FI114890B - Lähetin-vastaanotinajureiden kuormituksen jakaminen - Google Patents

Lähetin-vastaanotinajureiden kuormituksen jakaminen Download PDF

Info

Publication number
FI114890B
FI114890B FI965012A FI965012A FI114890B FI 114890 B FI114890 B FI 114890B FI 965012 A FI965012 A FI 965012A FI 965012 A FI965012 A FI 965012A FI 114890 B FI114890 B FI 114890B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
load
regional processor
regional
load information
processor device
Prior art date
Application number
FI965012A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI965012A (fi
FI965012A0 (fi
Inventor
Hans Erik Andersson
Original Assignee
Ericsson Telefon Ab L M
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Ericsson Telefon Ab L M filed Critical Ericsson Telefon Ab L M
Publication of FI965012A0 publication Critical patent/FI965012A0/fi
Publication of FI965012A publication Critical patent/FI965012A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI114890B publication Critical patent/FI114890B/fi

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04WWIRELESS COMMUNICATION NETWORKS
    • H04W88/00Devices specially adapted for wireless communication networks, e.g. terminals, base stations or access point devices
    • H04W88/08Access point devices
    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04WWIRELESS COMMUNICATION NETWORKS
    • H04W24/00Supervisory, monitoring or testing arrangements
    • H04W24/02Arrangements for optimising operational condition

