TR2022000344A2 - Bi̇r li̇ki̇t depolama tanki - Google Patents

Bi̇r li̇ki̇t depolama tanki

Info

Publication number
TR2022000344A2
TR2022000344A2 TR2022/000344A TR2022000344A TR2022000344A2 TR 2022000344 A2 TR2022000344 A2 TR 2022000344A2 TR 2022/000344 A TR2022/000344 A TR 2022/000344A TR 2022000344 A TR2022000344 A TR 2022000344A TR 2022000344 A2 TR2022000344 A2 TR 2022000344A2
Authority
TR
Turkey
Prior art keywords
liquid storage
storage tank
refrigerant
liquid
flow path
Prior art date
Application number
TR2022/000344A
Other languages
English (en)
Inventor
Akbaş Çağdaş
Arsoy Arel
Cansevdi̇ Beki̇r
Gezer Koray
Original Assignee
Uentes Isitma Klima Sogutma Sanayi Ve Ticaret A S
Üntes Isitma Kli̇ma Soğutma Sanayi̇ Ve Ti̇caret Anoni̇m Şi̇rketi̇
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Uentes Isitma Klima Sogutma Sanayi Ve Ticaret A S, Üntes Isitma Kli̇ma Soğutma Sanayi̇ Ve Ti̇caret Anoni̇m Şi̇rketi̇ filed Critical Uentes Isitma Klima Sogutma Sanayi Ve Ticaret A S
Priority to TR2022/000344A priority Critical patent/TR2022000344A2/tr
Publication of TR2022000344A2 publication Critical patent/TR2022000344A2/tr

Links

Abstract

Buluş ısıtma ve soğutma yapılmasına imkan veren tersinir çevrimlerde soğutucu akışkanın içerisinden taşındığı en az bir akış yolu (50) ile ilişkilendirilerek soğutucu akışkanın bir kısmının içerisinde biriktirilmesi için bir likit depolama tankı (10), bahsedilen likit depolama tankı (10) içerisindeki soğutucu gazın sıvılaşma hızını ve buna bağlı olarak sıvı miktarını arttırmak için likit depolama tankı (10) içerisindeki basıncın akış yoluna (50) aktarılmasını hedefleyen, akış yolu (50) üzerinde sağlanmış en az bir açıklık (20), akış yolunun (50) tank içerisine açılan en az bir birinci uç (30) ve en az bir ikinci uç (40), açıklığının (20) hem birinci uç (30) ve hem de ikinci uç (40) üzerinde sağlanmış olmasıdır Şekil 1

