DK173299B1 - Tagopbygning samt fremgangsmaede til brug ved danneise af en saedan n - Google Patents

Tagopbygning samt fremgangsmaede til brug ved danneise af en saedan n Download PDF

Info

Publication number
DK173299B1
DK173299B1 DK88097A DK88097A DK173299B1 DK 173299 B1 DK173299 B1 DK 173299B1 DK 88097 A DK88097 A DK 88097A DK 88097 A DK88097 A DK 88097A DK 173299 B1 DK173299 B1 DK 173299B1
Authority
DK
Denmark
Prior art keywords
substrate
membrane
layer
overlay
connection
Prior art date
Application number
DK88097A
Other languages
English (en)
Other versions
DK88097A (da
Inventor
John Valdemar Holbek
Jan Borst
Borst Jan
Original Assignee
Icopal A/S
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Icopal A/S filed Critical Icopal A/S
Priority to DK88097A priority Critical patent/DK173299B1/da
Priority to PCT/DK1998/000309 priority patent/WO1999004114A1/da
Priority to EP98933564A priority patent/EP0996796B1/en
Priority to AU83334/98A priority patent/AU8333498A/en
Publication of DK88097A publication Critical patent/DK88097A/da
Priority to NO20000214A priority patent/NO313760B1/no
Application granted granted Critical
Publication of DK173299B1 publication Critical patent/DK173299B1/da

Links

Classifications

    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E04BUILDING
    • E04DROOF COVERINGS; SKY-LIGHTS; GUTTERS; ROOF-WORKING TOOLS
    • E04D5/00Roof covering by making use of flexible material, e.g. supplied in roll form
    • E04D5/14Fastening means therefor
    • E04D5/149Fastening means therefor fastening by welding
    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E04BUILDING
    • E04DROOF COVERINGS; SKY-LIGHTS; GUTTERS; ROOF-WORKING TOOLS
    • E04D5/00Roof covering by making use of flexible material, e.g. supplied in roll form
    • E04D5/14Fastening means therefor
    • E04D5/141Fastening means therefor characterised by the location of the fastening means
    • E04D5/142Fastening means therefor characterised by the location of the fastening means along the edge of the flexible material

