TR201600382A2 - Geçi̇şli̇ gözenekli̇ i̇mplant - Google Patents

Geçi̇şli̇ gözenekli̇ i̇mplant Download PDF

Info

Publication number
TR201600382A2
TR201600382A2 TR2016/00382A TR201600382A TR201600382A2 TR 201600382 A2 TR201600382 A2 TR 201600382A2 TR 2016/00382 A TR2016/00382 A TR 2016/00382A TR 201600382 A TR201600382 A TR 201600382A TR 201600382 A2 TR201600382 A2 TR 201600382A2
Authority
TR
Turkey
Prior art keywords
implant
porous
feature
region
cells
Prior art date
Application number
TR2016/00382A
Other languages
English (en)
Inventor
Karaaslan Tamer
Cengi̇z Kayacan Mehmet
Alaca İlker
Barbaros Baykal Yakup
Duman Burhan
Emre Deli̇kanli Yunus
Özsoy Koray
Original Assignee
Duman Burhan
Ilker Alaca
Koray Oezsoy
Mehmet Cengiz Kayacan
Karaaslan Tamer
Barbaros Baykal Yakup
Yunus Emre Delikanli
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Duman Burhan, Ilker Alaca, Koray Oezsoy, Mehmet Cengiz Kayacan, Karaaslan Tamer, Barbaros Baykal Yakup, Yunus Emre Delikanli filed Critical Duman Burhan
Priority to TR2016/00382A priority Critical patent/TR201600382A2/tr
Publication of TR201600382A2 publication Critical patent/TR201600382A2/tr

Links

Landscapes

  • Prostheses (AREA)

Abstract

Bu buluş, mühendislik bilimleri ve sağlık bilimleri alanlarında her türlü insan uygulamalarında ve hayvan uygulamalarında kullanılabilen geçişli gözenekli implant ile ilgili olup, özelliği; üzerinde her boyutta mikro gözenekli olan yarım küresel/eliptik/silindirik gözenekler (1.1) bulunan bir dış yüzey (1), dış yüzeyden (1) merkeze (6) doğru gidildikçe büyüyen gözenek yapısından oluşan iç bölge (3), hücrelerin dışarıdan içeriye doğru büyümesine aracılık eden hücre gelişim bölgesi (2) ve dış yüzeydeki (1) yarım küresel/eliptik gözeneklerdeki (1.1) hücre gelişim bölgesi (2) başlangıcı ile iç bölgeye (3) (merkeze doğru gittikçe gözeneklerin büyüdüğü bölge) gidildikçe hücrelerin gelişmesini sağlayan hücre gelişim kanalından (4) oluşmasıdır.

