DK162708B - Fremgangsmaade ved at stuve et materiale, der ikke taaler kondensvand, i et fartoejs lastrum, og fartoej til brug ved udoevelse af fremgangsmaaden - Google Patents

Fremgangsmaade ved at stuve et materiale, der ikke taaler kondensvand, i et fartoejs lastrum, og fartoej til brug ved udoevelse af fremgangsmaaden Download PDF

Info

Publication number
DK162708B
DK162708B DK239484A DK239484A DK162708B DK 162708 B DK162708 B DK 162708B DK 239484 A DK239484 A DK 239484A DK 239484 A DK239484 A DK 239484A DK 162708 B DK162708 B DK 162708B
Authority
DK
Denmark
Prior art keywords
walls
temperature
cargo
condensation
air
Prior art date
Application number
DK239484A
Other languages
English (en)
Other versions
DK239484A (da
DK162708C (da
DK239484D0 (da
Inventor
Johann-Stephan Reith
Original Assignee
Reith Johann Stephan
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Reith Johann Stephan filed Critical Reith Johann Stephan
Publication of DK239484D0 publication Critical patent/DK239484D0/da
Publication of DK239484A publication Critical patent/DK239484A/da
Publication of DK162708B publication Critical patent/DK162708B/da
Application granted granted Critical
Publication of DK162708C publication Critical patent/DK162708C/da

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B63SHIPS OR OTHER WATERBORNE VESSELS; RELATED EQUIPMENT
    • B63JAUXILIARIES ON VESSELS
    • B63J2/00Arrangements of ventilation, heating, cooling, or air-conditioning
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B63SHIPS OR OTHER WATERBORNE VESSELS; RELATED EQUIPMENT
    • B63JAUXILIARIES ON VESSELS
    • B63J2/00Arrangements of ventilation, heating, cooling, or air-conditioning
    • B63J2/12Heating; Cooling

Landscapes

  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Combustion & Propulsion (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Ocean & Marine Engineering (AREA)
  • Devices That Are Associated With Refrigeration Equipment (AREA)
  • Packages (AREA)
  • Outer Garments And Coats (AREA)
  • Other Air-Conditioning Systems (AREA)
  • Drying Of Gases (AREA)
  • Removal Of Water From Condensation And Defrosting (AREA)
  • Heat-Exchange Devices With Radiators And Conduit Assemblies (AREA)
  • Forklifts And Lifting Vehicles (AREA)
  • Loading Or Unloading Of Vehicles (AREA)
  • Thermal Insulation (AREA)
  • Vending Machines For Individual Products (AREA)
  • Ship Loading And Unloading (AREA)
  • Table Devices Or Equipment (AREA)
  • Toys (AREA)
  • Warehouses Or Storage Devices (AREA)
  • Ventilation (AREA)

