SE503439C2 - Lastbärare med profilskena och därpå längsförskjutbar surrningsvinsch - Google Patents

Lastbärare med profilskena och därpå längsförskjutbar surrningsvinsch

Info

Publication number
SE503439C2
SE503439C2 SE9102559A SE9102559A SE503439C2 SE 503439 C2 SE503439 C2 SE 503439C2 SE 9102559 A SE9102559 A SE 9102559A SE 9102559 A SE9102559 A SE 9102559A SE 503439 C2 SE503439 C2 SE 503439C2
Authority
SE
Sweden
Prior art keywords
profile rail
cross
load carrier
profile
stack
Prior art date
Application number
SE9102559A
Other languages
English (en)
Other versions
SE9102559L (sv
SE9102559D0 (sv
Inventor
Dick Helander
Original Assignee
Spanset Inter Ag
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Spanset Inter Ag filed Critical Spanset Inter Ag
Publication of SE9102559D0 publication Critical patent/SE9102559D0/sv
Publication of SE9102559L publication Critical patent/SE9102559L/sv
Publication of SE503439C2 publication Critical patent/SE503439C2/sv

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B60VEHICLES IN GENERAL
    • B60PVEHICLES ADAPTED FOR LOAD TRANSPORTATION OR TO TRANSPORT, TO CARRY, OR TO COMPRISE SPECIAL LOADS OR OBJECTS
    • B60P7/00Securing or covering of load on vehicles
    • B60P7/06Securing of load
    • B60P7/08Securing to the vehicle floor or sides
    • B60P7/0823Straps; Tighteners
    • B60P7/083Tensioning by repetetive movement of an actuating member

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Transportation (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Fittings On The Vehicle Exterior For Carrying Loads, And Devices For Holding Or Mounting Articles (AREA)

