FI110072B - Säätömenetelmä kaksitelaista jatkuvavalua varten - Google Patents

Säätömenetelmä kaksitelaista jatkuvavalua varten Download PDF

Info

Publication number
FI110072B
FI110072B FI956260A FI956260A FI110072B FI 110072 B FI110072 B FI 110072B FI 956260 A FI956260 A FI 956260A FI 956260 A FI956260 A FI 956260A FI 110072 B FI110072 B FI 110072B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
force
measured
value
rsf
correction
Prior art date
Application number
FI956260A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI956260A (fi
FI956260A0 (fi
Inventor
Francois Mazodier
Luc Vendeville
Gilles Fellus
Yann Breviere
Yves Leclercq
Olivier Salvado
Original Assignee
Thyssen Stahl Ag
Usinor Sa
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Thyssen Stahl Ag, Usinor Sa filed Critical Thyssen Stahl Ag
Publication of FI956260A0 publication Critical patent/FI956260A0/fi
Publication of FI956260A publication Critical patent/FI956260A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI110072B publication Critical patent/FI110072B/fi

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B22CASTING; POWDER METALLURGY
    • B22DCASTING OF METALS; CASTING OF OTHER SUBSTANCES BY THE SAME PROCESSES OR DEVICES
    • B22D11/00Continuous casting of metals, i.e. casting in indefinite lengths
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B22CASTING; POWDER METALLURGY
    • B22DCASTING OF METALS; CASTING OF OTHER SUBSTANCES BY THE SAME PROCESSES OR DEVICES
    • B22D11/00Continuous casting of metals, i.e. casting in indefinite lengths
    • B22D11/06Continuous casting of metals, i.e. casting in indefinite lengths into moulds with travelling walls, e.g. with rolls, plates, belts, caterpillars
    • B22D11/0622Continuous casting of metals, i.e. casting in indefinite lengths into moulds with travelling walls, e.g. with rolls, plates, belts, caterpillars formed by two casting wheels
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B22CASTING; POWDER METALLURGY
    • B22DCASTING OF METALS; CASTING OF OTHER SUBSTANCES BY THE SAME PROCESSES OR DEVICES
    • B22D11/00Continuous casting of metals, i.e. casting in indefinite lengths
    • B22D11/16Controlling or regulating processes or operations
    • B22D11/20Controlling or regulating processes or operations for removing cast stock

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Continuous Casting (AREA)
  • Rolls And Other Rotary Bodies (AREA)
  • Moulding By Coating Moulds (AREA)
  • Processing And Handling Of Plastics And Other Materials For Molding In General (AREA)
  • Valve-Gear Or Valve Arrangements (AREA)
  • Vehicle Body Suspensions (AREA)

