DK175165B1 - Fremgangsmåde og anlæg til brug ved ophængning af kødstykker i flere niveauer over hinanden på ophæng - Google Patents

Fremgangsmåde og anlæg til brug ved ophængning af kødstykker i flere niveauer over hinanden på ophæng Download PDF

Info

Publication number
DK175165B1
DK175165B1 DK199500255A DK25595A DK175165B1 DK 175165 B1 DK175165 B1 DK 175165B1 DK 199500255 A DK199500255 A DK 199500255A DK 25595 A DK25595 A DK 25595A DK 175165 B1 DK175165 B1 DK 175165B1
Authority
DK
Denmark
Prior art keywords
suspension
elevator
level
empty
distance
Prior art date
Application number
DK199500255A
Other languages
English (en)
Other versions
DK25595A (da
Inventor
Peter Folkmann
Erik Magtengaard
Original Assignee
Slagteriernes Forskningsinst
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Slagteriernes Forskningsinst filed Critical Slagteriernes Forskningsinst
Priority to DK199500255A priority Critical patent/DK175165B1/da
Publication of DK25595A publication Critical patent/DK25595A/da
Application granted granted Critical
Publication of DK175165B1 publication Critical patent/DK175165B1/da

Links

Classifications

    • AHUMAN NECESSITIES
    • A22BUTCHERING; MEAT TREATMENT; PROCESSING POULTRY OR FISH
    • A22CPROCESSING MEAT, POULTRY, OR FISH
    • A22C15/00Apparatus for hanging-up meat or sausages
    • A22C15/003Hooks or the like specially adapted for meat or hams or part of carcasses

Landscapes

  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Wood Science & Technology (AREA)
  • Zoology (AREA)
  • Food Science & Technology (AREA)
  • Chain Conveyers (AREA)

