FI108321B - Kaapelintiivistyslaite - Google Patents

Kaapelintiivistyslaite Download PDF

Info

Publication number
FI108321B
FI108321B FI945884A FI945884A FI108321B FI 108321 B FI108321 B FI 108321B FI 945884 A FI945884 A FI 945884A FI 945884 A FI945884 A FI 945884A FI 108321 B FI108321 B FI 108321B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
cable
housing
sealing material
anordning
enligt
Prior art date
Application number
FI945884A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI945884A (fi
FI945884A0 (fi
Inventor
Jean-Marie Etienne Nolf
Original Assignee
Raychem Sa Nv
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Raychem Sa Nv filed Critical Raychem Sa Nv
Publication of FI945884A publication Critical patent/FI945884A/fi
Publication of FI945884A0 publication Critical patent/FI945884A0/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI108321B publication Critical patent/FI108321B/fi

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H02GENERATION; CONVERSION OR DISTRIBUTION OF ELECTRIC POWER
    • H02GINSTALLATION OF ELECTRIC CABLES OR LINES, OR OF COMBINED OPTICAL AND ELECTRIC CABLES OR LINES
    • H02G15/00Cable fittings
    • H02G15/013Sealing means for cable inlets
    • HELECTRICITY
    • H02GENERATION; CONVERSION OR DISTRIBUTION OF ELECTRIC POWER
    • H02GINSTALLATION OF ELECTRIC CABLES OR LINES, OR OF COMBINED OPTICAL AND ELECTRIC CABLES OR LINES
    • H02G15/00Cable fittings
    • H02G15/007Devices for relieving mechanical stress
    • HELECTRICITY
    • H02GENERATION; CONVERSION OR DISTRIBUTION OF ELECTRIC POWER
    • H02GINSTALLATION OF ELECTRIC CABLES OR LINES, OR OF COMBINED OPTICAL AND ELECTRIC CABLES OR LINES
    • H02G15/00Cable fittings
    • H02G15/02Cable terminations
    • H02G15/06Cable terminating boxes, frames or other structures
    • H02G15/076Cable terminating boxes, frames or other structures for multi-conductor cables

Landscapes

  • Cable Accessories (AREA)
  • Processing Of Terminals (AREA)
  • Seal Device For Vehicle (AREA)
  • Electrical Discharge Machining, Electrochemical Machining, And Combined Machining (AREA)
  • Preparation Of Compounds By Using Micro-Organisms (AREA)
  • Gyroscopes (AREA)
  • Electroplating And Plating Baths Therefor (AREA)
  • Sealing Devices (AREA)
  • Laying Of Electric Cables Or Lines Outside (AREA)
  • Insulated Conductors (AREA)
  • Connector Housings Or Holding Contact Members (AREA)

