TR201608781A2 - Geli̇şmi̇ş darbe yüklemesi̇ performansi i̇çi̇n braket - Google Patents

Geli̇şmi̇ş darbe yüklemesi̇ performansi i̇çi̇n braket Download PDF

Info

Publication number
TR201608781A2
TR201608781A2 TR2016/08781A TR201608781A TR201608781A2 TR 201608781 A2 TR201608781 A2 TR 201608781A2 TR 2016/08781 A TR2016/08781 A TR 2016/08781A TR 201608781 A TR201608781 A TR 201608781A TR 201608781 A2 TR201608781 A2 TR 201608781A2
Authority
TR
Turkey
Prior art keywords
bracket
component
positioning
fixing element
force
Prior art date
Application number
TR2016/08781A
Other languages
English (en)
Inventor
Bryan Hoke Paul
Lu Li
Original Assignee
Ford Global Tech Llc
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Ford Global Tech Llc filed Critical Ford Global Tech Llc
Publication of TR201608781A2 publication Critical patent/TR201608781A2/tr

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B62LAND VEHICLES FOR TRAVELLING OTHERWISE THAN ON RAILS
    • B62DMOTOR VEHICLES; TRAILERS
    • B62D21/00Understructures, i.e. chassis frame on which a vehicle body may be mounted
    • B62D21/15Understructures, i.e. chassis frame on which a vehicle body may be mounted having impact absorbing means, e.g. a frame designed to permanently or temporarily change shape or dimension upon impact with another body
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B62LAND VEHICLES FOR TRAVELLING OTHERWISE THAN ON RAILS
    • B62DMOTOR VEHICLES; TRAILERS
    • B62D25/00Superstructure or monocoque structure sub-units; Parts or details thereof not otherwise provided for
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B62LAND VEHICLES FOR TRAVELLING OTHERWISE THAN ON RAILS
    • B62DMOTOR VEHICLES; TRAILERS
    • B62D27/00Connections between superstructure or understructure sub-units
    • B62D27/02Connections between superstructure or understructure sub-units rigid
    • B62D27/023Assembly of structural joints

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Combustion & Propulsion (AREA)
  • Transportation (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Vibration Dampers (AREA)
  • Body Structure For Vehicles (AREA)
  • Connection Of Plates (AREA)
  • Adornments (AREA)
  • Arrangement Or Mounting Of Propulsion Units For Vehicles (AREA)

Abstract

Bir araca yönelik bir braket bir dört yollu sabitleme elemanı konumlama kısmı ve bir kayma düzlemi kısmı içermektedir. Sabitleme elemanı konumlama kısmı, önceden belirlenmiş bir darbe yüküne ulaşan ya da bunun aşan bir kuvvetin uygulanması üzerine, sabitleme elemanını alan kısımda bulunan bağlantı elemanının bir kısmının içerisinden geçmesine izin vermek üzere yapılandırılan bir travers içermektedir.