Description

DK 175165 B1
Fremgangsmåde og anlæg til brug ved ophængning af kødstykker i flere niveauer over hinanden på ophæng
Den foreliggende opfindelse angår en fremgangsmåde ved ophængning af kødstykker i flere ’ niveauer over hinanden på ophæng, der har et eller flere krogorganer, hvorved en 5 tilgangstransportør efter hinanden fører tomme ophæng frem til en ophængningsstation, en elevator, som er anbragt ved ophængningsstationen, modtager tilførte ophæng og transporterer dem i vertikal retning i trin svarende til niveauafstanden, efter at et niveau er blevet fyldt med kødstykker, og en afgangstransportør efter hinanden modtager ophæng fra elevatoren og fjerner dem fra ophængningsstationen.
10 På svineslagterier foregår en del af transporten af forender, midterstykker, skinker og lign. på særskilte ophæng med et eller flere krogorganer, på hvilke kødemneme kan ophænges. Ophængene har en overkrog, ved hjælp af hvilken de hænger i og kan fremføres langs en giidestang.
Én type ophæng er de såkaldte juletræer, der er metalstænger forsynet med kroge, som kan 15 gennembryde et kødstykke, når det hænges på krogen. Krogene er anbragt med ensartet afstand på stangen i sæt på fire kroge, der rager ud til siden med lige store indbyrdes vinkelafstande. Hvert juletræ har sædvanligvis tre, fire, fem eller seks ophængningsniveauer eller krogsæt.
En anden type ophæng er de såkaldte glidekroge, der især anvendes i forbindelse med 20 skinker og består af en overkrog og en underkrog. For at kunne ophænge adskillige kødstykker på hver glidekrog forsynes hvert kødstykke på forhånd med et snorstykke, som stikkes gennem kødet og sammenbindes til dannelse af en fri løkke. Ophængningen finder sted på den måde, at der først hænges f. eks. fire skinker op med deres løkker anbragt på underkrogen. Dernæst hænges yderligere fire skinker op med deres løkker anbragt om hver 25 sin af de overhængende skinkers skanke, og denne proces fortsætter, indtil ophænget er fyldt med skinker i f.eks. fire niveauer.
2 DK 175165 B1
Ved begge typer ophæng foretages ophængningen af en operatør, der må løfte kødstykkerne op i niveau og efterhånden fylde ophænget. Det er et tungt arbejde, da kødemneme hver kan veje 5-10 kg.
For at lette arbejdet med de mange løft kan der anvendes et elevatorarrangement til at hæve 5 og sænke ophænget, så det får en passende arbejdshøjde for operatøren. Arrange-mentet har imidlertid ikke vundet indpas på slagterierne, fordi det er ubekvemt at arbejde med. Der er f. eks. en væsentlig tomgangstid fra et ophæng er blevet fyldt med kødstykker og indtil et nyt ophæng er blevet bragt i position for fyldning.
Formålet med opfindelsen er at tilvejebringe en fremgangsmåde, som er bekvem at arbejde 10 med og ikke medfører eller væsentligt reducerer tomgangstiden for operatøren i forbindelse med skiftet mellem et ophæng, der er blevet fyldt, og et ophæng, der skal fyldes.
Dette opnås ved fremgangsmåden ifølge opfindelsen, der er kendetegnet ved, at et tomt ophæng placeres i elevatoren på opstrømssiden af det umiddelbart forgående ophæng i vertikal afstand fra dette, medens dette ophæng er under fyldning, hvorved det tomme 15 ophæng placeres i en sådan vertikal afstand fra det umiddelbart foregående ophæng, at det første niveaus vertikale afstand til det sidste niveau på det foregående ophæng omtrentlig er lig med niveau-afstanden.
Ved fremgangsmåden ifølge opfindelsen er det muligt at undgå tomgangstid ved skift af ophæng, idet et tomt ophæng placeres opstrøms for det foregående ophæng med kødstyk-20 ker, og operatøren kan fortsætte ophængningsarbejdet uden at afbryde sin arbejdsrytme, når et nyt sæt af kroge umiddelbart kan bringes frem til en position, der er bekvem for operatørens arbejdsoperation. På denne måde opnås en forøget ophængningshastighed. Elevatoren arbejder herved med hovedsagelig ensartede trin.
En udførelsesfonn af fremgangsmåden ifølge opfindelsen består i, at elevatorens 25 transportretning kan omskiftes, og at elevatorens transport af ophæng herved kan udføres i trin med en anden niveauafstand. På den måde kan samme elevator anvendes i forbindelse med både juletræer og glidekroge. Juletræer skal fyldes nedefra og op, medens glidekroge skal fyldes oppefra og ned.
3 DK 175165 B1
