FI114128B - Monitoimielin - Google Patents

Monitoimielin Download PDF

Info

Publication number
FI114128B
FI114128B FI20011324A FI20011324A FI114128B FI 114128 B FI114128 B FI 114128B FI 20011324 A FI20011324 A FI 20011324A FI 20011324 A FI20011324 A FI 20011324A FI 114128 B FI114128 B FI 114128B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
plate
weight
vibration
magnetic field
housing
Prior art date
Application number
FI20011324A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI20011324A0 (fi
FI20011324A (fi
Inventor
Seuk Hwan Chung
Original Assignee
Samsung Electro Mech
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Priority claimed from KR10-2001-0013778A external-priority patent/KR100370639B1/ko
Application filed by Samsung Electro Mech filed Critical Samsung Electro Mech
Publication of FI20011324A0 publication Critical patent/FI20011324A0/fi
Publication of FI20011324A publication Critical patent/FI20011324A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI114128B publication Critical patent/FI114128B/fi

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04RLOUDSPEAKERS, MICROPHONES, GRAMOPHONE PICK-UPS OR LIKE ACOUSTIC ELECTROMECHANICAL TRANSDUCERS; DEAF-AID SETS; PUBLIC ADDRESS SYSTEMS
    • H04R9/00Transducers of moving-coil, moving-strip, or moving-wire type
    • H04R9/10Telephone receivers

Landscapes

  • Physics & Mathematics (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Acoustics & Sound (AREA)
  • Signal Processing (AREA)
  • Apparatuses For Generation Of Mechanical Vibrations (AREA)
  • Details Of Audible-Bandwidth Transducers (AREA)
  • Audible-Bandwidth Dynamoelectric Transducers Other Than Pickups (AREA)

