TR201808952T4 - Bitişik çatı yüzeylerine sahip olan sivri çatılarda bir çatı rayının kullanımı. - Google Patents

Bitişik çatı yüzeylerine sahip olan sivri çatılarda bir çatı rayının kullanımı. Download PDF

Info

Publication number
TR201808952T4
TR201808952T4 TR2018/08952T TR201808952T TR201808952T4 TR 201808952 T4 TR201808952 T4 TR 201808952T4 TR 2018/08952 T TR2018/08952 T TR 2018/08952T TR 201808952 T TR201808952 T TR 201808952T TR 201808952 T4 TR201808952 T4 TR 201808952T4
Authority
TR
Turkey
Prior art keywords
rail
feature
roof
areas
bonding
Prior art date
Application number
TR2018/08952T
Other languages
English (en)
Inventor
Schröer Jörn
Pasiwan Uwe
Klingelhage Norbert
Original Assignee
Doerken Ewald Ag
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Family has litigation
First worldwide family litigation filed litigation Critical https://patents.darts-ip.com/?family=53058778&utm_source=google_patent&utm_medium=platform_link&utm_campaign=public_patent_search&patent=TR201808952(T4) "Global patent litigation dataset” by Darts-ip is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Application filed by Doerken Ewald Ag filed Critical Doerken Ewald Ag
Publication of TR201808952T4 publication Critical patent/TR201808952T4/tr

Links

Classifications

    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E04BUILDING
    • E04DROOF COVERINGS; SKY-LIGHTS; GUTTERS; ROOF-WORKING TOOLS
    • E04D12/00Non-structural supports for roofing materials, e.g. battens, boards
    • E04D12/002Sheets of flexible material, e.g. roofing tile underlay
    • DTEXTILES; PAPER
    • D06TREATMENT OF TEXTILES OR THE LIKE; LAUNDERING; FLEXIBLE MATERIALS NOT OTHERWISE PROVIDED FOR
    • D06NWALL, FLOOR, OR LIKE COVERING MATERIALS, e.g. LINOLEUM, OILCLOTH, ARTIFICIAL LEATHER, ROOFING FELT, CONSISTING OF A FIBROUS WEB COATED WITH A LAYER OF MACROMOLECULAR MATERIAL; FLEXIBLE SHEET MATERIAL NOT OTHERWISE PROVIDED FOR
    • D06N5/00Roofing materials comprising a fibrous web coated with bitumen or another polymer, e.g. pitch
    • DTEXTILES; PAPER
    • D06TREATMENT OF TEXTILES OR THE LIKE; LAUNDERING; FLEXIBLE MATERIALS NOT OTHERWISE PROVIDED FOR
    • D06NWALL, FLOOR, OR LIKE COVERING MATERIALS, e.g. LINOLEUM, OILCLOTH, ARTIFICIAL LEATHER, ROOFING FELT, CONSISTING OF A FIBROUS WEB COATED WITH A LAYER OF MACROMOLECULAR MATERIAL; FLEXIBLE SHEET MATERIAL NOT OTHERWISE PROVIDED FOR
    • D06N5/00Roofing materials comprising a fibrous web coated with bitumen or another polymer, e.g. pitch
    • D06N5/003Roofing materials comprising a fibrous web coated with bitumen or another polymer, e.g. pitch coated with bitumen
    • D06N5/006Roofing materials comprising a fibrous web coated with bitumen or another polymer, e.g. pitch coated with bitumen characterised by the means to apply it to a support or to another roofing membrane, e.g. self-adhesive layer or strip

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Architecture (AREA)
  • Textile Engineering (AREA)
  • Civil Engineering (AREA)
  • Structural Engineering (AREA)
  • Laminated Bodies (AREA)
  • Roof Covering Using Slabs Or Stiff Sheets (AREA)

Abstract

Buluş, özellikle, uzunlamasına kenar tarafında yapıştırma alanlarına sahip olan bitişik çatı yüzeylerine sahip olan sivri çatılardaki kullanım için bir çatı rayı ile ilgilidir. Buluşa uygun olarak, her bir uzunlamasına kenar bölgesinde rayın aynı tarafında birer yapıştırma alanının tertip edilmesi öngörülmüştür.