Description

503 439 10 15 20 25 30 35 2 spännhandtaget omfattar alltså ett spännslag och ett re- . turslag, varvid spännaxeln under spännslaget roteras så mycket i spännriktningen som motsvarar spännhandtagets spännsträcka, medan spännaxeln av en spärrklinksmekanism hålles kvar i sitt inställda läge under spännhandtagets returslag till utgångsläget. På grund av denna spännrörel- se, som omfattar ett spännslag och ett returslag och som utnyttjar en spärrhaksmekanism, kallas dylika surrnings- vinschar ofta spärrhaksvinschar. Sådana vinschar är kända t ex genom DE-C-2845227.
Den ovannämnda fixeringen av surrningsvinschen på lastbäraren sker vanligtvis genom att vinschen fastskruvas eller fastsvetsas på lastbäraren. För transport av diverse olikartade laster, särskilt laster med högst varierande storlek, är det också känt att fixera surrningsvinschen pà en profilskena, vilken är fast förbunden med-lastbäraren.
Det slutliga relativläget mellan surrningsvinsch och last kan på detta sätt finjusteras och bättre anpassas till de av lasten bestämda förhållandena. På detta sätt erhålls en avsevärd förbättring av lastsurrningen och därigenom även säkerheten mot förskjutning av lasten eller rent av loss- nande och nedfall av lasten.
Som profilskenor användes kända T- eller dubbel-T- profiler eller liknande, vilka kan köpas som standard- komponenter i handeln. delaktiga ur prishänseende och omfattande färdigställ- ningsmoment är överflödiga, varför komponenterna kan mon- Sådana standardkomponenter är för- teras med ringa uppbåd av monteringsåtgärder.
En nackdel med de kända profilskenorna är deras sym- metriska tvärsektionsform. finns nämligen ett profilspår med en till profilskenan I surrningsvinschens stomme anpassad tvärsnittsform. Surrningsvinschen skjuts på ett sådant sätt på profilskenan, att profilskenans volymtvär- snitt ingriper med profilspårets håltvärsnitt. Profilske- nan och profilspåret bildar härvid en sluten styrning för förflyttning av surrningsvinschen i lastbärarens längd- riktning. Det är självklart, att profilspàrets håltvär- 10 15 20 25 30 35 503' 439 3 snitt är lika symmetriskt som profilskenans volymtvär- snitt. Det är därför möjligt att vända surrningsvinschen l80° och fixera den i detta läge pà profilskenan. Även om en surrning av lasten ändå är möjlig vid en 180” svängning av surrningsvinschen, är en sådan svängning till nackdel, eftersom svängningen kraftigt inskränker át- komligheten av spärrklinksmekanismen, sà en frigöring av denna är antingen mycket svår eller i värsta fall över huvud taget inte möjlig. Detta medför, att lösgöringen av spännbandet blir ytterst tidsödande och därmed arbetsin- tensiv och att spännbandet, om spärrklinksmekanismen inte kan lösgöras, mäste kapas. En sádan kapning av spännbandet innebär á andra sidan en kraftig säkerhetsrisk för använ- daren av surrningsvinschen. För det första kommer spänn- bandet vid kapning att plötsligt frigöra surrningskrafter, vilket leder till en pisksnärteffekt hos spännbandet. I ogynnsamma fall, då lasten under transporten redan har i viss utsträckning glidit, föreligger dessutom en risk för ett plötsligt och oväntat nedfall av lasten.
Till grund för uppfinningen ligger därför att åstad- komma en lastbärare med en därpå fäst profilskena för driftssäker och betjäningssäker montering av en surrnings- vinsch. Denna uppgift löses genom kombinationen av de i patentkrav 1 angivna särdragen.
Pá grund av den asymmetriska tvärsnittsformen hos profilskenan och profilspáret är en 180°-vridning av surr- ningsvinschen i realiteten utesluten vid pàskjutning av vinschen pä profilskenan. Den asymmetriska tvärsnittsfor- men hos profilskenan och profilspáret ger följaktligen en sådan riktningsorientering av surrningsvinschen, att den kan pàskjutas pá profilskenan endast i ett sådant relativ- läge, att den ena sidoväggen alltid är framàtriktad pà profilskenan.
Fastgöringen av surrningsvinschen på profilskenan förenklas genom denna asymmetriska tvärsnittsform hos pro- filskenan och profilspáret genom att betjäningspersonalen inte behöver uppläras extra för monteringsförloppet. Vid 503 439 10 15 20 25 30 35 4 montering av surrningsvinschen på profilskenan bortfaller dessutom behovet av några överväganden om hur surrnings- vinschen skall monteras relativt profilskenan.
