FI115591B - Tehonalennus matkaviestimessä - Google Patents

Tehonalennus matkaviestimessä Download PDF

Info

Publication number
FI115591B
FI115591B FI971422A FI971422A FI115591B FI 115591 B FI115591 B FI 115591B FI 971422 A FI971422 A FI 971422A FI 971422 A FI971422 A FI 971422A FI 115591 B FI115591 B FI 115591B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
message
signaling message
processor
filter
type
Prior art date
Application number
FI971422A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI971422A0 (fi
FI971422A (fi
Inventor
Alejandro Raul Holcman
Original Assignee
Qualcomm Inc
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Qualcomm Inc filed Critical Qualcomm Inc
Publication of FI971422A0 publication Critical patent/FI971422A0/fi
Publication of FI971422A publication Critical patent/FI971422A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI115591B publication Critical patent/FI115591B/fi

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04WWIRELESS COMMUNICATION NETWORKS
    • H04W52/00Power management, e.g. TPC [Transmission Power Control], power saving or power classes
    • H04W52/02Power saving arrangements
    • H04W52/0209Power saving arrangements in terminal devices
    • H04W52/0212Power saving arrangements in terminal devices managed by the network, e.g. network or access point is master and terminal is slave
    • YGENERAL TAGGING OF NEW TECHNOLOGICAL DEVELOPMENTS; GENERAL TAGGING OF CROSS-SECTIONAL TECHNOLOGIES SPANNING OVER SEVERAL SECTIONS OF THE IPC; TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC CROSS-REFERENCE ART COLLECTIONS [XRACs] AND DIGESTS
    • Y02TECHNOLOGIES OR APPLICATIONS FOR MITIGATION OR ADAPTATION AGAINST CLIMATE CHANGE
    • Y02DCLIMATE CHANGE MITIGATION TECHNOLOGIES IN INFORMATION AND COMMUNICATION TECHNOLOGIES [ICT], I.E. INFORMATION AND COMMUNICATION TECHNOLOGIES AIMING AT THE REDUCTION OF THEIR OWN ENERGY USE
    • Y02D30/00Reducing energy consumption in communication networks
    • Y02D30/70Reducing energy consumption in communication networks in wireless communication networks

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Computer Networks & Wireless Communication (AREA)
  • Signal Processing (AREA)
  • Mobile Radio Communication Systems (AREA)
  • Electrochromic Elements, Electrophoresis, Or Variable Reflection Or Absorption Elements (AREA)
  • Diaphragms For Electromechanical Transducers (AREA)
  • Superconductors And Manufacturing Methods Therefor (AREA)
  • Telephone Function (AREA)
  • Circuits Of Receivers In General (AREA)

