FI106878B - Teltta ja menetelmä sen pystyttämiseksi - Google Patents

Teltta ja menetelmä sen pystyttämiseksi Download PDF

Info

Publication number
FI106878B
FI106878B FI934418A FI934418A FI106878B FI 106878 B FI106878 B FI 106878B FI 934418 A FI934418 A FI 934418A FI 934418 A FI934418 A FI 934418A FI 106878 B FI106878 B FI 106878B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
tent
rods
fabric
frame
rigid
Prior art date
Application number
FI934418A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI934418A (fi
FI934418A0 (fi
Inventor
Bengt Grahn
Original Assignee
Moskoselkaatan Ab
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Moskoselkaatan Ab filed Critical Moskoselkaatan Ab
Publication of FI934418A publication Critical patent/FI934418A/fi
Publication of FI934418A0 publication Critical patent/FI934418A0/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI106878B publication Critical patent/FI106878B/fi

Links

Classifications

    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E04BUILDING
    • E04HBUILDINGS OR LIKE STRUCTURES FOR PARTICULAR PURPOSES; SWIMMING OR SPLASH BATHS OR POOLS; MASTS; FENCING; TENTS OR CANOPIES, IN GENERAL
    • E04H15/00Tents or canopies, in general
    • E04H15/24Tents or canopies, in general cone shaped, e.g. teepees
    • YGENERAL TAGGING OF NEW TECHNOLOGICAL DEVELOPMENTS; GENERAL TAGGING OF CROSS-SECTIONAL TECHNOLOGIES SPANNING OVER SEVERAL SECTIONS OF THE IPC; TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC CROSS-REFERENCE ART COLLECTIONS [XRACs] AND DIGESTS
    • Y10TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC
    • Y10STECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC CROSS-REFERENCE ART COLLECTIONS [XRACs] AND DIGESTS
    • Y10S135/00Tent, canopy, umbrella, or cane
    • Y10S135/905Method of erecting shelter
    • YGENERAL TAGGING OF NEW TECHNOLOGICAL DEVELOPMENTS; GENERAL TAGGING OF CROSS-SECTIONAL TECHNOLOGIES SPANNING OVER SEVERAL SECTIONS OF THE IPC; TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC CROSS-REFERENCE ART COLLECTIONS [XRACs] AND DIGESTS
    • Y10TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC
    • Y10STECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC CROSS-REFERENCE ART COLLECTIONS [XRACs] AND DIGESTS
    • Y10S135/00Tent, canopy, umbrella, or cane
    • Y10S135/908Super tent or canopy

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Architecture (AREA)
  • Civil Engineering (AREA)
  • Structural Engineering (AREA)
  • Tents Or Canopies (AREA)
  • Separation Using Semi-Permeable Membranes (AREA)
  • Transition And Organic Metals Composition Catalysts For Addition Polymerization (AREA)
  • Polysaccharides And Polysaccharide Derivatives (AREA)
  • Addition Polymer Or Copolymer, Post-Treatments, Or Chemical Modifications (AREA)
  • Polymers With Sulfur, Phosphorus Or Metals In The Main Chain (AREA)