Description

11Ö0P2 Säätömenetelmä kaksitelaista jatkuvavalua varten - Regleringsförfarande för tväcylindrig kontinuerlig gjutning
Esillä oleva keksintö liittyy ohuiden metallituotteiden, erityisesti terästuottei-5 den kaksitelaiseen jatkuvavaluun.
Tämän tunnetun menetelmän mukaan valmistettava tuote, esimerkiksi ohut teräsnauha, paksuudeltaan muutamia millimetrejä, saadaan kaatamalla sulaa metallia kahden samansuuntaisin akselein varustetun telan väliin muodostuit) vaan tilaan, jolloin näitä teloja jäähdytetään ja käytetään vastakkaisiin pyörimissuuntiin. Koskettaessaan telojen kylmiä seinämiä metalli kiinteytyy, ja telojen pyörimisliikkeen mukana kulkevat metallin kiinteytyneet kuoret yhtyvät telejen välisen kaulan alueella mainitun nauhan muodostamiseksi, joka otetaan ulos alaspäin.
15
Kaksitelaisen valuprosessin toteuttamiselle on erilaisia ehtoja, sekä valu-tuotetta että valulaitoksen asennusta koskien.
: :' Valetun nauhan poikkileikkauksen on erityisesti muodoltaan ja mitoiltaan vas- :,' ·; 20 taitava haluttua poikkileikkausta.
•: ! Tämä merkitsee sitä, että telojen välissä olevan kaulan raon, eli etäisyyden • ‘ ’ näiden kahden telan välillä, tulisi olla oleellisesti sama kuin nauhan haluttu paksuus. Koska saatu nauha jälkeenpäin tavallisesti valssataan, paksuustark-25 kuus on itse asiassa vähemmän tärkeä kuin tasaisuus nauhan koko pituudelta. Näin ollen paksuuden muutaman millimetrin kymmenesosan poikkeama halutusta paksuudesta ei ole haitallinen laadukkaan valmiin tuotteen saamiseksi valssauksen jälkeen, kun taas paksuuden nopeat vaihtelut valetun nauhan pituussuunnassa voisivat vaikuttaa lopputuotteeseen, mainitusta valssa-30 uksesta huolimatta.
110072 2
Valuprosessin soveltamisen kannalta tärkeimpänä ehtona on tietenkin jatkuvan nauhan aikaansaaminen, ja tämän vuoksi nauhaa ulos otettaessa sen on oltava riittävästi kiinteytynyttä. Kaulan yläpuolella olevan metallin liiallinen kiinteytyminen ei välttämättä ole ratkaisevaa valettaessa suhteellisen tako-5 kelpoisia metalleja, esimerkiksi alumiinia, mutta kovempien metallien kuten teräksen osalta sitä ei voi hyväksyä, koska sellainen liiallinen kiinteytyminen johtaa joko metallikiilan muodostumiseen kaulan yläpuolelle, joka estää ulos vetämisen, tai telojen rikkoutumiseen liiaksi kiinteytyneen metallin kulkiessa niiden välistä.
10
Riittämätön kiinteytyminen johtaa vastaavasti irtoamisiin ja nauhan murtumisiin kaulan alavirran puolella.
Näiden kahden häiriösyyn välttämiseksi tunnetaan telojen välin muuttaminen 15 siirtämällä niitä lähemmäksi toisiaan riittämättömän kiinteytymisen tapauksessa, tai siirtämällä niitä kauemmaksi toisistaan liiallisen kiinteytymisen tapauksessa, niin että telojen seinämiin kosketuksessa olevien kiinteytyneiden . . metallin kuorien välissä oleva kiinteytymisaltaan pohja pysyy kaulan tasolla.
20 Tämä johtaa väistämättä saadun tuotteen paksuuden vaihteluihin pituus-: suunnassa, kun kiinteytymisolot eri syistä vaihtelevat valun aikana, erityisesti : käynnistyksen aikana, telejen ensimmäisten kierrosten aikana, ja kunnes ne : .·' saavuttavat tasaisen lämpötilan. Nämä vaihtelut eivät kuitenkaan ole hyväk syttäviä valunauhan laadun kannalta.
25 . . Edellä mainittujen ongelmien lisäksi tulevat erityisesti sellaiset, jotka liittyvät telojen pyöreyden puutteisiin: koska täysin pyöreitä teloja ei käytännössä voi saada, tämä merkitsee sitä, että teloja kannattavien laakereiden paikkojen ’. ollessa kiinteät, telojen välinen etäisyys vaihtelee jaksollisesti niiden pyöries- 30 sä. Havaitaan myös, että telojen alkuperäisen kylmän tilan pyöreyden puutteiden lisäksi tulee pyöreyden poikkeamat, joita syntyy lämmön aiheuttamista 110072 3 muodon muutoksista, jotka johtavat telojen pinnan jaksollisesta kuumenemisesta ja Jäähtymisestä jokaisen kierroksen aikana.
Tunnetaan jo erilaisia säätömenetelmiä, joilla pyritään saamaan ratkaisu yh-5 teen tai useampaan edellä mainituista ongelmista.
Siten esimerkiksi patenttijulkaisuista EP-A-123,059 ja EP-A-0,194,628 tunnetaan valumenetelmä, jossa valutelojen vaurioiden estämiseksi valumetallin liiallisen kiinteytymisen tapauksessa telojen väliä vaihdellaan valutuotteen 10 niihin kohdistaman erotusvoiman funktiona, jolloin voiman oletetaan edustavan metallin kiinteytymistilaa. Tämä menetelmä johtaa kuitenkin saadun nauhan paksuuden pituusvaihteluihin, kuten edellä nähtiin.
Edellä mainituista asiakirjoista tunnetaan myös menetelmä, jossa telojen no-15 peutta (ja siten valun nopeutta) vaihdellaan välimatkan tai voiman funktiona. Tämä menetelmä perustuu siihen, että jos nopeus kasvaa, niin teloihin koskettavan sulan metallin kiinteytymisaika lyhenee, ja tämän vuoksi esiintyy vähemmän kiinteytymistä (ja päinvastoin), mutta menetelmä ei kuitenkaan , .· tee mahdolliseksi reagoida riittävän nopeasti ongelmien välttämiseksi liiallisen 20 tai liian vähäisen kiinteytymisen yhteydessä, jota voi esiintyä äkillisesti. Vas-: · taavasti tätä menetelmää voidaan käytännössä käyttää vain edellä mainitun j t; : menetelmän yhteydessä, jolla säädetään välimatkaa erottavan voiman funk- tiona.
25 Tunnetaan myös valuprosessi, jossa telojen laakereiden asemaa muutetaan, niin että otetaan huomioon telejen pinnan pyöreyden puutteet mittaamalla !.. nämä pyöreyden puutteet ja korjaamalla vastaavasti laakereiden asemaa • telojen pyörimiskulman funktiona. Tällä menetelmällä ei kuitenkaan voida ratkaista valumetallin kiinteytymistilaan liittyviä ongelmia, kuten helposti 30 ymmärretään.
4 11CC72
Esillä olevan keksinnön tavoitteena on ratkaista yhdessä edellä mainitut ongelmat, ja tavoitteena on erityisesti tehdä mahdolliseksi: - valu ilman nauhan murtumisen tai irtoamisen riskiä; - estää telojen vahingoittuminen; 5 - estää niin sanotut "kirkkaat pisteen" teloilla, joka on merkkinä erottavan voiman suuresta keskittymisestä, ja joka heijastuu telojen pinnan laadun paikallisiin vaihteluina (poimuisuutena); ja erityisesti - saada metallinauhaa, jonka paksuus pysyy mahdollisimman vakiona koko pituudelta, ja aikaansaada tällainen tasainen paksuus mahdollisimman nope- 10 asti valun aloittamisen jälkeen.
