FI110690B - Liimanauha - Google Patents
Liimanauha Download PDFInfo
- Publication number
- FI110690B FI110690B FI924348A FI924348A FI110690B FI 110690 B FI110690 B FI 110690B FI 924348 A FI924348 A FI 924348A FI 924348 A FI924348 A FI 924348A FI 110690 B FI110690 B FI 110690B
- Authority
- FI
- Finland
- Prior art keywords
- adhesive
- web
- adhesive tape
- tape
- roll
- Prior art date
Links
Landscapes
- Replacement Of Web Rolls (AREA)
- Storage Of Web-Like Or Filamentary Materials (AREA)
Description
LIIMANAUHA - LIMRESA 1 10 6 9 U
Jakamalla erotettu patenttihakemuksesta 911445.
Keksintö koskee liimanauhaa vastaten patenttivaatimuksen 1 johdantoa.
Ennestään tunnetaan menetelmä liikkuvien ainerainojen sauma-liitosten valmistamiseksi aukiru11aus1aitteissa, esimerkiksi pää 1lystys 1ai11eita varten, jossa menetelmässä kaksipuolinen liimanauha liimataan konerullalle rullatun rainan päähän. Kun rainanpää on sen jälkeen kiinnitetty konerullaan, vedetään liimanauhan toinen peitekalvo irti niin, että painettaessa vanhaa, konerullassa ohikulkevaa rainaa saadaan aikaan ainerainojen päiden liitos. Tällöin on epäkohtana se, että myöhemmin pää1lystys 1aitteessa, esimerkiksi päällystysmassan kaavine 1imenä toimivassa terässä, syntyy voimakas isku sen johdosta, että liitetyn paperirainan etupää törmää terään. Lisäksi joutuu tällä kohdalla tiettyyn, joskaan ei pieneen kuoppaan päällystysmassaa, jolla on taipumus tahria myöhempiä teloja, taittorullia jne.
Keksinnön tehtävänä on saada aikaan liimanauha, joka tekee * · ·:* mahdolliseksi valmistaa rainaliitos ilman edellä mainittuja • * · · ;\· epäkohtia, jolloin siis esiintyy erityisesti vain vähäisempi isku ja ainerainan matalampi iskureuna liikkuvan rainan (Tainojen) myöhemmässä karvitapahtumassa.
* · · Tämä tehtävä ratkaistaan keksinnön mukaan patenttivaatimuksen 1 uutuuden tunnusmerkeillä.
2 110691
Keksintöä selostetaan seuraavassa viittaamalla oheisten piirustusten kuvioissa esitettyihin sove11utus esimerkk eihin . Piirustuksissa esittää:
Fig. 1 keksinnön mukaista liimanauhaa,
Fig. 2 leikkausta ainerainan valmiilla puskukohda11 a varustetusta konerullasta,
Fig. 3 suhteita peräänkytketyn pää 1lystys 1ai11een päällys-
Fig. 4-7 muita liimanauhamuotoja kuin kuviossa 1 kukin kat sottuna poikittain nauhojen pituussuuntaa vastaan,
Fig. 8 kuviota poikittain konerullan akselia vastaan rainan alun alueella,
Fig. 9 karvimene11e lyä jälkirul1aus1ai11eessa,
Fig. 10 konerullavaunua, jossa on ohjain liimanauhaa sisältävää kasettia varten, ’I Fig. li yksityiskohtaa pitimestä päältä katsottuna ja • ·* Fig. 12 olennaisesti siihen liittyvää kuviota osittain 1 e i- ···! kattuna pitkin pistekatkoviivoilla esitettyjä paksu- ” ja viivoja kuviossa 11,
Fig· 13 pidin- ja 1 iuku1 aite11a ainerainanpään johtamiseksi : ja sen sovittamiseksi konerullaan, • · · . Fig. 14 tämän laitteen erästä yksityiskohtaa, » · · • · · ’1' Fig. 15 toista tällaista p i d i n 1 a i t e 11 a sivulta katsottuna, ; Fig . 16 erästä yksityiskohtaa 1iimaus k ohdasta kuviossa 13 esitetyn ainerainan päässä, 110690
Fig. 17 ja 18 auttomaattisia 1iimaus 1 ai11eita muissa kuvion 13 kaltaisissa s ove11utusmuodoissa periaatteellisesti .