Description

108321
Kaapelintiivistyslaite - Kabeltätningsanordning
Esillä olevan keksinnön kohteena on laite kaapelintiivisteen muodostamiseksi, yksityiskohtaisemmin tarkastellen helppopääsyisen päittäissuljennan tai linjakytketyn suljennan 5 muodostamiseksi teleyhteyksiä tai jotain muuta kaapeliliitosta varten. Tätä tuotetta voidaan kuitenkin käyttää myös kaapeliläpisyöttöä varten. Keksinnön kohteena on siten kaapelintiivistyslaite, joka käsittää: (a) kotelon, johon kaapeli asetetaan; (b) tiivistemateriaalin, joka sulkee kaapelin ja kotelon välisen raon; ja 10 (c) välineen kaapelissa vaikuttavan aksiaalisen voiman siirtämiseksi kaapelissa koteloon muulla tavoin kuin tiivistemateriaalin kautta.
Kaapeliliitokset on tiivistettävä olosuhteita vastaan liitoksen yhteydessä käytettyjen kaa-pelijohtimien ja -liittimien vaurioitumisen estämiseksi. Kun kaapeliliitos tehdään, kaape-lisuojusta kuoritaan taaksepäin kaapelin liitospäistä liitettävien johtimien paljastamisek-15 si. Liitoksen tekemisen jälkeen ns. liitoskotelo tai -suojus muodostetaan liitoksen ympärille.
Joissakin tapauksissa on suotavaa tehdä päittäisliitos linjakytketyn liitosrakenteen sijasta. Tämä merkitsee sitä, että kaksi tai useampia kaapeleita, jotka on asetettu vierekkäin niiden päiden osoittaessa samaan suuntaan, liitetään yhteen. Tämän liittämistavan etuna .20 on se, että kupumaisen kannen sisältävä kotelo voidaan asettaa liukuvasti tulokseksi ’; ·; saadun liitoksen päälle. Yksinkertainen tiiviste on tehtävä sitten kohtaan, jossa kaapelit ' · ‘ ' lähtevät kotelon poistoaukosta. Linjakytketyn liitoksen yhteydessä (joka on tehty toisi- *.:: aan vasten olevien kaapelipäiden väliin) on käytettävä kahta, liitosta ympäröivän yleensä * · : lieriömäisen kotelon kummassakin päässä olevaa tiivistettä. Päittäisliitoksen ympärillä t ,.',’25 olevan kotelon ei myöskään tarvitse olla ympäri kiedottua tyyppiä, sen ollessa kuitenkin :T. poistettavissa.
Aikaisemmin on ehdotettu useita erilaisia liitosrakenteita, joista muutamia selostetaan seuraavassa.
«·» US-patenttijulkaisussa 4194082 (Campbell) selostetaan yleensä kupumainen suojakote-30 lo, jonka kuumakutistettava pää on kutistettu sisääntulevan kaapelin ympärille. Kuuma- kutistuksen seurauksena kaapelin ympärille muodostuu tiiviste, joka eristää kotelon :: sisäpuolen ympäristöstä.
2 108321
Julkaisussa WO 90/05401 (Raychem) selostetaan linjakytketty liitosrakenne, jonka yhteydessä voidaan välttää kuumakutistuvien materiaalien käyttöä. Tiivistemateriaalia, esimerkiksi geeliä, käytetään osana päätetiivistettä, joka tiivistää liitoskotelossa olevan sisään- ja ulosmenevän kaapelin väliset raot. Päätetiivisteet käsittävät rakenteiden välissä 5 olevan geelin, jolloin nämä rakenteet voidaan siirtää yhteen geelin kiinnittyessä tiivistävällä tavalla kaapeleihin ja keskikoteloon.
US-patenttijulkaisussa 4701574 (Shimirak et ai.) selostetaan myös liitosrakenne, joka käsittää kaapehpäätetiivisteen ja yleensä lieriömäisen keskikotelon. Nämä päätetiivisteet sisältävät kierteisen ulkopinnan, joka sopii yhteen lieriömäisen kotelon kierteisen pinnan 10 kanssa. Tällä tavoin päätetiivisteet pidetään oikeissa asennoissaan kotelon päissä US-patenttijulkaisussa 3984623 (Worden) selostetaan kaapeliliitoskotelo, joka käsittää onton putkimaisen muovirungon ja jonka päässä on tulppa, vastakkaisen pään ollessa umpinainen. Kiinnitinpinne on asetettu tämän onton rungon ympärille sen kiinnittämiseksi tulpan ympärille. Kotelo on täytetty rasvalla.
15 US-patenttijulkaisussa 2771502 (J H King et ai.) selostetaan liitosrakenne, joka käsittää pitkänomaisen kotelon, jonka kumpaankin päähän on asetettu kiinnitysväline liitettävien kaapelien suojusten ulospäin ulkonevien liuskojen kiinnittämiseksi siihen. Tällöin saavutetaan liitoksen aksiaalinen vetokestävyys, jolloin kuormituksen ottaa vastaan kotelo kaapelin liittimien ja johtimien sijasta. Joustavasti kokoonpuristuva holkki sulkee kote-20 lon molemmat päät ja on liitetty kiinnitysvälineeseen pultin avulla.
US-patenttijulkaisussa 2688651 (J Blake) selostetaan kaapeliliitossuojus, joka käsittää putkimaisen ympärillä olevan muhvin, joka on tarkoitettu asetettavaksi kaapeliliitoksen päälle, kaapelien kulkiessa ulos tämän muhvin kummastakin päästä. Muhvi sisältää * · · kummassakin päässään ulkoisen kierteen muodossa olevan tiivistysjärjestelyn ja siihen • · « 25 liittyy päätekansi, jossa on sellainen sisäkierre, että tämä kansi voidaan kiertää muhvm * * ;· päähän. Joustava tulppa, jossa on reikä kaapelia varten, siirretään liukuvasti kumpaakin • < · v kaapelia pitkin muhvin pään sisään. Sen jälkeen kansi kierretään muhviin, jolloin tulppa muuttaa muotoaan ja tulee tiivistyskosketukseen kaapelin kanssa muhvin sisäpuolella.
* · . · · ·. Vaikka tyydyttäviä tiivisteitä voidaan tehdä käyttäen edellä selostettuja tekniikoita, niillä 30 kaikilla on omat haittapuolensa. Useat niistä ovat monimutkaisia ja kalliita ja niiden valmistaminen kestää kauan.
Olemme nyt havainneet, että parannettu kaapelitiiviste voidaan tehdä erottamalla sen tiivistystoiminta mekaanisesta kiinnityksestä. On suotavaa, että tämä erottaminen sallii kaapelien pääasiassa radiaalisen liikkeen vastauksena esimerkiksi tiivistemateriaalin siirtymiseen.
3 108321
Keksinnön mukainen kaapelintiivistyslaite tunnetaan pääasiallisesti patenttivaatimuksen 1 tunnusmerkkiosasta.