Description

TARIFNAME BIR LIKIT DEPOLAMA TANKI TEKNIK ALAN Bulus, isitma ve sogutma yapilmasina imkan veren tersinir çevrimlerde, sistemde bulunan sogutucu akiskanin hem isitma hem de sogutma modlarinda dogru bir sekilde kullanilmasina, akiskanin kararli hale gelmesine ve bunlara bagli olarak sistemin verimli ve düzgün çalisabilmesine imkan saglayan bir likit depolama tanki ile ilgilidir.
Iklimlendirme elemanlarinin hem isitma hem de sogutma yapabilmesi için sistemin tersinir çalisabilmesi beklenmektedir. Sogutma devresi üzerinde yer alan ekipmanlarin bu tersinir çalismaya uygun olmasi gerekmektedir. Sistemin verimli ve düzgün çalisabilmesi için likit depolama tanklari kullanilmaktadir. Bahsedilen bu tanklar, sistemde bulunan sogutucu gazin hem isitma hem de sogutma modlarinda dogru sekilde kullanilmasini saglamaktadir. Geleneksel likit depolama tanklari tek bir yönde çalismaktadir. Ancak, tersinir sistemler için çift yönlü likit depolama tanklarinin kullanilmasi birden çok likit depolama tanki kullaniminin 'Önüne geçmekte ve böylece hem maliyet hem de performans olarak sisteme katki saglamaktadir.
Mevcut teknikte bulunan geleneksel çift yönlü likit tutucu tanklardan, sistemin tersinir oldugu durumlarda akiskani depolanmasi ve dogru fazda dogru miktarda sogutucu akiskani iletmesi beklenmektedir. Bu tersinir durumlar oldugu anda sogutucu gazin sisteme dogru faz da ve dogru miktarda hizlica adapte olmasi oldukça zor olmakta ve buna bagli olarak söz konusu likit depo tanklari tasarim performansini gösterememektedir. Bundan dolayi likit depolama tanki sisteminin verimi düsmektedir.
Literatürde bilinen JPHO755293A Noilu basvuru tersinir bir sistem olan isi pompalarinda kullanilan likit depolama tankindan bahsedilmektedir. Söz konusu bulus, sogutucu akiskanin bir sogutucu kondansatoründen bir sivi alicisina verilmesi için bir giris ve bir depolama sivisi fazinda sogutucu akiskanin alt kismindaki bir sogutucu akiskanin genlesme vasitasi yoluyla bir sogutucu evaporatore bosaltilmasi için bir çikis yerlestirerek, sogutucu akiskan kabarciklarinin bir çikisa akmasini önlemek üzere düsünülmüs bir yapilanma içermektedir.
Sonuç olarak, yukarida bahsedilen tüm sorunlar, ilgili teknik alanda bir yenilik yapmayi zorunlu hale getirmistir.
BULUSUN KISA AÇIKLAMASI Mevcut bulus yukarida bahsedilen dezavantajlari ortadan kaldirmak ve ilgili teknik alana yeni avantajlar getirmek üzere, bir likit depolama tanki ile ilgilidir.
Bulusun bir amaci, isitma ve sogutma yapan sistemlerin Özellikle tersinir çalistigi durumlarda, sistem içerisinde bulunan sogutucu gazin sisteme hizli bir sekilde ve dogru fazda dahil olmasini saglayacak bir likit depolama tanki ortaya koymaktir.
Bulusun diger bir amaci özellikle tersinir çalisabilen sistemlerde, sogutucu gazin sisteme dogru miktarda dahil olmasini saglamak ve böylece geleneksel yönteme kiyasla çok daha verimli çalisan bir likit depolama tanki ortaya koymaktir.
Yukarida bahsedilen ve asagidaki detayli anlatimdan ortaya çikacak tüm amaçlari gerçeklestirmek üzere mevcut bulus, isitma ve sogutma yapilmasina imkan veren tersinir çevrimlerde sogutucu akiskanin içerisinden tasindigi en az bir akis yolu ile iliskilendirilerek sogutucu akiskanin bir kisminin içerisinde biriktirilmesi için bir likit depolama tankidir . Buna göre yeniligi, bahsedilen likit tanki içerisindeki sivilasma miktarini hizli bir sekilde arttirmak için likit depolama tanki içerisindeki basincin sistem akisina aktarilmasini hedefleyen, akis yolu üzerinde saglanmis en az bir açiklik içermesidir. Böylece, sistem içerisinde bulunan gaz fazindaki sogutucu akiskanin tahliye edilerek sivi fazdaki sogutucu akiskan miktarinin arttirilmasini ve buna bagli olarak yüksek verimli bir çevrim yapilmasini saglamaktir.
Bulusun mümkün bir yapilanmasinin özelligi, akis yolunun tank içerisine açilan en az bir birinci uç ve en az bir ikinci uç içeren bir likit depolama tanki ortaya koymaktir. Böylece, sogutucu akiskanin içerisinden geçerek likit depolama tanki içerisindeki akiskan geçisinin saglanmasi ve çevrim sisteminin beslenmesini saglamaktir.
