FI109887B - Menetelmä materiaalien liittämiseksi yhteen diffuusiomenetelmällä käyttäen hopea/germanium-lejeerinkejä ja hopea/germanium-lejeerinki käytettäväksi tässä menetelmässä - Google Patents

Menetelmä materiaalien liittämiseksi yhteen diffuusiomenetelmällä käyttäen hopea/germanium-lejeerinkejä ja hopea/germanium-lejeerinki käytettäväksi tässä menetelmässä Download PDF

Info

Publication number
FI109887B
FI109887B FI962115A FI962115A FI109887B FI 109887 B FI109887 B FI 109887B FI 962115 A FI962115 A FI 962115A FI 962115 A FI962115 A FI 962115A FI 109887 B FI109887 B FI 109887B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
silver
elements
alloy
germanium
content
Prior art date
Application number
FI962115A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI962115A (fi
FI962115A0 (fi
Inventor
Peter Gamon Johns
Original Assignee
Peter Gamon Johns
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Peter Gamon Johns filed Critical Peter Gamon Johns
Publication of FI962115A publication Critical patent/FI962115A/fi
Publication of FI962115A0 publication Critical patent/FI962115A0/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI109887B publication Critical patent/FI109887B/fi

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B23MACHINE TOOLS; METAL-WORKING NOT OTHERWISE PROVIDED FOR
    • B23KSOLDERING OR UNSOLDERING; WELDING; CLADDING OR PLATING BY SOLDERING OR WELDING; CUTTING BY APPLYING HEAT LOCALLY, e.g. FLAME CUTTING; WORKING BY LASER BEAM
    • B23K35/00Rods, electrodes, materials, or media, for use in soldering, welding, or cutting
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B23MACHINE TOOLS; METAL-WORKING NOT OTHERWISE PROVIDED FOR
    • B23KSOLDERING OR UNSOLDERING; WELDING; CLADDING OR PLATING BY SOLDERING OR WELDING; CUTTING BY APPLYING HEAT LOCALLY, e.g. FLAME CUTTING; WORKING BY LASER BEAM
    • B23K20/00Non-electric welding by applying impact or other pressure, with or without the application of heat, e.g. cladding or plating
    • B23K20/22Non-electric welding by applying impact or other pressure, with or without the application of heat, e.g. cladding or plating taking account of the properties of the materials to be welded
    • B23K20/233Non-electric welding by applying impact or other pressure, with or without the application of heat, e.g. cladding or plating taking account of the properties of the materials to be welded without ferrous layer
    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C22METALLURGY; FERROUS OR NON-FERROUS ALLOYS; TREATMENT OF ALLOYS OR NON-FERROUS METALS
    • C22CALLOYS
    • C22C5/00Alloys based on noble metals
    • C22C5/06Alloys based on silver
    • C22C5/08Alloys based on silver with copper as the next major constituent

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Materials Engineering (AREA)
  • Metallurgy (AREA)
  • Organic Chemistry (AREA)
  • Pressure Welding/Diffusion-Bonding (AREA)
  • Adornments (AREA)
  • Solid-Phase Diffusion Into Metallic Material Surfaces (AREA)
  • Conductive Materials (AREA)
  • Joining Of Glass To Other Materials (AREA)