Description

1 114128
MONITOIMIELIN
Keksinnön kohteena on patenttivaatimuksen 1 johdannossa määritelty monitoimielin. Esillä oleva keksintö liittyy erityisesti monitoimielimeen, jolla 5 ehkäistään iskun aiheuttama ei-toivottu vaikutus.
Julkaisusta US 5,894,263 tunnetaan johdannon mukainen monitoimielin, jonka rakenne on sellainen, että se kykenee rajoittamaan värähtelevän kappaleen liikettä vain säteittäisessä suunnassa, minkä vuoksi 10 sen pudotuskestävyys on huono.
Yleisesti monitoimielin toimii ulostulolait-teena sähköisesti tai elektronisesti vastaanotetun audiosignaalin tai ennalta asetetun kellon tai melodian ilmaisemiseksi äänenä. Vaihtoehtoisesti monitoimielin 15 toimii värähtelysignaalin ilmaisemiseksi ilmoitussig-naalina. Tällaista monitoimielintä on käytetty matkaviestinjärjestelmissä, kuten matkapuhelimissa ja hakulaitteissa. Kuitenkin, koska monitoimielimen edellytetään aina kulkevan käyttäjänsä mukana ja sitä useimmi-20 ten käytetään paikoissa, joissa on paljon ihmisiä, sen sisäinen rakenne voi uudelleen muotoutua johtuen ulkoisesta iskusta tai laitteen epäonnistuneesta käsit-···· telystä riippumatta käyttäjän tahdosta.
Näin ollen tarvitaan monitoimielin, joka pys-: 25 tyy ehkäisemään odottamattoman iskun.
Nykyään matkaviestinlaitteissa, kuten matka-·:*·· puhelimissa, käytetty monitoimielin sisältää onton ko- telon, värähtelylevyn äänen generoimiseksi, jonka levyn ulompi osa on kiinnitetty kotelon yläosaan, ääni-30 kelan, joka on kiinnitetty värähtelylevyn alempaan !! osaan, pystysuunnassa magnetisoidun magneetin, ylemmän ;· levyn, joka on kiinnitetty magneettiin magneettikentän generoimiseksi, ikeen magneettikentän generoimiseksi yhdessä magneetin kanssa, yläpuolisen ja alapuolisen ' 35 levyjousen jännitysjousina ikeen ja värähtelymassa si- i”. sältävän painon tukemiseksi, ja värähtelykäämin asen- ’· nettuna suojalevyn yläpinnalle värähtelyn generoimi- 114128 2 seksi käyttäen magneettikentällä muodostettua magneettivuota. Jos yllä mainittujen elementtien keskinäiset paikat ja niille kokoonpanossa asennettu tila muuttuu johtuen ulkoisesta iskusta, monitoimielin saattaa toi-5 mia väärin.
Tämän takia matkaviestinjärjestelmissä, kuten matkapuhelimissa ja hakulaitteissa, käytetyt elementit alistetaan pudotustestiin eri kulmissa ja suunnissa tietyltä korkeudelta. Tällainen pudotustesti toteute-10 taan monitoimielimelle.
Pudotustestissä käytetään jigiä iskun järjestämiseksi monitoimielimelle tietyltä korkeudelta. Jigiä pudotetaan toistuvasti useita kertoja kaikille sivuilleen. Tällä kertaa vastakkainen pudotuspinta on 15 muodostettu metallilevystä, joka on riittävän jäykkä materiaali iskun aikaansaamiseksi tuotteelle.
Yllä olevasta pudotustestistä on huomattava, että tunnetun tekniikan mukaisen monitoimielimen muoto muuttuu kotelon ja levyjousien välillä lateraalipudo-20 tuksen aikana.
Kuviossa 2 esitetään yleistyyppinen levyjousi. Levyjousi on kiinnitetty kotelon sisään muodostet-·· tuun uraan ja se tukee painoa. Levyjousi auttaa määri- : teltäessä painon massaa ja magneettikentän värähtelyn • · 25 luonnollista taajuutta. Lisäksi levyjousi toimii äänen * * ’ ja värähtelyn mukaan generoituna riippuen tulossa ole- • · , vasta syöttötaajuudesta. Toisin sanoen on tarpeellista ylläpitää vakioarvo k jouselle ja massalle m, joka « » merkittävästi auttaa magneettikentän värähtelyn luon-30 nollisen taajuuden määrittämisessä muutoksitta.
’·’ Näin ollen keksinnön tarkoituksena on tuoda esiin monitoimielin, joka kiinnittää värähtelymassan ‘ . itseensä ja estää levyjouselle tyypillisen elastisen kertoimen muuttumisen massan värähdellessä, jolloin ;* 35 elastinen kerroin ja massa määrittävät magneettikentän : : luonnollisen värähtelytaajuuden.
3 114128
Edelleen keksinnön tarkoituksena on tuoda esiin monitoimielin käytettäväksi tietoliikennejärjestelmässä, joka laite ehkäisee levyjousen uudelleen muotoutumisen luotettavuuden ja värähtelyominaisuuksi-5 en parantamiseksi.
Keksinnön mukaiselle monitoimielimelle on tunnusomaista se, mitä on esitetty patenttivaatimuksessa 1.
Tavoitteiden saavuttamiseksi esitetään moni-10 toimielin, johon kuuluu ontto kotelo, jossa on tila ja sen sisällä ura; värähtelylevy äänen synnyttämiseksi, jonka värähtelylevyn ulkoreunaosa on kiinnitetty kotelon ylempään päätyosaan; äänikela, joka on kiinnitetty värähtelylevyn alaosaan; pystysuunnassa magnetisoitu 15 magneetti; ylempi levy, joka on kiinnitetty magneettiin, magneettikentän muodostamiseksi; ies magneettikentän muodostamiseksi yhdessä magneetin kanssa; paino, joka muodostaa värähtelymassan yhdessä ikeen kanssa; ylempi ja alempi levyjousi, jotka on kiinnitetty 20 kotelon uraan; ja värähtelykela, joka on asennettu suojalevyn yläpinnalle värähtelyn generoimiseksi käyttäen magneettivuota, joka muodostetaan magneettiken-tällä.
