TR2021005140A2 - Nakli̇ye araçlari ve soğuk hava depolarinda ürün dezenfeksi̇yon yöntemi̇ - Google Patents

Nakli̇ye araçlari ve soğuk hava depolarinda ürün dezenfeksi̇yon yöntemi̇

Info

Publication number
TR2021005140A2
TR2021005140A2 TR2021/005140 TR2021005140A2 TR 2021005140 A2 TR2021005140 A2 TR 2021005140A2 TR 2021/005140 TR2021/005140 TR 2021/005140 TR 2021005140 A2 TR2021005140 A2 TR 2021005140A2
Authority
TR
Turkey
Prior art keywords
cabinet
refrigerated
cooling
products
ozone
Prior art date
Application number
TR2021/005140
Other languages
English (en)
Inventor
Ozcan Fatma
Original Assignee
Bambu Multiplex Tarim Fumi̇gasyon İthalat İhracat Sanayi̇ Ve Ti̇caret Li̇mi̇ted Şi̇rketi̇
Filing date
Publication date
Application filed by Bambu Multiplex Tarim Fumi̇gasyon İthalat İhracat Sanayi̇ Ve Ti̇caret Li̇mi̇ted Şi̇rketi̇ filed Critical Bambu Multiplex Tarim Fumi̇gasyon İthalat İhracat Sanayi̇ Ve Ti̇caret Li̇mi̇ted Şi̇rketi̇
Publication of TR2021005140A2 publication Critical patent/TR2021005140A2/tr

Links

Abstract

Buluş, tır dorsesi ve konteyner gibi nakliye araçları ve soğuk hava depoları olan soğutma sistemine (20) sahip soğutmalı kabinlerinde (10) depolanarak muhafaza edilen veya taşınan yaş sebze veya meyve içeren paletli ürünlere (100) uygulanarak paletli ürünler (100) üzerindeki pestisit kalıntılarının parçalanmasını, virüs, bakteri ve küf gibi mikroorganizmaların etkisiz hale getirilmesini ve raf ömrünün uzatılmasını sağlayan dezenfeksiyon yöntemi ile ilgilidir.