Description

i DK 173299 B1
Tagopbygning samt fremgangsmide til brug ved dannelse af en sådan
Opfindelsen angår en tagopbygning omfattende et bærende underlag, en vandtæt membran omfattende baner af bitumi-5 nøst membranmateriale anbragt på underlaget med overlæg, hvor det nedre lag af overlægget udelukkende i banens ydre kantområde står i fast forbindelse med underlaget, og hvor det øvre lag af overlægget står i fast forbindelse med det nedre lag af overlægget.
10 Tagopbygninger med en tagdækning af bituminøst tagdækningsmateriale er velkendte. Til dannelse af en sådan tilvejebringes et bærende underlag, der sædvanligvis består af et plademateriale, som kan være fastgjort på en spærkonstruktion eller en lignende bærende konstruktion.
15 Underlaget kan også bestå af et bærende plademateriale og eksempelvis et overliggende varmeisolerende lag. Dette underlag er underlag for et bituminøst tagdækningslag, der forbindes fast med dette, eksempelvis med en svejseforbindelse. Der kan i den forbindelse være tale om en 20 fuldfladeforbindelse eller for eksempel ved aflange forbindelsesstriber eller lignende anbragt med mellemrum på tværs af en tagdækningsbane, således at der etableres en forbindelse til underlaget. Tagdækningslaget kan bestå af et enkelt eller af flere lag bituminøst tagdækningsmate-25 riale og er typisk afstrøet på oversiden med knust skifer, men kan have en anden overflade. Der opstår ofte efterfølgende et behov for at dække dette tagdækningslag med en vandtæt membran, der sædvanligvis ligesom selve tagdækningsmaterialet er dannet af et bituminøst materia-30 le. Sådanne efterfølgende overdækninger med en vandtæt membran dannes eksempelvis ifølge den kendte teknik ved, at membranbaner monteres med et overlæg og fastgøres til underlaget. Det er i den forbindelse kendt, at anvende to forskellige principper til fastgørelse af membranbanerne DK 173299 B1 2 i forhold til tagopbygningen, nemlig ved en kantforbindelse eller ved en fuldflade-/stribesvejsning af membran-banerne.
Kantfastgørelsen er generelt betydeligt hurtigere at 5 etablere end en fuldflade-/stribesvejsning. Kantforbindelsesprincippet indebærer endvidere i forhold til fuld-flade-/stribesvejsningsprincippet den væsentlige fordel, at en efterfølgende demontering af membranbanerne er væsentlig mindre besværlig. Dette er af betydning i forbin-10 delse med den stigende grad af genbrug af sådant membranmateriale. Membranbanerne må til kantfastgørelsen generelt dimensioneres med større styrke. Den som følge heraf bestående ulempe i form af et forøget materialeforbrug opvejes dog imidlertid rigeligt af fordelen ved den hur-15 tigere montering og de hensigtsmæssige egenskaber ved demontering.
Ved den kendte teknik til kantfastgørelse af membranbanerne, fastgøres en nedre del af overlægget, dvs. den nedre fugtspærrende membranbane, til underlaget ved hjælp 20 af fastgørelseselementer, såsom søm, der i det tilfælde, hvor der forefindes et mellemliggende tagdækningslag må indsættes gennem tagdækningslaget. Ved en sådan konstruktion må det nedre membranlag i overlægget med hensyn til overfladepåvirkninger dimensioneres i forhold til de an-25 vendte fastgørelseselementer og deres indbyrdes mellemrum. Enhver trækbelastning i membranen vil således skulle optages i det af fastgørelseselementerne dækkede areal i det nedre lag af overlægget. Det er indlysende, at der som følge af det sædvanligvis lille areal af et fastgø-30 relseselement og det som regel skarpe kantområde af et sådant vil være påkrævet med enten lille indbyrdes mellemrum mellem sådanne fastgørelseselementer eller også en stor styrke af membranmaterialet for at modstå gennem- DK 173299 B1 3 trækning af fastgørelseselementerne ved kraftpåvirkninger, såsom vindpåvirkninger. Den påkrævede indsætning af fastgørelseselementerne gennem et eventuelt tagdækningslag medfører en forøget risiko for fugtindtrængning 5 under et sådant tagdækningslag. På trods af at anvendelsen af separate mekaniske fastgørelseselementer er betydelig hurtigere end den ellers anvendte fuldfladesvejs-ning eller stribesvejsning optager denne fastgørelsesproces dog en væsentlig tid ved etableringen af membranover-10 dækningen.
