FI11964U1 - Painelajitin - Google Patents

Painelajitin Download PDF

Info

Publication number
FI11964U1
FI11964U1 FIU20174273U FIU20174273U FI11964U1 FI 11964 U1 FI11964 U1 FI 11964U1 FI U20174273 U FIU20174273 U FI U20174273U FI U20174273 U FIU20174273 U FI U20174273U FI 11964 U1 FI11964 U1 FI 11964U1
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
trycksil
wing
att
skyddskrav
kännetecknad
Prior art date
Application number
FIU20174273U
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Inventor
Thomas Jaschek
Gert Gottschalk
Original Assignee
Voith Patent Gmbh
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Voith Patent Gmbh filed Critical Voith Patent Gmbh
Application granted granted Critical
Publication of FI11964U1 publication Critical patent/FI11964U1/fi

Links

Classifications

    • DTEXTILES; PAPER
    • D21PAPER-MAKING; PRODUCTION OF CELLULOSE
    • D21DTREATMENT OF THE MATERIALS BEFORE PASSING TO THE PAPER-MAKING MACHINE
    • D21D5/00Purification of the pulp suspension by mechanical means; Apparatus therefor
    • D21D5/02Straining or screening the pulp
    • D21D5/023Stationary screen-drums
    • D21D5/026Stationary screen-drums with rotating cleaning foils

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Paper (AREA)

