TR201808748T4 - Hidrobiyolojik türlerin kültürü ve/veya korunmasına yönelik rezervuar-kafes daldırma sistemi. - Google Patents

Hidrobiyolojik türlerin kültürü ve/veya korunmasına yönelik rezervuar-kafes daldırma sistemi. Download PDF

Info

Publication number
TR201808748T4
TR201808748T4 TR2018/08748T TR201808748T TR201808748T4 TR 201808748 T4 TR201808748 T4 TR 201808748T4 TR 2018/08748 T TR2018/08748 T TR 2018/08748T TR 201808748 T TR201808748 T TR 201808748T TR 201808748 T4 TR201808748 T4 TR 201808748T4
Authority
TR
Turkey
Prior art keywords
raft
immersion
cylinder
cage
ring
Prior art date
Application number
TR2018/08748T
Other languages
English (en)
Inventor
Sanchez Raccaro Rodrigo
Buschmann Schilmer Walter
Original Assignee
Ecosea Farming S A
Sanchez Raccaro Rodrigo
Buschmann Schilmer Walter
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Ecosea Farming S A, Sanchez Raccaro Rodrigo, Buschmann Schilmer Walter filed Critical Ecosea Farming S A
Publication of TR201808748T4 publication Critical patent/TR201808748T4/tr

Links

Classifications

    • AHUMAN NECESSITIES
    • A01AGRICULTURE; FORESTRY; ANIMAL HUSBANDRY; HUNTING; TRAPPING; FISHING
    • A01KANIMAL HUSBANDRY; CARE OF BIRDS, FISHES, INSECTS; FISHING; REARING OR BREEDING ANIMALS, NOT OTHERWISE PROVIDED FOR; NEW BREEDS OF ANIMALS
    • A01K61/00Culture of aquatic animals
    • A01K61/60Floating cultivation devices, e.g. rafts or floating fish-farms
    • YGENERAL TAGGING OF NEW TECHNOLOGICAL DEVELOPMENTS; GENERAL TAGGING OF CROSS-SECTIONAL TECHNOLOGIES SPANNING OVER SEVERAL SECTIONS OF THE IPC; TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC CROSS-REFERENCE ART COLLECTIONS [XRACs] AND DIGESTS
    • Y02TECHNOLOGIES OR APPLICATIONS FOR MITIGATION OR ADAPTATION AGAINST CLIMATE CHANGE
    • Y02ATECHNOLOGIES FOR ADAPTATION TO CLIMATE CHANGE
    • Y02A40/00Adaptation technologies in agriculture, forestry, livestock or agroalimentary production
    • Y02A40/80Adaptation technologies in agriculture, forestry, livestock or agroalimentary production in fisheries management
    • Y02A40/81Aquaculture, e.g. of fish

Abstract

Buluş (daldırma sistemi), duruma bağlı olarak daha fazla veya daha az derinliklerde büyüme veya yetiştirme koşullarında gelişmeler elde etmenin yanı sıra, temel özelliği, olumsuz oşinografik koşullarda veya üretimi veya bir kültür birimi olarak altyapıyı tehlikeye sokan güvenlik nedenleriyle sistemin kontrollü daldırılması olan, suya batırılabilir rezervuar-kafes sisteminin bir temel bileşeni ile ilgilidir.