Opfindelsen angår også et anlæg til brug ved ophængning af kødstykker i flere niveauer over hinanden på ophæng, der har et eller flere krogorganer, hvilket anlæg omfatter en tilgangstransportør til efter hinanden at føre tomme ophæng frem til en ophængningsstation, en elevator, som er anbragt, ved ophængningsstationen, til at modtage tilførte . 5 ophæng og transportere dem i vertikal retning i trin svarende til niveauafstanden, og en afgangstransportør til efter hinanden at modtage ophæng fra elevatoren og fjerne dem fra ophængningsstationen. Anlægget ifølge opfindelsen er kendetegnet ved, at det er indrettet til at placere et tomt ophæng i elevatoren på opstrømssiden af det umiddelbart forgående ophæng i vertikal afstand fra dette, medens dette ophæng er under fyldning, hvorved det 10 tomme ophæng placeres i en sådan vertikal afstand fra det umiddelbart foregående ophæng, at det første niveaus vertikale afstand til det sidste niveau på det foregående ophæng omtrentlig er lig med niveauafstanden.
Elevatoren kan være indrettet til at føre to tappe, der hver tjener til understøttelse af et ophæng under den vertikale transport, med samme øjeblikkelige, vertikale hastighed.
15 Afstanden mellem tappene er fortrinsvis omtrentlig lig med niveauafstanden multipliceret med antallet af niveauer på et ophæng. Derved kan arbejdes med hovedsagelig ensartede trin, såvel under fyldningen af et ophæng som ved skift fra et ophæng til et andet.
Ved en foretrukken udførelsesform af anlægget ifølge opfindelsen omfatter elevatoren en endeløs kædetransportør med tappe, som er anbragt med samme indbyrdes afstand langs 20 transportørens kæde og hver tjener til understøttelse af et ophæng. Denne udførelsesform fungerer ved, at kæden drives et stykke frem, hver gang et niveau er blevet fyldt. Når det sidste niveau på et ophæng er kommet i ophængningsposition, skydes et tomt ophæng fra tilgangstransportøren over på kædens efterfølgende tap. Det første niveau af det tomme ophæng kan derfor straks bringes i ophængningsposition, så snart fyldningen af det 25 nedstrøms liggende ophæng er til ende. Efter fyldning af et eller flere niveauer i det ny ophæng er det fyldte ophæng af kædetransportøren blevet ført til en position ud for afgangstransportøren og kan afleveres til denne.
Kædetransportøren kan i sin enkleste form blot bestå af en kæde, der løber over to kædehjul, som er anbragt vertikalt over hinanden.
DK 175165 B1 4 Kædetransportøren kan imidlertid også have horisontale eller skråt udefter fra ophængningsstationen forløbende baner, der i sig selv virker som tilgangs- eller afgangstransportører. Derved kan tomme og fyldte ophæng føres til kæden eller fjernes fra denne på hensigtsmæssige steder i slagteriet.
» 5 For at undgå, at de ophængte kødstykker kommer ind i kæden og bliver beskadiget, må de holdes på afstand af kædens vertikale baner. Den hertil nødvendige afstand opnås ved, at hver tap er anbragt på et beslag, der strækker sig udefter fra kædens bane.
En anden foretrukket udførelsesform af anlægget ifølge opfindelsen består i, at elevatoren er indrettet til at føre en tap, der tjener til understøttelse af et ophæng under den vertikale 10 transport, til en stilling for enden af afgangstransportøren, og efter returnering af tappen uden ophæng til en stilling for enden af tilgangstransportøren, at placere et tomt ophæng på tappen.
Hvis kødstykkerne ophænges på juletræer, skal disse kunne sænkes trinvist, efterhånden som niveauerne fyldes. Hvis der anvendes glidekroge som ophæng, skal krogene derimod 15 kunne hæves trinvist. En foretrukket udførelsesform af anlægget ifølge opfindelsen består derfor i, at elevatorens transportretning kan omskiftes, og at elevatorens transport af ophæng herved kan udføres i trin med en anden niveauafstand.
Opfindelsen forklares nærmere i det følgende under henvisning til tegningerne, hvori fig. la og lb viser et anlæg ifølge opfindelsen til brug ved ophængning af kødstykker 20 på juletræer, i to forskellige driftsituationer, fig. 2 anlægget set fra oven, fig. 3 anlægget til brug ved ophængning af kødstykker, der er forsynet med en trådløkke, i glidekroge, fig. 4 en variant af anlægget i fig. la, 25 fig. 5 et delbillede af en særlig udførelsesform af et anlæg ifølge opfindelsen, fig. 6a-6f forskellige faser under driften af denne udførelsesform, skematisk illustreret, fig. 7 en tredie udførelsesform af et anlæg ifølge opfindelsen, og 5 DK 175165 B1 fig. 8 udførelsesformen set fra oven.
