FI109738B - Digitaalisen matkaviestimen radiotaajuuden valvonta - Google Patents

Digitaalisen matkaviestimen radiotaajuuden valvonta Download PDF

Info

Publication number
FI109738B
FI109738B FI935097A FI935097A FI109738B FI 109738 B FI109738 B FI 109738B FI 935097 A FI935097 A FI 935097A FI 935097 A FI935097 A FI 935097A FI 109738 B FI109738 B FI 109738B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
signal
frequency
mobile station
mobile
base station
Prior art date
Application number
FI935097A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI935097A0 (fi
FI935097A (fi
Inventor
Karl Bo Lindell
Original Assignee
Ericsson Inc
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Ericsson Inc filed Critical Ericsson Inc
Publication of FI935097A0 publication Critical patent/FI935097A0/fi
Publication of FI935097A publication Critical patent/FI935097A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI109738B publication Critical patent/FI109738B/fi

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04WWIRELESS COMMUNICATION NETWORKS
    • H04W24/00Supervisory, monitoring or testing arrangements
    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04WWIRELESS COMMUNICATION NETWORKS
    • H04W88/00Devices specially adapted for wireless communication networks, e.g. terminals, base stations or access point devices
    • H04W88/08Access point devices
    • YGENERAL TAGGING OF NEW TECHNOLOGICAL DEVELOPMENTS; GENERAL TAGGING OF CROSS-SECTIONAL TECHNOLOGIES SPANNING OVER SEVERAL SECTIONS OF THE IPC; TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC CROSS-REFERENCE ART COLLECTIONS [XRACs] AND DIGESTS
    • Y10TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC
    • Y10STECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC CROSS-REFERENCE ART COLLECTIONS [XRACs] AND DIGESTS
    • Y10S370/00Multiplex communications
    • Y10S370/912Packet communications
    • Y10S370/913Wireless or radio

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Computer Networks & Wireless Communication (AREA)
  • Signal Processing (AREA)
  • Mobile Radio Communication Systems (AREA)
  • Monitoring And Testing Of Transmission In General (AREA)