Description

109887
Menetelmä materiaalien liittämiseksi yhteen diffuusiomene-telmällä käyttäen hopea/germanium-lejeerinkejä ja hopea/ germanium-lejeerinki käytettäväksi tässä menetelmässä 5 Tämä keksintö liittyy menetelmään metallien liittä miseksi yhteen diffuusiomenetelmällä käyttäen hopea/germa-nium-lejeerinkiä ja hopea/germanium-lejeerinkikoostumuk-seen, joka on erityisen sopiva käytettäväksi tämän keksinnön menetelmässä. Tarkemmin tämä keksintö liittyy sellai-10 seen menetelmään, jossa käytetään kupari/hopea/germanium-lejeerinkiä, joka ei vaadi lisättävän täytemateriaalin käyttämistä.
Tavanomaisesti metalleja liitetään kolmella perusmenetelmällä: hitsaamalla, kovajuottamalla tai pehmeäjuot-15 tamalla. Kun hitsataan käyttäen täytemateriaalia, valitaan täytemateriaali, jonka koostumus on samanlainen kuin kahden liitettävän osan, ja vierekkäisten metalliosien varsinaiset kosketusalueet sulatetaan liitoksen aiheuttamiseksi. Vastushitsattaessa tai laserhitsattaessa, esimerkiksi 20 pistehitsattaessa, liitettävät vierekkäiset metalliosat nostetaan korkeaan lämpötilaan ja sulatetaan, jolloin täy-temetallia ei tarvita liitoksen aiheuttamiseksi. Kovajuot-taessa tai pehmeäjuottaessa käytetään täytemetallia, jolla on huomattavasti alhaisempi sulamispiste kuin liitettäväl-25 lä kahdella osalla, joten yhteen liitettävien metalliosien kosketusalueita ei sulateta. Tyypillisesti pehmeäjuotteet sulavat lämpötilassa alle noin 450 °C, kun taas kovajuottamisessa käytetään suuremman lujuuden täytemetalleja, joiden sulamislämpötila on yli 450 °C. Kaikki nämä mene-30 telmät vaativat joko täytemetallin käyttämistä, joka kuu mennettaessa muodostaa nestefaasin osien liittämisen helpottamiseksi, tai liitettävien vierekkäisten metalliosien sulattamista. Sitten täytemetalli tai liitettävät sulaneet metalliosat jäähtyvät ja kiinteytyvät muodostaen täten si-35 doksen molekyylitasolla.
2 10988/'
Hopeaa ja hopealejeerinkejä on liitetty tavanomaisesti käyttäen kovajuotosmenetelmää. Kuitenkin niin sanottua "palotummumista" tapahtuu korkeissa lämpötiloissa, joita tarvitaan sidoksen aikaansaamiseksi käytettäessä ko-5 vajuotosmenetelmiä.
Korkean lämmön- ja sähkönjohtokykynsä ansiosta hopeaa ja hopeapohjaisia lejeerinkejä on tunnettua käyttää sähköisissä ja elektronisissa liittimissä. Hopea on myös jalometalli ja sitä käytetään korujen ja hopeatuotteiden 10 valmistuksessa. Näin ollen tulee tarpeelliseksi muodostaa sidoksia sekä hopean ja hopealejeerinkien että muiden metallien välille riippumatta siitä, ovatko ne rautapitoisia tai eivät. On myös haluttua liittää keraameja ja muoveja metalleihin. Tämä on aikaisemmin tehty suurelta osin side-15 hitsaamalla, pehmeäjuottamalla tai kovajuottamalla sidok set yhteen, mikä siirtää epäpuhtauksia sulatteesta tai juotteesta hopeaan/hopealejeerinkiin.
Palotahran tai palotäplän aiheuttaa kuparin hapettuminen korkeissa lämpötiloissa. Lisäksi on tunnettua, et-20 tä hopea tummuu helposti. Näin tapahtuu, koska hopea, joka ei hapetu helposti huoneenlämpötilassa, reagoi rikin tai vetysulfidin kanssa aiheuttaen tutun tummumisvaikutuksen. Tiedetään, että pienen määrän germaniumia lisääminen ho-pea/kupari-lejeerinkiin hidastaa sitä nopeutta, jolla ho-25 pea reagoi rikin ja vetysulfidin kanssa vähentäen näin tummumisvaikutusta samoin kuin vähentäen palotahrautumista kuumennettaessa hopea/kupari/germanium-lejeerinkiä korkeisiin lämpötiloihin, joissa kupari normaalisti hapettuisi.
On mahdollista kovajuottaa tai liekkihehkuttaa ter-30 naarista hopea/kupari/germanium-lejeerinkiä ilmassa ai heuttamatta palotahrojen syntymistä ja tarjota lopputuote, joka on vähemmän altis tummumaan. Kuitenkin tarvitaan täy-temetallia kovajuottamisen suorittamiseksi sidoksen tai liitoksen muodostamiseksi, ja on myös välttämätöntä nostaa 35 työstettävän hopealejeeringin lämpötila korkeaan lämpöti- 109887 3 laan aiheuttaen näin suuret lämpötilagradientit sidos-alueelle.