Description

i
DK 162708 B
Opfindelsen angår en fremgangsmåde af den i krav l's indledning angivne art til undgåelse af varmebortstrømning fra kølede dele af et lastrum ved opvarmning af mellemvægge i varmebortstrømningens område. I dette 5 øjemed anbringes der på mellemvæggene opvarmningsor ganer, hvorved der tilvejebringes en varmestrøm ind i området med de imellem de kølede lastrum anbragte vægge. Denne varmestrøm kompenserer for varmebortstrøm-ningen fra de vægge, der afgrænser de kølede lastrum, 10 og varmestrømmen forhindrer kondensation af fugtighed i området ved vægovergangene.
Ved en sådan opvarmning kan man imidlertid ikke løse problemet: dannelse af kondensvand under transport af massegods, idet der ved transport af massegods ikke 15 findes fartøjets lastrum opdelende indre vægge eller mellembunde. Massegodset hældes nemlig direkte i det af ydre vægge, bunden og lastrumdækket afgrænsede lastrum, hvorfor anbringelsen af opvarmningselementer i området ved bestemte kuldebroer ikke er tilstrækkelig 20 til at forhindre dannelse af kondensvand i lastrummet, idet der især dannes kondensvand på lastrummets vægge, når fartøjet fra varme zoner, i hvilke det er blevet lastet, sejler ind i kolde zoner, hvor lastrummets vægge nedkøles til en temperatur, ved hvilken luftfugtig-25 heden kondenserer på kolde lastrumvægge. Denne konden sation medfører dannelsen af kondensvand på store fladearealer.
Den foreliggende opfindelse har derfor til formål at forbedre den omtalte kendte fremgangsmåde således, at 30 også materialer, der ikke tåler kondensvand, kan trans porteres som massegods. Dette formål opnås ved de i krav l's kendetegnende del angivne foranstaltninger, ved hvilke man overalt i lastrummet med sikkerhed kan forhindre kondensation af luftfugtighed, idet man ikke
DK 162708B
2 blot undgår kondensvand på lastrummets vægge, men også overalt andetsteds i lastrummet og især i selve lasten.
Netop de af lasten dækkede dele af lastrumsvæggen er særlig tilbøjelige til at dækkes af kondensvand, da 5 de ikke kan ventileres tilstrækkeligt. På grund af den varme, der på et stort fladeareal ledes ind i lastrummet, opvarmes imidlertid også disse vægdele til et temperaturniveau, ved hvilken kondensation af fugtighed er udelukket. Det forhindres derved, at der på grund 10 af fugtighed opstår forrådnelsescentrer i selve det oplagrede materiale, som ankommer på bestemmelsesstedet i helt tør tilstand og uden forrådnelseszoner.
Opfindelsen angår tillige et fartøj af den i krav 7's indledning angivne art. Såda.,ne fartøjer er ikke eg-15 net til transport af over for fugtighed følsomme ma terialer som massegods, idet der på lastrummenes vægge især i området ved det opdæmmede materiale dannes kondensvand, som kommer i berøring med materialet, hvorved der fremkommer forrådnelseszoner, som spredes des 20 hurtigere til det samlede oplagrede materiale, jo bed re betingelserne for dannelsen og spredningen af forrådnelseskerner er. Især i opvarmede lastrum, jfr. f.eks.
GB-A 67 52 84, spredes råddenskab med stor hastighed i den samlede last. 1 2 3 4 5 6
Heller ikke ved den fra fransk patentskrift nr. 919 123 2 kendte metode kan man forhindre dannelsen af forrådnel 3 sescentrer og disses spredning i den samlede last, idet 4 dannelsen af sådan råddenskab og dennes udbredelse end 5 og fremmes. Også ved sidstnævnte fremgangsmåde ledes 6 opvarmet luft gennem lastrummet. Denne luft ledes først ind mellem en lastrummet afgrænsende indre væg og den ydre skrogvæg og kan derfra strømme ind i lastrummet gennem åbninger i den indre væg. Lastrummets vægge er isoleret på deres bort fra lasten vendende yderside, 3
DK 162708 B
så at varme ikke eller kun meget vanskeligt gennem væggene kan overføres til lastrummets indre. Lastrummets vægge kan derfor i materialets område ikke antage en temperatur, som forhindrer materialets forrådnelse.
3 I området ved materialet opstår der forrådnelsescen trer, hvis dannelse og vækst tilmed fremmes ved den ind i lastrummet ledte varme luft.
