FI114960B - Arkistointipidike - Google Patents

Arkistointipidike Download PDF

Info

Publication number
FI114960B
FI114960B FI20010686A FI20010686A FI114960B FI 114960 B FI114960 B FI 114960B FI 20010686 A FI20010686 A FI 20010686A FI 20010686 A FI20010686 A FI 20010686A FI 114960 B FI114960 B FI 114960B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
filing
image
bracket
openings
holder
Prior art date
Application number
FI20010686A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI20010686A0 (fi
Inventor
Kari Hankaniemi
Original Assignee
Pikselitehdas Oy
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Pikselitehdas Oy filed Critical Pikselitehdas Oy
Priority to FI20010686A priority Critical patent/FI114960B/fi
Publication of FI20010686A0 publication Critical patent/FI20010686A0/fi
Priority to PCT/FI2002/000273 priority patent/WO2002082179A1/en
Priority to EP02712976A priority patent/EP1386197A1/en
Application granted granted Critical
Publication of FI114960B publication Critical patent/FI114960B/fi

Links

Classifications

    • GPHYSICS
    • G03PHOTOGRAPHY; CINEMATOGRAPHY; ANALOGOUS TECHNIQUES USING WAVES OTHER THAN OPTICAL WAVES; ELECTROGRAPHY; HOLOGRAPHY
    • G03BAPPARATUS OR ARRANGEMENTS FOR TAKING PHOTOGRAPHS OR FOR PROJECTING OR VIEWING THEM; APPARATUS OR ARRANGEMENTS EMPLOYING ANALOGOUS TECHNIQUES USING WAVES OTHER THAN OPTICAL WAVES; ACCESSORIES THEREFOR
    • G03B27/00Photographic printing apparatus
    • G03B27/32Projection printing apparatus, e.g. enlarger, copying camera
    • G03B27/52Details
    • G03B27/62Holders for the original

Landscapes

  • Physics & Mathematics (AREA)
  • General Physics & Mathematics (AREA)
  • Facsimile Scanning Arrangements (AREA)
  • Processing Or Creating Images (AREA)

