SE458096B - Saagklingepar - Google Patents
SaagklingeparInfo
- Publication number
- SE458096B SE458096B SE8702867A SE8702867A SE458096B SE 458096 B SE458096 B SE 458096B SE 8702867 A SE8702867 A SE 8702867A SE 8702867 A SE8702867 A SE 8702867A SE 458096 B SE458096 B SE 458096B
- Authority
- SE
- Sweden
- Prior art keywords
- saw
- saw blade
- blades
- saw blades
- teeth
- Prior art date
Links
Classifications
-
- B—PERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
- B23—MACHINE TOOLS; METAL-WORKING NOT OTHERWISE PROVIDED FOR
- B23D—PLANING; SLOTTING; SHEARING; BROACHING; SAWING; FILING; SCRAPING; LIKE OPERATIONS FOR WORKING METAL BY REMOVING MATERIAL, NOT OTHERWISE PROVIDED FOR
- B23D45/00—Sawing machines or sawing devices with circular saw blades or with friction saw discs
- B23D45/10—Sawing machines or sawing devices with circular saw blades or with friction saw discs with a plurality of circular saw blades
-
- B—PERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
- B27—WORKING OR PRESERVING WOOD OR SIMILAR MATERIAL; NAILING OR STAPLING MACHINES IN GENERAL
- B27B—SAWS FOR WOOD OR SIMILAR MATERIAL; COMPONENTS OR ACCESSORIES THEREFOR
- B27B5/00—Sawing machines working with circular or cylindrical saw blades; Components or equipment therefor
- B27B5/29—Details; Component parts; Accessories
- B27B5/30—Details; Component parts; Accessories for mounting or securing saw blades or saw spindles
Landscapes
- Engineering & Computer Science (AREA)
- Mechanical Engineering (AREA)
- Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
- Wood Science & Technology (AREA)
- Forests & Forestry (AREA)
- Sawing (AREA)
- Processing Of Stones Or Stones Resemblance Materials (AREA)
Description
458 096 avverkat material i samband med en sågningsoperation. Därutöver medges även åstadkommande av avsevärt mera fördelaktiga skärande egenskaper än vad som erbjudes vid konventionella sågklingor, ett förhållande som med- för förbättrad avverkningsgrad samt minskad ljudnivå relativt tidigare känd teknik.
Ett sågklingepar enligt föreliggande uppfinning innefattar två varandra närliggande sågklingor, anordnade att under rotation i två relativt varandra motsatta rotationsriktningar i en gemensam och samverkande operation upptaga ett sågsnitt i ett arbetstycke, samt kännetecknas i huvudsak av att de i sågklingorna ingående sågtänderna uppvisa en för varje sågklinga specifik snedställning av det skärande eggpartiet för ingående sågtänder som medför att sågtänderna i sågklingeparet initiellt upptager kontakt mot ett arbetsstycke med den del av varje sågtand som är mest närliggande det sidoplan som är riktat mot den andra sågklingan, därigenom utövande en kraft ägnad att förskjuta sågklingorna i riktning mot varandra, varvid inbördes kontakt mellan sågklingorna förhindras genom applicering av ett sågklingorna mellanliggande hydrauliskt eller pneumatiskt tryck.
Exempel på utföringsformer av ett sågklingepar enligt föreliggande upp- finning skall nedan närmare beskrivas med hänvisning till de bifogade ritningarna, varpåz- Fig. 1 är en vy i tvärsektion genom ett arbetsstycke varemot ett såg- klingepar enligt en första utföringsform enligt föreliggande uppfinning är anordnat med två sågtänder i ingrepp mot arbetsstycket; Fig. 2 är en vy motsvarande Fig. 1, varvid sågklingeparet utgör en andra utföringsform enligt föreliggande uppfinning; Fig. 3 är en sidovy av en utföringsform av en sågklinga ingående i ett sågklingepar enligt föreliggande uppfinning; _ _ Fig. 4 är en perspektivvy utvisande en uppbärande del vid en såg, vid vilken en sågklinga ingående i ett sågklingepar enligt föreliggande upp- finning är avsedd att uppbäras; 458 096 Fig. 5 är en vy i tvärsektion genom ett ytterligare exempel på en utfö- ringsform av ett sågklingepar enligt föreliggande uppfinning; Fig. 6 är en vy i tvärsektion genom ett parti av ett sågklingepar enligt föreliggande uppfinning, utvisande en ytterligare modifiering; samt Fig. 7 är en planvy av en sågtand vid en sågklinga, modifierad 1 förhål- lande till vad som visas i Fig. 1 och 2.