Anlægget i fig. 1 og 2 til manuel ophængning af kødstykker på juletræer 1 omfatter en elevator, der består af en endeløs kæde 2, der løber over to kædéhjul 3 og 4. Et af kædehjulene drives af en motor, og denne er således styret, at kæden, hver gang motoren 5 aktiveres, fremføres et bestemt stykke, der svarer til afstanden mellem to sæt kroge 5 på et juletræ. Alternativt kan fremføringsafstanden ved skift mellem to træer være lidt længere end afstanden mellem to niveauer for at undgå sammenstød mellem juletræer med lang topdel. Den kan f. eks. være op til 25 % længere, og der kan findes en giver, som standser elevtoren, når et nyt sæt kroge er kommet i ophængningsposition. Fremføringsafstanden kan 10 ved skift mellem juletræer med lang topdel også være det dobbelte af afstanden mellem to niveauer, således at motoren kun skal arbejde med én skridtlængde.
På kæden er fastgjort tre beslag 6, der hver har en tap, i hvilken et juletræ kan hænge med sin overkrog. Afstanden mellem beslagene er fem gange afstanden mellem to sæt kroge 5 på et juletræ 1 eller omtrent det samme som juletræets længde, således at overkrogen på det 15 underste af to over hinanden, på hver sin tap hængende juletræer befinder sig umiddelbart under det øverste juletræ. Afstanden fra det øverste juletræs nederste krogsæt 5a til det nederste juletræs øverste krogsæt 5b er hovedsagelig det samme som afstanden mellem to krogsæt 5 på et juletræ. Når elevatoren sænkes, dvs. kæden 2 drives i den med pile viste retning, bevæges juletræerne ned forbi operatøren, der står på en platform 7, og han ser 20 hele tiden en ensartet række krogsæt, på hvilke han uden afbrydelse og uden ændring af arbejdsstil ingen kan hænge skinker 8.
Anlægget omfatter desuden en tilgangsglidestang 9, i hvis forlængelse en tap på et beslag 6 anbringes, når et tomt juletræ skal overføres til elevatoren, og en afgangsgiidestang 10, der anvendes til modtagelse af et fyldt juletræ fra elevatoren.
25 Tappene er anbragt på beslagene 6 i væsentlig afstand fra kæden 2, så de på juletræerne ophængte kødstykker ikke kommer i kontakt med kæden. Den viste konstruktion skal hovedsagelig kun illustrere anlæggets arbejdsprincip.
6 DK 175165 B1
Ved elevatoren findes endvidere en båndtransportør 11, der fører kødstykker 8, som skal ophænges, hen til operatøren i en for ham bekvem arbejdshøjde, der er i nærheden af ophængningshøjden.
Ophængningen foregår ved, at operatøren tager kødstykkerne et efter et fra båndtrans-5 portøren 11 og ophænger dem på hver sin krog i juletræet 1. Der startes med det nederste krogsæt, og når det er fuldt, sænkes juletræet et niveau ved hjælp af elevatoren, i hvilken juletræet hænger med sin overkrog, og operatøren fylder det nye sæt kroge. På denne måde fortsættes, indtil juletræet har nået sin nederste ophængningsposition, i hvilken kødstykker anbringes på det øverste sæt kroge. I denne situation føres et tomt juletræ fra 10 tilgangsglidestangen 9 ind på en tap, som elevatoren har anbragt i flugt med stangen. Det tomme juletræ ligger nu på samme linie som det næsten fyldte juletræ, og afstanden fra det nederste krogsæt 5a til det neden under liggende, næsten fyldte juletræs øverste krogsæt 5b er hovedsagelig den samme som afstanden mellem to krogsæt på et juletræ. Situationen er vist i fig. la.
15 Så snart operatøren har fyldt de sidste kødstykker på det nedre juletræ, aktiveres motoren, der betjener det ene kædehjul 3 eller 4, og kæden 2 flyttes et bestemt stykke, der hovedsagelig svarer til afstanden mellem to krogsæt, hvorefter motoren standses. Situationen er vist i fig. Ib.
Operatøren kan nu begynde at fylde det nedre krogniveau i det tomme juletræ med 20 kødstykker 8 fra båndtransportøren 11. Et i elevatorens tredie beslag hængende juletræ, der tidligere er blevet fyldt, er ved kædens bevægelse bragt op i en højde, så beslagets tap flugter med afgangsgi idestangen 10. Ved hjælp af dropfingre eller lign. føres det fyldte juletræ over på giidestangen og videre ud i slagteriet.