Description

114890 Lähetin-vastaanotinajureiden kuormituksen, jakaminen Delning av sändaremottagarehanterarnas belastning
KEKSINNÖN TAUSTA
1) Keksinnön ala
Keksintö liittyy menetelmään ja laitteeseen solukkoradiokommu-nikaatiojärjestelmissä käytettävien lähetin-vastaanottimien tehokkuuden parantamiseksi esittämällä kuormituksen jakamisen alueellisten prosessorilaitteiden välillä.
2) Tekniikan alan selitys
Tyypilliset puhelinkeskukset (kuten AXE) ovat yleensä rakennetut tehokkaan keskusprosessorin (CP) ympärille, jota tukee usea yksinkertainen alueellinen prosessori (RP:t). Konven-tionaalisesti keskusprosessori suorittaa monimutkaiset tehtävät, kun taas alueelliset prosessorit ovat dedikoituneet yksinkertaisiin rutiinitehtäviin (kuten skannaukseen).
E f :··: Viimeaikaiset sovellukset ovat jossakin määrin muuttaneet alueellisten prosessoreiden tehtäviä. Esimerkiksi matkaviestin-.·. nän erikoistarpeet ovat pakottaneet alueelliset prosessorit . suorittamaan monimutkaisia tehtäviä (esim. kehittyneitä si- ·;·. jaintilaskelmia) . Tämä on luonut tarpeen tehokkaammille alueel lisille prosessoreille. Alueellisten prosessoreiden uusin sukupolvi on melkoisen tehokas ja ne ovat rakennetut alan ajanmukaisen mikroprosessoriteknologian mukaisesti. Siitä huo- * · · ' * limatta useat sovellukset kärsivät sekä 'liian korkeasta' että 'liian matalasta' alueellisen prosessorin kuormituksesta.
y' KEKSINNÖN YHTEENVETO
• '...· Menetelmä solukkoradiokommunikaatiojärjestelmän keskusprosesso riin yhdistettyjen alueellisten prosessorilaitteiden me.rkit- 114890 2 tävästi tehokkaampaa käyttöä varten esittelemällä kuormituksen jakaminen alueellisten prosessorilaitteiden välillä, minkä avulla korjataan liian korkean alueellisen prosessorilaitteen kuormituksen ja liian alhaisen alueellisen prosessorilaitteen kuormituksen ongelmia.
Keksinnöllisen menetelmän mukaan kuormituksen jakaminen ainakin kahden alueellisen prosessorilaitteen välillä radio-kommunikaatiojärjestelmässä saavutetaan seuraavien vaiheiden avulla. Jokainen alueellinen prosessorilaite raportoi kuor-mitusinformaatiota, kuten huippu- ja/tai keskiarvokuormitusta, määritetyillä aikaväleillä. Kuormituksen tarkkailija (engl. load monitor) vastaanottaa nämä kuormitusinformaatioraportit alueellisilta prosessorilaitteilta ja määrittää sen, onko jonkin alueellisen prosessorin kuormitus korkea tai ylärajan ylittävä tai onko kuormitus matala tai pienempi kuin alaraja.
Jos kuormituksen tarkkailija määrittelee, että ainakin yhdellä alueellisella prosessorilaitteella on korkea kuormitus ja ainakin yhdellä alueellisella prosessorilla on matala kuormitus, niin kuormituksen tarkkailija muuttaa ainakin yhden yhteyden korkean kuormituksen alueelliselta prosessorointilaitteel-ta matalan kuormituksen alueelliselle prosessorilaitteelle.
Keksinnöllä saavutetaan useita etuja tunnettuun tekniikkaan · nähden, kuten se, että riski alueellisten prosessoreiden ylikuormituksesta tulee enemmän tai vähemmän eliminoiduksi suurimmalle osalle tukiasemien ohjaussolmuista (engl. controller nodes ).
I *
Lisäksi keksinnön myötä on saavutettavissa merkittäviä säästöjä laitekustannuksissa ja tilamaksuissa, minkä tulisi olla selvintä maaseutusovelluksissa. i
Keksintö mahdollistaa myös nykyisten ja tulevien (ja tehok- • » * kaampien) alueellisten prosessorilaitteiden yksinkertaisemman ’* sovittamisen asemiin, joissa on vanhempia alueellisia proses- 114890 3 sorilaitteita (jotka saattavat olla toiminnaltaan rajoitetut skannaukseen).
Keksintö mahdollistaa myös alueellisten prossesorilaitteiden dynaamisen käyttämisen ajoissa, niiden ollessa pystyviä käsittelemään verkossa esiintyviä outoja tilanteita.