Description

115591 TEHONALENNUS MATKAVIESTIMESSÄ
Esillä olevan keksinnön kohteena on radiotietoliikenne. Erityisesti esillä keksintö liittyy analogisiin matkaviestimiin.
5 Analoginen matkaviestinjärjestelmä käyttää useita antenneja, jotka on sijoitettu koko maantieteelliselle alueelle. Jokainen antenni on tyypillisesti 60° sektoreihin jaetun solun keskipisteessä. Jokaisella sektorilla on joukko taajuuksia, jolla lähete-10 tään alhaisella teholla yhteyden pitämiseksi matkaviestimeen tai radiopuhelimeen, joka on kyseisellä sektorilla. Kun matkaviestin liikkuu sektorilta toiselle, käytettävää taajuutta vaihdetaan automaattisesti, mikä mahdollistaa puhelun jatkumisen katkeamatto-15 mana. Tämä sallii matkaviestimen käyttäjän pysymisen yhteydessä solun tukiasemaan ja siten kiinteään puhelinverkkoon aina kun matkaviestin on matkaviestinjärjestelmän alueella.
Toimittaessa matkaviestinjärjestelmässä data-20 viestejä lähetetään jatkuvasti matkaviestimen ja tukiaseman välillä. Näihin viesteihin kuuluu ohjeita, joilla ohjataan matkaviestimen lähetinvastaanotinta muuttamaan lähetystehoaan, vaihtamaan kanavaosoitusta, puhelun lopettamisessa tai muita vastaavia ohjeita.
',*·· 25 Jotkin näistä viesteistä lähetetään lähtökanavalla tu kiasemalta matkaviestimeen ja muut viestit lähetetään ;··· paluukanavalla matkaviestimestä tukiasemaan.
·. ^ Kun matkaviestin on päällä ja kytkeytyneenä *.·. järjestelmään, eikä käsittele puhelua, sen sanotaan 30 olevan valmiustilassa. Tässä tilassa matkaviestin odottaa käyttäjän toimintaa tai tukiaseman ohjeita.
• “ Ollessaan valmiudessa matkaviestin käsittelee jatku- • · · V ‘ vasti tulevia signalointiviestejä tukiasemalta. On ··· olemassa kolmentyyppisiä signalointiviestejä: matka- ,**·. 35 viestimen ohjausviestejä, ylimääräisiä viestejä ja oh- jaustäyteviestejä. Näitä viestejä kuvataan yksityis- : ’’ kohtaisemmin julkaisussa Telecommunications Industry 115591 2
Association/Electronic Industries Association Interim Specification - 95 (TIA/EIA IS-95).
Matkaviestimen ohjausviesti lähetetään lähtö-kanavalla matkaviestimeen. Jos viesti sisältää matka-5 viestimen identifiointinumeron (MIN), tyypillisesti puhelinnumeron, niin matkaviestin tietää, että viesti on tarkoitettu sille. Tämän jälkeen matkaviestin käsittelee viestin määrittääkseen toimenpiteen, joka on suoritettava. Matkaviestimen ohjausviestin muoto esi-10 tetään kuvioissa 2A ja 2B. Tämän ohjausviestin kentät esitetään yksityiskohtaisemmin IS-95:ssä kappaleessa 3. Tämä viesti voi koostua sekä sanasta 1 (Word 1) että sanasta 2 (Word 2) , ja joissain tapauksissa vain sanasta 1.
15 Tässä kuviossa T^ sanassa 2 on tyyppikenttä, tässä tapauksessa '10'. SCC on SAT-värimoodi. MIN2 on matkaviestin puhelinnumeron aluekoodiosa. EF on proto-kollaindikaattori. PAIKALLINEN/MSGJTYPE on viestityyp-pikenttä, ORDQ on ohjeen luokituskenttä, ORDER on oh-20 jekenttä ja P pariteettikenttä.
Ylimääräiset viestit lähetetään kaikkiin matkaviestimiin järjestelmässä. Nämä viestit informoivat matkaviestimelle järjestelmän parametreista ja niiden muutoksista. Ylimääräiset viestit lähetetään 0.8 se- » 25 kunnin välein tukiasemalla. Järjestelmän parametrit .* vaihtuvat kuitenkin harvoin. Ylimääräisen viestin muo- *, to esitetään kuvioissa 3A ja 3B. Tämän viestin kentät
: M I
esitetään yksityiskohtaisemmin IS-95:ssä kappaleessa " 3. Tämä viesti koostuu kahdesta sanasta.
,· · 30 Tässä kuviossa DCC on digitaalinen värikoodi ja SID1 on osa järjestelmän identifikaatiota. EP on protokollan suoritusindikaattori, AUTH on autentisoin- J;*: tiproseduurin tukikenttä PCI on kaksoismoodin tuki- kenttä, NAWC on tulevien lisäsanojen määrä ja OHD on I · « ···*· 35 ylimääräisen viestin tyyppikenttä.
l...* Ohjaustäyteviestejä lähetetään tukiasemalla |‘.>t silloin kun muita viestejä ei lähetetään lähtökanaval- 3 115591 la. Nämä viestit voidaan sijoittaa niin viestien kuin monisanaisen viestin sanalohkojenkin väliin. Näitä viestejä ei käytetä matkaviestimessä sen ollessa valmiustilassa. Siksi niiden prosessointikaan valmiusti-5 lassa ei ole tarpeen. Ohjaustäyteviestien muoto esitetään kuviossa 4. Tämän viestin kentät esitetään yksityiskohtaisemmin IS-95:ssä kappaleessa 3.