Kuvioissa 1 ja 4-6 on 1iimakerrosta merkitty katkoviivoilla ja toisiaan vastaavia tai samankaltaisia nauhaosia, esimerkiksi myös peiteka 1voja, on merkitty samoilla viittausnume-roilla, mutta useilla erilaisilla 1 isäpiIkui1la.
Kuvio 1 esittää liimanauhaa 1, joka muodostuu liimakerroksen 3 kantajasta 2, pitkittäissaumalla 9 toisistaan erotetuista peitekaIvoista 4 ja 5, jotka tarttuvat liimakerrokseen 3, ja muista kapeista molemmin puolin liimaavista liimajuovista (myös liimanauha) 7, joissa on toinen peitekalvo 8. Tällöin voi liimajuova 7 olla korvattu myös rivillä liimapisteitä tai liimatäpliä.
Tällöin on peitekalvon 8 alla sijaitsevan liimajuovan 7 lii-mauskerroksen liimausvoima olennaisesti suurempi kuin liima-kerroksen tartuntavoima tämän liimajuovan 7 toisella puolella. Koska tällä liimajuovalla kuvion 2 mukaan kiinnitetään liimanauha konerullan tai rainarullan A ainerainan päähän C, kiinnittyy tätä rainanpäätä irti repäistäessä vanhan rainan vedon johdosta liimattaessa molempia nauhoja yhteen liimajuo-, 1 * v a konerullaan mutta ei liimanauhaan 1. Täten pysyy iskukoh- • '/· dan paksuus kaav ine lemen 11 i in ( pääl ly sty s ter ään S) nähden ku- vion 3 mukaan vähäisenä. Täten voi tähän iskukohtaan myös ke-, *,j nääntyä vain hyvin vähäinen määrä päällystysmassaa.
Sopivimmin tehdään liimajuovien 6, 7 (tai 10) - jotka voivat ,·, ; muodostua myös yksinomaan liimakerroksesta - liimausvoima • j · § liimanauhaan 2 vastakkaisella puolella pienemmäksi kuin toi sella puolella. Sitä varten voidaan myös muodostaa - liima-’ paksuuden ollessa yhtä suuri molemmin puolin - liimapinnat » * « molemmin puolin eri suuruisiksi.
,·. : Liimajuova 7 (jne. 6, 10, kts. kuvio 4; 11, kts. kuvio 5) * i seuraa karvikohtaa välimatkan päässä konerullan alusta ja voi 110690 siten poistaa erilaisissa olosuhteissa kaavin e 1imeen jääneet paperirainajäännökset, joita syntyy vanhan paperirainan irrotessa, mikä on hyvin tärkeätä levitetyn päällysteen laadulle.
Ainerainan "pää" C on tässä luonnollisesti konerullan tai rainarullan A "alku".
Kuviossa 2 on esitetty tilanne, jossa 1iimanauha 1 on kiinnittynyt toisaalta konerullan A ainerainan päähän C sen kone-rullan sisäosan puoleiseen sivuun ja toisaalta ainerainan saman kierroksen ulkopuoliseen sivuun B. Tämä voi tapahtua esimerkiksi käsin kääntämällä ainerainan C pää ympäri pisteka tkoviivoi11 a esitettyyn asentoon (letku G), jossa tämä pää on kiinnitettynä tilapäisesti 1iimakappa1 e e 11 a P konerullaan. Kuvion 2 mukaisessa laitteessa on sen tähden jo peite-kalvo 5 liimanauhan 1 toiselta puolelta vedetty irti. Tarkoituksella valmistaa ainerainan päiden välille liitos kuvion 3 mukaisesti vedetään myös peitekalvon 4 toinen osa irti liima-nauhasta 1. Täten on tällä kohdalla ainerainan C liittäminen vanhaan ainerainaan D mahdollinen. Nuolet kuviossa 3 esittävät ainerainan kulkusuuntaa. Kuviosta 3 on vielä nähtävissä, että kapea liimajuova v tarttuu vielä konerullaan ja on siis irronnut 1 iimanauha sta 1 kohdalla, jossa vahvistusnauha 70 on » · lisäksi liimattuna konerullaan, mutta joka voidaan usein myös jättää pois.
i » ‘* Olosuhteista johtuen tällaista liimanauhaa, kuten edellä ku- imi ·,; vattiin, ei kuitenkaan ole käytettävissä ja sen tähden ehdo- t · *·*; tetaan menetelmää karvikohdan valmistamiseksi ja seuraavassa l kuvataan yksityiskohtaisesti erilaisten nauhamuotojen käyttä-,·, ; mistä. Näissä voi olla paitsi liimajuova, esimerkiksi 6 tai 7 myös vastaavan levyinen 1 limakalvo.