Description

114960
Arkistointipidike
Nyt esillä oleva keksintö kohdistuu arkistointipidikkeeseen kuvien säh-5 köiseen muotoon muuntamista varten, joka arkistointipidike käsittää ainakin yhden aukon, jonka yhteyteen kuva on järjestetty sijoitettavaksi, arkistointipidike on muodostettu ainakin ensimmäisestä osasta ja toisesta osasta, jotka on sijoitettu päällekkäin, ainakin yksi aukko on muodostettu ensimmäiseen ja toiseen osaan olennaisesti samalle koh-10 dalle, ainakin yhden aukon yhteyteen on muodostettu ainakin yksi kiin-nityselin kuvan irrotettavasti kiinnittämiseksi arkistointipidikkeeseen, ja aukot käsittävät ainakin ensimmäisen reunan ja toisen reunan.
Perinteisten valokuvien, diakuvien, negatiivien, filmien ja vastaavien 15 käsittelyn helpottamiseksi on kehitetty järjestelmiä, joissa kuvia muunnetaan sähköiseen muotoon digitoimalla. Tämän jälkeen sähköiseen muotoon muunnettujen kuvien käsittely on helpompaa ja mm. kuvien siirto tietoliikenneverkkojen välityksellä on nopeaa. Lisäksi tämä mahdollistaa sähköisen arkistoinnin käyttämisen kuvien yhteydessä, jolloin 20 kuvia voidaan tallentaa suuriakin määriä tietokantaan, niitä voidaan indeksoida esim. aihepiirin perusteella, ja kuvien hakeminen on nope-ampaa kuin käsiarkistosta. Lisäksi sähköisen kuva-arkistoinnin etuna on se, että kuvia voidaan tallentaa useaan paikkaan, jolloin varmuus-:... kopioimalla kuvat voidaan ne suurella todennäköisyydellä palauttaa, 25 vaikka yksi kuvien tallennuksessa käytetty tietokanta vaurioituisi.
Kuvien digitoinnissa käytetään yleisesti kuvanlukulaitetta (skanneria), joka käsittää kuvanlukualustan, jonka päälle digitoitava kuva asetetaan, ja suuren joukon valosähköisiä muunninelimiä. Näissä valosähköisissä 30 muunninelimissä muodostetaan muunninelimeen kohdistuvan valon voimakkuuteen verrannollinen sähkövaraus tai jännite. Tämä sähköva-’·; . raus tai jännite muunnetaan vielä digitaaliseksi suorittamalla analo- gia/digitaalimuunnos. Tämä digitaalinen informaatio on tallennettavissa yleisille muistivälineille, kuten kiintolevyille, CDROM-levylle, DVD-le-.Y 35 vylle (Digital Versatile Disk) tai vastaavalle. Muunninelimet voidaan järjestää joko rivimuotoon tai matriisimuotoon. Rivimuotoon järjestettyjä muunninelimiä käytettäessä luetaan koko kuva-alue riveittäin ja tätä 114960 2 riveittäin lukemista toistetaan, kunnes koko digitoitava kuva-alue on käyty läpi. Matriisimuotoon järjestettyjä muunninelimiä käytettäessä voidaan joissakin sovelluksissa muuntaa jopa koko kuva-alue yhdellä muunnoskerralla.
5
Muunninelimien lukumäärä määrittää kuvan digitoinnin maksimireso-luution. Erityisesti valokuvia ja diakuvia muunnettaessa tulee käyttää varsin suurta resoluutiota, jotta saavutetaan arkistokelpoinen muun-nostulos. Piirustuksia ja tekstidokumentteja muunnettaessa riittää ta-10 vallisesti pienempikin resoluutio. Muuntaminen voidaan suorittaa joko kaksivärisenä (mustavalkoisena) tai värillisenä, jolloin muunninelimiä on tavallisesti kolminkertainen määrä kuvan resoluutioon verrattuna.
Nyt esillä olevan keksinnön kannalta ei kuitenkaan ole merkitystä sillä, mikä on muunnoksen resoluutio ja muunnettavien värien määrä.
15
Kuvien muuntaminen sähköiseen muotoon suoritetaan eräässä tunnetun tekniikan mukaisessa järjestelmässä siten, että muunnettava kohde asetetaan tätä tarkoitusta varten muodostettuun pidikkeeseen. Tässä pidikkeessä on yksi tai useampi aukko sillä kohdalla, johon muunnetta-20 van kuvan kuva-alue sijoitetaan. Muunnettava kuva kiinnitetään yleisesti teipillä kahdesta tai useammasta kohdasta. Sen jälkeen kun kaikki yhdellä kerralla muunnettavat kuvat on kiinnitetty pidikkeeseen, : asetetaan pidike kuvineen kuvanlukulaitteeseen. Joissakin sovelluksis sa pidike voidaan vielä sijoittaa syöttölaitteeseen, joka puolestaan 25 asetetaan sille varattuun kohtaan kuvanlukulaitteessa. Tämän jälkeen voidaan aloittaa kuvien muuntaminen sähköiseen muotoon.