Fra GB-patentskrift nr. 18 848 kendes et fartøj med et af en indre væg omsluttet lastrum. Mellem denne in-10 dre væg og en ydre skrogvæg findes et mellemrum, ind i hvilket der ledes klimatiseret luft. Ved hjælp af svarende til fartøjets geografiske anvendelsesområde tempereret luft kan der sørges for, at der i lastrummet frembringes et ønsket klima. Man har herved dog 15 ikke tænkt på at opvarme lastrummets vægge til en tem peratur, som er tilstrækkelig høj til, at der gennem væggene kan passere en varmestrøm, som er tilstrækkelig kraftig til forhindring af kondensation af luftfugtighed i lastrummet. Der opstår på lastrummets væg-20 ge kondensat ions fænomener, som er særlig udpræget net op i væggenes af det indlagrede gods dækkede fladepartier og dér medfører forrådnelse i det oplagrede materiale.
Det er derfor den foreliggende opfindelses formål at 25 forbedre et fartøj af den i krav 7's indledning angivne art på en sådan måde, at der i dettes lastrum kan stu-ves over for kondensvand følsomt materiale, uden at dette beskadiges af kondensvand. Dette formål opnås ved det i krav 7's kendetegnende del angivne. Et så-30 dant fartøj er især velegnet som fragtskib til transport af massegods, der ikke tåler kondensvand. Hidtil var man nødsaget til at emballere over for kondensvand følsomt materiale i særlige emballeringsenheder, som stuvedes 4
DK 162708 B
i en stykgodsfragters lastrum. Således har man f.eks. ikke kunnet transportere kaffe som massegods, skønt transportomkostningerne udgør en væsentlig del af kaffes salgspris. Ved hjælp af fremgangsmåden og fartøjet ifølge 5 den foreliggende opfindelse kan f.eks. kaffe stuves som massegods i en massegodsfragters lastrum, uden at der i området ved det mod væggene anliggende materiale dannes kondensvand. Desuden kan det af kondensvand truede materiale også emballeret i store enheder, f.eks. con-10 tainere stuves i lastrum. Containerne, der står i de passende tempererede lastrum, har såvel på deres ydersider som på deres ind mod det stuvede materiale vendende indre vægflade en temperatur, der er tilstrækkelig høj til undgåelse af kondensvand. Ved kaffes transport som 15 massegods spares betydelige transportomkostninger.
I det følgende forklares opfindelsen nærmere ved hjælp af tegningen, hvor fig. 1 er et tværsnit i et skibsskrog med en udførelsesform for et lastrum ifølge opfindelsen, og 20 fig. 2 er et snit efter linien II—II i fig. 1.
I et skibsskrog 1 findes mindst ét lastrum 2, der på alle sider er omgivet af vægge 3. Lastrummet har en bund 4, to i skibets længderetning forløbende sidevægge 5, 6, to tværvægge 7, 8 og en øvre væg 9, ved hvil-25 ken lastrummet er lukket opadtil, og.som er udformet som et lugedæksel.
Skibsskroget 1 er dobbeltvægget og har parallelt med sidevæggene 5, 6 og bunden 4 beliggende ydervægge henholdsvis 10, 11 og 12. Mellem disse ydervægge og side-30 væggene 5, 6 samt bunden 4 findes hulrum 13, 14 og 15.
Også topvæggen 9 er dobbeltvægget, idet en ydre topvæg 5
DK 162708 B
16 strækker sag parallelt med topvæggen 9 og sammen med denne afgrænser et hulrum 17. Også uden for tvær-væggene 7 og 8 findes en parallelt med disse forløbende ydervæg henholdsvis 18 og 19, fig. 2, der sammen med den pågældende tværvæg afgrænser et hulrum henholds-5 vis 20 og 21.
Alle hulrum 13, 14, 13, 17, 20, 21 er beliggende på den bort fra lastrummet 2 vendende side af den pågældende lastrumsvæg og strækker sig over væggenes samlede fladeareal. Hulrummene 13, 14, 15, 17, 20, 21 står 10 via forbindelsesorganer 22 i forbindelse med mindst ét nabohulrum 13, 14, 15, 17, 20, 21. Hulrummene gennemstrømmes af et varmemedium, fortrinsvis varmt vand.
Det varme vand kan være kølevand fra fartøjets hovedmaskine 32 og kan fra en tilførselsledning 33 fordeles 15 jævnt på hulrummene 13, 14, 15, 17, 20, 21 og fra disse gennem returledninger 34 føres tilbage til maskinen 32. I mindst ét af forbindelsesorganerne 22 mellem hulrummene er indskudt mindst én cirkulationspumpe 23, der til stadighed holder det varme vand i hulrummene 20 13, 14, 15, 17, 20, 21 i cirkulation således, at vandet udskiftes mellem de enkelte hulrum, hvorved man undgår temperaturdifferencer ved væggene 3. Cirkulationspumpen 23 samt varmtvandtilførselen styres af en termostatstyring 31 med i lastrummet 2 anbragte temperatur-25 følere 29, 30. Ved hjælp af termostatstyringen styres varmtvandtilførselen og varmtvandcirkulationen på en sådan måde, at lufttemperaturen i lastrummet 2 holdes konstant under hele transporten.