V ’ Kuten edellä mainittiin, käännetään uuden konerullan A rainan alku silmukaksi G ja liimataan pienillä liimajuovakappaleil la P kiinni konerullaan. Sitten poistetaan esimerkiksi 1. iimanau-hän 2 peitekalvo 5 ja tämä 1 iimanauha liimataan tällä liima- pinnalla rainan alun C päälle yhdensuuntaisesti - aksiaali- » i 110690 sesti - rainan reunan kanssa (rainan alku on samanlainen kuin edellä oleva rainanpää). Sitten liimataan tässä esimerkiksi ei-kiinni1iimatun pään päälle (koska siellä on vielä peite-kalvo 4) nauhan pitkittäisreunan alueella kapea, molemmin puolin liimaava liima juova 7 , jossa on peitekal.vo 8, kuvion 1 mukaisesti liimanauhaan 2 . Tämä kaikki voi tapahtua käsin tai myös nauhan aukiru11 aus 1 ai11ee 11 a, joka on ohjattu rainarul- lan akselin kanssa yhdensuuntaisessa kiskossa. Käsite "kapea liimajuova" (tai liimakalvo) merkitsee tässä sitä, että sillä ei ole koko leveyttä, vaan esimerkiksi vain leveys, joka on korkeintaan 80 % liimanauhan 2, 2' jne. leveydestä. Keksinnön puitteissa on siten edullista käyttää "kapeita" 1iimanauhoja.
Kuvion 4 mukaan voidaan liimanauha 2 varustaa myös useilla pienemmillä 1 iimajuovi11 a 6, 7, mahdollisesti myös 10, joissa on peitekalvo 8, 8' ja 8'' niiden ei-liimaavalla puolella.
Toinen nauhamuoto käy ilmi kuviosta 5, jossa on molempien reuna1iimajuovien 6' ja 7' päälle levitetty toinen yhtä leveä liimanauha 11 kuin liimanauha 2' , jossa on peitekalvo 12, jossa vielä voi olla erotuskohta E analogisesti peitekalvojen 4, 5 tai 4', 5' erotuskohdan kanssa. Silloin voidaan peräk käin peitekalvon 12 osat vetää irti ja kiinnittää peräkkäin * · liimanauha 11 rullaan ja siten myös liimanauha 2’ ja siten myös rainanalku C rainarullaan tiukasti.
* * * * « ··,* Kuviossa 6 on esitetty liimanauha, jossa on kaksipuolinen 1 * i · liimakerros. Toisella puolella on, kuten edellä on selostet-tu, jaetut peitekalvot 4'' ja 5'' ja toisella puolella juova-mainen liimakerros, kuten katkoviivoilla on esitetty, jolloin ; yksittäiset kalvojuovat on peitetty peitekalvolla 71-74. Nämä ... peitekalvot voidaan peräkkäin vetää irti rainanalun C ollessa tiukasti sovitettuna rainarullaan ja siten kiinnittää liima-*,· ’ nauha 2' ' kiinteästi rainanrullaan .
* » · ,V. Tämä tapahtuu olosuhteiden mukaan kohdalla, jossa kuvion 8 ι·< ; mukaan lisäliimanauha on sovitettu rainarullan viimeistä i * » edellisen kierroksen päälle. Tämä on sopivimmin yksipuolinen 6 110650 liimanauha 70' jota käytetään silloin, kun konerulla on muotoutunut akselin suunnassa kosteuden vaikutuksesta aaltomaiseksi ja uria on muodostunut. Tässä tapauksessa kiinnittyy Liimanauha 70' hyvin suurella tar11umisvoima 11a konerullan A kupuroihin ja tähän 1 isäliimanauhaan 70' kiinnittyy sitten erittäin hyvin kapeat liimajuovat 6, 7 tai 10 tai liimanauhat 11 (kuvio 5) tai 2*' (kuvio 6).