Tunnetun tekniikan järjestelmissä lähetin-vastaanottimien joukko alueellisille prosessorilaitteille on johdotettu kiinteästi (engl. hard-wired ), jotta se sopisi keskimääräisiin olosuhteisiin 'lähes pahin tapaus' -tilanteissa alueellisessa prosessorilaitteessa. Alueelliset prosessorilaitteet kohtaavat tällaisia tilanteita vain sattumalta, mikä tarkoittaa, ettei laitteistoja ja tilaa hyödynnetä niiden parhaan potentiaalin mukaisesti.
Tässä selitetyn keksinnöllisen menetelmän avulla lähetin-vastaanottimien luklumäärä per alueellinen prosessorilaite vaihtelee dynaamisesti ajan mukaan. Todellinen lukumäärä perustuu sen hetkiseen liikenteeseen ja toimintaan ja . . ylläpitotilanteisiin (engl. maintenance situations).
I * * t ·
PIIRUSTUKISEN LYHYT SELITYS
· Keksintöä kuvataan seuraavassa yksityiskohtaisemmin viitaten ; oheistettuihin piirustuksiin, joissa: #
Kuvio 1 on toimintalohkokaavio solukkoradiokommunikaatiojärjes-telmästä, jossa keksintö on käyttökelpoinen; k I »
Kuvio 2 on toimintalohkokaavio solukkoradiokommunikaatiojärjes-Vi telmästä, jossa esitetään eri alueellisten lähetin-vastaanotti- !t>>: mien kommunikaatiokuormat; ja ... Kuvio 3 on vuokaavio keksinnön mukaisista prosessivaiheista.
» · · 114890 4
EDULLISTEN SUORITUSMUOTOJEN YKSITYISKOHTAINEN KUVAUS
Seuraavat esimerkinomaiset suoritusmuodot selitetään havainnollisuuden eikä rajoittamisen vuoksi. Viitaten kuvioon 1, useita alueellisia prosessorilaitteita 14 (RPD1, RPD2...RPDn) on yhdistetty keskusprosessoriin 15 ryhmäkytkimen 16 kautta. Alueelliset prosessorilaitteet 14 on yhdistetty useaan lähetin-vastaanottimeen (TRX:ään) 17, jotka ovat sijoitetut tukiasemasijainteihin. Yhteydet alueellisten prosessorilaittei-den 14 ja lähetin-vastaanottimien 17 välillä voivat olla PCM-linjoja standardi GSM-laitteiston mukaisesti.
Kokonaisuuden vuoksi on kuviossa 1 esitetty GSM-arkkitehtuuria, joka ympäröi keksintöön liittyviä komponetteja. Yhteyden tarjoamiseksi keksinnölliselle menetelmälle, se tullaan kuvaamaan viittaamalla GSM-järjestelmäinhän malliin CME 20 (yleiseurooppalainen digitaalinen matkapuhelinjärjestelmä). CME 20, joka perustuu AXE-teknologiaan, on Ericssonin GSM toteutus.
Solukkoradiokommunikaatiojärjestelmä, kuten GSM, voidaan ylei-• '· sesti jakaa kahteen osaan; kytkentäjärjestelmät (SS: Switching > I M · ‘ * Systems) 10 ja keksinnön kannalta mielenkiintoiset tukiasema-
I I I
·, .· järjestelmät (BSS: Base Station Systems) 12. Tukiasemajärjes- _· · telmä 12 aikaansaa ilmaliitännän (engl. air interface) useiden : matkaviestimien (MS: Mobile Station) 19 kanssa. Matkaviestimet i t · .·*: 19 ovat tilaajan käyttämiä päätelaitteita.
» ;·. Kytkentäjärjestelmä 10 ja tukiasemajärjestelmä 12 ovat edel- .;.t leen jaetut toiminnallisiin yksiköihin. Kytkentäjär jestelmä 10 » t · sisältää matkaviestinpalvelun kytkentäkeskuksen (MSC: Mobile
Services Switching Center) 11, joka on liittymä GSM:n ja i yleisen kytkentäisen puhelinverkon (PSTN: Public Switched :·’ Telephone Network) (ei esitetty) välillä.
'* Tukiasemajärjestelmä 12 sisältää alueelliset prosessorilaitteet 14, jotka aikaansaavat prosessointituen tukiaseman oh- 114890 5 jaimelle 13 ja tukiaseman (BTS: Base Transceiver Station) 18, joka on se radiolaitteisto, joka tarvitaan yhden solun palvelemiseen. Tukiasema 18 sisältää antennijärjestelmän, radiotaajuuden tehovahvistimet ja kaiken tarvittavan digitaalisen signaalinkäsittelylaitteiston, sisältäen lähetin-vastaanotti-met 17.