Pitäen nämä tavoitteet mielessä, keksinnön kohteena on säätömenetelmä kaksitelaista jatkuvavalua varten, jossa valun aikana mitataan teloja erottava voima, ja jossa muutetaan ainakin toisen telan laakereiden asemaa mainittu-15 jen telojen keskipisteiden välisen etäisyyden lisäämiseksi tai pienentämiseksi, jolloin menetelmälle on tunnusomaista, että mainitun voiman pitämiseksi oleellisesti vakiona, määritellään ennalta nimellisen voiman kummallekin puolelle ulottuva voima-arvojen kaista, ja kun mitatun voiman arvo on mainitun kaistan ulkopuolella, muutetaan laakereiden asemaa voimakkaammin kuin 20 silloin kun se on mainitulla kaistalla.
·,; ' Näin olen keksinnön mukaan mitatun erotusvoiman ja halutun nimellisen voiman välisen poikkeaman suuruus otetaan huomioon telojen laakereiden aseman muuttamiseksi: kun voima pysyy ennalta määrätyn kaistan puitteis- 25 sa, eli kun se poikkeaa suhteellisen vähän nimellisen voiman arvosta, niin vaste, joka käsittää telojen laakereiden siirtämisen tämän voiman vaihtelun kompensoimiseksi, on kohtuullinen, tai jopa nolla, mutta jos voima menee ; · mainitun kaistan ulkopuolelle, vaste on voimakkaampi.
• > 30 Keksinnön erään erityisen järjestelyn mukaan, kun laakerien asema on sää-;; detty asetusasemaan, joka määritellään referenssiaseman arvolla, ja joka Λ * ρ f- t— Γ) i ; L L / ^ 5 määritetään laakereiden aseman alkuperäiseen asetusarvoon tehdyn korjauksen avulla, joka korjaus voi vaihdella mitatun erotusvoiman ja nimellisen voiman välisen erotuksen funktiona, jolloin, kun mitattu voima on mainitun kaistan ulkopuolella, mainittu korjaus on suurempi kuin silloin kun se on mai-5 nitulla kaistalla.
Edullisesti korjaustoiminnan määrä moduloidaan erotusvoiman asetusarvon ja todellisen mitatun arvon välisen poikkeaman perusteella tekemällä tätä poikkeamaa edustavan signaalin E korjaus, jolloin tämä korjaus määritellään 10 funktiolla, joka on sellainen että se pienentää tämän signaalin voimakkuutta, kun mitattu voima on ennalta määrätyllä kaistalla, ja tällä tavalla korjattua signaalia E' = f(E) käytetään säätösilmukassa korjauksen Ad muodostamiseksi, joka lisätään laakereiden aseman alkuperäiseen asetusarvoon d0, refe-renssiaseman dr muodostamiseksi, jota vuorostaan käytetään asetuspisteenä 15 tavanomaisessa säätösilmukassa laakereiden aseman säätämiseksi.
Sellaisessa säätöpiirissä laakereiden liikenopeus on klassillisesti verrannollinen laakeripukin todellisen aseman ja asetusaseman väliseen poikkeamaan.
Tästä seuraa, että mitä kauempana todellinen mitatun aseman arvo on refe- I t « 20 renssiaseman arvosta, sitä nopeampi laakereiden asemaan vaikuttava toimin-: :]. taon.
Koska mainitun korjauksen vaikutuksena on asetusaseman siirtäminen alkuperäisestä asetusasemasta, ja suuntaan joka johtaa laakereiden asetusase-25 man ja todellisen aseman välisen poikkeaman kasvamiseen, joka on sitä voimakkaampi mitä kauempana nimellisvoimasta mitattu voima on, tästä
* I
seuraa lisäksi että laakereiden aseman säädön vaste kasvaa, kun mitattu [·"· voimaa menee mainitun kaistan ulkopuolelle.
* » I I · ':30 Mainittu korjaus johtaa toisin sanoen keinotekoisen referenssiaseman arvon ;;; muodostamiseen, jonka määrittelemä asetusasema siirtyy alkuperäisen ase- 110072 6 tusaseman suhteen siihen suuntaan, joka tavanomaisesti johtaa erotusvoi-man vaihtelun kompensoimiseen, eli telojen siirtämiseen erilleen mainitun erotusvoiman kasvun johdosta, ja päinvastoin. Koska tämä referenssiaseman arvo, jota käytetään laakereiden aseman säätämiseen, tällöin on kaukana 5 laakereiden todellisen aseman mitatusta arvosta, tämä säätö reagoi lisäksi laakereiden siirtämiseksi voimakkaammin kuin jos asetusasema olisi säilynyt alkuperäisessä asetusasemassa.
Erään määrätyn suoritusmuodon mukaan korjattu signaali E' kasvaa mitatun 10 erotusvoiman ja nimellisvoiman erotuksen funktiona. Tässä tapauksessa vaste on sitä voimakkaampi mitä suurempi erotus on mitatun voiman ja nimellisen voiman välillä. Kun mitattu voima on mainitun kaistan ulkopuolella, pidetään edullisena että korjattu signaali E' kasvaa tämän vuoksi nopeammin kuin silloin kun voima on mainitulla kaistalla. Tästä seuraa se, että reagointiherk-15 kyys kasvaa kun mainittu poikkeama mitatun arvon ja nimellisen arvon välillä kasvaa, ja lisäksi se kasvaa sitä nopeammin mitä suurempi poikkeama on.
Erään toisen suoritusmuodon mukaan korjattu signaali on nolla, kun mitatun . voiman arvo on mainitulla kaistalla, ja kasvaa mitatun erotusvoiman ja nimel- 20 lisen voiman erotuksen funktiona, kun mainittu mitatun voiman arvo on mai-: : ’ nitun kaistan ulkopuolella. Tässä tapauksessa laakereiden aseman säätö toi- ·,· mii tavallisesti pitääkseen laakerit alkuperäisessä asetusasemassa, niin kauan v kuin mitattu voima pysyy mainitulla kaistalla, josta seuraa että säätö hyväk syy voiman vaihteluita yrittämättä kompensoida niitä laakereita siirtämällä, 25 kunhan ne pysyvät mainitulla kaistalla. Sen sijaan laakereiden asemaa muutetaan heti, kun mitattu voima menee tämän kaistan ulkopuolelle, jolloin laa- • « :.. kereiden asemaa muutetaan sitä voimakkaammin mitä kauemmaksi mitattu arvo siirtyy kaistan rajoilta.
I · ‘. 30 Erään toisen erityisen järjestelyn mukaan korjausta pienennetään ennalta
i I
;; j määrätyn aloitusjakson jälkeen. Edellä selitettyyn, mitatusta voimasta riip- | 7 110072 puman korjaustoiminnan suuruuden modulointiin lisätään näin ollen toinen modulointi, joka riippuu valuvaiheesta. Tämä modulointi mahdollistaa säädön reagointikyvyn lisäämisen käynnistysvaiheen aikana, niin että vakaa tila saavutetaan mahdollisimman nopeasti, ja niin että tätä reagointikykyä voidaan 5 pienentää, kun tämä oleellisesti pysyvä tila on saavutettu, niin että estetään käynnistysjakson jälkeen esiintyvä hyvin lyhytaikainen voiman huippu, joka tällöin johtaisi telojen välimatkan olennaiseen muutokseen, kuten on mainitun käynnistysjakson aikana. Tulisi huomata, että tämä toinen modulointi on riippumaton siitä, onko mitattu voima mainitulla kaistalla vai sen ulkopuolella.
10
Samalla tavalla, ja oleellisesti samalla vaikutuksella, voiman kaista voi olla suhteellisen kapea käynnistysjakson aikana, ja sitä voidaan sen jälkeen laajentaa.
15 Kahden viimeksi mainitun järjestelyn tarkoituksena on: - varmistaa hyvin voimakas säädön reagointikyky käynnistysvaiheessa, niin että mahdollisimman hyvin kompensoidaan valuparametrien mahdolliset äkilliset vaihtelut, joita esiintyy kun laitos asettuu pysyvään tilaan, ja jotka joh- . .· tuvat telojen nopeuden kiihdyttämisestä, niiden lämpiämisestä ja sen jälkei- :' ·.' 20 sestä muodon muutoksesta, jolloin edistetään valun jatkuvuutta, vaikka tä- : hän liittyisi raon vaihteluita; - ja sen jälkeen pienentää tätä reagointikykyä, niin että edistetään valutuot- v teen paksuuden vakiona pysymistä, kun helpommin hyväksytään mahdolliset voiman huiput muuttamatta laakerin asemaa (tai hyvin pienillä asemien muu-25 toksilla).