Når det nederste niveau 5a af det før tomme juletræ er fyldt, aktiveres motoren til 25 kædehjulet, og kæden bevæges så næste niveau af kroge bringe i ophængningshøjde for operatøren. På denne måde fortsættes, indtil juletræet indtager sin nederste ophængningsstilling, i hvilken et nyt tomt juletræ kan føres ind fra tilgangstransportøren 9 og placeres på vertikal linie med det næsten fulde juletræ. Ophængningsprocessen er igen nået til den 7 DK 175165 B1 i fig. la viste situation og består således af en arbejdscyklus, der kan gentages så mange gange det ønskes.
Operatøren arbejder hele tiden uden tomgangstid, bortset fra den korte periode, i hvilken et nyt krogsæt bringes i ophængningsposition, og han ophænger kødstykkerne i en for ham 5 bekvem ensartet arbejdsrytme og -højde.
Fig. 3 viser samme anlæg som i fig. 1 og 2, men der er fire beslag 6 i kædens omkreds, og kædens omløbsretning er vendt, som vist med pile. Anlægget anvendes til ophængning af slanker 12, som på forhånd hver er forsynet med en snorløkke. Tomme gi idekroge 13 tilføres ad stangen 10, der her tjener som tilgangsgiidestang, og de fyldte glidekroge fjernes 10 ad giidestangen 9, der her tjener som afgangsgiidestang. Kæden 2 løber vertikalt opefter ud for operatøren og hæver derved intermitterende glidekrogen 13a i takt med, at hvert niveau fyldes med skinker.
Det første niveau fyldes ved, at fire skinker med deres løkker hænges på glidekrogens underkrog. Glidekrogen med de fire skinker hæves et niveau, der svarer til 174 af afstanden 15 mellem to beslag 6. Dernæst hænges yderligere fire skinker op med løkkerne anbragt omkring hver sin af de overhængende skinkers skanke. Således fortsættes, indtil der hænger skinker i fire niveauer på glidekrogen.
Også i dette tilfælde kan der skiftes mellem et fyldt og tomt ophæng uden tomgangstid, hvorved drifttiden kan udnyttes fuldt ud, og arbejdet bliver bekvemt for operatøren.
20 Elevatoren sikrer, at operatøren konstant arbejder med samme ophængningshøjde.
Fig. 4 viser en variant af anlægget i fig. 1 og 2. Kæden 2 har stadig en vertikal bane ud for operatøren, men i denne udførelsesform danner den desuden en sløjfe over kædehjul 14 og 15. På den måde kan kæden 2 anvendes til at transportere de fyldte ophæng ud til en fjernere liggende afgangsgiidestang 10.
25 Kædesløjfen kan også anvendes til at bringe de ophængte kødstykker til et behandlingsområde i slagteriet. Kædesløjfens forløb, facon og størrelse tilpasses efter det aktuelle behov.
8 DK 175165 B1
Fig. 5 viser den øvre del af en særlig udførelsesform af et anlæg til brug ved ophængning af kødstykker på et ophæng. Her anvendes en elevator, der omfatter en U-formet kulisse 20, i hvilken en vogn med hjul 21 kan køre styret op og ned, drevet af en pneumatisk eller hydraulisk cylinder 22 med en stempelstang 23. Cylinderen er fastgjort foroven på den 5 U-formede kulisse ved hjælp af en tværplade 24.
På vognen er ved hjælp af fire udragende pladestykker 25 fastgjort et leje 26, hvori ligger en aksel 27, som kan drejes den ene og den anden vej ved hjælp af en drejecylinder 28.
Konstruktionen tjener til at hæve og sænke et giidestangsstykke 30, som er anbragt på enden af akslen 27. I sin øvre stilling flugter glidestangstykket 30 med en tilgangs-glidestang 31 10 og i sin nedre stilling med en tilsvarende afgangsgiidestang 32 (ikke vist i fig. 5).
Halvdelen af giidestangsstykket 30's venstre og højre ender skåret væk. Tilgangsglide-stangen 31 og afgangsgi idestangen 32 har tilsvarende udskæringer, således at glidestangs-stykket 30 ikke støder mod glidestængeme, når det bringes til at flugte med disse og i denne stilling drejes af akslen 27.
15 I fig. 5 er vist den stilling et juletræ 1 indtager på til gangsgiidestangen 31 umiddelbart inden det skubbes over på giidestangsstykket 30 til anlæg mod et stop 33. Med stiplet linie er vist positionen af juletræets overkrog efter, at juletræet er bragt til standsning mod stoppet.
De forskellige faser ved ophængningen af kødstykker ved hjælp af denne udførelsesfonn af anlægget er vist i fig. 6a-6f. Fig. 6a viser udgangspositionen, i hvilken juletræet 1 netop 20 er blevet skubbet over på glidestangstykket 30, medens en operatør er i færd med at ophænge kødstykker på det øverste niveau af et juletræ, der hænger på afgangsgiidestangen 32. Når det nederste juletræ er blevet fyldt, føres det ad afgangsgiidestangen 32 og samtidig påbegyndes sænkningen af gi idestangsstykket 30 med det tomme juletræ 1 ved hjælp af elevatoren. I fig. 6b ses den position gi idestangsstykket 30 og det tomme juletræ indtager, 25 når de er blevet sænket et niveau svarende til afstanden mellem to krogsæt på juletræet.