Lisänauha 70', joka on liimattu suoraan aaltomaisen konerullan päälle - kts. kuvio 8 on suhteellisen leveä, kuten nähdään kuviosta 3, niin että kaikki kapeat liimajuovat 6, 7 voivat tarttua tämän päälle. Tässä 1isä1iimanauhas s a 70 tai 70' on liimakerros, jolla on hyvin voimakas tarttuvuus, niin että karvimene11e lyssä, jossa suurella nopeudella uuden rai-nan eli konerullan A alku yhdistetään vanhan rainan D päähän, tämä 1isä1iimanauha sekä kapea liimajuova 6, 7 pysyvät kiinni konerullassa ja irtoaa siis pää1iim anauhasta 2.
Kuviossa 7 on esitetty vielä yksi kuvion 5 mukaisen liimanau-hamuodon vaihtoehto, jolloin tässä käytetään kaksinkertaisesti niin leveää liimanauhaa, että suunnilleen keskiössä on voimakas perforointi H niin, että kääntämällä nuolen F suuntaan voidaan muodostaa kuvion 5 mukainen nauhamuoto. Tätä ‘(·(* varten on käytännössä järjestetty myös tässä pienet liimajuo- vat 6’ ja 7’, kuten kuviossa 7 on esitetty. Tämä liimanauha ; **: on varustettava 1 i i mapuo 1 e 1 ta täydellisesti pituussuunnassa «· jaetuilla peitekalvoilla, kuten on esitetty. Täten vastaa • * · · ;’.j myös peite k ai vojen muoto tässä tapauksessa kuviota 5.
* * t · * · • · Tällöin on kysymys suhteellisen suurista 1iimapinnois ta, jot-. · ka kuuluvat peitekalvoihin 4, 5, 4’, 5’ tai 4’’, 5’’, jotta liikkuvien rainojen yhdistäminen voitaisiin myöhemmin saada i * » i · · aikaan moitteettomasti karvilaitteessa (niin sanottuja lentä-viä liitoksia "flying splice" varten).
» »
Paperirainan alun C ylijäävä häntä, joka syntyy, kun liima- i i · ! > nauhaa ei liimata tarkasti - muutoin ehdottomasti suoraan - aksiaaliseen rainareunaan, voidaan myöhemmin, esimerkiksi yk- 7 1 1069 ϋ sinkertaisella tavalla käsin, erottaa jäljelle jäävän peite-kalvon 4 , 4'' rajoittuvaa, aksiaalista reunaa pitkin siis esimerkiksi repäisemällä pois.
On ajateltavissa, että kuvioiden 1 ja 4-7 mukaiset nauhamuo-dot ovat valmistettavissa teollisesti ja siten kaupallisesti saatavissa. Tätä varten yksinkertaistuu edellä kuvattu menetelmä, kuten seuraavassa selostetaan.
Kuvion 2 tapauksessa ei liimanauhaa 1 tai 2 liimata lenkiksi G, vaan suoraan rainarullaan A esimerkiksi osittain perässä tulevaan kierrokseen B kapeilla 1iimajuovi11 a 7 tai - mikäli on olemassa useampia - 1. i i m a j uo v i 11 a 7, 8 tai 10 tai vastaa villa liimakalvoilla, jotka on levitetty liimanauhan 2 takasivulle. Olemassa olevat peitekalvon 8, 8' tai 8 ' 1 poistetaan luonnollisesti etukäteen. Tällöin on muodostuva lenkki G niin suuri, että lenkin avaamisen jälkeen rainan alku C kuviota 2 vastaten voidaan vielä hyvin liimata 1iimanauhaan peitekal-vosta 5 vapautetulle kohdalle. Tällöin täytyy vielä jäädä yli tietty pää "hännäksi", joka sitten poistetaan sopivimmin käsin, jolloin esimerkiksi pitkin liimakerroksen tai vielä esillä olevan peitekalvon reunaa tämä "häntä" repäistään pois. Tällä tavoin on saatu aikaan hyvin yksinkertainen mene- * i : ‘ teimä karvikohdan valmistamiseksi ilman, että tarvittaisiin ,|' kalliita laitteita. On luonnollisesti mahdollista valmistaa ! * * I ‘tί yksinkertainen laite, jossa on viivaohjain liimanauhojen so- ';· vittamiseksi rainarullalle. Voidaan myös luopua lenkin G m u o -;'',; dostamisesta, vaan annetaan kuviota 2 vastaten irrallisen (F * rainanpään yksinkertaisesti riippua.
; Kuviossa 2 on kuitenkin esitetty pistekatkoviivoilla, että > * * * * ·.* nauha 1 voidaan myös liimata letkuun G ulkoapäin.
