BE1008926A4 - Werkwijze om metalen stukken met een zinkhoudende beschermlaag te bekleden. - Google Patents

Werkwijze om metalen stukken met een zinkhoudende beschermlaag te bekleden. Download PDF

Info

Publication number
BE1008926A4
BE1008926A4 BE9401030A BE9401030A BE1008926A4 BE 1008926 A4 BE1008926 A4 BE 1008926A4 BE 9401030 A BE9401030 A BE 9401030A BE 9401030 A BE9401030 A BE 9401030A BE 1008926 A4 BE1008926 A4 BE 1008926A4
Authority
BE
Belgium
Prior art keywords
zinc
bath
protective layer
air supply
metal pieces
Prior art date
Application number
BE9401030A
Other languages
English (en)
Inventor
Patrick Willemot
Original Assignee
Zingametall B V B A
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Zingametall B V B A filed Critical Zingametall B V B A
Priority to BE9401030A priority Critical patent/BE1008926A4/nl
Priority claimed from LU88705A external-priority patent/LU88705A1/fr
Application granted granted Critical
Publication of BE1008926A4 publication Critical patent/BE1008926A4/nl

Links

Classifications

    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C23COATING METALLIC MATERIAL; COATING MATERIAL WITH METALLIC MATERIAL; CHEMICAL SURFACE TREATMENT; DIFFUSION TREATMENT OF METALLIC MATERIAL; COATING BY VACUUM EVAPORATION, BY SPUTTERING, BY ION IMPLANTATION OR BY CHEMICAL VAPOUR DEPOSITION, IN GENERAL; INHIBITING CORROSION OF METALLIC MATERIAL OR INCRUSTATION IN GENERAL
    • C23CCOATING METALLIC MATERIAL; COATING MATERIAL WITH METALLIC MATERIAL; SURFACE TREATMENT OF METALLIC MATERIAL BY DIFFUSION INTO THE SURFACE, BY CHEMICAL CONVERSION OR SUBSTITUTION; COATING BY VACUUM EVAPORATION, BY SPUTTERING, BY ION IMPLANTATION OR BY CHEMICAL VAPOUR DEPOSITION, IN GENERAL
    • C23C24/00Coating starting from inorganic powder
    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C09DYES; PAINTS; POLISHES; NATURAL RESINS; ADHESIVES; COMPOSITIONS NOT OTHERWISE PROVIDED FOR; APPLICATIONS OF MATERIALS NOT OTHERWISE PROVIDED FOR
    • C09DCOATING COMPOSITIONS, e.g. PAINTS, VARNISHES OR LACQUERS; FILLING PASTES; CHEMICAL PAINT OR INK REMOVERS; INKS; CORRECTING FLUIDS; WOODSTAINS; PASTES OR SOLIDS FOR COLOURING OR PRINTING; USE OF MATERIALS THEREFOR
    • C09D5/00Coating compositions, e.g. paints, varnishes or lacquers, characterised by their physical nature or the effects produced; Filling pastes
    • C09D5/08Anti-corrosive paints
    • C09D5/10Anti-corrosive paints containing metal dust
    • C09D5/106Anti-corrosive paints containing metal dust containing Zn
    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C23COATING METALLIC MATERIAL; COATING MATERIAL WITH METALLIC MATERIAL; CHEMICAL SURFACE TREATMENT; DIFFUSION TREATMENT OF METALLIC MATERIAL; COATING BY VACUUM EVAPORATION, BY SPUTTERING, BY ION IMPLANTATION OR BY CHEMICAL VAPOUR DEPOSITION, IN GENERAL; INHIBITING CORROSION OF METALLIC MATERIAL OR INCRUSTATION IN GENERAL
    • C23CCOATING METALLIC MATERIAL; COATING MATERIAL WITH METALLIC MATERIAL; SURFACE TREATMENT OF METALLIC MATERIAL BY DIFFUSION INTO THE SURFACE, BY CHEMICAL CONVERSION OR SUBSTITUTION; COATING BY VACUUM EVAPORATION, BY SPUTTERING, BY ION IMPLANTATION OR BY CHEMICAL VAPOUR DEPOSITION, IN GENERAL
    • C23C24/00Coating starting from inorganic powder
    • C23C24/02Coating starting from inorganic powder by application of pressure only
    • C23C24/04Impact or kinetic deposition of particles