Det er derfor et formål med den foreliggende opfindelse, at danne en tagopbygning af den indledningsvis angivne art, som under opretholdelse af de med henblik på demontering og genanvendelse fordelagtige egenskaber ved en 15 kantforbindelse giver en forbedret styrke af forbindelsen mellem underlag og membran, som formindsker risikoen for fugtindtrængning under et tagdækningslag og som er væsentlig hurtigere at tilvejebringe.
Ifølge opfindelsen opnås dette formål ved, at den faste 20 forbindelse mellem det nedre membranlag i overlægget og underlaget består i en fast indbyrdes svejse- eller klæbeforbindelse mellem underlag og et kantområde af det nedre membranlag i overlægget.
Idet der er tale om en svejse- eller klæbeforbindelse er 25 kraftpåvirkninger, som måtte forekomme på membranlaget i forhold til underlaget ikke forbundet med store lokale spændingskoncentrationer, som det er tilfældet omkring kanten på de hidtil anvendte mekaniske fastgørelseselementer. Endvidere er det på enkel vis muligt at fordele 30 kraftpåvirkninger over et større areal uden at dette influerer væsentligt på den påkrævede monteringstid. Der opnås således med tilsvarende dimensioner af materialerne DK 173299 B1 4 en bedre styrke af membranbelægningen end tidligere kendt ved kantfastgørelse, eller der opnås en tilsvarende styrke med mindre materialedimensioner. Der dannes ved tagopbygningen ifølge opfindelsen ikke huller i et eventuelt 5 tagdækningslag ved forbindelse af membranmaterialet med underlaget, og der introduceres således ikke som følge af membranmonteringen en adgangsvej for fugt til området under tagdækningslaget. En fast forbindelse mellem underlaget og den nedre del af overlægget kan etableres væsent-10 ligt hurtigere ved en klæbe- eller svejseforbindelse end ved en fast forbindelse ved hjælp af fastgørelseselementer. Der er således opnået en i fremstillingsmæssig henseende væsentlig rationalisering af tagopbygningen og endvidere opnået væsentligt forbedrede styrkeforhold for 15 denne under opretholdelse af de fordelagtige egenskaber ved kantfastgørelsen med hensyn til demontering. Ved genanvendelse af membranmateriale eller tagdækningsmateriale med en over dette monteret membran er det ikke længere påkrævet at foretage en separation af de eksempelvis me-20 talliske fastgørelseselementer fra det øvrige materiale.
Dette indebærer en betydelig rationalisering af genanvendelsen.
Tagdækningslaget omfatter fortrinsvis et bituminøst toplag bestrøet med knust skifer eller en anden overfla-25 debelægning og den mod det bituminøse toplag vendende side af den nedre del af overlægget omfatter fortrinsvist et varmeaktiverbart klæbelag, som ved svejseforbindelsen etablerer den faste forbindelse mellem det nedre membranlag i overlægget og tagdækningslaget og dermed den faste 30 forbindelse med det øvrige underlag.
Anvendelsen af separate mekaniske fastgørelseselementer, således som det er almindeligt ifølge den kendte teknik til kantfastgørelse indebærer som ligeledes nævnt en væ DK 173299 B1 5 sentlig del af tidsforbruget ved etableringen af membran-overdækningen. Det er derfor et yderligere formål med opfindelsen at angive en fremgangsmåde til at forbinde en vandtæt membran ved en kantfastgørelse til et underlag, 5 hvor denne fremgangsmåde er væsentlig hurtigere at udøve end den hidtil kendte teknik.
Opfindelsen angår derfor tillige en fremgangsmåde til ved en tagopbygning som beskrevet i det foregående at forbinde et nedre lag af et membranmateriale i et overlæg med 10 et underlag. Fremgangsmåden er karakteristisk ved, at det nedre membranlag i overlægget i overlægsområdet forbindes til underlaget ved en opvarmningsproces, og en efterfølgende nedtrykning af membranlaget mod tagdækningslaget.
