FI113327B - Tietoliikennejärjestelmä sekä tietoliikennevaihde sekä menetelmä - Google Patents

Tietoliikennejärjestelmä sekä tietoliikennevaihde sekä menetelmä Download PDF

Info

Publication number
FI113327B
FI113327B FI955902A FI955902A FI113327B FI 113327 B FI113327 B FI 113327B FI 955902 A FI955902 A FI 955902A FI 955902 A FI955902 A FI 955902A FI 113327 B FI113327 B FI 113327B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
storage device
control signal
following
message
switching matrix
Prior art date
Application number
FI955902A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI955902A0 (fi
FI955902A (fi
Inventor
Thouars Frederic Henri Rich De
Gijsbertus Joannus A Langelaan
Original Assignee
Koninkl Kpn Nv
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Koninkl Kpn Nv filed Critical Koninkl Kpn Nv
Publication of FI955902A0 publication Critical patent/FI955902A0/fi
Publication of FI955902A publication Critical patent/FI955902A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI113327B publication Critical patent/FI113327B/fi

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04MTELEPHONIC COMMUNICATION
    • H04M3/00Automatic or semi-automatic exchanges
    • H04M3/42Systems providing special services or facilities to subscribers
    • H04M3/487Arrangements for providing information services, e.g. recorded voice services or time announcements
    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04MTELEPHONIC COMMUNICATION
    • H04M3/00Automatic or semi-automatic exchanges
    • H04M3/42Systems providing special services or facilities to subscribers
    • H04M3/487Arrangements for providing information services, e.g. recorded voice services or time announcements
    • H04M3/4872Non-interactive information services
    • H04M3/4878Advertisement messages
    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04MTELEPHONIC COMMUNICATION
    • H04M7/00Arrangements for interconnection between switching centres

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Signal Processing (AREA)
  • Business, Economics & Management (AREA)
  • Marketing (AREA)
  • Telephonic Communication Services (AREA)
  • Exchange Systems With Centralized Control (AREA)
  • Mobile Radio Communication Systems (AREA)
  • Telephone Function (AREA)