Med hänvisning till Fig. 1, så visas två sågklingor 1, 2, anordnade i ett varandra närliggande förhållande, samt avsedda att rotera i motsatt ritning relativt varandra, såsom indikerat med pilar. Till skillnad från konventionella sågklingor, så innefattar varje sågklinga 1, 2 sågtänder 3, 4 vars yttre och skärande kantpartier är anordnade snedställda rela- tivt ett plan utsträckt sammanfallande med sågklingornas 1, 2 rotations- centrum. I Fig. 1 visas härvid ett arbetsstycke 5, två varandra närlig- gande sågklingor 1, 2, jämte en sågtand, 3 respektive 4, vid varje såg- klinga i ingrepp mot arbetsstycket 5. Samtliga sågtänder 3, 4 vid varje sågklinga 1, 2 är härvid väsentligen likformigt utformade, d.v.s§ med en snedställning motsvarande vad som visas vid de snittmarkerade sågtänder- na 3, 4. Vid sågklingan 1, så kommer således varje sågtand 3 att först ingripa mot arbetsstycket 5 med ett parti som är närliggande sågklingan 2, och under sågklingans 1 fortsatta rörelse, så kommer således sågtan- den 3 att successivt ingripa mot arbetstycket 5 med sin hela bredd i riktning mot det plan av sågklingan 1 som är riktat från den andra såg- klingan 2. Motsvarande förhållande gäller för den andra sågklingan 2, d.v.s. dess sågtänder 4 ingriper först med ett parti närliggande den första sågklingan 1 gentemot arbetstycket S, och sågtänderna 4 ingriper därefter successivt i riktning mot det plan av sågklingan 2 som är rik- tat från den första sågklingan 1.
Att varje sågtand 3, 4 på ett sådant successivt sätt genomför ingrepp mot arbetsstycket, samt att ingrepp genomföres med början från det parti som är närliggande den andra sågklingan 1, 2, medför att sågtänderna 3, 4 anbringar en tvärriktad kraft relativt sågklingornas 1, 2 plan, ägnad att söka tvinga sågklingornas 1, 2 yttre partier mot varandra. Genom att sågklingorna 1, 2 medelst applicering av ett mellanliggande pneumatiskt_ eller hydrauliskt tryck vidmakthålles åtskilda, så undvikes emellertid 458 096 4 att sågtänderna 3, 4 vid de varandra närliggande sågklingorna upptager kontakt mot varandra.
I den i Fig. 1 visade utföringsformen, så visas sågklingor 1, 2 med såg- tänder helt utan skränkning av tillhörande sågtänder 3, 4. Då skränkta sågtänder 3, 4 är önskvärda eller nödvändiga, så kan skränkningen eller böjningen av sågtänderna 3, 4 emellertid även utnyttjas för att åstad- komma den tekniska effekt som beskrivits ovan med hänvisning till den i Fig. 1 visade utföringsformen.
I Fig. 2 visas således hur varje sågblad 1, 2 kan utformas med sågtänder 3, 4 skränkta (bockade) i enbart en riktning, nänfligen i riktning från samverkande sågklinga 1, 2. Härigenom erhåller varje sågtand 3, 4 en i allt väsentligt likvärdig funktion till den utföringsform som beskrivits med hänvisning till Fig. 1, d.v.s.-varje sågtand 3, 4 ingriper med ett parti som är närliggande den samverkande sågklingan 1, 2, samt resulte- rar i att en kraft åstadkommes som är ägnad att tvinga sågklingorna 1, 2 i riktning mot varandra. Då emellertid enbart en skränkningsoperation ej alltid medför att sågtändernas 3, 4 fria och skärande partier erhåller en sådan vinkelmässig utsträckning att nödvändig sammanförande kraft kan erhållas, så kan givetvis en sådan ensidig skränkning, enbart utförd i riktning mot det sidoplan som är riktat från samverkande sågklinga 1, 2, givetvis kombineras med en snedställning av sågtändernas 3, 4 skärande ingreppsytor av den typ som beskrivits med hänvisning till Fig. 1.