Påskjutningen av surrningsvinschen förenklas dessutom i avsevärd utsträckning när surrningsvinschen skall monte- ras under dåliga belysningsförhàllanden, ler oväder eller under mörker. t ex i dimma el- Dessutom bortfaller lager- och anskaffningskostnader för utbytesband, eftersom spännbanden inte längre behöver kapas till följd av felaktig montering av surrnings- vinschen.
Möjligheten att lösgöra surrningen och lossa tran- sportgodset inom specificerade tidrymder är dessutom en stor fördel. Detta är särskilt påtagligt, när uppfinningen användes på ett lastfordons lastbärare eller -flak, efter- som föraren inte längre behöver kompensera under loss- ningen uppträdande fördröjningar genom att köra med högre hastighet eller köra på ett riskabelt sätt med därav föl- jande högre olycksfallsrisk.
Genom de i patentkraven 2-5 angivna utförandena av profilskenan i form av en T-profil med olikartat utformade T-skänklar, är det dessutom möjligt att utnytta standardi- serade T-profiler. Dessa som standardkomponenter i och för sig symmetriska profiler kan nämligen genom relativt enkel bearbetning kapas till ett asymmetriskt tvärsnitt.
Den profilskena, som definieras i patentkravet 4 och har formen av en dubbel-T-profil, möjliggör en säkrare och särskilt hållbar fastgöring av profilskenan på lastbära- ren. Denna utföringsform gör det dessutom möjligt att ut- nyttja det högre böjmotståndsmomentet hos dubbel-T-profi- len, jämfört med T-profilen.
Den i patentkraven 7 och 8 skildrade utformningen av profilspáret på surrningsvinschens stomme är särskilt för- delaktig ur tillverkningssynpunkt och är därmed kostnads- gynnsam. Den av profilskenan och profilspåret utformade slutna styrningen ger en god formlåsning och därmed en hög hållbarhet och hållfasthet hos förbandet mellan vinsch- 10 15 20 25 30 35 503' 439 5 stommen och profilskenan samtidigt som surrningsvinschen - får en god förskjutbarhet i profilskenans längdriktning och samtidigt som risken för kantring under längsförskjut- ningen undanröjs.
Patentkraven 9 och 10 anger särskilt fördelaktiga, ehuru montagetekniskt enkla möjligheter för fixering av profilskenan på lastytan.
Genom de i patentkravet ll angivna åtgärderna onödig- göres behovet av extra hållarelement för att säkra surr- ningsvinschen mot en längsförskjutning i sitt slutliga montagetillstånd. Detta förenklar konstruktionen och mins- kar behovet av betjäning. Surrningsvinschen låser sig så- lunda av sig själv i sitt slutliga montageläge, när surr- ningsspänningen upprättas.
Ett exempel på uppfinningen skall i det följande när- mare beskrivas under hänvisning till de bifogade rit- ningarna.
Fig 1 visar i perspektiv ett exempel på en surrnings- vinsch, som har partiellt skjutits in pà en profil- skena.
Fig 2 visar en tvärsektion genom profilskenan och profil- spåret samt en sidovy av den partiellt visade vinschstommen.
Fig 3 visar en vy av vinschstommens botten.
En surrningsvinsch 1 består huvudsakligen av två plattelement 2, 2', som bildar vinschstommens botten, sidoväggar 3, 3' och en mellan de båda sidoväggarna ro- terbart lagrad och mellan väggarna sig sträckande spänn- axel 4. De båda plattelementen 2, 2' och sidoväggarna 3, 3' bildar härvid surrningsvinschens l stomme. Plattele- menten 2, 2' är fastsvetsade vid sidoväggarna 3, 3' vid fästställen 5, 5'. Vid sina i förhållande till fäststäl- lena 5, 5' bortvända områden genomkorsas sidoväggarna 3, 3' av en bult 6, som på sidoväggarnas 3, 3' utsida är me- delst fästskruvar 7 fast förbunden med stommen. Fästskru- varna 7 fixerar också en bygel 8 vid stommen. Bultarna 6 tjänar t ex till fixering av en som slinga eller ögla ut- 503 439 . 10 15 20 25 30 35 6 formad fästände på ett spännband, vilket icke visas när-_ mare på ritningarna.
Den i huvudsak T-formiga profilskenan 9 har med sin fria ändkant 10 på den vertikala stapeln eller uppstapeln hos T-balken fixerats på en lastbärare, vilken inte när- mare visas i figuren. Vid den i förhållande till ändkanten 10 motstående kanten av uppstapeln 11 utskjuter vinkelrätt i tvärriktningen 12 två flänsar 13, 14, stapeln. Den ena tvärstapelflänsen 13 är lång, medan den andra tvärstapelflänsen 14 är kort, varvid flänslängden 13' hos den längre flänsen 13 är större än flänslängden 14' hos den kortare flänsen 14, mätt från den vinkelrätt mot tvärriktningen 12 sig sträckande, längsgående profil- mittaxeln 15 hos profilskenan 9 ut till ytterkanten på den ifrågavarande tvärstapelflänsen 13, 14 i tvärriktningen 12; Den kortare tvärstapelflänsens 14 spännvidd i tvär- som bildar tvär- riktningen 12 är sålunda mindre än den längre tvärstapel- flänsens 13 spännvidd.