Description

TARIFNAME GEÇISLI GÖZENEKLI IMPLANT Teknolojik Alan: Bu bulus, mühendislik ve saglik bilimleri alanlarinda her türlü insan ve hayvan uygulamalarinda kullanilabilen geçisli gözenekli implant ile ilgilidir.
Teknigin Bilinen Durumu: Implant; insan vücudu içerisine yerlestirilen, bir doku veya organin islevini yerine getiren yapay cisimlere denir. Dogustan gelen hastaliklar, kanser, travma, kaza v.b. sebeplerle hastalarda meydana gelen kemik yapisi bozukluklarini tedavi etmek için kullanilan yapay inalzemelerdir.
Piyasadaki mevcut implantlar tam dolu malzemeden yapilmaktadir. Takildiklari yerlerde tutunmasi için (osseointegrasyon) dis yüzeyine pürüzlülük kazandiracak islemler uygulanmaktadir. Bu islemler kontrolsüz geometri içermektedir (olusan mikro gözenekler keskin köseli, hücre gelisim yüzeyi az vb.). implantin imalatindan sonra. implantin bazi bölgelerine pürüzlülük kazandirildigi için ekstra maliyet gerekmektedir.
Ayrica mevcut implantin kemik yogunlugundan çok daha fazla olmasindan dolayi dinamik insan hareketlerinin ani davranislari, implantlarin takili oldugu yerlerde ivmelenmeden dolayi asiri yük bindirmektedir. Ani yüklenmeler kemik implant entegrasyonuna zarar vermektedir. Ayrica osteentegrasyon denilen kemik implant bütünlesmesi konusunda hücreler implantin içine dogru gelisemedikleri için sadece dis yüzeyde osteintegrasyon söz konusudur. Implant kullanim süresi ve kullanim sartlarina bagli olarak zayif 0steentegrasyon yüzünden revizyon süresi azalmaktadir.
Yapilan implant, canlidaki belirli bir bölgeye takilan implanti degil, canlida ihtiyaç duyulan tüm implant ihtiyaçlarinda (kafatasi, kalça, diz, çene, dis vb.) kullanilabilecektir. Implant imalatinda genellikle paslanmaz çelik, kobalt-krom alasimi, plastik veya titanyum alasimli malzemeler kullanilmaktadir. Titanyum paslanmaz çelikten daha pahali olmasina ragmen, yüksek mukavemeti, düsük agirlik orani, korozyon direncinin yüksek olmasi gibi üstün karakteristik özelliklerinin yaninda uzun ömürlü olmasi sebebi ile implantlar genellikle titanyumdan yapilmaktadir.
Mevcut çalismalardaki kisiye özel implant uygulamalarinda; hastanin anatomik yapisina tam uygun, gözenekli olarak yapilmis ve kemige çok yakin iyi mekanik özellikleri olan, dis bölgesi ile iç yapisinin gözeneklilik boyutlandirmasi farkli olan bir çalisma bulunmamaktadir. Ayrica, implantlardaki gözeneklerin geometrileri kontrol altina alinmamistir. Yani gözeneklerin geometrik yapisindaki keskin köseler implanta dogru büyüyen dokularin yipranmasina hatta kesilmesine sebebiyet vermektedir Sonuç olarak yukarida bahsedilen dezavantajlarin üstesinden gelebilen dis kisimdan içeriye dogru (kemik geometrik yapisina uygun olarak) gittikçe büyüyen geçisli gözenekli sekilde olmasi saglanan, esnek olan, yeterli mukavemette olmasi kaydi ile kemik esnekligine en yakin biçimde implantin imal edilmesini saglayan, dis kismi mikro düzeyde özel geometride gözenekli dis bölgelerden (yarim küresel, eliptik, silindirik vb. diger geometriler) olusan, hafif bir yapiya sahip, maliyeti az yeni bir teknolojiye ihtiyaç duyulmaktadir.
Bulusun Tanimi: Bu bulus, yukarida bahsedilen dezavantajlarin üstesinden gelebilen geçisli gözenekli implant olup, özelligi; dis kisimdan içeriye dogru (kemik geometrik yapisina uygun olarak) gittikçe büyüyen geçisli gözenekli sekilde olmasi saglanan, esnek olan, yeterli mukavemeti saglamasi kaydi ile kemik esnekligine en yakin biçimde implantin imal edilmesini saglayan, dis kisini mikro düzeyde gözenekli dis bölgelerden (yarim küresel, eliptik, silindirik vb. diger geometriler) olusan, hafif bir yapiya sahip, maliyeti az bir sistemdir.