Tässä kuviossa CMAC on matkaviestimen vaimennuksen ohjauskenttä. SDCC1 ja 2 ovat digitaalisia li-10 sävärikoodeja. WFOM on odote ylimääräiselle viestiken-tälle.
Valmiustilassa olevan matkaviestimen on käsiteltävä jokainen ylläoleva viesteistä määrittääkseen sen mitä viesti tarkoittaa tälle tietylle matkaviesti-15 melle tai vaatiiko matkaviestimeltä jonkin tehtävän suoritettavaksi. Tämä käsittely matkaviestimen pääprosessorin käyttöä. Tämä kuluttaa akkua, mikä vähentää akun valmius- ja puheaikaa. Näin ollen tarvitaan sig-nalointiviestien tehokkaampaa käyttöä.
20 Esillä olevan keksinnön kohteena on menetelmä viestien käsittelemiseksi matkaviestimessä. Matkaviestimeen kuuluu prosessori ja suodatin. Viesteihin kuuluu ensimmäisen tyypin viestejä ja toisen tyypin vies- . : tejä ja ne lähetetään tukiasemalta. Menetelmän alussa « ; 25 matkaviestin vastaanottaa ensimmäisen signalointivies- .* tin tukiasemalta. Suodatin määrittää ensimmäisen vies tin tyypin. Jos ensimmäinen viesti on ensimmäistä tyyppiä, niin suodatin jättää huomioonottamatta vies-“ tin. Jos ensimmäinen viesti on toista tyyppiä, niin ,* * 30 suodatin reitittää ensimmäisen signalointiviestin pro sessorille .
'·.. Kuvio 1 esittää vuokaaviota esillä olevan \'i keksinnön mukaisesta suodatusmenetelmästä.
Kuviot 2A ja 2B esittävät tyypillistä matka-···’· 35 viestimen ohjausviestiä.
Kuviot 3A ja 3B esittävät tyypillistä ylimää-räistä viestiä.
* % 11 * 4 115591
Kuvio 4 esittää tyypillistä ohjaustäytevies- tiä.
Esillä olevan keksinnön mukainen menetelmä esitetään kuviossa 1. Tämä menetelmä aikaansaa tulevi-5 en viestien suodatuksen matkaviestimen ollessa valmiustilassa. Suodattamalla pois viestit, jotka normaalisti käsitellään matkaviestimen pääprosessorilla, pääprosessori voi olla nukkumatilassa säästäen tehoa. Suodatin ilmoittaa prosessorille ainoastaan viestit, 10 jotka vaativat käsittelyä prosessorilla.
Menetelmän alussa pääprosessori lähettää suo-datusinformaation liittyen matkaviestimen MIN:iin, vierailutilaan ja valmiustilan on/off -tunnisteeseen. Vierailutilaan kuuluu tieto siitä toimiiko matkavies-15 tin kotijärjestelmässään vai jossain muussa järjestelmässä, kutsutaan myös termillä roaming.
Vaihtoehtoisessa sovellutuksessa MIN voidaan joko korvata tai laajentaa toisella identifiointinume-rolla. Tähän numeroon voi kuuluu kansainvälinen matka-20 viestintilaajan tunniste (IMSI), joka on nykyään käytössä Euroopassa ja jota ollaan suunnittelemassa tulevaisuuden analogisiin järjestelmiin.
Kaistan säästämiseksi kotijärjestelmässä kantoaalto kuljettaa vain MINl:n, matkaviestimen 7 nume-; 25 roisen puhelinnumeron, matkaviestimeen. Koska suodatin t · tietää, että matkaviestin toimii kotijärjestelmässään ja että järjestelmä lähettää ainoastaan MINI:n, suo- M » dattimen on seurattava vain MINl:stä eikä MIN2:sta, ** matkaviestimen aluekoodia. Jos matkaviestin on vierai- .* · 30 lemassa, kantoaallon on kuljetettava sekä MINl:n että MIN2:n identifioidakseen matkaviestimen kunnolla. Sik- si suodattimen on etsittävä myös MIN2:sta MINI: sen li- *v. saksi.
& *
Valmiustilan on/off -tunniste kertoo suodat- I I · '· 35 timelle milloin matkaviestin on valmiustilassa. Jos , * matkaviestin ei ole valmiustilassa, pääprosessori hoi-, taa vastaanotettujen viestien käsittelyn. Tällöin suo- t t * * * » · 5 115591 datinta ei tarvita. Jos matkaviestin on valmiustilassa, pääprosessori on pienitehoisessa nukkumatilassa ja suodatin esikäsittelee vastaanotetut signalointivies-tit.
5 Viitaten kuvioon 1, kun viesti vastaanote taan, niin suodatin määrittää ensin viestin tyypin. Tämä suoritetaan tarkistamalla sanan TXT2 bitit. Jos bitit ovat binäärisiä '00' (101), viesti on matkavies timen ohjausviesti, jossa lähetetään ainoastaan Sanal.
10 Jos vierailutila osoittaa, että matkaviestin on vierailemassa (102), signalointiviestiä ei tarvitse osoittaa prosessorille. Tällöin viesti hylätään (103).
