FI115819B - Menetelmä kanavanvaihdon suorittamiseksi monisolukkoympäristössä - Google Patents

Menetelmä kanavanvaihdon suorittamiseksi monisolukkoympäristössä Download PDF

Info

Publication number
FI115819B
FI115819B FI971430A FI971430A FI115819B FI 115819 B FI115819 B FI 115819B FI 971430 A FI971430 A FI 971430A FI 971430 A FI971430 A FI 971430A FI 115819 B FI115819 B FI 115819B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
mobile station
macrocell
layer
microcell
channel switching
Prior art date
Application number
FI971430A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI971430A (fi
FI971430A0 (fi
Inventor
Andrew Watson
Jonathan Hopkinson
Original Assignee
Motorola Ltd
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Motorola Ltd filed Critical Motorola Ltd
Publication of FI971430A publication Critical patent/FI971430A/fi
Publication of FI971430A0 publication Critical patent/FI971430A0/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI115819B publication Critical patent/FI115819B/fi

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04WWIRELESS COMMUNICATION NETWORKS
    • H04W36/00Hand-off or reselection arrangements
    • H04W36/04Reselecting a cell layer in multi-layered cells

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Computer Networks & Wireless Communication (AREA)
  • Signal Processing (AREA)
  • Mobile Radio Communication Systems (AREA)
  • Organic Low-Molecular-Weight Compounds And Preparation Thereof (AREA)
  • Epoxy Compounds (AREA)
  • Glass Compositions (AREA)
  • Catalysts (AREA)
  • Vending Machines For Individual Products (AREA)
  • Crystals, And After-Treatments Of Crystals (AREA)