Bulus ile insan ve hayvanlarda kullanilacak iinplantlarin kemik dokusuna benzer geometriye sahip olacak sekilde tasarlanip imal edilmesi amaçlanmistir. Bulus konusu üründe, dis yüzey yarim küresel veya eliptik geometriye sahip küçük bosluklar olusturulmustur. Iç bölge, dis yüzeye yakin bölgeden merkeze dogru gittikçe büyüyen gözenek (bosluk) yapisi olusturulmustur.
Bu yapinin amaci dis yüzeydeki yarim küresel/eliptik bosluklara hücrelerin implantta dogru gelisim baslangiç yeri fonksiyonu görevi yapmaktadir. Yarim küresel/eliptik bölgede gelisen hücreler, hücre gelisim kanalindan geçerek iinplantin iç bölgesindeki bosluklara (merkeze dogru gittikçe büyüyen bosluklu yapi) hücrelerin gelisimini imkan saglayacaktir. Implant içindeki ve çevresindeki hücreler sürekli canli olduklarindan dolayi güçlü bir implant-kemik entegrasyonu olusturmaktatir. Özel geometrili bosluk yapi sayesinde implant hafitletilmistir. Özel geometrili bosluklu yapi ile kemik-implant ara yüzünde güçlü bir bag kurulmasi saglanmistir. Ayrica bütün bunlar canliya takilan implantin revize (revize ameliyat) süresini uzatacaktir. Bu tür geçisli gözenekli implantlar eklemeli imalat yöntemi disinda baska bir yöntemle imalati yapilamamaktadir. Hizla gelisim gösteren eklemeli imalat yöntemi bu tür karmasik yapili tasarimlarin imal edilebilirligini kolaylastirmaktadir.
Bulus ile birlikte çözülmüs problemler su sekildedir; kemik dokusuna uygun geometride metal implant imalati yapildigi için vücut-implant uyuinunun güçlendirilmesi saglanmistir. Hasarli bölgeye uygun bir geometride iinplant imal edileceginden ve implant-kemik birlesim yerinde hücre gelisimi kisa sürede tamamlanacagindan hastanin çabuk iyilesmesi saglanmistir. Eklemeli imalat yöntemi ile imalat edilebilirligi kolaylasan karmasik geometriye sahip (kemik dokusuna uygun) implant imal edilerek implantlar hafifletilmistir. Bu durumda vücudun hasarli bölgesinde fazla yük olusumuna engel olunmaktadir.
Implant ile kemik arasindaki esneklik katsayilarin farkli olmasindan dolayi meydana gelen gerilme kalkani kusurlarini (olumsuzluklari) azaltmak için kullanilacak implant esnekliginin yeterli mukavemeti saglamasi kaydiyla kemik esnekligine en yakin biçimde implantin imal edilmesi saglanmistir. Gerçek kemige en yakin mekanik özelliklerin elde edilmesi ile mukavemetli ve esnek bir yapi olusmus olup, uygun olmayan mekanik özellikler sebebiyle sonradan olusacak hasarlar önlenmektedir. Kisiye özel geometrik yapiya uygun geçisli gözenekli implant imal edilerek operasyon bölgesine uygun, hem geometrik uyumun (estetik görünüm) iyilestirilmesi hem de implant-kemik hücre entegrasyonunu hizlandirmaktadir.
Geometrik uyumdan dolayi operasyon bölgesinde gereksiz gerilmelerin olusmasina engel olmasi, ayrica elde edilen geçisli gözenekli yapi sayesinde implant-kemik hücre arasinda güçlü bir bag kurinasi nedeniyle implant revizyon süresinin uzamasi dolayisiyla saglikli bir implant kullanimindan dolayi hastanin konforlu bir yasam sürmesi saglanmistir. Ameliyat öncesinde hasarli bölgenin Bilgisayarli Tomografi (BT) çekimlerinden elde edilen 3 boyutlu veriler sanal ortama aktarilip eklemeli imalat yöntemi ile prototip üretilecektir. Bu durum cerrahlarin ameliyat öncesinde operasyon planlamasi yapmasini kolaylastirir ve bu sayede operasyon süresi azaltilmis olup ameliyat basari orani artirmis olacaktir.