Landscapes

  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Materials Engineering (AREA)
  • Organic Chemistry (AREA)
  • Chemical Kinetics & Catalysis (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Metallurgy (AREA)
  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Wood Science & Technology (AREA)
  • Paints Or Removers (AREA)
  • Prevention Of Electric Corrosion (AREA)

Abstract

Metalen stukken worden met een zinkhoudende bescherming bekleed met het oog op een kathodische bescherming tegen korrosie, door ze te dompelen in een bad met volgende samenstelling : Zinkpoeder : 2000 kg;Organisch opslosmidde : 528 kg;Kunsthars : 95 kg waarvan de componenten in suspensie worden gehouden door middel van luchttoevoer. Het dompelbad heeft een bodem met konische vorm waarin luchttoevoer uitmondt op een klein oppervlak inhet diepste van het bad.

Description


   <Desc/Clms Page number 1> 
 



  WERKWIJZE OM METALEN STUKKEN MET EEN ZINXHOUDENDE
BESCHERMLAAG TE BEKLEDEN 
Onderhavige uitvinding heeft betrekking op een werkwijze om metalen stukken met een zinkhoudende beschermlaag te bekleden, met het oog op een kathodische bescherming tegen korrosie. 



   De werkwijze kan worden gebruikt voor het aanbrengen van zowel een voorlaag als een   bindlaag,   in het bijzonder als doeltreffende bescherming tegen korrosie van metalen strukturen. 



   Het bekledingsprodukt moet niet noodzakelijk op een zuiver of pas gereinigd oppervlak van metaal worden aangebracht. Het laat zich ook aanbrengen op een lichtjes verroest oppervlak en is daardoor even zo wel geschikt voor het schilderen van nieuwe stukken als voor het onderhoud en de herstelling van gemetalliseerde, thermisch verzinkte stukken, of in het algemeen van diverse verzinkte materialen. 



   De beschermlaag biedt een aktieve bescherming, bekend als kathodische bescherming ook bij lichte beschadiging van de zinklaag. 



   De werkwijze kombineert het voordeel van een langdurige galvanische bekleding met deze van een vlotte en eenvoudige uitvoering omdat de beschermlaag na montage van het werkstuk op dezelfde werkwijze kan worden aangebracht als een verflaag. 



   De zinkzouten die ontstaan door de korrosie van zink zullen de natuurlijke porositeit van de bekleding vullen. 



   Het bekledingsprodukt bestaat uit een dispersie van extrafijn verdeelde metallische zinkstof 

 <Desc/Clms Page number 2> 

 met een zuiverheid van 99, 995 % en een viskositeit liggend tussen 0, 5 en 2, 5 St, in een organisch oplosmiddel bestaande uit aromatische koolwaterstof en kunsthars dat slechts gedeeltelijk is opgelost. 



   De fijnheid van de zinkstof in de samenstelling is zo dat de korreltjes met elkaar in elektrisch kontakt staan. De lage viskositeit zorgt ervoor dat het produkt met borstel, pistool, kwast-rol en via dompeling makkelijk aan te brengen is. 



   De samenstelling wordt gekozen zodat een droog produkt tenminste 95 % zink omvat. Ze zorgt ervoor dat het staal bekleed wordt met een zinklaag die een kathodische bescherming verleent. Deze kathodische bescherming is nog werkzaam bij lichte beschadigingen van de deklaag, omdat de bescherming van het staal steunt op elektrochemische reakties. 