Description

106878
TELTTA JA MENETELMÄ SEN PYSTYTTÄMISEKSI - TÄLT OCH FÖRFARANDE FÖR ATT SÄTTA UPP DETSAMMA
Tämän keksinnön kohteena on olennaisesti kartionmuotoinen, 5 kotatyyppinen teltta, joka käsittää useita tankoja, jotka on liitetty toisiinsa teltan yläpään alueella ja järjestetty ulkonemaan toisistaan loittonevasti alaspäin alustalle, jonka päällä teltta on ja johon se tukeutuu, kunkin tangon muodostaessa olennaisesti kuvitellun kartion emäviivan, 10 olennaisesti kartionmuotoisen telttakankaan, joka on sovitettu tukeutumaan tankojen ulkopuolta vasten, sekä elimet, jotka on järjestetty liittämään yhteen vierekkäiset tangot tietyllä etäisyydellä teltan yläpäästä niiden pitämiseksi määrätyssä keskinäisessä asennossa, jolloin mainitut 15 liitoselimet käsittävät pitkänomaiset jäykät elementit. Lisäksi keksinnön kohteena on menetelmä tällaisen teltan pystyttämiseksi .
Esimerkkejä tällaisista teltoista ovat majat ja intiaani-20 teltat ja luonnollisesti on toivottavaa voida nopeasti pystyttää ja purkaa ne, niin että niitä olisi mahdollista käyttää myös tilapäisissä järjestelyissä, kuten leirin pystyttämisessä yhdeksi yöksi tai mitä tahansa tarkoitusta varten yhdeksi päiväksi tai osaksi päivää.
25
Keksinnön kohteena ovat erityisesti, mutta eivät yksinomaan, suuremmat ns. "jättimäiset telttamajat", joiden korkeus ja pohjan halkaisija ovat melko usein 7-10 metriä. Tähän mennessä tunnettujen tämän suuruusluokan kartiomaisten teltto-- - 30 jen pystyttäminen ja purkaminen vaatii liikaa aikaa, jotta ** ' niiden käyttö tilapäisissä järjestelyissä olisi järkevää.
Ensinnäkin on sidottava yläpäistään yhteen ne tangot, jotka kapenevat alaspäin kohti maata ja jotka kannattavat teltta-kangasta, mikä on vaikeata suorittaa kunnolla siten, että 35 tangot pysyisivät yhdessä myös pystyttämisen jälkeen. Tangot sidotaan yhteen jäykistämisen jälkeen, mutta tämä on luonnollisista syistä johtuen hankalaa. Mikäli käytetään vanhaa tekniikkaa, jossa tangot risteävät keskenään hieman niiden yläpäiden alapuolella, jolloin saavutetaan majoille tyypil-40 linen yläosan nippurakenne, on tällöin erittäin vaikeata jälkikäteen saada telttakangas yläosan päälle, mikäli käytetään telttakangasta, joka on ommeltu ylös asti, joten on tehtävä napeilla, vetoketjulla tai sen tapaisella avattava • » 2 106878 telttakangas. Tämä tietenkin heikentää telttakangasta. Myös silloin kun jätetään pois luonteenomainen ylänippu tai -risti, on liian vaikeata saada olennaisesti kartiomaisen muotoinen telttakangas paikalleen tunnetuilla tekniikoilla, 5 koska teltta on korkea ja telttakankaan paino usein erittäin suuri. Eräs toinen tämän kaltaisten telttakankaiden epäkohta on, että elintä, joka tarvitaan vierekkäisten tankojen yhteen liittämiseen, ei voida kiinnittää riittävän nopealla ja varmalla tavalla, koska ne yleensä on tehty poikki-10 tangoista, jotka on sidottava vastaavista päistään kuhunkin pystytankoon.
Eräs tunnettu teltta on esitetty SE-patentissa 149578. Siinä teltan poikkileikkaus vaakasuunnassa on neliömäinen. Teltan 15 seinämät on muodostettu ylöspäin kapeneviksi, mutta teltta ei ole kartiomainen eikä kotatyyppinen, joten se ei toteuta edes tämän keksinnön johdanto-osan tunnusmerkkejä. Yhteistä keksinnön kanssa ovat kuitenkin sisäänpäin kallistetut tuki-tangot. Kyseisen julkaisun selitysosassa mainitaan myös 20 viisi- ja kuusikulmaiset telttamuodot, mutta myöskään nämä eivät toteuta johdanto-osan määrittelyä, koska ne ovat joka tapauksessa kulmikkaita, eivätkä kotatyyppisiä. Lisäksi tu-kitangot eivät liity toisiinsa teltan yläosassa.
25 GB-hakemusjulkaisusta 2129464 tunnetaan teltta, joka ei myöskään ole kartiomainen eikä kotatyyppinen. Teltan pohja on suorakaiteen muotoinen ja teltta on tarkoitettu suoja-teltaksi ulkona tapahtuvaa työntekoa varten. Tämän kaltaisilla teltoilla on muutenkin aivan eri tyyppiset ongelmat ja ..... 30 lähtökohdat kuin keksinnön mukaisella kotatyyppisellä teltalla.
Tämän keksinnön tarkoituksena on aikaansaada aiemmin mainitun kaltainen teltta ja menetelmä sen pystyttämiseksi siten, 35 että mahdollistetaan tällaisen teltan nopeampi ja samaan aikaan myös helpompi ja varmempi pystytys ja purkaminen, niin että on järkevää käyttää suuria telttoja, kuten ns. "jättimäisiä telttamajoja" tilapäisissä järjestelyissä.
40 Keksinnön mukaiselle teltalle on tunnusomaista se, että jäykät elementit on varustettu kummassakin päässä ensimmäisellä kiinnitysosalla, että tangoissa on toiset kiinnitysosat, « « i i .
3 106878 jotka on järjestetty, yhdistettäessä vierekkäisiä tankoja jäykkien elementtien avulla, kiinnittymään vastaaviin jäykkiin elementteihin järjestettyihin ensimmäisiin kiinnitys-osiin ja pitämään tällä tavalla kahta vierekkäistä tankoa 5 jäykän elementin määrittämällä etäisyydellä toisistaan, ja että kukin jäykkä elementti on irrotettavissa tangoista ja siirrettävissä tankojen suhteen saattamalla ensimmäinen ja toinen kiinnitysosa irti keskinäisestä kiinnityksestään. Tämä johtaa huomattavaan aikasäästöön ja tarkkuuden paran-10 tumiseen aiempaan sitomismenetelmään verrattuna.
