TR202019555A2 - Taze dondurma maki̇nesi̇ - Google Patents

Taze dondurma maki̇nesi̇ Download PDF

Info

Publication number
TR202019555A2
TR202019555A2 TR2020/19555A TR202019555A TR202019555A2 TR 202019555 A2 TR202019555 A2 TR 202019555A2 TR 2020/19555 A TR2020/19555 A TR 2020/19555A TR 202019555 A TR202019555 A TR 202019555A TR 202019555 A2 TR202019555 A2 TR 202019555A2
Authority
TR
Turkey
Prior art keywords
ice cream
bucket
fresh
ready
feature
Prior art date
Application number
TR2020/19555A
Other languages
English (en)
Inventor
Çelebi̇ Utku
Original Assignee
Element Proje Mues Tek Muehendislik Insaat Makina Isi Sistemleri San Ve Tic A S
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Element Proje Mues Tek Muehendislik Insaat Makina Isi Sistemleri San Ve Tic A S filed Critical Element Proje Mues Tek Muehendislik Insaat Makina Isi Sistemleri San Ve Tic A S
Priority to TR2020/19555A priority Critical patent/TR202019555A2/tr
Publication of TR202019555A2 publication Critical patent/TR202019555A2/tr

Links

Landscapes

  • Confectionery (AREA)

Abstract

Buluş, satış noktalarında taze ve hazır dondurmanın müşteri önünde hazırlanması için taze dondurma makinesi (10) olup, özelliği; karışımın hazır hale geldiğinde yerinden çıkarılarak müşteriye servis edilmesi yada saklanacağı/sergileneceği bölmeye alınması için modüler (sökülüp takılabilir) yapıda ve kendi ekseni etrafında dönen kova (13); dondurma karışımı yada hazır dondurmanın homojen ve hızlı şekilde karışarak dondurmanın hazır hale getirilmesi için kova (13) içinde konumlandırılmış, gövde sacına (11) irtibatlı karıştırıcı bıçak (17) içermesidir.

