiivistenauhat, peitelistat ja muuta vastaavat voidaan kiinnittää runkorakenteeseen. Nämä muodot ja niiden 30 tarkoitus ovat ennestään tunnettua.
Tukirankojen 3, 7 poikkileikkaus muistuttaa oleellisesti l-palkkia ja tuki-levy 4 on sijoitettu tämän l-palkin muotoisen pääprofiilin tukirangan 3 sisään poikkiprofiilien puolelle. Tukilevy 4 sijoittuu l-palkin uraan siten, 35 että se voi lämpötilan muutoksen aiheuttaman materiaalien erilaisen lämpöliikkeen seurauksena liikkua oleellisen vapaasti uran pituussuun- 5 nassa. Pääprofiilin ollessa pystysuuntainen tukilevyn 4 liikkuminen alaspäin on estetty kiinnittämällä tukirankaan 3 jokin estekappale, esimerkiksi ruuvi 9, tukilevyn 4 alapuolelle. Tukilevyjä 4 sijoitetaan pääprofiilin tukirankaan 3 poikkiprofiMien liitosten kohdille, joten niiden si-5 jainti ja lukumäärä pääprofiilin tukirangassa 3 voi vaihdella riippuen halutusta seinän runkorakenteesta.
Liitoskappale 5 on kiinnitetty tukilevyyn 4 kiinnityselimillä 10 pääprofii-liin kuuluvan ulkoprofiilin 2 läpi liitoskappaleen 5 tukilevyn 4 suuntai-10 sesta osastaan. Liitoskappale 5 käsittää myös liitoskappaleen molemmilla sivuilla tukilevyn suuntaa vasten oleellisesti kohtisuorassa olevat laipat, joiden sisäpinnalla on laippoihin nähden kohtisuorassa olevat ulokkeet 6. Poikkiprofiilin tukiranka 7 on asetettu liitoskappaleessa oleviin ulokkeisiin 6 siten, että ulokkeet 6 asettuvat l-palkin muotoisen 15 poikkiprofiilin tukirangan 7 ulkoreunassa oleviin uriin. Poikkiprofiilin ul-koprofiili 8 on asetettu poikkiprofiilin tukirangan 7 ja liitoskappaleen 5 päälle siten, että ne jäävät ulkoprofiilin 8 sisään. Poikkiprofiilin ulkopro-fiili 8 on lisäksi kiinnitetty pääprofiilin ulkoprofiiliin 2.
20 Kuvassa 3 on esitetty pääprofiilin tukiranka 3 ja sen sisään asetettu tu-kilevy 4 poikkileikkauksena. Tukilevy 4 on muodoltaan taivutettu levy, joka asettuu l-palkin muotoisen tukirangan 3 muodostamaan uraan.
Kuvasta 4 nähdään, että poikkiprofiilin tukiranka 7 on asetettu liitos-25 kappaleeseen 5 siten, että liitoskappaleessa 5 olevat ulokkeet 6 asettuvat tukirangan 7 ulkoreunassa oleviin uriin. Poikkiprofiilin tukiranka 7 pääsee tarvittaessa liikkumaan näissä ulokkeissa ulokkeiden pituuden verran. Liitoskappale 5 on kiinnitetty kiinnityselimillä 10 pääprofiilin ulkoprofiilin 2 läpi pääprofiilin tukirangan 3 sisässä olevaan tukilevyyn 4. 30 Poikkiprofiilin ulkoprofiili 8 on asetettu tukirangan 7 päälle.
Pääprofiili voi olla myös vaakasuuntainen, johon on kiinnitetty pystysuuntaisia poikkiprofiileja. Kiinnitysmekanismi on tässä tapauksessa samanlainen edellä kuvatun kanssa. Tukilevyt sijaitsevat pääprofiilin 35 tukirangassa ja mahdollistavat tukilevyihin liitoskappaleen avulla kiinnitettyjen poi kki profiilien tukirankojen liikkumisen tarvittaessa vaaka- 6 suunnassa. Pystysuuntaiset poikkiprofiilien tukirangat liikkuvat tarvittaessa myös liitoskappaleen 5 ulokkeiden 6 sallimissa rajoissa.
Ulkoprofiilit 2, 8 on muodostettu pudottamalla alumiinista. Ulkoprofiilien 5 sisään asetettavat tukirangat 3, 7 ja tukilevy 4 on valmistettu materiaalista, jonka lämmönkestävyys on parempi kuin alumiinin. Edullisesti tukirangat 3, 7 ja tukilevy 4 on valmistettu teräksestä. Myös liitoskappale 5 on valmistettu materiaalista, jonka lämmönkestävyys on parempi kuin alumiinin, edullisesti teräksestä.
10
Nopeassa lämpötilan muutoksessa, kuten esimerkiksi tulipalossa, alumiinista valmistettu ulkoprofiili 2, 8 pehmenee tai sulaa aiemmin kuin alumiiniprofiilin sisässä oleva tukiranka 3, 7. Ennen sulamista alumiini laajenee lämpötilan kohotessa. PoikkiprofiiIin tukiranka 7 on kiinnitetty 15 liitoskappaleen 5 avulla pääprofiilin tukirangassa 3 olevaan tukilevyyn 4, joka liikkuu tukirangan 3 pituussuunnassa samalla kun alumiinissa tapahtuu lämpölaajenemista. Toisin sanoen teräksinen tukilevy liikkuu tukirangassa alumiinin mukana. Näin ollen rakenteen ulkoprofiilin ja sen sisässä olevan tukirangan välisiä voimia ei pääse syntymään ja 20 lämpötilan noususta johtuvia rakenteen taipumia ei esiinny tai ne jäävät pieneksi ja runkorakenne pysyy näin ollen ehjänä määritellyn ajan. Palotilanteessa myös alumiinista valmistettu poikkiprofiilin ulkoprofiili 8 laajenee enemmän kuin sen sisässä oleva tukiranka 7, mutta rakenteeseen vaikuttavia voimia ei pääse syntymään koska tukiranka 7 pää-25 see liikkumaan liitoskappaleen 5 ulokkeiden 6 päällä. Tämä osaltaan tukee seinän runkorakennetta palotilanteissa.
Esimerkiksi tulipalon aiheuttama lämpöliike voi olla jopa 40 mm noin 4 metriä pitkässä pääprofiilissa. Näin ollen edellä kuvatulla pääprofiilien 30 ja poikkiprofiilien kiinnitystavalla saadaan oleellisesti vähennettyä ja estettyä seinän runkorakenteen taipumia ja vääristymiä palotilanteissa ja rakenne säilyy koossa riittävän ajan.
Pääprofiilin ja/tai poikkiprofiilin ulkoprofiilin ja sen sisässä olevan tuki-35 rangan väliin voidaan asettaa täyteainetta, esimerkiksi kipsielementti tai vastaava, hidastamaan lämmönnousua.
7
On luonnollisesti selvää, että keksintö ei ole rajoittunut vain edellä esitettyihin suoritusmuotoihin, vaan esimerkiksi tukiranka ja/tai ulkoprofiili voidaan muotoilla esimerkeistä poikkeavalla tavalla. Tukirangan tar-5 koitus on sama kuin ennestään tunnetuissa ratkaisuissa: säilyttää rakenteen kantavuus ainakin tietty aika siinä tapauksessa, että ulkoprofiili tuhoutuu tai sen lujuus heikkenee palotilanteessa ja toimia yleensä rakennetta lujittavana elementtinä.
10 Keksintöä ei ole tarkoitus rajoittaa edellä esimerkinomaisesti esitettyihin suoritusmuotoihin, vaan keksintöä on tarkoitus laajasti soveltaa seuraavassa määriteltyjen patenttivaatimusten määrittelemän keksinnöllisen ajatuksen puitteissa.