   De huidige uitvinding beoogt een eenvoudige uitvoering om een goede aanhechting van de beschermlaag en een volwaardige verzinking te bekomen. 



   Volgens de uitvinding kunnen metalen stukken met een zinkhoudende beschermlaag worden bekleed door ze te dompelen in een bad met volgende samenstelling : Zinkpoeder : 2000 kg Organisch oplosmiddel : 528 kg Kunsthars   : 95   kg waarvan de componenten in suspensie worden gehouden door middel van luchttoevoer. 



   Dit gebeurt best in een inrichting waarin het dompelbad een bodem heeft met konische vorm waarin luchttoevoer uitmondt op een klein oppervlak in het diepste van het bad. 



   De luchttoevoer staat op 2 à 3 bars. Ze zorgt ervoor dat de homogeniteit van het bad konstant blijft en de koncentratie van metallisch zink boven 95 % wordt behouden. 

 <Desc/Clms Page number 3> 

 



   Deze kenmerken en andere kenmerken en bijzonderheden van de uitvinding zullen blijken uit de volgende beschrijving, onder verwijzing naar de bijgaande tekeningen, die bij wijze van voorbeeld en niet in beperkende zin een uitvoering van de uitvinding tonen. 



   - figuur 1 is een schematische voorstelling van een elektrolytische cel waarin een korrosiereaktie van ijzer plaats vindt ; figuur 2 is een schematische voorstelling van een elektrolytische cel waarin zink aan de anode wordt opgeofferd om het ijzer kathodisch te beschermen ; figuur 3 is een dwarse doorsnede van een dompelbad met luchttoevoer. 



   - figuur 4 is een diagram van de korrosiesnelheid die de korrosiepotentiaal in functie van de tijd over een periode van een jaar in geval van koude filmverzinking en thermische verzinking afbeeldt ; figuur 5 is een diagram van het   potentiaalverval   wegens korrosie in functie van de tijd over een periode van een jaar voor beide genoemde bekleedmethodes. 



   In deze tekeningen duiden dezelfde verwijzingstekens gelijke of gelijkaardige elementen aan. 



   Het basisprinciep van de werking van   Filmverzinking met   bovengenoemd produkt, is de kathodische bescherming met offeranode. Hierbij wordt zink opgeofferd om een ander metaal te beschermen (staal). 



   Wanneer een metaal in een korrosief milieu gebracht wordt, ontstaat een korrosiepotentiaal tussen het metaal en het milieu, waardoor de positieve metaalionen van de offeranode gaan oplossen. 



    Me-"Me + z"      Zn-Zn +   2e 

 <Desc/Clms Page number 4> 

 
De gevormde elektronen worden opgenomen door een andere reaktie die in vele gevallen de reduktie van 
 EMI4.1 
 zuurstof is volgens O2 + 2H2O + 4e-- > 
De gevormde hydroxylionen verbinden zieh dan meestal met de metaalionen en geven een weinig oplosbaar produkt x   Me + yOH- Me, (OH) x   voor ijzer bijvoorbeeld ontstaat   FeO. OH   het zogenaamde roest. Door een werkstuk met een zinkhoudende beschermlaag te bedekken, zorgt men ervoor dat de elektronen die niet nodig zijn voor de reduktie van zuurstof worden geleverd door een ander metaal dan bijvoorbeeld het ijzer. Hierdoor kan de korrosie van het ijzer gestopt worden omdat zink gedwongen wordt op te lossen en de nodige elektronen te leveren. 



   Het hele gebeuren wordt voorgesteld in figuren 1 en 2. Figuur 1 toont de korrosiereaktie van ijzer, figuur 2 het opofferen van zink om het ijzer te beschermen. 



   Uit de figuren 1 en 2 volgt nu ook dat er een geleidend kontakt moet bestaan tussen het zink en het ijzer zoniet kunnen de elektronen die ontstaan door het oplossen van zink niet naar de elektrode getransporteerd worden. 



