FI105165B - Luistimen teräosa - Google Patents

Luistimen teräosa Download PDF

Info

Publication number
FI105165B
FI105165B FI962285A FI962285A FI105165B FI 105165 B FI105165 B FI 105165B FI 962285 A FI962285 A FI 962285A FI 962285 A FI962285 A FI 962285A FI 105165 B FI105165 B FI 105165B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
blade
ice
blades
side blades
blade section
Prior art date
Application number
FI962285A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI962285A0 (fi
FI962285A (fi
Inventor
Jerker Swande
Original Assignee
Oerebroskenan Ab
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Oerebroskenan Ab filed Critical Oerebroskenan Ab
Publication of FI962285A0 publication Critical patent/FI962285A0/fi
Publication of FI962285A publication Critical patent/FI962285A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI105165B publication Critical patent/FI105165B/fi

Links

Classifications

    • AHUMAN NECESSITIES
    • A63SPORTS; GAMES; AMUSEMENTS
    • A63CSKATES; SKIS; ROLLER SKATES; DESIGN OR LAYOUT OF COURTS, RINKS OR THE LIKE
    • A63C1/00Skates
    • A63C1/30Skates with special blades
    • A63C1/32Special constructions of the simple blade

Landscapes

  • Footwear And Its Accessory, Manufacturing Method And Apparatuses (AREA)
  • Adhesives Or Adhesive Processes (AREA)
  • Dental Preparations (AREA)
  • Variable-Direction Aerials And Aerial Arrays (AREA)
  • Scissors And Nippers (AREA)
  • Acyclic And Carbocyclic Compounds In Medicinal Compositions (AREA)
  • Thermotherapy And Cooling Therapy Devices (AREA)