Description

TARIFNAME NAKLIYE ARAÇLARI VE SOGUK HAVA DEPOLARINDA ÜRÜN DEZENFEKSIYON YÖNTEMI Teknik Alan Bulus, tir dorsesi ve konteyner gibi nakliye araçlari ve soguk hava depolarinda yas sebze ve meyve ürünlerine uygulanan dezenfeksiyon yöntemi ile ilgilidir.
Bulus özellikle, yas meyve ve sebze ürünleri üzerindeki pestisit kalintilarinin parçalanmasini, virüs, bakteri ve küf gibi mikroorganizmalarin etkisiz hale getirilmesini ve ayni zamanda raf ömrünün uzatilmasini saglayan dezenfeksiyon yöntemi ile ilgilidir.
Teknigin Bilinen Durumu Günümüzde yas meyve ve sebze sektöründe yas meyve ve sebze ürünleri hasat sonrasinda zararli mikroorganizmalarin yok edilmesi amaciyla dezenfeksiyon islemi uygulanmaktadir. Ürünlerin hasatindan itibaren varis noktasina kadar geçen süre önemli ölçüde raf ömrüne etki etmektedir. Raf ömrünü etkileyen faktörlerden biri de ürünler üzerindeki mikroorganizma varligidir.
Mevcut teknikte yas meyve ve sebze ürünlerine hasat sonrasinda dezenfeksiyon amaciyla ozonlu su ile yikama ve fümigasyon yöntemleri uygulanmaktadir. Söz konusu ozonlu su ile yikama yönteminde yas meyve ve sebze ürünleri ozonlu su ile yikama islemine tabi tutulmakta ve yikama islemi sonrasinda mikroogranizmalarin etkisiz hale getirilmesi saglanmaktadir. Ancak ozonlu su ile yikama yönteminde ozon uygulamasi su ile yikama yöntemiyle gerçeklestirildiginden ürünlerin su ile temasi sonucunda ürünler üzerinde kalan nem nedeniyle yikama sonrasi isleme, paketleme, depolama veya tasima esnasinda mikroorganizmalar üreyebilmekte ve ürün kalitesini olumsuz etkilemektedir. Dolayisiyla mikroorganizmalarin üremesi için sartlarin elverisli hale gelmesi mümkün oldugundan dezenfeksiyonun etkinligi azalmakta ve bununla birlikte ozonlu su ile yikama yönteminin yas meyve ve sebzelerin tamaminda uygulanmasi elverisli olmamaktadir. Ayrica söz konusu ozonlu su ile yikama yöntemi, yas meyve ve sebze sektöründe yasanan bir diger sorun olan pestisit kalintilarini parçalamak için etkin bir yöntem degildir.
Mevcut teknikte uygulanan bir diger yöntem olan fümigasyon yöntemi ise solunmasi tehlikeli kimyasal içeriklerinden dolayi uygulama zorluguna ve ürünlerde tam bir dezenfeksiyon saglanamamasina sebebiyet vermektedir. Bunun yani sira fümigasyon yönteminde kullanilan kimyasal içerikleri nedeniyle fümigasyon uygulanan ürünlerde kalinti olusmasi söz konusu olmaktadir. Ayrica söz konusu fümigasyon yönteminde de ozonlu su ile yikama yönteminde oldugu gibi yas meyve ve sebze ürünleri üzerindeki pesitisit kalintilari parçalanamamaktadir.
Yas meyve ve sebze yetistirmede kullanilan ve tarimsal kimyasallardan olusan pestisit kalintilarinin ürünler üzerinde bulunabilecegi maksimum degerler yetkili kurum ve/veya kuruluslarca sinirlandirilmistir. Ancak bu degerlerin üzerinde olan kalinti miktarlari, insan sagligini tehdit etmekte ve bu nedenle pestisit kalintisi içeren yas sebze ve meyve ürünlerinin tüketimine veya ithalat ve ihracatina izin verilmemektedir. Mevcut teknikte pestisit kalintilarini parçalayabilen, yok edebilen, giderebilen bir sistem veya yöntem bulunmamaktadir. Dolayisiyla limit degerlerin üzerinde pestisit kalintisi içeren yas sebze ve meyve ürünleri imha edilmekte ve buna bagli olarak ciddi oranda emek, zaman ve para kaybi söz konusu olmaktadir.
Teknigin bilinen durumunda yas meyve ve sebze ürünlerine hasat sonrasinda dezenfeksiyon amaciyla uygulanan ozonlu su ile yikama ve fümigasyon yöntemlerinde yasanan sorunlarin ortadan kaldirilmasini ve ayni zamanda dezenfeksiyon islemi ile birlikte yas meyve ve sebze ürünleri üzerindeki pestisit kalintilarinin parçalanmasini saglayan bir yönteme ihtiyaç dogmustur.
Sonuç olarak yukaridaki problemlerin varligi ve mevcut çözümlerin yetersizligi, ilgili teknik alanda bir gelistirme yapmayi zorunlu kilmistir.