Yleensä ottaen, ellei muuta ilmoiteta, käsite "aksiaalinen" merkitsee pääasiassa kaapelin 5 suhteen olevaa aksiaalista suuntaa, "poikittaisen" merkitessä taas pääasiassa kaapelin suhteen kohtisuoraa tasoa, ja "radiaalisen" merkitessä pääasiassa kaapelia kohti tai siitä poispäin kulkevaa suuntaa sopivimmin poikittaisella tasolla
Tiivistysmateriaali käsittää sopivimmin geelin tai muun materiaalin, jonka kartiotun-keuma (mitattuna muunnetun ASTM D217 muunnelman avulla) on alueella 30-400 10 (10'1 mm) ja/tai lopullinen venymä (mitattuna ASTM D412 avulla) suurempi kuin 100 % pääasiallisella muodonmuutoksella ainakin 100 % venymään asti. Tällaiset materiaalit käsittävät yleensä öljyn tai muun nesteellä paisutetun polymeeriseoksen, jolla on sopivimmin kolmiulotteinen ristikytketty molekyylirakenne. Tällaiset rakenteet voidaan muodostaa lohkokopolymeereistä, jotka sisältävät sangen kovat lohkot ja suhteelliset 15 joustavat lohkot, näiden kopolymeerien sisältäessä esimerkiksi styreenidieeni-lohkopo-lymeerit (styreeni-isopreeni- tai styreeni-butadieenilohkopolymeerit) tai styreeni-etyleeni butyleeni-styreeni kolmilohkokopolymeerit. Esimerkkeinä kolmilohkokopoly-meereistä voidaan mainita Shellin kauppanimellä Kraton myymät kopolymeerit. Nämä lohkokopolymeerit on paisutettu öljyjen avulla. Tulokseksi saadut geelit ovat yleensä 20 kestomuovisia, kuten on suotavaa tuotteen helppoa valmistusta varten. Eräässä sovellu-tusmuodossa käytetään geeliä, joka sisältää 10-14 painoprosenttia kopolymeeriä Kraton G1651, 84-88 painoprosenttia kivennäisöljyä ja pienempiä määriä stabiloimisaineita jne. : _: ': Muitakin geelejä voidaan käyttää haluttaessa, esimerkiksi polyuretaaneihin tai silikonei- hin pohjautuvia geelejä. Kovempia geelejä voidaan valmistaa vähentämällä öljypitoi- • ;*;25 suutta, käyttämällä esimerkiksi 78-82 % öljyä ja haluttaessa lohkokopolymeerien, kuten • · · · .:. Kraton G1651 ja Kraton G1650, seosta, joka sisältää sopivimmin 10 % näitä kumpaakin .···. kopolymeeriä.
* » <
Kotelon asettamisen auttamiseksi tiivistysmateriaalin ympärille, tiivistysmateriaalia voidaan venyttää aksiaalisessa suunnassa kaapelin suhteen supistaen sitä siten poikittai-•*”;30 sessa suunnassa. Tiivistysmateriaali asetetaan sopivimmin kaapelin (tai kaapelien) •'. ympärille ja kotelo siirretään sitten liukuvasti kaapelia pitkin tiivistysmateriaalin päälle.
Kaapeli voidaan vaihtoehtoisesti pitää kiinnitettynä kotelon suhteen ja tiivistysmateriaa-lia siirtää niiden molempiin nähden. Tiivistysmateriaali käsittää sopivimmin yleensä lieriömäisen tulpan, jonka kautta kulkee aksiaalinen reikä jokaista kaapelia varten. Nämä : ’ ‘35 reiät ovat sopivimmin yhteydessä tulpan ulkokehän kanssa tiivistysmateriaalin kautta 4 108321 kulkevan raon välityksellä. Tulppa voidaan tällä tavoin "kietoa" kaapelin ympärille välttäen siten tarve pääsyä varten kaapelin vapaaseen päähän.
Kun kaapelitiivisteen tehtävänä on tiivistää liitos, kaksi tai useampia kaapeleita asetetaan yleensä vierekkäin. Tällöin tiivistysmateriaali asetetaan kaapelien ympärille muodosta-5 maan tiiviste niiden väliin, ja myös kaapelien ja ympärillä olevan kotelon väliin.
Lisäksi käytössä on rajoitusväline, joka käsittää sopivimmin joustavan metalli- tai muo1 vinauhan, jossa on ainakin yksi sisäänpäin, pääasiassa radiaalisessa suunnassa ulottuva ulkonema.
Kotelolla voi olla mikä tahansa sopiva rakenne, mutta päittäisliitosrakennetta varten on 10 suotavaa, että se käsittää: (a) tiivistysmateriaalia (b) ja välinettä (c) ympäröivän ensimmäisen osan; ja (b) sopivimmin pääasiassa kupumaisen toisen osan, joka sisältää kannen ensimmäistä osaa varten.
Toinen osa on kiinnitetty sopivimmin irrotettavalla tavalla ensimmäisen osaan, niin että 15 saadaan helppo pääsy kotelon sisäänsä sulkemiin kaapeleihin. Nämä molemmat osat voidaan pitää yhdessä pyöreän tai muodoltaan muunlaisen kiinnitinpinteen avulla mahdollisesti yhdessä O-renkaan tai muun tiivistysvälineen avulla, joka on asetettu näiden osien molempien toisiaan vasten nojaavien pintojen väliin.
Kun on määrä muodostaa linjakytketty kaapeliliitos, kotelo voi sisältää tiivistysmateiiaa-20 Iin (b) ja sen kummankin pään vieressä olevan välineen (c).
Väline (c) voi käsittää kaapelipinteen varustettuna ensimmäisellä osalla kiinnitystä : Y: varten kaapeliin ja toisella osalla, joka toimii yhdessä kotelon pääasiassa radiaalisesti : kulkevan osan kanssa. Tällainen kaapelipinne (tai sen ensimmäinen osa) voi sisältää • · · · · * minkä tahansa sopivan rakenteen, esimerkki letkupinteen tai ruuvikäyttöisen kiristimen • · · ( ;'r25 (tunnettu tavaramerkki). Molemmat osat voivat olla samaa kappaletta tai ne voivat alunperin olla erillisiä ja olla liitettyinä yhteen esimerkiksi niitin tai napsautussovitteen . avulla.
• · • · ·
On suotavaa, että kotelo käsittää sisäisen poikittaisen elimen esimerkiksi levyn tai laipan muodossa, joka sisältää radiaalisesti kulkevan syvennyksen tai kiskon, jota pitkin kaape-30 lipinteen toinen osa voi liukua.