Description

TARIFNAME TAZE DONDURMA MAKINESI Teknik Alan Bulus, satis noktalarinda taze ve hazir dondurmanin müsteri 'önünde hazirlanmasi için gelistirilmis taze dondurma makinesi ile ilgilidir.
Bulus özellikle, içerdigi hareketli ve modüler kova ile hem dondurmaya kivam veren hem de soguk saklama islemi yapan, karistirici biçaklari sayesinde kova içerisindeki dondurma karisiminin homojen ve hizli sekilde karistirilmasini saglayan taze dondurma makinesi ile ilgilidir.
Teknigin Bilinen Durumu Dondurma, içine seker katilmis çesitli meyve sulari ya da sütten sogutmak suretiyle elde edilen soguk bir tatlidir. Geleneksel olarak el ile ya da endüstriyel olarak elektrikli makinelerde yapilabildigi gibi son zamanlarda bireysel tüketiciler tarafindan buzdolaplarinda da hazirlanabilmektedir.
En çok tercih edilen dondurma üretim yöntemi olan modern makinelerde dondurma yapiminda; daha önceden fabrikalarda hazirlanmis olan dondurma tozlari, süt, süt tozu yada meyve sulariyla birlikte dondurma makinelerine konulmakta ve çok yüksek hizda karistirilmaktadir. Karistirma islemi ile beraber sicaklik düsürülerek dondurmaya baslanmakta ve kisa bir süre içerisinde dondurma hazir hale gelmektedir. Elle döndürme yönteminde; süt ve seker, altinda ozel dbndürme mekanizmasi bulunan bir kazana dökülmekte ve ardindan kazan, genellikle ahsap malzemeden mamul olan ve alt kisminda muslugu olan bir fiçiya yerlestirilmektedir. Fiçi ile kazanin arasinda kalan bosluga buz ve tuz döküldükten sonra kazan döndürülmeye baslanmaktadir. Kazan döndükçe dondurma olusmaya baslamakta bu sirada eriyen buzlar ise fiçinin altindaki musluk yardimiyla bosaltilarak fiçiya yeni buzlar konulmaktadir. Kazani döndürme islemi yaklasik olarak bir saat on bes dakika sürmekte ve sonunda dondurma hazir hale gelmektedir. Ülkemizde geleneksel olarak halen uygulanmakta olan dövme dondurma yönteminde yine kazan ve fiçi kullanilmakta fakat kazana eklenen süte salep katilmaktadir. Bu yöntemde dondurma kazan yardimi ile dbndürülmemekte, özel yapilmis tahta bir spatula ile karistirilmaktadir. Dondurma kivam aldiktan sonra da sert malzemeden mamul tercihen demir bir çubuk ile sakiz kivamina gelene kadar dövülmektedir.
Dondurma yapim sürecinin uzun olmasi ve süreç boyunca insan is gücüne ihtiyaç duyulmasi nedeni ile gelistirilmis olan dondurma makinelerinde, ürün kovasi içerisinde dönen bir karistirici biçak bulunmaktadir. Bu karistirici biçak sayesinde dondurmanin devamli karistirilmasina olan ihtiyaç ortadan kaldirilmis ve bu islem asamasi otomatik hale getirilmistir. Karisim sonucunda hazir ürün bir kasik yada benzer aletlerle kovanin içinden alinarak sunum/satisi yapilacak kovaya yada muhafaza edilecek kovaya alinmaktadir. Makinenin içerisinde karisimin yapildigi kovasinin temizligi ise el yordamiyla gerçeklestirilmekte ve bu süre boyunca ikinci karisimin hazirlanmasi için makine temizligin bitmesini beklemektedir. Her defasinda temizligin tam ve kontrollü yapilmasi, temizlik sonrasi kimyasal temizleyicinin tekrar bir daha temizlikten geçirilmesine bagli hem hijyen hem de zaman kaybi açisindan mevcut yöntem dezavantaja sahiptir. Ayrica temizligin tam yapilamamasi durumunda dondurma aromalarinin birbirine karismasi kaçinilmaz olmaktadir. Diger taraftan bu sabit kovali sistemlerde kovanin delinme, paslanma, deforme olma veya benzeri herhangi bir zarar görmesi durumunda makinenin komple bakima alinmasi gerekmektedir.
Dondurmanin insan gücü ihtiyacinin en aza indirilerek otomatik bir sekilde gerçeklestirilmesini saglayan makinelerden biri TR 2019/0198? numarali ve “Dondurma makinesi” baslikli faydali model basvurusuna konu olan bulustur. Bulus, en az bir haznesi haiz, bahsedilen hazneye dönme hareketi veren ana mil, bahsedilen hazne içinde dondurmayi karistiran bir siyirici mil, bahsedilen veren ana mil ve siyirici mile dönme hareketi kazandiran tahrik grubu ve siyirici mile dikey z ekseninde yukari ve asagida hareket saglayan asansör mekanizmasi içeren dondurma makinesi olup, özelligi; kayis kasnak ve çoklu sayida disli eleman kullanilmasina gerek kalinmadan motor redüktör grubundan direk aldigi hareketi ana mile aktaran en az bir ana disli ve bahsedilen ana disliden direk aldigi hareketi siyirici mile aktaran büyük disli içermesidir.