Description

1 115819
Menetelmä kanavanvaihdon suorittamiseksi monisolukko-ympäristössä Tämä keksintö liittyy yleisesti tietoliikennejärjestelmiin 5 monisolukkoympäristössä ja erityisesti menetelmään kanavanvaihdon suorittamiseksi monisolukkoympäristössä, joka käsittää makrosolujen ja mikrosolujen yläkerroksen ja alakerroksen .
10 Solukkojärjestelmässä tukiaseman palvelemaa palvelupeit-toaluetta kutsutaan soluksi. Monisolukko- tai makrosoluk-koympäristössä suurempi solu eli makrosolu voidaan edelleen jakaa pienempiin soluihin eli mikrosoluihin kapasiteetin suurentamiseksi. Makrosolujen yläkerros voidaan 15 toteuttaa samalla alueella, jolla mikrosolujen alakerros on toteutettu. Mikrosolukkoverkko käsittää siten useita mikrosoluja, jotka voivat osittain olla sijoitetut ainakin yhden makrosolun alueelle. Matkaviestin voi sijaita sekä makrosolun että mikrosolun palvelemalla alueella.
20 • ·. Joissakin solukkojärjestelmissä on ajoittain toivottavaa, V. että siinä olisi enemmän kuin yksi solukerros. Erityisenä I esimerkkinä on mikrosolukerros (esim. halkaisijaltaan enintään muutama sata metriä olevien pienten solujen ryh-25 mä), joka sijaitsee paljon suuremman solun tai paljon suurempien, tavallisesti makrosoluina tunnettujen solujen * "sateenvarjon" alla. Muut esimerkit voisivat käsittää (ei yksinomaan) samankeskisiä soluja, missä peittoalue on ; *.· jaettu lähellä tukiasemaa olevaan sisempään alueeseen ja ; 30 tukiasemasta kauempana olevaan ulompaan rengasmaiseen alueeseen ja missä kutakin aluetta käsitellään erillisinä soluina. Vielä yhtenä esimerkkinä ovat tavanomaiset solut *;*’ ja toisaalta "supersolut" ( "Supercells"), missä "superso- * lut" GSM:n (Global System for Mobile Communications) ter- 35 minologiassa tarkoittavat soluja, jotka käsittävät tieto- 2 115819 liikennepeiton yli 35 km: n säteellä tukiasemasta, mitä usein käytetään peittoalueena maaseudulla ja rannikkoalueilla. Toinen tätä tarkoittava termi on "laajennetut solut" ("Extended Cells").
5
Kun monikerroksinen solukkoverkko on perustettu, on usein välttämätöntä ohjata tietyt matkaviestimet (eli tilaajayksiköt) kerroksesta toiseen ja pitää matkaviestin jommassa-kummassa kerroksessa. Lisäksi voi olla toivottavaa, että 10 tämä suoritetaan, vaikka normaali solun valintamenettely aiheuttaisi sen, että matkaviestin luonnostaan valitsisi muun solukerroksen kuin mitä muutettu järjestelmätoiminta edellyttäisi. Erityinen esimerkki on mikrosolu-/makrosolu-verkoissa, joissa on toivottavaa ohjata ajoneuvoilla nope-15 asti liikkuvat tilaajat laajan alueen omaavaan makrosolu-verkkoon ja hitaasti liikkuvat jalankulkijatilaajat pienen alueen omaavaan mikrosoluverkkoon. Tällaisissa tietoliikennejärjestelmissä verkossa ei ehkä ole mitään mekanismia tämän suorittamiseksi järjestelmän normaalin toiminnan 20 osana. Erityinen esimerkki on GSM:n vaiheen yksi verkot, • 1. jotka eivät varautuneet mikrosolukkotoimintaan ja joissa kaikki matkaviestintilaajat (nopeasti liikkuvat ja hitaas-! ti liikkuvat) valitsevat voimakkaimman solun (joka taval- " 1. lisesti olisi lähin mikrosolu).
25 : 1' EP-A-0589279 kuvaa mikrosolukkojärjestelmän, jossa makro- '·’ ‘ soluja on sijoitettu mikrosolujen päälle.
; '·· Halutaan siis sellainen menetelmä, joka saisi matkaviesti- : Γ: 30 men valitsemaan järjestelmätoiminnan kannalta parhaana pi- ‘. detyn solukerroksen ja pitäisi matkaviestimen tarvittaessa 11! tässä kerroksessa.
1 1
Esillä olevan keksinnön mukaan on saatu aikaan menetelmä : : 35 matkaviestimen kanavanvaihdon suorittamiseksi monisolukko- 3 115819 ympäristössä, joka käsittää vähintään yhden makrosolun ja useita ainakin osittain mainitun vähintään yhden makrosolun alueelle sijoitettuja mikrosoluja, missä mainittu vähintään yksi makrosolu on eri kerroksessa kuin mainitut 5 useat mikrosolut ja missä matkaviestimen kanavanvaihto ta pahtuu monisolukkoympäristön eri kerrosten välillä, joka menetelmä on tunnettu vaiheesta, jossa matkaviestimelle lähetetään naapuriluettelo, joka yksilöi siihen kerrokseen liittyviä soluja, johon matkaviestimen kanavanvaihto on 10 suoritettu.
Kanavanvaihdon suorittamiseksi mikrosolusta makrosoluun matkaviestimelle lähetettävä naapuriluettelo yksilöi vain makrosoluun liittyviä soluja, kun taas kanavanvaihdon suo-15 rittamiseksi makrosolusta mikrosoluun matkaviestimelle lähetettävä naapuriluettelo yksilöi makrosoluun ja mikro-soluun liittyviä soluja.
Seuraavassa on selitetty esillä olevan keksinnön esimerk-20 kisuoritusmuotoja oheisiin piirustuksiin viitaten.
Kuvio 1 esittää monisolukkoympäristöä.
Kuvio 2 on esillä olevan keksinnön parhaana pidetyn suori-25 tusmuodon menetelmän vuokaavio.