» * # • * f * »
Kuviossa 9 on esitetty periaatteellisesti, kuinka rullaus- *,,,· laitteessa rainarullaa varten voidaan käyttää edellä kuvattua » menetelmää varsin hyvin, kun nimittäin r u 11 aus t apah tumass a ,·, ·, pysäytetään uusi rainarulla (eli luonnollisesti myös saman ai- i < i r i kaisesti vanha). Tällöin liimataan viimeksi kuvatulla tavalla 8 110650 liimanauha 1 tai joku kuvioiden 4-7 mukaisista sovellutuksista "takasivultaan" rainaru 11 aan, kuten nuolella 1 on esitetty. Etusivu on silloin se sivu, jossa sopivimmin on läpikulkeva 1 ilmakerros ja peitekalvot 4 ja 5 tai 4' ja 5' tai 4 ' 1 ja 5''. Seuraavaaksi irroitetaan peitekalvo, esimerkeissä 5 tai 5' tai 5' ' . Sitten kierretään ympyränuolen osoittamaan kiertosuuntaan rainarullaa niin paljon, että nauha 1 on ohittanut puristustelan 71 ja rainarullan välisen puristusraon puristuskohdan. Tässä läpikulussa kiinnitetään - myöhempi -rainanalku C rainarullaan A liimanauhan 1 avulla. Etukäteen tai vasta takakäteen voidaan katkaisuterän 72 avulla erottaa uusi rainarulla vanhasta konerullasta 73. Rainarullan A jäljelle jäävä "häntä" erotetaan sitten - kuten edellä on kuvattu - sopivimmin käsin pitkin peitekalvon 4 ja 5 iskukohtaa. Kuten mainittu, jää peitekalvo 4 yleensä vielä 1 iimanauhaan, koska tämä irroitetaan vasta sitten, kun karviliitos valmistetaan lopullisesti rainarullaa käsiteltäessä.
Tätä menetelmää voidaan mahdollisesti muuttaa myös siten, että liimataan liimanauha rainanpään etusivuun - siis peitekal-vo-osan 4 tai 5, 4' tai 5', 4'' tai 5'' - puristustelan 71 kohdalla, sitten vedetään mahdollisesti pienempien liimajuo-vien 6 tai 7 tai 10 peitekalvot 8, 8' , 8’ ' pois ja liimataan ·,·.· tämän liimajuovan avulla nauha ja siten myös rainan pää eli -t]·* periaatteellisesti uusi rainanalku C uuteen rainarullaan A, • * i mikä voi tapahtua siten, että kierretään uutta rainarullaa A • · · tietyn matkan rullaussuuntaan niin, että liimanauha ohittaa ; ‘ · puristustelan 71 ja uuden rainarullan A välisen puristuskoh- dan .
» · · « t»< · Kuviossa 10 on periaatteellisesti luonnosteltu konerul lavaunu * 80, jossa runkoon 81 on järjestetty laakerilevy 82 konerullan • · · A rullaholkin 84 akselia 83 varten. Rungossa 81 on konerullan V · A rulla-akseliin tai kehäpintaan nähden kohtisuora, olennai-« · · : _ t ^ ·' sesti vaakasuora konsoli 85 molemmin puolin konerullaa A. T ä - tä kannattaa tässä tapauksessa pidinlista 87, jossa on johde, • · · • · (·_ · jossa konsolit 85 on siirrettävissä pystysuorasti. Konsoleissa 85 on johdekisko 86, joka on siirrettävissä vaakasuorassa 110690 suunnassa ohjaimissa 88. Johdekiskoon on varastoitavissa siirrettavästi kasetti tai muu sellainen aukirullaus1aite liimanauhoja tai liimajuovia varten ja ohjattavissa pitkin konerullan A akselia. Johdekiskoa 86 varten voi myös olla järjestetty - kuten pistekatkoviivoi11 a on esitetty - olennaisesti rulla-akseliin nähden säteettäisesti järjestetty konsoli 85' konerullavaunun konerullan molemmin puolin. Tässä ei esitetä, että kasetti tai aukirullauslaite liimanauhoja varten voivat olla ohjattuja joustavalla pitimellä johdekis-kossa 86 eli että esimerkiksi kasetti voisi olla yhdistetty jousi1 ai11een kautta 1iukukappa 1 eeseen, joka liukuu johdekis-kon 86 ohjaimessa 89.