Description

TARIFNAME HIDROBIYOLOJIK TÜRLERIN KÜLTÜRÜ VENEYA KORUNMASINA YÖNELIK REZERVUAR-KAFES DALDIRMA SISTEMI Yüzen sallar ve kafesler, su kültüründe ve hidrobiyolojik türlerin korunmasina yönelik olarak dünya çapinda yaygin bir sekilde kullanilir. Bu aktivite, genellikle, genel olarak korunan alanlar veya yari-maruziyet ile baglantilikiyi bölgelerinin yakininda yer alir; bu, bazi durumlarda bakteri veya virüs ektoparazitleri gibi patojenlerin neden oldugu saglik krizlerine yol açmistir. Bu nedenle, su kültürü endüstrisi, bu türlerin yetistirilmesi, beslenmesi ve hasat edilmesine yönelik olarak ve ayni zamanda kiyi bölgesini daraltmak üzere, bu nedenle degiskenler, kimyasal, biyolojik ve fiziksel verimliligin, üretkenligi arttirdigi alanlarda kendisini ortaya koymaya çalismak için yeni alanlar aramistir. Bununla birlikte, kiyilardan uzakta yer alan bu tip alanlar, yaygin olarak bilinen veya maruz kalan alanlar olarak siniflandirilan güçlü akimlar ve dalgalardan dolayi yüksek enerjileri ile karakterize edilir.
Yüzen sallara iliskin bir önceki teknik, baliklar, balik sepetleri ve kafeslerine yönelik bir cihaza deginen, suya batirilabilir balik üretim kafesleri, balik sepetleri ve benzeri ile birlikte kullanilmasina yönelik olarak tasarlanan doküman WOO152638 A1'dir. Bu Cihaz, bir demirleme cihazi, merkezi olarak yerlestirilen bir birim yardimi ile bunlarin çalistirilmasi ve geri kazanimini içerir.
Bu akilda tutularak ve bu tür bölgelerin dogal yüksek enerjilerinin istenmeyen muhtemel etkilerinin tamami göz önünde bulundurularak, birimin tam olarak, balik üretimi ve altyapinin sinirlandirilmasinin her ikisini tehlikeye sokabildigi olumsuz hava kosullarini engellemesine olanak saglayan yüzen kafeslerde yeni bir teknoloji kesfetmek gereklidir.
Dolayisiyla ve olumsuz osinografik ortamlardaki yetistirme kosullarini büyük ölçüde iyilestirmek üzere kaldirma kuvvetinin yani sira agirlik prensipleri ile harekete geçirilen, istem 1'e göre bir su alti sistemi önerilir. Su yüzünde durabilmeyi gerçeklestirmek üzere, tepesinde kapali ve tabaninda açik olan bir tüp seklinde kap içinde yer alan silindir tipi bir sistem yapilandirilmistir, bunun araciligiyla, havanin sirasiyla girmesi veya serbest kalmasi nedeniyle kullanicinin, bunu bos birakmasi veya su ile doldurmasina olanak saglanarak, su, hortumu disariya baglayan üst kisminda küçük bir hava haznesi birakarak kabi dolduracak sekilde girer. Bu bulus, sal/kafes sisteminin, kontrollü bir derinlige daldirilmasina veya kullanicinin istegine göre hava ve agirlik veya karsi agirlik kullanarak yüzeye çikarilmasina izin verir.
Mevcut bulus veya batirma sistemi, duruma bagli olarak degisen derinliklerde mevcut balik üretme istasyonu veya büyüme kosullarinda ilerlemeler elde etmenin yani sira üretimi veya karsilik gelen altyapiyi tehlikeye sokabilen olumsuz osinografik kosullar veya güvenlik nedenleri ile karsi karsiya kalma durumunda kontrollü ve uygun batirilmasina izin verilmesi ile karakterize edilen, suya batirilabilir sal/kafes sisteminin temel bilesenine karsilik gelir.
Bu öneri, su yüzeyinde durabilme özelligi ve agirligin çalisma prensiplerinin her ikisinin de kullanildigi sal/kafes sisteminin tabanina takilan bir sistemin konfigürasyonuna dayanir ve sal-kafes sisteminin kullanicinin dikkatine göre daldirilmasina izin verir.