Description

113327
Tietoliikennejärjestelmä sekä tietoliikennevaihde sekä menetelmä A. Keksinnön taustaa
Keksintö liittyy tietoliikennejärjestelmään, joka sisältää 5 - ainakin yhden tietoliikennevaihteen, joka on varustettu ainakin yh dellä kytkentämatriisilla, jota voidaan ohjata prosessorilla tietoliikenneyhteyksiin kytkeytymistä varten, ja - ainakin yhden tallennuslaitteen, joka voidaan kytkeä kytkentämatrii-siin sanoman tallettamiseksi, joka tallennuslaite on varustettu vastaanottavilla 10 välineillä, jotka vastaanottavat kytkentämatriisista lähtevän ensimmäisen ohjaussignaalin, ja jotka vastaanottavat vastaanottavasta matriisista lähtevän toisen ohjaussignaalin ja joka tallennuslaite on varustettu muistivälineillä, joihin talletetaan ensimmäisen ohjaussignaalin ohjaamana kytkentämatriisista lähtevä sanoma, ja on varustettu generoivilla välineillä, joilla synnytetään toisen oh-15 jaussignaalin ohjaamana sanoma, joka lähetetään kytkentämatriisin ja tietoliikenneyhteyden kautta.
Tällainen tietoliikennejärjestelmä on yleisesti tunnettu. Tietoliikenne-vaihde käyttää prosessorilla ohjattavaa kytkentämatriisia, joka on kytketty tietoliikenneyhteyksiin. Ensimmäisen tietoliikenneyhteyden kautta saapuva signaa-20 li, esimerkiksi kutsuvan tilaajan valitsema puhelinnumero, viedään kytkentä-, ; matriisin kautta prosessoriin, joka analysoi signaalin ja sen mukaan käyttää ♦ t * matriisia sillä tavoin, että ensimmäinen tietoliikenneyhteys yhdistetään toiseen '"tietoliikenneyhteyteen. Tässä tapauksessa ensimmäisen tietoliikenneyhteyden | ‘ kautta saapunut signaali mahdollisesti muttei välttämättä lähetetään toisen tie- • : 25 toliikenneyhteyden kautta. Tallennuslaite, joka voidaan kytkeä kytkentä- : matriisiin on esimerkiksi niin kutsuttu äänivastejärjestelmä ja koostuu vastaan- : ·* ottavista välineistä, muistivälineistä ja generoivista välineistä. Kutsuvalta tilaa jalta lähtevä ja ensimmäisen tietoliikenneyhteyden kautta vastaanotettu toinen ;· ohjaussignaali, esimerkiksi kutsuvan tilaajan valitsema puhelinnumero, vie- ' 30 dään kytkentämatriisin kautta prosessoriin, joka analysoi toisen ohjaussignaa- . Iin ja sen mukaan käyttää kytkentämatriisia sillä tavoin, että toinen ohjaussig naali viedään tallennuslaitteen vastaanottaviin välineisiin. Tämän mukaan vas-; *' taanottavat välineet käyttävät muistivälineitä ja generoivia välineitä sillä tavoin, : että generoivat välineet synnyttävät muistivälineisiin talletetun sanoman, joka 35 sanoma sitten lähetetään kytkentämatriisin ja ensimmäisen tietoliikenneyhteyden kautta kutsuvalle tilaajalle. Sen jälkeen ensimmäinen tietoliikenneyhteys 2 113327 mahdollisesti muttei välttämättä yhdistetään toiseen tietoliikenneyhteyteen.
Jos esimerkiksi mainostava tilaaja haluaa muuttaa sanomaansa, joka on tarkoitettu kutsuville tilaajille ja joka synnytetään tallennuslaitteen generoivilla välineillä, mainostava tilaaja synnyttää ensimmäisen ohjaussignaalin, 5 esimerkiksi mainostavan tilaajan valitseman toisen puhelinnumeron. Ensimmäinen ohjaussignaali viedään kytkentämatriisin kautta prosessoriin, joka analysoi ensimmäinen ohjaussignaalin ja sen mukaan käyttää kytkentämatriisia sillä tavoin, että ensimmäinen ohjaussignaali viedään tallennuslaitteen vastaanottaviin välineisiin. Tämän mukaan vastaanottavat välineet käyttävät muis-10 tivälineitä sillä tavoin, että mainostavalta tilaajalta tuleva uusi sanoma, joka saapuu ensimmäisen tietoliikenneyhteyden ja kytkentämatriisin kautta, talletetaan muistivälineisiin. Kun sitten kutsuva tilaaja synnyttää toisen ohjaussignaalin ensimmäisen tietoliikenneyhteyden kautta, se viedään kytkentämatriisin kautta prosessoriin, joka analysoi toisen ohjaussignaalin ja sen mukaan käyt-15 tää kytkentämatriisia sillä tavoin, että toinen ohjaussignaali viedään tallennuslaitteen vastaanottaviin välineisiin. Tämän mukana vastaanottavat välineet käyttävät muistivälineitä ja generoivia välineitä sillä tavoin, että generoivat välineet synnyttävät uuden, muistivälineisiin talletettavan sanoman, joka uusi sanoma lähetetään sitten kytkentämatriisin ja ensimmäisen tietoliikenneyhteyden 20 kautta kutsuvalle tilaajalle.
Tällaisella tietoliikennejärjestelmällä on haittana muun muassa, että : tallennuslaite, esimerkiksi äänivastejärjestelmä, voi palvella vain (oleellisesti) : rajallista määrää tilaajia samaan aikaan, minkä seurauksena mainostavalta ti- laajalta ei aina onnistu sanomansa muuttaminen. Tällainen on tilanne myös : 25 esimerkiksi silloin, jos liian moni mainostava tilaaja haluaa kukin muuttaa sa- • V nomaansa samaan aikaan, ja kun mainostava tilaaja haluaa muuttaa sano- ’ / maan hetkellä, jolloin suurimmalle lukumäärälle kutsuvia tilaajia kullekin syöte tään eri sanoma, ja kun mainostava tilaaja haluaa muuttaa sanomaansa hetkellä, jolloin kutsuvalle tilaajalle on jo syötetty sanoma, jota tulisi muuttaa.
30 B. Keksinnön yhteenveto i t
Keksinnön päämääränä on muun muassa antaa johdannossa kuva-: tun tyyppinen tietoliikennejärjestelmä, joka antaa mainostavalle tilaajalle mah- dollisuuden muuttaa sanomaan riippumatta tallennuslaitteen varausasteesta ·] ja/tai kapasiteetista.
'·* 35 Tätä varten keksinnön tietoliikennejärjestelmä sisältää jatkotal- ..· lennuslaitteen, joka voidaan kytkeä kytkentämatriisiin, jota voidaan ohjata pro sessorilla sanoman tallettamiseksi. Jatkotallennuslaite on varustettu vastaanot- 3 113327 tavilla jatkovälineillä kytkentämatriisista tulevan ensimmäisen jatko-ohjaussignaalin vastaanottamiseksi ja kytkentämatriisista tulevan toisen jatko-ohjaussignaalin vastaanottamiseksi. Jatkotallennuslaite on varustettu jatkomuistiväli-neillä, joihin talletetaan jälleen ensimmäisen jatko-ohjaussignaalin ohjaamana 5 kytkentämatriisista tuleva sanoma, ja generoivilla jatkovälineillä, joilla synnytetään toisen jatko-ohjaussignaalin mukaan kytkentämatriisin ja tietoliikenneyhteyden kautta lähetettävä sanoma. Tällöin jatkotallennuslaite on varustettu tau-lukkomuistilla, johon talletetaan toisistaan riippuvasti ensimmäinen ohjaussignaali ja ensimmäinen jatko-ohjaussignaali, ja generoivat lisävälineet syn-10 nyttävät tallennuslaitteeseen lähetettävän ensimmäisen ohjaussignaalin ja tallennuslaitteeseen lähetettävän sanoman sekä jatkotallennuslaitteeseen lähetettävän ensimmäisen jatko-ohjaussignaalin ja jatkotallennuslaitteeseen lähetettävän sanoman.
Laajentamalla tietoliikennejärjestelmää lisätallennuslaitteella, joka 15 voidaan kytkeä tietoliikennevaihteeseen usean välittävän tietoliikenneyhteyden kautta, mainostava tilaaja voi muuttaa sanomaansa riippumatta tallennuslaitteen varausasteesta ja/tai kapasiteetista antamalla tallettaa uusi sanoma väliaikaisesti lisätallennuslaitteeseen. Tätä tarkoitusta varten lisätallennuslaite sisältää vastaanottavat lisävälineet, joilla vastaanotetaan mahdollisesti kytken-20 tämatriisin kautta lisäohjaussignaali, joka tulee esimerkiksi mainostavalta tilaajalta tai joka synnytetään mainostavan tilaajan tietyn toiminnan mukaan, li-; sämuistivälineet, joilla talletetaan lisäohjaussignaalin ohjaamana uusi sanoma, : ja generoivat lisävälineet, joilla synnytetään tallennuslaitteeseen lähetettävä \ ensimmäinen ohjaussignaali ja synnytetään tallennuslaitteeseen lähetettävä , 25 sanoma.
V Lisätallennuslaitteen oleellisesti suuremman tallennuskapasiteetin ansiosta (koska se on kytketty kytkentämatriisiin vähemmän suoralla tavalla) ja oleellisesti suuremman lukumäärän tietoliikenneväliyhteyksiä suhteessa rajalliseen määrään tilaajia, joita tallennuslaite voi palvella, ansiosta mainostavan ti-30 laajan mahdollisuus onnistua saavuttaa lisätallennuslaite on paljon suurempi kuin mainostavan tilaajan mahdollisuus onnistua saavuttamaan tallennuslaite.
Keksintö perustuu muun muassa havaintoon, että uusia sanomia, jotka korvaavat vanhat sanomat, voidaan ennen varsinaista korvaamistapah-; ’ tumaa tallettaa väliaikaisesti muualle (lisätallennuslaitteeseen) ja että tietolii- 35 kennejärjestelmä voi sitten päättää, milloin on sopivin ajankohta suorittaa kor-..· vaaminen tietoliikenneväliyhteyksien kautta.
Tällä tavalla tietoliikennejärjestelmän tallennuslaitteen ajoittainen 4 113327 saavutettavuusongelma ratkaistaan laajentamalla tätä tietoliikennejärjestelmää lisätallennuslaitteella, jolla on paremmat saavutettavuusominaisuudet. Tietoliikennejärjestelmän ylimääräisenä etuna lisätallennuslaitteen laajentaminen ai-kamekanismilla, jonka mainostava tilaaja asettaa, vanhan sanoman varsinai-5 sen korvaamisen uudella sanomalla tapahtuessa vain mainostavan tilaajan asettamalla ajanhetkellä.
