TR2021016995T - Modüler dolap i̇çi̇ si̇stem - Google Patents

Modüler dolap i̇çi̇ si̇stem

Info

Publication number
TR2021016995T
TR2021016995T TR2021/016995 TR2021016995T TR 2021016995 T TR2021016995 T TR 2021016995T TR 2021/016995 TR2021/016995 TR 2021/016995 TR 2021016995 T TR2021016995 T TR 2021016995T
Authority
TR
Turkey
Prior art keywords
modular
feature
cabinet
cabinet system
panel
Prior art date
Application number
TR2021/016995
Other languages
English (en)
Inventor
Urak Evren
Balci Koro Lu Hulya
Original Assignee
Samet Kalip Ve Madeni̇ Eşya Sanayi̇ Ve Ti̇caret Anoni̇m Şi̇rketi̇
Filing date
Publication date
Application filed by Samet Kalip Ve Madeni̇ Eşya Sanayi̇ Ve Ti̇caret Anoni̇m Şi̇rketi̇ filed Critical Samet Kalip Ve Madeni̇ Eşya Sanayi̇ Ve Ti̇caret Anoni̇m Şi̇rketi̇
Publication of TR2021016995T publication Critical patent/TR2021016995T/tr

Links

Abstract

Mevcut buluş, dolap içi kullanım alanı ve fonksiyonelliğinin arttırılmasına imkân veren bir modüler dolap içi sistemle ilgilidir. Daha spesifik olarak mevcut buluş; dolap iç düzeninin kullanıcının kişisel ihtiyaçları doğrultusunda belirlenmesine olanak vererek dolap içinde bulunan alanın en yüksek verim sağlanacak şekilde kullanımını sağlayan, ayrıca bir alet edevat kullanmalarına ihtiyaç duyulmaksızın kolayca montajı yapılabilen ve dolap içine sonradan da eklenebilen, dilendiğinde dolap içerisindeki konumları kullanıcının değişen ihtiyaçları doğrultusunda değiştirilebilen modüler çekmece, bordür vb. elemanlara haiz bir modüler dolap içi sistemle ilgilidir.