Bulusun Amaci Mevcut bulus yukarida bahsedilen dezavantajlari ortadan kaldiran ve ilgili teknik alana yeni avantajlar getiren nakliye araçlari ve soguk hava depolarinda ürün dezenfeksiyon yöntemi ile ilgilidir.
Bulusun ana amaci, ozon cihazi ile tir dorsesi ve konteyner gibi nakliye araçlari ve soguk hava depolarina uygulanan ozon gazi vasitasiyla yas meyve ve sebze ürünleri üzerindeki pestisit kalintilarinin parçalanmasini, virüs, bakteri ve küf gibi mikroorganizmalarin etkisiz hale getirilmesini saglayan dezenfeksiyon yöntemi elde etmektir.
Bulusun amaci, yas meyve ve sebze ürünleri üzerindeki mikroorganizmalarin etkinligini ortadan kaldirarak ürünlerin raf ömrünün uzatilmasini saglamaktir.
Bulusun bir diger amaci, ozonun gaz halinde ve tir dorsesi ve konteyner gibi nakliye araçlari ve soguk hava depolarina yükleme sonrasinda uygulanmasi sayesinde dezenfeksiyon etkinliginin maksimum düzeyde olmasini saglamaktir.
Bulusun bir diger amaci, yas meyve ve sebze ürünleri üzerinde nemli ortam olusumunun minimuma indirgenmesini saglamaktir.
Bulusun bir diger amaci, dezenfeksiyon isleminin yas meyve ve sebze ürünlerinin isleme, paketleme islemlerinin tamamlanarak depo vefveya nakliye araçlarina yüklenme asamasindan sonra uygulanmasi sayesinde ürünlerin teslimat yerine kadar dezefenkte sekilde iletilmesini saglamaktir.
Bulusun bir diger amaci, ozon cihazi ile havadaki oksijenden dönüstürülerek elde edilen ozon gazinin yas meyve ve sebze ürünlerine gerekli kosullar saglanmak suretiyle verilerek, ürün üzerinde etkinligi gerçeklestirdikten sonra tekrar oksijene dönüsmesi sayesinde dezenfeksiyon islemi esnasinda ürünlere zarar verilmesini ve ürünler üzerinde limit oranlari üzerinde pestisit kalintisi kalmasini engellemektir.
Yukarida belirtilen ve detayli anlatimdan çikabilecek tüm amaçlari yerine getirebilmek üzere bulus; tir dorsesi ve konteyner gibi nakliye araçlari ve soguk hava depolari olan sogutma sistemine sahip sogutmali kabinlerinde depolanarak muhafaza edilen veya tasinan yas sebze veya meyve içeren paletli ürünlere uygulanarak paletli ürünler üzerindeki pestisit kalintilarinin parçalanmasini, virüs, bakteri ve küf gibi mikroorganizmalarin etkisiz hale getirilmesini ve raf ömrünün uzatilmasini saglayan dezenfeksiyon yöntemi ile ilgilidir. Bulusun özelligi; a) Sogutmali kabinin sogutma sistemi ve nemlendirme sisteminin çalistirilarak sogutmali kabin içerisinde istenilen nem, karbondioksit orani ve sicaklik ayarlamalarinin sogutma sistemi üzerinden yapilmasi ve sogutma sistemi üzerinden istenilen nem ve karbondioksit oranlari ve termometre üzerinden istenilen sicakligin takip edilmesi, Sogutma kabini içerisindeki sicaklik, nem ve karbondioksiy oranlari dengeye geldikten sonra sogutma kabini içerisine paletli ürünlerin yerlestirilmesi ve sogutma kabininin tekrar istenilen sicaklik, nem ve karbondioksit oranlarina ulasana dek beklenmesi, Sogutma kabini içerisine paletli ürünler yerlestirildikten sonra sogutma kabinindeki sogutma çevriminin sogutma sistemi vasitasiyla gerçeklestirilmesi ve sogutma sistemindeki sogutucu akiskan kompresör vasitasiyla alçak basinçtan yüksek basinca çikarilmasi, Kompresörden çikan ve sicak halde olan sogutucu akiskanin kondensere iletilmesi ve kondenserde yogunlasarak sivi hale geçirilmesi, Kondenserde sivilasan sogutucu akisanin genlesme valfinden geçerek isi degistiriciye gelmesi ve isi degistirici içerisinde sogutulan sogutucu Evaporatörün fanlari vasitasiyla sogutucu akiskan sayesinde sogutmali kabin içerisine soguk havanin sirküle edilerek sogutmali kabinin esit sekilde sogutulmasi, Sogutmali kabin içerisindeki sicaklik, nem ve karbondioksit oranlarinin dengeye getirildikten sonra ozon cihazinin 03 baglanti borusu vasitasiyla