:':': Tiivistysmateriaali (b) voi olla varustettuna välineellä sen aksiaalista kokoonpuristusta .·. : varten. Tällainen aksiaalinen kokoonpuristus voi aiheuttaa materiaalin siirtymisen 5 108321 poikittaisella tasolla saaden aikaan tiivisteen muodostumisen kaapelien ja ympäröivän kotelon väliin. Kokoonpuristusväline voi käsittää kaksi levyä, joiden väliin tiivistysmate-riaali on asetettu, ja välineet näiden kahden levyn siirtämiseksi yhteen, kuten mutterin ja pultin sekä jousen. Nämä levyt voivat sopivimmin liikkua vapaasti välineen (c) suhteen 5 varmistaen siten irtikytkennän tiivistystoimintojen ja mekaanisen kiinnityksen välillä.
Tällä tavoin tiivistysmateriaali voi ylläpitää hyvän tiivistyksen huolimatta kaapelissa esiintyvistä jännitys-, kokoonpuristus- tai taivutusliikkeistä. Tiivistysmateriaali voidaan myös puristaa kokoon tiivisteen muodostamiseksi ja kaapelia voidaan siirtää vaaditulla tavalla vastauksena tiivistysmateriaalissa esiintyviin voimiin. Tämä ei olisi mahdollista, 10 jos kaapeli olisi kiinnitetty jäykästi koteloon ilman keksinnön taqoamaa mahdollisuutta radiaalisessa suunnassa tapahtuvaan liikkeeseen.
Kotelon sisällä oleva poikittainen elin on sopivimmin muodostettu kotelon sisälle tiivis-tysmateriaalin sijasta. Tällä tavoin poikittainen elin voi käsittää pääasiassa jatkuvan levyn, jonka läpi ei tarvitse kulkea yhtään reikää pääsyä varten välineeseen tiivislysma-15 teriaalin kokoonpuristamista varten. Poikittainen elin voidaan siten tehdä kestävämmäksi ja sitä suojellaan ympäristön vaikutukselta. Poikittainen elin voidaan sopivimmin siirtää liukuvasti koteloon ja lukita sen jälkeen paikoilleen esimerkiksi kiertämällä aksiaalista liikettä vastaan kotelon suhteen. Ainakin silloin, kun kotelo sisältää irrotettavan (ylä)kannen, poikittainen elin asetetaan edullisesti kotelon kantaosaan sen yläosan, so. 20 pään kautta, joka sopii yhteen kannen kanssa vastakkaisen pään (pohjan) sijasta, jonka kautta kaapeli lähtee kotelosta. Tällä tavoin kantaosan pohja voi sisältää pysyvästi rajoitetun aukon, joka auttaa tiivistemateriaalin (b) kiinnittämistä sen sisään.
: ; Keksintöä havainnollistavat edelleen seuraavat piirustukset, joissa: • · • · · « · · .* ! Kuvio 1 esittää kaapelien päittäisliitosrakennetta; • · · i * "[ 25 Kuviot 2 ja 3 esittävät tiivisteitä, joita käytetään liitosrakenteen kotelon sisällä; • · ·
Kuvio 4 esittää poikittaista elintä kaapelien ankkuroimiseksi paikoilleen liitosrakenteen kotelon sisällä; • · ' * “ Kuvio 5 esittää tapaa, jolla kaapelin radiaalinen liike voi tapahtua; ja
Kuvio 6 esittää kaapelipinnettä, jota käytetään yhdessä poikittaisen elimen kanssa.
30 Kuvio 1 esittää päittäisliitosrakennetta 1, joka tiivistää kaapelien 2 välisen liitoksen. Tämä liitosrakenne 1 käsittää kantaosan 3, jonka kautta kaapelit 2 kulkevat, ja kupumai-sen kannen 4, joka sopii yhteen kantaosan 3 kanssa ja jonka sisälle itse kaapeliliitos on 6 108321 asetettu. Liitosrakenne voidaan kiinnittää pitimen 5 välityksellä tankoon, seinään jne.
Kuvioista näkyy myös muita suositeltavia ominaispiirteitä. Liitosrakenne voidaan varustaa venttiilillä 6, jonka välityksellä se voidaan paineistaa tai painekoestaa. Tämä voi olla suotavaa silloin, kun liitosrakenne tiivistää paineistettujen kaapelien välisen liitoksen. 5 Kantaosa ja kupumainen kansi voidaan kiinnittää yhteen ympyrän muotoisen pinteen 7 avulla, jonka päät pakotetaan yhteen pultin tai muun välineen 8 välityksellä. Pinne voi pakottaa kantaosan ja kannen yhteen niiden väliin asetetun O-renkaan ympärille.
Edellä mainittua tiivistysmateriaalia (b) ja välinettä (c) voidaan käyttää esimerkiksi kantaosan 3 sisällä.
10 Kuviossa näkyvä liitosrakenteessa on käytetty neljää kaapelia, mutta keksintöä voidaan käyttää tiivistämään mikä tahansa kohtuullinen määrä kaapeleita. Nämä kaapelit voivat olla sähkökaapeleita tai optisia kaapeleita.
Kantaosa on esitetty poikkileikkauksena ja yksityiskohtaisemmin kuvioissa 2 ja 3.
Kantaosa on esitetty erillään kannesta ja kuviossa näkyy O-rengas, johon kansi asete-15 taan. O-renkaan voidaan havaita lepäävän viistetyllä laipalla, joka yhdessä kannessa olevan samanlaisen viistetyn laipan kanssa muodostaa välineen, jonka avulla radiaa-lisesti kiristetty pinne 7 (kuvio 1) pakottaa kantaosan ja kannen yhteen.
Kaapelit 2 kulkevat liitosrakenteen sisään kantaosassa olevien reikien kautta ja niiden suojukset on poistettu liitosrakenteen sisällä olevista osista niiden johtimien 14 yhteen-.20 liittämistä varten.
. *. ·. Liitosrakenne on tiivistettävä ympäristöä vastaan kosteuden jne. aiheuttamien vaurioiden estämiseksi johtimissa 14. Tämä edellyttää kaapelien ja kantaosan seinien tai liitosraken- • + < teen kokonaiskotelon jonkin muun osan välisen raon tiivistämistä. Esillä olevassa sovel- *;y lutusmuodossa tämä rako suljetaan kahden levyn 11 välissä olevan tiivislysmateriaalin • · · ' · ‘ 25 avulla tai muulla tavoin, jolloin tiivistysmateriaali voidaan puristaa kokoon pituussuun-taisesti.
• · .*··. Tällainen pituussuuntainen kokoonpuristus (jota kuvioissa 2 ja 3 ei ole vielä suoritettu) aiheuttaa tiivistysmateriaalin siirtymisen radiaalisesti ulospäin halutun tiivisteen muo-• ·' dostamiseksi.
.'. 30 Levyt 11 voidaan siirtää yhteen tätä tarkoitusta varten välineen 15 avulla, joka käsittää tai sisältää mutterin, joka kiertoliikkeen yhteydessä liikkuu pulttia pitkin (ei näy kuviois-' · · sa) pakottaen siten jousen 16 kahdesta levystä 11 alempaa vasten. Tämä pultti on kiinni- 7 108321 tetty ylälevyyn 11 ja mutterin kiristäminen saattaa siten levyt yhteen saaden aikaan tiivistysmateriaalin 10 halutun muodonmuutoksen.