   Een werkzame kathodische bescherming is slechts mogelijk indien voldoende zink in de deklaag aanwezig is zodat de korreltjes met elkaar in elektrisch kontakt staan. De elektronen die aan de buitenzijde van de laag worden gevormd, daar waar het zink kan oplossen, moeten inderdaad naar binnen getransporteerd worden en dan via het staal afgevoerd. Zonder elektrisch kontakt tussen de zinkkorrels met elkaar en met het staal is het transport van de elektronen van de offeranode naar het 

 <Desc/Clms Page number 5> 

 te beschermen staal onmogelijk en valt de kathodische bescherming weg. 



   Een goed elektrisch kontact daarentegen zorgt ervoor dat de elektronen vlot gaan overvloeien van de offeranode naar het te beschermen metaal, dat fungeert als kathode en daardoor, het metaal beletten in oplossing te gaan. De offerelektrode zal door zijn constant tekort aan elektronen sneller in oplossing gaan en zal een anodische oxidatie met het oplosmiddel ondergaan. Het beschermmetaal zal dus stilaan wegcorroderen, maar het staal blijft ongekorrodeerd. 



   De bekleding kan onder andere toegepast worden door het dompelen van diverse metalen stukken in een bad met volgende samenstelling : Zinkpoeder   : 2. 000   kg Organisch oplosmiddel   : 528   kg Kunsthars : 95 kg Totaal   : 2.   623kg
Het voordeel van het dompelbadsysteem is dat het produkt in het bad nooit kan komen te drogen, of te verharden, wel kan het bezinken. Vandaar dat er een degelijk mengsysteem dient toegepast te worden. 



   Het mengen van het dompelbad gebeurt niet door middel van een draaiende schroef noch een produktcirculatie maar door het mengsel in suspensie te houden door middel van luchttoevoer. Dit gebeurt op de bodem 2 van het bad 3 (figuur 3). 



   De inrichting bestaat uit een grote kuip 4 gevuld met bovengenoemd bekledingsprodukt. De kuip bezit een konische bodem 2 en omvat zijdelings een stijgbuis 5 die onderaan de konische vorm, over een   sproelstuk   6 lucht inblaast. Hierdoor ontstaat een kolom   vloeistof   soortelijk lichter dan de   vloeistof   die zieh om de kolom bevindt. Bovendien zullen de luchtbellen 

 <Desc/Clms Page number 6> 

 het sediment omroeren en zinkstofdeeltjes mee omhoog slepen. 



   Die konische vorm laat toe dat er een zo klein mogelijk oppervlak bekomen wordt en dat het diepste van het bad op een heel klein oppervlak uitmondt. Enkel op deze diepste plaats gebeurt een luchttoevoer, en dit op een afstand van ongeveer 20 cm van elkaar. De luchttoevoer geschiedt op een druk van 2 à 3 Bar, afhankelijk van de diepte en de grootte van het bad. 



   De werkwijze volgens de uitvinding biedt de mogelijkheid het dompelbad te roeren en de samenstelling homogeen te houden zonder beroep te doen op mechanisch bewegende delen. De luchttoevoer laat toe de luchtoccluses van de oppervlakte van het ondergedompeld werkstuk te verwijderen. 



   De laagdikte wordt bepaald door de viskositeit die zelf afhankelijk is van de temperatuur van de in het bad onder te dompelen stukken. In principe zal een kamertemperatuur tussen 15 en 25 graden een laagdikte van 40 tot ca 60   cl   70 micron geven. De laagdikte wordt ook bepaald door het aanpassen van de viskositeit door het toevoegen van ongeveer 5 à 10   %   oplosmiddel. De stukken die op temperatuur gezet worden, kunnen eveneens de laagdikte bepalen : hoe warmer de stukken zijn, hoe groter de laagdikte wordt. Het onderdompelen geschiedt op een heel eenvoudige manier : een eenmaliq kortstondig onderdompelen van de stukken in het bad is ruimschoots voldoende om een gewenste laagdikte te geven, die zal variëren tussen 40 en 70 micron. Het drogen zal nadien vergemakkelijkt worden door infra-rood stralen met middengolven. 



