DK56794A - Koblingssystem til brug ved fastgørelse af et høreapparat på en person - Google Patents
Koblingssystem til brug ved fastgørelse af et høreapparat på en person Download PDFInfo
- Publication number
- DK56794A DK56794A DK56794A DK56794A DK56794A DK 56794 A DK56794 A DK 56794A DK 56794 A DK56794 A DK 56794A DK 56794 A DK56794 A DK 56794A DK 56794 A DK56794 A DK 56794A
- Authority
- DK
- Denmark
- Prior art keywords
- coupling
- hearing aid
- coupling means
- coupling system
- adhesive
- Prior art date
Links
Landscapes
- Orthopedics, Nursing, And Contraception (AREA)
Description
KOBLINGSSYSTEM TIL BRUG VED FASTGØRELSE AF ET HØREAPPARATPÅ EN PERSON
Teknikkens standpunkt
Opfindelsen angår et koblingssystem af det i krav l's ind¬ledning angivne art.
En fremgangsmåde til fastgørelse af et høreapparat på enperson samt et høreapparat indrettet hertil er kendt fraansøgerens tidligere internationale ansøgning nr.PCT/DK92/00322. Heri er det forklaret, at et høreapparatkan udformes og fastgøres således, at øregangen ikke fuld¬stændig afspærres for omgivelserne, men således, at denakustiske tilkobling er såkaldt "open hearing" eller næsten"open hearing", også kaldet "semi-open hearing". Ifølge deninternationale ansøgning får man mulighed for at udforme ogfastgøre et høreapparat på en helt ny måde, som frembyderen række fordele, også hvad angår fastgørelsen, idet manundgår alle ulemperne, som skyldes formtilpasning, og manopnår, at tiden, fra en høreprøve foretages til et høreap¬parat kan udleveres, kan reduceres drastisk, nemlig til dentid, det tager at indstille høreapparatet til kompenseringaf hørefejlen. Det heri omtalte koblingssystem kan være ba¬seret på klæbemiddel eller andre midler eller systemer, derkan anvendes, når et emne, som f.eks. et høreapparat, skalfastgøres direkte på huden.
De kendte koblingssystemer kan være udformet således, athøreapparatet fastgøres på huden i øregangen eller i områ¬det umiddelbart uden for øregangen under anvendelse af ethudacceptabelt klæbemiddel. Sådanne hudacceptable klæbemid¬ler kendes f.eks. fra forbindingsplastre som klæbemidlertil fastgørelse af proteser og andre hjælpemidler direktepå huden.
Anvendelse af klæbemidler m.v. har mange fordele, idet derfås en næsten permanent fastgørelse, dvs. en fastgørelse.
der kræver en vis kraftindsats for at bryde fastgørelsen,dvs. for at aftage høreapparatet, på tilsvarende måde somdet er velkendt, at der er ulemper og gener forbundet medat aftage eller skifte plaster. Det er også kendt, at på¬virkningen af huden ved at skifte plaster eller ved et klæ¬bemiddel kan være større, end ved at plastret eller klæbe¬midlet bliver siddende en længere periode, selvom det afandre grunde kan være uhensigtsmæssigt at plastret ellerklæbemidlet sidder for længe, f.eks. af hygiejniske grunde,når plastret indgår i en forbinding eller lignende ved sår¬behandling m.v.
Fordele ved opfindelsen
Ved at udforme koblingssystemet ifølge opfindelsen som an¬ført i krav l's kendetegnende del får man et koblingssy¬stem, hvor der anvendes to koblingsmidler, nemlig ét ind¬rettet til at anbringes på, i eller under huden og ét an¬bragt på høreapparatet, og det er herefter veldefineredeområder på de to koblingsmidler, der sørger for selve fast¬holdelsen af høreapparatet, og dette sker på en ikke-perma-nent måde således, at brugeren nemt kan aftage og genpåsæt¬te høreapparatet på eller ud for det første koblingsmiddel.Herved fås en væsentlig forenkling i anvendelsen af høreap¬parater, der fastgøres i øregangen eller umiddelbart udenfor og er indrettet til "open hearing", og med de heraf af¬ledte fordele.