Description

1 105165
Luistimen teräosa - Skridskoskena
Esillä olevan keksinnön kohteena on luistimen teräosa, joka 5 sisältää keskisen pääterän ja sivuterät asennettuina pääterän kummallekin puolelle.
Tavanomaisessa luistimessa on yksi jatkuva, pitkänomainen terä. Luistimen aiotusta käyttötarkoituksesta riippuen terän 10 kaarevuus vaihtelee pitkittäissuunnassa sen pinnan osuuden vaihtelemiseksi, joka on kosketuksissa jään kanssa. Esimerkiksi pikaluisteluun tarkoitetuissa luistimissa terä on suhteellisen pitkä ja yleisesti ottaen suora pitkän kosketuspinnan tuottamiseksi jään kanssa, jolloin kitkaa syntyy vähemmän. 15 Toisaalta jääkiekkoilijoille tarkoitetuissa luistimissa kaarevuus on pitkittäissuunnassa suhteellisen voimakas, jolloin kosketuspinta jään kanssa lyhenee ja jolloin pelaaja pystyy kääntymään tehokkaammin. Mainittu terän kaarevuus voi myös olla erilainen luistimissa, jotka on tarkoitettu puolustajil-20 le, ja luistimissa, jotka on tarkoitettu hyökkääjille, koska tällaisten pelaajien tekemien käännösten luonne asettaa erilaisia vaatimuksia luistinten kääntyvyydelle.
• · « • · « «l( · .·.'. Terä on tavallisesti hiottu pitkänomaisen uurteen muotoon tai .·. : 25 kuppimaiseksi kahden jäätä koskettavan reunan ja siten terän · · | parhaan mahdollisen jääkosketuksen tuottamiseksi. Mitä syvempi i · · ' uurre on, sitä parempi tartunta saavutetaan. Tämä saavutetaan • · · *;jf kuitenkin heikentyneiden liuku- tai luisteluominaisuuksien • · « *·' * kustannuksella, koska reunat leikkautuvat syvemmälle jäähän.
30 Tämä estää terän jäätä koskettavan osan muodostumisen liian 9 lyhyeksi, koska paine, jolla luistin suuntautuu jäähän ja * : : : siten laajuus, jolla terä leikkautuu jäähän, kasvaa kosketus- • pituuksien lyhentyessä.
t * · . Ml « • · > « · 35 Patentissa US-A 4,392,658 käsitellään luistimen teräosaa, joka sisältää pitkittäisesti suuntautuvan pääterän ja sen molemmil-le puolille asetetut sivuterät. Kaikkien tässä määrityksessä kuvattujen teräkokoonpanojen yhteisenä piirteenä on se, että 2 105165 pääterä ja sivuterät suuntautuvat samansuuntaisesti toistensa kanssa teräosan koko pituudelta siten, että pääterän ja sivu-terien yhteistoiminta on samanlainen teräosan koko pituudelta.
5 Patentissa WO 82/00255 kuvataan luistinta, joka sisältää pääterän ja sen molemmille puolille sijoitetut sivuterät. Mainitut sivuterät on koko pituudeltaan sijoitettu korkeammalle tasolle kuin pääterän leikkaava reuna. Tämän tarkoituksena on parantaa pääterän mekaanista lujuutta ja vakavuutta ja 10 lisäksi vähentää nilkkaan kohdistuvaa kuormitusta. Tässä yhteydessä on myös huomattava, että tietyissä olosuhteissa sivuterät tarttuvat lujemmin jäähän.
Aiemmassa Ruotsin patenttihakemuksessamme nro 9200293-9 on 15 kuvattu luistinta, joka sisältää pääterän ja sen molemmille puolille asetetut sivuterät pääterän ollessa epäyhtenäinen etu- ja takaliukupinnan tuottamiseksi. Tässä tapauksessa sivuterät sijaitsevat teräosan keskiosassa pääterää alhaisemmalla tasolla.
20
Esillä olevan keksinnön pääkohteena on parantaa luistimen teräosan liukuominaisuuksia samalla, kun säilytetään tai • parannetaan kääntyvyyttä ja samoin teräosan tartuntaa jäähän.
• > * · • · .·. : 25 Esillä oleva keksintö perustuu ajatukseen, että edellä mainit- • · · \ ’. tu kohde saavutetaan keskisen pääterän ja sen molemmille
• M
* .* puolille sijoitetut sivuterät sisältävän teräosan avulla.
• · ·