Description

109738
Digitaalisen matkaviestimen radiotaajuuden valvonta
Viittaus rinnakkaisiin hakemuksiin Tämä sisältää asiaa, joka liittyy samanaikaisesti haettavaan US-5 patenttihakemukseen sarjanumero 07/604,141, jonka otsikko on "Digital Radio Frequency Compensation", joka jätettiin 26. lokakuuta 1990 ja jolla on sama hakija kuin esillä olevalla keksinnöllä. Tämä hakemus ja sen selitys sisällytetään täten tähän viitteenä.
Keksinnön tausta 10 Keksinnön alue
Keksintö liittyy matkaviestimen radiotaajuuden valvontaan ja tarkemmin matkaviestimen radiotaajuuden ryöminnän valvontaan digitaalisessa radioverkossa.
Tekniikan tason historia 15 Radiotietoliikennejärjestelmien alla oleva perusajatus on, että lähetyksen ja vastaanoton täytyy tapahtua tietyillä toimintataajuuksilla ja että näiden taajuuksien täytyy olla stabiileja tietyn ajanjakson yli. Useimmat järjestelmät saavuttavat taajuusstabiilisuuden sillä, että ne sisältävät kideoskillaattorin, joka synnyttää hyvin tarkan taajuuden, jota sitten käytetään ·, 20 tuottamaan erilaisia suurtaajuussignaaleja, joita käytetään radion eri • · komponenteissa. Kiteet ovat kuitenkin alttiina niiden värähtelyn resonanssitaajuuden vaihteluille erilaisten ympäristöolosuhteiden seurauksena. Vaikka on käytössä erilaisia tekniikkoja kideohjatun oskillaattorin ···' i värähtelytaajuuden stabilisoimiseksi, se voi vaihdella merkittävästi ja olla
I t I
i 25 mahdoton kompensoida seurauksena taajuuskompensointipiirin erilaisten ·' komponenttien vikaantumisesta, kompensointipiirin huonosta suunnittelusta ja muista syistä.
Matkaviestinradioverkko voi muodostua useista erilaisista järjestel- • * ·**·. mistä, joita eri operaattorit operoivat ja joista kukin muodostuu tukiasemista ja 30 matkaviestimistä, joista monet voivat toimia samoilla suhteellisen kapeilla taa- juuskanavilla. Siinä tapauksessa, että yhdellä matkaviestimistä on lähetintaajuu- ·...· den stabiilisuusongelmia, se voi alkaa lähettää eri taajuudella kuin se, jolla on : tarkoitus, ja häiritä tai täysin estää muut lähetykset tällä kanavalla. Tällaisten : ’ ·, \ häiritsevien matkaviestimien, jotka aiheuttavat tiedonsiirron huononemista radio-• ♦ 35 verkossa, paikallistaminen ja tunnistaminen voi olla hyvin vaikeaa. Lisäksi on hyvin toivottavaa kyetä ilmaisemaan tällainen taajuuden epästabiilisuus matka- 2 109738 viestimessä ennenkuin koko verkon tiedonsiirto häiriintyy tai keskeytyy ja kutsua matkaviestin huoltokeskukseen sen lähetystaajuuden säätämiseksi ja/tai matkaviestimen lähettimen saattamiseksi nopeasti pois toiminnasta, jos se jo oleellisesti häiritsee jäljellä olevaa tiedonsiirtoliikennettä verkossa.
5 Lisäksi voi olla muita syitä pyrkiä poistamaan matkaviestin pois toi minnasta verkossa. Esimerkiksi siinä tapauksessa, että tilaaja ei suorita laskunsa maksua ajallaan matkaviestinradiopalvelulle, voi olla toivottavaa estää verkkoa antamasta jatkossa palvelua tälle matkaviestimelle ja pakottaa se etsimään jokin selitys tai korjaus matkaviestimen pois toiminnasta saattamiselle verkon 10 palvelukeskuksessa.
Digitaalisissa pakettiradiotiedonsiirtojärjestelmissä on usein useita erilaisia järjestelmiä, jotka työskentelevät samanaikaisesti samalla taajuuskanavalla radioverkossa. Täten verkon täytyy huolellisesti varmistaa, että signaali, jota kukin matkaviestin on lähettämässä, on niiden taajuuskanavien sisällä, jotka 15 verkko on sille antanut. Radiotaajuinen häiriö ja muut sähköiset häiriösignaalit heikentävät siirtokanavia tietyissä määrin ja matkaviestin, jolla on huono taa-juusstabiilisuus, tekee yleislähetyksen satunnaiskanavilla vaikeammaksi.
Yksi ratkaisu tähän ongelmaan on tarkkailla kunkin matkaviestimen verkossa yleislähettämän signaalin taajuuden stabiilisuutta ja/tai raportoida mat-20 kaviestintä, joka on riittävästi poissa taajuudelta aiheuttaakseen tiedonsiirtovai- • » keuksia verkossa. Kun tukiasema yrittää mitata taajuutta, jota matkaviestin on • · · lähettämässä ja sitten poistaa matkaviestimen toiminnasta tapauksessa, jossa /·;’ taajuusstabiilisuus ei ole verkossa hyväksyttyjen minimistandardien sisällä, sen : täytyy varmistaa, että ainoastaan tämä tietty matkaviestin poistetaan toiminnasta • · « : V 25 verkon toimesta. Tukiaseman täytyy olla varovainen, että se ei sekoita yhden · matkaviestimen signaalia toisen signaaliin ennen kuin se suorittaa karkean toimenpiteen, jossa häiritsevä matkaviestin poistetaan toiminnasta.
Toinen digitaalisten pakettiradiojärjestelmien piirre, joka tekee vaike-aksi käyttää signaalia, joka lähetetään matkaviestimeltä, taajuuden mittaami- • · · 30 seen ja matkaviestimen tunnistamiseen, on se, että matkaviestimeltä tulevat da-*;”* tasignaalit yleislähetetään purskemuodossa. Toisin sanoen lähetykset ovat kaik-*···* ki hyvin lyhyitä radiotaajuisen energian purskeita, joita seuraa radiotaajuisten : signaalien puuttuminen purskeiden välisissä tauoissa. Tämä tarkoittaa, että tu- kiaseman täytyy kyetä suorittamaan matkaviestimen lähettämän signaalin taa- • · 35 juusmittaus hyvin nopeasti. Sen täytyy myös mitata lähetinsignaalin todellinen 3 109738 keskimääräinen taajuus riippumatta digitaalisesta informaatiosta, jolla kantoaal-tosignaalia moduloidaan.
Esillä olevan keksinnön järjestelmä voittaa nämä ja muut aikaisempien järjestelmien epäkohdat ja mahdollistaa digitaalisen pakettiradiojärjestelmän 5 tukiaseman jaksoittaisesti mitata sen signaalin taajuutta, jota kukin matkaviestimistä on lähettämässä, ja käyttää tätä signaalia sen määrittämiseksi, tarvitseeko matkaviestimen käyttämä taajuusstandardi säätöä vai ei. Siinä tapauksessa, että yleislähetettävä signaali on riittävän virheellinen, niin että se voi aiheuttaa ongelmia verkossa, tukiasema voi myös kehottaa verkon ohjauskeskusta kutsu-10 maan matkaviestimen palvelukeskukseen sen oskillaattorin säätöä varten. Vaihtoehtoisesti verkon ohjauskeskus voi estää matkaviestimeltä enemmät lähe-tysoperaatiot. Matkaviestimen taajuusstabiilisuuden tarkkailu ja kontrollointi verkon tukiasemien toimesta varmistaa, että kussakin matkaviestimessä sekä lähe-tyspiiristö että vastaanottopiiristö on asianmukaisesti taajuusstabilisoitu jokaista 15 potentiaalista muuttujaa vastaan, joka saattaisi aiheuttaa referenssioskillaattorin toimimisen alhaisemmalla kuin korkealla taajuusstabiilisuustasolla ja/tai varsinaisten lähetysvaikeuksien aiheuttamisen verkossa.
Keksinnön yhteenveto
Eräässä piirteessään keksintö sisältää menetelmän ja järjestelmän 20 useiden matkaviestimien lähettämien signaalien taajuusstabiilisuuden valvomi-seksi, jotka matkaviestimet yleislähettävät niihin liittyvälle tukiasemalle matka-viestinradiojärjestelmän verkossa. Verkon valvontaa suorittava ohjauskeskus on '···' kytketty kuhunkin näistä tukiasemista. Signaalit lähetetään kultakin matkaviesti-: meitä siihen liittyvälle tukiasemalle ja kukin näistä lähetyksistä sisältää informaa- • · · : 25 tiota, joka identifioi kyseisen matkaviestimen, joka on yleislähettämässä signaa- lia. Tukiasema lähettää signaalin, joka on lähetetty siihen liittyvältä matkaviestimeltä. Referenssisignaali, jolla on taajuus, joka on suhteutettu sen matkaviesti-men, jolta signaali vastaanotettiin, haluttuun lähetystaajuuteen, synnytetään tu- » · .···. kiasemassa. Siihen liittyvältä matkaviestimeltä vastaanotetun signaalin taajuutta ·’ 30 verrataan tähän referenssignaaliin ja synnytetään signaali, joka ilmoittaa verrat- tujen signaalien eron. Tätä erosignaalia verrataan ensimmäiseen virhearvoon, joka ilmoittaa ensimmäisen eroasteen referenssisignaalin erotaajuuden ja mat-: kaviestimeltä vastaanotetun lähetystaajuuden välillä. Liittyvän matkaviestimen ; identiteetti ilmoitetaan verkon ohjauskeskukseen matkaviestimen kutsumiseksi 35 huoltosäätöä varten vasteena sille, että mainittu ero ylittää ensimmäisen vir-hearvon.
4 109738
Keksinnön toisessa piirteessä erosignaalia verrataan toiseen virhear-voon, joka on suurempi kuin ensimmäinen virhearvo ja joka ilmoittaa toisesta eroasteesta referenssisignaalin ja liittyvältä matkaviestimeltä vastaanotetun lähetystaajuuden välillä. Liittyvän matkaviestimen identiteetti ilmoitetaan, mikä es-5 tää matkaviestimen lisälähetykset, vasteena erolle, joka ylittää toisen virhearvon.
Piirrosten lyhyet selitykset
Esillä olevan keksinnön ymmärtämiseksi sen lisäpäämäärien ja -etujen osalta viitataan nyt seuraavaan selitykseen, joka tehdään yhdessä oheisten piirrosten kanssa, joissa: 10 Kuvio 1 on havainnollistava kaavio solukkomatkaviestin- radiojärjestelmästä, jossa esillä olevan keksinnön järjestelmää voidaan käyttää;
Kuvio 2 on lohkokaavio digitaalisen solukkotyyppisen pakettiradio-järjestelmän tukiasemalle;
Kuvio 3 on lohkokaavio digitaalisen solukkotyyppisen pakettiradio-15 järjestelmän matkaviestimelle;
Kuvio 4 on kaavio, joka havainnollistaa sellaisen digitaalisen paketti-radiojärjestelmän koko signalointiprotokollaa, jossa esillä olevaa keksintöä käytetään;
Kuvio 4B on kaavio, joka havainnollistaa signalointiprotokollaa mat-20 kaviestimen lähettämän signaalin kehysotsikossa digitaalisessa pakettiradio-*... järjestelmässä, jossa esillä olevaa keksintöä käytetään; ';* * Kuvio 4C on kaavio, joka havainnollistaa signalointiprotokollaa mat- '···* kaviestimen lähettämän signaalin peruslohkossa digitaalisessa paketti-: radiojärjestelmässä, jossa esillä olevan keksinnön järjestelmää käytetään; • · · : V 25 Kuvio 5 on lohkokaavio taajuudenmittausjärjestelmästä, joka käyte- tään esillä olevassa keksinnössä;
Kuvio 6 on kuviossa 5 esitetyn taajuudenmittausjärjestelmän kytken-täkaavio; ja .···. Kuvio 7 on vuokaavio, joka havainnollistaa esillä olevan keksinnön ’·’ 30 taajuusstabiilisuuden valvontajärjestelmän toimintaa, j · Yksityiskohtainen selitys
Esillä olevan keksinnön järjestelmän erilaiset suoritusmuodot tullaan : selittämään toteutettuna tietyssä digitaalisessa pakettityyppisessä solukkomat- ; kaviestinjärjestelmätyypissä, jota relevanttikirjallisuus kutsuu "slotted ALOHA" -35 järjestelmäksi. Vaikka radio, jossa esillä oleva keksintö annetaan esimerkkinä, on tarkoitettu käsittelemään vain datansiirtoa, tällaiset järjestelmät kykenevät 5 109738 käsittelemään sekä pakettidataa että puheensiirtoa ja käsittävät joitakin piirteitä, jotka eivät olleet oleellisia esillä olevalle järjestelmälle. Täten keksintö ei ole rajoitettu tähän tiettyyn järjestelmään, vaan se voidaan toteuttaa useissa erilaisissa järjestelmissä.
5 Ensiksi viitataan kuvioon 1, jossa on havainnollistettu digitaalista so- lukkoradiojärjestelmää, joka sisältää matkaviestinradioasemia, jotka toteuttavat esillä olevan keksinnön taajuudenvalvontajärjestelmän. Kuvio 1 havainnollistaa kymmenen solua C1-C10, joista kukin sisältää vastaavasti tukiaseman B1-B10. Kuvio 1 esittää myös kymmenen matkaviestintä M1-M10, jotka voivat liikkua so-10 lun sisällä ja yhdestä solusta toiseen soluun järjestelmän sisällä. Kuviossa 1 on myöskin esitetty matkaviestinkeskus (MSC), joka on kytketty kaikkiin kymmeneen esitettyyn tukiasemaan (B1-B10) sähköisten kytkentöjen avulla, kuten esitetyllä kaapelilla, sekä muihin MSC:iin verkossa. MSC on kytketty myös verkon ohjauskeskukseen 40 yhdessä kaikkien muiden jäijestelmien, jotka muodosta-15 vat osan verkosta, kaikkien muiden MSC:den kanssa. Matkaviestinkeskus voi olla myös kytketty kiinteään yleiseen kytkentäiseen puhelin- tai dataverkkoon tai samanlaiseen kiinteään yksityiseen verkkoon (ei esitetty).
Vaikka kuviossa 1 on esitetty matkaviestinjärjestelmä käsittää ainoastaan yhden duplex-radiokanavan ja edullisesti useita duplex-radiokanavia eri tu-20 kiasemien ja matkaviestinten välistä tiedonsiirtoa varten, olisi ymmärrettävä, että • · *... keksinnön järjestelmä voi olla myös toteutettu yksitaajuisena simplex- • · · järjestelmänä tai kaksitaajuisena "semi-duplex" -järjestelmänä. Vaikka joitakin ]···* etuja voidaan saavuttaa, kun kaksi tai useampia tukiasemia jakavat radiokana-: van vallitsevan liikennekuormituksen mukaan, aluksi oletetaan, tarkoituksena
• * I
i 25 tehdä keksinnön järjestelmä yksinkertaisemmaksi ymmärtää, että kullakin tu-:.i ·' kiasemalla on oma duplex-radiokanava (simplex-radiokanavien pari) tai oma allokoitu aika duplex-radiokanavalla (simplex-radiokanavien pari) tämän tukiase-man palvelemien matkaviestimien kanssa tapahtuvaa kommunikointia varten.
.*··. Vaikka kaksi tai useampia tukiasemia voi olla yhteistyössä tietyissä ” 30 proseduureissa, esimerkiksi handoff tai roaming, esillä olevan keksinnön selit- • * * tämisen kannalta on riittävää tarkastella vain yhden tukiaseman, esim. B1, ja yhden tämän tukiaseman palveleman matkaviestimen, esim. M3, M4, M6 ja M7, : välistä kommunikointia.