Jos vierailutila osoittaa, että matkaviestin ei ole vierailemassa (102), suodatin tarkistaa seuraavaksi 15 MINI kentän (104). Ellei MINI sisällä matkaviestimen puhelinnumeroa, viesti ei ole tarkoitettu kyseiselle matkaviestimelle ja hylätään (103). Jos MINI vastaa matkaviestimen puhelinnumeroa, viesti on tarkoitettu kyseiselle matkaviestimelle ja siirretään prosessoril-20 le (106) lisäkäsittelyä varten viestityypin mukaisesti .
Jos T^ ovat binäärisiä '01' (110), tukiasema on lähettänyt kaksi sanaisen matkaviestimen ohjaus-. : viestin lähtökanavalla. Jos näin on, niin suodatin , , ; 25 tarkistaa seuraavaksi MINI kentän (111) sanasta 1 mat- .· i * kaviestimen numeron etsimiseksi. Ellei numeroa löydy MINI kentästä, viesti ei ole tarkoitettu kyseiselle 1 M » matkaviestimelle ja hylätään (103).
” Jos MINI vastaa matkaviestimen puhelinnume- * * ' 30 roa, suodatin odottaa seuraavaa sanaa (112) sekvens sissä. Ellei seuraava viestin T^ sisällä binäärilukua ‘n. '10' (113), tarkistetaan onko viesti mahdollisesti oh- ’«*· jaustäyteviesti (135 ja 140) . Ohjaustäyteviestiä ei oteta huomioon ennen kuin vastaanotetaan ei- > \ » ;·| 35 ohjaustäyteviesti. Ellei viesti ole ohjaustäyteviesti, ► ..J sana hylätään.
t » i ( i t s t * | $ 6 115591
Jos viesti on matkaviestimen ohjausviesti, tarkistetaan (114) MIN2 kenttä, jolloin määritetään onko sopiva aluekoodi mukana. Ellei ole, viesti ei ole tarkoitettu kyseiselle matkaviestimelle ja hylätään 5 (103) . Jos MIN2 kenttä sisältää matkaviestimen alue- koodin, viesti on tarkoitettu kyseiselle matkaviestimelle ja siirretään prosessorille (106) lisäkäsittelyä varten.
Jos alussa vastaanotettu viesti sisältää bi-10 nääriluvun '11' TjT2 kentässä (120), sana on ylimääräinen viesti. Seuraavaksi suodatin tarkistaa OHD-kentän (121) vastaanotetussa viestissä määrittääkseen ylimääräisen viestin tyypin. Jos OHD-kenttä sisältää binääriluvun '110', viesti on järjestelmäparametriviesti.
15 Tällöin viesti siirretään prosessorille (106) lisäkäsittelyä varten, koska tällä sanalla on tarkoitus päivittää järjestelmän parametreja. Ellein OHD-kenttä sisällä mitään muuta, viesti ei ole tärkeä ja hylätään.
Jos TXT2 kentässä on binääriluku '10' (130), 20 viesti on sekvenssin ulkopuolelta (ei ole viestin ensimmäinen sana), eikä ole sen vuoksi tärkeä prosessorille. Tämä viesti hylätään ilman lisäkäsittelyä (130) .
Yllä kuvatussa suodatuksessa, kun viesti lä- 25 hetetään prosessoriin lisäkäsittelyyn, voidaan käyttää mitä tahansa tunnettua keskeytystä prosessorin huomion kiinnittämiseksi. Tähän voi kuulua keskeytysjohdin suodattimelta prosessorille prosessorin herättämiseksi nukkumatilasta ja viestin syöttämiseksi sille.
30 Suodattimen toiminta käynnistetään prosesso rilla siirryttäessä valmiustilaan. Kun suodatin on kytketty, se suorittaa kuviossa 1 esitetyn esillä olevan keksinnön mukaisen menetelmän. Kun suodatin signa-’·’* loi prosessorille, että on vastaanotettu käsittelyä 1’ 35 vaativa viesti, suodatin kytketään pois, jotta proses- sori vastaanottaa seuraavat sanat. Kun prosessori on vastaanottanut koko viestin, niin se kytkee suodatti- « < t · I ♦ » 7 115591 men uudelleen päälle keksinnön mukaisen prosessin jatkamiseksi.
Esillä olevan keksinnön mukaisen prosessin edullisessa sovellutuksessa ei suodateta tukiasemalta 5 lähetettyjä ylimääräisiä viestejä. Niiden suodattaminen vaatii monimutkaisemman prosessin. Lisäksi ylimää- i 1 räiset viestit lähetetään pienemmällä nopeudella (0.8 s) kuin normaali sanannopeus (46.3 ms), jolloin tehon säästäminen suodattamalla näitä viestejä on vähäpä-10 töistä. Vaihtoehtoisissa sovellutuksissa voidaan suodattaa myös ylimääräiset viestit.
Vaihtoehtoisessa sovellutuksessa suodatin voi tallettaa koko ylimääräisen viestin ja verrata tulevaa viestiä talletettuihin määrittääkseen onko viesti lä-15 hetettävä prosessorille.
Selvästi voidaan nähdä, että yllä kuvattu suodatusmenetelmä vähentää merkittävästi aikaa, jonka prosessorin on oltava hereillä matkaviestimen ollessa valmiustilassa. Määrittämällä vastaanotettujen viestin 20 tyyppi, suodatin voi hylätä tarpeettomat viestit ja välittää tärkeät viestit prosessoriin. Koska prosessori vaatii enemmän tehoa kuin suodatin, niin suodatin todella säästää tehoa.
* · , » e · · , » I ·
, · I
J I » • M t I · 4 1 · • > 1 1 ·