Description

PAINELÄJITIN
Keksintö koskee painelajitintä kuitususpension lajittelemiseksi, jossa on sihtiakselin ympärille pyörähdyssymmetrisesti muodostettu sihtielementti, joka jakaa painela j itt imen syöttötilaan ja aksept it Haan, jolloin syöttötila on yhteydessä suspension syöttöaukkoon sekä rejektin poistoaukkoon ja akseptitila akseptin purkuaukkoon ja syöttötilassa on roottorisiipiä käsittävä rumpumainen roottori, jonka pyörimisakseli vastaa sihtiakselia ja joka pyörii sihtielementin suhteen, jolloin roottorisiivet on järjestetty useille pyörimisakseliin nähden kohtisuorasti jatkuville roottorin kehätasoille jakautuneesti .
Painelajittimia käytetään paperikuitususpensioiden käsittelyssä, nimittäin kuitususpension työstämiseen märkäseulonnassa. Tätä varten tällainen painelajitin sisältää sihtielementin, joka on varustettu useilla aukoilla. Suspensioon sisältyvien kuitujen on määrä kulkeutua akseptina aukkojen läpi, samalla kun siinä olevat ei-toivotut kiintoainekset hylätään ja johdetaan rejektinä jälleen ulos lajittimesta. Käyttö on mahdollista myös erilaisten kuituainesten, eli lyhyempien kuitujen erotteluun pidemmistä.
Lajitteluaukkoina käytetään yleensä pyöreitä reikiä tai rakoja. Useimmissa tapauksissa tässä tarkastellun kaltaiset painelajittimet varustetaan sihtikammioilla, joissa on sihdin ohi liikkuvia kammiopintoja. Tällä tavoin sihtiaukkojen tukkeutuminen estetään sinänsä tunnetulla tavalla.
Julkaisusta W0 98/53135 on tullut tunnetuksi sihdinpuhdistin, joka on varustettu sihdin puhdistamiseen tarkoitetuilla siipielementeillä. Näillä siipielementeillä on hydrodynaaminen profiili, joka jatkuu sihtikorin sihtielementin koko pituudelta. Ympäröivään suspensioon nähden suhteellisen liikkeen vaikutuksesta siipielementti antaa puhdistettavan sihdin etupuolelle painepulssin ja sen takapuolelle imupulssin. Tällä tavoin imetään takaisin se osa suspensiosta, joka sihdistä on hylätty ja joka on jo ohittanut sihdin akseptina, minkä johdosta sihtiaukot pysyvät avoimina tai avataan.
Erona tähän esimerkiksi julkaisussa DE-OS 3701669 roottorisiivet muodostetaan kohoumista.
Tunnettujen painelajittimien haittana ovat paine- ja imupulsseista johtuvat melko voimakkaat värähtelyt.
Keksinnön tavoitteena on siksi minimoida värähtelyjen voimakkuus lajittelutehon pysyessä mahdollisimman korkeana.
Keksinnön mukaisesti tämä tavoite saavutetaan siten, että pyörimissuunnassa jatkuva poikkileikkaus, ts. roottorisiipien säteittäisesti suunnattu poikkileikkauspinta käsittää pyöristetyn, pyörimissuuntaan osoittavan siivenkärjen, siihen pyörimissuuntaa vasten liittyvän siiven keskiosan, jossa on toistensa kanssa yhdensuuntaisesti ja pyörimissuunnan kanssa yhden suuntaisesti jatkuvat siiven sivupinnat, sekä siiven tyviosan, jolloin siivenkärjen ja siiven keskiosan korkeus on roottorin lieriömäiseen vaippapintaan nähden suurimmillaan roottorisiiven ulkoreuna-alueella ja pienenee reuna-alueelta roottorisiiven keskustaa kohti. Ulkoreuna-alueella ilmenevä suuri korkeus johtaa kuitususpension voimistuneeseen virtaukseen ja edistää siivenkärjen ja siiven tyviosan välisen paine-eron korostumista.
Yhdessä roottorisiiven keskustaa kohti pienenevän korkeuden kanssa mahdollistetaan näin painepulssin hitaampi purku.
Virtauksen kannalta erityisen suotuisa muoto syntyy, kun siivenkärjen pyörimissuunnassa jatkuva poikkileikkauspinta on muodostettu paraabelin muotoiseksi.
Painepulssin hellävaraisen muodostuksen ja purun kannalta on eduksi, kun ulkoreuna-alueen korkeus on sama siivenkärjessä ja edullisesti myös siiven keskiosassa ja/tai siivenkärjen ja siiven keskiosan korkeus pienenee siirtymäalueella jatkuvasti ulkoreuna-alueen jälkeen keskustaa kohti.
Jotta roottorisiivet aikaansaisivat mahdollisimman suuren vaikutuksen, erityisesti imuvaikutuksen, tulisi reuna-alueen ja sihtielementin välisen etäisyyden olla mahdollisimman pieni. Etäisyyden ollessa liian pieni vaarana on kuitenkin tukkeutuminen.
Kattavilla kokeilla on todettu optimaaliseksi, kun roottorisiipien reuna-alueen ja sihtielementin välinen vähimmäisetäisyys on 3-15 mm.
