FI107757B - Pitkänomaisella valaistusvälineellä ja heijastimilla varustettu valaisin - Google Patents

Pitkänomaisella valaistusvälineellä ja heijastimilla varustettu valaisin Download PDF

Info

Publication number
FI107757B
FI107757B FI951038A FI951038A FI107757B FI 107757 B FI107757 B FI 107757B FI 951038 A FI951038 A FI 951038A FI 951038 A FI951038 A FI 951038A FI 107757 B FI107757 B FI 107757B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
reflector
reflector surfaces
ceiling
lighting device
basket
Prior art date
Application number
FI951038A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI951038A0 (fi
FI951038A (fi
Inventor
Karin Pesau
Georg Kempter
Original Assignee
Zumtobel Licht
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Zumtobel Licht filed Critical Zumtobel Licht
Publication of FI951038A0 publication Critical patent/FI951038A0/fi
Publication of FI951038A publication Critical patent/FI951038A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI107757B publication Critical patent/FI107757B/fi

Links

Classifications

    • FMECHANICAL ENGINEERING; LIGHTING; HEATING; WEAPONS; BLASTING
    • F21LIGHTING
    • F21VFUNCTIONAL FEATURES OR DETAILS OF LIGHTING DEVICES OR SYSTEMS THEREOF; STRUCTURAL COMBINATIONS OF LIGHTING DEVICES WITH OTHER ARTICLES, NOT OTHERWISE PROVIDED FOR
    • F21V7/00Reflectors for light sources
    • F21V7/0008Reflectors for light sources providing for indirect lighting
    • F21V7/0016Reflectors for light sources providing for indirect lighting on lighting devices that also provide for direct lighting, e.g. by means of independent light sources, by splitting of the light beam, by switching between both lighting modes
    • FMECHANICAL ENGINEERING; LIGHTING; HEATING; WEAPONS; BLASTING
    • F21LIGHTING
    • F21VFUNCTIONAL FEATURES OR DETAILS OF LIGHTING DEVICES OR SYSTEMS THEREOF; STRUCTURAL COMBINATIONS OF LIGHTING DEVICES WITH OTHER ARTICLES, NOT OTHERWISE PROVIDED FOR
    • F21V7/00Reflectors for light sources
    • F21V7/005Reflectors for light sources with an elongated shape to cooperate with linear light sources
    • FMECHANICAL ENGINEERING; LIGHTING; HEATING; WEAPONS; BLASTING
    • F21LIGHTING
    • F21YINDEXING SCHEME ASSOCIATED WITH SUBCLASSES F21K, F21L, F21S and F21V, RELATING TO THE FORM OR THE KIND OF THE LIGHT SOURCES OR OF THE COLOUR OF THE LIGHT EMITTED
    • F21Y2103/00Elongate light sources, e.g. fluorescent tubes

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • General Engineering & Computer Science (AREA)
  • Non-Portable Lighting Devices Or Systems Thereof (AREA)
  • Securing Globes, Refractors, Reflectors Or The Like (AREA)
  • Cage And Drive Apparatuses For Elevators (AREA)
  • Vessels And Coating Films For Discharge Lamps (AREA)
  • Catching Or Destruction (AREA)
  • Vehicle Body Suspensions (AREA)