Claims (5)

8 115591
1. Menetelmä viestien käsittelemiseksi matkaviestimessä, johon kuuluu prosessori (106) ja suodatin, joihin viesteihin kuuluu ensimmäisen tyypin vies- 5 ti ja toisen tyypin viesti, jotka molemman tyypin viestit käsittävät viesti-identiteettikentän, ja jotka viestit lähetetään tukiasemalla, tunnettu siitä, että menetelmä käsittää vaiheet: vastaanotetaan matkaviestimen radiossa signaloin-10 tiviesti tukiasemalta; määritetään suodattimessa signalointiviestin tyyppi vasteena vastaanotetun signalointiviestin viesti-identiteettikenttään; jos vastaanotettu signalointiviesti on ensimmäistä 15 tyyppiä, jätetään vastaanotettu signalointiviesti huo mioonottamatta; ja jos vastaanotettu signalointiviesti on toista tyyppiä, reititetään vastaanotettu signalointiviesti prosessoriin. 20
2. Menetelmä signalointiviestien suodattamiseksi matkaviestimessä, johon kuuluu prosessori (106), ! suodatin ja identiteettinumero, jotka signalointivies- : tit muodostuvat tarpeellisista ja tarpeettomista tyy- :· 25 peistä ja jotka lähetetään tukiasemalla, jokaisen tyy- : pin viestin käsittäessä viesti-identiteettikentän, ja jossa matkaviestimellä on joukko toimintatiloja käsittäen vierailu (roaming) - ja valmiustilan, tunnet - » t u siitä, että menetelmä käsittää vaiheet: 30 prosessori viestii tilajoukon suodattimelle; matkaviestin vastaanottaa signalointiviestin; määritetään signalointiviestin tyyppi suodattimel-;*· | la vasteena vastaanotetun signalointiviestin viesti- • I : identiteettikenttään; 35 jos vastaanotettu signalointiviesti on tarpeetonta ί '* tyyppiä, jätetään vastaanotettu signalointiviesti huo- mioonottamatta; ja 115591 jos vastaanotettu signalointiviesti on tarpeellista tyyppiä, suodatin antaa prosessorille keskeytyksen; jos vastaanotettu signalointiviesti on tarpeellista tyyppiä, reititetään vastaanotettu signalointivies-5 ti suodattimelta prosessoriin; ja jos vastaanotettu signalointiviesti on tarpeellista tyyppiä, suoritetaan prosessorilla toimenpiteet vasteena vastaanotettuun signalointiviestiin.
3. Patenttivaatimuksen 2 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että prosessori viestii identi-teettinumeron suodattimelle.
4. Menetelmä signalointiviestien suodattami-15 seksi matkaviestimessä, johon kuuluu prosessori (106), jolla on nukkumatila ja valveilla-tila, jotka signa-lointiviestit muodostuvat tarpeellisista ja tarpeettomista tyypeistä ja jotka lähetetään tukiasemalla, jokaisen tyypin viestin käsittäessä viesti-20 identiteettikentän, ja jossa matkaviestimellä on joukko toimintatiloja käsittäen vierailu (roaming)- ja valmiustilan, tunnettu siitä, että menetelmä kä-: sittää vaiheet: .·, ; prosessori viestii tilajoukon suodattimelle; • < * 25 prosessori siirtyy nukkumatilaan; matkaviestin vastaanottaa signalointiviestin; määritetään vastaanotetun signalointiviestin tyyp-> “ pi suodattimena vasteena vastaanotetun signalointi- · viestin viesti-identiteettikenttään; 30 jos vastaanotettu signalointiviesti on tarpeetonta ;· tyyppiä, jätetään vastaanotettu signalointiviesti huo- : mioonottamatta; ’ , jos vastaanotettu signalointiviesti on tarpeellis- ta tyyppiä, suodatin antaa prosessorille ohjeen siir-35 tyä hereillä-tilaan; > t 10 115591 jos vastaanotettu signalointiviesti on tarpeellista tyyppiä, suodatin reitittää vastaanotetun signa-lointiviestin prosessoriin; ja jos vastaanotettu signalointiviesti on tarpeellis-5 ta tyyppiä, suoritetaan prosessorilla toimenpiteet vasteena vastaanotettuun signalointiviestiin.
5. Menetelmä signalointiviestien suodattamiseksi matkaviestimessä, johon kuuluu prosessori (106) 10 ja suodatin, jolla prosessorilla on nukkumatila ja valveilla-tila, jotka signalointiviestit muodostuvat tarpeellisista ja tarpeettomista tyypeistä ja jotka lähetetään tukiasemalla, jokaisen tyypin viestin käsittäessä viesti-identiteettikentän, ja jossa matka- 15 viestimellä on joukko toimintatiloja käsittäen vierailu (roaming) - ja valmiustilan, tunnettu siitä, että menetelmä käsittää vaiheet: prosessori viestii tilajoukon suodattimelle; prosessori siirtyy nukkumatilaan; 20 matkaviestin vastaanottaa signalointiviestin; määritetään vastaanotetun signalointiviestin tyyppi suodattimena vasteena vastaanotetun signalointi- ,·. : viestin viesti-identiteettikenttään; » · · • · . jos vastaanotettu signalointiviesti on tarpeetonta • I · 25 tyyppiä, jätetään vastaanotettu signalointiviesti huo-mioonottamatta; jos vastaanotettu signalointiviesti on tarpeellis- • » ” ta tyyppiä, suodatin antaa prosessorille ohjeen siir- • I ) V · tyä hereillä-tilaan; 30 jos vastaanotettu signalointiviesti on tarpeellis- ;· ta tyyppiä, prosessori kytkee suodattimen pois käytös- tä; ja .* , jos vastaanotettu signalointiviesti on tarpeellis- ♦ * # • j ta tyyppiä, suoritetaan prosessorilla toimenpiteet 35 vasteena vastaanotettuun signalointiviestiin. ’ # t » · • » » 11 115591
FI971422A 1994-10-06 1997-04-04 Tehonalennus matkaviestimessä FI115591B (fi)