Description

Tarifname MODÜLER DOLAP içi SISTEM Teknik Alan Bulus, dolap içi kullanim alani ve fonksiyonelliginin arttirilmasina imkân veren modüler dolap içi sistemle ilgilidir.
Daha spesifik olarak mevcut bulus; dolap iç düzeninin kullanicinin kisisel ihtiyaçlari dogrultusunda belirlenmesine olanak vererek dolap içinde bulunan alanin en yüksek verim saglanacak sekilde kullanimini saglayan, ayrica bir alet edevat kullanmalarina ihtiyaç duyulmaksizin kolayca montaji yapilabilen ve dolap içine sonradan da eklenebilen, dilendiginde dolap içerisindeki konumlari kullanicinin degisen ihtiyaçlari dogrultusunda degistirilebilen modüler çekmece, bordür vb. elemanlara haiz bir modüler dolap içi sistemle Teknigin Bilinen Durumu Dolaplar içerisinde meydana gelen alan kayiplari ve dolaplarin iç kisimlarina ulasmada yasanan zorluklar günden güne artmaktadir. Günlük hayatta kullanilan dolaplar genis kullanim alanlarina sahipken iç yerlesimleri her zaman kullanisli olmayabilmektedir.
Kullanicilarin ihtiyaçlari zamanla degismektedir ve dolaplarin mevcutta bulunan raf düzenleri yetersiz kalmaktadir. Söz konusu dolaplara ekstra bir raf takilarak esyalarin düzenli tutulmasi ya da daha da fazla yer kazanilmasi için yeni alanlar yaratilabilmektedir. Özellikle; kurulu bir dolabin raflarinin yeniden organize edilmesi, sonradan yeni raflar yerlestirilmesi ayrica sorun teskil etmektedir. Dolap raflari sonradan eklenirken montajlari esnasinda matkap, vida ve benzeri birçok harici alet edevata ihtiyaç duyulmaktadir.
Yeni raflar monte edilirken; raf derinlikleri ve araliklari, kullanilan malzeme, raflarin gerekli boyutta kesilmesi, raf destekleri, raflarin vidalanmasi ve kenar kaplama bantlari gibi birçok hususa dikkat edilmesi gerekmektedir.
Hali hazirda kullanilan raf sistemleri ile, kolay ve pratik bir sekilde kullanicilarin istedigine göre dolap içi raflar düzenlenememektedir. Bu durum, harici alet edevata gerek duyulmadan kolay bir sekilde monte edilebilen, hafif ve sonradan da eklenebilen dolap içi raf sistemlerine duyulan ihtiyaci ortaya çikarmistir.
U84500146 nolu patent dokümaninda bir dolabin köselerine yerlestirilebilen çok sayida dikey raya sahip olan bir raf sisteminden bahsedilmektedir. Her rafta, raf düzeneginin farkli boyutlarda dolaplarla kullanilmasina imkân verilmesini ve raflarin yanal olarak genislemesini saglayan raf elemanlari bulunmaktadir. Serbest birakilabilir bir tespit elemani raf elemanlarini ayarlanmis pozisyonlarinda tutmaktadir. Ancak burada söz konusu olan raf sistemleri, kullanicilarin harici bir alet edevata ihtiyaç duymadan kolaylikla montaj islemlerini gerçeklestirmelerine imkân vermemektedir. paketlenen, ayarlanabilir ünitelere sahip modüler bir dolap sisteminden bahsedilmektedir.
Ancak burada, dolap içi alanin en yüksek verim saglanacak sekilde kullanimini saglayan, kullanicilarin ayrica bir alet edevat kullanmalarina gerek duyulmaksizin kolay montaj yapabilecek sekilde tasarima sahip ve dolap içine sonradan da eklenebilen raf sistemlerine iliskin bir raf sisteminden bahsedilmemektedir.
CN204245567 nolu patent dokümaninda ayarlanabilir bir gardirop düzeneginden bahsedilmektedir. Söz konusu sistem; bir üst konumlandirma çapraz kirisi, bir alt konumlandirma çapraz kirisi, çok sayida kenetleme dikey kirisi ve kenetleme dikey kirisleri üzerinde düzenlenmis ayrilabilir destek çerçevelerini içermektedir. Söz konusu sistem, bir gardirop içindeki alanin serbestçe degistirilebilmesine imkân vermektedir. Ancak burada da kullanicilarin harici bir alet edevata ihtiyaç duymadan kolaylikla montaj islemlerini gerçeklestirmelerine imkân verilen hafif ve modüler bir sistem sunulmamaktadir.
Sonuç olarak, kullanicilarin dolap düzenlerini kendi ihtiyaçlari dogrultusunda standartlara bagli kalmaksizin belirlemelerine izin vererek verimli depolama saglayan, kullanicinin degisen ihtiyaçlari dogrultusunda kolay ve pratik bir sekilde düzende degisiklige gidilmesine olanak veren, tüm bunlarin yani sira harici bir alet edevata gerek duyulmadan kolay kurulum saglayan raf sistemine olan ihtiyaç mevcut bulus konusu çözümün ortaya çikmasina neden olmustur.
Bulusun Amaci ve Kisa Açiklamasi Bulusun amaci, dolap içi kullanim alani ve fonksiyonelliginin arttirilmasina imkân veren modüler bir modüler dolap içi sistem ortaya koymaktir.
Bulusun bir baska amaci; dolap içi alanin en yüksek verim saglanacak sekilde kullanimini saglayan, kullanicilarin ayrica bir alet edevat kullanmalarina gerek duyulmaksizin kolay montaj yapabilecek sekilde bir tasarima sahip ve dolap içine sonradan da eklenebilen bir raf sistemi ortaya koymaktir.
Bulusun bir baska amaci, dolap iç düzeninin kullanicinin kisisel ihtiyaçlari dogrultusunda belirlenmesine olanak vererek dolap içinde bulunan alanin en yüksek verim saglanacak sekilde kullanimini saglayan, ayrica bir alet edevat kullanmalarina ihtiyaç duyulmaksizin kolayca montaji yapilabilen ve dolap içine sonradan da eklenebilen, dilendiginde dolap içerisindeki konumlari kullanicinin degisen ihtiyaçlari dogrultusunda degistirilebilen modüler çekmece, bordür vb. elemanlara haiz bir modüler dolap içi sistem ortaya koymaktir.