Tämän keksinnön tarkoitus on tarjota metallien liittämismenetelmä tarvitsematta käyttää täytemetallia li-5 säaineena. Tämän keksinnön toinen tarkoitus on tarjota metallien liittämismenetelmä lämpötiloissa, jotka ovat liitettävät osat muodostavien materiaalien kiinteän kide-alueen lämpötilan alapuolella. Lisäksi tämän keksinnön tarkoitus on tarjota hopea/germanium-lejeerinki, joka on 10 erityisen sopiva liittämiseen tämän keksinnön menetelmällä tai täyteaineettomilla hitsausmenetelmillä.
Esillä oleva keksintö koskee menetelmää kahden elementin liittämiseksi toisiinsa käyttämällä hopea/ germanium-lejeerinkiä, jonka hopeapitoisuus on vähintään 15 77 paino-% ja germaniumpitoisuus on 0,4 - 7 paino-%, jolloin loppuosa on pääsiassa kuparia mahdollisten epäpuhtauksien ohella. Menetelmälle on tunnusomaista, että se käsittää vaiheet, joissa muodostetaan kaksi yhteen liitettävää elementtiä, jolloin ainakin toinen elemen- 20 teistä sisältää mainittua hopea/germanium-lejeerinkiä; mainitut kaksi elementtiä sijoitetaan vierekkäin siten, \ j että osa lejeeringin vapaasta pinnasta koskettaa toisen elementin vapaan pinnan osaa asettamatta täytemateriaalia ...| näiden kahden vapaan pinnan väliin; ja mainitut kaksi ·. : 25 vapaata pintaa kuumennetaan kohdassa, jossa mainitut kaksi • · elementtiä ovat vierekkäin, lämpötilaan, joka on element- f · tien rakennemateriaalien j ähmettymislämpötilan alapuo-* lella, jolloin mainitut kaksi elementtiä liittyvät toi siinsa diffuusiomenetelmällä.
» I
. 30 Keksintö koskee myös hopea/germanium-lejeerinkiä, jonka hopeapitoisuus on vähintään 77 paino-%, germa-;·. niumpitoisuus on 0,4 - 7 paino-%, jolloin loppuosa on ,··*, kuparia mahdollisten epäpuhtauksien ohella. Lejeeringille on tunnusomaista, että se sisältää booria rakenteen 35 parantajana pitoisuutena alle 20 ppm, ja että lejeerinki ei sisällä 0,02 - 7 % sinkkiä tai piitä tai niiden seosta.
109887 4
Jotta tämä keksintö olisi helpommin ymmärrettävissä, sitä kuvataan nyt viitaten liitteenä olevaan kuvioon, jossa kuvataan poikkileikkauskuvaa kahdesta metalliosasta A,B, jotka on liitetty käyttäen tämän keksinnön mukaista 5 menetelmää.
Vaikka tiedetään olevan mahdollista kovajuottaa hopea/kupari/germanium-lejeerinkiä pienemmällä juotettujen alueiden palotahrautumisen riskillä, nyt on havaittu, että yllättäen ei ole itse asiassa välttämätöntä juottaa täl- 10 laista hopea/kupari/germanium-lejeerinkiä sidoksen tuottamiseksi. Tämän mukaisesti valmistettaessa liitosta käyttämällä tämän keksinnön mukaista menetelmää ei ole enää välttämätöntä sulattaa liitoksen alueita tai täytemetallia tai oikeastaan käyttää täytemetallia ollenkaan.
15 Tällaisen liitoksen tai sidoksen valmistamiseksi tämän keksinnön erään muodon mukaisesti suoritetaan seu-raavat vaiheet.
Kahden materiaalipalan pinnat, joista toinen on kuparia ja germaniumia sisältävä hopealejeerinki, valmis- 20 tetaan siten, että liitettävien pintojen (liitospintojen) välillä ei ole suurta välimatkaa, jolloin nämä kaksi lii- : ; tospintaa yhdistetään suurimman mahdollisen pinta-alan • t * kohdalta. Sitten nämä kaksi materiapalaa A, B (katso ku-viota) asetetaan vierekkäin siten, että haluttu liitoksen ·. : 25 fyysinen rakenne saavutetaan. Materiaalikappaleiden olles
sa tässä asennossa käytetään lämpöenergiaa liitokseen J
I i » t'! (katso kuvio) diffuusion aiheuttamiseksi vierekkäisten * t * ’ liitospintojen välillä. Lämpöenergiaa toimitetaan ennalta- määritetyn ajan siten, että liitettävän kahden materiaali-
» I
30 palan lämpötila ei ylitä näiden kahden materiaalipalan minkään rakenneaineen kiinteän kidealueen alarajan lämpö- ;·, tilaa. Tämän mukaisesti näiden kahden liitettävän tai si- » * ,···, dottavan materiaalipalan sulamista ei tapahdu eikä tarvita » täytemetallia.
35 Kuten liitteenä olevasta kuviosta voidaan havaita, ·'' laitosalueella molempien materiaalien A, B jyvärakenne on 109887 5 oleellisen muuttumaton ja liitoslinja J on vaikeasti havaittavissa. Näin ollen tällaiset liitokset ovat esteettisesti tyydyttäviä, mikä on edullista korusovellutuksissa.