: Kuvio 2 esittää lohkokaavion matkaviestimestä kuvion 1 järjestelmäs- 35 sä ja kuvio 3 esittää lohkokaavion tukiasemasta kuviossa 1, kummankin mahdollista käyttöä varten esillä olevan järjestelmän yhteydessä. Tukiasemat ja 6 109738 matkaviestimet on suunniteltu digitaalista täys-duplex-sanomasiirtoa varten aikaväleissä radiokanavalla, joka verkon useiden matkaviestinjärjestelmien useat matkaviestimet voivat jakaa. Vaikka tukiasema normaalisti käsittää välineet, jotka mahdollistavat sen samanaikaisesti kommunikoida useammalla kuin yhdellä 5 radiokanavalla, kuviossa 3 on esitetty välineet vain yhdellä radiokanavalla tapahtuvaa kommunikointia varten.
Sekä tukiasemat että matkaviestimet käsittävät mikroprosessori-ohjatun radiovastaanottimen. Viitaten sekä kuvioihin 2 että 3, radiolähetin 10 lähettää radiosignaaleja, jotka on moduloitu digitaalisilla sanomilla, jotka sanoma-10 generaattori 11 generoi. Kuvion 3 matkaviestimessä sanoma-generaattori on kytketty datainformaation lähteeseen 12, esim. näppäimistöön, datainformaa-tiopuskurin 13 kautta. Lähetettävä informaatio käsitellään sekä matkaviestin- että tukiasemissa datamodulaattorilla 24 ja datasignaaliprosessorilla 25. Kuvion 2 tukiasemassa sanomageneraattori ja datainformaatiopuskuri 13 on kytketty da-15 talinjapäätteeseen 14, joka vastaanottaa dataa dataverkosta, johon datapääte on kytketty piireillä, sellaisilla kuten kiinteät puhelinlinjat. Matkaviestimessä sa-nomadekooderi 18 on kytketty datainformaation tulostusvälineeseen 15, esimerkiksi näyttöön, tätä informaatiopuskurin 16 kautta. Tukiasemassa sanomade-kooderi 18 on puolestaan kytketty datainformaatiopuskurin kautta datalinjapäät- . 20 teeseen 17, joka syöttää dataa dataverkon ohjauskeskukseen, johon datapääte ·..,** on kytketty piireillä, sellaisilla kuten kiinteät puhelinlinjat. Lähetetty informaatio, • · # jonka vastaanotin 9 vastaanottaa sekä tukiasemissa että matkaviestimissä, käsi-teitään audioulostuloprosessorilla 26 ja datademodulaattorilla 27, kun taas in- • · : formaatio, jonka lähetin 10 yleislähettää sekä tukiasemassa että matkaviesti- lt » • *.’· 25 messä, käsitellään datamodulaattorilla 24 ja datasignaaliprosessorilla 25. Ra- diokanava, jolla sekä matkaviestin- että tukiaseman radiolähettimet 10 ja -vastaanottimet 9 toimivat, määritetään taajuuksilla, jotka mikroprosessorin 21 ohjaama taajuussyntesoija 20 syöttää. Lopuksi sekä tukiasemat että matkavies- .*··. timet sisältävät välineet 22 algoritmien, koodien, sääntöjen, formaattien, datan ja ’·] 30 kompensointiarvojen tallentamiseksi.
Esillä olevan keksinnön digitaalinen pakettiradiojärjestelmä ylläpitää tiedonsiirtoa ennalta määritellyn signalointiprotokollan mukaisesti, joka sisältää . loogisen datarakenteen, joka kontrolloi kunkin tukiaseman ja matkaviestimien * · · ,·, : välistä kommunikointia. Tarkemmin sanottuna, ja kuten on havainnollistettu ku- 35 vion 4A kaaviossa, kukin lähetetyn informaation purske tukiaseman ja matkaviestimen välillä sisältää kehysotsikon 31, jota seuraa muu ohjausinformaatio ja 7 109738 i j data, peruslohko 32 ja lisädatalohkot 33, joista kukin sisältää pariteettikentän 34 virheenilmaisua ja -korjausta varten. Kunkin lähetetyn paketin kunkin kehysotsi-kon ja kunkin peruslohkon protokollaformaatti on sama. Kuvio 4B havainnollistaa kehysotsikon muodostavan datan järjestelyä ja esittää, että bitit 1-16 käsittä-5 vät bittisynkronointilohkon 30, bitit 17-32 käsittävät kehyssynkronointilohkon 35, kun taas 33-38, 39-44, ja 45-48 käsittävät tukiasemaidentiteetin 36, alueidentiteetin 37 sekä vastaavasti ohjauslippulohkot 38, ja bitit 49-56 käsittävät pariteettibitit 39, joita käytetään radion virheen ilmaisu- ja korjausjärjestelmässä. Bit-tisynkronointilohko 30 sisältää aina saman kuvion ykkösiä ja nollia, joka mahdol-10 listaa tarkan lähetetyn taajuuden mittauksen, kuten alla tullaan edelleen selostamaan. Lisäksi tukiasemaidentiteetti- ja alueidentiteettilohkot 36 ja 37 yhdessä identifioivat tietyn tukiaseman. Digitaalisen informaatiokehyksen loppuosa, joka lähetetään radiokanavan yli kehysotsikon jälkeen on peruslohko 32, joka sisältää matkaviestimen osoitteen yhdessä muun informaation ja pariteettikentän 34 15 kanssa. Tämän jälkeen seuraavat lohkot 33 käsittävät informaatiolohkojonon, jotka lohkot sisältävät informaatiokentän ja pariteettikentän 34, joita yleislähete-tään kunnes vaadittu informaatio on lähetetty. Kuvio 4C havainnollistaa peruslohkon 32 käsittävän datan järjestelyn ja esittää, että bitit 1-24 käsittävät osoitteen, joka identifioi matkaviestimen, joka lähettämässä dataa tapauksessa, jos-20 sa paketti on tarkoitettu vastaanotettavaksi tukiasemalla, tai matkaviestimen osoitteen, jolle paketti on tarkoitettu tapauksessa, jossa tukiasema on suorittamassa yleislähetystä. Bitit 25-27, bitit 28-32, bitit 33-36 ja bitit 37-40 ovat kukin käytössä erilaisia tarkoituksia varten järjestelmässä. Bitit 41-48 spesifioivat ke-· hyksessä olevien lohkojen lukumäärän, mukaanlukien peruslohkot, bitit 49-144 • 25 ovat käytössä erilaisia tarkoituksia varten, ja bitit 145-160 ovat pariteettibittejä virheenilmaisua ja -korjausta varten. Tulisi huomata, että koska lähetettyjen datapakettien formaatissa käytetään lomitusta, pariteettia ja tarkistussummaa, ko-ko peruslohko täytyy vastaanottaa suorittaa lomituksenpurku ja tarkistaa virheet .···. ennenkuin matkaviestimen tunnistekenttä (MOB) voidaan lukea peruslohkosta '** 30 tukiaseman käyttöön. Sellaisen paketin tapauksessa, jonka matkaviestin yleislä- ’.i.: hettää tukiasemalle, MOB-dataa käytetään identifioimaan tietty matkaviestin, niin että vastaanoton jälkeen tukiasema voi olla varma siitä, mikä signaali vas-. taanotetaan miltäkin tietyltä järjestelmän matkaviestimeltä ennenkuin signaalin . ·. : mitattua taajuutta käytetään, kuten alla tullaan selittämään.
* I I
35 Kuten yllä selitettiin, esillä olevan keksinnön järjestelmän matkavies timet toimivat ympäristössä, jossa radiokanavat on jaettu verkossa useammalle 109738 8 i kuin yhdelle operaattorille. Täten on oleellista, että tukiasema, jonka tulee mitata ja arvioida matkaviestimen lähettämän signaalitaajuusstabiilisuutta, on varma tämän matkaviestimen identiteetistä ennenkuin se rekisteröi arvionsa tai suorittaa toimenpiteitä taajuuden ei-hyväksytyn arvon suhteen. Lisäksi asemiin, jotka 5 käsittävät esillä olevan järjestelmän lähettimet toimivat purskemuodossa ja tämän seurauksena tukiasemalla on vain hyvin lyhyt aikajakso, jona sen täytyy suorittaa matkaviestimen lähettämän signaalin mittaukset.
Koska jaetut kanavat esillä olevassa radiojärjestelmässä ovat suhteellisen kapeita, ts. ainoastaan 12,5 kHz luokkaa leveydeltään, ja toimivat suh-10 teellisen suurella datanopeudella, luokkaa 8 kbittiä/sekunti, järjestelmä tarvitsee korkean taajuusstabiilisuusasteen sekä lähettimessään että vastaanottimes-saan. Järjestelmässä olevat matkaviestimet toimivat taajuusstabilisuusstandar-din sisällä, joka on noin ±1,5 PPM (±1,35 kHz taajuudella 900 MHz). Tästä syystä radiopiirien referenssioskillaattoreissa täytyy olla korkea stabiilisuustaso.
15 Nyt viitataan kuvioon 5, jossa on esitetty lohkokaavio matkaviestinra- dioaseman taajuusmittauspiiristä, jota käytetään esillä olevan keksinnön opetusten mukaisesti rakennetussa taajuudenvalvontajärjestelmässä. Radiovastaanotin 101 ja radiolähetin 102 ovat kumpikin vastaavasti kytketyt vastaanottimen taajuussyntesoijaan 103 ja lähettien taajuussyntesoijaan 104, josta kumpikin , 20 toimii standardin vaihelukittuun silmukkaan perustuvaan taajuussyntesoijapiiris- * • ’’ tön mukaan. Sekä vastaanottimen taajuussyntesoija 103 että lähettimen taa- • : * juussyntesoija 104 vastaanottavat referenssitaajuuden referenssioskillaattorilta 105, joka sisältää referenssikiteen, jonka resonanssitaajuutta käytetään tu- • · :.· I kiaseman taajuusstandardina esillä olevan keksinnön järjestelmän mukaisesti, j' ·': 25 Referenssitaajuus on kytketty vastaanottimen taajuussyntesoijalle 103 linjan 106 ·,*’: kautta ja lähettimen taajuussyntesoijalle 104 linjan 107 kautta. Vastaanottimen taajuussyntesoija 103 ja lähettimen taajuussyntesoija 104 toimivat ohjaus-, oh-.·. : jelma-ja datamuistimodulin 107 ohjauksen alaisena, joka sisältää mikroproses- .··[ sorin ja muistin ja joka on kytketty näihin kahteen syntesoijaan 103 ja 104 vas-30 taavasti ohjauslinjoilla 109 ja 110. Taajuusmittauspiiri 111 vastaanottaa refe-renssitaajuuden referenssioskillaattorilta 105 linjan 112 kautta ja mitattava sig- • «· naali vastaanotetaan matkaviestimen (ei esitetty) lähettimeltä radiovastaanotti- » , mella 101, joka on kytketty taajuusmittauspiirille 111 linjan 113 kautta. Esillä ole- vassa järjestelmässä vastaanotettua matkaviestimen lähettimen signaalia käyte- • ·» 35 tään muodostamaan toinen välitaajuus 450 kHz. Ohjaus-, ohjelma- ja datamuis-timoduli 108 on kytketty taajuudenmittauspiiriin 111 muodostamaan alustusig- 9 109738 naali linjalle 114 ja vastaanottamaan mitattu taajuusarvo linjalla 115. Moduli 108 on kytketty myös referenssioskillaattoriin 105 vastaanottamaan kellosignaali, joka on johdettu referenssi-taajuussignaalista, linjalla 116.
Modeemi 118 vastaanottaa ilmaistun audiotaajuuden 5 radiovastaanottimelta 101 linjan 119 kautta ja muodostaa moduloidun audiotaajuisen signaalin lähettimen taajuussyntesoijalle 104 linjan 121 kautta. Modeemi 118 vastaanottaa dataa ohjaus-, ohjelma-ja datamuistimodulista 108 linjan 122 kautta ja lähettää dataa modulille 108 linjan 123 kautta. Modeemi myös muodostaa moduloidun audiotaajuisen signaalin referenssioskillaattorille 10 105 linjalla 124 ja lähettimen taajuussyntesoijalle 104 linjalla 121.
Kuvion 5 taajuusmittauspiiristö toimii yleisesti seuraavalla tavalla. Kantoaaltosignaali, jonka matkaviestin yleislähettää ja jonka kantoaaltotaajuus on luokkaa 900 MHz, vastaanotetaan tukiaseman radiovastaanottimella 101 ja alennetaan joukolla sekoittimia välitaajuussignaaliksi, jonka arvo on suurinpiir-15 tein 450 kHz. Tätä 450 kHz signaalia käytetään muodostamaan veräjöintisignaa-li, jonka kestoaika on suurinpiirtein 1 millisekunti, jonka ajan aikana referenssi-taajuuden, joka saadaan linjalla 112 referenssioskillaattorilta 105, jaksoja lasketaan laskurissa. Tämän signaalin jaksojen lukumäärä, joka lasketaan tämän yhden millisekunnin aikajakson aikana, käytetään arvona, josta määritellään se ·. 20 määrä, jolla matkaviestimen taajuus poikkeaa tukiaseman 105 standardirefe- • · renssioskillaattorin taajuudesta. Tätä poikkeama-arvoa verrataan tallennettuihin siedettäviin virhearvoihin ohjaus-, ohjelma- ja datamuistimodulissa 108 ja pääte-*··;’ tään siitä mikä toimenpide tulisi suorittaa. Jos taajuuspoikkeama-arvo on matka-'· viestimen hyväksyttävälle poikkeamalle vaaditun toleranssin sisällä, ei suoriteta • · · : *.·’ 25 muita toimenpiteitä kuin arvon ja ajan rekisteröinti rekisteröintitarkoituksia varten.
•« · v ; Jos poikkeama on suurempi kuin sallitun taajuuspoikkeaman ensimmäinen arvo, niin matkaviestimen identiteetti ja poikkeaman määrä raportoidaan verkon ohjauskeskukseen, joka voi sitten kutsua matkaviestimen huoltokeskukseen sen oskillaattorin säätämiseksi ja poikkeaman korjaamiseksi. Jos mitattu poikkeama •»· 30 on suurempi kuin siedettävän taajuuspoikkeaman sekä ensimmäinen arvo että toinen arvo, niin tällöin ei ainoastaan raportoida matkaviestimen identiteettiä ja *·”' taajuuspoikkeaman määrää verkon ohjauskeskukseen vaan tällöin keskus : muodostaa takaisin tukiasemalle ohjaussignaalit, jotka saattavat sen lähettä- :*·.· mään toiminnastapoistosignaalin matkaviestimelle. Tällainen toiminnastapois-35 tosignaali aiheuttaa sen, että matkaviestimen lähetin tulee toimimattomaksi, niin 10 109738 että taajuudelta pois olevaa signaalia ei enää yleislähetetä verkkoon aikaansaamaan häiritseviä radiotaajuisia signaaleja verkon muilla kanavilla.
Verkon ohjauskeskus voi pysäyttää lisälähetykset matkaviestimeltä ainakin kahdella tavalla: (1) matkaviestinkeskus voi pysäyttää kaikki sellaiselta 5 matkaviestimeltä, jonka ei ole lupa toimia verkossa (esim. taajuusvirheen, maksamattomien laskujen tai muiden syiden vuoksi), tulevat datapaketit tai sille menevät datapaketit; ja (2) verkko voi lähettää toiminnastapoistosanoman matkaviestimelle ja sen järjestelmäohjelmisto reagoi estämällä kaikki lisälähetykset matkaviestimeltä.
10 Nyt viitataan kuvioon 6, jossa on esitetty yksityiskohtainen lohkokaavio taajuusmittauspiiristö, jota voidaan käyttää esillä olevan keksinnön järjestelmässä. Vastaanotin 101 sisältää vastaanottoantennin 131, ensimmäisen sekoittimen 132, toisen sekoittimen 133 ja ilmaisimen 134. Vastaanottimen taajuussyntesoija 103 sisältää perinteisen vastaanottimen paikallis- 15 oskillaattoripiirin, joka käsittää vaihelukitun silmukan 135, silmukkasuodattimen 136 ja jänniteohjatun oskillaattorin 137. Samalla tavoin lähetin 102 sisältää lähetysantennin 141 ja lähettimen taajuussyntesoija 104 sisältää suhteellisen standardin lähettimen paikallisoskillaattoripiirin, joka käsittää vaihelukitun silmukan 142, silmukkasuodattimen 143 ja jänniteohjatun oskillaattorin 144.