Bulusun bir baska amaci; dolap içinde her bölgeye kolay ulasim saglanmasina imkân veren ve herhangi bir alet kullanilmadan kolay monte edilen hafif bir dolap içi sistem ortaya koymaktir.
Sekillerin Kisa Açiklamasi Sekil 1a”da, ön, arka ve yan panellerin modüler bir sekilde sabitlenmesine olanak veren mevcut bulus konusu tutucu parçanin tercih edilen bir yapilanmasina ait bir ön perspektif görünüm verilmektedir.
Sekil 1btde mevcut bulus konusu tutucu parçanin bahsedilen yapilanmasina ait bir arka perspektif görünüm verilmektedir.
Sekil 1clde mevcut bulus konusu tutucu parçanin söz konusu yapilanmasina ait bir üst perspektif görünüm verilmektedir.
Sekil 2aida mevcut bulus konusu tutucu parçanin, panel yuvasi alt yüzeyinde panellerin yatayda sabitlenmesine izin veren bir yükseltiye haiz olan bir yapilanmasina ait bir ön perspektif görünüm verilmektedir.
Sekil 2b”de mevcut bulus konusu tutucu parçanin, panel yuvasi alt yüzeyinde panellerin yatayda sabitlenmesine izin veren yükseltilere haiz olan söz konusu yapilamasina ait bir üst perspektif görünüm verilmektedir.
Sekil Sa'da mevcut bulus konusu tutucu parçanin, taban oturma yüzeyinde taban plakasinin dikeyde ve yatayda sabitlenmesine olanak veren montaj bosluklarina haiz olan bir yapilanmasina ait bir ön perspektif görünüm verilmektedir.
Sekil 3b'de mevcut bulus konusu tutucu parçanin, taban oturma yüzeyinde taban plakasinin dikeyde ve yatayda sabitlenmesine olanak veren montaj bosluklarina haiz olan söz konusu yapilanmasina ait bir üst perspektif görünüm verilmektedir.
Sekil 4alda mevcut bulus konusu tutucu parçanin, panel yuvalarindaki yükseltilerin yani sira taban oturma yüzeyinde taban plakasinin dikeyde sabitlenmesine olanak veren montaj pimlerine haiz olan bir yapilanmasina ait bir ön perspektif görünüm verilmektedir.
Sekil 4b*de mevcut bulus konusu tutucu parçanin, panel yuvalarindaki yükseltilerin yani sira taban oturma yüzeyinde taban plakasinin dikeyde sabitlenmesine olanak veren montaj pimlerine haiz olan söz konusu yapilanmasina ait bir üst perspektif görünüm verilmektedir.
Sekil 5a'da panel yuvalarinda yükselti içermeyen mevcut bulus konusu tutucu parçanin, taban oturma yüzeyinde taban plakasinin dikeyde sabitlenmesine olanak veren montaj pimlerine haiz olan bir yapilanmasina ait bir ön perspektif görünüm verilmektedir.
Sekil 5b'de panel yuvalarinda yükselti içermeyen mevcut bulus konusu tutucu parçanin, taban oturma yüzeyinde taban plakasinin dikeyde sabitlenmesine olanak veren montaj pimlerine haiz olan söz konusu yapilanmasina ait bir üst perspektif görünüm verilmektedir.
Sekil 6a'da mevcut bulus konusu tutucu parçanin, taban oturma yüzeyinde taban plakasinin sabitlenmesine olanak veren taban yuvasina haiz olan bir yapilanmasina ait bir ön perspektif görünüm verilmektedir.
Sekil öb'de mevcut bulus konusu tutucu parçanin, taban oturma yüzeyinde taban plakasinin sabitlenmesine olanak veren taban yuvasina haiz olan söz konusu yapilanmasina ait bir üst perspektif görünüm verilmektedir.
Sekil Ta'da mevcut bulus konusu tutucu parçanin, hafiflik saglamak üzere yan panel yuvasi yerine buralara ip, lastik, metal tel vb. malzemelerin monte edilebilmesine olanak veren geçme yuvalarina haiz olan bir yapilanmasina ait bir ön perspektif görünüm verilmektedir.
Sekil ?b'de mevcut bulus konusu parçanin, hafiflik saglamak üzere yan panel yuvasi yerine buralara ip, lastik, metal tel vb. malzemelerin monte edilebilmesine olanak veren geçme yuvalarina haiz olan söz konusu yapilanmasina ait bir üst perspektif görünüm verilmektedir.
Sekil 8a'da mevcut bulus konusu tutucu parçanin, taban oturma yüzeyi üzerindeki montaj pimlerinin yani sira, hafiflik saglamak üzere yan panel yuvasi yerine buralara ip, lastik, metal tel vb. malzemelerin monte edilebilmesine olanak veren geçme yuvalarina haiz olan bir yapilanmasina ait bir ön perspektif görünüm verilmektedir.
Sekil 8b'de mevcut bulus konusu parçanin, taban oturma yüzeyi üzerindeki montaj pimlerinin yani sira, hafiflik saglamak üzere yan panel yuvasi yerine buralara ip, lastik, metal tel vb. malzemelerin monte edilebilmesine olanak veren geçme yuvalarina haiz olan söz konusu yapilanmasina ait bir üst perspektif görünüm verilmektedir.
Sekil 9a'da mevcut bulus konusu tutucu parçanin, ön veya arka panel yuvasindaki yükseltinin yani sira, hafiflik saglamak üzere yan panel yuvasi yerine buralara ip, lastik, metal tel vb. malzemelerin monte edilebilmesine olanak veren geçme yuvalarina haiz olan bir yapilanmasina ait bir ön perspektif görünüm verilmektedir.