Sivuterät on uurrettu suhteellisen syviksi, ja niitä käytetään • · · *·' * hyvän tartunnan tuottamiseksi jäähän silloin, kun lähdetään 30 äkillisesti liikkeelle ja silloin, kun jäällä tehdään käännök- t V„: siä, mikä mahdollistaa pääterän suhteellisen matalan uurtami- sen? näin parannetaan edellä mainitun mukaisesti terän liu- : *·. kuomina i suuksi a.
• · · • · · · ψ · · j : 35 Esillä olevan keksinnön mukaisesti käytetään hyväksi sitä, ·*'! että sivuterät pystyvät ottamaan pääterän toiminnan itselleen kiihdytettäessä jäällä yhtäkkiä liikkumattomasta asennosta ja jäällä tehtävien käännösten ja pysähdysliukujen aikana; näin 3 105165 mahdollistetaan pääterän kokoonpanon ja hionnan optimointi siten, että saavutetaan paras mahdollinen liukuvuus ja kääntyvyys jäällä. Kuten edellä mainitusta käy ilmi, luistimen liukuomi-naisuuksien kannalta on tärkeää, että teräosa ei leikkaudu lii-5 an syvälle jäähän ja että teräosan kosketuspinnan pituus jään suhteen saadaan mahdollisimman pieneksi parhaan kääntyvyyden saavuttamiseksi. Molemmat mainitut vaatimukset saadaan täytetyksi esillä olevan keksinnön mukaisesti.
Esillä olevan keksinnön mukaisesti koottu luistimen teräosa 10 tunnetaan pääasiassa siitä, että teräosa sisältää kolme osaa, jotka on erotettu toisistaan teräosan pitkittäisuunnassa, nimittäin oleellisesti keskisen, keskenään samaan tasoon sovitetun yhden tai useamman terän sisältävän liukuosan sekä pääterän vastaavilla puolilla suuntautuvat sivuterät sisältävän takaosan 15 ja etuosan, jotka sivuterät sijaitsevat korkeammalla tasolla kuin pääterä siten, että ne tarttuvat jäähän ainoastaan silloin, kun teräosa on kallistettuna.
Mainitun kokoonpanon terä yhdistää suuren kosketuspinnan tuottamat edut sekä ne edut, jotka saadaan aikaan käytettäessä pää-20 terän suhteellisen lyhyttä, keskistä liukuosaa ja teräviä teriä, jotka tuottavat tehokkaan ja terävän kosketuksen jään i kanssa ja jotka suuntautuvat sivuterinä pääterän etu- ja taka- osia pitkin.
• · • · · 9 9 9 I Esillä olevan keksinnön yhden sovelluksen mukaisesti sivuterät 4 105165
Yhden erityisen suositeltavan sovelluksen mukaisesti pääterä ja sivuterät on hiottu yhteiseksi teräosaksi. Kaikki terät ovat siten uurteisiksi hiottuja ja sisältävät kaksi jäätä koskettavaa reunaa, jolloin keskenään vierekkäisillä terillä 5 on yhteinen reuna. Pääterä on suositeltavasti hiottu matalammaksi kuin sivuterät.
Keksintöä kuvataan seuraavaksi yksityiskohtaisemmin viitaten esimerkkisovelluksiin ja liitteenä oleviin piirroksiin, jois-10 sa: kuvio 1 kuvaa tavanomaista jääkiekkoluistinta; kuviot IA ja IB ovat vastaavia suurennettuja läpi leikkauskuvia kuvion 1 linjalta I-I luistimen ollessa pystysuorassa ja vastaavasti kallistetussa asennossa; 15 kuvio 2 kuvaa luistinta, jonka terää on muunnettu esillä olevan keksinnön mukaisesti; kuviot 2A ja 2B ovat suurennettuja läpileikkauskuvia kuvion 2 linjalta II-II, ja ne kuvaavat vastaavasti pystysuorassa ja kallistetussa asennossa olevaa terää; 20 kuviot 3A-3C ovat suurennettuja läpileikkauskuvia kuvion 2 linjalta III-III, ja ne kuvaavat pystysuoraa teräosaa ja vastaavasti teräosan kahta erilaista kaltevuuskulmaa jäähän i : : nähden; :Y: kuvio 4 kuvaa vinosti alhaalta päin esillä olevan olevan
• I
25 keksinnön mukaiseen teräosaan sovitettua luistinta joko kään- : tymisen tai nk. pysäytysliu'un aikana; ja * · · kuviot 5A ja 5B kuvaavat esillä olevan keksinnön mukaista • · * J • * · teräosaa yhdeltä sivulta ja perspektiivisesti vastaavasti • · · *·* * vinosti alhaaltapäin.