Udformes koblingssystemet ifølge opfindelsen som angivet ikrav 2's kendetegnende del, opnår man alle fordelene vedanvendelse af klæbemidler, men høreapparatet vil kunne af¬tages efter behov, uden at klæbemidlet skal aftages fra hu¬den, men kan blive siddende en passende periode.
Koblingsmidlet ifølge opfindelsen kan være udformet som an¬ført i krav 3's kendetegnende del, nemlig således, at det første koblingsmiddel klæbes på huden på det sted, hvor hø¬reapparatet ønskes anbragt. Dette koblingsmiddel kan f.eks.være påklæbet brugerens øre i 2-20 døgn, hvorefter det af¬tages og enten genpåsættes eller udskiftes med et nyt kob¬lingsmiddel. Har huden taget skade eller er blevet på¬virket, så det generer brugeren, kan man anbringe det før¬ste koblingsmiddel et andet sted, så huden kan få lejlighedtil at regenerere.
Den del af koblingssystemet, der sikrer selve den ikke-per-manente sammenkobling mellem det første koblingsmiddel ogdet andet koblingsmiddel, kan være udformet på en rækkeforskellige måder og anvende en række forskellige sammen¬koblingsmidler som nærmere angivet i krav 4-11's kendeteg¬nende dele, idet man herved får mulighed for at anvendekoblingsmidler med forskellig sammenkoblingsstyrke, for¬skellig sammenkoblingshastighed og -evne, forskellig anven¬delighed m.v.
Ved at udforme koblingssystemet ifølge opfindelsen og somangivet i krav 12's eller 13's kendetegnende del får manmulighed for at anbringe det ene koblingsmiddel permanent ieller under huden på brugeren, idet koblingsmidlet implan-teres. Dette kan være at foretrække for den faste bruger afet høreapparat. Man kan f.eks. anvende ét af koblingssyste¬merne ifølge krav 2-11 i en prøveperiode, og hvis man efterprøveperioden finder det relevant permanent at bruge høre¬apparat, får man implanteret et koblingsmiddel ifølge krav12 og 13 og undgår eventuelle problemer i forbindelse medklæbemidler og deres anvendelse.
Koblingssystemet ifølge opfindelsen kan herudover være ud¬formet som anført i krav 14's kendetegnende del således, atder sker en akustisk signal lering som funktion af sam¬menkoblingen eller mangel på sammenkobling, hvilket kanvære til stor hjælp for brugeren eller en eventuel hjælper.
når han skal anbringe høreapparatet i øret og være sikkerpå, at det er korrekt anbragt, både så det bliver korrektpositioneret i forhold til det første koblingsmiddel og så¬ledes, at høreapparatet vender rigtigt, dvs. med lydgengi¬veren ind mod trommehinden. Signalleringsmidlerne medvirkersåledes til at sikre, at brugeren ikke taber høreapparatetuden at bemærke det på grund af forkert eller uhen¬sigtsmæssig montage.
Koblingssystemet ifølge opfindelsen kan yderligere være ud¬formet som anført i krav 15's kendetegnende del. Herved op¬når man mulighed for fuldautomatisk tænd/sluk funktion forapparatet, f.eks. således at apparatet slukkes, så snartdet ikke er korrekt monteret, f.eks. når apparatet tagesaf. Hermed vil man også kunne undvære en manuel afbryder,og man får sikkerhed for, at brugeren ikke glemmer at sluk¬ke for apparatet, når det afmonteres. Herved fås forøgetbatterilevetid.
Tegningen
Opfindelsen forklares herefter nærmere under henvisning tiltegningen, idet fig. 1 viser en kendt anbringelse af et høreapparat underanvendelse af et koblingssystem, fig. 2 viser i større målestok koblingssysternet ifølgeopfindelsen og i en foretrukken udførelsesform, fig. 3-8 viser andre udførelsesformer for koblingssyste¬met ifølge opfindelsen, og fig. 9 viser en yderligere udførelsesform for koblingssy¬stemet ifølge opfindelsen under anvendelse af etimplanterbart koblingsmiddel.