Kuviossa 11 on esitetty, kuinka kasetti K voidaan pitää liu-kukappaleen 91 ja pidinkiskon 92 avulla johdekiskossa 86 ja ohjata tätä pitkin tällöin on pidinkisko 92 kiinnitetty jousella 93 ja kiinnityspulti1la 94 1 lukukappaleeseen. Pultit 94 ovat ruuvipu1tteja ja siten voidaan pidinkisko 92 sekä kasetti tiettyä kas e11i1 evey11ä vastaten vaihtaa uuteen. Tätä varten toimii pidinlevy 95, joka voidaan kiinnittää siipimutte-reilie 97 pidinkiskoon 92. Lisäksi on esitetty, että kapean, ohuen listan 96 avulla voidaan erottaa peitekalvo liimanauha-rUllasta R liimanauharullan aukirullauksen aikana.
• · • · · • · , t) | * Kuviossa 13 on esitetty laite liimanauhan 1 tarttumisen hei-• » · I': pottamiseksi ainerainan päähän C. Tätä varten on järjestetty 1 kääntörunko 22, jonka yläpäässä on laakeriin 33 laakeroitu * · · · :‘«(j ohjaus- ja pidinrulla 13. Tämä pidinrulla on ontto sylinteri, jossa on va i p p apo r auk s i a 34, jotka ovat yhteydessä pidinrul-lan 13 sisätilassa synnytettävään alipaineeseen ulkoilman ,·f · paineeseen verrattuna. Pidinrullan 13 alapuolelle on järjes-tetty työpöytä 14 laaker ikohdan 20 ympäri kääntyvään kääntö- * · · vipuun 15 ja siinä on työlevy 16. Hydraulinen työntöelin 29 V · voi kääntää kääntövipua tämän työntötangon 30 avulla piste-katkoviivoilla esitettyyn asentoon, jossa työpinta 16 nojaa pidinrullan 13 va i ppap i n t aan . Hydraulinen työntöelin 29 pysyy ,·t ; kääntörungon 22 laakerilaitteessa 32. Kääntörunko on lisäksi käännettävissä hydraulisella tyontöe1ime 11ä 21, joka on kiin- 10
1106SL
nitetty toisaalta laakerielimellä 24 pohjalevyyn 19 ja toisaalta 1aakerie 1ime 11ä 23 kääntörunkoon. Kääntörunko on taas käännettävissä pohjalevyssä 19 olevan laakerikohdan 27 ympä-r i .
Kuviossa 14 on esitetty suurennettuna työpöytä 14, jossa on työlevy 16. Tässä työlevyssä on joukko pidinelimiä (pidinnas-toja) 25, joiden avulla liimajuovakappaleiden suuntaaminen työlevyn 16 päällä on mahdollista. Lisäksi työlevyssä on vielä porauksia 26. Koska työpöytä 14 on muodostettu ontoksi koteloksi, joka voidaan saattaa liittymän 41 avulla alipaineen alaiseksi ulkoilman paineeseen verrattuna, vaikuttaa tämä alipaine porausten 26 kautta ja pitää liimajuovakappaleet kiinni työlevyssä 16 niin, että ne eivät voi pudota ylöskään-tämisen aikana pidinrullan 13 suuntaan.
Liimanauha eli kappale täysin kuvion 1 mukaista liimanauhaa sijoitetaan työlevylle ja saatetaan siten tarttumaan ainerai-nan C päähän käännettäessä työpöytä 14 ylös. Kiertämällä ohjaus- ja pidinrullaa 13 tai konerullaa A johdetaan ainerainan C pää kiinnitysasentoon konerullaan A nähden. Tällöin poistetaan etukäteen kapean liimajuovan 7 peitekalvo 8.
·.·.1 Kuviossa 14 on esitetty, että työlevyssä on repäisyreuna 18, ..li1 joka vastaa ainerainan pään C karvireunaa. Kuvion 13 mukaisen • · » • ‘ ί työpöydän pistekatkoviivoi11a esitetyssä asennossa voidaan tämä reuna saada aikaan repäisemällä ainerainan pään ylimää-: ·.· räinen paperi.
On luonnollisesti ajateltavissa myös muita lisälaitteita, .·. ; jotka tekevät mahdolliseksi ainerainan leikkaamisen esitet-.·;· tyyn muotoon.
i 1 * Kuviossa 16 on esitetty liimanauhan 1 asento, jossa se on ’...· kiinnitetty työpöydältä 14 kuvion 13 mukaisesti ainerainan päähän. Kuviossa 15 on esitetty ohjausrullan 13 laite, jossa .·. ; ei ole kuvion 13 mukaista työpöytää 14. Sen asemesta on järjestetty kiinteä työlevy 17, joka on kiinnitetty kääntörun-
11065U
koon 22'. Tässä sovitetaan välittömästi käsin ainerainan C päälle liimanauha 1 tai pala liimanauhaa.