Denne opvarmningsproces sker hensigtsmæssigt ved, at der, 15 efter en udlægning af membrandelen på underlaget, tilføres varme til undersiden af et ydre kantområde af membrandelen, som danner den nedre del af overlægget, samt til oversiden af underlaget idet varmekilden bevæges i banens længderetning, og at der successivt, i samme ret-20 ning og med i alt væsentligt samme hastighed foretages en nedtrykning af membranlaget mod underlaget.
Særligt hensigtsmæssigt kan fremgangsmåden udøves ved, at varmetilførslen sker ved anvendelse af. en varmluftgenerator med et mundstykke indført mellem membranlaget og un-25 derlaget, idet den varme luft indblæses med stor hastighed. I tilfælde hvor underlaget omfatter et tagdækningslag med et bituminøst toplag bestrøet med knust skifer eller et lignende bestrøningsmateriale og den mod det bituminøse toplag vendende side af den nedre del af over-30 lægget omfatter fortrinsvist et varmeaktiverbart klæbelag, er dette særlig hensigtsmæssigt, idet det overraskende viser sig at indblæsningen og den efterfølgende % DK 173299 B1 6 nedtrykning bevirker at bestrøningsmaterialet fortrænges fra det centrale område af kantsvej sezonen, hvorved der opnås en væsentlig bedre forbindelse mellem det bituminø-se materiale i tagdækningslaget og det varmeaktiverbare 5 klæbelag end det ellers er kendt ved sammensvejsning af membranbaner med en bestrøet overflade.
Ved anvendelse af en varmluftgenerator, fortrinsvis en elektrisk varmluftgenerator, opnås væsentlige energibesparelser i forhold til eksempelvis anvendelse af en gas-10 brænder. Anvendelsen af en elektrisk varmluftgenerator bevirker endvidere en betydelig reduktion af risikoen for opståen af brande i forhold til anvendelse af gasbrændere .
Nedtrykningen af membranlaget mod tagdækningslaget sker 15 fortrinsvis ved hjælp af en rulle, som enten føres i hånden eller føres i et stativ, som også bærer varmekilden. Trykkraften udgør i den forbindelse 0,4-4,0 N/mm, fortrinsvis 0,8-3,0 N/mm. Fremføringshastigheden for varmetilførselsaggregatet er fortrinsvis således, at der ved 20 siden af membrankanten udtræder en vulst af varmeaktiver-bar klæbemasse i størrelsesordenen 2-20 mm. Herved opnås på enkel vis en overraskende høj styrke af forbindelsen. Svejseområdet ved kanten svarer i bredden omtrent til bredden af overlægget, hvilket vil sige i størrelsesorde-25 nen 5-15 cm.
Opfindelsen forklares i det følgende nærmere med henvisning til tegningen, som viser dels den tidligere kendte teknik dels en foretrukken udførelsesform for tagopbygningen ifølge opfindelsen, og hvor 30 fig. 1 i snit viser et eksempel på et membranmateriale til montering over en eksisterende tagdækning, DK 173299 B1 7 fig. 2 viser et snit gennem en tagopbygning, hvor det nedre merabranlag i et overlæg jf. den forud for opfindelsen kendte teknik er fastgjort til et underlag ved hjælp af fastgørelseselementer, 5 fig. 3 viser et snit gennem en tagopbygning ifølge opfindelsen, fig. 4 viser en tagopbygning ifølge opfindelsen set oppefra ved forbindelse af membranmaterialet med tagdækningslaget og dermed med underlaget, 10 fig. 5 viser et snit efter linien 5-5 i fig. 4, fig. 6 viser under anvendelse af et alternativt redskab en tagopbygning ifølge opfindelsen set oppefra ved forbindelse af membranmaterialet med tagdækningslaget og dermed med underlaget, 15 fig. 7 viser et snit efter linien 7-7 i fig. 6.
Af fig. 1 fremgår sammensætning af et membranlag 3 til montering på en eksisterende tagdækning 2 (fig. 2 og 3) . Membranlaget omfatter et forstærkningslag 11 som er imprægneret og belagt med en blanding 12 af bitumen, fyld-20 stof og termoplastisk elastomer og hvor der oven på dette er anbragt et lag knust skifer 13. På undersiden af forstærkningslaget 11 er der tilvejebragt en varmeaktiverbar klæbemasse 14 bestående af bitumen, fyldstof og termoplastisk elastomer. På undersiden er membranlaget belagt med 25 en let smeltbar plastfilm 15.
