DK156328B - Apparat til tilvejebringelse af moensterinstruktioner i en strikkemaskine - Google Patents

Apparat til tilvejebringelse af moensterinstruktioner i en strikkemaskine Download PDF

Info

Publication number
DK156328B
DK156328B DK248077AA DK248077A DK156328B DK 156328 B DK156328 B DK 156328B DK 248077A A DK248077A A DK 248077AA DK 248077 A DK248077 A DK 248077A DK 156328 B DK156328 B DK 156328B
Authority
DK
Denmark
Prior art keywords
program
pattern
program carrier
card
circuit
Prior art date
Application number
DK248077AA
Other languages
English (en)
Other versions
DK248077A (da
DK156328C (da
Inventor
Shigeo Kamikura
Mitsuhito Koike
Kensuke Uemura
Original Assignee
Silver Seiko
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Silver Seiko filed Critical Silver Seiko
Publication of DK248077A publication Critical patent/DK248077A/da
Publication of DK156328B publication Critical patent/DK156328B/da
Application granted granted Critical
Publication of DK156328C publication Critical patent/DK156328C/da

Links

Classifications

    • DTEXTILES; PAPER
    • D04BRAIDING; LACE-MAKING; KNITTING; TRIMMINGS; NON-WOVEN FABRICS
    • D04BKNITTING
    • D04B15/00Details of, or auxiliary devices incorporated in, weft knitting machines, restricted to machines of this kind
    • D04B15/66Devices for determining or controlling patterns ; Programme-control arrangements

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Textile Engineering (AREA)
  • Knitting Machines (AREA)