Painelajittimen käytön suhteen erotetaan yleensä hienolajittelu/hienopuhdistus ja karkealajittelu/ karkeapuhdistus sekä suursakeusmassa- tai hylkylaj ittelu.
Hienolajittelussa on kyseessä hienojen epäpuhtauksien ja tahmojen poisto kuitususpension massasakeuden ollessa 0,8-2,5 %, jolloin sihtielementin sihtiaukot on muodostettu useimmiten raoiksi.
Karkealajittelussa sekä sakeamassa- tai hylkylajittelussa pyritään sen sijaan poistamaan epäpuhtaudet ja tahmot kuitususpension sakeuden ollessa 2,0-5 %. Seula-aukot on voitu muodostaa sekä aukoiksi että raoiksi.
Suhteellisen pienen sakeuden vuoksi kuitususpension hienolajittelussa on roottoritehon voimistamiseksi eduksi, kun roottorisiipien reuna-alueen ja sihtielementin välinen vähimmäisetäisyys on 3-7 mm ja/tai roottorin pyörimisnopeus 13-20 m/s.
Jotta karkealajittelun tai suursakeusmassa- tai hylkylajittelun aikana saavutetaan roottorisiivistä peräisin oleva optimaalinen imuvaikutus silloin, kun kuitususpension sakeus on suhteellisen korkea, tulisi roottorisiipien reuna-alueen ja sihtielementin välinen vähimmäisetäisyys olla 7-15 mm ja/tai roottorin pyörimisnopeus 16-25 m/s.
Puumassa- ja sellualalla paperin valmistukseen käytettäessä painelajittimien massan sakeusalue on 1-5 % ja roottorisiipien reuna-alueen ja sihtielementin välinen vähimmäisrako 3-15 mm. 3-7 mm pieniä rakovälejä käytetään tällöin edullisesti alhaisissa sakeuksissa, jotka ovat 1-2,5 %, ja 7-15 mm suurempia rakovälejä korkeammissa sakeuksissa, jotka ovat 2,0-5 %.
Paine-eron muodostukseen kohdistuvan vaikutuksen suhteen on edullista, että ulkoreuna-alueen leveys siivenkärjestä siiven tyviosaa kohti pienenee edullisesti jatkuvasti.
Painepulssin vähittäisen purun kannalta siiven tyviosan korkeus tulisi edullisesti pienetä jatkuvasti pyörimissuuntaa vasten. Tällöin on niin ikään eduksi, kun siiven tyviosan siiven sivupinnat kulkevat yhdensuuntaisesti toistensa kanssa ja yhdensuuntaisesti pyörimissuunnan kanssa.
Lyhyesti sanoen roottorisiivet voidaan toteuttaa näin pyörimissuunnassa tarkasteltuna tavallista olennaisesti lyhyempinä, mikä laajentaa niiden järjestelymahdollisuuksia roottorin päälle.
Turbulenssien välttämiseksi tulisi siiven tyviosan siiven sivupintojen olla pyöristettyjä. Siiven tyviosalla tulisi lisäksi olla pyörimissuuntaan nähden kohtisuorasti jatkuva päätysivu.
Roottorisiipien vaikutuksen ja erityisesti myös niistä peräisin olevien turbulenssien tasaamiseksi on edullista, kun vierekkäisten kehätasojen roottorisiivet on järjestetty pyörimissuunnassa toisiinsa nähden limittäin.
Jotta aksiaalisessa suunnassa saavutetaan poikkivirtaus sihtielementin yli, tulisi pyörimisakselin olla vinossa tai kohtisuorassa koneen tasolla.
Lisää etuja painelajittimen muotoilun ja toiminnan suhteen syntyy, kun roottori sijaitsee sihtielementin sisällä, sihtielementti on muodostettu lieriömäiseksi ja roottori lieriömäiseksi rummuksi.
Seuraavaksi keksintöä selostetaan yksityiskohtaisemmin erään suoritusesimerkin avulla.
Oheisessa piirustuksessa: kuvio 1: esittää kaavamaista poikkileikkausta pyörimisakselin 17 kanssa yhdensuuntaisen paine-lajittimen läpi; kuvio 2: esittää roottorisiipeä 3 ylhäältä päin; kuvio 3: esittää perspektiivikuvaa roottorisiivestä 3 ja kuvio 4: esittää pyörimisakseliin 17 nähden kohti-suorasti jatkuvaa poikkileikkausta roottorisiiven 3 läpi .
Kuviossa 1 nähdään keksinnön mukainen painelajitin, jossa on sihtielementti 11, tässä pystysuoran sihtiakselin 10 käsittävän lieriömäisen sihtikorin muodossa, joka jakaa painelajittimen sisätilan syöttötilaan 12 ja akseptitHaan 13.
Syöttötilaan 12 syötetään suspension syöttöaukon 14 kautta kuitususpensio 1. Tässä käytetyssä painelajittimessa kuitususpensio 1 saa impulssimomentin, joka laittaa sen kehänsuuntaiseen liikkeeseen. Tämän lisäksi syöttötilan 12 ylhäälle piirretyn suspension syöttöaukon 14 ja alhaalla olevan rejektin poistoaukon 15 välille syntyy kuljetusvirtaus vallitsevan painegradientin seurauksena. Tämän kuljetusvirtauksen myötä pääosa kuitususpensiosta 1 johdetaan määrittelyn mukaisesti sihtielementin 11 läpi akseptina 20 aksept it Haan 13 ja ohjataan sieltä akseptin purkuaukon 16 kautta pois. Akseptitilaan 13 kulkeutuu tällöin myös ainakin pääosa kuitususpensioon 1 sisältyvistä kuiduista.