30 :.ί·* Kuviossa 1 on kuvattuna jääkiekkoluistin 1, jossa pääterä 2 on • · · V · kiinteästi asennettu muovirunkoon 3. Kuvatussa terässä on : suhteellisen pitkä liukuosa 7, joka vähentää jäähän 4 kohdis- ,···. tuvaa ominaispainetta; tällöin luistimen liukuvuus kasvaa
I I
35 luisteltaessa eteenpäin teräosan ollessa pystysuorassa asen- • ' nossa. Pitkä liukuosa vaikuttaa kuitenkin negatiivisesti # « luistimen ohjattavuuteen.
105165 5
Kuvattu pääterä on hiottu tavanomaiseen uurrettuun tai kuppimaiseen muotoon (kuviot IA ja IB) tarvittavan tartunnan tuottamiseksi jäähän lähdettäessä nopeasti ja äkillisesti liikkeelle, tehtäessä jäällä käännöksiä ja nk. pysäytysliukuja. 5 Kun luistin liukuu eteenpäin suorassa linjassa, terän kaksi reunaa ovat kosketuksissa jäähän (kuvio IA), kun taas luistimen ollessa kallistettuna ainoastaan toinen reuna on kosketuksissa jäähän (kuvio IB). Uurroksen laajuus on välttämätöntä mukauttaa kunkin henkilön yksilöllisiin tarpeisiin tasapainon 10 saavuttamiseksi luistimen hyvän jääkosketuksen ja hyvän liuku-vuuden välillä. Mitä syvempi uurros on, sitä parempi on terä-kokoonpanon kosketus jäähän, vaikkakin terän liukuominaisuuk-sien kustannuksella. Uurroksen syvyys on myös mukautettava kyseessä olevan pelaajan painoon ja jään kovuuteen.
15
Kuten kuvioista käy ilmi, tavanomainen jääkiekkoluistimen terä on pitkittäissuunnassaan kaareva siten, että saadaan tuotetuksi suhteellisen lyhyt jääkosketuspinta mainitun kaaren sijaitessa yleensä keskiosassa jalan alapuolella. Jääkosketuspinnan 20 pituus on mukautettu yksilön vaatimuksiin, jolloin puolustaja yleensä haluaa lyhyemmän kosketuspinnan kuin hyökkääjä paremman kääntyvyyden mahdollistamiseksi. Jäätä koskettavaa pintaa • ei kuitenkaan voida tehdä liian lyhyeksi, koska pintapaine
• M I
,v. muodostuisi silloin niin suureksi, että terä pureutuisi aivan • · · : 25 liian syvälle jäähän.
• · * • · • · ψ • · * * .* Esillä olevan keksinnön kuvion 2 mukaisen teräosan kohdalla, • · * johon pääterän 5 lisäksi kuuluu pääterän vastaavalla puolella » » j ·' * sijaitseva sivuterä 6, liukuosa 8 voidaan tehdä paljon lyhyem- 30 mäksi ja siten huomattavasti parantaa ohjattavuutta. Tämä on ·*,:.· mahdollista, koska sivuterät 6 sijaitsevat samassa tasossa • « · im’' kuin pääterä 5 liukuosan 8 yläpuolella; näin liukuosan pinta- ; *·. alue on suurempi ja teräkokoonpanon tämän osan tukevuus kasvaa • » · (kuvio 2) siitä huolimatta, että mainittu osa on suhteellisen ·:*’ 35 lyhyt.
• · · · « j V Teräosan liukuvuutta parantaa myös se, että pääterän 5 uurros voi olla suhteellisen matala; luistimen ollessa kallistettuna 6 105165 toiselle sivulle kyseeseen tuleva ulompi terä koskettaa jäätä (kuvio 2B) tuottaen siten erittäin tehokkaan jääkosketuksen.
Lyhyt liukupinta ja vastaavien sivuterien kosketus jäähän 5 teräkokoonpanon ollessa kallistettuna tuottavat erittäin tehokkaan kääntyvyyden säilyttäen samalla teräosan kääntyvyy-den sivuterien ja pääterän yhteistoiminnan ansiosta silloin, kun luistellaan eteenpäin suorassa linjassa.
10 "Liukuosalla" tarkoitetaan oleellisesti teräosan 2 suoraa osaa, joka on kosketuksissa jäähän silloin, kun luistin on pystyasennossa ja luistelija luistelee eteenpäin suorassa linjassa. Kuviossa 2 kuvatun teräosan kohdalla on suositeltavaa, että pääterän 5 liukuosa on hieman pidempi kuin sivuteri-15 en 6 liukuosat.