Description

DK 156328 B
Den foreliggende opfindelse angâr et apparat til tilvejebrin-gelse af elektriske signaler, som repræsenterer mpnsterinstruktioner i en strikkemaskine med en understptning til understptning derpâ af en programbærer, som bærer mpnsterinstruktioner i rækker og spjler, en elektrisk styret toretningsskridtmotor til at drive understpt-ningen for at fremfpre programbæreren derpâ i den ene eller den anden retning, og et elektronisk læseorgan anbragt og indrettet til at læse en række af mpnsterinstruktioner pâ programbæreren.
I en elektronisk styret strikkemaskine med et programlæseorgan til at læse mpnsterinstruktioner pâ en programbærer eller et mpn-sterpapir er anordningen til trinvis fremfpring af programbæreren fortrinsvis indrettet til at fpre bæreren skiftevis i den ene eller den anden retning i afhængighed af læsningen af en bestemt instruk-tion pâ programbæreren. Den korrekte retning bliver angivet visuelt af et egnet organ, sâsom et displayorgan. En sâdan fremfpringsmeka-nisme er angivet i US patentskrift nr. 4.085.597. Denne fremfp-ringsmekanisme kan f.eks. ogsâ være forsynet med indlæseorganer i form af manuelt pâvirkelige taster, der hver er indrettet til at tilvejebringe et elektrisk signal til at foreskrive fremfpringsret-ningen for programbæreren uafhængigt af den pâgældende instruktion pâ programbæreren. Sædvanlige fremfpringsmekanismer, sàledes som den der er angivet i det nævnte US patentskrift nr. 4.085.597, indehol-der imidlertid ikke organer til at forhindre tab af den lagrede information, f.eks. pâ grund af afbrydelse af den elektriske strpm-forsyning tilfældigt eller ved et uheld. Pâ grund heraf kan lagret information med hensyn til programbærerens fremfpringsretning gâ tabt, sâ at programbæreren kan fpres i den forkerte retning efter strpmforsyningens tilbagevenden. Til dette brug er det derfor pnskeligt at hâve et sletbart, ikke flygtigt, billigt informations-lagerorgan.
Formâlet med den foreliggende opfindelse er i en strikkemaskine at tilvejebringe et indlæseorgan til tilvejebringelse af et elektrisk signal til styring af en komponent i maskinen, sâsom en fremfpringsmekanisme for et programlæseapparat, hvilket organ kan betjenes bâde manuelt og elektromekanisk for at frembringe det elektriske signal og har et sletbart, ikke flygtigt, billigt informât! onslagerorgan, som indgâr deri. Det er yderligere opfindelsens formâl i et programlæseorgan til anvendelse ved en strikkemaskine at tilvejebringe en fremfpringsmekanisme, der kan angive
DK 156328 B
2 fremf0ringsretningen for en programbærer ved hjælp af et mekanisk lagerelement, som er indrettet til manuel betjening og til betjening i afhængighed af læsning af en bestemt instruktion pâ programbære-ren. Ifolge opfindelsen opnâs dette ved et apparat af den i indled-ningen til krav 1 angivne art, som er ejendommeligt ved det i krav l's kendetegnende del angivne.
Opfindelsen skal herefter forklares nærmere under henvisning til tegningen, hvor fig. 1 viser et perspektivisk billede af en manuelt betjent strikkemaskine ifolge opfindelsen, som generelt viser apparatet ifdlge opfindelsen, fig. 2 et lodret billede, som detaljeret viser et læseapparat og en programbærer eller -kort ifolge opfindelsen, fig. 3 et billede ovenfra af læseapparatet i fig. 2, fig. 4 et snit, som viser yderligere konstruktionsdetaljer ved læseapparatet, fig. 5 et snit i en indgangsmekanisme, som indgâr i læseapparatet efter linien V-V i fig. 3, fig. 6 et skematisk billede af indgangsmekanismen vist i fig. 5 til at vise funktionen af indgangsmekanismen, fig. 7 et delvis skematisk og delvis blokdiagram af et elek-trisk kredslpb, som indgâr i apparatet if0lge opfindelsen, fig. 8 et rutediagram for apparatet ifplge opfindelsen og fig. 9 et rutediagram, som viser en del af rutediagrammet i fig. 8 mere detaljeret.
Strikkemaskinen i fig. 1 omfatter et maskinstel 61, som bærer et nâleleje 62. Et antal bevægelige strikkenâle er monteret i nâlelejet 62 side om side. En manuelt betjenelig vogn 63 er forsky-deligt monteret pâ nâlelejet 62 for betjening af strikkenâlene.
Vognen 63 er forsynet med et garnfodeapparat 64 til at lægge eller tilfpre et eller flere strikkegarner 65 pâ strikkenâlene under strikkeoperationen. Strikkegarnerne 65 tilfores fra garnforsyninger 66 over et sædvanligt optageorgan 67, som er aftageligt monteret pâ maskinstellet 61 og har optagefjedre.
3 DK 156328 B
Vognen 63 er forsynet med et par nâlevælgeorganer (ikke vist), som hver omfatter et elektromekanisk aktiveringsorgan, som er betjene-ligt af et fælles drivkredsl0b til selektivt at betjene strikkenâlene. Vognen 63 er endvidere forsynet med organer til detektering af bevægel-sen af vognen i forhold til nâlelejet. Detekteringsorganerne indbefat-ter f.eks. en vogntidsstyreimpulsgenerator, en afbrydermekanisme til detektering af vognl0beretningen osv. og en afbrydermekanisme, som sam-virker med et par aktiveringsorganer 68. De af operat0ren valgte posi-tioner for aktiveringsorganerne 68 pâ nâlelejet 62 bestemmer et omrâde, i hvilket nâlevaelgeoperationen skal udf0res af nâlevælgeorganerne som forklaret i det ovennævnte US-patentskrift nr. 4.085.597.
Detekteringsorganerne og de elektromekaniske aktiveringsorganer er ved hjælp af et b0jeligt flertrâdet kabel 69 elektrisk forbun-det med det fælles drivkredsl0b, som er anbragt under et dæksel 2 pâ maskinstellet 61. Pâ dækslet 2 findes et styrepanel 7o, som er forsynet med flere manuelt betjenelige organer i form af taster eller trykknap-per som indgangsorganer til kredsl0bet og mèd tilsvarende visningsorga-ner som udgangsorganer fra kredsl0bet.
Maskinstellet 61 er forsynet med et læseapparat, der generelt er betegnet med 3. Læseapparatet er indrettet til at læse programmet eller m0nsterinstruktionerne, som er optegnet pâ en programbærer 1, og til at tilvejebringe elektriske signaler, som repræsenterer m0nsterin-struktionerne til drivkredsl0bet. Drivkredsl0bet tilvejebringer pâ sin side drivsignaler til de elektromekaniske aktiveringsorganer i afhængig-hed af bevægelsen af vognen 63 for selektiv energif0dning for nâleud-vælgelse svarende til signalerne, som tilvejebringes af læseapparatet 3.
Der skal nu henvises til fig. 2-5. Læseapparatet 3 er monte-ret pâ maskinstellet 61 og har en ramme 5, der rent faktisk omfatter flere elementer, anbragt under dækslet 2. En aksel 7 er drejeligt mon-teret i rammen 5 og har en f0devalse 6 fastgjort dertil, hvilken valse har et par tandskiver 6a til at f0re programkortet 1 i den ene eller den anden retning under samvirkning med et par rækker af perforationer la og lb, som er dannet i kortet 1. Som vist i fig. 3 findes der ogsâ fire skiver 6b pâ f0devalsen 6 mellern tandskiverne 6a for àt holde pro-gramkortet 1 i en halvcylindrisk tilstand.
En ledeplade 8 i fig. 4, som har et næsten U-formet tværsnit, er monteret pâ maskinstellet for at muligg0re programkortet l's kontakt med f0devalsen 6 for at lede programkortet 1 fra en langstrakt frontâb-ning eller indf0ringsspalte 9 afgrænset af dækslet 2 og en overplade
4 DK 156328 B
61, idet programkortet 1 passerer over en skandelinie i en skandef01er 37 og yderligere passerer undersiden af f0devalsen 6 langs de nederste cirkulære dele af skiverne 6b pâ f0devalsen 6 eller omvendt. Dækslet 2 er forsynet med fem lodrette nedadrettede dele 14 i fig. 4 mellem hver tandskive 6a og en nærliggende skive 6b og ogsâ mellem de hosliggende skiver 6b for at holde kortet 1 indsat fra indf0ringsspalten 9 imod bagsiden af denne, dvs. den h0jre side i fig. 4, for at st0tte det i en flad tilstand langs skandelinien. Den 0verste plade 15 er i sin ba-geste side, dvs. den h0jre side i fig. 4, forsynet med en opadrettet del 15a, som strækker sig hen langs indf0ringsspalten 9. Den 0verste plade 15 er fremstillet af et transparent materiale, sâsom et transparent plastmateriale, for at muligg0re direkte- iagttagelse af programkortet 1, som er indsat fra indf0ringsspalten 9 gennem den opadrettede del 15a af den 0verste plade 15. En farvet referencelinie 15b i fig. 4 er anbragt pâ den opadrettede del 15a for passende indstilling af programkortet 1.