Bir diger çalisma, EP325152081 numarali ve “Dondurma makinesi ve bir dondurma makinesi kullanilarak bir dondurma ürünü üretilmesine yönelik yöntem” baslikli patent basvurusuna konu olan bulustur. Bulus, bir dolum alani ve bir bosaltim alanina sahip bir dondurma makinesi ile ilgilidir. Dondurma makinesi, bir döner ünite, dondurmayi içine alacak bir kalip, bir çubuk saglayici düzenleme ve çubuk saglayici düzenlemeden kalip oluguna birden fazla çubuk girmesini önleyecek sekilde düzenlenen bir yöneltme yapisi içerir. Çubuk saglayici düzenleme, döner ünitenin bir dönüsünün, olugun, çubuk saglayici düzenlemenin konumu ile eslesmesini saglayacak ve böylece oluga tek bir çubuk girmesine izin verecek sekilde düzenlenir, burada döner ünitenin daha fazla dönüsü, olugun yan duvarlarindan birinin, çubugu dönüs hareketi ile birlikte getirmesini Günümüzde dondurma imalatinda farkli yöntemler ve farkli özellikte makineler kullaniliyor olsa da tüm tekniklerin ortak noktasi dondurmanin hazirlik sürecinin uzun olmasidir. Bu nedenle dondurmalar satisa önceden hazirlanmakta ve sogutucu dolaplarda bekletilmektedir. Müsteri dondurma almak istediginde sogutucu dolap önünde dondurma çesitlerini görerek veya menü üzerinden seçimini yapmaktadir. Diger bir ifade ile müsteri o anda satista olan dondurma çesitlerinden bir seçim yapmaktadir.
Dondurma hizli bozulan ve maliyeti yüksek bir hammadde olan sütten yapildigindan siklikla insan sagligini riske atan yöntemlerle üretilmektedir. Ozellikle merdiven alti olarak tabir edilen ruhsatsiz üretim yapilan yerlerde süt yerine su, seker yerine yapay tatlandirici, sahlep yerine yapay aroma verici, meyve yerine de boya kullanilabilmektedir. Diger taraftan paketli dondurma üreten ruhsatli isletmeler de ürettikleri dondurmalarda süt oranini düsürerek maliyeti azaltmaya çalismaktadir.
Dondurma eger uygun hammaddeler kullanilarak yapilmazsa kivami tutmamaktadir. Bu sorunun giderilmesi ve kivamin tutturulmasi için hayvanlarin deri ve kemiklerinden elde edilen jelatinin (E441) kullanildigi tespit edilmistir. Tüketicinin kendini bu sagliksiz dondurmalardan koruyabilmesi ise kolay olmamaktadir. Dondurmalarin tüketicilerin görmedikleri imalathanelerde üretilip hazir halde satisa çikartilmasi güvenli olan ve olmaya dondurmalarin birbirinden ayrilmasini zorlastirmaktadir.
Sonuç olarak mevcut teknikte var olan dezavantajlari ortadan kaldiran taze dondurma makinesine olan gereksinimin varligi ve mevcut çözümlerin yetersizligi ilgili teknik alanda bir gelistirme yapmayi zorunlu kilmistir.
Bulusun Kisa Açiklamasi Mevcut bulus, yukarida bahsedilen gereksinimleri karsilayan, tüm dezavantajlari ortadan kaldiran ve ilave bazi avantajlar getiren satis noktalarinda taze ve hazir dondurmanin müsteri önünde hazirlanmasi için gelistirilmis taze dondurma makinesi ile ilgilidir.
Teknigin bilinen durumundan yola çikarak bulusun amaci, gelistirilen taze dondurma makinesinin müsterinin önünde direkt satis noktasinda anlik olarak dondurma hazirlamasi sayesinde tüketicinin tüm dondurma imalat asamasina tanik olmasinin ve böylece güvenli dondurma tüketebilmesinin saglanmasidir.
Bulusun amaci, içerdigi hareketli kova sayesinde hazir karisimlar kullanarak taze dondurma yapilmasinin, hazirlanan dondurmanin meyve ve fistik, findik, çikolata ve benzeri diger ilave sos ve/veya katkilarla çesitlendirilerek tüketici tarafindan verilen siparise uygun dondurmanin hizli sekilde imal edilerek sunulmasinin saglanmasidir.
Bulusun diger bir amaci, taze dondurma makinesinde dondurmanin, müsterinin istedigi tatlar, bir yada birkaç sos, meyve ve diger katkilar ile dogal ve taze sekilde bizzat kendi gözleri önünde hazirlatabilmesi sayesinde müsterinin hazir dondurma çesitlerine bagli kalmadan kendi dondurmasini yaptirabilmesinin saglanmasidir.
Bulusun diger bir amaci, taze dondurma makinesinin içerdigi kovanin kendi ekseni etrafinda dönebilmesi ve ayni anda dis cidarinda sogutma isleminin devam etmesi sayesinde hem dondurmaya kivam verilmesinin hem de soguk saklama isleminin sürdürülebilmesinin saglanmasidir.