Sen jälkeen kun yhteen pidikkeeseen asetetut kuvat on muunnettu, otetaan pidike ja mahdollinen syöttölaite pois kuvanlukulaitteesta ja 30 irrotetaan kuvat pidikkeestä. Irrotetut kuvat voidaan nyt palauttaa takaisin niiden säilytyspaikkaan, kuten kuva-arkistoon.
Edellä esitetyssä järjestelyssä on lukuisia epäkohtia. Kuvien sijoittaminen pidikkeeseen tarkasti oikeaan kohtaan on hankalaa ja varsinkin . V 35 kiinnitysvaiheessa kuva voi vielä liikahtaa. Tämän sijoitusvirheen vuoksi voi sähköiseen muotoon muunnettu kuva olla vääristynyt. Tällaisen vääristymän korjaus kuvankäsittelyohjelmilla voi jossain määrin 3 1 1 4960 olla mahdollista, mutta usein kuvan tarkkuus kärsii tällaisissa korjaustoimenpiteissä. Lisäksi kuvan kiinnittäminen erilaisilla liimapohjaisilla kiinnitysvälineillä vaurioittaa sekä kuvaa että pidikettä. Samasta syystä johtuen kuva vaurioituu helposti irrotettaessa sitä pidikkeestä. Pidikkeet 5 ovat läpinäkymättömiä muualta kuin kuva-alueelta, joten kuvan reunoista ainakin osa jää muuntamatta. Kuvien kiinnittämisen ja irrottamisen työläyden johdosta esimerkiksi kuva-arkiston muuntaminen sähköiseen muotoon on hidasta ja vaatii runsaasti rasittavaa ja tarkkaa käsityötä, mikä myös nostaa tällaisen arkistoinnin kustannuksia.
10
Nyt esillä olevan keksinnön eräänä tarkoituksena on aikaansaada parannettu arkistointipidike, jonka avulla kuvien muuntamisessa sähköiseen muotoon tarvittavien työvaiheiden määrää ja kuvien vaurioitumista saadaan pienennettyä. Keksintö perustuu siihen ajatukseen, että 15 muodostetaan arkistointipidikkeeseen kiinnityselimet, joiden avulla kuva voidaan sijoittaa oikeaan kohtaan ja kiinnittää paikoilleen ilman erillisiä kiinnittimiä ja kiinnitysvaiheita. Täsmällisemmin ilmaistuna nyt esillä olevalle keksinnölle on pääasiassa tunnusomaista se, että ensimmäisen osan aukot ovat leveämpiä kuin toisen osan aukot ensim-20 mäisen reunan puoleisessa päässä, että ensimmäisen osan aukkojen leveys ensimmäisen reunan puoleisessa päässä on suurempi kuin ensimmäisen osan aukkojen leveys toisen reunan puoleisessa päässä, ja että ensimmäinen osa ja toinen osa on kiinnitetty toisiinsa siten, että aukkojen ainakin yhden reunan yhteyteen järjestetään alue, jossa en-25 simmäinen ja toinen osa jätetään kiinnittämättä toisiinsa kiinnityselimen : * muodostamiseksi, jolloin kuvat on järjestetty asetettavaksi arkistointipi dikkeeseen pujottamalla ensimmäisen ja toisen osan väliin toisiinsa kiinnittämättömien alueiden kohdalla.
30 Nyt esillä olevalla keksinnöllä saavutetaan merkittäviä etuja tunnetun ! tekniikan mukaisiin ratkaisuihin verrattuna. Keksinnön mukaista arkis- *·; , tointipidikettä käytettäessä voidaan kuvien kiinnitys- ja irrotustarvetta vähentää merkittävästi, mikä vähentää myös kuvien vaurioitumistoden-näköisyyttä. Lisäksi kuvat saadaan sijoitettua tarkemmin oikeaan koh-.V 35 taan kuin tunnetun tekniikan mukaisissa ratkaisuissa, jolloin sähköisen muunnoksen laatu paranee. Keksinnön mukaista arkistointipidikettä käytettäessä ei kuvan reuna-alueita peitetä, joten koko kuvan kuva- 114960 4 alue voidaan muuntaa sähköiseen muotoon. Keksinnön mukainen ar-kistointipidike helpottaa myös kuvien arkistointia mm. siitä syystä, että kuvat voidaan myös arkistoida näissä arkistointipidikkeissä kuvia niistä välillä irrottamatta.
5
Keksintöä selostetaan seuraavassa tarkemmin viitaten samalla oheisiin piirustuksiin, joissa kuva 1 esittää keksinnön erään edullisen suoritusmuodon mukaista 10 arkistointipidikettä päältä päin katsottuna, kuva 2 esittää kuvan 1 mukaisen arkistointipidikkeen ensimmäistä osaa päältä päin katsottuna, 15 kuva 3 esittää kuvan 1 mukaisen arkistointipidikkeen toista osaa päältä päin katsottuna, kuva 4 esittää poikkileikkausta kuvan 1 arkistointipidikkeestä kohdasta IV—IV, ja 20 ; ; kuva 5 esittää yksityiskohtaa kuvan 1 arkistointipidikkeestä muun- ' * ’; nettavan kuvan ollessa paikoilleen asetettuna.