Description

TARIFNAME GELISMIS DARBE YÜKLEMESI PERFORMANS! IÇIN BRAKET Bulusun Iigiii Oldugu Teknik Alan Bu bulus genel olarak motorlu araç bilesenleri için braketlere, özellikle de gelismis darbe yüklemesi performansßergileyen bir brakete Iliskindir.
Bulusla Ilgili Teknigin Bilinen Durumu (Önceki Teknik) Güvenlik yönetmelikleri bir motorlu araç çarpSlnasEgibi bir darbe durumunda, araçta bulunan kisinin yaralanma riskini ve/veya siddetini en aza indirmek için araçtaki kisinin bedenine iletilen kuvvet/enerji miktarII önceden belirlenmis bir seviyeyi asmamasEl gerektigine hükmetmektedir. Bunun gerçeklestirilmesinin bir yolu araç modüllerinde/panellerinde darbe enerjisinin bir bölümünü sönümleyen belirli burkulma alanlarII saglanmasllü Bir diger yol ise, belirli darbe yüklemesi özelliklerinin, yani motorlu araclEl, araçtaki kisiye iletilen darbe kuvveti seviyesini hafifletmek ve azaltmak üzere önceden belirlenmis darbe yükünde çökecek sekilde tasarlanan alan ve yapElal unsurlarülül saglanmasIE Özellikle, bu amacEgerçekIestirmek için önceden belirlenmis bir darbe yükünde çökecek sekilde tasarlanmlgl braketlerin saglanmasü bilinmektedir.
Ancak, motorlu araç braketleri ve baglantüelemanlarII bazEIdayanHZliIJKYkurulum gerekliliklerine uymaslZlgerekmektedir. Örnegin, braketler ve baglantlîlelemanlarII önceden belirlenmis sIIlEliar aItIa çökmeyecek sekilde tasarlanmaslîlve ayrEa siEIiEla sabitledikleri belirli araç bilesenlerinin hizalanmas. yardIiclZl olacak tasarn unsurlarIEI içermesi gerekmektedir. Örnegin, Sekil 1A ve IB'ye atlflia, araç bilesenlerini (genel olarak C ve C' olarak belirtilmektedir) bir digerine sabitlemek için kullanilân geleneksel kallîilanmg ya da dökme braket yapüârEle) tipik olarak bir clIlata ya da vida gibi bir baglantüslemanII (F) braketi bir araç bilesenine sabitlemek üzere istenen bir yönde otomatik olarak konumlandlîllöiaslîliçin tasarlanmlgl bir baglantEölemanEkonumlama klâinlJIZ) içermektedir. Geleneksel braketler (10) ayrIEla tipik olarak brakete ek stabilite ve dayanIi saglamak üzere istege bagIEbir ya da daha fazla güçlendirici sI yapElllö) içerebilen bir katügövde (14) içermektedir. Resmedildigi üzere, braket (10) araç bileseninin (C) yap_ bütünlesiktir; ancak, teknikte uzman bir kisi braketin (10) ayrlsîleten dökülmüs ya da kallplanmlgl bir parça da olabilecegini kolaylllZIa takdir edecektir.
Braket (10) baglantElelemanEkonumlama kIElnIEUZ) bir bitisik bilesen (C') üzerindeki bir es braket yap-aki (19) bir es açllZIllZJa (18) hizalayan bir yekpare gövde sergilediginden, araç bilesenleri (C, C') birbirine s[EEIi›ir sekilde sabitlenmekte ve bir çarplslna durumunda braket (10) tamamen çökmedikçe ve/veya bilesenlerin (C, C') biri ya da her ikisi de burkulmadlEça ya da ezilmedikçe darbe kuvvetinde bir hafifleme olmamaktadE Sekil 1C'de darbe kuvvetini bir miktar hafifletmek üzere tasarlanmlîlönceki teknige ait bir braket (10') gösterilmektedir. Braket (10') bir sabitleme elemanlîlF) konumlama klginEUZ') ile bir