sogutmali kabine baglanmasi ve güç girisinden beslenen enerji ile ozon cihazinin çalistirilmasi, Ozon cihazinin dis ortamdan aldigi havadaki oksijeni, kendi içerisinde ozon gazina dönüstürerek 03 baglanti borusu vasitasiyla sogutmali kabin içerisine aktarmasi, Ozon gazinin sogutmali oda içerisindeki soguk hava sirkülasyonu ile birlikte paletli ürünlere etki etmesi, Sogutmali kabin içerisine 60-180dk arasinda süre ile 1-10g miktarinda ozon gazi verilmesi, Sogutmali kabine verilen ozon gazi miktarinin ozon ölçer ile takip edilmesi ve sogutmali kabin içerisinde istenilen etkinin elde edilmesinin ardindan ozon cihazinin kapatilmasi, Sogutmali kabin içerisinde muhafaza edilen paletli ürünün çesidine ve sogutmali kabin boyutlarina göre paletli ürünlerin 1-7 gün arasinda kapali halde bekletilmesi, m) Bekleme süresi sonunda paletli ürün ve sogutmali kabin kosullarina bagli olarak tercihen 1-7 gün sonra sogutmali kabinin havalandirma kapaklarinin açilarak sogutmali kabinin havalandirmasinin yapilmasi islem adimlarini içermesidir.
Bulusun yapisal ve karakteristik özellikleri ve tüm avantajlari asagida verilen sekiller ve bu sekillere atiflar yapilmak suretiyle yazilan detayli açiklama sayesinde daha net olarak anlasilacaktir. Bu nedenle degerlendirmenin de bu sekiller ve detayli açiklama göz önüne alinarak yapilmasi gerekmektedir.
Bulusun Anlasilmasina Yardimci Olacak Sekiller Sekil 1a: Bulus konusu dezenfeksiyon yönteminin nakliye araci olan sogutma kabininde tasinan paletli ürünlere uygulama halinin temsili görünümüdür.
Sekil 1b: Bulus konusu dezenfeksiyon yönteminin soguk hava deposu olan sogutma kabininde depolanan paletli ürünlere uygulama halinin temsili görünümüdür.
Sekil 2: Bulus konusu dezenfeksiyon yöntemine ait ozon cihazinin temsili görünümüdür.
Parça Referanslarinin Açiklanmasi . Sogutmali kabin 11. Havalandirma kapagi . Sogutma sistemi 21. Kompresör 22. Kondenser 23. Genlesme valfi 24. Isi degistirici . Evaporatör . Nemlendirme sistemi 40. Termometre 50. Ozon cihazi 51. Hava girisi 52. Ozon gazi çikis valfi 53. Güç girisi 54. Dijital kontrol paneli 60. 03 baglanti borusu 70. Ozon ölçer 100. Paletli ürün Bulusun Detayli Açiklamasi Bu detayli açiklamada, bulus konusu dezenfeksiyon yönteminin tercih edilen alternatifleri, sadece konunun daha iyi anlasilmasina yönelik olarak ve hiçbir sinirlayici etki olusturmayacak sekilde açiklanmaktadir.
Bulus, yas sebze ve meyve ürünlerine uygulanan dezenfeksiyon yöntemi ile ilgilidir.
Sekil 1a ve 1b'de bulusa konu dezenfeksiyon yönteminin temsili görünümleri verilmistir.
Bulusa konu dezenfeksiyon yöntemi sogutmali kabinlere (10) uygulanmaktadir. Söz konusu sogutmali kabin (10) tir dorsesi ve konteyner gibi nakliye araçlari ve soguk hava depolari olup, yalitimli, sizdirmaz özellikte sabit veya tasinabilir bir sogutma alanidir.
Sogutmali kabin (10), içerisine çiplak sekilde veya MAP (Modifiye Atmosfer Poseti) ile örtülü sekilde konulan yas sebze veya meyve içeren paletli ürünlerin (100) depolanmasini veya tasinmasini saglamaktadir. Sogutma kabini (10) söz konusu paletli ürünlerin (100) uygun sicaklikta ve nem miktarinda muhafaza edilmesini saglamak üzere sogutma sistemi (20) ve nemlendirme sistemine (30) sahiptir.
Sogutma kabinin (10) iç sicakligi termometre (40) ile takip edilmektedir. Sogutmali kabin (10) üzerindei paletli ürünlerin (100) havalandirilmasini saglayan havalandirma kapagi (11) bulunmaktadir.
Sogutma sistemi (20) temel olarak sogutma sistemi (20) içerisindeki sogutucu akiskani alçak basinçtan yüksek basinca çikaran kompresör (21), kompresörden (21) çikan sicak haldeki sogutucu akiskani yogunlastirarak sogutan kondenser (22), kondenserden (22) çikan sivilasan sogutucu akiskanin basincini buharlastirici basincina düsüren genlesme valfi (23), genlesme valfinden (23) gelen sogutucu akiskani sogutan isi degistirici (24), isi degistiriciden (24) gelen sogutucu akiskani buharlastirarak soguk havanin fanlar vasitasiyla sogutma kabini (10) içerisinde sirkülasyonunu saglayan evaporatör (25) içermektedir.