Med hänvisning till de utföringsformer som beskrivits med hänvisning till Fig. 1 och 2, så säkerställas således ett närliggande förhållande mellan sågklingornas 1, 2 periferiella partier, oberoende av utnyttjad matningshastighet, varvid en ökad matningshastighet är ägnad att ytter- ligare säkerställa vidmakthållande av önskat närliggande förhållande.
Att varje sågtand 3, 4 successivt genomför ingrepp mot ett arbetsstycke 5 medför även ett "mjukare" ingrepp, samt möjlighet att erhålla såväl en förbättrad avverkning liksom en reducerad ljudnivå under sågning.
Det bör i detta sammanhang understrykas, att en sågklinga 1, 2 utformad i enlighet med föreliggande uppfinning endast är användbar i kombination med en andra sågklinga 1, 2, samt att användning i enstaka exemplar med- 458 096 för uppenbara nackdelar, såsom att sågklingan 1, 2 strävar att genomföra en förflyttning i en sidoriktning. Sågklingorna 1, 2 enligt uppfinningen förutsätter således parvis användning, liksom att en sågklingorna 1, 2 åtskiljande kraft appliceras.
Om sågklingorna 1, 2 enligt föreliggande uppfinning monteras felaktigt, så kan givetvis icke önskvärda effekter uppkomma. För att undvika att en sådan situation uppkommer, så bör sågklingorna 1, 2 utformas på sådant sätt, att en inbördes felaktig montering undvikes. Detta kan exempelvis åstadkommas genom att sågklingorna 1, 2 tillverkas innefattande så utformade organ för sågklingornas 1, 2 infästning att felaktig montering ej kan genomföras, och ett exempel på detta visas i Fig. 3. Sågklingorna 1, 2 förutsättes härvid att avses monterade vid uppbärande axlar inne- fattande dels ett i varje axels längdriktning förlöpande spår, dels ett i nämnda längdriktning förlöpande utåt riktat organ. Varje sågklinga 1, 2 uppvisar härvid ett centralt hål 6 med en diameter väsentligen mot- svarande tillhörande uppbärande axels diameter, och i anslutning till nämnda håls 6 kantparti är härvid dels en mot rotationscentrum riktad klack 7 anordnad, avsedd att lokaliseras i det spår som är förefintligt i den uppbärande axeln, dels är en urtagning 8 upptagen, avsedd att om- sluta det från den uppbärande axeln utåt riktade organet. Genom att väl- ja vinkeln V mellan klacken 7 och urtagningen 8 över- eller understigan- de 180°, så erhålles dels en säkerhet för att respektive sågklinga 1, 2 enbart kan monteras vid en av de uppbärande axlarna, dels även säkerhet för att sågklingorna 1, 2 icke kan vändas i ett felaktigt förhållande relativt varandra. Det bör härvid bemärkas, att detta utförande nedger att sågklingorna 1, 2 kan utgöras av ett identiskt par, vilka vid monte- ring i ett parvis förhållande erhåller avsedd lokalisering, såväl med avseende på arbetsriktning som med avseende på ingående sågtänders 3, 4 lokalisering, d.v.s. med sågtänderna lokaliserade i enlighet med vad som visas i Fig. 1 och 2.