Keksinnön tietoliikennejärjestelmän ensimmäinen toteutus on tunnettu siitä, että tietoliikennejärjestelmä sisältää ainakin yhden jatkotallennus-laitteen, joka voidaan kytkeä jatkokytkentämatriisiin, jota voidaan ohjata jatko-10 prosessorilla sanoman tallettamiseksi, joka jatkotallennuslaite on varustettu vastaanottavilla jatkovälineillä jatkokytkentämatriisista tulevan ensimmäisen jatko-ohjaussignaalin vastaanottamiseksi ja jatkokytkentämatriisista tulevan toisen jatko-ohjaussignaalin vastaanottamiseksi, ja joka jatkotallennuslaite on varustettu jatkomuistivälineillä, joihin talletetaan ensimmäisen jatko-ohjaussig-15 naalin ohjaamana jatkokytkentämatriisista tuleva sanoma, ja on varustettu generoivilla jatkovälineillä, joilla synnytetään toisen jatko-ohjaussignaalin mukaan jatkokytkentämatriisin ja tietoliikenneyhteyden kautta lähetettävä sanoman, kun jatkotallennuslaite on varustettu taulukkomuistilla, johon talletetaan toisistaan riippuvasti ensimmäinen ohjaussignaali ja ensimmäinen jatko-ohjaussig-20 naali, ja kun generoivat lisävälineet synnyttävät tallennuslaitteeseen lähetettävän ensimmäisen ohjaussignaalin ja synnyttävät jatkotallennuslaitteeseen lä-hetettävän ensimmäinen jatko-ohjaussignaalin ja jatkotallennuslaitteeseen lä-:hetettävän sanoman.
; Esillä oleva tietoliikennejärjestelmä näin ollen omaa yhteensä ainakin : ·. 25 kaksi tallennuslaitetta, joista kukin kytketään eri kytkentämatriisiin. Normaalisti » · | V mainostavan tilaajan, synnyttämällä ensimmäinen ohjaussignaali, esimerkiksi • · | mainostavan tilaajan valitsema puhelinnumero, ja synnyttämällä ensimmäisen jatko-ohjaussignaalin, esimerkiksi mainostavan tilaajan valitsema jatkopuhelin-numero, olisi täytynyt muuttaa molempia toisiaan vastaavia sanomia kum-: 30 massa tallennuslaitteessa. Käyttämällä lisätallennuslaitteessa olevaa tauluk- komuistia mainostavan tilaajan tarvitsee synnyttää lisäohjaussignaali vain ker-ran, tai suorittaa vain kerran tietty toiminto, jonka mukaan lisäohjaussignaali sitten synnytetään.
’ Keksinnön tietoliikennejärjestelmän toinen toteutus on tunnettu siitä, ·* 35 että tietoliikennejärjestelmä sisältää ainakin yhden jatkotallennuslaitteen, joka .* voidaan kytkeä kytkentämatriisiin, jota voidaan ohjata prosessorilla sanoman tallettamiseksi, joka jatkotallennuslaite jälleen on varustettu vastaanottavilla vä- 5 113327 lineillä kytkentämatriisista tulevan ensimmäisen jatko-ohjaussignaalin vastaanottamiseksi ja kytkentämatriisista tulevan toisen jatko-ohjaussignaalin vastaanottamiseksi, ja joka jatkotaliennuslaite jälleen on varustettu jatkomuisti-välineillä, joihin talletetaan ensimmäisen jatko-ohjaussignaalin ohjaamana kyt-5 kentämatriisista tuleva sanoma, ja on jälleen varustettu generoivilla jatkoväli-neillä, joilla synnytetään jälleen toisen jatko-ohjaussignaalin mukaan kytken-tämatriisin ja tietoliikenneyhteyden kautta lähetettävä sanoman, kun jatkotal-lennuslaite on varustettu taulukkomuistilla, johon talletetaan toisistaan riippu-vasti ensimmäinen ohjaussignaali ja jälleen ensimmäinen jatko-ohjaussignaali, 10 ja kun generoivat lisävälineet synnyttävät jälleen tallennuslaitteeseen lähetettävän ensimmäisen ohjaussignaalin ja synnyttävät jatkotallennuslaitteeseen lähetettävän ensimmäinen jatko-ohjaussignaalin ja jatkotallennuslaitteeseen jälleen lähetettävän sanoman.
Esillä oleva tietoliikennejärjestelmä näin ollen omaa yhteensä ainakin 15 kaksi tallennuslaitetta, joista kukin kytketään eri kytkentämatriisiin. Normaalisti mainostavan tilaajan, synnyttämällä ensimmäinen ohjaussignaali, esimerkiksi mainostavan tilaajan valitsema puhelinnumero, ja synnyttämällä jälleen ensimmäisen jatko-ohjaussignaalin, esimerkiksi mainostavan tilaajan valitsema jatkopuhelinnumero, olisi täytynyt muuttaa molempia toisiaan vastaavia sano-20 mia kummassa tallennuslaitteessa. Käyttämällä lisätallennuslaitteessa olevaa taulukkomuistia mainostavan tilaajan tarvitsee synnyttää lisäohjaussignaali vain kerran, tai suorittaa vain kerran tietty toiminto, jonka mukaan lisäohjaus-signaali sitten synnytetään.
Keksintö liittyy lisäksi tietoliikennevaihteeseen, joka on varustettu : ·. 25 - ainakin yhdellä kytkentämatriisilla, jota voidaan ohjata prosessorilla : ·’ tietoliikenneyhteyksiin kytkeytymistä varten, ja V - ainakin yhdellä tallennuslaitteella, joka voidaan kytkeä kytkentämat riisiin sanoman tallettamiseksi, joka tallennuslaite on varustettu vastaanottavilla välineillä, jotka vastaanottavat kytkentämatriisista lähtevän ensimmäisen ohja- • * · : 30 ussignaalin, ja jotka vastaanottavat vastaanottavasta matriisista lähtevän toi- sen ohjaussignaalin ja joka tallennuslaite on varustettu muistivälineillä, joihin · talletetaan ensimmäisen ohjaussignaalin ohjaamana kytkentämatriisista lähte- vä sanoma, ja on varustettu generoivilla välineillä, joilla synnytetään toisen ohjaussignaalin ohjaamana sanoma, joka lähetetään kytkentämatriisin ja tietolii-·' 35 kenneyhteyden kautta.
• : Keksinnön tietoliikennevaihde on tunnettu siitä, että tieto liikennejärjestelmä sisältää lisätallennuslaitteen, joka voidaan kytkeä tietolii- 6 113327 kennevaihteeseen ja joka on varustettu - vastaanottavilla lisävälineillä lisäohjaussignaalin vastaanottamiseksi, - lisämuistivälineillä sanoman tallettamiseksi lisäohjaussignaalin oh-5 jaamana, ja - generoivilla lisävälineillä, joilla synnytetään tallennuslaitteeseen lähetettävä ensimmäinen ohjaussignaali ja synnytetään tallennuslaitteeseen lähetettävä sanoma.
Keksinnön tietoliikennevaihteen ensimmäinen toteutus on tunnettu 10 siitä, että tietoliikennevaihde sisältää ainakin yhden jatkotallennuslaitteen, joka voidaan kytkeä jatkokytkentämatriisiin, jota voidaan ohjata jatkoprosessorilla sanoman tallettamiseksi, joka jatkotallennuslaite on varustettu vastaanottavilla jatkovälineillä jatkokytkentämatriisista tulevan ensimmäisen jatko-ohjaussignaalin vastaanottamiseksi ja jatkokytkentämatriisista tulevan toisen jatko-ohja-15 ussignaalin vastaanottamiseksi, ja joka jatkotallennuslaite on varustettu jatko-muistivälineillä, joihin talletetaan ensimmäisen jatko-ohjaussignaalin ohjaamana jatkokytkentämatriisista tuleva sanoma, ja on varustettu generoivilla jatkovälineillä, joilla synnytetään toisen jatko-ohjaussignaalin mukaan jatkokyt-kentämatriisin ja tietoliikenneyhteyden kautta lähetettävä sanoman, kun jatko-20 tallennuslaite on varustettu taulukkomuistilla, johon talletetaan toisistaan riip-puvasti ensimmäinen ohjaussignaali ja ensimmäinen jatko-ohjaussignaali, ja : kun generoivat lisävälineet synnyttävät tallennuslaitteeseen lähetettävän en- simmäisen ohjaussignaalin ja tallennuslaitteeseen lähetettävän sanoman, ja . ·, \ synnyttävät jatkotallennuslaitteeseen lähetettävän ensimmäinen jatko-ohjaus- : ’ ·. 25 signaalin ja jatkotallennuslaitteeseen lähetettävän sanoman.
• » » j'V Keksinnön tietoliikennevaihteen toinen toteutus on tunnettu siitä, että tietoliikennevaihde sisältää ainakin yhden jatkotallennuslaitteen, joka voidaan • » ♦ *·’ ’ kytkeä kytkentämatriisiin, jota voidaan ohjata prosessorilla sanoman tallettami seksi, joka jatkotallennuslaite jälleen on varustettu vastaanottavilla välineillä 30 kytkentämatriisista tulevan ensimmäisen jatko-ohjaussignaalin vastaanottami-,..: seksi ja kytkentämatriisista tulevan toisen jatko-ohjaussignaalin vastaanottami- seksi, ja joka jatkotallennuslaite jälleen on varustettu jatkomuistivälineillä, joihin talletetaan ensimmäisen jatko-ohjaussignaalin ohjaamana kytkentämatriisista · ’ tuleva sanoma, ja on jälleen varustettu generoivilla jatkovälineillä, joilla synny- 35 tetään jälleen toisen jatko-ohjaussignaalin mukaan kytkentämatriisin ja tietolii-kenneyhteyden kautta lähetettävä sanoman, kun jatkotallennuslaite on varustettu taulukkomuistilla, johon talletetaan toisistaan riippuvasti ensimmäinen oh- 7 113327 jaussignaali ja jälleen ensimmäinen jatko-ohjaussignaali, ja kun generoivat li-sävälineet synnyttävät jälleen tallennuslaitteeseen lähetettävän ensimmäisen ohjaussignaalin ja tallennuslaitteeseen lähetettävän sanoman, ja synnyttävät jatkotallennuslaitteeseen lähetettävän ensimmäinen jatko-ohjaussignaalin ja 5 jatkotallennuslaitteeseen jälleen lähetettävän sanoman.