Sihtielementistä 11 hylätty kuitususpension 1 osa kuljetetaan rejektinä 21 rejektin poistoaukon 15 kautta pois syöttötilasta 12.
Sihtielementin 11 aukkojen tukkeutumisen estämiseksi käytetään sinänsä tunnettua sihdinpuhdistintä, joka liikkuu sihtielementin 11 suhteen.
Keksinnön mukaisesti tämä sihdinpuhdistin muodostetaan sihtielementissä 11 pyörivästä roottorista 2, jossa on siihen kiinnitetyt roottorisiivet 3. Roottorilla 2 on tällöin lieriömäisen rummun muoto, jolloin pyörimisakseli 17 on yhdenmukainen sihtiakselin 10 kanssa.
Kaikilla roottorisiivillä 3 on tässä kuvioiden 2-4 mukaisesti sama muoto, mikä johtaa kuitususpensioon 1 ja sihtielementtiin 11 kohdistuvaan yhtenäiseen vaikutukseen.
Roottorisiivet 3 on lisäksi järjestetty useille pyörimisakseliin 17 nähden kohtisuorasti jatkuville roottorin 2 kehätasoille 18 jakautuneesti. Olennaista on kuitenkin, että kehätasoon 18 on järjestetty useampia roottorisiipiä 3 ja roottorisiivet 3 peittävät kehätason 18 pyörimissuunnassa 7 kokonaan.
Vierekkäisten kehätasojen 18 roottorisiivet 3 on järjestetty pyörimissuunnassa 7 toisiinsa nähden limittäin niiden vaikutuksen tasaamiseksi. Tämän lisäksi roottorisiivillä 3 ei ole tässä vain sama muoto vaan myös samat mitat, mikä alentaa valmistuskustannuksia.
Virtaushäviöiden vähentämiseksi ja paine-eron muodostumisen edistämiseksi roottorisiipien 3 pyörimissuunnassa 7 jatkuvalla poikkileikkauksella on pyöristetty, pyörimissuuntaan 7 osoittava paraabelin muotoinen siivenkärki 4, siihen pyörimissuuntaa 7 vasten liittyvä siiven keskiosa 5, jossa on yhdensuuntaisesti toistensa kanssa ja yhdensuuntaisesti pyörimissuunnan kanssa 7 jatkuvat siiven sivupinnat 9, sekä siiven tyviosa 6, jolloin siivenkärjen 4 ja siiven keskiosan 5 korkeus on suurimmillaan roottorisiiven 3 ulkoreuna-alueella 8 ja pienenee reuna-alueelta 8 keskustaa kohti.
Siivenkärki 4 sysää kuitususpension 1 sivuun, virtausnopeus sekä paine-ero kasvavat yhdensuuntaisissa siiven sivupinnoissa 9 ja takaisinvirtaus sihtielementin 11 kautta paranee siihen liittyvällä korkeudeltaan pienemmällä alueella.
Ulkoreuna-alueen 8 korkeus siivenkärjessä 4 ja siiven keskiosassa 5 on tässä yhtä suuri, mikä tukee paine-eron muodostusta ja sallii tavallista olennaisesti lyhyempien roottorisiipien 3 käytön.
Jos painelajitin on suunniteltu kuitususpension 1 hienolajitteluun, roottorisiipien 3 reuna-alueen 8 ja sihtielementin 11 välinen vähimmäisetäisyys 23 on 3-7 mm ja/tai roottorin 2 pyörimisnopeus on 13-20 m/s.
Jos painelajitintä aiotaan käyttää kuitususpension 1 karkealajitteluun tai suursakeusmassa- tai hylkylajitteluun, on roottorisiipien 3 reuna-alueen 8 ja sihtielementin 11 välinen vähimmäisetäisyys 23 7-15 mm ja/tai roottorin 2 pyörimisnopeus on 16-25 m/s.
Siivenkärjen 4 ja siiven keskiosan 5 korkeus pienenee siirtymäalueella jatkuvasti ulkoreuna-alueen 8 jälkeen keskustaa kohti, jotta paine voidaan purkaa jälleen vähitellen ja näin minimoida värähtelyjä.
Samasta syystä ulkoreuna-alueen leveys 8 siivenkärjestä 4 siiven tyviosaa 6 kohti sekä siiven tyviosan korkeus 6 pyörimissuuntaa 7 vasten pienenee jatkuvasti.
Myös reuna-alueen 8 ja siirtymäalueen välissä jatkuva reuna 22 on kaareva ja tukee näin takaisinvirtauksen johtamista hellävaraisesti.
Kuviot 2 ja 3 osoittavat, että tämän reunan 22 muoto on voitu sovittaa erityisiin käyttöolosuhteisiin ja se kulkee esimerkiksi myös vain siiven keskiosassa 5.
Turbulenssien minimoimiseksi siiven tyviosan 6 siiven sivupinnat 9 ovat pyörimissuuntaan 7 nähden kohtisuorasti jatkuvalta poikkileikkaukseltaan pyöristettyjä.
Siiven tyviosan 6 siiven sivupinnat 9 kulkevat lisäksi yhdensuuntaisesti toistensa kanssa ja yhdensuuntaisesti pyörimissuunnan kanssa 7. Siiven tyviosalla 6 on tällöin pyörimissuuntaan 7 nähden kohtisuorasti jatkuva päätysivu 19. Tämäkin tukee painepulssien hidasta purkua.