Att sågklingorna 1, 2 kan utformas identiska utgör givetvis en avsevärd fördel från tillverkningsteknisk synpunkt, samt reducerar givetvis både tillverknings- och lagerhållningskostnader. Det föreligger dock givetvis ej något hinder för att sågklingorna 1, 2 utföres i ett från varandra skilt höger- och vänsterutförande, vilket med hänvisning till Fig. 3 in-. nebär att exempelvis det centrala hålet 6 i två samverkande sågklingor 458 096 1, 2 utformas med olika diameter, eller att vinkeln V väljes olika för ett sådant sågklingepar. Dessa åtgärder kan givetvis även kombineras. Även andra möjligheter föreligger givetvis för att säkerställa en förut- bestämd inbördes lokalisering av två sågklingor 1, 2 ingående i ett såg- klingepar, t.ex. genom att ett eller flera organ anordnas som styrande och/eller uppbärande organ för respektive sågklinga 1, 2 vid den såg för vilken sågklingorna 1, 2 är avsedda att utnyttjas. I fig. 4 visas ett exempel på en sådan utföringsform i form av en skivformig del 9, avsedd att drivas av en sågmotor i en viss rotationsriktning, samt innefattande ett antal pinnformiga organ 10, 10', 10", lokaliserade olikformigt rela- tivt varandra, anordnad att medge införande i motsvarande lokaliserade genomgående hål i en sågklinga 1, 2, samt att uppbära och medbringa såg- klingan 1, 2 en rotationsrörelse. I den visade utföringsformen så har en olikformig lokalisering av de pinnformiga organen 10, l0', 10" åstadkom- mits genom ett skilt inbördes vinkelförhållande, indikerat som V1 och V2, varvid dock även andra alternativ föreligger, t.ex. att åtminstone ett av de pinnformiga organen 10, 10', 10” anordnas på ett skilt avstånd från rotationscentrum relativt övriga pinnformiga organ 10, 10',ål0“. Om åtminstone ett av de pinnformiga organen 10, 10', 10" utformas med skild diameter, samt att tillhörande hål i sågklingan 1, 2 anpassas motsvaran- de utnyttjade pinnformága organ 10, 10', 10", så bortfaller även kravet på en olikformig lokalisering av de pinnformiga organen 10, l0', 10". De alternativ som angivits med hänvisning till Fig. 4 kan även godtyckligt kombineras, samt ytterligare modifieras, t.ex. genom att de pinnformiga organen 10, 10', 10" ersättes av.órgan med annan konfiguration, varvid i sågklingorna upptagna hål formässigt anpassas för samverkan. Även de exempel på utföringsformer som redovisats med hänvisning till Fig. 4 möjliggör användning av identiskt utformade sågklingor 1, 2, samt att säkerhet härvid erhålles för korrekt montering. Som tidigare nämnt, så är det givetvis också möjligt att utnyttja sågklingor 1, 2 med ett från varandra skilt utförande, om så är önskvärt. _ _ Ytterligare alternativa lösningar, vilka medger säkerhet för en korrekt montering, föreligger även. Således kan sågklingorna 1, 2 utföras med åtminstone ett utåt riktat parti från en sidoyta, vilket säkerställer en_ korrekt lokalisering. Som ett första exempel på en sådan lösning visas i 458 096 Fig. 5 två sågklingor 1, 2, vilka uppvisar från varandra riktade centra- la utpräglade delar 11, 11”. Ett sådant utförande omöjliggör en felaktig montering av sågklingorna 1, 2.
I Fig. 6 visas en vy i tvärsnitt genom ett parti av två sågklingor 1, 2 av den typ som är försedda med genomgående hål, vilka under sågklingor- nas 1, 2 rotationsrörelse åstadkommer ett förhöjt lufttryck mellan såg- klingorna 1, 2, i avsikt att åstadkomma och vidmakthålla en åtskiljande spalt mellan desamma. Genom att utforma sådana hål såsom utpräglade ka- naler 12, 12' i sågklingorna 1, 2, så erhålles dels en förbättrad fläkt- verkan och därmed även en förbättrad lufttillförsel till nämnda spalt, dels även utåt riktade organ, vilka omöjliggör att sågklingorna 1, 2 monteras felaktigt, då kanalerna 12, 12' härvid tjänar som distansorgan, vilka förhindra att sågklingorna 1, 2 monteras i ett varandra närliggan- de läge.
Samtliga de exempel på utföringsformer av organ som beskrivits med hän- visning till Fig. 3 - 6 nedger således möjlighet att i ett sågklingepar utnyttja identiska sågklingor 1, 2, att säkerställa en korrekt montering av sågklingorna 1, 2, liksom att medge en begränsad rörelse i riktning mot/från varandra av sågklingorna 1, 2. De exempel på utföringsformer av sågtänder 3, 4 som redovisats med hänvisning till Fig. 1 och 2 åstadkom- mer dels att sågklingorna 1, 2 under en sågningsoperation söker att vid- makthålla ett varandra närliggande läge, samt medger därutöver även goda skärande egenskaper, genom_det "mjuka" och successiva ingrepp som varje sågtand 3, 4 erhåller relativt ett arbetsstycke 5.