Forklaring af den foretriikne udførelsesform På fig. 1 er vist et høreapparat 1, der som anvist i inter¬national ansøgning nr. PCT/DK92/00322 er fastgjort underanvendelse af klæbemiddel 2 til ørets 8 tragus 3. Høreappa¬ratet er aflangt og svagt krummet, så det udfylder en delaf øregangen 5 og er vendt således, at lydgengiveren 6 pe¬ger ind mod trommehinden, og lydoptageren 4 er vendt ud modomgivelserne. Høreapparatet er i øvrigt udformet med afrun¬dede kanter og er af en sådan form og størrelse, at det kananbringes i et øre, uden at det kræver nogen yderligere me¬kanisk tilpasning til øregangen. 7 viser overgangsområdetmellem øregangen 5 og det ydre øre 8.
På fig. 2 er i større målestok vist koblingssystemet ifølgeopfindelsen ifølge en foretrukken udførelsesform, hvor detførste koblingsmiddel 10 omfatter en bærer 13, der entenomfatter et klæbelag 12 eller er indrettet til at påføreset klæbelag 12 således, at det første koblingsmiddel 10 pådenne måde kan klæbes på huden på det sted i eller ved øre¬gangen, hvor et høreapparat 1 ønskes anbragt. Klæbelaget 12er for eksempel et ca. 0,5 mm tykt lag af en hydrocolloidklæber, der kan efterlades på huden i op til 20 dage ellermere på grund af klæberens absorberende evne. Vedhæftningentil huden skal være større end det omtalte ikke-permanenteindgreb mellem koblingsmidlerne, men ikke større end, atmere end de yderste hudceller rives med af, når bærerenskiftes. Bæreren 13 kan være udformet af plast, gummi oglignende bøjeligt materiale, og bæreren 13 med koblingsmid¬let 10 vil fortrinsvis være beregnet til éngangsbrug ogkasseres efter brug. Klæbelaget kan have en dækfilm, derfjernes før brug. Emnet 10 kan i øvrigt være beliggende u-middelbart under filmen eller klæbelaget, så man kan und¬være bæreren 13. Hydrocolioidklæberen kan f.eks. være afden art, der er angivet i USA patent nr. 4.367.732.
På høreapparatet 1, der omfatter en lydoptager i form af enmikrofon 4 og en lydgengiver 6, er der påsat eller indbyg¬get et andet koblingsmiddel 11. Koblingsmidlet 10 og kob¬lingsmidlet 11 har i den viste foretrukne udførelsesform toflader vendende mod hinanden, nemlig fladerne 14 og 15.
Koblingsmidlerne 10 og 11 kan udgøres af en permanent mag¬net og et magnetiserbart emne således, at høreapparatetfastholdes magnetisk på bæreren 13, der ved klæbning med ethudacceptabelt klæbemiddel 12 er fastgjort til øret 8. Kob¬lingsmidlet 11 på eller i høreapparatet omfatter fortrins¬vis permanentmagneten og koblingsmidlet 10 omfatter for¬trinsvis en tynd jernplade eller lignende magnetiserbartmateriale.
Forklaring af øvrige udførelsesformer I stedet for, at sammenkoblingen sker ved magnetisk til¬trækning mellem en permanent magnet og et magnetiserbartemne, f.eks. et jernemne, kan de to flader være plant sleb¬ne, så de hæfter mod hinanden ved molekular adhæsion.
Herudover kan fladerne være opbygget af kendte materialer,fortrinsvis kunststofmaterialer således, at koblingsmidler¬ne kan hæfte sammen under anvendelse af statisk elektrici¬tet, f.eks. naturligt opstående statisk elektricitet i for¬bindelse med særligt udvalgte materialer.