   De voorberelding van het oppervlak beperkt zieh tot het stralen met zuiverheidsgraad SA   2, 5,   volgens de Zweedse SIS normen en het bekomen van een 

 <Desc/Clms Page number 7> 

 ruwheidsgraad N10B met een Ra van 12, 5 zou dan belangrijk zijn. Deze voorbereiding met de nodige zuiverheidsgraad en de ruwheid verzekert de hechting en bepaalt de perfekte kathodische bescherming. Men kan eventueel aan een chemische voorbehandeling denken, op voorwaarde dat de kristallisering voldoende groot is om het straalwerk na te bootsen tot op een bepaalde graad. 



  Een zink-fosfatatie geeft de beste resultaten wat het scheikundig voorbereiden van de metalen stukken betreft die te behandelen zijn. Niettemin hebben bepaalde amorfe of ijzerfosfataties ook degelijke resultaten gegeven, eveneens op voorwaarde dat de kristallen voldoende groot zijn. 



   De werkwijze volgens de uitvinding biedt een vlotte en doeltreffende korrosiebescherming. 



   Uit een intern verslag van het BNF Metals Technology Centre (gekend als BNF-Fulmer) in Wantage Oxfordshire OX129BJ England blijkt dat de corrosiegraad van een ZINGA   Filmverzinking   drie maal lager ligt dan een thermische verzinking. 



   Figuur 4 toont de geleidelijke ontwikkeling van de kathodische bescherming van een zacht staalmonster met een oppervlakteverhouding 1 :   l over   een periode van een jaar en de snelheid waarmee de beschermlaag verbruikt wordt, in het bijzonder geval waar een metalen voorwerp met een zinkhoudende beschermlaag wordt bekleed. Uit afgebeelde kurven blijkt dat de korrosiegraad van de koude   Filmverzinking   door een voorwerp in een ZINGA-bad te dompelen drie maal lager ligt dan degene van de thermische verzinking. 



   De snelheid waarmee de beschermlaag verbruikt wordt, ook korrosiesnelheid geheten, komt overeen met een flux van stroom afkomstig van een beschermlaag naar het zacht staal. De flux wordt uitgedrukt in mm/jaar door gebrulk te maken van de Wet van FARADAY, onder de 

 <Desc/Clms Page number 8> 

 veronderstelling dat de porositeit van de beschermlaag 0 % bedraagt. 



   Figuur 5 geeft de evolutie van het potentiaalverval wegens korrosie van de beschermlaag van bovengenoemd zacht staalmonster in geval van ZINGA-   Filmverzinking   en thermische verzinking. Het potentiaalverval van korrosie ligt drie maal hoger voor een beschermlaag bekomen door thermische verzinking in vergelijking met koude   Filmverzinking   door onderdompeling in een ZINGA-bad volgens de uitvinding. 



   De bescherming mag toegepast worden ook bij een zeer hoge relatieve vochtigheid en een lage temperatuur. 



   De uitstekende korrosieweerstand en het galvanisch beschermingsvermogen heeft het produkt te danken aan zijn bindmiddel bestaande uit aromatisch koolwaterstof oplosmiddel, hars en zink. 



   Dat bindmiddel werkt roest-remmend door de ontbinding van het zink in de bekledingslaag te verminderen. Hierdoor neemt het de funktie van opofferende anode op ten opzichte van het staal, maar roestvorming gaat trager gevormd worden dan een klassieke zinkbekleding door thermisch verzinken of metallisatie. 



   Om de levensduur van de bescherming tegen korrosie te verlengen, mag de zink-deklaag overschilderd worden. De   Filmverzinking   verhindert dat het roest aanzwelt en zich uitbreidt. Tegelijkertijd verhindert de verf dat de beschermende opoffering van de metallische zinkhoudende deklaag te snel zou gebeuren. 