Visade och beskrivna sågklingor 1, 2 är endast avsedda att utgöra exem- pel på utföringsformer av sågklingor 1, 2 som kan utnyttjas i för att bilda ett sågklingepar enligt uppfinningen, då såsom tidigare omnämnts, ytterligare modifieringar givetvis kan genomföras, och ett exempel på en sådan ytterligare modifiering visas i Fig. 7. Nämnda figur avser att på- visa möjligheten att vid en sågklingas 1 sågtänder 3 anbringa exempelvis skärande delar 13 av hårdmetall eller annat material, och detta påvisas i samband med en skränkt sågtand 3 av den typ som tidigare berörts med hänvisning till Fig. 2. En sådan skärande del 13 utformas härvid såsom visat med fördel uppvisande en större breddutsträckning än bredden för, den uppbärande sågtanden 3, och som ett resultat härav erhålles säkerhet 458 096 för att icke en obearbetad central remsa uppkommer under sågning, samt vilken kan intränga mellan sågklingorna 1, 2. Såsom visat, så sträcker sig den skärande delen 13 i riktning mot det plan som är lokaliserat närliggande en samverkande sågklinga i sågklingeparet.
Skärande delar 13 av liknande typ kan även utnyttjas vid en icke skränkt sågklinga 1, 2 av den typ som beskrivits med hänvisning till Fig. 1, och vid sådan användning anordnas de skärande delarna 13 även med fördel ut- formade med en större breddutsträckning än bredden för uppbärande såg- tänder 3, 4, samt med en utsträckning i riktning från samverkande såg- klinga ingående i sågklingeparet. Ett sådant utförande ger de fördelar som skränkning eljest skulle medföra.
Det bör vidare nämnas, att kombinationer av de i Fig. 1 och 2 visade ut- föringsformerna givetvis även kan ifrågakomma, d.v.s. med omväxlande anordnade skränkta och icke skränkta sågtänder 3, 4.
Föreliggande uppfinning är således ej begränsad till visade och beskriv- na utföringsformer, eftersom uppenberligen ytterligare modifieringar kan genomföras inom ramen för uppfinnartanken och efterföljande patentkrav.
Claims (10)
1. Sågklingepar, innefattande två varandra närliggande sågklingor (1, 2), anordnade att under rotation i två relativt varandra motsatta rota- tionsriktningar i en gemensam och samverkande operation upptaga ett såg- snitt i ett arbetstycke (5), k ä n n e t e c k n a t a v, att de i såg- klingorna (1, 2) ingående sågtänderna (3, 4) uppvisa en för varje såg- klinga (1, 2) specifik snedställning av det skärande eggpartiet för in- gående sågtänder (3, 4) som medför att sågtänderna (3, 4) i sågklingepa- ret initiellt upptager kontakt mot ett arbetsstycke med den del av varje sågtand (3, 4) som är mest närliggande det sidoplan som är riktat mot den andra sågklingan (1, 2), därigenom utövande en kraft ägnad att för- skjuta sågklingorna (1, 2) i riktning mot varandra, varvid inbördes kon- takt mellan sågklingorna (1, 2) förhindras genom applicering av ett såg- klingorna (1, 2) mellanliggande hydrauliskt eller pneumatiskt tryck.
2. Sågklingepar enligt patentkravet 1, k ä n n e t e c k n a t a v, att varje sågklingas (1, 2) sågtänder (3, 4) är skränkta enbart i en si- doriktning, samt i riktning från det plan som avses att lokaliseras som ett närliggande plan till samverkande sågklinga (1, 2), samt att nämnda skränkning utföres med avseende på åtminstone vissa av de i varje såg- klinga (1, 2) ingående sågtänderna (3, 4).
3. Sågklingepar enligt något av patentkraven 1 och 2, k ä n n e - t e c k n a t a v, att skärande delar (13) är infästade mot sågtänderna (3, 4), företrädesvis uppvisande en större breddutsträckning än sågtän- derna (3, 4) samt härvid med en utsträckning i riktning från det sido- plan av respektive sågklingor (1, 2) som är riktat mot den andra såg- klingan.