Sekil 9b'de mevcut bulus konusu parçanin, ön veya arka panel yuvasindaki yükseltinin yani sira, hafiflik saglamak üzere yan panel yuvasi yerine buralara ip, lastik, metal tel vb. malzemelerin monte edilebilmesine olanak veren geçme yuvalarina haiz olan söz konusu yapilanmasina ait bir üst perspektif görünüm verilmektedir.
Sekil 10a'da mevcut bulus konusu tutucu parçanin, ön veya arka panel yuvasindaki yükseltinin ve taban oturma yüzeyi üzerindeki montaj pimlerinin yani sira, hafiflik saglamak üzere yan panel yuvasi yerine buralara ip, lastik. metal tel vb. malzemelerin monte edilebilmesine olanak veren geçme yuvalarina haiz olan bir yapilanmasina ait bir ön perspektif görünüm verilmektedir.
Sekil 10b'de mevcut bulus konusu parçanin, ön ve arka panel yuvasindaki yükseltinin ve taban oturma yüzeyi üzerindeki montaj pimlerinin yani sira, hafiflik saglamak üzere yan panel yuvasi yerine buralara ip, lastik, metal tel vb. malzemelerin monte edilebilmesine olanak veren geçme yuvalarina haiz olan söz konusu yapilanmasina ait bir üst perspektif görünüm verilmektedir.
Sekil 11'de bir dis serit ve bahsedilen dis serit içerisinde ileri geri hareket edebilen bir iç seritten olusan ray düzenegine ait bir perspektif görünüm verilmektedir.
Sekil 12a'da tutucu parça vasitasiyla montaji tamamlanan ve dis taraftan yan kisimlarina ray düzenekleri monte edilen bir modüler çekmeceye ait bir perspektif görünüm verilmektedir.
Sekil 12b'de tutucu parça vasitasiyla montaji tamamlanan ve dis taraftan yan kisimlarina ray düzenekleri monte edilen söz konusu modüler çekmeceye ait bir ön görünüm verilmektedir.
Sekil 13'de tutucu parça vasitasiyla montaji tamamlanan ve dis taraftan yan kisimlarina ray düzenekleri monte edilen söz konusu modüler çekmeceye ait bir patlatilmis perspektif görünüm verilmektedir.
Sekil 14'de hafiflik saglamak üzere yan panel yerine buralara ip, lastik, metal tel, metal vb. malzemeler takilan, dis taraftan yan kisimlarina ray düzenekleri monte edilen bir modüler çekmeceye ait bir perspektif görünüm verilmektedir.
Sekil 15lte hafiflik saglamak üzere yan panel yerine buralara ip, lastik, metal tel vb. malzemeler takilan, dis taraftan yan kisimlarina ray düzenekleri monte edilen söz konusu modüler çekmeceye ait bir patlatilmis perspektif görünüm verilmektedir.
Sekil 16'da karsilikli ray düzenekleri arasina yerlestirilen modüler bordür yapilarina ait bir perspektif görünüm verilmektedir.
Sekil 17lda ray düzenekleri ile bordür yapilarinin birbiriyle baglantilarinin nasil saglandigini gösteren patlatilmis bir perspektif görünüm verilmektedir.
Sekil 18'de ray düzenekleri ile bordür yapilarinin birbiriyle montajini saglayan bordür tutucuya ait perspektif görünümler verilmektedir.
Sekil 19'da üzerine ray düzeneklerinin dis yüzeyinde bulunan tirnaklarin yerlesecegi, her seviyede ikiser montaj deligi içeren metal seride ait bir perspektif görünüm verilmektedir.
Sekil 20'de üzerine ray düzeneklerinin dis yüzeyinde bulunan tirnaklarin yerlesecegi, her seviyede bir adet montaj deligi içeren metal seride ait bir perspektif görünüm verilmektedir.
Sekil 21'de ray düzeneginin söz konusu metal seritler üzerine monte edilmis haline ait bir perspektif görünüm verilmektedir.
Sekil 22a'da mevcut bulus konusu modüler dolap içi sistemin tercih edilen bir düzenlemesine ait bir ön perspektif görünüm verilmektedir.
Sekil 22b'de mevcut bulus konusu modüler dolap içi sistemin tercih edilen bir düzenlemesine ait bir ön görünüm verilmektedir.
Sekil 22c'de mevcut bulus konusu modüler dolap içi sistemin tercih edilen bir düzenlemesine ait bir arka perspektif görünüm verilmektedir.
Referans Numaralari 1. Dolap içi sistem 2. Ana gövde 21.1. 22.1. .1. 31.1. 31.2. 32.1. 32.2. 34.1. 34.5. Ön panel Arka panel Yan panel Taban plakasi Bordür tutucu Disli kisim Dis yuvasi Metal serit Hizalama deligi Ray düzenegi Dis serit Tirnak Iç serit Montaj yuvasi Tutucu parça Montaj deligi Panel yuvasi Yükselti Taban oturma yüzeyi Montaj boslugu Montaj pimi Taban yuvasi Geçme yuvasi Sinirlayici eleman Bulusun Detayli Açiklamasi Mevcut bulus, dolap iç düzeninin kullanicinin kisisel ihtiyaçlari dogrultusunda belirlenmesine olanak vererek dolap içinde bulunan alanin en yüksek verim saglanacak sekilde kullanimini saglayan, ayrica bir alet edevat kullanmalarina ihtiyaç duyulmaksizin kolayca montaji yapilabilen ve dolap içine sonradan da eklenebilen, dilendiginde dolap içerisindeki konumlari kullanicinin degisen ihtiyaçlari dogrultusunda degistirilebilen modüler çekmece (3), bordür (4) vb. elemanlara haiz bir modüler dolap içi sistem (1) ortaya koymaktadir. Bulus sayesinde dolap içlerinin fonksiyonelligi artmakta, kullanicinin ihtiyacina hizmete eden daha çok kullanim alani saglanmakta ve kullanicinin esyalarina erisimi kolaylasmaktadir. Tüm raflarin (çekmece (3), bordür (4) vb.) rayli sistem ile dolap ana gövdesine (2) montajli olmasi sayesinde teknigin bilinen durumunun en büyük problemlerinden biri olan