Bulusun diger bir amaci, kovanin sökülüp takilabilir yapisi sayesinde dondurma karisiminin hazir hale geldiginde yerinden çikartilarak tüketiciye servis edilmesinin veya hemen tüketilmeyecekse saklanacagilservis edilecegi bölmeye alinmasinin saglanmasidir.
Bulusun diger bir amaci, taze dondurma makinesinde kullanilan 'Özel tasarima sahip biçaklar sayesinde kova içine konulan dondurma karisiminin yada hazir dondurmanin homojen ve hizli sekilde karistirilarak tüketime hazir son haline getirilmesinin saglanmasidir.
Bulusun diger bir amaci, biçaklarin dondurma karisimini veya hazir dondurmayi homojen sekilde karistirmasi sayesinde sicakligin dondurmanin dis, orta ve kenar olmak üzere her bölgesinde esit sekilde tutulmasinin saglanmasidir.
Bulusun diger bir amaci, taze dondurma makinesinde biçak sabit kalirken kovanin hareketli ve yerinden çikarilabiliyor olmasi sayesinde ürün hazir oldugunda istenirse sunum/satis yapilabilmesinin, istenirse muhafaza dolabinda içinde hazirlandigi kovaya uygun üretilmis yerlere konularak muhafaza ve sergileme yapilabilmesinin saglanmasidir.
Bulusun diger bir amaci, kovanin hareketli ve yerinden çikarilabilir olmasi sayesinde bosaldiginda bulasik makinesinde temizlenebilmesinin, ilave yedek birçok kova ile makine temizligi beklenmeden hemen ikinci ve diger karisimlara aninda geçilebilmesinin saglanmasidir.
Bulusun diger bir amaci, yeni karisim yapilmasi için bir önceki kullanilan kovanin temizlenmesinin beklenmesi yerine yeni kovayla üretime devam edilmesi sayesinde karisimlarin hazirlanmasi sirasinda yasanan zaman kaybinin ortadan kaldirilmasinin saglanmasidir.
Bulusun diger bir amaci, taze dondurma makinesinde ilave kova kullanilabilmesi sayesinde hem zaman hem de hijyen açisindan avantaj sunulmasinin ve kovanin herhangi bir zarar görmesi durumunda makinenin komple bakima alinmadan sadece hasarli kovanin yerine yeni sifir kova konularak üretime devam edilmesinin saglanmasidir.
Bulusun diger bir amaci, taze dondurma makinesinde karistirici biçaklarin sabit kovanin degistirilebilir (modüler) olmasi sayesinde kullanim kolayliginin maksimum seviyeye çikartilmasinin saglanmasidir.
Bulusun diger bir amaci, taze dondurma makinesinde kullanilan sabit biçagin tasarimi sayesinde dondurma karisiminin en iyi sekilde homojen hazirlanmasinin saglanmasidir.
Bulusun yapisal ve karakteristik özellikleri ve tüm avantajlari asagida verilen sekiller ve bu sekillere atiflar yapilmak suretiyle yazilan detayli açiklama sayesinde daha net olarak anlasilacaktir, bu nedenle degerlendirmenin de bu sekilleri ve detayli açiklamalari göz önüne alinarak yapilmasi gerekmektedir.
Sekillerin Kisa Açiklamasi Mevcut bulusun yapilanmasi ve ek elemanlarla birlikte avantajlarinin en iyi sekilde anlasilabilmesi için asagida açiklamasi yapilan sekiller ile birlikte degerlendirilmesi gerekir.
Sekil-1; taze dondurma makinesinin sematik genel görünümüd'ur, Sekil-2; taze dondurma makinesinin gövde saci demonte halinin sematik genel görünümüdür, Sekil-3; taze dondurma makinesinin kesitinin sematik genel görünümüdi'ir, Sekil-4; karistirici biçaklarin demonte halinin sematik genel görünümüd'ur.
Referans Numaralari . Taze dondurma makinesi 11. Gövde saci 12. Taban saci 13. Kova 14. Mil . Motor 16. Sogutma motoru 17. Karistirici biçak 171. Yatay kol 172. Dikey kol 173. Gövde baglantisi x. dikey eksen y. yatay eksen Bulusun Detayli Açiklamasi Bu detayli açiklamada, bulus konusu satis noktalarinda taze ve hazir dondurmanin müsteri önünde hazirlanmasi için gelistirilmis taze dondurma makinesi (10) sadece konunun daha iyi anlasilmasina yönelik örnek olarak ve hiçbir sinirlayici etki olusturmayacak sekilde anlatilmaktadir.
Sekil-1'de gösterilen taze dondurma makinesi (10), hareketli ve modüler kova (13) ve bu kovanin (13) kendi ekseni etrafinda dönmesi sirasinda disini sogutan sogutma motoru (16) sayesinde hazir ve taze dondurma yapilmasini ve yapilan dondurmanin saklanabilmesini saglamaktadir.