4. Sågklingepar enligt något av patentkraven 1 - 3, k ä n n e - t e c k n a t a v, att i sågklingeparet ingående sågklingor (1, 2) är utformade med ett antal första lokaliseringsorgan (6, 7, 8) vilka sam- verka med ett motsvarande antal andra lokaliseringsorgan anordnade vid den såg varemot sågklingorna (1, 2) är avsedda att infästas, samt vilka enbart medge infästning av sågklingorna (1, 2) i ett varandra närliggan- de läge med sågklingorna (1, 2) i ett inbördes korrekt relaterat förhål- lande till varandra. ' 458 096 10
5. Sågklingepar enligt patentkravet 4, k ä n n e t e c k n a t a v, att varje sågklinga (l, 2) innefattar ett centralt hål (6), avsett att medge införande av en uppbärande axel, samt att åtminstone två med den uppbärande axeln ingripande lokaliseringsorgan (7, 8) är anordnade i anslutning till hålets (6) kantparti, företrädesvis lokaliserade i ett varandra icke fullständigt motstående förhållande.
6. Sågklingepar enligt något av patentkraven 4 och 5, k ä n n e - t e c k n a t a v, att varje sågklinga (1, 2) är utformad med ett antal genomgående hål, lokaliserade med en inbördes konfiguration och/eller utformning och storlek att de endast medge ingrepp med samverkande in- greppsorgan (10, 10', 10") utsträckta från en såg varemot infästning av- ses genomförd när sågklingorna (1, 2) lokaliseras i ett förutbestämt och operativt inbördes förhållande.
7. Sågklingepar enligt något av patentkraven 4 - 6, k ä n n e - t e c k n a t a v, att varje sågklinga (1, 2) innefattar ett centralt parti (11, 11") utsträckt i ett plan skilt från sågklingans (1, 2) plan, samt att nämnda centrala partier (ll, ll') lokaliseras i ett från varandra riktat läge vid infästning av sågklingorna (1, 2) till ett med varandra samverkande läge.
8. Sågklingepar enligt något av patentkraven 4 - 7, k ä n n e - t e c k n a t a v, att varje sågklinga (1, 2) innefattar ett från ett yttre plan utsträckta utpräglade partier (12, 12'), företrädesvis utfor~ made att bilda mot rotationsriktningen öppna kanaler.
9. Sågklingepar enligt något av patentkraven 1 - 8, k ä n n e - t e c k n a t a v, att i sågklingeparet ingående sågklingor (1, 2) upp- visa en väsentligen identisk utformning.
10. Sågklingepar enligt något av patentkraven 1 - 8, k ä n n e - t e c k n a t a v, att i sågklingeparet ingående sågklingor (1, 2) upp- visa en från varandra skild utformning i syfte att särskilja sågklingor- na (1, 2) i ett vänster- respektive högerutförande.
Priority Applications (4)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
SE8702867A SE458096B (sv) | 1987-07-14 | 1987-07-14 | Saagklingepar |
PCT/SE1988/000383 WO1989000474A1 (en) | 1987-07-14 | 1988-07-14 | Counter-rotating saw blades |
AU21205/88A AU2120588A (en) | 1987-07-14 | 1988-07-14 | Counter-rotating saw blades |
EP19880906833 EP0380498A1 (en) | 1987-07-14 | 1988-07-14 | Counter-rotating saw blades |
Applications Claiming Priority (1)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
SE8702867A SE458096B (sv) | 1987-07-14 | 1987-07-14 | Saagklingepar |
Publications (3)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
SE8702867D0 SE8702867D0 (sv) | 1987-07-14 |
SE8702867L SE8702867L (sv) | 1989-01-15 |
SE458096B true SE458096B (sv) | 1989-02-27 |
Family
ID=20369126
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
SE8702867A SE458096B (sv) | 1987-07-14 | 1987-07-14 | Saagklingepar |
Country Status (4)
Country | Link |
---|---|
EP (1) | EP0380498A1 (sv) |
AU (1) | AU2120588A (sv) |
SE (1) | SE458096B (sv) |
WO (1) | WO1989000474A1 (sv) |
Cited By (2)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