Description

TARIFNAME BITISIK ÇATI YÜZEYLERINE SAHIP OLAN SIVRI ÇATILARDA BIR ÇATI RAYININ KULLANIMI Mevut bulus, Istem l'e göre bitisik çatE yüzeylerine sahip olan sivri çatDlarda bir çatü rayDnEn bir kullanDmE ile ilgilidir. ÇatU raylarJ yUllardUr uygulamadan bilinmektedir. Bulusun amacL öncelikli olarak sivri çatHda sert çatl altHndaki su geçirmezligi saglamaktür. Çatü rayü, bir yay ürünü olarak seritler halinde bir çatj üzerine tertip edilir. Ancak bu raylar arasina rüzgar nüfuz edebilir, bu da izolasyon etkisini konveksiyon ve akma yoluyla azaltabilir.
Burada raylarln birbiriyle baglanmad. destek saglar. Buna, bir yapHskan bandln veya dösemesi oldukça kolay olan kendiliginden yapHskan dikisler ile ulasTlHr.
Yapüstjrma güvenligi açDsEndan daha da iyilestirilmis bir varyasyonda, yapEstDrEcEnIn yapjstürjcj üzerine yapjsacak sekilde karsElelE duran iki yapEstDrma alanünjn kullanümE öngörülmüstür. YapüstErma alanlarü bunun için, Sekil 1'de gösterildigi gibi çatH rayHnHn farkll taraflarlnda bulunmalldHr.
DE 10128078 Al numaralj patente göre teknigin mevcut durumundan, bina cepheleri için, yapEstDrma alanlarjnün rayEn aynE tarafEnda bulundugu izolasyon hatlarj bilinmektedir.
Asimetrik çatElar ve besik çatElar gibi bir sivri çatEnIn basit geometrileri için, etkili bir malzeme kullanHml gerçeklestirmek için çatT rayÜnTn yukarrda tarif edilen ön hazHrlHgH yeterlidir.
Zor geometriler için, özellikle, örnegin dört yüzeyli çatElar, kjrma çatjlar veya yivlere sahip olan çatülar gibi çatE yüzeylerin bitisik oldugu geometriler için buna karsEn kullanElan malzemenin en az %ZO'si kadar olan büyük kLrpma sayUlarUnJn ortaya çjkmasj problemi olusur. Bu durum Sekil 2'de gösterilmistir. Trapez sekli üçgen sekline dogru yaklastükça klrpma daha kapsami | bir hal alHr. Bu da, raylar m, suyun sîdermaz yüzeyin arkasîna geçmeyecek sekilde üst üste tertip edilmesine baglEdEr.
Aynü sorun, yalnjzca bir yapjstürma alanE bulundugunda ve karsE alan bir yapüstErÜcj içermediginde de olusur. Üst üste gelen yapj burada da ilgili kUrpmanUn alçalmasLna yol açar.
EP 2 527 530 A1 numaralk patent, en azHndan tekli bir tasHwId tabakaya sahip olan bitümlü bir çatH rayH ortaya koymaktadlr.
TasüyEcE tabaka, ya bitumlarla birlikte döseme dayanjlilJgDnE artüran ya da polimer bir yapay madde içerisinde gömülü olan bir keçeyi kapsamaktadEr. Bunun üzerinde, rayEn uzunlugunda üst tarafta ve alt tarafta uzanan bitum seritleri tertip edilmistir; burada üst taraftaki bitum seritleri, alt taraftaki bitum seritleri karsîsînda rayTn enine yönde bir serit genisligi etrafEnda sevk edilmistir.
WO 01/90506 A1 numaralE patentten, en azjndan bir tasÜyJCE tabakaya ve tasüyjcü tabakanün en azjndan bir tarafünda tertip edilmis ve birbirine mesafeli bir sekilde düzenlenmis, bitümlü malzemeden olusan bir serite sahip olan bir çatH izole hatd. ortaya çükmaktadjr. folyosu ortaya konmustur. Folyonun bir tarafünda bir tam yapüstjrücE madde uygulamasü öngörülmüstür; burada diger tarafta yalnHzca uzunlamasHna kenar boyunca bir yaplstlrch madde uygulamasH öngörülmüstür. yapüstjrma için yan taraflarEnda yapjstjrma seritleri tertip edilen bir ray ortaya koymaktadjr.