Bulusun mümkün bir diger yapilanmasinin özelligi, açikliginin hem birinci uç ve hem de ikinci uç üzerinde saglanmis olan bir likit tanki ortaya koymaktir. Böylece, özellikle tersinir çalisan sistemlerde hangi uç üzerinden likit hangi uç üzerinden gaz akisi saglanacagi belirlemektir.
SEKILIN KISA AÇIKLAMASI Sekil 1' de bulus konusu likit depolama tanki temsili bir genel görünümü verilmistir.
BULUSUN DETAYLI AÇIKLAMASI Bu detayli açiklamada bulus konusu sadece konunun daha iyi anlasilmasina yönelik hiçbir sinirlayici etki olusturmayacak örneklerle açiklanmaktadir.
Sekil 1' de bulus konusu bir likit depolama tanki (10) görülmektedir. likit depolama tanki (10) karsilikli olacak sekilde sogutucu gazin sistemlere iletildigi en az bir birinci uç (30) ve en az bir ikinci uç (40) bulunmaktadir. Bahsedilen birinci uç (30) ve ikinci uç (40) elemanlari ile tasinan sogutucu akiskanin, birinci uç (30) ve ikinci uçtan (40) geçerken izledigi en az bir akis yolu (50) mevcut olmaktadir. Bahsedilen birinci uç (30) ve ikinci uç (40) içerisinden geçen akiskanin izledigi akis yolu (50) üzerinde olacak sekilde biri birinci uç (30) digeri ikinci uç (40) üzerinde en az birer Likit depolama tanki (10) iklimlendirme sisteminde kondanser çikisinda yer almaktadir. Sistem içerisinde dönen sogutucu akiskan, sisteme verimli sekilde kazandirilmak 'üzere likit depolama tankina (10) gelmekte ve likit depolama tankinda 10) yer alan birinci uçtan (30) girmektedir. Bu durumda likit depolama tanki (10) içerisindeki sogutucu akiskan hem sivi hem de gaz fazinda bulunmaktadir. Likit depolama tanki (10) alt kismina çökmüs olan bu sivi fazdaki sogutucu akiskan ikinci uç (40) içerisinden akis yolunda (50) tasinarak iklimlendirme sistemine dahil edilmektedir. Sistemin tersinir çalismasindan ötürü, sogutucu akiskan likit depolama tanki (10) içerisine ikinci uçtan (40) girip, birinci uçtan (30) çikarak yani tam tersi sekilde çalisarak da sisteme dahil olabilmektedir.
Ozellikle iklimlendirme sistemlerinde sogutucu akiskanin sisteme sivi formda dahil edilmesi gerekmektedir. Bu nedenle likit depolama tanklari (10) kullanilmakta ve likit depolama tanki (10) içerisindeki sogutucu akiskanin tasarim parametrelerinde belirlenen düzeyde gaz fazinda olmasi beklenmektedir. Bulus konusu likit depolama tankinda (10) sogutucu akiskanin sivi fazinda ve hizli bir sekilde sisteme dahil edilmesi saglanmaktadir. Bunun için birinci uç (30) ve ikinci uç (40) elemanlari üzerine açiklik (20) saglanmaktadir. Bahsedilen açikliklar (20), likit depolama tankinin (10) görece 'üst bölgesinde ve sogutucu akiskanin gaz fazinda oldugu alanda olacak sekilde konumlanmaktadir.
Böylece açikliklar (20) içerisinden gaz formundaki sogutucu akiskan tahliye edilmektedir. Tahliye sirasinda birinci uç (30) veya ikinci uçtan (40) hangisi o andaki çevrimde tahliye için kullanilmasi gerekiyor ise o kullanilmaktadir. Gaz fazindaki sogutucu akiskan tahliye edildikçe likit depolama tanki (10) içerisindeki sivi miktari artmakta, yükselmekte ve böylece sogutucu akiskanin sisteme hizlica Bu sekilde verimli bir çevrim yapilmis olmaktadir. Ayrica birinci uç (30) ve ikinci uç (40) 'üzerindeki açikliklarin (20) mesafeleri ve açiklik (20) ölç'uleri, sistem ve likit depolama tanki (10) tasarimi ile ilgili olup tersinir sistemlere göre sivi seviyesi bahsedilen açikliklara (20) gelebilmekte veya gelmemektedir. Ek olarak likit depolama tanki (10), ayni zamanda sogutucuyu saklamak için de kullanilabilmektedir. Ustelik sistem üzerindeki ani performans degisimlerini kompanse edebilmek için likit depolama tanki (10) içerisindeki sogutucu gaz sisteme dahil edilebilmektedir.
Bulusun koruma kapsami ekte verilen istemlerde belirtilmis olup kesinlikle bu detayli anlatimda örnekleme amaciyla anlatilanlarla sinirli tutulamaz. Zira teknikte uzman bir kisinin, bulusun ana temasindan ayrilmadan yukarida anlatilanlar isiginda benzer yapilanmalar ortaya koyabilecegi açiktir.