kayma düzlemi klîlnlîll18) içermektedir. Resmedilen brakette, bir kavisli üst braket kenarElbir iki tarafllîsliabitleme elemanEllionumlama kElnEdlS) saglamaktadlE Üst kenardan kollar (16', 16') sarkmaktadlE Üst kenar ile bilesen (C) araleldaki bosluk (19) büyük ölçüde açUZtlE Takdir edilecegi üzere, bilesene (C) dogrudan ya da dolayllîrblarak iletilen bir darbe olmaslllurumunda, sabitleme elemanEQF) yönünde (bkz. ok) bir darbe yükü iletilecektir. Takdir edilecegi üzere, bu, braketin (10') ve sabitleme elemanII (F) darbe üzerine belli bir derecede kayma saglayan bir kaylEElmafsal islevi görmesini saglamaktadlEl BaglantElelemanEl(F) ile üst kenar araleUaki baglantII boslukta (19) kayacagülarbe yükü baglantßlemanEGF) silZIStlElna kuvveti tarafIan belirlenmektedir. Bu yüzden, sadece istenen bir darbe yükünde kayacak hassas sekilde kontrol edilen kayma düzleminin saglanmaslîçok zordur. AyrlEh, baglantEblemanllF) zamanla ve araç kullanIiIE'klEasa karsüâsüân titresimle gevseyebilmekte, bu da gürültü, bilesenlerin titresimi, vs.ye yol açabilmektedir.
Yaralanma riski ve/veya siddetini azaltmak/hafifletmek üzere araç bilesenleri/modülleri tarafIan iletilen darbe kuwetlerini azaltmak için tasarlanan braket tasari seçenekleri kötü sekilde sabitlenen ya da hizalanmamlgl araç bilesenlerine, aracI araç kullan_ kalitesiz bir dokunma “hissiyatlîlvermesine, glElEama/tllîlüama gibi gürültü sorunlar., aslEthitresime, vs. yol açabilmektedir. Bu da müsterinin aracI kalitesi, uygunlugu ve bitiminden memnuniyetsizlik duymasIlîldogurabilmektedir. Öte yandan, bu gibi alanlarlîlgüçlendiren braketler/baglantlZI elemanlarElaraçtaki bir kisiye gelen darbe kuvvetlerinin arzu edilen seviyeleri asmasIEla yol açabilmektedir. Buna göre, yeterince dayanilZllZlbaglantElelemanEkonumu gibi diger istenen özellikleri saglayan, ancak önceden belirlenen bir darbe yükünde çökmesi planlanan braket ve diger parçalar.tasarlanmaslîönemli bir mühendislik problemi teskil etmektedir.
Mevcut bulus teknikte belirlenen bu gereksinimi karsüâmak üzere araç bilesenIerinin/modüllerinin birbirlerine sabitlenmesine yönelik bir braket açlElamaktadlEl Tarif edilen braket uygun sabitleme elemanükonumlama yapüârüiçermekte, bilesenlerin günlük kullanIi süsia sllZElbir sekilde baglanmalelIaglayan dayanlElEbir yaplîsunmakta, ancak bir çarplglna süsia iletilen darbe kuwetlerini azaltmak için önceden belirlenmis bir darbe yükünde kaymak üzere tasarlanmaktadE FaydalElbir sekilde, braket mafsal ya da baglantEl noktasII önceden belirlenmis bir darbe yükünde kaymaslßaglamak üzere bir kayma düzlemi kliinlîlçermektedir. Bu kayEErnafsal, braket önceden belirlenmis bir darbe aldiglia çökmek yerine kaydlglüljan ve böylece bilesenler arasIaki baglantEEtamamen kaybetmeksizin darbe sönümleme islevi sunmasüaç-an faydalIlB Tarif edilen braket ilaveten tasarIicII braketin kaymasIEisaglayacak önceden belirlenmis darbe yükünü artIEnaleia ya da azaltmas- olanak tan &lan bir "ayarlanabilir" k-i içermektedir.