» I
Muut ominaisuudet ja edut ilmenevät selityksestä, joka esitetään ohuen te-' · > · räsnauhan kaksitelaisen jatkuvavalun prosessin esimerkkinä.
I I
> 30 Viitataan oheisiin piirustuksiin, joissa: t 110072 8 kuva 1 on kaaviollinen kuva sinänsä tunnetusta kaksitelaisesta valulaitteesta nähtynä edestä; kuva 2 on keksinnön mukaan käytetyn säätösilmukan kaavio teloja erotta-5 van voiman säätämiseksi; kuva 3 esittää mitatun erotusvoiman korjauskäyrän, jota käytetään kuvan 2 säätösilmukassa; 10 kuvat 4 ja 5 ovat graafisia esityksiä, jotka esittävät valun aloitusvaiheessa ajan funktiona olevat muutokset seuraavilla suureilla: ulosvetonope-us, telan pinnalla olevan pisteen pyörimiskulma, siirtyvän telan laa-kereiden asema, ja valutuotteen aiheuttama teloja erottava voima; 15 kuvat 6 ja 7 esittävät voiman korjauksen E' = f(E) kaksi vaihtoehtoista muotoa.
Kuvassa 1 ainoastaan osittain esitetty valulaitos käsittää tavanomaisella ta- , . · valla, kuten on sinänsä tunnettua, kaksi telaa 1, 2, joiden akselit ovat sa- *«» :' ·,' 20 mansuuntaiset ja jotka ovat toisistaan välimatkan päässä, joka vastaa vale- . tun nauhan haluttua paksuutta. Teloja 1, 2 käytetään vastakkaisiin pyörimis- j.:’ suuntiin samalla nopeudella. Niitä kannattavat runkoon 7 asennetun kahden < · :tuen 5, 6 laakerit 3,4, jotka on esitetty kaaviollisesti. Tuki 5 ja siten vastaavan telan 1 akseli, on kiinteä rungon 7 suhteen. Toinen tuki 6 voi liikkua poi-25 kittaissuunnassa rungossa 7. Sen asema on säädettävissä, ja aseman määrää työntösyIinteri 9, joka vaikuttaa työntäen tukia lähemmäksi toisiaan tai
t I I I
etäämmälle toisistaan. Telojen välisen erotusvoiman mittaamiseksi kiinteän * ,; t · tuen 5 ja rungon 7 väliin on järjestetty välineet, kuten kuormakennot 8. An- • i tureiden 10 avulla voidaan mitata liikkuvan tuen 6 asema, ja tämän johdosta 30 sen aseman vaihtelut ennalta määrätyn asetusaseman suhteen, joka puoles-; taan riippuu nauhan halutusta paksuudesta.
9 11007?
Valujakson aikana sulaa metallia kaadetaan telojen väliin, jossa se alkaa kiinteytyä koskettaessaan telojen jäähdytettyjä seinämiä ja muodostaa kiinteytetyt kuoret, jotka kulkeutuvat telojen pyörimisliikkeen mukana ja yhtyvät oleellisesti telojen välisen kaulan 11 alueella kiinteytetyn nauhan muodosta-5 miseksi, jota otetaan pois alaspäin. Tässä tilanteessa metalli vaikuttaa teloihin erotusvoimalla RSF, joka mitataan kuormakennoilla 8, jolloin tämä voima vaihtelee, erityisesti metallin kiinteytymisasteesta riippuen.
Tämän voiman hallitsemiseksi ja valun jatkuvuuden takaamiseksi vaikutetaan 10 työ ntösy I i nterei hi n 9. Siten esimerkiksi erotusvoiman RSF pienentämiseksi sylintereihin 9 vaikutetaan suuntaan, joka johtaa telojen siirtämiseen erilleen toisistaan, ja vastaavasti voiman lisäämiseksi sylintereihin vaikutetaan suuntaan, joka siirtää telat lähemmäksi toisiaan.
15 Tämä toiminta toteutetaan automaattisesti säädöllä, joka keksinnön mukaan mahdollistaa oleellisesti vakiona pysyvän erotusvoiman aikaansaamisen hyvin nopeasti valun aloittamisen jälkeen, ja tuotetun nauhan myös oleellisesti va-. · · ·. kiona pysyvän paksuuden saavuttamisen.
20 Kuva 2 esittää erotusvoimaa säätävän säätösilmukan lohkokaavion. Tässä säätösilmukassa kuormakennojen 8 mittaaman erotusvoiman RSF ja voiman : asetusarvon RSF0 välinen erotus E lasketaan laskentayksikössä 20. Tämä v : poikkeama E syötetään korjauslaitteeseen 22, joka määrittää korjatun arvon E' E:n funktiona, alempana yksityiskohtaisemmin selitetyn yhteyden perus-25 teella. Arvo E' syötetään muuttuvan vahvistuksen vahvistimeen 24, joka , . muuntaa suureen E' nopeudeksi v, joka on verrannollinen suureeseen E, jon- ' · · ‘ ka jälkeen nopeus v integroidaan integraattorissa 26 korjauksen Ad saarni- > i t seksi.
110072 10
Kolaus Ad syötetään summaimeen 28, jolla tuloina on myös alkuperäinen aseman asetusarvo d0 ja pyöreyden puutteiden kompensointiarvo Cfr, ja joka muodostaa aseman referenssiarvon dr.
5 Aseman referenssiarvo dr, joka toimii asetusarvona laakereiden aseman säädössä, syötetään komparaattorille 30, joka myös vastaanottaa laakereiden aseman antureilla 10 mitatun arvon dm, ja tuottaa signaalin Ep, joka edustaa laakereiden todellisen aseman ja asetusaseman välistä poikkeamaa. Tämä signaali syötetään tavanomaiseen (PID) säätösilmukkaan 32, joka tuottaa 10 signaali isv, servoventtiilille 34 työntösylinterien 9 ohjaamista varten. Työn-tösylintereihin vaikuttaminen vaikuttaa valuprosessin suoritukseen (jota, on havainnollistettu "prosessi"-laatikolla 36), jonka aikana mitataan erotusvoi-man RSF arvo.
15 Huomataan, että säätösilmukan jakson pituus työntösylinterien 9 aseman säätämiseksi (tämä silmukka on pelkistäen esitetty katkoviivoin piirretyn laatikon 36 avulla) on esimerkiksi 2 ms, kun taas kokonaisjakson pituus (katkoviivoin piirretty laatikko 38) on esimerkiksi 10 ms.
20 Koijauslaitteen 22 tekemä korjaus f on esitetty graafisesti kuvassa 3, jossa :: pelkästään esimerkin vuoksi esitetään numeroarvot tonneina suureille E ja E'.
’‘ Tässä esimerkissä erotusvoiman nimellinen arvo RSF0 on 61 (6 tonnia on likimain 6,000 daN), ja voimien ARSF kaista on 41. Kun erotusvoiman mitattu 25 arvo on välillä 4 - 81, poikkeaman E korjaus ilmaistaan muodossa E' = 0,3 E; •. : kun erotusvoima alittaa 41, tai ylittää 8 t, korjauksesta tulee E' = E -1,41.
Tämän esimerkin mukaan ja kuvan 2 käyrään viitaten voidaan nähdä, että arvosta E' muodostettu korjaus Ad kasvaa jatkuvasti mitatun erotusvoiman 30 RSF ja nimellisen voiman RSF0 erotuksen mennessä kaistan ARSF ulkopuolel-le. Tästä johtuen laakereiden aseman säädön reagointikyky on pienempi, kun 110072 11 mitattu erotusvoima pysyy mainitulla kaistalla, ja se kasvaa kaistan ulkopuolella.
Huomataan, että edellä mainittu suureen E' lauseketta on tarkasteltava suh-5 teellisesti, koska arvo E' myöhemmin kerrotaan vahvistimen 24 vahvistuksella, ja integroidaan yhden jakson ajan korjauksen Ad saamiseksi.
Lisäksi huomataan, että suureen Ad laskennan osalta voitaisiin saada sama vaikutus syöttämällä erotus E suoraan vahvistimelle 24 ja muuttamalla vah-10 vistimen vahvistusta suureen E funktiona, eli lisäämällä vahvistusta, kun erotusvoima on kaistan ulkopuolella, suuremmaksi kuin se on voiman ollessa kaistan puitteissa.