SEKILDE VERILEN REFERANS NUMARALARI Likit Tanki Asiklik Birinci Uç 40 Ikinci Uç 50 Akis Yolu TARIFNAME BIR LIKIT DEPOLAMA TANKI TEKNIK ALAN Bulus, isitma ve sogutma yapilmasina imkan veren tersinir çevrimlerde, sistemde bulunan sogutucu akiskanin hem isitma hem de sogutma modlarinda dogru bir sekilde kullanilmasina, akiskanin kararli hale gelmesine ve bunlara bagli olarak sistemin verimli ve düzgün çalisabilmesine imkan saglayan bir likit depolama tanki ile ilgilidir. ÖNCEKI TEKNIK Iklimlendirme elemanlarinin hem isitma hem de sogutma yapabilmesi için sistemin tersinir çalisabilmesi beklenmektedir. Sogutma devresi üzerinde yer alan ekipmanlarin bu tersinir çalismaya uygun olmasi gerekmektedir. Sistemin verimli ve düzgün çalisabilmesi için likit depolama tanklari kullanilmaktadir. Bahsedilen bu tanklar, sistemde bulunan sogutucu gazin hem isitma hem de sogutma modlarinda dogru sekilde kullanilmasini saglamaktadir. Geleneksel likit depolama tanklari tek bir yönde çalismaktadir. Ancak, tersinir sistemler için çift yönlü likit depolama tanklarinin kullanilmasi birden çok likit depolama tanki kullaniminin önüne geçmekte ve böylece hem maliyet hem de performans olarak sisteme katki saglamaktadir.
Mevcut teknikte bulunan geleneksel çift yönlü likit tutucu tanklardan, sistemin tersinir oldugu durumlarda akiskani depolanmasi ve dogru fazda dogru miktarda sogutucu akiskani iletmesi beklenmektedir. Bu tersinir durumlar oldugu anda sogutucu gazin sisteme dogru faz da ve dogru miktarda hizlica adapte olmasi oldukça zor olmakta ve buna bagli olarak söz konusu likit depo tanklari tasarim performansini gösterememektedir. Bundan dolayi likit depolama tanki sisteminin verimi düsmektedir.
Literatürde bilinen JPH0755293A No'lu basvuru tersinir bir sistem olan isi pompalarinda kullanilan likit depolama tankindan bahsedilmektedir. Söz konusu bulus, sogutucu akiskanin bir sogutucu kondansatöründen bir sivi alicisina verilmesi için bir giris ve bir depolama sivisi fazinda sogutucu akiskanin alt kismindaki bir sogutucu akiskanin genlesme vasitasi yoluyla bir sogutucu evaporatöre bosaltilmasi için bir çikis yerlestirerek, sogutucu akiskan kabarciklarinin bir çikisa akmasini önlemek üzere düsünülmüs bir yapilanma içermektedir.
Sonuç olarak, yukarida bahsedilen tüm sorunlar, ilgili teknik alanda bir yenilik yapmayi zorunlu hale getirmistir.
BULUSUN KISA AÇIKLAMASI Mevcut bulus yukarida bahsedilen dezavantajlari ortadan kaldirmak ve ilgili teknik alana yeni avantajlar getirmek üzere, bir likit depolama tanki ile ilgilidir.
Bulusun bir amaci, isitma ve sogutma yapan sistemlerin özellikle tersinir çalistigi durumlarda, sistem içerisinde bulunan sogutucu gazin sisteme hizli bir sekilde ve dogru fazda dahil olmasini saglayacak bir likit depolama tanki ortaya koymaktir.
Bulusun diger bir amaci özellikle tersinir çalisabilen sistemlerde, sogutucu gazin sisteme dogru miktarda dahil olmasini saglamak ve böylece geleneksel yönteme kiyasla çok daha verimli çalisan bir likit depolama tanki ortaya koymaktir.
Yukarida bahsedilen ve asagidaki detayli anlatimdan ortaya çikacak tüm amaçlari gerçeklestirmek üzere mevcut bulus, isitma ve sogutma yapilmasina imkan veren tersinir çevrimlerde sogutucu akiskanin içerisinden tasindigi en az bir akis yolu ile iliskilendirilerek sogutucu akiskanin bir kisminin içerisinde biriktirilmesi için bir likit depolama tankidir . Buna göre yeniligi, bahsedilen likit tanki içerisindeki sivilasma miktarini hizli bir sekilde arttirmak için likit depolama tanki içerisindeki basincin sistem akisina aktarilmasini hedefleyen, akis yolu üzerinde saglanmis en az bir açiklik içermesidir. Böylece, sistem içerisinde bulunan gaz fazindaki sogutucu akiskanin tahliye edilerek sivi fazdaki sogutucu akiskan miktarinin arttirilmasini ve buna bagli olarak yüksek verimli bir çevrim yapilmasini saglamaktir.
Bulusun mümkün bir yapilanmasinin özelligi, akis yolunun tank içerisine açilan en az bir birinci uç ve en az bir ikinci uç içeren bir likit depolama tanki ortaya koymaktir. Böylece, sogutucu akiskanin içerisinden geçerek likit depolama tanki içerisindeki akiskan geçisinin saglanmasi ve çevrim sisteminin beslenmesini saglamaktir.