Bulusun avantajlari su sekildedir; dis yüzey yarim küresel, eliptik, silindirik vb. diger geometriler özel gözeneklerden olusmaktadir. Bu özellik operasyon bölgesi ile implant arasinda güçlü bir bag olusmasini saglamaktadir. Dis yüzeydeki yarim küresel/eliptik bosluklar implant içerisine büyüyen hücrelerin (gelisen hücrelerin) kesilmesine ya da deforme olmasina engel olmaktadir. Dis yüzeyde özel geometriye sahip her bosluk iç bölgedeki kademeli büyüyen gözeneklere, hücre gelisim kanallari sayesinde baglanti kurmaktadir. Özel geometrik olarak tasarlanmis bulusun, dis kisimdan içeriye dogru (kemik geometrik yapisina uygun olarak) gittikçe büyüyen geçisli gözenekli sekilde olmasi saglanmaktadir. Bu sayede implant tam dolu kati haldeki implantlara göre daha hafif olacaktir.
Bulusun, esnek olmasi, yeterli mukavemeti saglamasi kaydiyla kemik esnekligine en yakin biçimde implantin imal edilmesi ile gerçeklesecektir. Bulusun, dis kismi mikro düzeyde gözenekli dis bölgelerden (yarim küresel, eliptik, silindirik vb. diger geometriler) olusmaktadir. Bu özel geometrik seklin yüzeyi pürüzlendirilmis olup bu sayede implant ile kemik dokusunun arasinda güçlü bir bag kurmasi nedeniyle implantin revize süresinin uzun olmasi saglanacaktir. Ameliyat öncesinde hasarli bölgenin Bilgisayarli Tomografi (BT) çekimlerinden elde edilen 3 boyutlu veriler sanal ortama aktarilip eklemeli imalat yöntemi ile prototip üretilecektir. Hasarli bölgenin geometrisine tam uygun olarak geometrik tasarim ve imalat olacagindan cerrahlarin ameliyat öncesinde operasyon planlamasi yapmasini kolaylastirir ve bu sayede operasyon süresi azaltilmis olup ameliyat basarisini arttirmis olacaktir. Kisiye özel implant eklemeli imalat yöntemi ile imal edileceginden dolayi geçisli gözenekli yapi sayesinde implant-kemik hücre arasinda güçlü bir bag kurmasi nedeniyle saglikli bir implant kullanimindan dolayi hastanin konforlu bir yasam sürmesi saglanacaktir.
Bulus yekpare tek parçadan olusmakla beraber, özel gözeneklendirilmis (yarim küresel veya eliptik geometride) dis yüzey, hücre gelisim kanalarimn bulundugu ara bölge ve gözenek yapisi merkeze dogru gittikçe büyüyen iç bölgeden olusmaktadir. Her üç bölge birbirine bagli olacak sekilde tasarlanip imal edildiginden implant bütün bir yapiya sahiptir. Bulusun yapisal ve karakteristik özellikleri ile tüm avantajlari asagida verilen sekiller ve bu sekillere atiflar yapilmak suretiyle yazilan detayli açiklama sayesinde daha net olarak anlasilacaktir.
Sekillerin Açiklanmasi: Bulus, ilisikteki sekillere atifta bulunularak anlatilacaktir, böylece bulusun özellikleri daha açikça anlasilacak ve takdir edilecektir, fakat bunun amaci bulusu bu belli düzenlemeler ile sinirlamak degildir. Tam tersine, bulusun ilisikteki isteinler tarafindan tanimlandigi alani içine dahil edilebilecek bütün alternatifleri, degisiklikleri ve denkliklerinin kapsanmasi amaçlanmistir. Gösterilen ayrintilar, sadece mevcut bulusun tercih edilen düzenlemelerinin anlatimi amaciyla gösterildigi ve hem yöntemlerin sekillendirilmesinin, hem de bulusun kurallari ve kavramsal özelliklerinin en kullanisli ve kolay anlasilir tanimini saglamak amaciyla sunulduklari anlasilmalidir. Bu çizimlerde; Sekil 1 Sistemin özelliklerini gösteren perspektif görünümüdür.
Sekil 2 Bulusun önden kesit görünümüdür.
Sekil 3 Sistemin dis görünümüdür.
Sekil 4 A-A kesitinin görünümüdür.
Sekil 5 B bakisinin görünümüdür (mikro gözenek ve hücre gelisim kanali).
Sekil 6 Sistemin dis kisminin perspektif görünümüdür.
Sekil 7 Geçisli gözenekli yapinin kesit görünüsüdür, Bu bulusun anlasilmasina yardimci olacak sekiller ekli resimde belirtildigi gibi numaralandirilmis olup isimleri ile beraber asagida verilmistir.