Kuten seuraavassa nähdään, vahvistusta voidaan kuitenkin säätää myös va-15 lun käynnistyksen jälkeen kuluneen ajan funktiona. Tästä seuraisi näin ollen, että vahvistusta tulisi säätää kahden parametrin funktiona, ajan ja erotus-voiman funktiona, joka käytännössä voi tehdä säädön toteuttamisen mutkikkaaksi.
20 Suureen E funktiona oleva suureen E' muutos voidaan myös määritellä toisin, esimerkiksi niin, että E' on nolla tai oleellisesti nolla, kun erotusvoima on mainitulla kaistalla, ja niin että se tämän kaistan ulkopuolella kasvaa suureen E funktiona, kuten katkoviiva kuvassa 3 osoittaa.
25 Viimeksi mainitussa tapauksessa referenssiasemaa dr korjattaisiin vain, jos erotusvoima menisi mainitun kaistan ulkopuolelle, ja mahdollinen voiman vaihtelu joka pysyy mainitulla kaistalla, ei johtaisi telojen laakereiden liikkeeseen.
110072 12
Pidetään edullisena, että laakereiden referenssiasemaan tehty muutos pienenee ennalta määrätyn käynnistysjakson jälkeen, joka voidaan helposti aikaansaada pienentämällä vahvistusta ja siten arvoa Ad.
5 Vastaavasti voidaan kaistan leveyttä lisätä. Nämä kaksi toimenpidettä mahdollistavat säädön hyvin voimakkaan reagointikyvyn valun käynnistyksen aikana, mutta eivät johda telojen laakereiden oleelliseen liikkeeseen, kun mainitun käynnistysjakson jälkeen esiintyy voimahuippuja.
10 Keksinnön ansiosta saatujen tulosten havainnollistamiseksi kuvassa 4 on esitetty valun aloittamisesta alkaen muutos ajan funktiona neljän parametrin osalta: - käyrä 40 edustaa telojen nopeutta; - käyrä 50 edustaa toisen telan kulma-asentoa, jolloin tämän käyrän kahden 15 huipun välinen etäisyys vastaa telan yhtä kierrosta; - käyrä 60 edustaa erotusvoiman (RSF) vaihteluita, jotka on mitattu tonneina (asteikko käyrästön vasemmalla puolella); - käyrä 70 edustaa laakereiden aseman vaihtelua, jolloin nämä vaihtelut on : mitattu millimetreinä (asteikko oikealla puolella).
20 :: Nämä käyrät vastaavat valuajoa, joka tehtiin keksinnön mukaisella menetel- : mällä, asettamalla nimelliselle voimalle kiinteä arvo 61, ja kaistan leveydeksi ARSF = 2 t noin 35 sekunnin ajaksi, jonka jälkeen se laajennettiin 4 tonniksi.
25 Voidaan huomata, että käynnistyksessä esiintyvän suuren voimahuipun 61 jälkeen voima edelleen vaihtelee huomattavasti telojen ensimmäisten kierrosten aikana, jolloin voima muutaman kerran menee 5 - 71 kaistan ulkopuolel-le. Vastaavasti käyrä 70 osoittaa, saman jakson aikana, että suuren vaihtelut vastaavat liikkuvan telan laakereiden siirtämistä mainittujen voiman vaihte-30 luiden kompensoimiseksi. Voidaan kuitenkin havaita, että telojen ensimmäisen kierroksen jälkeen erotusvoima pysyy mainitulla kaistalla.
' 110072 13
Kun kaista käynnistysjakson jälkeen laajennetaan alueeksi 4 - 81, voiman vaihtelut jäävät pieneksi, ja lisäksi telojen laakerit näennäisesti eivät enää liiku, jolloin tämä selitetään sillä, että erotusvoima pysyy mainitun kaistan keskellä ja että vaihtelut, joita edellä osoitettu korjaus pienentää, eivät nä-5 ennäisesti vaikuta laakereiden aseman säätöön.
Tämän vuoksi voidaan sanoa, että keksinnön mukaisen menetelmän soveltaminen mahdollistaa erotusvoiman ja telojen akselien välimatkan saavuttamisen nopeasti ja niiden säilyttämisen sen jälkeen, niin että erotusvoima ja 10 välimatka pysyvät oleellisesti vakiona.
Kuvassa 5 esitetyt vastaavat mittaukset tapauksessa, jossa nimellinen voima on aluksi määrätty 15 tonniksi kaistan leveyden ollessa 41, osoittavat että erotusvoima tulee stabiiliksi, kuten laakereiden asemakin, mutta tässä tapa-15 uksessa tämä vakavoituminen vaatii pidemmän ajan, joka osoittaa miten edullista on määrätä kiinteä arvo käynnistyksessä mahdollisimman pieneksi voiman arvoksi ja samalla myös pieni kaistanleveyden arvo, kuten kuvan 4 tapauksessa.
; ·. 20 Huomataan, että edellä selitetyn säädön lisäksi, keksinnön mukaisessa mene- telmässä otetaan mukaan pyöreyden poikkeamien säätö, niin että otetaan : huomioon telan pyöreyden puutteet ja kompensoidaan ne, jotta niillä ei olisi :·: jaksollista vaikutusta valetun nauhan paksuuteen.
25 Tämän tekemiseksi telan poikkeamat pyöreydestä määritetään mittaamalla erotusvoiman vaihtelut telojen pyörimiskulman funktiona, jolloin tämä mitta-·· us tehdään telojen ensimmäisten kierrosten aikana valua aloitettaessa, ja jolloin laakereiden mainittua referenssiarvoa muutetaan pyörimiskulman funktiona mainittujen pyöreyspoikkeamien kompensoimiseksi.
y 30 110072 14
Pyöreyspoikkeamat voidaan määrittää tietokoneella, joka mitatun erotusvoi-man vaihteluiden käyrästä ottaa ne jaksolliset vaihtelut, jotka merkitsevät puutteita pyöreydessä, ja muodostaa korjaus Cfr, joka kohdistetaan alkuperäiseen asetusarvoon d0 ja korjaukseen Ad aseman referenssiarvon dr muo-5 dostamiseksi.
Kuvien 6 ja 7 piirustukset esittävät kaksi vaihtoehtoista muotoa korjaukselle f, jota voidaan käyttää korjauslaitteessa 22.
10 Kuvan 6 esittämässä vaihtoehtoisessa muodossa kaista ARSF ei enää ole keskitetty nimellisarvoon RSF0, kuten kuvassa 3, vaan siirretty oikealle, eli kasvavan voiman suuntaan. Sellaista korjausta käyttäen laakereiden aseman säädön reagointikyky pienenee, kuten edellä mainittiin, vain kun mitattu ero-tusvoima RSF on suurempi kuin asetusarvo RSF0, Jos sen sijaan mitattu arvo 15 on pienempi kuin asetusarvo, säätö toimii normaalista, eli voimakkaammin, joka estää liian äkillisen voiman pienenemisen ja estää siten liian pienen voiman arvon saavuttamisen. Tämä on erityisen käyttökelpoinen, kun asetusarvo RSF0 sinällään on pieni, esimerkiksi suuruusluokkaa 21.
20 Kuvan 7 esittämässä vaihtoehdossa sovellettu korjaus on samantapainen kuin kuvassa 3, kun erotusvoima pysyy lähellä asetusarvoa, eli pienennetään i.l pienentää säädön reagointikykyä kun mitattu voima RSF pysyy ennalta mää- ' - : rätyn kaistan ARSF puitteissa. Sen sijaan korjatulle arvolle E' annetaan mak simiarvo E'max, kun mitattu arvo ylittää määrätyn kynnysarvon (jonka määrit-25 telee Es kuvassa 7). Vaikka edelleen säilytetään säädön suuri reagointikyky mitatun voiman mennessä kaistan ARSF ulkopuolelle, vältetään liiallinen telojen välimatka erittäin suuren, mutta hyvin lyhyen voiman huipun johdosta, ja näin ollen telat palaavat nopeammin normaaliin asemaansa hetki kun voiman huippu on ohitettu.
V 30 : Luonnollisesti nämä kaksi vaihtoehtoista korjausmuoto voidaan yhdistää.