Keksinnön mukaiselle menetelmälle on tunnusomaista se, että vierekkäisten tankojen yhteen liittäminen suoritetaan sen jälkeen kun tangot on liitetty yhteen teltan yläpäässä ja 15 asetetaan ainakin kysymyksessä olevat, alustaa vasten tukeutuvat vierekkäiset tangot loittonemaan toisistaan asentamalla pitkänomaiset jäykät elementit, jonka kummassakin päässä on ensimmäinen kiinnitysosa, tämän kiinnitysosan avulla kiinnittymään toisiin kiinnitysosiin, jotka on jär-20 jestetty tankoihin samalla kun säädetään vierekkäisten tankojen välistä etäisyyttä, niin että kiinnitys voidaan saavuttaa, että jäykät elementit järjestetään vastaavaan tankoon ohjaamalla niiden ensimmäiset kiinnitysosat vinosti yl-häältä-ulkopuolelta vastaaviin toisiin, vinosti ylöspäin-25 ulospäin poispäin teltan keskustasta ulottuviin kiinnitys-osiin, niin että maan vetovoima pyrkii pitämään elementit kiinni.
. . Keksinnön mukaisen teltan ja menetelmän muita tunnusmerkkejä ·· 30 on määritelty epäitsenäisissä patenttivaatimuksissa, ja seu- raavassa selityksen erityisessä osassa on selitetty esimerkin omaisesti eräs keksinnön mukaisen menetelmän erityisen edullinen toteutusmuoto, joka mahdollistaa telttakankaan helpon ja nopean käytön.
35
Kuvio 1 esittää yksinkertaistetun perspektiivikuvannon keksinnön mukaisesta teltasta, jossa osa telttakankaasta on leikattu pois teltan rakenteen havainnollistamiseksi.
4 106878
Kuvio 2 esittää hajoitettua perspektiivikuvantoa tukijärjestelmästä, joka on osa kuvion 1 mukaista telttaa tankojen pitämiseksi yhdessä teltan yläosassa.
5
Kuvio 3 esittää sivulta katsottuna kuvion 2 mukaista tukijärjestelmää havainnollistaen, miten tangot on siihen liitetty.
Kuvio 4 esittää yksityiskohtaista kuvantoa havainnollistaen, 10 miten kahden vierekkäisen tangon välinen liitos tapahtuu kuvion 1 mukaisessa teltassa.
Kuvio 5 esittää sivulta katsottuna kuvion 1 mukaisen teltan yläpäässä käytettävää työkalua telttakankaan järjestämiseksi 15 tankojen muodostamalle rungolle ja myös poistamiseksi rungolta.
Kuvio 6 esittää perspektiivisesti alkuvaihetta nostettaessa telttakangasta kuviossa 1 esitetyllä työkalulla.
20
Kuvio 7 esittää kuviota 6 vastaavan kuvannon myöhemmästä vaiheesta, jossa telttakangas on viety rungon yläpään yli.
Keksinnön mukainen teltta 1, joka on ns. "jättitelttamaja"-25 tyyppiä, ja jonka korkeus on tässä tapauksessa n. 7 metriä ja pohjan halkaisija n. 10,2 metriä, kuten kuviossa 1 on kaa-viomaisesti esitetty. Teltassa 1 on olennaisesti kartiomainen telttakangas 2, jossa on yläaukko, joka ei tässä tapauksessa näy, savukaasujen poistamiseksi pidettäessä tulta teltassa.
30 Aukko on kuviossa 1 esitetyssä tilanteessa peitetty savu- kaasuläpällä tai -venttiilillä 3, joka koostuu olennaisesti kartiomaisesta kankaasta, joka riippuu teltan yläosasta ja ? jota voidaan nostaa tässä esittämättömällä tai selittämättömällä tavalla halutun osan avaamiseksi savukaasuaukosta.
Lisäksi teltassa on runko telttakankaan 2 kannattamiseksi ja kiristämiseksi, joka runko käsittää pääkomponentteina tangot 5, jotka on liitetty toisiinsa teltan yläosan alueella ja 35 5 106878 jotka ulottuvat alaspäin toisistaan loittonevasti maahan tai alustalle, jonka päälle teltta pystytetään, ja jota vasten se tukeutuu, jolloin kukin tällainen tanko muodostaa olennaisesti kuvitellun kartion emäviivan. Tangot 5 on yhdistetty 5 toisiinsa pitkänomaisilla jäykillä elementeillä 6, jotka jatkossa kutsutaan poikkitangoiksi, ja jotka esitetyssä teltassa on järjestetty kahdelle eri tasolle teltan ympäri. Kuvion 4 avulla selitetään myöhemmin, miten vierekkäiset tangot 5 on kytketty toisiinsa poikkitangoilla 6. Lisäksi on järjestetty 10 pitkien tappien muodostamat tuki- tai kantoelementit 7 kahden vierekkäisen tangon 5 väliin ulottumaan maasta ylöspäin teltan yläpään suuntaan samalla kun ne tukeutuvat poikkitankojen ulkopuoleen, ja ne päättyvät hieman alempien poikkitankojen yläpuolelle.
15
Keksinnön mukaisen teltan rakennetta selitetään yksityiskohtaisemmin teltan pystytystä kuvaavassa osassa, ja teltan purkaminen tapahtuu olennaisesti käänteisessä työjärjestyksessä, ellei toisin mainita.
20
Seuraavassa viitataan kuvioihin 2 ja 3 teltan ylärakenteen selittämiseksi. Teltta käsittää tukijärjestelmän 8, joka on tehty keskiputkesta 9, joka on tarkoitettu järjestettävksi siten, että se ulottuu olennaisesti telttakartion korkeusak-25 selia vastaavasti, ja renkaat 10, li, jotka on järjestetty eri tasoille mainitun putken ympärille, ja jotka renkaat on * jäykästi liitetty putkeen kolmella sauvalla 12. Vastaavan renkaan rajoittama pinta on olennaisesti kohtisuorassa putken 9 jatkeeseen ja renkaat on järjestetty samankeskisesti sen 30 kanssa. Ylemmällä, ensimmäisellä renkaalla 10 on halkaisija, joka on pienempi kuin alemmalla renkaalla. Putken 9 päälle voidaan työntää holkki 13, jossa on olennaisesti ympyrämäinen ylälevy 14, ja joka tukeutuu putken rengasmaiseen laippaan 15. Levy 14 on sovitettu toimimaan tukilaippana savukaasulä-35 pän 3 yläosan tukemiseksi. Levyn 14 keskelle on järjestetty aukko 16 nippurakenteen 18 tapin 17 vastaanottamiseksi. Tappi 17 on kiinnitetty levyn 19 alapuoleen, jonka muoto on komplementti levyn 14 yläpinnalle, mutta välikeosat on järjestetty « 106878 siten, että levyt pysyvät poissa toisistaan savukaasuläpän kääntämisen mahdollistamiseksi. Kuusi tankoa 20, edullisesti