SE464198B - Foer ett innertak avsedda fasthaallningsanordningar - Google Patents
Foer ett innertak avsedda fasthaallningsanordningarInfo
- Publication number
- SE464198B SE464198B SE8703602A SE8703602A SE464198B SE 464198 B SE464198 B SE 464198B SE 8703602 A SE8703602 A SE 8703602A SE 8703602 A SE8703602 A SE 8703602A SE 464198 B SE464198 B SE 464198B
- Authority
- SE
- Sweden
- Prior art keywords
- roof
- holding
- cassette
- devices according
- pivot pin
- Prior art date
Links
- 238000006073 displacement reaction Methods 0.000 claims abstract description 4
- 125000006850 spacer group Chemical group 0.000 claims description 8
- 230000001154 acute effect Effects 0.000 claims description 3
- 238000010276 construction Methods 0.000 description 2
- 229910000831 Steel Inorganic materials 0.000 description 1
- 230000002411 adverse Effects 0.000 description 1
- 230000003993 interaction Effects 0.000 description 1
- 238000012986 modification Methods 0.000 description 1
- 230000004048 modification Effects 0.000 description 1
- 230000000452 restraining effect Effects 0.000 description 1
- 239000010959 steel Substances 0.000 description 1
- 239000000725 suspension Substances 0.000 description 1
Classifications
-
- E—FIXED CONSTRUCTIONS
- E04—BUILDING
- E04B—GENERAL BUILDING CONSTRUCTIONS; WALLS, e.g. PARTITIONS; ROOFS; FLOORS; CEILINGS; INSULATION OR OTHER PROTECTION OF BUILDINGS
- E04B9/00—Ceilings; Construction of ceilings, e.g. false ceilings; Ceiling construction with regard to insulation
- E04B9/18—Means for suspending the supporting construction
-
- E—FIXED CONSTRUCTIONS
- E04—BUILDING
- E04B—GENERAL BUILDING CONSTRUCTIONS; WALLS, e.g. PARTITIONS; ROOFS; FLOORS; CEILINGS; INSULATION OR OTHER PROTECTION OF BUILDINGS
- E04B9/00—Ceilings; Construction of ceilings, e.g. false ceilings; Ceiling construction with regard to insulation
- E04B9/22—Connection of slabs, panels, sheets or the like to the supporting construction
Landscapes
- Engineering & Computer Science (AREA)
- Architecture (AREA)
- Physics & Mathematics (AREA)
- Electromagnetism (AREA)
- Civil Engineering (AREA)
- Structural Engineering (AREA)
- Residential Or Office Buildings (AREA)
- Vehicle Interior And Exterior Ornaments, Soundproofing, And Insulation (AREA)
- Vehicle Step Arrangements And Article Storage (AREA)
Description
464 198 takkassetten kommer att orienteras på ett litet avstånd under ett ovan- liggande tak. Vidare är det känt att längs det motställda kantpartiet för takkassetten anordna en löstagbar samverkan med ett andra fasthâllnings- organ, så att varje takkassett kan intaga en parallell orientering på ett litet avstånd under taket eller mot en till taket anbringad distansanord- ning.
Det är härvid tidigare känt att på ett avstånd under ovanliggande tak applicera ett antal skenor, till vilka nämnda takkassetter bringas att samverka med hjälp av speciellt utformade fasthållningsorgan.
Det är också väl känt att sådana innertak appliceras i första hand för att kunna dölja mellan ett innertak och ett ovanliggande tak lagda elek- triska kablar eller liknande och det är även möjligt att sänka innertaket i förhållande till utrymmets verkliga takhöjd.
Såsom ett exempel på ett innertak av tidigare känd beskaffenhet hänvisas till avbildningen 188 i publikationern “A Book of Ceilings" utgiven av Donn Scandinavia, Sigtuna, Sverige.
Vidare hänvisas till den takkonstruktion som är visad och beskriven i den svenska patentskriften 192 529.