Kyvyn muodostaa liitos käyttäen tämän keksinnön 5 mukaista hopea/kupari/germanium-lejeerinkiä ajatellaan johtuvan liitettävien kahden materiaalipalan liitos-pintojen atomien hajaantumisliikkeestä ja erityisesti germaniumatomien runsaasta diffuusiosta toisen materiaalipalan viereisen pinnan vapaille paikoille. Tällaiset 10 vapaat paikat ovat tavallisia metallien vapailla pinnoilla ja näin ollen on mahdollista liittää esimerkiksi hopea/kupari/germanium-lejeeringistä koostuva metalliosa joko toiseen hopea/kupari/germanium-lejeerinkiin tai rautapitoiseen tai ei-rautapitoiseen metalliin käyttämättä 15 lisättävää täytemetallia. Lisäksi tällaisia vapaita paikkoja voi olla läsnä myös keraamien tai muiden epämetallisten materiaalien kuten muovien vapailla pinnoilla, on siis mahdollista liittää hopea/kupari/germanium-lejeerinki epämetallisiin materiaaleihin.
20 Yllä kuvattua menetelmää käyttäen voidaan val mistaa kaikentyyppisiä liitoksia kuten päittäisliitoksia ' ja limittäisliitoksia.
;; ; Tämän keksinnön eräässä suoritusmuodossa hopea/ku- .··· pari/germanium-le j eerinki levitetään joko jauheena, pin- ·. ; 25 noitteena tai ohuena kalvona toisen liitettävän kappaleen » * päälle. Tässä tapauksessa hopea/kupari/germanium-lejeerin- • · ki, missä tahansa muodossa, sitoutuu erillisenä elementti- • * ‘ nä kumpaankin kahteen liitettävään elementtiin.
Tämän keksinnön mukaisesti hopea/kupari/germanium- • '·' 30 lejeerinkijauhe voidaan liittää toiseen elementtiin muo- * · * dostamalla hopea/kupari/germanium-pinnoite tai -kalvo.
Yllä kuvattua menetelmää käyttämällä on myös mah-dollista valmistaa monikerroksista komposiittimateriaalia, joka muodostetaan sitomalla hopea/kupari/germanium-lejee-'· 35 rinki muihin materiaalikerroksiin kuten muihin metallei- hin, keraameihin tai muoveihin tarpeen mukaan.
109887 6
Yllä kuvattu menetelmä voidaan suorittaa niinkin alhaisissa lämpötiloissa kuin 500 °C välttäen näin kalliiden autoklaaviyksiköiden tai uunien tarve. Liitoksia on saavutettu pitämällä liitettävät materiaalit tässä lämpö-5 tilassa muutaman minuutin ajan.
Tämän keksinnön eräässä suoritusmuodossa hopea/ germanium-lejeeringin hopeapitoisuus on vähintään 77 paino-% ja germaniumpitoisuus on välillä 0,4-7 paino-% loppuosan ollessa pääsiassa kuparia joidenkin epäpuh-10 tauksien ohella.
Tämän keksinnön edullisessa suoritusmuodossa ho-pea/germanium-lejeeringin hopeapitoisuus on vähintään 92,5 paino-% ja germaniumpitoisuus on välillä 0,5-3 paino-% loppuosan ollessa pääsiassa kuparia joidenkin epäpuhtauk-15 sien ohella.
Hopea/germanium-lejeerinki, joka on erityisen sopiva tämän keksinnön menetelmässä, mutta joka soveltuu myös liittämiseen vastushitsaus- ja laserhitsausmene-telmillä, käsittää hopeapitoisuuden vähintään 92,5 20 paino-% ja germaniumpitoisuuden välillä 0,4 - 7 paino-% loppuosan ollessa pääsiassa kuparia joidenkin epäpuh-V; tauksien ohella, joka lejeerinki sisältää booria rakenteen parantajana pitoisuudella alle 20 miljoonasosaa. Silti on havaittu, että tällaiset alhaiset boori-. 25 pitoisuudet antavat erinomaisen rakenteen parantamisen hopea/germanium-lejeeringille. Itse asiassa pitoisuus alle ;;; 10 miljoonasosaa tai niinkin alhainen kuin 2 tai jopa 0,9 ·' ‘ miljoonasosaa on tehokas tähän tarkoitukseen antaen korkeamman lujuuden ja muovattavuuden tälle lejeeringille • i 30 verrattuna hopea/germanium-le j eerinkiin ilman booria ja • · · ‘ : sallii lujien ja esteettisesti tyydyttävien liitosten saavuttamisen käyttämällä tämän keksinnön menetelmää tai vastus- tai laserhitsausmenetelmiä.
I · Tämän keksinnön hopea/germanium-lejeerinki on ’· 35 palotahrautumista kestävä eikä minkäänlaista näytteiden " 1': pinnan täplittymistä havaittu toistettavassa kuumen- 109887 7 nuksessa (kolme kertaa) lämpötiloihin, joissa tunnettujen hopea/kupari/germanium-lejeerinkien eutektinen kupari/-germaniumseos tavallisesti sulaisi ja aiheuttaisi tummumisen .
5 Tämän keksinnön osan muodostava boori hopea/germa- nium-lejeeringissä näyttää estävän kidekasvua jopa lämpötiloissa, joita käytetään korualalla pehmeäjuottamisessa.
Tämän keksinnön mukaiset hopea/germanium-lejeerin-gin muut edulliset muodot käsittävät hopeapitoisuuden vä-10 hintään 80 % tai vähintään 83 %.
»· · • · · • · * · » · · 1
M