Bahsedilen taze dondurma makinesinin (10) dis kismini kaplayan gövde saci (11), içerisinde bulunan tüm unsurlari dis faktörlere karsi korumaktadir. Bahsedilen gövde saci (11) alt kismindan taban sacina (12) monte edilmistir. Sekil-2'de gösterilen taban sacina (12) monte edilmis olan sogutma motoru (16), kovanin (13) kendi ekseni etrafinda gerçeklestirdigi dönme hareketi sirasinda dis çeperinin sogutulmasini saglamaktadir. Bahsedilen kovanin (13) kendi etrafinda dönmesi için ihtiyaç duyulan enerji ayri bir motor (15) ile saglanmaktadir. Bahsedilen motor (15) tarafindan üretilen enerji mil (14) vasitasiyla kovaya (13) aktarilmaktadir.
Sekil-S'te gösterilen kova (13) modüler, diger bir ifade ile sökülüp takilabilir sekilde tasarlanmistir.
Bahsedilen kovanin (13) modüler olmasi karisimin hazir hale geldiginde yerinden çikarilarak müsteriye servis edilmesi yada saklanacagi/sergilenecegi bölmeye alinmasini saglamaktadir.
Bahsedilen kova (13) gövde saci (11) içine bir kilit vasitasiyla sabitlenmektedir. Bahsedilen kilit açildiginda kova (13) komple yerinden çikartilmakta ve eger ikinci bir dondurma yapilacaksa yedek bir kova ile (yada birkaç kova ile) hemen bir sonraki karsim/karisimlara baslanabilmektedir.
Bahsedilen kovanin (13) kendi ekseni etrafinda dönmesi ve ayni anda dis cidarinda sogutma isleminin devam etmesi sayesinde hem dondurmaya kivam verilmekte hem de soguk saklama isleminin sürdürülebilmesi saglanmaktadir.
Bahsedilen taze dondurma makinesinin (10) içerdigi sekil-4ite gösterilen karistirici biçak (17), kova (13) içine konulan dondurma karisimi yada hazir dondurmanin en homojen ve en hizli sekilde karisarak dondurmanin hazir hale getirilmesini saglamaktadir. Bahsedilen karistirici biçak (17) homojen karisimi sagladigi gibi kovanin (13) içindeki dondurmanin sicakliginin dis, orta ve kenar kisimlari olmak üzere her bölgesinde esit sekilde istenen seviyede tutmaktadir. Bahsedilen karistirici biçak (17) gövde sacina (11) gövde baglantisi (173) vasitasiyla irtibatlandirilmakta ve sahip oldugu basamak sekli sayesinde kovanin (13) içinde her yükseklikte çalismaktadir. Karistirici biçak (17) birbirine paralel ve biri asagida digeri yukarida olmak 'üzere y ekseni dogrultusunda farkli yüksekliklerde konumlandirilmis iki yatay kol (171) içermektedir. Bahsedilen yatay kollar (171) arasindaki irtibat ise x eksenine paralel konumlandirilmis dikey kol (172) vasitasiyla saglanmaktadir. Ayrica hem 'üst yatay kol (171) hem de alt yatay kolun (171) bosta kalan uç kisimlarina irtibatlandirilmis birbirine paralel olarak x ekseni dogrultusunda farkli yüksekliklerde konumlandirilmis 2 adet daha dikey kol (172) bulunmaktadir. Orta kisimda bulunan ve yatay kollari (171) birbirine irtibatlandiran dikey kol (172) kovanin (13) merkezindeki dondurmanin karistirilmasini saglarken, diger iki dikey kol (172) kova (13) iç çeperindeki dondurmayi karistirmaktadir. Bahsedilen karistirici biçagi (17) dikey kol (172) ve yatay koldan (171) olusan bu basamakli yapisi sayesinde dondurmanin her bölümü karistirilabilmektedir.
Bulus konusu taze dondurma makinesinin (10) özelligi; karistirici biçak (17) sabit kalirken kovanin (13) hareketli ve yerinden çikabiliyor yapida olmasidir. Ur'ün hazir oldugunda istenirse sunum/satis yapilabilmekte, istenirse muhafaza dolabinda hazirlandigi kova (13) ile birlikte muhafaza ve sergileme yapilabilmektedir. Mevcut sistemlerde oldugu gibi her karisim için ayni kovanin (13) kullanilmasi gerekmemekte, içinde ürün karistirilan kova (13) yerinden çikartilarak yerine temiz ilave kova (13) yerlestirilerek 'üretime kesintisiz olarak devam edilmektedir. Ayrica kova (13) bosaldiginda bulasik makinesine konularak kullanilmasi dahil, temizligi saglanabilmektedir, ilave yedek birçok kova (13) ile temizlik beklenmeden hemen ikinci ve diger karisimlara aninda geçilebilmekte böylece zaman kaybi yasanmamaktadir. Hem zaman hem de hijyen açisindan sök- tak kova (13) 'önemli bir kolaylik saglamistir. Ayrica bahsedilen kovanin (13), delinme, paslanma, sekil bozulmasi gibi herhangi bir zarar görmesi durumunda taze dondurma makinesi (10) durdurulmamakta, sadece hasarli kova (13) yerine yeni sifir kova (13) konularak büyük agir bir bakima girmeden 'üretime devam edilebilmektedir. Bahsedilen karistirici biçagin (17) sabit kovanin (13) hareketli olmasi taze dondurma makinesine (10) kullanim kolayligi kazandirmaktadir.
Karistirici biçagin (17) sekli ve yapisi 'Özellikle dondurma karisiminin homojen sekilde olmasini saglamaktadir.