Af fig. 2 fremgår et eksempel på den kendte teknik, hvor et eksisterende tagdækningslag 2 monteret på et underlag 1 af plademateriale er belagt med en membran 3, 4. Tagdækningsmaterialet 2 er fast forbundet til underlaget 1 DK 173299 B1 8 ved en fuldfladesvejsning. Der kan dog også være tale om diskrete svejseområder, såsom aflange forbindelsesstriber eller en kantfastgørelse. Det nedre lag af membranmateri-alet 3 er forbundet til underlaget 1 ved hjælp af et 5 fastgørelseselement 21. Det øvre lag af membranmaterialet 4 er herefter anbragt i overlæg i forhold til det nedre membranmaterialelag 3, og er her svejset til dette med en kantsvejsning 5. Det er indlysende, at hovedet af et sådant fastgørelseselement dækker et begrænset areal, hvor-10 for membranlaget 3 i forhold til kraftpåvirkninger på dette må dimensioneres i forhold til størrelsen af hovedet af fastgørelseselementet eller antallet af sådanne. Endvidere er det indlysende, at denne kendte fastgørel-sesmetode involverer en penetrering af det eksisterende 15 tagdækningsmateriale 2, hvilket skaber en adgangsvej for fugt ind under tagdækningsmaterialet.
Af fig. 3 fremgår et eksempel på tagopbygningen ifølge opfindelsen, hvor der på et underlag 1 er monteret et tagdækningsmateriale 2 ved en fuldsvejsning, og hvor 20 fastgørelsen af membranmateriale 3 i forhold til underlaget 1 er sket ved en kantsvejsning i forhold til det eksisterende tagdækningsmateriale 2, hvorved der fremkommer en indirekte forbindelse. Den overliggende membranbane 4 er som ved den hidtil kendte teknik svejseforbundet til 25 den nedre membranbane 3 i et overlæg.
Af fig. 4 fremgår et udsnit af en tagopbygning under udførelse af fremgangsmåden til dannelse af den i fig. 3 viste tagopbygning. Membranlaget 3 er her udrullet på tagdækningsmaterialet 2 og et varmlufttilførselsaggregat 30 7 er med sit mundstykke 8 indført i kantområdet under membranlaget 3, hvor det under svejseprocessen føres til venstre i fig. 4 og 5. Efter aktivering af klæbemassen på DK 173299 B1 9 undersiden af membranmaterialet 3 føres en rulle 9 manuelt over svejseområdet og svejseområdet sammentrykkes.
Dette fremgår tydeligere på fig. 5 som viser underlaget 1, det eksisterende tagdækningsmateriale 2 samt membran-5 materialet 3. Det fremgår endvidere, at varmlufttilførselsaggregatets 7 mundstykke 8 udblæser den varme luft i retning mod svejsestedet, dvs. mod højre i fig. 4 og 5.
Tilsvarende fremgår på fig. 6 en alternativ udførelsesform for fremgangsmåden ifølge opfindelsen, hvor den ef-10 terfølgende sammentrykning af svejsestedet sker ved hjælp af en tungere rulle 10 monteret på et ikke vist stativ, som også bærer varmlufttilførselsaggregatet 7. Som følge af monteringen på et stativ, der fremføres mod venstre på tegningen, er der behov for en tungere rulle, idet der 15 ikke kan udøves en manuel trykkraft mod svejsestedet. Det samme fremgår af fig. 7 som viser et snit gennem den på fig. 6 viste konstruktion.
Tagdækningslaget omfatter fortrinsvis et bituminøst toplag bestrøet med knust skifer eller en lignende be-20 strøning og den mod det bituminøse toplag vendende side af den nedre del af overlægget omfatter fortrinsvist et varmeaktiverbart klæbelag. Denne bestrøning frembyder særlig vanskelige forhold ved en svejseforbindelse. Ved fremgangsmåden ifølge opfindelsen og som vist på figur 4-25 7 sker der ved varmluftindblæsningen og den efterfølgende nedtrykning en fortrængning af bestrøningsmaterialet i svejseområdet, og det er herved muligt at opnå en afrivningsstyrke i forbindelsesområdet som væsentligt overstiger de ellers opnåelige afrivningsstyrker mellem tagdæk-30 ning og membran.