Tukiasemajärjestelmä 12 sisältää myös tukiasemaohjaimen (BSC: Base Sation Controller) 13, joka on se toiminnallinen yksikkö, joka ohjaa ja valvoo tukiaseman lähetin-vastaanottimia 17 ja järjestelmän radioyhteyksiä. CME 20 järjestelmässä tukiasemaohjain 13 on toteutettu AXE 10 vaihteeseen. Matkaviestimen kytkentäkeskus 11 vastaa puheluiden asetuksesta ja reitityksestä matkaviestintilaajilta. Paljon muitakin toimintoja on toteutettu matkaviestinkytkentäkeskuksessa 11, esim. oikeuksien tarkistaminen ja salaus.
Jokainen alueellinen prosessointilaite 14 käsittelee signallointia ja puhelun valvontaa (esim. paikantamista) 64 Kbit/s PCM aikavälissä aina neljälle (4) tai joissakin tapauksissa kolmelle (3) lähetin-vastaanottimelle 17 standardi ' GSM-järjestelmärakenteen alaisuudessa. Lähetin-vastaanottimien lukumäärä per alueellinen prosessorilaite voi vaihdella yhden \ ja kahdeksan välillä nykyissä ja visioiduissa GSM:n toteutuk- | j sissa (nykyisin käytetään ainoastaan kolmea tai neljää) .
; Neljän maksimi ei ole tiukka raja.
• · · ί · »
Tukiasemaohjainsovelluksissa alueellisiin prosessorilaittei-siin 14 viitataan usein lähetin-vast aanotinajureina (TRH: » » · ... Transceiver Handler), eli keksinnön otsikon mukaisesti.
* t = /·: Edellä esitettyä rakennesääntöä (eli kolmesta neljään lähe- ! tin-vastaanotinta per alueellinen prosessorilaite) on konven- tionaalisesti sovellettu kaikille asennetuille alueellisille prosessorilaitteille ilman, että olisi tarkasteltu liikennettä (esim. asetusta, poistamista ja jossakin määrin samanaikaisten 114890 6 puheluiden määrää (Erlang)). Soveltamalla tällaisia tarkasteluja tulee muutama mielenkiintoinen tekijä selväksi.
Muutamalle alueelliselle prosessorilaitteelle ylikuormitusris-ki on ilmeinen (johtaen riskiin virheellisestä puhelunvaIvon-nasta, menetettyihin puheluihin, jne.). Tämä on totta erityisesti kaupunkialueilla oleville alueellisille prosessori-laitteille, missä kaikki lähetin-vastaanottimet kuuluvat raskaskäyttöisiin kanaviin, joilla on suuri mahdollisuus samanaikaisiin liikennehuippuihin. Tällaisessa tapauksessa voi toisinaan yksi tai kaksi lähetin-vastaanotinta olla riittävä määrä per lähetin-vastaanotinajuri 14.
Toisaalta, suurelle lukumäärälle alueellisia prosessorilaittei-ta (todennäköisimmin suurimmalle osalle) riski liian pienestä kuormituksesta on ilmeinen (johtaen turhiin laitteistokustan-nuksiin ja tilaan). Tämä on erityisesti totta maaseutualueilla, missä lähetin-vastaanottimien määrät ovat suuret johtuen suurista peitettävistä alueista ennemminkin kuin liikenteen-käsittelysyistä. Tällaisissa tapauksissa maksimilukumäärä kaksikymmentä lähetin-vastaanotinta per alueellinen prosessori » . '·’ voisi esimerkiksi olla sopiva.
114890 7
Aluksi, useita lähetin-vastaanottimia on yhdistetty jokaiseen alueelliseen prosessointilaitteeseen. Viitaten kuvion 2 kuormitustilanteeseen, oletetaan ensimmäisen prosessointilaitteen RPD1 kuormitus nousevaksi, jolloinka se indikoi potentiaalisia kuormitusongelmia. Kuormitusongelmien paikantamiseksi on keskusprosessoriin 15 sisällytetty kuormituksen tarkkailija 25. Kuormituksen tarkkailija 25 sovitetaan parhaiten ohjelmisto-toteutukselle. Tämä antaa parhaat mahdollisuudet toiminnan ja tilastojen suhteen samalla kun sillä on matalat prosessoint-ivaatimukset.
Kuormituksen jakamismekanismia selitetään nyt viitaten kuvion 3 prosessivaiheisiin (jossa spesifiset arvot annetaan ainostaan esimerkinomaisesti): a) Jokainen alueellinen prosessorilaite raportoi keskiarvokuor-mituksen (ja/tai huippu-) kuluneelle ajalle, esim. 5 minuutin intervallein (vaihe 31). Esimerkiksi, signaali REP_INT voitaisiin lähettää kuormituksen tarkkkailijalle keskusprosessorissa.