Sekil No. 1, farkli parçalar veya bilesenlerde görüntülenen suya batirilabilir kafes/sal sisteminin bir kesit görüntüsünü gösterir. Ilk olarak, bu durumda gösterilen ve bu form ile hiçbir sekilde sinirlandirilmamis olan, dairesel bir biçimde, sistemi bir yandan yüzeyde tutmak üzere suya batmama saglayan, ayni zamanda, ag veya kafese (2) baglanan yapiyi saglayan sal (1) mevcuttur. Ayrica, alt parçada, yüzey halkalari olarak çap bakimindan esit veya farkli büyüklükte bir alt halka (3) bulunur. Bu halka, bir tarafta akim kesicisi gibi ikili bir fonksiyona ve diger tarafta batirma sistemini tutan çerçeveye sahip olabilir, bu nedenle, sentetik veya rijit kafeslere herhangi bir baski ya da gerilme aktarilmaz.
Halatlar veya kablolar (4), alt halkaya (3), aralarinda esit bir mesafede tutturulur ve daha sonra, batma basladiginda sal-kafes sisteminin esit oranda batmasina izin vererek bir dagitma halkasina (5) baglanir. Ayrica, dagitma halkasi (5), alt kisminda (tercihen galvanize çelikten olusturulan) bir gözlü civataya sahiptir, burada bir halat, kablo veya zincir, dagitma halkasini (5), alt ucunda kaldirma silindirine (7) baglar.
Kaldirma silindiri (7), üst kisminda, silindir (7) kapali ve havayi yönlendiren silindirin hava haznesine hava enjekte edilmesine yönelik olarak konfigüre edilen bir hortum (6) ile deniz yüzeyi ile baglanabilir haldeyken alt kisminda su girisine izin verilecek sekilde bir açikliga sahiptir. Silindir (7), açik tabaninda, silindir ile ayni materyalden kati bir yapiya sahiptir, bunun diger ucu, son olarak bos agirliga (9) baglanan bir zincire (8) baglanir. Bos agirligin temel islevi, kaldirma silindiri, su ile doluyken, böylece bunun su üzerinde durabilme özelliginin olusturulmasi engellenerek, kafes/sal sistemini su altinda tutmaktir.
Sekil N ° 2ide gösterildigi üzere dagitma halkasi (5) ile alt halka (3) arasindaki birlesme yeri, halatlar, kablolar veya zincirler (4) araciligiyla gerçeklestirilir, bunlar, batma kuvvetinin homojen bir dagilimini olusturarak, böylece sal/kafes sisteminin suya batirilmasini gerçeklestirerek, birbirinden esit mesafede konumlandirilir. Bu birlesme yeri elemanlarinin tümü, üst kisimlarinda, bir braket (10) veya ayni materyalden saplara sahip olan metal yapilara baglidir, bunun araciligiyla kilitler (12) ile gözlü civataya (ilik seklinde metal yapi ucu) bagli siranin (böyle olmasi halinde) üst kisminda bir dügümü (kendisi tarafindan olusturulan ilik tipinde uç) geçirir. Sistemin, boru hatti boyunca esit mesafede olacak sekilde düzenlenen braketler (10) veya metal yapilara (galvanize) sahip olmamasi halinde, bu elemanlar, kazik bagi ilmekleri kullanilarak baglanir. Bununla birlikte ve üst kisimdaki baglanti tipine bakilmaksizin, bu elemanin veya parçanin alt ucu dagitim halkasina yakin olmalidir.
Sekil No. 3, dagitma halkasini (5) gösterir, burada tüm elemanlar, halatlar, kablolar veya zincirler (4) gibi birlesir. Bu baglamda, her bir eleman, esit bir gerilme dagilimini korumak amaciyla aralarinda esit bir mesafe saglayan, dagitim halkasindaki (5) bir delige baglanmistir. Halat veya kablo veya zincirin dagitim halkasina baglanti elemani, bir tarafta elemanin tel filtresinden (13) geçen ve diger tarafta dagitim halkasindaki söz konusu delige baglanan bir kilit (12) araciligiyla gerçeklestirilir. Son olarak, dagitim halkasinin (5) alt kismi (11), bir halat, kablo veya zincirin, kaldirma silindirinin tabanina baglandigi bir gözlü baglanti civatasini (yukarida açiklanana benzer prosedür) gösterir.
Bu ucun uzunlugu en az 7 metre olmalidir.
Kaldirma silindiri (7), Sekil N ° 4'te gösterilir ve bos agirlik veya karsi agirlik tarafindan üretilen agirliga karsi koymak üzere gereken yüzdürmeyi saglar, böylece sal-kafes sisteminin su yüzünde durabilme özelligi, yüzeyin tüm yapisini korur. Diger taraftan, kaldirma silindirinin suyla dolu olmasi halinde, bos agirlik veya karsi agirlik tarafindan üretilen agirlik kuvveti daha fazla olacaktir, böylece sal/kafes sistemi, tasarimina göre bilinen bir derinlikte batirilacaktir, bu, esas olarak, bir tarafta dagitim halkasi ile kaldirma kuvveti arasindaki halatlarin veya kablolarin manevralarinin uzunlugu ve kaldirma elemani silindiri ile bos agirlik arasindaki baglanti elemaninin uzunlugu ile verilir. Bu manevralarin her birinin uzunlugu, acil durumda daldirmanin kontrollü maksimum derinligi saglanarak, genel konfigürasyonun güvenligini saglar.
Ayrica, kaldirma silindiri (7), iç üst kisminda, her zaman, her iki ucunda valfler (15) tarafindan sizdirmaz hale getirilen hortum olmak üzere yüzeye kadar yükselen hava hortumuna (6) bagli olan bir hava haznesini muhafaza eder. Bu hortum (6), ana silindire (7) hava enjekte edilmesi islevine sahiptir, böylece sal-kafes sisteminin, yüzeyde tutulmasi istenmesi halinde, valf (15), suyun, silindirin içinden tahliye edilmesine olanak saglayarak ve gerçeklestirilerek, suyun neredeyse tamamen çiktigi bir noktaya kademeli olarak kaldirma saglanarak, böylece kaldirma silindirinin, bos agirlik veya karsi agirlik tarafindan uygulanan batirma kuvvetini etkisiz hale getirmesi veya nötrlemesine olanak saglanarak, bu nedenle sal/kafes sisteminin kendisinin suyun yüzeyinde durabilme özelliginin, tüm yapiyi yüzey üzerinde tutmasina izin verilerek, yüzeyde açik olacaktir ve hava, bir kompresör araciligiyla silindire girer.
Tersine, sistemin daldirilmasinin gerekli olmasi halinde, üst yüzey valfi açiktir, böylece basinç etkisi ile su, refere edilen hortum tarafindan tahliye edilen havanin yerini alan kaldirma silindirine girecektir. Böylece, silindir, su üzerinde durabilme kabiliyetini kaybeder, bu durumda batmayan sal-kafes sisteminden yüksekteki bir negatif vektöre (agirlik) sahip olan bos agirlik veya karsi agirlik, bunun, tasarimin kontrollü derinligine daldirilmasina izin verir. Ek olarak, alt kismindaki kaldirma silindiri (7), çelik yapidaki delikler (16) içeren bir seride sahiptir, bu, bir kompresör yüzeyine bagli bir hortumdan hava enjekte edilmesi araciligiyla olusturulan sal kafese yönelik bir havalandirma sistemi olarak islev görür.
Son olarak, sistem, Sekil N ° 5'te gösterildigi gibi bir bos batma veya karsi agirlik (9) içerir ve suya batirilabilir sal/kafes sisteminin (1) alt kismina yerlestirilir. Bu bos agirlik veya karsi agirlik (9), yüzeye çikarilan sal/kafes sistemi ile bos agirlik arasindaki gerilimi saglama almak üzere yeterli bir batirma bileseni olusturulmasi ile karakterize edilen silindirin (7) su yüzeyinde durabilme özelligine iliskin bir agirligi göstererek, bu sekilde, suya batirilabilir sal-kafes sistemine zararli olabilen sürüklenme veya istenmeyen hareketleri önleyerek, öncelikle gömülü yapilandirilir.

Claims (1)

  1. ISTEMLER Balik üretimini ve karsilik gelen altyapiyi tehlikeye sokabilen olumsuz kosullarda kullanicinin takdirinde bir sal veya kafesin daldirilmasina yönelik genel ve kontrollü bir batirma sistemi olup, özelligi sistemin asagidaki unsurlari içermesidir - su yüzeyinde durabilmeye yönelik olarak konfigüre edilen bir sal veya - bir ag (2) araciligiyla salin (1) alt kismina baglanan bir alt halka (3), - aralarinda esit bir mesafede halatlar veya kablolar (4) araciligiyla alt halkaya (3) tutturulan, sistemin düzgün bir sekilde daldirilmasina yönelik olarak konfigüre edilen bir dagitma halkasi (5) ve bir halat, kablo veya zincirin bagli oldugu, alt kisminda bir gözlü civataya sahip söz konusu dagitma halkasi (5), bu halat, kablo veya zincir, dagitma halkasini bir silindire (7) baglar, bu, üst kisminda kapalidir ve bir hava haznesini muhafaza eder ve suyun girebildigi açik bir tabana sahiptir ve silindir (7), silindirin (7) hava haznesine hava enjekte edilmesine yönelik olarak konfigüre edilen bir hortum (6) ile deniz yüzeyine baglanabilir, - bir zincir (8) araciligiyla silindirin (7) tabanina baglanan, daldirilmis söz konusu salin (1) korunmasina yönelik konfigüre edilen bir bos agirlik (9). Istem 1'e göre bir batirma sistemi olup, özelligi silindirin (7), alt kisminda, sal kafese yönelik bir havalandirma sistemi olarak islev görmek üzere konfigüre edilen delikli (16) bir seride sahip olmasi ile karakterize edilmesidir. Istem 1'e göre bir batirma sistemi olup, özelligi bos agirligin (9), sürüklenmeyi veya suya batirilabilir sal-kafes sistemini tehlikeye sokan veya zarara neden olan istenmeyen hareketleri engellemek üzere sal/kafes sistemi ile bos agirlik arasindaki gerilimi garanti altina almak üzere yeterli bir batirma bileseninin olusturulmasina yönelik olarak konfigüre edilmesi ile karakterize edilmesidir. Istem 1'e göre bir batirma sistemi olup, özelligi silindirin (7) hava haznesine bagli olan hortumun (6) her iki ucunun, Valfler (15) araciligiyla kapatilmasi ile karakterize edilmesidir. istem 1'e göre bir batirma sistemi olup, özelligi tüm halatlar veya kablolarin (4), üst kisimlarinda bir brakete (10) veya ayni materyalden saplara sahip olan metal yapiya bagli olmasi ile karakterize edilmesidir. Istem 5'e göre bir batirma sistemi olup, özelligi braketler (10) veya metal yapinin, galvanize çelikten yapilmasi ile karakterize edilmesidir. istem 5'e göre bir batirma sistemi olup, özelligi her bir halat veya kablonun, esit bir gerilim dagilimini korumak amaciyla aralarinda esit bir mesafeyi koruyan, dagitma halkasindaki (5) bir delige bagli olmasi ile karakterize edilmesidir. burada dagitim halkasina halat veya kablo arasindaki baglanti, bir taraftan bir kilit araciligiyla gerçeklestirilir ve diger taraftan dagitma halkasindaki söz konusu delige baglanir.
TR2018/08748T 2012-09-03 2012-09-03 Hidrobiyolojik türlerin kültürü ve/veya korunmasına yönelik rezervuar-kafes daldırma sistemi. TR201808748T4 (tr)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
PCT/CL2012/000049 WO2014032199A1 (es) 2012-09-03 2012-09-03 Sistema de hundimiento de balsa-jaula destinadas al cultivo y/o confinamiento de especies hidrobiologicas

Publications (1)

Publication Number Publication Date
TR201808748T4 true TR201808748T4 (tr) 2018-07-23

Family

ID=50182330

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
TR2018/08748T TR201808748T4 (tr) 2012-09-03 2012-09-03 Hidrobiyolojik türlerin kültürü ve/veya korunmasına yönelik rezervuar-kafes daldırma sistemi.

Country Status (8)

Country Link
EP (1) EP2893804B1 (tr)
KR (1) KR20150051234A (tr)
CA (1) CA2884030C (tr)
DK (1) DK2893804T3 (tr)
ES (1) ES2674654T3 (tr)
PT (1) PT2893804T (tr)
TR (1) TR201808748T4 (tr)
WO (1) WO2014032199A1 (tr)

Families Citing this family (3)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
NO342421B1 (no) * 2016-11-15 2018-05-22 Marine Constructions As Merd med dobbel notvegg
CN109644916B (zh) * 2019-01-14 2021-09-10 龙口中集来福士海洋工程有限公司 深水网箱的合拢方法
KR20240009956A (ko) * 2021-05-20 2024-01-23 이노베이시 시스템즈 인코포레이티드 부침식 가두리를 위한 동적 부력 시스템

Family Cites Families (17)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FR2415959A1 (fr) * 1978-02-06 1979-08-31 Streichenberger Antonius Perfectionnements aux dispositifs pour l'aquaculture marine
CA1093401A (en) * 1977-11-14 1981-01-13 Rodolphe Streichenberger Method and device for practicing marine aquaculture
US4237885A (en) 1978-10-23 1980-12-09 Alza Corporation Delivery system with mated members for storing and releasing a plurality of beneficial agents
EP0180264A1 (en) 1984-10-12 1986-05-07 Akzo N.V. Release system for two or more active substances
US5251571A (en) * 1990-09-04 1993-10-12 Innovation & Development Partners Inc./Idp Inc. Submersible cage system for culturing aquatic animals
FI95768C (fi) 1993-06-17 1996-03-25 Leiras Oy Emättimensisäinen antosysteemi
US5412903A (en) * 1994-02-17 1995-05-09 Mefalim Ymiem Vashkoht Ltd. Sea cage fish farming system
US5617813A (en) * 1995-03-31 1997-04-08 Ocean Spar Technologies, Llc Anchorable mobile spar and ring fish pen
ES2166894T3 (es) 1995-07-04 2002-05-01 Akzo Nobel Nv Dispositivos anulares.
US5972372A (en) 1996-07-31 1999-10-26 The Population Council, Inc. Intravaginal rings with insertable drug-containing core
IL123813A0 (en) 1997-04-11 1998-10-30 Akzo Nobel Nv Drug delivery system for two or more active substances
NO20000336D0 (no) * 2000-01-21 2000-01-21 Refa As Anordning ved forankring av merd, teiner, bur o.l.
NO20001217L (no) * 2000-03-08 2001-09-19 Refa As Anordning for heving og senking av notpose
US6481378B1 (en) * 2000-09-11 2002-11-19 Fishfarm Tech Ltd. Fish farming system and method
ATE434433T1 (de) 2004-03-24 2009-07-15 Organon Nv Arzneimittelabgabesystem auf basis von polyethylen-vinylacetat-copolymeren
GB0610589D0 (en) * 2006-05-30 2006-07-05 Habitiat Llc Submersible mooring grid
TW200927141A (en) 2007-11-22 2009-07-01 Bayer Schering Pharma Oy Vaginal delivery system

Also Published As

Publication number Publication date
DK2893804T3 (en) 2018-07-02
WO2014032199A1 (es) 2014-03-06
CA2884030A1 (en) 2014-03-06
EP2893804A1 (en) 2015-07-15
ES2674654T3 (es) 2018-07-03
EP2893804B1 (en) 2018-03-21
EP2893804A4 (en) 2015-11-25
PT2893804T (pt) 2018-06-26
CA2884030C (en) 2018-04-10
KR20150051234A (ko) 2015-05-11

Similar Documents

Publication Publication Date Title
JP6923547B2 (ja) 半潜水型養殖システム
KR101341945B1 (ko) 파일보강형 침하부상식 가두리 양식장치
EP2787806B1 (en) Floating element and method of forming a buoyancy system
KR101772341B1 (ko) 가두리 양식장치
CN105638532A (zh) 一种可下潜式网箱
JP2017176082A (ja) アワビ類育成用海底設置型網生け簀
CN106342740A (zh) 一种可延长式人工鱼巢
CN107646749B (zh) 乌贼增殖放流装置
KR101315042B1 (ko) 가두리 양식장치
TR201808748T4 (tr) Hidrobiyolojik türlerin kültürü ve/veya korunmasına yönelik rezervuar-kafes daldırma sistemi.
JP3157283U (ja) 魚介藻類育成用収容体
NO329812B1 (no) Anordning ved bunnring for oppdrettsmerd
KR100906601B1 (ko) 인공어초
CN106348154B (zh) 一种吊装人工鱼礁的吊钩及使用方法
CN104429895B (zh) 一种海洋生态礁
JP3150490U (ja) 養殖用水深可変係留施設
KR101015664B1 (ko) 적조 및 해양환경 오염방지를 위한 양식장
NO343056B1 (no) Rensefiskskjul
KR101947320B1 (ko) 다중 부력 파이프관을 갖는 부침식 가두리 양식장치를 이용한 양식방법
CN104429914B (zh) 一种可调控深度的浮式礁体
RU2669304C1 (ru) Конструкция для выращивания морских гидробионтов на шельфе и материковом склоне
KR102602797B1 (ko) 정치망용 비조업대상 해양생물의 지퍼식 탈출유도장치
NO314282B1 (no) Skjellsamleranlegg
CN206118862U (zh) 手动升降捕鱼网
CN202374873U (zh) 一种抗风浪珍珠贝养殖装置