Kuviossa 17 on työpöytä 50 muodostettu poikkileikkaukseltaan suunnilleen neliömäiseksi koteloksi. Työpintaa, jonka päälle liimajuova sijoitetaan, on merkitty vii11ausnumero 11a 16'. Kotelon sisäosa on ontto ja on sopivimmin alipaineen alaisena ulkoilman paineeseen verrattuna ainakin osittain, joka tapauksessa alueella, jossa työpinta 16' sijaitsee. Se on varustettu kuvion 14 mukaisen sovellutusmuodon kaltaisella liitännällä 41 (tässä merkitty 41'). Työpöydälle on samoin järjestetty porauksia 26 kuten kuvion 14 mukaisessa sovellutus-muodossa. Kuvion 14 mukaista hammastettua karvi1iitosta varten on samoin järjestetty kiinnitysnastat 25, joiden luonnollisesti täytyy olla muodostettu upotettaviksi esimerkiksi kuormittamalla jousen avulla.
Ainerainan pää riippuu katkoviivoilla esitettyä viivaa vastaten pidinrullan 13 yläpuolella. Työpöytää 50 käännetään ensiksi asentoon, jossa terä 54 leikkaa ainerainan pään karvi-reunaa vastaavaksi. Tätä varten pidinrullan 13 vaippapinta on sopivimmin kumitettu. Liimajuovat, jotka on sijoitettu työ-pinnalle 16', pidetään paikallaan alipaineen avulla ja kier-'·*·’ retään työpöydän 50 po i skään t ämi s en jälkeen kääntövarren 15' avulla asentoon, jossa työpinta 16' , kuten kuviossa on esi-tetty, sijaitsee riittävästi vastapäätä pidinrullaa 13. Si 1 -, tj·' loin voidaan työpöydän 50 ohjatulla kääntöliikkeellä liima-: ·.: juovat kiinnittää myös zick-zack-muodossa ainerainan päähän.
;’i‘; Tämä kääntöliike voidaan toteuttaa joko askelmoottorilla tai hydraulisilla elimillä, jotka vastaavat kuvion 13 mukaisia : elimiä 21 ja 29, pää t e ky t k i m i en avulla. Kääntörunko vastaa , ·; · t olennaisesti kuvion 13 mukaista kääntörunkoa ja sitä on tässä • merkitty vii11ausnumero 11 a 22' ' .
> i t
Kuviossa 18 on työpöytä muodostettu ontosta sylinteristä muo-dostuvaksi rullaksi 52. Siinä on myös leikkuureuna 54. Työ-: pinta on ajateltavissa verrattavissa olevaksi asennoksi kuin kuvion 13 mukaisen työpöydän tapauksessa. Myös tässä täytyy
12 11069U
työpöydän muodostavalla rullalla 52 olla kääntö- tai kierto-käyttö tiettyä kääntö- tai kiertoliikettä varten.
Sopivimmin on pidinrullan 13 taivutusvastusmomentti olennaisesti suurempi kuin työpöydän 16, 50 tai 52 vastaava moment- t i .
i » « « ·
* 4 I
• I I
t 4 » »
Claims (3)
1. Liimanauha, jonka liimanauhan etusivulla on olennaisesti täydellisesti liima-5 kerros tai kaksi keskenään yhdensuuntaista, kapean välitilan toisistaan erottamaa liimakerrosta, tunnettu siitä, että tämä liimakerros tai liima-kerrokset (3) kantavat pitkittäissaumalla tai välitilalla toisistaan erotettuja peitekalvoja (4, 5; 4’, 5’; 4”, 5”) ja liimanauha toisella sivullaan (takasivulla) ainakin yhtä nauhan pitkittäisreunojen (L, M) kanssa yhdensuuntaisesti kul-10 kevaa, molemmilta puolilta liimakerroksella varustettua liimajuovaa (6, 7, , 10) tai liimakalvoa, joka voi olla muodostettu myös pistemäiseksi liimatäplä-riviksi, ja että peitekalvo (8, 8’, 8”) on sovitettu ainakin yhden liimajuovan (6, 7, 10) tai liimakalvon päälle, ja että liimajuova (6, 7, 10) on liimausvoimal-taan pienempi liimanauhan (2) vastakkaisella puolella kuin peitekalvon 15 puolella.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen liimanauha, tunnettu siitä, että ainakin kukin liimajuova (6’, 7’) tai liimakalvo on varustettu molempien nauhan pitkittäisreunojen (L, M) alueella ei-liimaavasta takasivustaan molempiin lii- 20 majuoviin tai kalvoihin liimatulla lisäliimanauhalla (11), joka on sopivimmin peitetty peitekalvolla.