WO1996013363A1 (en) * | 1994-11-01 | 1996-05-09 | GEBELIUS, Hjördis, Florence, Maria | Saw blade |
WO2002092296A2 (en) * | 2001-05-16 | 2002-11-21 | Nord Center I Kalmar Ab | Hub device |
Families Citing this family (4)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
AU703038B2 (en) | 1995-10-12 | 1999-03-11 | Gebelius, Hjordis Florence Maria | Method to prevent or reduce formation of magnetism in two adjacently located saw blades rotating in opposed directions, and a device for utilization of the method |
SE528019C2 (sv) * | 2004-12-02 | 2006-08-08 | Indocean Diamond Tools Bermuda | Sågblad och förfarande för tillverkning av ett sågblad |
WO2008057027A1 (en) * | 2006-11-09 | 2008-05-15 | Twinblade Technologies Holding Sweden Ab | Pair of saw blades |
CN102615351A (zh) * | 2012-04-06 | 2012-08-01 | 苏州天健旋切技术有限公司 | 一种旋转对切锯片的制造结构 |
Family Cites Families (3)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
US963520A (en) * | 1909-07-14 | 1910-07-05 | John W Costello | Saw. |
US2555428A (en) * | 1948-06-07 | 1951-06-05 | George A Tuttle | Power-driven pruning saw |
SE451683B (sv) * | 1985-04-02 | 1987-10-26 | Sven Runo Vilhelm Gebelius | Forfarande vid sagning samt anordning for genomforande av forfarandet |
-
1987
- 1987-07-14 SE SE8702867A patent/SE458096B/sv not_active IP Right Cessation
-
1988
- 1988-07-14 AU AU21205/88A patent/AU2120588A/en not_active Abandoned
- 1988-07-14 WO PCT/SE1988/000383 patent/WO1989000474A1/en not_active Application Discontinuation
- 1988-07-14 EP EP19880906833 patent/EP0380498A1/en not_active Withdrawn
Cited By (5)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
WO1996013363A1 (en) * | 1994-11-01 | 1996-05-09 | GEBELIUS, Hjördis, Florence, Maria | Saw blade |
LT4289B (lt) | 1994-11-01 | 1998-01-26 | Gebelius,Hjoerdis Florence Maria | Diskinis pjūklas |
US6135004A (en) * | 1994-11-01 | 2000-10-24 | Gebelius Sven Runo Vilhelm | Saw blade |
WO2002092296A2 (en) * | 2001-05-16 | 2002-11-21 | Nord Center I Kalmar Ab | Hub device |
WO2002092296A3 (en) * | 2001-05-16 | 2007-11-22 | Nord Ct I Kalmar Ab | Hub device |
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
SE8702867D0 (sv) | 1987-07-14 |
AU2120588A (en) | 1989-02-13 |
WO1989000474A1 (en) | 1989-01-26 |
EP0380498A1 (en) | 1990-08-08 |
SE8702867L (sv) | 1989-01-15 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
US1083645A (en) | Circular saw-blade. | |
JP4855570B2 (ja) | 切削工具 | |
US8381625B2 (en) | Circular saw blade with cutting tips mechanically locked against multiple force vectors | |
CA2229413A1 (en) | A saw blade comprising a plurality of recurring groups of teeth | |
SE8903216L (sv) | Saagblad | |
US2958348A (en) | Circular saw | |
SE458096B (sv) | Saagklingepar | |
US4542313A (en) | Magnetic core spacer with means to prevent adverse vibrations thereof | |
EP0292878B1 (en) | Circular saw blade | |
SE505345C2 (sv) | Sågklinga | |
US2845102A (en) | Dado cutters | |
KR920018280A (ko) | 원섬유 웨브(web)제조용 회전식 분할공구 | |
JP7061789B2 (ja) | 鋸刃 | |
US940518A (en) | Saw-tooth. | |
SU899341A1 (ru) | Дискова пила | |
US1363171A (en) | Chain saw | |
US214389A (en) | Improvement in circular saws | |
JPS59162002A (ja) | 丸刃 | |
US693306A (en) | Stone-saw. | |
US7140407B2 (en) | Configurations and designs for stump grinding teeth and corresponding holding brackets | |
JPH08229732A (ja) | 鋸刃用曲線スリット | |
US856544A (en) | Dredger-cutter. | |
US171604A (en) | Improvement in circular-saw teeth | |
US6289953B1 (en) | Splitting apparatus | |
US528602A (en) | James little |
Legal Events
Date | Code | Title | Description |
---|---|---|---|
NAL | Patent in force |
Ref document number: 8702867-6 Format of ref document f/p: F |
|
NUG | Patent has lapsed |