Claims (11)

15 110072
1. Säätömenetelmä kaksitelaista jatkuvavalua varten, jossa valun aikana mitataan teloja erottava voima (RSF), ja jossa muutetaan ainakin toisen telan 5 laakereiden asemaa mainittujen telojen keskipisteiden välisen etäisyyden lisäämiseksi tai pienentämiseksi, tunnettu siitä, että mainitun voiman pitämiseksi oleellisesti vakiona, määritellään ennalta nimellisen voiman (RSF0) kummallekin puolelle ulottuva voima-arvojen kaista (ARSF), ja kun mitatun voiman arvo on mainitun kaistan ulkopuolella, muutetaan laakereiden ase-10 maa voimakkaammin kuin silloin kun se on mainitulla kaistalla.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että kun laakerien asema on säädetty asetusasemaan, mainittu asetusasema kiinnitetään referenssiaseman arvolla (dr), joka määritetään laakereiden aseman alkupe- 15 räiseen asetusarvoon (d0) tehdyn korjauksen Ad) avulla, joka korjaus voi vaihdella mitatun erotusvoiman (RSF) ja nimellisen voiman (RSF0) välisen erotuksen funktiona, jolloin, kun mitattu voima on mainitun kaistan ulkopuo-: lella, mainittu korjaus on suurempi kuin silloin kun se on mainitulla kaistalla.
3. Patenttivaatimuksen 2 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että korjaus (Ad) lasketaan korjatun signaalin (E1) perusteella, joka saadaan tekemällä funktion (f) määrittelemä korjaus mitatun erotusvoiman (RSF) ja nimellisen * ♦ voiman (RSF0) erotukseen.
4. Patenttivaatimuksen 3 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että korjattu signaali (E1) kasvaa mitatun erotusvoiman (RSF) ja nimellisen voiman (RSF0) erotuksen funktiona.
’ ·. 5. Patenttivaatimuksen 4 mukainen menetelmä, tunnetta siitä, että kun mi- 30 tatun erotusvoiman (RSF) arvo on mainitun kaistan (ARSF) ulkopuolella, kor- 110072 16 jattu signaali (E') kasvaa nopeammin kuin silloin kun arvo on mainitulla kaistalla.
6. Patenttivaatimuksen 3 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että korjattu 5 signaali (E') on nolla, kun mitatun voiman (RSF) arvo on mainitulla kaistalla (ARSF), ja kasvaa mitatun erotusvoiman ja nimellisen voiman erotuksen funktiona, kun mainittu mitatun voiman arvo on mainitun kaistan ulkopuolella.
7. Patenttivaatimuksen 5 tai 6 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että mainittu kaista (ARSF) on siirretty nimelliseen voimaan (RSF0) verrattuna kasvavan voiman suuntaan.
8. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen 5 - 7 mukainen menetelmä, tunnet-15 tu siitä, että korjatulle arvolle (E1) annetaan maksimiarvo (E'maX), kun mitattu arvo ylittää määrätyn kynnysarvon (Es).
9. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen 2 - 8 mukainen menetelmä, tunnet-tu siitä, että mainittua korjausta (Ad) pienennetään ennalta määrätyn •V· 20 käynnistysjakson jälkeen.
:10. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen 2 - 9 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että mainittua voimakaistaa (ARSF) laajennetaan ennalta määrätyn käynnistysjakson jälkeen. 25
11. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen 2-10 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että telojen poikkeamat pyöreydestä määritetään mittaamalla erotusvoiman (RSF) vaihtelut telojen pyörimiskulman funktiona, jolloin tämä mittaus tehdään telojen ensimmäisten kierrosten aikana valua käynnistyksen 30 aikana, ja jolloin laakereiden mainittua referenssiarvoa (dr) sen jälkeen muu- 17 ^ 1 p r 7 » ΐΐΛ / tetaan pyörimiskulman funktiona mainittujen pyöreyspoikkeamien kompensoimiseksi. » I » is 110072
FI956260A 1994-12-29 1995-12-27 Säätömenetelmä kaksitelaista jatkuvavalua varten FI110072B (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FR9415981A FR2728817A1 (fr) 1994-12-29 1994-12-29 Procede de regulation pour la coulee continue entre cylindres
FR9415981 1994-12-29