Under transporten nedad kan giidestangsstykket 30 eventuelt hælde lidt skråt nedefter i retning mod stoppet 33 for at sikre, at juletræet 1 ikke falder af.
9 DK 175165 B1
Fyldningen af det nederste niveau på det tomme juletræ kan nu foretages af operatøren. Når det er sket, skænkes gi idestangsstykket 30 og juletræet et niveau mere, og næste sæt kroge fyldes med kødstykker. Således fortsættes indtil gi idestangsstykket 30 og juletræet 1 har nået den nederste, i fig. 6c viste position, i hvilken, gi idestangsstykket flugter med 5 afgangsgiidestangen 32. Operatøren kan umiddelbart begynde at ophænge på juletræets øverste niveau, og medens det sker drejer drejecylinderen 28 giidestangsstykket 30 en kvart omgang, så det går fri af juletræets overkrog, der nu alene hænger på afgangsglide-stangen 32. Situationen er vist i fig. 6d.
Elevatoren returnerer i ilgang gi idestangsstykket 30, jvf. fig. 6e, og drejecylinderen 28 10 drejer det tilbage i vandret stilling. I fig. 6f er giidestangsstykket påny i sin øvre stilling, i hvilken det flugter med tilgangsglidestangen 31. Et nyt ophæng, der er imens er blevet bragt frem på tilgangsglidestangen 31, skubbes straks over på gi ides tangstykket 30, og arbejdscyklussen er dermed til ende og en ny kan begynde fra den i fig. 6a viste situation, i hvilken det øvre niveau af det nederste juletræ er under fyldning, og det nederste sæt 15 kroge på det øvre juletræ er parat til at køre i ophængningspositionon, når det nederste træ er blevet fyldt op og borttransporten af dette påbegyndes.
Skiftet mellem de to juletræers krogsæt sker uden tomgangstid og udføres på samme tid som et skifte mellem to sæt kroge på et juletræ.
Giidestangsstykket 30 kan være udformet på mange andre måder. Udskæringerne kan f.eks.
20 være komplementært udformede feder og noter.
Anlægget kan også anvendes til ophængning af skinker i glidekroge ved hjælp af løkker, der er bundet i skinkerne. Arbejdscyklussen for giidestangsstykket skal da blot reverseres.
Udførelsesformen af anlægget i fig. 7 og 8 har en elevator, der ligesom i de øvrige udførelsesformer valgfrit kan anvendes til at hænge kødstykker op på juletræer eller i 25 glidekroge. Elevatoren har to vertikale søjler 40 og 41, på hvilke glider bøsninger 42 og 43, der hver har et gi idestangstykke 44 og 45. Bøsningerne skydes langs søjlerne 40 og 41 ved hjælp af ikke viste drivcylindre, og de kan desuden drejes om hver sin søjle ved hjælp af drivaggregater, så deres giidestangsstykke kommer til at indtage en af de tre 10 DK 175165 B1 vinkelstillinger, som er vist i fig. 8. I den første, nederst i fig. 8 viste stilling er den frie ende af giidestangsstykket i kontakt med en tilgangsglidestang 46, således at et tomt juletræ kan føres over på giidestangsstykket. I den anden stilling, der er vist med fuldt optrukket streg, befinder giidestangsstykket sig i søjlernes 40 og 41 plan og bevæges trinvist nedad, 5 styret af søjlen, indtil alle juletræets krogsæt er blevet fyldt. I den tredie, øverst i fig. 8 viste stilling er gi idestangsstykkets frie ende i kontakt med en afgangsgiidestang 47, der er placeret fem niveauafstande under tilgangsgi idestangens højde og på den modsatte side af denne, således at et fyldt træ kan føres bort fra gi idestangs-stykket og over på afgangsgiidestangen.
10 Funktionen svarer hovedsagelig til den, der er forklaret ovenfor i forbindelse med de andre udførelsesformer og sikrer således, at et frit sæt kroge kan bringes i ophængningsposition, så snart et sæt kroge er blevet fyldt, hvilket kan ske med samme takt, uanset om det nye sæt kroge findes på det samme eller et efterfølgende juletræ.
Når et fyldt juletræ er afleveret til afgangsgiidestangen 47, går giidestangsstykket 44 op i 15 den øverste stilling og svinges ind, så den frie ende kommer i kontakt med tilgangsglide-stangen 46, og et nyt juletræ kan føres ind på giidestangsstykket. Når det tidligere tomme juletræ på gi idestangsstykket 45 under fyldningen er bragt i sin nederste stilling, svinges det nye juletræ ind i søjlerne plan, så de to juletræer kommer til at ligge på linie. Situationen er den spejlsymmetriske af den i fig. 7 og 8 viste. Det tomme træ kan straks gå et niveau 20 ned, når det nedre fyldte juletræ svinges bort fra søjlernes plan.