Gods, der ikke tåler kondensvand, anbringes i en laste-30 havn i lastrummet 2. Derved trænger atmosfærisk luft ind i lastrummet 2. Denne luft vil især i oversøiske havne have en forholdsvis høj temperatur og luftfugtighed. Også ladningen har en relativt høj temperatur 6
DK 162708 B
og fyldes som styrtgods i lastrummet 2.
Når lastrummet 2 er fyldt, lukkes det med den som lugedæksel udformede topvæg 9. Fartøjet kan nu forlade havnen. På nordlige sejlruter vil skibet nå frem til områ-5 der, hvor såvel lufttemperaturen som vandtemperaturen er betydelig lavere end i lastehavnen. Især skrogets ydervægge 10, 11, 12 afkøles da kraftigt. Luften i lastrummet 2 kommer i berøring med ydervæggene 10, 11, 12, hvorved den afkøles stærkt, så at dens temperatur nærmer 10 sig kondensationstemperaturen for vanddampen i luften.
Til forhindring af kondensation føres ved hjælp af cirkulationspumpen 23 varmemediet gennem hulrummene 13, 14, 15, 17, 20, 21. Varmemediet har samme temperatur som den i lastrummet 2 indesluttede luft, så at denne 15 ikke kan afkøles ved berøring med væggene 3. Fugtigheden i lastrumluften vil således forblive i dampform og ikke kondensere nogetsteds.
Temperaturen holdes på det forudbestemte niveau ved, at termostaterne afføler væggens 3's temperatur. Måle-20 resultaterne tilføres termostatstyringen 31, der styrer cirkulationspumpen 23 til cirkulering af en til de til enhver tid rådende temperaturforhold svarende mængde kølevand fra fartøjets hovedmaskine. Dette kølevand forlader i varm tilstand maskinen 32 ved et kølevands-25 udløb 35 og returneres i afkølet tilstand via retur- ledningerne 34 til et indløb 36 for kølevand på maskinen 32.
Maskinens kølevand skal ikke nødvendigvis af pumpen 23 pumpes direkte gennem hulrummene 13, 14, 15, 17, 30 20, 21, idet der mellem maskinens kølevandsudløb 35 og kølevandsindløbet 36 kan være indskudt en af kølevandet gennemstrømmet varmeveksler, som dog ikke er vist på tegningen. I varmeveksleren kan varmemediet 7
DK 162708 B
opvarmes så stærkt, at det er i stand til at holde såvel væggene 3 som lastrummet 2's indre på en temperatur, ved hvilken kondensation af luftfugtigheden undgås.
Varmen kan fra væggene 3 ledes direkte ind i lastrum-5 met 2. Der kan dog også inde i lastrummet 2 opstilles af varmemediet gennemstrømmede varmeaggregater, som direkte afgiver varmen til ladningen og til den ladningen omgivende luft. Endelig kan der i lastrummet 2 findes langsgående skodder 37 og tværskodder 38, som via 10 forbindelsesorganerne 22 står i forbindelse med hulrum mene 13, 14, 15, 21. Også fra disse skodder 37 og 38 kan der afgives varme til lastrummet 2's indre.
I lastrummets indre kan der endvidere installeres en måleføler 39 til måling af den i lastrummet 2 indeslut-15 tede lufts fugtighed. Måleføleren 39 er via en måleled ning 40 forbundet med et regneapparat 41. Via en yderligere ledning 42 tilføres der regneapparatet 41 styre-impulser fra termostatstyringen 31. I regneapparatet 41 er lagret et program, ved hjælp af hvilket kondensa-20 tionspunktet for den i lastrummet 2 indesluttede lufts fugtighed kan beregnes. Svarende til den af regneappa-tet 41 konstaterede luftfugtighedsværdi indstilles termostatstyringen 31 på et temperaturniveau, ved hvilket man lige netop undgår kondensation af luftfugtigheden 25 1 lastrummet 2. På denne måde kan temperaturen i last rummet 2 sænkes til et niveau, der er beliggende under temperaturniveauet i den i lastehavnen i lastrummet 1 indtrængte luft. Lufttemperaturen i lastrummet 2 kan dog kun sænkes så meget, at dannelse af kondensvand 30 især i området ved væggene 3 med sikkerhed forhindres.
Til øgning af sikkerheden kan der findes flere i lastrummet 2 fordelte og på væggene 3 anbragte målefølere 39.
8
DK 162708 B
Endelig kan luftfugtigheden i lastrummet 2 reduceres.
Jo tørrere luften er, des mere kan temperaturen i lastrummet 2 sænkes. Luften kan tørres ved hjælp af affugt-ningselementer. I dette øjemed bortsuges den fugtige 5 luft fra lastrummet 2 og returneres til dette i tørret tilstand.