Bulusun mümkün bir diger yapilanmasinin özelligi, açikliginin hem birinci uç ve hem de ikinci uç üzerinde saglanmis olan bir likit tanki ortaya koymaktir. Böylece, özellikle tersinir çalisan sistemlerde hangi uç üzerinden likit hangi uç üzerinden gaz akisi saglanacagi belirlemektir.
SEKILIN KISA AÇIKLAMASI Sekil 1' de bulus konusu likit depolama tanki temsili bir genel görünümü verilmistir.
BU LUSUN DETAYLI AÇIKLAMASI Bu detayli açiklamada bulus konusu sadece konunun daha iyi anlasilmasina yönelik hiçbir sinirlayici etki olusturmayacak örneklerle açiklanmaktadir.
Sekil 1' de bulus konusu bir likit depolama tanki (10) görülmektedir. likit depolama tanki (10) karsilikli olacak sekilde sogutucu gazin sistemlere iletildigi en az bir birinci uç (30) ve en az bir ikinci uç (40) bulunmaktadir. Bahsedilen birinci uç (30) ve ikinci uç (40) elemanlari ile tasinan sogutucu akiskanin, birinci uç (30) ve ikinci uçtan (40) geçerken izledigi en az bir akis yolu (50) mevcut olmaktadir. Bahsedilen birinci uç (30) ve ikinci uç (40) içerisinden geçen akiskanin izledigi akis yolu (50) üzerinde olacak sekilde biri birinci uç (30) digeri ikinci uç (40) üzerinde en az birer Likit depolama tanki (10) iklimlendirme sisteminde kondanser çikisinda yer almaktadir. Sistem içerisinde dönen sogutucu akiskan, sisteme verimli sekilde kazandirilmak üzere likit depolama tankina (10) gelmekte ve likit depolama tankinda 10) yer alan birinci uçtan (30) girmektedir. Bu durumda likit depolama tanki (10) içerisindeki sogutucu akiskan hem sivi hem de gaz fazinda bulunmaktadir. Likit depolama tanki (10) alt kismina çökmüs olan bu sivi fazdaki sogutucu akiskan ikinci uç (40) içerisinden akis yolunda (50) tasinarak iklimlendirme sistemine dahil edilmektedir. Sistemin tersinir çalismasindan ötürü, sogutucu akiskan likit depolama tanki (10) içerisine ikinci uçtan (40) girip, birinci uçtan (30) çikarak yani tam tersi sekilde çalisarak da sisteme dahil olabilmektedir. Özellikle iklimlendirme sistemlerinde sogutucu akiskanin sisteme sivi formda dahil edilmesi gerekmektedir. Bu nedenle likit depolama tanklari (10) kullanilmakta ve likit depolama tanki (10) içerisindeki sogutucu akiskanin tasarim parametrelerinde belirlenen düzeyde gaz fazinda olmasi beklenmektedir. Bulus konusu likit depolama tankinda (10) sogutucu akiskanin sivi fazinda ve hizli bir sekilde sisteme dahil edilmesi saglanmaktadir. Bunun için birinci uç (30) ve ikinci uç (40) elemanlari üzerine açiklik (20) saglanmaktadir. Bahsedilen açikliklar (20), likit depolama tankinin (10) görece üst bölgesinde ve sogutucu akiskanin gaz fazinda oldugu alanda olacak sekilde konumlanmaktadir.
Böylece açikliklar (20) içerisinden gaz formundaki sogutucu akiskan tahliye edilmektedir. Tahliye sirasinda birinci uç (30) veya ikinci uçtan (40) hangisi o andaki çevrimde tahliye için kullanilmasi gerekiyor ise o kullanilmaktadir. Gaz fazindaki sogutucu akiskan tahliye edildikçe likit depolama tanki (10) içerisindeki sivi miktari artmakta, yükselmekte ve böylece sogutucu akiskanin sisteme hizlica Bu sekilde verimli bir çevrim yapilmis olmaktadir. Ayrica birinci uç (30) ve ikinci uç (40) üzerindeki açikliklarin (20) mesafeleri ve açiklik (20) ölçüleri, sistem ve likit depolama tanki (10) tasarimi ile ilgili olup tersinir sistemlere göre sivi seviyesi bahsedilen açikliklara (20) gelebilmekte veya gelmemektedir. Ek olarak likit depolama tanki (10), ayni zamanda sogutucuyu saklamak için de kullanilabilmektedir. Üstelik sistem üzerindeki ani performans degisimlerini kompanse edebilmek için likit depolama tanki (10) içerisindeki sogutucu gaz sisteme dahil edilebilmektedir.
Bulusun koruma kapsami ekte verilen istemIerde belirtilmis olup kesinlikle bu detayli anlatimda örnekleme amaciyla anIatiIanIarIa sinirli tutulamaz. Zira teknikte uzman bir kisinin, bulusun ana temasindan ayrilmadan yukarida anlatilanlar isiginda benzer yapilanmalar ortaya koyabilecegi açiktir.
SEKILDE VERILEN REFERANS NUMARALARI Likit Tanki Açiklik Birinci Uç 40 Ikinci Uç 50 Akis Yolu ”___fûj