Applications Claiming Priority (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
US31919994 1994-10-06
US08/319,199 US5566357A (en) 1994-10-06 1994-10-06 Power reduction in a cellular radiotelephone
PCT/US1995/012555 WO1996011556A1 (en) 1994-10-06 1995-09-29 Method for power saving in a cellular radiotelephone apparatus
US9512555 1995-09-29

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI971422A0 FI971422A0 (fi) 1997-04-04
FI971422A FI971422A (fi) 1997-04-17
FI115591B true FI115591B (fi) 2005-05-31

Family

ID=23241262

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI971422A FI115591B (fi) 1994-10-06 1997-04-04 Tehonalennus matkaviestimessä

Country Status (18)

Country Link
US (1) US5566357A (fi)
EP (1) EP0784909B1 (fi)
JP (1) JP3130944B2 (fi)
KR (1) KR100353667B1 (fi)
CN (1) CN1082326C (fi)
AT (1) ATE245881T1 (fi)
AU (1) AU688985B2 (fi)
BR (1) BR9509239A (fi)
CA (1) CA2201884A1 (fi)
DE (1) DE69531354T2 (fi)
ES (1) ES2202378T3 (fi)
FI (1) FI115591B (fi)
IL (1) IL115513A0 (fi)
MY (1) MY111727A (fi)
RU (1) RU2141725C1 (fi)
TW (1) TW275733B (fi)
WO (1) WO1996011556A1 (fi)
ZA (1) ZA958362B (fi)