   Op deze wijze kan men beschermingen van lange levensduur (10 to 15 jaar) bekomen zonder herstelling. De gebruikte verf moet verenigbaar zijn met de metallische zinkhoudende deklaag. Waterafdunbare verfsystemen, 2-komponente epoxysystemen op basis van ijzerglimmers en 1-komponente vinylsystemen   o. a.   geven 

 <Desc/Clms Page number 9> 

 goede resultaten. 



   De mogelijkheid bestaat erin een fijne ruwheid te bekomen omdat de aanhechting van de verf uitstekend is op de korrelachtige oppervlakte, gelijkend op degene van een gezandstraalde oppervlakte.

Claims (4)

  1. CONCLUSIES EMI10.1 =MMMMMMMMM 1. Werkwijze om metalen stukken met een zinkhoudende beschermlaag te bekleden met het oog op een kathodische bescherming tegen korrosie, met het kenmerk dat de te beschermen werkstukken gedompeld worden in een bad met volgende samenstelling : Zinkpoeder : 2000 kg Organisch oplosmiddel : 528 kg Kunsthars : 95 kg waarvan de componenten in suspensie worden gehouden door middel van luchttoevoer.
  2. 2. Inrichting om metalen stukken met een zinkhoudende beschermlaag volgens conclusie 1, te bekleden, met het kenmerk dat het dompelbad een bodem heeft met konische vorm waarin luchttoevoer uitmondt op een klein oppervlak in het diepste van het bad.
  3. 3. Inrichting volgens conclusie 2, met het kenmerk dat de luchttoever op 2 à 3 bar staat.
  4. 4. Inrichting volgens een der voorgaande conclusies, met het kenmerk dat het bad op kamertemperatuur tussen 15 en 25 graden staat.
BE9401030A 1994-11-16 1994-11-16 Werkwijze om metalen stukken met een zinkhoudende beschermlaag te bekleden. BE1008926A4 (nl)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
BE9401030A BE1008926A4 (nl) 1994-11-16 1994-11-16 Werkwijze om metalen stukken met een zinkhoudende beschermlaag te bekleden.

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
BE9401030A BE1008926A4 (nl) 1994-11-16 1994-11-16 Werkwijze om metalen stukken met een zinkhoudende beschermlaag te bekleden.
LU88705A LU88705A1 (fr) 1978-06-12 1996-01-26 Procédé pour revêtir des pièces métalliques d'une couche protectrice à base de zinc

Publications (1)

Publication Number Publication Date
BE1008926A4 true BE1008926A4 (nl) 1996-10-01

Family

ID=25662944

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
BE9401030A BE1008926A4 (nl) 1994-11-16 1994-11-16 Werkwijze om metalen stukken met een zinkhoudende beschermlaag te bekleden.

Country Status (1)

Country Link
BE (1) BE1008926A4 (nl)

Cited By (1)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
WO2018060336A1 (en) 2016-09-29 2018-04-05 Jotun A/S Primer coating composition

Citations (8)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE571004C (de) * 1930-12-21 1933-02-22 Siemens Ag Verfahren zum UEberziehen von Gegenstaenden mit einer gleichmaessigen Schicht von feinen Teilchen
GB746179A (en) * 1952-12-24 1956-03-14 Telegraph Constr & Maintenance Improved method of and apparatus for coating articles with plastic substances
US3102043A (en) * 1958-01-30 1963-08-27 Fluidized bed coating method
FR1339756A (fr) * 1961-11-01 1963-10-11 Thomson Houston Comp Francaise Procédé pour revêtir une surface d'un objet d'une couche de résine
GB993784A (en) * 1960-04-15 1965-06-02 Annemarie Gertrude Marx Paints containing metallic pigments
FR1413188A (fr) * 1964-08-26 1965-10-08 Wiederhold Hermann Procédé de réalisation d'une couche antirouille sur des surfaces de fer et d'acier
GB1558963A (en) * 1976-07-12 1980-01-09 Belzona Molecular Metalife Ltd Protection of metal surfaces
US4476260A (en) * 1983-10-26 1984-10-09 Union Carbide Corporation Zinc rich coatings