Bulusun Kßla Açililamasü Burada tarif edilen amaçlar ve faydalar dogrultusunda, bir aç-n, en az bir sabitleme elemanEkonumlama klgln- ve bir kayma düzlemi klim- sahip bir braket sunulmaktadü Kayma düzlemi önceden belirlenmis bir darbe yükünde çökecek, böylece de darbe allElnaslZl durumunda darbe kuvvetinin bir klglnIEsönümlemek için araç bilesenleri arasIaki baglantII belli bir derecede kaymasi olanak tan lilacak sekilde tasarlanmaktadlü Uygulamalarda, kayma düzlemi ayarlanabilmektedir, yani braket için dayanikliülg titresim iletimi ve digerleri gibi istenen ya da gerekli özelliklere göre daha yüksek ya da daha düsük bir darbe kuvvetinde çökmek/klEllIhak üzere üretilebilmektedir. Yine diger uygulamalarda, kayma düzlemi kEin- ait unsurlar darbe yükünü istenen bir yönde odaklamak üzere tasarlanabilmektedir.
AsaglEllaki açllîlamada, tarif edilen braketin birkaç tercih edilen uygulamasmösterilmekte ve tarif edilmektedir. AnlasilüialIlEki, braketin baska, farkiEliygulamalarEbulunabilmektedir ve birçok ayrEtElîlasag-ki istemlerde öne sürülen ve tarif edilen ayglEl ve yöntemlerden ayriIB1aks- çesitli, asikâr yönlerden modifiye edilebilmektedir. Bu dogrultuda, çizimler ve açlElamalar kElflhylEEegil, örnekleyici olarak ele allEtnalIE Sekillerin Açllamaslîi Buraya dâhil edilen ve tarifnamenin bir bölümünü olusturan ekli çizimler, bir araç ön panelinin ve/veya bunun bilesenlerinin diger araç bilesenlerine ya da örnegin bir araç yastEjilîliibi bir araclEl yaplîal mimarisine sabitlemeye yönelik bir ön panel baglantßisteminin çesitli yönlerini örneklemekte ve tarifnameyle birlikte ilkelerini açllîlama görevi görmektedir. Çizimlerde; Sekil 1A araç bilesenlerini birbirine tutturan önceki teknige ait bir braket sistemini resmetmektedir; Sekil IB, Sekil 1A'daki sistemde kullanilBiaya yönelik önceki teknige ait bir braketi resmetmektedir; Sekil 1C, Sekil 1A'daki sistemde kullanilii'îaya yönelik önceki teknige ait bir diger braketi resmetmektedir; Sekil 2A mevcut bulus konusu braketin bir uygulamaslülesmetmektedir; Sekil ZB, Sekil 2A'daki braketin bir alternatif uyguIamasifiiüiesmetmektedir; Sekil 2C Sekil 2A'daki braketin bir diger alternatif uygulamaslüesmetmektedir; Sekil 2D Sekil 2A'daki braketin yine bir diger alternatif uygulamasIÜlesmetmektedir; Sekil 2E Sekil 2A'daki braketin yine bir baska alternatif uygulamasIlIilesmetmektedir ve Sekil 3 araç bilesenlerini mevcut bulus konusu braket ile tutturulmus durumda resmetmektedir.
Simdi, örnekleri ekli çizimlerde gösterilmekte olan açllZlanan braketin uygulamalar. ayrIIDJIhIarak atlflia bulunulacaktlü Bulusun AyrItEIJIÇÜIIamasEI Yukari sözü edilen ve diger sorunlarlEl çözülmesine yönelik olarak, mevcut bulus bir üst seviyede en az bir sabitleme elemanEkonumIama kEinü/e bir kayma düzlemi klglnlîiçeren bir brakete iliskindir. Çizimlerde, benzer unsurlar benzer referans numaralarüla belirtilmekte, ancak referans harfleriyle (a, b, c, n, vs.) ayriiiiaktadlE Bilindigi üzere, bu gibi braketlerin üretilmesi için aralariEida metaller, alasIiIar, cam ile doldurulmus (%30) polipropilen gibi polimerler, plastikler ve digerlerinin de bulundugu bir takIi uygun materyaller teknikte bilinmektedir.