Keksinnön mukaisesti painon ulkokehän pintaan 25 on muodostettu joukko ulkonemia, ja koteloon on muo-,,,,: dostettu ura, joka rajoittaa ulkonemien liikkumisen säteittäisessä suunnassa ja kiertymissuunnassa niin, ,,, että jousen muodonmuutos rajoittuu jousen elastiseen alueeseen.
30 Esillä olevan keksinnön yllä olevat tavoit- teet, muodot ja edut tulevat selvemmiksi seuraavasta yksityiskohtaisesta kuvauksesta yhdessä oheisten pii-rustusten kanssa, joissa:
Kuvio 1 on poikkileikkaus esittäen tunnetun 35 tekniikan mukaista monitoimielintä;
Kuvio 2 esittää yleistä levyjousta; 114128 4
Kuvio 3 esittää monitoimielimen sijoittelua riippuen pudotussuunnasta esillä olevan keksinnön mukaisesti;
Kuvio 4 esittää painoa esillä olevan keksin-5 non mukaisesti;
Kuvio 5 on poikkileikkausnäkymä esittäen esillä olevan keksinnön ensimmäisen sovelluksen mukaista monitoimielintä;
Kuvio 6 on poikkileikkaus esittäen esillä 10 olevan keksinnön toisen sovelluksen mukaista monitoimielintä;
Kuvio 7 on poikkileikkaus esittäen esillä olevan keksinnön kolmannen sovelluksen mukaista moni-toimielintä.
15 Esillä olevan keksinnön edullinen sovellus kuvataan seuraavassa viitaten oheisiin piirustuksiin. Selityksessä määritellyt osat, kuten yksityiskohtainen rakenne ja piirielementit esitetään ainoastaan keksinnön ymmärtämiseksi. Näin ollen on selvää, että esillä 20 oleva keksintö voidaan toteuttaa ilman määritettyjä osia. Lisäksi tunnetut funktiot tai rakenteet on jätetty kuvaamatta yksityiskohtaisesti, koska ne määrit-täisivät keksinnön tarpeettoman tarkasti.
Esillä olevan keksinnön ensimmäisen sovelluk-j ·: 25 sen mukaiseen monitoimielimeen kuuluu ontto kotelo ja ·:·>· siinä oleva ura, värähtelylevy äänen generoimiseksi, jonka levyn ulko-osa on kiinnitetty kotelon yläosaan, .···. äänikela, joka on kiinnitetty värähtelylevyn alaosaan, pystysuunnassa magnetisoitu magneetti, ylälevy, joka 30 on kiinnitetty magneettiin magneettikentän generoimi-·;;· seksi, ies magneettikentän generoimiseksi yhdessä mag- neetin kanssa, paino, joka muodostaa värähtelymassan -;·· yhdessä ikeen kanssa, ja jossa on uloke, ylempi ja alempi levyjousi, jotka on kiinnitetty kotelon uraan, 35 ja värähtelykela, joka on asennettu suojalevyn yläpin-'···' nalle värähtelyn generoimiseksi käyttäen magneettiken- ·* ’: tässä muodostettua magneettivuota.
s 114128
Yllä mainittu monitoimielin esillä olevan ; keksinnön ensimmäisen sovelluksen mukaan kuvataan seu- raavassa yksityiskohtaisemmin viitaten kuvioon 5.
Jos suuritaajuista vaihtovirtaa syötetään ää-5 nikelaan 12 magneettikentän, joka muodostuu ylemmästä levystä 13, pystysuunnassa magnetisoidusta magneetista 14 ja ikeestä 15, ulkoisen johtimen kautta (ei esitetty) / generoituu sähkömagneettinen voima. Äänikela 12 liikkuu pystysuunnassa generoituneen sähkömagneettisen 10 voiman vaikutuksesta. Tällöin värähtelylevy 11, johon äänikelan 12 toinen pää on kiinnitetty, värähtelee lievästi äänen generoimiseksi.
Edelleen, jos vaihtovirtaa syötetään värähte-lykelan 20, joka sijaitsee suojalevyn 42 yläpinnalla, 15 magneetin 14 ja ikeen muodostamasta magneettikentästä vuotava magneettivuo aiheuttaa veto- ja työntövoiman. Tällöin värähtelymassa 16 värähtelee. Tämä värähtely siirtyy koteloon 18 levyjousien 17 ja 19 kautta, vastaavasti kytkettynä painon 16 ylä- ja alaosaan.
20 Yllä mainitussa monitoimielimessä esillä ole van keksinnön ensimmäisen sovelluksen mukaan massan ja jousen aikaan saamien värähtelyominaisuuksien ylläpi-:* tämiseksi muuttumattomana ulkoisen iskun tai paineen vaikutuksesta painon ulkokehälle on järjestetty ulko-25 nema. Tällöin ennalta määrätty väli pysyy kehä- ja sä-teissuunnassa siten, että pudotuksen aiheuttama isku • · . vaimenee.
Kuvio 3 esittää monitoimielimen sijoittelua '···* riippuen pudotuksen suunnasta esillä olevan keksinnön 30 mukaan.
f Kuvio 4 on tasokaavio, joka esittää esillä : olevan keksinnön mukaista painoa varustettuna ulkone- malla ulkokehällään.
I » Värähtelymassan kasvattamiseksi käytettään ;* 35 volframisintrattua tuotetta, jolla on suuri graviteet- : tivoima.
6
11412F
Esillä olevan keksinnön toisessa sovelluksessa ulkonema lisätään myös kotelon sisäkehälle, kuten esitetään kuviossa 6. Esillä olevan keksinnön toisen sovelluksen mukaiseen monitoimielimeen kuuluu ontto 5 kotelo ja siinä oleva ura varustettuna ulkonemalla levymäisten ylä- ja alajousien välissä sisäkehälle, vä-rähtelylevy äänen generoimiseksi, jonka värähtelylevyn ulko-osa on kiinnitetty kotelon yläosaan, äänikela, joka on kiinnitetty värähtelylevyn alaosaan, pysty-10 suunnassa magnetisoitu magneetti, magneettiin kiinnitetty ylälevy magneettikentän generoimiseksi, ies magneettikentän generoimiseksi yhdessä magneetin kanssa, värähtelymassan muodostama paino ikeineen, ylä- ja alalevyjouset kiinnitettynä kotelon uraan, ja värähte-15 lykäämi asennettuna suojalevyn yläpinnalle värähtelyn generoimiseksi käyttäen magneettikentässä muodostuvaa magneettivuota. Yllä mainittu monitoimielin esillä olevan keksinnön toisen sovelluksen mukaisesti kuvataan yksityiskohtaisemmin viitaten kuvioon 6.
20 Jos suuritaajuista vaihtovirtaa syötetään ää- nikelaan 22 magneettikentässä, joka muodostuu yläle-vystä 23, pystysuunnassa magnetisoidusta magneetista 24 ja ikeestä 25 ulkoisen johtimen kautta (ei esitet-:'\j ty) , generoituu sähkömagneettinen voima. Äänikela 22 .·*·'. 25 liikkuu pystysuunnassa sähkömagneettisen voiman vaiku- tuksesta. Tällöin värähtelylevy 21, jonka toiseen pää- >>t j hän äänikela 22 on kiinnitetty, värähtelee lievästi • · ... äänen generoimiseksi.
··’' Edelleen, jos matalataajuista vaihtovirtaa 30 syötetään värähtelykelaan 30, joka on suojalevyn yläpinnalla, veto- ja työntövoima generoituu magneetista .24 ja ikeestä 25 muodostuvan magneettikentän vuotamas-ta magneettivuosta. Tällöin värähtelymassa painoineen 26 värähtelee. Tällainen värähtely siirtyy koteloon 28 35 levyjousien 27 ja 29 kautta, jotka vastaavasti on :,· kiinnitetty painon 26 ala- ja yläosaan.
» · 114128 7
Yllä mainitussa esillä olevan keksinnön toisen sovelluksen mukaisessa monitoimielimessä massan ja jousivakion aikaan saamien värähtelyominaisuuksien ylläpitämiseksi muuttumattomana ulkoisen iskun tai pai-5 neen seurauksena kotelon sisäkehä varustetaan ulkone-malla, joka on tarkoitettu kytkeytyväksi levyjousiin 27 ja 29. Tällöin ennalta määrätty väli ylläpidetään kehä- ja säteissuunnassa pudotuksesta aiheutuvan iskun i vaimentamiseksi.
10 Esillä olevan keksinnön kolmannen sovelluksen mukainen monitoimielin kuvataan seuraavassa viitaten kuvioon 7.
Kuten esitetään kuviossa 7, esillä olevan keksinnön sovelluksen mukaiseen monitoimielimeen kuu-15 luu ontto kotelo ja siinä oleva ura, rengasmainen elin 41 asennettuna kotelon alaosaan 38, jossa elimessä on ainakin kaksi ulkonemaa sisäkehällä, värähtelylevy 31 äänen generoimiseksi, jonka levyn ulompi osa on kiinnitetty kotelon 38 yläosaan, äänikela 32, joka on 20 kiinnitetty värähtelylevyyn 31 alaosaan, pystysuunnassa magnetisoitu magneetti 34, ylempi levy 33 kiinnitettynä magneettiin 34 magneettikentän generoimiseksi, ;· ies 35 magneettikentän generoimiseksi yhdessä magnee- • * # tin 34 kanssa, paino 36 käsittäen värähtelymassan yh-25 dessä ikeen 35 kanssa, ylempi ja alempi levyjousi 37 i( ja 39, vastaavasti kiinnitettynä kotelon 38 uraan ja , rengasmaiseen elimeen 41, ja värähtelykäämi asennettu- * * - * · na suojalevyn 38 yläpinnalle värähtelyn generoimiseksi '*·*' käyttäen magneettikentässä muodostuvaa magneettivuota.
30 Esillä olevan keksinnön kolmannen sovelluksen .. mukaisessa monitoimielimessä rengasmainen elin 41 on : edelleen varustettu tiettyjen jaksojen ylläpitämisek- [>; si. Rengasmainen elin 41 on renkaan muotoinen siten, että sisähalkaisija on pienempi kuin kotelon 38 hal-35 kaisija ja on erotetusti asennettu koteloon 38.
1 : Esillä olevan keksinnön kolmannen sovelluksen mukaisen monitoimielimen toiminta vastaa esillä olevan 114128 8 keksinnön mukaisen ensimmäisen ja toisen sovellusten mukaisen monitoimielimen toimintaa. Näin ollen sitä ei kuvata tarkemmin.
Kuten yllä mainittiin, esillä olevan keksin-5 nön mukaisella monitoimielimellä on seuraavat edut.
Koska monitoimielimen rakenne estää levy-jousien muutokset johtuen odottamattomasta ulkoisesta iskusta tai paineesta ja säilyttää värähtelyominaisuu-det, on mahdollista parantaa matkaviestinjärjestelmis-10 sä käytetyn laitteen luotettavuutta.
Vaikka keksintöä on tässä esitetty ja kuvattu viitaten tiettyihin edullisiin sovelluksiin, ammattimiehelle on selvää, että useita muutoksia muotoihin ja yksityiskohtiin voidaan tehdä poikkeamatta oheisten 15 patenttivaatimuksien määrittämästä keksinnön hengestä ja piiristä.

Claims (5)

  1. 9 114128
  2. 1. Monitoimielin, johon kuuluu ontto kotelo (18) , jossa on tila ja sen sisällä ura, 5 värähtelylevy (11) äänen synnyttämiseksi, jonka värähtelylevyn ulkoreunaosa on kiinnitetty kotelon ylempään päätyosaan; äänikela (12), joka on kiinnitetty värähtely-levyn alaosaan; 1. pystysuunnassa magnetisoitu magneetti (14); ylempi levy (13), joka on kiinnitetty magneettiin, magneettikentän muodostamiseksi; ies (15) magneettikentän muodostamiseksi yhdessä magneetin kanssa; 15 paino (16), joka muodostaa värähtelymassan yhdessä ikeen kanssa; ylempi (17) ja alempi (19) levyjousi, jotka on kiinnitetty kotelon uraan; ja värähtelykela (20), joka on asennettu suoja-20 levyn (42) yläpinnalle värähtelyn muodostamiseksi käyttäen magneettivuota, joka muodostetaan magneettikentällä, tunnettu siitä, että painon (16) ulko-·· ·’ kehän pintaan on muodostettu joukko ulkonemia, ja ko- teloon (18) on muodostettu ura, joka rajoittaa ulkone-| 25 mien liikkumisen säteittäisessä suunnassa ja kierty- *:1: missuunnassa niin, että jousen muodonmuutos rajoittuu ;·1· jousen elastiseen alueeseen. ,·1. 2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen monitoi mielin, tunnettu siitä, että paino (16) on 30 valmistettu sintratusta volfrämistä. - 1 ·
  3. 3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen moni- toimielin, tunnet tu siitä, että painon (16) i ulokkeet on muodostettu tasavälein.
  4. 4. Jonkin patenttivaatimuksista 1-3 mukai-35 nen monitoimielin, tunnettu siitä, että painon (16) ulokkeet sijaitsevat ylemmän (17) ja alemman (19) * ·1 levy jousen välissä. 10 114128
  5. 5. Jonkin patenttivaatimuksista 1-4 mukainen monitoimielin, tunnettu siitä, että pai-j nossa (16) on kolme uloketta. i 1 · » 114128
FI20011324A 2000-12-19 2001-06-21 Monitoimielin FI114128B (fi)

Applications Claiming Priority (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
KR20000078145 2000-12-19
KR20000078145 2000-12-19
KR20010013778 2001-03-16
KR10-2001-0013778A KR100370639B1 (ko) 2000-12-19 2001-03-16 멀티 액츄에이터

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI20011324A0 FI20011324A0 (fi) 2001-06-21
FI20011324A FI20011324A (fi) 2002-06-20
FI114128B true FI114128B (fi) 2004-08-13

Family

ID=26638638

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI20011324A FI114128B (fi) 2000-12-19 2001-06-21 Monitoimielin

Country Status (4)

Country Link
US (1) US6560347B2 (fi)
JP (1) JP3643791B2 (fi)
DE (1) DE10129869B4 (fi)
FI (1) FI114128B (fi)

Families Citing this family (13)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
JP4630957B2 (ja) * 2000-06-16 2011-02-09 並木精密宝石株式会社 電磁誘導型アクチュエータ装置並びに携帯用通信機器
JP2002361174A (ja) * 2001-06-11 2002-12-17 Namiki Precision Jewel Co Ltd 振動アクチュエータ装置
FI20020283A (fi) * 2001-08-17 2003-02-18 Samsung Electro Mech Monitoimielin
KR100419161B1 (ko) * 2001-08-22 2004-02-18 삼성전기주식회사 다기능 액츄에이터
CN2615975Y (zh) * 2003-04-15 2004-05-12 深圳市美欧电子股份有限公司 双磁回路振动与发声多功能换能器
KR100661921B1 (ko) * 2005-04-15 2006-12-27 삼성전기주식회사 진동 및 음향 발생장치와 이에 사용되는 요크
GB0624757D0 (en) * 2006-12-12 2007-01-17 Sosei R & D Ltd Novel compounds
US20080157609A1 (en) * 2006-12-28 2008-07-03 Hung-Lin Wang Plate spring for voice coil motor
KR200453990Y1 (ko) 2010-01-11 2011-06-10 주식회사 비에스이 다기능 마이크로 스피커
CN206024099U (zh) * 2016-08-03 2017-03-15 万魔声学科技有限公司 喇叭单体
US10462574B1 (en) * 2018-11-30 2019-10-29 Google Llc Reinforced actuators for distributed mode loudspeakers
CN110784809B (zh) * 2019-09-30 2021-11-26 歌尔科技有限公司 发声装置及安装有该发声装置的声学模块及电子设备
CN111478992A (zh) * 2020-04-01 2020-07-31 Oppo(重庆)智能科技有限公司 一种电子设备

Family Cites Families (2)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
CN1116123C (zh) * 1996-06-21 2003-07-30 三洋电机株式会社 携带用通信装置
TW353849B (en) * 1996-11-29 1999-03-01 Matsushita Electric Ind Co Ltd Electric-to-mechanical-to-acoustic converter and portable terminal unit

Also Published As

Publication number Publication date
US20020076068A1 (en) 2002-06-20
DE10129869A1 (de) 2002-07-11
DE10129869B4 (de) 2006-07-13
JP2002218591A (ja) 2002-08-02
JP3643791B2 (ja) 2005-04-27
FI20011324A0 (fi) 2001-06-21
US6560347B2 (en) 2003-05-06
FI20011324A (fi) 2002-06-20

Similar Documents

Publication Publication Date Title
KR101746090B1 (ko) 수평진동모터
FI114128B (fi) Monitoimielin
KR100446156B1 (ko) 증가된 컴플라이언스를 가지며 나선형 댐퍼에 의해탄성적으로 지지되는 마그네틱 회로를 가지는 진동액추에이터
KR101491456B1 (ko) 햅틱 엑추에이터
US6466682B2 (en) Vibration speaker
KR101142284B1 (ko) 선형 진동 발생장치
US7076079B2 (en) Multi-functional actuator
US8536745B2 (en) Linear vibrator
JP2002171595A (ja) 振動スピーカ
EP3477833B1 (en) A linear actuator having an elastic injection-molded frame
US20200389078A1 (en) Vibration actuator and electronic device
KR101115253B1 (ko) 선형 진동 발생기
KR101321000B1 (ko) 선형 진동 발생장치
KR102339115B1 (ko) 탄성 사출 프레임을 구비하는 선형 진동자
KR100370639B1 (ko) 멀티 액츄에이터
KR101122507B1 (ko) 선형 진동자
KR102127526B1 (ko) 선형 진동모터
US10819202B2 (en) Linear vibration motor
KR102083447B1 (ko) 이중 코일 선형 진동발생장치
KR102533082B1 (ko) 레조넌스 액츄에이터
KR20140085268A (ko) 피에조 액츄에이터
JP2004222208A (ja) 振動スピーカ
KR102047862B1 (ko) 선형진동모터
KR102306513B1 (ko) 와이드 밴드 선형 진동 모터
KR100943973B1 (ko) 전자음향변환기의 리벳핀