t '..
'·’ ' Kuvio 3 on esillä olevan keksinnön vaihtoehtoisen suori tusmuodon menetelmän vuokaavio.
: : : 30 Kuviossa 1 on esitetty monisolukkoympäristö 2, joka käsit- ’·. tää ainakin yhden makrosolun 1, missä makrosolun 1 alueel- !!! le on osittain sijoitettu useita mikrosoluja 10-17. Kulia- I * kin solulla on vastaava tukiasema ainakin yhden matkaviesti,·* timen kanssa suoritettavaa tietoliikennettä varten. Nope- : : 35 asti liikkuva matkaviestin 19 on esitetty makrosolun 1 115819 4 palvelemana, ja hitaasti liikkuva matkaviestin 18 on esitetty mikrosolun 10 palvelemana.
Kuvion 1 voidaan edelleen määritellä esittävän monisoluk-5 koympäristöä, joka käsittää ainakin yhden yläkerroksen (overlay layer), johon kuuluu useita makrosoluja 1, 3, 5, sekä alakerroksen (underlay layer), johon kuuluu useita mikrosoluja 10-17, missä mikrosolujen alakerros on ainakin osittain sijoitettu yläkerroksen alueelle.
10
Kuvio 2 esittää menetelmää kanavanvaihdon suorittamiseksi kuvion 1 monisolukkoympäristössä. Esillä olevan keksinnön menetelmä käsittää matkaviestimen pakottamisen valitsemaan tietty, järjestelmätoiminnan kannalta parhaana pidetty so-15 lukerros ja pitämään matkaviestin tarvittaessa tässä kerroksessa.
Joutokäyntitilassa ollessaan (odottaessaan puhelun ottamista tai vastaanottamista) GSM-matkaviestin etsii pyyh-20 käisemällä voimakkaimman tukiaseman signaalin ja lähettää • ·. sen jälkeen lyhyen signalointisanoman ilmoittaakseen si- jaintinsa tukiaseman infrastruktuurille, jotta se voidaan ! paikallistaa, jos sille on tulossa puheluja (sijainnin päivitys). Joutokäyntitilassa ollessaan matkaviestin li-25 säksi vastaanottaa tukiasemalta yleislähetysohjauskanaval-la (BCCH, Broadcast Control Channel) yleislähetyssanomia, i · · ·’ * jotka sisältävät verkko-operaattorin ohjelmoiman naapuri- solujen luettelon (BA list; BA-luettelon). Matkaviestin : '·· tutkii naapurisoluja jaksollisesta todetakseen, onko min- : 30 kään niiltä vastaanotetun signaalin voimakkuus suurempi kuin sen valitseman signaalin. On tärkeätä panna merkille, ::: että matkaviestin ei tutki mitään muita soluja kuin vii- i ; meksi vastaanotetussa BA-luettelossa olevat, ellei se ole menettänyt yhteyttä valitsemaansa tukiasemaan.
5 115819
Aktiivista viestintää suorittaessaan joko puhelun aikana tai signalointisanomia vaihdettaessa, kuten esimerkiksi sijainnin päivitystä suoritettaessa, matkaviestin vastaanottaa saman naapurisoluinformaation (BA-luettelon) hitaal-5 la liittyvällä ohjauskanavalla (SACCH, Slow Associated Control Channel) eikä yleislähetysohjauskanavalla. SACCH liittyy suoraan siihen kanavaan (taajuuteen ja aikaväliin), jolla matkaviestin ja tukiasema liikennöivät.
10 Verkon suunnittelija on tavallisesti suunnitellut, että monikerroksisessa solukkoverkossa (esim. kuviossa 1 esitetyn makrosoluyläkerroksen ja mikrosolualakerroksen peittämällä alueella) tietystä kerroksesta vastaanotettujen signaalien voimakkuudet ovat suurempia kuin toisen kerroksen 15 tapauksessa (tavallisesti mikrosolut olisivat voimakkaampia). Kaikki matkaviestimet valitsevat tämän kerroksen ja tutkivat sen määräämiä naapureita.
Valitut matkaviestimet (esim. ne, joiden on havaittu ole- 20 van nopeasti liikkuvia) voidaan ohjata voimakkaammasta / mikrosolukerroksesta heikompaan kerrokseen eli makrosolu- ·♦» kerrokseen muodostamalla yhteys matkaviestimen kanssa joko liikennekanavalla tai ohjauskanavalla (kuten on mainittu ’’ \ PCT/EP95/03152:ssa "Location Update Method", joka on siir- 25 retty samalle haltijalle kuin esillä oleva patenttihake- 1 mus), ja suorittamalla sen jälkeen kanavanvaihto. Heikom- < · · ’·’ paan kerrokseen lähettämisen jälkeen ne kuitenkin välittömästi palautuvat voimakkaampaan kerrokseen normaalin jou- : '·· tokäyntitilan pyyhkäisymenettelyn vuoksi.
7: 30
Kuviossa 2 esitetty esillä olevan keksinnön parhaana pi-detty suoritusmuoto kuvaa menetelmän valitun matkaviesti-men pitämiseksi heikommassa kerroksessa eli edellä kuva-''l/· tussa makrosolukerroksessa.
6 115819
Vaiheessa 20 matkaviestin 19 saa palvelun mikrosolulta 11 ja vastaanottaa naapuriluettelon, joka käsittää ympärillä olevat mikrosolutukiasemat sekä mahdollisesti naapurimak-rosolut, joihin kuuluu se makrosolu 1, jossa matkaviestin 5 19 parhaillaan sijaitsee.
Vaiheessa 22 verkko vaatii, että matkaviestin suorittaa kanavanvaihdon mikrosolukerroksesta (kuvion 1 mikrosolusta 11) makrosolukerrokseen (kuvion 1 makrosoluun 1) millä ta-10 hansa kanavanvaihtopäätösmenetelmällä PCT/EP95/03152:ssa selitetty menetelmä mukaanluettuna. Esillä olevan keksinnön mukaan on kuitenkin ajateltavissa, että matkaviestimellä voi myös olla kyky ja tarkoituksenmukainen informaatio, jotta se voi päättää, että on suoritettava kanavan-15 vaihto mikrosolukerroksesta makrosolukerrokseen.
Vaiheessa 24, kun mikrosolukerroksen tukiasema on parhaillaan vaihtamassa valittua matkaviestintä 19 makrosoluker-roksen makrosoluun 1, sen sijaan että tukiasema lähettäisi 20 normaalin BA-luettelon (joka normaalisti olisi sama luet-telo, joka lähetetään kaikille muille matkaviestimille BCCH:lla ja muilla SACCH:illa), se lähettää "väärän BA-luettelon" ("false BA list") erityisellä SACCH:lla vain '. valitulle matkaviestimelle 19. Tämä "väärä BA-luettelo" . 25 sisältää heikommassa makrosolukerroksessa olevien tuki- t ·..
asemien kanavia.
» · · t t · Tämän tehdessään tukiasema poistaa mikrosoluja eli mikro-i ’·· solukerrosta koskevan pyyhkäisyinformaation matkaviestimen V · 30 muistista. Verkko-operaattori huolehtii myös siitä, että , ,·, mikrosolukerroksen tukiasemat eivät esiinny makrosoluker- roksen tukiasemien BCCH:illa ja SACCHrilla lähetetyissä BA-luetteloissa. Tästä syystä matkaviestin 19 ei pyyhkäis-tessään etsi mikrosolukerroksen tukiasemia ja pysyy makro-35 solukerroksessa kuten vaiheissa 25-26.
7 115819
Edellä selitetty menetelmä sallii valitun matkaviestimen pysyä makrosolukerroksessa määrittämättömän ajan sen jälkeen kun se on ohjattu sinne, koska mikään mikrosoluker-roksen tukiasemista ei esiinny naapuriluetteloissa.
5
Usein on kuitenkin toivottavaa, että tietyt matkaviestimet valitsisivat mikrosolukerroksen makrosolukerroksesta käsin. Eräs esimerkki voi olla sellainen, missä jalankulkijoiden käsipuhelimet kulkevat makrosolualueen poikki ennen 10 saapumistaan mikrosolualueelle, jolle ne tulisi mieluimmin osoittaa.
Kuvio 3 esittää esillä olevan keksinnön vaihtoehtoista suoritusmuotoa, joka sallii matkaviestimen 18 palata mik-15 rosolukerroksessa olevaan mikrosoluun 11.
Vaiheessa 32 makrosolu 1 palvelee matkaviestintä 18. Jos on todettu, kuten vaiheessa 34, että makrosolukerroksen tukiasema on koordinoitu mikrosolukerroksen kanssa (ts.
20 jos sitä ohjataan samalta tukiasemaohjaimelta tai yhteis-toiminnassa olevalta tai koordinoidulta tukiasemaohjaimel-ta), niin voidaan käyttää samanlaista menetelmää. Valittu makrosolukerroksen tukiasema liikennöi valitun matkavies-'* timen 18 kanssa ja lähettää "väärän BA-luettelon", joka 25 toisin kuin sen normaalit BA-luettelot sisältää mikrosolu- i , kerroksessa olevien tukiasemien taajuuksia. Tämä nimen- '·* omainen matkaviestin tutkii sen jälkeen sekä makrosoluker roksessa että mikrosolukerroksessa olevia tukiasemia, ja i '·· jos mikrosolukerroksen tukiasema todella on voimakkaampi, : 30 se valitsee tämän kuten vaiheessa 35.
'!* Jos makrosolukerros ei ole mikrosolukerroksen koordinoima, ‘1’ niin verkko-operaattori antaa makrosolun tukiaseman lähet- tää jaksollisesta lyhyen ajan erityistä eli muunnettua BA-35 luetteloa, kuten vaiheessa 38, joka BA-luettelo toisin 8 115819 kuin normaalit BA-luettelot sisältää mikrosolukerroksen taajuuksia (esim. lähettää tätä "muunnettua BA-luetteloa" jaksollisesti vaikkapa 20 sekunnin ajan 5-30 minuutin välein) .
5
Matkaviestin 18 tutkii sen jälkeen mikrosolukerrosta näinä aikoina, ja matkaviestimet voidaan pitää mikrosolukerrok-sessa niiden valittua sen kuten vaiheissa 39 ja 40.
10 Mikäli on välttämätöntä, matkaviestin voidaan palauttaa makrosolukerrokseen tai se voi pysyä makrosolukerroksessa kuten vaiheessa 32 tai edellä selitetyn kuvion 2 menetelmän mukaan.
15 Vaikka edellä esitetty selitys on esitetty mikrosoluker-rosten ja makrosolukerrosten yhteydessä, niin mikä tahansa solutyyppi voidaan yhdistää eri kerroksiin tai ottaa huomioon eri kerroksissa.
20 Esillä olevan keksinnön mukaan on saatu aikaan menetelmä, * *. jossa matkaviestimen kanavanvaihto suoritetaan mikrosolus- * · · ta makrosoluun monisolukkoympäristössä, missä matkaviestin voi valita halutun kerroksen ja pysyä valitussa kerrokses-sa. Esimerkiksi nopeasti liikkuvat matkaviestimet kulkevat . 25 makrosolun kautta, ennenkuin ne havaitsevat mikrosoluja f käsittävän "muunnetun BA-luettelon", joten ne eivät lain- » · · · kaan tutki mikrosoluja. Jalankulkijoiden käsipuhelimet py syvät yhteydessä niille valittuun makrosolutukiasemaan J '·· riittävän kauan havaitakseen "muunnetun BA-luettelon" ja : : : 30 siten ne lopulta hakeutuvat mikrosoluverkkoon.
Esillä oleva keksintö saa aikaan menetelmän kanavanvaihto- i : ';· jen suorittamiseksi tehokkaalla tavalla ja käsittää sen, että matkaviestimien sallitaan pysyä halutussa solukerrok-: : 35 sessa monisolukkoympäristöissä.

Claims (4)

9 115819
1. Menetelmä matkaviestimen (18, 19) kanavanvaihdon suorittamiseksi monisolukkoympäristössä (2), joka käsittää 5 vähintään yhden makrosolun (1, 3, 5) ja useita mikrosoluja (10-17), jotka on ainakin osittain sijoitettu mainitun vähintään yhden makrosolun alueelle, missä mainittu vähintään yksi makrosolu on eri kerroksessa kuin mainitut useat mikrosolut ja missä matkaviestimen kanavanvaihto tapahtuu 10 monisolukkoympäristön kerrosten välillä, tunnettu siitä, että menetelmä käsittää vaiheen, jossa: matkaviestimelle lähetetään (22, 24) naapuriluettelo, joka yksilöi soluja, jotka liittyvät siihen kerrokseen, johon 15 matkaviestimen kanavanvaihto on suoritettu, siten, että naapuriluettelosta on jätetty pois naapurisoluja, jotka kuuluvat epäedulliseen kerrokseen ja naapuriluettelo käsittää eri soluja riippuen siitä, mihin kerrokseen matkaviestin on vaihtamassa kanavaa. 20
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä kanavan- *. vaihdon suorittamiseksi, tunnettu siitä, että kanavanvaihdolle mikrosolusta makrosoluun on lisäksi tun-' nusomaista, että matkaviestimelle lähetettävä naapuriluet- 25 telo yksilöi vain mainittuun makrosoluun yhteydessä olevia soluja.
’ > * 3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen menetelmä kanavanvaihdon suorittamiseksi, tunnettu siitä, 30 että kanavanvaihto mikrosolusta makrosoluun edelleen : käsittää vaiheen, jossa matkaviestimelle lähetetään • . jaksollisesti naapuriluettelo, joka yksilöi soluja, jotka ! liittyvät makrosoluun ja mikrosoluun. » * * · 10 115819
4. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen menetelmä, tunnettu vaiheesta, jossa matkaviestimellä mitataan vastaanotetun signaalin voimakkuus, ja että vastaanotetun signaalin voimakkuus 5 matkaviestimellä palveltaessa sitä mikrosolussa, on suhteellisesti voimakkaampi kuin vastaanotetun signaalin voimakkuus samalla matkaviestimellä makrosolun vaihtoehtoisesti palvellessa sitä. * * > · i i · » » · * * * I * · * » » li# · I t • · • » I f I * » f · • * I * I * f • · t ‘ * • I » » » * » » * » ♦ I 11 115819
FI971430A 1994-10-04 1997-04-04 Menetelmä kanavanvaihdon suorittamiseksi monisolukkoympäristössä FI115819B (fi)