Vinschstommens sidoväggar 3, 3' är genombrutna med ursparingar 16 ungefär i området mitt emellan fästställena S, 5', rektangelformigt tvärsnitt. En öppningsspalt 18 sträcker sig mellan de båda plattelementen 2, 2' i längsriktningen 17 rätvinkligt mot tvärriktningen 12. Öppningsspalten upp- sett i tvärriktningen 12. Ursparingarna 16 har ett delar sålunda stommens botten i två delar, nämligen platt- elementet 2 och plattelementet 2'. Öppningsspaltens 18 spaltvidd 19 i tvärriktningen 12 är något större än bred- den 20 hos uppstapeln 11 i tvärriktningen 12. Öppnings- spalten 18 och ursparingen 16 avgränsar sålunda ett i tvärriktningen 12 sig sträckande T-formigt tvärsnitt. Öpp- ningsspalten ligger härmed sidförskjuten relativt urspa- ringens 12 mitt. Ursparingen 12 och öppningsspalten 18 av- gränsar sålunda tillsammans ett profilspår 21. Det av ur- sparingen 16 och öppningsspalten 18 bildade håltvärsnittet motsvarar exakt volymtvärsnittet hos den T-formiga profil- skenan 9, varigenom profilskenan 9 och det med motsvarande håltvärsnitt utformade profilspåret 21 samverkar med pass- ning. 10 15 20 25 30 35 503 459 7 Den beskrivna utföringsformens funktion är följande; Pà den profilskena 9, som med sin ändkant 10 är fast- satt pá den i figurerna inte visade lastbäraren, pàskjutes en surrningsvinsch 1 i längdriktningen 17 pá det sätt, som i fig 1 visas med en pil 17'. Till följd av den excentris- ka placeringen av öppningsspalten 18 relativt ursparingen 16 och till följd av uppstapelns 11 ka placering till följd av de olika de båda tvärstapelflänsarna 13, 14, 1 páföras pà profilskenan 10 enbart framàtriktad i pilens 17' riktning. fram och åter i längsriktningen 17 kan surrningsvinschen 1 förskjutas steglöst i lastbärarens längdriktning.
Det mà påpekas, att en páskjutning av surrnings- vinschen 1 med sidoväggen 3 framàtriktad, dvs efter l80° svängning och sålunda mot riktningen för pilen 17', inte är möjlig, längre ligger mittför varandra och eftersom surrnings- vinschen härvid skulle med sitt plattelement 2' träffa profilskenans 9 uppstapel 11. motsvarande excentris- längderna l3', 14' hos kan surrningsvinschen med sin sidovägg 3' Genom förskjutning eftersom uppstapeln 11 och öppningsspalten inte Sá snart som surrningsvinschen 1 har förts fram till sitt slutliga monteringsläge pà profilskenan 9 och därmed pá lastbäraren, skjutes det pá ritningarna icke närmare visade spännbandet genom en slits 4', som är upptagen i spännaxeln 4 och sträcker sig diametralt genom denna i längsriktningen 17. Spännbandet átdrages sedan stramt.
Spännaxeln 4 sträcker sig genom sidoväggen 3 i längsrikt- ningen 17 och har en axelförlängning 22, på vilken en som en spärrhjulkrans verksam kuggkrans 23 är vridfast monte- rad med riktade kuggar eller tänder. Kuggkransen 23 kan samverka med en som en bygel 8 utformad spärrklinka. Fran den sida av bygeln 8, som är motsatt bygelns i riktningen 17 sig sträckande del, utskjuter spärrklinkan i riktningen 12 likt en förlängning i riktning mot kuggkransen 23. För spärrning och lösgöring av spärrklinkans ingrepp med kugg- kransen 23 är spärrklinkan svängbart lagrad kring den i längdriktningen 17 sig sträckande centrumaxeln hos spärr- 503 439 10 15 20 25 30 35 8 bulten 6. Spärrklinkan och kuggkransen 23 samverkar här likt en spärrhaksmekanism.
En spännarm, som inte närmare visas pà ritningarna, samverkar med en spärrmekanism för utövande av vridmoment Spärrmekanismen är monterad pà den i för- hållande till kuggkransen 23 motsatta änden av spännaxeln pá spännaxeln. 4, där denna sträcker sig genom sidoväggen 3'. Genom en fram- och àtergáende svängning av spännarmen eller -häv- stàngen i respektive mot spännaxelns 4 med en pil 24 àskádliggjorda vridningsriktning, kan tillräcklig surr- ningsspänning upprättas i spännbandet. Till följd av den dragspänning som verkar mot surrningsvinschen 1, kommer de ytor pà plattelementen 2, 2', som är vända mot profilske- nan 9, att anpressas mot de områden pà tvärstapelflänsarna 13, 14, som är vända mot plattelementen 2, 2'. Genom denna anpressning upphävs surrningsvinschens längdförskjutbarhet i längdriktningen 17 utmed profilskenan 9. I surrnings- lika bra säkrad som en i sig icke längsförskjutbar surrningsvinsch. tillståndet är surrningsvinschen 1 sàlunda

Claims (11)

10 15 20 25 30 35 503' 439 PATENTKRAV
1. Lastbärare, särskilt lastflak pà ett lastfordon, vilken lastbärare har en profilskena (9) för en surrnings- vinsch (1), som griper om profilskenan och är i dennas längdriktning förskjutbar till ett valfritt surrningsstäl- le, varvid surrningsvinschen (1) har ett till profilske- nans (9) form kulissartat anpassat profilspàr (21) för formbunden omslutning av profilskenan (9) och varvid pro- filskenan (9) och profilspàret (21) tillsammans bildar en sluten styrning, k ä n n e t e c k n a d därav, att profilskenan (9) och pá motsvarande sätt även profilspáret (21) har en asymmetrisk tvärsnittsform, så att surrnings- vinschen (1) är pàskjutbar pà profilskenan (9) i endast en orienteringsriktning.
2. Lastbärare enligt patentkravet l, vars profilskena (9) har i huvudsak T-format tvärsnitt och är fastsatt på lastbäraren med ändytan (10) av den ände av uppstapeln (ll), som är motstàende i förhållande till det tvärstapeln bildande tvärflänsparet (13, 14), k ä n n e t e c k - n a d därav, att de båda vingartat från frán uppstapeln (11) utskjutande tvärstapelflänsarna (13, 14) har olika mått.
3. Lastbärare med en profilskena (9) enligt patent- kravet 2, k ä n n e t e c k n a d därav, att spännvidden (l3') av profilskenans (9) ena tvärstapelfläns (13) är större än spännvidden (l4') av profilskenans andra tvär- stapelfläns (14), så att uppstapeln (11), betraktat i tvärsnittet (-tvärriktningen 12) är excentriskt placerad pà profilskenan (9).
4. Lastbärare med en profilskena (9) enligt patent- kravet 2, k ä n n e t e c k n a d därav, att den ena tvärstapelflänsen (13, 14) har större tvärsnittstjocklek än den andra tvärstapelflänsen (13, 14). 503 439 10 15 20 25 30 35 10
5. Lastbärare med en profilskena (9) enligt ett eller flera av de föregående patentkraven, k ä n n e t e c k - n a d därav, att de båda tvärstapeln bildande flänsarna (13,
6. Lastbärare med en profilskena (9) enligt ett eller tvärstapel- 14) har olika geometrisk tvärsnittsform. flera av de föregående patentkraven, k ä n n e t e c k - n a d därav, att profilskenan (9) är bildad av en dubbel- T-profil, att det ena tvärstapelflänsparets utsida är för- bunden med lastbäraren likt en fläns och att profilskenan bildas av uppstapeln (11) och det i förhållande till det flänsbildande tvärstapelflänsparet motstående tvärstapel- flänsparet (13, 14).
7. Lastbärare med en profilskena (9) och en surr- ningsvinsch (1) enligt ett eller flera av de föregående patentkraven, vid vilken surrningsvinschen (1) har en stomme, som har en stombotten (-plattelementen 12, l2') och två sidoväggar (3, 3'), vilka är fixerade vid motstå- ende sidokanter av stommen (fixerställen 5, 5') och ut- skjuter ungefär vinkelrätt från stombottnen, t e c k n a d därav, att stombottnen består av två plattelement (2, 2'), vilka avgränsar en från sidovägg (3) till sidovägg (3') sig i längsriktningen sträckande öppningsspalt (18), sidoväggarna (3, 3') i området för sina fixerställen (5, 5') vid stombottnen har en ursparing, k ä n n e - att vars geomet- riska tvärsnittsform och dimensioner motsvarar det på profilskenan (9) befintliga tvärstapelparets (13, l3') tvärsnittsform och dimensioner, och att öppningsspalten (18) och ursparingarna (16) tillsam- mans bildar profilspåret (21).
8. Lastbärare med en profilskena (9) enligt paten- tkravet 7, k ä n n e t e c k n a d därav, att profil- spåret (21) och profilskenan (9) bildar en sluten styr- ning, så att - stombottnen (-plattelementen 2, 2') styr den uppstapeln (11) bärande profilskenundersidan och - de ursparingen (16) bildande områdena av sidoväggarna 10 15 20 25 30 35 503' 439 11 (3, 3') styr den från uppstapeln (ll) bortvända profil-- skenovansidan.
9. Lastbärare med en profilskena (9) enligt ett eller flera av de föregående patentkraven, k ä n n e t e c k - n a d därav, att profilskenan (9) är fastsvetsad på last- bäraren.
10. Lastbärare med en profilskena (9) enligt ett eller flera av de föregående patentkraven, k ä n n e - t e c k n a d därav, att profilskenan (9) är fastskruvad på lastbäraren.
11. ll. Lastbärare med en profilskena (9) enligt ett eller flera av de föregående patentkraven, k ä n n e - t e c k n a d av en sådan kraftbunden koppling mellan surrningsvinschen (1) och profilskenan (9) vid surrnings- vinschens kraftpåverkan av surrningsspänning, att surr- ningsvinschens (1) längsförskjutbarhet är upphävd.
SE9102559A 1990-09-07 1991-09-06 Lastbärare med profilskena och därpå längsförskjutbar surrningsvinsch SE503439C2 (sv)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE9012825U DE9012825U1 (sv) 1990-09-07 1990-09-07

Publications (3)

Publication Number Publication Date
SE9102559D0 SE9102559D0 (sv) 1991-09-06
SE9102559L SE9102559L (sv) 1992-03-08
SE503439C2 true SE503439C2 (sv) 1996-06-17

Family

ID=6857294

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
SE9102559A SE503439C2 (sv) 1990-09-07 1991-09-06 Lastbärare med profilskena och därpå längsförskjutbar surrningsvinsch

Country Status (3)

Country Link
DE (1) DE9012825U1 (sv)
GB (1) GB2247656B (sv)
SE (1) SE503439C2 (sv)

Families Citing this family (2)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US5664918A (en) * 1995-07-28 1997-09-09 Heider; Merle J. Cargo tie down device
US5860777A (en) * 1995-08-25 1999-01-19 Great Dane Limited Partnership Cargo restraint attachment assembly

Also Published As

Publication number Publication date
GB9119046D0 (en) 1991-10-23
SE9102559L (sv) 1992-03-08
SE9102559D0 (sv) 1991-09-06
GB2247656A (en) 1992-03-11
GB2247656B (en) 1994-03-09
DE9012825U1 (sv) 1992-01-09

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US5426826A (en) Ratchet buckle assembly
US8152139B2 (en) Chain load binder (Ausbinder)
US6195848B1 (en) Slidable ratchet tensioning device and tie-down assembly
US3632069A (en) Bracket for mounting cable bundles in lightening holes
US5931359A (en) Carrier for a motor-vehicle roof
US5853164A (en) Track supported winch and method of making the same
US6318196B1 (en) Structure of a pistol-like automobile center lock driving apparatus
US9961967B2 (en) Strap tie-down assembly with lock
SE418384B (sv) Med en sperranordning forsett friktionslas for spenning och fastlasning av ett bojligt festelement sasom en gordel eller en lina
US4835868A (en) Saw chain tensioner of chain saw
WO2009039372A2 (en) Ratchet tie-down
US4324022A (en) Ratchet buckle having reinforcement strengthening means
US4541149A (en) Device for selectively locking and releasing a rope member extending therethrough
US5692269A (en) Tightening ratchet
SE503439C2 (sv) Lastbärare med profilskena och därpå längsförskjutbar surrningsvinsch
US4892331A (en) Motorized height adjuster for adjusting the height of the pillar loop in vehicle safety belts
US5707188A (en) Adjustable securing device
US4518184A (en) Device for remotely passing a cord in or around an anchoring member
US4098477A (en) Adjustable motor mount
CN210526380U (zh) 一种货运车用紧绳器
CN211008424U (zh) 一种便携稳固式软梯
FI70990B (fi) Laosnings- och spaenningsanordning foer vajrar kedjor jaerntraodar linor och andra bindningsmaterial
DE102009013197B4 (de) Anschlagelement und Kombination aus einem Anschlagelement und einem Befestigungsmittel
JPH0121730Y2 (sv)
US20100125986A1 (en) Locking Mechanism for A Tie Down

Legal Events

Date Code Title Description
NUG Patent has lapsed

Ref document number: 9102559-3

Format of ref document f/p: F