Sogutmali kabin (10) içerisine dezenfeksiyon islemi uygulayan ozon cihazi (50) ise sekil 2”de görüldügü üzere havadaki oksijenin ozona dönüstürülmesini saglamak üzere ozon cihazina (50) girisinin yapildigi hava girisi (51), ozon cihazinda (50) oksijenden dönüstürülen ozonun ozon cihazindan (50) çikisinin yapildigi ozon gazi çikis valfi (52), ozon cihazinin (50) enerji beslemesinin yapildigi güç girisi (53), ozon cihazinda (50) ozon gazi dozajlama ve süre ayarinin yapildigi dijital kontrol paneli vasitasiyla baglanmaktadir. Sogutmali kabindeki (10) ozon miktari, ozon ölçer (70) vasitasiyla ölçülmektedir.
Bulusa konu dezenfeksiyon yöntemi su sekilde gerçeklestirilmektedir; Sogutmali kabinin (10) sogutma sistemi (20) ve nemlendirme sistemi (30) çalistirilir.
Sogutmali kabin (10) içerisinde istenilen nem. karbondioksit orani ve sicaklik ayarlamalari sogutma sistemi (20) üzerinden yapilir. Sogutma sistemi (20) üzerinden istenilen nem ve karbondioksit oranlari ve termometre (40) üzerinden istenilen sicaklik takip edilir.
Sogutma kabini (10) içerisinde tüm faktörler dengeye geldikten sonra sogutma kabini (10) içerisine paletli ürünler (100) yerlestirilir ve sogutma kabini (10) tekrar istenilen sicaklik, nem ve karbondioksit oranlarina ulasana dek beklenir. Bu esnada sogutma kabinindeki (10) sogutma çevrimi, sogutma sistemi (20) vasitasiyla gerçeklestirilir.
Sogutma sistemindeki (20) sogutucu akiskan kompresör (21) vasitasiyla alçak basinçtan yüksek basinca çikarilir. Kompresörden (21) çikan ve sicak halde olan sogutucu akiskan kondensere (22) iletilir ve kondenserde (22) yogunlasarak sivi hale geçirilir. Kondenserde (22) sivilasan sogutucu akisan genlesme valfinden (23) geçer ve isi degistiriciye (24) gelir. lsi degistirici (24) içerisinde sogutulan sogutucu akiskan evaporatöre (25) gelir ve evaporatörün (25) fanlari vasitasiyla sogutucu akiskan sayesinde sogutmali kabin (10) içerisine soguk hava sirküle edilerek sogutmali kabinin (10) esit sekilde sogutulmasi saglanir.
Sogutmali kabin (10) içerisindeki sicaklik, nem ve karbondioksit oranlari dengeye getirildikten sonra 03 baglanti borusu (60) vasitasiyla ozon cihazi (50) sogutmali kabine (10) baglanir ve güç girisinden (53) beslenen enerji ile çalistirilir.
Ozon cihazi (50) dis ortamdan aldigi havadaki oksijeni, kendi içerisinde ozon gazina dönüstürerek 03 baglanti borusu (60) vasitasiyla sogutmali kabin (10) içerisine aktarir. Ozon gazi, sogutmali oda (10) içerisindeki soguk hava sirkülasyonu ile arasinda süre ile 1-109 miktarinda ozon gazi verilir. Sogutmali kabine (10) verilen ozon gazi miktari ozon ölçer (70) ile takip edilir. Sogutmali kabin (10) içerisinde istenilen etkinin elde edilmesinin ardindan ozon cihazi (50) kapatilir.
Sogutmali kabin (10) içerisinde muhafaza edilen paletli ürünün (100) çesidine ve sogutmali kabin (10) boyutlarina göre paletli ürünlerin (100) tercihen 1-7 gün arasinda kapali halde bekletilir. Bekleme süresi sonunda yine paletli ürün (100) ve sogutmali kabin (10) kosullarina bagli olarak tercihen 1-7 gün sonra havalandirma kapaklari (11) açilarak sogutmali kabin (10) havalandirmasi yapilir. Böylece ozon gazinin paletli ürünlere (100) homojen bir sekilde etkimesi saglanarak, paletli ürünler (100) üzerindeki pestisit kalintisi etken maddelerinin bag yapisi bozularak pestisit kalintilarinin temizlenmesi saglanir. Ayni zamanda paletli ürünler (100) üzerindeki mikroorganizmalarin etkinligi minimize edilerek ürünlerin raf ömrü de uzatilir.