Ancak, braketlerin mevcut tarifnameye göre üretilmesi/kalülanmasll herhangi bir uygun materyalle yapüâbilecegi öngörülmektedir. Buna göre, bu yönde herhangi bir tarifin hiçbir sekilde sIlEIlaylElIcblarak ele allEinamasügierekmektedir.
Yukari Sekil 1C'nin tartEEiasIda özetlendigi üzere, bir kayma düzlemi saglamak Üzere bir baglantlîêslemanlîilF) ile bir braket arasülda sadece sürtünmeli/sllZElieçme kullanliîhasü kayma düzleminin sadece clEatanI SÜZIStlElna kuwetine dayanmasüldan dolayElbelirli bir istenen darbe yükünde kayacak bir kayma düzlemi saglamak neredeyse imkanslîlolacagian yetersiz kalmaktadlE Böylece, bu sorunu çözmek üzere bir sabitleme eleman EÜF) konumlama klîinEdZZa) ve bir kayma düzlemi klâtnlît24a) içeren bir braket (20a) sunulmaktadlE Gösterildigi üzere, konumlama klîinl:[22a), bir üst kenar (26a) ve bir dört yollu sabitleme elemanleonumlama kEtnEl(22a) tanIilamak üzere birlikte çalßlan bir ayarlanabilir travers (32a) tarafIan tanIilanmaktadlE Takdir edilecegi üzere, “ayarlanabilir” sliîâitüa traversin (32a) kalIigill ve/veya yapilândiüinasllöl, baglantEblemanLElI (F) kollar (28a, 28a') üzerinde ve açilö alana (30a) kaymaslîLla izin vermek üzere sadece önceden belirlenmis bir darbe yüküne esit ya da bunu asan bir kuvvet uygulandlglia klEIâcak bir travers saglamak için degistirilebilecegi kastedilmektedir. Buna göre, daha hassas bir sekilde tanIilanabilen bir kayiEIZImafsal sunulmaktadEl Yine baska uygulamalar da mümkündür ve burada öngörülmektedir. Sekil 25 bir baglantiîl elemanllF) dört yollu konumlama klginEQZZb) ve bir üst kenar (26b) ile bir ayarlanabilir travers (32b) tarafIdan tanlöiilanan bir kayma düzlemi klginlî(24b) içeren bir braketin (20b) bir diger alternatif yapllândlEilnalelügöstermektedir. Gösterildigi üzere, travers (32b), bosluk (30b) besgenin tepe n0ktasE[34) ve dolaylglîla traversin (32b) en dar klginEbagIantlZialemaniElüF) almak üzere tanIilanan açllZl[gla bitisik oldugu bir besgen yapllândlElna tanIilayacak sekilde yapllândßlöiaktadlü Sekil 2A'ya iliskin olarak tarif edildigi gibi, bu kisin- kalIigElsadece önceden belirlenmis bir darbe yüküne esit ya da bunu asan bir kuvvet uyguland[g]Ia kEllâcak bir travers (32b) saglamak üzere istendigi gibi degistirilebilmektedir. Resmedilen uygulamada, sarkan kollar (28b, 28b') ayrlîlsi kollarI (28b, 28b') materyalinde tanIilanan kesikler olan ve sekilleri ile yerlestirilmeleri yoluyla darbe gerilimini dikey yük yönünde odaklayan gerilim artiElEllâr (36, 36') içermektedir.
Sekil 2C bir baglantElelemanüF) konumlama kIElnEQZc) ve bir kayma düzlemi kElnlIl (24c) içeren bir braketin (20c) yine bir diger alternatif yapllândlElnasIElgöstermektedir. Bu uygulamada, brakette (20c) travers (32c) ile bilesen (C) arasülda tanIilanan tek bir açllZl alan yerine iki açiEl alan (30c, 30c') bulunmaktadlE Takdir edilecegi üzere, bu braket uygulamaslîl yapllândülna olarak bir sert brakete daha yakIlElve buna göre kaymanül sadece daha büyük bir darbe yükü uygulanmaslîlüzerine saglanmaslîliçin daha saglam bir braketin gerektigi durumlarda uygulanmasülüsünülebilecektir.