Description

107757
Pitkänomaisella valaistusvälineellä ja heijastimilla varustettu valaisin
Keksintö kohdistuu valaisimeen, jossa on ainakin yksi pitkänomainen 5 valaistiisväline ja jossa ainakin kaksi sen/niiden yläpuolelle asetettua heijastinta ja yksi, edullisesti osittain valoa läpäisevä, molempien heijastimien alle asetettu heijastinkoppa, jolloin tämä peittää valaistusväii-neen/-välineet.
10 Tämäntyyppiset valaisimet ovat tunnettuja. Erityisesti valaisimet, joissa on osittain valoa läpäisevät heijastinkopat, osoittautuvat erityisen miellyttävän valovaikutuksen antajiksi, eli katsojalle tulee valoisa tilavaikutelma, vaikka valaistusvoimakkuudet ovat suhteellisen alhaiset. Valon luonne muistuttaa päivänvaloa. Useimmiten tällaisista valaisimista 15 muodostetaan katon sisään rakennettuja valaisimia eli tällaisia valaisimia voidaan käyttää vain yhdessä erillisten kattosysteemien kanssa. (Erilliset katot vaativat tietyn minimikorkeustilan.)
Tunnetuiksi ovat tulleet sellaiset valaisimet, jotka voidaan kiinnittää 20 kattoihin tai myös ripustaa roikkumaan kattoon. Haittana kaikissa tällaisissa valaisimissa on se, että molemmat valaistusväli-. .. neen/-välineiden yläpuolelle asetetut heijastimet on muodostettu niin, : että nämä kuvastuvat katolle häiritsevinä varjoina.
• ♦ ♦ • ♦ » · ··« ••25 Toisaalta näillä valaisinmuodoilia pitää olla käytettävissä riittävä valais-tusvoimakkuus ja toisaalta tähänastisten valaisimien, erityisesti heijas-: timien suoritusmuodoilla on se haittapuoli, että ne muodostavat usein :T: melkoisia varjoja.
: Näin on asian laite myös valaisimessa, jota on kuvattu *.·:·. US-patenttijulkaisussa 2 202 266. Tämän esityksen mukaisesti liittyvät V-muotoiset profiloidut heijastinseinämät terävässä kulmassa kattoon. ···*·* Siten muodostuvat rakomainen tai porrasmainen askelma johtaa var-jonmuodostukseen kattoon. Tämä häiritseen ennen kaikkea siksi, koska .*35 kattoa vasten olevan porrasmaisen askelman korkeus ei ole käytän-nössä yhtä suuri valaisimen koko pituuden päällä, joten tämä varjokuva erottuu katossa epäsäännöllisenä.
107757 2 US-patenttijulkaisussa 5 097 401 on kyseessä seinävalaisin, joka on muodostettu yhdessä heijastinkaukalon kanssa, ja heijastinkaukalossa tuotettu valo säteilee huoneeseen. Tämä seinävalaisin tuottaa puhdasta epäsuoraa valoa, käytännössä ei esiinny myöskään lainkaan varjon-5 muodostusta. Tällä valaisimella ei ole kuitenkaan mahdollista saavuttaa edellä kuvattua valaistusvaikutusta, koska kaikkien heijastimien valon-tiheydet eivät ole katselijalle myöskään läheskään yhtä suuria.
Jos heijastinkoppa tehdään osittain valoa läpäiseväksi, kulkee osa va-10 losta tämän heijastimen läpi, edullisesti hajoaa, ja siten valontiheys jää alle käytetyn/käytettyjen valaistusvälineen/-välineitten arvon ja estää näin katsojaa häikäisyltä.
Keksinnön tarkoituksena on muodostaa johdannossa esitetynlainen 15 valaisin siten, että tämä voidaan asentaa suoraan kiinni kattoon ja että miellyttävä valaistusvaikutelma säilyy ilman häiritsevien varjojen muodostusta. Edelleen pitää tämä valaisin voida asettaa myös tiloihin, joissa on näyttöruututyöpisteitä.
20 Asetetun tehtävän ratkaisemiseksi on keksinnölle tunnusomaista patenttivaatimuksen 1 mukaiset tekniset tunnusmerkit.
• · • · ·
Keksinnön oleellinen tunnusmerkki on se, että V-muotoisiksi profiloiduil-la heijastinpinnoilla on etukuvaltaan suunnilleen linnun siipien kaltainen -25 profiili, jolloin ne ulottuvat ulommilta pituussuuntaisilta reunoiltaan kat-toelementtien läheisyyteen, joihin elementteihin valaisin on kiinnitetty • · : siten, että ulompien pituussuuntaisten reunojen alueella heijastinpinto- jen siirtymäalue taipuu tangentiaalisesti kattoelementtien pinnan mukaiseksi. Varjon muodostuksen välttämiseksi on sitä paitsi tärkeää, että : :3p uloimpana oleva pituussuuntainen reuna tulee olemaan hyvin lähellä *.·:·. kattoelementtiä. V-muotoisten profiloitujen heijastimien tangentiaalisen lähestymisen kattoon täytyy tapahtua portaattomasti eli ilman porras-.··'· maisia askelmia pitkittäisreunan kohdalla. Ulompien pituussuuntaisten reunojen alueella heijastinpintojen siirtymäalueen tangentiaalinen tai-./35 puminen kattoelementtien mukaiseksi tekee sitä paitsi pitkittäissuuntai- : sen reunan korkeuden vakiona pitämisen tarpeettomaksi.
• · 107757 3
Heijastinpintojan V-muotoisen, linnun siipien kaltaiseksi kehitellyn muotoilun ansiosta on nyt ensi kertaa mahdollista kiinnittää valaisin suoraan kattoon, koska heijastinpintojen ulommat pitkittäissuuntaiset reunat asettuvat edullisesti kattoa vasten.
5
Oleellisesti keksinnön mukaiset heijastinpinnat ovat myös koverasti kaareutuvia.
Keksinnön edullinen teho on siinä, että valaisin, jossa on keksinnön 10 mukaisesti muotoillut heijastimet, on harmonisesti integroitunut kattoon. Tämä voimistaa valaisimen miellyttävää, rauhallista, päivänvalon kaltaista valaistusvaikutusta.
Heijastinääriviivan keksinnön mukaisesta muodosta seuraa myös katon 15 kirkastuminen ja siten hyötysuhteen paraneminen. (Valonsäteet eivät kohdistu vain heijastimiin vaan myös suoraan kattoon.)
Heijastinpintojen muotoilulle on muutamia mahdollisuuksia, jotka kaikki tarkoittavat keksinnön mukaista keksintöajatusta.
20
Ensimmäisessä suoritusmuodossa on esitetty, että heijastinpinnat on muodostettu jatkuvasti kaareviksi ja että ne ulottuvat jatkuvasti kaartu-*.:’*.* vina lähtien sisemmistä pituussuuntaisista reunoista aina ulompiin, kattoelementtejä vasten asetettaviin pituussuuntaisiin reunoihin.
••25 9 ’ Lisäsuoritusmuodossa ovat heijastinpinnat jatkuvasti kaarevia, ja niillä t · : voi olla heijastinkopan lähellä suhteellisen jyrkkä kaareutuminen, joka 0 : suhteelliseen pienisäteisestä kaarevuudesta muuttuu kaarevuudeltaan loivemmaksi.
: .30 • · · ·
Myös katon lähellä olevien pitkittäissuuntaisten reunojen siirtymäalue kattoelementteihin voi olla muotoiltu eri tavoin.
• · · • · · · • · ·
Ensimmäisessä suoritusmuodossa esitetään, että tangentti heijastin-:’3§ pintoihin nähden taipuu katon lähellä olevalla alueella kattopinnan mu-.·! : kaiseksi eli tapahtuu heijastinpinnan tangentiaalinen siirtymä kattopin naksi.
107757 4
Toisessa suoritusmuodossa esitetään, että tangentti heijastinpintoihin nähden muodostaa Katon lähellä olevalla alueella Kulman itse Katon pintaan.
5 Esitetyn KeKsinnön sisältö ei ilmene ainoastaan yKsittäisten patenttivaatimusten sisällöstä vaan myös yKsittäisten patenttivaatimusten kes-Kinäisestä yhdistelmästä.
KaiKKi asiakirjoissa, mukaanlukien tiivistelmä, esitetyt tiedot ja tunnus-10 merkit, erityisesti piirustuksissa esitetty tilamuoto, ovat keksinnölle oleellisia siinä määrin kuin ne ovat yksittäin tai yhdistelmänä uusia tekniikan tasoon nähden.
Seuraavassa selvitetään keksintöä tarkemmin muutamia suoritustapoja 15 kuvaavien piirustusten avulla. Piirustuksista ja niiden kuvauksista käy ilmi muita keksinnön oleellisia tunnusmerkkejä ja etuja.
Piirustuksissa: 20 kuva 1 esittää keksinnön mukaista valaisinta perspektiivipiirrokse-na, • · • · · kuva 2 esittää kuvan 1 mukaista valaisinta pystyleikkauksena, • · • · • · · »25 kuva 3 esittää kuvan 2 mukaista esitystä, jossa on muunnettu va- laisin, • · • · · • · · • · · · V·*·· kuva 4 esittää lisäsuoritusmuotoa valaisimesta kuvan 3 valaisi meen verrattuna, ja kuva 5 esittää lisäsuoritusmuotoa valaisimesta kuvan 1 valaisimeen verrattuna.
«·· • · · · • · · :...: Kuvien 1 ja 2 mukaisessa valaisimen ensimmäisessä suoritusmuodos- /35 sa valaisin koostuu oleellisesti heijastinkopasta 2, joka on päistään peitetty kopan päätyosilla 1,1'. Heijastinkoppa 2 on valmistettu edullisesti reikälevystä, ja se on laitettu matta- tai opaalikalvon taakse, ja se 107757 5 voi olla valoa läpäisevä, valoa osittain läpäisevä tai valoa läpäisemätön.
Heijastinkoppa 2 on kiinnitetty kiinnityskiskoon 3, jolloin lampun käyttö-5 laite voidaan asettaa joko kaukalo-osaan tai edullisesti kiinnityskiskoon.
Kiinnikkeet yhdelle tai useammalle lampulle kiinnitetään kulloiseenkin kopan päätyosaan 1,1'. Siten heijastinkoppa 2 peittää valaisinvälineen.
10 Heijastinkoppa 2 kiinnitetään edullisesti kiinnityskiskon 3 avulla valaisimeen, jolloin kiinnityskisko 3 muodostaa keksinnön mukaisten heijas-tinpintojen 4,4' yhden osan.
Kaukalo-osa 12 ruuvataan tavanomaisesti kattoon, jolloin suoritus-15 esimerkissä katto on muodostetty levymäisistä kattoelemen-teistä 5—-11.
Heijastinpinnat 4, 4' ulottuvat sisemmiltä pitkittäissuuntaisilta reunoiltaan 13 heijasti n kopan 2 yläpuolelle ja ovat sikäli peilisymmetrisiä hei-20 jastinkopan 2 pitkittäisen keskiakselin kanssa.
Heijastinpinnat 4, 4' sekä myös kuvien 3 ja 4 mukaiset heijastin-: pinnat 15 ja 16 ovat suunnilleen koverasti kaareutuvia, ja ne muodosta- vat etukuvaltaan suunnilleen linnun siipiä muistuttavan V-muotoisen -25 profiilin.
•« *· · • · : Edellä esitetyssä, kuvien 1 ja 2 mukaisessa suoritusesimerkissä taipuu 0 : kummankin heijastinpinnan 4, 4' ulompi pitkittäissuuntainen reuna 14 saumattomasti kattoelementtien 5—11 pinnan mukaiseksi, eli tan-• :30 gentti 22 heijastinpintaan 4 nähden on tällä alueella yhdensuuntainen itse kattoelementin 5 pinnan kanssa.
—· Kuvassa 3 on esitetty, että kuvien 1 ja 2 heijastinpintojen 4, 4' suhteelli-sen voimakkaan kaarevuuden sijaan voi heijastinpinnoilla 16 olla myös :**3§ jyrkemmin sijaitseva kaarre 20, jolloin siirtymäalue 21 muodostaa kul-man kattoelementin pinnan suuntaan, eli tangentti 22 heijastinpintojen 16 kattoa lähellä olevalla alueella muodostaa kulman 23 katto-elementtien 5—11 pinnan kanssa.
107757 6
Kuvassa 4 on esitetty, että heijastinpinnat 15 voivat olla myös epä-jatkuvasti kaarevia, t.s. lähtien sisemmistä pitkittäissuuntaisista reunoista heijastinpinnat 15 muodostavat ensin suhteellisen jyrkän kaar-5 teen 17, joka muuttuu säteen taivealueella 19 muuttuessa loivemmaksi kaarteeksi 18, joka voi muuttua kattoelementiksi joko tangentiaalisesti kuvan 2 suoritusesimerkin mukaisesti tai kulman muodostuksella kuvan 3 suoritusesimerkin mukaisesti.
10 Siirtymän heijastimen ääriviivasta kattoon ei tarvitse tapahtua niin pehmeästi kuin kuvissa 1 ja 2, vaan se voi olla myös hyppäyksittäinen tai heijastimessa voi olla taive (kuvat 3 ja 4). Tämä on kuitenkin vastoin toivottua miellyttävää valaistusvaikutusta. Tämän valaistusvaikutuksen saavuttamiseksi pyritään nimittäin kaikki heijastimet (myös heijastin-15 koppa) muodostamaan niin, että kaikissa valoa heijastavissa kohdissa valotiheys on sama. Mahdollisia ovat kuitenkin erityisesti muotoillut heijastimet erityisten valaistusefektien aikaansaamiseksi.
Kuvassa 5 esitetään valaisimesta suoritusmuoto, jossa on pyöreä 20 (ovaalin muotoinen) peruspinta, jolla on suorakaidemuotoon verrattuna se etu, että pyöreät valaisimet voidaan sijoittaa riippumatta tilan muodosta arkkitehtonisesti miellyttävään muotoon.
« · · • ♦ ·* * • ♦ ·
Keksinnön mukaista valaisinta voidaan myös käyttää seinävalaisimena; * **25 sitä varten käytetään edullisesti lyhyempiä valaisinvälineitä (esim.
:18 W loisteputkilamppu 590 mm pituisena tai kompaktiloistelamppuja \λ : teholtaan 36 W 415 mm pituisena tai teholtaan 55 W 535 mm pitui- *’.·*'· sinä).
« · • * · * · · ·*· · * · * I » · • · · « · · • · · · • « · f · « · 4 * · ♦ ♦ * • · » « » * » · · • · · * · 107757 7
Piirustusten selitys 1 Kopan päätyosa 1' 2 Heijastinkoppa 5 3 Kiinnityskisko 4 Heijastinpinta 4' 5 Kattoelementti 6 Kattoelementti 7 Kattoelementti 10 8 Kattoelementti 9 Kattoelementti 10 Kattoelementti 11 Kattoelementti 12 Kaukalo-osa 15 13 Pitkittäissuuntainen reuna (sisempi) 14 Pitkittäissuuntainen reuna (ulompi) 15 Heijastinpinta 16 Heijastinpinta 17 Kaarre 20 18 Kaarre 19 Taive .. 20 Kaarre * # · 21 Siirtymäalue 22 Tangentti » * · • · 4 * f · · * · · t·· · * ** I « · f · ·
P
* · » * · « · « ··» · « * · # · · « · * «·· • 4*4 • ·* « * « · M » · * * * • « * « » · * « * · • »* » 4

Claims (6)

1. Valaisin, jossa on ainakin yksi pitkänomainen valaistusväline, joka on asetettu heijastinkoppaan, joka on asetettu vähintään kahden oleel- 5 lisesti toisiinsa nähden peilisymmetrisesti järjestetyn, kaarimaisesti kaartuvan heijastinpinnan alapuolelle, joiden heijastinpintojen sisemmät pitkittäissuuntaiset reunat ulottuvat heijastinkopan yläpuolelle, ja joiden heijastinpintojen ulommat pitkittäissuuntaiset reunat on järjestetty heijastinkopan ulkopuolelle, tunnettu siitä, että V-muotoisiksi profi-10 loidut heijastinpinnat (4, 4') ulottuvat ulommilta pitkittäissuuntaisilta reunoiltaan (14) lähelle kattoelementtejä (5—11), joihin valaisin on kiinnitetty, jolloin ulompien pitkittäissuuntaisten reunojen (14) alueella heijastinpintojen (4, 4') siirtymäalue (21) taipuu tangentiaalisesti katto-elementtien (5—11) pinnan mukaiseksi. 15
2. Valaisin, jossa on ainakin yksi pitkänomainen valaistusväline, joka on asetettu heijastinkoppaan, joka on asetettu vähintään kahden oleellisesti toisiinsa nähden peilisymmetrisesti järjestetyn, kaarimaisesti kaartuvan heijastinpinnan alapuolelle, joiden heijastinpintojen sisemmät 20 pitkittäissuuntaiset reunat ulottuvat heijastinkopan yläpuolelle, ja joiden heijastinpintojen ulommat pitkittäissuuntaiset reunat on järjestetty heijastinkopan ulkopuolelle, tunnettu siitä, että ulompien pitkittäissuuntaisten reunojen (14) alueella heijastinpintojen (16) tangentti (22) leikkaa kattoelementtien (5—11) pinnan terävässä kulmassa (23). 25 • · ·Λ:
3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen valaisin, tunnettu siitä, että heijastinpinnat (4,15,16) ovat koverasti kaareutuvia. • · · « · • « • · ·
4. Patenttivaatimuksen 1, 2 tai 3 mukainen valaisin, tunnettu siitä, : .·. 30 että kaukalo-osa (12) peittää heijastinpinnat (4, 15, 16) päädyistä kau- kalo-osan (12) vastatessa muodoltaan heijastinpintojen (4, 15, 16) profiilia.
5. Jonkin patenttivaatimuksen 1—4 mukainen valaisin, tunnettu ’····1 35 siitä, että valaisin on kiinnitetty suoraan kattoon ja heijastinpinnat (4,15, :1·1: 16) ovat vasten kaattoa (kattoelementtejä 5—11). • · • · · • · • · • · · • · • · · • M · · • · • · • » · 9 107757
6. Jonkin patenttivaatimuksen 1—6 mukainen valaisin, tunnettu siitä, että kiinnityskisko (3), johon heijastinkoppa (2) on kiinnitetty, on osa heijastinpintoja (4,15, 16). 5 • · « · • · · • · • · · • · · • · • · • · · « m • · • 1 · • · • · • « · « · · • · · · • · 1 • · ♦ • · • · · ** · · • M • · · • · · • · • · • · 1 • · • · • · · · • · · • · « • · • · · • · • · · ^ 0 107757
FI951038A 1992-10-21 1995-03-07 Pitkänomaisella valaistusvälineellä ja heijastimilla varustettu valaisin FI107757B (fi)

Applications Claiming Priority (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE9214199 1992-10-21
DE9214199U DE9214199U1 (de) 1992-10-21 1992-10-21 Leuchte mit langgestrecktem Leuchtmittel und Reflektoren
EP9302847 1993-10-15
PCT/EP1993/002847 WO1994009311A1 (de) 1992-10-21 1993-10-15 Leuchte mit langgestrecktem leuchtmittel und reflektoren

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI951038A0 FI951038A0 (fi) 1995-03-07
FI951038A FI951038A (fi) 1995-04-20
FI107757B true FI107757B (fi) 2001-09-28

Family

ID=6885046

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI951038A FI107757B (fi) 1992-10-21 1995-03-07 Pitkänomaisella valaistusvälineellä ja heijastimilla varustettu valaisin

Country Status (9)

Country Link
US (1) US5521801A (fi)
EP (1) EP0665936B1 (fi)
AT (1) ATE142319T1 (fi)
DE (2) DE9214199U1 (fi)
DK (1) DK0665936T3 (fi)
ES (1) ES2093986T3 (fi)
FI (1) FI107757B (fi)
NO (1) NO319133B1 (fi)
WO (1) WO1994009311A1 (fi)

Families Citing this family (25)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE9416878U1 (de) * 1994-10-24 1994-12-15 Hoffmeister Leuchten Kg Langfeldleuchte
DE4443741A1 (de) * 1994-12-08 1996-06-13 Hartmut S Engel Leuchte
DE29519708U1 (de) * 1995-12-12 1997-04-10 Zumtobel Licht Leuchte mit wenigstens einem langgestreckten Leuchtmittel
DE19620209A1 (de) * 1996-05-20 1997-11-27 Zumtobel Licht Leuchte mit einem profilierten Basiskörper als Träger für wenigstens eine Lampe
EP0846915B1 (de) * 1996-12-04 2003-08-27 Siteco Beleuchtungstechnik GmbH Innenraumleuchte
US5988829A (en) * 1997-07-28 1999-11-23 Nsi Enterprises, Inc. Direct/indirect lighting fixtures
EP1208329A4 (en) 1999-05-13 2008-04-16 Energy Man Ltd LIGHTING IMPROVEMENTS
US6837592B1 (en) 2000-04-06 2005-01-04 Genlyte Thomas Group, Llc Indirect luminaire optical system
US6505953B1 (en) 2000-04-06 2003-01-14 Genlyte Thomas Group Llc Luminaire optical system
US8574246B1 (en) 2004-06-25 2013-11-05 Cardica, Inc. Compliant anastomosis system utilizing suture
US20050047149A1 (en) * 2003-08-29 2005-03-03 O'brien Aaron Lamp containment barrier
US7745769B2 (en) * 2006-11-15 2010-06-29 Ecolivegreen Corp. System for adjusting a light source by sensing ambient illumination
DE102007059607A1 (de) * 2007-12-11 2009-06-18 Bartenbach, Christian, Ing. Wand- und/oder Deckenleuchte
US7883236B2 (en) * 2008-02-07 2011-02-08 Lsi Industries, Inc. Light fixture and reflector assembly for same
US8002446B1 (en) 2008-06-09 2011-08-23 Koninklijke Philips Electronics N.V. Virtual direct and indirect suspended lighting fixture
USD614338S1 (en) 2009-07-14 2010-04-20 Abl Ip Holding Llc Light fixture
USD611642S1 (en) 2009-07-14 2010-03-09 Abl Ip Holding Llc Light fixture
ES2515469T3 (es) * 2010-09-30 2014-10-29 Koninklijke Philips N.V. Dispositivo de iluminación y luminaria
USD738034S1 (en) * 2013-03-15 2015-09-01 Cree, Inc. Lighting apparatus
USD738033S1 (en) * 2013-03-15 2015-09-01 Cree, Inc. Lighting apparatus
USD743090S1 (en) * 2013-03-15 2015-11-10 Cree, Inc. Lighting apparatus
DE102013021308B4 (de) * 2013-12-19 2017-08-31 Erco Gmbh Leuchte
US10253948B1 (en) 2017-03-27 2019-04-09 EcoSense Lighting, Inc. Lighting systems having multiple edge-lit lightguide panels
US11585515B2 (en) 2016-01-28 2023-02-21 Korrus, Inc. Lighting controller for emulating progression of ambient sunlight
US11635188B2 (en) 2017-03-27 2023-04-25 Korrus, Inc. Lighting systems generating visible-light emissions for dynamically emulating sky colors

Family Cites Families (9)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US1718155A (en) * 1928-05-15 1929-06-18 Edw F Caldwell & Company Inc Electric-light fixture
US2202266A (en) * 1938-10-31 1940-05-28 Lillian Montaldo Lighting fixture
US2305722A (en) * 1940-08-15 1942-12-22 Faries Mfg Co Lighting fixture
JPH0670682B2 (ja) * 1983-08-19 1994-09-07 日照技研株式会社 照明装置
CH669830A5 (fi) * 1986-03-17 1989-04-14 Peter A Balla
GB2215447B (en) * 1987-11-06 1991-05-29 Designed Architectural Lightin Lighting installation
US4992695A (en) * 1989-10-10 1991-02-12 Daniel Naum Reflector for high-intensity lamps
US5097401A (en) * 1990-07-09 1992-03-17 Ross Eppler Indirect lighting modifiers for use with fluorescent fixtures
US5357413A (en) * 1993-05-07 1994-10-18 Mandall Michael C Armored lighting fixture

Also Published As

Publication number Publication date
EP0665936B1 (de) 1996-09-04
NO319133B1 (no) 2005-06-20
ES2093986T3 (es) 1997-01-01
NO951450D0 (no) 1995-04-18
NO951450L (no) 1995-04-21
FI951038A0 (fi) 1995-03-07
US5521801A (en) 1996-05-28
ATE142319T1 (de) 1996-09-15
DE9214199U1 (de) 1993-11-25
FI951038A (fi) 1995-04-20
WO1994009311A1 (de) 1994-04-28
EP0665936A1 (de) 1995-08-09
DE59303682D1 (de) 1996-10-10
DK0665936T3 (fi) 1997-01-20

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI107757B (fi) Pitkänomaisella valaistusvälineellä ja heijastimilla varustettu valaisin
US6193394B1 (en) Direct-indirect luminaire having improved down light glare control
AU2002347047B2 (en) Lighting device comprising a plurality of pot reflectors
US4336576A (en) Lighting apparatus
US4799136A (en) Lighting fixture having concave shaped reflector and improved asymmetric light reflection system
US6655819B2 (en) Luminaire
AU2004312574B2 (en) Recessed Lighting Fixture
US4974137A (en) High intensity indirect lighting fixture
US5051878A (en) Luminaire having a lensed reflector system for improved light distribution control
EP1792119B1 (en) Luminaire with louver members
US4450513A (en) Lighting fixture for opposite direction reflection
US7744253B2 (en) Built-in light
US5272607A (en) Lighting fixture
US5931567A (en) Light fitting with an in particular small-volume lamp
GB2215447A (en) Lighting installation
US5727870A (en) Indirect asymmetric luminaire assembly
US9945533B1 (en) Uniform lens illumination in downlight fixtures
CZ289619B6 (cs) ©irokoúhlé nepřímé svítidlo
UA74564C2 (en) Watertight lighting instrument with fluorescent lamps with integrated reflector suitable for directing light flow
KR910008650Y1 (ko) 형광등 기구
JPS638018Y2 (fi)
JPS5911366Y2 (ja) 壁面用照明器具
JPH05314803A (ja) 間接照明器具
US7478919B2 (en) Lamp strip assembly
JP4410636B2 (ja) 照明器具