Claims (11)

1. Tagopbygning omfattende et bærende underlag (1), og en vandtæt membran (3,4) omfattende baner af bituminøst membranmateriale anbragt på underlaget med overlæg, hvor det nedre lag (3) af overlægget udelukkende ved banens ydre kantområde står i fast forbindelse med underlaget og hvor 10 det øvre lag (4) af overlægget står i fast forbindelse (5) med det nedre lag (3) af overlægget, kendetegnet ved, at den faste forbindelse mellem det nedre membranlag (3) i overlægget og underlaget (1) består i en fast indbyrdes svejse- eller klæbeforbindelse 15 (6) ved kantområdet af det nedre membranlag (3).
2. Tagopbygning ifølge krav 1, kendetegnet ved, at det bærende underlag (1) er sammensat af en nedre bærende del og en varmeisolerende øvre del.
3. Tagopbygning ifølge krav 1 eller 2, kende- 20 tegnet ved, at underlaget (1) omfatter et på den nedre bærende del eller på et isoleringslag anbragt bituminøst tagdækningslag (2) i direkte eller indirekte fast forbindelse med underlagets bærende del, hvor den faste kantforbindelse mellem underlaget og den bituminøse mem-25 bran dannes mellem tagdækningslaget (2) og membranlaget (3) .
4. Tagopbygning ifølge krav 3, kendetegnet ved, at tagdækningslaget (2) omfatter et bituminøst toplag bestrøet med skifer eller anden overfladebelæg- 30 ning, og at den mod underlaget vendende side af den nedre del (3) af overlægget omfatter et varmeaktiverbart klæbelag . DK 173299 B1 11
5. Tagopbygning ifølge et hvilket som helst af kravene 1-4, kendetegnet ved, at der på tværs af den faste kantforbindelse (6) mellem underlag (1) og overlæggets nedre membranlag (3) er tilvejebragt kanaler, såle- 5 des at der er strømningsmaessig forbindelse igennem kantforbindelsen (6) til trykudligning mellem de af membranbanerne (3, 4) dækkede mellemrum mellem membran og underlag.
6. Fremgangsmåde til brug ved dannelse af en tagopbygning 10 ifølge krav 1-5, hvor en nedre membranbane (3) i et overlæg udelukkende ved et kantområde skal forbindes med et underlag (1), kendetegnet ved, at forbindelsen af den nedre membranbane i overlægget med underlaget sker ved, at den nedre membranbane i et kantområde 15 forbindes fast til underlaget ved en opvarmningsproces, samt en efterfølgende nedtrykning af membranbanen (3).
7. Fremgangsmåde ifølge krav 6, kendetegnet ved, at membranbanen (3), hvoraf et ydre kantområde danner den nedre del af overlægget, udlægges på underlaget, 20 og at der tilføres varme til undersiden af dette ydre kantområde samt til oversiden af underlaget idet varmekilden bevæges i banens længderetning og at der successivt i samme retning og med i alt væsentligt samme hastighed foretages en nedtrykning af membranbanen (3) .
8. Fremgangsmåde ifølge krav 7, kendetegnet ved, at varmetilførslen sker ved anvendelse af en varm-luftgenerator med et mundstykke indført mellem membranlag (3) og underlag (2), hvor den varme luft udblæses med stor hastighed.
9. Fremgangsmåde ifølge krav 7, kendetegnet ved, at nedtrykningen foretages ved hjælp af en rulle, % DK 173299 B1 12 som enten føres i hånden eller føres i et stativ som også bærer varmetilførselsmidlerne.
10. Fremgangsmåde ifølge krav 6-9, kendetegnet ved, at nedtrykningen sker med et linietryk i om- 5 rådet 0,4-4,0 N/mm, fortrinsvis i området 0,8-3,0 N/mm.
11. Fremgangsmåde ifølge et hvilket som helst af kravene 6-10, kendetegnet ved, at der ved diskrete lokaliteter i den faste kantforbindelse mellem underlag (2) og den nedre membranbane (3) tilvejebringes kanaler i 10 hele den faste kantforbindelses bredde, hvor det kanaldannende materiale eksempelvis er et filtmateriale.
DK88097A 1997-07-18 1997-07-18 Tagopbygning samt fremgangsmaede til brug ved danneise af en saedan n DK173299B1 (da)