Sekil 2D bir baglantEblemanHF) konumlama klîlnIIZZd) ve bir kayma düzlemi klEmlZI (24d) içeren bir braketin (20d) yine bir diger alternatif yapüândlEinasIlIgliöstermektedir. Burada, travers (32d) örnegin Sekil 2A'daki braketten (20a) daha büyük bir kalllZl boyutu tanIiIamakta ve böylece kaylEljlnafsal islevi sunmak için daha yüksek bir darbe yükü gerektiren daha saglam bir braket (20d) aç[lZlanmaktadlE Sekil 2E bir baglantEElemanEtF) konumlama klîinlZ[22e) ve bir kayma düzlemi klginlîl (24e) içeren bir braketin (20e) yine bir diger alternatif yapüândlElnasIElgöstermektedir.
Gösterildigi üzere, Sekil 2A-2D'deki uygulamalar için resmedilen bir kapaIEtraversin aksine, traversin (32e) bir kElnEbçlEtlEve açlld alana (30e) bir “anahtar deligi" ya da büyük ölçüde üçgensel bir yapllândlülna kazandlîllüiaktadlü Yani, sabitleme elemanEl(F) için tanIilanan açilZllgil alt klg'nülda bir açllZIlla (38) tanIilanmaktadlEl Takdir edilecegi üzere, bir darbe kuwetinin bilesene (C) dogrudan ya da dolaylÜJIarak uygulanmaslîilizerine, baglantlîlemanEüF) açilZlithan (38) kayacak ve bir kayEIZrnafsal olusturulacak, böylece bilesenin ok ile belirtilen yönde kaymalea izin verilecektir. Önceden belirlenmis bir genislik boyutuna sahip bir aç[lZl[g]El (38) saglanmaslîla tarif edilen kayEEl neden olacagEldarbe yükünün dar bir sekilde tan lanmasüinümkün olacaktlB Sekil 3 birbirlerine bir baglantElelemanEl(F) ile mevcut bulus konusu braket (20) kullanüârak sabitlenen araç bilesenlerini (C, C') göstermektedir. Yukari da tarif edildigi gibi, bilesene (C) gelecek dogrudan ya da dolayIEbir darbe braket (20) üzerine oklarla belirtilen yönde bir darbe kuvveti uygulayacaktlEl Yukarlflb açlEIanan braketlerin (20) kullanüIhasMa, braketin (20) bir kayEIZImafsal islevi görmesini saglayacak önceden belirlenmis bir darbe yükünün dar bir sekilde tanlanmasÇl bir baska deyisle adla alan (30) üzerinde tarif edilen kaylglîâaglanmasüle böylece darbe kuvvetinin bir kismi. sönümlenmesi mümkündür.
Böylece, yukarlki açilZlamalar ile bir baglantüelemanII ve ayrlaa bu sekilde sabitlenen araç bilesenlerinin hassas bir biçimde konumlandlülüias- olanak tanülan bir dört yollu baglantü elemanEkonumIandlEEEiçeren bir braket sunuldugu takdir edilecektir. Tarif edilen braketler ayrlîla istenen bir darbe yükünde kaylgla izin veren, darbedeki tepe yüklerin hafifletilmesine/azaltllBialela olanak tanlýlan bir kaylglünafsalllfaydalarlîclla sunmaktadlE Yukarlki ögretiler ElglHa asikâr modifikasyonlar ve degisiklikler mümkündür. Bu gibi tüm modifikasyonlar ve degisiklikler hakkaniyet, hukuk ve adalet dâhilinde hak edildikleri boyut dogrultusunda yorumland[g]Ia, ekli istemlerin kapsam. girmektedir.
(ONCEKI TEKNIK) Sekil 2A Sekil 23 Sekil 2c Sekil 20