REDOGURELSE FÖR FÖRELIGGANDE UPPFINNING TEKNISKT PROBLEM Under beaktande av den teknikens tidigare ståndpunkt som ovan relaterats torde det få anses vara ett kvalificerat tekniskt problem att kunna skapa sådana fasthållningsanordningar för ett, av enskilda takkassetter upp- byggt, innertak att de enskilda takkassetterna kan bringas att mista sin taktäckande funktion genom att varje takkassett kan via det andra fast- hållningsorganet vridas till ett vertikalt läge, och därmed blotta av takkassetten täckt mellanrum mellan innertak och ursprungligt ovanlig- gande tak och därjämte skapa förutsättningar för att resp. enskild tak- kassett enkelt kan helt avlägsnas från sin plats. 464 198 Det måste vidare få anses vara ett tekniskt probiem att kunna anvisa en sådan konstruktion för de det andra fasthâiïningsorganet att takkassetten å ena sidan på ett enkeit sätt kan svängas från ett taktäckande horison- teiit tiii ett vertikait läge, och â andra sidan, om behov så skuiie föreiigga, på ett enkeit sätt kan iyftas bort från samverkan med det andra fasthåiiningsorganet utan att meniigt påverka intiiivarande takkas- setter, som fortfarande intager horisonteiit iäge eiier vertikait iäge.
Det måste också få anses vara ett tekniskt probiem att kunna anvisa ett för en takkassett avsett andra fasthåiiningsorgan, som är så beskaffat och så utformat att detta tiiiåter en vridning utav takkassetten utan att därför någon dei av den enskiida takkassetten bringas tiii kiämverkan med intiiivarande takkassett eiier ursprungiigt ovaniiggande tak aiternativt intiiivarande väggparti.
Det måste vidare fâ anses vara ett tekniskt probiem att med enkia medei kunna skapa sådana för takkassetter avsedda första och andra fasthâii- ningsorgan att en godtyckiigt vaid enskild takkassett biand ett fiertai sådana undertaket biidande takkassetter kan aviägsnas utan att meniigt påverka orienteringen utav de övriga takkassetterna.
Det måste vidare få anses vara ett tekniskt probiem att vid ett innertak av ovan angiven beskaffenhet anvisa ett första och ett andra fasthåii- ningsorgan som iöser ovan angivna tekniska probiem och som kan framstäi- ias med hjäip av mycket enkia åtgärder.
LUSNINGEN Föreiiggande uppfinning utgår såiedes ifrån ett innertak, som är uppbyggt av ett antai intiiï varandra beiägna enskiida takkassetter, och avser att anvisa för varje takkassett iämpiiga fasthâiiningsanordningar.
Härvid utnyttjar föreiiggande uppfinning sådana takkassetter där resp. takkassett iängs sitt ena kantparti är anordnat att iöstagbart kunna samverka med ett första fasthâiiningsorgan och Tängs sitt andra kantparti 464 198 är anordnat att löstagbart kunna samverka med ett andra fasthållningsor- gan.
Under beaktande av dessa förutsättningar anvisar nu föreliggande uppfin- ning att det första fasthållningsorganet har formen av med varandra sam- verkande stödytor och det andra fasthâllningsorganet har formen av en vridningstapp och en därmed samverkande bygel, där vridningstappen och bygeln så samverkar med varandra, att medelst dessa erbjuds ett tillå- tande av en begränsad horisontell (eller vertikal) förskjutningsrörelse förekassetten.
Som en föreslagen utföringsform anvisas att det första fasthållningsor- ganet skall utgöres av en i taket direkt eller meddelst distansanordning fäst första fasthållningsdel utformad med en snett uppåt mot taket sig sträckande stödyta och en i kassettens ena kantparti fäst andra fast- hållningsdel utformad med en snett nedåt i riktning mot kassettens övre plana yta sig sträckande stödyta.
Speciellt föreslås att den första och den andra fasthâllningsdelen är identiskt lika.
Vidare föreslås att det andra fasthållningsorganet skall utgöras av en i taket direkt eller medelst distansanordning fäst första fasthållningsdel utformad med en horisontellt riktad vridningstapp eller glidtapp på ett litet avstånd under taket och en i kassettens andra kantparti fäst andra fasthållningsdel utformad med ett plant parti avsett för samverkan med vridningstappen eller glidytan.
Vidare är en andra fasthållningsdelen utformad med ett nedåt krökt parti avsett att samverka med vridningstappen eller glidytan när kassetten intager ett mera vertikalt läge.
Speciellt föreslås att kassetten skall kunna vara, vid bristande sam- verkan mellan de det första fasthållningsorganet tillhöriga två G1 464 198 stödytorna, förskjutbar i en horisontell riktning, för att därefter svänga mot ett vertikalt läge.