dolap diplerindeki alanlarin ulasim zorlugu ortadan kaldirilarak dolap içlerinin maksimum kullanimi saglanmaktadir. Ayrica, mevcut bulus konusu dolap içi sistemin (1) parçalarinin tamamina yakini (birkaç küçük parça hariç) herhangi bir alet kullanmaksizin kullanici tarafindan rahatlikla monte edilebilir kolayliktadir. Montaji için alet gerektiren parçalarin ise ilgili parçaya montajlanmis haliyle paketlenerek kullanicinin hiçbir sekilde alet kullanmasina gerek kalmayacak bir ürün olarak pazarlanmasi mümkündür. Dahasi, dolap ana gövdesinin (2) iç yan yüzeylerinde yer alan metal seritler (10) sayesinde kullanici istedigi seviyeye raf yerlestirebilmektedir. Teknigin bilinen durumunun aksine ekstra eklenmek istenen raflar için matkap, vida vb. aletlerin kullanimina gerek kalmamaktadir.
Bulus konusu dolap içi sistem (1) genel olarak aletsiz montaji yapilan bir ana gövde (2), bahsedilen ana gövdenin (2) iç yan yüzeyleri boyunca tercihen basinda ve sonunda olacak sekilde dikeyde yerlestirilen, üzerinde belirli araliklarla olusturulmus hizalama delikleri (11) içeren en az iki adet metal serit (10), iç serit (22) ve dis serit (21) kismindan olusan, dis serit (21) kismi üzerinde bulunan tirnak (21.1) yapilari bahsedilen metal serit (10) yapilarindan karsilikli iki tanesi üzerinde ayni hizada yer alan hizalama deliklerine (11) geçen karsilikli ray düzenekleri (20) ve bahsedilen ray düzeneklerinin (20) iç serit (22) kismina montajlanarak dolap içerisinde ileri geri hareket etmesine olanak saglanan modüler raflar içermektedir.
Mevcut bulus konusu modüler çekmece (3) genel olarak ön panel (3.1), arka panel (3.2), yan paneller (3.3), taban plakasi (3.4) ve köse bölgelerde panellerin ve taban plakasinin (3.4) birbirine montajlanmasini saglayan tutucu parçalar (30) içermektedir. Bahsedilen tutucu parçalarin (30) metal seride (10) bakan kisimlarinda en az bir adet montaj deligi (30.1) yer almaktadir. Söz konusu montaj delikleri (30.1) sayesinde çekmecenin (3) metal seride (10) bakan yüzeylerine ray düzenegi (20) monte edilmektedir. Ray düzeneklerinin (20) çekmecelere (3) montaji, tutucu parçalar (30) üzerinde yer alan montaj delikleri (30.1) ile ray düzeneginin (20) iç serit (22) kismi üzerinde yer alan montaj yuvalarinin (22.1) vida, perçin vb. herhangi baglanti yöntemiyle birbirine sabitlenmesi ile saglanmaktadir. Montaj deliklerinden (30.1) biri söz konusu baglanti için kullanilirken digeri merkezleme ve bosluk alma pimi olarak da kullanilabilmektedir. Son ürünün paketli halinde tutucu parçalar (30) ray düzenekleri (20) üzerine sabitlenmis bir sekilde çikarak bu kisimda gereken alet ihtiyaci ortadan kaldirilabilmektedir. Böylece, ürünü alan kullanici ray düzeneklerini (20) dolap iç yan yüzeylerinde monte halde bulunan, karsilikli metal seritler (10) üzerinde sabitlemektedir. Söz konusu sabitleme islemi ray düzeneginin (20) dis serit (21 ) kismi üzerinde yer alan tirnaklarin metal seritlerin (10) hizalama deliklerine (11) yerlestirilmesiyle saglanmaktadir. Daha sonra kullanici ön paneli (3.1), arka paneli (3.2) ve yan paneli (3.3) tutucu parçalar (30) üzerinde yer alan panel yuvalarina (31) yerlestirmektedir. Son olarak taban plakasini (3.4) tutucu parçalar (30) üzerinde yer alan taban oturma yüzeyleri (32) üzerinde konumlandirmaktadir.
Taban plakasi (3.4), tutucu parçalarin (30) taban oturma yüzeyleri (32) üzerine oturtulduktan sonra herhangi vida vb. malzeme ile saglamlastirilmadan da kullanilabilmektedir. Daha saglam montaj istendigi durumda disli veya dissiz bir vida ile taban plakasi (3.4) ile tutucu parçalar (30) arasindaki baglanti desteklenebilmektedir. Bunun için bulusun tercih edilen yapilanmalarinda taban plakasi (3.4) üzerinde montaj boslugu (32.1 ) veya montaj pimi (32.2) bulunmaktadir.
Mevcut bulusun tercih edilen yapilanmasinda tutucu parçalar (30) elastik malzemeden (örn: plastik) mamul olmaktadir.
Mevcut bulusun tercih edilen yapilanmasinda bahsedilen tutucu parçalar (30), ardisik iki panelin birbirine dik sekilde konumlandirilmasina olanak veren iki adet panel yuvasi (31) ve üzerine taban plakasinin (3.4) konumlandigi bir taban oturma yüzeyi (32) içermektedir. Söz konusu yapilanmaya ait görseller Sekil 1a, Sekil 1b'de ve Sekil 1c'de paylasilmaktadir.
Ayrica, sekillerden de anlasildigi üzere panel yuvalarinda (31) panellerin çikmasini zorlastirici en az bir adet feder (31.2) bulunmaktadir. Feder (31.2) yapilari, tutucu parçalar (30) ile ayni malzemeden veya farkli sertlikteki malzemeden olabilmektedir. Feder (31.2) yapilarinin panel yuvalarinin (31) en üst kisminda veya çok az altinda olmasi tercih edilmektedir. Asagilarda oldugu durumlarda plakalarin girememesi veya tutucu parçalarin (30) kirilmasi gibi problemlere sebebiyet vermektedir.
Mevcut bulusun tercih edilen bir yapilanmasinda panellerin yatayda sabitlenmesini saglamak üzere panel yuvasinin (31) alt yüzeyinde en az bir adet yükselti (31.1) ve buna karsilik gelecek sekilde panelin alt kisminda yer alan en az girinti (34.5) bulunmaktadir. Bu yükseltilerin (31.1) yükseklik degerlerinin ölçüsünden ziyade bu yapilarin söz konusu girintinin (34.5) içerisine geçerek panelin yataydaki ileri geri hareketini önlüyor olmasi gerekmektedir. Söz konusu yapilanmaya ait görseller Sekil 2a ve Sekil 2b'de paylasilmaktadir.
Mevcut bulus konusu tutucu parçanin (30) tercih edilen bir yapilanmasinda, taban plakasinin (3.4) taban oturma yüzeyinde (32) dikeyde ve yatayda sabitlenmesine olanak veren en az bir adet montaj boslugu (32.1) bulunmaktadir. Söz konusu yapilanmaya ait görseller Sekil 3a ve Sekil 3b'de paylasilmaktadir.
Mevcut bulus konusu tutucu parçanin (30) tercih edilen bir yapilanmasinda, taban plakasinin (3.4) taban oturma yüzeyinde (32) dikeyde ve yatayda sabitlenmesine olanak veren en az bir adet montaj pimi (32.2) bulunmaktadir. Bu yapilanmaya ait görseller Sekil 5a ve Sekil 5b”de paylasilmaktadir. Söz konusu pimler, taban plakasina (3.4) açilan deliklere geçerek tabanin sabitlenmesini saglamaktadir.
Mevcut bulus konusu tutucu parçanin (30) tercih edilen bir yapilanmasinda, panel yuvalarindaki (31) yükseltilerin (31.1) yani sira taban plakasinin (3.4) taban oturma yüzeyinde (32) dikeyde ve yatayda sabitlenmesine olanak veren en az bir adet montaj pimi (32.2) bulunmaktadir. Bu yapilanmaya ait görseller Sekil 4a ve Sekil 4b'de paylasilmaktadir.
Mevcut bulus konusu tutucu parçanin (30) tercih edilen bir yapilanmasinda, taban plakasinin (3.4) taban oturma yüzeyinde (32) sabitlenmesine olanak veren bir taban yuvasi (33) bulunmaktadir. Söz konusu yapilanmaya ait görseller Sekil 6a ve Sekil 6b*de paylasilmaktadir. Bu yapilanmada, taban plakasinin (3.4) tutucu parçaya (30) yatay olarak monte edilmesi gerekeceginden diger yapilanmalarin aksine ilk basta taban plakanin (3.4) daha sonra panellerin takilmasi gerekmektedir.
Mevcut bulus konusu tutucu parçanin (30) tercih edilen bir yapilanmasinda, çekmecede (3) hafiflik saglamak üzere yan panel (3.3) yuvalarindan biri elimine edilmis olup bu kisimda ip, lastik, metal tel vb. sinirlayici eleman (34.1) monte edilebilmesine olanak veren en az bir adet geçme yuvasi (34) bulunmaktadir. Böylece, bu yapilanmayla yan panellerin (3.3) kullanilmasina gerek kalmayarak çekmecede (3) hafiflik ve yan kisimlarinda yerden kazanç saglanmaktadir. Söz konusu yapilanmaya ait görseller Sekil ?a ve Sekil 7b'de paylasilmaktadir. Sekil 14 ve 15'te sinirlayici elemanlar (34.1) içeren çekmece (3) yapisina ait perspektif ve patlatilmis görünümler verilmektedir.
Mevcut bulus konusu tutucu parçanin (30) tercih edilen bir yapilanmasinda, taban oturma yüzeyi (32) üzerindeki montaj pimlerinin (32.2) yani sira, çekmecede (3) hafiflik saglamak üzere en az bir adet geçme yuvasi (34) bulunmaktadir. Söz konusu yapilanmaya ait görseller Sekil 8a ve Sekil 8b'de paylasilmistir.
Mevcut bulus konusu tutucu parçanin (30) tercih edilen bir yapilanmasinda, ön veya arka panel yuvasindaki (31) yükseltinin (31.1) yani sira, çekmecede (3) hafiflik saglamak üzere en az bir adet geçme yuvasi (34) bulunmaktadir. Söz konusu yapilanmaya ait görseller Sekil 9a ve Sekil 9b'de paylasilmistir.
Mevcut bulus konusu tutucu parçanin (30) tercih edilen bir yapilanmasinda, ön veya arka panel yuvasindaki (31) yükseltinin (31.1) ve taban oturma yüzeyi (32) üzerindeki montaj pimlerinin (32.2) yani sira çekmecede (3) hafiflik saglamak üzere en az bir adet geçme yuvasi (34) bulunmaktadir. Söz konusu yapilanmaya ait görseller Sekil 10a ve Sekil 10b'de paylasilmistir.
Mevcut bulusun tercih edilen bir raf yapilanmasinda taban plakasi (3.4) olarak ayakkabi ya da pantolon vb. malzemeler için bordürlerin (4) de kullanilmasi mümkündür. Bordürler (4) ile ray düzenekleri (20) arasindaki baglanti bordür tutucular (4.1) vasitasiyla saglanmaktadir.
Tercih edilen yapilanmalarda bordür tutucu (4.1) elastik veya metal malzemeden mamuldür.
Ray düzeneginin (20) iç serit (22) kismi üzerinde yer alan montaj yuvalari (22.1) ile bordürün (4) uç kisminda yer alan dis yuvasi (4.4) söz konusu bordür tutucu (4.1) vasitasiyla birbirine baglantilanmaktadir. Bordürtutucunun (4.1) disli kismi (4.2), iç serit (22) bordür tutucu (4.1) ve bordür (4) arasinda kalacak sekilde dis yuvasi (4.4) içerisine geçirilmekte akabinde bordür tutucunun (4.1) arkasina vida (4.3) geçirilmektedir. Bordürün (4) bir tarafi disliyken diger tarafi siki geçmedir. Diger yapilanmalarinda iki tarafinin da siki geçme veya disli olmasi mümkündür. Bordür tutucudaki (4.1)disli kisim (4.2) ile uyumlu olan bordürdeki (4) dis yuvasi (4.4) döndürülerek birbirine tutturulmakta ya da deliklerden siki geçme ile birbirine geçirilmektedir. Bordürtutucu (4.1) üzerindeki disli kisim (4.2), bordürtutucuyu (4.1 ) bordüre (4) sabitlemekte ve döndürerek ayar yapma imkani vermektedir.

Claims (1)

  1. ISTEMLER Bulus, aletsiz montaji yapilan bir ana gövde (2), iç serit (22) ve dis serit (21) kisimlarindan olusan, iç seridin (22) dis serit (21) içerisinde ileri geri hareketine izin veren en az iki adet ray düzenegi (20), tercihe bagli olarak ön panel (3.1), arka panel (3.2), yan panel (3.3), taban plakasi (3.4), bordür (4) yapilarini içeren, dolap içi kullanim alani ve fonksiyonelliginin arttirilmasina imkân veren bir modüler dolap içi sistem (1) olup, özelligi; bahsedilen ana gövdenin (2) karsilikli en az iki yüzeyi boyunca tercihen söz konusu yüzeylerin her birinin basinda ve sonunda olacak sekilde dikeyde yerlestirilen, üzerinde belirli araliklarla olusturulmus hizalama delikleri (11) içeren en az iki adet metal serit (10), bahsedilen hizalama deliklerine (11) geçerek ray düzeneginin (20) ana gövdeyle (2) baglantisini saglayan, bahsedilen dis seridin (21) dis yüzeyi üzerinde bulunan en az iki tirnak (21.1) yapisi içermesiyle karakterize edilmesidir. istem 1 e göre bir modüler dolap içi sistem (1)0Iup, özelligi; bahsedilen ön panel (3.1), arka panel (3.2), yan panel (3.3) ve taban plakasinin (3.4) ray düzenegiyle (20) baglantisini saglayan en az dört adet tutucu parça (30) içermesiyle karakterize edilmesidir. Istem 2'ye göre bir modüler dolap içi sistem (1) olup, özelligi; bahsedilen tutucu parçanin (30), ray düzenegine (20) monte edilmesine olanak veren montaj delikleri (30.1) içermesidir. Istem 3,e göre bir modüler dolap içi sistem (1) olup, özelligi; ray düzeneginin (20), bahsedilen montaj deliklerine (30.1) karsilik gelecek sekilde iç serit (22) kismi üzerinde montaj yuvalari (22.1) içermesidir. Istem 2 veya 3'e göre bir dolap içi sistem (1) olup, özelligi; söz konusu tutucu parçanin (30) elastik malzemeden mamul olmasidir. 6. Önceki istemlerden herhangi birine göre bir modüler dolap içi sistem (1) olup, özelligi; söz konusu tutucu parçanin (30), üzerine panellerden birinin kenarinin yerlesmesine olanak veren en az bir adet panel yuvasi (31) içermesidir. 7. Önceki istemlerden herhangi birine göre bir modüler dolap içi sistem (1) olup, özelligi; bahsedilen panel yuvasinin (31) alt yüzeyinde en az bir adet yükselti (31.1) ve buna karsilik gelecek sekilde panelin alt kisminda yer alan en az girinti (34.5) içermesidir. 8. Istem 2'ye göre bir modüler dolap içi sistem (1) olup, özelligi; söz konusu tutucu parçanin (30), üzerine bahsedilen taban plakasinin (3.4) oturabilecegi bir taban oturma yüzeyi (32) içermesidir. 9. Istem 8”e göre bir modüler dolap içi sistem (1) olup, özelligi; söz konusu tutucu parçanin (30), taban oturma yüzeyi (32) üzerinde en az bir adet montaj boslugu (32.1) içermesidir. 10.Istem 8'e göre bir modüler dolap içi sistem (1) olup, özelligi; söz konusu tutucu parçanin (30), taban oturma yüzeyi (32) üzerinde en az bir adet montaj pimi (32.2) içermesidir. 11.Istem 8'e göre bir modüler dolap içi sistem (1) olup, özelligi; söz konusu tutucu parçanin (30), taban oturma yüzeyi (32) üzerinde içerisine taban plakasinin (3.4) köselerinin yerlestirildigi bir taban yuvasi (33) içermesidir. 12.Istem 8'e göre bir modüler dolap içi sistem (1) olup, özelligi; söz konusu tutucu parçanin (30), yan panel (3.3) yuvalarindan en az biri yerine bu kisimda ip, lastik, metal tel vb. sinirlayici eleman (34.1) takilabilmesine olanak veren en az bir adet 13.Istem 1 e göre bir modüler dolap içi sistem (1) olup, özelligi; bahsedilen bordürlerin (4) ray düzeneklerinin (20) iç serit (22) kismi üzerinde yer alan montaj yuvalari (22.1) ile baglantilarini saglamak üzere bordür tutucu (4.1) içermesidir. 14.Istem 13”e göre bir modüler dolap içi sistem (1) olup, özelligi; bahsedilen bordür tutucularin (4.1), bordürlerin (4) uç kisimlarinda yer alan dis yuvasina (4.4) uyacak sekilde disli kisim (4.2) içermesidir. 15.Istem 13 veya 14”e göre bir modüler dolap içi sistem (1) olup, özelligi; bahsedilen bordür tutucularin (4.1) siki geçme kismi içermesidir.
TR2021/016995 2019-05-28 Modüler dolap i̇çi̇ si̇stem TR2021016995T (tr)

Publications (1)

Publication Number Publication Date
TR2021016995T true TR2021016995T (tr) 2021-11-22

Family

ID=

Similar Documents

Publication Publication Date Title
TWI837164B (zh) 儲存系統、用於儲存系統之懸臂式托架、用於儲存系統之懸臂式抽屜組合體、用於儲存系統的抽屜組合體之懸臂式托架、用於壁面安裝式儲存系統的板片安裝方法、用於儲存系統的壁櫥掛桿系統、和壁面安裝式擱置系統
US10636334B2 (en) Media wall
EP3599937B1 (en) Drawer for wall mounted storage system
US20150053635A1 (en) Modular Storage System having Self Locking Components that are Reconfigurable without the need for Tools and/or Fasteners
RU2700822C2 (ru) Шкаф
US5855175A (en) Shelving for CDs and cassettes
KR101478953B1 (ko) 조립식 선반
US20080272676A1 (en) Boltless cabinet assembly
US20070125737A1 (en) Adjustable, stackable shelving with a slide groove
US20110155679A1 (en) Post and beam furniture construction
US20050127802A1 (en) Sectional cabinet
EP2166170A1 (en) A modular furniture system
US20070252494A1 (en) Method and apparatus for installing a sliding drawer within a cabinet
US11470962B2 (en) Storage systems including back channels and walls mountable along the back channels
TR2021016995T (tr) Modüler dolap i̇çi̇ si̇stem
JPH0870940A (ja) 組立式書架
EP1647205A1 (en) Furniture structure for the production of cabinets, bookcases and similar
KR101375749B1 (ko) 모듈형 조립식 파티션용 탈부착식 걸이구
WO2020242395A1 (en) Modular inner cabinet system
JP5956270B2 (ja) ショーケース
US11564489B2 (en) Furniture system
KR101542768B1 (ko) 수납함을 구비한 조립식 파티션
KR101538375B1 (ko) 수납함을 구비한 조립식 파티션
JP2002045250A (ja) 収納庫
KR100583615B1 (ko) 선반