Claims (10)

ISTEMLER
1. Bir araç için bir braket olup: Bir baglantlîalemanlîikonumlama klginüle bir kayma düzlemi klginlîl baglantElelemanEkonumlama klâlnlîbnceden belirlenmis bir darbe yüküne ulasan ya da bunun asan bir kuwetin uygulanmasEüzerine, sabitleme elemanIElaIan k-ida bulunan baglantEblemanII bir klâlnII içerisinden geçmesine izin vermek üzere yapilândßlân bir travers içermektedir.
2. Istem 1'e göre braket olup, sabitleme elemanEkonumlama kEinÇlbir sabitleme elemanIEI içerisine almak ve yönlendirmek üzere yapilândlEllân bir kavisli çevre tarafIan tannlanan bir dört yollu konumlay-E
3. Istem 1'e göre braket olup, travers, kuvvet uygulandiglia kEIIBiak üzere yapHândlEllân bir kaIiEl boyutuna sahip bir k-i içermektedir.
4. Istem 1'e göre braket olup, kayma düzlemi klglnübaglantEélemanEkonumlama klEinIan sarkan bir ya da daha fazla kol içermektedir.
5. Istem 1'e göre braketi içeren bir araç.
6. Bir düzenek olup, sunlarülçermektedir: bir birinci bilesen ve bir ikinci bilesen: birinci bilesen ve ikinci bilesen, her biri bir sabitleme elemanlîkonumlama kEinIZl/e kayma düzlemi kEinEilçeren bir ya da daha fazla braket tarafian tanIilanan bir kayEEilnafsalda birlestirilmekte, baglantlîblemanlîkonumlama kisinlîb'nceden belirlenmis bir darbe yüküne ulasan ya da bunun asan bir kuvvetin uygulanmasEiüzerine, sabitleme elemanEEialan kida bulunan baglantEblemanII bir kElnIE içerisinden geçmesine izin vermek üzere yapilândEllân bir travers içermektedir.
7. Istem 6'ya göre düzenek olup, bir sabitleme elemanIEiçerisine almak ve yönlendirmek üzere yapllândlîllân bir kavisli çevre tarafIan tanIilanan bir dört yollu konumlay-E
8. Istem 6'ya göre düzenek olup, travers, kuvvet uyguland[g]Ia klEIIBiak üzere yapDândlEllEn bir kalülilîlboyutuna sahip bir k! içermektedir.
9. Istem 6'ya göre düzenek olup, kayma düzlemi klginü baglantüelemanlîlkonumlama kismian sarkan bir ya da daha fazla kol içermektedir.
10. Istem 8'e göre düzenegi içeren bir araç. Bir darbe sönümleyici düzenek olup, sunlarübermektedir: bir birinci bilesen ve bir ikinci bilesen: birinci bilesen ve ikinci bilesen bir ya da daha fazla birlikte çalisan baglantEEIemanEl/e braket tarafIan tanIiIanan bir kayEülnafsalda birlestirilmekte, braketlerin her biri bir dört yollu sabitleme eleman EkonumIama klýnEh/e kayma düzlemi klîlnEiçermekte, baglantEl elemanEkonumlama kEnEdinceden belirlenmis bir darbe yüküne ulasan ya da bunun asan bir kuvvetin uygulanmasüüzerine, sabitleme eleman Elalan k-ida bulunan baglantEI elemanlül bir kEtnII içerisinden geçmesine izin vermek üzere yapilândlEllân bir travers içermektedir. Istem 11'e göre düzenek olup, travers, kuvvet uygulandiglia klEIBiak üzere yapilândlElEn bir kalülllîlboyutuna sahip bir k! içermektedir. Istem 11'e göre düzenek olup, kayma düzlemi klîinÇI baglantüelemanlîlkonumlama klglnIan sarkan bir ya da daha fazla kol içermektedir. Istem 11'e göre düzenegi içeren bir araç.
TR2016/08781A 2015-06-26 2016-06-24 Geli̇şmi̇ş darbe yüklemesi̇ performansi i̇çi̇n braket TR201608781A2 (tr)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
US14/752,021 US10597082B2 (en) 2015-06-26 2015-06-26 Bracket for improved impact loading performance