Applications Claiming Priority (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
GB9420002 1994-10-04
GB9420002A GB2294181A (en) 1994-10-04 1994-10-04 Handover in a multilayer cellular radio system
PCT/EP1995/003846 WO1996010893A1 (en) 1994-10-04 1995-09-28 Method for handover in multicellular environment
EP9503846 1995-09-28

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI971430A FI971430A (fi) 1997-04-04
FI971430A0 FI971430A0 (fi) 1997-04-04
FI115819B true FI115819B (fi) 2005-07-15

Family

ID=10762328

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI971430A FI115819B (fi) 1994-10-04 1997-04-04 Menetelmä kanavanvaihdon suorittamiseksi monisolukkoympäristössä

Country Status (14)

Country Link
US (1) US6212382B1 (fi)
EP (1) EP0784911B1 (fi)
JP (1) JPH10509845A (fi)
AT (1) ATE184149T1 (fi)
CA (1) CA2201757C (fi)
DE (1) DE69511886T2 (fi)
DK (1) DK0784911T3 (fi)
ES (1) ES2136878T3 (fi)
FI (1) FI115819B (fi)
GB (1) GB2294181A (fi)
HK (1) HK1002382A1 (fi)
IL (1) IL115514A (fi)
SG (1) SG69956A1 (fi)
WO (1) WO1996010893A1 (fi)

Families Citing this family (42)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US6014564A (en) * 1996-09-19 2000-01-11 Nortel Networks Corporation Method and apparatus for determining virtual cell area
FI103629B1 (fi) 1996-10-10 1999-07-30 Nokia Telecommunications Oy Menetelmä puheluliikenteen kuuman pisteen määrittämiseksi solukkomatkaviestinjärjestelmän solussa
FI104780B (fi) 1997-02-28 2000-03-31 Nokia Mobile Phones Ltd Solukkoradiojärjestelmän solujen priorisointi
US5974320A (en) * 1997-05-21 1999-10-26 Telefonaktiebolaget Lm Ericsson (Publ) Providing a neighborhood zone within a mobile telecommunications network
FI980584A0 (fi) * 1998-03-17 1998-03-17 Nokia Telecommunications Oy Cellbytesfoerfarande och cellulaerradiosystem
FR2783662B1 (fr) * 1998-09-17 2000-11-10 Cit Alcatel Procede de transmission d'informations systeme a une station mobile dans un systeme cellulaire de radiocommunications mobiles
CN1329805A (zh) * 1998-12-08 2002-01-02 英国电讯有限公司 含有特定用户专用的基站子集的移动电话网络的运行方法
FR2816473B1 (fr) 2000-11-09 2003-03-07 France Telecom Procede de filtrage de communications de telephones mobiles, et dispositif associe
TW545076B (en) * 2001-10-02 2003-08-01 Quanta Comp Inc Method and system for channel allocation in multi-frequency wireless network
KR100492970B1 (ko) * 2002-08-28 2005-06-07 삼성전자주식회사 이동국의 위치 추적이 가능한 무선망 시스템 및 이동국의 위치 추적 방법
DE10245118A1 (de) * 2002-09-27 2004-04-08 Siemens Ag Verfahren zum Betrieb eines Mobilfunksystems, Mobilfunksystem, Mobilstation sowie Einrichtung zum Bestimmen einer Teilgruppe von benachbarten Funkzellen eines Mobilfunksystems
US7085570B2 (en) * 2002-12-23 2006-08-01 Nokia Corporation Handover method, system and radio network controller
US8532665B2 (en) * 2003-07-11 2013-09-10 Thomson Licensing Overlay micro cell structure for universal mobile telephone system network
EP1647151B1 (en) * 2003-07-11 2014-06-04 Thomson Licensing Overlay micro cell structure for universal mobile telephone system network
CN1918922A (zh) * 2004-02-18 2007-02-21 艾利森电话股份有限公司 利用未许可无线电接入网的移动通信
TWI271111B (en) * 2004-07-23 2007-01-11 Benq Corp Wireless communication system for a high-speed transport and method thereof
US7349699B1 (en) * 2004-08-11 2008-03-25 Nortel Networks Limited Method and apparatus for transmitting traffic on overlay and underlay carriers
WO2006061671A1 (en) * 2004-12-08 2006-06-15 Telefonaktiebolaget Lm Ericsson (Publ) Method and system for improved handover of mobile stations out of unlicensed mobile access networks
US9167503B2 (en) * 2006-05-22 2015-10-20 Telefonaktiebolaget L M Ericsson (Publ) Method and a device for gaining and maintaining control of the traffic from a radio base station in a cellular telephony system
JP4474384B2 (ja) * 2006-05-24 2010-06-02 ソフトバンクBb株式会社 セルラ無線通信システム及びハンドオーバ処理方法
WO2008147268A1 (en) * 2007-05-31 2008-12-04 Telefonaktiebolaget Lm Ericsson (Publ) Interference avoidance in a wcdma system
WO2009012187A2 (en) * 2007-07-14 2009-01-22 Tatara Systems, Inc. Method and apparatus for supporting sip/ims-based femtocells
US8385293B2 (en) * 2007-08-31 2013-02-26 Samsung Electronics Co., Ltd. Cell base station neighbor list self configuration
US8750160B2 (en) 2007-10-29 2014-06-10 Nokia Siemens Networks Oy Method for neighbor set selection for handover in a home access environment
US20110053608A1 (en) * 2008-02-29 2011-03-03 Ntt Docomo, Inc. Mobile communication system and network device
US9544833B2 (en) * 2008-07-11 2017-01-10 Qualcomm Incorporated Method and apparatus for femto cell deployment using neighbor list messages and its use in femto cell system selection
JP4695673B2 (ja) * 2008-07-24 2011-06-08 京セラ株式会社 無線通信端末
JP5282491B2 (ja) * 2008-09-02 2013-09-04 富士通株式会社 移動通信システム、および位置検出方法
US20100178916A1 (en) * 2009-01-12 2010-07-15 Samsung Electronics Co., Ltd. Method and system for notifying availability of femtocells to an electronic device
WO2010080011A2 (en) * 2009-01-12 2010-07-15 Samsung Electronics Co., Ltd. Method and system for notifying availability of femtocells to an electronic device
US9014138B2 (en) * 2009-08-07 2015-04-21 Blackberry Limited System and method for a virtual carrier for multi-carrier and coordinated multi-point network operation
US20110105119A1 (en) * 2009-11-02 2011-05-05 Infineon Technologies Ag Radio base stations, radio communication devices, methods for controlling a radio base station, and methods for controlling a radio communication device
CN102123478B (zh) * 2010-01-12 2013-11-06 华为技术有限公司 一种异构网的小区选择方法和用户设备
US8417737B2 (en) 2010-10-20 2013-04-09 Microsoft Corporation Online database availability during upgrade
US8799453B2 (en) 2010-10-20 2014-08-05 Microsoft Corporation Managing networks and machines for an online service
US8296267B2 (en) 2010-10-20 2012-10-23 Microsoft Corporation Upgrade of highly available farm server groups
US8386501B2 (en) 2010-10-20 2013-02-26 Microsoft Corporation Dynamically splitting multi-tenant databases
US8751656B2 (en) 2010-10-20 2014-06-10 Microsoft Corporation Machine manager for deploying and managing machines
US9075661B2 (en) 2010-10-20 2015-07-07 Microsoft Technology Licensing, Llc Placing objects on hosts using hard and soft constraints
US8850550B2 (en) 2010-11-23 2014-09-30 Microsoft Corporation Using cached security tokens in an online service
US9721030B2 (en) 2010-12-09 2017-08-01 Microsoft Technology Licensing, Llc Codeless sharing of spreadsheet objects
JP6144588B2 (ja) 2013-09-25 2017-06-07 京セラ株式会社 ユーザ端末、基地局、及びサーバ装置

Family Cites Families (15)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
GB2242806B (en) * 1990-04-06 1994-04-20 Stc Plc Handover techniques
US5327575A (en) * 1992-03-23 1994-07-05 Motorola, Inc. Directional handover control in digital mobile radio systems employing MAHO
US5915219A (en) * 1992-09-10 1999-06-22 Nokia Telecommunications Oy Cellular radio network divided into a primary network covering a selected operating area and at least one subsystem covering possibly overlapping area, with possibility of handoff and registration between primary network and subsystem
TW260850B (fi) * 1992-09-23 1995-10-21 Siemens Ag
US5513380A (en) * 1992-09-23 1996-04-30 Siemens Aktiengesellschaft Mobile speed dependent handover techniques in hierarchical mobile radio networks
US5603081A (en) * 1993-11-01 1997-02-11 Telefonaktiebolaget Lm Ericsson Method for communicating in a wireless communication system
US5548806A (en) * 1993-01-25 1996-08-20 Kokusai Denshin Denwa Co., Ltd. Mobile communication system having a cell structure constituted by integrating macro cells and micro cells
US5499386A (en) * 1993-07-09 1996-03-12 Telefonaktiebolaget L M Ericsson Best server selection in layered cellular radio system
FI98692C (fi) * 1994-06-13 1997-07-25 Nokia Telecommunications Oy Menetelmä liikenteen ohjaamiseksi hierarkisessa matkaviestinjärjestelmässä
US5542098A (en) * 1994-06-21 1996-07-30 Motorola, Inc. Method of handover in a cellular system
US5647291A (en) * 1995-03-22 1997-07-15 G.M. Pfaff Aktiengesellschaft Catch thread device for sewing machines
US5594718A (en) * 1995-03-30 1997-01-14 Qualcomm Incorporated Method and apparatus for providing mobile unit assisted hard handoff from a CDMA communication system to an alternative access communication system
US5613205A (en) * 1995-03-31 1997-03-18 Telefonaktiebolaget Lm Ericsson System and method of locating a mobile terminal within the service area of a cellular telecommunication system
FI102649B (fi) * 1995-10-13 1999-01-15 Nokia Telecommunications Oy Solukkoradioverkon kapasiteetin kasvattaminen
US5903840A (en) * 1996-01-16 1999-05-11 Telefonaktiebolaget Im Ericsson (Publ) System and method for adaptive measurement collection and handoff queuing in a radio telecommunications network

Also Published As

Publication number Publication date
DE69511886T2 (de) 2000-04-20
SG69956A1 (en) 2000-01-25
CA2201757A1 (en) 1996-04-11
EP0784911B1 (en) 1999-09-01
CA2201757C (en) 2005-01-11
US6212382B1 (en) 2001-04-03
IL115514A (en) 1998-12-06
WO1996010893A1 (en) 1996-04-11
ES2136878T3 (es) 1999-12-01
GB2294181A (en) 1996-04-17
ATE184149T1 (de) 1999-09-15
HK1002382A1 (en) 1998-08-21
DK0784911T3 (da) 2000-03-27
FI971430A (fi) 1997-04-04
DE69511886D1 (de) 1999-10-07
IL115514A0 (en) 1996-01-19
JPH10509845A (ja) 1998-09-22
GB9420002D0 (en) 1994-11-16
EP0784911A1 (en) 1997-07-23
FI971430A0 (fi) 1997-04-04

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI115819B (fi) Menetelmä kanavanvaihdon suorittamiseksi monisolukkoympäristössä
US6801772B1 (en) Cellular mobile telephone network operation
US6173181B1 (en) Method and system for controlling neighbor scanning in a subscriber unit in a cellular communication system
EP2208381B1 (en) Method and apparatus for receiving home Node B services
KR100489861B1 (ko) 상이한 등록 구역에 속하는 셀 간의 제어/파일럿 채널 재선택방법 및 시스템
FI106768B (fi) Solunvalinta pakettiverkossa
US9402214B2 (en) Wireless communications using overlay network devices within coverage areas of underlay network devices
CN101385372A (zh) 在无线网络中从非限制性全球接入点返回限制性本地接入点的切换
CN102422681A (zh) 用于在包括私有小区的通信系统中向通信设备提供服务的装置和方法
CN112399516B (zh) 一种5g nsa共享网络下的业务处理方法及装置
WO2001076274A2 (en) Procedure for downloading cell information to mobiles in idle mode
US7551934B2 (en) Cell selection in a communications system
CA2428009A1 (en) Method for a cellular radiotelephone to scan for service from adjacent cells
US7283835B2 (en) Method of providing extended group call service

Legal Events

Date Code Title Description
FG Patent granted

Ref document number: 115819

Country of ref document: FI

PC Transfer of assignment of patent

Owner name: MOTOROLA, INC.

Free format text: MOTOROLA, INC.

PC Transfer of assignment of patent

Owner name: MOTOROLA MOBILITY, INC.

Free format text: MOTOROLA MOBILITY, INC.

MA Patent expired