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI956260A0 FI956260A0 (fi) 1995-12-27
FI956260A FI956260A (fi) 1996-06-30
FI110072B true FI110072B (fi) 2002-11-29

Family

ID=9470504

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI956260A FI110072B (fi) 1994-12-29 1995-12-27 Säätömenetelmä kaksitelaista jatkuvavalua varten

Country Status (24)

Country Link
US (1) US5706882A (fi)
EP (1) EP0719607B1 (fi)
JP (1) JP3702351B2 (fi)
KR (1) KR100359321B1 (fi)
CN (1) CN1069239C (fi)
AT (1) ATE177353T1 (fi)
AU (1) AU686912B2 (fi)
BR (1) BR9506132A (fi)
CA (1) CA2165619C (fi)
CZ (1) CZ292139B6 (fi)
DE (1) DE69508209T2 (fi)
DK (1) DK0719607T3 (fi)
ES (1) ES2129785T3 (fi)
FI (1) FI110072B (fi)
FR (1) FR2728817A1 (fi)
GR (1) GR3030241T3 (fi)
PL (1) PL178754B1 (fi)
RO (1) RO117003B1 (fi)
RU (1) RU2141391C1 (fi)
SK (1) SK281955B6 (fi)
TR (1) TR199501728A1 (fi)
TW (1) TW318804B (fi)
UA (1) UA27990C2 (fi)
ZA (1) ZA9511031B (fi)

Families Citing this family (26)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FR2755385B1 (fr) * 1996-11-07 1998-12-31 Usinor Sacilor Procede de detection de defauts lors d'une coulee continue entre cylindres
US6164366A (en) * 1997-05-28 2000-12-26 Ishikawajima-Harima Heavy Industries Company Ltd. Strip casting apparatus
AU739603B2 (en) * 1997-09-18 2001-10-18 Bluescope Steel Limited Strip casting apparatus
AU737844B2 (en) * 1997-09-18 2001-08-30 Bluescope Steel Limited Strip casting apparatus
DE69813424T2 (de) * 1997-09-18 2004-03-04 Castrip, Llc Bandgiessanlage
EP0903191B1 (en) * 1997-09-18 2003-05-14 Castrip, LLC Strip casting apparatus
KR100333070B1 (ko) * 1997-12-20 2002-10-18 주식회사 포스코 쌍롤식박판주조장치에서의에지댐위치제어방법
KR100314849B1 (ko) * 1997-12-24 2002-01-15 이구택 쌍롤형 박판제조 장치에서의 박판두께 제어방법
AUPP852699A0 (en) * 1999-02-05 1999-03-04 Bhp Steel (Jla) Pty Limited Strip casting apparatus
US6837301B2 (en) 1999-02-05 2005-01-04 Castrip Llc Strip casting apparatus
AUPP852499A0 (en) 1999-02-05 1999-03-04 Bhp Steel (Jla) Pty Limited Casting metal strip
AUPQ818000A0 (en) * 2000-06-15 2000-07-06 Bhp Steel (Jla) Pty Limited Strip casting
KR100882134B1 (ko) * 2002-07-02 2009-02-06 주식회사 포스코 쌍롤식 박판 주조 공정에서의 롤 압하력 제어 방법
KR100851195B1 (ko) * 2002-07-02 2008-08-08 주식회사 포스코 쌍롤식 박판 주조 공정에서의 롤 압하력 및 롤 갭 제어방법
AT411822B (de) 2002-09-12 2004-06-25 Voest Alpine Ind Anlagen Verfahren und vorrichtung zum starten eines giessvorganges
AT412072B (de) * 2002-10-15 2004-09-27 Voest Alpine Ind Anlagen Verfahren zur kontinuierlichen herstellung eines dünnen stahlbandes
SE527507C2 (sv) 2004-07-13 2006-03-28 Abb Ab En anordning och ett förfarande för stabilisering av ett metalliskt föremål samt en användning av anordningen
US7168478B2 (en) * 2005-06-28 2007-01-30 Nucor Corporation Method of making thin cast strip using twin-roll caster and apparatus therefor
KR100650561B1 (ko) * 2005-12-20 2006-11-30 주식회사 포스코 주조롤 반발력 제어 방법
US7464746B2 (en) * 2006-08-09 2008-12-16 Nucor Corporation Method of casting thin cast strip
US7650925B2 (en) * 2006-08-28 2010-01-26 Nucor Corporation Identifying and reducing causes of defects in thin cast strip
US20090236068A1 (en) 2008-03-19 2009-09-24 Nucor Corporation Strip casting apparatus for rapid set and change of casting rolls
WO2009115877A1 (en) * 2008-03-19 2009-09-24 Nucor Corporation Strip casting apparatus with casting roll positioning
US20090288798A1 (en) * 2008-05-23 2009-11-26 Nucor Corporation Method and apparatus for controlling temperature of thin cast strip
US7888158B1 (en) * 2009-07-21 2011-02-15 Sears Jr James B System and method for making a photovoltaic unit
JP6753420B2 (ja) * 2016-02-02 2020-09-09 日本製鉄株式会社 鋳片反り検出装置、及び鋳片の反り検出方法