I * b) Kuormituksen tarkkailija päivittää kuormituslistaa (vaihe « » . * 32), määrittää korkeimman kuormituksen lähetin-vastaanotti-, / men (vaihe 33) ja tarkistaa, onko jokin alueellinen ! *. prosessori raportoinut kuormituksen, joka on esimerkiksi yli 80% (UPPER-LIM; yläraja) (vaihe 34) . Jos yhdenkään * # f alueellisen prosessorin kuormitus ei ole ylärajalla tai sen * yli, menetelmä palautuu odottamaan lisää kuormitusraport- ;·, te ja (vaihe 31) .
* # ? I * * 5 » c) Jos alueellisen prosessorilaitteen kuormituksen havaitaan ,’· olevan ylärajalla tai sen yli, kuormituksen tarkkailija s i löytää alueellisen prosessorilaitteen, jolla on alhaisin kuormitus (vaihe 35) , ja tarkistaa, onko olemassa i » * *... alueellisia prosessorilaitteita, joidenka kuormitus on alle
t I
'·* esimerkiksi 30%. (LOWER_LIM; alaraja). Mikäli ei löydetä yhtään prosessorilaitetta, jonka kuormitus on alarajalla 114890 8 tai sen alla, menetelmä palaa odottamaan seuraavaa kuormitusraporttien sarjaa (vaihe 31).
d) Jos löydetään alueellinen prosessorilaite, jolla on alhainen kuormitus (vaihe 36) , yhden lähetin-vastaanotin yhteyden vaihto korkeimman kuormituksen alueelliselta prosessorilaitteelta alhaisimman kuormituksen alueelliselle prosessorilaitteelle valmistellaan (Tl RPDl:ltä RPD2:lle, esimerkiksi) (vaihe 37).
Jotta tehtäisiin niin pehmeä (engl. smooth) siirto kuin mahdollista, suoritetaan seuraavat toimenpiteet: (1) rapor toidun mittausdatan (engl. measurement data) (lähetin-vastaanotin yhteydelle TRX Tl) viimeaikaisten luontien (engl. generations) siirto ensimmäiseltä alueelliselta prosessori-laitteelta RPD1 toiselle alueelliselle prosessorilaitteelle RPD2 ja (2) relevantin soludatan (TRX Tl: ä varten) lataaminen keskusprosessorilta toiselle alueelliselle prosessori-laitteelle RPD2. Mittausdata raportoitaan esimerkiksi joka 0.48 sekunti ja voi sisältää dataa vastaanotetun signaalin . voimakkuudesta, vastaanotetun signaalin laadusta (esim.
bittivirheiden määrä), käytetyn lähetystehon, signaalin voimakkuuden aina kuuteen naapurisoluun saakka, informaatio-! ta koskien sitä, onko epäjatkuva lähetys/vastaanotto käyt- ·**.* össä, jne.
V ' e) Kun toinen alueellinen prosessorilaite RPD2 on valmistettu vastaanottamaan yhteys Tl hoitoonsa ensimmäiseltä j alueelliselta prosessorilaitteelta RPD1, vaihto suoritetaan (ryhmäkytkimen kautta) (vaihe 38) .
f) Vaiheet a) - d) yllä (vaiheet 33-38 kuviossa 3) toistetaan *;·’ toiseksi kuormitetuimman alueellisen prosessorin lähetin- : vastaanottimen siirtämiseksi alueelliselle prosessorille, jolla on toiseksi alhaisin kuormitus, jne.
\ 114890 9 Lähetin-vastaanotinyhteyksien vaihtoa yhdeltä alueelliselta prosessorilaitteelta 14 toiselle voidaan verrata, kun redun-tanttinen alueellinen prosessorilaite yhdistetään alueellisessa prosessorilaitteessa virheellisesti (mikä on mahdollista nykyisillä tukiasemaohjaimilla). Tässä tapauksessa liikenteen häiriön arvioidaan olevan suhteellisen pientä. Kuitenkin edellä selitetyssä tapauksessa liikennehäiriö tulee olemaan vielä pienempi (virtuaalisesti ehkä nolla) . Syy tälle on se, että kohteena oleva alueellinen prosessorilaite tullaan valmistelemaan datasiirron avulla ennen vaihtoa.
Keksintö on selitetty esimerkin avulla liittyen GSM-järjestelmään. On huomattava, että keksinnöllistä konseptia voidaan toteuttaa ja/tai soveltaa toisissa järjestelmissä. Lisäksi laitteiston ja ohjelmiston muunnokset tässä esitetystä ovat odotettavissa ilman, että ne poikkeaisivat keksinnön piiristä ja sisällöstä, kuten on määritetty oheistettujen patenttivaatimuksien avulla.
» · * I ·