Vidare föreslås att det nedåt krökta partiet skall kunna bringas att släppa sin samverkan med vridningstappen när kassetten lyftes upp ett stycke och kan då avlägsnas från vridningstappen.
Vidare föreslås att de två stödytorna, vid samverkan med varandra, bildar en spetsig vinkel mot ett horisontalplan.
Det nedåt krökta partiet omsluter en vinkel överstigande en rät vinkel.
Slutligen anvisas att det första fasthållningsorganet utgöres av en skena medan det andra fasthâllningsorganet utgöres av diskreta enheter, orien- terade vid kantpartiets ändar för takkassetten.
FURDELAR De fördelar som främst kan få anses vara förknippade med fasthållningsan- ordningar, i enlighet med föreliggande uppfinning, och anpassade för ett innertak, uppbyggt av ett antal intill varandra belägna enskilda takkas~ setter, är att härigenom har det skapats förutsättningar för att på ett enkelt sätt kunna bringa en godtycklig takkassett ur sitt takytan täc- kande läge genom att vrida takkassetten med hjälp av ett andra fasthåll- ningsorgan, så att takkassetten intager ett mera vertikal läge och i det fall den enskilda takkassetten helt skall avlägsnas kan detta ske genom att först förskjuta takkassetten något och därefter lyfta takkassetten så att det andra fasthållningsorganets fasthâllningsdelar bringas ur ingrepp med varandra. 464 198 Det som främst kan få anses vara kännetecknande för fasthållningsanord- ningar, i enlighet med föreliggande uppfinning, anges i det efterföljande patentkravets 1 kännetecknande del.
En för närvarande KORT-FIGURBESKRIVNING föreslagen utföringsform av ett av takkassetter bestå- ende innertak, uppvisande och utnyttjande de för föreliggande uppfinning signifikativa kännetecknen för enligt uppfinningen konstruerade fasthåll- ningsanordningar, ritning där; figur 1 figur 2 skall nu närmare beskrivas med hänvisning till bifogad visar i perspektivvy ett hörn av ett avgränsat utrymme, där utrymmets ovanliggande tak är täckt av ett innertak uppbyggt av ett antal intill varandra belägna enskilda takkassetter, visar ett snitt genom en takkassett, samverkande med 'taket via två fasthållningsorgan. figur 3 figur 4 figur 5 figur 6 visar i fyra olika funktionsavsnitt möjligheten att vrida takkassetten från ett horisontellt till ett mera vertikalt läge samt, om så önskas, lyfta bort takkas- setten genom att skapa en bristande samverkan mellan fasthållningsdelar tillhörande det andra fasthåll- ningsorganet, visar i perspektivvy en andra fasthållningsdel ingående i det andra fasthållningsorganet, visar i tre olika projektioner en första fasthâllnings- del ingående i det andra fasthållningsorganet och visar en första och en andra fasthållningsdel i pers- pektivvy ingående i det första fasthâllningsorganet. n 464 198 BESKRIVNING ÖVER NU FURESLAGEN UTFURINGSFORM Med hänvisning till figur 1 visas där i perspektivvy ett hörn av ett avgränsat utrymme 1, som uppvisar ett ovanliggande tak 2 och där på ett avstånd under taket 2 förefinns ett innertak 3.
Innertaket 3 är uppbyggt av ett antal intill varandra belägna rektangel- formade enskilda takkassetter, av vilka två givits hänvisningsbeteck- ningen 4 resp. 5.
Takkassetterna skall vara orienterade på ett litet avstånd ifrån varand- ra, så att mellan de enskilda takkassetterna förefinns en smal spalt.
Mellan takkassetterna 4"och 5 förefinns alltså en spalt med hänvisnings- beteckningen 6.
Av större betydelse för uppfinningens funktion blir emellertid den med hänvisningsbeteckningen 7 illustrerade spalten, vilket kommer att be- skrivas i det efterföljande.
De enskilda takkassetterna 4, 5 är alltså orienterade under ett ovanlig- gande tak 2 och fasthâlles i det i figur 1 närmare visade läget med hjälp av i figur 1 ej visade fasthällningsanordningar.
Erforderliga fasthållningsanordningar visas emellertid i figur 2 och i övriga figurer.
När det exempelvis gäller takkassetten 5 så är den utformad på samma sätt om övriga takkassetter och längs sitt ena kantparti Sa är den anordnad att löstagbart kunna samverka med ett första fasthällningsorgan 10 och längs sitt motställda kantparti 5b är den anordnad att löstagbart kunna samverka med ett andra fasthällningsorgan 11.