EP 2 339 088 A2 numaralLJ patent, binalaan UsJ yalUtLmUnda kullanilacak bir folyo elemanj olarak, burada buhar freninin, bir kesme modelinin olusturulmasü için kesme yarEmcE çizgiler olarak yatay ve dikey hatlar seklindeki isaretlere sahip oldugu bir buhar freni ortaya koymaktadHr.
Buna göre bulusun amacE, kayda deger bir kDrpma olmaksEan özellikle bitisik çatE yüzeylerine sahip olan sivri çatjlarda da kullanjlabilen kendiliginden yapüskan dikislere sahip olan bir ray kullanmaktUr.
Yukarkda belirtilen bu amaca, Istem 1'in özelliklerine sahip olan bir çaUl rayHnln bulusa uygun olarak kullanlml ile ulasllHr.
Avantajlü düzenlemeler alt istemlerin konusudur.
Aynü taraf, dösenmis vaziyette Sekil 3'te gösterilenin aksine asagD dogru gösteren taraftür. Ray bu sekilde üst üste gelen dösemede de duzlemde 180° döndürülür ve kürpmasjz bir sekilde dösenir.
Kenarlardaki yapjstjrma alanlar] farklü sekillerde gelistirilmis olabilir. Bu fark, yapüstErDcj seçimi, yapEstÜrEcD uygulamasünjn genisligi ve/veya yapüstIrDcE uygulamasDnJn metrekare agDrlJgE olabilir.
YapHstlrma alanlanç kesintisiz veya kesintili, tercihen serit seklinde de gelistirilmis olabilir. Karsî yapHstTrma yüzeyi tercihen, birden çok rayFn, çatH raylarTndan olusan izolasyon katmanjna yapEstDrElmasEnda, rüzgar geçirmez ve/Veya hava geçirmez bir yapjstürma saglamak için folyo seklindeki yüzey olarak gelistirilmistir. Bulusa göre, çatj raylaründa söz konusu, bir keçe düzeyine sahip olan çok katmanlH ürünlerdir. Bu durum, yalnÜzca bir tarafta bulunan yapFstFrma alanlarFnTn güvenli bir sekilde yapFsmasFnH engellemektedir. Bu nedenle bulusun bir ileri gelistirmesinde kenar tarafündaki bir bölüm diger katmandan, özellikle keçeli katmandan serbest durmaktadjr; burada serbest tarafta yapEstErma alanü en azündan kEsmi bir sekilde düzenlenmistir. Bu duruni Sekil 4'te gösterilmistiru Bir keçe düzeyine tamamlayücü olarak ayrÜca bir folyo tabakasü öngörülmüs olabilir. Keçe ve/veya folyo tabakasü tercihen, hava geçirgen bir film seklindeki difüzyona açtk bir tabaka için tasHych tabaka olarak islev görür. Çatî rayr böylece tamamen difüzyona açîk hale gelir. Bu durum dogal olarak, fonksiyon katmanE için tamamlayJCE olarak tertip edilen diger katmanlarün aynü sekilde difüzyona açEk olmasE anlamEna gelmektedir.
Bulusun tercih edilen bir düzenlemesinde ray' dört yapistirma alanH ile donatHlmtstHr; burada iki yapHsttrma alanl rayHn üst tarafEnda ve iki yapüstjrma alanj rayEn alt tarafinda tertip edilmistir. Burada yapEstDrma alanlarE, Sekil 5'te de görülebilecegi gibi üst tarafta veya alt tarafta bir kenara portatif bir sekilde düzenlenmistir. Burada yapEstDrma alanlarE tercihen, rulo yapLlUrken kalUn yerlerin olusmasJ azaltLlacak sekilde portatif bir sekilde tertip edilmistir.