Referanslarin Açiklanmasi: 1. Dis yüzey 2. Hücre gelisim bölgesi 3. Iç bölge 4. Hücre gelisim kanali . Bosluk 6. Merkez Bulusun Açiklan masi: Bulus, üzerinde her boyutta mikro gözenekli olan yarim küresel/eliptik gözenekler (1.1) bulunan bir dis yüzey (l), dis yüzeyden (1) merkeze (6) dogru gidildikçe büyüyen gözenek yapisindan olusan iç bölge (3), hücrelerin disaridan içeriye dogru büyümesine aracilik eden hücre gelisim bölgesi (2) ve dis yüzeydeki (1) yarim küresel/eliptik gözeneklerdeki ( 1.1) hücre gelisim bölgesi (2) baslangici ile iç bölgeye (3) (merkeze dogru gittikçe gözeneklerin büyüdügü bölge) gidildikçe hücrelerin gelismesini saglayan hücre gelisim kanalindan (4) olusmaktadir (Sekil- 1 , Sekil-2).
Bulus, hücrelerin içeride rahatça canli kalmasini ve implantta esneklik kazandiran iç bölgeye (3) sahiptir (Sekil-1). Bulus, operasyon bölgesindeki hücrelere dogrudan temas eden dis yüzeye (l) sahip olmaktadir (Sekil-1). Bulus konusu üründe, dis yüzeyde (1) mikro yarim küresel/eliptik bosluklar (5) bulunmaktadir (Sekil-2). Bulus, mikro bosluklarda (5) gelismeye baslayan hücrelerin daha sonra hücre gelisim kanallari (4) tarafindan iç bölgedeki (3) daha genis bosluklara (5) dogru gelismesini saglamaktadir Bulus, hücre gelisim kanalina (4) yaklastikça daralan yarim küresel/eliptik gözenekleri (1.1) içeren dis yüzeye (l) sahip olmaktadir. Bulusun geometrik yapisi implantin takilacagi yere uygun geoinetriye sahip olacaktir. Bulusun geometrik yapisi kafatasina takilacaksa kafatasma uygun geometride, çeneye takilacaksa çeneye uygun geometride, kalça, dis Vb. (canlinin takilacagi yere göre) yerlerin geometrisine uygun olarak imal edilebilecektir. Bulus, geometrik yapisinin implantin takilacagi yere uygun geometrik yapida olmaktadir. Bulus, tüm iinplant türleri için kafatasi, çene, diz, kalça, dis gibi uygulamalarda kullanilmaktadir. Bulus, dis yüzeyi (1) özel geometrili, iç bölgesi (3) geçisli geometrili implantlarin titanyum, krom-kobalt, kompozit veya plastikten yapilmaktadir.
Bulusun Detayli Açiklanmasi: Bulus konusu implant dis yüzey (1), hücre gelisim bölgesi (2) ve iç bölgeden (3) olusmaktadir. Her üç bölge birbirine bagli olacak sekilde tek parça olarak tasarlanmistir (Sekil-l, Sekil-2). Dis yüzeyde (1) mikro düzeyde yarim küresel/eliptik gözenekler (1.1) olusturulmustur (Sekil-l). Mikro gözenekler içerisinde gelisen hücreler ikinci bölge olan hücre gelisim kanallari (4) araciligi ile iç bölgeye (3) dogru gelisim göstermektedir (Sekil-2). Iç bölgede (3) ise hücre gelisim kanallarindan (4) içeriye dogru gelisim gösteren hücrelerin rahatça canli yasamini saglayacak sekilde gözeneklilik saglanmistir Üç bölgeden olusan implantin dis yüzeyindeki (l) mikro gözenekli yapi implantin kemikle entegrasyonunu ve implant mukavemetinin yeterli düzeyde olmasini saglar, hücre gelisim bölgesi (2) hücrelerin disaridan içeri büyümesine aracilik etmesini, iç bölge (3) ise hem hücrelerin içeride rahatça canli kalmasini hem de implantta esneklik kazandirmasini saglamaktadir (Sekil-1, Sekil-2).
Dis yüzeyi (1); implantin dis kismi mikro düzeyde yarim küresel/eliptik gözenekli (1.1) özel gözeneklerden olusmaktadir (Sekil-l). Bu mikro yarim küresel/eliptik gözenekler (1.1) implantin operasyon (ameliyat) bölgesiyle güçlü bag yapisi olusturinanin yani sira hücrelerin gelisim baslangiç alanini ve muhtemel sinirli miktardaki implant esnemelerinde hücrelerin zarar görrnemesini veya en az sekilde zarar görmesini saglamaktadir (Sekil-l). Hücre gelisim kanali (4); dis yüzeydeki (1) yarim küresel veya eliptik hücre gelisim bölgesi (2) baslangici ile iç bölgeye (3) (merkeze dogru gittikçe gözeneklerin büyüdügü bölge) hücrelerin gelismesini saglayan bir fonksiyonu bulunmaktadir (Sekil-1, Sekil-7).