Priority Applications (5)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DK88097A DK173299B1 (da) 1997-07-18 1997-07-18 Tagopbygning samt fremgangsmaede til brug ved danneise af en saedan n
PCT/DK1998/000309 WO1999004114A1 (da) 1997-07-18 1998-07-06 A roof assembly and a method for producing such roof assembly
EP98933564A EP0996796B1 (en) 1997-07-18 1998-07-06 A roof assembly and a method for producing such roof assembly
AU83334/98A AU8333498A (en) 1997-07-18 1998-07-06 A roof assembly and a method for producing such roof assembly
NO20000214A NO313760B1 (no) 1997-07-18 2000-01-17 Takkonstruksjon og fremgangsmåte for fremstilling av denne

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DK88097A DK173299B1 (da) 1997-07-18 1997-07-18 Tagopbygning samt fremgangsmaede til brug ved danneise af en saedan n
DK88097 1997-07-18

Publications (2)

Publication Number Publication Date
DK88097A DK88097A (da) 1999-01-19
DK173299B1 true DK173299B1 (da) 2000-06-20

Family

ID=8098573

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
DK88097A DK173299B1 (da) 1997-07-18 1997-07-18 Tagopbygning samt fremgangsmaede til brug ved danneise af en saedan n

Country Status (5)

Country Link
EP (1) EP0996796B1 (da)
AU (1) AU8333498A (da)
DK (1) DK173299B1 (da)
NO (1) NO313760B1 (da)
WO (1) WO1999004114A1 (da)

Family Cites Families (5)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DK136374C (da) * 1975-05-05 1981-08-31 Villadsens Fab As Jens Fremgangsmaade til fremstilling af en tagdaekning paa en tagflade
US4239581A (en) * 1979-04-23 1980-12-16 Lang John N Apparatus for sealing lap joints of fusible roofing sheets
JPS6059184A (ja) * 1983-09-12 1985-04-05 Tajima Le-Fuingu Kk アスファルト系積層ル−フィングシ−ト
DE8700565U1 (da) * 1986-12-05 1987-04-02 Roland-Werke Dachbaustoffe U. Bauchemie Algostat Gmbh & Co, 2807 Achim, De
SE460982B (sv) * 1988-01-25 1989-12-11 Vaernamo Isolerduk Ab Takbelaeggning samt anordning foer aastadkommande av en takbelaeggning

Also Published As

Publication number Publication date
EP0996796A1 (en) 2000-05-03
NO20000214D0 (no) 2000-01-17
DK88097A (da) 1999-01-19
AU8333498A (en) 1999-02-10
NO313760B1 (no) 2002-11-25
NO20000214L (no) 2000-03-17
EP0996796B1 (en) 2003-10-01
WO1999004114A1 (da) 1999-01-28

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US3121649A (en) Method of installing roof insulation on buildings
US9821532B2 (en) Peel and stick waterproofing material
US6238502B1 (en) Single-fly membrane roofing system
US6233889B1 (en) Ventilated roof membrane plate and method of installing membrane roof utilizing same
US5511918A (en) Nail
EP1063083B1 (de) Bituminöse Dachabdichtungsbahn
US20050066621A1 (en) Single ply roofing systems and methods of constructing them
US20030070391A1 (en) Fastening with wide fastening membrane
US4588458A (en) Single ply roofing base sheet adherence method
US20040226247A1 (en) Building panel with impermeable surface layer
US6764260B1 (en) Plastic/metal composite batten bar and method of using same for securing a thermoplastic roof membrane to a roof deck
US5479753A (en) Process for sealing a sloped metal roof
US10857759B2 (en) Peel and stick waterproofing material
CA2514429A1 (en) Plastic/metal composite stress plate and method of using same for securing a thermoplastic roof membrane to a roof deck
US20050183261A1 (en) Method of securing a membrane to a deck
US7249443B2 (en) Insulated pitched tile roofing system and method of installing same
US20090320383A1 (en) Tpo roofing membrane fastening system and method
DK173299B1 (da) Tagopbygning samt fremgangsmaede til brug ved danneise af en saedan n
EP1795654A2 (en) A method of retaining soil or confining water flows with an environmental membrane
KR20060104047A (ko) 건축물 지붕용 샌드위치 판넬 및 그 제조 방법
JPH0254053A (ja) 絶縁防水工法
JP5089247B2 (ja) シート状外囲体及びシート状外囲体の施工法
JPH0735955Y2 (ja) かわら棒ぶき屋根の断熱防水装置
US20040261347A1 (en) Base sheet for self-adhering membranes and selvage roll for such membranes
DE10344214B4 (de) Verfahren zum Aufbauen einer zweilagigen Flachbahnabdichtung

Legal Events

Date Code Title Description
B1 Patent granted (law 1993)
B1 Patent granted (law 1993)
PBP Patent lapsed

Effective date: 20150731