Claims (11)

10 1 1 4890 Pat en11 ivaat imuks e t
1. Menetelmä kuormituksen jakamiseksi ainakin kahden alueellisen prosessorilaitteen (RPDl, RPD2) välillä radio-viestintätukiasemajärjestelmässä (12), joka sisältää alueellisia prosessorilaitteita (14), joista jokainen on useita radioyksikköyhteyksiä varten, ainakin yhden alueellisen prosessorin (RPDl), joka palvelee ensimmäistä aluetta, jolla on suuret liikennevaatimukset, ja ainakin toisen alueellisen prosessorin (RPD2), joka palvelee toista aluetta, jolla alhaiset liikennevaatimukset, tunnettu siitä, että se käsittää vaiheina: kuormitusinformaation raportoinnin jokaiselta alueelliselta prosessorilaitteelta (14) tietyin aikaintervallein; kuormituksen tarkkailijassa (25), joka vastaanottaa mainitut kuormitusinformaatioraportit jokaiselta mainituista alueellisista prosessorilaitteista (14), tapahtuvan määrittämisen, onko jollakin alueellisella prosessorilaitteella (RPDN) kor-.· *. kea kuormitus, joka ei ole pienempi kuin yläraja tai alhainen ; kuormitus, joka ei ole suurempi kuin alaraja; ja » · jos ainakin yhdellä alueellisella prosessorilaitteella • · • · (RPD2), joka palvelee mainittua toista aluetta, määritetään * > kuormituksen tarkkailijan (25) avulla olevan alhainen kuormi- '· * tus, ainakin yhden yhteyden vaihtamisen alueelliselta proses- v * sorilaitteelta (RPDl), joka palvelee mainittua ensimmäistä aluetta, alueelliselle prosessorilaitteelle (RPD2), joka palvelee mainittua toista aluetta. i
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu < · siitä, että mainittu kuormitusinformaatio sisältää keskiarvo-kuormitusinformaation tai huippukuormitusinformaation tai sekä keskiarvokuormitusinformaation että huippukuormitus-• informaation.
3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että jokainen alueellinen prosessorilaite (14) sisältää lukuisia lähetin-vastaanotinyksiköitä (17). 114890
4. Patenttivaatimuksen 3 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että mainittu kuormitus informaatio sisältää jokaiselle mainituista lähetin-vastaanotinyksiköistä (17) spesifisen kuormitusinformaation.
5. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että mainittu vaihtovaihe sisältää lähetin-vastaan-otinyhteyden viimeaikaisen raportoidun mittausdatan siirtämisen korkean kuormituksen alueelliselta prosessorilaitteelta (RPDl) alhaisen kuormituksen alueelliselle prosessorilait-teelle (RPD2); ja lähetin-vastaanotinyhteyden relevantin so-ludatan lataamisen alhaisen kuormituksen alueelliselle pro-sessorilaitteelle (RPD2) tällaisen siirron pehmentämiseksi.
6. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että mainittu menetelmä suoritetaan GSM-solukkoradioviestintäkytkinyksikössä. , ; 7. Radioviestintätukiasemajär jestelmä, tunnettu siitä, ! että se sisältää alueellisia prosessorilaitteita (14), joista , , jokainen on useita radioyksikköyhteyksiä varten, ainakin yh- ’· ’ den toista, alhaisten liikennevaatimuksien aluetta palvelevan • I ·'· ·' alueellisen prosessorilaitteen (RPD2) , sisältäen välineet ,· kuormitusinformaation raportoimiseksi jokaiselta alueelli- ·' seita prosessorilaitteelta (14) tietyin aikaintervallein, kuormituksen tarkkailuvälineet(25), jotka vastaanottavat mai-:· nitun kuormitusinformaatioraportoinnin jokaiselta alueelli- seita prosessorilaitteelta (14) sen määrittämiseksi, onko jonkin alueellisen prosessorilaitteen (RPDN) kuormitus korkea siten, että se ei ole pienempi kuin yläraja tai alhainen siten, että se ei ole suurempi kuin alaraja, ja ; ;*; kytkinvälineet (16) ainakin yhden yhteyden vaihtamiseksi en- simmäistä aluetta palvelevalta alueelliselta prosessorilaitteelta (RPDl) yhteydeksi toiselta prosessorilaitteelta (RPD2), joka palvelee mainittua toista aluetta, siinä tapauksessa, että mainittu kuormituksen tarkkailija (25) määrittää ainakin yhden mainittua toista aluetta palvelevan alueellisen prosessorilaitteen (RPD2) kuormituksen alhaiseksi. 114890
8. Patenttivaatimuksen 7 mukainen radioviestintätukiasema-järjestelmä, tunnettu siitä, että mainittu kuormitus-informaatio sisältää keskiarvokuormitusinformaation tai huip-pukuormitusinformaation tai sekä keskiarvokuormitusinformaation että huippukuormitusinformaation.
9. Patenttivaatimuksen 7 mukainen radioviestintätukiasema-järjestelmä, tunnettu siitä, että jokainen alueellinen prosessorilaite (14) sisältää lukuisia lähetin-vastaanotinyksiköitä (17).
10. Patenttivaatimuksen 9 mukainen radioviestintätukiasema-järjestelmä, tunnettu siitä, että mainittu kuormitusin-formaatio sisältää jokaiselle mainituista lähetin-vastaanotinyksiköistä (17) spesifisen kuormitusinformaation.
11. Patenttivaatimuksen 7 mukainen radioviestintätukiasema-järjestelmä, tunnettu siitä, että mainitut kytkinvälineet . . (16) sisältävät: välineet lähetin-vastaanotinyhteyden viime- | aikaisen raportoidun mittausdatan siirtämiseksi korkean kuor mituksen alueelliselta prosessorilaitteelta (RPD1) alhaisen kuormituksen alueelliselle prosessori-lai tteelle (RPD2 ) ; ja • · välineet lähetin-vastaanotinyhteyden relevantin soludatan la-·, · taamiseksi alhaisen kuormituksen alueelliselle prosessori- : laitteelle (RPD2) tällaisen siirron pehmentämiseksi. > » • · * · * I » · » I » 114890
FI965012A 1994-06-15 1996-12-13 Lähetin-vastaanotinajureiden kuormituksen jakaminen FI114890B (fi)