20 Sekä vastaanottimen paikallisoskillaattori 103 että lähettimen • · paikallisoskillaattori 104 vastaanottavat referenssitaajuussignaalin referenssioskillaattorilta 105, joka sisältää referenssikiteen 146, jonka taajuutta '/·;* käytetään standardina esillä olevan keksinnön järjestelmässä.
'··’ · Referenssioskillaattorin 12,8 MHz referenssitaajuusulostulosignaali on kytketty • · · : V 25 vastaanottimen taajuussyntesoijalle 102, lähettimen taajuussyntesoijalle 104 ja ; vastaanottimen 101 toiselle sekoittimelle 133 kuudella kertovan taajuuskertojan 148 kautta. Vastaanotetun signaalinvoimakkuussignaali (RSSI) on kytketty ilmaisimelta 134 vastaanottimeen 101 multipleksoivalle analogia- • digitaalimuuntimelle linjalla 153 ja data on kytketty ilmaisimelta 134 linjalla 154.
30 Multipleksoivan A/D-muuntimen 151 ulostulo on kytketty kaksiporttiseen RAM- muistiin 155 väylärakenteen 156 kautta ja sieltä ohjausmikroprosessorille 157 • · * ·; · * sen väylärakenteen 158 kautta.
: Signaaliprosessori 159, joka palvelee ensisijaisesti modeemina, on kytketty sekä kaksoisportti-RAMiin 155 ja D/A-konvertteriin 161 väylärakenteen • » 35 156 kautta. Muisti 162 on kytketty mikroprosessorille ja muille komponenteille väylärakenteen 158 kautta.
11 109738 j
Ensimmäinen laskuri 167 vastaanottaa 450 kHz välitaajuussignaalin ilmaisimelta 134 vastaanottimeen 101 ja muodostaa veräjöintisignaalin linjan 168 kautta toiselle laskurille 169. Laskuri 167 muodostaa keskeytyssignaalin linjalla 171 mikroprosessorille 157. Sekä ensimmäinen että toinen laskuri 167 ja 5 169 vastaanottavat sisääntulot mikroprosessorin väylärakenteelta 158.
Referenssitaajuus 12,8 MHz referenssioskillaattorilta 145 on kytketty kolmella kertovan kertojapiirin 172, kahdeksalla jakavan jakajapiirin 173 ja neljällä jakavan jakajapiirin 174 kautta muodostamaan 4,8 MHz signaalin toisen laskurin 169 yhteen sisääntuloon. Tämä 4,8 MHz ulostulosignaali, joka saadaan neljällä 10 jakavalta jakajalta 174, on kytketty mikroprosessorille 157 4,8 MHz kellosignaalina, kun taas kahdeksalla jakava jakajapiirin 173 ulostulo on kytketty muodostamaan 19,2 MHz kellosignaalin signaaliprosessorille 159.
Toiminnallisesti signaaliprosessori 159 toimii modeemina, joka generoi modulaation radiolähettimen sisällä ja vastaanottaa ja ilmaisee lähetetyn 15 datan, joka vastaanotetaan ilmaisimelta 134 linjan 154 ja multipleksoivan analogiamuuntimen 151 kautta. DP-RAM 155 on kaksiporttinen RAM-muisti, jota käytetään väliaikaisena muistina signaaliprosessorin 159 ja mikroprosessorin 157 välisessä kommunikoinnissa. Mikroprosessori 157 kontrolloin radiota ja ajaa erilaisia algoritmeja, jotka suorittavat laskutoimituksia ja ohjausfunktioita radion ·. 20 sisällä. Muisti 162 sisältää sekä ROM- ja RAM-tyyppistä muistia ja tallentaa • · *... erilaisia datataulukkoja, joita käytetään esillä olevan keksinnön jäijestelmän ;*.* mukaisessa taajuusmittauksessa. Multipleksoiva A/D-muunnin 151 vastaanottaa erilaisia analogisia signaaleja ja multipleksoi ne väylärakenteelle 156. Signaalit ·’·: : sisältävät vastaanotetun signaalin voimakkuusindikaattori (RSSI) -signaalit t · » : 25 ilmaisimelta 134 ja audiotaajuisen datan linjalla 154 ilmaisimelta 134.
: Multiplekseri 151 konvertoi audiosignaalit digitaalisiksi ja sitten multipleksoi
kummastakin kahdesta sisääntulosta saatavan datan dataväylälle 156 DP-RAM
: ’·. · 155 ja mikroprosessorin 157 kanssa tapahtuvaa kommunikointia varten.
• ·
Jos matkaviestimeltä vastaanotetun signaalin taajuus on oletetulla 30 yleisalueella, ensimmäinen laskuri 167 antaa nimellisen yhden millisekunnin ulostulopulssi linjan 168 kautta toiselle laskurille 169. Laskuri 169 laskee 4,8 ’···' MHz vertailuoskillaattorisignaalin jaksojen lukumäärän, joka esiintyy noin yhden : millisekunnin veräjöintipulssien aikana, jotka vastaanotetaan ensimmäiseltä las- kurilta. Tätä käytetään sitten matkaviestimeltä vastaanottimella 101 vastaanote-35 tun kantoaaltosignaalin taajuuden mittana. Tämä taajuuspoikkeama-arvo standardista, jonka tukiaseman referenssioskillaattori 105 muodostaa, käytetään niin f 12 109738 että saadaan arvo, jonka verran matkaviestimen lähetin on pois taajuudelta. Ja-kajat/kertojat 172, 173 ja 174 prosessoivat referenssioskillaattorilta 105 saatavaa referenssitaajuussignaalia antamaan 4,8 MHz signaalin, joka menee sekä mikroprosessorille 157 kellona että toiselle laskurille 169 referenssitaajuussig-5 naalin esityksenä.
Tukiaseman vastaanottimessa 101 matkaviestimeltä antenniin 131 vastaanotettu signaali yhdistetään ensimmäisessä sekoittimessa 132 signaaliin, joka saadaan paikallisoskillaattorilta 103, niin että tuotetaan 75,25 MHz signaali, joka tuodaan toiselle sekoittimelle 133 yhdessä 76,8 MHz signaalin kanssa, joka 10 saadaan referenssioskillaattorista 6 kertaa kertovalla kertojapiirillä 148, niin että muodostetaan 450 kHz signaali ilmaisimelle 134. Tämä 450 kHz välitaajuussig-naali linjalla 160 on kytketty ensimmäisen laskurin 167 sisääntuloon, joka laskee 900 jaksoa ja muodostaa veräjöintisignaalit, joiden välissä on nimellinen yhden millisekunnin erotus. Referenssioskillaattorin 105 ulostulo, 12,8 MHz referenssi-15 taajuussignaali, kerrotaan ja jaetaan piireissä 172,173 ja 174, niin että tuotetaan 4,8 MHz signaali sisääntuloksi toiselle laskurille 169. Jokaista ensimmäiselle laskurille 167 syötettyä 450 kHz signaalin 900 jaksoa kohti laskuri tuottaa ulostu-lopulssin linjalla 167 toiselle laskurille 169. Täten signaaliulostulo ensimmäiseltä laskurilta 167 toiselle laskurille 169 linjalla 168 on neliöaaltopulssi, jolla on nimel-20 linen yhden millisekunnin jakso. Jos matkaviestimen lähetystaajuus on tarkal-"... leen oikea, ts. tuottaa yhden millisekunnin ulostulosignaalin linjalle 168, toinen laskuri 169 laskee 4800 pulssia 4,8 MHz referenssiarvosignaalista tämän yhden millisekunnin jakson aikana. Arvo, jonka toinen laskuri 169 todella laskee, lähe-·’·· : tetään mikroprosessorille 157 ja muistille 162 väylärakenteen 158 kautta. Sitten I · * : 25 mikroprosessori 157 määrittää matkaviestimeltä vastaanotetun lähetetyn signaa- • · · v : Iin taajuuspoikkeaman määrän referenssioskillaattorin 105 taajuudesta. Tätä poikkeamamäärää verrataan sitten mikroprosessorilla 157 sallittuihin poik-keama-arvoihin, jotka on tallennettu muistiin 162. Näiden vertailujen tulos mää-rittää tallennetaanko arvo ainoastaan referenssiksi, raportoidaanko se verkon 30 ohjauskeskukselle matkaviestimen oskillaattoritaajuuden myöhempien säätöjen saamiseksi tai raportoidaanko se verkon ohjauskeskukselle matkaviestimen lä-’···* hettimen saattamiseksi pois toiminnasta seurauksena verkon häiriöstä, jotka : matkaviestimen jatkuva toiminta aiheuttaa.
Nyt viitataan kuvioon 7, jossa on esitetty vuokaavio, joka ilmaisee oh-35 jelmarutiinin, jota esillä olevan keksinnön järjestelmä käyttää tarpeellisten mittausten tekemiseksi ja taajuuden valvonnan aikaansaamiseksi järjestelmässä.
13 109738
Kohdassa 201 järjestelmä mittaa taajuusarvon, kuten yllä selitettiin kuvion 6 yhteydessä, suurinpiirtein yhden millisekunnin radiotaajuusenergiapurskeen aikana, jonka matkaviestin lähettää pursketoimintatilassa. Yksinkertaisin tapa varmistaa todellinen nollan keskiarvon virhe on tehdä taajuusmittaukset jakson yli, 5 jonka aikana modulaatiopoikkeaman keskiarvo on nolla, kuten silloin, kun bit-tisynkronointikuvio lähetetään. Siten esillä oleva keksintö suorittaa taajuusmittauksen sinä aikana, jolloin se vastaanottaa matkaviestimen lähettämän kehysot-sikon bittisynkronointilohko-osaa, niin että varmistetaan että vastaanotettu taajuus arvioidaan ainoastaan kunkin bittisynkronointilohkon käsittävän kiinteän yk-10 kösten ja nollien kuvion aikana. Koska tämä datakuvio, jolla lähetetty signaali moduloidaan, vaikuttaa lähetetyn signaalin nimelliseen taajuuteen, tämä kiinteä lähetetyn informaation kuvio varmistaa suuremman tarkkuuden mittauksissa. Kuitenkin pitää huomata, että mitä tahansa lähetyspurskeen jaksoa voidaan käyttää mittaamaan taajuutta, jos tehdään korjaus tämän tietyn koko paketin (tai 15 sen osan) keskiarvovirheelle. Tämä keskiarvo voidaan määrittää bittikuvion de-moduloinnin jälkeen. On myös mahdollista käyttää koko pakettia (tai sen osaa) korjaamatta keskiarvovirhettä, jos tämä virhe on aina riittävän pieni. Tällainen tulos voidaan saavuttaa koodaamalla paketti.
Kohdassa 202 järjestelmä määrittää löydettiinkö bittisynkronointilohko 20 mitattavasta signaalista vai ei. Jos ei, järjestelmä palaa kohtaan 201 mittaamaan jälleen, ja jos löytyy, se siirtyy kohtaan 203 tallentamaan mitatun taajuusarvon • · « muistiin. Seuraavaksi kohdassa 204 järjestelmä määrittää onko lähetetyn purs-’··;* keen koko kehysotsikko ja peruslohko vastaanotettu matkaviestimeltä. Lähete-·*·: : tyn datalohkon peruslohko sisältää matkaviestimen identiteettitiedot, jotka identi-
• · I
: V 25 fioivat tietyn matkaviestimen, joka on lähettämässä informaatiota. Kun järjestel-• · ♦ v : mä määrittää kohdassa 204, että kehysotsikko ja peruslohko on vastaanotettu, se määrittää kohdassa 205 onko kokonainen kehys vastaanotettu. Kokonainen kehys sisältää datan pariteettikentän, joka mahdollistaa järjestelmän määrittää onko lähetyksessä esiintynyt datavirheitä ja purkaa lähetetyn datan lomitus, niin 30 että määritetään matkaviestimen identiteettitieto. Tämä varmistaa, että kaikki • t · tarvittavat datakorjaukset tehdään vastaanotettuun informaatioon ennenkuin päätöksiä tehdään. Toisin sanoen kohdassa 206 järjestelmä määrittää onko : vastaanotetussa datassa vähemmän kuin maksimivirhe, niin että vastaanotettua dataa voidaan käyttää varmistamaan, onko oikea tukiasema vastaanotettu. Jos 35 datan määritellään olevan riittävän tarkkaa kohdassa 206, järjestelmä määrittää 14 109738 ja tallentaa kohdassa 207 sen matkaviestimen identiteetin, jolta kohdassa 201 mitattu signaali vastaanotettiin.
Jos järjestelmä on määrittänyt liikuttuaan vaiheiden 201-207 läpi, että kokonainen kehys, joka on riittävän tarkka sen matkaviestimen identiteetin var-5 mistamiseksi, jolta signaali vastaanotettiin, järjestelmä siirtyy kohtaan 208, jossa se määrittää onko taajuuserovirhe matkaviestimeltä kohdassa 201 mitatun taajuuden ja tukiaseman referenssioskillaattorin referenssitaajuuden välillä pienempi kuin absoluuttinen sallittu maksimivirhearvo, johon ylhäällä viitattiin "toisena virhearvona". 900 MHz nimellisellä kantoaaltotaajuudella maksimivirhearvo säätiö taisi tyypillisesti olla luokkaa 5 kHz. Jos tämä virhe oli suurempi kuin tämä sallittu maksimi, niin matkaviestimen identiteetti ja taajuuspoikkeama raportoidaan verkon ohjauskeskukseen ja taajuudenvalvontajärjestelmä automaattisesti poistaa matkaviestinyksikön lähettimen pois toiminnasta kohdassa 209 ja estää kaikki signaalin lisälähetykset siltä. Tämä estää signaalien lähettämisen matkaviesti-15 mestä, joka saattaisi olla poissa sille nimetyltä taajuustakanavalta ja aiheuttaa vakavia ongelmia sekä radiojärjestelmässä että verkossa. Jos tämä taajuusvirhe oli absoluuttisen sallitun alueen sisällä, järjestelmä siirtyy kohtaan 210, jossa se määrittää oliko tämä virhe pienempi kuin maksimitoimintavirhe, joka on sallittu ilman korjausta ja johon viitattiin yllä "ensimmäisenä virhearvona". Jos ei, mat-20 kaviestimen lähettimen identiteetti ja taajuuspoikkeaman määrä raportoidaan verkon ohjauskeskukselle. 900 MHz nimellisellä kantoaaltotaajuudella maksimi-toimintavirhe saattaisi tyypillisesti olla luokkaa 1,5 kHz. Mikä tahansa poik-'··;* keama, joka on suurempi kuin tämä määrä, vaatii että matkaviestin kutsutaan :.i : verkon ohjauksen toimesta huoltokeskukseen, niin että matkaviestimen lähetti- • · · : V 25 men oskillaattori voidaan säätää sen saamiseksi standardin mukaiseksi, v : Kuten yllä olevasta keksinnön järjestelmän ja menetelmän selityksestä voidaan nähdä, saavutetaan äärimmäisen korkea taajuus-stabiilisuusaste matkaviestimissä, kun verkko nopeasti vaatii, että kaikki radiot, • jotka poikkeavat standardista, säädetään ja/tai poistetaan toiminnasta, jos 30 poikkeama on riittävän suuri aiheuttaakseen verkko-ongelmia. Tämä mahdollistaa korkean stabiilisuusasteen kaikissa matkaviestimissä, jotka '···* toimivat kapeakaistaisessa, suuren datanopeuden omaavassa : :vastaanotin/lähetinjärjestelmässä, suhteellisen alhaisin kustannuksin.
: 1. t · Vaikka uskotaan, että esillä olevan keksinnön järjestelmän rakenne ja 35 toiminta on ilmeinen yllä olevasta selityksestä, järjestelmän toimintamenetelmä, joka on esitetty ja selitetty ja luonnehdittu ensisijaiseksi siihen voidaan tehdä il- 15 109738 meisiä muutoksia ja muunnoksia poikkeamatta keksinnön hengestä ja suojapii-ristä, joka on määritelty seuraavissa patenttivaatimuksissa.
* • · • · * • a • · · • · · • · # · · • aa • · a 1 < i a a

Claims (26)

1. Menetelmä useiden matkaviestimien valvomiseksi, jotka matkaviestimet yleislähettävät niihin liittyvälle tukiasemalle (B1-B10) matkaviestinjär- 5 jestelmän verkossa, sellaisten matkaviestimien (M1-M10) ilmaisemiseksi mainitusta matkaviestinjoukosta, jotka lähettävät signaaleja muilla kuin halutulla taajuudella, tunnettu siitä, että mainitussa menetelmässä: lähetetään signaali kultakin mainituista matkaviestimistä (M1-M10) siihen liittyvälle tukiasemalle (B1-B10), jolloin kukin lähetetyistä signaaleista si-10 sältää informaatiota, joka identifioi tietyn matkaviestimen, joka on yleislähettä-mässä tätä signaalia; vastaanotetaan tukiasemalla (B1-B10) signaali siihen liittyvältä matkaviestimeltä (M1-M10); synnytetään mainitulla tukiasemalla (B1-B10) referenssignaali, jolla 15 on taajuus, joka on suhteutettu sen matkaviestimen lähetyksen haluttuun taajuuteen, jolta signaali vastaanotettiin; verrataan sen signaalin taajuutta, joka vastaanotetaan liittyvältä matkaviestimeltä (M1-M10), mainittuun referenssisignaaliin; synnytetään erosignaali, joka osoittaa verrattujen signaalien välisen . 20 eron; • * *... verrataan mainittua erosignaalia ensimmäiseen ennalta valittuun • · · kynnysvirhearvoon, joka osoittaa ensimmäisen eroasteen mainitun referens-*··;* sisignaalin taajuuden ja mainitulta liittyvältä matkaviestimeltä (M1-M10) vas- i taanotetun lähetyksen taajuuden välillä; ja •» · : V 25 identifioidaan mainitun matkaviestimen tarvitsevan matkaviestimen • I · v : huoltosäätöjä vasteena mainitulle erolle, joka ylittää mainitun ensimmäisen en nalta valitun kynnysvirhearvon.
2. Menetelmä matkaviestinjoukon valvomiseksi, jotka matkaviestimet • « .*·*. (M1-M10) yleislähettävät niihin liittyvälle tukiasemalle (B1-B10) matkaviestinjär- • tt ·, 30 jestelmän verkossa, sellaisten matkaviestimien ilmaisemiseksi mainitusta • · » matkaviestinjoukosta, jotka lähettävät signaaleja muilla kuin halutulla taajuudel-:···: la, t u n n e 11 u siitä, että mainitussa menetelmässä: : lähetetään signaali kultakin mainituista matkaviestimestä (M1-M10) niihin liittyvälle tukiasemalle (B1-B10), jolloin kukin mainituista lähetetyistä sig- • » 35 naaleista sisältää informaatiota, joka identifioi tietyn matkaviestimen, joka on yleislähettämässä tätä signaalia; 17 109738 vastaanotetaan tukiasemalla (B1-B10) signaali siihen liittyvältä matkaviestimeltä (M1-M10); synnytetään mainitussa tukiasemassa (B1-B10) referenssignaali, jolla on taajuus, joka on suhteutettu sen matkaviestimen lähetyksen haluttuun taajuu-5 teen, jolta signaali vastaanotettiin; verrataan sen signaalin taajuutta, joka vastaanotettiin liittyvältä matkaviestimeltä (M1-M10), mainittuun referenssisignaaliin; synnytetään erosignaali, joka osoittaa verrattujen signaalien välisen eron; 10 verrataan mainittua erosignaalia ensimmäiseen ennalta valittuun kynnysvirhearvoon, joka osoittaa ensimmäisen eroasteen mainitun referens-sisignaalin taajuuden ja mainitulta liittyvältä matkaviestimeltä (M1-M10) vastaanotetun lähetyksen taajuuden välillä; identifioidaan mainitun matkaviestimen tarvitsevan matkaviestimen 15 huoltosäätöjä vasteena mainitulle erolle, joka ylittää mainitun ensimmäisen ennalta valitun kynnysvirhearvon; verrataan mainittua erosignaalia toiseen ennalta valittuun kynnysvirhearvoon, joka on suurempi kuin mainittu ensimmäinen virhearvo ja joka osoittaa toisen eroasteen mainitun referenssisignaalin taajuuden ja mainitulta liittyväl-•. 20 tä matkaviestimeltä (M 1 -M 10) vastaanotetun lähetyksen taajuuden välillä; ja t · ^ estetään mainitun matkaviestimen lisälähetykset vasteena mainitulle ;toiselle eroasteelle, joka ylittää mainitun toisen ennalta valitun kynnysvirhearvon.
*··;' 3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä sellaisten signaalien ' taajuusstabilisuuden valvomiseksi, jotka lähettää joukko sellaisia matkaviesti-i 25 miä, jotka yleislähettävät niihin liittyvälle tukiasemalle (B1-B10) matkaviestinjär-v : jestelmän verkossa, tunnettu siitä, että menetelmässä lisäksi: määritetään signaalista, jonka tukiasema (B1-B10) vastaanottaa mainitulta liittyvältä matkaviestimeltä (M1-M10), mainitun matkaviestimen identi-• ’"; teetti. *.30
4. Menetelmän matkaviestinjoukon valvomiseksi, jotka matkaviesti- » t » met (M1-M10) yleislähettävät niihin liittyvälle tukiasemalle (B1-B10) matkavies- 1 t ;· tinjärjestelmän verkossa, sellaisten matkaviestimien ilmaisemiseksi mainitusta : matkaviestinjoukosta, jotka lähettävät signaaleja muilla kuin halutulla taajuudel- la, tunnettu siitä, että mainitussa menetelmässä: 35 lähetetään signaali kultakin mainituista matkaviestimistä (M1-M10) siihen liittyvälle tukiasemalle (B1-B10), jolloin kukin mainituista lähetetyistä sig- 18 109738 naaleista sisältää informaatiota, joka identifioi tietyn matkaviestimen, joka on yleislähettämässä tätä signaalia; vastaanotetaan tukiasemalla (B1-B10) signaali siihen liittyvältä matkaviestimeltä; 5 synnytetään mainitussa tukiasemassa (B1 -B10) referenssignaali, jolla on taajuus, joka on suhteutettu sen matkaviestimen lähetyksen haluttuun taajuuteen, jolta signaali vastaanotettiin; verrataan liittyvältä matkaviestimeltä (M1-M10) vastaanotetun signaalin taajuutta mainittuun referenssisignaaliin laskemalla ennalta määrätty jaksoja 10 sellaisesta signaalista, joka on johdettu matkaviestimeltä vastaanotetusta signaalista, ja synnyttämällä jaksollinen veräjöintisignaali, laskemalla referenssisig-naalista johdetun signaalin jaksojen määrä, joka esiintyy peräkkäisten veräjöin-tisignaalien välissä, ja vertaamalla laskettujen jaksojen lukumäärää arvoon, joka on suhteutettu mainitulta matkaviestimeltä vastaanotettuun taajuuteen; 15 synnytetään erosignaali, joka osoittaa verrattujen signaalien välisen eron; verrataan mainittua erosignaalia ensimmäiseen ennalta valittuun kynnysvirhearvoon, joka osoittaa ensimmäisen eroasteen mainitun referens-sisignaalin taajuuden ja mainitulta liittyvältä matkaviestimeltä (M1-M10) vas-20 taanotetun lähetyksen taajuuden välillä; ja • · identifioidaan mainitun matkaviestimen tarvitsevan matkaviestimen • · · palvelusäätöjä vasteena mainitulle ensimmäiselle eroasteelle, joka ylittää maini-‘t · ·; ’ tun ensimmäisen esivalitun kynnysvirhearvon. '· i
5. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä sellaisten signaalien I I I i 25 taajuusstabilisuuden valvomiseksi, jotka lähettää joukko matkaviestimiä, jotka v · yleislähettävät niihin liittyvälle tukiasemalle (B1-B10) matkaviestinjärjestelmän verkossa, tunnettu siitä, että menetelmässä: :’: kukin mainituista signaaleista, jotka lähetetään mainituista matkavies- * · timistä (M1-M10) niihin liittyvälle tukiasemalle (B1-B10), yleislähetetään purske- , 30 muodossa. • · ·
6. Patenttivaatimuksen 5 mukainen menetelmä sellaisten signaalien '···* taajuusstabilisuuden valvomiseksi, jotka lähettää joukko matkaviestimiä, jotka ; yleislähettävät niihin liittyvälle tukiasemalle (B1-B10) matkaviestinjärjestelmän verkossa, tunnettu siitä, että mainittu matkaviestinjärjestelmän verkko on 35 pakettidataverkko ja että menetelmässä lisäksi: 1β 109738 määritetään milloin täydellinen datakehys on vastaanotettu mainitulta matkaviestimeltä lähetetyn datapurskeen sisällä; määritetään sisältääkö vastaanotettu data enemmän kuin ennalta valitun määrän datavirheitä ennen kuin suoritetaan mainittu taajuusvertailuvaihe.
7. Patenttivaatimuksen 5 mukainen menetelmä sellaisten signaalien taajuusstabilisuuden valvomiseksi, jotka lähettää joukko matkaviestimiä, jotka yleislähettävät niihin liittyvälle tukiasemalle (B1-B10) matkaviestinjärjestelmän verkossa, tunnettu siitä, että mainittu matkaviestinjärjestelmäverkko on pa-kettidataverkko ja että mainitun matkaviestimen lähettämä datapurske on forma-10 toitu sellaisen protokollan mukaisesti, joka sisältää: bittisynkronointilohkon (30), jossa on kiinteä datakonfiguraatio; kehysotsikon (31), joka sisältää tukiaseman identiteettilohkon; peruslohkon (32), joka sisältää matkaviestimen identiteettikentän; ja pariteettikentän (34), joka sisältää informaatiota virheenilmaisua ja -15 korjausta varten.
8. Patenttivaatimuksen 7 mukainen menetelmä sellaisten signaalien taajuusstabilisuuden valvomiseksi, jotka lähettää joukko matkaviestimiä, jotka yleislähettävät niihin liittyvälle tukiasemalle (B1-B10) matkaviestinjärjestelmän verkossa, tunnettu siitä, että mainittu matkaviestinjärjestelmän verkko on 20 pakettidataverkko ja että mainitussa vertailuvaiheessa: verrataan sen signaalin taajuutta, joka vastaanotetaan mainitulta liit- I · I tyvältä matkaviestimeltä (M1-M10) purskeen sen osuuden aikana, joka sisältää *···* bittisynkronointilohkon (30). l.l S
9. Menetelmä matkaviestinjoukon valvomiseksi, jotka matkaviestimet •« * * 25 yleislähettävät purskemoodissa niihin liittyvälle tukiasemalle (B1-B10) matka- I I · v ·' viestinjärjestelmän verkossa, sellaisten matkaviestimien (M1-M10) ilmaisemi seksi mainitusta matkaviestinjoukosta, jotka lähettävät signaaleja muilla kuin ha-lutulla taajuudella, mainitun matkaviestinjärjestelmän verkon ollessa pakettidata- t 9 verkko, tunnettu siitä, että mainitussa menetelmässä: X 30 lähetetään signaali kultakin mainituista matkaviestimistä (M1-M10) t t » niihin liittyvälle tukiasemalle (B1-B10), jolloin kukin mainituista lähetetyistä sig-naaleista sisältää informaatiota, joka identifioi tietyn matkaviestimen, joka on ;'· yleislähettämässä tätä signaalia; * * < vastaanotetaan tukiasemalla (B1-B10) signaaliyleislähetys siihen liit-35 tyvältä matkaviestimeltä; 20 109738 synnytetään mainitussa tukiasemassa (B1-B10) referenssignaaliyleis-lähetys, jolla on taajuus, joka on suhteutettu sen matkaviestimen lähetyksen haluttuun taajuuteen, jolta signaali vastaanotettiin; verrataan liittyvältä matkaviestimeltä (M 1-M 10) vastaanotetun signaa-5 Iin taajuutta mainittuun referenssisignaaliin jakson aikana, jonka modulaa-tiopoikkeaman keskiarvo on nolla; synnytetään erosignaali, joka osoittaa verrattujen signaalien välisen eron; verrataan mainittua erosignaalia ensimmäiseen ennalta valittuun 10 kynnysvirhearvoon, joka osoittaa ensimmäisen eroasteen mainitun referens-sisignaalin taajuuden ja mainitulta liittyvältä matkaviestimeltä (M1-M10) vastaanotetun lähetyksen taajuuden välillä; ja identifioidaan mainitun matkaviestimen tarvitsevan matkaviestimen huoltosäätöjä vasteena mainitulle eroasteelle, joka ylittää mainitun ensimmäisen 15 esivalitun kynnysvirhearvon.
10. Menetelmä matkaviestinjoukon valvomiseksi, jotka matkaviestimet yleislähettävät purskemoodissa niihin liittyvälle tukiasemalle (B1-B10) matkaviestinjärjestelmän verkossa, sellaisten matkaviestimien (M1-M10) ilmaisemiseksi mainitusta matkaviestinjoukosta, jotka lähettävät signaaleja muilla kuin ha-20 tutulla taajuudella, mainitun matkaviestinjärjestelmän verkon ollessa pakettidata-t '·· verkko, tunnettu siitä, että mainitussa menetelmässä: :T: lähetetään signaali kultakin mainituista matkaviestimestä (M1-M10) niihin liittyvälle tukiasemalle (B1-B10), jolloin kukin mainituista lähetetyistä sig- : naaleista sisältää informaatiota, joka identifioi tietyn matkaviestimen, joka on •« · · 25 yleislähettämässä tätä signaalia; vastaanotetaan tukiasemalla (B1-B10) signaali siihen liittyvältä matkaviestimeltä (M 1 -M 10); synnytetään mainitussa tukiasemassa (B1-B10) referenssignaali, jolla '·/ on taajuus, joka on suhteutettu sen matkaviestimen lähetyksen haluttuun taajuu- • · 30 teen, jolta signaali vastaanotettiin; : demoduloidaan ainakin osa datapaketista; • · · ; ; määritetään mainitun demoduloidun datapaketin keskiarvo; * * · korjataan mainitun datapaketin keskiarvovirhe; • · · verrataan sen signaalin taajuutta, joka vastaanotetaan liittyvältä mat-:.’*i 35 kaviestimeltä (M 1-M10), mainittuun referenssisignaaliin; 21 109738 synnytetään erosignaali, joka osoittaa verrattujen signaalien välisen eron; verrataan mainittua erosignaalia ensimmäiseen ennalta valittuun kynnysvirhearvoon, joka osoittaa ensimmäisen eroasteen mainitun referens-5 sisignaalin taajuuden ja mainitulta liittyvältä matkaviestimeltä (M1-M10) vastaanotetun lähetyksen taajuuden välillä; ja identifioidaan mainitun matkaviestimen tarvitsevan matkaviestimen palvelusäätöä vasteena mainitulle ensimmäiselle eroasteelle, joka ylittää mainitun ensimmäisen ennalta asetetun kynnysvirhearvon.
11. Menetelmämatkaviestinjoukon valvomiseksi, jotka matkaviestimet yleislähettävät purskemoodissa niihin liittyvälle tukiasemalle (B1-B10) matkaviestinjärjestelmän verkossa, sellaisten matkaviestimien (M1-M10) ilmaisemiseksi mainitusta matkaviestinjoukosta, jotka lähettävät signaaleja muilla kuin halutulla taajuudella, mainitun matkaviestinjärjestelmän verkon ollessa pakettidata- 15 verkko, tunnettu siitä, että mainitussa menetelmässä: lähetetään signaali kultakin mainituista matkaviestimistä (M1-M10) siihen liittyvään tukiasemaan (B1-B10), jolloin kukin mainituista lähetetyistä signaaleista sisältää informaatiota, joka identifioi tietyn matkaviestimen, joka on yleislähettämässä tätä signaalia; 20 vastaanotetaan tukiasemalla (B1-B10) signaali siihen liittyvältä mat- . *·· kaviestimeltä; :T: synnytetään mainitussa tukiasemassa (B1-B10) referenssignaali, jolla on taajuus, joka on suhteutettu sen matkaviestimen lähetyksen haluttuun taajuu-; teen, jolta signaali vastaanotettiin; 25 koodataan datapaketit siinä olevan keskiarvovirheen pienentämiseksi; verrataan sen signaalin taajuutta, joka vastaanotettiin liittyvältä mat- . . kaviestimeltä (M1-M10), mainittuun referenssisignaaliin käyttäen ainakin osaa • * · ’;f / koko datapaketista korjaamatta keskiarvovirhettä; ···* 30 synnytetään erosignaali, joka osoittaa verrattujen signaalien välisen : eron; verrataan mainittua erosignaalia ensimmäiseen ennalta valittuun kynnysvirhearvoon, joka osoittaa ensimmäisen eroasteen mainitun referens-sisignaalin taajuuden ja mainitulta liittyvältä matkaviestimeltä (M1-M10) vas-" · " 35 taanotetun lähetyksen taajuuden välillä; ja 22 109738 identifioidaan mainitun matkaviestimen tarvitsevan matkaviestimen palvelusäätöä vasteena mainitulle ensimmäiselle eroasteelle, joka ylittää mainitun ensimmäisen ennalta valitun kynnysvirhearvon.
12. Menetelmä matkaviestinjoukon valvomiseksi, jotka matkaviesti-5 met yleislähettävät niihin liittyvälle tukiasemalle (B1-B10) matkaviestinjärjestelmän verkossa, sellaisten matkaviestimien (M1-M10) ilmaisemiseksi mainitusta matkaviestinjoukosta, jotka lähettävät signaaleja muulla kuin halutulla taajuudella, mainitun matkaviestinjärjestelmän verkon ollessa pakettidataverkko, tunnettu siitä, että mainitussa menetelmässä: 10 lähetetään signaali kultakin mainituista matkaviestimistä (M1-M10) niihin liittyvälle tukiasemalle (B1-B10), jolloin kukin mainituista lähetetyistä signaaleista sisältää informaatiota, joka identifioi tietyn matkaviestimen, joka on yleislähettämässä tätä signaalia; vastaanotetaan tukiasemalla (B1-B10) signaali siihen liittyvältä mat-15 kaviestimeltä (M 1 -M 10); synnytetään mainitussa tukiasemassa (B1-B10) referenssignaali, jolla on taajuus, joka on suhteutettu sen matkaviestimen lähetyksen haluttuun taajuuteen, jolta signaali vastaanotettiin; verrataan sen signaalin taajuutta, joka vastaanotettiin liittyvältä mat-20 kaviestimeltä (M1-M10), mainittuun referenssisignaaliin; ·· synnytetään erosignaali, joka osoittaa verrattujen signaalien välisen :T: eron; verrataan mainittua erosignaalia ensimmäiseen ennalta valittuun ; kynnysvirhearvoon, joka osoittaa ensimmäisen eroasteen mainitun referens- 25 sisignaalin taajuuden ja mainitulta liittyvältä matkaviestimeltä (M1-M10) vas- taanotetun lähetyksen taajuuden välillä; identifioidaan, mukaanlukien matkaviestimen identiteettikentän tun-. , nistamisen datapurskeen peruslohkossa (32), mainitun matkaviestimen tarvitse- / van matkaviestimen huoltosäätöä vasteena mainitulle ensimmäiselle eroasteel- » · ···' 30 le, joka ylittää mainitun ensimmäisen ennalta valitun kynnysvirhearvon; ja : määritetään signaalista, jonka tukiasema (B1-B10) vastaanottaa Ml mainitulta liittyvältä matkaviestimeltä (M1-M10), mainitun matkaviestimen identiteetti.
’; · ·‘ 13. Menetelmämatkaviestinjoukon valvomiseksi, jotka matkaviestimet ’· *· 35 yleislähettävät niihin liittyvälle tukiasemalle (B1-B10) matkaviestinjärjestelmän verkossa, jossa on ohjauskeskus, joka on kytketty kuhunkin näistä tukiasemista 23 109738 (B1-B10), niiden matkaviestimien (M1-M10) ilmaisemiseksi mainitusta matka-viestinjoukosta, jotka lähettävät signaaleja muulla kuin halutulla taajuudella, tunnettu siitä, että mainitussa menetelmässä: lähetetään signaali kultakin mainituista matkaviestimestä (M1-M10) 5 siihen liittyvälle tukiasemalle (B1-B10), jolloin kukin mainituista lähetetyistä signaaleista sisältää informaatiota, joka identifioi tietyn matkaviestimen, joka on yleislähettämässä tätä signaalia; vastaanotetaan tukiasemalla (B1-B10) signaali siihen liittyvältä matkaviestimeltä (M1-M10); 10 synnytetään mainitussa tukiasemassa (B1 -B10) referenssignaali, jolla on taajuus, joka on suhteutettu sen matkaviestimen lähetyksen haluttuun taajuuteen, jolta signaali vastaanotettiin; johdetaan välitaajuussignaalista, joka vastaanotettiin mainitusta liittyvästä matkaviestimestä (M1-M10); 15 verrataan liittyvältä matkaviestimeltä vastaanotetun signaalin taajuut ta mainitun referenssisignaalin; synnytetään erosignaali, joka osoittaa näiden verrattujen signaalien välisen eron; verrataan mainittua erosignaalia ensimmäiseen ennalta valittuun 20 kynnysvirhearvoon, joka osoittaa ensimmäisen eroasteen mainitun referens-.**·· sisignaalin taajuuden ja mainitulta liittyvältä matkaviestimeltä vastaanotetun lä- : T: hetyksen taajuuden välillä; ja identifioidaan mainitun matkaviestimen tarvitsevan matkaviestimen : .·. palvelusäätöä vasteena mainitulle ensimmäiselle eroasteelle, joka ylittää maini- 25 tun ensimmäisen ennalta valitun kynnysvirhearvon.
14. Järjestelmä matkaviestinjoukon valvomiseksi, jotka matkaviestimet yleislähettävät niihin liittyvälle tukiasemalle (B1-B10) matkaviestinjärjestelmän verkossa, niiden matkaviestimien (M1-M10) ilmaisemiseksi mainitusta mat- • · · '· ’· kaviestinjoukosta, jotka lähettävät signaaleja muulla kuin halutulla taajuudella, 30 tunnettu siitä, että järjestelmä käsittää: : välineet signaalien lähettämiseksi kultakin mainituista matkaviestimis- .···. tä (M1-M10) siihen liittyvälle tukiasemalle (B1-B10), jolloin kukin mainituista lähetetyistä signaaleista sisältää informaatiota, joka identifioi tietyn matkaviesti-‘: ] men, joka on yleislähettämässä tätä signaalia; 35 välineet tukiasemalla (B1-B10) signaalin vastaanottamiseksi siihen liittyvältä matkaviestimeltä; 24 109738 välineet mainitussa tukiasemassa (B1-B10) referenssisignaalin synnyttämiseksi, jolla on taajuus, joka on suhteutettu sen matkaviestimen lähetyksen haluttuun taajuuteen, jolta signaali vastaanotettiin; välineet liittyvältä matkaviestimeltä (M1-M10) vastaanotetun signaalin 5 taajuuden vertaamiseksi mainittuun referenssisignaaliin; välineet erosignaalin synnyttämiseksi, joka osoittaa verrattujen signaalien välisen eron; välineet mainitun erosignaalin vertaamiseksi ensimmäiseen ennalta valittuun kynnysvirhearvoon, joka osoittaa ensimmäisen eroasteen mainitun re-10 ferenssisignaalin taajuuden ja mainitulta liittyvältä matkaviestimeltä (M1-M10) vastaanotetun lähetyksen taajuuden välillä; ja välineet mainitun matkaviestimen identifioimiseksi tarvitsemaan matkaviestimen palvelusäätöä vasteena mainitulle ensimmäiselle eroasteelle, joka ylittää mainitun ensimmäisen ennalta valitun kynnysvirhearvon.
15 15. Järjestelmä matkaviestinjoukon valvomiseksi, jotka matkaviesti met yleislähettävät niihin liittyvälle tukiasemalle (B1-B10) matkaviestinjärjestelmän verkossa, niiden matkaviestimien (M1-M10) ilmaisemiseksi mainitusta mat-kaviestinjoukosta, jotka lähettävät signaaleja muulla kuin halutulla taajuudella, tunnettu siitä, että järjestelmä käsittää: 20 välineet signaalin lähettämiseksi kultakin mainituista matkaviestimistä (M1-M10) siihen liittyvälle tukiasemalle (B1-B10), jolloin kukin mainituista lähete-tyistä signaaleista sisältää informaatiota, joka identifioi tietyn matkaviestimen, jo- .' * ‘; ka on yleislähettämässä tätä signaalia; • * · : välineet tukiasemalla (B1-B10) signaalin vastaanottamiseksi siihen 25 liittyvältä matkaviestimeltä (M 1-M 10); • · *.;‘t välineet mainitussa tukiasemassa (B1-B10) referenssisignaalin syn- • « · nyttämiseksi, jolla on taajuus, joka on suhteutettu sen matkaviestimen lähetyksen haluttuun taajuuteen, jolta signaali vastaanotettiin; • « · ' · ” välineet liittyvältä matkaviestimeltä (M 1 -M 10) vastaanotetun signaalin 30 taajuuden vertaamiseksi mainittuun referenssisignaaliin; : välineet erosignaalin synnyttämiseksi, joka osoittaa verrattujen . ‘ . signaalien välisen eron; välineet mainitun erosignaalin vertaamiseksi ensimmäiseen ennalta valittuun kynnysvirhearvoon, joka osoittaa ensimmäisen eroasteen mainitun re-:. *i 35 ferenssisignaalin taajuuden ja mainitulta liittyvältä matkaviestimeltä (M1-M10) vastaanotetun lähetyksen taajuuden välillä; 25 109738 välineet mainitun matkaviestimen identifioimiseksi tarvitsemaan matkaviestimen palvelusäätöä vasteena mainitulle ensimmäiselle eroasteelle, joka ylittää mainitun ensimmäisen ennalta valitun kynnysvirhearvon; välineet mainitun erosignaalin vertaamiseksi toiseen ennalta valittuun 5 kynnysvirhearvoon, joka on suurempi kuin mainittu ensimmäinen ennalta valittu kynnysvirhearvo ja joka osoittaa toisen eroasteen mainitun referenssisignaalin taajuuden ja mainitulta liittyvältä matkaviestimeltä (M1-M10) vastaanotetun lähetyksen taajuuden välillä; ja välineet mainitun matkaviestimen lisälähetysten estämiseksi vastee-10 na mainitulle toiselle eroasteelle, joka ylittää mainitun ennalta valitun kynnysvirhearvon.
16. Patenttivaatimuksen 14 mukainen järjestelmä sellaisten signaalien taajuusstabilisuuden valvomiseksi, jotka lähettää joukko matkaviestimiä, jotka yleislähettävät niihin liittyvälle tukiasemalle (B1-B10) matkaviestinjärjestelmän 15 verkossa, tunnettu siitä, että järjestelmä lisäksi sisältää: välineet, jotka määrittävät signaalista, jonka tukiasema (B1-B10) vastaanottaa mainitulta liittyvältä matkaviestimeltä (M1-M10), mainitun matkaviestimen identiteetin.
16 109738
17. Järjestelmä matkaviestinjoukon valvomiseksi, jotka matkaviesti-20 met yleislähettävät niihin liittyvälle tukiasemalle (B1-B10) matkaviestinjärjestel- ·. män verkossa, niiden matkaviestimien (M1-M10) ilmaisemiseksi mainitusta mat- kaviestinjoukosta, jotka lähettävät signaaleja muulla kuin halutulla taajuudella, tunnettu siitä, että järjestelmä käsittää: • · · : välineet signaalin lähettämiseksi kultakin mainituista matkaviestimistä ··*·'. 25 (M1-M10) siihen liittyvälle tukiasemalle (B1-B10), jolloin kukin mainituista lähete- \.!t tyistä signaaleista sisältää informaatiota, joka identifioi tietyn matkaviestimen, jo- tl· ka on yleislähettämässä tätä signaalia; välineet tukiasemalla (B1-B10) signaalin vastaanottamiseksi liittyvältä • » · *; |: matkaviestimeltä; 30 välineet mainitussa tukiasemassa (B1-B10) referenssisignaalin syn- : nyttämiseksi, jolla on taajuus, joka on suhteutettu sen matkaviestimen lähetyk- ,1 * ·. sen haluttuun taajuuteen, jolta signaali vastaanotettiin; välineet liittyvältä matkaviestimeltä vastaanotetun signaalin taajuuden vertaamiseksi mainittuun referenssisignaaliin mukaanlukien välineet ennalta *. : 35 valitun lukumäärän jaksoja laskemiseksi signaalista, joka on johdettu matkaviestimeltä vastaanotetusta signaalista ja jaksollisen veräjöintisignaalin synnyttämiseksi, välineet referenssisignaalista johdetun signaalin niiden jaksojen 26 109738 seksi, välineet referenssisignaalista johdetun signaalin niiden jaksojen lukumäärän laskemiseksi, jotka esiintyvät peräkkäisten veräjöintisignaalien välissä, ja välineet laskettujen jaksojen lukumäärän vertaamiseksi arvoon, joka on suhteutettu mainitulta matkaviestimeltä vastaanotettuun taajuuteen; 5 välineet erosignaalin synnyttämiseksi, joka osoittaa verrattujen signaalien välisen eron; välineet mainitun erosignaalin vertaamiseksi ensimmäiseen ennalta valittuun kynnysvirhearvoon, joka osoittaa ensimmäisen eroasteen mainitun ver-tailusignaalin taajuuden ja mainitulta liittyvältä matkaviestimeltä (M1-M10) vas-10 taanotetun lähetyksen taajuuden välillä; ja välineet mainitun matkaviestimen identifioimiseksi tarvitsemaan matkaviestimen huoltosäätöä vasteena mainitulle ensimmäiselle eroasteelle, joka ylittää mainitun ensimmäisen ennalta valitun kynnysvirhearvon.
18. Patenttivaatimuksen 14 mukainen järjestelmä sellaisten signaa-15 lien taajuusstabilisuuden valvomiseksi, jotka lähettää matkaviestinjoukko, joka yleislähettää niihin liittyvälle tukiasemalle (B1-B10) matkaviestinjärjestelmän verkossa, tunnettu siitä, että järjestelmässä: kukin mainituista signaaleista, jotka lähetetään mainituilta matkaviestimiltä (M1-M10) niihin liittyvälle tukiasemalle (B1-B10), yleislähetetään purske-20 moodissa.
*·. 19. Patenttivaatimuksen 18 mukainen järjestelmä sellaisten signaali’: lien taajuusstabilisuuden valvomiseksi, jotka lähettää matkaviestinjoukko, joka . ’": yleislähettää niihin liittyvälle tukiasemalle (B1 -B10) matkaviestinjärjestelmän ver- : kossa, jossa on ohjauskeskus, joka on kytketty kuhunkin tukiasemista (B1-B10), 25 tunnettu siitä, että matkaviestinjärjestelmän verkko on pakettidataverkko, ja * ·: ·. että järjestelmä myös sisältää: välineet sen määrittämiseksi, kun kokonainen datakehys on vastaanotettu mainitulta matkaviestimeltä lähetetyssä datapurskeessa; ja I * I välineet sen määrittämiseksi, sisältääkö vastaanotettu data 30 enemmän kuin ennalta määrätyn määrän datavirheitä, ennenkuin suoritetaan : mainittu taajuusvertailuvaihe.
20. Patenttivaatimuksen 18 mukainen järjestelmä sellaisten signaalien taajuusstabilisuuden valvomiseksi, jotka lähettää matkaviestinjoukko, joka *·:·] yleislähettää niihin liittyvälle tukiasemalle (B1-B10) matkaviestinjärjestelmän ver- 35 kossa, tunnettu siitä, että mainittu matkaviestinjärjestelmän verkko on pa- 27 109738 kettidataverkko, ja että mainittu datapurske, jonka mainittu matkaviestin lähettää, on formatoitu protokollan mukaisesti, joka sisältää: bittisynkronointilohkon (30), jossa on kiinteä datakonfiguraatio; kehysotsikon (31), joka sisältää tukiasemaidentiteettilohkon; 5 peruslohkon (32), joka sisältää matkaviestimen identiteettikentän; ja pariteettikentän (34), joka sisältää informaation virheenilmaisua ja -korjausta varten.
21. Patenttivaatimuksen 17 mukainen järjestelmä sellaisten signaalien taajuusstabilisuuden valvomiseksi, jotka lähettää matkaviestinjoukko, joka 10 yleislähettää niihin liittyvälle tukiasemalle (B1-B10) matkaviestinjärjestelmän verkossa, tunnettu siitä, että mainittu matkaviestinjärjestelmän verkko on pa-kettidataverkko, ja että mainittu vertailuväline sisältää: välineet mainitulta liittyvältä matkaviestimeltä (M1-M10) vastaanotetun signaalin taajuuden vertaamiseksi purskeen sen osuuden aikana, joka sisäl-15 tää bittisynkronointilohkon (30).
22. Patenttivaatimuksen 18 mukainen järjestelmä sellaisten signaalien taajuusstabilisuuden valvomiseksi, jotka lähettää matkaviestinjoukko, joka yleislähettää niihin liittyvälle tukiasemalle (B1-B10) matkaviestinjärjestelmän verkossa, tunnettu siitä, että mainittu matkaviestinjärjestelmän verkko on pa- 20 kettidataverkko, ja että mainitut vertailuvälineet sisältävät välineet vertailun suo-/·.. ottamiseksi sen jakson aikana, jona modulaatiopoikkeaman keskiarvo on nolla.
23. Menetelmä matkaviestinjoukon valvomiseksi, jotka matkaviesti-met yleislähettävät purskemoodissa niihin liittyvälle tukiasemalle (B1-B10) mat- : kaviestinjärjestelmän verkossa, niiden matkaviestimien (M1-M10) ilmaisemiseksi iv. 25 mainitusta matkaviestinjoukosta, jotka lähettävät signaaleja muulla kuin halutulla taajuudella, mainitun matkaviestinjärjestelmän ollessa pakettidataverkko, tunnettu siitä, että järjestelmä käsittää: välineet signaalien lähettämiseksi kultakin mainituista matkaviestimis- • · » ’· tä (M1-M10) siihen liittyvälle tukiasemalle (B1-B10), jolloin kukin mainituista 30 lähetetyistä signaaleista sisältää informaatiota, joka identifioi tietyn matkaviesti-; :‘: men, joka on yleislähettämässä tätä signaalia; .···. välineet tukiasemalla (B1-B10) signaalin vastaanottamiseksi siihen liittyvältä matkaviestimeltä; ;:·· välineet mainitussa tukiasemassa (B1-B10) referenssisignaalin syn- 35 nyttämiseksi, jolla on taajuus, joka on suhteutettu sen matkaviestimen lähetyksen haluttuun taajuuteen, jolta signaali vastaanotettiin; 28 109738 välineet ainakin datapaketin osan demoduloimiseksi; välineet mainitun demoduloidun datapaketin keskiarvon määrittämiseksi; välineet mainitun datapaketin korjaamiseksi keskiarvovirheen osalta; 5 välineet liittyvältä matkaviestimeltä (M1-M10) vastaanotetun signaalin taajuuden vertaamiseksi mainittuun referenssisignaaliin; välineet erosignaalin synnyttämiseksi, joka osoittaa eron verrattujen signaalien välillä; välineet mainitun erosignaalin vertaamiseksi ensimmäiseen ennalta 10 valittuun kynnysvirhearvoon, joka osoittaa ensimmäisen eroasteen mainitun re-ferenssisignaalin taajuuden ja mainitulta liittyvältä matkaviestimeltä (M1-M10) vastaanotetun lähetyksen taajuuden välillä; ja välineet mainitun matkaviestimen identifioimiseksi tarvitsemaan matkaviestimen palvelusäätöä vasteena mainitulle ensimmäiselle eroasteelle, joka 15 ylittää mainitun ensimmäisen ennalta valitun kynnysvirhearvon.
24. Menetelmä matkaviestinjoukon valvomiseksi, jotka matkaviestimet yleislähettävät purskemoodissa niihin liittyvälle tukiasemalle (B1-B10) matkaviestinjärjestelmän verkossa, niiden matkaviestimien (M1-M10) ilmaisemiseksi mainitusta matkaviestinjoukosta, jotka lähettävät signaaleja muulla kuin halutulla 20 taajuudella, mainitun matkaviestinjärjestelmän verkon ollessa pakettidataverkko, tunnettu siitä, että järjestelmä käsittää: välineet signaalin lähettämiseksi kultakin mainituista matkaviestimistä (M1-M10) siihen liittyvälle tukiasemalle (B1-B10), jolloin kukin mainituista lähete-: .·. tyistä signaaleista sisältää informaatiota, joka identifioi tietyn matkaviestimen, jo-• \ · ’ 25 ka on yleislähettämässä tätä signaalia; \.’t välineet tukiasemalla (B1-B10) signaalin vastaanottamiseksi siihen liittyvältä matkaviestimeltä (M1-M10); välineet mainitussa tukiasemassa (B1-B10) referenssisignaalin syn-*· nyttämiseksi, jolla on taajuus, joka on suhteutettu sen matkaviestimen lähetyk- ..30 sen haluttuun taajuuteen, jolta signaali vastaanotettiin; : välineet datapakettien koodaamiseksi siinä olevan keskiarvovirheen > I · .*·. pienentämiseksi; välineet ainakin osa datapaketista käyttämiseksi ilman keskiarvovirheen korjausta; *. * *: 35 välineet mainitulta liittyvältä matkaviestimeltä (M1-M10) vastaanote tun signaalin taajuuden vertaamiseksi mainittuun referenssisignaaliin; 29 109738 välineet erosignaalin synnyttämiseksi, joka osoittaa verrattujen signaalien välisen eron; välineet mainitun erosignaalin vertaamiseksi ensimmäiseen ennalta valittuun kynnysvirhearvoon, joka osoittaa ensimmäisen eroasteen mainitun re-5 ferenssisignaalin taajuuden ja mainitulta liittyvältä matkaviestimeltä (M1-M10) vastaanotetun lähetyksen taajuuden välillä; ja välineet mainitun matkaviestimen identifioimiseksi tarvitsemaan matkaviestimen palvelusäätöä vasteena mainitulle ensimmäiselle eroasteelle, joka ylittää mainitun ensimmäisen ennalta valitun kynnysvirhearvon.
25. Patenttivaatimuksen 16 mukainen järjestelmä sellaisten signaa lien taajuusstabilisuuden valvomiseksi, jotka lähettää matkaviestinjoukko, joka yleislähettää niihin liittyvälle tukiasemalle (B1-B10) matkaviestinjärjestelmän verkossa, tunnettu siitä, että mainittu matkaviestinjärjestelmän verkko on pa-kettidataverkko, ja että mainitut välineet mainitun matkaviestimen identiteetin 15 määrittämiseksi sisältävät: välineet matkaviestimen identiteettikentän tunnistamiseksi datapurs-keen peruslohkossa (32).
26. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä sellaisten signaalien taajuusstabilisuuden valvomiseksi, jotka lähettää matkaviestinjoukko, joka yleis-20 lähettää niihin liittyvälle tukiasemalle (B1-B10) matkaviestinjärjestelmän verkos-*·.. sa, tunnettu siitä, että mainitut välineet liittyvältä matkaviestimeltä (M1-M10) vastaanotetun signaalin taajuuden vertaamiseksi mainittuun referenssisig-··1. naaliin sisältävät: välineet välitaajuussignaalin johtamiseksi signaalista, joka on vas- * » 1 J . V 25 taanotettu mainitulta liittyvältä matkaviestimeltä (M1-M10), ennen vertailua. t | » · • · · • f • » » • I » · I I I I » · · 30 109738
FI935097A 1991-05-20 1993-11-17 Digitaalisen matkaviestimen radiotaajuuden valvonta FI109738B (fi)

Applications Claiming Priority (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
US70296291 1991-05-20
US07/702,962 US5245610A (en) 1991-05-20 1991-05-20 Digital radio mobile frequency supervision
PCT/US1992/004226 WO1992021183A1 (en) 1991-05-20 1992-05-19 Digital radio mobile frequency supervision
US9204226 1992-05-19

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI935097A0 FI935097A0 (fi) 1993-11-17
FI935097A FI935097A (fi) 1993-11-17
FI109738B true FI109738B (fi) 2002-09-30

Family

ID=24823355

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI935097A FI109738B (fi) 1991-05-20 1993-11-17 Digitaalisen matkaviestimen radiotaajuuden valvonta

Country Status (13)

Country Link
US (1) US5245610A (fi)
JP (1) JP3073015B2 (fi)
KR (1) KR100245768B1 (fi)
AU (1) AU655386B2 (fi)
CA (1) CA2108477C (fi)
DK (1) DK123993A (fi)
FI (1) FI109738B (fi)
FR (1) FR2677827A1 (fi)
GB (1) GB2270238B (fi)
MX (1) MX9202253A (fi)
NO (1) NO306136B1 (fi)
SE (1) SE512451C2 (fi)
WO (1) WO1992021183A1 (fi)

Cited By (1)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US20210250933A1 (en) * 2015-01-26 2021-08-12 Asustek Computer Inc. Method and apparatus for improving beam finding in a wireless communication system

Families Citing this family (22)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US5550836A (en) * 1992-11-06 1996-08-27 Hewlett-Packard Company High speed data transfer over twisted pair cabling
FR2709893B1 (fr) * 1993-09-06 1996-02-16 Alcatel Mobile Comm France Procédé de partage de canaux par vol d'intervalles de temps contrôlé dans un système de radiocommunications multiplexées, terminal et infrastructure correspondants.
DE4333000C2 (de) * 1993-09-28 1997-10-16 Siemens Ag Verfahren und Anordnung zum Synchronisieren von Basisstationen in einem mehrzellularen, drahtlosen Fernsprechsystem
DE4332999C2 (de) * 1993-09-28 1997-05-28 Siemens Ag Verfahren und Vorrichtung zum Erzeugen eines Systemaktes in Basisstationen eines mehrzellularen, drahtlosen Fernsprechsystems
WO1996005706A1 (en) * 1994-08-15 1996-02-22 Ken Bailey Cellular telephone credit card billing system
KR0164373B1 (ko) * 1995-03-31 1999-02-01 김광호 이동국간 통화로 설정방법
US5966659A (en) * 1995-10-31 1999-10-12 Motorola, Inc. Service request rooting by a local resource controller
DE19611342A1 (de) * 1996-03-22 1997-09-25 Mikom Gmbh Repeater-Anordnung
US6016313A (en) 1996-11-07 2000-01-18 Wavtrace, Inc. System and method for broadband millimeter wave data communication
US6404755B1 (en) 1996-11-07 2002-06-11 Harris Broadband Wireless Access, Inc. Multi-level information mapping system and method
US6141555A (en) 1997-06-09 2000-10-31 Nec Corporation Cellular communication system, and mobile and base stations used in the same
EP0891110A1 (en) * 1997-07-10 1999-01-13 Alcatel Method and system for preventing a mobile station from causing disturbance
US6289214B1 (en) * 1998-05-29 2001-09-11 Ericsson Inc. Systems and methods for deactivating a cellular radiotelephone system using an ANSI-41 short message service email
US6744746B1 (en) * 2000-07-31 2004-06-01 Cyntrust Communications, Inc. System and method for communicating additional data in a data communications system
US20020080772A1 (en) * 2000-12-21 2002-06-27 Claes Magnusson Method and device for communication through the internet
US8977284B2 (en) 2001-10-04 2015-03-10 Traxcell Technologies, LLC Machine for providing a dynamic data base of geographic location information for a plurality of wireless devices and process for making same
US20030224782A1 (en) * 2002-02-11 2003-12-04 Dougherty Angus O. Method and system of connecting broadband wireless systems to wireline serving area interfaces
US7835701B2 (en) * 2004-03-29 2010-11-16 Edgewater Computer Systems, Inc. Detecting and eliminating spurious energy in communications systems via multi-channel processing
US7387244B2 (en) * 2005-05-27 2008-06-17 Election Systems & Software, Inc. Electronic voting system and method with voter verifiable real-time audit log
US7721087B1 (en) * 2006-03-24 2010-05-18 Symantec Corporation Cross UI platform alerting of security status
JP2011010053A (ja) * 2009-06-26 2011-01-13 Hitachi-Lg Data Storage Inc 情報検出装置及び方法
USD905059S1 (en) 2018-07-25 2020-12-15 Square, Inc. Card reader device

Family Cites Families (10)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
JPS5197316A (en) * 1975-02-24 1976-08-26 Eiseitsushinniokeru shuhasudokihoshiki
US4322842A (en) * 1979-10-23 1982-03-30 Altran Electronics Broadcast system for distribution automation and remote metering
JPS6326037A (ja) * 1986-07-18 1988-02-03 Nippon Telegr & Teleph Corp <Ntt> 移動無線機
JPS6486724A (en) * 1987-09-29 1989-03-31 Toshiba Corp Radio telephone system
US4901368A (en) * 1987-10-19 1990-02-13 American Telephone And Telegraph Company Frequency translation correction scheme for satellite communication system
CH675183A5 (fi) * 1987-11-23 1990-08-31 Koechler Erika Fa
JPH0622345B2 (ja) * 1988-01-14 1994-03-23 東京電力株式会社 移動体通信方式
US4972507A (en) * 1988-09-09 1990-11-20 Cellular Data, Inc. Radio data protocol communications system and method
SE464438B (sv) * 1989-08-25 1991-04-22 Eritel Ab Foerfarande foer att anpassa radiokommunikationssystem med basstation och flera mobilstationer till trafik och prestandakrav
US5119502A (en) * 1990-08-30 1992-06-02 Telefonaktiebolaget L M Ericsson Periodic system ordered rescan in a cellular communication system

Cited By (1)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US20210250933A1 (en) * 2015-01-26 2021-08-12 Asustek Computer Inc. Method and apparatus for improving beam finding in a wireless communication system

Also Published As

Publication number Publication date
NO934171L (no) 1994-01-10
KR100245768B1 (ko) 2000-04-01
FR2677827B1 (fi) 1994-12-30
FI935097A0 (fi) 1993-11-17
JPH06508010A (ja) 1994-09-08
NO934171D0 (no) 1993-11-18
MX9202253A (es) 1992-11-01
WO1992021183A1 (en) 1992-11-26
AU2144092A (en) 1992-12-30
FI935097A (fi) 1993-11-17
GB2270238B (en) 1995-02-22
DK123993D0 (da) 1993-11-03
GB9318292D0 (en) 1993-11-17
CA2108477C (en) 2002-08-20
SE9303764D0 (sv) 1993-11-15
JP3073015B2 (ja) 2000-08-07
NO306136B1 (no) 1999-09-20
SE512451C2 (sv) 2000-03-20
SE9303764L (sv) 1993-11-15
GB2270238A (en) 1994-03-02
FR2677827A1 (fr) 1992-12-18
DK123993A (da) 1993-11-03
US5245610A (en) 1993-09-14
AU655386B2 (en) 1994-12-15
CA2108477A1 (en) 1992-11-21

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI109738B (fi) Digitaalisen matkaviestimen radiotaajuuden valvonta
FI105618B (fi) Taajuuskompensointi digitaalisessa radiojärjestelmässä
US5455964A (en) Stabilization of frequency and power in an airborne communication system
US5684794A (en) Validation of subscriber signals in a cellular radio network
FI92966C (fi) Menetelmä ja järjestely tukiaseman kunnon mittaamiseksi
US6526267B1 (en) Method and apparatus for detecting the home area in a mobile station
US5511235A (en) Apparatus for detecting a signaling channel during scanning including a controlled frequency converter circuit and a controlled filter bandwidth, and a method therefor
JP3694023B2 (ja) アナログセルラシステムで使用するための位置決定方法
US6438385B1 (en) Mobile communication devices
CA2023715C (en) Digital signal quality evaluation circuit using synchronization patterns
US5737359A (en) Method for supervising base station radio channels
CA2095216C (en) Receiver with automatic frequency control
US5430731A (en) Radio tele-communication system using TDMA scheme to reduce signal interference
US20020193135A1 (en) Mobile station apparatus and handover method
US5805982A (en) Method and apparatus for measuring idle channel quality in an RF frequency sharing environment
EP0761045B1 (en) A method for improving connection quality in a cellular radio system, and a base station
US6639908B1 (en) Method of facilitating transmission level measurement, and base station
FI87870C (fi) Basstation foer ett radiosystem
US6735425B1 (en) Telephone with a demodulator circuit with an improved local oscillator
FI107502B (fi) Menetelmä taajuuden määrittämiseksi solukkoradiojärjestelmän solun käyttöön ja solukkoradiojärjestelmä
FI95974C (fi) Menetelmä vastaanotettavan lähetteen valitsemiseksi matkaviestinjärjestelmässä ja matkaviestin
CA1127244A (en) System for detecting one of a group of spectrally adjacent tones
KR970007361B1 (ko) 주파수 제어 시스템
JP3324303B2 (ja) 受信信号レベル検出回路
JPS6326037A (ja) 移動無線機

Legal Events

Date Code Title Description
HC Name/ company changed in application

Owner name: ERICSSON INC.

MA Patent expired