Families Citing this family (32)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US6058289A (en) * 1995-09-26 2000-05-02 Pacific Communication Sciences, Inc. Method and apparatus for low power mobile unit for cellular communications system
US5752201A (en) * 1996-02-09 1998-05-12 Nokia Mobile Phones Limited Mobile terminal having power saving mode that monitors specified numbers of filler messages
US5781543A (en) * 1996-08-29 1998-07-14 Qualcomm Incorporated Power-efficient acquisition of a CDMA pilot signal
US8466795B2 (en) 1997-01-21 2013-06-18 Pragmatus Mobile LLC Personal security and tracking system
US6236863B1 (en) 1997-03-31 2001-05-22 Oki Telecom, Inc. Comprehensive transmitter power control system for radio telephones
SE518376C2 (sv) * 1997-10-20 2002-10-01 Ericsson Telefon Ab L M Förfarande och anordning i ett radiokommunikationsnätverk
US6240304B1 (en) 1998-02-11 2001-05-29 Nokia Mobile Phones Ltd. Mobile terminal having RF power consumption optimization of extended standby mode
US6101173A (en) * 1998-03-16 2000-08-08 Qualcomm Incorporated Adaptive reacquisition time in a slotted paging environment
US6356538B1 (en) 1998-03-30 2002-03-12 Oki Telecom, Inc. Partial sleep system for power savings in CDMA wireless telephone devices
US6188888B1 (en) 1998-03-30 2001-02-13 Oki Telecom, Inc. Charging unit and wireless telephone having multi-number call forwarding capability
US6374103B1 (en) 1998-09-30 2002-04-16 Lucent Technologies, Inc. Method and system for overhead message updates
DE19958777B4 (de) 1999-12-07 2007-08-16 Robert Bosch Gmbh Mobiles Telekommunikationsendgerät
US6859135B1 (en) 2000-06-05 2005-02-22 Brig Barnum Elliott System and method for conserving energy in wireless devices
KR100442621B1 (ko) * 2001-06-29 2004-08-02 삼성전자주식회사 부호분할다중접속 이동통신시스템에서 고속 순방향 패킷접속 서비스 정보 전달 방법
CN101222733B (zh) * 2001-12-21 2010-12-22 诺基亚公司 截取与在受访plmn(vplmn)内漫游的移动用户的呼叫连接
US7248146B1 (en) 2002-02-25 2007-07-24 Palm, Inc. Method for waking a device in response to wireless network activity
US7898994B2 (en) * 2002-02-25 2011-03-01 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Power saving in multi-processor device
US6943667B1 (en) * 2002-02-25 2005-09-13 Palm, Inc. Method for waking a device in response to a wireless network activity
US6950684B2 (en) 2002-05-01 2005-09-27 Interdigital Technology Corporation Method and system for optimizing power resources in wireless devices
CA2484222C (en) 2002-05-06 2009-07-14 Interdigital Technology Corporation Synchronization for extending battery life
TW556421B (en) * 2002-08-15 2003-10-01 Htc Corp Circuit and operating method for integrated interface of PDA and wireless communication system
TW591372B (en) * 2003-05-15 2004-06-11 High Tech Comp Corp Power control method of portable electronic device, portable electronic device and electronic system
CN101002169A (zh) 2004-05-19 2007-07-18 Arc国际(英国)公司 微处理器架构
US20060141961A1 (en) * 2004-12-23 2006-06-29 Schentrup Philip A Method and system for selective receiver shutdown
CN100426898C (zh) * 2005-06-22 2008-10-15 上海华为技术有限公司 一种分发基站应用部分信令的方法
US8920343B2 (en) 2006-03-23 2014-12-30 Michael Edward Sabatino Apparatus for acquiring and processing of physiological auditory signals
KR100812328B1 (ko) 2006-10-24 2008-03-10 삼성전자주식회사 무선 통신 시스템에서 이동 단말의 동작 모드 천이 방법 및그 장치
KR100943621B1 (ko) * 2006-12-11 2010-02-24 삼성전자주식회사 통신 시스템에서 전력 제어 장치 및 방법
US8438236B2 (en) * 2007-03-08 2013-05-07 Tp Vision Holding B.V. Device and a method for transmitting notification messages and a corresponding device and method for receiving notification messages
WO2010142681A1 (en) 2009-06-11 2010-12-16 Thomson Telecom Belgium A power saving method at an access point
CN102065577A (zh) * 2009-11-13 2011-05-18 英业达股份有限公司 手持式通信装置及其封包管理方法
CN102843755B (zh) * 2011-06-24 2014-12-24 华为技术有限公司 节省功耗的方法及站点设备

