TR201807430T4 - Katlanmış bir taban içeren zırhlı taşıt. - Google Patents

Katlanmış bir taban içeren zırhlı taşıt. Download PDF

Info

Publication number
TR201807430T4
TR201807430T4 TR2018/07430T TR201807430T TR201807430T4 TR 201807430 T4 TR201807430 T4 TR 201807430T4 TR 2018/07430 T TR2018/07430 T TR 2018/07430T TR 201807430 T TR201807430 T TR 201807430T TR 201807430 T4 TR201807430 T4 TR 201807430T4
Authority
TR
Turkey
Prior art keywords
area
vehicle
floor
compartment
base
Prior art date
Application number
TR2018/07430T
Other languages
English (en)
Inventor
Belloche Jérôme
Lebaillif David
Mallat Didier
Original Assignee
Nexter Systems
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Nexter Systems filed Critical Nexter Systems
Publication of TR201807430T4 publication Critical patent/TR201807430T4/tr

Links

Classifications

    • FMECHANICAL ENGINEERING; LIGHTING; HEATING; WEAPONS; BLASTING
    • F41WEAPONS
    • F41HARMOUR; ARMOURED TURRETS; ARMOURED OR ARMED VEHICLES; MEANS OF ATTACK OR DEFENCE, e.g. CAMOUFLAGE, IN GENERAL
    • F41H7/00Armoured or armed vehicles
    • F41H7/02Land vehicles with enclosing armour, e.g. tanks
    • F41H7/04Armour construction
    • F41H7/042Floors or base plates for increased land mine protection
    • FMECHANICAL ENGINEERING; LIGHTING; HEATING; WEAPONS; BLASTING
    • F41WEAPONS
    • F41HARMOUR; ARMOURED TURRETS; ARMOURED OR ARMED VEHICLES; MEANS OF ATTACK OR DEFENCE, e.g. CAMOUFLAGE, IN GENERAL
    • F41H7/00Armoured or armed vehicles
    • F41H7/02Land vehicles with enclosing armour, e.g. tanks
    • F41H7/04Armour construction
    • F41H7/048Vehicles having separate armoured compartments, e.g. modular armoured vehicles

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • General Engineering & Computer Science (AREA)
  • Body Structure For Vehicles (AREA)
  • Aiming, Guidance, Guns With A Light Source, Armor, Camouflage, And Targets (AREA)

Abstract

Buluşun konusu, tekerlekler gibi hareket araçları (3) taşıyan, en az iki bölge tanımlayan bir kutu (2), bir istasyon direksiyonu alan bir ön bölge (13) ve bir yolcu bölmesi oluşturan arka alan (14), içeren bir zırhlı taşıttır (1). Bu taşıt, ön bölge (13) ile arka alana (14) ortak olan ve bir ön parça (15a) ve bir parça arka ucu (15b) içeren bir tek levhadan oluşan bir zemin (15) içermesiyle karakterize edilir, zeminin ön kısmı zeminin arka kısmına paraleldir ve buna bir ara parça (15c) ile bağlanmıştır, taşıt ön kısımdan (15a) belli bir mesafede düzenlenmiş olan ve esasen zeminin arka kısmından (15b) uzayan en az bir koruma plakası (18) içerir, taşıt ayrıca, zeminin arka kısmını (15b) koruyan ve aynı zamanda en azından kısmen zeminin ara kısmını (15c) kaplayan en az bir ilave koruyucu araç (19, 21) içerir.

Description

TARIFNAME KATLANMIS BIR TABAN IÇEREN ZIRHLI TASIT Bulusun teknik alani, bir zemine temas etmek için tasarlanmis mobilite araci tasiyan bir gövde içeren zirhli araçlarinkidir.
Mobilite araci tekerlekler veya paletler olabilir. Araç tekerlekli bir araç oldugunda tekerlekler, sayisi degisken ve aracin kütlesine bagli olan akslarla bütünlesiktir.
Zirhli araçlar, mürettebatlarinin hem mermi atisina hem de mayin darbelerine ya da el yapimi patlayicilarin patlamalarina (El Yapimi Patlayicilar olarak Anglo-Sakson akronimi IEDler olarak bilinir) karsi hayatta kalmalarinin saglanmasini mümkün kilan bir koruma seviyesine sahip sekilde yapilmalidir.
Konvansiyonel olarak mayinlara ve IEDlere karsi koruma ekipmanlari, zirhlar veya kutular gibi tabanlara ve yan duvarlara takilan koruma ekipmanlaridir. Özellikle en yakin tarihli önceki teknik durumu temsil eden EP patentinden aracin tabaninin tabandan belli bir mesafede takili ve tabana bir lEDnin patlama etkilerini absorbe eden biçim degistirebilir kutularla bagli bir baska kalkan plaka tarafindan korundugu bir koruma ekipmani bilinmektedir. Böyle bir mimaride araç tabanin tüm yüzeyi üzerinde çift tabanli bir yapi vardir. Eger bu mimari iki aksli hafif bir off-road araç için kabul edilebilirse ikiden fazla aksi olan bir araca uygulanamaz. Aslinda bu, asiri ölçüde fazla ek koruma ekipmani kütlesine yol açacaktir.
Bir çift taban içeren koruma malzemelerinin kullaniminda karsilasilan ana sorunlardan biri, özellikle araç ikiden fazla aksa ve dolayisiyla nispeten büyük bir uzunluga (4 metreden fazla) sahip oldugunda çok büyük hale gelebilen hacimleridir.
Ayrica araçlar mobilitelerinin kolaylasmasi için baris zamaninda hafiflestirilmis koruma ekipmanlariyla çalisabilmelidir. modül ve bir arka modül içeren bir modüler zirhli araç bilinmektedir. Ön ve arka modüller bir alt koruma plakasiyla baglidir. Ön ve arka kisimlar arasinda ve koruma plakasinin üzerinde bir yolcu kompartimani takilidir. Bu mimari yolcu kompartimaninin aracin diger kisimlarindan çikarilabilmesini saglar ve bu da bir baska araç tanimlamak için bunun degistirilmesini mümkün kilar. Böyle bir mimari karmasiktir ve iki aksli bir mimariye özgüdür. Alt koruna plakasi yine aracin yolcu kompartimaninin tüm genisligini ve tüm uzunlugunu kaplar. düzenlenmis ve kabine biçim degistirebilir bölmeli kutularla bagli bir kalkan plakayla olusturulmus bir kabin koruma ekipmani içeren bir hafif off-road zirhli araç bilinmektedir. Yine alt koruma plakasi aracin yolcu kompartimaninin tüm genisligini ve tüm uzunlugunu kaplar.
Bulus araç mürettebatina koruma saglarken uygulanan koruma ekipmanlarinin hacminin azaltilmasini mümkün kilan bir zirhli araç mimarisi saglamayi amaçlamaktadir.
Ayrica bulus, operasyonel gerekliliklere göre takviye edilebilir veya hafifletilebilir bir modüler koruma ekipmani saglanmasini mümkün kilar.
Bu durumda bulus istem 1`de tanimlandigi gibi bir zirhli araçla iliskilidir.
Belli bir uygulamaya göre ön alan aracin bir orta ekseninde konumlandirilabilir ve gövdenin bir U seklindeki alanindan bölme duvarlariyla ayrilabilir.
Bir uygulamaya göre araç, içine bir motorizasyon alan bir tahrik kompartimani içerir. Bu kompartiman, en az bir bölme duvariyla ayrildigi ön alanin yakinlarinda düzenlenmistir. Tabanin ön kismi bu alani ayiran bir ya da daha fazla bölme duvarina kadar ön alanin tamamini ve tahrik kompartimanini kaplar.
Bir baska uygulamaya göre zirhli araç, içine bir motorizasyon alan bir tahrik kompaitimani içerir. Bu kompartiman, en az bir bölme duvariyla ayrildigi arka alanin yakinlarinda düzenlenmistir. Tabanin arka kismi bu alani ayiran bir ya da daha fazla bölme duvarina kadar arka alanin tamamini ve tahrik kompartimanini kaplar.
Daha baska bir kalkan araci en az bir koruma kutusu içerebilir.
Daha baska bir kalkan araci arka alanda tabana takilacak olan kalkan paneller içerebilir.
Alternatif bir uygulamaya göre daha baska bir kalkan araci, ön alanin altinda uzanacak ve böylece koruma plakasini olusturacak en az bir kalkan panelle olusturulabilir.
Mobilite araci akslarla bütünlesik tekerlekler olabilir ve bu durumda kalkan paneller zemin ve akslar arasindaki tabana takilacaktir.
Bulus, belli uygulamalarin ekli çizimlere atifta bulunularak yapilmis asagidaki açiklamasi okundugunda daha iyi anlasilacaktir. Bu çizimlerde: - Sekil 1 bulusa göre zirhli bir aracin bir ilk uygulamasini yandan sematik bir kesit olarak göstermektedir; bu kesit, izi (DD) Sekil 2sde gösterilen düzleme göre yapilmistir, - Sekil 2 ayni aracin üstten bir kesit görünümüdür; bu kesit, izi (CC) Sekil 1,de gösterilen düzleme göre yapilmistir, - Sekil 3 izi (AA) Sekil 17de gösterilen düzleme göre bir kesitin görünümüdür, - Sekil 4 izi (BB) Sekil llde gösterilen düzleme göre bir kesitin görünümüdür, - Sekil 5 bulusa göre zirhli bir aracin bir ikinci uygulamasini yandan sematik bir kesit olarak göstermektedir; bu kesit, izi (GG) Sekil 6”da gösterilen düzleme göre yapilmistir, - Sekil 6 ayni aracin üstten bir kesit görünümüdür; bu kesit, izi (FF) Sekil 5,de gösterilen düzleme göre yapilmistir, - Sekil 7 izi (EE) Sekil Side gösterilen düzleme göre bir kesitin görünümüdür, - Sekil 8 yandan sematik bir kesit olarak ve Sekil 57inkiyle ayni bir kesit düzlemine göre bulusa göre bir zirhli aracin bu ikinci uygulamasinin bir altematifini göstermektedir, - Sekil 9 bulusa göre bir zirhli aracin bir üçüncü uygulamasini yandan sematik bir kesit olarak göstermektedir; bu kesit, izi (II) Sekil 10ida gösterilen düzleme göre yapilmistir, - Sekil 10 ayni aracin üstten bir kesit görünümüdür; bu kesit, izi (HH) Sekil 9,da gösterilen düzleme göre yapilmistir.
Sekil 1”e istinaden bulusun bir ilk uygulamasina göre bir zirhli araç (1), bir zemine (4) temas etmesi tasarlanan mobilite araci (3) tasiyan bir gövde (2) içerir. Araç burada boylamasina bir sematik kesitte gösterilmistir (izi (DD) Sekil lsde gösterilen kesit düzlemi). Burada gösterilen mobilite araci dört aks üzerine dagitilmis tekerleklerdir.
Her bir aks sematik olarak bir diferansiyel dislisini gösteren bir blokla (8) gösterilmistir. Bloklar (8) tahrik milleriyle (9) birbirlerine baglidir. Bloklardan (8) biri (bu uygulamada en öndeki blok) bir mille (16) bir tahrik kompartimaninda (11) bulunan bir motorizasyona (10) baglidir.
Gövde (2), birbirlerine konvansiyonel bir yöntemle, örnegin MIG türü ark kaynagiyla (MIG, bir soy gazin kullanildigi ark kaynaklama için konvansiyonel kullanimdir - MIG, Metal Soy Gaz anlamina gelen bir Anglo-Sakson akronimidir), baglanmis çesitli plakalar içeren mekanik olarak kaynaklanmis bir düzenektir.
Burada gövde (2), dairesel bir yuvaya (6) gövdeye göre eksen etrafinda dönebilir sekilde monte edilmis bir taret (5) tasir. Taret, taretle (5) bütünlesik bir silah (12) için bir atis kontrol istasyonunu tasimak üzere tasarlanmis bir sepet (7) tasir. Taret, (CC) düzleminde yapilmis bir kesit olan Sekil 2”de görülmemektedir. Yalnizca sepet (7) görülmektedir.
Gövde (2), en az iki alani, bir sürücü kompartimanini (gösterilmemistir) içine alan bir ön alani (13) ve bir yolcu kompartimanini olusturan bir arka alani (14) Sinirlandirir.
Bulusun bir özelligine göre araç (1), ön alana (13) ve arka alana (14) ortak olan bir taban (15) içerir. Bu taban (15) tek bir metal plakayla olusturulur. Sekil `llde görüldügü gibi taban (15) ön alana (13) karsilik gelen bir ön kisim (15a) ve arka alana (14) karsilik gelen bir arka kisim (15b) içerir.
Sekil 1”de tabanin ön kisminin (15a) tabanin (15) arka kismina (15b) paralel oldugu görülebilmektedir. Taban (15) bu sekilde her bir kisma, yani ön kisma (15a) ve arka kisma (15b) bir katlamayla (17) bagli bir düzlemsel orta kisim (150) içerir. Ön mesafededir (D). Katlama (17) belirgin açilar olmaksizin yapilmistir ve bu durumda büyük Ölçüde silindirik bir profile sahiptir. Taban (15) örnegin birkaç santimetre kalinliginda bir alüminyum plakadan yapilmistir. Kalin ve katlanmis bir taban özellikle EP2304381A patentinden bilinmektedir.
Aracin (l) böyle bir konfigürasyonu yüksekligi aracin tüm bunlar için yükseltilmesine gerek kalmaksizin maksimum seviyeye çikan bir arka alan (14) belirlenmesini saglar. Bu arka alan (14), asker birliklerini (piyade tasiyici) veya spesifik bir ekipmani, örnegin bir komuta yerini veya bir yarali nakli istasyonunu tasiyabilir. Ön alan (13) bir sürücü kompartimanini (gösterilmemistir) içine alir. Bunun tabani (15a) zeminden (4) belli bir mesafede (Hl) konumlandirilmistir ve bu mesafe (HI), tabanin arka kismini (15b) ve zemini (4) ayiran mesafeden (H2) daha büyüktür (bu durumda (Hl) yüksekligi, (H2) yüksekliginden %50 daha fazla olabilir).
Sürücünün nispeten yatar bir pozisyonda bir bölmede (gösterilmemistir) oturdugu sürücü kompartimaninin konfigürasyonu, ön alanin (13) yüksekliginde bir azalmayi mümkün kilar ve böylece büyük bir yükseklik (Hl) saglar. (HI-HZ) araligi, (D) mesafesine esittir. Bu aralik, tabanin ön kismi (15a) ve zemin arasinda düzenlenen bir koruma plakasinin (18) yerlestirilmesini saglar. Bu koruma plakasi (18) tabanin ön kismindan (15a) belli bir mesafede ve büyük ölçüde tabanin arka kisminin (15b) uzantisinda düzenlenmistir.
Bu durumda sürücü kompartimani (13) “çift taban” yapisi (15a; 18) olarak bilinen bir yapi tarafindan mayinlarin ya da el yapimi patlayicilarin etkilerine karsi iyi Bu çift taban yapisi ayni zamanda tabanin (15) orta kisminda (150) da kismen mevcuttur.
Gövdenin (2) arka alani (14) çift taban tasimak için çok yüksektir.
Taban korumasi bu arka alanda (14) tabanin arka kismina (15b) takili daha baska kalkan araçlariyla (19) saglanir.
Sekil lîde gösterilen uygulamaya göre bu diger kalkan araçlari, arka alanin (14) altina takili ve tabanin arka kismini (15b) koruyan en az bir koruma kutusu (19) içerir.
Burada kutu (19), iki tahrik blogunu (8) kaplar.
Kutu, bir mayin darbesinin enerjisinin bir kismini absorbe edecek bir plastik deformasyon kapasitesine sahip olabilmesi için tanimlanmis duvarlarla sinirlandirilmis bir sac levha yapisidir. Kutunun dis sekli ayni zamanda bir patlama etkisinin bir kisminin yönünü degistirebilir.
Korumayi mükemmellestirmek için kutu (19) ayrica tabanin orta kisminin (150) altindaki koruma plakasini (18) kismen kapatir.
Bu durumda aracin tüm zemini bir çift korumayla saglanmistir: ön alanda (13) (ve ayrica kismen orta kisimda (150)) bir çift taban, arka alanda (14) ve ayrica kismen orta kisimda (150) daha baska bir kalkan.
Taban (15) ve koruma plakasi (18) arasindaki mesafedeki (D) azalma nedeniyle korumanin azalmis olacagi bir alan olusturan tabanin orta kismi (15(:) bu durumda bir baska kalkan araci (19) tarafindan ek olarak korunur.
Sekil ?de daha net olarak görüldügü gibi ön alan (13), motorizasyonu (10) tasiyan tahrik kompartimaninin (l 1) yaninda düzenlenmistir. Bu tahrik kompartimani bu alani ayiran bölme duvarlarina (20a, 20b) ve tahrik kompartimanina (1 1) kadar tüm ön alani kaplar. Tabanin ön kismi (15a), uzunlamasina olarak bölme duvarinin (20b) ötesine uzanmaz (Sekil 2).
Bu konfigürasyon ayni zamanda ön alanda yapilan bir kesiti gösteren Sekil 31de de görülebilmektedir (kesit düzlemi (AA) Sekil l,de gösterilmistir). Sekil 37de tabanin ön kisminin (15a) lateral olarak bölme duvarinin (20a) ötesine uzanmadigi ve gövdenin (2) alt kisminin toplam genisliginden (L) daha az bir genislige (l) sahip oldugu görülebilir.
Bu durumda tahrik kompartimani (11) dikey olarak koruma plakasina (18) kadar uzanir. Tahrik kompartimaninda (11) çift taban yapisi yoktur ve bu nedenle daha az korunur. Bu da aracin kütlesinde genel bir azalmaya yol açar.
Sekil 4, aracin arka alanda (14) yapilmis bir kesitini göstermektedir (kesit düzlemi (BB) Sekil l°de gösterilmistir). Bu sekilde tabanin arka kisminin (15b) gövdenin (2) bir alt kisminin tüm genisligi (L) boyunca uzandigi görülebilmektedir.
Kutu (19) da tabanin arka kisminin (15b) büyük ölçüde tüm genisligi (L) boyunca uzanir.
Tercihen kutu (19) operasyonel gerekliliklere göre sökülebilen modüler bir Daha baska kalkan türleri de mümkündür.
Sekil 5 ila 7 bulusta kutunun (19) tabana (15) (veya aracin gövdesine (2)) takili ve arka alanda (15b) bulunan bir kalkan paneliyle (21) degistirildigi bir baska uygulamasini göstermektedir.
Burada gövdenin (2) alt kisminin büyük ölçüde tüm genisligi (L) boyunca uzanan yalnizca bir panel (21) gösterilmistir (Sekil 7). Panel (21) ayrica uzunlamasina olarak tabanin arka kisminin (15b) tüm uzunlugu boyunca uzanir (Sekil 5) ve kismen tabanin orta kismini (15c) kaplar. Böyle bir düzenleme arka katlamada (17), çift tabanin etkili olmadigi bir alanda tabanin (15) korunmasini saglar.
Panel (21) çelik bir kalkan plakayla ya da çok katmanli bir kalkan yapisiyla olusturulabilir. Ön koruma plakasi (18) alüminyumdan yapilabilir. Avantajli bir sekilde tek panelin (21) yalnizca tabanin arka kisminin (15b) bir bölümünü kaplayan birkaç panelle degistirilmesi mümkündür. Özellikle paneller aracin transmisyon elemanlarina (miller, diferansiyel vitesler) bakacak sekilde düzenlenebilir. Böyle bir çözüm, koruma ekipmanini temel gereksinimlerle sinirlayarak kütlesinin azaltilmasini mümkün kilar. Koruma seviyesi panellerin dogasi degistirilerek ya da sayisi artirilarak kolaylikla yükseltilebilir.
Sekil 8 kalkan panelin (21) aracin gövdesinin (2) büyük ölçüde tüm uzunlugu boyunca ve özellikle ön alanin (13) altinda uzandigi alternatif bir uygulamayi göstermektedir. Bu alternatife göre kalkan panelin (21) kendisi ön plakayi (18) olusturur. Tabanin orta alanini (15c) tamamen kaplar ve çift taban yapisini ön alanda (13) tamamlar. Kalkan panel (21) arka alanda (14) tabana (15) (veya gövdeye) ve ön alanda (13) gövdenin duvarlarina takilidir. Kalkanin (21) tek bir alüminyum plaka seklinde yapilmasi mümkündür.
Sekil 9 ve 10 bulusa göre aracin bir baska uygulamasini göstermektedir.
Bu araç motorizasyonu (10) içine alan tahrik kompartimaninin (11) arka alan (14) civarinda düzenlenmis olmasi bakimindan öncekilerden farklidir.
Bu tahrik kompartimani bir bölme duvariyla (22) arka alandan (14) ayrilir. Sekil ,da tabanin arka kisminin (15b) tüm arka alanin (14) genisligini kapladigi görülebilmektedir. Ayrica Sekil 9,da tabanin arka kisminin (15b) bu alani ayiran bölme duvarina (22) ve tahrik kompartimanina (11) kadar tüm arka alani (14) kapladigi görülebilir.
Arka alan (14) içinde taret sepetini (7) barindirir. Bir önceki uygulamada oldugu gibi ön alanda (13) bir sürücü kompartimani (gösterilmemistir) bulunur ve tabani (15a) zeminden (4) belli bir mesafede (Hl) konumlandinlmistir ve bu mesafe (Hl), tabanin arka kismini (15b) ve zemini (4) ayiran mesafeden (H2) daha büyüktür.
Bu uygulamaya göre ön alan (13) aracin bir medyan ekseninde (23) konumlandirilmistir. Kendini gövdenin aracin yardimci ekipmanlarini barindiran U seklindeki alanindan (25) ayiran bölme duvarlariyla (24a, 24b ve 240) sinirlandirilmistir. Tabanin ön kismi (15a) yalnizca ön alanla (13) sinirlidir ve bölme duvarlarinda (24a, 24b, ve 240) biter. Bu durumda yardimci ekipman alani çift taban içermez ve zeminden (4) yalnizca koruma plakasiyla (18) ayrilir.
Böyle bir düzenleme yine koruma ekipmanini mürettebatin korunmasini saglayacak temel gereksinimlere indirgeyerek kütlesinin azaltilmasini mümkün kilar.
Gövdenin (2) arka alani (14) yine bir çift tabani alamayacak kadar yüksektir. Bu alanda taban korumasi, tabanin arka kismina (15b) takili daha baska kalkan araciyla (19) saglanir. Sekil 9ida bu diger kalkan araci (19), arka alanin (14) altina takili olan ve tabanin arka kismini (15b) koruyan bir koruma kutusu (19) içerir. Burada kutu (19) yalnizca bir tahrik blogunu (8) kaplar. Kutu (19) ayni zamanda tabanin orta kisminda (150) koruma plakasini (18) kismen kaplar ve böylece taban (15) ve koruma plakasi (18) arasindaki mesafenin (D) azalmis oldugu alani korur.
Tahrik kompartimani (ll) kutu (19) veya tabanin arka kismi (15b) tarafindan korunmaz. Alt kisminda gövdenin (2) yapisinin tek bir plakasi (26) ile sinirlandirilmistir.
Elbette kutunun (19) gövdeye veya tabana (15) bagli bir ya da daha fazla kalkan panelle degistirilmesi mümkündür.
Mobilite araçlarinin tekerleklerden olusturuldugu bir zirhli araç açiklanmistir.
Bulusa göre mobilite araçlarinin paletler oldugu bir araç yapilmasi elbette mümkündür.

Claims (8)

ISTEMLER
1 - Bir zirhli araç (1) olup bir zemine temas etmesi tasarlanan tekerlek gibi bir mobilite araci (3) tasiyan bir gövde (2) içerir, gövde bir sürücü kompartimanini barindiran bir ön alan (13) ve bir yolcu kompartimanini olusturan bir arka alan (14) olmak üzere en az iki alani sinirlar, araç ön alan (13) ve arka alanda (14) ortak olan ve tek bir plakadan olusan bir taban (15) içerir, bu taban ön alana (13) karsilik gelen bir ön kisim (15a) ve arka alana (14) karsilik gelen bir arka kisim (15b) içerir, tabanin ön kismi (15a) tabanin arka kismina (15b) paraleldir ve taban bir katlamayla (17) ön ve arka kisimlara bagli bir orta kisim (150) içerir, araç ayrica tabanin ön kismindan (15a) belli bir mesafede düzenlenmis en az bir koruma plakasi (18) içerir, araç tabanin arka kisminin korunmasi için arka alanin (15b) altina takili en az bir diger kalkan araci (19, 21) içerir, bir ya da daha fazla diger kalkan araci (19, 21) ayni zamanda orta kismi (15c) en azindan kismen kaplar, aracin özelligi en az bir koruma plakasinin (18) büyük ölçüde tabanin arka kisminin (15b) uzantisinda olmasi ve tabanin ön kisminin (15a) gövdenin alt kisminin toplam genisliginden daha az bir genislige sahip olmasidir.
2 - Istem 1`e göre zirhli araç olup özelligi ön alanin (13) aracin bir orta ekseninde (23) konumlandirilmis olmasi ve gövdenin bir U seklindeki alanindan (25) bölme duvarlariyla (24a, 24b, 24c) ayrilmis olmasidir.
3 - Istem 1,e göre zirhli araç olup özelligi bir motorizasyon (10) tasiyan bir tahrik kompartimani (11) içermesi, bu kompartimanin en az bir bölme duvariyla (203, 20b) ayrildigi ön alan (13) civarinda olmasi, tabanin ön kisminin (15a) bu alani ve tahrik kompartimanini (l 1) ayiran bir ya da daha fazla bölme duvarina (20a, 20b) kadar tüm ön alani kaplamasidir.
4 - Istem 1 veya 2'ye göre zirhli araç olup Özelligi bir motorizasyon (10) tasiyan bir tahrik kompartimani (11) içermesi, bu kompartimanin en az bir bölme duvariyla (22) ayrildigi arka alan (14) civarinda düzenlenmis olmasi, tabanin arka kisminin (15b) bu alani ve tahrik kompartimanini (1 1) ayiran bir ya da daha fazla bölme duvarina (22) kadar tüm arka alani kaplamasidir.
5 - Istem 1 ila 4,ün birine göre zirhli araç olup özelligi daha baska kalkan aracinin en az bir koruma kutusu (19) içermesidir.
6 - Istem 1 ila 5 ”in birine göre zirhli araç olup özelligi daha baska kalkan aracinin arka alanda (15b) tabana takili kalkan panelleri (21) içermesidir.
7 - Istem 6lya göre zirhli araç olup özelligi daha baska kalkan aracinin ön alanin (15) altinda uzanan ve bu sekilde koruma plakasini olusturan en az bir kalkan paneliyle (21) olusturulmasidir.
8 - Istem 6, ya göre zirhli araç olup özelligi mobilite aracinin akslarla (8) bütünlesik tekerlekler (3) olmasi ve kalkan panellerinin taban ve akslar arasinda tabana takili olmasidir.
TR2018/07430T 2013-11-22 2014-11-18 Katlanmış bir taban içeren zırhlı taşıt. TR201807430T4 (tr)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FR1302748A FR3013825B1 (fr) 2013-11-22 2013-11-22 Vehicule blinde comportant un plancher plie

Publications (1)

Publication Number Publication Date
TR201807430T4 true TR201807430T4 (tr) 2018-06-21

Family

ID=50478446

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
TR2018/07430T TR201807430T4 (tr) 2013-11-22 2014-11-18 Katlanmış bir taban içeren zırhlı taşıt.

Country Status (5)

Country Link
EP (1) EP2876403B1 (tr)
ES (1) ES2667500T3 (tr)
FR (1) FR3013825B1 (tr)
PL (1) PL2876403T3 (tr)
TR (1) TR201807430T4 (tr)

Family Cites Families (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FR2916528B1 (fr) * 2007-05-23 2009-07-17 Nexter Systems Sa Vehicule blinde leger modulaire et cabine mise en oeuvre dans un tel vehicule
FR2932556B1 (fr) 2008-06-12 2014-09-12 Nexter Systems Dispositif de protection de plancher pour une cabine de vehicule
FR2932557B1 (fr) 2008-06-13 2016-10-21 Nexter Systems Cabine blindee pour vehicule.
DE102011000974A1 (de) * 2011-02-28 2012-08-30 Krauss-Maffei Wegmann Gmbh & Co. Kg Fahrzeug, insbesondere militärisches Fahrzeug

Also Published As

Publication number Publication date
FR3013825A1 (fr) 2015-05-29
EP2876403A1 (fr) 2015-05-27
EP2876403B1 (fr) 2018-03-07
ES2667500T3 (es) 2018-05-11
FR3013825B1 (fr) 2016-05-13
PL2876403T3 (pl) 2018-07-31

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US4280393A (en) Light weight armored vehicle
US8752470B2 (en) Reduced size, symmetrical and asymmetrical crew compartment vehicle construction
US7228927B2 (en) Vehicle protection against the effect of a land mine
US8336440B2 (en) V-hull geometry for blast mitigation
EP2633259B1 (en) Lightweight blast resistant armored cab for vehicles
US8667880B1 (en) Cabin for a Humvee vehicle
US20080066613A1 (en) Perforated hull for vehicle blast shield
US8746741B2 (en) Truncated V underbody protection enhancement
US20100257998A1 (en) System and method for protecting vehicle occupants
US10184553B2 (en) Blast mitigating differential housing
US20120180637A1 (en) Gap armor
US8418597B2 (en) System and method for protecting vehicle occupants
US8783157B2 (en) System and method for protecting vehicle occupants
CN103363844A (zh) 中央脊骨梁传动v形多层级防雷结构装甲车辆
FR2984482A1 (fr) Vehicule blinde protege contre les engins explosifs
TR201807430T4 (tr) Katlanmış bir taban içeren zırhlı taşıt.
CN206944830U (zh) 中央脊骨梁传动双v形多层级小角度防雷结构装甲车辆
RU221578U1 (ru) Грузовой автомобиль с защищенной кабиной-тандем
RU220337U1 (ru) Грузовой автомобиль капотной компоновки с защищенной кабиной-капсулой
RU124381U1 (ru) Противоминная защита транспортного средства
RO131810B1 (ro) Sistem de protecţie antimină pentru vehicul blindat
RU2002135371A (ru) Боевой вертолет
RU126116U1 (ru) Бронированное транспортное средство
RU129209U1 (ru) Бронированное транспортное средство
RU95819U1 (ru) Бронированное транспортное средство