Claims (6)

11 DK 175165 B1
1. Fremgangsmåde ved ophængning af kødstykker i flere niveauer over hinanden på ophæng, der har et eller flere krogorganer, hvorved - en tilgangstransportør efter hinanden fører tomme ophæng frem til en 5 ophængningsstation, - en elevator, som er anbragt ved ophængningsstationen, modtager tilførte ophæng og transporterer dem i vertikal retning i trin svarende til niveauafstanden, efter at et niveau er blevet fyldt med kødstykker, og - en afgangstransportør efter hinanden modtager ophæng fra elevatoren og fjerner 10 dem fra ophængningsstationen, kendetegnet ved, at et tomt ophæng placeres i elevatoren på opstrømssiden af det umiddelbart forgående ophæng i vertikal afstand fra dette, medens dette ophæng er under fyldning, hvorved det tomme ophæng placeres i en sådan vertikal afstand fra det umiddelbart foregående ophæng, at det første niveaus vertikale afstand til det sidste niveau 15 på det foregående ophæng omtrentlig er lig med niveauafstanden.
2. Fremgangsmåde ifølge krav 1, kendetegnet ved, at elevatorens transportretning kan omskiftes, og at elevatorens transport af ophæng herved kan udføres i trin med en anden niveauafstand.
3. Anlæg til brug ved ophængning af kødstykker i flere niveauer over hinanden på et 20 ophæng (1), der har et eller flere krogorganer (5), hvilket anlæg omfatter - en tilgangstransportør (9) til efter hinanden at føre tomme ophæng frem til en ophængningsstation, - en elevator (2,3,4), som er anbragt ved ophængningsstationen, til at modtage tilførte ophæng og transportere dem i vertikal retning i trin svarende til niveauafstanden, og 25. en afgangstransportør (10) til efter hinanden at modtage fyldte ophæng fra elevatoren og fjerne dem fra ophængningsstationen, 12 DK 175165 B1 kendetegnet ved, at anlægget er indrettet til at placere et tomt ophæng i elevatoren på opstrømssiden af det umiddelbart forgående ophæng i vertikal afstand fra dette, medens dette ophæng er under fyldning, hvorved det tomme ophæng (1) placeres i en sådan vertikal afstand fra det umiddelbart foregående ophæng, at det første niveaus vertikale afstand til det 5 sidste niveau på det foregående ophæng omtrentlig er lig med niveauafstanden.
4. Anlæg ifølge krav 3, kendetegnet ved, at elevatoren (2,3,4) er indrettet til at føre to tappe (6), der hver tjener til understøttelse af et ophæng under den vertikale transport, med samme øjeblikkelige, vertikale hastighed.
5. Anlæg ifølge krav 3, kendetegnet ved, at elevatoren omfatter en endeløs kædetrans-10 portør (2,3,4) med tappe (6), som er anbragt med samme indbyrdes afstand langs transportørens kæde (2) og hver tjener til understøttelse af et ophæng (1).
6. Anlæg ifølge krav 3, kendetegnet ved, at elevatoren (2,3,4) er indrettet til at føre en tap (6), der tjener til understøttelse af et ophæng (1) under den vertikale transport, til en stilling for enden af afgangstransportøren (10), og efter returnering af tappen uden ophæng til en 15 stilling for enden af tilgangstransportøren (9) at placere et tomt ophæng på tappen.
DK199500255A 1995-03-15 1995-03-15 Fremgangsmåde og anlæg til brug ved ophængning af kødstykker i flere niveauer over hinanden på ophæng DK175165B1 (da)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DK199500255A DK175165B1 (da) 1995-03-15 1995-03-15 Fremgangsmåde og anlæg til brug ved ophængning af kødstykker i flere niveauer over hinanden på ophæng