Claims (1)

  1. ISTEMLER Tir dorsesi ve konteyner gibi nakliye araçlari ve soguk hava depolari olan sogutma sistemine (20) sahip sogutmali kabinlerinde (10) depolanarak muhafaza edilen veya tasinan yas sebze veya meyve içeren paletli ürünlere (100) uygulanarak paletli ürünler (100) üzerindeki pestisit kalintilarinin parçalanmasini, virüs, bakteri ve küf gibi mikroorganizmalarin etkisiz hale getirilmesini ve raf ömrünün uzatilmasini saglayan dezenfeksiyon yöntemi olup, özelligi; Sogutmali kabinin (10) sogutma sistemi (20) ve nemlendirme sisteminin (30) çalistirilarak sogutmali kabin (10) içerisinde istenilen nem, karbondioksit orani ve sicaklik ayarlamalarinin sogutma sistemi (20) üzerinden yapilmasi ve sogutma sistemi (20) üzerinden istenilen nem ve karbondioksit oranlari ve termometre (40) üzerinden istenilen sicakligin takip edilmesi, Sogutma kabini (10) içerisindeki sicaklik, nem ve karbondioksiy oranlari dengeye geldikten sonra sogutma kabini (10) içerisine paletli ürünlerin (100) yerlestirilmesi ve sogutma kabininin (10) tekrar istenilen sicaklik, nem ve karbondioksit oranlarina ulasana dek beklenmesi, Sogutma kabini (10) içerisine paletli Ürünler (100) yerlestirildikten sonra sogutma kabinindeki (10) sogutma çevriminin sogutma sistemi (20) vasitasiyla gerçeklestirilmesi ve sogutma sistemindeki (20) sogutucu akiskan kompresör (21) vasitasiyla alçak basinçtan yüksek basinca çikarilmasi, Kompresörden (21) çikan ve sicak halde olan sogutucu akiskanin kondensere (22) iletilmesi ve kondenserde (22) yogunlasarak sivi hale geçirilmesi, Kondenserde (22) sivilasan sogutucu akisanin genlesme valfinden (23) geçerek isi degistiriciye (24) gelmesi ve isi degistirici (24) içerisinde sogutulan sogutucu akiskanin evaporatöre (25) gelmesi, Evaporatörün (25) fanlari vasitasiyla sogutucu akiskan sayesinde sogutmali kabin (10) içerisine soguk havanin sirküle edilerek sogutmali kabinin (10) esit sekilde sogutulmasi, Sogutmali kabin (10) içerisindeki sicaklik, nem ve karbondioksit oranlarinin dengeye getirildikten sonra ozon cihazinin (50) 03 baglanti borusu (60) vasitasiyla sogutmali kabine (10) baglanmasi ve güç girisinden (53) beslenen enerji ile ozon cihazinin (50) çalistirilmasi, Ozon cihazinin (50) dis ortamdan aldigi havadaki oksijeni, kendi içerisinde ozon gazina dönüstürerek 03 baglanti borusu (60) vasitasiyla sogutmali kabin (10) içerisine aktarmasi, Ozon gazinin sogutmali oda (10) içerisindeki soguk hava sirkülasyonu ile birlikte paletli ürünlere (100) etki etmesi, miktarinda ozon gazi verilmesi, Sogutmali kabine (10) verilen ozon gazi miktarinin ozon ölçer (70) ile takip edilmesi ve sogutmali kabin (10) içerisinde istenilen etkinin elde edilmesinin ardindan ozon cihazinin (50) kapatilmasi, Sogutmali kabin (10) içerisinde muhafaza edilen paletli ürünün (100) çesidine ve sogutmali kabin (10) boyutlarina göre paletli ürünlerin (100) 1-7 gün arasinda kapali halde bekletilmesi, Bekleme süresi sonunda paletli ürün (100) ve sogutmali kabin (10) kosullarina bagli olarak tercihen 1-7 gün sonra sogutmali kabinin (10) havalandirma kapaklarinin (11) açilarak sogutmali kabinin (10) havalandirmasinin yapilmasi islem adimlarini içermesidir.
TR2021/005140 2021-03-20 Nakli̇ye araçlari ve soğuk hava depolarinda ürün dezenfeksi̇yon yöntemi̇ TR2021005140A2 (tr)