Iç bölge (3); disardan içeriye dogru gittikçe büyüyen gözenek yapisindan olusmaktadir (Sekil-2). Bu yapi kemik içyapisina benzetilmeye çalisilmistir (Sekil-2). Bunun amaci hem dis yüzeyden (l) hücre gelisim kanallari (4) araciligi ile hem içeri dogru gelisen hücrelerin implant içerisinde canli olarak yasamini sürdürebilmekte hem de implanta esneklik saglamaktadir (Sekil-1). Bu gözeneklerin boyutlari ise implantin dis yüzey (l) kalinligina göre kendiliginden belirlenmistir (Sekil-l). Ayrica geçisli gözenekli geometri sayesinde implant hatitletilmis olmustur. Hafif implant operasyon bölgesinde fazladan yük olusmasina mani olmaktadir.
Bulusa konu olan iinplantin tasarimina, canlidaki hasarli bölgenin MRH çekilerek hem hasarli bölgenin hasar geometrisine uygun implant geoinetrisi elde etmek, hem de iinal edilecek implantin yapisal tasarim bilgileri elde edilerek baslanmaktadir. Implant dis yüzey (l), hücre gelisim bölgesi (2) ve iç bölgeden (3) olusmaktadir (Sekil-l, Sekil-2).
Implant dis yüzeyi (1) operasyon bölgesindeki hücrelerle dogrudan temas ettigi bölgedir (Sekil-1). Bu bölgede mikro düzeyde özel tasarlanmis yarim küresel/eliptik gözenege (1.1) sahip bir yapi olusturulmustur (Sekil-5). Dis yüzeydeki (1) mikro gözenekler pürüzlülük olusturarak implantin takildigi bölgedeki canli kemik hücreleri ile güçlü entegrasyon (bütünlesme) olusturmaktadir (Sekil-3). Ayrica dis yüzeydeki (l) mikro yarim küresel/eliptik bosluklar (5) hücre gelisim bölgesi (2) olarak bir görev üstlenmektedir (Sekil-2). Bu mikro bosluklarda (5) gelismeye baslayan hücreler daha sonra hücre gelisim kanallari (4) araciligi ile iç bölgeye (3) dogru gelisim saglayacaktir Dis yüzeyde (1) özel tasarlanmis yarim küresel/eliptik gözeneklerde (1.1) gelisen hücreler, implantin canlida kullanim aninda kemikten farkli olarak olusan sehimlerde ya hiç zarar görmemesine ya da en az olacak sekilde zarar görmesini saglamaktadir (Sekil- 4, Sekil-5). Bu durum implantin revizyon (kullanim) süresini uzatmaktadir. Bu avantaj mevcut implantlarda bulunmamaktadir. Çünkü mevcut implantlarda dis yüzeyde (l) kemik hücresi ile tutunma amaçli olusturulan püiüzlülükler keskin köseli olacak sekilde karmasik yapili olmaktadir (Sekil-6). Keskin köseli dis yüzey (1) pürüzlülügü içerisinde gelisen hücreler, kemikle implant arasindaki sehim uyuinsuzlugundan dolayi asiri hasar görmektedir (Sekil-6). Bu durum implant revizyon (kullanim) süresini kisaltmaktadir.
Hücre gelisim bölgesi (2) bir ara bölge olarak da adlandirilabilmektedir (Sekil-l). Dis yüzeydeki (l) mikro düzeyde özel tasarlanmis bosluklarda gelisen hücrelerin iç bölgedeki (3) kademeli olarak büyüyen gözeneklerin içerisine hücrelerin gelismesini saglayan hücre gelisim kanalciklaridir (4) (Sekil-l, Sekil-7). Implantin yüzeyi pürüzlü oldugundan dolayi kemik ile daha iyi bag kurmaktadir. Bu sayede implant revizyon süresinin uzatilip saglikli bir implant kullanimindan dolayi hastanin konforlu bir yasain sürmesi gerçeklesecektir.
Iç bölge (3) disardan merkeze (6) dogru gittikçe büyüyen (keinik içyapisina benzer sekilde) gözeneklerden olusmaktadir (Sekil-2). Bu yapi kademeli geçis olarak adlandirilmistir. lç bölgede (3) farkli birim geometrilerin birbirini farkli büyüklüklerde tekrar etmesi sayesinde kademeli olarak büyüyen gözenekler olusturulmaktadir (Sekil- 2). Iç bölgede (3) kademeli büyüyen bosluk (5) (gözenek) hücrenin implantin içerisine dogru gelismesi ve canli olarak bulunmasini saglamaktadir (Sekil-2). Bu durum implant ile kemigin güçlü bir entegrasyon olusturmasini saglamaktadir. Ayrica implant esnekligini kemik esnekligine yaklastirmaktadir. Implantin kemik esnekligine yaklasmasi da implantin revizyon (kullanim) süresini uzatmaktadir.
Bulus konusu üründe. peek (Polietereterketon) veya titanyum veya platin veya krom- kobalt veya bunlarin bilesiminden olusan alasimdan imal edilmis dis yüzey (1) ve iç bölge (3) bulunmaktadir.