Claims (1)

  1. ISTEMLER Bulus isitma ve sogutma yapilmasina imkan veren tersinir çevrimlerde sogutucu akiskanin içerisinden tasindigi en az bir akis yolu (50) ile iliskilendirilerek sogutucu akiskanin bir kisminin içerisinde biriktirilmesi için bir likit depolama tanki (10) olup özelligi; bahsedilen likit depolama tanki (10) içerisindeki sogutucu gazin sivilasma hizini ve buna bagli olarak sivi miktarini arttirmak için likit depolama tanki (10) içerisindeki basincin akis yoluna (50) aktarilmasini hedefleyen, akis yolu (50) 'üzerinde saglanmis en az bir açiklik (20) içermesidir. Istem 1'e göre bir likit depolama tanki (10) olup, özelligi; akis yolunun (50) likit depolama tanki (10) içerisine açilan en az bir birinci uç (30) ve en az bir ikinci uç (40) içermesidir. Istem 1'e göre bir likit depolama tanki (10) olup, özelligi; açikliginin (20) hem birinci uç (30) ve hem de ikinci uç (40) 'üzerinde saglanmis olmasidir. ISTEMLER Bulus isitma ve sogutma yapilmasina imkan veren tersinir çevrimlerde sogutucu akiskanin içerisinden tasindigi en az bir akis yolu (50) ile iliskilendirilerek sogutucu akiskanin bir kisminin içerisinde biriktirilmesi için bir likit depolama tanki (10) olup özelligi; bahsedilen likit depolama tanki (10) içerisindeki sogutucu gazin sivilasma hizini ve buna bagli olarak sivi miktarini arttirmak için likit depolama tanki (10) içerisindeki basincin akis yoluna (50) aktarilmasini hedefleyen, akis yolu (50) üzerinde saglanmis en az bir açiklik (20) içermesidir. . Istem 1'e göre bir likit depolama tanki (10) olup, özelligi; akis yolunun (50) likit depolama tanki (10) içerisine açilan en az bir birinci uç (30) ve en az bir ikinci uç (40) içermesidir. Istem 1'e göre bir likit depolama tanki (10) olup, özelligi; açikliginin (20) hem birinci uç (30) ve hem de ikinci uç (40) üzerinde saglanmis olmasidir.
TR2022/000344A 2022-01-11 2022-01-11 Bi̇r li̇ki̇t depolama tanki TR2022000344A2 (tr)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
TR2022/000344A TR2022000344A2 (tr) 2022-01-11 2022-01-11 Bi̇r li̇ki̇t depolama tanki