Koblingsmidlerne 10, 11, eller i hvert fald de to mod hi¬nanden vendende flader 14, 15, kan være udformet af udvalg¬te materialer eller med belægninger af udvalgte materialersåledes, at der sker en kemisk proces ved berøring, somsikrer en ikke-permanent sammenkobling således, at delenekan adskilles og atter ikke-permanent sammenkobles ved enkemisk proces. Denne kemiske proces kan omfatte en form for klæbemiddel, der kun binder delene sammen, uden at de di¬rekte klæber sammen. Den kemiske proces/klæbemidlet kan ek¬sempelvis være af en art, der aktiveres af temperaturfor-skellen mellem de to flader, hvor det første koblingsmiddeljo har hudtemperatur og det andet koblingsmiddel sædvanlig¬vis har en lavere temperatur.
Endelig kan koblingsmidlerne 10, 11 være udformet med elleraf dele, der mekanisk griber ind i hinanden. Delene kanherudover være udformet således, at de medvirker til kor¬rekt positionering og således hjælper brugeren med at an¬bringe høreapparatet korrekt i forhold til det første kob¬lingsmiddel, samtidig med at de går i indgreb med hinanden.Disse mekaniske midler kan omfatte mindst én permanent mag¬net og mindst ét magnetiserbart emne af metal eller lignen¬de. De mekaniske midler kan omfatte anvendelse af alminde¬lig kendte burre-lås midler (Velcro-bånd), der er fastgjortpå henholdsvis det første og det andet koblingsmiddel, såman får en ikke-permanent sammenkobling.
Fig. 3 viser en udførelsesform, hvor en skive 16 af ca. 0,5mm tyk magnetisk gummimateriale klæbes til huden 2, 7, foreksempel med en hydrocolloid klæber 12. På høreapparatet 1 monteres, for eksempel ved klæbning, en tilsvarende skive17; begge skiver 16,17 er aksialt magnetiseret, og skivernehar en diameter af størrelsesorden 10 mm.
Fig. 4 viser en tynd metalfolie 19, for eksempel 0,03 mmtyk hærdet stål folie formet med styr 20 og klæbet med hy¬drocolloid klæber til huden 3, 7. På høreapparatet 1 er monteret, for eksempel ved klæbning, en permanent magnet18, for eksempel en fortinnet vacodym magnet, der er aksi¬alt magnetiseret. Delene 18, 19 har for eksempel en diame¬ter af størrelsesorden 4 mm.
Fig. 5 viser en gummi- eller plastsugekop 21, der kan fast- gøre høreapparatet 1 på en plan plade 22 af plast, hvilkenplade 22 er klæbet til huden 3, 7 med en hydrocolloid klæ¬ber 12. Vacuum i sugekoppen fastholder høreapparatet 1, somaftages ved at forskyde det ud over pladen 22's kant.
Fig. 6 viser anvendelse af burre-lås midler 23, 24. Burre¬lås parten 24 er klæbet på huden 3, 7, for eksempel med enhydrocolloid klæber 12. Sædvanligvis vil den kraftigste del23 sidde på høreapparatet 1 og genbruges.
Fig. 7 viser et mekanisk koblingssystem, hvor en cylin¬drisk holder 26, for eksempel af plast, og med en O-ring27, fastgøres på huden 3, 7 med en hydrocolloid klæber 12.I apparatet 1 er udformet en cylindrisk åbning 25, for ek¬sempel et bundhul. Sammenkoblingen sker ved friktion pågrund af O-ringen.
Fig. 8 viser en meget enkel udførelsesform, hvor apparatet1 blot har en passende udvendig overflade for ikke-perma-nent sammenkobling med en klæbesandwich 12, 28 omfattendeen hydrocolloid klæber 12 for klæbning med huden 3, 7 og enherpå fastgjort klæber eller klæbelag 28 af almindeligkendt art, for eksempel fra etiketklæbere indrettet forikke-permanent klæbning på glatte flader. Klæberne 28 ef¬terlader ingen residue på høreapparatet 1, og apparatetkan således af- og påmonteres mange gange.
Koblingssystemet ifølge opfindelsen kan også udgøres af enhudvenlig selvklæber, f.eks. en hydrocolloid klæber, forsy¬net med en fra huden bortvendende dækfilm, som udgør denene koblingsdel, og hvor den modsvarende anden koblingsdeler en skive af selvklæbende materiale med en i forhold tildækfilmen afstemt klæbekraft.