Claims (15)

SUOJAVAATIMUKSET
1. Trycksil för att sila en fibersuspension (1), innefattande ett silelement (11) som bildats ro-tationssymmetriskt runt en siktaxel (10) och som delar trycksilen i ett matarutrymme (12) och ett acceptut-rymme (13), varvid matarutrymmet (12) är i förbindelse med mataröppningen (14) för suspension samt utgångsöpp-ningen (15) för rejekt och acceptutrymmet (13) med ut-loppsöppningen (16) för accept, och matarutrymmet (12) innehåller en trumlik rotor (2) med rotorblad (3), vars rotationsaxel (17) motsvarar siktaxeln (10) och som roterar i förhållande till siktelementet (11), varvid ro-torbladen (3) anordnats fördelade på flertalet av ro-torns periferplan (18) som fortsätter perpendikulärt i förhållande till rotationsaxeln (17), kännetecknad av att rotorbladens (3) tvärsnitt som fortsätter i ro-tationsriktningen (7) innefattar en avrundad, i rotat-ionsriktningen (7) riktad bladspets (4), en därtill ansluten mittdel (5) av bladet mot rotationsriktningen (7), vilken mittdel har bladens sidoytor (9) som fortsätter inbördes parallellt och parallellt med rotationsriktningen (7), samt bladets basdel (6), varvid höjden hos bladspetsen (4) och bladets mittdel (5) är som störst inom rotorbladets (3) utkantsområde (8) och den minskar från kantområdet (8) mot mitten.
1. Painelajitin kuitususpension (1) lajittelemiseksi, jossa on sihtiakselin (10) ympärille pyörähdyssymmetrisesti muodostettu sihtielementti (11), joka jakaa painelajittimen syöttötilaan (12) ja akseptit Haan (13), jolloin syöttötila (12) on yhteydessä suspension syöttöaukkoon (14) sekä rejektin poistoaukkoon (15) ja akseptitila (13) akseptin purkuaukkoon (16) ja syöttötilassa (12) on roottorisiipiä (3) käsittävä rumpumainen roottori (2), jonka pyörimisakseli (17) vastaa sihtiakselia (10) ja joka pyörii sihtielementin (11) suhteen, jolloin roottorisiivet (3) on järjestetty useille pyörimisakseliin (17) nähden kohtisuorasti jatkuville roottorin (2) kehätasoille (18) jakautuneesti, tunnettu siitä, että pyörimissuunnassa (7) jatkuva roottorisiipien (3) poikkileikkaus käsittää pyöristetyn, pyörimissuuntaan (7) osoittavan siivenkärjen (4), siihen pyörimissuuntaa (7) vasten liittyvän siiven keskiosan (5), jossa on toistensa kanssa yhdensuuntaisesti ja pyörimissuunnan (7) kanssa yhdensuuntaisesti jatkuvat siiven sivupinnat (9), sekä siiven tyviosan (6), jolloin siivenkärjen (4) ja siiven keskiosan (5) korkeus on suurimmillaan roottorisiiven (3) ulkoreuna-alueella (8) ja pienenee reuna-alueelta (8) keskustaa kohti.
2. Trycksil enligt skyddskrav 1, kännetecknad av att bladspetsen (4) utformats i form av en parabel.
2. Suojavaatimuksen 1 mukainen painelajitin, tunnettu siitä, että siivenkärki (4) on muodostettu paraabelin muotoiseksi.
3. Trycksil enligt skyddskrav 1 eller 2, kännetecknad av att utkantsområdet (8) har samma höjd i bladspetsen (4) och företrädesvis även i bladets mittdel (5).
3. Suojavaatimuksen 1 tai 2 mukainen painelajitin, tunnettu siitä, että ulkoreuna-alueen (8) korkeus on sama siivenkärjessä (4) ja edullisesti myös siiven keskiosassa (5).
4. Trycksil enligt något av föregående skyddskrav, kännetecknad av att minimiavståndet (23) mellan rotorbladens (3) kantområde (8) och sikte-lementen (11) är 3-15 mm.
4. Jonkin edellä olevista suojavaati-muksista mukainen painelajitin, tunnettu siitä, että roottorisiipien (3) reuna-alueen (8) ja sihtielementin (11) välinen vähimmäisetäisyys (23) on 3-15 mm.
5. Trycksil enligt skyddskrav 4, kännetecknad av att minimiavståndet mellan rotorbladens (3) kantområde (8) och siktelementet (11) är 3-7 mm för finsilning av fibersuspensionen (1).
5. Suojavaatimuksen 4 mukainen painelajitin, tunnettu siitä, että kuitususpension (1) hienolajittelua varten roottorisiipien (3) reuna-alueen (8) ja sihtielementin (11) välinen vähimmäisetäisyys (23) on 3-7 mm.
6. Trycksil enligt något av föregående skyddskrav, kännetecknad av att rotorns (2) rotationshastighet är 13-20 m/s för finsilning av fibersus-pensionen.