En jämförelse mellan figur 1 och figur 2 uppenbarar omedelbart utsträck- ningen utav det första och det andra fasthâllningsorganet i figur 1. 464 198 Det första fasthåiiningsorganet 10 har formen av med varandra samverkande stödytor 10a och 10b och det andra fasthåiiningsorganet har formen av en vridningstapp lla och en därmed samverkande bygei llb, tiïiâtande en begränsad förskjutningsröreise för kassetten 5, exempeivis paraiieiit med taket 2. 'n Med hänvisning tiii figur 2 visas där att det första fasthåiiningsorganet 10 utgöres av en i taket 2 eiier mot taket anbringad distansanordning i form av en första fasthåiiningsdei 12, utformad med en snett uppåt mot taket sig sträckande stödyta l0b och en i kassettens ena kantparti 5' fäst andra fasthåiiningsdei 13, utformad med en snett nedåt i riktning mot kassettens 5 övre plana yta sig sträckande stödyta l0a.
Från figur 2 framgår vidare att den första och den andra fasthåïïnings- deien är identiskt 1ika och en av dessa deiar är visad i perspektivvy i figur 6.
Det andra fasthåiïningsorganet ll utgöres av en i taket 2 eiier mot taket anbringad distansanordning i form av en första fasthåiiningsdei 14, visad i tre oiika projektioner i figur 5, och utformad med en horisonteiit riktad vridningstapp lla eiier giidtapp och en i kassettens andra kantpar- ti 5" fäst andra fasthåiiningsdei 15, utformad med ett piant parti l5a, avsett för samverkan med vridningstappen lla eiier gïidytan.
Den andra fasthåiiningsdeien 15 är vidare utformad med ett nedåt krökt parti 15b, avsett att samverka med vridningstappen 11a eiier giidytan, när kassetten intager ett mera vertikalt iäge. Den inre krökningen för det nedåt krökta partiet 15b skaii därför uppvisa en krökningsradie ansiutande sig tiii radien för vridningstappen 11a.
I normaiiäget, viïket visas i figur 2, intager takkassetten 5 ett parai- 1e11t iäge tiii taket 2 och det första och det andra fasthåïiningsorganet är i samverkan med varandra.
LO 464 198 Emellertid visas i figur 3A att partiet 5' kan lyftas upp ett stycke och vid en bristande samverkan mellan de det första fasthållningsorganet tillhöriga två stödytorna 10a, 10b kan takkassetten 5, vilket figur 3B tydligare visar, förskjutas i en horisontell riktning så att det första fasthâllningsorganets 2 fasthållningsdelar helt blir ur ingrepp med var- andra.
Med hänvisning till figur 3C illustreras hur takkassetten 5 vridits eller svängts till ett mera vertikalt läge.
Slutligen med hänvisning till figur 3D visas hur det nedåt krökta partiet l5b för det andra fasthâllningsorganet kan bringas att släppa sin sam- verkan med vridningstappen lla, genom att kassetten 5 lyftes upp ett stycke och sidoförskjutes, varefter takkassetten 5 kan avlägsnas från vridningstappen lla.
Med förnyad hänvisning till figur 2 är det uppenbart att de två stödytor- na, vid samverkan med varandra, bildar en spetsig vinkel mot ett horison- talplan, där denna vinkel normalt icke bör understiga 300 eller överstiga 75°.
Praktiska prov indikerar att en vinkel mellan 400 och 500 är lämplig och utföringsexemplet illustrerar att vinkeln är ungefärligen 450.
Vidare visas ifrån figur 2 att det nedåt krökta partiet l5b omsluter en vinkel överstigande en rät vinkel och här föreslås att denna vinkel bör överstiga 1000, men bör understiga 1500. Utföringsexemplet illustrerar en vinkei av ungefäriigen 13s°.
Med hänvisning till figur 4 visas där den andra fasthållningsdelen för det andra fasthållningsorganet.
Med hänvisning till figur 5 visas där den första fasthållningsdelen för det andra fasthâllningsorganet med vridningstappen lla, 10 464 198 Vridningstappen lla är utbildad genom krökningar av en stålstång, vilken med punktsvetsning fästs till en platta 14a och vilken platta är avsedd att appliceras till taket 2 eller till mot taket anbringad distansanord- ning.