Keksintö liittyy lisäksi menetelmään, jolla talletetaan sanoma tallennuslaitteeseen, joka tallennuslaite voidaan kytkeä kytkentämatriisiin, jota voidaan ohjata prosessorilla tietoliikenneyhteyksiin kytkeytymistä varten, joka kyt-kentämatriisi on osa tietoliikennevaihdetta, joka tallennuslaite ja joka tietolii-10 kennevaihde ovat tietoliikennejärjestelmän osia ja joka menetelmä muodostuu menetelmäaskelista: - vastaanotetaan tallennuslaitteella kytkentämatriisista tuleva ensimmäinen ohjaussignaali, - talletetaan tallennuslaitteella ensimmäisen ohjaussignaalin ohjaa-15 mana kytkentämatriisista tuleva sanoma, jotta synnytettäisiin toisen ohjaussignaalin mukaan kytkentämatriisin ja tietoliikenneyhteyden kautta lähetettävä sanoma.
Keksinnön menetelmä on tunnettu siitä, että menetelmä muodostuu menetelmäaskelista 20 - vastaanotetaan lisätallennuslaitteella lisäohjaussignaali, - talletetaan sanoma lisätallennuslaitteella lisäohjaussignaalin ohjaa- ; mana - synnytetään lisätallennuslaitteella tallennuslaitteeseen lähetettävä . : *. ensimmäinen ohjaussignaali, : 25 - synnytetään lisätallennuslaitteella tallennuslaitteeseen lähetettävä V sanoma.
* *
Keksinnön menetelmän ensimmäinen toteutus on tunnettu siitä, että tietoliikennejärjestelmä sisältää jatkotallennuslaitteen sanoman tallettamiseksi, joka jatkotallennuslaite voidaan kytkeä jatkokytkentämatriisiin, jota voidaan oh-30 jata jatkoprosessorilla tietoliikenneyhteyksiin kytkeytymistä varten, joka jät- - * · ·.,.·* kokytkentämatriisi on osa tietoliikennevaihdetta, joka jatkotallennuslaite ja joka tietoliikennevaihde ovat tietoliikennejärjestelmän osia ja joka menetelmä muodostuu menetelmäaskelista - vastaanotetaan jatkotallennuslaitteella jatkokytkentämatriisista tu- ’. ‘ 35 leva ensimmäinen jatko-ohjaussignaali, - talletetaan jatkotallennuslaitteella ensimmäisen jatko-ohjaussignaalin ohjaamana jatkokytkentämatriisista tuleva sanoma, jotta synnytettäisiin toi 8 113327 sen jatko-ohjaussignaalin mukaan jatkokytkentämatriisin ja tietoliikenneyhteyden kautta lähetettävä sanoma.
- synnytetään lisätallennuslaitteella jatkotallennuslaitteeseen lähetettävä ensimmäinen jatko-ohjaussignaali, 5 - synnytetään lisätallennuslaitteella jatkotallennuslaitteeseen lähetet tävä sanoma, ensimmäinen ohjaussignaali ja ensimmäinen jatko-ohjaussignaali talletettaessa toisistaan riippuvasti lisätallennuslaitteen taulukkomuistiin.
Keksinnön menetelmän toinen toteutus on tunnettu siitä, että tietoliikennejärjestelmä sisältää jälleen jatkotallennuslaitteen sanoman tallettami- 10 seksi, joka jatkotallennuslaite voidaan jälleen kytkeä kytkentämatriisiin, jota voidaan ohjata prosessorilla tietoliikenneyhteyksiin kytkeytymistä varten, joka jatkokytkentämatriisi on osa tietoliikennevaihdetta, joka jatkotallennuslaite ja joka tietoliikennevaihde ovat jälleen tietoliikennejärjestelmän osia ja joka menetelmä muodostuu menetelmäaskelista 15 - vastaanotetaan jälleen jatkotallennuslaitteella kytkentämatriisista tu leva ensimmäinen jatko-ohjaussignaali, - talletetaan jälleen jatkotallennuslaitteella ensimmäisen jatko-ohjaussignaalin ohjaamana kytkentämatriisista tuleva sanoma, jotta synnytettäisiin jälleen toisen jatko-ohjaussignaalin mukaan kytkentämatriisin ja tietolii- 20 kenneyhteyden kautta lähetettävä sanoma.
- synnytetään lisätallennuslaitteella jälleen jatkotallennuslaitteeseen : , · lähetettävä ensimmäinen jatko-ohjaussignaali, : ·. - synnytetään lisätallennuslaitteella jälleen jatkotallennuslaitteeseen . ·, lähetettävä sanoma, 25 ensimmäinen ohjaussignaali ja jälleen ensimmäinen jatko-ohjaussignaali tai- * · ! * Y letettaessa toisistaan riippuvasti lisätallennuslaitteen taulukkomuistiin.
Julkaisussa WO 91/15916 esitetään järjestelmä, jolla puhelinlinjan v kautta soitetaan nauhoitettuja puhesanomia, ja julkaisussa GB 2 213 349 esi tetään laite, jolla visuaalisesti näytetään nauhoitettuja puhesignaaleja. Näissä 30 viitteissä ei ole esitetty järjestelmää, jossa uudet sanomat, jotka korvaavat - Y vanhat sanomat, ennen varsinaista korvaustapahtumaa, voidaan väliaikaisesti : tallettaa muualle (lisätallennuslaitteeseen), ja jossa tietoliikennejärjestelmä voi sitten päättää, milloin on kaikkein sopivin ajanhetki suorittaa korvaus tietolii-kenneväliyhteyksien kautta, v 35 C. Viitteet \Y WO 91/15 916 GB 2 213 349 9 113327 NL 9 402 065 (hollantilainen etuoikeuspatenttihakemus)
Kaikkia viitteitä pidetään esillä olevaan hakemukseen sisältyvinä.
D. Esimerkkitoteutus
Keksintö selostetaan nyt yksityiskohtaisemmin viitaten esimerkki-5 toteutukseen, joka on esitetty kuvioissa, joissa:
Kuvio 1 esittää keksinnön mukaisen tietoliikennejärjestelmän, kuvio 2 esittää tietoliikennejärjestelmässä käytettäväksi tarkoitetun tallennuslaitteen, ja kuvio 3 esittää tietoliikennejärjestelmässä käytettäväksi tarkoitetun 10 lisätallennuslaitteen.
Kuviossa 1 esitetty keksinnön tietoliikennejärjestelmä sisältää neljä tietoliikennevaihetta 1, 2, 3 ja 4, joista kukin on varustettu vastaavalla kytken-tämatriisilla 11,12,13 ja 14, vastaavalla tallennuslaitteella 21, 22, 23 ja 24 kytkettynä vastaavaan kytkentämatriisiin 11,12,13 ja 14, ja tallennuslaitteella 31, 15 32, 33 ja 34 kytkettynä vastaavaan kytkentämatriisiin 11, 12, 13 ja 14. Kuvi ossa 1 esitetty keksinnön tietoliikennejärjestelmä sisältää lisäksi neljä tietolii-kennevaihdetta 5, 6, 7 ja 8, joista kukin on varustettu vastaavalla kytkentämat-riisilla 15, 16, 17 ja 18, ja vastaavalla prosessorilla 45,46, 47 ja 48 kytkettyinä vastaavaan kytkentämatriisiin 15, 16, 17 ja 18. Kuviossa 1 esitetty keksinnön 20 tietoliikennejärjestelmä sisältää edelleen lisälaitteen 9, joka on varustettu lisä-kytkentämatriisilla 19, lisätallennuslaitteella 29 kytkettynä lisäkytkentämatriisiin 19, ja lisäprosessorilla 49 kytkettynä lisäkytkentämatriisin 19 ja lisätallennus-; laitteeseen 29. Kytkentämatriisit 11, 12, 13 ja 14 on kukin kytketty tietoliiken neyhteyden kautta kytkentämatriisiin 15, kytkentämatriisiin 16, kytkentämatrii-: 25 siin 17, kytkentämatriisiin 18 ja kytkentämatriisiin 19. Kytkentämatriisit 11 ja 12 : ,·] on kumpikin kytketty tietoliikenneyhteyden kautta solmuvaihteeseen 10, ei ku- L..' viossa 1, ja on kumpikin kytketty tietoliikenneyhteyden kautta solmuvaihtee seen 20, ei kuviossa 1. Kytkentämatriisit 13 ja 14 on kumpikin kytketty tietoliikenneyhteyden kautta solmuvaihteeseen 30, ei kuviossa 1, ja on kumpikin kyt- > * · * j 30 ketty tietoliikenneyhteyden kautta solmuvaihteeseen 40, ei kuviossa 1.
*...: Aikaisemman, kauan tunnetun, kuviossa 1 esitetyn tietoliikennejär- :··· jestelmän, ts. tietoliikennejärjestelmän osa, josta laite 9 puuttuu, toiminta on seuraava. Tietoliikennevaihteeseen 1 saapunut signaali, esimerkiksi solmu-vaihteen 10, ei kuviossa 1, kautta saapunut, esimerkiksi ensimmäisen tietolii- rt» 35 kenneyhteyden kautta, esimerkiksi kutsuvan tilaajan valitsema puhelinnumero, viedään kytkentämatriisin 11 kautta tietoliikennevaihteeseen 5 prosessorin 45 vastaanottaessa signaalin kytkentämatriisin 15 kautta ja analysoidessa sig- 113327 ίο naalia ja sen mukaan ohjaten kytkentämatriisia tavalla, että solmuvaihteeseen 10, ei kuviossa 1, kytketty ensimmäinen tietoliikenneyhteys yhdistetään esimerkiksi toiseen tietoliikenneyhteyteen, joka on kytketty solmuvaihteeseen 20, ei kuviossa 1. Tällöin ensimmäisen tietoliikenneyhteyden kautta saapunut sig-5 naali voidaan mahdollisesti muttei välttämättä lähettää toisen tietoliikenneyhteyden kautta.
Kytkentämatriisiin 11 kytketty tallennuslaite 21 on esimerkiksi niin kutsuttu äänivastejärjestelmä. Kutsuvalta tilaajalta tuleva toinen ohjaussignaali, joka esimerkiksi vastaanotetaan ensimmäisen tietoliikenneyhteyden kautta, 10 esimerkiksi kutsuvan tilaajan valitsema puhelinnumero, viedään kytkentämat-riisin 11 kautta tietoliikennevaihteeseen 5, prosessorin 45 vastaanottaessa signaalin kytkentämatriisin 15 kautta ja analysoidessa signaalia ja sen mukaan ohjatessa matriisia 11 sillä tavoin, että toinen ohjaussignaali viedään tallennuslaitteeseen 21. Tämän ohjaamana synnytetään tallennuslaitteeseen 21 tal-15 letettu sanoma, joka sanoma sitten lähetetään kytkentämatriisin 11 kautta ja ensimmäisen tietoliikenneyhteyden kautta kutsuvalle tilaajalle. Sitten ensimmäinen tietoliikenneyhteys voidaan mahdollisesti muttei välttämättä yhdistää toiseen tietoliikenneyhteyteen.