Claims (1)

  1. ISTEMLER . Satis noktalarinda taze ve hazir dondurmanin müsteri önünde hazirlanmasi için taze dondurma makinesi (10) olup, özelligi; - karisimin hazir hale geldiginde yerinden çikarilarak müsteriye servis edilmesi yada saklanacagi/sergilenecegi bölmeye alinmasi için modüler (sökülüp takilabilir) yapida ve kendi ekseni etrafinda dönen kova (13); - dondurma karisimi yada hazir dondurmanin homojen ve hizli sekilde karisarak dondurmanin hazir hale getirilmesi için kova (13) içinde konumlandirilmis, gövde sacina (11) irtibatli karistirici biçak (17) içermesidir. Istem 1=e uygun taze dondurma makinesi (10) olup, özelligi; kovanin (13) içindeki dondurmanin sicakliginin dis, orta ve kenar kisimlari olmak üzere her bölgesinde esit seviyede tutulmasi için karistirici biçagin (17) basamak seklinde olmasidir. Istem 1'e uygun taze dondurma makinesi (10) olup, özelligi; karistirici biçagi (17) gövde sacina (11) irtibatlandiran gövde baglantisi (173) içermesidir. Istem 1'e uygun taze dondurma makinesi (10) olup, özelligi; birbirine paralel ve biri asagida digeri yukarida olmak üzere y ekseni dogrultusunda farkli yüksekliklerde konumlandirilmis iki yatay kol (171) içermesidir. Istem 1'e uygun taze dondurma makinesi (10) olup, özelligi; hem üst yatay kol (171) hem de alt yatay kolun uç kisimlarina irtibatlandirilmis, yatay kollar (171) arasindaki irtibat saglayan, birbirine paralel olarak x ekseni dogrultusunda farkli yüksekliklerde konumlandirilmis, birden fazla sayida dikey kol (172) içermesidir. Istem 1'e uygun taze dondurma makinesi (10) olup, özelligi; kovayi (13) gövde saci (11) içine sabitleyen ve kovanin (13) yerinden çikartilmasi için açilan kilit içermesidir. Istem 1'e uygun taze dondurma makinesi (10) olup, özelligi; kovanin (13) kendi etrafinda dönmesi için enerjiyi veren motor (15) içermesidir. Istem 1ie uygun taze dondurma makinesi (10) olup, özelligi; motor (15) tarafindan üretilen enerjiyi kovaya (13) aktaran mil (14) içermesidir. Istem 1'e uygun taze dondurma makinesi (10) olup, özelligi; hazir ve taze dondurma yapilmasini ve yapilan dondurmanin saklanabilmesi için kovanin (13) kendi ekseni etrafinda dönmesi sirasinda dis çeperini sogutan sogutma motoru (16) içermesidir.
TR2020/19555A 2020-12-02 2020-12-02 Taze dondurma maki̇nesi̇ TR202019555A2 (tr)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
TR2020/19555A TR202019555A2 (tr) 2020-12-02 2020-12-02 Taze dondurma maki̇nesi̇