Vidare framgår ifrån figur 5 att vridningsaxlarna lla, lla' är belägna på ett på förhand bestämt avstånd från varandra och detta avstånd "d" är avsett att definiera bredden för en spalt 7, som skall uppträda mellan intill varandra belägna takkassetter.
Slutligen visas i figur 6 i perspektivvy såväl den första som den andra fasthållningsdelen för det första fasthållningsorganet.
Man kan här konstatera att denna fasthâllningsdel utgöres av en längsgå- ende skena, vilken skall fästas för att bilda den första fasthållnings- delen i taket och för att bilda den andra fasthållningsdelen till kas- settens övre plana yta och i anslutning till kantpartiet 5'.
Härigenom erbjuder uppfinningen en upphängning av takkassetten med hjälp utav en skena, som det första fasthâllningsorganet, och med hjälp utav diskreta enheter, som det andra fasthållningsorganet.
Uppfinningen är givetvis inte begränsad till den ovan såsom exempel an- givna utföringsformen utan kan genomgå modifikationer inom ramen för uppfinningstanken illustrerad i efterföljande patentkrav.
Claims (10)
1. För ett, av ett antaï inti11 varandra be1ägna enskiïda takkassetter (4,5) uppbyggt, innertak (3) avsedda, de enski1da takkassetterna under ett tak (2) fasthå11ande, fasthåïiningsanordningar (10,11), där resp. takkassett iängs sitt ena kantparti (5a) är anordnat att ïöstagbart sam- verka med ett första fasthåiïningsorgan (10) och ïängs sitt andra kant- parti (5b) är anordnat att iöstagbart samverka med ett andra fasthå11- ningsorgan (11) och där inti11 varandra piacerade takkassetter är orien- terade på ett ïitet hcrisonte11t avstånd från varandra, så att me11an enskilda intiiï varandra beiägna takkassetter förefinns en smai spait (7), k ä n n e t e c k n a d e därav, att det första fasthå11ningsor- ganet (10) består av två de1ar (12.13) ti11de1ade en form så att de upp- visar med varandra samverkande stödytor (10a,10b), och att det andra fasthå11ningsorganet (11) består av tvâ deïar (11a,15), en vridningstapp (11a) och en därmed samverkande bygeï (15), där bygein (15) är formad för att, med det första fasthâïïningsorganet (10) intagande ett de två deïar- na (12,13) icke samverkande ïäge, tiïïäta en begränsad horisonte11 för- skjutningsröreïse för kassetten (5).
2. Fasthâïlningsanordningar eniigt patentkravet 1, k ä n n e t e c k - n a d e därav, att det första fasthå11ningsorganet (10) utgöres av en i taket (2) direkt eïier medeist distansanordning, fäst första fasthåil- ningsde1 (12), utformad med en snett uppåt mot taket sig sträckande stöd- yta (10b) och en i kassettens ena kantparti (5') fäst andra fasthâ11nings- dei (13), utformad med en snett nedåt i riktning mot kassettens övre p1ana yta sig sträckande stödyta (10a).
3. Fasthå11ningsanordningar enïigt patentkravet 2, k ä n n e t e c k - n a d e därav, att den första (12) och den andra (13) fasthåiiningsdeien är identiskt ïika.
4. Fasthåilningsanordningar eniigt patentkravet 1, k ä n n e t e c k - n a d e därav, att det andra fasthåiïningsorganet (11) utgöres av en i taket (2) direkt e11er medeïst distansanordning, fäst första fasthåii- ningsdei (14), utformad med en horisonte11 riktad vridningstapp (11a) e11er gïidtapp, och en i kassettens andra kantparti (5") fäst andra 464 198 . 1,; fasthållningsdel (15), utformad med ett plant parti (15a) avsett för sam- verkan med vridningstappen (lla) eller glidytan.
5. Fasthâllningsanordningar enligt patentkravet 1 eller 4, k ä n n e - t e c k n a d e därav, att den andra fasthållningsdelen (15) är utformad med ett nedåt krökt parti (15b), avsett att samverka med vridningstappen (lla) eller glidytan när kassetten intager ett mera vertikalt läge.
6. Fasthâllningsanordningar enligt patentkravet 1 eller 4, k ä n n e- t e_c k n a d e därav, att kassetten (5) är anordnad att, vid en bris- tande samverkan mellan de det första fasthållningsorganet tillhöriga tvâ stödytorna (10a,10b), bli förskjuten i en horisontell riktning för att därefter svängas mot ett vertikalt läge.