Claims (6)

1. Seinän runkorakenne, joka käsittää ainakin - ensimmäisen alumiinista valmistetun ulkoprofiiIin (2) ja sen 5 sisäpuolelle sijoitetun tukirangan (3), ja - ensimmäiseen ulkoprofiiliin (2) oleellisesti kohtisuorasti kiinnitetyn toisen alumiinista valmistetun ulkoprofiilin (8) ja sen sisäpuolelle sijoitetun tukirangan (7), tunnettu siitä, että ensimmäisen ulkoprofiilin (2) sisäpuolella olevaan 10 tukirankaan (3) on sovitettu tukilevy (4), jonka asema tukirangassa (3) voi muuttua tukirangan pituussuunnassa, ja ensimmäiseen ulkoprofiiliin nähden oleellisesti kohtisuorassa olevan toisen ulkoprofiilin (8) sisäpuolella oleva tukiranka (7) on kiinnitetty mainittuun tukilevyyn (4) liitos-kappaleen (5) avulla. 15
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen seinän runkorakenne, tunnettu siitä, että liitoskappale (5) on kiinnitetty yhdellä tai useammalla kiinni-tyselimellä (10) ensimmäisen ulkoprofiilin (2) läpi tukilevyyn (4).
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen seinän runkorakenne, tunnet tu siitä, että ensimmäiseen ulkoprofiiliin nähden oleellisesti kohtisuorassa olevan toisen ulkoprofiilin (8) sisäpuolella oleva tukiranka (7) on asetettu liitoskappaleeseen (5) siten, että liitoskappaleen ulokkeet (6) on tukirangan (7) ulkoreunassa olevien urien sisässä. 25
4. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen seinän runkorakenne, tunnettu siitä, että ensimmäisen ulkoprofiilin ollessa pystysuuntainen tukilevyn (4) liikkuminen alaspäin tukirangan (3) pituussuunnassa on estetty kiinnittämällä jokin estekappale (9) tukilevyn (4) alapuolelle. 30
5. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen seinän runkorakenne, tunnettu siitä, että tukirangat (3, 7) ja tukilevy (4) on valmistettu teräksestä.
6. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen seinän runkorakenne, tunnettu siitä, että ulkoprofiilin (2, 8) ja tukirangan (3, 7) väliin on sijoitettu täytemateriaalia. 5
FI20085114A 2008-02-08 2008-02-08 Seinän runkorakenne FI120270B (fi)

