FI120087B - Hissin monitorointijärjestelmä ja -menetelmä - Google Patents
Hissin monitorointijärjestelmä ja -menetelmä Download PDFInfo
- Publication number
- FI120087B FI120087B FI20051189A FI20051189A FI120087B FI 120087 B FI120087 B FI 120087B FI 20051189 A FI20051189 A FI 20051189A FI 20051189 A FI20051189 A FI 20051189A FI 120087 B FI120087 B FI 120087B
- Authority
- FI
- Finland
- Prior art keywords
- att att
- elevator
- med
- stopping
- service center
- Prior art date
Links
Classifications
-
- B—PERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
- B66—HOISTING; LIFTING; HAULING
- B66B—ELEVATORS; ESCALATORS OR MOVING WALKWAYS
- B66B5/00—Applications of checking, fault-correcting, or safety devices in elevators
- B66B5/0006—Monitoring devices or performance analysers
Landscapes
- Maintenance And Inspection Apparatuses For Elevators (AREA)
Description
HISSIN MONITOROINTIJÄRJESTELMÄ JA -MENETELMÄ KEKSINNÖN ALA
Keksintö liittyy hisseihin. Erityisesti keksintö liittyy uuteen ja kehittyneeseen hissin monitorointijär-5 jestelmään.
TEKNIIKAN TASO
Hissijärjestelmän toiminnalle on ensisijaisen tärkeää, että hissijärjestelmä toimii virheettömästi ja ennen 10 kaikkea turvallisesti.
Tästä syystä hissijärjestelmissä on käytössä joukko erilaisia turvalaitteita. Eräs tällainen on ns. turva-piiri. Turvapiiri on hissin sähköisen turvajärjestel-15 män tärkein osa. Turvapiiri kulkee hissikuilussa turvalaitteelta toiselle. Piiri koostuu tyypillisesti sarjaan ketjutetuista turvalaitekoskettimista ja kytkimistä. Mikäli yksikin turvalaite katkaisee turva-piirin, hissi pysähtyy tai ei lähde liikkeelle. Turva-20 piiri valvoo esimerkiksi korin ovia, tason ovia, lukkoja jne. Jos esimerkiksi hissikorin ovet ovat auki, turvapiiri on auki eikä hissin pitäisi missään tilanteessa lähteä liikkeelle.
25 Lisäksi käytössä olevaa hissiä tulee huoltaa ja sen kunto tulee lakisääteisesti tarkastaa turvallisen toiminnan takaamiseksi. Hissin kunnon tarkastuksessa sille tehdään toimintatestit eli testataan turva- ja hälytyslaitteiden toiminta sekä tarkastetaan, ettei his-3 0 si liiku ennen kuin korin ja tason ovet ovat kiinni, eivätkä ne aukea ennen kuin hissi on kerrostasolla.
Perinteisesti yllä mainittu hissin kunnon tarkastus suoritetaan manuaalisesti. Huoltomies käy tietyin vä-35 liajoin, esimerkiksi kerran viikossa, tarkistamassa käsin, että kaikki turvalaitteet toimivat. Tarkastus- 2 käynneillä voidaan käyttää apuna erilaisia kunnonval-vontalaitteistoja, joiden analysaattorit voivat hyödyntää tietoa turvapiirissä kulkevasta virrasta. Eräissä maissa, kuten esimerkiksi Saksassa ja Itäval-5 lassa, tarkastuskäynti pitää lakisääteisesti suorittaa automaattiovelliselle hissille joka neljäs kuukausi tai jokaisen 30000 ajokerran jälkeen. Vastaavasti hei-luriovelliselle hissille tarkastuskäynti pitää lakisääteisesti suorittaa joka toinen kuukausi tai jokai-10 sen 15000 ajokerran jälkeen.
Manuaalisesti tehtävät tarkastuskäynnit kuitenkin haaskaavat henkilöstöresursseja tarpeettomasti. Lisäksi tieto vikatilanteesta ei välttämättä välity huolto-15 keskukselle välittömästi, vaan viive saattaa olla pit-käkin.