7. Fasthållningsanordningar enligt patentkravet 5, k ä n n e t e t k - n a d e därav, att det nedåt krökta partiet (15b) bringas att släppa sin samverkan med vridningstappen (lla) när kassetten (5) lyftes upp ett stycke och kan därmed avlägsnas från vridningstappen.
8. Fasthållningsanordningar enligt något av föregående patentkrav, k ä n n e t e c k n a d e därav, att de tvâ stödytorna (10a,10b), vid samverkan med varandra, bildar en spetsig vinkel mot ett horisontalplan.
9. Fasthållningsanordningar enligt något av föregående patentkrav, k ä n n e t e c k n a d e därav, att det nedåt krökta partiet (15b) omsluter en vinkel överstigande en rät vinkel.
10. Fasthållningsanordningar enligt något av föregående patentkrav, k ä n n e t e c k n a d e därav, att det första fasthâllningsorganet (10) utgöres av en skena medan det andra fasthållningsorganet (11) ut- göres av diskreta enheter.
Priority Applications (1)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
SE8703602A SE464198B (sv) | 1987-09-17 | 1987-09-17 | Foer ett innertak avsedda fasthaallningsanordningar |
Applications Claiming Priority (1)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
SE8703602A SE464198B (sv) | 1987-09-17 | 1987-09-17 | Foer ett innertak avsedda fasthaallningsanordningar |
Publications (3)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
SE8703602D0 SE8703602D0 (sv) | 1987-09-17 |
SE8703602L SE8703602L (sv) | 1989-03-18 |
SE464198B true SE464198B (sv) | 1991-03-18 |
Family
ID=20369599
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
SE8703602A SE464198B (sv) | 1987-09-17 | 1987-09-17 | Foer ett innertak avsedda fasthaallningsanordningar |
Country Status (1)
Country | Link |
---|---|
SE (1) | SE464198B (sv) |
-
1987
- 1987-09-17 SE SE8703602A patent/SE464198B/sv not_active IP Right Cessation
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
SE8703602D0 (sv) | 1987-09-17 |
SE8703602L (sv) | 1989-03-18 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
US3347009A (en) | Selectively removable panel assembly | |
ATE520T1 (de) | Vorrichtung zur befestigung einer verkleidung, bestehend aus einer vielzahl von panelen, auf abstand zu einer wand. | |
SE464198B (sv) | Foer ett innertak avsedda fasthaallningsanordningar | |
SE436601B (sv) | Vegningsanordning med en plattform avsedd att uppta en last, t ex ett fordon | |
US2185860A (en) | Shuttering device for the building of ferroconcrete structures | |
US4665669A (en) | Rectangular ceiling panels for false ceilings | |
US2779990A (en) | Supporting structure for a mould for a concrete structure | |
DE3872030D1 (de) | Paneelausruestung fuer fensterrahmen und hilfsmittel fuer vorarbeiten auf fensterrahmen. | |
SE455322B (sv) | Forfarande och anordning for att tecka konstruktioner | |
US2648218A (en) | Building block laying device | |
IE43180L (en) | Protecting an elongate installation on the floor of a body¹of water | |
FI97635C (sv) | Arrangemang för att fästa ett fasadelement i en vägg | |
SE459428B (sv) | Platta foer anvaendning vid haengande innertak | |
AU2004202984B2 (en) | Spacer for concrete form work and reinforcing | |
ATE87692T1 (de) | Deckenverkleidung. | |
SU595244A2 (ru) | Грузозахватное устройство | |
FR2409350A1 (fr) | Soutenement pour talus et applications analogues | |
JP2024101247A (ja) | スラブ構造 | |
JP3013538U (ja) | ネットハンガー | |
ATE118583T1 (de) | Eindeckungsblech-bauweise. | |
US3085523A (en) | Furnace roof block | |
JP3001963U (ja) | 床下換気窓 | |
JP2003247293A (ja) | ボイド保持装置 | |
JP2023149818A (ja) | 建物の壁構造および補強具 | |
SU676710A1 (ru) | Фиксатор |
Legal Events
Date | Code | Title | Description |
---|---|---|---|
NUG | Patent has lapsed |
Ref document number: 8703602-6 Format of ref document f/p: F |