Jos esimerkiksi mainostava tilaaja haluaa muuttaa sanomaansa, jo-20 ka on tarkoitettu kutsuville tilaajille ja jonka tallennuslaite 21 synnyttää, mainostava tilaa synnyttää ensimmäisen ohjaussignaalin, esimerkiksi mainosta-; van tilaajan valitsema toinen puhelinnumero. Ensimmäinen ohjaussignaali vie- ; dään esimerkiksi ensimmäisen tietoliikenneyhteyden kautta ja kytkentämatrii- . ;·. sin 11 kautta tietoliikennevaihteeseen 5, prosessorin 45 vastaanottaessa sig- : ·. 25 naalin kytkentämatriisin 15 kautta ja analysoidessa signaalia ja sen mukaan j V ohjatessa matriisia 11 sillä tavoin, että toinen ohjaussignaali viedään tallen- ; nuslaitteeseen 21. Tämän ohjaamana mainostavalta tilaajalta tuleva uusi sa- » noma, joka saapuu ensimmäisen tietoliikenneyhteyden kautta ja kytkentämatriisin 11 kautta, talletetaan tallennuslaitteeseen 21. Kun kutsuva tilaa sitten :* 30 synnyttää toisen ohjaussignaalin esimerkiksi ensimmäisen tietolii- kenneyhteyden kautta, tämä viedään kytkentämatriisin 11 kautta tietoliikenne-..: vaihteeseen 5, prosessorin 45 vastaanottaessa signaalin kytkentämatriisin 15 ·, kautta ja analysoidessa signaalia ja sen mukaan ohjatessa matriisia 11 sillä tavoin, että toinen ohjaussignaali viedään tallennuslaitteeseen 21. Tämän oh-v 35 jaamana synnytetään tallennuslaitteeseen 21 uusi talletettu sanoma, joka uusi ...: sanoma sitten lähetetään kytkentämatriisin 11 kautta ja ensimmäisen tie toliikenneyhteyden kautta kutsuvalle tilaajalle. Sitten ensimmäinen tietoliiken- 11 113327 neyhteys voidaan mahdollisesti muttei välttämättä yhdistää toiseen tietoliikenneyhteyteen.
Koska tallennuslaitteissa 21, 22, 23, 24, 31, 32, 33 ja 34 sama sanoma talletetaan kullekin mainostavalle tilaajalle, mainostavan tilaajan tulisi sit-5 ten korvata vanha sanomansa uudella sanomalla kahdeksan kertaa, jolloin tulisi valita kahdeksan eri puhelinnumeroa peräkkäin. Tämä on erittäin asia-kasepäystävällistä. Tämän lisäksi on olemassa mahdollisuus, että mainostava tilaaja ei väliaikaisesti pääse johonkin tallennuslaitteista 21,22, 23, 24, 31, 32, 33 ja 34, esimerkiksi sen vuoksi, että liian moni mainostava tilaaja haluaa 10 muuttaa sanomaansa samaan aikaan ja/tai sen vuoksi, että mainostava tilaaja haluaa muuttaa sanomaan hetkellä, jolloin suurimmalle lukumäärälle kutsuvia tilaajia ollaan kullekin syöttämässä eri sanomaa, ja/tai sen vuoksi, että mainostava tilaaja haluaa muuttaa sanomaansa hetkellä, jolloin kutsuvalle tilaajalle jo syötetään muutettavaa sanomaa. Tämän lisäksi joskus on fyysisesti 15 mahdotonta tilaajan saada pääsyä peräkkäisesti jonkin solmuvaihteen kautta kaikkiin tietoliikennevaihteisiin 1, 2, 3 ja 4. Täten on mahdotonta kuviossa 1 esitetyssä tietoliikennejärjestelmässä yhdistää tilaaja solmuvaihteen 10 kautta tietoliikennevaihteisiin 3 ja 4, joten tallennuslaitteisiin 23, 33, 24 ja 34 talletettujen sanomien muuttaminen solmuvaihteesta 10 käsin on mahdotonta mää-20 ritelmän mukaan (kytkentämatriisejahan 15, 16, 17 ja 18 ei voidaan käyttää tässä). Mitään näistä ongelmista ei kuitenkaan enää esiinny keksinnön tietolii-kennejärjestelmässä.
Kuviossa 1 esitetyn keksinnön tietoliikennejärjestelmän, ts. tieto-:·. liikennejärjestelmän, johon on lisätty laite 9, toiminta on seuraava. Jos esimer- 25 kiksi mainostava tilaaja haluaa muuttaa sanomaansa, joka on tarkoitettu kutsu-V ville tilaajille ja jonka yksi tallennuslaitteista 21, 22, 23, 24, 31, 32, 33 ja 34 synnyttää (riippuen siitä, kuka tilaaja kutsuu mistä ja mihin aikaan), mainostava tilaaja synnyttää ensimmäisen ohjaussignaalin, esimerkiksi mainostavan tilaajan valitseva toinen puhelinnumero. Ensimmäinen ohjaussignaali viedään en-30 simmäisen tietoliikenneyhteyden ja kytkentämatriisin 11 kautta tietoliikenne- i i i vaihteeseen 5, prosessorin 45 vastaanottaessa signaalin kytkentämatriisin 15 kautta ja analysoidessa signaalia ja sen mukaan ohjatessa yhtä kytkentämat-,··*, riiseistä 11, 12, 13 ja 14 sillä tavoin, että tietoliikennevaihteesta 5 tuleva lisä- ohjaussignaali viedään laitteeseen 9. Lisäohjaussignaalin, joka on joko sama 35 kuin ensimmäinen ohjaussignaali tai erilainen kuin ensimmäinen ohjaussig-naali, ohjaamana uusi sanoma, joka tulee mainostavalta tilaajalta ja saapuu ensimmäisen tietoliikenneyhteyden ja kytkentämatriisin 11 kautta, talletetaan 12 113327 lisätallennuslaitteeseen 29 lisäkytkentämatriisin 19 kautta. Sitten laite 9, hetkellä, joka on kaikkein sopivin tietoliikennejärjestelmälle ja/tai mainostavan tilaajan asettamalla hetkellä, synnyttää tietoliikennevaihteille 1, 2, 3 ja 4 tarkoitetut ensimmäiset ohjaussignaalit, jotka syötetään samanaikaisesti (ja sitten 5 mahdollisesti kaksinkertaisina) tai peräkkäisesti (ja tällöin mahdollisesti kahdesti) kaikkiin tietoliikennevaihteisiin 1,2, 3 ja 4 (ja siten neljä tai kahdeksan eri puhelinnumeroa, jotka esimerkiksi talletetaan toisistaan riippuvasti lisäproses-sorissa 49 olevaan taulukkomuistiin, ei kuviossa 1). Ensimmäiset ohjaussignaalit viedään kytkentämatriisin 19 ja kytkentämatriisien 11,12,13 ja 14 kautta 10 vastaavasti tietoliikennevaihteisiin 5, 6, 7 ja 8, prosessorien 45, 46, 47 ja 48 vastaavasti vastaanottaessa signaalit vastaavien kytkentämatriisien 15,16,17 ja 18 kautta ja analysoidessa signaalit ja niiden mukaan ohjatessa vastaavia kytkentämatriiseja 11,12,13 ja 14 sillä tavoin, että ensimmäiset ohjaussignaalit viedään vastaaviin tallennuslaitteisiin 21 ja 31, 22 ja 32, 23 ja 33 ja 24 ja 34. 15 Niiden ohjaamana uusi sanoma, joka tulee laitteesta 9 ja saapuu vastaavien kytkentämatriisien 11, 12, 13 ja 14 kautta, talletetaan vastaaviin tallennuslaitteisiin 21 ja 31,22 ja 32, 23 ja 33 ja 24 ja 34. Kun kutsuva tilaaja sitten synnyttää toisen ohjaussignaalin esimerkiksi kolmannen tietoliikenneyhteyden kautta, tämä viedään kytkentämatriisin 14 kautta tietoliikennevaihteeseen 8, proses-20 sorin 48 vastaanottaessa signaalin kytkentämatriisin 18 kautta ja analysoidessa signaalin ja sen mukaan ohjaten matriisia 14 siten, että toinen ohjaussig-·,: naali viedään tallennuslaitteeseen 24 tai 34. Tämän ohjaamana synnytetään tallennuslaitteisiin 24 tai 34 talletettu uusi sanoma, joka uusi sanoma sitten lä-hetetään kytkentämatriisin 14 kautta ja kolmannen tietoliikenneyhteyden kautta .·. 25 kutsuvalle tilaajalle. Sitten kolmas tietoliikenneyhteys voidaan mahdollisesti V mutta ei välttämättä yhdistää neljänteen tietoliikenneyhteyteen.
Aikaisempi tallennuslaite 21, kuvio 2, tarkoitettu käytettäväksi aikai-*' ‘ semmissa tietoliikennejärjestelmissä tai keksinnön mukaisessa tietoliikenne järjestelmässä, sisältää vastaanottavat välineet 50, 51 ja 52, joiden tulot on 30 kytketty vastaaviin yhteyksiin 100, 101 ja 102 ensimmäisen ja toisen ohjaus- » · # signaalin vastaanottamiseksi. Vastaanottavien välineiden 50, 51 ja 52 ensim-mäiset ohjauslähdöt on kytketty vastaavien yhteyksien 103, 104 ja 105 kautta . · ·, ohjaustuloihin muistivälineissä 53, jonka kolme datatuloa on kytketty vastaaviin I i ’·* yhteyksiin 100, 101 ja 102 vastaanottamaan ensimmäisten ohjaussignaalien :-v 35 ohjaamana uusia talletettavia sanomia. Muistivälineiden 53 datalähdöt on kyt- *...· ketty vastaavien yhteyksien 109, 110 ja 111 kautta vastaaviin generoiviin väli neisiin 54, 55 ja 56, joiden lähdöt on kytketty vastaaviin yhteyksiin 100, 101 ja 13 113327 102 sanomien synnyttämiseksi toisten ohjaussignaalien mukaan. Generoivien välineiden 54, 55 ja 56 ohjaustulot on kytketty vastaavien yhteyksien 106, 107 ja 108 kautta vastaavien vastaanottavien välineiden 50, 51, 52 ohjauslähtöihin.
Kuviossa 2 esitetyn tallennuslaitteen 21 toiminta on seuraava. Toi-5 nen ohjaussignaali, joka saapuu kytkinmatriisista 11 yhteyden 100 kautta, vastaanotetaan vastaanottavilla välineillä. Tämän ohjaamina vastaanottavat välineet 50 ohjaavat yhteyden 103 kautta muistivälineitä 53 sillä tavoin, että muistivälineet 53 yhteyden 109 kautta syöttävät muistivälineisiin 53 talletetun sanoman generoiviin välineisiin 54, jotka synnyttävät tuon sanoman yhteyden 10 100 kautta kytkentämatriisin 11 suuntaan. Ensimmäinen ohjaussignaali, joka saapuu kytkentämatriisista 11 yhteyden 100 kautta, vastaanotetaan vastaanottavilla välineillä 50. Tämän ohjaamina vastaanottavat välineet 50 yhteyden 103 kautta ohjaavat muistivälineitä 53 sillä tavoin, että muistivälineet tallettavat uuden sanoman, joka saapuu kytkentämatriisista 11 ja saapuu yhteyden 100 15 kautta.