F0devalsen 6 er indrettet til at blive drejet rundt trinvis i den ene eller den anden retning ved hjælp af en i begge retninger arbejdende skridtmotor 12, som samvirker med valsen over en tandhjuls-forbindelse omfattende et tandhjul lo og et andet ikke vist tandhjul, som er monteret henholdsvis pâ akslen 7 for f0devalsen 6 og udgangsak-slen i skridtmotoren 12, og skridtmotoren 12 er monteret pâ en rammedel 11 af rammen.
Et fingerhjul 13 er tilgængeligt fra maskinens yderside gennem et vindue i dækslet 2. Hjulet 13 er monteret pâ akslen 7 for f0de-valsen 6 for at tillade den manuelle operat0r manuelt at f0re kortet 1 trinvis fremad.
Et indgangsorgan er anbragt pâ læseapparatet og er betjene-ligt ved manuel betjening af en maskinoperat0r sâvel som i overensstem-melse med en instruktion pâ programbæreren for at angive rotationsret-ning af skridtmotoren for derved at angive fremf0ringsretningen for programbæreren pâ f0devalsen. I udf0relsesformen vist i fig. 2,3 og 5 omfatter dette indgangsorgan et forskydeligt element 41, der er anbragt mellem et par stillinger, dvs. den venstre og h0jre position. Det for-skydelige element 41 har en stift 4o, som er fastgjort derpâ og strækker sig udenfor det 0verste af dækslet 2 gennem et langstrakt hul/ der er dannet deri for sâledes at være manuelt betjenelig af en maskinopera-t0r for at forskyde elementet 41 mellem de nævnte positioner. Det for-skydelige element 41 har et par nedadrettede ben, der er beliggende med en indbyrdes afstand, og som hver har en permanent magnet 42 fastgjort dertil oa anbraat med de samme maanetDOler beliaaende modsat hinanden
5 DK 156328 B
En afbryder 43 er anbragt ud for den h0jre position af det forskydelige element 41. Afbryderen 43 er af den type, der reagerer pâ et magnetfelt, sâsom en tungeafbryder eller en afbryder med Hall-element, og er anbragt for betjening af en af magneterne 42 til detek-tering af positionen af det forskydelige element 41, sâledes at den indkobles, nâr det forskydelige element 41 er i den h0jre position,og udkobles, nâr dette er i den venstre position. Afbryderen 43 er elek-trisk forbundet mellem jord og over en formodstand til en positiv spæn-dingsforsyning Vcc, idet afbryderens udgang tages fra den side af afbryderen 43, som har den h0je spænding, sâledes som vist skematisk i fig. 6. Afbryderens udgang er forbundet med kredsl0bet til styring af rotationsretningen af skridtmotoren 12.
Afbryderen 43 er fastgjort til den ene af et par konsoller 25, som igen er monteret pâ det 0verste af en 0verste forlængelse af rammedelen 11. Hver konsol 25 er forsynet med et par opadrettede vinger 25a, som danner en kanal til optagelse af benene af det forskydelige element 41 til styring af dette under forskydningsbevægelsen, og endvi-dere med en opadrettet væg 25b til underst0tning af en elektromagnet 46, der har en kerne 45, som er underst0ttet pâ væggene 25b af konsol-lerne 25, og en spole 44, som er viklet pâ kernen 45. Kernen 45 er anbragt mellem og pâ Unie med parret af permanente magneter 42, som det navnlig er vist i fig. 5, sâ at str0mtilf0rsel til elektromagneten 46 bringer det forskydelige element 41 til at forskydes af den magnetiske kraft mellem elektromagneten 46 og de permanente magneter 42. Det vil forstâs, at retningen af denne forskydningsbevægelse af elementet 41 afhænger af retningen af str0mgennemgangen i spolen 44 i elektromagneten 46.
I udf0relsesformen vist i fig. 6 har spolen 44 imidlertid et par spoledele, der kan str0mforsynes uafhængigt, og som er dannet af de to terminaler og et midtpunktsudtag,til trods for at der tilvejebrin-ges en str0mkilde, som er i stand til at omskifte retningen af str0m-gennemgangen, som tilf0res. Disse spoledele er indrettet til alterna-tivt at forsynes med elektrisk str0m pâ deres terminaler ved hjælp af et drivkredsl0b 47, sâ at polariteten af elektromagneten 46 og f01gelig retningen af forskydningsbevægelsen af det forskydelige element 41 afhænger af, hvilke spoledele., der tilf0res elektrisk str0m. En str0mgen-nemgang i den ene af spoledelene bevirker sâledes, at det forskydelige element 41 forskydes alternativt til den h0jre eller venstre position, som detekteres af afbryderen 43 som nasvnt ovenfor.
Det nævnte drivkredsl0b 47 kan hensigtsmæssigt bestâ af et
6 DK 156328B
10b. Styrekredsl0bet 53 indeholder en hukommelse til midlertidig lag-ring deri af signaler, som repræsenterer m0nster- og funktions instruk-tioner, som udlæses fra programbæreren 1, indbefattende et par bes teinte instruktioner til at specificere fremf0ringsretningen af programbæ-reren 1 som beskrevet i det f01gende. Styrekredsl0bet 53 konditioneres af indgangssignaler fra indgangsorganet, der generelt er vist ved blok-ken 58 i fig. 7, til pâ et passende tidspunkt fra hukommelsen at frem-kalde signalerne, som repræsenterer de nævnte særlige instruktioner, og til drivkredsl0bet 47 f0re en impuls for den n0dvendige energiforsy-ning af elektromagneten 46 i overensstemmelse med disse fremkaldte signaler.
ünder drift bliver en række m0nster- og funktionsinstruktio-ner udlæst af programbæreren 1, hver gang vognen 63 f0res forbi. Nâr en instruktionsmarkering detekteres for at specificere fremf0ringsret-ningen som "frem" eller "tilbage" under denne udlæsning, bliver elektromagneten 46 str0mforsynet i overensstemmelse med instruktionsmarke-ringen for at forskyde det forskydelige element 41 til den angivne position, medens elektromagneten 46 ikke str0mforsynes, nâr der ikke detekteres et sâdant instruktionsmærke, sâ at det forskydelige element 41 forbliver i den tidligere position. Elementet 41 er som nævnt oven-for ogsâ manuelt forskydeligt. Positionen af elementet 41 detekteres af afbryderen 43 forud for hver str0mforsyning af skridtmotoren 12 for at f0re programbæreren 1 fremad, hvilket ogsâ sker, hver gang vognen 63 bevæges hen over nâlelejet 62.
Pâ grundlag af indgangsorganet som beskrevet ovenfor vil det klart forstâs, at den fysiske position af stiften 4o pâ det forskydelige element 41 angiver fremf0ringsretningen for programbæreren 1, som tilvejebringer en betydelig fordel derved, at eftër at maskinens str0m-forsyningskilde tilfældigt er blevet afbrudt, bliver denne fremf0rings-retning mekanisk lagret, sâ at m0nsterstrækningen startes igen fra det afbrudte sted, nâr str0mmen igen er tilstede.
Programkortet 1 i fig. 2 sammen med læseapparatet anvendes til at instruere eller programmere kredsl0bsorganerne, der kan indbe-fatte en mikrodatamat til at styre den mâde, hvorpâ stof strikkes. Som vist i fig. 2 har kortet 1 mellem et par rækker af perforationer la og lb indbyrdes vinkelrette linier, som danner et m0nsterareal lp af rekt-angler, som strækker sig i s0jler og rækker. Rektanglerne i m0nster-arealet lp svarer til masker og s0jlerne og rækkerne til maskerækker henholdsvis pâ langs og pâ tværs, som kan strikkes i et stof i overensstemmelse med instruktioner pâ kortet. Fortrinsvis har hvert rektangel an Kvû/ΪΛλ r\rr Λ a 4 4α4· «τ>ρ*λμ4- 1 îrro ewavai· +· î 1 Κνΰ/ίΛβη r\rr
7 DK 156328B
Kortet 1 indeholder endviderè mellem m0nsterarealet lp og den h0jre række af perforationer lb et funktionsareal lf, som indeholder en uafhængig og to par af s0jler af rektangler beliggende pâ Unie med rækkerne af rektangler i m0nsterarealet lp. S0jlerne i funktionsareal et lf tjener til betjening af udgangselementer i kredsl0bsorganer-ne, og den uafhængige s0jle tjener til aktivering af et alarmorgan. Et rektangel i den uafhængige s0jle vil selektivt blive form0rket, sâ at alarmorganet kan aktiveres pâ et 0nsket tidspunkt under strikningen, idet dette tidspunkt f.eks. er, nâr et strikkegarn 65 skal erstattes af et andet organ, der har en anden farve eller lignende.
De 0vrige par af s0jler i funktionsarealet lf tjener til fremf0ring af programbæreren 1. Det f0rste venstre par af s0jler tjener til at foreskrive fremf0ringsretningen. Et rektangel i hver s0jle i parret vil være selektivt form0rket, sâ at bæreren 1 kan f0res frem og tilbage mellem positionerne fastlagt af disse rektangler. M0nster-strikning, som anvender en programbærer 1 med fremf0ringen styret af instruktionerne i det nævnte par af s0jler, tilvejebringer sâledes til-syneladende et lodret gentaget spejlbillede af et enhedsm0nster afgræn-set lodret af disse markeringer.
Det andet h0jre par af s0jler i funktionsarealet lf har at g0re med den specielle fremf0ringsmâde for bæreren 1. Den venstre s0jle i parret tjener til successiv fremf0ring (spring) af bæreren 1, og den h0jre tjener til standsning af denne successive fremf0ring. Et rektangel i hver s0jle i parret vil blive selektivt form0rket for at angive successiv fremf0ring af bæreren 1 mellem positionen bestemt af disse rektangler. I det tilfælde, hvor disse rektangler ligger pâ Unie med de form0rkede rektangler i det f0rste par af s0jler, tilvejebringer m0nsterstrikning tydeligvis et lodret gentaget billede af et enhedsm0n-ster pâ et strikket stof.
Læseapparatet 3 indeholder endvidere et skandeorgan 4, som er forskydeligt monteret pâ et par af 0verste og nederste styrestænger 17 og 18, der er monteret pâ rammen 5 parallelt med akslen 7 for f0de-valsen 6.
En tværgâende spalte anbragt i et 10belegeme 19 af skandeor-ganet 4 er forskydeligt forbundet med den 0verste styrestang 17, medens en spoleform 2o, der er fastgjort til 10belegemet 19, er forskydeligt forbundet med den nederste styrestang 18. En spole 21 er viklet pâ spole-formen 2o. En langstrakt permanent magnet 22, som danner en lineær mo-tor, der samvirker med spolen 21, er anbragt under den nederste styrestang 18 og er fast monteret pâ stativet 5 parallelt med styrestangen
8 DK 156328B
18 og i det mindste en del af stativet 5 er fortrinsvis fremstillet af et eller andet magnetisk materiale for at danne en 0nsket magnetisk vej. ünder drift bevirker tilf0rsel af str0m til spolen 21, at skande-organet 4 bevæger sig hen langs styrestængerne 17 og 18 i afhængighed af retningen af str0mgennemgangen i spolen 21.
Skandeorganet 4 er normalt beliggende ved den venstre ende i stillingen vist i fig. 2 og bevæges fra den venstre til den h0jre ende og vender derpâ tilbage til den oprindelige venstre ende fra den h0jre i afhængighed af retningsbevægelsen af vognen 63, Den frem- og tilbagegâende bevægelse af skandeorganet 4 udf0res typisk i en konti-nuert cyklus uden nogen pause.
En grænseafbryder 23 er passende anbragt i forhold til den h0jre ende af skandeorganet 4's bevægelse, og et stoporgan 24 er fast-gjort til den 0verste styrestang 17 i en stilling, som svarer til den venstre ende af bevægelsen af skandeorganet 4. Styrestangen 17 er fortrinsvis bevægeligt monteret pâ rammen 5, sâledes at den er bevægelig over en forudbestemt afstand i den langsgâende retning i forhold til rammen 5 og presses mod h0jre af en bufferfjeder 26 ved den venstre endedel af stangen 17. ünder drift beskytter eller aflaster fjederen 26 skandeorganet 4 mod st0d ved den venstre ende af bevægelsen, nâr skandeorganet 4 kommer i ber0ring med stoporganet 24 under returbevæ-gelsen mod venstre.
En fotoelektronisk f01er 37 med et lysemitterende element ôg en fotoelektrisk transducer til at omdanne lyset, som reflekteres fra overfladen af programkortet 1 til et elektrisk signal, er anbragt ved den h0jre sidedel af skandeorganet 4 som vist i fig. 4. F0leren 37, der i det f01gende betegnes skandef01eren, er indrettet til at skande programkortet 1 langs den forudbestemte skandelinie.
For korrekt at udsætte programkortet 1 pâ f0devalsen 6 for skandef01eren 37 er kort-styrepladen 8 langs skandelinien for skande-f0leren 37 forsynet med spalter 8p, som svarer til s0jlerne i m0nster-arealet lp pâ programkortet og ogsâ med spalter 8f, som svarer til s0jlerne i funktionsarealet If. Spalterne 8p og 8f i fig. 2 kan ogsâ være dannet som et eller flere langstrakte huiler.
For at muligg0re at skandef01eren 37 læser en ikke markeret del af programbæreren 1 ved starten af en skanding af skandeorganet 4, er kortstyrepladen 8 forsynet med en yderligere spalte 8n, som er anbragt ved den venstre ende pâ Unie med rækken af spalter 8p og 8f, sâ at skandef01eren 37:' i udgangsstillingen kan læse det blanke'eller ikke markerede areal, der specielt er anbragt ved den venstre yderside . m A . a
9 DK 156328B
plade er monteret pâ rammen 5 parallelt' med styrestængerne 17 og 18 i en stilling under skandelinien i den bageste side vist til h0jre i fig. 4 af skandeorganet 4. Den lineære koder 28 har spalter 28p og 28f dannet derpâ, som svarer til s0jlerne i henholdsvis m0nsterarealet lp og funktionsarealet lf pâ programkortet 1. Det vil forstâs, at bredden af hver af spalterne 28f og 28p kan udf0res mindre end bredden af de tilsvarende spalter 8f og 8p, som er dannet i kortstyrepladen 8.
En lignende fotoelektronisk f0ler indbefattende en tastimpuls-generator 38 er fastgjort i skandeorganet 4 for fotoelektronisk læs-ning af spalterne 28p og 28f. Denne f01er indeholder et lysemitterende element til udsendelse af lys pâ forsiden af den lineære koder 28 og en fotoelektrisk transducer til at omdanne lyset, som reflekteres fra koderen til et elektrisk signal. Tastimpulsgeneratoren 38 er indrettet til at frembringe impulser svarende til spalterne 28p og 28f, nâr skandeorganet 4 bevæger sig henlangs en række af rektangler over m0nster-og funktionsarealerne lp og lf pâ programkortet 1. De sâledes tilveje-bragte impulser anvendes til at taste udgangen af skandef0leren 37 til frembringelse af tilsvarende signaler, som repræsenterer m0nster- og funktionsinstruktionerne, som er markeret i rektanglerne, der ligger i den tilsvarende række. Spalterne 28p og 28f i den lineære koder 28 fungerer sâledes som de sâkaldte "strobemærker", og signalerne bliver midlertidigt lagret i en hukommelse i kredsl0bet.
Markeringerne i m0nsterarealet lp pâ programkortet 1 bestem-mer m0nstret, der skal strikkes. Markeringer i funktionsarealet lf kan ogsâ bestemme et m0nster, der skal strikkes, sâsom tilvejebringelse af lodret gentagen afbildning eller et lodret gentaget spejlbillede af et enhedsm0nster. Grænserne for. et enhedsm0nsterareal, der skal gengi-ves flere gange i et stof, skal vælges eller specificeres af maskinope-rat0ren,og grænserne i den lodrette retning eller fremf0ringsretningen for programkortet 1 bliver specificeret ved selektiv form0rkelse af rektangler i det ene af eller begge parrene af s0jlerne ifmktionsarealet. lf, medens grænserne i den vandrette retning angives ved hjælp af' et st0rrelsesafbildningsorgan, som skal beskrives mere detaljeret.
Idet der henvises til fig. 2-4, strækker en forlængelse 33 sig i vandret retning og i nærheden af den 0verste plade 15, hvilken forlængelse er dannet i den forreste del vist til venstre i fig. 4 af styrepladen 8. Indsnit er dannet i forlængelsen 33 svarende til spalterne 8p, og et langstrakt hul er anbragt parallelt med skandelinien i den mellemliggende stilling af forlængelsen 33.
Et bevægeligt bestemmelsesorgan, som er betegnet generelt
DK 156328 B
stykke, som indgriber i det langstrakte hul for at styre det bevægeli-ge hoved 3o langs hullet,og en reflekterende metalplade 36, som er an-bragt i den modsatte side af forlængelsen 33 til at forhindre den lod-rette bevægelse af hovedet 3o, er fastgjort i en laminering af en sæt-skrue pâ den vandrette del af legemet. Et hul er anbragt i den lodrette del af legemet for at muligg0re montering af en lâserulle til indgrib-ning med en indsnitsdel pâ forlængelsen 33. Lâserullen presses imod indsnitsdelen af forlængelsen 33 af en bladfjeder, som er fastgjort til forsiden af den lodrette del.
Et manuelt betjeneligt fingerhjul 29 er drejeligt monteret pâ stativet 5 i nærheden af den h0jre ende af forlængelsen 33 for at bevæge bestemmelsesorganet 3o hen langs strikkemaskinen. Den 0verste del af fingerhjulet 29 er tilgængeligt udefra gennem en âbning, som er dannet i dækslet 2. Fingerhjulet 29 har en snorskive 34r ud i et dermed. En snor 35, som er forbundet med bestemmelsesorganet 3o, er f0rt mellem snorskiven 34r og en anden snorskive 341, som er drejeligt monteret pâ stativet 5 i nærheden af den venstre ende af forlængelsen 33. Den ene ende af snoren 35 er fast forbundet med organet 3o, og den anden ende er forbundet med den ene ende af en optagespiralfjeder. Den anden ende af fjederen er forbundet med organet 3o. For at muligg0re bevægelse af det bevægelige hoved 3o i h0jre eller venstre retning set i fig. 2 eller 3, nâr hjulet 29 drejes rundt manuelt, er snoren 35 vik-let flere gange omkring snorskiven 34r, og spændingen i spiralfjederen er valgt sâledes, at fjederen tilvejebringer tilstrækkelig friktion mellem snorskiven 34r og snoren 35 til at bevæge bestemmelsesorganet 3o i afhængighed af manuel drejning af hjulet 29.
Den reflekterende plade 36, som er monteret pâ bestemmelsesorganet 3o's legeme, har en lodret del, som strækker sig nedad forbi spalterne 8p pâ styrepladen 8 og er anbragt i nærheden af styrepladen 8. Overfladen af den lodrette del, dvs. den venstre sideflade i fig. 4, er udf0rt som et spejl for at for0ge refleksionen af lyset. Den lodrette del har en bredde, som er tilstrækkelig til at dække eller lukke for en spalte 8p pâ kortstyrepladen 8.
En skala 32 med inddelinger pâ Unie med s0jlerne i m0nster-arealet -lp pâ programkortet 1 og tal, som angiver numrene svarende til antallet af s0jler nummereret fra den venstre s0jle set i fig. 2, er _ anbragt mellem den 0verste plade 15 og forlængelsen 33. Bestemmelsesorganet 3o har en viser 31 ud i et med legemet for at angive inddelin-gen pâ skalaen 32. Med dette arrangement angiver indikatoren indbefattende viseren 31 og skalaen 32 den s0jle i m0nsterarealet lp pâ program- 1 Μ·*Μ UMU i. — 1 — *1 J_ Om. M i· »*«· M 1 n J MM ' Q Λ Λ*Κ· Μ V» fi ί
11 DK 156328 B
M0nsters0jlen pâ kortet 1, som angives af indikatojren, an-vendes til at fastlægge den h0jre grænsespalte, medens den venstre grænsespalte altid bestemmes af den venstre m0nsterspalte pâ kortet 1. F0lgelig er st0rrelsen af det 0nskede enhedsm0nster i den vandrette retning bestemt ved antallet af spalter, som ligger mellem den venstre og h0jre grænsespalte inklusive, idet antallet angives af indikatoror-ganerne som beskrevet ovenfor. Som et résultat af dette arrangement kan st0rrelsen af enhedsm0nstret i den vandrette retning fastlægges og vælges ved manuel betjening af fingerhjulet 29 af maskinoperat0ren.
Som tidligere nævnt er forsiden af den reflekterende plade 36 udformet som et spejl med en relativt h0j refleksionsfaktor for lys sammenlignet med enten forsiden af styrepladen 8, der typisk er farvet sort for at reducere refleksion af lys eller overfladen af kortet 1.
Pâ grund af dette arrangement for0ges udgangsspændingen fra skandef0-leren 37 hurtigt, nâr skandef0leren 37 kommer til en position ud for den reflekterende plade 36 til et betydeligt h0jere niveau end den ud-gangsspænding, som ellers optræder ved aflæsning af en markeret eller ikke markeret instruktion pâ programbæreren. Et komparatororgan tjener til at sammenligne udgangsspændingen fra skandef0leren 37 med en pas-sende referencespænding for at detektere, hvornâr f0leren 37 er i en stilling ud for den reflekterende plade 36. Den rigtige referencespænding kan let bestemmes ved fors0g og har et niveau mellem det foran-nævnte niveau og et eller andet h0jeste niveau, nâr f0leren 37 aflæser andet end den reflekterende plade 36.
I dette 0jemed sammenligner en analog komparator 52 udgangsspændingen fra den fotoelektriske transducer 51 i skandef0leren 37 med referencespændingen, som er bestemt ved fors0g og tilvejebragt ved hjælp af en variabel modstand 57. Skandef0leren 37 har som vist i fig.
7 et lysemitterende element 5o og en fotoelektrisk transducer 51. Ud-gangssignalet fra komparatoren 52 er et binært signal, som normalt er en h0j spænding, men som bliver en lav spænding, nâr skandef0leren 37 detekterer den reflekterende plade 36.
Udgangen pâ tastimpulsgeneratoren 38 er forbundet med en lig-nende komparator, hvis udgang igen er forbundet med et styrekredsl0b 53. Udgangsimpulserne fra denne komparator, der indgâr i impulsgenera-toren 38 i fig. 7, bliver sekventielt tait af en tæller, som indgâr i kredsl0bet 53 fra starten af en skanding af skandeorganet 4. Tælleren bliver typisk t0mt umiddelbart f0r start af en tælling.
Tælleoperationen af tælleren ophæves, nâr en lav spænding som nævnt ovenfor tilf0res fra komparatoren, og denne tælleværdi lagres
12 DK 156328B
trisk digitalt signal ved at styre viseren 31 baseret pâ inddelingerne pâ skalaen 32 ved at dreje fingerhjulet 29 som nævnt ovenfor.
Styrekredsl0bet 53 indeholder en hukommelse til lagring af de binære signaler, som afledes ved læsning af strikkem0nstret, og de elektriske binære signaler, som er lagret i hukommelse^kan udlæses gentagne gange i rækkef01ge overensstemmende med antallet af bit sva-rende til tællerværdierne, som er lagret i hukommelsen. Nâr vognen 63 derpâ bevæger sig hen langs nâlelejet, vil passende nâleudvælgelse bli-ve udf0rt ved hjælp af et nâlevælgeorgan 59, som indbefatter de tidli-gere beskrevne elektromekaniske aktiveringsorganer.
I fig. 7 er aile indgangsorganerne udover skandef01eren 37 og tastimpulsgeneratoren 38 vist som værende indbefattet i en blok 58, hvori der som tidligere nævnt indgâr en vogntidsimpulsgenerator, afbry-dermekanismer til detektering af vognens 10beretning og nâleudvælgel-sesomrâde, indgangsorganerne, som er anbragt pâ styrepanelet 7o pâ dæk-slet 2 indbefattende afbryderen 43,og evéntuelle andre indgangsorganer for strikkemaskinen.
Kredsl0bet i fig. 7 er ogsâ forsynet med et organ til ende-lig bestemmelse af den binære "1" eller "0" værdi af et elektrisk signal svarende til tilstedeværelsen eller fraværet af markeringerne. Dette résultat opnâs pâ grund af, at refleksionsevnefaktoren for lys afhæn-ger af typen af markeringsmateriale, som anvendes til at tilvejebringe markeringer pâ kortet l,og typen af materiale, som kortet bestâr af.
Hvis f.eks. der anvendes sædvanligt hvidt papir til kortmaterialet, er forholdet mellem refleksionsevnefaktoren for lys i et blankt omrâde og et omrâde, der er fortrykt med sort farve, tilnærmelsesvis 3-7:1. F01gelig er refleksionsevnefaktoren for lys i det markerede omrâde be-tydeligt mindre end i et ikke markeret eller blankt omrâde. Pâ den an-den side nâr et transparent eller gennemskinneligt materiale dannet ved mat behandling (dvs. skabelse af meget lille ujævnhed ved en meka-nisk eller kemisk procès i den ene eller begge overflader af en folie) af plastfolie, sâsom en polyestatharpiksfolie,anvendes til kortmaterialet, kan m0nsterarealet mærkes sort med en blyant af operat0ren. I dette tilfælde er forholdet mellem refleksionsevnefaktoren for lys for det blanke omrâde og det sortfarvede omrâde ca. 1:2-4. F01gelig har det afmærkede omrâde en ret h0j refleksionsevnefaktor sammenlignet med det blanke omrâde. Det vil af de forannævnte fors0gsdata forstâs, at det hvide papir har et omvendt refleksionsevneforhold sammenlignet med foliematerialet med hensyn til refleksionsevnefaktoren for lys. Ikke desto mindre skal det elektriske binære 1 eller 0 signal bestemmes af-
13 DK 156328 B
med en anden analog komparator 54, en digital-analogomsætter 56 og et operationskredsl0b indeholdende en hukommelse i et logisk kredsl0b 55 til styring af komparatoren 54 og omsætteren 56. Virkemâden af dette kredsl0b skal nu beskrives.
Et startsignal til trigning af den lineære motor bliver til at begynde med f0rt fra styrekredsl0bet 53 til det logiske kredsl0b 55 ved begyndelsen af en skanding af skandeorganet 4. Operationskreds-10bet er indrettet til at styre omsætteren 56 for at detektere udgangs-signalet fra skandef0leren 37 ved begyndelsen af en skanding. Som f0l-ge heraf fâs der et digitalt spændingssignal svarende til f0leren 37's udgangsspænding, som svarer til en aflæsning af det blanke omrâde pâ programkortet 1. Derpâ bliver en værdi adderet til og subtraheret fra det digitale spændingssignal for at fâ henholdsvis et f0rste og et an-det digitalt referencespændingssignal. Værdien, som adderes eller sub-traheres, svarer til en passende spænding pâ indgangen af komparatoren 54, der er blevet bestemt pâ forhând ved fors0g. Dernæst startes en skanding af programbæreren 1 ved hjælp af skandeorganet 4. ünder skan-dingen tilvejebringer operatîonskredsl0bet et udgangssignal for hver strobeimpuls, som tilf0res fra impulsgeneratoren 38 over styrekredsl0-bet. Opérâtionskredsl0bets udgangssignal bliver skiftevis successive f0rt til omsætteren 56 for at frembringe det f0rste og derpâ det andet digitale referencespændingssignal for successive parvise sammenlignin-ger med udgangssignalet fra skandef0leren 37. Resultaterne af de successive sammenligninger bliver derpâ sammenlignet med hinanden i opera-tionskredsl0bet for at opnâ et endeligt résultat i form af en binær værdi 1 eller 0, som repræsenterer en m0nster- eller funktionsinstruk-tion i et rektangel pâ programbæreren 1, som læses af læseorganet 37.
De resulterende ettere og nuller svarer til markeringer eller mangel pâ markeringer pâ programkortet 1. Effektiviteten af kredsl0bet afhæn-ger af, om udgangssignalet fra f01eren 37 er en værdi, som ligger mel-lem den f0rste og anden referencespænding ved læsning af et ikke marke-ret omrâde,og af om resultaterne af den f0rste sammenligning ligger udenfor omrâdet mellem de to referencespændinger uden hensyn til, om de er h0jere eller lavere end den ene eller den anden af disse referencespændinger ved aflæsning af et markeret omrâde. De binære signaler, der fâs som et résultat af den anden sammenligning, bliver individuelt lagret i et hukommelsesorgan som instruktionssignaler, der hver repræsenterer en m0nster- eller funktionsinstruktion. De lagrede instruktionssignaler bliver derefter fremkaldt igen fra hukommelsen efter be= hov.
14 DK 156328B
nâr skandeorganet 4 ankommer til den h0jre ende af bevægelsen. Skande-organet 4 bliver derpâ umiddelbart aktiveret for at bevæge sig mod venstre og vende tilbage til sin oprindelige udgangsstilling, undtagen nâr en markering for et spring eller successiv fremf0ring detekteres.
I dette tilfælde standses skandeorganet 4 ved den h0jre ende af bevægelsen, sâledes at skandef01eren sa ligger ud for den yderste h0jre s0jle pâ programbæreren. Skridtmotoren 12 bliver derpâ umiddelbart str0mforsynet for at fremf0re programbæreren 1. Fremf0ringen af pro-grambæreren 1 fortsætter, indtil skandef01eren 37 detekterer en markering i den nævnte "stop"-s0jle yderst til h0jre. Pâ dette tidspunkt bringes skandeorganet 4 til at vende tilbage til sin oprindelige udgangsstilling. Under returbevægelsen tager kredsl0bet 45 ikke hensyn til éventuelle aflæsninger af f01eren 37.
I det tilfælde, hvor en markering er blevet detekteret i den uafhængige s0jle i funktionsarealet lf pâ programbæreren 1 under denne skanding, sker der forberedelse til aktivering af alarmorganet i kredsl0bsorganerne pâ det tidspunkt, hvor skandeorganet 4 ankommer til den h0jre ende af bevægelsen. Alarmorganet kan betjenes pâ dette tidspunkt eller pâ et eller andet 0nsket tidspunkt derefter, f.eks. ved enden af returbevægelsen af skandeorganet 4.
I det tilfælde, hvor en markering er blevet detekteret i den ene eller den anden af det f0rste par af s0jler under skandingen, bliver aktivering ogsâ udl0st af kredsl0bsorganerne til det forannævn-te tidspunkt. En sâdan aktivering kan standses automatisk af kredsl0bs-organerne efter et forudbestemt tidsinterval eller ogsâ manuelt ved hjælp af et specielt indgangsorgan, sâsom en stopknap.
Driften af læseapparatet 3, som umiddelbart beskrevet, udf0-res kontinuerligt, undtagen nâr en nâleudvælgelsesoperation er pâkræ-vet ved hjælp af den elektromekaniske nâlevælgemekanisme pâ vognen. Eksempelvis startes en skanding pâ et egnet tidspunkt, nâr vognen er beliggende udenfor omrâdet afgrænset af et par aktiveringsorganer 68, som er anbragt pâ nâlelejet 2. Et sâdant tidspunkt kan f.eks. være i det 0jeblik, hvor vognen netop har passeret aktiveringsorganerne 68 pâ nâlelejet for en given retning af vognens bevægelse og sâledes er udenfor omrâdet fastlagt af aktiveringsorganerne 68.
I fig. 7 er kredsl0bsorganerne vist at indeholde to kreds-10b, nemlig styrekredsl0bet 53 og det logiske kredsl0b 55. De to kreds-10b kan imidlertid udf0res som en enkelt LSI-chip,der danner en mini-eller mikrodatamat med en lagret programstyring og/eller et opkoblet logisk kredsl0b. I en foretrukken udf0relsesform omfatter programsty-ringen til en sâdan datamat til styrinq af den samlede m0nstermekanis-
15 DK 156328 B
vstrikke"-underprogram. I fig. 8 er vist et rutediagram for "læse"-underprogrammet, som viser de tidligere beskrevne operationer af kreds-10bene 53 og 55. Den del af ruten i fig. 8, som er begrænset af angi-velserne DI og D2, er vist mere detaljeret i fig. 9 for at illustrere kredsl0bsoperationerne vedr0rende indgangsorganet indbefattende afbry-deren 43. Beskrivelserne af de andre underprogrammer er udeladt pâ tegningerne, idet de ligger udenfor den foreliggende opfindelses ram-me.
For at lette datamatorganernes skelnen mellem om skandeorga-net 4 faktisk er beliggende i sin oprindelige udgangsstilling eller ik-ke ved starten af en skanding, er den lineære koder 28 forsynet med en yderligere spalte 28n, som er udformet vandret og længere end nogen af de andre spalter 28p eller 28f. Spalten 28n er anbragt sâledes, at den detekter.es af impulsgeneratoren 38, nâr skandeorganet 4 begynder en skanding fra den oprindelige udgangsstilling, medens den lineære koder 28 har en reflekterende overflade ud for den h0jre ende af bevæ-gelsen af skandeorganet 4. Ved starten af en skanding konstaterer data-matorganerne, at skanderen 4 ikke er beliggende i den oprindelige udgangsstilling, hvis udgangssignalet fra impulsgeneratoren 38 eller specielt udgangssignalet fra den analoge komparator deri er ved et h0jt niveau eller et logisk "1". I dette tilfælde bliver skanderen 8 aktiveret til at returnere til den oprindelige stilling yderst til ven-stre. Det lagrede program indeholder ogsâ midler til at styre kredsl0-bet for at detektere, om skanderen 4 er blevet bragt til standsning, f.eks. pâ grund af fejl, f.eks. binding, under en skanding. Dette op-nâs med en taktgivertæller til bestemmelse af tidsintervallet mellem to efter hinanden f0lgende strobeimpulser frembragt af impulsgeneratoren 38. Hvis tidsintervallet udg0r eller overskrider et forudbestemt tidsrum, sk0nner datamatorganerne, at fejl er opstâet i læseapparatet 3, hvorpâ skanderen 4 aktiveres for at returnere til den oprindelige udgangsstilling.

Claims (3)

16 DK 156328 B
1. Apparat til tilvejebringelse af elektriske signaler, som repræsenterer mpnsterinstruktioner i en strikkemaskine med en understptning (6) til understptning derpâ af en programbærer (1), som bærer monsterinstruktioner i rækker og spjler, en elektrisk styret toretningsskridtmotor (12) til at drive understptningen (6) for at fremfpre programbæreren (1) derpâ i den ene eller den anden retning, og et elektronisk læseorgan (4) anbragt og indrettet til at læse en række af mpnsterinstruktioner pâ programbæreren (1), k e n d e t e g n e t ved en afbryder (43) til at tilvejebringe et udgangssignal til styring af motoren (12), et forskydeligt element (41), der er manuelt forskydeligt mellem to stillinger og indrettet til at anbringes i den ene eller anden af de to stillinger svarende til en virksom og en uvirksom stilling for afbryderen (43), og et organ til forskydning af det forskydelige element (41) mellem de to stillinger.
2. Apparat ifplge krav 1, kendetegnet ved, at forskyd-ningsorganet indbefatter en elektromagnet (46), og at det forskydelige element (41) indeholder en permanent magnet (421, 42r) til samvirkning med elektromagneten (46) for at forskyde det forskydelige element (41) mellem de to stillinger.
3. Apparat ifdlge krav 2, kendetegnet ved, at afbryderen (43) er af den art, der er fplsom for et magnetfelt og er anbragt sâledes, at den er betjenelig af den permanente magnet (421, 42r) pâ det forskydelige element (41).
DK248077A 1976-06-04 1977-06-03 Apparat til tilvejebringelse af moensterinstruktioner i en strikkemaskine DK156328C (da)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
JP6446676A JPS52148256A (en) 1976-06-04 1976-06-04 Information recorting medium treanferring device for knitting machine
JP6446676 1976-06-04

Publications (3)

Publication Number Publication Date
DK248077A DK248077A (da) 1977-12-05
DK156328B true DK156328B (da) 1989-08-07
DK156328C DK156328C (da) 1989-12-27

Family

ID=13259023

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
DK248077A DK156328C (da) 1976-06-04 1977-06-03 Apparat til tilvejebringelse af moensterinstruktioner i en strikkemaskine

Country Status (9)

Country Link
US (1) US4079601A (da)
JP (1) JPS52148256A (da)
AR (1) AR225592A1 (da)
AU (1) AU505027B2 (da)
CH (1) CH620952A5 (da)
DK (1) DK156328C (da)
FR (1) FR2353667A1 (da)
IT (1) IT1143582B (da)
MX (1) MX146029A (da)

Families Citing this family (7)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FR2424347A1 (fr) * 1978-04-27 1979-11-23 Superba Sa Machine a tricoter familiale
US4156355A (en) * 1978-08-21 1979-05-29 The Singer Company Row advancing arrangement for a programmable flat bed knitting machine
US4156357A (en) * 1978-09-05 1979-05-29 The Singer Company Carriage releasing mechanism for a flat bed knitting machine
IT7909549A0 (it) * 1979-09-28 1979-09-28 Savio Spa Apparecchiatura per il comandoelettronico di selezione degli aghi per effettuare disegni in jacquard e linsks links su macchine circolari da calzetteria e simili
US8522577B2 (en) * 2011-03-15 2013-09-03 Nike, Inc. Combination feeder for a knitting machine
US8839532B2 (en) 2011-03-15 2014-09-23 Nike, Inc. Article of footwear incorporating a knitted component
US9060570B2 (en) 2011-03-15 2015-06-23 Nike, Inc. Method of manufacturing a knitted component

Citations (1)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE2419181A1 (de) * 1973-04-20 1974-11-21 Scitex Ltd Steuereinrichtung fuer eine textilmaschine

Family Cites Families (8)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
BE560188A (da) * 1956-08-20
CH570490A5 (da) * 1973-07-07 1975-12-15 Empisal Knitmaster
US4006611A (en) * 1975-09-12 1977-02-08 The Singer Company Positioning control for programmable knitting machines
US3983718A (en) * 1975-09-12 1976-10-05 The Singer Company Knitting machine for producing programmed designs
US4036035A (en) * 1975-10-30 1977-07-19 The Singer Company Automated home knitting machine
US3991592A (en) * 1975-10-30 1976-11-16 The Singer Company Automated home knitting machine
US4040277A (en) * 1975-10-30 1977-08-09 The Singer Company Automated home knitting machine with program card reader
US4015445A (en) * 1975-10-30 1977-04-05 The Singer Company Automated home knitting machine with means for controlling the knitting of design rows

Patent Citations (1)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE2419181A1 (de) * 1973-04-20 1974-11-21 Scitex Ltd Steuereinrichtung fuer eine textilmaschine

Also Published As

Publication number Publication date
US4079601A (en) 1978-03-21
MX146029A (es) 1982-05-04
JPS52148256A (en) 1977-12-09
AU2576677A (en) 1978-12-07
DK248077A (da) 1977-12-05
IT1143582B (it) 1986-10-22
AU505027B2 (en) 1979-11-08
DK156328C (da) 1989-12-27
FR2353667A1 (fr) 1977-12-30
CH620952A5 (da) 1980-12-31
AR225592A1 (es) 1982-04-15
FR2353667B1 (da) 1979-03-23

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US4819083A (en) Moving type image recording apparatus
DK156328B (da) Apparat til tilvejebringelse af moensterinstruktioner i en strikkemaskine
GB1584000A (en) Two directional transport arrangement
US4085597A (en) Knitting machine coupled with the program reading device
JPS5929981Y2 (ja) 編機の走査装置
US4078401A (en) Method and apparatus for providing patterning instructions in a knitting machine
US4265188A (en) Electric sewing machine
US4040277A (en) Automated home knitting machine with program card reader
US4015445A (en) Automated home knitting machine with means for controlling the knitting of design rows
US4167842A (en) Reader-filler machine for microfilm jackets operable in insertion or structuring mode
JPS5855269Y2 (ja) 手編機用情報記録媒体
JPS607059B2 (ja) 手編機における糸選択方法
US4036035A (en) Automated home knitting machine
JPS6156342B2 (da)
US3476876A (en) Information encoding and transmitting apparatus
JP2630951B2 (ja) ミシンの自動ボタンホール押え装置
US3740531A (en) Automatically presettable copy counter for automatic printing machines, copiers, and the like
JPS60162847A (ja) 編機の模様編装置
JP3151922B2 (ja) ミシン
JPS5929707B2 (ja) 編機における編成パタ−ン走査方法
JPS5842475Y2 (ja) 編機の選針単位数設定装置
JPS5929706B2 (ja) 手編機における編成パタ−ン走査方法
JPS6050901B2 (ja) 編機の選針方法
JPS6040617Y2 (ja) 編機の走査装置
JPS5977431A (ja) オ−バ−レイ装置

Legal Events

Date Code Title Description
PBP Patent lapsed