Julkaisuista JP 7-267550 ja JP 9-30761 tunnetaan ennestään ratkaisu, jossa pysähtymistarkkuutta tarkkail-20 laan usealla eri tarkkuudella. Tieto yhden tai useamman toleranssirajan ylistyksestä ja sen aiheuttamasta vaarasta ilmaistaan hissimatkustajille esimerkiksi värivaloin.
25 KEKSINNÖN TARKOITUS
Esillä olevan keksinnön tarkoituksena on tuoda esiin uudenlainen menetelmä ja järjestelmä hissin kunnon mo-nitoroimiseksi, joka poistaa edellä mainitut epäkohdat tai ainakin merkittävästi lieventää niitä. Erityisesti 30 keksinnön tarkoituksena on tuoda esiin menetelmä ja järjestelmä, jotka mahdollistavat hissin kunnon automaattisen monitoroinnin.
KEKSINNÖN YHTEENVETO
35 Keksinnön mukaiselle järjestelmälle on tunnusomaista se, mitä on esitetty patenttivaatimuksen 1 tunnusmerk- 3 kiosassa. Keksinnön mukaiselle menetelmälle on tunnusomaista se, mitä on esitetty patenttivaatimuksen 3 tunnusmerkkiosassa. Keksinnön muille sovellutusmuo-doille on tunnusomaista se, mitä on esitetty muissa 5 patenttivaatimuksissa. Keksinnöllisiä sovellusmuotoja on myös esillä tämän hakemuksen selitysosassa piirustuksissa. Hakemuksessa oleva keksinnöllinen sisältö voidaan määritellä myös toisin kuin jäljempänä olevissa patenttivaatimuksissa tehdään. Keksinnöllinen si-10 sältö voi muodostua myös useammasta erillisestä keksinnöstä, erityisesti jos keksintöä tarkastellaan ilmaistujen tai implisiittisten osatehtävien valossa tai saavutettujen hyötyjen tai hyötyryhmien kannalta. Tällöin jotkut jäljempänä olevien patenttivaatimuksien 15 sisältämät määritteet voivat olla erillisten keksinnöllisten ajatusten kannalta tarpeettomia. Keksinnön eri suoritusmuotojen piirteitä voi keksinnöllisen perusajatuksen puitteissa soveltaa toisten suoritusmuotojen yhteydessä.
20
Keksinnössä monitoroidaan hissin korin pysähtymistark-kuutta ainakin kolmella eri tarkkuudella. Keksinnön eräässä sovelluksessa pysähtymistarkkuuden monitorointia varten järjestetään ainakin kolme magneettianturia 25 ja magneettitanko, jotka magneettianturit ilmaisevat magneettitangon läheisyyttä, ja jotka magneettianturit sekä magneettitanko on järjestetty toisiinsa nähden siten, että magneettianturit aktivoituvat hissikorin pysähtyessä onnistuneesti (oikeaan kohtaan) kerrokses-30 sa.
Keksinnössä välitetään huoltokeskukselle ainakin ilmoitus hissikorin pysähtymisarkuuden toleranssirajan ylityksestä.
Esillä olevan keksinnön etuna tunnettuun tekniikkaan verrattuna on, että se mahdollistaa hissin automati- 35 4 soidun monitoroinnin tehden siten huoltohenkilökunnan suorittamat manuaaliset tarkastukset ainakin osin tarpeettomiksi. Keksinnön avulla voidaan tunnistaa ennakkoon hissikorin pysähtymisarkuuden muutokset ja päät-5 tää mahdollisista ennakkohuoltotoimenpiteistä.
KUVALUETTELO
Seuraavassa keksintöä selostetaan oheisten sovellusesimerkkien avulla viittaamalla oheiseen piirustuk-10 seen, jossa: kuviossa 1 on lohkokaaviomaisesti kuvattu eräs keksinnön mukainen hissin monitorointijärjestelmä, 15 kuviossa 2 on vuokaaviomaisesti kuvattu eräs keksinnön mukainen hissin monitorointimenetelmä, kuviossa 3a on esimerkinomaisesti esitetty magneet-tiantureiden sijoittelu hissikorin pysähtymisarkuuden 20 mittaamiseksi, ja kuviossa 3b on esimerkinomaisesti esitetty tilanne hissikorin pysähtymistarkkuuden ylitettyä ensimmäisen toleranssirajan.
25
KEKSINNÖN YKSITYISKOHTAINEN SELOSTUS
Kuviossa 1 on kuvattu lohkokaaviona esimerkinomaisesti erään keksinnön mukaisen järjestelmän komponentit. Kuviossa 1 kuvatulla järjestelyllä voidaan monitoroida 30 hissin kuntoa, jolloin manuaalisesti suoritettavat tarkastuskäynnit käyvät tarpeettomiksi.
Kuviossa 1 on kuvattu hissikori 10 sekä huoltokeskus 30. Edelleen kuviossa 1 on kuvattu esillä olevan kek-35 sinnön mukainen hissin monitorointijärjestelmä 20, jo- 5 ka on yhteydessä sekä hissikoriin 10 että huoltokeskukseen 30.
Hissin monitorointijärjestelmä 20 käsittää laskurin 5 21, joka on järjestetty määrittämään hissikorin 10 oven avautumiskertojen lukumäärää. Edelleen kuvion 1 esimerkinomaisessa sovelluksessa hissin monitorointi-järjestelmä 20 on järjestetty välittämään huoltokeskukselle 30 määritetyn hissin oven avautumiskertojen 10 lukumäärän. Esillä olevan keksinnön eräässä sovelluksessa huoltokeskus prosessoi vastaanottamansa tiedon hissin oven avautumiskertojen lukumäärästä, ja arvioi sen perusteella, onko tarkastuskäynti tarpeen.
15 Hissin monitorointijärjestelmä 20 käsittää edelleen hissin ovikytkentöjen oikosulkujen ilmaisimen 22. Ovi-kytkentöjen oikosulkujen ilmaisin 22 on järjestetty mittaamaan hissin 10 oven avautumisajan ainakin yhdeltä hissin 10 oven avautumiskerraita. Ilmaisin 22 on 20 edelleen järjestetty määrittämään kyseisten mittausten perusteella hissin 10 oven keskimääräisen avautumisajan. Ilmaisin 22 on edelleen järjestetty indikoimaan oikosulkuvikatilannetta, jos ainakin yhden hissin 10 oven avautumiskerran mitattu avautumisaika ylittää en-25 naita määrätyn osuuden määritetystä keskimääräisestä avautumisajasta. Edelleen kuvion 1 esimerkinomaisessa sovelluksessa hissin monitorointijärjestelmä 20 on järjestetty välittämään huoltokeskukselle 30 ilmoituksen havaitusta oikosulkuvikatilanteesta.
30
Hissin monitorointijärjestelmä 20 käsittää edelleen pysähtymistarkkuuden ilmaisimen 23, joka on järjestetty ilmaisemaan hissikorin 10 pysähtymistarkkuutta. Kuviossa 1 esitetyssä esillä olevan keksinnön esimer-35 kinomaisessa sovelluksessa pysähtymistarkkuuden ilmaisin 23 käsittää ainakin kolme magneettianturia ja mag-neettitangon (ei esitetty kuviossa 1), jotka magneet- 6 tianturit ilmaisevat magneettitangon läheisyyttä, ja jotka magneettianturit sekä magneettitanko on järjestetty toisiinsa nähden siten, että magneettianturit aktivoituvat hissikorin 10 pysähtyessä onnistuneesti 5 kerrokseen. . Edelleen ilmaisin 23 on järjestetty ilmaisemaan ensimmäisen ja toisen toleranssirajan ylitys hissikorin pysähtyessä kerrokseen. Edelleen kuvion 1 esimerkinomaisessa sovelluksessa hissin monitorointi-järjestelmä 20 on järjestetty välittämään huoltokes-10 kukselle 30 ilmoituksen havaitusta pysähtymistarkkuuden toleranssirajan ylityksestä.
Kuviossa 3a on estetty esimerkinomaisesti korin pysäh-tymistarkkuuden ilmaisemiseen käytettyjen magneettian-15 tureiden 310, 320, 330 sekä magneetti tangon 340 si joittelu toistensa suhteen tapauksessa, jossa hissiko-ri pysähtyy onnistuneesti kerroksessa. Vastaavasti kuviossa 3b on esitetty tilanne hissikorin pysähtymis-tarkkuuden ylitettyä ensimmäisen toleranssirajan. Mag-20 neettianturit on kiinnitetty pidäkkeellä 350 hissiko-riin, edullisesti hissikorin katolle. Vastaavasti kullekin kerrostasolle sijoitetaan hissikuiluun magneet-titanko 340 ilmaisemaan kerrostason paikkaa hissikuilussa. Kuviossa 3a kaikki kolme magneettianturia ovat 25 aktivoituneet magneettitangon aiheuttaman aktivoin-tiefektin seurauksena indikoiden hissikorin onnistunutta pysähtymistä kerroksessa. Kuviossa 3b hissikori on pysähtynyt liian alas eikä magneettianturi 330 ole aktivoitunut johtuen magneettitangon puuttumisesta il-30 maisimen 330 tunnistusalueelta indikoiden pysähtymis-tarkkuuden ensimmäisen toleranssiraja ylitystä. Vastaavasti tilanne, jossa hissikori pysähtyy liian ylös siten, että magneettianturi 310 ei aktivoidu mutta magneettianturit 320 ja 330 aktivoituvat ilmaisee myös 35 ensimmäisen toleranssirajan ylitystä. Tilanne, jossa vain magneettianturi 310 tai 330 on aktivoitunut indikoi pysähtymistarkkuuden toisen toleranssirajan yli- 7 tystä. Korin pysähtyessä siten, ettei yksikään mag-neettiantureista 310, 320, 330 ole aktiivinen, indikoi tilannetta, jossa hissin ajo on estynyt ja joka tilanne edellyttää huoltotoimenpiteitä hissin palauttami-5 seksi normaaliin toimintatilaan.
Magneettiantureiden 310, 320, 330 sijoittelulla tois tensa suhteen sekä magneettitangon 340 pituudella että sen paikalla hissikuilussa voidaan määrittää pysähty-10 misarkuuden eri toleranssirajojen sijainti kerros-tasoilla. Ensimmäinen toleranssiraja voidaan määrittää esimerkiksi siten, että ensimmäisen toleranssirajan ylitys indikoi mahdollista ennakkohuoltotarvetta ja toisen toleranssirajan ylitys indikoi välitöntä huol-15 totarvetta. Lisäämällä pidäkkeessä 350 olevien magneettiantureiden lukumäärää voidaan pysähtymisarkuuden toleranssirajojen määrää lisätä tarvittaessa. Toleranssirajoj en suuruuden määrittämiseksi voidaan hyödyntää esimerkiksi hissistandardeissa mainittuja his-20 sikorin pysähtymistarkkuusvaatimuksia.
Hissin monitorointijärjestelmä 20 käsittää edelleen korivalon valvojan 24. Korivalon valvoja 24 on järjes-25 tetty monitoroimaan hissikorin 10 korivalon sähkövirtaa ja syöttöjännitettä. Korivalon valvoja 24 on edelleen järjestetty indikoimaan rikkoutunutta korivaloa, jos korivalon sähkövirta katkeaa, mutta syöttöjännite säilyy. Edelleen kuvion 1 esimerkinomaisessa sovelluk-30 sessa hissin monitorointijärjestelmä 20 on järjestetty välittämään huoltokeskukselle 30 ilmoituksen havaitusta rikkoutuneesta korivalosta.
Esillä olevan keksinnön eräässä sovelluksessa ainakin 35 osa hissin monitorointijärjestelmän 20 elementeistä on toteutettu laitteistopohjaisesti. Esillä olevan keksinnön eräässä toisessa sovelluksessa ainakin osa his- 8 sin monitorointijärjestelmän 20 elementeistä on toteutettu ohjelmistopohjaisesti. Esillä olevan keksinnön vielä eräässä toisessa sovelluksessa ainakin osa hissin monitorointijärjestelmän 20 elementeistä on toteu-5 tettu sekä laitteisto- että ohjelmistopohjaisesti. Esillä olevan keksinnön eräässä sovelluksessa hissin monitorointijärjestelmä 20 on järjestetty hissin 10 turvapiirin (ei esitetty) yhteyteen.
10 Kuviossa 2 on kuvattu esimerkinomaisesti eräs keksinnön mukainen hissin monitorointimenetelmä vuokaaviona.
Vaiheessa 200 monitoroidaan hissin oven avautumisker-tojen lukumäärää. Vaiheessa 210 monitoroidaan hissin 15 ovikytkentöjen oikosulkuja. Hissin oven avautumisaika mitataan ainakin yhdeltä hissin oven avautumiskerral-ta. Kyseisten mittausten perusteella määritetään keskimääräinen hissin oven avautumisaika. Jos ainakin yhden hissin oven avautumiskerran mitattu avautumisaika 20 ylittää ennalta määrätyn osuuden määritetystä keskimääräisestä avautumisajasta, indikoidaan oikosulkuvi-katilannetta.
Vaiheessa 220 monitoroidaan hissikorin pysähtymistark-25 kuutta ainakin kolmella eri tarkkuudella. Keksinnön eräässä sovelluksessa pysähtymistarkkuuden monitorointia varten järjestetään hissikoriin ainakin kolme mag-neettianturia ja hissikuiluun kerrostasoille magneet-titanko, jotka magneettianturit ilmaisevat magneetti-30 tangon läheisyyttä, ja jotka magneettianturit sekä magneettitanko on järjestetty toisiinsa nähden siten, että magneettianturit aktivoituvat hissikorin pysähtyessä onnistuneesti kerroksessa.
35 Vaiheessa 230 monitoroidaan korivaloa. Korivalon sähkövirtaa ja syöttöjännitettä monitoroidaan. Jos kori- 9 valon sähkövirta katkeaa, mutta syöttöjännite säilyy, indikoidaan rikkoutunutta korivaloa.
Vaiheessa 240 välitetään huoltokeskukselle tieto his-5 sin oven avautumiskertojen lukumäärästä, ilmoitus oi- kosulkuvikatilanteesta, ilmoitus hissikorin pysähty-mistarkkuuden ainakin yhden toleranssirajan ylityksestä ja/tai ilmoitus rikkoutuneesta korivalosta.
10 Keksintöä ei rajata pelkästään edellä esitettyjä so vellusesimerkkejä koskevaksi, vaan monet muunnokset ovat mahdollisia pysyttäessä patenttivaatimuksien määrittelemän keksinnöllisen ajatuksen puitteissa. Esimerkiksi pysähtymisarkuuden ilmaisemiseen voidaan 15 käyttää magneettilatureiden sijaan muita soveltuvia anturiratkaisuja kuten esimerkiksi optisia, kapasitii-visia ja muita vastaavia antureita.
Claims (4)
1. Hissin monitorointijärjestelmä, joka käsittää pysähtymistarkkuuden ilmaisimen (23), joka on järjestetty monitoroimaan hissikorin pysähtymistark- 5 kuutta ainakin kolmella eri tarkkuudella, joita tarkkuuksia ovat: onnistunut pysähtyminen, ensimmäisen to-leranssirajan ylitys, toisen toleranssirajan ylitys, tunnettu siitä, että monitorointijärjestelmä (20) on järjestetty välittämään huoltokeskukselle (30) 10 ilmoituksen pysähtymistarkkuuden ylitettyä ensimmäisen pysähtymistarkkuuden toleranssirajan ennakkohuoltotar-peen indikoimiseksi huoltokeskukselle ja että monitorointijärjestelmä (20) on järjestetty välittämään huoltokeskukselle (30) ilmoituksen pysähtyrnistarkkuu-15 den ylitettyä toisen pysähtymistarkkuuden toleranssi- rajan välittömän huoltotarpeen indikoimiseksi huoltokeskukselle . 1 2 Patenttivaatimuksen 1 mukainen monitoroin- 20 tijärjestelmä, tunnettu siitä, että pysähtymis tarkkuuden ilmaisin (23) käsittää ainakin hissikorissa kolme magneettianturia (310,320,330) ja hissikuilussa kerrostasoilla magneettitangon (340), jotka magneet-tianturit ilmaisevat magneettitangon läheisyyttä, ja 25 jotka magneettianturit sekä magneettitanko on järjes tetty toisiinsa nähden siten, että magneettianturit aktivoituvat hissikorin pysähtyessä onnistuneesti kerroksessa.
2 Hissin monitorointimenetelmä, jossa mene- 30 telmässä monitoroidaan hissikorin pysähtymistarkkuutta ainakin kolmella eri tarkkuudella, joita tarkkuuksia ovat: onnistunut pysähtyminen, ensimmäisen toleranssi-rajan ylitys, toisen toleranssirajan ylitys, tunnettu siitä, että monitorointimenetelmä käsittää 35 vaiheet: välitetään huoltokeskukselle ilmoitus pysähtymistarkkuuden ylitettyä ensimmäisen pysähtymistark- kuuden toleranssirajan ennakkohuoltotarpeen indikoimi-seksi huoltokeskukselle; välitetään huoltokeskukselle ilmoitus pysäh-tymistarkkuuden ylitettyä toisen pysähtymistarkkuuden 5 toleranssirajan välittömän huoltotarpeen indikoimisek-si huoltokeskukselle.
4. Patenttivaatimuksen 3 mukainen hissin monitorointimenetelmä, tunnettu siitä, että pysähtymi s tarkkuuden monitorointia varten järjestetään his-10 sikoriin ainakin kolme magneettianturia ja hissikuiluun kerrostasoille magneettitanko, jotka magneettian-turit ilmaisevat magneettitangon läheisyyttä, ja jotka magneettianturit sekä magneettitanko on järjestetty toisiinsa nähden siten, että magneettianturit aktivoi-15 tuvat hissikorin pysähtyessä onnistuneesti kerroksessa . 1. Övervakningssystem för hiss, omfattande en indikator (23) för stoppnoggrannhet, som är anordnat 5 att övervaka hisskorgens stoppnoggrannhet med ätmin-stone tre noggrannheter, vilka är: korrekt stopp, överskridning av första toleransgränsen, överskridning av andra toleransgränsen, kännetecknat av, att över-vakningssystemet (20) är anordnat att när den första 10 toleransgränsen överskrids tili servicecentralen (30) sända ett meddelande som anger behov av förebyggande underhäll och att övervakningssystemet (20) är anordnat att när den andra toleransgränsen överskrids tili servicecentralen (30) sända ett meddelande som anger 15 behov av omedelbart underhäll. 2. Övervakningssystem enligt patentkrav 1, kännetecknat av, att indikatorn (23) för stoppnoggrannhet omfattar ätminstone tre magnetgivare (310, 320, 330) i hisskorgen och i hisschaktet vid stannpla- 20 nen en magnetstäng (340), vilka magnetgivare indikerar närheten till magnetstängen, och vilka magnetgivare och magnetstäng är sa anordnade i förhällande tili va-randra, att magnetgivarna aktiveras när hisskorgen stoppar korrekt vid stannplanet. 25
3. Förfarande för övervakning av hiss, i vil- ket förfarande hisskorgens stoppnoggrannhet övervakas med ätminstone tre noggrannheter, vilka är: korrekt stopp, överskridning av första toleransgränsen, överskridning av andra toleransgränsen, kännetecknat av, 30 att övervakningsförfarandet omfattar stegen: ett meddelande som anger behov av förebyggande underhäll sänds tili servicecentralen när den första toleransgränsen överskrids; ett meddelande som anger behov av omedelbart un-35 derhäll sänds tili servicecentralen när den andra toleransgränsen överskrids.
4. Förfarande enligt patentkrav 3 för över-vakning av hiss, kännetecknat av, att hisskorgen för övervakning av stoppnoggrannheten förses med ätminsto-ne tre magnetgivare och en magnetstäng monteras i 5 hisschaktet vid stannplanen, vilka magnetgivare indi-kerar närheten till magnetstängen, och vilka magnetgivare och magnetstäng är sä anordnade i förhällande tili varandra, att magnetgivarna aktiveras när hisskorgen stoppar korrekt vid stannplanet. 10
Priority Applications (1)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
FI20051189A FI120087B (fi) | 2005-11-22 | 2005-11-22 | Hissin monitorointijärjestelmä ja -menetelmä |
Applications Claiming Priority (2)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
FI20051189A FI120087B (fi) | 2005-11-22 | 2005-11-22 | Hissin monitorointijärjestelmä ja -menetelmä |
FI20051189 | 2005-11-22 |
Publications (3)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
FI20051189A0 FI20051189A0 (fi) | 2005-11-22 |
FI20051189A FI20051189A (fi) | 2007-05-23 |
FI120087B true FI120087B (fi) | 2009-06-30 |
Family
ID=35458794
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
FI20051189A FI120087B (fi) | 2005-11-22 | 2005-11-22 | Hissin monitorointijärjestelmä ja -menetelmä |
Country Status (1)
Country | Link |
---|---|
FI (1) | FI120087B (fi) |
-
2005
- 2005-11-22 FI FI20051189A patent/FI120087B/fi not_active IP Right Cessation
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
FI20051189A0 (fi) | 2005-11-22 |
FI20051189A (fi) | 2007-05-23 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
CN102227367B (zh) | 用于检测电梯的安全电路的装置 | |
FI117797B (fi) | Hissijärjestelmä | |
CN102951517B (zh) | 电梯用控制装置 | |
KR102652285B1 (ko) | 자동 엘리베이터 점검 시스템 및 방법들 | |
EP2104639B1 (en) | Condition monitoring method | |
KR102175852B1 (ko) | 안전 스위치 장치들의 직렬 연결을 구비한 안전 체인을 가진 엘리베이터 | |
WO2008081074A1 (en) | Elevator safety device | |
US20200130986A1 (en) | Method for configuring security related configuration parameters in a passenger transport installation | |
CN107848745A (zh) | 升降机系统的安全装置 | |
CN105270973A (zh) | 一种电梯门联锁电路/安全电路故障检测装置及方法 | |
JP3952660B2 (ja) | 制御盤 | |
FI120087B (fi) | Hissin monitorointijärjestelmä ja -menetelmä | |
CN111153302B (zh) | 一种电梯监测系统 | |
JP4412175B2 (ja) | エレベーター用調速器 | |
KR101602143B1 (ko) | 크레인의 안전 감시 시스템 | |
JPH0977409A (ja) | エレベータ用ガバナロープ異常検出装置 | |
CN113955642A (zh) | 起重机起升机构电机定子异常失电故障保护方法 | |
CN209890029U (zh) | 一种可门锁短接测试的电梯门锁旁路 | |
JP2010013254A (ja) | 乗客コンベアの制御装置 | |
JP2009132482A (ja) | エレベーターのロープ破断検出装置 | |
JP2019072839A (ja) | 組立ラインにおいて搬送物を搬送するためのシステムおよび方法 | |
JPH03158370A (ja) | エレベータの異常検出装置 | |
CN216489737U (zh) | 起重机起升机构电机定子异常失电故障保护装置 | |
JPH0342489A (ja) | エレベータ係合装置の取付異常検出装置 | |
JP2004091176A (ja) | エレベータ安全管理装置 |
Legal Events
Date | Code | Title | Description |
---|---|---|---|
FG | Patent granted |
Ref document number: 120087 Country of ref document: FI |
|
MM | Patent lapsed |