Burada da tüm dört yapHstHrma alanH farkF olabilir, ancak tercihen yapjstürma alanlarü la ve lb ve 2a ve 2b (bkz. Sekil 5) aynDdEr ve “yapÜstErÜcJ üzerine yapjstürjcj” yapüsmasDnE saglamaktadjr.
Alternatif olarak münferit alanlar da, diger rayün yapüstlrma alaml için yalnizca özel olarak gelistirilmis bir karsi alanl olarak gelistirilmis olabilir. Bu durum, örnegin jslaklEk/kir uzak tutmak için bir astarla kaplama vasjtasüyla gerçeklesir.
Diger bir çesitte karsü alanlarün yüzeyi örnegin boya vasütasüyla islenmistir ve icabD halinde bir astar ile kaplanmEstDr. Özellikle düzenli dört yüzeyli çatllarda daha kolay bir döseme saglamak için raylar buna göre en aztndan bir kesme isaretlemesi ile donatülabilir. Kesme isaretlemesi burada tercihen olasE kesikler için yardümcj çizgilere sahiptir. Sekil 6'da, 30°, 45° ve 60° açElarJnda uzanan yardEmcD çizgilere sahip olan bir kesme isaretlemesi gösterilmistir. Bir ray üzerinde, periyodik olarak tekrar eden çok sayHda kesme isareti öngörülmüstür. Kesme isaretleri veya kesme isaretlerinin yardümcj çizgileri üst yüzeydeki bir baskü ve/Veya bir kabartma ile görülebilir.
Kullanllan bu tarzdaki bir rayda söz konusu tercihen 30 m ve 100 m arasünda olan, özellikle yaklasük olarak 50 m olan bir ray uzunluguna sahip rulo ürünleridir. Rayjn uzunlugu tercihen 1 m ve 3 m arasjndadjr ve yaklasük olarak 1,5 m'dir.
Ray, bunun Ötesinde tercihen asagjda bulunan, kendisi için veya birbirleri ile arzu edilen bir kombinasyonda öngörülebilen malzeme özellikleri veya bölgeler ile karakterize edilmistir: - Rayîn su buharF geçirgenligi: sd degeri < 0,3 m ve/veya - Rayjn folyosunun metrekare agjrljgjz 10-200 g/m2, tercihen 30- - Rayjn keçesinin metrekare agürlügü: 20-500 g/mz, tercihen 50- 300 g/mz, dahasH 70-200 g/m? ve/veya - Yaplstlrma alanHntn genisligi: cm ve/Veya - Yapjstjrma alanj basüna serit sayjsj: 1-15, tercihen 3-12, dahasE 5-9 ve/veya - Bir seritin serit genisligi: 1-30 mm, tercihen 1, 5-10 mm, dahasE 2-5 mm ve/veya g/mZ, dahasH 100-150 g/m? ve/Veya - Kaplamanjn kenar çükEntüsE: 2-90 mm, tercihen 1, 4-30 mm, dahasE 8-15 mm ve/veya - Yapjstlrma alanDnEn yerlestirmesi: Kenardan 1-90 mm mesafede, tercihen 3-70 mm, dahasü 5-50 mm ve/veya - kullanHlan yaplstHrlcl: a) poliolefin, poliyamid, poliüretan ve/veya akrilat bazli sHcak eriyik tutkal ve/veya b) Akrilatlarrn ve/Veya poliüretanlarHn kurumus dagTleH veya çözeltileri ve/Veya - Uygulama teknigi: Önceden hazürlanmüs yapüstjrma bantlarünjn girisi veya bir baslHktan inline uygulama ve sogutma veya kurutma Asagüda bulusun tasarlama örnekleri tarif edilmistir. Her bir düzenlemeden elde edilen özellikler, istemler vasjtasEyla nitelendirilmis bulusun konusundan uzaklasmadan diger düzenlemelerde de kullanilabilir veya orada bulunan özelliklerde degistirilebilir. la) 110 g/mzpoliester igneli post 90 g/mZTPU kalHpta çekmeler ile kaplanjr. Buradan difüzyona açik bir ray ortaya çjkar. Burada kaplama her iki kenarda 15 mm kadar çEkEntElEk yapar. Sogutma isleminden hemen sonra