Claims (9)

ISTEMLER
1- Bulus, geçisli gözenekli implant ile ilgili olup, özelligi; 7 üzerinde her boyutta mikro gözenekli olan yarim küresel/eliptik gözenekler (1 . 1) bulunan bir dis yüzey (l), - dis yüzeyden (1) merkeze (6) dogru gidildikçe büyüyen gözenek yapisindan olusan iç bölge (3), bölgesi (2) ve bölgesi (2) baslangici ile iç bölgeye (3) (merkeze dogru gittikçe gözeneklerin büyüdügü bölge) gidildikçe hücrelerin gelismesini saglayan hücre gelisim kanalindan (4) olusmasidir.
2- Istem 1”de bahsedilen geçisli gözenekli implant olup, özelligi; hücrelerin içeride rahatça canli kalmasini ve implanta esneklik kazandiran iç bölgeye (3) sahip olmasi ile karakterize edilmesidir.
3- Istem l”de bahsedilen geçisli gözenekli implant olup, özelligi; operasyon bölgesindeki hücrelere dogrudan temas eden dis yüzeye (l) sahip olmasi ile karakterize edilmesidir.
4- Istem 1”de bahsedilen geçisli gözenekli implant olup, özelligi; dis yüzeyde (1) mikro yarim küresel/eliptik bosluklar (5) bulunmasi ile karakterize edilmesidir.
5- Istem 1”de bahsedilen geçisli gözenekli implant olup, özelligi; mikro bosluklarda (5) gelismeye baslayan hücrelerin iç bölgeye (3) dogru gelismesini saglayan hücre gelisim kanallarina (4) sahip olmasi ile karakterize edilmesidir.
6- Istem 1`de bahsedilen geçisli gözenekli implant olup, özelligi; hücre gelisim kanalina (4) yaklastikça daralan yarim küresel/eliptik gözenekleri (1.1) içeren dis yüzeye (1) sahip olmasi ile karakterize edilmesidir.
7- Istem l”de bahsedilen geçisli gözenekli implant olup, özelligi; kafatasi, çene, diz, kalça, dis veya bunlarin lokal bölgelerine tatbik edilebilecek geometrik sekilde imal edilebilen dis yüzeye (1) sahip olmasi ile karakterize edilmesidir.
8- Istem 17de bahsedilen geçisli gözenekli implant olup, özelligi; peek (Polietereterketon) veya titanyum veya platin veya krom-kobalt veya bunlarin bilesiminden olusan alasimdan imal edilmis dis yüzeye (l) sahip olmasi ile karakterize edilmesidir.
9- Istem 1”de bahsedilen geçisli gözenekli implant olup, özelligi; peek (Polietereterketon) veya titanyum veya platin veya krom-kobalt veya bunlarin bilesiminden olusan alasimdan imal edilmis iç bölgeye (3) sahip olmasi ile karakterize edilmesidir.
TR2016/00382A 2016-01-11 2016-01-11 Geçi̇şli̇ gözenekli̇ i̇mplant TR201600382A2 (tr)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
TR2016/00382A TR201600382A2 (tr) 2016-01-11 2016-01-11 Geçi̇şli̇ gözenekli̇ i̇mplant

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
TR2016/00382A TR201600382A2 (tr) 2016-01-11 2016-01-11 Geçi̇şli̇ gözenekli̇ i̇mplant

Publications (1)

Publication Number Publication Date
TR201600382A2 true TR201600382A2 (tr) 2016-07-21

Family

ID=67070372

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
TR2016/00382A TR201600382A2 (tr) 2016-01-11 2016-01-11 Geçi̇şli̇ gözenekli̇ i̇mplant

Country Status (1)

Country Link
TR (1) TR201600382A2 (tr)

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US20230072256A1 (en) Lighter Weight Implant
US11266510B2 (en) Spinal implant with fluid delivery capabilities
JP6284169B2 (ja) 多孔質な3次元構造を有するインプラント用材料
US10039651B2 (en) Microminiature chainmail interface between skin and a transcutaneous prosthetic device and a method of manufacture
ES2891276T3 (es) Elemento protésico para extremidades óseas tales como dedos de manos o pies, o para dientes, y método de fabricación correspondiente
BRPI0611684A2 (pt) implante em forma de cápsula e aparelho de preenchimento
US20080221679A1 (en) Collapse-Resistant Breast Implant With Stiffened Walls
EP3056168B1 (en) Breast implant support device with large back surface area
RU2698624C2 (ru) Имплантат сосково-ареолярного комплекса
US20210267750A1 (en) System and Method of Manufacturing Prostheses
JP2019500969A (ja) ザラザラした多孔質面を有する整形外科インプラント
EA028683B1 (ru) Материал для имплантации (варианты), зубной имплантат, сосудистый имплантат и тканевый имплантат для заместительной пластики мягких тканей
TR201600382A2 (tr) Geçi̇şli̇ gözenekli̇ i̇mplant
JP3210357U (ja) 骨造成用膜の賦形器具
KR102240412B1 (ko) 골반 엉덩이 성형용 보형물
KR20150087790A (ko) 환자 맞춤형 보형물 제작 방법
US20160338819A1 (en) Breast implant support device with large back surface area
JP7482781B2 (ja) 核網様体マルチセル二重システム眼インプラント
CN213607198U (zh) 一种鼻小柱支架联合鼻翼支架
RU2270641C1 (ru) Орбитальный имплантат из пористого политетрафторэтилена
KR101655441B1 (ko) 임플란트 시술용 조합 메시
WO2022029473A1 (en) Thoracic prosthesis and method for realizing a thoracic prosthesis
WO2020234872A1 (en) Implantable nipple
Chawla Principles of Implant Implementations for Restorations of Extra-Oral Defects
SE544434C2 (en) A medical support device for use as a breast implant