Priority Applications (3)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI20085114A FI120270B (fi) 2008-02-08 2008-02-08 Seinän runkorakenne
DK09397501.9T DK2098653T3 (da) 2008-02-08 2009-01-27 Rammekonstruktion til en væg
EP09397501.9A EP2098653B1 (en) 2008-02-08 2009-01-27 Wall frame structure

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI20085114 2008-02-08
FI20085114A FI120270B (fi) 2008-02-08 2008-02-08 Seinän runkorakenne

Publications (2)

Publication Number Publication Date
FI20085114A0 FI20085114A0 (fi) 2008-02-08
FI120270B true FI120270B (fi) 2009-08-31

Family

ID=39148984

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI20085114A FI120270B (fi) 2008-02-08 2008-02-08 Seinän runkorakenne

Country Status (3)

Country Link
EP (1) EP2098653B1 (fi)
DK (1) DK2098653T3 (fi)
FI (1) FI120270B (fi)

Families Citing this family (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
JP2018066153A (ja) * 2016-10-18 2018-04-26 Ykk Ap株式会社 カーテンウォールユニット
CN114045965B (zh) * 2021-11-26 2022-12-13 广东振邦新材料科技有限公司 一种铝板幕墙安装用骨架结构
KR102496417B1 (ko) * 2022-02-18 2023-02-06 원경의 내진성이 우수하면서 내진에 의한 유리의 추락방지가 가능한 커튼월 구조
KR102505990B1 (ko) * 2022-02-18 2023-03-03 원경의 유리 추락 방지용 브라켓 및 이를 구비한 내진성이 우수하면서 내진에 의한 유리의 추락방지가 가능한 커튼월 구조

Family Cites Families (3)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE9406655U1 (de) * 1994-04-21 1994-06-30 Mft Gmbh Moderne Fenster Techn Verbindungsstück für winklig aneinanderstoßende Hohlprofilstäbe
DE19940574C1 (de) * 1999-08-26 2001-05-17 Reichel Phi Gmbh Anordnung zur Bildung einer Kreuzverbindung zwischen einem Längspfosten und einem Querpfosten bei einem Fenster oder einer Türe aus Kunststoff oder Leichtmetall
DE202006008511U1 (de) * 2006-05-30 2006-07-27 Rehau Ag + Co Konstruktionsanordnung

Also Published As

Publication number Publication date
EP2098653A3 (en) 2009-09-16
DK2098653T3 (da) 2013-08-12
EP2098653A2 (en) 2009-09-09
EP2098653B1 (en) 2013-05-08
FI20085114A0 (fi) 2008-02-08

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI104991B (fi) Metalliprofiileista tehty palosuojausmallinen kehysrakenne ikkunoita, ovia, julkisivuja tai lasikattoja varten
FI86326B (fi) Brandmotstaondskraftig, foertillverkad bjaelklagsbalk av staol.
RU2502853C2 (ru) Система соединения для сборной панели с терморазрывом
FI120270B (fi) Seinän runkorakenne
FI125420B (fi) Menetelmä pilarin ja palkin välisen liitosrakenteen muodostamiseksi ja pilarin ja palkin välinen liitosrakenne
KR20120074124A (ko) 유닛 타입 스틸 커튼월의 수직부재 및 수평부재 장착구조
KR101081801B1 (ko) 강성이 보강된 커튼월
KR20170142852A (ko) 열교차단 기능을 갖는 앵커볼트 지지부재
KR101916866B1 (ko) 일체형 유닛타입의 스틸 커튼월
KR101235760B1 (ko) 스틸 커튼월 장착구조
RU2381341C1 (ru) Вертикальная направляющая для крепления облицовочных плит навесного вентилируемого фасада
US10676928B2 (en) Prefabricated building panel
KR101529559B1 (ko) C형 스틸 형강과 알루미늄 프레임이 결합된 유닛형 커튼월 구조
EP3350400B1 (en) Profile for the fastening and thermal insulation system of windows, doors and facades
KR20170001383A (ko) 구조적 성능을 보강한 비노출형 단열 커튼월 시스템
JPH11210152A (ja) 外装パネル取付け用のプレキャストコンクリート壁体
RU2550707C1 (ru) Зенитное перекрытие строительной конструкции, крышка люка зенитного перекрытия и профиль крышки люка
EP4095334A1 (en) A prefabricated element for a building
CN220203080U (zh) 一种适用于绿色建筑的混凝土外墙保温-防火构造
RU49052U1 (ru) Однослойная стеновая панель здания
RU2784273C1 (ru) Композитный кронштейн навесной фасадной системы
KR101398435B1 (ko) 건축물의 복합보 공법 및 그에 의한 구조
CN214941333U (zh) 一种外挂墙板的墙角连接节点及装配式建筑外墙
RU2182630C1 (ru) Способ крепления навесной панели облицовки здания
FI87687B (fi) Foerbindning av hoernprofil foer eldstad

Legal Events

Date Code Title Description
FG Patent granted

Ref document number: 120270

Country of ref document: FI