Applications Claiming Priority (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
US26090594A 1994-06-15 1994-06-15
US26090594 1994-06-15
SE9500664 1995-06-07
PCT/SE1995/000664 WO1995035639A2 (en) 1994-06-15 1995-06-07 Transceiver handlers load sharing

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI965012A0 FI965012A0 (fi) 1996-12-13
FI965012A FI965012A (fi) 1997-02-07
FI114890B true FI114890B (fi) 2005-01-14

Family

ID=22991144

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI965012A FI114890B (fi) 1994-06-15 1996-12-13 Lähetin-vastaanotinajureiden kuormituksen jakaminen

Country Status (9)

Country Link
US (1) US5697054A (fi)
EP (1) EP0765584B1 (fi)
JP (1) JPH10501940A (fi)
CN (1) CN1074639C (fi)
AU (1) AU2757395A (fi)
CA (1) CA2192934C (fi)
DE (1) DE69528765T2 (fi)
FI (1) FI114890B (fi)
WO (1) WO1995035639A2 (fi)

Families Citing this family (35)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
KR970055857A (ko) * 1995-12-30 1997-07-31 김광호 디지탈 셀룰라 시스템에서 기지국시스템의 로딩방법
US5873038A (en) * 1996-02-15 1999-02-16 Telefonaktiebolaget Lm Ericsson (Publ) System and method for distributing channel port loading functionality
US5796722A (en) * 1996-05-17 1998-08-18 Motorola, Inc. Method and apparatus for dynamic load balancing using handoff
US6138016A (en) * 1996-12-04 2000-10-24 Nortel Networks Corporation Distributing location tracking functionality in wireless telephone systems
FI108764B (fi) * 1997-05-28 2002-03-15 Nokia Corp Solukkoradiojärjestelmän lähetinvastaanotinyksiköiden ohjaus
US6246878B1 (en) * 1997-11-26 2001-06-12 Telefonaktiebolaget Lm Ericsson Magnetoresistive device having a highly smooth metal reflective layer
US6385449B2 (en) * 1998-03-06 2002-05-07 Telefonaktiebolaget L M Ericsson System and method used in a mobile telecommunications network for load balancing ongoing calls between different base station controllers
SE513244C2 (sv) * 1998-03-13 2000-08-07 Ericsson Telefon Ab L M En anordning, ett system och ett förfarande relaterande till paketdatakommunikation
US6456849B1 (en) * 1998-07-31 2002-09-24 Nokia Corporation Apparatus and associated method, for allocating resources in a radio communication system to perform a communication service
SE517734C2 (sv) * 1998-10-16 2002-07-09 Ericsson Telefon Ab L M Förfarande och anordning för ökning av cellkapaciteten vid datapaketförmedling i ett GSM-system
US6324403B1 (en) * 1998-11-05 2001-11-27 Lucent Technologies, Inc. Dynamic reduction of telephone call congestion
US6577871B1 (en) * 1999-05-20 2003-06-10 Lucent Technologies Inc. Technique for effectively managing processing loads in a communications arrangement
US6574477B1 (en) * 1999-10-06 2003-06-03 Lucent Technologies Inc. Dynamic load balancing during message processing in a wireless communication service network
EP1096817A1 (en) * 1999-10-27 2001-05-02 TELEFONAKTIEBOLAGET L M ERICSSON (publ) Method and devices for the operation of a radio base station in a cellular system
GB2359387B (en) * 2000-02-15 2004-04-14 Motorola Inc Operating a user station in a cellular communications system
SE0001173L (sv) * 2000-03-31 2001-10-01 Ericsson Telefon Ab L M Fördelning av trafikbelastning mellan basradiostationer
US7385965B2 (en) * 2000-08-10 2008-06-10 Alcatel-Lucent Canada Inc. Multiprocessor control block for use in a communication switch and method therefore
US6650643B1 (en) * 2000-09-08 2003-11-18 Fujitsu Network Communications, Inc. Method and system for handling asynchronous transfer mode (ATM) call set-ups
US6738624B1 (en) 2000-11-16 2004-05-18 Nokia Corporation Method and system for capacity reporting in a mobile telecommunications network
DE10115610A1 (de) * 2001-03-29 2002-10-02 Alcatel Sa Verfahren und Basistation zur Basisband-Verarbeitung von Empfangssignalen
WO2003026321A2 (de) * 2001-08-31 2003-03-27 Siemens Aktiengesellschaft Kommunikationsnetzwerk
ATE373395T1 (de) * 2001-12-21 2007-09-15 Nokia Corp Verfahren zur erfassung von lokalisierungsdaten eines endgerätes in einem kommunikationsnetz
JP3789354B2 (ja) * 2001-12-26 2006-06-21 日本電気通信システム株式会社 基地局制御装置負荷分散方式
US8463282B2 (en) * 2003-12-03 2013-06-11 Qualcomm Incorporated Overload detection in a wireless communication system
CN100426771C (zh) * 2005-08-11 2008-10-15 中兴通讯股份有限公司 无线局域网的负载均衡方法
CN100433680C (zh) * 2005-08-12 2008-11-12 中兴通讯股份有限公司 无线局域网的负载均衡方法
US8559514B2 (en) * 2006-07-27 2013-10-15 Qualcomm Incorporated Efficient fetching for motion compensation video decoding process
CA2617558A1 (en) * 2007-01-09 2008-07-09 Sr Telecom Inc. Redundant wireless base station
JP5081636B2 (ja) * 2008-01-10 2012-11-28 株式会社エヌ・ティ・ティ・ドコモ 無線基地局、無線通信制御システム及び無線通信制御方法
JP5267319B2 (ja) * 2009-05-18 2013-08-21 富士通株式会社 移動基地局、移動通信システムおよび移動通信方法
US8139477B2 (en) * 2009-07-24 2012-03-20 International Business Machines Corporation Network element bypass in computing computer architecture
US9301198B2 (en) 2012-02-24 2016-03-29 Intel Corporation Cooperative radio access network with centralized base station baseband unit (BBU) processing pool
CN104105119B (zh) * 2013-04-01 2017-10-20 中国移动通信集团广东有限公司 一种pcu流量监控的方法和系统
WO2016198112A1 (en) * 2015-06-11 2016-12-15 Telefonaktiebolaget Lm Ericsson (Publ) Nodes and methods for handling packet flows
US11068315B2 (en) * 2018-04-03 2021-07-20 Nutanix, Inc. Hypervisor attached volume group load balancing

Family Cites Families (15)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4435840A (en) * 1981-06-22 1984-03-06 Nippon Electric Co., Ltd. Radio mobile communication system wherein probability of loss of calls is reduced without a surplus of base station equipment
US4612415A (en) * 1984-08-03 1986-09-16 Motorola, Inc. Dynamic control of telephone traffic in a trunked radio system
US4670899A (en) * 1985-05-31 1987-06-02 Northern Telecom Limited Load balancing for cellular radiotelephone system
US4759051A (en) * 1987-03-16 1988-07-19 A. A. Hopeman, III Communications system
US5034993A (en) * 1989-03-15 1991-07-23 Motorola, Inc. Method for allocating communication resources among RF communications systems
US5048116A (en) * 1989-05-24 1991-09-10 Motorola, Inc. Signal routing system
FR2649560B1 (fr) * 1989-06-12 1994-08-05 Matra Communication Base de transmission pour un dispositif de communication radiotelephonique
US4974256A (en) * 1989-06-30 1990-11-27 At&T Bell Laboratories Load balancing and overload control in a distributed processing telecommunications system
US5021801A (en) * 1989-09-05 1991-06-04 Motorola, Inc. Antenna switching system
US5179720A (en) * 1990-02-23 1993-01-12 Motorola, Inc. Method and apparatus for extended coverage of a trunked radio communications system
US5105420A (en) * 1990-04-09 1992-04-14 At&T Bell Laboratories Method and apparatus for reconfiguring interconnections between switching system functional units
FR2664768B1 (fr) * 1990-07-12 1994-04-01 Alain Charbonnier Regulation de la charge de stations fixes dans un reseau de radiocommunication cellulaire.
US5241685A (en) * 1991-03-15 1993-08-31 Telefonaktiebolaget L M Ericsson Load sharing control for a mobile cellular radio system
US5379448A (en) * 1991-08-05 1995-01-03 International Business Machines Load balancing in a digital communications network using radio links
JPH0591035A (ja) * 1991-09-26 1993-04-09 Nec Corp 無線基地局接続方式

Also Published As

Publication number Publication date
CN1152989A (zh) 1997-06-25
DE69528765D1 (de) 2002-12-12
WO1995035639A2 (en) 1995-12-28
US5697054A (en) 1997-12-09
DE69528765T2 (de) 2003-08-21
CA2192934C (en) 2004-11-09
FI965012A (fi) 1997-02-07
CA2192934A1 (en) 1995-12-28
JPH10501940A (ja) 1998-02-17
AU2757395A (en) 1996-01-15
EP0765584A2 (en) 1997-04-02
CN1074639C (zh) 2001-11-07
WO1995035639A3 (en) 1996-02-08
EP0765584B1 (en) 2002-11-06
FI965012A0 (fi) 1996-12-13

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI114890B (fi) Lähetin-vastaanotinajureiden kuormituksen jakaminen
EP1135918B1 (en) Method and system for dynamically redirecting wireline call delivery
JP4382348B2 (ja) マルチセルネットワークにおけるサービスプライオリティ
US6542755B1 (en) Multicast communication method in a CDMA mobile communication system
CN100334903C (zh) 在各核心网之间共享无线电接入节点的网络和方法
EP0953264B1 (en) Centralized radio network control in a mobile communications system
CN101919282B (zh) 通信系统
CN1512793B (zh) 多标准无线通信系统中射频资源分配的方法和装置
CN1223775A (zh) 支持系统间软切换的系统间呼叫
CA2381048A1 (en) System and method for balancing communication traffic loading between adjacent base stations in a mobile communications network
US5797099A (en) Enhanced wireless communication system
KR20010033203A (ko) 스케일러블 무선 통신 네트워크 및 방법
FI113609B (fi) Tukiaseman resurssinhallinta ja tukiasema
JPH1023497A (ja) 集中基地局を利用したセルラ無線電話システム
EP1119951A1 (en) Increased cell packet switched traffic capacity
WO2000014986A9 (en) Cellular network communication system
CN1276950A (zh) 在无线通信系统之间实现越区切换的方法和设备
WO2004006451A1 (en) Data transmission method and arrangement
JP2003037870A (ja) 複数のセクタに分割されたセルを有する無線通信システム。
CN1512789A (zh) 多标准无线通信系统中的无线资源管理方法
KR20010090878A (ko) 이동국이 위치되는 상이한 시간대에 관한 정보를 포함하는통신 시스템
US6009329A (en) System and method for hunting trunk lines with a GSM wireless base station and GSM wireless infrastructure employing the same
JP2000511011A (ja) 動的無線バックボーン伝送システム
WO2002033995A2 (en) Cellular network reconfiguration
KR100303313B1 (ko) 이동 교환국없이 이동 단말기간 호를 설정하는 방법

Legal Events

Date Code Title Description
FG Patent granted

Ref document number: 114890

Country of ref document: FI