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
TR2022/000344A TR2022000344A2 (tr) 2022-01-11 2022-01-11 Bi̇r li̇ki̇t depolama tanki

Publications (1)

Publication Number Publication Date
TR2022000344A2 true TR2022000344A2 (tr) 2022-01-21

Family

ID=85117238

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
TR2022/000344A TR2022000344A2 (tr) 2022-01-11 2022-01-11 Bi̇r li̇ki̇t depolama tanki

Country Status (1)

Country Link
TR (1) TR2022000344A2 (tr)

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US8011196B2 (en) Refrigerant control of a heat-recovery chiller
CN104937350A (zh) 空调装置
US8651172B2 (en) System and method for separating components of a fluid coolant for cooling a structure
JP6828821B2 (ja) 相変化冷却装置および相変化冷却方法
JP2009520620A (ja) モジュラー冷却システム、および、それに用いられる冷凍機
EP2426437A2 (en) Ultra low temperature heat pump system with secondary refrigerant injection mechanism
CN110831796B (zh) 包括具有热交换器的制冷剂回路的用于车辆的制冷设备以及用于这种制冷设备的热交换器
EP3042127B1 (en) Integrated separator-distributor for falling film evaporator
CN103292524A (zh) 使用两相制冷剂操作的可靠冷却系统
JPS60259877A (ja) 冷媒吸引アキユミユレータ
TR2022000344A2 (tr) Bi̇r li̇ki̇t depolama tanki
CA3028624C (en) Central air conditioning and heat pump system with energy efficient arrangement
US4360496A (en) Cooling system for auxiliary systems of a nuclear installation
KR101810674B1 (ko) 반만액식 증발기가 구비된 선박용 냉동장치
SE529281C2 (sv) Ejectorpump i synglasarmatur för kyl/värmepumpsystem
JP2008215717A (ja) 熱搬送装置
JP2022169093A (ja) 冷媒回路及び冷却方法
KR100992840B1 (ko) 자연순환식 및 증기압축식 겸용 냉방기
KR101812978B1 (ko) 원거리 다중 분할 분리형 히트파이프 시스템
KR101103439B1 (ko) 히트펌프 시스템
WO2023042906A1 (ja) 冷却装置およびキャビテーション防止方法
JP4036670B2 (ja) 熱搬送装置
JP2001263894A (ja) 低温液体貯蔵設備
US10670314B2 (en) Refrigeration system
KR20190118320A (ko) 냉매액 분리구조의 히트펌프