Claims (11)

109887 8
1. Menetelmä kahden elementin liittämiseksi toisiinsa käyttämällä hopea/germanium-lejeerinkiä, jonka ho-5 peapitoisuus on vähintään 77 paino-% ja germaniumpitoisuus on 0,4 - 7 paino-%, jolloin loppuosa on pääsiassa kuparia mahdollisten epäpuhtauksien ohella, tunnettu siitä, että menetelmä käsittää vaiheet, joissa muodostetaan kaksi yhteen liitettävää elementtiä, jolloin ainakin toi-10 nen elementeistä sisältää mainittua hopea/germanium-lejeerinkiä; mainitut kaksi elementtiä sijoitetaan vierekkäin siten, että osa lejeeringin vapaasta pinnasta koskettaa toisen elementin vapaan pinnan osaa asettamatta täytemateriaalia näiden kahden vapaan pinnan väliin; ja mainitut 15 kaksi vapaata pintaa kuumennetaan kohdassa, jossa mainitut kaksi elementtiä ovat vierekkäin, lämpötilaan, joka on elementtien rakennemateriaalien jähmettymislämpötilan alapuolella, jolloin mainitut kaksi elementtiä liittyvät toisiinsa diffuusiomenetelmällä.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että germaniumpitoisuus on 0,5 -·· · 3 paino-% .
··’· 3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen menetelmä, *" tunnettu siitä, että molemmat liitettävät elemen- 25 tit sisältävät hopea/germanium-lejeerinkiä.
4. Jonkin edellä olevan patenttivaatimuksen mukai-·;*. nen menetelmä, tunnettu siitä, että elementtien kaksi vierekkäistä vapaata pintaa kuumennetaan niinkin • ( . alhaiseen lämpötilaan kuin 500 °C.
5. Jonkin edellä olevan patenttivaatimuksen mukai- ;* nen menetelmä, tunnettu siitä, että hopea/ger- manium-lejeerinkiä sisältävä elementti on jauhe, pinnoite tai ohut kalvo.
. 6. Jonkin edellä olevan patenttivaatimuksen mukai- * 35 nen menetelmä, tunnettu siitä, että sitä käyte- 9 109887 tään korujen, hopeaesineiden tai sähköisten tai elektronisten liittimien tai lentokonemateriaalien valmistuksessa .
7. Jonkin edellä olevan patenttivaatimuksen mukai-5 nen menetelmä, tunnettu siitä, että useita päällekkäin asetettuja elementtejä liitetään yhteen monikerroksisen tuotteen muodostamiseksi.
8. Hopea/germanium-lejeerinki, jonka hopeapitoisuus on vähintään 77 paino-%, germaniumpitoisuus on 0,4 10. paino-%, jolloin loppuosa on kuparia mahdollisten epä puhtauksien ohella, tunnettu siitä, että lejee-rinki sisältää booria rakenteen parantajana pitoisuutena alle 20 ppm, ja että lejeerinki ei sisällä 0,02 - 7 % sinkkiä tai piitä tai niiden seosta.
9. Patenttivaatimuksen 8 mukainen lejeerinki, tunnettu siitä, että germaniumpitoisuus on 0,5 -3 paino-%.
10. Patenttivaatimuksen 8 tai 9 mukainen lejeerinki, tunnettu siitä, että booripitoisuus on alle 20 10 ppm.
11. Patenttivaatimuksen 10 mukainen lejeerinki, tunnettu siitä, että booripitoisuus on 0,9 ppm. • » » t · · * • » • # • · • I • · • · • * • * » • · · • · • * • » • · » > * » · 10 109887
FI962115A 1993-11-18 1996-05-17 Menetelmä materiaalien liittämiseksi yhteen diffuusiomenetelmällä käyttäen hopea/germanium-lejeerinkejä ja hopea/germanium-lejeerinki käytettäväksi tässä menetelmässä FI109887B (fi)