Vaihtoehtona pääterälle ja kahdelle sivuterälle, jotka on hiottu kuvioissa 2A ja 2B kuvatulla tavalla, teräkokoonpanon 2 liukuosa 8 voi olla leveämmän pääterän muotoinen; tällöin 20 terän leveys on sama kuin pääterän ja kahden sivuterän yhteenlaskettu leveys teräkokoonpanon etu- ja takaosissa. Teräkokoonpanon liukuosa voidaan siten hioa tuottamaan matala uurros | ·*; tai vaihtoehtoisesti se voidaan hioa tasaiseksi.
r . » « i * % * · • * · 25 Erityisesti lähdettäessä nopeasti liikkeelle pysähdyksistä tai * » · ^ tehtäessä jäällä käännöksiä luistelija yleensä taivuttaa i »· 'jalkaansa siirtääkseen jääkosketuksen terän etu- tai taka-« · » *···’ osiin. Parhaan vaikutuksen saavuttamiseksi tällaisissa tilan- ··* • » t *·' * teissä sivuterät 6 sijaitsevat korkeammalla tasolla kuin 30 pääterä 5 teräosan etu- ja takaosien yllä. Tällöin ainoastaan ψ V./· pääterä 5 koskettaa jäätä luisteltaessa eteenpäin suorassa :T: linjassa, mutta jääkosketus on siirtynyt terän keskiosasta . *·, (kuvio 3A). Lähdettäessä nopeasti liikkeelle pysähdyksistä tai f * * käännyttäessä jäällä luistin on kallistuneena ja yhden sivute- t : 35 rän 6 kaksi tartuntapintaa koskettavat jäätä (kuvio 3B).
f
Mikäli teräosa on kallistunut erittäin paljon, sen jääkosketus siirtyy täysin sivuterän 6 ulompaan tartuntareunaan (kuvio 3C). Tässä asennossa saavutetaan erittäin tehokas kosketus 7 105165 jäähän.
Kuten kuviosta 4 voidaan nähdä, kuvatun teräosan pääterä 5 ja sivuterät 6 sijaitsevat samassa tasossa oleellisen osan 9 5 pääterän liukuosan pituudelta, kun taas sivuterien 6 kaaren säde on pääterän kaaren sädettä pienempi niissä osissa, jotka sijaitsevan liukuosan edessä ja vastaavasti takana. Kuviossa kuvatussa jarrutusasennossa teräkokoonpanon yksi ulompi terä koskettaa jäätä, kuten kuviosta 2B on nähtävissä.
10
Kuvioiden 5A ja 5B teräosan kyseessä ollessa sivuterien 6 liukuosia kuvataan numerolla 10 ja pääterän 5 pidempää liu-kuosaa numerolla 11.
15 Yksinkertaisuuden vuoksi yhdessäkään kuviossa ei ole kuvattu teräkokoonpanon osia jäähän pureutuneena, ja kuvatut osat vastaavat siten olosuhteita, jotka vallitsevat silloin, kun luistellaan erittäin kovalla jäällä. Kuitenkin periaatteet ovat samanlaiset myös luisteltaessa jäällä, joka ei ole yhtä 20 kiinteää ja johon terien reunat leikkautuvat suhteellisen syvälle. Terien hiottujen uurrosten syvyyden tulisi siten mukauttaa kyseessä olevan jään laatuun ja myös luistelijan • painoon.
t * » * r « * * > « « » : 25 Kuvatun mukaisesti on suositeltavaa, että kaikki terät on * * · ! "pintahiottu" teräksiseen kokoonpanoon, joka on yhteinen « Pf 1 kaikille terille ja joka voidaan kiinnittää luistinkenkään tavanomaisella tavalla. Teräosat voivat myös olla vaihdetta- | · t ·* ’ via. On myös kuviteltavissa tehdä teräosa useista yhteen 30 liitetyistä ohuemmista teräkappaleista, joista jokainen vastaa r yhtä terää. Kaikki terät on suositeltavasti hiottu uurteisiksi ’ϊΤ: pääterän ollessa uurrokseltaan tai kuppimaiselta muodoltaan . matalampi kuin sivuterät. Pääterä voidaan vaihtoehtoisesti hioa tasaiseksi liukuominaisuuksien parantamiseksi.
i 35 «
On ymmärrettävä, että esillä olevan keksinnön periaatteita !’·]: voidaan soveltaa myös luistimiin, jotka on tarkoitettu muihin kuin edellä mainittuihin käyttötarkoituksiin, esimerkiksi 8 105165 jääpalloon, pikaluisteluun ja pitkänmatkanluisteluun. Alaan perehtynyt henkilö voi määrittää erityistarkoitusten vaatimat muutokset teräosan jokaisen eri sovelluksen kohdalla, ja ne sisältyvät esillä olevan keksinnön piiriin.
5 • « · • i t i • · · t t ti • • · · • · • · · t · · * 1 1 • ·· • · · • · · • · · • f · ··· • · · • · · • · · • · • · · • · · • # « · » · · • · • t · • · • · · I I « · • «