Lisätallennuslaite 29, kuvio 3, tarkoitettu käytettäväksi keksinnön tietoliikennejärjestelmässä, sisältää vastaanottavat lisävälineet 60, 61 ja 62, joiden tulot on kytketty vastaaviin yhteyksiin 120,121 ja 122 lisäohjaussignaalien vastaanottamiseksi. Vastaanottavien lisävälineiden 60, 61 ja 62 on kytketty 20 vastaavien yhteyksien 124, 126 ja 128 kautta vastaaviin ohjaustuloihin lisä-muistivälineissä 124, 126 ja 128, jonka kolme datatuloa on kytketty vastaavien :yhteyksien 125, 127 ja 129 kautta vastaavien puskurimuistien 63, 64 ja 65 läh-töihin, joiden tulot on kytketty vastaaviin yhteyksiin 120, 121 ja 122 uusien tal-. letettavien sanomien vastaanottamiseksi lisäohjaussignaalien ohjaamina. Li- • ,·, 25 sämuistivälineiden 66 datalähtö on kytketty yhteyden 130 kautta generoivien V lisävälineiden 67 tuloon, jonka lähtö on kytketty yhteyteen 131 ensimmäisten ohjaussignaalien ja esimerkiksi lisämuistivälineistä 66 ja/tai prosessorista 49 tulevien signaalien synnyttämiseksi. Generoivien lisävälineiden 67 ohjaus- tu-lo/lähtö ja vastaanottavien lisävälineiden 60, 61 ja 62 ohjaus- tulot/lähdöt on ,: * 30 kytketty yhteyden 123 kautta lisäprosessoriin 49.
Kuviossa 3 esitetyn lisätallennuslaitteen 29 toiminta on seuraava. Li-säohjaussignaali, joka saapuu lisäkytkentämatriisista 19 yhteyden 120 vas-·. taanotetaan vastaanottavilla lisävälineillä 60. Tämän ohjaamana vastaanotta vat lisävälineet 60 yhteyden 123 kautta informoivat lisäprosessoria 49 lisäoh-• : 35 jaussignaalin saapumisesta, jolloin lisäprosessori yhteyden 123 kautta ohjaa lisämuistivälineitä 66 sillä tavoin, että lisämuistivälineet 66 tallettavat yhteyden 120 kautta saapuvan uuden sanoman. Uusi sanoma voidaan ensiksi pusku- 14 113327 roida puskurimuistiin 63. Sitten lisäprosessori 9, hetkellä, joka on kaikkein sopivin tietoliikennejärjestelmälle ja/tai mainostavan tilaajan asettamalla hetkellä (joka informaatio syötetään laitteeseen 9 esimerkiksi lisäohjaussignaalissa olevana informaationa), synnyttää tietoliikennevaihteille 1, 2, 3 ja 4 tarkoitetut 5 ensimmäiset ohjaussignaalit, jotka syötetään esimerkiksi peräkkäisesti (ja tällöin mahdollisesti kahdesti) yhteyden 123 ja generoivien lisävälineiden 67 ja li-säkytkentämatriisin 19 kautta kaikkiin tietoliikennevaihteisiin 1, 2, 3 ja 4 (ja siten neljä tai kahdeksan eri puhelinnumeroa, jotka esimerkiksi talletetaan toisistaan riippuvasti lisäprosessorissa 49 olevaan taulukkomuistiin, ei kuviossa 10 1). Kullekin synnytettävälle ensimmäiselle ohjaussignaalille lisäprosessori 49 yhteyden 123 kautta ohjaa lisämuistivälineitä 66, jotka tämän ohjaamina syöttävät sanoman yhteyden 130 kautta generoiviin lisävälineisiin 67, joten kutakin lähetettävää ensimmäistä ohjaussignaalia kohde sanoma lisäksi lähetetään tietoliikennevaihteisiin 1, 2, 3 ja 4, jotka sitten voivat tallettaa uuden sanoman 15 vanhan sanoman korvaamana tallennuslaitteisiin 21 ja 31, 22 ja 32, 23 ja 33 sekä 24 ja 34.
Kutsuvan tilaajan valitsema puhelinnumero ja toinen puhelin numero, jonka valitse mainostava tilaaja, voidaan kumpaakin laajentaa ylimääräisellä koodilla, jotta näin lisättäisiin mahdollisten eri mainosten lukumäärää per pu-20 helinnumero. Äänivastejärjestelmän kautta kutsuvaa tilaajaa ja mainostavaa tilaajaa voidaan, sen jälkeen kun he ovat vastaavasti näppäilleet puhelinnume-; * ron ja valinneet eri puhelinnumeron, pyytää valitsemaan ylimääräinen koodi.
; Muistipaikat tallennuslaitteissa 21 (tai muistivälineissä 53), 22, 23, ... 23, 31, 32, 33 ja 34 ja lisätallennuslaitteessa 29 (tai lisämuistivälineissä 66) : 25 määritetään esimerkiksi seuraavasti. Jos mainostava tilaaja haluaa muuttaa j V kutsuville tilaajille tarkoitettua sanomaa, mainostava tilaaja synnyttää ensim- ,* mäisen ohjaussignaalin, esimerkiksi mainostavan tilaajan valitsema eri puhe linnumero, jota on mahdollisesti laajennettu ylimääräisellä koodilla. Ensimmäinen ohjaussignaali viedään esimerkiksi ensimmäisen tietoliikenneyhteyden ja 30 kytkentämatriisin 11 kautta tietoliikennevaihteeseen 5, prosessorin 45 vas-.'· taanottaessa signaalin kytkinmatriisin 15 kautta ja analysoidessa signaalia ja • j ohjaten sen mukaan yhtä kytkinmatriiseista 11, 12, 13 ja 14 päästämään tieto- \ liikennevaihteesta 5 tuleva lisäohjaussignaali laitteeseen 9. Lisäohjaussignaali voi sisältää esimerkiksi hakunumero laitteelle 9, lisättynä prosessorin 45 eri 35 puhelinnumeron mukaan synnyttämällä yksikäsitteisellä luvulla, mahdollisesti laajennettuna ylimääräisellä koodilla. Tämän lisäksi lisäohjaussignaali voi sisältää esimerkiksi yksikäsitteisen valintanumeron laitteelle 9, jonka prosessori 15 113327 45 synnyttää eri puhelinnumeron mukaan, mahdollisesti laajennettuna ylimääräisellä koodilla. Kaikissa kolmessa vastaavassa tapauksessa eri puhelinnumero, mahdollisesti laajennettuna ylimääräisellä koodilla, yksikäsitteinen numero ja yksikäsitteinen valintanumero määrittävät muistipaikan lisätallennus-5 laitteessa 29 tai lisämuistivälineissä 66. Neljä tai kahdeksan eri puhelinnumeroa, jotka esimerkiksi ovat talletettu toisistaan riippumattomasti lisäprosesso-rissa olevaan taulukkomuistiin, ei kuviossa 1, ja jotka laite 9 syöttää kaikkiin vastaaviin tietoliikennevaihteisiin 1, 2, 3 ja 4 ensimmäisinä ohjaussignaaleina, jotka on tarkoitettu tietoliikennelaitteille 1, 2, 3 ja 4, voivat sitten määrittää 10 muistipaikat tallennuslaitteissa 21 (tai muistivälineissä 53), 22, 23, 23, 31, 32, 33 ja 34.
Lisätallennuslaitteessa 29, kuvio 3, sijaitsevat puskurimuistit 63, 64 ja 65, jotka voidaan jättää pois, jos muistivälineet 66, vähintään kahden yhteyksistä 120,121 ja 122 kautta, voivat tallettaa, enemmän tai vähemmän samaan 15 aikaan, suunnilleen samaan aikaan saapuvat sanomat ja/tai esimerkiksi jos se on estetty, lisäprosessorin 49 kautta, että ainakin kaksi sanomaa saapuu suunnilleen samaan aikaan. Vastaanottavat lisävälineet 60, 61 ja 62 voidaan yhdistää lisäprosessoriin 49, jolloin viimeksi mainittua alkaa tarkkailla yhteyksiä 120, 121 ja 122 yhteyden 123 kautta suoremmalla tavalla. Generoivat lisäväli-20 neet 67 voidaan ainakin osittain yhdistää lisäprosessoriin 49, jolloin lisäprosessorin täytyy synnyttää yhteyden kautta neljä tai kahdeksan ohjaussignaalia ja : lähettää ne yhteyden 131 kautta ohjaten siten lisämuistivälineitä 66 kullekin ensimmäiselle ohjaussignaalille, että kullekin yhteyden 131 kautta lähetettä-. ’:'. välle ohjaussignaalille vastaava sanoma lähetetään yhteyden 130 kautta.
: ,·. 25 Käytännössä saattaa olla edullista kullekin tallennuslaitteelle 21, 22, J ’. ’ 23, 24, 31, 32 33 ja 34 luoda erillinen yhteys 131, jonka ansiosta ensimmäiset / ohjaussignaalit ja vastaavat sanomat voitaisiin lähettää tallennuslaitteisiin täy sin rinnakkaisesti. Kuviossa 2 esitetty aikaisempi tallennuslaite 21 esittää kolme ryhmää, kunkin sisältäessä yhden yhteyden kytkettyine vastaanottavine : 30 välineineen ja generoivine välineineen. Todellisuudessa saattaa olla esimer kiksi kuusikymmentäneljä ryhmää ja saattaisi edelleen olla edullista luoda >; muistivälineisiin 53 jako, jotta mahdollistettaisiin yhden ja saman tallennuslait- teen sisällä samanaikainen esiintyminen uuden sanoman tallettamiselle mai- ’ noksella mainostavalle soittajalle, ja vanhan sanoman synnyttämiselle samaan > · • ‘ 35 mainokseen vastaavan soittajan pyynnöstä.
; Aloite tallennuslaitteissa 21, 22, 23, 24, 31, 32, 33 ja 34 olevien van hojen sanomien korvaamiseen laitteeseen 9 talletetulla uudella sanomalla 16 113327 saattaa tulla sekä laitteesta 9 että ainakin yhdestä tietoliikennevaihteesta 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ja 8, ja saattaa lisäksi riippua aikamekanismista, jonka asettaa esimerkiksi mainostava soittaja. Laitteen 9 joutumista yhteyteen ainakin yhden tietoliikennevaihteista 1, 2, 3 ja 4 kanssa ainakin yhden tietoliikennevaihteista 5 5, 6, 7 ja 8 kanssa ei periaatteessa edellytetä ja se voidaan välttää määrittele mällä uudelleen neljä tai kahdeksan eri puhelinnumeroa (kunkin mainoksen) jotka esimerkiksi talletetaan toisistaan riippuvasti lisäprosessorissa 49 olevaan taulukkomuistiin, ei kuviossa 1.
Kun tietoliikennejärjestelmän ensimmäisessä osassa käytetään hy-10 väksi analogiatekniikkaa ainakin mitä tulee signalointiin ja/tai puheeseen, ja kun tietoliikennejärjestelmän toisessa osassa käytetään hyväksi digitaalitekniikkaa ainakin mitä tulee signalointiin ja/tai puheeseen, alaa tuntevan henkilön tuntemia signaalimuunnoksia edellytetään aiemman tekniikan mukaisissa ana-logia/digitaalimuunninvälineissä ja digitaali/analogia-muunninvälineissä ja esi-15 merkiksi DTMF (kaksiääninen monitaajuus) -ilmaisimissa ja DTMF-generaatto-reissa. Tietenkin erityisesti laite 9 rakennetaan kernaasti täysin digitaalisesti.
i 1 » * » *