Family Cites Families (7)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE898135C (de) * 1948-12-19 1953-11-26 Adolf Reimitz Verfahren zum Herstellen von Blechen, Baendern, Profilen und Rohren aus Metallen durch Giessen duenner Vorprodukte im Walzenspalt
JPS6017625B2 (ja) * 1982-05-24 1985-05-04 川崎製鉄株式会社 双ロ−ル式急冷薄帯製造方法および装置
EP0138059A1 (en) * 1983-09-19 1985-04-24 Hitachi, Ltd. Manufacturing method and equipment for the band metal by a twin roll type casting machine
JPS61212451A (ja) * 1985-03-15 1986-09-20 Nisshin Steel Co Ltd 双ドラム式連鋳機
JPH07108435B2 (ja) * 1987-01-19 1995-11-22 株式会社日立製作所 双ロ−ル式連続鋳造機
JP2697908B2 (ja) * 1989-08-03 1998-01-19 新日本製鐵株式会社 双ロール式連続鋳造機の制御装置
DE4138740A1 (de) * 1991-11-26 1993-05-27 Schloemann Siemag Ag Verfahren und vorrichtung zum stranggiessen von brammen oder bloecken

Also Published As

Publication number Publication date
CA2165619A1 (fr) 1996-06-30
CA2165619C (fr) 2005-02-08
BR9506132A (pt) 1997-12-23
TR199501728A1 (tr) 1996-10-21
SK164395A3 (en) 1998-02-04
JP3702351B2 (ja) 2005-10-05
AU686912B2 (en) 1998-02-12
PL312081A1 (en) 1996-07-08
GR3030241T3 (en) 1999-08-31
DK0719607T3 (da) 1999-10-04
CZ347495A3 (en) 1996-07-17
DE69508209D1 (de) 1999-04-15
CZ292139B6 (cs) 2003-08-13
US5706882A (en) 1998-01-13
FI956260A (fi) 1996-06-30
TW318804B (fi) 1997-11-01
EP0719607A1 (fr) 1996-07-03
DE69508209T2 (de) 1999-11-04
JPH08229640A (ja) 1996-09-10
FI956260A0 (fi) 1995-12-27
EP0719607B1 (fr) 1999-03-10
KR960021275A (ko) 1996-07-18
AU4074095A (en) 1996-07-04
RU2141391C1 (ru) 1999-11-20
SK281955B6 (sk) 2001-09-11
ZA9511031B (en) 1996-07-11
ATE177353T1 (de) 1999-03-15
RO117003B1 (ro) 2001-09-28
CN1069239C (zh) 2001-08-08
CN1136984A (zh) 1996-12-04
UA27990C2 (uk) 2000-10-16
FR2728817A1 (fr) 1996-07-05
ES2129785T3 (es) 1999-06-16
KR100359321B1 (ko) 2003-02-26
FR2728817B1 (fi) 1997-02-28
PL178754B1 (pl) 2000-06-30

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI110072B (fi) Säätömenetelmä kaksitelaista jatkuvavalua varten
JP3023114B2 (ja) 鋳物状態に対して減少された厚さを有するスラブを製造するための連続鋳造方法
KR19990051829A (ko) 쌍롤식 박판주조 장치에서의 에지댐 위치 제어방법 및 그의 장치
US4660617A (en) Method of changing width of slab in continuous casting
JP2697908B2 (ja) 双ロール式連続鋳造機の制御装置
JP6569494B2 (ja) 薄肉鋳片製造設備、及びピンチロールのレベリング方法
JP2008213014A (ja) ストリップ形状厚さ制御方法
AU2003258624B2 (en) Method and device for commencing a casting process
KR20020017028A (ko) 쌍롤형 박판주조 제어장치 및 방법
JPH10305352A (ja) 双ロール式連続鋳造機の制御方法
CN112839754B (zh) 铸板的铸造方法
JP6631393B2 (ja) 双ドラム式連続鋳造装置、及び、金属薄帯の製造方法
KR100707785B1 (ko) 연속적인 주물을 제조하는 방법 및 장치
RU2384385C2 (ru) Способ разливки рельсовой стали на установке непрерывной разливки с криволинейной технологической осью
US4960164A (en) Method of continuously casting a thin strip
JPH09225611A (ja) 連続鋳造鋳片の完全凝固位置判定方法
CA2229750A1 (en) Method and plant for producing sheathed continuously cast products
JP2000210759A (ja) 双ドラム式連続鋳造機による鋳造方法
JPS62148065A (ja) 連続鋳造方法
RU2184009C1 (ru) Способ непрерывной разливки стали
KR100406379B1 (ko) 쌍롤식 박판주조공정에 있어서 탕면 높이제어방법
JP3063763B1 (ja) 連続鋳造機の湯面レベル制御方法及び湯面レベル制御装置
CN112888512A (zh) 铸坯的制造方法及控制装置
GB2334793A (en) Controlling a continuous casting process
JPS62156051A (ja) 双ロ−ル式金属急冷薄帯の製造方法

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed