DK145472B - Traehus af udseende som et bjaelkehus og med bjaelkekrydslignend hjoernesamlinger af korte traebjaelkestumper - Google Patents

Traehus af udseende som et bjaelkehus og med bjaelkekrydslignend hjoernesamlinger af korte traebjaelkestumper Download PDF

Info

Publication number
DK145472B
DK145472B DK367776AA DK367776A DK145472B DK 145472 B DK145472 B DK 145472B DK 367776A A DK367776A A DK 367776AA DK 367776 A DK367776 A DK 367776A DK 145472 B DK145472 B DK 145472B
Authority
DK
Denmark
Prior art keywords
house
cross
tree
wall
cladding
Prior art date
Application number
DK367776AA
Other languages
English (en)
Other versions
DK367776A (da
DK145472C (da
Inventor
C A Eltstroem
Original Assignee
Arca Holding Sa
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Arca Holding Sa filed Critical Arca Holding Sa
Publication of DK367776A publication Critical patent/DK367776A/da
Publication of DK145472B publication Critical patent/DK145472B/da
Application granted granted Critical
Publication of DK145472C publication Critical patent/DK145472C/da

Links

Classifications

    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E04BUILDING
    • E04BGENERAL BUILDING CONSTRUCTIONS; WALLS, e.g. PARTITIONS; ROOFS; FLOORS; CEILINGS; INSULATION OR OTHER PROTECTION OF BUILDINGS
    • E04B1/00Constructions in general; Structures which are not restricted either to walls, e.g. partitions, or floors or ceilings or roofs
    • E04B1/02Structures consisting primarily of load-supporting, block-shaped, or slab-shaped elements
    • E04B1/10Structures consisting primarily of load-supporting, block-shaped, or slab-shaped elements the elements consisting of wood

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Architecture (AREA)
  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Wood Science & Technology (AREA)
  • Physics & Mathematics (AREA)
  • Electromagnetism (AREA)
  • Civil Engineering (AREA)
  • Structural Engineering (AREA)
  • Load-Bearing And Curtain Walls (AREA)

Description

(19) DANMARK (f^
(12) FREMLÆGGELSESSKRIFT in) 145472 B
DIREKTORATET FOR PATENT- OG VAREMÆRKEVÆSENET
(21) Ansøgning nr. 3677/76 (51) |nt.Ci.s E 04 B 1/10 (22) Indleveringsdag 13· aug. 1976 E 04 H 1/02 -= (24) Løbedag 13· aug. 1976 (41) Aim. tilgængelig 15· feb. 1977 (44) Fremlagt 22. nov. 1982 (86) International ansøgning nr. ~ (86) International indleveringsdag (85) Videreførelsesdag -(62) Stamansøgning nr. -
(30) Prioritet 14. aug. 1975^ 7509099# SE
(71) Ansøger ARCA HOLDING S.A., Luxembourg, LU.
(72) Opfinder Carry Allon Elf s troem, SE.
i (74) Fuldmægtig Dansk Patent Kontor ApS.
(54) Træhus af udseende som et bjælkehus og med bjælkekrydslignende hjørne« samlinger af korte træbjælkestumper.
Opfindelsen angår et træhus af udseende scan et bjælkehus og med bjælkekryds lignende hjørnesamlinger bestående af korte bjælkestumper af træ, som er forsynet med en fals og lagt ovenpå hinanden i kors, og som omfatter et udragende hoved og en bagud vendende krydshals, til hvilket et vandret forløbende beklædningsbræt er fastgjort, idet en-den af hvert beklædningsbræt har en endetap, som rager ind i et på ydersiden af krydshalsen udformet hulrum.
•V.
q Efterspørgselen efter træhuse, navnlig fritidshuse, har tiltaget i stærkt i den senere tid. Ægte bjælkehuse eller blokhuse kræver imid^ lertid en håndværksmæssig fremstilling og en stor mængde træ, hvortil for de er meget kostbare. Desuden er de behæftet med talrige tekni- ^ ske ulemper, blandt andet udtørringsbetingede kastninger med deraf følgende utætheder. . = 2 145472
Fra beskrivelsen til svensk patent nr. 213.847 kendes sådanne bjælkehuse, hvor hjørnesamlingerne er udført med løse bjælkestumper, således at delene til bjælkehuset kan udføres maskinelt. Herved kan der tillige spares på træforbruget ved til væggene at anvende tømmer af mindre dimensioner, dvs. mindre vægtykkelse, men det kræver en solid forbindelse mellem bjælkestumper og væg.
Det er imidlertid også kendt, med henblik på, at nedsætte forbruget af træ og at tilvejebringe en bedre isolering, at opbygge hushjørnerne i form af en stabel af korte bjælkestumper, som ligger skiftevis krydset og er skruet sammen, og som udadtil er udformet med udadragende hoveder og indadtil med udfalsede hals- eller halestykker, hvortil en ydervæg af profilerede brædder er fastgjort. En sådan udformning kendes fra det schweiziske patentskrift nr. 433.657, hvor de hinanden krydsende bjælkestumper er udformet med forlængede bagudrettede halestykker, hvortil den hule stolpevæg er fastgjort. Ydervægdelens beklædningsbrædder indgriber her med sine ender på lignende måde som ved en svalehalesamling i noter, som er udformet uden for bjælkekrydsets krydsnings sted i de tværliggende bjælkestumper. Det er imidlertid ved denne konstruktion en ulempe, at de ydre beklædningsbrædder ikke flugter med hovederne. Desuden skal bjælkestumperne fikseres ved hjælp af i soklen forankrede stænger.
På denne baggrund er det opfindelsens formål at anvise en sådan udformning af et træhus af den indledningsvis angivne art, at der allerede ved lagvis indføjning af bjælkestumper og beklædningsbrædder opnås en stabil sammenføjning.
Dette formål opnås med et træhus som ifølge opfindelsen er ejendommeligt ved, at hver bjælkestump i krydsningsområdet til dannelse af krydshalsen har en rundtgående udsparing, at hulrummet på ydersiden af krydshalsen forløber i hele krydshalsens længde, at dimensionerne af beklædningsbræddernes endetappe svarer til det på yderfladen af krydshalsen udformede hulrum, og at hvert beklædningsbræts endetap under anlæg mod en krydshals fuldstændig er omsluttet af de tilstødende bjælkestumper.
Ved denne udformning opnås først og fremmest den væsentlige fordel, at ydervægdelens beklædningsbrædder umiddelbart indgår som bestanddele af krydsforbindelsen, hvorved der fremkommer en fast sammenføjet 3 145472 samling, der danner den bedst mulige forankring. Da de enkelte beklædningsbrædder ligger flugtende med og i samme retning som bjælkestumpernes udragende hoveder, frembringer de et indtryk af gennemgående blokhustømmerbjælker, så at huset derved kommer til at se ud som et ægte bjælkehus. Ved at beklædningsbrædderne er indføjet i kryds-forbindelserne, og ved at deres endetappe er omsluttet af såvel den underliggende som den overliggende bjælkestump, opnås desuden en særlig tæt forbindelse med bjælkestumperne som ikke går tabt, når træet tørrer og derfor skrumper ind.
I en foretrukket udførelsesform for træhuset ifølge opfindelsen er hver bjælkestump udformet med et indad fra krydshalsen forløbende og i forhold til denne til tre sider udvidet, forholdsvis kort halestykke, som overlappes af en del af et beklædningsbræt og samtidig støtter dette.
Herved opnås en stor lettelse i monteringsarbejdet, således at huset med fordel kan opføres af selvbyggere, idet bjælkestumperne er fuldstændig fikseret ved den krydsvise anbringelse af disse. Desuden er disse halestykker velegnede til fastgørelse af indvendig beklædning.
Især for selvbyggere kan det være hensigtsmæssigt, at beklædningsbrædderne og bjælkestumperne desuden er forbundet med søm eller andre fastgørelsesmidler. Men anbringelsen af bjælkestumper og beklædningsbrædder kan også være entydigt bestemt og deres indbyrdes fastholdelse ske ved, at bjælkestumperne og beklædningsbræddernes endetappe er forbundet ved hjælp af noter og fjer i de mod hinanden vendende sider af krydshalsen og endetappen.
Det ifølge opfindelsen opbyggede træhus svarer i ydre udseende til et traditionelt bjælkehus. Bjælkekrydsene kan udformes væsentligt kraftigere og mere elegante. Konstruktionen medfører ingen begrænsning med hensyn til husets størrelse, dets udformning eller mulig-: heder for udnyttelse af samtlige planløsninger.
Opfindelsen skal i det følgende forklares nærmere under henvisning til de på tegningen viste udførelseseksempler på en hjørnesamling til et træhus ifølge opfindelsen samt dele deraf, idet 4 145472 fig. 1 er et vandret snit gennem et bjælkekryds med tilstødende vægdele, fig.: 2 et snit efter linien II-II i fig. 1, fig. 3 ' et forstørret vandret snit gennem en vægstolpe, fig. 4 et tværsnit gennem et beklædningsbræt, som udefra ser ud • som et stykke b jælkehust ømmer, fig. 5 viser endedelen på et beklædningsbræt ifølge fig. 4, set fra siden, og fig. 6 og 7 viser to ændrede udformninger af det i fig. 1 viste bjælkekryds.
Den i fig. 1 viste vægkonstruktion omfatter en ydervægbeklædning 1 og en indervægbeklædning 2 med derimellem anbragte stolper 3 og en isol ring 4. Ydervæggen 1 består af beklædningsbrædder 7 af træ samt stolper 3, mens indervægbeklædningen 2 kan bestå af gipsplader. Inden for og i en passende ventilationsafstand fra den af beklædningsbrædder 7 bestående ydervægbeklædning 1 er der mellem stolperne 3 anbragt plader 5 til isolering på passende, sædvanlig måde. Mellem ydervægbeklædningen 1 og pladerne 5 er der således dannet en ventilationsspalte 6. Isoleringen 4 kan bestå af glasfiber- eller mineral-fibermåtter.
Åf ovenstående forklaring vil det kunne ses, at det drejer sig om en almindelig træskeletvæg eller stolpevæg. Det særlige består i, at dette bus med en sædvanlig vægkonstruktion og med en tidssvarende, højværdig isolering danner en bustype, som er udstyret med ægte bjælkekryds, og som set udefra bar fuld ligbed med et bjælkebus.
Opfindelsen er baseret på anvendelsen af en ydervægbeklædning af beklædningsbrædder med not og fjer af den i fig. 4 viste udformning.
Træet til fremstillingen af bjælkekrydsene består af korte bjælkestumper 8 af fortrinsvis samme længde, som hver er udformet med et boved 9j en bals 10 og et halestykke 11. Det indadvendende halestykke 11 kan anvendes som sømfæste for yder- og indervæggene 1,2 og bar i hovedsagen den samme funktion som de i sædvanlige bjælkekryds beliggende dele af bjælkehuse. Bjælke stumperne 8 er således udformet og færdiggjort på forhånd, at de let kan monteres på byggepladsen samtidigt med opførelsen af den af de ydre vægbeklædningsbrædder 7 5 145472 og stolperne bestående bærevsøg. Som det fremgår af fig. 7, bar de med føer 12 og not 13 udformede beklædningsbrædder 7 endeflige 14 med formindsket tykkelse, hvis bredde f.eks. kan vsere 1/4- af be-klædningsbræddemes bredde, idet endefligene 14· er således indsnævret, at de kan indføjes mellem halsene 10, som på deres side er udformet på en dertil egnet måde. Beklædningsbrædderne i de to vægge, som holdes sammen af bjælkekrydsene, ligger an imod hinanden med deres endeflader 15, idet disse endeflader 15 på endefligene 14- er skåret l i gering for at give et godt anlæg.
Halsene 10 kan være udformet med lodrette og på en linie anbragte borehuller, så at der i hvert kryds kan indføres eb gennemgående bolt til lodret sammenspænding af kryds og vægge.
De flanker på halsene 10, som endefligene 14· ligger an imod, er plane, og endefligene 14- kan fastgøres på disse plane sider af halsene 10, f.eks. med søm 16; imidlertid kan søm ell r andre fastgørelsesmidler, f.eks. lim, udelades, dersom endefligene 14- og halsene 10 er således tilpasset til hinanden, at der ved monteringen af væggene og krydsene opnås en formbetinget fastlåsning af endefligene 14· mel-' lem halsene 10, idet hovedet 9 og halestykket 11 i bjælkestumperne 8 optager vridningskræfter og aksialkræfter.
Bor at sikre en nøjagtig indbyrdes stilling og til at danne den ovennævnte formbetingede fastlåsning mellem halsene 10 og endefligene 14·, kan disse være udformet med fjer og not 18 henholdsvis 19 (jfr. fig. 1 og 5).
I stedet for den viste udformning af halsene 10 og halestykkerne 11-kan delene være udformet på forskellige andre måder, f.eks. i en "tapknudeform" eller med de i fig. 6 og 7 viste udformninger af en trækfast svalehaleforbindelse mellem beklædningsbrædderne 7's endeflige 14 og bjælkestumperne 8's halse 10. I så fald behøver bjælkestumpen 8 ikke at have et indadvendende halestykke, der strækker sig så langt ind mellem ydervæggen 1 og indervæggen 2, som det er vist i fig. 1. Ved en sådan udførelse er det muligt at eliminere kulde- ' broer i det indre hjørne ved at anbringe isoleringsmateriale mellem de indre hjørner af krydsene og de tilgrænsende indvendige væghjørner.
6 145472
Også ved den i fig. 1 viste udformning er det muligt at undgå kuldebroer ved at affase halestykkerne 11's indvendige hjørner og anbringe udfyldende isoleringsmateriale. I den skrå fuge 20 mellem de af træ bestående beklædningsbrædder 7 og bjælkekrydsenes hoveder 9, og i den skrå fuge 21 mellem hovederne 9, kan der anbringes passende tætninger.
Fig·.. 2 viser, de indvendige endeflader 11' på halestykkerne 11, samt disses indvendige flader 11".
For at. lette monteringen af de isolerende plader 5 og disses fiksering i den korrekte stilling, kan stolperne 3 være udformet med lodrette noter 22 af den i fig. 3 viste form - d.v.s. noter med en rund affaset inderkant - så at det bliver lettere at indføre kanterne på pladerne 5 i noterne fra husets indre.
Fig. 6 viser, ud over en ændret udformning af den i bjælkekrydset udformede formbetingede forbindelse mellem endefligene 14 på beklædningsbrædderne 7 og halsene 10, også skematisk en ændret udformning af indervæggen 2, nemlig i princippet den samme som ydervæggen 1, d.v.s. at indervæggen 2 også består af beklædningsbrædder, så at også det indre af huset (f.eks. et fritidshus) i lighed med husets ydre fremkalder det indtryk, at det er bygget af massivt tømmer. Isoleringen mellem væggene 1 og 2 kan bestå af på stedet op skummet formstof, men indervæggen 2 kan selvsagt også være fastgjort til stolperne på den i fig. 1-5 viste måde, idet isoleringen i så fald kan bestå af moderne højværdige isoleringsmaterialer, som f.eks. fiber-uld.
• For enkelheds skyld viser fig. 6 og 7 kun den -formbetingede samling mellem et bjælkekryds og to heri sammenstødende vægge, som et vandret snit gennem midterlinien i et beklædningsbræt 7« For at lette forståelsen bør disse figurer ses i sammenhæng med fig. 1.
Fig. 1 viser et "blindt" mellemkryds 25, som kan være anbragt i ydervæggen 1 på et passende sted, som f.eks. ud for en tværgående indvendig skillevæg eller i tilslutning til en døråbning. De enkelte bjælkekrydsdele udgøres af korte, præfabrikerede bjælkestumper 26, og beklædningsbrædderne 7 er udformet med af smalnede endedele 27 med henblik på en overlapning i det "blinde" bjælkekryds 25· Bjælkestum 7 145472 perne 26 er udformet med ringnoter 28, og beklædningsbræddernes endedele 27 er udformet med indsnit til indføring i ringnoterne 28.
Disse mellemkryds er "blinde" i den henseendeT at de ikke har en el- ·. ler kræver nogen indadgående fortsættelse i form af en tværgående væg, men kan siges at være "ægte" i den forstand, at de af stiver væggen, og at de tillader en sammensynkning af bjælke stumperne 8 og beklædningsbrædderne i ydervæggen 1, når træet tørrer, så at der ved * udtørringen ikke fremkommer utætheder. Til at trække vægelementerne sammen efter udtørringen kan man benytte de i borehullerne 17 indførte bolte.
Af det foregående skulle det fremgå, at huskonstruktionen ifølge opfindelsen har stor lighed med et bjælkehus, ikke alene hvad udseendet angår, men også med hensyn til funktionen. Man kan således sam-· menligne et hus ifølge opfindelsen med et bjælkehus, ved hvilket overflødigt tømmer i ydervæggen er sparet; men det kan også sammenlignes med et træskelethus, der har bjælkehusets fordele, nemlig væggenes udseende og muligheden for sammensynkning ved udtørringen.
Som allerede nævnt, kan samtlige elementer til et hus ifølge opfin- . delsen præfabrikeres, d.v.s. fremstilles på forhånd af træmateriale, i de rigtige mål og udformninger. Anbringelsen af beklædningshrædder-ne 7 og bjælkestumperne 8 foretages hensigtsmæssigt på samme måde aom ved anbringelsen af bjælkerne i et bjælkehus. Der er imidlertid den forskel, at hver bjælke stump 8 med tilhørende beklædningsbræt 7 ikke består af et enkelt stykke træ, som udadtil skal passe sammen i krydset, og en anden væsentlig forskel består i, at elementerne er meget, lettere end bjælker eller tømmerstokke, så at de kan håndteres af en enkelt person uden faglig uddannelse.
Arbejdet kan foretages på den måde, at der for hvert bjælkekryds på fundamentet først udlægges en hel og en halv bjælkestump 8 (den halve stump kan fremstilles ved langsgående deling eller den kan være præfabrikeret) samt svarende hertil - for de to i krydset sammenstødende ydervægge 1 - et helt henholdsvis et halvt beklædningsbræt 7 i kors med hinanden, idet brædderne udlægges vinkelret på hinanden og således, at de med deres endeflige 14 ligger an imod halsene 10 på bjælkestumperne 8. Derefter fortsættes med hele bjælkestumper og hele beklædningsbrædder, der sammenføjes med de underliggende elemen 8 145472 ter, idet bjælkestumpen fastlåser beklædningsbrættet. Som øverste afslutning kan der igen anvendes en balv bjælkestump 8 og et halvt beklædnings bræt 7 ‘til niveautilpasning mellem de i krydset sammenstødende vægge. Efter opstillingen udgør vægkonstruktionen - eventuelt tillige med tværbjælker og "blinde" mellemkryds 25 - et stabilt sæt bærevægge, hvorpå der kan rejses et tag. I tilslutning hertil kan man udføre arbejdet med opbygning af skabe, anbringelsen af isoleringen og inderbeklædningen, således som det er sædvanligt ved opførelse af træskelethuse. Arbejdet med at opføre et hus med kryds og vægge af den i fig. 6 antydede art adskiller sig ikke nævneværdigt fra, hvad der er forklaret i det foregående, og kan let forstås med støtte heri.
Bjælkestumpen 8, der er vist og beskrevet som en del af et fuldt bjælkekryds (falset kløverbladskryds), kan ifølge opfindelsen også være udformet som en del af et halvt bjælkekryds, d.v.s. at det svarer til den viste udformning, men uden hovedet 9- Ved denne udformning og ved at udforme endefligene 14 på beklædningsbrædderne 7 på en sådan måde, at de indbyrdes danner en sædvanlig svalehale- eller not-og-fjer-samling, f.eks. som vist i fig. 7? opnås en imod vridnings- og aksialkræfter modstandsdygtig stabil og formbetinget forbindelse mellem bjælke stump erne indbyrdes og mellem disse og vægelementerne. Yderligere kan beklædningsbrædderne 7 for lasnges ved enderne 15, så at endefligen 14 danner en hals,og forlængelsen dækker en hertil svarende planhøvlet side på hovedet 9 - på lignende måde som beklædningsbrættet 7 dækker halestykket 11. Det er også muligt at samle et beklædningsbræt 7 med en bjælkestump 8, f.eks. ved limning på fabrik, til dannelse af et præfabrikeret byggeelement.
DK367776A 1975-08-14 1976-08-13 Traehus af udseende som et bjaelkehus og med bjaelkekrydslignende hjoernesamlinger af korte traebjaelkestumper DK145472C (da)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
SE7509099 1975-08-14
SE7509099A SE7509099L (sv) 1975-08-14 1975-08-14 Hus med timmerknut och sett att framstella sadana hus

Publications (3)

Publication Number Publication Date
DK367776A DK367776A (da) 1977-02-15
DK145472B true DK145472B (da) 1982-11-22
DK145472C DK145472C (da) 1983-04-25

Family

ID=20325288

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
DK367776A DK145472C (da) 1975-08-14 1976-08-13 Traehus af udseende som et bjaelkehus og med bjaelkekrydslignende hjoernesamlinger af korte traebjaelkestumper

Country Status (16)

Country Link
JP (1) JPS5252424A (da)
AT (1) AT357299B (da)
AU (1) AU505823B2 (da)
BE (1) BE845142A (da)
CA (1) CA1031928A (da)
DE (1) DE2634463C3 (da)
DK (1) DK145472C (da)
FI (1) FI762301A (da)
GB (1) GB1508266A (da)
IE (1) IE43041B1 (da)
IT (1) IT1062770B (da)
NL (1) NL7609021A (da)
NO (1) NO762804L (da)
PL (1) PL121072B1 (da)
SE (1) SE7509099L (da)
YU (1) YU199476A (da)

Families Citing this family (3)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE3203684A1 (de) * 1982-02-04 1983-08-11 Gerhard 2106 Bendestorf Post Blockhaus
DE19820842A1 (de) * 1998-05-04 1999-11-18 Karsten Herrmann Großmodulares Blockbohlen-Außenwandsystem für Doppelwandblockbohlenhäuser
PL423058A1 (pl) * 2017-10-04 2019-04-08 Edmund Lesiak Domek drewniany

Also Published As

Publication number Publication date
JPS5252424A (en) 1977-04-27
DE2634463B2 (de) 1978-06-22
SE7509099L (sv) 1977-02-15
AT357299B (de) 1980-06-25
IT1062770B (it) 1984-12-27
IE43041B1 (en) 1980-12-03
AU1682476A (en) 1978-02-16
DE2634463A1 (de) 1977-03-03
DK367776A (da) 1977-02-15
BE845142A (fr) 1976-12-01
DE2634463C3 (de) 1979-02-15
DK145472C (da) 1983-04-25
NO762804L (da) 1977-02-15
IE43041L (en) 1977-02-14
NL7609021A (nl) 1977-02-16
YU199476A (en) 1983-01-21
FI762301A (da) 1977-02-15
AU505823B2 (en) 1979-12-06
GB1508266A (en) 1978-04-19
ATA567876A (de) 1979-11-15
PL121072B1 (en) 1982-04-30
CA1031928A (en) 1978-05-30

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US2137767A (en) Building construction
US7028440B2 (en) Modular homes
US4320610A (en) Simulated log corner units for erecting log cabin type structures
US3559355A (en) Building construction system and components therefor
US1796048A (en) Building construction
US2482918A (en) Prefabricated building structure
US4059939A (en) Prefabricated building unit
US3999338A (en) Roof framework employing slotted gable construction
RU2139397C1 (ru) Изолированный бревенчатый элемент
US3344571A (en) Building construction system and components therefor
US2741908A (en) Precast concrete wall construction
US2495966A (en) Joint between structural members of buildings
US2184464A (en) Wall slab
US2088645A (en) Building structure
DK145472B (da) Traehus af udseende som et bjaelkehus og med bjaelkekrydslignend hjoernesamlinger af korte traebjaelkestumper
US2666233A (en) Prefabricated building construction
RU74404U1 (ru) Сборная строительная конструкция из продольных элементов и продольный элемент (варианты) для сборки этой конструкции
US2042438A (en) Building construction
US2587804A (en) Building structure
US3609936A (en) Method for constructing low cost housing units
Yeomans The Serlio floor and its derivations
JP7096606B2 (ja) 壁面構造体、木造建物、及び、木造建物の建築方法
KR102200714B1 (ko) 한옥 건축물의 기둥 및 보 합성 집성목 조립체의 연결구조
US2854841A (en) Prefabricated building structure
US2073548A (en) Building construction

Legal Events

Date Code Title Description
PBP Patent lapsed