Ued opvarmning af luften bør det påses, at temperatur-niveauet i hele lastrummet 2 ikke bliver lavere end kondensationspunktet. Da varmen fra væggene 3 ledes 10 ind i lastrummet 2, kan det tænkes, at temperaturen i lastrummets indre er lavere end ved'væggene 3. Denne tendens fremmes ved, at det lastede gods som regel er en dårlig varmeleder. Også den foruden ladningen i lastrummet 2 værende luft er en dårlig varmeleder.
15 Jo dårligere varmen ledes af det lastede materiale og af luften, des kraftigere skal væggene 3 opvarmes. De langsgående skodder 37 og tværskodderne 38 kan i denne forbindelse bidrage til en mere jævn fordeling af varmen i lastrummet. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Der kan også tilføres lastrummet 2 varme ved hjælp af 2 varm luft, der indføres i lastrummet og fordeles så 3 jævnt som muligt i dette. En sådan opvarmning af last 4 rummet 2 har den fordel, at man kan bestemme opvarm 5 ningsluftens fugtighedsgrad. Alt efter det tekniske 6 udstyr kan der anvendes relativ tør luft til opvarm 7 ning af lastrummet 2. Tør luft er imidlertid vanskelig 8 at opvarme, så at tør luft ikke er ideel som varmeme- 9 dium. Det er imidlertid muligt kun tildels at opvarme 10 lastrummet via væggene 3 og tildels ved hjælp af op- 11 varmet luft. Ued denne blandede opvarmning kan der dels tilvejebringes en god varmeovergang i området ved væggene 3 og dels væggene 3 tørres af den i lastrummet 2 indstrømmende luft. Luften kan fordeles i lastrummet ved hjælp af en blæser 25.
DK 162708 B
9
Til forhindring af en for stor varmebortstråling til omgivelserne fra fartøjets skrog under transporten er alle ydre vægge 10, 11, 12, 16, 18, 19 på deres inderside belagt med et varmeisolerende materiale 24, der 5 dækker ydervæggenes samlede ud for hulrummene 13, 14, 15, 17, 20, 21 beliggende fladeareal. Desuden kan der i hulrummene 13, 14, 15, 17, 20, 21 være anbragt ribber 43 eller andre varmeledningen forbedrende elementer. Ribberne 43 sikrer en god varmeovergang fra det 10 gennem hulrummene 13, 14, 15, 17, 20, 21 strømmende varme medium til væggene 3. Lignende varmeledningen fremmende organer kan også være anbragt inden for lastrummet 2, men da sådanne organer muligvis er til gene ved lastning og losning, vil man i de fleste tilfælde 15 undlade at anbringe sådanne organer i selve lastrummet.
Da mindre temperaturforskelle mellem væggene ikke kan undgås, sørger ventilatoren 25, der hensigtsmæssigt er placeret i området ved topvæglugen 9, for en så god temperaturudligning som muligt, idet den holder luf-20 ten i lastrummet 2 i bevægelse og på denne måde for hindrer dannelsen af kondensvand.
Ved anvendelse af en luftart som varmebærer kan de i lastrummet 2 mundende udstrømningsåbninger være udformet som dyser. Sådanne dyser kan også findes i den af 25 ladningen dækkede del af væggene 3. I sidstnævnte til fælde skal der ved øgning af trykket i den i lastrummet indstrømmende luft sørges for, at den varme luftstrøm passerer gennem ladningen.
Lugedækslet 9's hulrum 17 er ved hjælp af organer 26 30 adskilleligt forbundet med hulrummene 13, 14, 20, 21's forbindelsesorganer 22, så at lugedækslet kan fjernes, når lastrummet 2 skal lastes eller losses. Organerne 26 er forsynet med spærreelementer 27, ved hjælp af hvilke hulrummet 17 i lugedækslet 9 kan lukkes, så at 10
DK 162708 B
vandet i dækslets hulrum 17 ikke strømmer ud, når forbindelsen mellem lugedækslets hulrum 17 og hulrummene i de øvrige vægge afbrydes. Vandet i dækslet kan dog aftappes, inden dækslet fjernes, hvorved dækslets vægt 5 mindskes.
Væggene 3 kan i stedet for ved hjælp af parallelt med disse forløbende og med varmt vand fyldte hulrum opvarmes ved hjælp af opvarmningsslanger, der fortrinsvis er anbragt på den bort fra lastrummet 2 vendende side 10 af væggene 3, og gennem hvilke der fortrinsvis strøm mer varmt vand.
Såfremt spildvarmen fra skibsmaskinen ikke er tilstrækkelig til tilvejebringelse af tilstrækkeligt varmt vand til opvarmning af lastrummet 2, kan der findes en yder-15 ligere varmtvandskilde. I stedet for opvarmning med varmt vand kan der anvendes elektrisk opvarmning, f.eks. ved hjælp af varmeelementer, som er jævnt fordelt på væggene 3 og fortrinsvis anbragt på disses bort fra lastrummet 2 vendende side.

Claims (16)

1. Fremgangsmåde ved at stuve et materiale, der ikke tåler kondensvand, i et fartøjs lastrum (2), i hvilket der er indesluttet luft, hvis fugtighedsindhold og temperatur kan bestemmes, og som kommer i berøring 5 med vægge (3), på hvilke fugtighed kan kondensere, og hvor væggene (3) i det mindste områdevis opvarmes til et temperaturniveau, på hvilket kondensation af fugtighed på væggene forhindres, kendetegnet ved, at væggenes fra godset bortvendende side på væg-10 genes samlede mod godset vendende fladeareal opvarmes til et kondensation af fugtighed forhindrende temperaturniveau, at der frembringes en varmestrøm fra væggene (3) i retning mod lastrummets (2) indre, og at såvel temperaturen af den godset omgivende luft som væg-15 genes (3) temperatur reguleres på en sådan måde, at kondensation af fugtighed overalt i lastrummet (2) forhindres.
2. Fremgangsmåde ifølge krav 1, kendetegnet ved, at luftens fugtighed indstilles på en værdi, hvor 20 fugtighedens kondensation på væggene (3) forhindres.
3. Fremgangsmåde ifølge krav 1 eller 2, kendetegne t ved, at luftmængdens fugtighed og temperatur måles, at kondensationspunktet beregnes, og at luftmængden og væggene (3) holdes på en temperatur over konden- 25 sati onspunk tet.
4. Fremgangsmåde ifølge krav 1, 2 eller 3, k ende-tegnet ved, at der unddrages luftmængden fugtighed.
5. Fremgangsmåde ifølge et vilkårligt af kravene 1-4, DK 162708 B kendetegnet ved, at væggene (3) på deres bort fra materialet vendende side opvarmes ved hjælp af en varmebærer, som holdes oven for kondensations-temperaturen, og som cirkuleres styret i afhængighed 5 af de i lastrummet (2) målte temperaturer af luften ; og af væggene (3). j
6. Fremgangsmåde ifølge et vilkårligt af kravene 1-5, kendetegnet ved, at temperaturen af en som varmebærer anvendt luftart indstilles på en højde, ved 10 hvilken kondensation af fugtighed forhindres.
7. Fartøj med mindst ét lastrum (2), i hvis indre der er indesluttet luft, der har et bestemt fugtighedsindhold og en bestemt temperatur, og som kommer i berøring med vægge (3), på hvilke der kan forekomme kondensation, 15 kendetegnet ved, at lastrummet (2) afgræn sende sidevægge (5, 6), en bundvæg (4) og en topvæg (9) i det mindste områdevis er udformet som opvarmede og lastrummet opvarmende dobbeltvæggede varmeoverfø-ringsorganer med mindst ét af et varmemedium gennem-20 strømmet indre rum, og at varmeoverføringsorganerne er forbundet med en reguleringsindretning, der holder såvel luftens som væggens (3) temperatur på et niveau, ved hvilket kondensation af fugtighed forhindres.
8. Fartøj ifølge krav 7, kendetegnet ved, 25 at der findes en luftens fugtighed påvirkende regule ringsindretning.
9. Fartøj ifølge krav 7 eller 8, kendetegnet ved, at væggene (3) er udformet som varmeoverførings-organer. 1
10. Fartøj ifølge krav 7, 8 eller 9, kendeteg ne t ved, at lastrummets topvæg (9) er udformet som DK 162708 B lugedæksel, der gennemstrømmes af et varmeoverførings-medium.
11. Fartøj ifølge et vilkårligt af kravene 7-10, kendetegnet ved, at i det mindste væggene (3) er 5 udformet som en af en varmebærer gennemstrømmet dobbelt skal .
12. Fartøj ifølge krav 11, k e n d e t e g n e t ved, at der i et af varmebæreren gennemstrømmet hulrum (13, 14, 13, 17, 20, 21) i dobbeltskallen er anbragt varme- 10 overføring fremmende indbygningsdele (43).
13. Fartøj ifølge krav 11 eller 12, kendetegnet ved, at der i dobbeltskallens hulrum (13, 14, 15, 17, 20, 21) er anbragt et isolerende materiale (24), som er fastgjort til dobbeltskallens fra lastrummet 15 (2) bortvendende ydre skal.
14. Fartøj ifølge et vilkårligt af kravene 7-13, kendetegnet ved, at der findes en varmeoverfører, som på en primær side påvirkes af kølevand fra fartøjets maskine (32), og på en sekundær side påvirkes af 20 et som varmebærer anvendt medium.
15. Fartøj ifølge krav 14, kendetegnet ved, at varmemediet er en luftart.
16. Fartøj ifølge et vilkårligt af kravene 7-15, kendetegnet ved, at der i lastrummet (2) er an- 25 bragt en blæser (25) til cirkulering af luften i last rummet. 1 Fartøj ifølge et vilkårligt af kravene 7-16, kendetegnet ved, at der mellem dobbeltskallens to skaller er anbragt forbindelsesorganer (22) som pas-30 sager for varmebæreren.
DK239484A 1983-05-16 1984-05-15 Fremgangsmaade ved at stuve et materiale, der ikke taaler kondensvand, i et fartoejs lastrum, og fartoej til brug ved udoevelse af fremgangsmaaden DK162708C (da)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE19833317776 DE3317776A1 (de) 1983-05-16 1983-05-16 Verfahren und vorrichtung zum stauen eines schwitzwassergefaehrdeten gutes
DE3317776 1983-05-16

Publications (4)

Publication Number Publication Date
DK239484D0 DK239484D0 (da) 1984-05-15
DK239484A DK239484A (da) 1984-11-17
DK162708B true DK162708B (da) 1991-12-02
DK162708C DK162708C (da) 1992-04-27

Family

ID=6199088

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
DK239484A DK162708C (da) 1983-05-16 1984-05-15 Fremgangsmaade ved at stuve et materiale, der ikke taaler kondensvand, i et fartoejs lastrum, og fartoej til brug ved udoevelse af fremgangsmaaden

Country Status (11)

Country Link
US (1) US4799621A (da)
EP (1) EP0126395B1 (da)
JP (1) JPS6035687A (da)
KR (1) KR840008783A (da)
AT (1) ATE50745T1 (da)
CA (1) CA1268170A (da)
DD (1) DD218870A5 (da)
DE (1) DE3317776A1 (da)
DK (1) DK162708C (da)
ES (1) ES532497A0 (da)
PL (1) PL146339B1 (da)

Families Citing this family (12)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE3914585C2 (de) * 1989-05-03 1999-02-11 Forsch Prof Dr Ing Habil Dr Ph Verfahren und Einrichtung zur Ermittlung der korrosiven Wirkung von Prozeßgasen, insbesondere Industrieabgasen, auf Oberflächen von Materialproben
EP0492652A3 (en) * 1990-12-27 1993-01-27 Mitsui O.S.K. Lines, Ltd. Container with device preventing dew condensation
JPH0794765B2 (ja) * 1991-07-02 1995-10-11 日本クレセント株式会社 壁面への壁板材の取付方法および壁板材の取付金具
US5662048A (en) * 1993-03-08 1997-09-02 Kralj; Nicholas L. Integrated reusable pallet having data collection devices and method for using shipping conveyances
CA2184192A1 (en) * 1996-03-29 1997-09-30 Thaddeus M. Jones Thermostat for controlling relative humidity
JP3676716B2 (ja) 2001-10-05 2005-07-27 株式会社ホンダアクセス 車両用ヘッドレストへのスピーカ取付け構造
DE102008028955B4 (de) * 2008-06-18 2010-06-02 Wirtgen Gmbh Baumaschine, insbesondere Straßenfräsmaschine, Miner, Recycler oder Stabilisierer
US20140021115A1 (en) * 2011-04-04 2014-01-23 Pure H20 A/S Mobile Water Purification System
US10309663B1 (en) 2013-03-15 2019-06-04 Delta T, Llc Condensation control system and related method
US10661471B2 (en) 2013-09-26 2020-05-26 Phyto-Charter, Inc. Apparatus for shipboard heat treating
US9856883B1 (en) * 2014-04-14 2018-01-02 Delta T Corporation Predictive condensation control system and related method
US11175081B1 (en) 2018-04-27 2021-11-16 Delta T, Llc Condensation control system with radiant heating and related method