Publications (1)

Publication Number Publication Date
TR2021005140A2 true TR2021005140A2 (tr) 2021-06-21

Family

ID=

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US20140112827A1 (en) Fumigation System and Process with Temperature Control, Filtration, and Air-Reintroduction
US11252973B2 (en) Technology and device for fruit and vegetable phase-temperature precooling compatible multi-coupling anti-aging treatment
KR20140084199A (ko) 새싹들을 성장시키는 개선된 방법 및 장치
WO2009105074A1 (en) A process and apparatus for pretreatment of fresh food products
CN109805077A (zh) 一种舰用果蔬真空保鲜系统和方法
WO2023229607A1 (en) Modular mobile treatment and precooling apparatus, methods and systems
CA2601013C (en) Method and device for fumigating products in an enclosed space
CN113581657A (zh) 一种多功能茶叶贮存柜
CN107136201A (zh) 一种针对桃果的保鲜方法
TR2021005140A2 (tr) Nakli̇ye araçlari ve soğuk hava depolarinda ürün dezenfeksi̇yon yöntemi̇
CN209135344U (zh) 食品真空冷冻干燥及灭菌设备
US20110123698A1 (en) Process and apparatus for pretreatment of fresh food products
US20070148297A1 (en) Surface pasteurization of bulk agricultrual products
CN202127740U (zh) 磷化氢控温熏蒸装置
CN205843214U (zh) 一种家用冻干机
CN102793009B (zh) 一种植物类食物保质方法及装置
US20180125084A1 (en) Forced Air Ozone Reactor for Microbial Reduction
Prasetyaningrum et al. Prototype penyimpanan buah dan sayur menggunakan ozon dan metode evaporative cooling sebagai sistem pendingin
Shende Design of cold storage
US10966441B1 (en) Refrigeration/cold storage food safety filters
US20210018248A1 (en) System and method to inhibit microbial growth in mass storage of produce
CN211876474U (zh) 一种超长效灭菌真空保湿保鲜系统
Elansari et al. Recent advances in postharvest cooling of horticultural produce
CN208547194U (zh) 一种果蔬烘干、预冷、杀菌一体保鲜设备
KR0133440Y1 (ko) 농산물의 살균예냉기