Family Cites Families (9)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
GB2212030A (en) * 1987-11-02 1989-07-12 Philips Nv Cellular telephone apparatus
KR970011741B1 (ko) * 1989-02-17 1997-07-15 로베르트 보쉬 게에베하 네트워크 인터페이스
US5167024A (en) * 1989-09-08 1992-11-24 Apple Computer, Inc. Power management for a laptop computer with slow and sleep modes
DE69032820T2 (de) * 1989-12-27 1999-06-10 Sony Corp., Tokio/Tokyo Schnurloses Telefon
FI84540C (fi) * 1990-02-08 1991-12-10 Telenokia Oy Foerfarande och anordning foer identifiering av en oevervakningssignal pao basstationen i ett radiotelefonsystem.
GB2250892A (en) * 1990-12-14 1992-06-17 Philips Electronic Associated A method of operating a radio communications system
JPH06232797A (ja) * 1993-01-29 1994-08-19 Murata Mach Ltd 携帯電話機
US5448759A (en) * 1993-08-20 1995-09-05 Motorola, Inc. Method for efficient bandwidth utilization when transceiving varying bandwidth messages
FI97765C (fi) * 1993-11-26 1997-02-10 Nokia Mobile Phones Ltd Menetelmä sekä kytkentäjärjestely kutsuviestien käsittelemiseksi matkaviestimessä

Also Published As

Publication number Publication date
KR970706706A (ko) 1997-11-03
FI971422A0 (fi) 1997-04-04
AU3733595A (en) 1996-05-02
EP0784909A1 (en) 1997-07-23
EP0784909B1 (en) 2003-07-23
CA2201884A1 (en) 1996-04-18
JP3130944B2 (ja) 2001-01-31
ES2202378T3 (es) 2004-04-01
IL115513A0 (en) 1996-01-19
CN1082326C (zh) 2002-04-03
FI971422A (fi) 1997-04-17
DE69531354D1 (de) 2003-08-28
US5566357A (en) 1996-10-15
DE69531354T2 (de) 2004-04-15
BR9509239A (pt) 1997-10-21
ZA958362B (en) 1996-05-22
RU2141725C1 (ru) 1999-11-20
TW275733B (fi) 1996-05-11
KR100353667B1 (ko) 2002-11-18
MY111727A (en) 2000-11-30
AU688985B2 (en) 1998-03-19
CN1160470A (zh) 1997-09-24
WO1996011556A1 (en) 1996-04-18
MX9702500A (es) 1997-07-31
JPH10507327A (ja) 1998-07-14
ATE245881T1 (de) 2003-08-15

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI115591B (fi) Tehonalennus matkaviestimessä
JP4489977B2 (ja) セルラー通信ネットワークにおけるシステム情報のブロードキャストのための方法及び装置
CA2120600C (en) Method for transmitting broadcast information in a digital control channel
FI95984C (fi) Menetelmä ja järjestely sijainninhallintaa varten pakettidatasiirron yhteydessä matkaviestinjärjestelmässä
CN100397920C (zh) 通过外部控制使无线通信系统中移动台工作于多模方式的方法和装置
US8219121B2 (en) Broadcast data and event triggers over a digital cellular network
US6556842B1 (en) Method and apparatus in a telecommunications network
CN103283290A (zh) 多sim管理
WO1998046032A2 (en) Systems and methods for mobility management in cellular communications systems
CA2261436A1 (en) A method for porting a mobile directory number from one wireless service provider to another
WO1996015644A1 (en) Wireless communication registration management system
CN1148988C (zh) 数字移动电话机的呼叫接收等待控制方法
JPH0556472A (ja) 可変位置登録方式
US7466679B2 (en) Method and system for maintaining registration information for multiple communication areas
WO2001010150A1 (en) Communication system and dual-mode mobile station
KR100242429B1 (ko) 고속페이징 로밍 서비스가 가능한 무선호출 시스템및그 제어방법
KR19990016527A (ko) 고속페이징 서비스를 제공하는 네트워크 및 그 제어방법
JP2000184439A (ja) 無線通信装置、無線通信方法及び記憶媒体
JPWO2002052882A1 (ja) 無線通信制御局装置及び無線通信装置
KR20030022496A (ko) 이동 통신 시스템에서 퀵 페이징 채널 서비스 방법
MXPA97002500A (es) Reduccion de energia en un radiotelefono celular

Legal Events

Date Code Title Description
FG Patent granted

Ref document number: 115591

Country of ref document: FI

MM Patent lapsed