Family Cites Families (14)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE13857C (de) * L. C Neuerungen im Verfahren zum Lüften von Körnerfrüchten in Schiffen
US1114498A (en) * 1913-11-01 1914-10-20 Malcolm Macleod Heating ships and the like.
US1104914A (en) * 1913-11-01 1914-07-28 Malcolm Macleod Heating of lock and dock gates, marine vessels, and the like.
GB191418848A (en) * 1914-08-20 1915-05-20 William Mcgee Young Improvements in Ships.
US1404901A (en) * 1917-04-02 1922-01-31 Egbert H Gold Heating apparatus for refrigerator cars
DE350790C (de) * 1921-03-19 1922-03-27 Carl Schmidt Schiffsluftheizung mit Abgasverwertung
US2118884A (en) * 1936-12-16 1938-05-31 Arthur J Fuchs Heating and cooling system for trailer vehicles
FR919123A (fr) * 1945-12-18 1947-02-27 Svenska Flaektfabriken Ab Procédé pour empêcher la détérioration par l'humidité des marchandises dans des cales de cargos et de locaux similaires
GB675284A (en) * 1949-03-24 1952-07-09 Iain Maxwell Stewart Improvements in means for the prevention of condensation in metal structures such as ships
FR1155550A (fr) * 1956-07-05 1958-05-05 Procédé de réfrigération des cales de navires
FR1328163A (fr) * 1962-07-06 1963-05-24 Svenska Flaektfabriken Ab Installation pour la ventilation des cales d'un navire
NL6610386A (da) * 1965-07-26 1967-01-27
JPS53122239A (en) * 1977-03-31 1978-10-25 Sumitomo Metal Ind Ltd Dew condensation preventive control apparatus for articles stored in storage warehouse
EP0037843A1 (de) * 1980-04-16 1981-10-21 Marinetechnik Planungs-GmbH Klimatisierungsvorrichtung für eine Vielzahl von Räumen, insbesondere Schiffsräumen

Also Published As

Publication number Publication date
DK239484A (da) 1984-11-17
JPS6035687A (ja) 1985-02-23
DE3317776A1 (de) 1984-11-29
EP0126395A1 (de) 1984-11-28
CA1268170A (en) 1990-04-24
ES8502392A1 (es) 1985-01-01
PL146339B1 (en) 1989-01-31
KR840008783A (ko) 1984-12-19
DE3317776C2 (da) 1991-01-17
DK162708C (da) 1992-04-27
US4799621A (en) 1989-01-24
DD218870A5 (de) 1985-02-20
ATE50745T1 (de) 1990-03-15
EP0126395B1 (de) 1990-03-07
ES532497A0 (es) 1985-01-01
PL247685A1 (en) 1985-01-16
DK239484D0 (da) 1984-05-15

Similar Documents

Publication Publication Date Title
DK162708B (da) Fremgangsmaade ved at stuve et materiale, der ikke taaler kondensvand, i et fartoejs lastrum, og fartoej til brug ved udoevelse af fremgangsmaaden
US12071306B2 (en) Tote handling for chilled or frozen goods
US4359084A (en) Temperature tank container
NO127701B (da)
BG63056B1 (bg) Методи за транспортиране или съхранение на нетрайни продукти и транспортируеми контейнери за осъществяването на тези методи
EP2837293B1 (en) Produce ripening chamber
ITMI20130796A1 (it) Apparato per la conservazione e il trasporto di prodotti freschi o surgelati, particolarmente per container termicamente isolati o simili.
CN105120722B (zh) 保存柜、用于控制保存柜中环境状况的方法以及用于调整保存柜的环境状况的装置
SE432235B (sv) Forfarande for transport av omtaliga livsmedelsprodukter i ett flertal separata, tillslutbara containrar i ett transportmedel
BR102015027270A2 (pt) processo para redução da umidade de minérios em correias transportadoras e chutes de transferência; chute de transferência para transporte de minério; correia transportadora para transporte de minério
EP3689649B1 (en) Shipping container
CN203482830U (zh) 一种成品粮缓苏转载箱
US3225822A (en) Containerized cargo refrigeration system and method
US2288154A (en) Dry kiln and the art of kiln drying
US3100971A (en) Method and apparatus for storing and shipping perishable material
EP0298406B1 (en) Cooling system for container transportation
KR101020123B1 (ko) 곡물저장고의 냉기분배장치
JP3209272B2 (ja) 輸送船の液体貨物保温装置
US3486553A (en) Marine refrigeration
SU1784134A1 (ru) Tepmokohteйhep
US3153917A (en) Apparatus for storing and shipping perishable material
WO2017191859A1 (ko) 온도변화를 최소화하기 위한 냉동 컨테이너 및 이를 위한 제어 방법
JP3285073B2 (ja) 穀物サイロ
NL2018659B1 (en) Cargo ship
JP2022078437A (ja) 温湿度管理装置

Legal Events

Date Code Title Description
PBP Patent lapsed