Claims (6)

17 113327
1. Tietoliikennejärjestelmä, sisältää: - ainakin yhden tietoliikennevaihteen, joka on varustettu ainakin 5 yhdellä kytkentämatriisilla, jota voidaan ohjata prosessorilla tietoliikenneyhteyksiin kytkeytymistä varten, ja - ainakin yhden tallennuslaitteen, joka voidaan kytkeä kytken-tämatriisiin sanoman tallettamiseksi, joka tallennuslaite on varustettu vastaanottavilla välineillä, jotka vastaanottavat kytkentämatriisista lähtevän 10 ensimmäisen ohjaussignaalin, ja jotka vastaanottavat vastaanottavasta matriisista lähtevän toisen ohjaussignaalin ja joka tallennuslaite on varustettu muistivälineillä, joihin talletetaan ensimmäisen ohjaussignaalin ohjaamana kytkentämatriisista lähtevä sanoma, ja on varustettu generoivilla välineillä, joilla synnytetään toisen ohjaussignaalin ohjaamana sanoma, joka lähetetään 15 kytkentämatriisin ja tietoliikenneyhteyden kautta, jolloin tietoliikennejärjestelmä sisältää lisätallennuslaitteen, joka voidaan kytkeä tietoliikennevaihteeseen ja joka on varustettu - vastaanottavilla lisäväreillä lisäohjaussignaalin vastaanottamiseksi, 20. lisämuistivälineillä sanoman tallettamiseksi lisäohjaussignaalin ohjaamana, ja ; · · - generoivista lisäväreistä, joilla synnytetään tallennuslaitteeseen ,* *. lähetettävä ensimmäinen ohjaussignaali ja synnytetään tallennuslaitteeseen lähetettävä sanoma, tunnettu siitä, että tietoliikennejärjestelmä sisältää ; φ 25 lisäksi ainakin yhden jatkotallennuslaitteen, joka voidaan kytkeä jatkokytkentä-Jmatriisiin, jota voidaan ohjata jatkoprosessorilla sanoman tallettamiseksi, joka \ jatkotaliennuslaite on varustettu vastaanottavilla jatkovälineillä jatkokytkentä- matriisista tulevan ensimmäisen jatko-ohjaussignaalin vastaanottamiseksi ja jatkokytkentämatriisista tulevan toisen jatko-ohjaussignaalin vastaanotta-30 miseksi, ja joka jatkotaliennuslaite on varustettu jatkomuistivälineillä, joihin talletetaan ensimmäisen jatko-ohjaussignaalin ohjaamana jatkokytkentä-matriisista tuleva sanoma, ja on varustettu generoivilla jatkovälineillä, joilla synnytetään toisen jatko-ohjaussignaalin mukaan jatkokytkentämatriisin ja tietoliikenneyhteyden kautta lähetettävä sanoman, kun lisätallennuslaite on 35 varustettu taulukkomuistilla, johon talletetaan toisistaan riippuvasti ensimmäinen ohjaussignaali ja ensimmäinen jatko-ohjaussignaali, ja kun generoivat lisävälineet synnyttävät tallennuslaitteeseen lähetettävän ensim- 18 113327 mäisen ohjaussignaalin ja synnyttävät jatkotallennuslaitteeseen lähetettävän ensimmäinen jatko-ohjaussignaalin ja jatkotallennuslaitteeseen lähetettävän sanoman.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen tietoliikennejärjestelmä, t u n-5 n e 11 u siitä, että tietoliikennejärjestelmä sisältää jälleen ainakin yhden jatkotallennuslaitteen, joka voidaan kytkeä kytkentämatriisiin, jota voidaan ohjata prosessorilla sanoman tallettamiseksi, joka jatkotallennuslaite on jälleen varustettu vastaanottavilla jatkovälineillä kytkentämatriisista tulevan ensimmäisen jatko-ohjaussignaalin jälleen vastaanottamiseksi ja kytkentämatriisista 10 tulevan toisen jatko-ohjaussignaalin vastaanottamiseksi, ja joka jatkotal lennuslaite on jälleen varustettu jatkomuistivälineillä, joihin talletetaan jälleen ensimmäisen jatko-ohjaussignaalin ohjaamana kytkentämatriisista tuleva sanoma, ja jälleen on varustettu generoivilla jatkovälineillä, joilla jälleen synnytetään toisen jatko-ohjaussignaalin mukaan kytkentämatriisin ja tie-15 toliikenneyhteyden kautta lähetettävä sanoma, kun jatkotallennuslaite on jälleen varustettu taulukkomuistilla, johon talletetaan toisistaan riippuvasti ensimmäinen ohjaussignaali ja ensimmäinen jatko-ohjaussignaali, ja kun generoivat lisävälineet synnyttävät tallennuslaitteeseen lähetettävän ensimmäisen ohjaussignaalin ja tallennuslaitteeseen lähetettävän sanoman, ja 20 synnyttävät jälleen jatkotallennuslaitteeseen lähetettävän ensimmäisen jatko-ohjaussignaalin ja jatkotallennuslaitteeseen lähetettävän sanoman, j
3. Tietoliikennevaihde, varustettu . . - ainakin yhdellä kytkentämatriisilla, jota voidaan ohjata prosessorilla , ; ·. tietoliikenneyhteyksiin kytkeytymistä varten, ja . -t 25 - ainakin yhdellä tallennuslaitteella, joka voidaan kytkeä kytken- ; V tämatriisiin sanoman tallettamiseksi, joka tallennuslaite on varustettu ; / vastaanottavilla välineillä, jotka vastaanottavat kytkentämatriisista lähtevän ’ ensimmäisen ohjaussignaalin, ja jotka vastaanottavat vastaanottavasta matriisista lähtevän toisen ohjaussignaalin ja joka tallennuslaite on varustettu 30 muistivälineillä, joihin talletetaan ensimmäisen ohjaussignaalin ohjaamana kytkentämatriisista lähtevä sanoma, ja on varustettu generoivilla välineillä, joilla synnytetään toisen ohjaussignaalin ohjaamana sanoma, joka lähetetään .. t kytkentämatriisin ja tietoliikenneyhteyden kautta, jolloin tietoliikennejärjestelmä sisältää lisätallennuslaitteen, joka :: 35 voidaan kytkeä tietoliikennevaihteeseen ja joka on varustettu - vastaanottavilla lisävälineillä lisäohjaussignaalin vastaanottamiseksi, 19 113327 - lisämuistivälineillä sanoman tallettamiseksi lisäohjaussignaalin ohjaamana, ja - generoivilla lisävälineillä, joilla synnytetään tallennuslaitteeseen lähetettävä ensimmäinen ohjaussignaali ja synnytetään tallennuslaitteeseen 5 lähetettävä sanoma, tunnettu siitä, että tietoliikennevaihde sisältää ainakin yhden jatkotallennuslaitteen, joka voidaan kytkeä jatkokytkentämatriisiin, jota voidaan ohjata jatkoprosessorilla sanoman tallettamiseksi, joka jatkotal-lennuslaite on varustettu vastaanottavilla jatkovälineillä jatkokytkentämatriisista tulevan ensimmäisen jatko-ohjaussignaalin vastaanottamiseksi ja jatkokytken-10 tämatriisista tulevan toisen jatko-ohjaussignaalin vastaanottamiseksi, ja joka jatkotallennuslaite on varustettu jatkomuistivälineillä, joihin talletetaan ensimmäisen jatko-ohjaussignaalin ohjaamana jatkokytkentämatriisista tuleva sanoma, ja on varustettu generoivilla jatkovälineillä, joilla synnytetään toisen jatko-ohjaussignaalin mukaan jatkokytkentämatriisin ja tietoliikenneyhteyden 15 kautta lähetettävä sanoma, kun lisätallennuslaite on varustettu taulukkomuis-tilla, johon talletetaan toisistaan riippuvasti ensimmäinen ohjaussignaali ja ensimmäinen jatko-ohjaussignaali, ja kun generoivat lisävälineet synnyttävät tallennuslaitteeseen lähetettävän ensimmäisen ohjaussignaalin ja tallennuslaitteeseen lähetettävä sanoman, ja synnyttävät jatkotallennuslaitteeseen 20 lähetettävän ensimmäinen jatko-ohjaussignaalin ja jatkotallennuslaitteeseen lähetettävän sanoman. . f
4. Patenttivaatimuksen 3 mukainen tietoliikennevaihde, tunnettu ; siitä, että tietoliikennevaihde sisältää ainakin jälleen yhden jatkotallennuslait- . teen, joka voidaan kytkeä kytkentämatriisiin, jota voidaan ohjata prosessorilla 25 sanoman tallettamiseksi, joka jatkotallennuslaite jälleen on varustettu J .* vastaanottavilla välineillä kytkentämatriisista tulevan ensimmäisen jatko-oh- jaussignaalin vastaanottamiseksi ja kytkentämatriisista tulevan toisen jatko- » ohjaussignaalin vastaanottamiseksi, ja joka jatkotallennuslaite jälleen on varustettu jatkomuistivälineillä, joihin talletetaan jälleen ensimmäisen jatko-30 ohjaussignaalin ohjaamana kytkentämatriisista tuleva sanoma, ja on jälleen varustettu generoivilla jatkovälineillä, joilla synnytetään jälleen toisen jatko-: ohjaussignaalin mukaan kytkentämatriisin ja tietoliikenneyhteyden kautta lähetettävä sanoma, kun jatkotallennuslaite on varustettu taulukkomuistilla, » johon talletetaan toisistaan riippuvasti ensimmäinen ohjaussignaali ja jälleen » 35 ensimmäinen jatko-ohjaussignaali, ja kun generoivat lisävälineet synnyttävät ,· jälleen tallennuslaitteeseen lähetettävän ensimmäisen ohjaussignaalin ja tallennuslaitteeseen lähetettävän sanoman, ja synnyttävät jälleen jatko- 20 113327 tallennuslaitteeseen lähetettävän ensimmäinen jatko-ohjaussignaalin ja jatkotallennuslaitteeseen jälleen lähetettävän sanoman.
5. Menetelmä, jolla talletetaan sanoma tallennuslaitteeseen, joka tallennuslaite voidaan kytkeä kytkentämatriisiin, jota voidaan ohjata 5 prosessorilla tietoliikenneyhteyksiin kytkeytymistä varten, joka kytkentämatriisi on osa tietoliikennevaihdetta, joka tallennuslaite ja joka tietoliikennevaihde ovat tietoliikennejärjestelmän osia ja joka menetelmä muodostuu menetelmäaskelista: - vastaanotetaan tallennuslaitteella kytkentämatriisista tuleva ensim- 10 mäinen ohjaussignaali, - talletetaan tallennuslaitteella ensimmäisen ohjaussignaalin ohjaamana kytkentämatriisista tuleva sanoma, jotta synnytettäisiin toisen ohjaussignaalin mukaan kytkentämatriisin ja tietoliikenneyhteyden kautta lähetettävä sanoma, 15. vastaanotetaan lisätallennuslaitteella lisäohjaussignaali, - talletetaan sanoma lisätallennuslaitteella lisäohjaussignaalin ohjaamana - synnytetään lisätallennuslaitteella tallennuslaitteeseen lähetettävä ensimmäinen ohjaussignaali, 20. synnytetään lisätallennuslaitteella tallennuslaitteeseen lähetettävä sanoma, tunnettu siitä, että tietoliikennejärjestelmä sisältää jatkotallennus- : laitteen sanoman tallettamiseksi, joka jatkotallennuslaite voidaan kytkeä * * .···. jatkokytkentämatriisiin, jota voidaan ohjata jatkoprosessorilla tietoliiken- neyhteyksiin kytkeytymistä varten, joka jatkokytkentämatriisi on osa 25 tietoliikennevaihdetta, joka jatkotallennuslaite ja joka tietoliikennevaihde ovat ,' V tietoliikennejärjestelmän osia ja joka menetelmä käsittää lisäksi menetelmäas- ,: keleet - vastaanotetaan jatkotallennuslaitteella jatkokytkentämatriisista tuleva ensimmäinen jatko-ohjaussignaali, 30. talletetaan jatkotallennuslaitteella ensimmäisen jatko-ohjaus- signaalin ohjaamana jatkokytkentämatriisista tuleva sanoma, jotta syn- nytettäisiin toisen jatko-ohjaussignaalin mukaan jatkokytkentämatriisin ja tietoliikenneyhteyden kautta lähetettävä sanoma, !' - synnytetään lisätallennuslaitteella jatkotallennuslaitteeseen lähe- v 35 tettävä ensimmäinen jatko-ohjaussignaali, - synnytetään lisätallennuslaitteella jatkotallennuslaitteeseen lähetettävä sanoma, 113327 21 jolloin ensimmäinen ohjaussignaali ja ensimmäinen jatko-ohjaussignaali talletettaessa toisistaan riippuvasti lisätallennuslaitteen taulukkomuistiin.
6. Patenttivaatimuksen 5 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että tietoliikennejärjestelmä sisältää jälleen jatkotallennuslaitteen sanoman 5 tallettamiseksi, joka jatkotallennuslaite voidaan jälleen kytkeä kytken-tämatriisiin, jota voidaan ohjata prosessorilla tietoliikenneyhteyksiin kytkeytymistä varten, joka jatkokytkentämatriisi on osa tietoliikennevaihdetta, joka jatkotallennuslaite ja joka tietoliikennevaihde ovat jälleen tietolii kennejärjestelmän osia ja joka menetelmä muodostuu menetelmäaskelista 10. vastaanotetaan jälleen jatkotallennuslaitteella kytkentämatriisista tuleva ensimmäinen jatko-ohjaussignaali, - talletetaan jälleen jatkotallennuslaitteella ensimmäisen jatko-ohjaussignaalin ohjaamana kytkentämatriisista tuleva sanoma, jotta synnytettäisiin jälleen toisen jatko-ohjaussignaalin mukaan kytkentämatriisin ja 15 tietoliikenneyhteyden kautta lähetettävä sanoma. - synnytetään lisätallennuslaitteella jälleen jatkotallennuslaitteeseen lähetettävä ensimmäinen jatko-ohjaussignaali, - synnytetään lisätallennuslaitteella jälleen jatkotallennuslaitteeseen lähetettävä sanoma, 20 jolloin ensimmäinen ohjaussignaali ja jälleen ensimmäinen jatko- ohjaussignaali talletettaessa toisistaan riippuvasti lisätallennuslaitteen : taulukkomuistiin. • · » t · » > 22 1 13327
FI955902A 1994-12-08 1995-12-08 Tietoliikennejärjestelmä sekä tietoliikennevaihde sekä menetelmä FI113327B (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NL9402065A NL9402065A (nl) 1994-12-08 1994-12-08 Telecommunicatiesysteem, alsmede telecommunicatiecentrale, alsmede werkwijze.
NL9402065 1994-12-08