Patent Citations (8)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE571004C (de) * 1930-12-21 1933-02-22 Siemens Ag Verfahren zum UEberziehen von Gegenstaenden mit einer gleichmaessigen Schicht von feinen Teilchen
GB746179A (en) * 1952-12-24 1956-03-14 Telegraph Constr & Maintenance Improved method of and apparatus for coating articles with plastic substances
US3102043A (en) * 1958-01-30 1963-08-27 Fluidized bed coating method
GB993784A (en) * 1960-04-15 1965-06-02 Annemarie Gertrude Marx Paints containing metallic pigments
FR1339756A (fr) * 1961-11-01 1963-10-11 Thomson Houston Comp Francaise Procédé pour revêtir une surface d'un objet d'une couche de résine
FR1413188A (fr) * 1964-08-26 1965-10-08 Wiederhold Hermann Procédé de réalisation d'une couche antirouille sur des surfaces de fer et d'acier
GB1558963A (en) * 1976-07-12 1980-01-09 Belzona Molecular Metalife Ltd Protection of metal surfaces
US4476260A (en) * 1983-10-26 1984-10-09 Union Carbide Corporation Zinc rich coatings

Cited By (1)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
WO2018060336A1 (en) 2016-09-29 2018-04-05 Jotun A/S Primer coating composition

Similar Documents

Publication Publication Date Title
Vilche et al. Application of EIS and SEM to evaluate the influence of pigment shape and content in ZRP formulations on the corrosion prevention of naval steel
EP3292230B1 (en) Method for applying ultrafine phosphate conversion crystal coatings
JP4416167B2 (ja) 防食被覆鋼材用化成下地処理剤、防食被覆鋼材用化成下地処理方法及び防食被覆鋼材
Feliu et al. Deterioration of cathodic protection action of zinc-rich paint coatings in atmospheric exposure
JPS63176453A (ja) 金属溶射被膜の作製方法
US8012374B2 (en) Slow-release inhibitor for corrosion control of metals
Popoola et al. Fabrication and properties of zinc composite coatings for mitigation of corrosion in coastal and marine zone
EP4051823A1 (en) Metallic coated substrates
BE1008926A4 (nl) Werkwijze om metalen stukken met een zinkhoudende beschermlaag te bekleden.
JP2009263739A (ja) 鉄筋コンクリート構造物の電気防食工法
JP3040613B2 (ja) 鉄筋コンクリート構造物の防食方法
Guilemany et al. Corrosion resistance of HVOF WC–Co and TiC/Ni–Ti coatings sprayed on commercial steel
Selvaraj Stainless steel powder as a protective and decorative pigment for steel structures in organic coating industries
JP2005336432A (ja) 耐食性および防錆性に優れた鋼材用塗料及び鉄鋼材料
Ajayi-Majebi et al. Review of electrodeposition perspectives towards anticorrosion mitigation of mild steel
Fedrizzi et al. Corrosion protection of sintered metal parts by zinc coatings
JPS6089597A (ja) 複合体生成物
Parkansky et al. Corrosion resistance of Zn coatings produced by air arc deposition
JP7382361B2 (ja) 導電性塗料並びにそれを用いたコンクリート構造物の電気防食方法及び陽極材の補修方法
DE102004019546A1 (de) Verfahren und Vorrichtung zum Beschichten eines Gegenstandes
JP2007056327A (ja) アーク式金属溶射法
JPH06136573A (ja) 溶射皮膜によるコンクリート構造物の防食方法
JPH062174A (ja) 鉄筋コンクリート構造物の防食方法
JPH0225555A (ja) 金属溶射被膜の作製方法
RU2201473C2 (ru) Способ долговременной защиты монументов от коррозии