Yderligere kan man, som en videreudvikling af koblingssy¬stemet forklaret i forbindelse med fig. 2, fixere jernpla¬ den eller magneten ved hjælp af en mikroporøs tape af non-woven materiale med et tyndt lag polyakrylat selvklæber aftypen Micropore (reg. varemærke), Scanpore (reg. varemærke)eller lignende.
Klæbelaget 12 på fig. 3-8 er fortrinsvis en hydrocolloidklæber som foran omtalt i forbindelse med den foretrukneudførelsesform, men også andre klæbemidler beregnet forklæbning til hud vil kunne anvendes.
Man kan også udforme koblingssystemet som vist på fig. 9,hvor et emne 29 implanteres, f.eks. ved at indlægges underhuden på ørets bagside. Emnet er indkapslet i titan for atkunne sidde ubegrænset tidsmæssigt og for helt at undgå ge¬ner herved. Emnet 29 kan omfatte en kraftig permanent mag¬net eller blot et magnetiserbart emne, f.eks. en lillejernplade, afhængigt af, om man ønsker magneten siddende ihøreapparatet 1 eller i det implanterede emne 29.
Desuden kan koblingssystemet ifølge frembringelsen være ud¬formet således og koblet således til høreapparatet 1, atdet omfatter signalmidler, der kan generere et akustisksignal, f.eks. hvis sammenkoblingen er korrekt, eller detkan være indrettet således, at der genereres et akustisksignal, så længe sammenkoblingen ikke er korrekt. Hervedsikrer man sig også, at personer med dårlig motorik i hæn¬derne eller personer med dårligt syn ikke får vendt høreap¬paratet forkert således, at det senere falder af. Signal¬midlerne kan være anbragt i høreapparatet 1 og omfatte etelektrisk eller elektronisk kredsløb, der udsender akustis¬ke signaler via høreapparatets lydgiver. Signalmidlerne om¬fatter detektermidler, der kan detektere, om koblingsmid¬lerne 10, 11 er positioneret korrekt i forhold til hinandensåledes, at høreapparatet er korrekt positioneret.
Yderligere kan koblingssystemet ifølge frembringelsen være udformet og koblet således, at høreapparatet får en automa¬tisk tænd/sluk funktion. En sådan automatisk tænd/slukfunktion kan etableres med de samme midler, som styrer sig¬nalmidlerne omtalt foran. I høreapparatet kan være ind¬bygget et elektronisk detektorkredsløb, der detekterer, omdet første koblingsmiddel 10 og det andet koblingsmiddel 11er korrekt sammenkoblet. Detekteringsmidlerne kan f.eks.detektere på metalemner eller magnetemner anbragt i detførste koblingsmiddel enten som en del af koblingsmidlerneeller i form af emner, som er anbragt, udelukkende for atopnå automatiske signalfunktioner eller den automatisketænd/sluk funktion.
De i ansøgningen omtalte eksempler på koblingsmidler sanrtTfunktion heraf er kun eksempler på, hvordan et koblingsmid¬del ifølge frembringelsen og omfattende to koblingsmidlerindrettet til at gå i ikke-permanent indgreb med hinandenkan være indrettet. Det vil være klart for en fagmand påområdet, at også andre koblingsmidler end de omtalte vilkunne anvendes og vil kunne give det ønskede ikke-permanen-te koblingsindgreb mellem høreapparatet og et koblingsmid¬del, der er fastgjort på eller i brugerens øre, eksempelvisunder anvendelse af et hudacceptabelt klæbemiddel. —
Yderligere vil det være klart for en fagmand på området, atman efter behov vil kunne anbringe låseanordninger af for¬skellig art for sammenlåsning af de to koblingsanordninger.Ved visse anvendelser af koblingssystemet ifølge opfindel¬sen kan det være fordelagtigt at anvende en hjælpeanordningfor let påsætning af høreapparatet, især for personer, derer motorisk hæmmede, har synsproblemer m.v.