Applications Claiming Priority (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
GB9323787 1993-11-18
GB9323787A GB2283933B (en) 1993-11-18 1993-11-18 A method of joining materials together by a diffusion process using silver/germanium alloys
PCT/GB1994/002526 WO1995013900A1 (en) 1993-11-18 1994-11-17 A method for joining materials together by a diffusion process using silver/germanium alloys and a silver/germanium alloy for use in the method
GB9402526 1994-11-17

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI962115A FI962115A (fi) 1996-05-17
FI962115A0 FI962115A0 (fi) 1996-05-17
FI109887B true FI109887B (fi) 2002-10-31

Family

ID=10745368

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI962115A FI109887B (fi) 1993-11-18 1996-05-17 Menetelmä materiaalien liittämiseksi yhteen diffuusiomenetelmällä käyttäen hopea/germanium-lejeerinkejä ja hopea/germanium-lejeerinki käytettäväksi tässä menetelmässä

Country Status (13)

Country Link
EP (1) EP0729398B1 (fi)
KR (1) KR960705952A (fi)
AT (1) ATE163382T1 (fi)
AU (1) AU682734B2 (fi)
CA (1) CA2176919C (fi)
DE (1) DE69408689T2 (fi)
DK (1) DK0729398T3 (fi)
ES (1) ES2112633T3 (fi)
FI (1) FI109887B (fi)
GB (1) GB2283933B (fi)
LV (1) LV11599B (fi)
RU (1) RU2124973C1 (fi)
WO (1) WO1995013900A1 (fi)

Families Citing this family (10)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
GB0307290D0 (en) * 2003-03-31 2003-05-07 Cole Paul G Enhancing silver tarnish-resistance
GB2402399B (en) * 2003-06-03 2005-10-12 Cole Paul Gilbert Silver ternary alloy
GB2408269B (en) * 2003-11-19 2006-02-22 Paul Gilbert Cole Silver solder or brazing alloys and their use
GB0328603D0 (en) * 2003-12-10 2004-01-14 Cole Paul G Silver chain manufacture
GB2414739B (en) * 2004-06-02 2008-03-19 Middlesex Silver Co Ltd Process for making finished or semi-finished articles of silver alloy
US9222150B2 (en) 2004-06-02 2015-12-29 Peter Gamon Johns Process for making finished or semi-finished articles of silver alloy
GB0425152D0 (en) 2004-11-15 2004-12-15 Middlesex Silver Co Ltd Fabric structure
RU2502816C1 (ru) * 2012-12-18 2013-12-27 Юлия Алексеевна Щепочкина Сплав на основе серебра
WO2021221575A1 (en) * 2020-04-28 2021-11-04 Odak Sanat Hobi Ve Kraft Sanayi Dis Ticaret Limited Sirketi Silver clays suitable for production of tarnish resistant jewelry
GB202107583D0 (en) 2021-05-27 2021-07-14 Argentium International Ltd Silver alloy production