metallitankoa, on kiinnitetty levyn 19 yläpuoleen ja taivutettu ulospäin-ylöspäin. Tangot 20 jaettu tasavälein pitkin 5 levyä 19 ja puutappi 21, jonka pituus on n. 1 m ja jossa on keskiporaus vastaavan tangon 20 vastaanottamiseksi, työnnetään kuhunkin tankoon. Vain kaksi puutappia 21 on esitetty kuviossa 2 selvyyden vuoksi, mutta luonnollisesti jokaiseen tankoon 20 järjestetään tällainen tappi ja ne ovat pidempiä 10 kuin kuviossa esitetyt. Tappien 21 ympäri kierretään piirustuksissa esittämättömät osat, kuten jänteet, nyörit tai vastaavat estämään ,halkeamien syntymisen tappeihin keskipo-rausten kohdalle. Tapit 21 on suunnattu siten, että kun ne on asetettu tukijärjestelmään, ne muodostavat nippujäljitelmän 15 ja näyttävät muodostavan tankojen 5 jatkeen, kuten konventionaalisissa majoissa, eli tapit 21 muodostavat jatkeet telttakankaan määrittelemän kartion emäviivoille. Tällä tavalla on mahdollista aikaansaada maja, joka on perinteisen näköinen, mutta jossa tästä huolimatta on savukaasuläppä, ja 20 jossa telttakangas on helppo asettaa paikalleen ilman, että nippu häiritsee tätä, koska nippu asennetaan jälkeenpäin.
Kuviossa 3 on esitetty, miten tangot 5 on tarkoitettu liitettäviksi toisiinsa epäsuoralla keskinäisellä liitoksella tu-25 kijräjestelmän 8 välityksellä. Vastaavan tangon yläpää on varustettu U-muotoisella osalla 22, jonka kaksi jalkaa on tarkoitettu työnnettäviksi ensimmäiseen renkaaseen 10 siten, että rengas tulee U:n pohjalle. Lisäksi U:n haarojen yläpäässä on aukko 23 haarat toisiinsa yhdistävän lukitustapin 30 24 vastaanottamiseksi, joka lukitustappi yhdessä U:n haarojen kanssa on järjestetty pitämään tangon yläpäätä kiinni renkaassa 10. U-muotoinen osa 22 on muodostettu kiinnittämällä litteä rauta tankoon 5 ja taivuttamalla se kuviossa 3 esitetyllä tavalla. Työntämällä tankojen päät renkaaseen 10, niin 35 että tämä tulee vastaavan U:n haarojen väliin ja tuomalla sen jälkeen lukitustappi 24 vinosti ylhäältä päin, tangot 5 voidaan nopeasti ja helposti liittää tukijärjestelmään 8. Tämä liitos tekee mahdolliseksi kääntää tangot 5 renkaan tangentin 7 106878 ympäri kysymyksessä olevassa liitoskohdassa. Samarialla on mahdollista siirtää tankoja pitkin rengasta. Toisen renkaan 11 halkaisija on valittu siten, että tangot 5 tukeutuvat sen ulkopintaan saavuttaessaan halutun divergenssiasteen teltan 5 yläpäästä alaspäin kohti maata. Kun telttaa pystytetään kaikki tangot 5 voidaan sijoittaa tasavälein ensimmäisen renkaan 10 ympäri ja tangot sen jälkeen kääntää siten, että niiden alapäät tulevat kohti teltan tulevaa keskipistettä samalla kun nostetaan tukijärjestelmää 8 kunnes ne tulevat 10 toista rengasta 11 vasten. Mahdollinen jälkisäätö on tämän jälkeen mahdollista. Rengas 11 varmistaa tällä tavalla myös sen, että tukijärjestelmä 8 ei pääse kaatumaan, koska tangot 5 tukeutuvat eri suunnista toista rengasta vasten.
15 Sen jälkeen kun tangot 5 on edellä selitetyllä tavalla käännetty haluttuun asentoon, kuviossa 1 esitetyt poikkitangot 6 järjestetään kahdelle eri tasolle vierekkäisten tankojen väliin. Se, miten tämä tapahtuu, on selitetty yksityiskohtaisemmin kuviossa 4. Poikkitangossa 6 on molemmissa päissä 20 urososa 25, joka on suunnattu olennaisesti kohtisuorasti poikkitangon pituussuuntaan nähden jatkeen muodossa. Kunkin pystytangon sivulle on järjestetty silmukka 26, jonka tarkoituksena on olla kohti viereistä tankoa, ja joka silmukka muodostaa naarasosan 27 poikkitangon 6 jatkeen 25 vastaanottami-25 seksi. Poikkitangon 6 kaksi jatketta on edullisesti suunnattu keskenään yhdensuuntaisesti ja silmukka on järjestetty siten, että sen naarasaukko on suunnattu olennaisesti kohtisuorasti pystytangon pituussuuntaan nähden, niin että alaspäin mentäessä toisistaan loittonevien jäykistettyjen tankojen kohdalle 30 voidaan järjestää jatkeet 25 vinosti ylhäältä/ulkopäin ja alaspäin/sisäänpäin kohti teltan sisäpuolta, jolloin maan vetovoima pyrkii pitämään poikkitangon 6 paikallaan. Niinpä poikkitangot 6 voidaan asentaa erittäin nopeasti, koska jatkeet 25 tarvitsee vain työntää silmukka-aukkoihin 27 ja 35 vierekkäisten tankojen 5 yhteenliittäminen tehdään sen jälkeen, jolloin tankojen 5 vähäinen jälkisäätö voi olla tarpeen sen jälkeen kun ne on käännetty ylöspäin poikkitangon 6 sovittamiseksi. Tämä jälkisäätö on helposti mahdollista, koska 8 106878 tangot 5 on järjestetty liikkuvasti tukijärjestelmään 8. Poikkitankojen 6 asentaminen johtaa tukijärjestelmän 8 suuntaukseen siten, että putki 9 osoittaa kohti teltan pohjan keskikohtaa, eikä se myöhemminkään siirry tästä suunnasta 5 tankoja 5 vasten tapahtuvan tukeutumisen johdosta.
Teltan pystytyksen tähän mennessä selitetyt vaiheet voidaan toteuttaa suhteellisen lyhyessä ajassa, ja jäljellä on enää telttakanakaan asettaminen paikalleen, mikä tehdään edulli-10 sesti kankaan nostotyökalulla 28, joka on esitetty kuviossa 5, ja joka voidaan järjestää tukijärjestelmän 8 päälle ennen sen nostamista ylös tankoja 5 kääntämällä. Kankaan nostotyö-kalu 28 koostuu kaksivartisesta vivusta, jossa on ensimmäinen 29 ja toinen 30 varsi, ja joka vipu on nivelöidysti järjes-15 tetty pylvääseen 31, joka on sovitettu mahtumaan tukijärjestelmän putkeen 9 aukon 16 kautta. Ohjausosa 32, jonka muodostaa pyörä, on järjestetty toisen varren 30 ulkopäähän ja muodostettu kääntämään vetoelementtiä 33, joka on naru tai käysi. Naru 33 sijaitsee yhdellä puolella olennaisesti kar-20 tiomaista telttakangasta ja on ohjattu telttakankaan yläpäästä alaspäin telttakankaan alapäähän ohjausosissa, edullisesti telttakankaaseen ommellussa kanavassa tai lenkeissä. Lisäksi on järjestetty osat estämään narun pääseminen pois telttakankaan yläpäästä ja nämä osat voidaan muodostaa siten, 25 että naru yksinkertaisesti kiinnitetään mainittuun päähän.
Kun aloitetaan telttakankaan vieminen paikalleen, työkalun 28 ensimmäinen varsi 29 kiinnitetään aluksi kuviossa 5 esitettyyn asentoon liittämällä lähelle sen ulkopäätä järjestetty silmä yhteen yhden tangon 5 kanssa esimerkiksi hihnalla. Na-30 ruosa, joka lähtee telttakankaan alapäästä, viedään sen jälkeen taittopyörän 2 ympäri ja alaspäin kohti maata. On huomattava, että nämä kädenliikkeet voivat tapahtua ennen kuin tukijärjestelmä 8 nostetaan kääntämällä tankoja 5. Naru 33 vedetään sen jälkeen kuviossa 5 alaspäin osoittavan nuolen 35 suuntaan, jolloin naru saavuttaa telttakankaan alapään telt-• takankaan yläpäässä ohjausosien ansiosta ja tällä tavalla vedetään jalustan ulkopuolella yhteen taitettu telttakangas kohti työkalua 28 (kts. kuvio 6). Vetämistä jatketaan kunnes 9 106878 olennaisesti koko yhteen taitettu telttakangasosa on nostettu ja on työkalua 28 vasten. Sen jälkeen pystyttäjä kiipeää tikapuiden tai sen tapaisten avulla teltan yläpään alueelle ja kiinnittää yhteen taitetun kangasosan hihnalla tai sen tapai-5 sella työkalun ulkosilmiin, jonka jälkeen hän vapauttaa ensimmäisen varren 29 tangosta 5 ja kääntää työkalun siten, että toinen varsi 30 osoittaa alaspäin. Mainittu kangasosa irrotetaan sen jälkeen työkalusta ja se pääsee nyt liukumaan alaspäin vastakkaisella puolella telttaa kuin mitä pitkin se 10 nostettiin ylös. Tämä tilanne on esitetty kuviossa 7. Teltta-kangasta voidaan tämän jälkeen vetää hieman siten, että se maan vetovoiman .vaikutuksesta liukuu paikalleen tankojen 5 ympärille. Kannatuselementit 7 (kts. kuvio 1) voidaan järjestää paikalleen ja mahdolliset telttatapit voidaan työntää 15 maahan telttakankaan alapäässä, kun tämä on tehty. Pystyttäjä voi sen jälkeen tikapuiden tai sen tapaisten avulla kiivetä ylös ja poistaa työkalun 28 ja asettaa paikalleen savu-kaasuläpän 3 ja sen jälkeen nippujäljitelmän 18.
20 Teltan purkaminen aloitetaan edullisesti kiipeämällä ylös, poistamalla nippujäljitelmä 18 ja savukaasuläppä 3 ja viemällä työkalu 28 kuviossa 5 esitettyyn paikkaan, minkä jälkeen naru 33 johdetaan taittopyörän 32 ympäri, mutta nyt se naruosa, joka lähtee telttakankaan yläpäästä, niin että 25 telttakankaan alapää tulee ylöspäin kohti työkalua taivutettaessa kysymyksessä oleva telttakangasosa yhteen. Työkalun kallistaminen ja telttakankaan liukuminen alaspäin tapahtuu sen jälkeen vastaavalla tavalla kuin selitettiin teltan pystytyksen yhteydessä. Narun 33 kummassakin päässä on edulli-30 sesti osa, jonka poikkileikkaus on suurempi kuin telttakankaan ohjausosilla mainitun funktion toteuttamiseksi, niin että yhtä ja samaa narua voidaan käyttää pystytykseen ja purkamiseen.
35 Edellä olevasta ilmenee, että keksinnön mukaista telttaa voidaan keksinnön mukaisella pystytysmenetelmällä käyttää väliaikaisissa tarkoituksissa, jopa ns. "jättitelttamajan" ta- 10 106878 pauksessa, johon mahtuu enemmän kuin 50 henkilöä, koska ajan-kulutus pystytyksessä ja purkamisessa on suhteellisen pieni.
Keksintö ei tietenkään ole millään tavalla rajoittunut edellä 5 selitettyyn edulliseen toteutusmuotoon, vaan alan ammattimiehelle myös useat muut modifikaatiot ovat ilmeisiä ilman, että poiketaan keksinnön ajatuksesta.
Esimerkiksi voisi olla mahdollista, että tankoja, kanna-10 tuselementtejä ja poikkitankoja olisi eri määrä kuin piirustuksissa on esitetty.
Uros- ja naarasosat, jotka on järjestetty poikkitankoihin ja pystytankoihin, voitaisiin tietenkin korvata vastaavasti naa-15 ras- ja urososilla ja muotoilla eri tavalla, kunhan ne muodostavat elimet, jotka ovat liitettävissä yhteen. Esimerkiksi jäykät elementit voisivat olla sen kaltaisia, että niiden pituus olisi muunneltavissa teleskooppimaisesti tai kierteen avulla, ja että ne saattaisivat ensimmäiset ja toiset kiinni-20 tysosat kiinni toisiinsa ja irti toisistaan jäykkien elementtien pituutta muuttamalla.
Tukijärjestelmän kaksi rengasta voitaisiin korvata kehikoilla, jotka olisivat muun kuin pyöreän muotoisia. Määri-25 telmä "kehikko" tarkoittaa vaatimuksissa sitä, että on kysymys mistä tahansa päättömästä osasta, joka rajoittaa si- s säpuolelleen avoimen tilan, niin että on mahdollista kiinnittää ympäri osia, kuten tankojen päät edellä kuvatussa toteutusmuodossa. Alempi tukirengas voitaisiin tietenkin muodostaa 30 jatkuvasta levystä tai sen tapaisesta. Olisi myös mahdollista varustaa rengas 10 sellaisilla osilla, jotka tekisivät mahdottomaksi siirtää siihen kiinnitettyjä tankoja rengasta pitkin, mikä tarkasti määräisi tankojen liitoskohdat.
35 Nippujäljitelmä teltan yläpäässä voitaisiin tietenkin jättää myös pois, mutta se aikaansaa teltalle miellyttävämmän ul konäön .

Claims (14)

1. Olennaisesti kartionmuotoinen, kotatyyppinen teltta (1), joka käsittää useita tankoja (5), jotka on liitetty toisiin- 5 sa teltan yläpään alueella ja järjestetty ulkonemaan toisistaan loittonevasti alaspäin alustalle, jonka päällä teltta on ja johon se tukeutuu, kunkin tangon muodostaessa olennaisesti kuvitellun kartion emäviivan, olennaisesti kartionmuo-toisen telttakankaan (2), joka on sovitettu tukeutumaan 10 tankojen ulkopuolta vasten, sekä elimet (6, 25-27), jotka on järjestetty liittämään yhteen vierekkäiset tangot tietyllä etäisyydellä teltan yläpäästä (4) niiden pitämiseksi määrätyssä keskinäisessä asennossa, jolloin mainitut liitoselimet käsittävät pitkänomaiset jäykät elementit (6), tunnettu 15 siitä, että jäykät elementit (6) on varustettu kummassakin päässä ensimmäisellä kiinnitysosalla (25), että tangoissa (5) on toiset kiinnitysosat (27), jotka on järjestetty, yhdistettäessä vierekkäisiä tankoja jäykkien elementtien avulla, kiinnittymään vastaaviin jäykkiin elementteihin 20 järjestettyihin ensimmäisiin kiinnitysosiin ja pitämään tällä tavalla kahta vierekkäistä tankoa jäykän elementin määrittämällä etäisyydellä toisistaan, ja että kukin jäykkä elementti (6) on irrotettavissa tangoista (5) ja siirrettä- • t · * vissä tankojen suhteen saattamalla ensimmäinen ja toinen 25 kiinnitysosa (25, 27) irti keskinäisestä kiinnityksestään.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen teltta, tunnettu siitä, että ensimmäinen ja toinen kiinnitysosa (25, 27) on järjestetty kiinnittymään toisiinsa vastaavien jäykkien element- 30 tien (6) siirroilla kysymyksessä olevien tankojen suhteen.
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen teltta, tunnettu siitä, että teltta käsittää osat (22-24) kunkin tangon j 12 106878 yläpään liittämiseksi kääntyvästi tukijärjestelmän (8) kehikkoon (10) teltan yläpään alueella, että kehikko on tarkoitettu järjestettäväksi olennaisesti vaakasuorasti, ja että kukin tanko (5) on käännettävissä olennaisesti vaa-5 kasuoran tangentin ympäri tangon ja kehikon välisessä liitoskohdassa, kun kehikkoa suunnataan vaakasuunnassa.
4. Patenttivaatimuksen 3 mukainen teltta, tunnettu siitä, että tukijärjestelmä (8) käsittää tukielementin (11), joka 10 on jäykästi liitetty mainittuun kehikkoon (10), että tu-kielementti (11) on järjestetty kehikon (10) alapuolelle ja siihen on muotoiltu ulkokehä, johon kukin kehikosta (10) ulkoneva tanko (5) on sovitettava koskemaan ja tukeutumaan ja suuntautumaan alaspäin kohti maata, kun tangot ovat 15 määrätyssä keskinäisessä asennossa jäykkien elementtien (6) avulla tapahtuvaa yhteenliittämistä varten.
5. Patenttivaatimuksen 3 mukainen teltta, tunnettu siitä, että tankoihin järjestetyt toiset kiinnitysosat (27) on 20 suunnattu vinosti ulospäin-ylöspäin poispäin teltan keskikohdasta asennossa, jossa tangot (5) ovat valmiit yhteenliittämistä varten, ja että ensimmäiset kiinnitysosat (25) on sovitettu työnnettäviksi vinosti sisäänpäin-alaspäin kiinni toisiin kiinnitysosiin siirtämällä vastaavaa element- 25 tiä (6) pysyäkseen sen jälkeen paikallaan maan vetovoiman avulla.
6. Jonkin edellisistä patenttivaatimuksista mukainen teltta, tunnettu siitä, että kunkin ensimmäisen kiinnitysosan muo- 30 dostaa urososa (25), joka ulottuu olennaisesti kohtisuorasti elementin pituussuuntaan nähden vastaavassa elementin päässä, ja että kunkin toisista kiinnitysosista muodostaa silmukkamainen naarasosa (27), joka on kiinnitetty tangon (5) sille sivulle, joka osoittaa sitä tankoa kohti, johon ensik- 106878 13 si mainittu on kiinnitettävä jäykän elementin avulla ja on muotoiltu vastaanottamaan jäykän elementin urososa.
7. Patenttivaatimuksen 3 ja jonkin muista edellisistä vaati-5 muksista mukainen teltta, tunnettu siitä, että osat kunkin tangon yläpään liittämiseksi kääntyvästä kehikkoon käsittävät olennaisesti U-muotoisen kappaleen (22), joka on kiinnitetty tangon päähän ja sovitettu vastaanottamaan kehikon (10) haarojensa väliin, ja että U:n haarat on järjestetty 10 ulottumaan kehikon ohi ja kummassakin haarassa on aukko (23) lukitustappia (24) varten, joka on järjestetty liittämään haarat toisiinsa ja yhdessä niiden kanssa ympäröi kehikkoa (10) ja pitää tangon siinä kiinni.
8. Jonkin edellisistä patenttivaatimuksista mukainen teltta, tunnettu siitä, että olennaisesti kartionmuotoinen teltta-kangas (2) on varustettu osilla, jotka on järjestetty sen yläpäästä alapäähän ja muotoiltu läpäistäviksi pitkänomaisella, taipuisalla vetoelementillä (33), jota ne myös ohjaa-20 vat, että vetoelementin yläpää on muotoiltu siten, että se ei pääse irtoamaan telttakankaasta vedettäessä vetoelement-tiä telttakankaan yläpäästä kohti sen alapäätä, ja että teltan yläpään (4) alueelle on järjestettävissä osat (32) vastaanottamaan ja ohjaamaan vetoelementin sitä osaa, joka 25 lähtee telttakankaan alapäästä telttakankaan (2) nostamiseksi, jolloin kartion alareuna tulee ensin ylös ja sen jälkeen päästetään kankaan se puoli, joka on taivutettu yhteen ohjausosien avulla alaspäin vastakkaiselle puolelle.
9. Menetelmä olennaisesti kartionmuotoisen, kotatyyppisen teltan (1) pystyttämiseksi, jossa menetelmässä liitetään tangot (5) toisiinsa teltan yläpään (4) alueella, niin että ne ulottuvat toisistaan loittonevasti alaspäin alustaa, jonka päälle teltta pystytetään, ja johon se tukeutuu, että 14 106878 liitetään vierekkäiset tangot (5) yhteen tietyn etäisyyden päässä teltan yläpäästä (4) niiden pitämiseksi määrätyssä keskinäisessä asennossa, ja järjestetään olennaisesti kar-tionmuotoinen telttakangas (2) tankojen ulkopuolelle, jol-5 loin tangot kannattavat telttakangasta, tunnettu siitä, että mainittu vierekkäisten tankojen (5) yhteenliittäminen suoritetaan sen jälkeen kun tangot on liitetty yhteen teltan yläpäässä ja asetetaan ainakin kysymyksessä olevat, alustaa vasten tukeutuvat vierekkäiset tangot loittonemaan toisis-10 taan asentamalla pitkänomaiset jäykät elementit (6), jonka kummassakin päässä on ensimmäinen kiinnitysosa (25), tämän kiinnitysosan avulla kiinnittymään toisiin kiinnitysosiin (27), jotka on järjestetty tankoihin samalla kun säädetään vierekkäisten tankojen välistä etäisyyttä, niin että kiinni-15 tys voidaan saavuttaa, että jäykät elementit (6) järjestetään vastaavaan tankoon ohjaamalla niiden ensimmäiset kiin-nitysosat (25) vinosti ylhäältä-ulkopuolelta vastaaviin toisiin, vinosti ylöspäin-ulospäin poispäin teltan keskustasta ulottuviin kiinnitysosiin (27), niin että maan veto-20 voima pyrkii pitämään elementit kiinni.
10. Patenttivaatimuksen 9 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että tankojen (5) liittäminen toisiinsa teltan yläpään alueella suoritetaan liittämällä kääntyvästi kunkin 25 tangon yläpää tukijärjestelmän (8) kehikkoon (10), ja että sen jälkeen tankoja käännetään tämän kehikon suhteen sen pituussuuntaan nähden kohtisuorien akseleiden ympäri halutun, maata kohti hajaantuvan asennon saavuttamiseksi.
11. Patenttivaatimuksen 10 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että tangot (5) on liitetty tukijärjestelmään (8) siten, että niiden yläpää on liikuteltavissa pitkin kehikkoa (10), ja että tankojen yläpäitä liikutetaan pitkin kehikkoa 15 106878 teltan pystytystä varten sopiviin asentoihin, ennen kuin tankoja käännetään mainittuihin haluttuihin asentoihin.
11 106878
12. Patenttivaatimuksen 10 tai 11 mukainen menetelmä, tun-5 nettu siitä, että tangot (5) on liitetty kehikkoon (10) siten, että ne loittonevat toisistaan enemmän kuin teltan lopullisessa pystytetyssä asennossa, että tankojen kääntäminen kehikon (10) suhteen aloitetaan kääntämällä ainakin kahta kehikkoon liitettyä tankoa olennaisesti, kehikon vas- i 10 takkaisilla puolilla samalla kun liikutetaan niiden alapäitä toisiaan kohti kunnes nämä tangot tulevat kosketukseen tukielementin (11) ulkopuolta vasten, joka tukielementti (11) on osa tukijärjestelmää ja sijaitsee kehikon alapuolella ja on järjestetty pitämään tukijärjestelmä (8) paikallaan 15 ja määrittämään tankojen määrätty loittonemisaste, ja että muut tangot käännetään sen jälkeen samalla tavalla ja tarvittaessa jälkisäädetään sen asennon saavuttamiseksi, jossa ne voidaan liittää yhteen jäykillä elementeillä (6).
13. Jonkin patenttivaatimuksista 9-12 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että olennaisesti kartionmuotoinen teltta-kangas (2) on järjestetty tankojen ulkopuolelle niiden jäykillä elementeillä (6) tapahtuvan jäykistämisen ja yhteenliittämisen jälkeen, että työkalu (28) yhdessä oh-25 jausosan (32) kanssa järjestetään teltan yläpään alueelle, että pitkänomainen, taipuisa vetoelementti (33), joka kulkee telttakankaaseen järjestettyjen ohjausosien kautta teltan yläpäästä alapäähän, jonka vetoelementin se osa, joka lähtee teltan alaosasta, viedään taitto-osan (32) ympäri, että 30 viimeksi mainittua vetoelementin osaa vedetään samalla kun vetoelementti kulkee taitto-osan kautta, niin että teltta-kangas liikkuu yhden tai useamman tangon ulkopuolella ylöspäin kohti teltan yläpäätä alapään sijaitessa edessä samalla kun taitetaan yhteen kangasosa, joka ulottuu telttakankaan 16 106878 yläosaan, että vetäminen lopetetaan kun yhteen taitettu kangasosa on saavuttanut teltan yläpään (4), ja että tämä kangasosa sen jälkeen saatetaan teltan yläpään yli ja päästetään alas teltan toiselta puolelta ja taitetaan jälleen 5 auki.
14. Patenttivaatimuksen 13 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että työkalu (28) käsittää kaksivartisen vivun, joka on järjestetty teltan yläpään alueella olennaisesti vaa-10 kasuoran akselin ympäri kääntyvästi, että työkalua käännetään ennen vetoelementin (33) vetämistä telttakankaan nostamiseksi siten, että ensimmäinen varsi osoittaa alaspäin olennaisesti yhdensuuntaisesti tankojen synnyttämän kuvitellun kartion emäviivan kanssa, että työkalu kiinnitetään 15 teltan muun osan suhteen tähän asentoon, jolloin taitto-osa (32) on järjestetty toiseen varteen (30), joka osoittaa ylöspäin, että vetoeleraenttiä (33) vedetään kunnes yhteen-taitettu kangasosa sijaitsee vivun kahden varren yläpäässä, ja että työkalu sen jälkeen irrotetaan ja toinen varsi (30) 20 käännetään alaspäin samalla kun käännetään ensimmäinen varsi ylöspäin, niin että mainittu kangasosa liukuu pois työkalusta alaspäin siihen suuntaan, johon toinen varsi (30) osoittaa. 17 106878
FI934418A 1991-04-09 1993-10-07 Teltta ja menetelmä sen pystyttämiseksi FI106878B (fi)

Applications Claiming Priority (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
SE9101047 1991-04-09
SE9101047A SE469901B (sv) 1991-04-09 1991-04-09 Tält samt förfarande för resning därav
SE9200209 1992-01-23
PCT/SE1992/000209 WO1992018729A1 (en) 1991-04-09 1992-04-02 Tent and method for pitching thereof

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI934418A FI934418A (fi) 1993-10-07
FI934418A0 FI934418A0 (fi) 1993-10-07
FI106878B true FI106878B (fi) 2001-04-30

Family

ID=20382397

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI934418A FI106878B (fi) 1991-04-09 1993-10-07 Teltta ja menetelmä sen pystyttämiseksi

Country Status (10)

Country Link
US (1) US5439016A (fi)
EP (1) EP0579663B1 (fi)
AT (1) ATE148763T1 (fi)
AU (1) AU1559292A (fi)
CA (1) CA2108034C (fi)
DE (1) DE69217361T2 (fi)
FI (1) FI106878B (fi)
NO (1) NO179645C (fi)
SE (1) SE469901B (fi)
WO (1) WO1992018729A1 (fi)

Families Citing this family (26)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FI945080A0 (fi) * 1994-10-28 1994-10-28 Matti Maekilae Multifunktionellt skaermtak
US6146050A (en) * 1998-01-29 2000-11-14 Marshall; Alexander Charles Method and apparatus for rotatably coupling and erecting tripods for tepees
USD423626S (en) * 1999-06-03 2000-04-25 Vegherb, Llc Tee pee leg connector
USD428100S (en) * 1999-09-17 2000-07-11 Claudia Van Wagoner Children's play tee-pee
US20040025927A1 (en) * 2002-08-08 2004-02-12 Thomas Hilmersen Collapsible tepee tent configuration using a camera tripod stand
US20060260667A1 (en) * 2005-05-19 2006-11-23 Hauser David J 3 D Tree
US8196344B1 (en) * 2009-11-16 2012-06-12 Sharon Jane Roberts Modular plant tower assembly
EP3052722B1 (en) * 2013-09-30 2019-04-17 Tentipi AB A tent frame and a tent provided therewith
US10161157B2 (en) 2014-09-23 2018-12-25 Tentipi Ab Tent frame and a tent
US10487532B2 (en) * 2015-01-14 2019-11-26 Tara A. Israel Structures formed with sheet material configured with at least one sound absorbing layer
USD820608S1 (en) 2016-07-28 2018-06-19 Worldwide Creations, LLC Hanging chair
USD821109S1 (en) 2016-07-28 2018-06-26 Worldwide Creations, LLC Hanging chair
USD804835S1 (en) * 2016-07-28 2017-12-12 Worldwide Creations, LLC Hanging chair
USD820609S1 (en) 2016-07-28 2018-06-19 Worldwide Creations, LLC Hanging chair
USD819349S1 (en) 2016-07-28 2018-06-05 Worldwide Creations, LLC Hanging chair
USD827317S1 (en) 2016-07-28 2018-09-04 Worldwide Creations, LLC Hanging chair
USD865383S1 (en) 2017-06-21 2019-11-05 Worldwide Creations, LLC Football-shaped hanging chair
USD829454S1 (en) 2017-06-21 2018-10-02 Worldwide Creations, LLC Football-shaped hanging chair
USD871785S1 (en) 2018-02-01 2020-01-07 Worldwide Creations, LLC Spherical-shaped hanging chair
USD917908S1 (en) 2019-04-26 2021-05-04 Worldwide Creations, LLC Chair
USD899112S1 (en) 2019-05-06 2020-10-20 Worldwide Creations, LLC Chair
USD898397S1 (en) 2019-05-06 2020-10-13 Worldwide Creations, LLC Chair
USD938179S1 (en) 2019-11-27 2021-12-14 Worldwide Creations, LLC Chair
USD968143S1 (en) 2020-02-12 2022-11-01 Worldwide Creations, LLC Chair with legs
USD985321S1 (en) 2020-04-28 2023-05-09 Worldwide Creations, LLC Chair
WO2024088667A1 (en) * 2022-10-28 2024-05-02 Tentipi Ab Tent frame

Family Cites Families (8)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
CA725425A (en) * 1966-01-11 E. Mcdonald Stuart Child's play tent
US645890A (en) * 1899-07-06 1900-03-20 Joseph A Conrad Tree or shrub protector.
US2302650A (en) * 1942-03-14 1942-11-17 Anderson Verne Tent
GB732709A (en) * 1953-03-23 1955-06-29 John Walter Bramall Improvements in collapsible portable structures
FR1159434A (fr) * 1956-10-29 1958-06-27 Perfectionnements aux tentes
US3176698A (en) * 1963-11-01 1965-04-06 Harry A Warner Collapsible teepee shelter
US4838292A (en) * 1988-05-23 1989-06-13 Allen Sebree J Teepee structure
US5036874A (en) * 1988-11-09 1991-08-06 Lynch James P Tensioned tent structure and erection method therefor

Also Published As

Publication number Publication date
NO179645C (no) 1996-11-20
DE69217361D1 (de) 1997-03-20
EP0579663B1 (en) 1997-02-05
SE9101047L (sv) 1992-10-10
NO933564D0 (no) 1993-10-06
SE469901B (sv) 1993-10-04
CA2108034A1 (en) 1992-10-10
EP0579663A1 (en) 1994-01-26
FI934418A (fi) 1993-10-07
NO933564L (no) 1993-11-08
DE69217361T2 (de) 1997-07-17
WO1992018729A1 (en) 1992-10-29
NO179645B (no) 1996-08-12
FI934418A0 (fi) 1993-10-07
SE9101047D0 (sv) 1991-04-09
AU1559292A (en) 1992-11-17
CA2108034C (en) 2003-06-17
ATE148763T1 (de) 1997-02-15
US5439016A (en) 1995-08-08

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI106878B (fi) Teltta ja menetelmä sen pystyttämiseksi
AU2019241923B2 (en) Adjustable collapsible canopy system
GB2549936B (en) Suspendable structure
GB2201703A (en) Foldable igloo tent
CA2882541C (en) Modular hyperbolic trapezoid fabric structure
US4038997A (en) Tent support pole with detachable strut and rib means
CN212087309U (zh) 一种简易式农业遮阳棚
JPS5836508A (ja) テント
US5327927A (en) Tents for screening the sunlight
CN214273148U (zh) 一种悬绳式救灾帐篷
US20100275961A1 (en) Tent with Locators for Poles
US3251370A (en) Tent structure
JP2002081227A (ja) テント
JP2623072B2 (ja) ドーム型仮設テントとその組立方法
US20160089587A1 (en) Football Goal
JP5984034B1 (ja) テントおよびテントの組立方法
KR20100050993A (ko) 휴대용 간이 조립식 천막
JP7443279B2 (ja) 外部枠組み足場の養生用屋根枠及び外部枠組み足場の養生用屋根枠を用いた外部枠組み足場用雨除け装置
GB1600242A (en) Tent frames
WO2009014454A1 (en) Tent device
US1512962A (en) Tent structure
JP7109800B2 (ja) テント及びテントの設営方法
AU777021B2 (en) A portable shelter
JP2005213997A (ja) 開閉式テント
JP3694666B2 (ja) 仮設テント

Legal Events

Date Code Title Description
MA Patent expired