Claims (15)
1. Koblingssystem for fastgørelse af et høreapparat (1) påen persons ydre øre (8) eller i øregangen (5) og omfattendemidler, der er indrettet til positionsmaessigt at fastholdehøreapparatet (1) til huden (3, 7), kendetegnetved, at koblingssystemet omfatter: a) et første koblingsmiddel (10, 29) indrettet til at an¬bringes på, i eller under huden (3, 7), b) et andet koblingsmiddel (11) indrettet til at fastgørespå eller i høreapparatet (1), hvorhos koblingsmidlerne (10, 29, 11) omfatter midler elleregenskaber for ikke-permanent indgreb mellem koblingsmid¬lerne .
2. Koblingssystem ifølge krav 1, kendetegnetved, at a) det første koblingsmiddel (10) er indrettet til atfastgøres på huden under anvendelse af et hudaccepta¬belt klæbemiddel (12), at b) det andet koblingsmiddel (11) er indrettet til at fast¬gøres på eller i høreapparatet (1), hvorhos koblingsmidlerne (10, 11) begge har et udadvendendeområde (14, 15) indrettet for ikke-permanent indgreb med hinanden.
3. Koblingssystem ifølge krav 2, kendetegnetved, at det første koblingsmiddel (10) er monteret på enbærer (13), hvis ene side omfatter klæbemidlet (12) ellerer indrettet til at påføres klæbemidlet (12).
4. Koblingssystem ifølge krav 2 eller 3, kende¬tegnet ved, at et af koblingsmidlerne (10, 11) omfat¬ter en permanent magnet (16,17,18), og at det andet kob¬lingsmiddel (11, 10) omfatter et magnetiserbart emne.
5. Koblingssystem ifølge krav 2 eller 3, kendeteg¬net ved, at begge koblingsmidler (10,11) omfatter enpermanent magnet (16,17).
6. Koblingssystem ifølge krav 2 eller 3, kende¬tegnet ved, at de udadvendende områder er plane fla¬der (14, 15) indrettet for sammenkobling ved molekular ad¬hæsion.
7. Koblingssystem ifølge krav 2 eller 3, kende¬tegnet ved, at de udadvendende flader er indrettetfor vedhæftning under anvendelse af statisk elektricitet.
8. Koblingssystem ifølge krav 2 eller 3, kende¬tegnet ved, at koblingsmidlerne omfatter mekaniskemidler (21,22,23,24,24,26,27), der er indrettet til at gå iindgreb med hinanden.
9. Koblingssystem ifølge krav ^2—elter—3^, kende¬tegnet ved, at de mekaniske midler omfatter mindst énpermanent magnet (18) og mindst ét magnetiserbart emne(19,20).
10. Koblingssystem ifølge krav 2 eller 3, kendeteg¬net ved, at koblingsmidlerne (10,11) er indrettet forsammenkobling med burre-lås midler (24,25).
11. Koblingsystem ifølge krav 2 eller 3, kendeteg¬net ved, at et af de udadvendende områder (14,15) omfat¬ter et ikke-permanent selvklæbende lag og at det modstående område (15,14) omfatter et i forhold til dette afstemtselvklæbende lag.
12. Koblingssystem ifølge krav 1, kendetegnetved, at a) det første koblingsmiddel (29) omfatter et magnetiskeller et magnetiserbart emne, der er implanteret i el¬ler under huden (3, 7), og at b) det andet koblingsmiddel (11) omfatter et magnetisk el¬ler et magnetiserbart emne anbragt på eller i høreappa¬ratet (1).
13. Koblingssystem ifølge krav 12, kendetegnetved, at det første koblingsmiddel (29) er et titanindkaps-let emne.
14. Koblingssystem ifølge et hvilket som helst af kravene1-13, kendetegnet ved, at det yderligere om¬fatter signalmidler for generering af et akustisk signal iafhængighed af sammenkoblingen eller mangel på samme.
15. Koblingssystem ifølge et hvilket som helst af kravene1-13, kendetegnet ved, at det yderligere omfat¬ter elektroniske kontaktorganer for høreapparatets tænd/sluk funktion.