her iki kenarda keçe tarafjnda önceden hazürlanmüs yapEstDrma seritleri kullanüljr. Burada söz konusu, uygulanmHs astara sahip olan bir daglle akrilatHdlr. YapHstlrma seritleri, 40 mm'lik bir genislige ve 125 g/nß'lik bir yüzey agErlEgEna sahiptir ve kaplama kenarEnÜn 3 mm djsüna yerlestirilir. lb) 1a)'daki bir versiyonda kaplamada, kaplama tarafjnda her iki kenarda 90 mm'lik bir astar dogrudan kaplama üzerine uzanlr ve karsH alani kaplar. Kenardan 5 mm mesafedeki yerlestirme. 2) Termik bir sekilde katTlastTrHlmTs 70 g/m2'lik bir polipropilen suni ipek keçesi, termik bir sekilde katülastürjlmüs 40 g/mTlik bir diger polipropilen suni ipek keçesi ve 25 g/mz'lik hava geçirgen ("Breathable Film") film ile, keçe katmanlarjnün dlsarkda bulundugu üç katmanll bir bilesige termik bir sekilde lame yapîlmrstrr. Sonrasînda Üsîtmlmîs baslîklarla, poliolefin sîcak eriyikler Sekil 5'e göre uygulanHr ve bir astar ile kaplanjr.
Yapüstjrma alanlarü la ve lb: Genislik 30 mm, metrekare agürlügü 80 g/mz, yerlestirme kenardan 10 mm mesafe ile Yapüstjrma alanlarü 2a ve 2b: 9 serit, serit genisligi 3 m, netrekare aglrlHg 50 g/mâ yerlestirme kenardan 45 mm mesafe ile. 3a) Termik bir sekilde katülastürjlmüs 60 g/mz'lik polipropilen suni ipek keçesi, 30 g/mz'lik hava geçirgen bir film ("Breathable Film") ile iki katmanlj bir bilesige termik bir sekilde lamine edilir. Keçe tarafEnda, kenardan 20 mm mesafede poliolefin eriyigi uygulantr ve bir astar ile kaplanlr.
Yapüstjrma alanE 1: Genislik 30 mm, metrekare agjrljgj 110 g/m2 Yapüstjrma alan: 2: 3 serit, serit genisligi 10 mm, yapEstDrma alan] genisligi 55 mm, metrekare agJrlUgJ 115 g/m2 3b) 3a)'daki iki katmanlw bilesik 40 g/mZ'lik bir polipropilen leno dokuma kumas? ve 20 g/m2'lik polipropilen suni ipek keçesi ile 4 katmanlj bir laminat halinde yapEstDrElEr, böylece keçe taraflarü dls tarafta bulunur. Daha sonra koyulastjrjlmjs bir çözücü madde akrilatjndan olusan yapEstDrma alanlarü Sekil 5'e göre uygulantr, termilk bir sekilde kurutulur ve bir astar ile kaplanîr.
Yapüstjrma alanlarü la ve 1b: Genislik 15 mm, metrekare agDrlÜgD 40 g/m2, yerlestirme kenardan 50 mm mesafe ile Yapüstjrma alanlarü 2a ve 2b: 11 serit, serit genisligi 4 mm, yapLstUrma alani genisligi 90 mm, metrekare agHrllgl 100 g/m2, yerlestirme kenardan 5 mm mesafe ile. 4) Termik bir sekilde katDlastDrDlmÜs l20 g/m2'lik bir poliester suni ipek keçesi bir akrilat dagDlEmE ile kaplanEr ve kurutulur, böylece 220 g/mz'lik. bir toplani yüzey aglrllg l ortaya çikar.
Sonrasînda keçe tarafH üzerinde her iki kenarda, UV ag seklinde sokulabilir saf akrilattan olusan önceden hazürlanmjs yapjstürma bantlarE uygulanjr ve bir astar ile kaplanEr. serit, serit genisligi 2 mm, yapJstJrma alanü genisligi 50 mm, metrekare agUrlUgU 85 g/mz, yerlestirme kenardan 15 mm mesafe KarSl alan, lOOmm'lik bir genislik üzerinde 20 g/m?'lik yapüstjrücE akrilat dagjljmü ile boyanEr ve kurutulur, böylece özellikle güvenilir bir yapEstErma partneri olusturur.

Claims (1)

  1. ISTEMLER Bitisik çatH yüzeylerine sahip olan sivri çatHlarda, uzunlamasHnar kenar tarafîndar yapîstHrmar alanlarÜnar sahip olan bir çatE rayDnEn kullanEmÜ olup, özelligi; burada her uzunlamasüna kenar bölgesinde 2 ve 10 cm'lik bir genislige sahip olan yapEstDrma alanDnEn, rayün yerlestirilmis durumunda rayEn asagE dogru bakan tarafEna tertip edilmesi, burada çatH raylnln çok katmanll bir sekilde gelistirilmesi ve en azîndan bir keçe katmanHna ve hava geçirgen bir filme sahip olmas: ve burada çatE rayDnEn difüzyona açEk bir sekilde gelistirilmesi ve < 0, 5 m'lik bir deegerine sahip olmasüdjr. Istem l'e göre kullanLm olup, özelligi; kenar taraandaki yapistlrma alanHnln raykn dis taraandaki uzunlamasHna kenara mesafeli olmasE ile karakterize edilir. Istem 1 veya 2'ye göre kullanjm olup, özelligi; yapEstDrma alanlarjnün serit seklinde, gerektiginde kesikli serit seklinde gelistirilmesi ile karakterize edilir. Yukarüdaki istemlerden birine göre kullanüm olup, özelligi; yaplstlrma alanlarlnHn rayHn farkli uzunlamasHna kenar bölgelerinde farklj sekillerde gelistirilmesi ve yapjstürma alanlarjnün tercihen faklE bir yapEstDrEcÜya, yapjstürma uygulamasÜnEn farklE bir genisligine, yapjstjrma seritlerinin farklE bir sayüsjna 4ve/veya yapjstürma uygulamasUnLn farklL bir metrekare agUrlUgUna sahip olmasJ ile karakterize edilir. Yukarüdaki istemlerden birine göre kullanüm olup, özelligi; yapEstErma alanlarEnEn, bitisik bir çatE ray: ile yapüstürma sErasÜnda rüzgar ve/veya hava geçirmez bir yapEstDrmanDn gerçeklesecek sekilde gelistirilmesi ile karakterize Yukarüdaki istemlerden birine göre kullanüm olup, özelligi; rayEn bir katmanEn rayEn diger bir katmanjndan daha az bir genislige sahip olmasl ve daha kisa olan katmanln kenar tarafÜndaki bölümünde en azHndan kîsîm kHsTm bir yapÜstîrma alanDnEn yapjstÜrJCDsEnEn tertip edilmesi ile karakterize Istem 6'ya göre kullanjp olup, özelligi; kenar tarafjndaki bölümün yapJstJrma alanJnJn yapUstUrUanUn katmanJ daha düsük bir genislik ile asmasl ile karakterize edilir. Yukaeraki istemlerden birine göre kullanHm olup, özelligi; üst ve alt tarafta uzunlamasüna kenar tarafDnda birer yapEstErma alanünjn öngörülmesi ile karakterize edilir. Yukarüdaki istemlerden birine göre kullanüm olup, özelligi; rayEn bir kenarlnda üst tarafa ve alt tarafa tertip edilmis yaplstlrma alanlarlnHn zikzak slralanmasl ile karakterize Yukarüdaki istemlerden birine göre kullanüm olup, özelligi; üst ve alt taraftaki yapjstjrma alanlarjnün naklinin rayün bir uzunlamasEna kenar bölgesinde, bitisik raylarjn yaplstlrllmaslnda, bitisik raylarln yaplstlrma alanlar arasHnda yapHstlrHct üzerine yaplstlrlcl baglantts olusacak sekilde seçilmesi ile karakterize edilir. Yukarüdaki istemlerden birine göre kullanüm olup, özelligi; gelistirmenin, diger rayEn yapjstürma alan] için karsj alanün bir astar, özellikle bir boya tarafjndan kaplanacak ve/Veya yüzeyi islenecek seklinde olmasl ile karakterize Yukarüdaki istemlerden birine göre kullanüm olup, özelligi; rayEn üst ve/veya alt tarafünda en azündan bir kesme isaretlemesinin bulunmasü ve tercihen rayjn uzunlugu üzerinde periyodik olarak tekrar eden kesme isaretlemelerinin tertip edilmesi ile karakterize edilir. Istem 12'ye göre kullanEm olup, özelligi; kesme isaretlerinin, rayHn uzunlamasH yönündeki belirli bir açlda yardDmcj çizgilere sahip olmasj ve tercihen kesme isaretlerinin, en azjndan 30°, 45° ve/Veya 60°'lik açjlardaki yardjmcj çizgilere sahip olmasD ile karakterize Istem 13'e göre kullanihi olup, özelligi; yardecl çizgilerin, rayHn üst ve/veya alt taraanda bir baski ve/Veya bir kabartma vasltasHyla olusturulmas I ile karakterize edilir.
TR2018/08952T 2014-10-31 2015-09-08 Bitişik çatı yüzeylerine sahip olan sivri çatılarda bir çatı rayının kullanımı. TR201808952T4 (tr)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE102014015967.1A DE102014015967A1 (de) 2014-10-31 2014-10-31 Unterdachbahn für Steildächer mit angrenzenden Dachflächen

Publications (1)

Publication Number Publication Date
TR201808952T4 true TR201808952T4 (tr) 2018-07-23

Family

ID=53058778

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
TR2018/08952T TR201808952T4 (tr) 2014-10-31 2015-09-08 Bitişik çatı yüzeylerine sahip olan sivri çatılarda bir çatı rayının kullanımı.

Country Status (6)

Country Link
EP (1) EP3015598B1 (tr)
DE (2) DE102014015967A1 (tr)
HU (1) HUE038591T2 (tr)
PL (1) PL3015598T3 (tr)
RU (1) RU2633011C2 (tr)
TR (1) TR201808952T4 (tr)

Families Citing this family (7)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE102009060673A1 (de) * 2009-12-28 2011-06-30 Saint-Gobain Isover G+H Ag, 67059 Dampfbremse oder Dampfsperre, Manschettenvorrichtung für eine luftdichte Abdichtung einer Dampfbremse oder Dampfsperre, Verfahren zum Herstellen einer Manschettenvorrichtung und Verfahren zum luftdichten Abdichten einer Dampfbremse oder Dampfsperre
DE102018006401A1 (de) * 2018-08-15 2020-02-20 Ewald Dörken Ag Unterdachbahn
RU192330U1 (ru) * 2019-06-26 2019-09-12 Руслан Мирхадович Шарипов Рулонный изоляционный материал
RU192728U1 (ru) * 2019-06-27 2019-09-27 Руслан Мирхадович Шарипов Рулонный изоляционный материал
RU191577U1 (ru) * 2019-06-28 2019-08-13 Руслан Мирхадович Шарипов Рулонный изоляционный материал
US20210285221A1 (en) * 2020-03-16 2021-09-16 Devpat, Llc Roofing underlayment
DE102022105081A1 (de) * 2022-03-03 2023-09-07 Bmi Group Holdings Uk Limited Wasserspeichernde Unterspannbahn

Family Cites Families (9)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DD265591A1 (de) * 1987-11-05 1989-03-08 Mansfeld Kombinat W Pieck Veb Bedachungs- bzw. abdichtungsmaterial
RU6005U1 (ru) * 1997-08-20 1998-02-16 Общество с ограниченной ответственностью - Фирма "НИП-строй" Мягкая кровля
DE20009382U1 (de) * 2000-05-25 2000-08-31 Icopal GmbH, 59368 Werne Dachabdichtungsbahn
DE10128078B4 (de) 2001-06-09 2005-09-08 Saar-Gummiwerk Gmbh Selbstklebende Dichtungsbahnen und Zubehörteile aus Kautschuk
RU49552U1 (ru) * 2003-05-29 2005-11-27 Закрытое акционерное общество "ТехноНИКОЛЬ" Рулонный наплавляемый материал
DE102009050246A1 (de) * 2009-10-21 2011-05-19 Ewald Dörken Ag Bauelement und Verfahren zur Herstellung eines als Bahn für Bauzwecke ausgebildeten Bauelements
DE102009060673A1 (de) * 2009-12-28 2011-06-30 Saint-Gobain Isover G+H Ag, 67059 Dampfbremse oder Dampfsperre, Manschettenvorrichtung für eine luftdichte Abdichtung einer Dampfbremse oder Dampfsperre, Verfahren zum Herstellen einer Manschettenvorrichtung und Verfahren zum luftdichten Abdichten einer Dampfbremse oder Dampfsperre
DE102011102534A1 (de) * 2011-05-26 2012-11-29 Icopal Gmbh Bituminöse Dachbahn
CN104105767B (zh) * 2011-12-07 2016-06-22 建筑材料投资公司 热塑性单层保护覆盖物

Also Published As

Publication number Publication date
RU2633011C2 (ru) 2017-10-11
DE102014015967A1 (de) 2016-05-04
EP3015598A1 (de) 2016-05-04
EP3015598B1 (de) 2018-04-11
PL3015598T3 (pl) 2018-09-28
HUE038591T2 (hu) 2018-10-29
DE202015000535U1 (de) 2015-04-23
RU2015146915A (ru) 2017-05-04

Similar Documents

Publication Publication Date Title
TR201808952T4 (tr) Bitişik çatı yüzeylerine sahip olan sivri çatılarda bir çatı rayının kullanımı.
US9821532B2 (en) Peel and stick waterproofing material
US8061098B2 (en) Roof/wall structure
US8535786B2 (en) Web and adhesive strip
EP1587673B1 (en) Moisture barrier membrane with tearable release liner composite
US10857759B2 (en) Peel and stick waterproofing material
KR100524221B1 (ko) 통기성 방수시트를 이용한 통기성 방수구조
EP3155186B1 (en) Roofing underlayment
DE202015004314U1 (de) Feuchtesperre oder Mauersperrbahn
GR1009427B (el) Προηγμενο αναπνεον πολυστρωμο για οροφες
DE202015003680U1 (de) Mehrlagige Verbundabdichtung
KR101431380B1 (ko) 조인트 절연형 삼중 복합방수공법
EP2674292A1 (en) Improved multilayer sheet for the waterproofing of building roofs
RU2723510C1 (ru) Кровельная изоляция
CN207436382U (zh) 一种带阻隔层的eva自粘防水卷材
EP2826620B1 (en) An under tile multilayer sheet for waterproofing a roof of a building, wherein said roof includes a metal roof covering.
DE202018102343U1 (de) Feuchtsperre
JP6783554B2 (ja) 雨水貯留システム用防水シート及び雨水貯留システムの施工方法
US20150093551A1 (en) Roofing underlayment with nail sealing system
WO2008057343A2 (en) Self-adhering waterproofing membrane
DE202015004955U1 (de) Feuchtesperre oder Mauersperrbahn
EP3308958A2 (en) Waterproofing system
CS223593B1 (cs) izolační vrstvený plošný útvar