Selostetaan seuraavaksi keksinnön erään edullisen suoritusmuodon 25 mukaisen arkistointipidikkeen 1 rakennetta viitaten samalla kuviin 1, 2 ja 3. Arkistointipidike 1 koostuu ainakin ensimmäisestä osasta 2 ja toisesta osasta 3. Ensimmäiseen osaan 2 on muodostettu yksi tai useampi aukko 4, jonka kohdalle muunnettava kuva on järjestetty sijoitettavaksi. Vastaavasti toiseen osaan 3 on muodostettu yksi tai useampi 30 aukko 5 olennaisesti ainakin osittain ensimmäisen osan aukkojen 4 kohdalle. Tässä ensimmäisessä osassa aukkojen 4 leveys on järjestetty suuremmaksi ensimmäisen reunan 6 puoleisessa päässä (yläreuna kuvien 1, 2 ja 3 mukaisessa sijoittelussa) kuin toisen reunan 7 (alareuna) puoleisessa päässä. Toisen osan aukkojen 5 leveys on mitoi-35 tettu sopivimmin siten, että aukot 5 ovat kapeampia kuin ensimmäisen osan aukot 4 ensimmäisen reunan 6 puoleisessa päässä. Muutoin ensimmäisen osan aukot 4 ja toisen osan aukot 5 ovat leveyssuunnassa 114960 5 sopivimmin olennaisesti saman levyiset. Sijoitettaessa ensimmäinen 2 ja toinen osa 3 päällekkäin, ensimmäisen osan aukkojen 4 ja toisen osan aukkojen 5 sivureunat muodostavat kiinnityselimet 8, joihin tukeutumaan kuva 9 (kuva 5) voidaan sijoittaa. Korkeussuunnassa en-5 simmäisen osan aukot 4 ovat ylä- ja alareunastaan toisen osan aukkoja 5 leveämmät muodostaen tällöin kannattimet kuvalle.
Keksinnön mukaisen arkistointipidikkeen 1 ensimmäinen osa 2 ja toinen osa 3 asetetaan päällekkäin, minkä jälkeen ne kiinnitetään toisiin-10 sa esimerkiksi liimaamalla tai kuumapuristamalla. Kiinnitystä ei kuitenkaan suoriteta kauttaaltaan aukkojen 4, 5 sivureunoihin asti, vaan siten, että siinä kohdassa aukon ympärystä, jossa arkistointipidikkeen ensimmäisen osan 2 aukko 4 on leveämpi, jätetään sivureunaan liit-tämätön (liimaamaton) alue. Tällöin aukon 4, 5 kohdalle sijoitettava 15 kuva 9 voidaan pujottaa ensimmäisen 2 ja toisen osan 3 väliin tämän liittämättömän alueen kohdalla. Kuvassa 1 on katkoviivalla 10 esitetty tätä liittämätöntä aluetta. Huomattakoon tässä yhteydessä se, että vaikka kuvaan 1 ei selvyyden vuoksi ole piirretty kuin yksi tällainen katkoviivoitus 10, on selvää, että vastaava liittämätön alue on järjestetty 20 muidenkin aukkojen 4, 5 yhteyteen. Muunnettava kuva 9 voidaan ; työntää kohti aukkojen 4, 5 toista reunaa 7 (alareunaa), kunnes kuva * '; koskettaa ensimmäisen osan 2 aukon 4 toista reunaa 7. Arkistointipi- : dikkeeseen sijoitettavaa kuvaa 9 ei siis tarvitse kiinnittää teipeillä, lii- :. , maila tai muulla vastaavalla tavalla, vaan kuva 9 pysyy paikoillaan kiin- *' ‘ 25 nityselimien 8 avulla.
«
Oheisessa kuvassa 4 on vielä poikkileikkauksena esitetty kuvan 1 keksinnön edullisen suoritusmuodon mukaisen arkistointipidikkeen 1 rakennetta. Kuvasta on havaittavissa arkistointipidikkeen ensimmäisen 30 osan 2 ja toisen osan 3 aukkojen 4, 5 sivureunojen muodostama kiin- * nityselin. Nämä aukkojen 4, 5 sivureunat joustavat jossain määrin kuvaa 9 paikoilleen asetettaessa, mikä aikaansaa pienen puristusvoiman kuvaa 9 vasten pitäen kuvan 9 paikoillaan. Kuvan 9 kohdistaminen oikeaan kohtaan suoritetaan pääasiassa aukkojen 4, 5 sivureunojen 35 sekä ensimmäisen osan 2 aukon 4 alareunan 7 avulla, mikä helpottaa arkistointipidikkeeseen sijoitettavan kuvan 9 oikeaa kohdistamista.
114960 6
Arkistointipidikkeeseen 1 voidaan muodostaa useita aukkoja 4, 5 useampien kuvien 9 sijoittamiseksi samaan arkistointipidikkeeseen 1.
Nämä aukot 4, 5 voivat olla keskenään olennaisesti samankokoisia samassa arkistointipidikkeessä, mutta ne voivat tarvittaessa olla myös 5 eri kokoisia. Lisäksi eri arkistointipidikkeissä 1 voi olla eri kokoisia aukkoja 4, 5. Arkistointipidikkeissä 1 olevat aukot 4, 5 on mitoitettu edullisesti yhtä tai useampaa vakiokokoista kuvaa varten. Eräitä yleisesti käytettäviä vakiokokoja ovat mm. 36x24 mm, 60x45 mm, 60x60 mm, 60x70 mm, 60x80 mm, 60x90 mm, 90x120 mm ja 4”x5”, mutta on sel-10 vää, että nyt esillä olevaa keksintöä ei ole rajoitettu ainoastaan näitä kuvakokoja soveltaviin arkistointipidikkeisiin 1. Lisäksi voidaan esim. harvemmin tarvittavaa kuvakokoa varten järjestää apukiinnitysalusta (ei esitetty), jonka ulkomitat olennaisesti vastaavat jotakin arkistointipidik-keen aukkoihin 4, 5 sijoitettavaksi tarkoitettua kuvakokoa ja johon apu-15 kiinnitysalustaan on muodostettu esimerkiksi nyt esillä olevaa keksintöä soveltaen ensimmäisen osan aukot 4 ja toisen osan aukot 5, joiden koko on mitoitettu kyseistä erikoiskokoa varten. Tällöin kuva sijoitetaan apukiinnitysalustaan, minkä jälkeen apukiinnitysalusta sijoitetaan keksinnön mukaiseen arkistointipidikkeeseen 1.
20 • Keksinnön erään edullisen suoritusmuodon mukaisen arkistointipidik- keen 1 ensimmäisen osa 2 ja toinen osa 3 on muodostettu läpinäky-: . västä (??) materiaalista, kuten PVC-muovista. Molemmat osat ovat so- : , pivimmin olennaisesti saman paksuisia, esimerkiksi luokkaa 0,25 mm —: 25 tai 0,15 mm. Arkistointipidike voidaan valmistaa myös olennaisesti lä pinäkymättömästä materiaalista, jolloin joissakin sovelluksissa sähköisen muunnoksen muunnostulos on parempi, koska kuvien ympäristön valoisuus on merkittävässä määrin vähäisempää kuin läpinäkyvää materiaalia käytettäessä.
. . 30 ' : · Keksinnön erään edullisen suoritusmuodon mukaiseen arkistointipidik- > keeseen 1 on muodostettu vielä kiinnityselimet 12, joiden avulla arkis tointipidike 1 voidaan kuvineen 9 kohdistaa kuvanlukulaitteen (ei esi-·: tetty) kuvanlukualustalle. Kiinnityselimiä 12 voidaan käyttää myös ar- 35 kistointitarkoituksiin kuvan sijoittamiseksi arkistoon, mappiin tai vastaavaan.
7 1 U960
Keksinnön mukaista arkistointipidikettä 1 käytetään esimerkiksi siten, että muunnettavia kuvia sijoitetaan arkistointipidikkeeseen 1, minkä jälkeen arkistointipidike 1 asetetaan joko suoraan kuvanlukulaitteeseen, tai arkistointipidike 1 asetetaan ensin syöttölaitteeseen, joka 5 asetetaan kuvanlukulaitteeseen. Tämän jälkeen suoritetaan kuvan muuntaminen sähköiseen muotoon ja tallentaminen sinänsä tunnetusti. Muuntamisvaiheen jälkeen arkistointipidike 1 otetaan pois lukulaitteesta (ja syöttölaitteesta, mikäli sitä käytettiin). Tämän jälkeen arkistointipidike voidaan kuvia irrottamatta sijoittaa arkistoon, tai tarvittaessa 10 kuvat voidaan irrottaa arkistointipidikkeestä. Edellä esitettyjä vaiheita toistetaan, kunnes kuvat on muunnettu sähköiseen muotoon. Keksinnön mukaista arkistointipidikettä 1 sovellettaessa voidaan kuva-arkiston muuntaminen sähköiseen muotoon suorittaa merkittävästi nopeammin kuin tunnetun tekniikan mukaisia ratkaisuja käytettäessä. Lisäk-15 si kuva-arkiston käytettävyys on helpompaa, koska kuvia ei tarvitse irrottaa ja kiinnittää sähköiseksi muuntamisen ajaksi. Kuvat eivät myöskään merkittävässä määrin vahingoitu, vaikka samoja kuvia siirrettäisiin useinkin arkistosta kuvanlukulaitteeseen ja takaisin arkistoon, jos kuvia säilytetään keksinnön mukaisessa arkistointipidikkeessä.
20 · Vaikka edellä on esitetty, että kuvat 9 sijoitetaan aukkojen 4, 5 yläreu- nan suunnasta kohti alareunaa, voidaan aukot muodostaa myös esi-merkiksi siten, että kuva sijoitetaan paikoilleen sivureunan suunnasta.
Tällöin kiinnityselimet 8 on muodostettu sopivimmin aukkojen 4, 5 ylä-··: 25 ja alareunojen yhteyteen, ja kuva työnnetään aukon työntöreunaan nähden vastakkaista sivureunaa vasten.
Nyt esillä olevaa keksintöä ei ole rajoitettu ainoastaan edellä esitettyihin suoritusmuotoihin, vaan sitä voidaan muunnella oheisten patentti- . . 30 vaatimusten puitteissa.
• ·

Claims (8)

1 1 4960
1. Arkistointiprdike (1) kuvien (9) sähköiseen muotoon muuntamista varten, joka arkistointipidike (1) käsittää ainakin yhden aukon (4, 5), 5 jonka yhteyteen kuva (9) on järjestetty sijoitettavaksi, arkistointipidike (1) on muodostettu ainakin ensimmäisestä osasta (2) ja toisesta osasta (3), jotka on sijoitettu päällekkäin, ainakin yksi aukko (4, 5) on muodostettu ensimmäiseen (2) ja toiseen osaan olennaisesti samalle kohdalle, ainakin yhden aukon (4, 5) yhteyteen on muodostettu ainakin 10 yksi kiinnityselin (8) kuvan (9) irrotettavasti kiinnittämiseksi arkistointi-pidikkeeseen (1), ja aukot (4, 5) käsittävät ainakin ensimmäisen reunan (6) ja toisen reunan (7), tunnettu siitä, että ensimmäisen osan aukot (4) ovat leveämpiä kuin toisen osan aukot (5) ensimmäisen reunan (6) puoleisessa päässä, että ensimmäisen osan aukkojen (4) le-15 veys ensimmäisen reunan (6) puoleisessa päässä on suurempi kuin ensimmäisen osan aukkojen (4) leveys toisen reunan (7) puoleisessa päässä, ja että ensimmäinen osa (2) ja toinen osa (3) on kiinnitetty toisiinsa siten, että aukkojen (4, 5) ainakin yhden reunan yhteyteen järjestetään alue, jossa ensimmäinen (2) ja toinen osa (3) jätetään kiin-20 nittämättä toisiinsa kiinnityselimen (8) muodostamiseksi, jolloin kuvat (9) on järjestetty asetettavaksi arkistointipidikkeeseen (1) pujottamalla Λ ne ensimmäisen ja toisen osan väliin toisiinsa kiinnittämättömien aluei- / den kohdalla. ..... 25 2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen arkistointipidike (1), tunnettu . siitä, että ensimmäinen osa (2) ja toinen osa (3) on muodostettu läpi näkymättömästä materiaalista.
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen arkistointipidike (1), tunnettu 30 siitä, että ensimmäinen osa (2) ja toinen osa (3) on muodostettu PVC- ’; ’ muovista.
4. Jonkin patenttivaatimuksen 1—3 mukainen arkistointipidike (1), ... · tunnettu siitä, että ensimmäisen osan (2) ja toisen osan (3) paksuus 35 on olennaisesti sama. * · · I 114960
5. Jonkin patenttivaatimuksen 1—4 mukainen arkistointipidike (1), tunnettu siitä, että se käsittää useita aukkoja (4, 5) ja useita kiinnitys-elimiä (8) useamman kuin yhden kuvan (9) irrotettavasti kiinnittämiseksi . 5
6. Jonkin patenttivaatimuksen 1—5 mukainen arkistointipidike (1), tunnettu siitä, että se on järjestetty käytettäväksi yhden tai useamman kuvan (9) muuntamiseksi sähköiseksi kuvanlukulaitteella.
7. Jonkin patenttivaatimuksen 1—6 mukainen arkistointipidike (1), joka on järjestetty käytettäväksi kuvien (9) sähköiseen muotoon muuntamisessa kuvanlukulaitteella, joka käsittää kuvanlukualustan, tunnettu siitä, että arkistointipidike (1) käsittää kiinnityselimet (12) arkistointipi-dikkeen kohdistamiseksi kuvanlukulaitteen kuvausalustalle. 15
8. Patenttivaatimuksen 7 mukainen arkistointipidike (1), tunnettu siitä, että mainittuja kiinnityselimiä (12) on järjestetty käytettäväksi ar-kistointipidikkeen (1) sijoittamisessa arkistoon. * » ' » » • I * ' 114960
FI20010686A 2001-04-03 2001-04-03 Arkistointipidike FI114960B (fi)