Claims (9)

9 105165
1. Luistimen teräosa, joka sisältää keskisen pääterän (5) ja sivuterät (6) sijoitettuina pääterän kummallekin puolelle, tunnettu siitä, että teräosa sisältää kolme osaa, jotka on erotet- 5 tu toisistaan teräosan pitkittäisuunnassa, nimittäin oleellisesti keskisen, keskenään samaan tasoon sovitetun yhden tai useamman terän (5, 6) sisältävän liukuosan (8; 9) sekä pääterän (5) vastaavilla puolilla suuntautuvat sivuterät (6) sisältävän takaosan ja etuosan, jotka sivuterät sijaitsevat korkeammalla 10 tasolla kuin pääterä siten, että ne tarttuvat jäähän ainoastaan silloin, kun teräosa on kallistettuna.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen teräosa, tunnettu siitä, että sivuterät (6) ulottuvat pääterän (5) koko pituudelle.
3. Patenttivaatimuksen 2 mukainen teräosa, tunnettu siitä, et-15 tä pääterän (5) liukuosa (11) on pidempi kuin sivuterien (6) liukuosat (10).
4. Patenttivaatimuksen 1 mukainen teräosa, tunnettu siitä, että pääterän keskisen liukuosan leveys vastaa pääterän (5) ja kahden sivuterän (6) yhteenlaskettua leveyttä teräosan etuosas- : 20 sa ja takaosassa. • « I · I f « • 9 .·.
: 5. Jonkin patenttivaatimuksen 1-4 mukainen teräosa, tunnettu • 9 9 ,·. · siitä, että sivuterien (6) niissä osissa, jotka sijaitsevat • · · vastaavasti liukuosan (8; 9) edessä tai takana, kaaren säde on • · · Hl pitkittäissuunnassa pienempi kuin pääterän (5) vastaavissa • · 9 ’·* * 25 osissa.
6. Jonkin patenttivaatimuksen 1-5 mukainen teräosa, tunnettu - siitä, että sekä pääterä (5) että sivuterät (6) on hiottu yh teisessä terässä (2). • c
·:··: 7. Patenttivaatimuksen 6 mukainen teräosa, tunnettu siitä, et- 30 tä kaikki terät (5, 6) on hiottu kuppimaiseen muotoon ja että « « .!*; jokainen sisältää kaksi jäähän tarttuvaa reunaa. • t • c l0 105165
8. Patenttivaatimuksen 7 mukainen teräosa, tunnettu siitä, että vierekkäiset terät (5, 6) sisältävät yhteisen leikkaavan reunan.
9. Jonkin patenttivaatimuksen 1-8 mukainen teräosa, tunnettu 5 siitä, että pääterän (5) kuppimainen hionta on matalampi kuin sivuterien (6) kuppimainen hionta.
FI962285A 1993-12-03 1996-05-31 Luistimen teräosa FI105165B (fi)

Applications Claiming Priority (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
SE9304036 1993-12-03
SE9304036A SE9304036D0 (sv) 1993-12-03 1993-12-03 Skridskoskena
SE9401101 1994-11-18
PCT/SE1994/001101 WO1995015199A1 (en) 1993-12-03 1994-11-18 Blade of an ice skate

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI962285A0 FI962285A0 (fi) 1996-05-31
FI962285A FI962285A (fi) 1996-05-31
FI105165B true FI105165B (fi) 2000-06-30

Family

ID=20391996

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI962285A FI105165B (fi) 1993-12-03 1996-05-31 Luistimen teräosa

Country Status (12)

Country Link
US (1) US5826890A (fi)
EP (1) EP0731722B1 (fi)
JP (1) JP3558090B2 (fi)
AT (1) ATE168894T1 (fi)
CA (1) CA2177363C (fi)
CZ (1) CZ283716B6 (fi)
DE (1) DE69412129T2 (fi)
FI (1) FI105165B (fi)
NO (1) NO180409C (fi)
RU (1) RU2120319C1 (fi)
SE (1) SE9304036D0 (fi)
WO (1) WO1995015199A1 (fi)

Families Citing this family (24)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US6523835B1 (en) 1999-01-28 2003-02-25 Robert M. Lyden Blade for an ice skate
US6234532B1 (en) * 1999-04-09 2001-05-22 Pieter B. Kollen Lateral toe pick for ice skate blade
CA2311951C (en) * 2000-06-19 2004-04-27 Conrad Peter Titzmann Ice skate blade
KR100839474B1 (ko) * 2002-08-19 2008-06-19 두산인프라코어 주식회사 스케이트용 블레이드 및 그 제조방법
CA2412696C (en) 2002-11-25 2008-01-29 Les Entreprises Aiguiso-Pro Inc. Skating blade with improved rocker
WO2005079215A2 (en) 2004-02-03 2005-09-01 Crow Blade Llc A skate with an accessible runner securing system and methdos thereof
US7648146B2 (en) * 2005-03-08 2010-01-19 Wally Wayne Tatomir Ice skating blade
DE102007008365B3 (de) * 2007-02-16 2008-08-21 Onyx-Systems Patentmanagement Gmbh Wintersportgerät mit Kufen
WO2008104191A1 (en) * 2007-02-27 2008-09-04 Kick Off Ltd. Skate with grooved blade
US8056907B2 (en) * 2008-05-02 2011-11-15 1339513 Ontario Ltd. Ice skate blades
US8277284B2 (en) 2007-05-10 2012-10-02 1339513 Ontario Ltd. Ice skate blade sharpening machines and associated method of dressing a grinding wheel
US7934978B2 (en) * 2007-05-10 2011-05-03 1339513 Ontario Ltd. Ice skate blade sharpening machine
WO2009036195A2 (en) * 2007-09-11 2009-03-19 O'brien John M Manipulateable terrain and user traverse interface method and apparatus
USD688343S1 (en) 2009-03-12 2013-08-20 1339513 Ontario Ltd. Flat bottom vee ice skate blade
ES2370480B1 (es) * 2009-12-24 2012-08-30 Ulf Morgan Friberg Canto aplicable de esquís, tablas de snowboard y patines sobre hielo.
US20120104705A1 (en) * 2010-11-02 2012-05-03 Jason Swist Ice Skate Blade
USD665830S1 (en) 2011-03-28 2012-08-21 1339513 Ontario Ltd. Multiple spinner carousel for dressing a grinding wheel
HUP1400158A2 (en) * 2014-03-20 2015-09-28 Miklos Makai Skate blade improved turn-around qualities
KR101626081B1 (ko) * 2014-12-03 2016-06-02 서울시립대학교 산학협력단 저마찰 스케이트 및 활주용 빙상용구
CA2919599C (en) * 2015-09-20 2022-10-11 Bauer Hockey Corp. Skate for a hockey goalkeeper
CA166038S (en) 2015-12-18 2019-06-28 Bauer Hockey Corp Cowlingless ice hockey goalie skate
US10188934B2 (en) * 2016-06-15 2019-01-29 Sport Maska Inc. Ice skate and runner therefor
US11806826B2 (en) * 2019-09-11 2023-11-07 Prosharp Inc. Automatic blade holder
RU196740U1 (ru) * 2019-12-26 2020-03-13 Волегова Александра Александровна Лезвие конькобежного конька

Family Cites Families (8)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US524129A (en) * 1894-08-07 Skate-blade and art of manufacturing same
US286199A (en) * 1883-10-09 Eobeet
US187697A (en) * 1877-02-27 Improvement in skates
US1100976A (en) * 1913-06-30 1914-06-23 Carl Hille Skate.
FI61627C (fi) * 1980-07-17 1982-09-10 Matti Veikko Naesineva Skridsko
US4392658A (en) * 1980-12-05 1983-07-12 Norjay Services, Ltd. Skate blade
US4907813A (en) * 1988-09-27 1990-03-13 Canstar Sports Group Inc. Ice hockey skate blade
SE506283C2 (sv) * 1993-01-29 1997-12-01 Oerebroskenan Ab Skridskoskena

Also Published As

Publication number Publication date
CZ283716B6 (cs) 1998-06-17
EP0731722B1 (en) 1998-07-29
ATE168894T1 (de) 1998-08-15
WO1995015199A1 (en) 1995-06-08
NO180409B (no) 1997-01-06
NO180409C (no) 1997-04-16
FI962285A0 (fi) 1996-05-31
CA2177363A1 (en) 1995-06-08
EP0731722A1 (en) 1996-09-18
NO961953L (no) 1996-07-03
JPH09506519A (ja) 1997-06-30
SE9304036D0 (sv) 1993-12-03
NO961953D0 (no) 1996-05-14
CA2177363C (en) 2005-03-29
CZ158596A3 (en) 1996-10-16
RU2120319C1 (ru) 1998-10-20
DE69412129D1 (de) 1998-09-03
US5826890A (en) 1998-10-27
FI962285A (fi) 1996-05-31
JP3558090B2 (ja) 2004-08-25
DE69412129T2 (de) 1998-12-10

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI105165B (fi) Luistimen teräosa
US5570893A (en) Blade of an ice skate
CA1323048C (en) Ice hockey skate blade
US20020074752A1 (en) Snowmobile steering ski
US4392658A (en) Skate blade
RU96115105A (ru) Лезвие коньков для катания на льду
EP3119485B1 (en) Skate blade with improved turning properties
CA2892295A1 (en) Ice skate blade
CA2311951C (en) Ice skate blade
US4699390A (en) Combined roller and blade skate
CA2487626C (en) Ice skate and ice skate blade thereof
CZ25276U1 (cs) Lyze s postranními krídly pro karvové oblouky
CA2173001C (en) Ice skate blade technology
USRE29659E (en) Radial ski having a profiled running surface
EP3126021B1 (en) Anti-slip arrangement for ski
RU196740U1 (ru) Лезвие конькобежного конька
EP0056820A1 (en) Skate
KR200348058Y1 (ko) 활주면 바닥이 오목한 비수평(非水平) 활주면을 갖는 스키 및 스노우 보드
WO2001017397A1 (en) Fantaski
KR200348038Y1 (ko) 활주면에 요조부가 형성된 스키 및 스노우 보드
CA3036159A1 (en) Pitch blades
KR20000008472U (ko) 앞,뒤 구분없는 욕실화
KR20050072048A (ko) 활주면 바닥이 오목한 비수평(非水平) 활주면을 갖는 스키 및 스노우 보드
KR20050072052A (ko) 활주면 바닥이 오목한 비수평(非水平) 활주면을 갖는 스키 및 스노우 보드
CA2650051A1 (en) Ice skate blade

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed