TR201616997A2 - Sinir stimülatörü içeren bir Kirschner teli ve bahsedilen Kirschner telinin yerleştirme düzeneği - Google Patents

Sinir stimülatörü içeren bir Kirschner teli ve bahsedilen Kirschner telinin yerleştirme düzeneği Download PDF

Info

Publication number
TR201616997A2
TR201616997A2 TR2016/16997A TR201616997A TR201616997A2 TR 201616997 A2 TR201616997 A2 TR 201616997A2 TR 2016/16997 A TR2016/16997 A TR 2016/16997A TR 201616997 A TR201616997 A TR 201616997A TR 201616997 A2 TR201616997 A2 TR 201616997A2
Authority
TR
Turkey
Prior art keywords
inner layer
kirschner wire
electric current
layer
nerve
Prior art date
Application number
TR2016/16997A
Other languages
English (en)
Inventor
Safali Seli̇m
Original Assignee
Selim Safali
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Selim Safali filed Critical Selim Safali
Priority to TR2016/16997A priority Critical patent/TR201616997A2/tr
Priority to PCT/TR2017/050560 priority patent/WO2018212736A2/en
Publication of TR201616997A2 publication Critical patent/TR201616997A2/tr

Links

Classifications

    • AHUMAN NECESSITIES
    • A61MEDICAL OR VETERINARY SCIENCE; HYGIENE
    • A61BDIAGNOSIS; SURGERY; IDENTIFICATION
    • A61B17/00Surgical instruments, devices or methods, e.g. tourniquets
    • A61B17/56Surgical instruments or methods for treatment of bones or joints; Devices specially adapted therefor
    • A61B17/58Surgical instruments or methods for treatment of bones or joints; Devices specially adapted therefor for osteosynthesis, e.g. bone plates, screws, setting implements or the like
    • A61B17/68Internal fixation devices, including fasteners and spinal fixators, even if a part thereof projects from the skin
    • A61B17/84Fasteners therefor or fasteners being internal fixation devices
    • A61B17/846Nails or pins, i.e. anchors without movable parts, holding by friction only, with or without structured surface
    • A61B17/848Kirschner wires, i.e. thin, long nails
    • AHUMAN NECESSITIES
    • A61MEDICAL OR VETERINARY SCIENCE; HYGIENE
    • A61BDIAGNOSIS; SURGERY; IDENTIFICATION
    • A61B5/00Measuring for diagnostic purposes; Identification of persons
    • A61B5/48Other medical applications
    • A61B5/4887Locating particular structures in or on the body
    • A61B5/4893Nerves

Landscapes

  • Health & Medical Sciences (AREA)
  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Surgery (AREA)
  • Orthopedic Medicine & Surgery (AREA)
  • Heart & Thoracic Surgery (AREA)
  • Animal Behavior & Ethology (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Biomedical Technology (AREA)
  • Neurology (AREA)
  • Medical Informatics (AREA)
  • Molecular Biology (AREA)
  • Veterinary Medicine (AREA)
  • General Health & Medical Sciences (AREA)
  • Public Health (AREA)
  • Nuclear Medicine, Radiotherapy & Molecular Imaging (AREA)
  • Physics & Mathematics (AREA)
  • Biophysics (AREA)
  • Pathology (AREA)
  • Electrotherapy Devices (AREA)

Abstract

Buluş, kemik kayıplarını yerine koyma, deforme kemikleri düzeltme ve uzatmada kullanılan ve sinir yaralanmalarının engelleyen bir dış tabaka (31); elektrik akımı uygulanan bir iç tabaka (33); iç tabaka (33) ve dış tabaka (31) arasına konumlandırılan, iç tabakaya (33) uygulanan elektrik akımının dış tabakaya (31) geçişini engelleyen bir yalıtım tabakası (32); iç tabaka(31) içerisine yerleştirilen ve Kirschner teli (30) sinire yaklaştığında iç tabakaya (31) uygulanan elektrik akımını sinire ileterek uyarılmasını sağlayan en az bir sinir stimülatörü (33.1) ve bahsedilen iç tabakaya (33) elektrik akımının uygulanmasını sağlayan en az bir iletim bölgesi (34) içeren Krisher teli(30) ve bahsedilen Krisher telinin (30) kemik içerisine yerleştirilmesini sağlayan bir Kirschner teli yerleştirme düzeneği (100) ile ilgilidir.

Description

TARIFNAME Sinir stimülatörü içeren bir Kirschner teli ve bahsedilen Kirschner telinin yerlestirme düzenegi Teknik Alan Bulus, llizarov tedavi yönteminde kemik kayiplarini yerine koyma, deforme kemikleri düzeltme ve uzatmada kullanilan ve sinir yaralanmalarinin engelleyen Kirschner teli ve bahsedilen Kirschner telinin yerlestirme düzenegi ile ilgilidir.
Bulus özellikle, sinire yaklasildiginda, sinirin uyarilmasi sonucunda kol veya sinirin ulastigi uzvun hareket etmesini saglanmasiyla sinire yaklasildigini gösteren ve bu sayede sinir yaralanmalarinin engelleyen sinir stimülatörü içeren Kirschner teli ve bahsedilen Kirschner telinin yerlestirme düzenegi ile ilgilidir.
Teknigin Bilinen Durumu llizarov teknigi vücudun pek çok kemigine disaridan sirküler kasnak seklindeki cisimleri kemige teller geçirerek gerdirmek suretiyle yapilan bir ameliyat teknigi olup; kemik kayiplarini yerine koyma ve deforme (egri) kemikleri düzeltme ve uzatmada kullanilmaktadir. Uygulama dogumsal hastalik, kemik kayiplari veya travmalar sonrasi gelisen kol ve bacak esitsizlikleri olan çocuk ya da erisken hastalara uygulanabilmektedir.
Günümüzde ilizarov teknigiyle ekstremite uzatma, açisal deformasyonlar, açik yaralar ve diger yöntemlerle tedavi edilemeyen kompleks deformasyonlar da düzeltilmektedir. Bu yöntem ile kemik yapimi uyarilmakta, doku olusma hizi ve yapi çevresinde kan dolasimi arttirilmaktadir. Bu da kanlanmanin artmasina sebep olmakta ve bu sayede kemik kaynama hizi arttirilmis olmaktadir. Kanlanmanin artmasi, ayni zamanda olusabilecek veya mevcut olan iltihabin iyilesmesini de hizlandirmaktadir.
Bu yöntemin en önemli problemi Kirschner telinin matkap yardimiyla kemige geçirilmesi esnasinda olusan sinir yaralanmalaridir. Ozellikle de dirsek vakalarinda kemige çok yakin geçen ulnar siniri bu operasyonlarda zedelenmektedir. Bunun nedeni de, matkapla sinir bulundugu yerin bu teknikte tam olarak tespit edilememesidir.
Literatürde kirik onarimi ile ilgili TR200908268 numarali basvuruya rastlanmistir. Bulus; ilizarov tedavi yönteminde kullanilan ilizarov fiksatör halkalarinin mesafelerini ayarlamakta kullanilan ve uygulama süresini kolaylastirip kisaltmayi hedefleyen ilizarov fiksatör somununun, halkalarinin monte, demonte ve konum degistirme islemlerinin kolaylikla uygulanmasi ve uygulama süresini düsürmesi ile ilgili bir gelismedir. Mafsalli pim deligi, kendi kendini kilitleme sistemi, ve birlesme ekseninde düsük egim farkina sahip yüzeyler olmak üzere 3 kisimdan olusan, birbirine simetrik, alt ve üst olmak üzere iki parçadan olusmaktadir.
Konuyla alakali tespit edilen bir diger basvurusu ise EP1661524B1 numarali, ”Kemik kiriklarinin özellikle kirschner tel teknigi kullanilarak yerine oturtulmasi ve stabilizasyonu için çok islevli bir sabitleme cihazi." baslikli Avrupa patent basvurusudur. Ozet olarak; bulus, kemik kiriklarinin özellikle Kirschner tel teknigi kullanilarak yerine oturtulmasi ve stabilizasyonu için çok islevli bir sabitleme cihazi ile ilgilidir. Bahsedilen teknigi kemik dokusu içerisine yerlestirilen en azindan iki tel saglamaktadir. Bahsedilen düzenegin özelligi, bir ya da birden daha fazla bloke etme parçasi saglayan bir gövde içermesi, bahsedilen bloke etme parçalarinin en azindan iki yanal kavite saglamasi, bahsedilen kavitelerin her biri içerisine bahsedilen tellerden en azindan birisinin yerlestirilmesinin mümkün olmasi, ve bahsedilen bosluk içerisinde bahsedilen en az bir telin yerlestirilmesinden sonra bahsedilen gövdeyi sikistirmak için uygun olan sikistirma araçlari içermesi, bahsedilen bloke etme parçalarinin bahsedilen telleri istenilen konumda bloke etmesidir. Mevcut bulus ayni zamanda bir iç ve/veya dis sentez moduna göre kemik dokusu içerisine yerlestirilen Kirschner telleri içeren bir osteosentez düzenegi ile ilgilidir. Bu düzenek ise; bir ya da daha fazla dis sabitleme cihazi, bir ya da daha fazla kelepçe ve her düzlem boyunca ayni anda bile olsa çok sayida düzenek yapmaya uygun olan bir ya da birden daha fazla baslik parçasi içermektedir.
Söz konusu basvurularda bahsedilen kirik onarimlarinda sinir yaralanmalarinin önüne geçilememistir.
Sonuç olarak yukarida bahsedilen olumsuzluklardan ve eksikliklerden dolayi, ilgili teknik alanda bir yenilik yapma ihtiyaci ortaya çikmistir.
Bulusun Amaci Mevcut bulus, yukarida bahsedilen gereksinimleri karsilayan, tüm dezavantajlari ortadan kaldiran ve ilave bazi avantajlar getiren, sinir stimülatörü içeren bir Kirschner teli ve bahsedilen Kirschner telinin yerlestirme düzenegi ile ilgilidir.
Bulusun ana amaci, mevcut cerrahilerde kullanilan Kirschner teli içerisine yerlestirilen sinir stimülatör'u vasitasiyla sinire yaklasildigi anda bahsedilen stim'ülatör'ün uyari vermesi sonucunda sinirlere telin temas etmesini engellemektir.
Bulusun amaci, K teli içerisine yerlestirilen sinir stimülat'orüne devamli olarak elektrik akimi vermesiyle sinire yaklasildiginda sinirin uyarilmasi sonucunda kol veya sinirin ulastigi uzvun hareket etmesini saglamaktir. Böylelikle sinire yakin olundugunun fark edilerek yaralanmanin önüne geçilmektedir.
Yukarida anlatilan amaçlarin yerine getirilmesi için bulus, kemik kayiplarini yerine koyma, deforme kemikleri düzeltme ve uzatmada kullanilan ve sinir yaralanmalarinin engelleyen bir dis tabaka; elektrik akimi uygulanan bir iç tabaka; iç tabaka ve dis tabaka arasina konumlandirilan, iç tabakaya uygulanan elektrik akiminin dis tabakaya geçisini engelleyen bir yalitim tabakasi; iç tabaka içerisine yerlestirilen ve Kirschner teli sinire yaklastiginda iç tabakaya uygulanan elektrik akimini sinire ileterek uyarilmasini saglayan en az bir sinir stimülatör'u; bahsedilen iç tabakaya elektrik akiminin uygulanmasini saglayan en az bir iletim bölgesi içeren Kirschner teli ve bahsedilen Krisher telinin kemik içerisine yerlestirilmesini saglayan bir Kirschner teli yerlestirme düzenegi içermektedir.
Bulusun yapisal ve karakteristik 'özellikleri ve tüm avantajlari asagida verilen detayli açiklama sayesinde daha net olarak anlasilacaktir ve bu nedenle degerlendirmenin de bu detayli açiklama göz önüne alinarak yapilmasi gerekmektedir.
Bulusun Anlasilmasina Yardimci Olacak Sekiller Sekil-1: Kirschner teli yerlestirme düzeneginin genel perspektif görünümdür.
Sekil-2: Kirschner teli yerlestirme düzeneginin farkli açidan perspektif görünümd'ur.
Sekil-3: Kirschner telinin A detayinin görünümüdür.
Sekil-4: Kirschner telinin B detayinin görünümüd'ur.
Sekil-5: Kirschner telinin C detayinin görünümüdür.
Parça Referanslarinin Açiklamasi . Matkap . Kontrol kumandasi . Aktarim elemani . Kirschner teli 31. Dis tabaka 32. Yalitkan tabaka 33. Iç tabaka 33.1. Sinir stimülatörü 34. Iletim bölgesi 100. Kirschner teli yerlestirme düzenegi A. A detayi B. B detayi C. C detayi Bulusun Detayli Açiklamasi Sekil-1 ve Sekil-2 !de genel perspektif görünümü verilen Kirschner teli yerlestirme düzenegi (100) en temel haliyle; bahsedilen Kirschner telinin (30) kemik içerisinde hareketini saglayan bir matkap (10); bahsedilen Kirschner teli (30) ve içerisindeki sinir stimülatörünün (33.1) kontrol edildigi bir kontrol kumandasi (20); bahsedilen kontrol kumandasi(20) araciligiyla bahsedilen iletim bölgesine (34) uygulanan elektrik akimini ileten aktarim elemani (25) ve bir dis tabaka (31); elektrik akimi uygulanan bir iç tabaka (33) ve Kirschner telinden (30) olusmaktadir. Bahsedilen Kirschner teli(30) ise bir dis tabaka (31); elektrik akimi uygulanan bir iç tabaka (33); iç tabaka (33) ve dis tabaka (31) arasina konumlandirilan, iç tabakaya (33) uygulanan elektrik akiminin dis tabakaya (31) geçisini engelleyen bir yalitim tabakasi (32); iç tabaka(31) içerisine yerlestirilen ve Kirschner teli (30) sinire yaklastiginda iç tabakaya (31) uygulanan elektrik akimini sinire ileterek uyarilmasini saglayan en az bir sinir stimülatörü (33.1) ve bahsedilen iç tabakaya (33) elektrik akiminin uygulanmasini saglayan en az bir iletim bölgesi (34) içermektedir. Sekil-Site bulus konusu Krishner telinin(30), Kirschner teli yerlestirme düzenegi (100) üzerinde gösterimi ve Krishner teline (30) elektrik akiminin iletilmesini saglayan iletim bölgesinin (34) A detayi gösterilmektedir.
Sekil-4ite ise; Krishner telinin (30) yandan bir kesit görünümü ve bahsedilen kesit görümünün üzerinde Iletim bölgesinin(34) bulundugu alan Detay B olarak gösterilmektedir. Iletim bölgesi (34) direkt olarak iç tabaka (33) ile temas halindedir ve bir aktarim elemani (25) araciligiyla iç tabakaya(33), ayni zamanda da sinirlerin uyarilmasini saglamak üzere iç tabaka(33) içerisinde bulunan sinir stimülatörüne (33.1) elektrik akimi saglamaktadir. Iletim bölgesinin (34) direkt olarak iç tabaka (33) ile temasini saglamak üzere; Krishner teli (30) üzerinde dis ortama açik bir kisim bulunmaktadir. Bu iletim bölgesinin (34) çevresi yalitim tabakasiyla kaplanmis haldedir, böylece dis tabaka (31) beslenen elektrik akimindan etkilenmemektedir.
Sekil-5'te ise Krishner telinin (30) boydan bir kesiti ve bahsedilen kesitin C detay görünümü verilmektedir. C detayinda görüldügü üzere; Krishner teli (30) distan içe dogru; yapiyi bir arada tutan ve diger katmanlari çevreleyen dis katman (31), bahsedilen dis katmaninin (31) iç tabakadaki (33) elektrik akimindan etkilenmesini engelleyen ve bunu engellemek üzere iç tabakanin (33) etrafini çevreleyen bir yalitim tabakasi (32) ve en içte bulunan elektrik akiminin bir iletim bölgesi(34) araciligiyla iletildigi iç tabaka (33) içermektedir.
Bulusun tercih edilen bir yapilanmasinda; iç tabakada (33) iki adet sinir stimülatörü (33.1) bulunmaktadir. Iç tabaka (33) elektrik akiminin uygulandigi katmandir. Bu katmanda konumlandirilan sinir stimülatörleri (33.1) vasitasiyla sinire yaklasildiginda, sinirin bulundugu uzvun hareket etmesi saglamakta ve cerrahi islemi yapan kisi uyarilmaktadir. Böylece sinir yaralanmalarina neden olmaksizin, Krishner teli (30) yerlestirilebilmektedir.
Suprakondiler humerus kirigi çocuklarda en sik görülen vakalardandir. Kirik yerine oturtularak, cilt üzerinden matkap (10) yardimiyla kemik içinden Krishner teli (30) geçirilmektedir. Kemik üzerinde hasar gören bölgenin stabilite edilmesinin ardindan bahsi geçen Krishner telleri ilgili kisimdan çekilmektedir.
Krishner teli (30) yerlestirme düzenegi (100) çalisma prensibi su sekildedir: Krishner teli (30) operasyon esnasinda, matkap (10) tarafindan döndürülmektedir. Matkap (10) üzerinde konumlanan kontrol kumandasindan (20) devamli olarak elektrik akimi uyarisi verilmektedir. Bu uyari, aktarim elemani (25) ve iletim bölgesi (34) araciligiyla Krishner telinin (30) iç katmaninda (33) yer alan sinir stimülatörleri (33.1) üzerinden Krishner telinin (30) uç noktasina iletilmektedir. Yalitkan katman (32) vasitasiyla, gönderilen elektrik sinyallerinin çevreye dagilmasi engellenmekte ve sadece Krishner telinin (30) uç noktasindan çikan elektrik sayesinde, telin uç kisminda uyari olusturulmaktadir. Böylelikle sinire Krishner telinin (30) uç kismi gelmeden sinir uyarilir ve sinir yaralanmasinin önüne geçilmis olunmaktadir.
Söz konusu bulus ile K teli (30) içerisine yerlestirilen sinir stimülatörüne (33.1) devamli olarak elektrik akimi verilmesi sayesinde, K teli (30) sinire yaklastiginda sinirin uyarilmasi ile, operasyonun yapildigi uzvun hareket ederek operasyonu yapan kisiyi uyarmasi saglanmistir.
Dolayisiyla da olusabilecek sinir yaralanmasinin önüne geçilmistir.

Claims (2)

ISTEMLER
1. Kemik kayiplarini yerine koyma, deforme kemikleri düzeltme ve uzatmada kullanilan ve sinir yaralanmalarinin engelleyen bir Kirschner teli (30) olup, özelligi; bir dis tabaka (31 ), elektrik akimi uygulanan bir iç tabaka (33), iç tabaka (33) ve dis tabaka (31) arasina konumlandirilan, iç tabakaya (33) uygulanan elektrik akiminin dis tabakaya (31) geçisini engelleyen bir yalitim tabakasi (32), iç tabaka(31) içerisine yerlestirilen ve Kirschner teli (30) sinire yaklastiginda iç tabakaya (31) uygulanan elektrik akimini sinire ileterek uyarilmasini saglayan en az bir sinir stimülatörü (33.1) bahsedilen iç tabakaya (33) elektrik akiminin uygulanmasini saglayan en az bir iletim bölgesi (34) içermesidir.
2. Kemik kayiplarini yerine koyma, deforme kemikleri düzeltme ve uzatmada kullanilan Kirschner telinin (30) kemik içerisine yerlestirilmesini saglayan; o bahsedilen Kirschner telinin (30) kemik içerisinde hareketini saglayan bir matkap (10), o bahsedilen Kirschner teli (30) ve içerisindeki sinir stimülatörünün (33.1) kontrol edildigi bir kontrol kumandasi (20), içeren bir Kirschner teli yerlestirme düzenegi (100) olup, Özelligi; bir dis tabaka (31); elektrik akimi uygulanan bir iç tabaka (33); iç tabaka (33) ve dis tabaka (31) arasina konumlandirilan, iç tabakaya (33) uygulanan elektrik akiminin dis tabakaya (31) geçisini engelleyen bir yalitim tabakasi (32); iç tabaka(31) içerisine yerlestirilen ve Kirschner teli (30) sinire yaklastiginda iç tabakaya (31) uygulanan elektrik akimini sinire ileterek uyarilmasini saglayan en az bir sinir stimülatörü (33.1) ve bahsedilen iç tabakaya (33) elektrik akiminin uygulanmasini saglayan en az bir iletim bölgesi (34) içeren Krisher teli(30); o bahsedilen kontrol kumandasi(20) araciligiyla bahsedilen iletim bölgesine (34) uygulanan elektrik akimini ileten aktarim elemani (25) içermesidir.
TR2016/16997A 2016-11-23 2016-11-23 Sinir stimülatörü içeren bir Kirschner teli ve bahsedilen Kirschner telinin yerleştirme düzeneği TR201616997A2 (tr)

Priority Applications (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
TR2016/16997A TR201616997A2 (tr) 2016-11-23 2016-11-23 Sinir stimülatörü içeren bir Kirschner teli ve bahsedilen Kirschner telinin yerleştirme düzeneği
PCT/TR2017/050560 WO2018212736A2 (en) 2016-11-23 2017-11-09 A kirschner wire containing nerve stimulator and placement apparatus of said kirschner wire

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
TR2016/16997A TR201616997A2 (tr) 2016-11-23 2016-11-23 Sinir stimülatörü içeren bir Kirschner teli ve bahsedilen Kirschner telinin yerleştirme düzeneği

Publications (1)

Publication Number Publication Date
TR201616997A2 true TR201616997A2 (tr) 2018-06-21

Family

ID=64274407

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
TR2016/16997A TR201616997A2 (tr) 2016-11-23 2016-11-23 Sinir stimülatörü içeren bir Kirschner teli ve bahsedilen Kirschner telinin yerleştirme düzeneği

Country Status (2)

Country Link
TR (1) TR201616997A2 (tr)
WO (1) WO2018212736A2 (tr)

Family Cites Families (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE19955026B4 (de) * 1999-11-16 2004-07-15 Fraunhofer-Gesellschaft zur Förderung der angewandten Forschung e.V. Elektromotorisch betreibbare Handbohrmaschine zum Einbringen einer länglich ausgebildeten Fixierhilfe unter sterilen Bedingungen in einen Knochen oder in Knochenteile
US6512958B1 (en) * 2001-04-26 2003-01-28 Medtronic, Inc. Percutaneous medical probe and flexible guide wire
US20110060242A1 (en) * 2005-03-01 2011-03-10 Checkpoint Surgical, Llc Systems and methods for intra-operative stimulation within a surgical field
CN201333093Y (zh) * 2009-01-06 2009-10-28 雷村 用于指(趾)骨外科手术固定的克氏针

Also Published As

Publication number Publication date
WO2018212736A3 (en) 2019-03-28
WO2018212736A2 (en) 2018-11-22

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US20180042656A1 (en) Modulating nerves within bone using bone fasteners
JP5895104B2 (ja) 骨板
WO2018214892A1 (zh) 激光治疗仪及脊髓修复方法
US8083740B2 (en) Device for facilitating the healing of bone including Olecranan
US20120316482A1 (en) Orthotic bone stimulator
GoyAl et al. Randomized controlled trial comparing stabilization of fresh close femoral shaft fractures in children with titanium elastic nail system versus stainless steel elastic nail system
US11006987B2 (en) Internal plate fixation device
RU128482U1 (ru) Фиксатор для остеосинтеза переломов проксимальной части бедренной кости
TR201616997A2 (tr) Sinir stimülatörü içeren bir Kirschner teli ve bahsedilen Kirschner telinin yerleştirme düzeneği
RU126260U1 (ru) Пластина для остеосинтеза при множественных флотирующих переломах ребер
RU2521839C1 (ru) Способ лечения ложных суставов дистального отдела плечевой кости
WO2014013517A1 (en) Fixing device for a bone fracture at the wrist
Jahangiri Multimodality neurophysiological monitoring during tibial/fibular osteotomies for preventing peripheral nerve injuries
Jha et al. Efficacy of physiotherapy in improving the range of motion of elbow after the treatment of pediatric supracondylar humeral fracture
RU2158114C2 (ru) Способ лечения ложных суставов головки мыщелка плечевой кости
RU116335U1 (ru) Фиксатор для лечения переломов дистального метаэпифиза лучевой кости
KR20190001634A (ko) 관절가동 기구장치
US9949772B2 (en) Internal bone lengthener device and method of use thereof
RU2423945C1 (ru) Направитель для спиц для фиксации отломков при лечении переломов хирургической шейки плеча
RU2141805C1 (ru) Устройство для остеосинтеза
TWM537878U (zh) 一種橈骨近端固定裝置
RU2525635C2 (ru) Способ хирургического лечения синдрома зудека
RU2361531C1 (ru) Способ лечения внутрисуставных переломов дистального отдела плеча
Samchukov et al. Deformity correction in pediatric skeletal dysplasia: treatment challenges and solutions
Uysal The Treatment of Complications in Ilizarov Technique