Alalevy 11 voidaan pidättää kantaosan 3 sisällä sopivan välineen, kuten sisäänpäin kääntyneen reunuksen tai huulen 17 välityksellä. Kannan 3 alaosa voidaan varustaa 5 uumalla, jota pitkin levy 11 voi liukua etäisyyden 18 verran ja pysyä yhä pidätettynä sivusuuntaista liikettä vastaan. Tiivistysmateriaali ja levyt voivat sopivimmin liukua hieman kummassakin aksiaalisessa suunnassa. Tällä tavoin ylimääräinen paine liitosra-kenteen sisä- ja ulkopuolella voi lisätä tiivistysmateriaaliin kohdistuvaa aksiaalista painetta ja vahvistaa tiivistyssuljentaa.
10 Jos reunus tai huuli 17 muodostaa kiinteän osan kannasta tai se on liitetty kiinteästi kantaan, niin on välttämätöntä asettaa tiivistysmateriaali 10 ja levyt 11 kantaosan 3 sisään ylhäältäpäin kuvion esittämällä tavalla. Vaihtoehtoinen järjestely on esitetty kuviossa 3 näyttäen tilanteen, jossa tiivistysmateriaali ja levyt voidaan asettaa paikoilleen pohjasta käsin. Tiivistysväline, mahdollisesti halkaistu C-rengas, voidaan sitten 15 kiinnittää kantaosan pohjaan alalevyn 11 pitämiseksi paikoillaan. Tällainen väline 20 voidaan lukita paikoilleen nastojen tai muiden lukitusvälineiden 20 avulla, jotka voivat sisältää joko napsautussovituksen tai huku-ja kiertoliikesovituksen.
Kuviot 2 ja 3 esittävät poikittaista välinettä 12, joka voidaan sopivimmin siirtää liukuvasti kotelon sisään ja lukita paikoilleen (esimerkiksi kiertämällä) aksiaalista liikettä vas-20 taan kotelon suhteen. On suotavaa, että poikittainen väline on erillään ylälevystä 11 ja että ylälevy pääsee liikkumaan aksiaalisesti poikittaisen välineen 12 suhteen.
:';. Poikittaisen välineen 12 tehtävänä on muodostaa mekaaninen liitäntä kaapelien 2 ja .y. liitosrakenteen, sopivimmin sen kantaosan 3 kanssa. Liikemahdollisuus ylälevyn 11 ja siirtovälineen 12 välissä mahdollistaa tiivistyksen liittyvien ja mekaanisten toimintojen • · r ’ *' 25 irtikytkennän. Tällä tavoin voidaan muodostaa paras mahdollinen tiivistys, jota ei kaape- • 1 ’’ lien aksiaalinen veto- tai taivutusrasitus heikennä.
• · · • < «
Poikittainen väline 12 käsittää sopivimmin levyn tai laipan, joka (yhdessä kaapelien 2 ·;··· kanssa) peittää pääasiassa kantaosan koko poikkileikkauksen. Se voi kuitenkin käsittää •" ·. myös pitkittäiset tangot tai muut välineet ja sisältää kehysrakenteen.
30 Kaapelit 2 on ankkuroitu poikittaiseen välineeseen pinteiden 13 avulla, jotka voivat olla letkupinteitä tai rauvikäyttöisiä letkukiristimiä. On suositeltavaa, että tällaiset pinteet voidaan kiinnittää kaapeleihin tätä seuraavaa kiinnitystä varten poikittaiseen välineeseen ; 12. Jos pinteet kiinnitetään pysyvästi tai ainakin ensin välineeseen 12, on kokoonpano • · todennäköisesti vaikeampaa.
8 108321
Kun tiivistysmateriaalia puristetaan kokoon halutun tiivisteen muodostamiseksi, on kaapelien pieni radiaalinen liike todennäköisesti suotava, jos on määrä saada aikaan tiivistysmateriaalin yhtenäinen puristuspaine kaikkien kaapelien ympärillä. Tämä hike todennäköisesti sallitaan esillä olevan keksinnön yhteydessä pinteiden 13 ollessa kiinni-5 tettyinä poikittaiseen välineeseen 12. Jokin määrä suhteellista liukuvaa liikettä sallitaan sopivimmin myös.
Poikittainen väline voi sisältää esimerkiksi radiaahsesti kulkevat raot, joiden sisällä pinteet voivat liukua. Jokainen rako- ja pinnepari sisältää yleensä toisiinsa kiinnittyvän ulkoneman ja syvennyksen suhteellisen aksiaalisen liikkeen estämiseksi tai rajoittami-10 seksi. Joko ulkonema tai syvennys tai ne molemmat voivat ulottua radiaalisessa suunnassa niiden keskinäisen kiinnittymisen ylläpitämiseksi halutun suhteellisen radiaahsen liikkeen yhteydessä. On suotavaa, että syvennyksen seinät on varustettu kiskoilla, jotka sopivat pinteissä oleviin rakoihin, mutta tilanne voi myös olla päinvastainen.
Radiaahsesti kulkevat loviaukot ulottuvat edullisesti poikittaisen välineen kehälle, 15 jolloin pinteet voidaan asettaa näiden loviaukkojen sisään sen jälkeen kun kaapelit on kiinnitetty pinteisiin.
Rakenteeltaan suotava poikittainen väline 12 ja pinteet 13 on esitetty kuviossa 4.
Kuviossa on esitetty radiaaliset loviaukot 22, joiden sisällä pinteet 13 voivat liukua nuolien osoittamalla tavalla. Loviaukot 22 on varustettu kiskoilla 23, jotka kiinnittyvät 20 pinteissä oleviin rakoihin 24 estäen edellä mainitun suhteellisen aksiaalisen liikkeen.
';'; Kuvioissa näkyvät ulkonemat 19, joiden välityksellä poikittainen väline voidaan lukita ' ·' ‘ kantaosan sisään kiertoliikkeen avulla. Katso kuvio 2.
• · • · · • · « : :\· Pinteet käsittävät ensimmäiset osat 25 (näkyvät epätäydellisinä) ja toiset osat 26. En-• · « · simmäiset osat kiedotaan kaapelien ympärille ja tiivistetään edullisesti ruuviliitoksen • · · t ,·:·25 avulla, toisten osien 26 kiinnittyessä poikittaisessa välineessä 12 oleviin loviaukkoihin
• « I
edellä selostetulla tavalla.
’: * ’: Kuvio 5 esittää päälliskuvantoa tiivistysmateriaalista 10 reikineen, joiden kautta kaapelit \ * * ’ kulkevat. Nuolet osoittavat kaapelien ja siten myös tiivistysmateriaalin halutun siirtymän , v, pääasialliset suunnat kooltaan erilaisten kaapelien tiivistyksen varmistamiseksi.
:.,,:30 Pinteen 13 ensimmäinen osa 25 on esitetty kuviossa 6. Kuviossa näkyy ruuviliitos, :';'. jonka avulla pinne voidaan kiristää kaapelin ympärille.
s

Claims (14)

108321 - 9
1. Kabeltätningsanordning (1) som innefattar: (a) ett hus (3, 4) in i vilket kabeln (2) gär; (b) ett tätningsmaterial (10), som tätar ett gap mellan kabeln (2) och huset (3, 4); och (c) ett medel (12) för att överföra en axiell kraft i kabeln (2) tili huset (3,4) pä annat sätt ,,! i 20 än genom tätningsmaterialet (b) (10), '. v kännetecknad av att organen (c) (12) medger väsentligen radiell rörelse av kabeln (2). • » • · · I * » •\*f 2. Anordning (1) enligt patentkrav 1, vilken innefattar en in-line-kabelskarvför- • · 4 **Y slutning, varvid huset har ett tätningsmaterial (b) (10) och medel (c) (12) intill vaije *;;· ändedärav. • t * < 1 « «·
1. Kaapelintiivistyslaite (1), joka käsittää: (a) kotelon (3,4), johon kaapeli (2) asetetaan; (b) tiivistemateriaalin (10), joka sulkee kaapelin (2) ja kotelon (3,4) välisen raon; ja 5 (c) välineen (12) kaapelissa vaikuttavan aksiaalisen voiman siirtämiseksi kaapelissa koteloon (3,4) muulla tavoin kuin tiivistemateriaalin (b) (10) kautta, tunnettu siitä, että väline (c) (12) sallii kaapelin (2) olennaisesti radiaalisen liikkeen.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen laite (1), jossa on linjakytketty kaapeliliitosraken-ne, jolloin kotelossa on tiivistysmateriaalia (b) ja sen kummankin pään vieressä oleva 10 väline (c) (12).
3. Anordning (1) enligt patentkrav 1, vilken innefattar en stumskarvförslutning, varvid huset (3, 4) har ett tätningsmaterial (b) (10) och medel (c) (12) intill en ände . · * *. därav och är blind vid en motstaende ände därav.
3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen laite (1), jossa on päittäisliitosrakenne, jolloin kotelossa (3, 4) on tiivistysmateriaalia (b) (10) ja sen toisen pään vieressä oleva väline (c) (12), kotelon ollessa umpinainen vastapäisestä päästään.
4. Anordning (1) enligt patentkrav 3, vid vilken huset (3, 4) innefattar en bas (3) och ett lock (4) för denna, varvid basen mottar tätningsmaterialet (b) (10) och medlet (c) 30 (12). , 5. Anordning (1) enhgt nägot föregäende patentkrav, vilken är en anordning för 11 108321 tätning av ett flertal kablar (2), varvid tätningsmaterialet (10) har genomgäende hai (27) for varje kabel (2) och anordningen har ett medel (c) (12) för varje kabel.
4. Patenttivaatimuksen 3 mukainen laite (1), jossa koteloon (3, 4) kuuluu kantaosa 15 (3) ja sitä varten tarkoitettu kansi (4), kantaosan vastaanottaessa tiivistysmateriaalin (b) (10) ja välineen (c) (12).
5. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen laite (1), joka on tarkoitettu useiden kaapelien (2) tiivistämistä varten, tiivistysmateriaalin (10) sisältäessä sen läpi kulkevat reiät (27) kutakin kaapelia (2) varten, laitteen sisältäessä kutakin kaapelia varten ,: 20 tarkoitetun välineen (c) (12). •: : 6. Jokin edellisen patenttivaatimuksen mukainen laite (1), jossa väline (c) (12) kasit- t t ::: tää kaapelipinteen (13), jossa on ensimmäinen osa (25) kiinnitystä varten kaapeliin (2) ja • · f toinen osa (26), joka toimii yhdessä kotelon (3, 4) olennaisesti radiaalisesti ulottuvan # osan (22) kanssa. • · « • » « ’ 25 7. Patenttivaatimuksen 6 mukainen laite (1), jossa koteloon (3, 4) kuuluu sisäinen poikittainen elin (12), jossa on olennaisesti radiaalisesti ulottuva syvennys tai kisko (23), jota pitkin kaapelipinteen (13) toinen osa (26) voi liukua. • ·
6. Anordning (1) enligt nägot föregäende patentkrav, vid vilken medlen (c) (12) innefattar en kabelklämma (13), som har en första del (25) för att fästas vid en kabel (2) 5 och en andra del (26), som samverkar med en väsentligen radiellt utsträckt del (22) av huset (3,4).
7. Anordning (1) enligt patentkrav 6, vid vilken huset (3, 4) har ett inre tvärelement (12), som har ett väsentligen radiellt löpande urtag eller skena (23), utmed vilken deri andra delen (26) av kabelklämman (13) kan ghda.
8. Anordning (1) enligt nägot av föregaende patentkrav, vid vilken tätningsmaterialet (b) (10) är försett med medel (11,15,16) för axiell hoptryckning av materialet.
8. Jokin edellisen patenttivaatimuksen mukainen laite (1), jossa tiivistysmateriaah (c) ;.; (10) on varustettu välineellä (11, 15, 16) sen aksiaalista kokoonpuristamista varten. '•.30 9. Patenttivaatimuksen 8 mukainen laite (1), tunnettu siitä, että aksiaalinen ‘ kokoonpuristusväline (11, 15, 16) käsittää kaksi levyä (11), joiden välissä tiivistysmateriaah sijaitsee, ja välineen (15, 16) näiden molempien levyjen (11) siirtämiseksi toisiaan kohti. ίο 108321
9. Anordning (1) enligt patentkrav 8, vid vilken medlen (11, 15, 16) för axiell hoptryckning innefattar tvä plattor (11), mellan vilka tätningsmaterialet (10) är placerat, och medel (15, 16) för att föra de tvä plattoma (11) mot varandra.
10. Anordning (1) enligt patentkrav 9, vid vilken vardera plattan (11) kan röra sig i förhällande tili medlet (c) (12).
10. Patenttivaatimuksen 9 mukainen laite (1), jossa kumpikin levy (11) voi siirtyä välineen (c) (12) suhteen.
11. Anordning (1) enligt patentkrav 7, vid vilken det inre tvärelementet (12) kan föras in i huset (3,4) och läsas mot axiell rörelse i förhällande tili huset (3,4).
11. Patenttivaatimuksen 7 mukainen laite (1), jossa sisäinen poikittainen väline (12) voidaan siirtää liukuvasti kotelon (3, 4) sisään ja lukita aksiaalista liikettä vastaan kote- 5 lon (3,4) suhteen.
12. Anordning (1) enligt nägot föregäende patentkrav, vid vilken tätningsmaterialet '; 20 (10) innefattar en gel. • I • · ♦ *·*·* 13. Anordning (1) enligt nägot föregäende patentkrav, vid vilken tätningsmaterialet i (10) har en konpenetrering mätt enligt ASTM D217, ffän 30-400 (10’1 mm) och/eller en ·’ brottöjning, mätt enligt ASTM D412, som är större än 100 %. ··· • · i iti
12. Minkä tahansa edellisen patenttivaatimuksen mukainen laite (1), jossa tiivistysma-teriaali (10) käsittää geelin.
13. Minkä tahansa edellä olevan patenttivaatimuksen mukainen laite (1), tunnettu siitä, että tiivistysmateriaalin (10) kartiomainen tunkeutuma ASTM D217 mukaisesti 10 mitattuna on 30-400 (10*1 mm) ja/tai sen lopullinen venymä ASTM D412 mukaisesti mitattuna on suurempi kuin 100 %.
14. Jokin edellisen patenttivaatimuksen mukainen laite (1), jossa tiivistysmateriaalin (10) läpi kulkee väylä (27) kaapelia varten, joka väylä ulottuu materiaalin ulkopintaan asti sallien materiaalin kietomisen kaapelin (2) ympärille.
15 Patentkrav
14. Anordning (1) enligt nägot föregäende patentkrav, vid vilken tätningsmaterialet t j25 (10) har en passage (27) därigenom för kabeln, varvid passagen sträcker sig tili en ytteiyta av materialet, vilket gör att materialet kan lindas omkring kabeln (2). • · I 1
FI945884A 1992-06-15 1994-12-14 Kaapelintiivistyslaite FI108321B (fi)

Applications Claiming Priority (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
GB9212624 1992-06-15
GB929212624A GB9212624D0 (en) 1992-06-15 1992-06-15 Cable sealing device
GB9301120 1993-05-28
PCT/GB1993/001120 WO1993026070A1 (en) 1992-06-15 1993-05-28 Cable sealing device

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI945884A FI945884A (fi) 1994-12-14
FI945884A0 FI945884A0 (fi) 1994-12-14
FI108321B true FI108321B (fi) 2001-12-31

Family

ID=10717082

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI945884A FI108321B (fi) 1992-06-15 1994-12-14 Kaapelintiivistyslaite

Country Status (14)

Country Link
EP (1) EP0646295B1 (fi)
JP (1) JP3176064B2 (fi)
KR (1) KR100337567B1 (fi)
AT (1) ATE146912T1 (fi)
AU (1) AU687351B2 (fi)
CA (1) CA2137557A1 (fi)
DE (1) DE69306951T2 (fi)
DK (1) DK0646295T3 (fi)
ES (1) ES2097513T3 (fi)
FI (1) FI108321B (fi)
GB (1) GB9212624D0 (fi)
NO (1) NO310328B1 (fi)
PL (1) PL171976B1 (fi)
WO (1) WO1993026070A1 (fi)

Families Citing this family (52)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
EP0782776B1 (en) * 1994-09-21 1999-03-03 N.V. Raychem S.A. Cable splice closure
GB9419033D0 (en) * 1994-09-21 1994-11-09 Raychem Sa Nv Retention slip
TW286371B (fi) * 1995-03-31 1996-09-21 Minnesota Mining & Mfg
US5590234A (en) * 1995-03-31 1996-12-31 Minnesota Mining And Manufacturing Company Fiber optic splice organizers
DE202006006018U1 (de) 2006-04-11 2006-07-13 CCS Technology, Inc., Wilmington Vorrichtung zur Abfangung von Lichtwellenleiterkabeln
DE202006008654U1 (de) 2006-05-30 2006-08-03 CCS Technology, Inc., Wilmington Kabelmuffe zur strukturierten Ablage bzw. Handhabung von in Lichtwellenleiterkabeln geführten Lichtwellenleitern
DE102007010854B4 (de) * 2007-03-01 2009-01-08 Adc Gmbh Konsole für eine Verteilereinrichtung für Lichtwellenleiter-Kabel
DE102007032186A1 (de) 2007-03-01 2008-12-18 Adc Gmbh Trägersystem zur Befestigung von Einrichtungen der Telekommunikations- und Datentechnik
DE102007010853B4 (de) 2007-03-01 2009-01-29 Adc Gmbh Verteilereinrichtung für Lichtwellenleiter
US7787740B2 (en) 2008-06-12 2010-08-31 Corning Cable Systems Llc Universal cable bracket
US8452148B2 (en) 2008-08-29 2013-05-28 Corning Cable Systems Llc Independently translatable modules and fiber optic equipment trays in fiber optic equipment
US11294136B2 (en) 2008-08-29 2022-04-05 Corning Optical Communications LLC High density and bandwidth fiber optic apparatuses and related equipment and methods
EP2221932B1 (en) 2009-02-24 2011-11-16 CCS Technology Inc. Holding device for a cable or an assembly for use with a cable
US8699838B2 (en) 2009-05-14 2014-04-15 Ccs Technology, Inc. Fiber optic furcation module
US8538226B2 (en) 2009-05-21 2013-09-17 Corning Cable Systems Llc Fiber optic equipment guides and rails configured with stopping position(s), and related equipment and methods
US9075216B2 (en) 2009-05-21 2015-07-07 Corning Cable Systems Llc Fiber optic housings configured to accommodate fiber optic modules/cassettes and fiber optic panels, and related components and methods
CN106918885B (zh) 2009-06-19 2021-09-21 康宁光缆系统有限责任公司 高密度和带宽光纤装置以及相关设备和方法
US8712206B2 (en) 2009-06-19 2014-04-29 Corning Cable Systems Llc High-density fiber optic modules and module housings and related equipment
EP2443498B1 (en) 2009-06-19 2020-06-24 Corning Optical Communications LLC High fiber optic cable packing density apparatus
US8625950B2 (en) 2009-12-18 2014-01-07 Corning Cable Systems Llc Rotary locking apparatus for fiber optic equipment trays and related methods
US8593828B2 (en) 2010-02-04 2013-11-26 Corning Cable Systems Llc Communications equipment housings, assemblies, and related alignment features and methods
US8913866B2 (en) 2010-03-26 2014-12-16 Corning Cable Systems Llc Movable adapter panel
CA2796221C (en) 2010-04-16 2018-02-13 Ccs Technology, Inc. Sealing and strain relief device for data cables
EP2381284B1 (en) 2010-04-23 2014-12-31 CCS Technology Inc. Under floor fiber optic distribution device
US9632270B2 (en) 2010-04-30 2017-04-25 Corning Optical Communications LLC Fiber optic housings configured for tool-less assembly, and related components and methods
US9519118B2 (en) 2010-04-30 2016-12-13 Corning Optical Communications LLC Removable fiber management sections for fiber optic housings, and related components and methods
US9075217B2 (en) 2010-04-30 2015-07-07 Corning Cable Systems Llc Apparatuses and related components and methods for expanding capacity of fiber optic housings
US9720195B2 (en) 2010-04-30 2017-08-01 Corning Optical Communications LLC Apparatuses and related components and methods for attachment and release of fiber optic housings to and from an equipment rack
US8879881B2 (en) 2010-04-30 2014-11-04 Corning Cable Systems Llc Rotatable routing guide and assembly
US8705926B2 (en) 2010-04-30 2014-04-22 Corning Optical Communications LLC Fiber optic housings having a removable top, and related components and methods
US8660397B2 (en) 2010-04-30 2014-02-25 Corning Cable Systems Llc Multi-layer module
US8718436B2 (en) 2010-08-30 2014-05-06 Corning Cable Systems Llc Methods, apparatuses for providing secure fiber optic connections
US9279951B2 (en) 2010-10-27 2016-03-08 Corning Cable Systems Llc Fiber optic module for limited space applications having a partially sealed module sub-assembly
US9116324B2 (en) 2010-10-29 2015-08-25 Corning Cable Systems Llc Stacked fiber optic modules and fiber optic equipment configured to support stacked fiber optic modules
US8662760B2 (en) 2010-10-29 2014-03-04 Corning Cable Systems Llc Fiber optic connector employing optical fiber guide member
AU2011336747A1 (en) 2010-11-30 2013-06-20 Corning Cable Systems Llc Fiber device holder and strain relief device
EP2671109A2 (en) 2011-02-02 2013-12-11 Corning Cable Systems LLC Dense fiber optic connector assemblies and related connectors and cables suitable for establishing optical connections for optical backplanes in equipment racks
US9008485B2 (en) 2011-05-09 2015-04-14 Corning Cable Systems Llc Attachment mechanisms employed to attach a rear housing section to a fiber optic housing, and related assemblies and methods
AU2012275598A1 (en) 2011-06-30 2014-01-16 Corning Optical Communications LLC Fiber optic equipment assemblies employing non-U-width-sized housings and related methods
US8953924B2 (en) 2011-09-02 2015-02-10 Corning Cable Systems Llc Removable strain relief brackets for securing fiber optic cables and/or optical fibers to fiber optic equipment, and related assemblies and methods
WO2013076054A2 (en) 2011-11-22 2013-05-30 Tyco Electronics Raychem Bvba System and method for mounting blown fiber tubes to a housing
US9038832B2 (en) 2011-11-30 2015-05-26 Corning Cable Systems Llc Adapter panel support assembly
US11852883B2 (en) 2012-04-03 2023-12-26 CommScope Connectivity Belgium BVBA Cable clamp and telecommunications enclosure
PL2834693T3 (pl) 2012-04-03 2022-04-25 CommScope Connectivity Belgium BVBA Zespół zaciskowy kabla i zamknięcie telekomunikacyjne
US9250409B2 (en) 2012-07-02 2016-02-02 Corning Cable Systems Llc Fiber-optic-module trays and drawers for fiber-optic equipment
US9042702B2 (en) 2012-09-18 2015-05-26 Corning Cable Systems Llc Platforms and systems for fiber optic cable attachment
ES2551077T3 (es) 2012-10-26 2015-11-16 Ccs Technology, Inc. Unidad de gestión de fibra óptica y dispositivo de distribución de fibra óptica
US8985862B2 (en) 2013-02-28 2015-03-24 Corning Cable Systems Llc High-density multi-fiber adapter housings
EP3612883A1 (en) 2017-04-17 2020-02-26 CommScope Connectivity Belgium BVBA Modularized cable termination unit
SG11202001347YA (en) 2017-08-18 2020-03-30 Whelen Eng Aperture seal structure
DE102018102296A1 (de) 2018-02-01 2019-08-01 Reichle & De-Massari Ag Kabelmuffenvorrichtung
WO2021055356A1 (en) 2019-09-16 2021-03-25 Commscope Technologies Llc Cable fixation assembly with strength member anchor adapter

Family Cites Families (7)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE2263419A1 (de) * 1972-12-27 1974-07-11 Siemens Ag Kabelgarnitur
US4341922A (en) * 1979-07-18 1982-07-27 Minnesota Mining And Manufacturing Company Strain-relief brace for cable splice case
US4295005A (en) * 1979-10-17 1981-10-13 Western Electric Company, Inc. Cable splice closure
US4314094A (en) * 1979-12-26 1982-02-02 Preformed Line Products Co. Cable seal splice enclosure
CA1318948C (en) * 1987-11-18 1993-06-08 Takayuki Nimiya Cable closure
TR24079A (tr) * 1988-11-09 1991-03-01 Raychem Sa Nv Kapama duezenegi
DE4029082A1 (de) * 1990-09-13 1992-03-19 Rose Walter Gmbh & Co Kg Vorrichtung zum abdichten von in eine kabelmuffe einlaufenden kabeln

Also Published As

Publication number Publication date
EP0646295B1 (en) 1996-12-27
DK0646295T3 (da) 1997-01-20
ATE146912T1 (de) 1997-01-15
NO944841D0 (no) 1994-12-14
FI945884A (fi) 1994-12-14
JP3176064B2 (ja) 2001-06-11
GB9212624D0 (en) 1992-07-29
JPH07507915A (ja) 1995-08-31
EP0646295A1 (en) 1995-04-05
WO1993026070A1 (en) 1993-12-23
ES2097513T3 (es) 1997-04-01
DE69306951T2 (de) 1997-07-31
KR100337567B1 (ko) 2002-10-18
NO944841L (no) 1994-12-14
AU4336293A (en) 1994-01-04
AU687351B2 (en) 1998-02-26
FI945884A0 (fi) 1994-12-14
PL171976B1 (pl) 1997-07-31
CA2137557A1 (en) 1993-12-23
NO310328B1 (no) 2001-06-18
DE69306951D1 (de) 1997-02-06

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI108321B (fi) Kaapelintiivistyslaite
FI108320B (fi) Kaapelitiivistys- ja/tai -läpisyöttölaite
EP0782776B1 (en) Cable splice closure
FI113419B (fi) Tiivistyslaite
US7062851B2 (en) Through-fittings and below grade junction boxes equipped with same
AU757414B2 (en) Cable closure
CA1088164A (en) Central office cable splice enclosure
JPS5840783A (ja) 再插入可能の耐湿密閉体
CA2044585C (en) Splice closures
EP1536536B1 (en) Splice protection sleeve
JPH07504316A (ja) ケーブルシール
AU702399B2 (en) Cable closure
FI112128B (fi) Kaapelinmuhvi
CA2231616A1 (en) Device for closing and sealing of cutouts for cable bushings for cables with premounted plugs
FI106160B (fi) Kaapelimuhvi
US6368145B1 (en) Plug