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI955902A0 FI955902A0 (fi) 1995-12-08
FI955902A FI955902A (fi) 1996-06-09
FI113327B true FI113327B (fi) 2004-03-31

Family

ID=19864983

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI955902A FI113327B (fi) 1994-12-08 1995-12-08 Tietoliikennejärjestelmä sekä tietoliikennevaihde sekä menetelmä

Country Status (7)

Country Link
US (1) US5818910A (fi)
EP (1) EP0716531A1 (fi)
JP (1) JPH08256211A (fi)
CN (1) CN1133544A (fi)
FI (1) FI113327B (fi)
NL (1) NL9402065A (fi)
NO (1) NO315348B1 (fi)

Families Citing this family (3)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US6718014B2 (en) 1999-12-27 2004-04-06 Albert M. Haim Discrete stress-reducing human-telecommunications interface
DE10039130A1 (de) * 2000-08-10 2002-02-21 Deutsche Telekom Ag Versteigerung von Rangfolgen
US9578879B1 (en) 2014-02-07 2017-02-28 Gojo Industries, Inc. Compositions and methods having improved efficacy against spores and other organisms

Family Cites Families (10)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE1915763C3 (de) * 1969-03-27 1975-05-07 Siemens Ag, 1000 Berlin Und 8000 Muenchen Schaltungsanordnung zur Fernbespielung von Ansagegeräten, die in weit voneinander entfernten Fernmelde-, insbesondere Fernsprechanlagen eines Fernmeldenetzes, jeweils zentral angeordnet sind
US4446336A (en) * 1981-02-09 1984-05-01 Bell Telephone Laboratories, Incorporated Method for recording and updating stored messages in an announcement system
US4706270A (en) * 1985-04-16 1987-11-10 Societa' Italiana Per L'esercizio Telefonico P.A. Equipment for sending digitally pre-stored voice announcements to the subscribers connected to a telephone network
US4853952A (en) * 1987-12-03 1989-08-01 Dictaphone Corporation Method and apparatus for visual indication of stored voice signals
US4933967A (en) * 1989-06-01 1990-06-12 At&T Company Automatically-effected move of a subscriber between electronic message service systems in a network
US5029199A (en) * 1989-08-10 1991-07-02 Boston Technology Distributed control and storage for a large capacity messaging system
US5056086A (en) * 1989-12-21 1991-10-08 Bell Communications Research, Inc. Apparatus for providing telephonic mass announcement service and methods for use therein
BR9002488A (pt) * 1990-04-04 1991-11-12 Mentel Mensagens Telefonicos E Sistema automatico para reproducao de mensagem gravada em voz em linha telefonica
US5659599A (en) * 1992-04-21 1997-08-19 Boston Technology, Inc. Voice mail network and networking method
US5541981A (en) * 1993-12-21 1996-07-30 Microlog Corporation Automated announcement system

Also Published As

Publication number Publication date
FI955902A0 (fi) 1995-12-08
CN1133544A (zh) 1996-10-16
NL9402065A (nl) 1996-07-01
FI955902A (fi) 1996-06-09
NO954937L (no) 1996-06-10
NO315348B1 (no) 2003-08-18
JPH08256211A (ja) 1996-10-01
US5818910A (en) 1998-10-06
NO954937D0 (no) 1995-12-06
EP0716531A1 (en) 1996-06-12

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US4924500A (en) Carrier independent network services
CA1299709C (en) Apparatus and method for providing existing telephone switching equipmentwith the capability of using the ss7 protocol
GB2284724A (en) Communication system
NO141296B (no) Fremgangsmaate og anordning for aa formidle en talebeskjed
US5263081A (en) Method and apparatus for providing on-hook transmission for digital loop carrier channel units
CA2033191C (en) Inter-network connecting system
KR100226171B1 (ko) 디지탈 루프 캐리어 전송 시스템
AU760623B2 (en) Local switch
US4480330A (en) Arrangement for digital tone distribution
FI113327B (fi) Tietoliikennejärjestelmä sekä tietoliikennevaihde sekä menetelmä
US6389014B1 (en) ATM switching device and method capable of providing voice call service
US5805690A (en) Method of distributed call control in a distributed transit PBX system
JP3712454B2 (ja) 分割されたプロセッサを持つ単一段電話通信スイッチ
CA1089963A (en) Digital time division switching arrangement
SE469812B (sv) Bitorienterad digital kopplare och generell digital kopplare för PCM-transmissionssystem
US6430283B1 (en) Communication system consisting of at least two private branch exchanges with pbx team function
US4899336A (en) Centrally controlled telecommunications exchange system
US7411938B2 (en) Splitting up the handling of-voice channel-related functions in a telecommunications network, whereby only the least used functions are centrally provided
JPH06125399A (ja) Pbxの局間制御方式
US4660220A (en) No answer mode for telephone systems
FI67985B (fi) Indirekt styrd telekommunikationsvaexelanlaeggning,saerskilt en med tidskanalkopplingar foersedd fjaerrtelefoncentralanlaeggning
CA2336440C (en) Signalling in a telecommunications network
US5784455A (en) Method and apparatus for echo compensator connection for telephone connections
JPH0113800B2 (fi)
SU432687A1 (ru) Устройство для опознаваниявызывающих абонентовкоммутационных станций на сетяхпередачи дискретных сигналов

Legal Events

Date Code Title Description
HC Name/ company changed in application

Owner name: KONINKLIJKE KPN N.V.

MA Patent expired