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
TR2020/19555A TR202019555A2 (tr) 2020-12-02 2020-12-02 Taze dondurma maki̇nesi̇

Publications (1)

Publication Number Publication Date
TR202019555A2 true TR202019555A2 (tr) 2021-01-21

Family

ID=75576087

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
TR2020/19555A TR202019555A2 (tr) 2020-12-02 2020-12-02 Taze dondurma maki̇nesi̇

Country Status (1)

Country Link
TR (1) TR202019555A2 (tr)

Similar Documents

Publication Publication Date Title
JP5933507B2 (ja) 一杯分のカップ内で飲料を撹拌するための方法
JP2677354B2 (ja) 冷凍飲料調合装置
EP3220749B1 (en) Ice-cream machine
CN102164504B (zh) 用于分送及搅拌/混合饮料配料的集成方法和系统
US9198458B2 (en) Apparatus and methods for producing beverages
US5823675A (en) Stepped helical scraper blade for ice cream maker
RU2529213C2 (ru) Устройство для розлива с дозированием заказанных замороженных напитков
EP0504212B1 (fr) Dispositif a selection de fruits permettant leur broyage et leur malaxage pour distribution d'entremets
CN204742480U (zh) 一种双重搅拌冰淇淋制作机
CN107213836B (zh) 用于制作液体或半液体产品的机器和方法
EP3250046B1 (en) Apparatus for preparing ice cream and like frozen products
CA2296480C (en) Apparatus and method for preparing frozen yogurt and ice cream
JP2002085952A (ja) 攪拌装置及び攪拌装置を使用した食品の製造方法
TR202019555A2 (tr) Taze dondurma maki̇nesi̇
KR102481103B1 (ko) 눈꽃빙수 제조장치 및 이를 이용한 제조방법
TR2022015658U5 (tr) Vi̇tri̇n i̇hti̇yaci duymayan taze dondurma maki̇nesi̇
US20220248708A1 (en) Ice cream machine
JP2002080097A (ja) 飲食品のフレッシュショット販売システム
JP2001346562A (ja) フレッシュジュースの製造装置および製造方法。
JPH0284139A (ja) ソフトクリーム製造機
AU2016202325A1 (en) Method for blending a beverage in a drink container
CA3213987A1 (en) Beverage makers
JP2001353084A (ja) ミキサー用コップ
NO319215B1 (no) Apparat for fremstilling av en eller flere vafler
AU2014201086A1 (en) Method for blending a beverage in a single serving cup