·· 3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen liimanauha liikkuvien ainerainojen sauma- liitosten valmistamiseksi esimerkiksi päällystyslaitteiden aukirullauslaitteis-, 25 sa, jossa liimanauhassa on kaksipuolinen liimakerros, tunnettu siitä, *,·'/: että toista liimakerrosta peittää peitekalvo, joka on jaettu pitkittäissaumalla kahteen huomattavan suureen osaan (4”, 5”), ja että toinen liimakerros on jaettu juovamaisesti ja peitetty sopivimmin peitekalvolla (71-74). t · 30 * · ♦ · » U 11069b
Priority Applications (1)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
FI924348A FI110690B (fi) | 1991-03-25 | 1992-09-28 | Liimanauha |
Applications Claiming Priority (4)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
FI911445 | 1991-03-25 | ||
FI911445A FI106249B (fi) | 1990-04-03 | 1991-03-25 | Menetelmä liittää liitoskohdassa rullan rainan alku toiselta rullalta ulostulevan rainan pään kanssa yhteen |
FI924348A FI110690B (fi) | 1991-03-25 | 1992-09-28 | Liimanauha |
FI924348 | 1992-09-28 |
Publications (3)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
FI924348A FI924348A (fi) | 1992-09-28 |
FI924348A0 FI924348A0 (fi) | 1992-09-28 |
FI110690B true FI110690B (fi) | 2003-03-14 |
Family
ID=26158931
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
FI924348A FI110690B (fi) | 1991-03-25 | 1992-09-28 | Liimanauha |
Country Status (1)
Country | Link |
---|---|
FI (1) | FI110690B (fi) |
-
1992
- 1992-09-28 FI FI924348A patent/FI110690B/fi active
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
FI924348A (fi) | 1992-09-28 |
FI924348A0 (fi) | 1992-09-28 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
US6858105B2 (en) | Splicing system affording a continuous web material supply for an applicator | |
CA2039631C (en) | Splice and process for making a splice on the leader of a paper roll | |
FI63919B (fi) | Dubbelbaervals-lindningsmaskin | |
US5212002A (en) | Splice and process for making a splice on the leader of a paper roll | |
EP0907600B1 (en) | Reel web turn-up device | |
US7766273B2 (en) | Method for cutting and spooling a paper web | |
GB2161420A (en) | Procedure for joining the pulling end of a first web to the pulled end of a second web and equipment therefor | |
US5322230A (en) | Method and apparatus for preparing a replacement paper roll for flying roll change, particularly to supply paper to a rotary printing press | |
JPH05506419A (ja) | ワインダーにおいてセット交換を行う方法 | |
JPH0781828A (ja) | 接着テープを貼付する装置及び方法 | |
EP0291767B1 (en) | Slitting and rewinding machine | |
JPS59194962A (ja) | ウエブ継ぎ機 | |
JPS6343291B2 (fi) | ||
WO2002036337A1 (en) | Splicing system affording a continuous web material supply for an applicator | |
EP0716997B1 (en) | Method and assembly for cutting a web | |
FI110690B (fi) | Liimanauha | |
JPS6128573B2 (fi) | ||
US6298634B1 (en) | Process and device for producing a wound roll that is wrapped on its circumference, and the wound roll | |
JP2000185852A (ja) | 巻出し機用の接合装置 | |
FI121305B (fi) | Menetelmä pituusleikkurin käyttämiseksi ja liima-aineen applikointilaitteisto | |
US6016989A (en) | Paper web autosplicer | |
JPS60144267A (ja) | 帯状シ−ト材の自動接続装置 | |
US6565034B1 (en) | Method and device for connecting material strips | |
JPS59100759A (ja) | 帯状シ−トの突合せ接続装置 | |
JPS59186851A (ja) | シ−ト巻取り準備装置 |