Publications (1)

Publication Number Publication Date
TR201608781A2 true TR201608781A2 (tr) 2017-01-23

Family

ID=57537534

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
TR2016/08781A TR201608781A2 (tr) 2015-06-26 2016-06-24 Geli̇şmi̇ş darbe yüklemesi̇ performansi i̇çi̇n braket

Country Status (6)

Country Link
US (1) US10597082B2 (tr)
CN (1) CN106275089B (tr)
DE (1) DE102016111380A1 (tr)
MX (1) MX2016008180A (tr)
RU (1) RU2016125247A (tr)
TR (1) TR201608781A2 (tr)

Families Citing this family (2)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FR3047469B1 (fr) * 2016-02-09 2018-02-23 Renault S.A.S. Dispositif de support d'un composant de vehicule automobile
JP6617764B2 (ja) 2017-12-04 2019-12-11 トヨタ自動車株式会社 車両のボデーマウントブラケット

Family Cites Families (18)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE1255523B (de) 1964-11-27 1967-11-30 Daimler Benz Ag Sicherheitsgerecht gestaltetes Armaturenbrett fuer Kraftfahrzeuge
DE2459519B1 (de) * 1974-12-17 1976-04-22 Daimler Benz Ag Fahrzeugrahmen
KR100295788B1 (ko) 1993-06-07 2001-10-24 제임스 이. 미러 차량의스티어링샤프트지지구조체
US6029765A (en) * 1997-03-17 2000-02-29 Ford Global Technologies, Inc. Powertrain mounting apparatus for a motor vehicle
US6422783B1 (en) 2000-12-29 2002-07-23 Northwest Pipe Company Breakaway post slipbase
KR100766159B1 (ko) 2005-10-06 2007-10-10 현대자동차주식회사 차량용 스티어링 칼럼의 충격흡수장치
FR2893902B1 (fr) * 2005-11-28 2009-01-09 Plastic Omnium Cie Piece de vehicule automobile comportant des moyens de support d'un bloc optique.
EP1808364B1 (en) 2006-01-16 2011-08-24 Ford Global Technologies, LLC Vehicle front interior structure
ATE546333T1 (de) 2006-08-07 2012-03-15 Autoliv Dev Verbindungsvorrichtung für lenksäule und querträger
JP4499133B2 (ja) * 2006-11-01 2010-07-07 カルソニックカンセイ株式会社 熱交換器の支持構造
EP2121418B1 (en) * 2007-02-01 2011-02-23 Toyota Jidosha Kabushiki Kaisha Vehicle end portion structure
KR101198660B1 (ko) 2011-05-12 2012-11-12 현대자동차주식회사 자동차용 서브프레임
JP5776483B2 (ja) 2011-10-11 2015-09-09 トヨタ自動車株式会社 インストルメントパネル構造
US8708401B2 (en) 2012-03-22 2014-04-29 Ford Global Technologies, Llc Crash brace for energy management
US8764091B2 (en) 2012-06-14 2014-07-01 Ford Global Technologies, Llc Cluster finish panel with unique controlled release breakaway bridge bezel design
US9200417B2 (en) * 2012-11-27 2015-12-01 Energy Absorption Systems, Inc. Guardrail system with a releasable post
US8985630B2 (en) * 2013-07-19 2015-03-24 GM Global Technology Operations LLC Cradle assembly attachable to a vehicle
US9533649B2 (en) * 2014-05-07 2017-01-03 Ford Global Technologies, Llc Seamless passenger airbag system

Also Published As

Publication number Publication date
CN106275089B (zh) 2021-06-01
CN106275089A (zh) 2017-01-04
MX2016008180A (es) 2016-12-26
US20160375937A1 (en) 2016-12-29
RU2016125247A (ru) 2017-12-26
DE102016111380A1 (de) 2016-12-29
US10597082B2 (en) 2020-03-24

Similar Documents

Publication Publication Date Title
TR201608781A2 (tr) Geli̇şmi̇ş darbe yüklemesi̇ performansi i̇çi̇n braket
US7794009B2 (en) Side impact door trim buckle initiatory design in armrest and grab handle region
US6394241B1 (en) Energy absorbing shear strip bender
US10150444B1 (en) Frangible bump stop support
US20110315473A1 (en) Sound damping patch
US9457844B2 (en) Pillar structure and vehicle side portion structure
US9944322B2 (en) Composite subframe detachment
CA2764634C (en) Wing panel and aircraft main wing
EP2662251B1 (en) seat belt connection device for a vehicle
US20170282977A1 (en) Vehicle hood
US9279438B2 (en) Aircraft interior bracket
CN106476576B (zh) 用于能量吸收的车门内饰板
JP2003048673A (ja) エレベーターのガイドレール固定装置及び固定方法
KR101467032B1 (ko) 에너지 흡수율을 향상시킨 복합 재료 범퍼 백빔 및 이를 포함하는 범퍼
Jäckel et al. Approaches for mechanical joining of 7xxx series aluminum alloys
Lee et al. Development of hybrid clinched structure by using multi-cohesive zone models
AU2010101026A4 (en) Anchor device
KR20170103145A (ko) 이종재질의 접합방법
JP2007169899A (ja) 木造軸組耐力壁
TR201708444A2 (tr) Patlamalara dirençli koltuk
RU2698279C2 (ru) Капот транспортного средства (варианты)
JP6866228B2 (ja) 建築物および木製補強具
Weickum Friction Bit Joining of 5754 Aluminum to DP980 Ultra-High Strength Steel: A Feasibility Study
JP2009204051A (ja) 部材接合構造
RU2017134586A (ru) Соединительный кронштейн части отделки транспортного средства, соединительный узел части отделки транспортного средства, транспортное средство, содержащее соединительный кронштейн или узел части отделки и способ прикрепления части отделки к транспортному средству