Family Cites Families (5)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE508528C (de) * 1929-09-01 1930-09-27 Heraeus Gmbh W C Verfahren, Flaechen aus Silber miteinander zu vereinigen
US4124380A (en) * 1977-06-24 1978-11-07 Youdelis William V Silver-copper-germanium alloys having high oxidation resistant melts
DE3123357A1 (de) * 1981-06-12 1982-12-30 Degussa Ag, 6000 Frankfurt "elektrisches kontaktstueck"
SU1505729A1 (ru) * 1986-11-20 1989-09-07 Предприятие П/Я В-2239 Припой дл пайки изделий электронной техники
FR2675817B1 (fr) * 1991-04-29 1993-08-20 Metaleurop Rech Nouvel alliage ternaire a base d'argent.

Also Published As

Publication number Publication date
RU2124973C1 (ru) 1999-01-20
CA2176919A1 (en) 1995-05-26
EP0729398B1 (en) 1998-02-25
GB2283933A (en) 1995-05-24
GB2283933B (en) 1996-04-24
GB9323787D0 (en) 1994-01-05
FI962115A (fi) 1996-05-17
LV11599A (lv) 1996-12-20
DE69408689D1 (de) 1998-04-02
CA2176919C (en) 2008-09-16
ES2112633T3 (es) 1998-04-01
EP0729398A1 (en) 1996-09-04
DE69408689T2 (de) 1998-06-18
AU682734B2 (en) 1997-10-16
LV11599B (en) 1997-06-20
AU1032095A (en) 1995-06-06
WO1995013900A1 (en) 1995-05-26
FI962115A0 (fi) 1996-05-17
ATE163382T1 (de) 1998-03-15
DK0729398T3 (da) 2002-12-23
KR960705952A (ko) 1996-11-08

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US6168071B1 (en) Method for joining materials together by a diffusion process using silver/germanium alloys and a silver/germanium alloy for use in the method
KR970010891B1 (ko) 고온의 무연 주석 기재 납땜 조성물
US6613123B2 (en) Variable melting point solders and brazes
KR102204246B1 (ko) 땜납 합금
KR20170031769A (ko) 솔더링용 저온 고신뢰성 주석 합금
FI109887B (fi) Menetelmä materiaalien liittämiseksi yhteen diffuusiomenetelmällä käyttäen hopea/germanium-lejeerinkejä ja hopea/germanium-lejeerinki käytettäväksi tässä menetelmässä
US20110244252A1 (en) Solder alloy
US3553825A (en) Method of bonding aluminum
GB2283934A (en) Diffusion bonding process using silver/germanium alloys and a silver germanium alloy for use in the method
JPH029558B2 (fi)
US3628233A (en) Method for the low-temperature joining of carbides
KR20050094535A (ko) 저온계 무연합금
CN105189003A (zh) 焊剂接合物及焊剂接合方法
JP2001179483A (ja) 電子部品の実装構造体およびその製造方法
EP0730929B1 (en) Use of brazing alloy for bonding carbonaceous body and carbonaceous body coated with hard layer
JP2607603B2 (ja) ろう材およびろう付方法
US20100147929A1 (en) Method for joining metals
JP4427379B2 (ja) 気密封止用材およびその製造方法
KR100293180B1 (ko) 고온용무연땜납
KR0177681B1 (ko) 퍼짐성이 우수한 무연땜납
KR970009980B1 (ko) 액상확산접합용 용가재합금 조성물
Johns Diffusion bonding process using silver-germanium alloys and a silver-germanium alloy for use in the method
JPS6344477B2 (fi)
Akyurek Bonding Process for Two Metal Plates
KR20010045512A (ko) 부분용융 상태에서의 리플로우 솔더링 방법

Legal Events

Date Code Title Description
PC Transfer of assignment of patent

Owner name: MIDDLESEX SILVER CO. LIMITED