Priority Applications (1)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
DK56794A DK56794A (da) | 1994-05-18 | 1994-05-18 | Koblingssystem til brug ved fastgørelse af et høreapparat på en person |
Applications Claiming Priority (2)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
DK56794 | 1994-05-18 | ||
DK56794A DK56794A (da) | 1994-05-18 | 1994-05-18 | Koblingssystem til brug ved fastgørelse af et høreapparat på en person |
Publications (1)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
DK56794A true DK56794A (da) | 1995-11-19 |
Family
ID=8095004
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
DK56794A DK56794A (da) | 1994-05-18 | 1994-05-18 | Koblingssystem til brug ved fastgørelse af et høreapparat på en person |
Country Status (1)
Country | Link |
---|---|
DK (1) | DK56794A (da) |
Cited By (3)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
EP1475995A2 (de) * | 2003-05-09 | 2004-11-10 | Siemens Audiologische Technik GmbH | Befestigung eines Hörhilfegerätes oder einer Otoplastik im Ohr |
EP2592848A1 (en) * | 2011-11-08 | 2013-05-15 | Oticon Medical A/S | Acoustic transmission method and listening device. |
US11412334B2 (en) | 2013-10-23 | 2022-08-09 | Cochlear Limited | Contralateral sound capture with respect to stimulation energy source |
-
1994
- 1994-05-18 DK DK56794A patent/DK56794A/da not_active Application Discontinuation
Cited By (5)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
EP1475995A2 (de) * | 2003-05-09 | 2004-11-10 | Siemens Audiologische Technik GmbH | Befestigung eines Hörhilfegerätes oder einer Otoplastik im Ohr |
EP1475995A3 (de) * | 2003-05-09 | 2008-12-03 | Siemens Audiologische Technik GmbH | Befestigung eines Hörhilfegerätes oder einer Otoplastik im Ohr |
EP2592848A1 (en) * | 2011-11-08 | 2013-05-15 | Oticon Medical A/S | Acoustic transmission method and listening device. |
US9066188B2 (en) | 2011-11-08 | 2015-06-23 | Oticon Medical A/S | Acoustic transmission method and listening device |
US11412334B2 (en) | 2013-10-23 | 2022-08-09 | Cochlear Limited | Contralateral sound capture with respect to stimulation energy source |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
US10299051B2 (en) | Bone conduction hearing aid system | |
EP0276042B1 (en) | Ostomy aplliance | |
US4890608A (en) | Attachment assembly for use on the human skin | |
AU665976B2 (en) | Cerumen filter for hearing aids | |
JPS60100959A (ja) | 人工肛門袋用連結具 | |
EP0747026B1 (en) | Self-aligning ostomy device | |
EP0686020B1 (en) | An adapter for use in connection with ostomy equipment | |
JPH0399658A (ja) | 人工肛門用具の凸面状アダプタ | |
DK0556300T3 (da) | ||
ATE219913T1 (de) | Ostomievorrichtung | |
AU2004201953A1 (en) | Securing a Hearing Aid or an Otoplastic in the Ear | |
WO2015034582A2 (en) | Implantable hearing aid system | |
US20150043766A1 (en) | Hearing device system | |
EP0353904B1 (en) | Ostomy system | |
EP1011566B1 (en) | Disposable element for use with a hearing screener | |
JP5583203B2 (ja) | オストミー器具の連結システム、およびオストミー器具 | |
JP2014518109A (ja) | オストミー器具 | |
DK56794A (da) | Koblingssystem til brug ved fastgørelse af et høreapparat på en person | |
JPH0524781B2 (da) | ||
JP3176936U (ja) | 入浴時に人工肛門のストーマ装具を被覆するための入浴用患部カバー | |
JPH0994262A (ja) | 男性用採尿袋 | |
JPS6214845Y2 (da) | ||
JPH0639039A (ja) | 治療器 | |
JPH02172475A (ja) | 血行促進装置用ホルダー |
Legal Events
Date | Code | Title | Description |
---|---|---|---|
AHS | Application shelved for other reasons than non-payment |