6. Jonkin edellä olevista suojavaati-muksista mukainen painelajitin, tunnettu siitä, että kuitususpension (1) hienolajittelua varten roottorin (2) pyörimisnopeus on 13-20 m/s.
7. Trycksil enligt skyddskrav 4, kännetecknad av att minimiavståndet (23) mellan rotorbladens (3) kantområde (8) och siktelementet (11) är 7-15 mm för grovsilning av fibersuspensionen (1) eller för högkonsistensmassa- eller rejektsilning.
7. Suojavaatimuksen 4 mukainen painelajitin, tunnettu siitä, että kuitususpension (1) karkealajittelua tai suursakeusmassa- tai hylky-lajittelua varten roottorisiipien (3) reuna-alueen (8) ja sihtielementin (11) välinen vähimmäisetäisyys (23) on 7-15 mm.
8. Trycksil enligt något av föregående skyddskrav, kännetecknad av att rotorns (2) rotationshastighet är 16-25 m/s för grovsilning av fibersus-pensionen (1) eller högkonsistensmassa- eller re-j ektsilning.
8. Jonkin edellä olevista suojavaati-muksista mukainen painelajitin, tunnettu siitä, että kuitususpension (1) karkealajittelua tai suursakeusmassa- tai hylkylajittelua varten roottorin (2) pyörimisnopeus on 16-25 m/s.
9. Trycksil enligt något av föregående skyddskrav, kännetecknad av att höjden hos bladspetsen (4) och bladets mittdel (5) minskar inom över- gångsområdet kontinuerligt efter utkantsområdet (8) mot mitten.
9. Jonkin edellä olevista suojavaati-muksista mukainen painela j it in, tunnettu siitä, että siivenkärjen (4) ja siiven keskiosan (5) korkeus pienenee siirtymäalueella jatkuvasti ulkoreuna-alueen (8) jälkeen keskustaa kohti.
10. Trycksil enligt något av föregående skyddskrav, kännetecknad av att utkantsområdets (8) bredd avsmalnar företrädesvis kontinuerligt från bladspetsen (4) mot bladets basdel (6).
10. Jonkin edellä olevista suojavaati-muksista mukainen painela j it in, tunnettu siitä, että ulkoreuna-alueen (8) leveys pienenee edullisesti jatkuvasti siivenkärjestä (4) siiven tyviosaa (6) kohti.
11. Trycksil enligt något av föregående skyddskrav, kännetecknad av att höjden hos bladets basdel (6) minskar företrädesvis kontinuerligt mot ro-tationsriktningen (7).
11. Jonkin edellä olevista suojavaati-muksista mukainen painela j it in, tunnettu siitä, että siiven tyviosan (6) korkeus pienenee edullisesti jatkuvasti pyörimissuuntaa (7) vasten.
12. Trycksil enligt något av föregående skyddskrav, kännetecknad av att sidoytorna (9) av bladet i bladets basdel (6) fortsätter inbördes parallellt och parallellt med rotationsriktningen (7) .
12. Jonkin edellä olevista suojavaati-muksista mukainen painela j it in, tunnettu siitä, että siiven tyviosan (6) siiven sivupinnat (9) jatkuvat yhdensuuntaisesti toistensa kanssa ja yhdensuuntaisesti pyörimissuunnan (7) kanssa.
13. Trycksil enligt skyddskrav 12, kännetecknad av att sidoytorna (9) av bladet i bladets basdel (6) avrundats.
13. Suojavaatimuksen 12 mukainen paine-lajitin, tunnettu siitä, että siiven tyviosan (6) siiven sivupinnat (9) on pyöristetty.
14. Trycksil enligt något av föregående skyddskrav, kännetecknad av att bladets basdel (6) har en ändsida (19) som fortsätter perpendikulärt mot rotationsriktningen (7).
14. Jonkin edellä olevista suojavaati-muksista mukainen painela j it in, tunnettu siitä, että siiven tyviosassa (6) on pyörimissuuntaan (7) nähden kohtisuorasti jatkuva päätysivu (19) .
15. Jonkin edellä olevista suojavaati-muksista mukainen painelajitin, tunnettu siitä, että vierekkäisten kehätasojen (18) roottorisiivet (3) on järjestetty pyörimissuunnassa (7) toisiinsa nähden limittäin. SKYDDSKRAV
15. Trycksil enligt något av föregående skyddskrav, kännetecknad av att rotorbladen (3) hos angränsande periferplan (18) har anordnats inbördes överlappande i rotationsriktningen (7).
FIU20174273U 2015-06-03 2017-11-30 Painelajitin FI11964U1 (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE102015210252 2015-06-03
PCT/EP2016/062480 WO2016193364A1 (de) 2015-06-03 2016-06-02 Drucksortierer

Publications (1)

Publication Number Publication Date
FI11964U1 true FI11964U1 (fi) 2018-02-16

Family

ID=56101452

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FIU20174273U FI11964U1 (fi) 2015-06-03 2017-11-30 Painelajitin

Country Status (4)

Country Link
CN (1) CN209033766U (fi)
AT (1) AT15802U1 (fi)
FI (1) FI11964U1 (fi)
WO (1) WO2016193364A1 (fi)

Families Citing this family (3)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
JP7416588B2 (ja) * 2019-09-04 2024-01-17 フォイト パテント ゲゼルシャフト ミット ベシュレンクテル ハフツング スクリーン装置及びスクリーン装置用のロータ
CN111424458B (zh) * 2020-04-30 2022-03-22 郑州磊展科技造纸机械有限公司 一种使用飞翼型旋翼片的压力筛转子及压力筛
CN111364274B (zh) * 2020-04-30 2022-04-01 郑州磊展科技造纸机械有限公司 一种新型压力筛

Family Cites Families (3)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FI92227C (fi) * 1992-04-23 1994-10-10 Ahlstroem Oy Laite kuitususpension käsittelemiseksi
US5307939A (en) * 1992-07-13 1994-05-03 Ingersoll-Rand Company Screening apparatus for papermaking pulp
US5497886A (en) * 1992-07-13 1996-03-12 Ingersoll-Rand Company Screening apparatus for papermaking pulp

Also Published As

Publication number Publication date
WO2016193364A1 (de) 2016-12-08
AT15802U1 (de) 2018-07-15
CN209033766U (zh) 2019-06-28

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI11964U1 (fi) Painelajitin
NO328479B1 (no) Sileanordning for papirmasse
JP3542594B2 (ja) 繊維懸濁液用加圧分離装置
US3849302A (en) Method and apparatus for screening paper fiber stock
US4571298A (en) Sorting screen
US20050258079A1 (en) Pressurized screen for screening a fibrous suspension and use thereof
GB1566468A (en) Apparatus for screening paper fibre stock
US6669025B2 (en) Screen
US7597201B2 (en) Device for cleaning fibrous suspensions for paper production
FI120913B (fi) Laite massan lajittelemiseksi
US20230060771A1 (en) Pulp Screening Machine
US20010019025A1 (en) Screen
US9855585B2 (en) Pressure screen
US5611434A (en) Rotor for a screen grader
FI126709B (fi) Rumpuelementti, lajitin ja menetelmä kuitumassan lajittelemiseksi
EP1512786B1 (en) Screening apparatus for screening papermaking pulp
US20060000764A1 (en) Pressurized screen for screening a fibrous suspension
EP1828474B1 (en) Screen and method for screening pulp
CN103687991A (zh) 压力筛浆机
US6631809B2 (en) Screen for cleaning a pulp suspension
US20040035761A1 (en) Pressurized screen for screening a fibrous suspension
CA2397327C (en) Screening device and rotor for use in a screening device
EP1159482B1 (en) Screening apparatus
KR20200087787A (ko) 스크린
PL230307B1 (pl) Sortownik z sitem stożkowym do papierniczej masy włóknistej

Legal Events

Date Code Title Description
FGU Utility model registered

Ref document number: 11964

Country of ref document: FI

Kind code of ref document: U1