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DK199500255A DK175165B1 (da) 1995-03-15 1995-03-15 Fremgangsmåde og anlæg til brug ved ophængning af kødstykker i flere niveauer over hinanden på ophæng
DK25595 1995-03-15

Publications (2)

Publication Number Publication Date
DK25595A DK25595A (da) 1996-09-16
DK175165B1 true DK175165B1 (da) 2004-06-21

Family

ID=8091486

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
DK199500255A DK175165B1 (da) 1995-03-15 1995-03-15 Fremgangsmåde og anlæg til brug ved ophængning af kødstykker i flere niveauer over hinanden på ophæng

Country Status (1)

Country Link
DK (1) DK175165B1 (da)

Also Published As

Publication number Publication date
DK25595A (da) 1996-09-16

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US7249997B2 (en) Method and apparatus for suspending a sausage from a stick
US4233709A (en) Link cutter
US4558490A (en) Poultry cut up machine
US3533495A (en) Apparatus for handling wieners and the like
KR940000526B1 (ko) 소세지등의 자동 대걸이방법과 그 장치
US4669148A (en) Machine for cutting up poultry into a number of pieces
US4658476A (en) Device for conveying chickens to a slaughtering plant
DK148792B (da) Apparat til overfoering af slagtet fjerkrae fra en transportoerbane til en anden
DK2237676T3 (da) Transportsystem med bevægeligt slippepunkt
JPH0757158B2 (ja) ソーセージ等の竿への受渡し方法及びその装置
US3964129A (en) Apparatus for looping and conveying an encased product
US3792508A (en) Sausage-supporting apparatus for use in smoke houses and the like
US6869353B2 (en) Method and apparatus for suspending a sausage from a stick
DK175165B1 (da) Fremgangsmåde og anlæg til brug ved ophængning af kødstykker i flere niveauer over hinanden på ophæng
KR910005358B1 (ko) 컨베이어 장치용 저장 유닛
US3731344A (en) In-feed for automatic cut-up saw
SU430528A1 (da)
CN108056142B (zh) 悬挂设备和用于取下香肠组的方法
DK166858B1 (da) Fremgangsmaade og anlaeg til afskinding af dyreskrog
JP2010161971A (ja) ソーセージ処理装置およびソーセージ処理システム
US6234891B1 (en) Collating conveyor for sausage links
GB2464600A (en) Apparatus and method for removing carcasses from gambrels
JP5457763B2 (ja) ソーセージ等の食品の吊り下げ方法及び装置
US5267890A (en) Loading device for poultry breast fillet skinner
JP2007185122A (ja) 搬送装置

Legal Events

Date Code Title Description
PUP Patent expired

Expiry date: 20150315