FI106018B - Menetelmä ja laite sisääntyöntökohteiden työntämiseksi monisivuisten tuotteiden, erityisesti painotuotteiden väliin - Google Patents

Menetelmä ja laite sisääntyöntökohteiden työntämiseksi monisivuisten tuotteiden, erityisesti painotuotteiden väliin Download PDF

Info

Publication number
FI106018B
FI106018B FI933083A FI933083A FI106018B FI 106018 B FI106018 B FI 106018B FI 933083 A FI933083 A FI 933083A FI 933083 A FI933083 A FI 933083A FI 106018 B FI106018 B FI 106018B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
article
edges
gas stream
blades
leaves
Prior art date
Application number
FI933083A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI933083A (fi
FI933083A0 (fi
Inventor
Reinhard Goesslinghoff
Original Assignee
Ferag Ag
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Ferag Ag filed Critical Ferag Ag
Publication of FI933083A0 publication Critical patent/FI933083A0/fi
Publication of FI933083A publication Critical patent/FI933083A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI106018B publication Critical patent/FI106018B/fi

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B65CONVEYING; PACKING; STORING; HANDLING THIN OR FILAMENTARY MATERIAL
    • B65HHANDLING THIN OR FILAMENTARY MATERIAL, e.g. SHEETS, WEBS, CABLES
    • B65H5/00Feeding articles separated from piles; Feeding articles to machines
    • B65H5/30Opening devices for folded sheets or signatures
    • B65H5/301Opening devices for folded sheets or signatures comprising blade-like means inserted between the parts to be opened
    • B65H5/302Opening devices for folded sheets or signatures comprising blade-like means inserted between the parts to be opened the blade-like means being stationary
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B65CONVEYING; PACKING; STORING; HANDLING THIN OR FILAMENTARY MATERIAL
    • B65HHANDLING THIN OR FILAMENTARY MATERIAL, e.g. SHEETS, WEBS, CABLES
    • B65H39/00Associating, collating, or gathering articles or webs
    • B65H39/02Associating,collating or gathering articles from several sources
    • B65H39/06Associating,collating or gathering articles from several sources from delivery streams
    • B65H39/065Associating,collating or gathering articles from several sources from delivery streams by collecting in rotary carriers
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B65CONVEYING; PACKING; STORING; HANDLING THIN OR FILAMENTARY MATERIAL
    • B65HHANDLING THIN OR FILAMENTARY MATERIAL, e.g. SHEETS, WEBS, CABLES
    • B65H2301/00Handling processes for sheets or webs
    • B65H2301/40Type of handling process
    • B65H2301/43Gathering; Associating; Assembling
    • B65H2301/434In channels, e.g. in which the articles are substantially vertical or inclined
    • B65H2301/4341In channels, e.g. in which the articles are substantially vertical or inclined with several channels on a rotary carrier rotating around an axis parallel to the channels

Description

106018
Menetelmä ja laite sisääntyöntökohteiden työntämiseksi monisivuisten tuotteiden, erityisesti painotuotteiden väliin - Sätt och anordning för inskjutning av in-skjutningsobjekt mellan flerbladiga alster, särskilt mellan tryckprodukter 5 Keksintö koskee vastaavien riippumattomien patenttivaatimusten johdanto-osien mukaista menetelmää ja laitetta sisääntyönnettävien esineiden työntämiseksi monisivuisten tuotteiden, erityisesti monisivuisten painotuotteiden väliin.
Monisivuinen tuote koostuu monista sivuista lehtiä, esimerkiksi suorakaiteen muotoisia paperia olevia lehtiä, jotka (tuotteen ollessa suljetussa tilassa) on koottu yh-10 teen pinon muotoon ja joita pidetään yhdessä yhden reunan alueelta. Jokaisessa lehdessä on siis reuna, joka ei ole irrotettavissa muiden lehtien vastaavista reunoista (kiinnitysreuna), ja esimerkiksi kolme reunaa, jotka ovat irrotettavissa muiden lehtien vastaavista reunoista (erotettavat reunat). Monisivuinen tuote avataan esimerkiksi työntämällä lehtien väliin avausväline siten, että joukko sivuja käännetään sivujen 15 toiseen lukumäärään tai muihin sivuihin nähden lehtien kiinnitysreunan kanssa samansuuntaisen akselin ympäri siten, että syntyy kaksi tai useampia lehtipinoja.
Monisivuisten painotuotteiden kiinnitysreunoja voidaan pitää yhdessä esimerkiksi yhdellä tai useammalla vierekkäisellä saumalla, sidoksella, nidoksella tai painotuotteeseen kuulumattomalla, reunoja tilapäisesti yhdessäpitävällä työvälineellä. Sano-20 malehdet, aikakauslehdet, kirjat, vihkot, sisäkkäin taitetut arkit tai tilapäisesti koos-sapidetyt irtolehtien pinot ovat siis kaikki monisivuisia painotuotteita.
Monisivuisten painotuotteiden sivujen väliin työnnetään eri tarkoituksia varten si-sääntyöntöelementtejä. Sisään työnnetään tuotteiden avaamiseksi esimerkiksi avaus-elementtejä, jotta väliin voitaisiin työntää liitteitä. Tätä tarkoitusta varten erotetaan 25 suljetun tuotteen päällekkäin olevat sivujen reunat ainakin yhdestä kohdasta toisistaan siten, että tuotteen kahden vierekkäisen sivun väliin syntyy niiden erotettavien reunojen alueelle väli, johon avauselementti sitten työnnetään. Avauselementin si-sääntyönnöllä käännetään lehdet tai osa niistä kiinnitysreunan ympäri, se on, painotuote avataan, ja pidetään tarvittaessa tässä avatussa asennossa.
30 Avauselementin sisääntyöntämistä edeltävä reunojen toisistaan erottaminen tehdään parhaiten kohdasta, joka on mahdollisimman kaukana kiinnitysreunasta.
Jos avatun painotuotteen sisään on työnnettävä esimerkiksi liite, käytetään tällöin tavallisesti sisääntyöntöraolla varustettua avauselementtiä, jolloin sisääntyöntörako 2 106018 on sijoitettu oleellisesti samansuuntaisesti monisivuisen painotuotteen kiinnitysreu-nan kanssa ja liite työnnetään sisään sisääntyöntöraon kautta.
Sisääntyöntöelementtien työntämiseksi jatkuvasti syötettyjen monisivuisten tuotteiden, erityisesti painotuotteiden sisään tunnetaan useita menetelmiä, joissa ensim-5 mäisessä vaiheessa tapahtuu ainakin osittainen sivunreunojen erottaminen toisistaan ja toisessa vaiheessa avauselementin sisääntyöntäminen. Näistä menetelmistä ja laitteista kuvataan lyhyesti muutamia.
Makuuasennossa kuljetettujen monisivuisten painotuotteiden yläpinnan johonkin kiinnitysreunasta kaukana olevaan kohtaan kohdistetaan esimerkiksi imu, joka voi 10 nostaa ylintä lehteä sisääntyöntötapahtumaa varten. Tällä menetelmällä voidaan monisivuiset painotuotteet avata vain ylimmän lehden ja jäljelle jäävien muiden lehtien välistä.
Sveitsiläisen patenttijulkaisun no 584 153 mukaisesti puristetaan monisivuisen taitetun painotuotteen lehdet yhteen puristuselementillä, jolloin sivujen eroavat reunat 15 tulevat taitteeseen kohdistetun esijännityksen vaikutuksesta painetuiksi erilleen, niin että väliin työnnettävä kappale voidaan työntää niiden väliin. Menetelmää voidaan käyttää vain tietyn tyyppisiin taitettuihin tuotteisiin ja sisääntyönnettävä kappale • v. voidaan työntää vain sen keskelle.
• ·
• · I
‘ Eurooppalaisen patenttijulkaisun no 80 185 mukaan avataan esitaitetut (ei aivan ·...* 20 keskeltä taitetut arkit) tai vastaavat kapeampi- ja leveämpisivuiset tuotteet siten, että •« « : leveämpiä sivuja puristetaan kokoon niin että ne kaartuvat kapeampiin sivuihin näh- l \- den ja nämä liikkuvat sen johdosta poispäin, jolloin vastaavat reunat erkanevat toi- sistaan ja niiden väliin voidaan työntää avauselementti. Tämä menetelmä on käytettävissä vain erilevyiset (esim. esitaitetut) ja vahingoittumatta taivutettavat sivut .···. 25 omaaville tuotteille. Tuote avataan aina kapeampien ja leveämpien sivujen välistä, . · · *. esitaitettu tuote siis aina keskeltä.
• · ·
Sveitsiläisen patenttijulkaisun no 521 911 mukaisesti avataan makaava painotuote, • · .·*·. joissa sivujen kiinnitysreuna on kuljetussuuntaan nähden takana, siten, että yläpuo- ··· . · , lelta kohdistetaan jarruttava voima, joka hidastaa ylempiä sivuja alempiin nähden ja « · « '; ': 30 erottaa siten vastaavat reunat, joiden väliin voidaan sitten työntää avauselementti.
• · ' · · · * Myös tämä menetelmä on sovellettavissa vain vahingoittumatta taivutettavat sivut omaaville tuotteille. Taitettu tuote avataan tämän menetelmän mukaisesti keskeltä. Avaamisen varmistamiseksi muusta tietystä kohdasta on vastaavat lehdet päällekkäin olevine sivuineen käsiteltävä siten, että niiden välinen kitka pienenee.
3 106018
Kaikki mainitut menetelmät ja laitteet ovat vain rajoitetusti käytettävissä tietyt ominaisuudet omaaville monisivuisille tuotteille ja sopivat vain aivan määrättyyn kohtaan (esim. keskelle) tapahtuvalle sisääntyöntötoimenpiteelle. Mielivaltaisen moni-sivuisten tuotteiden avaamiseksi on käytettävissä molempien sveitsiläisten patentti-5 julkaisujen no 641 113 ja 644 815 mukaiset menetelmät, jotka eivät tee sivujen esikäsittelyä välttämättömäksi ja jotka siitä huolimatta mahdollistavat avaamisen haluttujen ennalta määrättyjen lehtien välistä, ja ne perustuvat siihen, että suljetun painotuotteen päällekkäin olevien sivunreunojen väliin työnnetään terävä reunojen ero-tuselementti. Reunojen erotuselementti estää ensimmäisessä tapauksessa jonkin si-10 vumäärän liikkeen, jotka tällöin kaareutuvat ainakin jostakin kohdasta, minkä vuoksi muut sivut tulevat kohotetuiksi ja ohjatuiksi siten kohti avauselementtiä. Toisessa tapauksessa erotetaan sivujen tietty lukumäärän muista sivuista sivujen väliin laitetun reunojen erotuselementin liikkeellä, niin että niiden väliin voidaan työntää avauselementti. Kummassakin tapauksessa määrittää reunojen erotuselementin reu-15 nat avaavan kärjen ja painotuotteen alapinnan välinen etäisyys sen, mistä kohtaa painotuote avataan.
Kummankin menetelmän yhteisenä varjopuolena on, että päällekkäin olevien sivujen erottaminen suoritetaan terävän välineen sisäänviemisellä, mikä voi helposti johtaa lehtien vaurioitumiseen. Sisääntyönnön tarkkuus on edelleen enemmän tai : > * 20 vähemmän avattavan tuotteen laadun parhaan osan rajoittama.
• « * • · « : * ’ *: Keksinnön tehtävänä on nyt osoittaa menetelmä, jonka avulla monisivuisten tuottei- den, erityisesti painotuotteiden sisään voidaan työntää sisääntyöntökohteita, esi-merkiksi avauselementtejä, ja vieläpä ennalta mielivaltaisesti annettavien lehtien väliin. Menetelmän ja laitteen tulee olla laajalti käyttökelpoisia riippumatta tuotteen • · · * 25 lehtien kiinnitysreunöjen liitoksesta (taite, nidos, sidos, tilapäinen koossapito jne.), ... olla laajalti riippumaton lehtien mekaanisista ominaisuuksista (muokkautuvuus, • · '···' jäykkyys, kitka), ja laajalti riippumaton lehtien lukumäärästä. Erityisesti on mene- telmän edelleen oltava käytettävissä jatkuvasti kuljetettuihin tuotteisiin. Menetelmän on myös mahdollistettava sisääntyöntökappaleiden sisääntyöntäminen samanaikai- • · . · · *. 30 sesti useisiin kohtiin saman sivumäärän omaaviin tuotteisiin.
φ · • · · Tämä tehtävä ratkaistaan vastaavien riippumattomien patenttivaatimusten mene- : “ *: telmillä j a laitteilla.
• · «
Sveitsiläisessä patenttijulkaisussa no. A 408970 kuvataan menetelmä ja laite taitettujen arkkien ja julkaisujen erottelemiseksi ja samassa julkaisussa kuvataan lisäksi 35 katonmuotoinen satula, jossa menetelmässä tai laitteessa arkit vedetään erottelu- 4 106018 valssin avulla pinosta, avataan ja sen jälkeen pinotaan satulan päälle. Arkinpuolik-kaiden erottelemiseksi kiinnitetään toinen arkinpuollkas erotteluvalssiin, kun taas toinen, vapaa arkinpuollkas irrotetaan erotteluvalssista. Erotteluprosessin avustamiseksi voidaan puolestaan erotteluvaissin ulkopuolella oleva arkinpuolikas avata pai-5 neilmalla. Edelleen tässä julkaisussa esitetään käytettäväksi paineilmaa valmiiksi avatun arkin aukipitämiseen.
Patenttihakemuksen kohdetta kuvataan nyt yksityiskohtaisesti kuvioiden yhteydessä. Tällöin kuvaa täysin kaaviollisesti: kuvio 1 kolmiulotteisena esityksenä esimerkinomaisen käytön menettelyperiaatet-10 ta; kuvio 2 leikkausta monisivuisesta tuotteesta ilman sivujen reunoja erottavan ilmavirran vaikutusta (kuvion 1 leikkausviiva II); kuvio 3 monisivuisen tuotteen leikkausta sivujen reunat erottavan ilmavirran vaikuttaessa (kuvion 1 leikkausviiva III); 15 kuvio 4 sisääntyöntörumpua varustettuna keksinnön mukaisen menetelmän suorittamista varten; • | kuvio 5 toisenlaista sisääntyöntölaitetta keksinnön mukaisen menetelmän suorit- !.! tamiseksi varustettuna; ««· : ' kuvio 6 keksinnön mukaista menetelmää toteutettuna makuuasennossa kuljetet- 20 taviin tuotteisiin; M t « · · * kuvio 7 keksinnön mukaista menetelmää kuvattuna ajallisena tai paikallisena pe rättäisyytenä; • · • · • · · ·“*: kuvio 8 rajoitus välinettä sivujen nurkkien viuhkoittamiseksi symmetrisesti; • · · • · v.: kuvio 9 keksinnön mukaisen menetelmän kulkua ryhminä (esim. pareittain) kulje- : 25 tettujen tuotteiden avaamiseksi samanaikaisesti.
» · *· ” Keksinnön mukaisen menetelmän päätunnus kohteiden työntämiseksi monisivuisten • · · tuotteiden, erityisesti monisivuisten painotuotteiden sivujen väliin ainakin johonkin ennalta annettavaan mielivaltaiseen kohtaan koostuu siitä, että sivujen reunojen ainakin osittaiseen toisistaan erottamiseen ei menettelyn ensimmäisessä vaiheessa 30 käytetä tekniikan nykytason mukaista terävän erotuselementin muodossa olevaa vä- 5 106018 linettä vaan kaasuvirtausta, erityisesti ilmavirtausta. Kaasuvirtaus suunnataan suljetussa monisivuisessa tuotteessa oleellisesti vasten päällekkäin olevien erotettavien sivujen reunojen muodostamaa otsapintaa samansuuntaisesti sivujen tasopintojen kanssa. Sivujen reunat erotetaan toisistaan ilmavirtauksen vaikutuksesta otsapinnalla 5 esiintyvällä virtauspaineella ja pidetään lehtien välisiin tiloihin virtaavalla ilmavirtauksella vakaasti tässä erotetussa tilassa niin kauan kuin ilmavirtaus vaikuttaa.
Eräässä toisessa menettelytavassa työnnetään sitten ilmavirtauksen erottamien reunojen väliin sisäänty öntökohde, esimerkiksi avauselementti, jonka avulla painotuote pidetään esimerkiksi seuraavien työvaiheiden vaatimusten mukaisesti enemmän tai 10 vähemmän avattuna ja avoimena.
Keksinnön mukainen menetelmä ei ole rajoittunut avauselementin sisääntyöntämi-seen, vaan sitä voidaan käyttää, kuten jäljempänä vielä kuvataan, myös toisia, mo-nisivuisten tuotteiden sisään työnnettäviä kohteita varten.
Osoittautuu, että alueilla, joissa ilmavirtaus kohdistuu monisivuisen tuotteen ot-15 sapintaan, erotettavissa olevat sivujen reunat avautuvat yksittäin viuhkamaisesti. Tämä aukiviuhkoittuminen on sitä säännöllisempää, so. syntyvät välit ovat sitä sään-nöllisempiä, mitä samankaltaisempia sivut ovat mekaanisilta ominaisuuksiltaan ja ·.«. laadultaan avattavien sivujen reunoissa ja mitä tasaisemmin ilmavirtaus vaikuttaa viuhkamaisesti avatun tuotteen koko paksuuteen. Sivut avautuvat tällöin sitä leveäm-20 min, mitä pienempi sivujen vastus (muokkautuvissa lehdissä) on viuhkoittumiseen tarvittavaa muovautumista tai (jäykkien lehtien) siirtymistä vastaan ja mitä voimak-: . ‘ kaampi on vaikuttava ilmavirtaus.
Jotta sivujen reunojen viuhkoittuminen tehtäisiin mahdollisimman riippumattomaksi ulkopuolisista vaikutuksista ja ilmavirtauksen tehon heilahteluista, on edullista ra-... 25 joittaa sivujen reunojen viuhkoittumista esimerkiksi molemminpuolisilla mekaanisil-
t I
;;; la rajoitusvälineillä ja säätää ilmavirtauksen keskimääräinen teho siten, että viuh- • * Ί · * koittuneet reunat täyttävät rajoitusvälineiden välisen tilan säännöllisesti.
• · • · · • · » .··*. Jos ilmavirtausta rajoitetaan siten, ettei se vaikuta monisivuisen tuotteen koko pak- • * T suuteen, eivät kaikki sivut viuhkoitu, vaan vain muutamien sivujen reunat, ääritapa- » · V·: 30 uksessa vain kahden vierekkäisen sivun reunat erkanevat toisistaan.
«· ·
Sivujen reunojen paikallinen viuhkoittaminen näiden sivujen reunoja vastaan suunnatulla ilmavirtauksella on mahdollista miltei millä tahansa halutulla erotettavien reunojen ja ilmavirtauksen välisellä kulmalla niin kauan kuin se vaikuttaa oleellisesti samansuuntaisesti suljetun tuotteen sivujen päätasoa vasten. Jatkuvasti kuljetettavis- 6 106018 sa tuotteissa saavutetaan hyviä tuloksia yhdessä vakaan viuhkoittumisen kanssa esimerkiksi, kun ilmavirtaus suunnataan vinosti vasten erotettavien sivujen otsapintaa siten, että se muodostaa tuotteiden kuljetussuunnan kanssa terävän kulman (mikään osa ei ole kuljetussuuntaa vastaan), ja se suunnataan sivujen erotettavasta nurkasta 5 johon se osuu, vasten erotettavien sivujen reunojen toista otsapintaa. Tällä tavoin viuhkoitetaän sivujen nurkat ja siten myös kaksi erotettavaa sivua. Reunojen tällaisen erottamisen eräs seuraava etu on se, että ilmavirtaus osuu erotettavien sivujen reunojen toiselle otsapinnalle, kun taas sisääntyönnettävä kohde voidaan työntää sisään lehtien väliin toisesta otsapinnasta.
10 Vähemmän vakaa ja.avauksessa vähemmän käyttökelpoinen viuhkoittuminen saadaan aikaan ilmavirtauksella, joka suunnataan suoraan vasten erotettavaa nurkkaa.
Kun hyvin säädetyllä laitteella voidaan aikaansaada näennäisesti tasavälinen sivujen reunojen viuhkoittuminen, on toisessa menettelytavassa mahdollista ilman muita apukeinoja työntää ilmavirtauksen erossa pitämien sivujen reunojen väliin yksi tai 15 useampia elementtejä, esimerkiksi avauselementtejä ja avata siten useampisivuisia tuotteita yhdestä tai useammasta halutusta kohdasta. Koska avattujen, viuhkoi-tettujen yksittäisten sivujen väli on merkittävästi suurempi kuin suljetun tuotteen sivujen väli, on keksinnön mukaisella menetelmällä mahdollista työntää elementti .*· j merkittävästi suuremmalla varmuudella kahden ennalta määrätyn sivun väliin kuin ·*;; 20 (tekniikan nykytason) mukaisella sisäänpistolla suljettuun tuotteeseen on mahdollis- .···. ta.
« 4 • · * Λ * * - ·' Koska ilmavirtauksella voidaan erottaa toisistaan kaikkien sitä koskettavien sivujen : *.· reunat, on yksinkertaista ja mielekästä työntää erotettujen sivujen väliin eri paik- • « · : koihin tarpeen tullen useampia kohteita samanaikaisesti ja avata tuote siten saman- 25 aikaisesti esimerkiksi useammasta kohdasta. Täten on keksinnön mukaisella mene- :***: telmällä mahdollista avata samanaikaisesti esimerkiksi pareittain tai kolmen tai use- .***. ämmän kappaleen ryhmissä kuljetettuja tuotteita.
··« • · :,v Keksinnön mukaisen menetelmän eräs seuraava etu koostuu siitä, ettei sivujen reu- Γ’: noja tarvitse käsitellä mekaanisesti, joten sitä voidaan käyttää myös korkealaatuisil- . 30 le, aineeltaan herkille tuotteille.
• · « « · • « * :,f.: Kuviot kuvaavat keksinnön mukaisen menetelmän esimerkinomaista käyttöä. Se on avauselementin työntäminen useampisivuisen painotuotteen väliin sen avaamiseksi liitteiden sisääntyöntöä varten. Tätä varten syötetään painotuotteet enimmäkseen poikkileikkaukseltaan V- tai U-muotoiseen kouruun selkä tai taite (sivut kiinnittävä 7 106018 reuna) kohti kourun lakipistettä ja ne avataan tällöin ja pidetään sisääntyöntöä varten avoimina. Kourun tilavuudesta riippuen on tuotetta pidettävä kiinni sen selkä-puolen tai taitteen alueelta.
Eräs seuraava esimerkinomainen (vailla kuvioita oleva) keksinnön mukaisen mene-5 telmän käyttö perustuu siihen, että sisääntyönnettävä kohde, joka työnnetään moni-sivuisen tuotteen sivujen väliin, on suoraan sisääntyönnettävä esine. Tämä tarkoittaa toisin sanoen sitä, että sivujen reunat viuhkoitetaan ilmavirtauksella ja ilmavirtauksella viuhkoitetussa asennossa pidettyjen sivujen väliin työnnetään sisäänpistotuote ilman että monisivuista tuotetta avataan avauselementillä. Tämä keksinnön mukai-10 sen menetelmän käyttö on ajateltavissa ennen kaikkea työnnettäessä sisään suhteellisen pienikokoisia, ohuita sisäänpistettäviä tuotteita, kuten esimerkiksi työnnettäessä sisään yksittäisiä postikortteja. Kuvio 1 kuvaa kolmiulotteisena kuvauksena keksinnön mukaisen menetelmän periaatetta ensimmäisessä, edellä mainitussa esimerkinomaisessa käytössä. Kuvattuna on U-muotoisessa, kaksi seinämää 10.1 ja 15 10.2 omaavassa kourussa olevasta, lukuisista toistensa sisään taitetuista arkeista koostuva esimerkinomainen painotuote D. Painotuotetta D kuljetetaan kuljetussuun-taan (nuoli F) liikkuvalla, esimerkiksi pitkin kourua 10 kulkevalla siirtimellä 11. Painotuotteen taitteen vastakkaispuoleista otsapintaa vasten on terävässä kulmassa a vasten kuljetussuuntaa F ja oleellisesti samansuuntaisesti suljetun tuotteen D sivujen : : 20 päätason kanssa sijoitettu suutin 20, josta virtaa painotuotetta kohti suunnattu ilmav- « » ',: irtaus LS. Ilmavirtaus viuhkoittaa painotuotteen erotettavien sivujen reunat kuljetus- suunnan etupuoleisesta nurkasta E, se on, se viuhkoittaa sivujen nurkat E molem- minpuoleisesti. Kuljetussuuntaan suuttimesta 20 ja määrätylle etäisyydelle siitä on ·*«', sijoitettu kiinteästi avauselementti 30 siten, että että se tuotetta edelleen kuljetettaes- • · . ·: ·. 25 sa työntyy ennalta määrättyyn kohtaan viuhkoitettujen sivujen reunojen väliin.
c
On edullista, jos kouru on avaamista varten tehty siten (epäsymmetriseksi pystysuo- ·· · ran tason suhteen), että suljettu painotuote D nojaa vasten sen toista seinämää ja sen ··· otsapinta saa ilmavirran siihen osuessa määritetyn aseman. Tällöin voidaan paino- . v. tuotetta pitää kourussa myös sen taitteen kohdalta.
• * • ·· 30 Luonnollisesti on myös mahdollista, ettei painotuotetta liikuteta kohti avausele- * menttiä, vaan että päinvastoin avauselementtiä liikutetaan kohti painotuotetta, joi- t * .*··. loin liikkeen on kummassakin tapauksessa oltava synkronoitu ilmavirran ohjauksen kanssa siten, että avauselementin tullessa painotuotteen otsapinnalle sivujen reunat on vastaavalta kohdalta viuhkoitettu vakaasti ja säännöllisesti. Kuten kuviot 2 ja 3 35 osoittavat, voivat kourun 10 kummatkin seinämät 10.1 ja 10.2 toimia samanaikaisesti aukiviuhkoitettavien sivujen reunojen rajoittimina. Kuvio 2 kuvaa leikkausta 8 106018 kohtisuoraan kuljetussuuntaa F vasten (kuvion 1 leikkausviiva II) osasta kourua siltä kohtaa, mistä sivujen reunoja ei ole viuhkoitettu, siis esimerkiksi kuljetussuunnassa takana olevien sivujen nurkkien alueelta. Siinä painotuote lepää suljetussa tilassa vasten kourun toista sivu-seinämää 10.1. Kuvio 3 kuvaa vastaavaa leikkausta (ku-5 vion 1 leikkausviivaa ΙΠ) läpi kourun 10 ja tuotteen D aukiviuhkoitettujen sivujen reunojen alueelta. Ne ovat jakautuneet oleellisesti samoin välimatkoin kautta sivu-seinämien 10.1 ja 10.2 välissä käytettävissä olevan tilan. Sivujen reunoja ei vaikuttavan ilmavirtauksen LS voimasta riippumatta voida viuhkoittaa auki enempää kuin siten, että ne ottavat kourun sivuseinämien rajoittaman koko tilan. Esimerkiksi mo-10 lempien seinämien väliin keskelle sijoitettu avauselementti avaa jokaisen tuotteen keskeltä.
Kuviot 4 ja 5 kuvaavat puolestaan sisääntyöntölaitteita, joissa käytetään keksinnön mukaista menetelmää avauselementin sisääntyöntämiseksi monisivuisten tuotteiden, erityisesti painotuotteiden avaamista varten, joita kuljetetaan V- tai U-muotoisessa 15 kourussa.
Kuvio 4 kuvaa kaaviollisesti sisäänpistorumpua 40 sellaisen kuin se on kuvattu esimerkiksi sveitsiläisessä patenttijulkaisussa no 584 153. Monisivuiset painotuotteet DD syötetään jatkuvasti yksitellen tai ryhmissä pyörivän rummun 40 kennoihin ja ensimmäisen kierroksen aikana (kulkusuunta FF) ne syötetään aksiaalisessa suun- 20 nassa, (rummun kuljetussuunnassa F) kennoihin, jotka vastaavat oleellisesti kuvi-• « * oiden 1-3 kouruja ja avataan samanaikaisesti, se tarkoittaa, että ne johdetaan (ei kuvatun) kiinteän avauselementin alueelle. Sivujen reunojen keksinnön mukaista il- • « mavirralla avaamista varten ja avauselementin sisääntyöntämisen aikana on rummun j. ; eräälle alueelle sijoitettu rivi suuttimia tai yksi yksittäinen rakomainen suurin 41 si- • * · 25 ten, että sekä rummun 40 mukana (kuljetussuuntaan FF) pyöriviin kuin myös ak-*.* * siaalisessa suunnassa (kuljetussuunnassa F) syötettyihin painotuotteisiin osuu ennal ta määrätyin väliajoin aina samaan kohtaan mahdollisimman samanlainen ilmavirta. Ilmavirran vaikutuksen painotuotteiden otsapintoihin tulee tällöin alkaa ennen nii-*”*: den yhteen osumista avauselementin kanssa ja kestää sellaisen ajanjakson, että sivu- 30 jen reunojen tai sivujen nurkkien vakaan aukiviuhkoittumisen säätö on mahdollista • · · M ennen kuin avauselementti työnnetään lehtien väliin. Ilmavirran vaikutus voi lakata *: * * heti kun vain avauselementin (tai avauselementtien) pienikin osa on sivujen välissä.
• « « • ·« .··. Sivujen reunojen tai nurkkien vakaata aukiviuhkoittamista varten on edullista sijoit- » · taa suurin painotuotteiden spiraalimaisen liikeradan päälle siten, että ilmavirta osuu 35 vaikutuksensa aikana aina otsapinnan samalle alueelle (katso myös kuviota 7 ja vastaavaa selitystä).
9 106018
Kuvio 5 kuvaa kaaviollisesti sisäänpiston sisäänpistomatkaa 50, kuten se on kuvattu esimerkiksi sveitsiläisessä patenttijulkaisussa no 669 944. Ero sisääntyöntörumpuun nähden koostuu siitä, että monisivuisin painotuotteita sisältävät kennot eivät pyöri rummun mukana vaan niitä liikutetaan (kuljetussuuntaan FF) vastaavalla kulje-5 tuselimellä pitkin oleellisesti suoraviivaista kuljetusmatkaa. Tämän kuljettamisen aikana painotuotteita liikutetaan myös kennojen sisällä pystysuunnassa kuljetussuun-nan FF suhteen (kuljetussuunta F) ja ne avataan samanaikaisesti. Myös tällaisessa järjestelmässä on keksinnön mukainen menetelmä edullisesti käytettävissä. Tätä varten sijoitetaan kennojen päälle jälleen rivi suuttimia tai vastaava, raonmuotoinen 10 suutin 51 siten, että ilmavirta sivujen reunojen tai sivujen nurkkien aukiviuhkoitta-miseksi ja aukaisuelementin sisäänviemiseksi vaikuttaa jatkuvasti samoihin otsapin-nan kohtiin sekä kennojen kuljetussuuntaan FF että myös kohtisuoraan sitä vasten (kuljetussuunta F) kuljetetuissa painotuotteissa. Tämän saavuttamiseksi on rivi suuttimia tai rakomainen suutin 51 sijoitettava tietyyn kulmaan kuljetussuuntaan FF näh-15 den (ks. myös kuviota 7 ja vastaavaa selitystä).
Kuvio 6 kuvaa vielä erästä laitetta, jossa monisivuiset tuotteet D syötetään peräkkäin kuljetusalustalla 60 makaavina kuljetussuuntaan F esimerkiksi sivujen kiinnitysreu-nat suunnattuina samansuuntaisesti kuljetus suunnan F kanssa. Ilmavirtaus LS vaikuttaa samansuuntaisesti kuljetussuuntaan F nähden olevien painotuotteiden erotet-20 tavien sivujen reunojen muodostamaan otsapintaan oleellisesti samansuuntaisesti kuljetusalustan 60 kanssa kulmassa a, joka on kuljetussuunnan F suhteen pienempi :Y: kuin 90°. Suutin (ei ole kuvattu) voi kuvatulla vastaavansuuruisella tuotteiden etäi- • · syydellä olla kiinteä, tai sitä voidaan liikuttaa jokaisen tuotteen mukana tarvittavan ajanjakson ajan, jona sivujen reunoja tai nurkkia viuhkoitetaan auki ja pidetään !·.·. 25 avoimina esimerkiksi avauselementin 61 sisääntyöntämiseksi.
• * • · • · · : Kuvio 7 kuvaa puolestaan yksityiskohtaisesti näkökulmana kennojen aukkoihin kek sinnön mukaisen avausmenettelyn kulun esimerkiksi erään sisäänpistorummun ken-noissa, kuten se on esitetty kuviossa 4 tai kuvion 5 mukaisissa sisäänpistojakson • *": kennoissa. Kuvio 7 voidaan käsittää kuvauksena määrästä toisiaan seuraavia kennoja • · · 30 kuljetus suuntiin F ja FF kuljeteltuine painotuotteineen tai tapahtuman ajallisena seu- • · * raavuutena yhdessä kennossa (kuljetussuunta F ja aika-akseli t). Ajallisen seuraa- < « * ·; > ‘ vuuden muodossa voidaan kuvio käsittää myös kuvauksena tapahtumasta yhdessä ainoassa kourussa, jossa toisiaan suoraviivaisesti seuraavia painotuotteita kuljete- ; ; taan samalla tavoin kuviossa 6 kuvatun mukaisesti.
•« « 35 Kennossa a oleva monisivuinen tuote lepää suljetetussa muodossaan vasten toista kennon seinämää. Se lähestyy kuljetussuunnassa F kiinteää, sisääntyöntöraon 71.1 10 106018 omaavaa avauselementtiä 71. Painotuotteen D kuljetussuunnan F etupuoleinen nurkka E viuhkoitetaan kennossa b auki alueelta B tuotteen otsapintaan osuvalla ilmavirtauksella. Kennossa b oleva tuote osuu aukiviuhkoitetulla nurkallaan E avausele-menttiin 71, joka etäisyyttään kummastakin kennon seinämästä vastaten työntyy 5 kahden määrätyn aukiviuhkoitetun sivunreunan väliin (kenno d). Sivujen aukiviu-koittumisen pitämiseksi vakaana on edullista säilyttää kuvatulla tavalla otsapinnan alue B alttiina ilmavirtaukselle, se on, järjestää suutimivi (41, 51), kuten jo kuvioiden 4 ja 5 yhteydessä mainittiin, kummankin kuljetussuunnan (F ja FF) ja vastaavien nopeuksien tuloksena olevalle painotuotteiden liikeradalle.
10 Kiinteillä avauselementeillä varustettuihin jäijestelyihin, joissa painotuotetta kuljetetaan sekä suuntaan FF että suuntaan F, soveltuu suutinten kuvattu järjestely kulmaan β vasten kuljetus suuntaa FF. Liikkuvilla avauselementeillä varustettuihin jäijestelyihin, joissa painotuotteita kuljetetaan ainoastaan suuntaan FF, soveltuu suutinten suunnan FF kanssa samansuuntainen sijoitus.
15 Kennoissa e-g ei aukiviuhkoittaminen ole enää tarpeellista. Avauselementti työntyy painotuotteen sivujen väliin ja avaa ne. Kim painotuote on avattu täydellisesti (ei ole kuvattu), voidaan avattuun painotuotteeseen avauselementin 71 sisäänpistoraon 71.1 kautta työntää liite.
On ilmeistä, että painotuotteiden kuljetusuuntaan F kuljettamisen sijaan voidaan • · : ·’ 20 käyttää avauselementtien liikettä vastakkaiseen suuntaan samalla kun kemioissa :.:. ‘ olevia paino-tuotteita kuljetetaan vain kuljetussuuntaan FF.
• · · • · > · ·
Monisivuisia tuotteita ei keksinnön mukaisella menetelmällä voida avata ainoastaan liitteiden sisääntyöntämiseksi, vaan kaikkia kahden sivun välissä suoritettavia toi- • · ]..! menpiteitä varten.
• « · • 25 Painotuotteiden B:llä merkittyyn otsapinnan alueeseen vaikuttavaa ilmavirtausta voidaan suunnata vastaavaan linjaan järjestetyillä suutinten rivillä tai vastaavalla ra- ·*”: komuotoisella suuttimella. Ilma voi tällöin virrata suuttimesta tai suuttimista jatku- • · · /. vasti tai vastaavasti epäjatkuvasti (tykyttävästi).
♦ · « • · « <«
Kaikissa kuvatuissa käyttötapauksissa (kuviota 6 lukuunottamatta) tulee sivujen tai .·’ : 30 sivujen nurkkien aukiviuhkoittuminen kummankin kennonseinämän rajoittamaksi.
Kuviossa 7 kuvatussa näiden seinämien rakennemuodossa on aukiviuhkoittuminen sellainen, että monisivuisen tuotteen yksi ulommainen lehti säilyttää oleellisesti asemansa.
n 106018
Kuvio 8 kuvaa puolestaan esimerkinomaista järjestelyä, jossa seinämä 10.1, jota vasten tuote suljetussa tilassa lepää, on ilmavirtauksen vaikutusalueelta muotoiltu siten, että sivujen reunat tai sivujen nurkat tulevat viuhkoitetuiksi auki sillä tavoin, että keskimmäiset sivut säilyttävät oleellisesti asemansa. Tämän vuoksi on myös 5 kuljetuskourun keskitasoon M suhteen seinämän 10.1 vastainen seinämä 10.2 tehty symmetrisesti vinoksi.
On myös ajateltavissa rajoittaa aukiviuhkoittumista painotuotteen uloimpia sivuja kohti suunnatuilla säädettävillä ilmavirtauksilla. Aukiviuhkoittumisen leveyttä voidaan tällaisessa tapauksessa säätää aukiviuhkoittavien ja rajoittavien ilmavirtausten 10 tehojen välisellä säädöllä. Kohta, johon sisääntyönnön kohde tuotteeseen työnnetään, voidaan määrittää kummankin rajoittavan ilmavirtauksen myöskin säädettävillä tehoilla.
Kuvio 9 kuvaa kuvion 7 kanssa samalla esitystavalla keksinnön mukaisen menetelmän käytön kahden parina kuljetetun painotuotteen avaamiseksi samanaikaisesti, tai 15 vastaavan paksuisen tuotteen avaamiseksi kahdesta kohdasta. Menettely suoritetaan tarkoin samalla tavalla, jolloin käytetään kahta (tai vastaavasti myös useampaa kuin kahta) avauselementtiä 81 ja 82. Kuten kuviossa 9 on kuvattu, voidaan avattuihin tuotteisiin tai kahdesti avattuun tuotteeseen tällöin samoihin kohtiin työntää sisään esimerkiksi kaksi erilaista liitettä B. 1 ja B.2 • · • · * 1 • · · • · · · « ·
IM
• · · • I 1
• I
• · · • · · • · • • · · • · · • · · • · · • · • · »·» » · » • » • » · • · • · · « · « • « · «
• I
4 I
« · I
• · « • « «
I I I

Claims (20)

1. Menetelmä sisääntyöntökohteiden (30, 61, 71, 81, 82) työntämiseksi moni-sivuisten tuotteiden, erityisesti monisivuisten painotuotteiden (D, DD) väliin, jossa ensimmäisessä menetelmävaiheessa suljetussa tilassa olevan tuotteen kaksi päällek- 5 käistä, vierekkäistä sivua erotetaan ainakin paikoitellen reunojensa alueella ja toisessa menetelmävaiheessa sisääntyöntökohde (30, 61, 71, 81, 82) työnnetään erotettujen sivujen väliin, tunnettu siitä, että ensimmäisessä menetelmävaiheessa suljettuna olevan monisivuisen tuotteen kahden tai useamman sivun erottamiseksi ainakin paikoitellen suunnataan kaasuvirtaus (LS) olennaisesti samansuuntaisesti sivujen pääta-10 soon nähden suljetun tuotteen vierekkäisten ja toisistaan erotettavien sivunreunojen muodostamaa otsapintaa vastaan ja että toisessa menetelmävaiheessa työnnetään sisääntyöntökohde (30, 61. 71, 81, 82) kahden kaasuvirtauksen (LS) niiden reunojen alueella erottaman sivun väliin.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että toisessa mene-15 telmävaiheessa työnnetään sisääntyöntökohde, edullisesti liite sivujen väliin.
3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että toisessa menetelmävaiheessa sivujen väliin työnnetään avauselementti (30, 61, 71, 81, 82), jonka avulla monisivuinen tuote (D, DD) avataan. : V
4. Jonkin patenttivaatimuksista 1-3 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että si- 20 vuja pidetään erillään kaasuvirtauksen (LS) jatkuvalla vaikutuksella kunnes sisään- työntökohde (30, 61, 71, 81, 82) on työntynyt ainakin paikoitellen tuotteen (D, DD) :'. ’. kahden sivun väliin.
• · • · • · · • · · : ·* 5. Jonkin patenttivaatimuksista 1-4 mukainen laite, tunnettu sisääntyöntökohde ; (30, 61, 71, 81, 82) työnnetään sisään monisivuisen tuotteen (D,DD) kahden enna- 25 koita määrätyn sivun väliin sopivan paikallisen järjestelyn avulla.
• · · • · • · .··*. 6. Jonkin patenttivaatimuksista 1-5 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että *·* kaasuvirtaus (LS) suunnataan viistosti monisivuisen tuotteen (D, DD) ensimmäisten sivunreunojen muodostamaan otsapintaan ensimmäisten ja toisten toisistaan erillään olevien sivunreunojen muodostamien tuotteen kulmien (E) alueella siten, että ensim-: 30 mäiset ja toiset sivunreunat erotetaan, ja että sisääntyöntökohde (30, 61, 71, 81, 82) ,« ] työnnetään kahden sivun väliin toisten kaasuvirtauksen (LS) erottamien sivunreuno- « t jen alueella. 13 106018
7. Jonkin patenttivaatimuksista 1-6 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että kaasuvirtausta (LS) suunnataan tuotteen (D, DD) yhteen otsapintaan, joka on sovitettu olennaisesti samansuuntaisesti sen kuljetussuunnan (F) kanssa, johon tuotetta (D, DD) jatkuvasti kuljetetaan, siten, että kaasuvirtauksen (LS) virtaussuunnan ja 5 tuotteen (D, DD) kuljetussuunnan (F) välille muodostuu terävä kulma (a).
8. Jonkin patenttivaatimuksista 1-6 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että kaasuvirtausta (LS) suunnataan monisivuisen tuotteen (D, DD) otsapintaan, joka kulkee olennaisesti samansuuntaisesti sen liikesuunnan kanssa, johon sisääntyöntö-kohdetta liikutetaan tuotetta kohti.
9. Jonkin patenttivaatimuksista 1-8 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että monisivuinen tuote (D) on kummankin menetelmävaiheen aikana sovitettu ainakin kaasuvirtauksen (LS) avulla erotettavien sivujen erotusalueella kahden rajoitusele-mentin (10.1, 10.2) väliin sivujen aukiviuhkottumisen rajoittamiseksi.
10. Patenttivaatimuksen 9 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että rajoitusele-15 mentteinä käytetään kourunmuotoisen vastaanottokennon (10) seinämiä (10.1 ja 10.2).
11. Patenttivaatimuksen 9 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että rajoitusele-mentteinä käytetään teholtaan säädettäviä kaasuvirtauksia, jotka suunnataan moni- : V sivuisen tuotteen (D, DD) uloimpia sivuja kohti. • · • · · λ! 20 12. Jonkin patenttivaatimuksista 1-11 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että • · kaasuvirtaus (LS) pysyy kummankin menetelmävaiheen vaatiman ajanjakson aikana \ koko ajan suunnattuna monisivuisen tuotteen (D, DD) otsapinnan samaan kohtaan • · · : *' (B). ··· ' ' • · · • · ·
12 106018
13. Jonkin patenttivaatimuksista 1-12 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että . · · ·. 25 toisessa menetelmävaiheessa työnnetään yhtä tai useampaa lisää sisääntyöntökohtei- .···. ta (82) samansuuntaisesti sisääntyöntökohteen (81) kanssa monisivuisen tuotteen (D, DD) kahden kulloisenkin sivun väliin. • · • * · • · · • ·
14. Jonkin patenttivaatimuksista 1-12 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että ««< . * . monisivuinen tuote (D) muodostuu ainakin kahdesta päällekkäisestä monisivuisesta 30 painotuotteesta ja että toisessa menetelmävaiheessa työnnetään ainakin yksi sisään-: : työntökohde (81,82) kuhunkin painotuotteeseen. m 106018
15. Laite sisääntyöntökohteiden (30, 61, 71, 81, 82) työntämiseksi monisivuisten tuotteiden, erityisesti monisivuisten painotuotteiden (D, DD) sivujen väliin erotus-välineiden (20, 41, 51) avulla, kahden tuotteen (D, DD) suljetussa tilassa päällekkäin olevan sivun erottamiseksi ainakin paikoitellen niiden reunojen alueella, tun- 5 nettu siitä, että erotusvälineet käsittävät ainakin yhden suuttunen (20, 41, 51), joka suuntaa kaasuvirtausta (LS) olennaisesti samansuuntaisesti sivujen päätasojen kanssa suljetun tuotteen (D, DD) vierekkäisten erotettavien sivunreunojen muodostamaa otsapintaa vastaan.
16. Patenttivaatimuksen 15 mukainen laite, tunnettu siitä, että suutin (20, 41, 51) 10 on sovitettu siten, että ulostulevaa kaasuvirtausta (LS) suunnataan tuotteen (D, DD) sitä kulmaa (E) kohti, jossa suljetun tuotteen (D, DD) sivut ovat erotettavissa toisistaan.
17. Patenttivaatimuksen 15 tai 16 mukainen laite, tunnettu kuljetusvälineistä (11, 40, 50, 60) tuotteiden (D, DD) syöttämiseksi kuljetussuunnassa (F, FF), jolloin suu- 15 tin (20, 41, 51) on suunnattu osoittamaan tähän kuljetussuuntaan (F,FF) siten, että kaasuvirtauksen (LS) virtaussuunta muodostaa terävän kulman (a) mainitun kuljetus suunnan (F, FF) kanssa.
18. Jonkin patenttivaatimuksista 15-17 mukainen laite, tunnettu rajoitusvälineistä . . (10-1, 10-2) tuotteen (D, DD) kaasuvirtauksen (LS) avaamien sivujen aukiviuhkottu- *. 20 misen rajoittamiseksi.
: “': 19. Jonkin patenttivaatimuksista 15-18 mukainen laite, tunnettu kourunmuotoises- ‘ '; ta kennosta (10) tuotteiden (D, DD) vastaanottamiseksi, joiden seinämät (10.1, 10.2) edullisesti toimivat rajoitus välineinä.
• · • · · • · · *·’ * 20. Jonkin patenttivaatimuksista 15-19 mukainen laite, tunnettu ainakin yhdestä 25 sisääntyöntökohteena toimivasta avauselementistä (30, 61, 71, 81, 82), joka on liiku- • · · teltavissa suhteessa tuotteeseen (D, DD) tätä kohti ja joka voidaan siirtää kaasuvir- *”[: tauksen (LS) toisistaan erottamien tuotteen (D, DD) sivujen väliin. • · • · · • · · • · • · · * I · I « · • · Ml 15 106018
FI933083A 1992-07-06 1993-07-05 Menetelmä ja laite sisääntyöntökohteiden työntämiseksi monisivuisten tuotteiden, erityisesti painotuotteiden väliin FI106018B (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
CH212392 1992-07-06
CH212392 1992-07-06

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI933083A0 FI933083A0 (fi) 1993-07-05
FI933083A FI933083A (fi) 1994-01-07
FI106018B true FI106018B (fi) 2000-11-15

Family

ID=4226423

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI933083A FI106018B (fi) 1992-07-06 1993-07-05 Menetelmä ja laite sisääntyöntökohteiden työntämiseksi monisivuisten tuotteiden, erityisesti painotuotteiden väliin

Country Status (9)

Country Link
US (1) US5443250A (fi)
EP (1) EP0577964B1 (fi)
JP (1) JPH0672061A (fi)
AT (1) ATE134972T1 (fi)
AU (1) AU660095B2 (fi)
CA (1) CA2099821A1 (fi)
DE (1) DE59301771D1 (fi)
ES (1) ES2084412T3 (fi)
FI (1) FI106018B (fi)

Families Citing this family (13)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US5782465A (en) * 1995-10-27 1998-07-21 Kansa Corporation Spear missed open detection system
EP0831045B1 (de) * 1996-09-06 2001-11-28 Ferag AG Verfahren und Vorrichtung zum Öffnen von flexiblen, flächigen Erzeugnissen
IT244083Y1 (it) * 1998-06-23 2002-03-07 Sitma Spa Dispositivo di apertura di almeno una pagina di un prodotto editorialeper l'introduzione di inserti editoriali
US6840616B2 (en) * 2001-03-29 2005-01-11 Scott Summers Air folder adjuster apparatus and method
EP1637492B1 (de) * 2004-09-15 2010-08-11 Ferag AG Verfahren und Vorrichtung zum Herstellen von Druckereierzeugnissen
DK1637491T3 (da) * 2004-09-15 2010-09-20 Ferag Ag Fremgangsmåde til fremstilling af trykkeriprodukter
JP2006347046A (ja) * 2005-06-17 2006-12-28 Duplo Corp 丁合装置
US8091880B2 (en) * 2006-12-29 2012-01-10 Ferag Ag Device for fitting printed products with inserts
KR100751299B1 (ko) * 2007-05-11 2007-08-23 김종만 제본용 정합기
US20090235599A1 (en) * 2008-03-18 2009-09-24 Maximilian Ware Laminated structural insulated panel with perforated foam core and method of making same
CH703248A1 (de) 2010-05-31 2011-12-15 Ferag Ag Vorrichtung und verfahren zum öffnen von druckereiprodukten.
EP2412538B1 (de) 2010-07-30 2015-03-11 Müller Martini Holding AG Verfahren und Vorrichtung zum Einführen zumindest einer Beilage in mehrblättrige Druckprodukte
WO2013166553A1 (en) 2012-05-11 2013-11-14 Owen Derek Barr Web frame

Family Cites Families (15)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US2570916A (en) * 1947-02-04 1951-10-09 Hoe & Co R Apparatus for applying dust covers or jackets to books
US2625392A (en) * 1947-07-17 1953-01-13 R R Heywood Co Inc Machine for insetting cards or the like under envelope flaps
CH408970A (de) * 1962-04-30 1966-03-15 Leipziger Buchbindereimaschine Verfahren und Vorrichtung zum Vereinzeln und Auflegen von gefalzten Bogen oder Bogenlagen auf einen dachförmigen Sattel
US3561751A (en) * 1968-07-31 1971-02-09 Lyle V Dutro Mechanism for unfolding signatures
US3601388A (en) * 1969-02-03 1971-08-24 Jack M Hilliard Infeed method and mechanism for book-sewing machine
CH521911A (de) * 1970-01-09 1972-04-30 Fehr & Reist Ag Einrichtung zum Öffnen von gefalteten, gebundenen oder gehefteten, mehrblättrigen Papiererzeugnissen
CH526400A (de) * 1970-07-21 1972-08-15 Fehr & Reist Ag Verfahren und Vorrichtung zum Öffnen von gefalteten, mehrblättrigen Papierprodukten, insbesondere von gefalteten Zeitungen, sowie Anwendung des Verfahrens
CH584153A5 (fi) * 1973-10-10 1977-01-31 Ferag Ag
DE2829067A1 (de) * 1978-07-01 1980-01-10 Rahdener Maschf August Verfahren und vorrichtung zum oeffnen gefalzter druckbogen
CH641113A5 (en) * 1979-06-15 1984-02-15 Ferag Ag Process and device for opening folded, bound or stapled multipage products, in particular printed products
CH644815A5 (de) * 1980-01-15 1984-08-31 Ferag Ag Verfahren und vorrichtung zum oeffnen von gefalteten, gebundenen oder gehefteten mehrblaettrigen erzeugnissen, insbesondere druckprodukten.
CA1205702A (en) * 1981-11-24 1986-06-10 Ferag Ag Method and apparatus for opening multi-sheet products, especially printed products
US4401300A (en) * 1981-12-21 1983-08-30 Leger' Equipment Corp. Air bearing shelf
US4526356A (en) * 1984-08-15 1985-07-02 Kansa Corporation Insert mechanism for flexible multiple sheet tabloid and advertising publications
CH669944A5 (fi) * 1986-04-04 1989-04-28 Ferag Ag

Also Published As

Publication number Publication date
JPH0672061A (ja) 1994-03-15
EP0577964B1 (de) 1996-03-06
CA2099821A1 (en) 1994-01-07
ATE134972T1 (de) 1996-03-15
US5443250A (en) 1995-08-22
EP0577964A1 (de) 1994-01-12
FI933083A (fi) 1994-01-07
FI933083A0 (fi) 1993-07-05
ES2084412T3 (es) 1996-05-01
AU660095B2 (en) 1995-06-08
DE59301771D1 (de) 1996-04-11
AU4173093A (en) 1994-01-13

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI106018B (fi) Menetelmä ja laite sisääntyöntökohteiden työntämiseksi monisivuisten tuotteiden, erityisesti painotuotteiden väliin
US4273319A (en) Document sequencer
US6945923B2 (en) Method for producing a newspaper
JP2574250B2 (ja) 紙折り装置
JP2007076923A (ja) デジタル印刷された新聞の製造方法
DE102011002771A1 (de) Zeitungsproduktionsvorrichtung
JP5176155B2 (ja) 印刷物作成方法及び印刷物作成装置
US5554094A (en) Folding apparatus
CN103381698A (zh) 宽页报纸印刷机和折叠机
US7201089B2 (en) Feeder, gatherer-stitcher and method for index punching
US8096410B2 (en) Adjustable item transport
EP0982254A3 (en) Device for handling a freshly printed sheet
JP5592007B2 (ja) 平坦物品を縁を揃えて積み重ねるための装置および少なくとも1つのそのような装置が装備された郵便選別機
US20070262509A1 (en) Saddle-stitched brochure removably holding small printed material and apparatus for making the same
DK200601682A (en) Method and apparatus for wrapping a stack with a wrapping sheet
JPS6363447B2 (fi)
US6689040B2 (en) Right angle turning device for an inserter system and corresponding method
JP5750003B2 (ja) 複数頁からなる印刷製品内に少なくとも1体の添付物を挿入する方法ならびに装置
JP2688408B2 (ja) 折られた複写用紙及び折られていない複写用紙を収集する装置
JP5413582B2 (ja) 裁断装置及び排紙トレイ
JP2009234750A (ja) 複合印刷物製造装置及びそれを備えた印刷機並びに複合印刷物製造方法
US20130307207A1 (en) Inserter and single-copy gripper with deep reach
US6367794B1 (en) Enclosure feeder with ledge-extension fingers
EP0237129B1 (en) A method for handling documents to be inserted into an envelope by combining a plurality of serially supplied sheets into a set and document handling device for carrying said method into effect
US8434752B2 (en) Apparatus for opening and transporting a product with a non-symmetrical fold