Priority Applications (3)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI20010686A FI114960B (fi) 2001-04-03 2001-04-03 Arkistointipidike
PCT/FI2002/000273 WO2002082179A1 (en) 2001-04-03 2002-03-28 Archiving holder
EP02712976A EP1386197A1 (en) 2001-04-03 2002-03-28 Archiving holder

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI20010686 2001-04-03
FI20010686A FI114960B (fi) 2001-04-03 2001-04-03 Arkistointipidike

Publications (2)

Publication Number Publication Date
FI20010686A0 FI20010686A0 (fi) 2001-04-03
FI114960B true FI114960B (fi) 2005-01-31

Family

ID=8560901

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI20010686A FI114960B (fi) 2001-04-03 2001-04-03 Arkistointipidike

Country Status (3)

Country Link
EP (1) EP1386197A1 (fi)
FI (1) FI114960B (fi)
WO (1) WO2002082179A1 (fi)

Family Cites Families (8)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
EP0042125A1 (en) * 1980-06-16 1981-12-23 General Electric Company Peel-off mount for X-ray film strips
GB8919617D0 (en) * 1989-08-30 1989-10-11 Crosfield Electronics Ltd Film transparency holder
JP2522743B2 (ja) * 1992-06-09 1996-08-07 スライデックス株式会社 画像フィルムを透視可能に収納するフィルム収納シ―ト
JP3388658B2 (ja) * 1995-07-25 2003-03-24 大日本スクリーン製造株式会社 原稿ホルダ
AU6923696A (en) * 1995-09-13 1997-04-01 Imacon Aps An image scanner
JPH09252381A (ja) * 1996-01-10 1997-09-22 Dainippon Screen Mfg Co Ltd 原稿載置装置および画像読取装置
JPH11271891A (ja) * 1998-03-19 1999-10-08 Canon Inc フィルム原稿保持装置
JP2000292868A (ja) * 1999-04-02 2000-10-20 Canon Inc フィルムホルダおよびこのフィルムホルダを使用するシステム

Also Published As

Publication number Publication date
WO2002082179A1 (en) 2002-10-17
EP1386197A1 (en) 2004-02-04
FI20010686A0 (fi) 2001-04-03

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US8654240B2 (en) Optical chromatic aberration correction and calibration in digital cameras
EP0881828A3 (en) Image sensing apparatus and method
US6459510B1 (en) Digital document scanner with a document support assembly
FI114960B (fi) Arkistointipidike
EP0920193A3 (en) Image processing apparatus and method
JP3992080B2 (ja) イメージスキャナ
EP0357083A2 (en) Image reading device
US20090317070A1 (en) Digital Image Copier For Photos, Films, And Slides
JPH05204049A (ja) デジタル化イメージスキャナ用写真プリント保持プラテン
US8155575B2 (en) Systems and methods for orienting media for improved scan quality
US6177982B1 (en) Template for digitizing small format films
US5822045A (en) Filmstrip holding apparatus and method
ATE469506T1 (de) Bildausgabeverfahren und dieses benutzende fotobehandlungssystem
EP0342753A1 (en) Optical assembly for a camera having an image sensor
US20060061837A1 (en) Clamp for fixing a photographic slide or negative
JP2819164B2 (ja) 画像入力装置における原稿保持装置
JP3622729B2 (ja) 画像入力装置
KR200487056Y1 (ko) 사진 보관 및 전시용 틀 및 이를 구비한 앨범
JPS63163834A (ja) ピンボケ画像検出装置および写真焼付装置
JP2873835B2 (ja) 原稿保持用カセット及び原稿保持装置
JPH04135759U (ja) 原稿装着装置
TWI226185B (en) A slide mount used in a scanner
US7982886B2 (en) Document fixer
Deigan The mechanics of color microdensitometry for digital image processing
JP2005239398A (ja) 画像読取装置

Legal Events

Date Code Title Description
FG Patent granted

Ref document number: 114960

Country of ref document: FI

MA Patent expired